Nyheter:

  • I dag kl. 20.52

    Jeremy Allen White (33): – Føler meg veldig heldig

    Nattens ferske Emmy-vinner åpner endelig opp om sin neste store rolle – som Bruce Springsteen.

  • I dag kl. 20.51

    Vålerenga fortsetter seiersrekken – tok sin 9. seier på rad

    (Vålerenga – Åsane 5–0) Nysigneringen Muamer Brajanac (23) var i fyr og flamme i 1. omgang.

  • I dag kl. 20.50

    Flere personer i krangel og slåsskamp

    Flere personer krangler og slåss i Arendal sentrum, skriver politiet. Politiet er på stedet og søker i området. De har foreløpig ikke funnet de involverte.

  • I dag kl. 20.40

    – For mange spillere presterte ikke på sitt beste nivå

    Tirsdag får Liverpool første smakebit på det nye Champions League-formatet. Og det er en revansjesugen gjeng som gjester AC Milan.

  • I dag kl. 20.31

    Lavik - Oppedal innstilt

    Fergesambandet Lavik - Oppedal på E39 er inntil vidare innstilt, grunna tekniske problem på to ferger og ei kjørebru. Det melder Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 20.26

    Sverige: Ansatt i hjemmetjenesten skal ha filmet overgrep

    Mannen er mistenkt for to voldtekter og et grovt seksuallovbrudd, som alle skal ha skjedd samme natt.

  • I dag kl. 20.15

    Deler av Morrows søsterbedrift legges ned

    Morrows søsterbedrift Northvolt i Sverige sliter. Den svenske regjeringen vil ikke redde batterifabrikken, skriver E24. Det er deler av selskapets fabrikk i Skellefteå som stenges inntil videre, uten at det er kjent hvor mange jobber som kommer til å forsvinne.

  • I dag kl. 19.55

    Bollestad i brev til sentralstyret: «Presset meg til å trekke meg»

    Tidligere KrF-leder Olaug Bollestad har ikke tillit til partiledelsens behandling av varselet mot henne.

  • I dag kl. 19.49

    Brann i firemannsbolig

    Det brenner i en firemannsbolig i Dalane i Kristiansand, melder politiet. Røykdykkere er sendt inn og det er startet utvendig slukking. Nødetatene holder på å evakuere personer i bygningen. Kort tid etter oppdaterer politiet at det er kontroll på brannen og ingen personer er inne i boenhetene.

  • I dag kl. 19.47

    Kraftløftet i nord: Ber om innspill på 11 vindkraftverk og fire kraftlinjer

    NVE ber nå om innspill til 11 potensielle vindkraftverk og fire kraftlinjer i Finnmark.

  • I dag kl. 19.44

    Tyssetunnelen stengt

    Fylkesveg Tyssetunnelen i Samnanger er stengt etter lekkasje av hydraulikk, grunna vegarbeid i området. Vegtrafikksentralen melder at entreprenør er på plass om cirka 20 minutt.

  • I dag kl. 19.37

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Elevar i Årdal og Fitjar jublar over at dei slepp skulekutt. Meir om dette i Vestlandsrevyen 19.45. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • I dag kl. 19.35

    Død person funnet i Sandefjord

    Personen ble funnet på en privat adresse. Krimteknikere er på vei til stedet. Det var et vitne som varslet politiet om hendelsen. Det skal være tre voksne personer som er registrert på adressen.

  • I dag kl. 19.32

    Brenning av søppel

    Politiet melder om brenning av søppel på et industriområde. Politiet og brannvesenet er på vei til stedet.

  • I dag kl. 19.32

    Brenner møbler og gjenstander

    Politiet melder om brenning av søppel på et industriområde i Østerhus i Grimstad. Det skal være et bål hvor det blir brent forskjellig gjenstander, blant annet møbler. Politiet har ikke oppnådd kontakt med personene på stedet.

  • I dag kl. 19.30

    Røykutvikling i garasje i Odnes

    Politiet fikk melding like før kl. 19 om røykutvikling i en garasje i Odnes i Søndre Land. To biler står i garasjen. Slukningsarbeidet er avsluttet og lufting pågår. Ingen personer er skadd, forteller operasjonsleder Haagen Løvseth.

  • I dag kl. 19.28

    Se TV-sendinga klokka 19.45

  • I dag kl. 19.26

    Person funnet død i Sandefjord

    En person er funnet død på en privat adresse i Sandefjord.

  • I dag kl. 19.26

    Ran i matvarebutikk i Stavanger

    Like før klokken syv fikk politiet melding om et ran i en matbutikk på Våland. En person har sprayet noe i ansiktet på en ansatt og stjålet matvarer. Den ansatte er kjørt til legevakt for sjekk og det er flere politipatruljer på stedet.

  • I dag kl. 19.24

    Ansatt til legevakt etter ran fra matbutikk

    Den antatte gjerningspersonen sprayet den ansatte i ansiktet med noe, opplyser politiet.

  • I dag kl. 19.22

    Restaurantkjede tar avokadogrep etter kundeklager

    Roboten Autocado skal hjelpe Chipotle Mexican Grill med å lage guacamole, mens et nytt system skal sørge for riktig størrelse på porsjonene.

  • I dag kl. 19.20

    Frontkollisjon i Asker

    To biler har kollidert i Røykenveien på grensen mellom Drammen og Asker, skriver politiet. Begge bilførerne er ved bevissthet og blir undersøkt av helsepersonell, ifølge Oslo politidistrikt. En av bilene kom over i motgående kjørefelt, skriver politiet i en oppdatering klokken 20.05, og legger til at bilfører har innrømmet dette og at førerkortet er midlertidig beslaglagt. Veien er åpen igjen.

  • I dag kl. 19.17

    Sjekker overvåkningsbilder etter ulykke

    Dersom det finnes video fra parkeringsplassen i Stokmarknes søndag vil den oversendes politiet. Det sier hotelldirektør Yngve Skog Rodal ved Quality Hotel Richard With til Bladet Vesterålen. En person mistet livet etter en tragisk utforkjøring i havet. Hendelsen skjedde rundt klokken 16:40 søndag ettermiddag. Lokalt brannvesen med dykkere fikk fører ut av bilen. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet. Ifølge avisen har Rodal sett gjennom materialet mandag ettermiddag. Han legger til at de ansatte ved hotellet har fått tilbud om kontakt med kommunens kriseteam, men har valgt og ikke benytte seg av tilbudet.

  • I dag kl. 19.15

    Streikerammet Boeing stanser nyansettelser og lønnsøkninger

    Boeing vil ikke ta mot nye ordrer for flere typer jetfly, og stanser nyansettelser og lønnsøkninger under den pågående streiken, skriver flere medier.

  • I dag kl. 19.12

    MC kjørte inn i bil

    En MC skal ha kjørt inn i en personbil bakfra på Tromøy i Arendal, skriver politiet. Føreren er ved bevissthet og tilkjennegir smerte.

  • I dag kl. 19.06

    Brann i container i Horten – beboere evakueres

    Nødetatene er på vei til Horten Apartement i Horten etter melding om brann i en elsparkesykkel på stedet. Det er også kraftig røyk, og brenner kraftig i en container som står to meter unna bygget. Det er spredningsfare. Det jobbes med å få varslet alle beboere og få dem ut av bygget.

  • I dag kl. 19.06

    Brann i container i Horten – beboere evakuert

    Nødetatene rykket ut til Horten Apartement i Horten etter melding om brann i en elsparkesykkel på stedet. Der brant det også kraftig i en container bare to meter unna bygget. Det var fare for spredning, men brannvesenet melder nå at de har kontroll. – Brakka som brant har vært benyttet som røykebu, i tillegg sto det en sparkesykkel, gressklipper samt bensinkanne inne i brakka. Alt dette har medvirket i brannen, men vi vet ikke hva som startet brannen, sier brannmester Jardar Aftret. Kl 19.07 meldte politiet at brannen var slukket. Ingen personer ble skadet.

  • I dag kl. 19.01

    Portugal ber om hjelp etter skogbrann-inferno

    To personer er død, blant annet en brannmann. Nå sender flere land hjelp.

  • I dag kl. 18.51

    Polititoppens bønn til foreldrene: – Vi skal ikke drive barneoppdragelse

    Politiet ber foreldre bistå i kampen mot ungdomskriminalitet.

  • I dag kl. 18.50

    Styrer mot ny økonomisk krise

    Vågan kommune ligger an til å få et underskudd på over 60 millioner kroner i 2024. Det ble klart under mandagens formannskapsmøte, skriver Lofotposten. Kommunens regnskap endte i fjor på 72 millioner kroner i minus. Det førte Vågan inn på ROBEK-lista. Årets overforbruk kommer blant annet fra merforbruk i tjenestene barnevern og familieenheten, eldreomsorg, Vågan lokalmedisinske senter og lokale utgifter til Nav. Tidligere i år budsjetterte kommunen med et underskudd på 44 millioner kroner.

  • I dag kl. 18.49

    Kruttsterk borteseier ga Ranheim avstand til nedrykksstriden

    Kåre «Bruttern» Ingebrigtsens Ranheim påførte opprykksjagende Egersund et tungt 0-2-tap på hjemmebane mandag og tok et langt steg vekk fra bunnstriden i 1. divisjon. Seieren betyr at Ranheim har sju poengs luke til kvalikplasserte Start før den 22. serierunden fullføres senere mandag. Seieren var trønderklubbens andre på tre kamper etter en tung periode forut for det. (NTB)

  • I dag kl. 18.39

    Start - Levanger

    Levanger møter Start i kveldens fotballkamp i 1. divisjon. Kampen spilles i Kristiansand og begynner kl. 19.00. Hør kampen på NRK Sport eller les kampreferat her.

  • I dag kl. 18.30

    Seier til Ranheim

    Ranheim vant 2-0 i en en bortekamp mot Egersund i kveld. Allerede i det 3. minutt scoret John Hou Sæter det første målet. Andre scoring kom etter 62. minutter ved Mikael Tørset Johnsen. Erik Tønne ble utvist seks minutter på overtid etter to gule kort. Les kampreferat her.

  • I dag kl. 18.22

    Eggesalat tilbakekalles etter rekefunn

    SalatMestern AS tilbakekaller et parti med eggesalat etter funn av reker i produktet. Kan medføre allergisk reaksjon, opplyser selskapet.

  • I dag kl. 18.22

    Eggesalat tilbakekalles etter rekefunn

    SalatMestern AS tilbakekaller et parti med eggesalat etter funn av reker i produktet. Kan medføre allergisk reaksjon, opplyser selskapet. – Av forsiktighetshensyn og føre-var-prinsippet så velger SalatMestern AS å tilbakekalle produktet, da det kan medføre allergisk reaksjon for de med skalldyrallergi, skriver selskapet i en pressemelding. Det dreier seg om cirka 450 kilo av produktet Eggesalat 180 gram med holdbarhetsdato 23.10.24. Berørte produkter er solgt i Rema 1000 sine butikker i Narvik og på Østlandet. Forbrukere med skalldyrallergi som har produktet med den aktuelle holdbarhetsdatoen hjemme, kan kaste produktet eller levere det i butikk for refusjon. (©NTB)

  • I dag kl. 18.07

    Sovnet bak rattet – kjørte i et tre

    En mann i 40-årene er uskadd etter utforkjøring med personbil. Føreren kjørte av veien og havnet i et tre på Vatnbygdveien på Finneid i Fauske. I avhør erkjenner mannen å ha sovnet bak rattet. Førerkortet er derfor midlertidig beslaglagt og bilberger har hentet bilen.

  • I dag kl. 18.04

    En person skadd på arbeidsplass på Klepp

    En mann i 40-årene har blitt klemt av en dumper på en arbeidsplass i Klepp sentrum. Mannen er våken, men har vondt i ryggen. Han blir fraktet til sykehuset med ambulanse, og politiet har avhørt vitner og gjennomfører åstedsundersøkelser.

  • I dag kl. 18.03

    Politimann dømt til fengsel for råkjøring

    En politibetjent som er ansatt i Møre og Romsdal politidistrikt, er i tingretten dømt til 15 dagers fengsel for råkjøring.

  • I dag kl. 17.56

    Trysil kommune anmeldt

    Trysil kommune er anmeldt for å gjentatte ganger bruke navn på person i tittel på saker i politisk saksbehandling. Det skriver Lokalavisa Trysil – Engerdal. – Vi kontaktet politiet da vi hørte at vi var anmeldt. De har ingen rutine på å kontakte dem som er anmeldte før en etterforskning starter. Da fikk vi bekreftet at vi er anmeldt for brudd på taushetsplikten, bekrefter ordfører Turid Backe-Viken til avisa. Hun bekrefter også til avisa at det handler om den mye omtalte Jimmy Look-saken.

  • I dag kl. 17.54

    Vil ha fire og et halvt års fengsel for grov mishandling

    Påtalemyndigheten ber Vestfold tingrett dømme en kvinne som er tiltalt for grov mishandling til fire og et halvt års fengsel. Kvinnen er blant annet tiltalt for å ha grovt mishandlet ektemannen sin, både fysisk og psykisk, over en periode på nesten to år. Mishandlingen inkluderte fysisk vold som slag og spark, samt psykisk mishandling som å nekte ham adgang til toalettet og beordre ham til å stå utendørs i kaldt vær uten sko og jakke. Dommen fra Vestfold tingrett forventes å komme i løpet av tre uker.

  • I dag kl. 17.54

    Demokrater ber om «trippelkutt» i USA

    Flere demokratiske senatorer i USA ber sentralbanken kutte renten med hele 0,75 prosentpoeng i rentemøtet onsdag.

  • I dag kl. 17.45

    E18 åpnet etter trailer punkterte

    Traileren som punkterte på E18 før Sundebru i Gjerstad er nå ute av veien, skriver politiet. Trafikken går som normalt forbi stedet.

  • I dag kl. 17.44

    Premier League-spiss sjokkerte Haaland og City – nå er han ute i flere måneder

    Brentford må klare seg uten spissen Yoane Wissa de neste månedene.

  • I dag kl. 17.38

    Norsk sauekjøtt kan bli solgt til Oman

    Grossisten Noridane planlegger å eksportere 500 tonn norsk sauekjøtt til Oman. Årsaken er lav etterspørsel her til lands.

  • I dag kl. 17.30

    Meningsmåling: Halvparten mener Høyre har håndtert krisen elendig

    «Ganske dårlig» eller «svært dårlig». Det svarer 51 prosent av Stavangers innbyggere på spørsmålet om hvordan Stavanger Høyre har håndtert den politiske krisen over de siste to ukene. Det kommer fram i en meningsmåling gjennomført av Respons Analyse på oppdrag fra Stavanger Aftenblad. Onsdag 4. september trakk Sissel Knutsen Hegdal (H) seg som ordfører i Stavanger, noe som utløste fullt kaos i Stavanger-politikken.

  • I dag kl. 17.29

    Nordea-trøbbel: – Har blitt bedre

    «Litt rusk i maskineriet» er årsaken til tregheten.

  • I dag kl. 17.15

    Krise på Titanic-verftet – igjen

    For andre gang på fem år skal Titanic-verftet Harland & Wolff settes under administrasjon.

  • I dag kl. 17.13

    Tre biler involvert i påkjørsel på Notodden

    Tre biler var involvert i en påkjørsel bakfra i Kongsbergveien på Notodden mandag ettermiddag. De involverte i hendelsen ble sjekket ut av ambulanse, men fremsto uskadd. Det er kun snakk om mindre materielle skader. Årsaken til påkjørselen er ikke kjent.

  • I dag kl. 16.57

    Trump etter skytingen: Ber om donasjoner til valgkampanjen

    – FRYKT IKKE! Etter enda et forsøk på å ta livet mitt, vil jeg kjempe enda hardere!

  • I dag kl. 16.56

    ESPN: Bonmatí blir historiens best betalte

    Barcelona-juvelen Aitana Bonmatí ble tildelt Gullballen som verdens beste kvinnelige fotballspiller i fjor. Nå blir hun angivelig også den best betalte noen gang.

  • I dag kl. 16.56

    Trailer har punktert på E18

    En trailer har punktert på E18 før Sundebru vestgående retning i Gjerstad, skriver politiet. Trafikken står stille på stedet. Det skal ikke være mulig å passere traileren. Det er ingen mulig omkjøringsveier per nå. Politiet er på vei til stedet og Vegtrafikksentralen har bestilt bergingsbil.

  • I dag kl. 16.50

    Klassequizen: 8 poeng til Sandnessjøen ungdomsskole

    Sandnessjøen ungdomsskole er første skole ut denne uken i Klassequizen. Ole Jacob Smedegaard, Mie Rye Antonsen og Ingrid Antonsen fikk kategoriene SVART, SVERIGE, BOKSTAVEN G OG GRIS. Etter tolv spørsmål endte de opp med 8 poeng. ???? Hør Sandnessjøen ungdomsskole på P1 (16. september 2024)

  • I dag kl. 16.35

    Ranheim møter Egersund

    Ranheim har tatt turen til Rogaland for å spille kamp mot Egersund i ettermiddag. Kampstart kl.16.30, og kampresultat kan du lese her.

  • I dag kl. 16.32

    Molde forlenget kontrakten med Erling Moe

    Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

  • I dag kl. 16.31

    Kjente på et ekstremt savn etter fødsel: – Større omveltning enn jeg trodde

    Elisabeth Asserson Ingebrigtsen (24) så ikke for seg at de første dagene som nybakt mamma ville vekke følelser hun ikke hadde kjent på mange år.

  • I dag kl. 16.25

    Moped kjørt ut av veien

    En mopedfører skal ha kjørt ut av veien ved Vikstranda i Grimstad, melder politiet. Det er en lett motorsykkel med en fører og passasjer. Kvinnen er tatt med til sykehuset av ambulansen. Mannen skal være uskadd.

  • I dag kl. 16.20

    Brenner ned hus på Nøtterøy

    Brannvesenet varsler en kontrollert nedbrenning av Føynveien 18 på Husøy tirsdag. Øvelsen varer fra 10 til 16 og naboer rådes til å holde vinduer lukket. Formålet med øvelsen er å trene VIB’s røykdykkere slik at de er best mulig forberedt for å ivareta egen sikkerhet og ikke minst sikkerheten til halve Vestfolds befolkning om en uønsket hendelse skulle oppstå.

  • I dag kl. 16.09

    Tiltalt for å ha bitt av fingertupp til mann på Beitostølen

    En mann i 30-årene er tiltalt for å ha bitt av fingertuppen og en negl til en annen mann på Beitostølen. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Episoden skal ha skjedd en natt i mars på et utested på Beitostølen, ifølge avisa. Gjerningsmannen må møte i Vestre Innlandet tingrett i løpet av høsten, tiltalt for kroppsskade.

  • I dag kl. 16.08

    Ekspert om Hauger-innrømmelse: – Jeg liker det

    Ekspert mener det er bra at Dennis Hauger (21) innrømmer at Formel 1-toget er i ferd med å gå.

  • I dag kl. 16.07

    KrF velger ny partileder i januar

    KrF samles til ekstraordinært landsmøte 25. januar for å velge ny partileder. Det har partiets landsstyre bestemt på et møte på Stortinget i dag. – Oppsummert har landsstyret fulgt sentralstyrets anbefaling om å gjennomføre ekstraordinært landsmøte i slutten av januar, og at hele KrFs ledertrio velges der, heter det i en pressemelding fra KrF. Olaug Bollestad gikk av som partileder for tre uker siden. Det er nestleder Dag Inge Ulstein som er fungerende partileder. Men verken Ulstein eller hans nestlederkollega Ida Lindtveit Røse har sagt at de ønsker å bli ny partileder. Det ekstraordinære landsmøtet i januar arrangeres i forbindelse med KrFs landskonferanse.

  • I dag kl. 16.03

    MC-ulykke i Aremark

    Nødetatene har rykket ut til en MC-ulykke i Aremark. Ifølge politiet er det en singelulykke og ulykken skal ha skjedd i en sving langs veien. Da politiet og helsepersonell ankom var fører, en mann i 20-årene bevisst, men det skal være snakk om en alvorlig ulykke. – Fører skal ha vært bevisst når politiet og helse kom til stedet. Vi vet ikke noe mer om hendelsesforløpet eller skadeomfanget per nå, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Henrik Larsen. Føreren har blitt flydd med redningshelikopter til Ullevål sykehus.

  • I dag kl. 15.57

    Sommerlig uke i vente

    Sør-Norge kan gjøre seg klar for en sommerlig og varm uke igjen, skriver Meteorologene på X. Det holder seg tørt, og flere dager kan få opp mot 20 grader på dagtid. Men siden det tross alt er høst, kan det fremdeles komme litt morgentåke

  • I dag kl. 15.55

    Trafikkuhell i Åsane

    Politiet melder at det skal ha vært et trafikkuhell i Flaktveitvegen i Åsane, med tre biler involvert. Det skal ikke være meldt om personskader, og bilene har kommet seg ut av kjørebanen.

  • I dag kl. 15.55

    Skadd sikringsanlegg i Storåa i Nord-Fron skal repareres

    NVE og Nord-Fron skal reparere sikringsanlegget i Storåa etter nyttår. Det skriver kommunen på sine hjemmesider. Dette skjer etter de omfattende flomskadene som oppsto under ekstremværet Hans i august i fjor. Blant arbeidene som skal gjøres på den 710 meter lange strekningen, er å seksjonsvis fjerne det skadde sikringsanlegget og erstatte det med et nytt et.

  • I dag kl. 15.49

    Sveaas inviterer til spleiselag: – Vil gjennomføre søksmålet uansett

    Christen Sveaas' Kistefos går ut med en invitasjon til å bli med på søksmål i Solstad-striden. Prisen for å bli med vil tilsvare 1 krone per aksje, anslår Sveaas-selskapet.

  • I dag kl. 15.45

    Apotekergaarden i Grimstad legges ned

    Utestedet Apotekergaarden i Grimstad legges ned, skriver de selv på Facebook. – Et samlet styre har i dag bestemt at vi ser oss nødt til å innstille dagens drift, skriver Apotekergaarden på sin side. De opplyser at selskapet har strevd med driften siden pandemien.

  • I dag kl. 15.42

    Mener Norge er uforberedt på styrtregn og flom: – Stort alvor

    Forrige uke herjet uværet både i Innlandet og i Telemark. Ekspertene mener vi gjør for lite for å forberede oss.

  • I dag kl. 15.40

    Vegard Harm etter Norseman: – Jeg var ekstremt medtatt

    Influenceren deltok i det som har blitt omtalt som verdens tøffeste triatlon.

  • I dag kl. 15.39

    Branntilløp på butikksenter

    Det var i ettermiddag et branntilløp i et teknisk rom på Odden butikksenter i Grimstad. Brannvesen og politi rykket ut, men brannen ble raskt kontrollert. Det viste seg å ikke være en brann, men en teknisk feil på sprinkleranlegget, oppdaterer politiet litt over klokken 16.

  • I dag kl. 15.36

    Gjennomhullet båt funnet flytende opp ned

    I helgen ble en båt funnet flytende opp ned ved innløpet til Langangsfjorden, full av hull og uten kontroll. Før den ble fjernet, utgjorde båten en risiko for fritidsbåter og kunne blitt et problem for skipsfarten, og det ble satt i gang tiltak for å sikre den. – Politiet er informert, og det er tydelig at båten har blitt forsøkt senket, da det er boret flere hull i skroget, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig Sjur Øverås Knudsen i Grenland Havn. – Grenland Havn oppfordrer båteiere til å bruke vrakpantordningen, selv om summen i dag er liten, kun 1000 kroner, sier Knudsen.

  • I dag kl. 15.33

    Teknologiaksjer faller på Wall Street

    Flere amerikanske børser starter uken med et fall, etter en bred oppgang gjennom hele forrige uke.

  • I dag kl. 15.27

    En person pågrepet med øks på Årvoll

    En 17-åring er pågrepet etter politiet mottok melding om en person med øks på Årvoll. Politiet har gjort undersøkelser i området og har ikke funnet noen skadde. Vedkommende er kjørt til arresten.

  • I dag kl. 15.27

    Jens Stoltenbergs stabssjef Stian Jenssen går til Røkke

    Jens Stoltenbergs nærmeste medarbeider, Stian Jenssen, blir direktør i Akers investeringsselskap ICP, melder Dagens Næringsliv.

  • I dag kl. 15.27

    Uthus står i brann

    Et uthus brenner i Stod i Steinkjer. Det skal være mye røyk i området. Brann er i gang med slukking. Det skal være campingvogner og båter lagret i uthuset, ifølge politiet. Litt over klokken 16 melder politiet at ingen personer er skadd i forbindelse med brannen.

  • I dag kl. 15.27

    Jens Stoltenbergs stabssjef Stian Jenssen går til Røkke

    Jens Stoltenbergs nærmeste medarbeider, Stian Jenssen, blir direktør i Akers investeringsselskap ICP, melder Dagens Næringsliv.

  • I dag kl. 15.18

    Fleire steinar på E16 i Aurland

    Endreprenør er på veg til Nautaviki på E16 mellom Flåm og Aurland. Vegen er stengd etter at det har kome fleire steinar ned i vegbana, melder Vegtrafikksentralen. Det er lange køar på staden. E16 er førebels stengd i både Fretheim- og Onstadtunnelen stengd. – Det er passasje, men ein må køyre slalåm mellom steinane. Den største steinen er over ein meter brei, seier Erik Elnes, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen. Det blir også jobba med å få ein geolog på plass.

  • I dag kl. 15.18

    Utmerkelse til totninger i Yrkes-VM i Frankrike

    Vetle Midteng (22) og Eskil Myhre (23) fra Raufoss tok med seg utmerkelsen «Medallion of Excellence» under årets Yrkes-VM i Lyon i Frankrike denne helgen. Denne utmerkelsen får man dersom man oppnår 700 poeng eller mer, men som ikke mottar gull, sølv eller bronse. Totningene konkurrerte i mekatronikkfaget sammen. Mekatronikk er et ingeniørfag som kombinerer mekanikk, elektronikk og datateknikk. – Her må vi berømme industrimiljøet på Raufoss som har stilt seg helhjertet bak våre to utøvere, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway. Utover utmerkelsene til de to totningene, tok ikke Norge noen medaljer eller flere utmerkelser. Mesterskapet har rundt 1.400 deltakere fra over 70 land og regioner. Det konkurreres i 59 fag totalt.

  • I dag kl. 15.15

    Jente (17) braut nakken på russefest

    Ei 17 år gamal jente braut nakken under russefesten i Naustdal i helga. Det melder Firda. Foreldra seier til avisa at det etter forholda går bra med jenta, men at det kunne gått mykje verre. Samstundes rosar dei foreldrevaktene som reagerte med det same og tok hand om jenta. I alt tre ungdomar vart sende til sjukehus i samband med festen.

  • I dag kl. 15.12

    Russland evakuerer flere grenselandsbyer i Kursk, ifølge guvernør

    Guvernøren i Kursk fylke har beordret evakuering av innbyggerne i to distrikter nær den ukrainske grensen.

  • I dag kl. 15.05

    Forbedringspris til Sykehuset Telemark

    Helse Sør-Østs forbedringspriser for 2024 går til Oslo universitetssykehus, Sykehuset Telemark og Sykehuset Østfold. – Det er inspirerende å se hvor godt det jobbes med forbedringsarbeid, sier direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF, Ulrich Spreng. Sykehuset Telemark får prisen for å involvere pasienter i sin egen behandling i psykisk helsevern. Prisen er på 50. 000 kroner.

  • I dag kl. 15.02

    Trafikkulykke i Loddefjord

    Klokken 14.55 melder politiet at nødetatene er på vei til en trafikkulykke. En fotgjengenger skal ha blitt påkjørt av en bil. Ifølge politiet skal fotgjengeren være våken og oppegående. Utover det er det ukjent skadeomfang.

  • I dag kl. 14.50

    Trafikkulykke i Hamar

    En bil og en motorsykkel skal ha vært involvert i en trafikkulykke mandag ettermiddag i Ringgata i Hamar. Personbilen skal ha bremset foran et fotgjengerfelt, noe mc-føreren ikke fikk med seg, ifølge politiet. Dermed kjørte lett-motorsykkelen på bilen bakfra. Føreren er sendt til sykehus med lettere skader. Trafikken skal gå som normalt på ulykkesstedet.

  • I dag kl. 14.48

    Vil utrede vindkraft i Froland kommune

    Eidsiva, Hafslund og Skagerak Energi samarbeider om et mulig vindkraftprosjekt i Froland kommune. Prosjektet består av 33 vindturbiner som kan gi en årlig energiproduksjon tilsvarende det årlige strømforbruket til cirka 40.000 husstander. De tre kraftprodusentene eier og drifter til sammen 134 vannkraftverk og tre vindkraftverk fordelt over hele Sør-Norge.

  • I dag kl. 14.47

    Vraket fra Venstres liste: - Jeg er overrasket

    Nominasjonskomiteen har vraket Ola Elvestuen (V) på toppen av lista før Stortingsvalget i 2025. Oslo-byråd Marit Vea står på 3. plass.

  • I dag kl. 14.46

    Juline foreslått til AUFs sentralstyre

    Juline Nikoletta Aspenes (20) er innstilt til AUFs sentralstyre, melder Nordland AUF i en pressemelding. 20-åringen fra Vesterålen har vært fylkesleder i ungdomspartiet siden februar 2023. Hun vil i så fall bli første nordlending i AUFs sentralstyre siden 2006. – Jeg er kjempemotivert for å legge ned en innsats for unge i Nord gjennom AUFs sentralstyre, sier hun i pressemeldinga. Det hele blir avgjort under landsmøtet i oktober.

  • I dag kl. 14.46

    Putin gir ordre om å verve flere soldater - skal bli 1,5 millioner

    President Vladimir Putin gir ordre om å øke størrelsen på den russiske hæren med 180.000 soldater.

  • I dag kl. 14.46

    Åpen støydemping som fungerer? Vi har testet nye AirPods 4

    Tre år er gått siden forrige generasjon av Apples «vanlige» AirPods, men på iPhone-lanseringen forrige uke smalt Apple til med ikke mindre enn to nye modeller: AirPods 4 og AirPods 4 med aktiv støyreduksjon.

  • I dag kl. 14.45

    Elverum: Vogntog skapte trafikk-trøbbel

    Et vogntog skapte utfordringer for trafikken i Elverum. Kjøretøyet sto i rundkjøringen Åkroken sør for Elverum sentrum. Kl 14.51 meldte politiet at vogntoget er flyttet og at trafikken går som normalt.

  • I dag kl. 14.44

    Dødsulykke i Bergen henlegges

    Saken hvor en mann var mistenkt etter en dødsulykke i Bergen i april i år, blir henlagt.

  • I dag kl. 14.36

    Ja?

    Dag Inge Ulstein ville ikke bli partileder. Kan han bli det likevel?

  • I dag kl. 14.31

    Nå kommer iOS 18 – her er alt du kan gjøre på iPhonen din

    Mandag kveld – 16. september – blir nye iOS 18 tilgjengelig for nedlasting, og akkurat som i fjor trenger du en iPhone Xr/Xs eller nyere for å kunne laste ned den nyeste programvaren.

  • I dag kl. 14.28

    Ulykke mellom elsparkesyklist og bil

    Nødetatene har rykket ut til et trafikkuhell på Raveien i Horten. En bil har kjørt på en elsparkesyklist i lav hastighet. Det er ikke meldt om personskade, opplyser politiet.

  • I dag kl. 14.25

    – Det er på skolen vi møter de fleste ungdommene som strever.

    Av pengene regjeringen vil sette inn for å bekjempe ungdomskriminalitet skal 30 millioner kroner skal gå til tilskudd til egne skolemiljøteam. Aida Clarke Stavdal er leder av ungdommens bystyre i Kristiansand. Hun mener spesielt at tiltak i skolen er viktig. – Det er på skolen vi møter de fleste ungdommene som strever. Der er det viktig at vi har trygge, gode voksne som er rundt de ungdommene og som har gode relasjoner til dem.

  • I dag kl. 14.25

    – Det er på skolen vi møter de fleste ungdommene som strever

    Av pengene regjeringen vil sette inn for å bekjempe ungdomskriminalitet skal 30 millioner kroner gå til tilskudd til egne skolemiljøteam. Aida Clarke Stavdal er leder av ungdommens bystyre i Kristiansand. Hun mener spesielt at tiltak i skolen er viktig. – Det er på skolen vi møter de fleste ungdommene som strever. Der er det viktig at vi har trygge, gode voksne som er rundt de ungdommene og som har gode relasjoner til dem.

  • I dag kl. 14.22

    Ponni drept av ulv i Sverige

    Ulven skal også ha prøvd seg på en annen ponni, ifølge Länsstyrelsen.

  • I dag kl. 14.20

    Rykker ut til arbeidsulykke

    Nødetatene rykker ut til en arbeidsulykke i Våler, skriver politiet på X. En person skal ha fått en tung plate over seg. Personen skal være bevisst, skriver politiet videre.

  • I dag kl. 14.20

    Rykket ut på arbeidsulykke

    Nødetatene har rykket ut til en arbeidsulykke i Våler, skriver politiet på X. En person skal ha fått en tung plate over seg og skal trolig ha brukket beinet. Den skadde er kjørt sykehus. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 14.19

    Nødetatene på vei til Rælingen videregående igjen

    Politiet og brannvesen rykker er for andre gang i dag på Rælingen videregående skole etter melding om fyrverkeri innendørs. Fyrverkeriet er avfyrt på omtrent samme sted som tidligere i dag, opplyser politiet.

  • I dag kl. 14.19

    Fyrverkeri avfyrt på skole i Rælingen for andre gang

    Politiet og brannvesen rykker er for andre gang i dag på Rælingen videregående skole etter melding om fyrverkeri innendørs. Fyrverkeriet er avfyrt på omtrent samme sted som tidligere i dag, opplyser politiet. Det skal være svimerker på gulv og noe røyk.

  • I dag kl. 14.17

    Hundeeier anmeldt etter at hund jaget villrein

    Statens Naturoppsyn har anmeldt eieren av en dachshund som i helga jagde villrein på Hovden. Det skriver Avisen Kristiansand. I Bykle kommune er det utvidet båndtvang fram til 15. oktober.

  • I dag kl. 14.09

    BBC-programleder dømt for overgrepsbilder

    Han slipper fengsel, men Huw Edwards dømmes til seks måneders betinget fengsel for besittelse av overgrepsbilder av barn med en prøvetid på to år.

  • I dag kl. 14.08

    Brann i container i Bjørnafjorden

    Klokken 14.01 rykket nødetatene ut etter melding om brann i en avfallscontainer på Os. Det skal ha vært full fyr i containeren, ifølge politiet. Stedet ble evakuert. – Brannen er i en metallcontainer, så det skal ikke være fare for spredning, sier Lars Petter Lorvik i 110 Vest. Klokken 14.06 melder politiet at brannvesenet er på stedet og har startet slukking. Klokken 14.14 melder brannvesenet at de har slått ned flammenne og har kontroll på stedet. Politiet melder klokken 14.27 at nødetatene er ferdig på stedet. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 14.04

    Barneombudet kritiske til flere fengselsplasser for unge

    Barneombud Mina Gerhardsen mener det ikke er behov for flere ungdomsplasser i fengslene. Mandag ble det kjent at regjeringen ønsker å doble kapasiteten på ungdomsfengsler neste år og sikter på en tredobling i 2026. Men ombudet presiserer at i enkelte tilfeller er fengsel uunngåelig. – Det må vi også ha kapasitet for, og gode fengsler som ivaretar hensynet til at dette er barn. Men først og fremst mener vi at det skal være veldig høy terskel for å putte barn i fengsel, sier Gerhardsen til NRK. Av totalt 2,8 milliarder kroner vil regjeringen at 400 millioner kroner skal gå til domstolene og kriminalomsorgen. Barneombudet mener barnevernet må settes i bedre stand til å ta vare på barn med store utfordringer. – I dag er det to barn som soner i fengsel. Det er ikke behov for veldig mange flere plasser for barn som skal i fengsel, for vi mener at barn skal håndteres av barnevernet.

  • I dag kl. 14.04

    Barneombudet kritisk til flere fengselsplasser for unge

    Barneombud Mina Gerhardsen mener det ikke er behov for flere ungdomsplasser i fengslene. Mandag ble det kjent at regjeringen ønsker å doble kapasiteten på ungdomsfengsler neste år og sikter på en tredobling i 2026. Men ombudet presiserer at i enkelte tilfeller er fengsel uunngåelig. – Det må vi også ha kapasitet for, og gode fengsler som ivaretar hensynet til at dette er barn. Men først og fremst mener vi at det skal være veldig høy terskel for å putte barn i fengsel, sier Gerhardsen til NRK. Av totalt 2,8 milliarder kroner vil regjeringen at 400 millioner kroner skal gå til domstolene og kriminalomsorgen. Barneombudet mener barnevernet må settes i bedre stand til å ta vare på barn med store utfordringer. – I dag er det to barn som soner i fengsel. Det er ikke behov for veldig mange flere plasser for barn som skal i fengsel, for vi mener at barn skal håndteres av barnevernet.

  • I dag kl. 14.03

    Syv kandidater vil bli IOC-president – FIS-sjef Johan Eliasch på listen

    Svenske Johan Eliasch og Sebastian Coe er blant syv som ønsker å etterfølge Thomas Bach som president i Den internasjonale olympiske komité.

  • I dag kl. 13.58

    Beruset fører traff tre i Moss

    En bilfører har blitt stoppet i Moss etter at politiet fikk inn et tips fra publikum. Personen det gjelder var kraftig beruset, og har trolig kjørt inn i et tre på sin ferd på Jeløya. Politiet sier at det er blitt tatt prøver av mannen, og at førerkortet er blitt beslaglagt.

  • I dag kl. 13.49

    Naboer reagerer på cruiseskip i Arendal

    Flere beboere på Langbrygga i Arendal reagerer på at cruiseskipene som anløper rett utenfor leilighetene deres skaper uro, bråk og forurensing. Det skriver Agderposten. Naboene ber om at planene om å gjøre Galtesund dypere for å gjøre Arendal mer tilgjengelig blant annet for større cruiseskip stoppes. Havnesjef Rune Hvass sier til avisa at sundet utenfor Arendal sentrum ikke skal gjøres dypere og bredere bare på grunn av cruiseskip. Han sier også at han har forståelse for naboens frustrasjon, men at det virker noe underlig at folk som har kjøpt leilighet på en kai som er regulert til skipstrafikk, tror de kan være uforstyrret.

  • I dag kl. 13.43

    Leger selger fritiden sin: – Det frigjør masse tid

    På Ahus har de redusert gjennomsnittlig ventetid med 14 dager. Det har de fått til blant annet ved at helsepersonell selger fritida si for lengre åpningstider.

  • I dag kl. 13.36

    Rondane Produksjon permitterer

    Fem ansatte hos selskapet Rondane Produksjon AS på Otta mottok permitteringsvarsel mandag. De blir permittert fra stillingene sine fra 1. oktober, skriver avisa GD. Rondane Produksjon AS eies 60 prosent av Nortura og 40 prosent av gründer Tor Garshol. Selskapet produserer hovedsakelig turmat. Eier og daglig leder Garshol forklarer permitteringene med sviktende salg. Totalt jobber ti personer i selskapet.

  • I dag kl. 13.33

    Disse kaffekvernene gjør underverker for kaffen din

    Vi har kvernet kilovis av kaffe på alt fra luksuskverner til «krydderhakkere».

  • I dag kl. 13.30

    Ny bok: 13 år gammel ble hun tvangsgiftet i en leilighet i Oslo

    Tante kløp henne hardt i armen: Si du er 18 år! Tante kløp igjen og hun måtte si: 18. Dermed var 13-årige Daniella tvangsgiftet – i Norge.

  • I dag kl. 13.27

    Sender røykdykkere til bygningsbrann i Haugesund

    Nødetatene rykker ut på melding om en bygningsbrann i Sjåvikvegen i Haugesund. Det skal komme masse svart røyk ut fra andre etasje på en enebolig. Det blir sendt røykdykkere til stedet. – Det meldes om litt røyk ut fra et soverom i andre etasje. Det er ikke meldt om åpne flammer, sier vaktleder Svein Nesse. Han sier at brannvesenet ikke har fått indikasjon på at det befinner seg folk inne i bygget. Politiet bekrefter at alle beboere er ute av huset. Det skal være en el-sparkesykkel som har tatt fyr, og den er tatt ut av bygget. En person blir undersøkt etter å ha pustet inn litt røyk. Brannen er slukket.

  • I dag kl. 13.24

    Ordfører sykmeldt

    Meløy-ordfører Sigurd Stormo (Ap) er for tiden sykmeldt, opplyser kommunen i en pressemelding. Varaordfører Grethe Anita Andersen (Frp) blir vikar mens Stormo er borte. – Stormos fravær vil ikke påvirke det politiske arbeidet i kommunen, sier hun i pressemeldinga. Det er ikke kjent hvor lenge Stormo er sykmeldt.

  • I dag kl. 13.22

    Hva er så farlig med regnbue-flagg?

    Stedet jeg vokste opp vil fjerne regnbueflagg i kommunale rom. Det er dessverre ikke noen overraskelse.

  • I dag kl. 13.18

    Væpnet politiaksjon i Trondheim

    Væpnet politi rykket ut til en bensinstasjon i Trondheim. Politiet fikk kontroll på en mann og situasjonen er avklart.

  • I dag kl. 13.15

    Arbeidsulykke på Borgeskogen

    En kvinnelig ansatt har kuttet seg i fingrene i forbindelse med håndtering av en maskin ved en bedrift på Borgeskogen i Sandefjord kommune. Politiet har vært på stedet og gjennomført undersøkelser for å avklare hva som har skjedd. Arbeidstilsynet blir varslet, og politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 13.15

    Arbeidsulykke i Sandefjord

    En kvinnelig ansatt ved en bedrift på Borgeskogen i Sandefjord, har klemt hånden sin og er kjørt til sykehus. Politiet er på stedet og gjennomfører undersøkelser for å avklare hva som har skjedd.

  • I dag kl. 13.09

    Gullprisen stiger til ny rekord før åpent rentemøte i USA

    Gullprisen har nådd stadig nye nivåer det siste året, og mandag stiger den til nok en ny topp.

  • I dag kl. 13.09

    Gullprisen stiger til ny rekord før rentethriller i USA

    Gullprisen har nådd stadig nye nivåer det siste året, og mandag stiger den til nok en ny topp.

  • I dag kl. 13.06

    Politiet henlegger lekkasje-saken fra Moskenes

    Tidligere i sommer politianmeldte Moskenes kommune lekkasjer fra et lukket kommunestyremøte, samt fra et møte i medarbeiderutvalget, som igjen ble omtalt i lokalaviser i Lofoten. Nå har politiet henlagt saken. – Slik saken framstår, er dette ikke noe politiet skal bruke tid på å etterforske, sier seksjonsleder for påtale i Nordland politidistrikt, Steffen Ravnåsen til Lofot-Tidende. Ravnåsen sier at anmeldelsen ble levert uten at det fremgikk hvilken taushetsbelagt informasjon som var blitt lekket. – Her tenker jeg at Moskenes kommunestyre må ordne opp i egne rekker, og at dette ikke er en sak for politiet, sier Ravnåsen videre til Lofot-Tidene.

  • I dag kl. 12.51

    Linnea Løtvedt innlagt på sykehus

    Influenceren fikk vansker med å puste, hjertebank og vondt i brystet. Deretter begynte hun å hoste blod.

  • I dag kl. 12.46

    Trafikkulykke i Nordre Follo

    Øst politidistrikt skriver på X at to biler var involvert i ulykken. – To personer er kjørt til legevakt for sjekk, skriver politiet. Ulykken skjedde i et kryss inne i et boligfelt. Ifølge politiet har en av bilene brutt vikeplikten.

  • I dag kl. 12.44

    Gaute Skjervø innstilles som ny AUF-leder

    AUFs valgkomité ønsker at Gaute Skjervø skal ta over stafettpinnen fra dagens leder, Astrid Hoem, skriver NTB. – Jeg er selvfølgelig veldig glad for denne tilliten og er rastløs etter å komme i gang med jobben for å sikre valgseier neste høst, sier Skjervø. 29-åringen fra Levanger sitter som varerepresentant for Nord-Trøndelag på Stortinget. Han har vært nestleder i AUF siden 2020.

  • I dag kl. 12.41

    Alle unge i Vennesla får fritidskort på 2000 kroner

    Mer enn 2600 barn og unge i alderen 6 til 18 år i Vennesla får de neste ukene 2000 kroner inn på en egen fritidskonto som de kan bruke til fritidsaktiviteter. Samskapingskoordinator Jorunn Sagen Olsen sier målet med fritidskortet er at flere barn og unge kan delta i organiserte fritidsaktiviteter. – Vi tror på redusert utenforskap når over 2600 barn og unge får 2000 kroner inn på konto som de kan bruke på fritidsaktiviteter, sier Olsen. Det er politikerne i Vennesla som har vært pådrivere for innføring av fritidskortet. Ordningen vil koste rundt sju millioner kroner årlig.

  • I dag kl. 12.40

    Statens havarikommisjon skal undersøke vannskuterulykke

    Statens havarikommisjon har besluttet å undersøke ulykken med en fritidsbåt og en vannskuter der to personer omkom i Fognafjorden 1. september. Gabriel Johan Misiewicz-Myhre (15) og Noah Østerhus Ask (16) døde. Føreren av fritidsbåten var fysisk uskadet. Havarikommisjonen har foretatt forundersøkelser av både fritidsbåten og vannskuteren. – Grunnen til at vi undersøker er for å se om det er mulig å finne forhold som kan bringe læring ut i samfunnet for å unngå at slikt skjer igjen, sier avdelingsdirektør Dag Liseth i Statens havarikommisjon. Når undersøkelsen er ferdig sier han de vil komme med en offentlig rapport som redegjør hendelsesforløpet. Når denne blir klar er uvisst.

  • I dag kl. 12.40

    UiO til VG: Vil se på idrettspresidentens masteroppgave

    Universitet i Oslo ønsker å se nærmere på masteroppgaven til idrettspresident Zaineb al-Samarai (37).

  • I dag kl. 12.36

    Ingebrigtsen-brødrene avslørte nytt gullmål

    Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen satser mot EM i terrengløp senere i år. Det avslørte Jakob Asserson Ingebrigtsen på Bislett stadion mandag. Brødrene møtte pressen i forbindelse med lanseringen av den nye serien «Ingebrigtsen: Born to Run», og der fikk de spørsmål om de sportslige ambisjonene fremover. – Neste sportslige mål er jo å ta laggull i EM i terrengløp i desember. Det gleder vi oss til, sier Jakob Ingebrigtsen. EM i terrengløp arrangeres i Antalya i Tyrkia 8. desember. (NTB)

  • I dag kl. 12.29

    Monterer sensorer på tre bruer

    Det skal monteres sensorer på Norderå bru i Elverum, Flisa bru i Åsnes og Brandval hengebru i Kongsvinger. Sensorene skal monteres for å overvåke brukonstruksjonen. Kameraene blir montert fra tirsdag 17. september til torsdag 19. september. Det kommer til å være noe redusert fremkommelighet og manuell dirigering på bruene når sensorene monteres.

  • I dag kl. 12.23

    Ingebrigtsen-brødrene åpner opp om satsingen: – Det er en sårbar situasjon

    Dagen etter Jakob Ingebrigtsens halvmaraton-stunt, åpner løpebrødrene opp om samarbeidet mellom de tre.

  • I dag kl. 12.23

    Ytterligere én tenåring pågrepet etter Mortensrud-skyting

    En 18 år gammel mann er pågrepet etter en skyteepisode på Mortensrud i Oslo 8. september. Fra før er en 19-åring og 22-åring pågrepet i saken.

  • I dag kl. 12.17

    Oda-selskap søker rekonstruksjon i Sverige

    Oda brenner penger i Sverige. Nå venter gjeldsforhandlinger på opptil et halvt år.

  • I dag kl. 12.15

    Ny mann fengslet etter skyting på Mortensrud

    Ytterligere en person er varetektsfengslet etter at skudd ble avfyrt på Mortensrud i Oslo, natt til mandag 9. september. Det bekrefter politiinspektør Line Borgen i Oslopolitiet. – Siktede er fengslet frem til 13. oktober på grunn av bevisforspillelsesfare. I samme sak er to menn, på 19 og 22 år, varetektsfengslet, etter møte i Oslo tingrett på tirsdag forrige uke. Mennene er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen på offentlig sted, eller medvirkning til dette i forbindelse med saken. Politiet ønsker ikke å si noe mer om etterforskningen på nåværende tidspunkt.

  • I dag kl. 12.12

    Trafikkulykke i Halden

    Det har vært en trafikkulykke i Halden ved krysset mellom Lundestadveien og Svinesundsveien. To biler er involvert i ulykken. Brannvesenet melder om at de er på vei til stedet.

  • I dag kl. 12.12

    – Veldig kjærkomment for Kristiansand

    I dag ble det klart at regjerigen gir milliarder for å hindre at unge begår lovbrudd. Kristiansand er en av byene i Norge som de siste årene har slitt med at flere unge begår lovbrudd. Midlene er derfor sårt tiltrengt på Sørlandet, og spesielt i en slunken kommunekasse, mener gruppeleder i Ap i Kristiansand, Kenneth Mørk. – Når det nå settes av penger til både målretta tiltak og forebyggende arbeid så det er veldig kjærkomment for Kristiansand. Når en får øremerka midler til dette så er det veldig bra for oss og vil forhåpentligvis føre til at tryggheten går opp og kriminaliteten går ned.

  • I dag kl. 12.06

    Tror ikke lederspørsmålet i KrF avklares i dag

    Fylkesleder i Agder KrF Jorunn Gleditsch Lossius tror ikke det blir en avklaring om lederspørsmålet i KrF på mandagens krisemøte. – Det har jeg ingen forventninger om. Det blir fint å komme sammen og gå gjennom sommerens begivenheter, sier Lossius. Landsstyret i KrF skal formelt vedta dato for ekstraordinært landsmøte der det skal velges ny partileder etter Olaug Bollestads dramatiske avgang tidligere i sommer. Men diskusjoner om hvem som skal overta ledervervet, ligger også på bordet.

  • I dag kl. 11.57

    Fyrverkeri inni skole utløste brannalarm

    Politi og brann rykket til en videregående skole i Akershus etter melding om utløst brannalarm. Ifølge politiet var det fyrverkeri som utløste brannalarmen da det ble antent inne. Ingen er skadet, men det er en del røyk i bygget. Klokken 12 er brannvesenet ferdige på stedet. Avhør av vitner er gjennomført og politiet er i kontakt med to mistenkte.

  • I dag kl. 11.52

    Bybrua i Stavanger blir stengt i kveld

    Det skjer kvar kveld og natt denne veka frå klokka 20.00 til klokka 06.00 fram til fredag 20. september, skriv Rogaland fylkeskommune. Buss i rute, moped, traktor og andre køyretøy som ikkje kan køyre Hundvågtunnelen, får likevel passere. Bybrua blir stengt i denne perioden fordi det skal leggjast ny asfalt.

  • I dag kl. 11.51

    Røykutvikling i Namsos

    Nødetatene er på vei til en adresse i Namsos etter melding om røykutvikling. Kort tid etterpå skriver politiet at brannen var slukket. Det dreie seg om en brann på et isolert område i et produksjonslokale.

  • I dag kl. 11.43

    Nordea kutter i fastrentene på boliglån

    Det nærmer seg bedre rentetider for nordmenn med lån. Et tegn på det er at fastrentene på boliglån senkes hos Nordea.

  • I dag kl. 11.43

    Kan komme snø denne uka

    Mens Sør-Norge kan få opp mot 20 grader flere steder, kan det i Nordland komme snø i fjellene. I hele Nord-Norge kommer nemlig lavtrykkene som perler på en snor, skriver NTB. – Onsdag blir det mye vind i Nordland, og på fredag tar temperaturene et svalestup og ender på under 10 grader. Det kan til og med komme snø på fjelltoppene i slutten av uka, skriver meteorologene på X.

  • I dag kl. 11.42

    Svensk IS-kvinne tiltales for forbrytelser mot menneskeheten

    En 52 år gammel svensk kvinne med kobling til IS blir tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten, folkemord og grove krigsforbrytelser i Syria.

  • I dag kl. 11.33

    Danmark-sjefen i bedring – blir assistent mot Spania og Sveits

    Lars Knudsen vil være fungerende landslagssjef for det danske fotballandslaget også i den kommende samlingen. Det blir et rollebytte med Morten Wieghorst.

  • I dag kl. 11.30

    Krever letestans og utfasing av felt: – Uansvarlig

    SV vil stanse letingen etter ny olje og gass, fase ut eldre felt og subsidiere grønn omstilling, ifølge et utkast til nytt partiprogram. – Vil markere slutten på en epoke, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes.

  • I dag kl. 11.22

    Uvisst skadeomfang for Koppang

    Omfanget av kneskaden til Vipers-spiller Nina Koppang er foreløpig uvisst. Bakspilleren er i hvert fall ute i en drøy uke. – Vi kartlegger fortsatt omfang og hvilke tiltak som er aktuelle. Det er litt usikkert hvor lenge hun blir ute, sier Vipers' medisinske ansvarlige Erik Welhaven Løchen til NRK. Han sier de vet mer i løpet av syv til ti dager. Koppang mister dermed trolig både seriekampen mot Byåsen onsdag og bortekampen mot Györ i Mesterligaen til lørdag. 22-åringen imponerte for Sverige i sommerens OL og for Vipers i sesongstarten, men har sett de to siste kampene fra tribunen.

  • I dag kl. 11.20

    UD ber om klarere rammer: – Blitt større og større

    Staten har de siste årene brukt store ressurser på nordmenn i nød utenlands – nå ber UD om klarere prioriteringer fra Stortinget.

  • I dag kl. 11.20

    Mann pågrepet for vold og krenkelser

    En mann er siktet for vold og krenkelser mot kone og barn i Telemark. Politiet ber i dag om to ukers varetektsfengsling av fare for bevisforspillelse. Ifølge politiet var det en hendelse søndag som førte til at han ble pågrepet.

  • I dag kl. 11.18

    Pågrepet for vold og med skytevåpen

    Politiet ber i dag om fire ukers varetektsfengsling for en mann som er siktet for å ha oppbevart et skytevåpen. Mannen ble pågrepet i Tønsberg på lørdag. Han skal også ha vært voldelig mot en annen person, som skal ha blitt skadet. Politiet vil ikke si noe om skadeomfanget. Så langt har han ikke villet la seg avhøre, opplyser politiet.

  • I dag kl. 11.17

    Trafikkulykke på Vestby

    Nødetatene er på Osloveien i Vestby etter melding om en trafikkulykke mellom to biler. Tre personer er involvert, en av dem klager over smerter, opplyser politiet. Det er kø på stedet som følge av ulykken, og politiet jobber med å få åpnet veien.

  • I dag kl. 11.17

    To barn skal ha fått i seg tabletter

    To barn i en barnehage i Trondheim skal ha puttet tabletter i munnen, skriver politiet, som mistenker at pillene skal ha inneholdt MDMA.

  • I dag kl. 11.15

    Høibys ekskjæreste i nytt avhør

    Kvinnen som Marius Borg Høiby er siktet for å ha brutt besøksforbudet mot, skal denne uken i et nytt politiavhør.

  • I dag kl. 11.15

    Undersøker tablettfunn i barnehage

    Politiet gjør undersøkelser i en barnehage i Trondheim i forbindelse med at to unger skal ha puttet tabletter i munnen. Disse har trolig ligget utendørs i barnehagen og politiet mistenker at det er tabletter med narkotisk virkestoff. Ungene spyttet dem fort ut og har ikke fått symptomer på forgiftning. De blir undersøkt av helsepersonell.

  • I dag kl. 11.12

    Krisesenter i Bergen og omland får éin million kroner

    Krisesenter i Bergen og omland får ein million kroner til arbeid med valdsutsette som er avhengige av rus i revidert nasjonalt budsjett. Totalt blei det løyvd 5 millionar kroner ekstra til tiltak mot vald og overgrep.

  • I dag kl. 11.10

    Innbrudd i båter i Flekkefjord

    Det er blitt gjort innbrudd i båter i småbåthavnen Austadvika i Flekkefjord. Det melder politiet som skal undersøke åstedet. Omfanget av innbruddene er så langt uklart, melder politiet.

  • I dag kl. 11.07

    Advarer mot mus i elbil

    Er en konfekteske for sultne gnagere, mener forsikringsselskap.

  • I dag kl. 11.06

    Nordeas nettbank trøbler

    Mobil- og nettbanken til Nordea er delvis ute av drift for noen av kundene deres.

  • I dag kl. 11.03

    Ny GHB-overdose i Trondheim lørdag

    Det er uklart om overdosen har sammenheng med de ti andre tilfellene av GHB-overdoser i forrige uke.

  • I dag kl. 11.03

    KrF samles til krisemøte på Stortinget

    Med målinger nede på to-tallet som bakteppe, samles landsstyre i KrF i dag.

  • I dag kl. 11.00

    Trondheim: Enda en GHB-overdose i helga

    Lørdag tok en ny person GHB-overdose i Trondheim, skriver Adresseavisen. Dette skjer etter at ti personer i Trondheim tok overdose av GHB i forrige uke. Helse- og overdoseteamet i Trondheim sier til avisa at de er usikre på om overdosen lørdag har sammenheng med disse tilfellene. – Vi er glad det har gått bra med de ti som havnet i uføre. Innledningsvis var vi veldig usikre på omfanget av dette, sier Anita Mian til avisa. Mian er avdelingsleder for helse- og overdoseteamet i kommunen.

  • I dag kl. 11.00

    Disse er med i «Ikke lov å le på hytta»

    Det nærmer seg premiere av femte sesong av «Ikke lov å le på hytta». Programleder Mads Hansen lover den beste sesongen hittil med flere nye grep og endringer.

  • I dag kl. 10.45

    Tatt med 2,31 i promille – skyldte på hostesaft

    En mann fra Vestoppland kjørte med skyhøy promille og ga skylda til hostesafta han hadde tatt før han kjørte. Mannen er ifølge Oppland Arbeiderblad dømt til både fengsel og bot etter å ha kjørt med 2,31 i promille. Han forklarte i retten at han var syk og hadde reist til apoteket for å få skikkelig hostesaft. Retten har bragt det på det rene at mannen drakk en halv flaske hostesafta utenfor apoteket før han kjørte videre. I tillegg skal mannen ha drukket noe øl. Vestre Innlandet Tingrett har ilagt mannen 14 dager i fengsel og ei bot på 45.000 kroner.

  • I dag kl. 10.43

    Militærøvelse i Stor-Oslo

    Frem til 22. september vil det være en militærøvelse i Stor-Oslo. Det vil være økt aktivitet av militære kjøretøy og personell i løpet av perioden. Områdene som blir mest berørt ligger i Nittedal, og på riksvei 4 mellom Lillestrøm og Lunner. Det opplyser Nittedal kommune på sin hjemmeside.

  • I dag kl. 10.39

    Hallgeir Kvadsheim: Betale lån eller spare i fond?

  • I dag kl. 10.33

    Sovende sjåfør i stjålen bil med tyvgods i bagasjen

    Noen meldte mandag fra til politiet etter å ha sett en mann sove i en bil som stod lemfeldig parkert på en varelevering. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at bilen var stjålet og hadde blitt påsatt stjålne kjennemerker. – Det var også mye gods i bilen vi mistenker er stjålet. Sjåføren er pågrepet og er nå i arresten, sier operasjonsleder Rune Kremmervik Hekkelstrand. Bilen sto parkert utenfor en matbutikk på Sandaker i Oslo.

  • I dag kl. 10.24

    Eurovision: Eden Golan (20) klar for militæret

    Årets israelske Eurovision-deltager, Eden Golan, er klar for å bidra til landets innsats i Gaza-krigen.

  • I dag kl. 10.19

    Nesten 90 000 mennesker på Dyrsku'n

    Nesten 90 000 mennesker besøkte Dyrsku'n i Seljord i helga. Det sier administrerende direktør, Geir Helge Espedalen. Rekorden i antall besøkende så langt er 94 000 mennesker i 2016. Dyrsku'n er Norges største handels- og landbruksmesse. Espedalen er fornøyd med gjennomføringen av årets messe. – Nå håper jeg at folk som har vært med på dette, feirer i dag og sørger for å spise en sjokolade eller noe annet i dag, sier Espedalen.

  • I dag kl. 10.19

    Nesten 90.000 mennesker på Dyrsku'n

    Nesten 90.000 mennesker besøkte Dyrsku'n i Seljord i helga. Det sier administrerende direktør, Geir Helge Espedalen. Rekorden i antall besøkende så langt er 94.000 mennesker i 2016. Dyrsku'n er Norges største handels- og landbruksmesse. Espedalen er fornøyd med gjennomføringen av årets messe. – Nå håper jeg at folk som har vært med på dette, feirer i dag og sørger for å spise en sjokolade eller noe annet i dag, sier Espedalen.

  • I dag kl. 10.15

    Etterforsker knivstikking på Rodeløkka som drapsforsøk

    Politiet etterforsker nå knivstikkingen på Rodeløkka som drapsforsøk. Det kommer frem i en pressemelding fra Oslo-politiet. Per nå er ingen pågrepet i saken, og politiet ber gjerningspersonen melde seg. En mann i 20-årene ble alvorlig skadet og sendt til sykehus, men er utenfor livsfare. Mannen er foreløpig ikke avhørt, opplyser politiet. – Vi har lite informasjon om gjerningsperson, og fornærmede har vi ikke kunnet prate med. Han var såpass skadet, sa Rønning. Politiet jobber nå med innhenting av tekniske spor, video og vitneavhør. Det er uklart akkurat hvor knivstikkingen fant sted, men trolig har det skjedd utendørs i nærområdet, opplyser de.

  • I dag kl. 10.14

    Penger til bekjempelse av gjengkriminalitet

    Regjeringen vil bruke 100 millioner på forebygging av gjengkriminalitet. Det kom fram på et pressetreff i Oslo mandag morgen. – Vi har sett store utfordringer med ungdomskriminalitet i Oslo, Kristiansand, Bergen og andre store byer, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) til TV 2. 70 millioner kroner skal brukes for å opprette beredskapsteam i de mest utsatte områdene i landets største byer. 30 millioner kroner skal gå til tilskudd til egne skolemiljøteam.

  • I dag kl. 10.10

    Mann pågripen for ruspåverka køyring i Bergen

    Politiet har kontroll på ein bil og ein fører etter melding om mogeleg køyring i ruspåverka tilstand. Føraren av bilen blir pågripen og blir meldt til politiet for køyring i ruspåverka tilstand og køyring utan gyldig førarkort.

  • I dag kl. 10.10

    Mogleg ruspåverka køyring

    Politiet har kontroll på ein bil og ein fører etter melding om mogeleg køyring i ruspåverka tilstand. Føraren av bilen blir pågripen og blir meldt til politiet for køyring i ruspåverka tilstand og køyring utan gyldig førarkort.

  • I dag kl. 10.10

    Sentral rolle i studentorganisasjon møtte ikke opp i retten – var utenlands

    En mann som tidligere hadde en sentral rolle i en studentorganisasjon, møtte ikke opp, da saken han var involvert i skulle opp i retten i slutten av august. Han hadde reist utenlands, skriver avisa Khrono. Mannen er tiltalt for grovt underslag, etter at pengene organisasjonen fikk i statsstøtte, ble brukt på blant annet seg selv og sitt eget firma. Tilbakebetalingskravet på tilskuddsmidlene lå i april på totalt 3,2 millioner kroner, men mannen er tiltalt for overføring til seg selv på 1,4 millioner kroner. Rettssaken blir nå utsatt til desember og mannen erkjenner seg ikke skyldig, ifølge Khrono.

  • I dag kl. 10.10

    Sentral rolle i studentorganisasjon møtte ikke opp i retten

    En tidligere sentral rolle i en studentorganisasjon møtte ikke opp da saken han var involvert i skulle opp i retten i forrige uke. Han hadde reist utenlands, skriver studentavisen Khrono. Mannen er tiltalt for grovt underslag, etter at pengene organisasjonen fikk i statsstøtte, ble brukt på blant annet seg selv og sitt eget firma. Tilbakebetalingskravet på tilskuddsmidlene lå i april på totalt 3,2 millioner kroner, men mannen er tiltalt for overføring til seg selv på 1,4 millioner kroner. Organisasjonen ISU Norway var en organisasjon for internasjonale studenter i Norge, med 27 lokallag over hele landet. Rettssaken blir nå utsatt til desember og mannen erkjenner seg ikke skyldig, ifølge Khrono. Les mer:

  • I dag kl. 10.09

    Strekning på Sørlandsbanen stengt

    Sørlandsbanen er stengt mellom Drangedal og Neslandsvatn på grunn av feil med strømforsyningen. Det melder togselskapet Go-Ahead på sine nettsider. Det er ukjent hvor lang tid det vil ta å fikse feilen. Selskapet opplyser at de har bestilt busser for å ta unna avganger som måtte bli berørt.

  • I dag kl. 10.08

    Tidligere KrF-ordfører vil inn på Stortinget

    Tidligere KrF-ordfører i Sokndal i Rogaland, Jonas Andersen Sayed (26) skriver på Facebook at han vil inn på Stortinget. Til NRK sier Sayed at han er motivert for førsteplassen. – Det er opp til en nominasjonskomité og lokallag å sette sammen den lista som de tror er best. Han vil på Stortinget for å vise hvorfor KrF fortsatt trengs i norsk politikk. – Jeg er glad i partiet og har tro på at det er en plass for KrF i norsk politikk framover, sier han. Han hadde egentlig takket nei til en høy plass på listen før stortingsvalget neste høst. – Samtidig har jeg siden Olaug trakk seg fra listen fått mange oppfordringer fra folk som mener jeg bør stille som kandidat til førsteplassen. Han skriver at han alltid har vært trigget av muligheten til å lære nye ting og påvirke beslutninger. – Dette er ikke et valg jeg har tatt lett på. Å etterfølge Olaug Bollestad er store sko å fylle, men jeg er glad i fylket mitt – og har fortsatt tro på partiet mitt. Sayed var ordfører i Sokndal fra 2019 til 2023.

  • I dag kl. 10.07

    Tyveri i Froland

    Det er blitt stjålet en hjullaster og tilhørende utstyr i Froland i løpet av helgen. Det melder politiet som er på vei for å undersøke tyveriet. Politiet ønsker tips i saken.

  • I dag kl. 9.59

    Vannet i Glomma avtar

    Etter mye regn på Østlandet forrige uke, så har vannføringen i Glomma vært høy. Den vakthavende hydrologen ved Norges vassdrags- og energidirektorat, Stein Beldring, sier toppen nå er nådd. – Dermed er vannstand og vannføring på et normalt nivå, med unntak av ved Sarpsborg hvor det ligger litt høyt, men det skal ned igjen.

  • I dag kl. 9.55

    Stavanger kommune har mottatt søknad om fritak fra Hegdal

    Det skriver leder i politisk sekretariat i kommunen, Hanne Navdal Vatnaland til NRK. – Sissel Knutsen Hegdal sendte en e-post fredag ettermiddag, der hun søker om fritak fra ordførervervet. Planen er at det skal behandles i bystyret 14. oktober. Det er simpelt flertall som avgjør om søknaden om fritak blir godkjent. Gruppeleder i Stavanger Høyre, Hilde Karlsen, sier målet deres er å få valgt en ny ordfører den 14. oktober. Flere har pekt på Tormod Losnedal som den mest aktuelle kandidaten. Karlsen forteller at de ikke har samlet en nominasjonskomité til arbeidet med å finne en ny kandidat enda.

  • I dag kl. 9.49

    Dette blir prisen på Kias «lille store» EV3

    359.900 kroner inkludert levering blir startprisen på Kias nye elbil EV3, melder Kia Norge mandag morgen.

  • I dag kl. 9.44

    Problemer i trafikken på E18 på Bygdøy

    I forbindelse med at en bil har snurret på E18 utgående på høyde med Bygdøylokket har det blitt litt krøll i trafikken. – Køen går sakte forbi i venstre kjørefelt. Det er ikke meldt om personskade. Årsaken til uhellet er trolig våt vegbane, skriver Oslopolitiet. Berging er på stedet og snart blir begge felt åpnet.

  • I dag kl. 9.40

    City-granskingen: – Risikerer å skades voldsomt

    Her er dokumentene som kan felle Manchester City.

  • I dag kl. 9.40

    Siktet for å ha bedt om nakenbilde av barn

    En mann i slutten av tenårene er siktet for å ha betalt 1000 kroner til ei jente for å sende han nakenbilde av henne. Jenta var under 16 år og han mottok bilde av henne naken i februar i år. For dette er han anmeldt for å ha fått et barn under 16 år til å vise seksuelt krenkende eller uanstendig atferd. Han må møte i Østre Innlandet tingrett i disse dager.

  • I dag kl. 9.36

    Etablerer register for strandet hval, sel og hvalross

    For første gang blir det etablert et nasjonalt register for strandet hval, sel og hvalross. Det er Havforskningsinstituttet som står bak tjenesten kalt «Dugnad for havet», melder de selv. – Norge har verdens nest lengste kyst og vi trenger hjelp fra frivillige til å holde øynene åpne for hvilke dyr det er som strander her, sier Kathrine A. Ryeng, til Havforskningsinstituttet. Ryeng er veterinær hos Havforskningsinstituttet og leder prosjektet.

  • I dag kl. 9.19

    Regjeringen vil gi 2.8 milliarder til bekjempelse av kriminalitet

    Det kom frem på et pressetreff på Mortensrud politipost i Oslo mandag morgen. Her fortalte statsminister Jonas Gahr Støre at de styrker bekjempelsen av kriminalitet med 2.8 milliarder kroner til neste år. De ønsker blant annet å innføre et hurtigspor i domstolene, og satse mer på forebygging. – Vi hører om gjenger som rekrutterer unge gutter til kriminalitet. Det må vi stoppe, og gi de unge guttene et annet alternativ, sier Støre. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl var til stede.

  • I dag kl. 9.19

    Regjeringen vil gi 2,8 milliarder til bekjempelse av kriminalitet

    Det kom frem på et pressetreff på Mortensrud politipost i Oslo mandag morgen. Her fortalte statsminister Jonas Gahr Støre at de styrker bekjempelsen av kriminalitet med 2,8 milliarder kroner til neste år. De ønsker blant annet å innføre et hurtigspor i domstolene, og satse mer på forebygging. – Vi hører om gjenger som rekrutterer unge gutter til kriminalitet. Det må vi stoppe, og gi de unge guttene et annet alternativ, sier Støre. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl var til stede.

  • I dag kl. 9.16

    Opnar for kjernekraft i Bergen

    Byrådsleiar Christine Meyer støttar eit framlegg om å opne for kjernekraftverk i bergensregionen. KrFs Joel Ystebø har tidlegare tatt til orde for at Bergen bør vere ein pådrivar for kjernekraft i området. Byrådet meiner at det vil vere eit viktig fortrinn om regionen og byen kan bli ein kunnskapshub og knutepunkt for fagmiljø på feltet.

  • I dag kl. 9.13

    Til sykehus etter sykkelulykke

    To personer er kjørt til sykehus for videre undersøkelser etter en sykkelulykke ved Gartnerløkka i Kristiansand, melder politiet. De to skal ha frontkollidert på sykkel og elsparkesykkel. Skadeomfanget er ukjent.

  • I dag kl. 9.01

    Oslo Børs endte i pluss

    Rec Silicon-aksjen steg kraftig etter nytt om produksjonen på Moses Lake-anlegget. Også Hydro og Crayon steg mye, og Oslo Børs endte i pluss.

  • I dag kl. 9.01

    Oslo Børs åpner ned

    Rec Silicon-aksjen stiger etter melding om produksjonen på anlegget i Moses Lake.

  • I dag kl. 9.01

    Svak nedgang på Oslo Børs

    Rec Silicon-aksjen stiger etter melding om produksjonen på anlegget i Moses Lake.

  • I dag kl. 8.55

    Koselig med konge

    Monarkiet er galimatias, men det funker.

  • I dag kl. 8.50

    Helt angst

    Det er (for) lett å bli sykemeldt.

  • I dag kl. 8.48

    Forsinkelse på Jærbanen

    Det har vært forsinkelser på Jærbanen fra klokken 08. Dette skyldes feil på et togsett som ble stående på Øksnavadporten. Klokken 09 forteller Go-Ahead at togsettet er fraktet til Stavanger og at togtrafikken går som vanlig igjen.

  • I dag kl. 8.44

    Politiet i Vest-Lofoten etterforskes for unødvendig maktbruk

    Politiet i Vest-Lofoten er under etterforskning av Spesialenheten for politisaker etter en hendelse på Leknes i august 2023. Det skriver VG. Avisen har publisert en video av at politiet legger Winnjar Eriksen i bakken utenfor et utested. – Jeg trodde jeg hadde blitt blind, for jeg så ingenting, jeg hadde så mye blod i ansiktet, sier han til avisen. Eriksen fikk skader etter å ha blitt lagt i bakken, og måtte sy flere sting over det ene øyet. Eriksen er bevegelseshemmet og hadde ikke drukket alkohol, men ble mistenkt for fyllekjøring, ifølge VG Overfor avisen bekrefter Spesialenheten at de etterforsker saken: – Det er riktig at Spesialenheten etterforsker en hendelse ved et utested i Leknes i august 2023 som angår politiets bruk av fysisk makt mot en person. Blant annet undersøker vi hvorvidt maktbruken kan ha vært årsak til mulig personskade, sier påtalefaglig etterforskningsleder Halvor Hjelm-Hansen til VG. Bistandsadvokat Karoline Jakobsen er kritisk til tiden Spesialenheten har brukt på å etterforske saken. – Denne saken har ligget i et år. Hvis det hadde vært den andre veien, hadde den ikke gjort det for å si det sånn, sier hun til avisen.

  • I dag kl. 8.42

    Voldtektsforsøk i parkeringshus i Oslo sentrum

    En mann i 20-årene må møte i Oslo tingrett i dag, tiltalt for å ha forsøkt å voldta en kvinne i parkeringshuset til kjøpesenteret Gunerius i Oslo sentrum. Hendelsen skjedde en fredagskveld i november 2022, og ifølge tiltalen var mannen psykotisk da overfallet skjedde. Han lyktes ikke med forsøket fordi kvinnen gjorde motstand, og fordi det var andre personer i nærheten. Det er satt av tre dager til rettssaken.

  • I dag kl. 8.40

    Startskudd for strandryddeuka – tar imot avfallet gratis

    I dag går startskuddet for den store strandryddeuka, som varer til og med 22. september (arkivbilde). En fjerdedel av Norges kyst ligger i Nordland, og mye søppel og plast ender opp her. Vesterålingene har vært helt i landstoppen på strandrydding helt siden vi starta ordninga tilbake i 2011. Det forteller Torunn Anita Ulriksen, som er miljøpedagog i Renovasjonsselskapet Reno Vest – Vi er veldig stolt av det. Vi bor på øyet, vi har havet rundt oss på alle kantene. Så folk er engasjert, og det er vi jo veldig glade for. Ulriksen sier de tar imot avfallet folk samler inn: – Vi tar imot det gratis når de kommer og leverer. Og det vet jo husholdningskundene våre. Vi har en gjenvinningsstasjon i alle seks kommunene som vi betjener, sier hun til NRK. Reno Vest tar imot strandryddeavfall hele året frem til slutten av oktober. – Innen 15.11 må vi som renovasjonsselskap søke å få refusjon for de viderebehandlingskostnadene vi har.

  • I dag kl. 8.38

    Nei til lys under ramadan

    Byrådet i Bergen vender tommelen ned for å lyse opp gatene under ramadan, fastemånaden til muslimar. I vår starta Oslo kommune med ramadanlys, og SV foreslo at Bergen skulle følge etter og lyse opp plassen mellom Bergen storsenter og biblioteket. Men no seier byrådet nei til å ta av ei allereie skrapt kommunekasse til dette, og viser til at lysa har kosta Oslo kommune 1,5 millionar kroner. Dei er likevel opne for at næringslivet, religiøse eller kulturelle organisasjonar kan ta rekninga. Bystyret skal gjere endeleg vedtak i saka i oktober.

  • I dag kl. 8.36

    EU-kommisær Thierry Breton trekker seg

    Det melder Breton selv på X.

  • I dag kl. 8.32

    Knivstikking i Oslo: Gjerningsperson fortsatt på frifot

    Fortsatt er ingen pågrepet etter knivstikkingen på Rodeløkka, sent søndag. Det opplyser Oslopolitiet kl. 08.26, mandag morgen. . – Ingen er foreløpig pågrepet i saken. Saken etterforskes videre, sier operasjonsleder Offeret ble betegnet som kritisk skadd etter å ha blitt påført flere knivstikk. Mandag morgen er han fortsatt under behandling på sykehus, men utenfor livsfare, opplyser politiet.

  • I dag kl. 8.31

    Sp vil skrive ned boliglån i de minst sentrale kommunene

    Sp vurderer om folk i de minst sentrale kommunene skal få nedskrevet boliglånet sitt. Boliggrepet vil også lette presset på Oslo, mener Anne Beathe Tvinnereim. Mens prisene skyter i været i pressområdene, sliter folk på bygda med låne penger til å bygge nytt eller renovere fordi boligen har så lav pantesikkerhet, påpeker Senterparti-nestlederen. Hun mener å ha funnet en felles løsning på problemene – styrke boligtiltak i distriktene. Ett grep er at man kan sette av en pott – gjerne via Husbanken – som kan sørge for at folk i usentrale strøk kan få nedskrevet lån. – Rett og slett som kompensasjon for at det er så dårlig verdi i boligene, sier Tvinnereim til NTB. Hva det vil koste, har Senterpartiet ikke regnet på. – Voldsomt urettferdig Nå legger hun fram forslag til en tiltakspakke for å styrke boligbygging i distriktene. Det mener hun vil bremse tilveksten til Oslo, der det ventes at folketallet vil øke med 100.000 fram mot 2050. Samtidig vil det styrke distriktene. – Du nyter ikke godt av den samme type verdistigning i disse kommunene som i sentrale strøk. En del steder er det rett og slett en stor risiko om du ønsker å bygge, sier hun. Boligpakken inngår i utkastet til nytt prinsipp- og handlingsprogram som skal gjelde for stortingsperioden 2025–2029. Tvinnereim har ledet programarbeidet. Spørsmål om hvordan man kan ta grep om også de svake boligmarkedene er temaet hun har fått flest henvendelser om mens hun har jobbet med utkast til program, forteller hun. – Mange snakker om prispress i Oslo. Men når du først har kommet inn på boligmarkedet, så nyter du godt av en voldsom verdistigning, sier hun, og mener boligmarkedet skaper en voldsom urettferdighet: – Om du arver en enebolig i Oslo, så har du skutt gullfuglen. Arver du et hus på Leka eller i Sigdal, så kan det i verste fall ende med å koste deg mer enn du får tilbake, sier hun. Tiltakspakke I Sps programutkast, som legges fram torsdag, foreslås disse tiltakene: * Innføre en ordning for nedskriving av boliglån i de minst sentrale kommunene (sentralitetsklasse fem og seks). * Gi bankene mulighet til å utvise mer skjønn for å tilpasse egenkapitalkravet i områder med lav markedsverdi på boliger. * Prøve ut skattefritak for langtidsutleie av boliger i distriktene for å skape økt boligtilgang i leiemarkedet * Fornye Husbankens prosjekt «Boligetablering i distriktene» for å stimulere til ulike typer boliger i kommuner med et usikkert boligmarked * Styrke startlånsordningen for å hjelpe flere til å eie egen bolig. Vil gjelde 209 småkommuner Nedskriving av boliglån skal gjelde kommunene i usentrale strøk. Det omfatter 209 kommuner med til sammen 735.000 innbyggere. Hvordan ordningen med nedskriving skal fungere i praksis, må utredes først, medgir Tvinnereim. Det er ikke klart hvor mye man eventuelt skal få lånet nedskrevet, hva slags kriterier som settes eller hvor mye ordningen i stort vil koste. Tvinnereim er samtidig klar på at fraflytting fra distriktene er en mega-trend. Boligpolitikk er bare én brikke. – Skal vil klare å snu tilflytting til sentrale strøk, må vi angripe det fra mange sider samtidig. Men dette er viktig for folk fordi det i dag er nesten umulig i å investere i å bygge nytt eller renovere bygg som står der, sier hun. (NTB)

  • I dag kl. 8.29

    Sykkelulykke i Kristiansand

    To personer er involvert i en sykkelulykke på Gartnerløkka i Kristiansand. – Sykkel mot sparkesykkel, melder politiet på X. De to beskrives som bevisste etter ulykken. De ivaretas av helsepersonell på stedet.