Nyheter:

 • Fredag 21. juni kl. 23.57

  To skadet i trafikkulykke i Gran

  To personer er skadd i en trafikkulykke i Gran i Innlandet. Det var to motorsykler involvert i ulykken. Personene var bevisste, men skadeomfanget er ikke kjent. Nødetatene er på stedet, melder Innlandet politidistrikt.

 • Fredag 21. juni kl. 23.57

  To fløyet til Ullevål etter trafikkulykke i Gran

  To tenåringer er skadd i en trafikkulykke i Gran i Innlandet, melder politiet. Det var to lettmotorsykler involvert i ulykken. Personene var bevisste, men skadeomfanget er ikke kjent. Skadegraden på de to guttene er ikke kjent, men det er såpass alvorlig at de flys til Ullevål sykehus, opplyser politiet til NTB.

 • Fredag 21. juni kl. 23.57

  To skadet i trafikkulykke i Gran – en fraktes i luftambulanse

  To tenåringer er skadd i en trafikkulykke i Gran i Innlandet, melder politiet. Det var to motorsykler involvert i ulykken. Personene var bevisste, men skadeomfanget er ikke kjent. En av dem flys til Ullevål sykehus.

 • Fredag 21. juni kl. 23.55

  Sandnes: Melding om to personer i vannet – reddet opp

  Politiet rykket ut til en melding om to personer i vannet som ikke kom seg opp i Sandnes. Ifølge meldingen holdt de seg fast i et tau, opplyser politiet. Politiet fikk de opp.

 • Fredag 21. juni kl. 23.55

  Sandnes: Melding om to personer i vannet

  Politiet rykker ut til en melding om to personer i vannet som ikke kommer seg opp i Sandnes. Ifølge meldingen holder de seg fast i et tau, opplyser politiet. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Fredag 21. juni kl. 22.54

  Så frustrert var Griezmann – sløste med sjansene mot Nederland

  (Nederland – Frankrike 0–0) Kylian Mbappé ble sittende på benken og måtte se lagkamerat Antoine Griezmann misbruke to gigantiske sjanser. Etter kampen raste diskusjonen om Nederland burde hatt en scoring.

 • Fredag 21. juni kl. 22.25

  Slagsmål på Skotfoss i Skien

  Politiet har vært på stedet etter melding om slagsmål på en privatadresse på Skotfoss i Skien. Ingen personer er skadet og politiet har snakket med de involverte. Det er uklart hva som har skjedd. Det opprettes en sak på trusler. Politiet har forlatt stedet.

 • Fredag 21. juni kl. 22.20

  Mann pågrepet med våpen på Jaren

  En mann i 60-årene er pågrepet med våpen på Jaren i Gran. Politiet fikk tips om mistenkelig person. Han hadde et tohåndsvåpen, kniver og mer på seg. Politiet opplyser at han ikke har vært til fare for andre.

 • Fredag 21. juni kl. 22.16

  Sandefjord havn mister godkjenning – Color Line kansellerer avganger

  Lørdagens seilinger måtte flyttes til Larvik eller kanselleres – 4000 reisende er rammet.

 • Fredag 21. juni kl. 22.00

  Kontakter alle reisende etter havnebytte

  Color Line flytter midlertidig alle sine seilinger til Strømstad fra havnen i Sandefjord til havnen i Larvik, fra og med i morgen lørdag. Sandefjord Havn har informert rederiet om at Kystverket i ettermiddag avslo Sandefjord Havns søknad om videre godkjenning som internasjonal havn i henhold til gjeldende regelverk, melder Color Line i en pressemelding. Sandefjord Havns nåværende godkjenning utløper ved midnatt. Alle Color Lines reisende med «Color Line Hybrid» blir kontaktet om endrede seilinger via SMS, som vil gjelde frem til Sandefjord Havn får tilbake sin godkjenning for sin internasjonale virksomhet. På grunn av den korte fristen, vil imidlertid Color Line bare kunne seile én rundtur lørdag

 • Fredag 21. juni kl. 21.58

  Person skadet etter sykkelulykke i Grimstad

  En person fraktes til sykehus med ambulanse etter en sykkelulykke på Groos i Grimstad. Ifølge politiet tyder opplysninger fra vitner på at vedkommende har falt på sykkelen. De tror også det bare er en person involvert i ulykka.

 • Fredag 21. juni kl. 21.53

  20 førere tatt i fartskontroll

  Politiet i Nordland opplyser at de har gjennomført en laserkontroll i Vågan. Kontrollen ble gjennomført i en 50-sone. Totalt fikk 20 førere forenklet forelegg. Den høyeste hastighet som ble målt var 81 km i timen, og en fører fikk førerkortet beslaglagt.

 • Fredag 21. juni kl. 21.48

  «The Rookie»-stjernen har blitt trebarnsmor

  Hollywood-skuespillerne Jenna Dewan (44) og Steve Kazee (48) har fått en datter.

 • Fredag 21. juni kl. 21.43

  15 bilbranner i Oslo i juni – ingen ses i sammenheng

  Politiet ser ikke noen av de 15 bilbrannene i Oslo i juni i sammenheng, og mener det finnes flere ulike forklaringer på hvorfor folk tenner på biler.

 • Fredag 21. juni kl. 21.21

  Fersk NVE-analyse: – Ikke kraftunderskudd de nærmeste årene

  Norge vil fortsatt ha overskudd på kraft frem mot 2028, ifølge en ny NVE-analyse. – Flere industri- og klimaprosjekter blir utsatt, forsinket eller avlyst, sier NVE-sjef Kjetil Lund.

 • Fredag 21. juni kl. 21.18

  Bekymret før drapet: – De var ikke gode for hverandre

  Familien var lenge bekymret for parforholdet til den drapstiltalte 19-åringen.

 • Fredag 21. juni kl. 21.12

  Vennesla tar imot 50 flyktninger

  Kommunestyret i Vennesla har vedtatt å ta imot 50 flyktninger neste år. Det skriver Vennesla Tidende. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) ba Vennesla kommune om å bosette 110 flyktninger. Tidligere i år valgte politikerne å bosette 50, men sa antallet kunne økes, om det kom statlige midler. Det har det ikke gjort.

 • Fredag 21. juni kl. 21.10

  Rykket ut til steinkastende ungdomsgjeng

  Politiet har rykket ut til en ungdomsgjeng som kastet stein på en vei fra en overhøyde. Politiet er på stedet og tar avhør. Foreldre er kontaktet

 • Fredag 21. juni kl. 21.03

  Flere berusede menn uønsket på teambuilding

  Politiet har rykket ut, etter at flere berusede menn var til sjenanse og uønsket på et teambuilding-sted i Stavanger.

 • Fredag 21. juni kl. 20.50

  Sammenligner attraktive menn med dyr: – Litt slemt

  Å være en rottemann, kan være et kompliment.

 • Fredag 21. juni kl. 20.42

  BA: Fløyet til sykehus etter redningsaksjon på Askøy

  Klokken 19.21 fikk Hovedredningssentralen melding om en person i vannet på Askøy, melder Bergensavisen. – Samtlige nødetater, luftambulansen og redningsskøyten rykket ut, og personen ble hentet opp, sier operativ redningsleder Cecilie Øversveen i Hovedredningssentralen til BA. Det ble ifølge henne gitt livreddende førstehjelp på stedet, og personen ble fløyet til Haukeland sykehus.

 • Fredag 21. juni kl. 20.42

  BT: Fløyet til sykehus etter redningsaksjon på Askøy

  Klokken 19.21 fikk Hovedredningssentralen melding om en person i vannet på Askøy, melder Bergens Tidende. – Alle nødetater, inkludert luftambulanse og redningsskøyte, rykket ut, sier operativ redningsleder Cecilie Øversveen i Hovedredningssentralen. Det ble ifølge henne gitt livreddende førstehjelp på stedet, og personen ble fløyet til Haukeland sykehus.

 • Fredag 21. juni kl. 20.38

  Kvinne fløyet til Haukeland etter redningsaksjon

  En kvinne er hentet opp av vannet ved Askøy og fløyet til sykehus.

 • Fredag 21. juni kl. 20.38

  VG-Lista Topp 40: VG anmeldte alle artistene – du kan også trille terningen

  VGs anmelder tok for seg artistenes opptredener fortløpende. Er du enig med ham? Uenig? Gi din egen dom!

 • Fredag 21. juni kl. 20.29

  Gaza: 25 drept og 50 såret i israelsk angrep mot teltleir

  Minst 25 ble drept og 50 såret da Israel angrep en teltleir i nærheten av Rafah fredag, ifølge Gazas helsemyndigheter

 • Fredag 21. juni kl. 20.29

  Gaza: 25 drept og 50 såret i israelsk angrep mot teltleir

  Minst 25 ble drept og 50 såret da Israel angrep en teltleir i nærheten av Rafah fredag, ifølge Gazas helsemyndigheter.

 • Fredag 21. juni kl. 20.25

  Sara Emilie Tandberg er forlovet

  Det skriver influenceren selv på Instagram.

 • Fredag 21. juni kl. 20.23

  VG: Fleire har svima av på VG-lista

  – Fleire i publikum har svima av. Nokon har det diverre blitt for varmt for. Det er ikkje unaturleg i dette vêret. Vi og vaktene har gitt dei vatn, seier vaktleiar i Oslo Raude Kors Hjelpekorps, Anders Oustorp til VG. Oustorp seier at ingen er alvorleg skadde eller har vorte sendt vidare. – Det viktigaste er at dei kjem seg ut av staden der det er mest press og drikker nok vatn, seier Oustorp.

 • Fredag 21. juni kl. 20.23

  Porsgrunn: melding om ran av to unge gutter

  To unge gutter skal ha blitt ranet i Porsgrunn, melder politiet.

 • Fredag 21. juni kl. 20.23

  To unge gutter ranet i Porsgrunn

  Politiet fikk klokka 19.45 melding om ran av to mindreårige gutter inne på kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn. De ble verbalt truet til å gi fra seg verdisaker, opplyser politiet. Ingen ble fysisk skadet. Politiet fikk kontroll på en mann i tenårene i Porsgrunn sentrum. Han var i besittelse av tyvgods. Innsatsleder Bård Johansen sier til NRK at mannen er pågrepet og tatt med til arresten. – De fornærmede blir tatt hånd om av forebyggende avdeling i politiet, og kjørt hjem til foreldre.

 • Fredag 21. juni kl. 20.23

  Person med kniv ble jaget i Bergen sentrum

  Klokken 19.43 fikk politiet melding om en person med kniv i hånden som ble jaget av andre personer i området rundt Lille Lungegårdsvannet. Politiet har vært i kontakt med vedkommende som sier at dem som jaget ham også hadde kniv. Det foreligger ingen opplysninger om at noen er skadet.

 • Fredag 21. juni kl. 19.58

  Ansatte ved Sykehuset Telemark slår alarm

  50 ansatte ved Sykehuset Telemark mener pasienter ikke får livsviktige kontroller og at det er fare for liv og helse. Ansatte ved medisinsk avdeling har sendt bekymringsmelding til sykehuset. Det var Telemarksavisa som først omtalte saken. Hovedtillitsvalgt Janne Guldbjørnsen sier til NRK at det er først og fremst pasientsikkerheten som er den store bekymringa. – Poliklinikken har veldig, veldig lange ventelister. Det å ikke vite helt hva som skjer, mens pasienten står på venteliste og den belastninga som da kommer på de ansatte er kjempestor og bekymringsfull. Sykehusdirektør Tom Helge Rønning tar bekymringsmeldingen på største alvor. Han sier at det er en krevende situasjon med altfor lange ventetider. – Vi skal gå i dialog med de ansatte for å få innspill og mer detaljert fra deres side.

 • Fredag 21. juni kl. 19.56

  Hammerfest flyplass tilbake i normal drift

  Politiet i Finnmark melder at brannvesenet ikke har funnet noen feil etter at det ble meldt om røyklukt i kontrolltårnet.

 • Fredag 21. juni kl. 19.54

  Går mot nytt mislykket mesterskap for Polen: – Drømmen er over

  (Polen – Østerrike 1–3) Robert Lewandowski (35) ble byttet på for å redde polakkenes EM-håp. Det endte i stedet med vonde avisoverskrifter i hjemlandet.

 • Fredag 21. juni kl. 19.53

  Slagsmål ved biblioteket i Horten

  Politiet har rykket ut til et slagsmål utenfor biblioteket i Horten. Patruljen er i kontakt med noen av de involverte. Tre unge gutter løp fra stedet da politiet kom, melder operasjonsleder. En gutt i tenårene kjøres legevakt for sjekk. Han er også frastjålet noen gjenstander. I en ny oppdatering opplyses det om at politiet er i kontakt med tre ungdommer som knyttes til hendelsen. Alle er mindreårige. Saken etterforskes videre.

 • Fredag 21. juni kl. 19.49

  Apple pauser innføringen av nye AI-funksjoner i Europa

  Fredag kunngjorde Apple at deres nye AI-funksjoner blir forsinket på det europeiske markedet på grunn av «regulatoriske usikkerheter».

 • Fredag 21. juni kl. 19.47

  Historisk norsk EM-sølv til Tuxen: – Skal ringe hjem og skrike og hyle

  Helle Tuxen (22) gråt gledestårer etter å ha tatt karrierens første internasjonale seniormedalje i 3-meter sviktstup under EM i Beograd fredag. 22-åringen tok sølvmedaljen bak den suverene britiske gullvinneren Desharne Bent-Ashmeil i Serbia. – Jeg er i den syvende himmel. Å vinne EM-sølv føles mye bedre enn det jeg trodde. Jeg har jobbet så mange år for å kjenne på denne følelsen, sier Tuxen til NTB etter bragden. For åtte år siden tok hun EM-medalje i juniorklassen. Siden har hun jobbet møysommelig for å gjenta prestasjonen på seniornivå. – Dette sølvet føles som et gull i dag. Jeg har hatt noen tap her og der og vært så nærme så ofte. Å endelig få lov til å stå på pallen er ubeskrivelig. Det ble mange gledestårer i dag, sier 22-åringen. I fredagens finale var britiske Bent-Ashmeil i egen klasse. Hun endte på poengsummen 305,15. Tuxen tok sølvet på 243,10, mens bronsen gikk til irske Clare Cryan med poengsummen 240,55. – Jeg er utrolig stolt over at jeg holdt hodet kaldt da det gjaldt som mest, sier den norske sølvvinneren. På spørsmål om hvordan den svært gledelige sølvmedaljen skal feires, lyder svaret: – Nå skal jeg ringe hjem til familien, og så skal jeg hyle og skrike til dem.

 • Fredag 21. juni kl. 19.39

  Historisk norsk EM-sølv til Tuxen: – Skal ringe hjem og skrike og hyle

  Helle Tuxen (22) gråt gledestårer etter å ha tatt karrierens første internasjonale seniormedalje i 3-meter sviktstup under EM i Beograd fredag.

 • Fredag 21. juni kl. 19.37

  Hovland falt på listene etter solid start – elleve slag bak lederen

  Viktor Hovland fikk en kjempeåpning på andre dag av PGA-turneringen i Connecticut, men endte runden på par etter en svak avslutning.

 • Fredag 21. juni kl. 19.31

  Beruset mann forsøkte å slå vektere

  En beruset mann i 40-årene forsøkte å slå noen vektere på Festplassen i Bergen, melder politiet. Mannen blir tatt med til fyllearresten.

 • Fredag 21. juni kl. 19.27

  Truende kvinne med skarp gjenstand

  Politiet har fått inn en melding en kvinne skal ha oppført seg truende, og vist frem en skarp gjenstand i Klepp sentrum. Det skal være rolig på stedet.

 • Fredag 21. juni kl. 19.19

  Investeringsdirektør advarer: – Det kan godt komme «sorte svaner»

  En spesielt type risiko preger aksjemarkedet nå, mener investeringsdirektør Alexandra Morris i Skagenfondene.

 • Fredag 21. juni kl. 19.13

  Se TV-sendinga klokka 19.30

 • Fredag 21. juni kl. 19.08

  Kevin Costner gir seg i «Yellowstone»

  Hollywood-veteranen Kevin Costner bekrefter at han ikke vil dukke opp i seriens finaleepisoder.

 • Fredag 21. juni kl. 19.02

  Se Vestlandsrevyen klokken 19.30

  Politiet er bekymret for enda en sak der unge har angrepet menn de beskylder for å være pedofile. Ungdommene filmer dem og publiserer videoene i sosiale medier. Sist helg ble en mann i 50-årene knivstukket og filmet i Luster. Nå er fem unge fra Agder siktet. Se mer i Vestlandsrevyen. Programleder er Mariann Reikerås.

 • Fredag 21. juni kl. 18.59

  Politiet: -Drikk nok vann

  Politiet er på plass på Rådhusplassen for folkefesten VG-Lista Topp 40.

 • Fredag 21. juni kl. 18.55

  Mener mannen forsøkte å drepe stefaren sin

  Siktelsen er skjerpet etter skyteepisoden på Kattem i Trondheim i mai, skriver Adresseavisen. Natt til 30. mai fikk politiet melding om skyteepisoden. En mann i 60-åra ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Stesønnen til skuddofferet, en mann i 40-åra, ble pågrepet samme natt. Stesønnen har vært siktet for grov kroppsskade. Nå er han siktet for drapsforsøk.

 • Fredag 21. juni kl. 18.43

  Sandefjord selger Danilo Al-Saed

  Sandefjord fotball har akseptert budet fra den nederlandske klubben Heerenveen på Danilo Al-Saed, ifølge Nettavisen. Avisen skriver at nederlenderne betaler omkring 10 millioner for Al-Saed. Kantspilleren har vært en stor suksess i Eliteserien og Sandefjord har forhandlet med Heerenveen i flere uker om overgangen. Al-Saed må nå bli enig om de personlige betingelsene og bestå en medisinsk test før han kan signere for Heerenveen.

 • Fredag 21. juni kl. 18.40

  Stenger Kongstenbadet

  Innendørsbadet på Kongsten blir stengt fra 24. juni til 3. september, skriver Fredriksstad Blad. Beslutningen om å stenge ble vedtatt i Fredrikstad bystyret 13. juni. Badet blir stengt som følge av at kommunen må spare penger, skriver avisen.

 • Fredag 21. juni kl. 18.36

  Trafikkulykke i Grimstad

  En motorsyklist er lettere skadet etter å ha kjørt inn i en bil bakfra på Lia i Grimstad. Vedkommende er ved bevissthet. Trafikk på ulykkesstedet kan passere uten hindringer. Politiet oppretter sak.

 • Fredag 21. juni kl. 18.29

  Fraktes med luftambulanse etter mopedulykke

  En mann i 60-årene flys fredag kveld til Ullevål sykehus etter å ha kjørt i grøfta i Finnemarka.

 • Fredag 21. juni kl. 18.24

  Ser farens grav for første gang

  Faren hennes var superkjendis i USA, men ble gravlagt i Oslo etter en av USAs villeste familiefeider. Her får datteren se farens grav for aller første gang, ti år etter hans død.

 • Fredag 21. juni kl. 18.03

  Prislapp på rundt 50 millioner kroner

  I verste fall vil Trollstigen ikke kunne holde åpent neste sesong heller, hevder en fortvilet fylkesordfører. Han ber om at regjeringen kommer på banen.

 • Fredag 21. juni kl. 17.59

  Gutta klare for Syden: – Har ikke tenkt så mye på kronekursen

  Selv om kronen er svak, skal gjengen fra Grimstad dra til Syden.

 • Fredag 21. juni kl. 17.58

  Beruset mann var ufin mot jenter – i arresten

  Politiet har tatt en beruset 40 år gammel mann i arresten. Han skal ha vært ufin mot unge jenter, og til sjenanse overfor andre i Stavanger sentrum. Han har blitt anmeldt for ordensforstyrrelse på offentlig sted.

 • Fredag 21. juni kl. 17.58

  Beruset mann var ufin mot jenter

  Politiet har satt en beruset 40 år gammel mann i arresten. Han skal ha vært ufin mot unge jenter, og til sjenanse overfor andre i Stavanger sentrum. Han har blitt anmeldt for ordensforstyrrelse på offentlig sted.

 • Fredag 21. juni kl. 17.56

  Miljødirektoratet stopper laksefisket i tolv vestlandselver

  Dette skjer fordi det har kommet rapporter om svært lite laks hittil i år. Laksefisket blir også stoppet flere andre steder i landet. Totalt stenges 33 elver, samt sjøen fra svenskegrensen i sør til og med Trøndelag. Forbudet gjelder både lakse- og sjøørretfiske og trer i kraft klokken 24.00 natt til søndag. Elvene blir stengt på ubestemt tid. Følgende elver i Vestland omfattes av forbudet: – Uskedalselva – Steinsdalselva – Oselva – Nærøydalselva – Sogndalselva – Daleelva – Gaula i Sunnfjorden – Nausta – Åelva og Ommedalselva – Gloppenelva – Stryneelva – Hjalma

 • Fredag 21. juni kl. 17.52

  Gokart-ulykke i Skien

  Nødetatene har rykket ut etter melding om gokart-ulykke i Skien. Ingen personer er alvorlig skadet, opplyser politiet. Det var en kvinne i 30-årene som kjørte gokarten. Hun er kjørt til akutten for sjekk. Ansvarlig for banen varsler havarikommisjonen og følger opp saken internt. Ingen politisak.

 • Fredag 21. juni kl. 17.50

  Pentagon: Ukraina kan skyte amerikanske raketter lenger inn i Russland

  Pentagon i USA sier at Ukraina kan få skyte amerikanske raketter lenger inn i Russland i selvforsvar.

 • Fredag 21. juni kl. 17.47

  Thor Heyerdahls urne satt ned i Larvik

  Thor Heyerdahls urne er hentet hjem til Larvik fra Italia. Fredag ble det holdt minnestund og urnenedsettelse i Larvik kirke.

 • Fredag 21. juni kl. 17.44

  Trafikkulykke mellom elsparkesykkel og bil i Klæbu

  Nødetatene rykket ut til melding om en trafikkulykke mellom en elsparkesykkel og en bil i Klæbu. Politiet har akkurat kommet frem sammen med legevaktbil. En tenåring behandles for mindre skader på stedet.

 • Fredag 21. juni kl. 17.42

  Brann i rekkehus i Indre Østfold

  Det brenner i et rekkehus i Askim i Indre Østfold. Nødetater er på vei til stedet. – Det vil alltid være fare for spredning i et rekkehus, men det er lite vi kan si om akkurat det nå, sier vaktleder Leif Løiland i Øst 110-sentralen. Han kan ikke bekrefte eller avkrefte om personer eller beboere er skadet. – Vi har flere biler på vei etter melding om bekreftet brann på fasaden av bygget, sier han.

 • Fredag 21. juni kl. 17.42

  Kontroll på rekkehusbrann i Askim

  Brannvesenet i Askim har kontroll på boligbrannen i et rekkehus. Brannen ble meldt like før klokken 17:45. – Det er naboer som ved hjelp av vannslange slukket brannen. Det brant i fasaden på bygget, sier vaktleder Leif Høyland i Øst 110-sentralen. Boligområdet ligger utenfor Askim sentrum omringet av en flere rekkehus. – Det er stille og rolig der nå. Vi er på stedet for å sjekke at brannen ikke blusser opp igjen, sier Høyand til NRK. Han har ikke oversikt over antallet evakuerte og eventuelt når naboene kan gå inn i sine leiligheter igjen.

 • Fredag 21. juni kl. 17.39

  Stengt i Naustdalstunnelen

  Rv5, Naustdaltunnelen, Kinn/Sunnfjord: Stengt på grunn av stansa køyretøy, melder Statens vegvesen.

 • Fredag 21. juni kl. 17.37

  Tett trafikk på E18

  På E18 mellom Larvik og Porsgrunn er det tett trafikk og forsinkelse, melder Vegtrafikksentralen. Ved Langangen er det rundt 20 minutter forsinkelse.

 • Fredag 21. juni kl. 17.37

  Beruset mann mistenkt for biltyveri

  Politiet har funnet igjen en bil som ble meldt stjålet natt til i dag. Bilen ble funnet i Lerivik på Stord. En mann i begynnelsen av 20-årene er mistenkt for tyveriet. Han kom til stedet da politiet undersøkte bilen, og fremstod som svært beruset. Nøklene til bilen ble funnet blant eiendelene til den mistenkte mannen, melder politiet. Eier av bilen er informert om funnet.

 • Fredag 21. juni kl. 17.31

  Vipps fungerer igjen

  Teknisk trøbbel førte til problemer for Vipps’ brukere.

 • Fredag 21. juni kl. 17.26

  Mener «pedojegere» går lengre enn før: – Et borgervern vi ikke kan være bekjent av

  For de aller fleste som blir utsatt for «pedojegere», er det verste å bli hengt ut i den digitale gapestokken, mener ekspert.

 • Fredag 21. juni kl. 17.18

  Ukens låter: Kygo & Sigrid, Jamie xx & Robyn og Ballinciaga

  Lyden av sommehelg er herved servert.

 • Fredag 21. juni kl. 17.04

  Hissig fuglehund i Verdal

  Politiet har fått melding om en hissig fuglehund i Verdal. Personen oppholder denne mens de venter på eieren. De har tatt kontakt med Redgo (tidligere Falck Dyreambulanse) for å ta hånd om hunden. Hunden er en brun fuglehund. Eieren kan ta kontakt med politiet på 02800.

 • Fredag 21. juni kl. 16.59

  Pilegrimer forteller om skrekkscener under hajj

  Av de over tusen omkomne hajj-pilegrimene, er det flere uidentifiserte. Flere pilegrimer var vitne til at andre falt om i ekstremvarmen.

 • Fredag 21. juni kl. 16.58

  Stanser laksefisket i Rogaland

  Søndag stenger laksefisket i 33 elver i deler av Norge. Årsaken er for lite fisk i elvene, opplyser Miljødirektoratet til NRK. – Nå er det risiko for alvorlig skade på laksebestandene, og vi mener derfor at vi må gjøre tiltak, sier direktør for Miljødirektoratet, Ellen Hambro. I Rogaland gjelder stansen for disse elvene: Figgjo, Hjelmelandsåna, Nordelva (Åbøelva) og Vikedalselva.

 • Fredag 21. juni kl. 16.58

  Stanser laksefisket i Rogaland: – Et sjokk

  Søndag stenger laksefisket i 33 elver i deler av Norge. Årsaken er for lite fisk i elvene, opplyser Miljødirektoratet til NRK. – Nå er det risiko for alvorlig skade på laksebestandene, og vi mener derfor at vi må gjøre tiltak, sier direktør for Miljødirektoratet, Ellen Hambro. I Rogaland gjelder stansen for disse elvene: Figgjo, Hjelmelandsåna, Nordelva (Åbøelva) og Vikedalselva. – Det var et sjokk å se så mange store kjente elver bli stengt. Dette er dramatisk for laksefiskere og dramatisk for laksen, sier Trond Austrheim i Rogaland jeger og fiskerforbund. Han håper at myndighetene har stengt elvene for å kjøpe seg litt tid til å se an situasjonen.

 • Fredag 21. juni kl. 16.53

  Ukraina-opptur etter kjempescoring – innbytter ble helten

  (Slovakia – Ukraina 1–2) Da krigen brøt ut gikk Roman Jaremtsjuk ned seks kilo i vekt på én måned. Fredag ble han helten mot Slovakia.

 • Fredag 21. juni kl. 16.52

  Stanser laksefisket i deler av landet

  Miljødirektoratet stanser laksefisket i 33 elver og i sjøen fra svenskegrensen i sør til og med Trøndelag på grunn av rapporter om lite laks hittil i år.

 • Fredag 21. juni kl. 16.52

  Miljødirektoratet stanser laksefisket i deler av landet fra og med søndag

  Miljødirektoratet stanser laksefisket i 33 elver og i sjøen fra svenskegrensen i sør til og med Trøndelag på grunn av rapporter om lite laks hittil i år.

 • Fredag 21. juni kl. 16.50

  Miljødirektoratet stanser laksefisket i deler av landet fra og med søndag

  Laksefisket stanses i 33 elver og i sjøen fra svenskegrensen i sør til og med Trøndelag på grunn av rapporter om lite laks hittil i år.

 • Fredag 21. juni kl. 16.49

  Stopper laksefiske i flere elver

  Fra midnatt natt til søndag stopper Miljødirektoratet laksefisket i flere norske elver, blant annet Tovdalselva, Otra, Mandalselva og Lygna i Agder. Årsaken er at man har fått rapporter om svært lite laks i år. – Nå er det risiko for alvorlig skade på laksebestandene, og vi mener derfor at vi må gjøre tiltak, sier direktør for Miljødirektoratet Ellen Hambro til NRK. I første gang blir elvene stengt på ubestemt tid. Totalt gjelder forbudet i 33 elver og i sjøen fra svenskegrensen i sør til og med Trøndelag.

 • Fredag 21. juni kl. 16.42

  Oliver (22) drept med minst sju balltreslag

  Oliver Ravn Rønning (22) fra Arendal ble drept med minst sju balltreslag. Det opplyste rettsmedisineren som undersøkte 22-åringen da han vitnet i Telemark tingrett i dag. – De samlede skadene er umiddelbart dødelige, sa han i retten. Rønning hadde bare noen dager før drapet giftet seg med 19-åringen som er tiltalt i saken. De flyttet inn i leiligheten i Porsgrunn to dager før drapet 27. november i fjor.

 • Fredag 21. juni kl. 16.33

  Verner 27 skogområder i åtte fylker

  Regjeringen har i dag annonsert at det skal vernes et betydelig antall skogområder i landet. Høghaug og Hansebakkberget naturreservat i Sør-Aurdal kommune, Innlandet er et av områdene som nå får vern. Skogvernet skal bidra til å nå to nasjonale mål for naturmangfold: 1. Et representativt utvalg av norsk natur skal bevares for kommende generasjoner. 2. Ingen arter eller naturtyper skal utryddes, og utviklingen til trua og nær trua arter og naturtyper skal bedres. Dagens nye vernevedtak omfatter 45 km² nytt verneareal, og 34 km² av området er produktiv skog.

 • Fredag 21. juni kl. 16.31

  Vil trekke turister til villmarkscamp i Vennesla

  Vigeland Hovedgård i Vennesla ønsker å trekke til seg flere turister med villmarkskamp. Det skriver Vennesla Tidende. – Campen har kapasitet til å ta imot selskap fra 10 til 60 personer, opplyser daglig leder Jan Hægeland i Kristiansand Event som har satt opp campen til avisen. I tillegg til matservering blir aktiviteter som ballspill, bueskyting og øksekast tilgjengelig på området.

 • Fredag 21. juni kl. 16.23

  Aftenbladet: To siktet for ulovlig pokerspill

  En mann og en kvinne er siktet for brudd på lotteriloven, skriver Stavanger Aftenblad. De skal ha drevet med ulovlig, organisert pokerspill i Sandnes. Politiet forteller til Aftenbladet at de ble pågrepet imens de var et sted hvor det ble spilt poker. 25 personer skal ha hvert til stedet under pågripelsen. De blir varetektsfengslet i to uker.

 • Fredag 21. juni kl. 16.21

  Jordbruksavtalen vedtatt i Stortinget

  Jordbruksavtalen som legger til rette for en inntektsøkning på 85.000 kroner per årsverk ble fredag vedtatt i Stortinget.

 • Fredag 21. juni kl. 16.20

  16-åring varetektsfengslet

  16-åringen som er siktet for drap på en annen 16 åring på Oslo S, er varetektsfengslet frem til 30. juni, med brev- og besøkskontroll. Det har Oslo tingrett bestemt. Politiet ba opprinnelig om to ukers varetektsfengsling, begrunnet i at de mener det er fare for bevisforspillelse og for at gutten skal begå nye straffbare handlinger. Guttens forsvarer, advokat Marijana Lozic, ba om løslatelse. Lozic har også sagt at gutten nekter straffskyld for drap. Den nå avdøde 16-åringen ble knivstukket sent på kvelden fredag 14. juni i en slåsskamp mellom to guttegjenger på sjøsiden av Oslo Sentralstasjon. Han døde senere av skadene.

 • Fredag 21. juni kl. 16.18

  Brann i enebolig i Moss

  Politiet har fått melding om brann i en enebolig i Moss. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Fredag 21. juni kl. 16.18

  Slukket brann i enebolig i Moss

  Nødetatene rykket ut til Fuglevik i Rygge etter melding om brann i en enebolig. Klokken 16:28 opplyser politiet at brannen er slukket.

 • Fredag 21. juni kl. 16.02

  Forverret strømsituasjon på Helgeland

  Dagens kapasitet i linjenett er sprengt de fleste steder i mange år fremover melder nettselskapet Linnea. For noen år siden var Helgeland en av de få regionene i Norge med betydelig kraftoverskudd og bedre tilgang til strøm enn de fleste andre områder i landet. Ifølge Statnett skulle dette overskuddet vare frem til 2027. Nå melder Linea at dette overskuddet allerede er reservert på grunn av den enorme etterspørselen fra ny grønn industri, økt elektrifisering og generelt økt forbruk. – Som mange andre nettselskaper i Norge, har vi gått fra å håndtere 2-3 større tilknytningssaker i året til flere hundre henvendelser og bestillinger fra næringsaktører de siste to årene, sier Steinar Benum, daglig leder i Linea. Han forteller at bestillingene overstiger langt deres kapasitet i dagens linjenett, noe som har gjort det nødvendig å etablere en køordning for modne prosjekter. Dette innebærer at nye forespørsler til Linea som overstiger 1 MW vil bli satt i køsystemet for store deler av Helgeland. I enkelte kommuner er kapasiteten enda mer begrenset, og Linea har vært nødt til å sette en øvre grense på 100 kW for nye forespørsler.

 • Fredag 21. juni kl. 16.00

  Mindre kø på E39 i Tysvær etter vogntog-trøbbel

  På E39 nord for Aksdal i Tysvær har et vogntog lenge stått og sperret deler av veien. Dette har ført til lange køer, opplyser Statens vegvesen, men nå begynner køen å løse seg opp.

 • Fredag 21. juni kl. 15.59

  Drapet på Oslo S: Har funnet flere våpen

  Den drapssiktede 16-åringen forklarer at han ble angrepet av den andre guttegjengen.

 • Fredag 21. juni kl. 15.59

  Barcelona vil forby utleie av ferieleiligheter for å løse boligkrisen

  Barcelona går drastisk til verks for å løse boligkrisen og planlegger et forbud mot å leie ut leiligheter til turister og andre som er i byen på korte opphold.

 • Fredag 21. juni kl. 15.55

  Nekter straffskyld etter voldshendelse i Kristiansand

  Mannen i 20-årene som er siktet for kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand natt til fredag nekter straffskyld, skriver Fædrelandsvennen. Politiadvokat, Liv Jorunn Hovda, i Agder politidistrikt sier mannen mener han handlet i nødverge. En mann i 30-årene ble kjørt til sykehus etter hendelsen. Skadene ble betegnet som alvorlige, men ikke livstruende av politiet.

 • Fredag 21. juni kl. 15.55

  – Om å gjøre å ikke se ut som en idiot

  Godt over 40.000 mennesker samler seg på Rådhusplassen i kveld for å se en rekke artister opptre på scenen. Vi har tatt tempen på artistene før konserten.

 • Fredag 21. juni kl. 15.51

  Ny tiltale i Mortensrud-drapet – terrordømt bror slipper drapstiltale

  To terrordømte brødre har i to og et halvt år vært siktet for drapet på Hamse Hashi Adan på Mortensrud. Nå vil statsadvokaten kun straffe en av dem for drapet.

 • Fredag 21. juni kl. 15.49

  Ferdig på VGS. Hva nå?

  Veien videre er full av muligheter, og det er jeg så takknemlig for.

 • Fredag 21. juni kl. 15.49

  Ny tiltale i Mortensrud-drapet – terrordømt bror slipper drapstiltale

  To terrordømte brødre har i to og et halvt år vært siktet for drapet på Hamse Hashi Adan på Mortensrud. Nå vil statsadvokaten kun straffe en av dem for drapet. Det var 7. oktober 2021 at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept utenfor Lofsrud skole på Mortensrud. To brødre har i to og et halvt år vært siktet for drapet, skriver TV 2. Tidligere i vår var tiltalen mot den eldste broren klar, men nå er også den yngre broren tiltalt i saken. Under etterforskningen var han lenge siktet for drapet sammen med sin eldre bror, men nå er den yngste broren kun tiltalt for grov kroppsskade og trusler, mens den eldre broren er tiltalt for drapet. Den yngre broren er også tiltalt for sju drapsforsøk mot de andre personene som oppholdt seg utenfor skolen sammen med Adan. Til høsten blir brødrene omsider stilt for retten. Rettssaken er berammet til 10. september i år.

 • Fredag 21. juni kl. 15.40

  Kokevarsel på Nesodden etter vannlekkasje

  Det har vært en stor vannlekkasje på Fagerstrand, opplyser Nesodden kommune. Vannverket anbefaler derfor innbyggerne å koke vannet inntil videre. I 14-tiden ble vannlekkasjen funnet og stengt, og de fleste har nå fått vannet tilbake, men det kan forekomme luft og farge. Kokevarselet gjelder inntil videre. Rammede husstander skal ha blitt varslet på SMS. Kommunen skriver at de ordner med provisorisk vannforsyning til de som mangler vann. Husstandene det gjelder blir kontaktet.

 • Fredag 21. juni kl. 15.38

  Flere pågrepet etter narkotikabeslag i Trøndelag

  Politiet har pågrepet flere personer som befant seg i to biler på E6 ved Skogn i Trøndelag og gjort et beslag av «en betydelig mengde narkotika.»

 • Fredag 21. juni kl. 15.34

  Det er felt en ulv i Løten kommune

  Statsforvalteren vedtok tidligere fredag å åpne for skadefelling av en ulv etter at den ble fotografert med viltkamera i Løten. Meldingen om at ulven var skutt kom rundt 14.15, opplyser Thomas Olstad hos Statsforvalteren til NRK Innlandet. Det var etter at det lokale beitelaget Løten og Vang beitelag søkte om å felle en ulv at Statsforvalteren ga sin fellingstillatelse. Statsforvalteren opplyser at det er et betydelig antall beitedyr i området. Det var rovdyr.org som først skrev om hendelsen.

 • Fredag 21. juni kl. 15.31

  Blandet på Wall Street

  Nvidia-aksjen faller noe tilbake på ukens siste handelsdag.

 • Fredag 21. juni kl. 15.31

  Nedgang på Wall Street

  Nvidia-aksjen faller noe tilbake på ukens siste handelsdag.

 • Fredag 21. juni kl. 15.31

  Blandet på Wall Street: – Bør forberede seg på drama

  Nvidia-aksjen falt tilbake på ukens siste handelsdag.

 • Fredag 21. juni kl. 15.31

  Forsiktig åpning på Wall Street

  Nvidia-aksjen faller noe tilbake på ukens siste handelsdag.

 • Fredag 21. juni kl. 15.29

  No slår dei på fotoboksane igjen

  I fleire år har dei 16 fotoboksane i Sogn og Fjordane vore ute av drift. Men i januar 2023 varsla politiet at dei skulle setjast i drift att i løpet av året, noko som ikkje skjedde. Men no skjer det. Det stadfestar Statens vegvesen overfor Firda. Til dømes er Naustdalstunnelen allereie slått på, og i dag vart boksane som måler gjennomsnittsfarta i Lærdalstunnelen sett i drift igjen.

 • Fredag 21. juni kl. 15.23

  Trafikkulykke på E6 i Lillestrøm

  Politiet melder at det har vært en trafikkulykke på E6 nordgående ved Frogner i Lillestrøm. – Trafikken passerer i et felt per nå, skriver politiet på X. Tre biler og totalt tre personer er involvert. En av bilene må berges og en person tilses av ambulanse på stedet. Veien var åpen igjen i 16-tiden. Politiet oppretter sak, og har beslaglagt et førerkort.

 • Fredag 21. juni kl. 15.18

  Lokale medier: Klappjakt på dobbeltdrapsmann i Berlin

  Tysk politi jakter etter rømt fange som soner 27 år for dobbeltdrap.

 • Fredag 21. juni kl. 15.13

  Perfekt sommerbok! Anmeldelse: «Turbotvillingene»

  «Turbotvillingene» av tvillingbrødrene Robert og Harald Stoltenberg er en vill og fornøyelig barnebokserie som sparker oppover.

 • Fredag 21. juni kl. 15.11

  Hollywood-stjerne dukka opp i Trondheim

  Skuespiller Ewan McGregor (53) dukka plutselig opp i en butikk i Trondheim, skriver Adresseavisen. De har snakket med Kurt Wullf ved Skandinavisk høyfjellsutstyr som fikk sjokk da han skjønte hvem som var i butikken. Hvem er dette spør du? Den britiske skuespilleren er kjent fra filmer som «Trainspotting», «Moulin Rouge» og «Star Wars»-filmene.

 • Fredag 21. juni kl. 15.10

  Stort strømbrudd på Balkan: – Frustrert

  Strømmen har gått i flere land. Det gir norske turister utfordringer.

 • Fredag 21. juni kl. 15.07

  Brann knuste Kristiansund 5–0 i dagens treningskamp

  Brann vann 5–0 mot eliteserierivalen Kristiansund i treningskamp på Brann stadion i dag. Emil Kornvig stod for to av måla. Magnus Warming, Bård Finne og Aune Heggebø leverte dei tre andre. Om ei veke er det Eliteserie-kamp mot Strømsgodset på Brann stadion.

 • Fredag 21. juni kl. 15.05

  FN-eksperter advarer Norge: Kan bli medskyldig i krigsforbrytelser

  – Nå må regjeringen våkne, sier SV.

 • Fredag 21. juni kl. 15.05

  Mor tiltalt etter at ettåring druknet

  En kvinne i Lindesnes er tiltalt etter at hennes ett år gamle datter druknet i badekaret i 2022.

 • Fredag 21. juni kl. 15.03

  Dagbladet: Ukrainsk flyktning drept på Karmøy

  Mannen som ble drept på Åkra på Karmøy i helgen var ukrainsk flyktning, opplyser politiadvokat Siri Anne Flindall. Dagbladet meldte saken først. – Siktede og avdøde var naboer. Begge bodde i kommunale boliger, sier hun til NRK. Den drepte mannen var delvis rullestolbruker. En mann i 20-årene er pågrepet og varetektsfengslet for drapet. Forsvarer Sigurd Rønningen sier det blir viktig å finne ut om det har vært en forhistorie med trusler, vold og plaging fra den drepte mot klienten hans. – Både over tid, men også umiddelbart forut for det som skjedde, sier Rønningen. Overfor NRK forteller Rønningen at den siktede er en norsk statsborger. Han har ikke tatt stilling til siktelsen. Politiet vil foreløpig ikke kommentere dette.

 • Fredag 21. juni kl. 15.02

  Regjeringen verner skogområde i Akershus

  27 nye skogområder i til sammen åtte fylker er vernet, opplyser regjeringen. Et av skogområdene ligger i kommunene Lillestrøm og Gjerdrum. Det vernede område heter Høgsmåsan og Geitåsen naturreservat og er en utvidelse av myrreservatet på Høgsmåsan. Utvidelsen omfatter skogsområder rundt myra og vil gi områder der man kan tilbakeføre myren. Utvidelsen sørover med Geitåsen omfatter gammel barskog med flere rødlistearter, ifølge regjeringen. Skogområdet er variert med kløfter, bergvegger, rygger og toppflate i øst. Deler av skogen er også rik på død ved.

 • Fredag 21. juni kl. 14.59

  Kvinne tiltalt for uaktsom forvoldelse av datterens død

  En kvinne i 30-årene er tiltalt for å uaktsomt ha forårsaket sin egen datters død, skriver avisen Lindesnes. 24. oktober 2022 rykket politiet ut til en adresse i Lindesnes på det som fremstod som en drukningsulykke. Kvinnen skal ha forlatt den ett år gamle datteren sin alene i badekaret mens hun var i et annet rom i boligen, ifølge tiltalen. – Mens hun var borte, fikk barnet munn og nese under vann og druknet, sier politiadvokat Sakar Hamawandi i Agder politidistrikt i en pressemelding. Jenta ble gjenopplivet av helsepersonell og innlagt på sykehus, men døde 29. oktober 2022.

 • Fredag 21. juni kl. 14.52

  Drapet på Karmøy: Avdøde var rullestolbruker

  Mannen i 20-årene som døde etter den alvorlige hendelsen, var flyktning fra Ukraina.

 • Fredag 21. juni kl. 14.51

  Brann i terreng i Kviteseid

  Brannvesenet rykker ut på brann i terreng på Storoddevegen i Kviteseid.

 • Fredag 21. juni kl. 14.44

  To ungdommer siktet for kroppsskade

  To personer under 18 år er siktet for kroppsskade etter en voldshendelse i Lillesand natt til 2. juni. Det melder politiet i en pressemelding. En person ble fraktet til sykehus etter hendelsen, men er nå utskrevet. De to siktede har innrømmet å ha vært voldelig mot fornærmede. – De siktedes unge alder og andre omstendigheter i saken gjør at de to ikke blir fremstilt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl i Agder politidistrikt.

 • Fredag 21. juni kl. 14.44

  Våpeneksport til Israel: FN-eksperter ber Oljefondet ta grep

  Eksport av våpen, ammunisjon og militærutstyr til Israel kan bryte menneskerettighetene og må stanses umiddelbart, sier FN-eksperter. De ber Oljefondet ta grep, som eier i flere våpenprodusenter.

 • Fredag 21. juni kl. 14.43

  Bergensar og stril inn i SUs sentralstyre

  Sosialistisk Ungdom (SU) held sitt landsmøte denne helga. Valkomiteen ønsker to nye bergensarar inn i sentralstyret: Hlin-Såga Kyrkjeøy frå Bergen som fagleg leiar og Jonas Aleksander Foldnes frå Øygarden som miljøpolitisk leiar. I tillegg ønsker komiteen at Eirin Helgesen går frå å vere 1.nestleiar til å bli generalsekretær for ungdomspartiet.

 • Fredag 21. juni kl. 14.40

  Siktet for nettovergrep mot flere fornærmede

  En ung mann i Trøndelag er varetektsfengslet i to uker, siktet for nettovergrep mot flere fornærmede. Han har forklart seg for politiet og erkjenner delvis straffskyld. Av kjennelsen om varetekt går det fram at det kan være snakk om flere titals fornærmede. Politiet har beslaglagt mye datautstyr som må gåes gjennom. Hvis siktede blir løslatt kan det være fare for at bevis går tapt, mener retten.

 • Fredag 21. juni kl. 14.26

  Bil havnet i grøfta på E6

  En bil skal ha havnet i grøfta på E6 ved Magneten kjøpesenter i Levanger. Politiet er på vei. Trafikken går forbi. Det skal ikke være snakk om alvorlig personskade.

 • Fredag 21. juni kl. 14.24

  Regjeringen verner åtte skogområder i Trøndelag

  Regjeringen har i dag vedtatt vern av 27 skogområder i landet. Åtte av dem ligger i Trøndelag. Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen sier det er viktig å ta vare på skogen. – Skogen er uerstattelig for oss som samfunn. Den gir oss materialer, energi, frisk luft, opplevelser, rent vann, lagrer store karbonmengder, reduserer faren for flom og ras, og ikke minst er skogen levested for tusenvis av arter, sier han. – Derfor er vi opptatt av å gi skogen bedre beskyttelse, blant annet gjennom vern. Disse åtte områdene blir vernet: – Oldøya naturreservat i Ørland kommune – Hesthølmelan og Aunbekkdalen naturreservat i Stjørdal kommune – Meådal naturreservat i Stjørdal kommune – Mardalen naturreservat i Levanger kommune – Aurstadklumpen naturreservat i Grong og Høylandet kommuner – Finntjønnin naturreservat (utvidelse) i Overhalla kommune – Holmdalen og Langfjelldalen naturreservat (utvidelse) i Høylandet og Nærøysund kommuner – Merkesodden og Røstdalen naturreservat i Flatanger kommune

 • Fredag 21. juni kl. 14.21

  Døde av omfattende hodeskader

  22 år gamle Oliver Ravn Rønning ble drept med minst sju slag mot hodet. Det kom fram under rettssaken mot Rønnings 19 år gamle ektefelle, da obduksjonsrapporten ble lagt fram i Telemark tingrett. 19-åringen er tiltalt for to tilfeller av vold samt drapet på sin mann, men nekter straffskyld. Overlegen som gjennomførte obduksjonen sier skadene på avdøde stemmer overens med slag fra et balltre, som ble funnet på åstedet. Han sa også at avdøde har vært utsatt for kraftig og omfattende vold.

 • Fredag 21. juni kl. 14.19

  Trafikkulykke i Horten

  Nødetatene har rykket ut etter melding om ulykke mellom to biler på Skoppum i Horten. Alle personene skal være våkne, og helse ser til de involverte. Kun lettere personskade. En mann i 70-årene mistenkes for brudd på vikeplikten. Mannen mistet førerkortet. Veien er åpen igjen.

 • Fredag 21. juni kl. 14.10

  Møteulykke i Stange

  I to-tida fredag ettermiddag fikk politiet informasjon om en trafikkulykke langs riksvei 3 ved Ådalsbruk i Stange. Det skal være snakk om en møteulykke mellom to biler. Alle er ute av bilene, og ifølge politiet er det ingen opplysninger om personskader. Ifølge politiet blir vegen stengt i en periode.

 • Fredag 21. juni kl. 14.09

  Kvinne bortvist fra Kristiansand sentrum

  En kvinne er bortvist fra Kristiansand sentrum etter å ha forstyrret ro og orden på et Nav-kontor, melder politiet. – Melding fra vekter om kvinne som var verbalt utagerende og nektet å forlate stedet, skriver politiet på X/Twitter. Da politiet kom til stedet hadde kvinnen forlatt lokalet, men oppholdt seg like i nærheten.

 • Fredag 21. juni kl. 14.08

  Fire tenåringer tiltalt for grov seksuell omgang – statsadvokat kritisk til tidsbruken

  Fire tenåringer ble tidlig i juni tiltalt for grov seksuell omgang med en jente under 16 år. Hendelsen skal ha skjedd i 2022, og ble anmeldt noen måneder senere. Saken kommer ikke opp i retten før i midten av september. Statsadvokat Thale Thomseth mener saken burde ha blitt avgjort mye tidligere. – Saken er alvorlig og politiet har brukt mye ressurser på å etterforske. Det er derfor naturlig at saken tok tid. Når det er sagt, så kunne og burde saken ha blitt avgjort raskere. Spesielt med tanke på at de involverte partene er mindreårige. Thomseth sier at dette er forhold som vil få betydning for en eventuell straffeutmåling i saken. Hun ønsker ikke å spekulere i årsakene til politiets saksbehandlingstid, men tror det handler om at politidistriktet er svært presset på ressurser. – Ressursutfordringene er både politidistriktet og vi statsadvokater bekymret for, sier Thomseth. De fire tenåringene er tiltalt for grov seksuell omgang. Thomseth sier at flere ulike alternativ i voldtekts-bestemmelsen ble vurdert da tiltalen ble tatt ut. – Vi fant imidlertid ikke at beviskravene for bestemmelsen var oppfylt, sier hun.

 • Fredag 21. juni kl. 14.05

  13 millioner kroner til Karmsund Havn-prosjekt

  Karmsund Havn og partnere har fått 13 millioner kroner til et prosjekt som skal utvikle smarte energiløsninger som øker fleksibiliteten i havner og utnytter det eksisterende nettet bedre. EssPort-prosjektet er et av tre prosjekter som skal finne løsninger som styrker kapasitetsutnyttelsen og fleksibiliteten i kraftsystemet. – De industrielle prosessene og transportsystemene i en havn blir stadig mer gjensidig avhengig av hverandre, noe som åpner opp for muligheten til bedre samspill og koordinering av ressursene i havnen, skriver de i en pressemelding.

 • Fredag 21. juni kl. 14.04

  Her kan det blir ventetid i dag

  Grunna Sognefjord Lerum Cup i Sogndal bør reisande på ferjesambandet Fodnes-Mannheller bu seg på ventetid i dag. Med 300 deltakande fotballag og over 4.000 spelarar, pluss familiar, er det venta stor trafikk til Sogndal. Turneringa varer til og med måndag 24. juni.

 • Fredag 21. juni kl. 14.01

  Verner fem skogområder i Agder

  Regjeringen har vedtatt at fem skogområder i Agder skal vernes. De fem er: Sporkland naturreservat i Sirdal, Kleppsfjellet og Slettafjellet naturreservat i Hægebostad, Nedre Timenes naturreservat i Kristiansand, Hisåsen naturreservat i Lillesand og Vennevannsliene naturreservat i Tvedestrand. Totalt har regjeringen vedtatt vern av 27 skogområder i landet. – Med dette vedtaket bevarer vi viktige leveområder for mange truede arter, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) i en pressemelding.

 • Fredag 21. juni kl. 13.52

  Storhamar tilbake i Champions League: – Helt fantastisk

  Storhamar ble kastet ut av Champions League for ett år siden. Til høsten gjør de et etterlengtet comeback.

 • Fredag 21. juni kl. 13.50

  Lanserer Rana, Umeå og Vaasa som ny transportkorridor

  Torsdag slapp Jonas Gahr Støre nyheten om at Norge, Sverige og Finland er blitt enige om å opprette en millitær transportkorridor i nord, på tvers av de tre nabolandene. I en pressemelding skriver Midtskandia, et samarbeidsorgan for kommuner på Helgeland og i Västerbotten, at de ser på Rana, Umeå og Vaasa gjennom E12 som et egnet sted for en ny transportkorridor. De begrunner det med at regionen er den nærmeste veien fra Atlanterhavet med isfri havn. – Vi i Midtskandia ser frem til å sammen med våre nasjonale nivåer og våre myndigheter utvikle ruten til Nord-Nordens mest effektive transportkorridor, skriver de i en pressemelding.

 • Fredag 21. juni kl. 13.49

  Vernar naturreservat i Vestland

  Svanøy naturreservat i Kinn kommune er eit av 27 skogsområde som no blir verna. Det same gjeld Vestreim naturreservat i Sogndal kommune. I alt verna regjeringa i dag 27 nye skogområde i åtte fylke. Områda blir vurdert som viktige levestader for mange trua artar., og vernet blir gjennomført for å ta i vare desse artane i framtida.

 • Fredag 21. juni kl. 13.43

  Eide Fjordbruk AS tek over slakteri i Brandasund

  Matprodusenten Eide Fjordbruk AS tek over slakteriet til Lerøy Sjøtroll i Brandasund på Bømlo, skriv Sunnhordland. 65 tilsette mista jobben då lakseslakteriet Lerøy Sjøtroll blei nedlagt for to år sidan. Lakseslakteriet valde å samle all produksjon på ein stad for å betre drifta. Eide Fjordbruk skal ta til med slakting og pakking av laks og aure på den nye eigedommen. – Me er svært glade for at Eide vil halda fram drifta av slakteriet i Brandasund, og me ser fram til å ta fatt på oppgåvene som ligg føre oss. Framover skal me setja saman eit sterkt team med dyktige og motiverte medarbeidarar og føreta ein del oppgraderingar av anlegget, seier Nils Stikholmen. Stikholmen var tidlegare tilsette i Lærøy Sjøtroll og skal no ta over som dagleg leiar på Eide Fjordbruk AS.

 • Fredag 21. juni kl. 13.42

  Vi har funnet den beste gassgrillen

  Vi har oppdatert med nye modeller – og vi har en ny konge på haugen.

 • Fredag 21. juni kl. 13.32

  Jan-Erik Aalbu ansatt som ny hoppsjef i Norges Skiforbund

  Jan-Erik Aalbu tar over jobben som hoppsjef i Norges Skiforbund (NSF). Tidligere i år forlot Clas Brede Bråthen stillingen etter 20 år i rollen.

 • Fredag 21. juni kl. 13.27

  Sandefjord: To personer pågrepet etter trusselsituasjon

  Politiet har siden onsdag kveld etterlyst en bil etter det oppsto en trusselsituasjon med skytevåpen.

 • Fredag 21. juni kl. 13.27

  Jeg blir behandlet bedre etter jeg gikk ned i vekt

  Samfunnet vårt har et forferdelig syn på overvektige.

 • Fredag 21. juni kl. 13.26

  Brann i rekkehus i Nittedal

  Et rekkehus står i brann i Hakadal i Nittedal, nord for Oslo. Det melder politiet. Alle beboere er evakuert. Det er ikke meldt om noen skadde personer. Brannvesenet er i gang med å slukke brannen.

 • Fredag 21. juni kl. 13.26

  LO ut mot Brenna-utspill: – Uenig med oppskriften

  Brenna får også skryt for å ønske mer deltid velkommen.

 • Fredag 21. juni kl. 13.22

  Bil har kjørt inn i autovern

  Nødetatene er på vei til E6 Langstein i Stjørdal hvor en bil har krasjet inn i autovernet. Føreren er ved bevissthet. Skadeomfanget er ukjent. Trafikken går forbi i nordgående felt.

 • Fredag 21. juni kl. 13.21

  Joshua Kings kamp: – Jeg og Mats vil vise barna på østkanten at det er mulig

  Fotballstjernen (32) er usikker på om han hadde blitt så god om han vokste opp på østkanten i Oslo i dag.

 • Fredag 21. juni kl. 13.20

  Lastebil kom borti jernbanebru

  I tolvtiden fikk politiet melding om at en lastebil hadde kommet i kontakt med en jernbanebru på fylkesvei 1988 i Eidskog. Togleder ble varsla, og togtrafikken stengt. Brua er nå sjekket, og den er ikke skadet, melder politiet. Vegen er stengt, men togtrafikken vil gå som normalt igjen.

 • Fredag 21. juni kl. 13.20

  Får ikke støtte etter snøkaos

  Kommunal- og distriktsdepartementet vil ikke gi penger til de syv kommunene som har søkt om støtte etter snøkaoset som herjet i Agder på nyåret. På vegne av Arendal, Froland, Grimstad, Kristiansand, Lillesand, Risør og Tvedestrand kommuner hadde Statsforvalteren i Agder søkt om 41,8 millioner kroner. De ekstra kostnadene til kommunene under snøværet var hovedsakelig til brøyting og bortkjøring av snø. – Det er veldig skuffende, sier ordfører i Grimstad, Beate Skretting, til Agderposten som omtalte saken først.

 • Fredag 21. juni kl. 13.14

  Biljakt i Vestfold

  Politiet har stanset en bil i Holmestrand. Bilen har vært etterlyst etter en trusselsituasjon med skytevåpen onsdag kveld. I ettermiddag ble bilen observert i Sandefjord. Det ble kastet et våpen og politiet forfulgte bilen til Holmestrand. Der ble den stoppet ved en påkjørsel, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen.

 • Fredag 21. juni kl. 13.14

  Politijakt etter etterlyst bil i Vestfold

  Politiet har kjørt på og stanset en bil i Holmestrand. Bilen var etterlyst etter en trusselhendelse med skytevåpen onsdag kveld i Sandefjord, opplyser Sør-Øst politidistrikt. To personer er pågrepet. I ettermiddag ble bilen og to de personene funnet i Sandefjord sentrum. Ifølge politiet ble det kastet et våpen før forfølgelsen startet. – Da vi skulle ta kontakt, sprang de av gårde og kastet et våpen. De hoppet inn i bilen og kjørte, sier operasjonsleder Eskild Hagen Olsen til NTB. Et politihelikopter deltok også i jakten. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen. Situasjonen er under kontroll, opplyser politiet.

 • Fredag 21. juni kl. 13.08

  Naboer etterlyste tiltak før drapet: – Dette har vi varslet

  Nabolaget på Karmøy har lenge varslet om utfordringer. Lørdag skjedde det som ikke skulle skje.

 • Fredag 21. juni kl. 13.03

  Foreslår lov for hurtigspor for unge lovbrytere

  Regjeringen har lagt fram et lovforslag om et hurtigspor for lovbrytere under 18 år. – Barn og unge som begår lovbrudd skal møtes med en rask og treffsikker reaksjon, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp). Regjeringen besluttet i oktober i fjor å utrede etablering av et hurtigspor for behandling av straffesaker mot unge lovbrytere. Nå legger de fram lovforslaget, kort tid etter flere voldssaker med unge ofre og gjerningspersoner i Oslo. Torsdag ble en 16 år gammel gutt siktet for å ha drept en annen 16-åring med kniv på Oslo S. Det foreslås at man lokalt kan legge til rette for rask pådømmelse av lovbrudd begått av ungdom under 18 år. I tillegg foreslår regjeringen blant annet å gi domstolen adgang til å kombinere ungdomsstraff med ubetinget fengsel uten tidsbegrensning, og styrke oppfølgingen av unge domfelte ved løslatelse.

 • Fredag 21. juni kl. 13.02

  Anbefaler kraftig kutt i torskefisket

  Kvoterådet for 2025 er 31 prosent lavere enn både kvoteråd og fastsett kvote for 2024, skriver Havforskningsinstituttet på egne nettsider. – Kvoterådet er det laveste siden 2003, sier forsker i Havforskningsinstituttet, Bjarte Bogstad. Forskerne anbefaler at det ikke blir fisket mer enn 311.587 tonn nordaustarktisk torsk i 2025. Det er mer enn en halvering fra 2022 da det ble fisket 715.000 tonn torsk. Årsaken er at gytebestanden for torsk har vært dårlig i over ti år, forklarer Bogstad. – Det har vært dårlig rekruttering i flere år, men de svakeste årsklassene er 2019 og 2020 – de som for alvor skulle kommet inn i fisket til neste år, forklarer Bogstad. Kvotene er delt mellom Norge, Russland og tredjeland, der Norge får ca 44 prosent.

 • Fredag 21. juni kl. 13.02

  Anbefaler kraftig kutt i torskefiske

  Kvoterådet for 2025 er 31 prosent lavere enn både kvoteråd og fastsett kvote for 2024, skriver Havforskningsinstituttet på egne nettsider. – Kvoterådet er det laveste siden 2003, sier forsker i Havforskningsinstituttet, Bjarte Bogstad. Forskerne anbefaler at det ikke blir fisket mer enn 311.587 tonn nordaustarktisk torsk i 2025. Det er mer enn en halvering fra 2022 da det ble fisket 715.000 tonn torsk. Årsaken er at gytebestanden for torsk har vært dårlig i over ti år, forklarer Bogstad. – Det har vært dårlig rekruttering i flere år, men de svakeste årsklassene er 2019 og 2020 – de som for alvor skulle kommet inn i fisket til neste år, forklarer Bogstad.

 • Fredag 21. juni kl. 13.02

  Frigir navn etter dødsulykke i Hjelmeland

  Det var Arne Soma (58) som omkom i trafikkulykken ved Svo-tunnelen i Hjelmeland kommune.

 • Fredag 21. juni kl. 13.02

  Storhamars kvinner får mesterligaplass

  Storhamar har fått innvilget søknaden om plass i kvinnenes mesterliga i håndball. Elverums menn og Solas kvinner må nøye seg med europaligaspill.Det besluttet Det europeiske håndballforbundet (EHF) på sitt styremøte i Oslo fredag.Kolstad (menn) og Vipers Kristiansand (kvinner) har automatisk plass i mesterligaen kommende sesong, men tre andre norske lag var blant søkerne til å oppgraderes fra europaliga til mesterliga.Storhamars kvinnelag fikk ja, Elverums menn og Solas kvinner nei.EHF-styret godkjente søknadene fra Podravka Koprivnica, Odense, Brest Bregagne, Györ, Storhamar, Gloria Bistrita og Rapid Bucuresti i kvinneklassen, og slapp inn Zagreb, Nantes, Szeged, Pelister Bitola, Kielce og Dinamo Bucuresti i mennenes turnering. (©NTB)

 • Fredag 21. juni kl. 12.57

  Skyss aukar takstane på billettar frå 1. august

  Fylkestinget har vedteke ei prisauke på Skyss sine billettar frå 1. august i år. Prisane på enkeltbillett på buss, bane og hurtigbåt aukar med 3 kr og periodebillettar vil auke med 10 kr. Alle ferjestrekningar med betaling aukar med ei takstsone. Prisen på ein enkeltbillett for vaksne i ei sone blir då 47 kroner, medan prisen på 30-dagars billett blir 795 kroner. Årsaka til prisauken er ei auke i kontraktskostnadane for Skyss. Prognosen som er gjort estimerer at Skyss vil ha eit meirforbruk på 143,8 millionar kroner ved utgangen av året. – Dei økonomisk krevjande tidene slår inn med ein veldig kostnadsauke på kollektivkontraktane. Kollektivtrafikken veks vidare, så vi kan ikkje redusera tilbodet. Staten gir oss ikkje økonomisk hjelp, dermed står vi att med at vi må auke prisane, seier fylkesordførar Jon Askeland.

 • Fredag 21. juni kl. 12.57

  Luftambulanse til klatreulykke i Østmarka

  En mann er hentet med luftambulanse ved Hauktjern i Østmarka etter en klatreulykke rundt kl. 12, skriver Nordstrands blad. – En person har falt 12 meter, men har vært i tau, sier Line Kapskarmo i Oslo politidistrikt til avisen. Mannen fikk en skade i ankelen, men skal ha vært bevisst hele tiden.

 • Fredag 21. juni kl. 12.55

  Rykker ut til trafikkulykke i Trondheim

  Nødetatene er på vei til Byåsen i Trondheim hvor det har skjedd en trafikkulykke med én bil. Føreren av bilen er ved bevissthet, og har kommet seg ut av bilen.

 • Fredag 21. juni kl. 12.55

  Trafikkulykke i Trondheim

  Nødetatene er på vei til Byåsen i Trondheim hvor det har vært en trafikkulykke. Føreren av bilen er ved bevissthet, og har kommet seg ut av bilen. – Fører har hatt et sammenstøt med annen bil, små skader på denne, opplyser operasjonsleder Kristen Haugen Bergstrøm.

 • Fredag 21. juni kl. 12.53

  Musk lanserer bærbar Starlink

  Lar deg ha med internett på tur uansett hvor.

 • Fredag 21. juni kl. 12.48

  Nye kvoteråd for Barentshavet – laveste kvote for torsk og hyse siden 2003

  Det tredje bilaterale kvoterådet for Barentshavet neste år ble lagt fram i Tromsø fredag. Torskekvoten blir foreslått redusert med 31 prosent.

 • Fredag 21. juni kl. 12.48

  Putin fikk to hunder i gave

  Vladimir Putins tur til Nord-Korea har satt et tungt, politisk potavtrykk.

 • Fredag 21. juni kl. 12.47

  Mindre ungdomskriminalitet i Agder

  Det har vært en nedgang i ungdomskriminaliteten i Agder så langt i år. Det viser nye tall som politimester, Kjerstin Askholt, i Agder politidistrikt la fram da hun møtte ordførerne i Kristiansandsregionen i dag. – Vi har hatt en urovekkende økning i ungdomskriminalitet de siste årene. Så langt i år ser vi et skifte hvor kriminaliteten for den samme gruppen går nedover. Det er en positiv utvikling, sier Askholt. Hun sier de har samarbeidet tett med kommunene og hatt mye fokus på problematikken. – Vi håper dette kan ha begynt å gi resultater, men det er for tidlig å konkludere. Vi ønsker å finne ut mer om det ved å få bedre analyser på hva nedgangen skyldes, sier Askholt.

 • Fredag 21. juni kl. 12.34

  Lærerutdanninger får dispensasjon fra karakterkrav

  Universitetet i Agder får dispensasjon fra karakterkravet i matematikk på flere av lærerutdanningene sine. Til sammen får 35 lærerutdanninger ved 12 universitet og høyskoler dispensasjon fra karakterkravene fra høsten. – Vi trenger flere lærere, men de karakterkravene vi har i dag, hindrer motiverte folk fra å begynne på en lærerutdanning. Nå gir vi de utdanningene som har søkt om det, dispensasjon fra kravene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp), i en pressemelding.

 • Fredag 21. juni kl. 12.32

  Sandnesposten: Høiland legg opp etter sesongen

  Fotballspelar og fargeklatt Tommy Høiland (35) er inne i sin siste sesong. – Eg informerte klubben tidleg om at denne sesongen kjem til å verte min siste. Eigentleg tok eg avgjersla allereie i fjor. Eg har valt å legge opp ved sesongslutt, seier Sandnes Ulf-kapteinen til Sandnesposten. Spissen har gjort seg til ein kjend figur i norsk fotball, og har tidlegare vore i klubbar som Viking, Molde og Lillestrøm. Denne sesongen har Høiland scora sju mål for Sandnes Ulf, som ligg nest sist i 1. divisjon. (©NTB/NRK)

 • Fredag 21. juni kl. 12.26

  Ingvill Kvernmo utnevnt som ny direktør i Arbeidstilsynet

  Arbeids- og inkluderingsdepartementet har utnevnt Ingvill Kvernmo som ny direktør for Arbeidstilsynet. Kvernmo er samfunnsøkonom og kommer fra stillingen som direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge. – Ingvill Kvernmo har solid erfaring fra sentrale bransjer, både i privat og offentlig sektor, som vil komme til nytte i Arbeidstilsynets viktige arbeid, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna i en pressemelding fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Ingvill Kvernmo tar over etter Ronny Jørgenvåg, som har fungert som direktør etter at Trude Vollheim trakk seg som direktør i januar. – Arbeidslivet er i endring, og jeg vil jobbe for at Arbeidstilsynet fortsatt skal være en synlig og tydelig aktør for et seriøst og godt arbeidsliv, sier Kvernmo.

 • Fredag 21. juni kl. 12.23

  Ung syklist til sykehus

  En gutt i tenårene er fraktet til sykehuset på Kalnes for videre undersøkelser etter at han ble påkjørt mens han syklet. Ulykken skjedde ved Tune kirke i Sarpsborg. Gutten er lettere skadet, har politiet opplyst på X/Twitter. Politiet regner med at veien om kort tid er åpen for normal trafikk igjen. Under arbeidet på stedet har trafikken blitt dirigert forbi.

 • Fredag 21. juni kl. 12.20

  Pågrep person med gasspistol

  En person er pågrepet og kjørt i arrest etter å gått med en gasspistol og mindre mengder narkotika i Vennesla sentrum, melder politiet.

 • Fredag 21. juni kl. 12.19

  Starter opp på verneprosess tre områder i Innlandet

  Statsforvalteren i Innlandet starter opp verneprosesser for tre områder. Det kan føre til to nye naturreservater i Innlandet, Engermarka naturreservat i Engerdal og Trysil kommuner og Øyen naturreservat i Sør-Odal kommune. I tillegg vil det bli endring i vernestatus for ett eksisterende naturreservat - nemlig Jutulhogget naturreservat i Alvdal og Rendalen kommune.

 • Fredag 21. juni kl. 12.18

  Vedlikehold på Randsfjordfergen

  Nå er det tid for Randsfjordfergens årlige vedlikehold. Innlandet fylkeskommune melder at Elrond går som normalt til og med i dag, men fra og med lørdag blir fergen innstilt. Fergen er tilbake i normal drift fra og med mandag 1. juli.

 • Fredag 21. juni kl. 12.12

  Øker støtte for å få flere i arbeid

  Flertallet av politikerne i Evje og Hornnes vil gi mer penger til arbeids- og inkluderingstiltaket Aktiv Evje, skriver Setesdølen. Folkehelseoversikten fra 2023 viser at rundt 24 prosent av innbyggerne i kommunen mellom 18 og 66 år står utenfor arbeidsliv og utdanning.

 • Fredag 21. juni kl. 12.09

  Sanner blir vår nye statsforvalter

  Avtroppende stortingsrepresentant Jan Tore Sanner (H) blir ny statsforvalter i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus. Sanner avslutter dermed en lang politisk karriere, der han blant annet har vært finansminister og hatt flere andre statsrådsposter i Erna Solbergs regjering. Sanner opplyste i mai at han ikke ønsket gjenvalg til Stortinget, etter over 30 år som folkevalgt. Nå blir han statsforvalter de neste seks årene.

 • Fredag 21. juni kl. 12.02

  TV 2: Jens Christian Nørve slutter i «Åsted Norge»

  Samtidig blir NRKs krimekspert Olav Rønneberg redaksjonssjef i TV 2-programmet.

 • Fredag 21. juni kl. 11.56

  Til sykehus etter MC-ulykke

  En motorsykkelfører er kjørt til sykehus i Arendal etter å ha veltet ved Tverrstøyl i Åmli, melder politiet. Personen ble beskrevet som bevisst etter ulykken.

 • Fredag 21. juni kl. 11.54

  Derfor bør alle heie på Brann

  UEFAs angrep på helt legitime ytringer er en alvorlig trussel for ytringsfriheten. Det bør engasjere langt flere enn de av oss som er glade i fotball.

 • Fredag 21. juni kl. 11.51

  Hals er positiv til nye regler om at lærere kan gripe inn

  Utdanningsforbundets leder i Telemark, Solveig Hals, er positiv til forslaget om at ansatte i skolen skal kunne gripe fysisk inn for å hindre at elever forstyrrer undervisningen eller kommer med verbale angrep. Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun skal sende forslaget til nye regler ut på høring. Hals sier det er bra at lærere kan agere om nødvendig, men tar forbehold om at hun ikke har lest forslaget ennå. Men hun mener det er viktig å få flere ansatte i skolen for å få ned vold og trusler.

 • Fredag 21. juni kl. 11.45

  Person påkjørt av bil i Bærum

  Nødetatene er på Bekkestua i Bærum hvor en person er påkjørt av en bil, melder politiet. – Det skal ikke dreie seg om alvorlig personskade, skriver de videre.

 • Fredag 21. juni kl. 11.42

  Skal etterforske brannen i Holmestrand sentrum

  Politiet vet ikke hva som var årsaken til brannen i Holmestrand sentrum i går. To bygninger ble totalskadet, men det er ikke meldt om alvorlige personskader i forbindelse med brannen. Krimsjef Jan Frode Johannessen sier at området er sperret av, og at det skal gjøres krimtekniske undersøkelser til uka. Politiet håper undersøkelsene kan gi svar på hvorfor det begynte å brenne.

 • Fredag 21. juni kl. 11.34

  Regjeringen vil styrke innsatsen for atomsikkerhet i Ukraina

  Utenriksministeren mener behovet for internasjonalt samarbeid i et endret Europa, er stort.

 • Fredag 21. juni kl. 11.34

  Høyres Jan Tore Sanner blir statsforvalter i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus

  I mai ble det kjent at den tidligere Høyre-statsråden takket for seg etter over 30 år på Stortinget. Etter valget neste høst blir han upolitisk.

 • Fredag 21. juni kl. 11.34

  Høyres Jan Tore Sanner blir statsforvalter i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus

  I mai ble det kjent at den tidligere Høyre-statsråden takker for seg etter 30 år på Stortinget.

 • Fredag 21. juni kl. 11.31

  Kristin Halvorsen skal lede kjernekraft-utredning

  Energidepartementet har utnevnt et utvalg som skal lage en offentlig utredning om kjernekraft. Det skal ledes av Cicero-direktør Kristin Halvorsen, tidligere finansminister og SV-leder.

 • Fredag 21. juni kl. 11.31

  Jan Tore Sanner blir statsforvalter

  Den tidligere finansministeren trer ut av politikken og blir statsforvalter for Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus. Utnevnelsen gjelder for en periode på seks år. I tillegg til å ha ledet finansdepartementet har han vært både kommunalminister og kunnskapsminister i Erna Solbergs regjering. Høyre-politikeren har sittet på Stortinget siden 1989.

 • Fredag 21. juni kl. 11.28

  Ber om to uker varetektsfengsling for drapssiktet 16-åring

  Politiet ber om to ukers varetektsfengsling for den 16 år gamle gutten som er siktet for å ha drept en annen 16-åring med kniv i Oslo. Det sier politiadvokat Tone Bysting til NRK. De mener det både er fare for bevisforspillelse og for at gutten skal begå nye straffbare handlinger. Guttens forsvarer, advokat Marijana Lozic, er uenig i dette. – Nå har jeg på vegne av min klient bestridt begge disse grunnlagene og bedt om løslatelse. Så får vi se hva retten avgjør, sier hun. Gutten nekter straffskyld for drap. Lozic sier han har forklart seg inngående til politiet. – I denne saken er det to ungdomsgrupperinger som har vært delaktige. Min klient har gitt en detaljert politiforklaring slik han oppfattet hendelsesforløpet, og at han har handlet for å beskytte seg selv og sine venner.

 • Fredag 21. juni kl. 11.25

  Nasjonalt brudd-register legges til Stavanger universitetssjukehus

  Etter å ha jobbet med å få på plass nasjonalt Fraktur-register eller Brudd-register, har Helsedirektoratet nå godkjent initiativet fra Stavanger universitetssjukehus. Registeret skal driftes fra sykehuset, og det kommer egne midler til det. – Hensikten med et nasjonalt register er blant annet å registrere hvordan brudd behandles på de forskjellige sykehusene, og få mer lik behandling over hele landet, sier overlege ved ortopedisk avdeling og registeransvarlig Ane Djuv. Skader etter brudd-behandling ligger på topp i saker hos Norsk pasientskadeerstatning, ifølge Djuv. – Vi håper at vi skal vekk fra den topplasseringen når det nå etter hvert blir mer lik behandling av beinbrudd over hele landet, sier Djuv.

 • Fredag 21. juni kl. 11.25

  Bil og sparkesykkel involvert i trafikkulykke

  To personer på en sparkesykkel har fått lettere skader etter en kollisjon med en personbil i en rundkjøring i Elverum sentrum. Ulykken skjedde i et fotgjengerfelt. Føreren av personbilen har fått førerkortet beslaglagt og politiet oppretter sak.

 • Fredag 21. juni kl. 11.20

  Trafikkulykke ved Tune kirke, Sarpsborg

  Nødetatene rykker ut til melding om påkjørt syklist ved Tune kirke. Syklisten skal være lettere skadet. Politiet melder om noe trafikale utfordringer. Trafikken dirigeres manuelt i ett felt forbi ulykkesstedet.

 • Fredag 21. juni kl. 11.16

  Alle partier: Nytt barnehageforlik en målsetting

  Arbeidet med et nytt barnehageforlik skal fortsette etter Stortingets lange sommerferie.

 • Fredag 21. juni kl. 11.12

  Rusthen fremdeles bevisstløs etter krasj

  Den norske motorsyklisten Mia Rusthen (22) er fremdeles bevisstløs etter det alvorlige krasjet under en VM-runde i Italia. Det bekrefter familiens talsperson Kåre Løvstakken til VG. – Mia vil flys hjem i løpet av helgen. Vi holder for tiden på med organiseringen av hjemreisen, sier familiens talsperson og lege Kåre Løvstakken til Akershus Amtstidende. Det var etter første runde i roadracing-VM at hun hadde et stygt fall i en sving, og ble lagt i kunstig koma. Deretter ble hun fraktet til Bufalini sykehus, hvor hun har vært siden ulykken inntraff. – Er det noe nytt angående helsetilstanden? – Nei, medisinsk sett er det ingen endringer. Hun er fortsatt på respirator, og det er ikke noe gøy, sier Løvstakken. Løvstakken varsler ny uttalelse fra familien etter at de er kommet hjem.

 • Fredag 21. juni kl. 11.12

  Drapstiltaltes familie vitner i retten

  Den drapstiltaltes familie forklarer seg i dag om 19-åringen som er tiltalt for å ha drept ektefellen Oliver Ravn Rønning (22) i Porsgrunn i fjor. 19-åringen er i tillegg til drapet tiltalt for to tilfeller av vold mot 22-åringen, men nekter straffskyld for hele tiltalen. Faren som skilte lag med moren da den drapstiltalte var ett år, er tydelig preget når han svarer på spørsmål i Telemark tingrett. Han forteller blant annet at drapstiltalte var ekstremt opptatt av renslighet og hygiene. Han sier det kunne gå én såpeflaske om dagen til håndvask. Pappaen sier at han under hele oppveksten hadde et sterkt og nært forhold til den tiltalte. – Hvordan vil du beskrive henne, spør tiltaltes forsvarer, Heidi Ysen? – Snill, omtenksom, blid, hyggelig. Han forteller også at det har vært mye støy og krangling mellom omsorgspersonene under oppveksten, som også den tiltalte fikk med seg. Det var flere barnefordelingssaker som endte med at faren fikk hovedomsorgen, men da den tiltalte var tenåring ble mormors leilighet i Larvik hovedadressen. Før faren var ferdig med sin forklaring, spør rettens administrator om det er noe annet retten trenger å vite. – Dette er helt uforståelig for meg og de rundt meg. Det er helt utenkelig. Det har vært vanskelig, fortvilende. Ganske vanskelig.

 • Fredag 21. juni kl. 11.09

  Begjærer omstridt restaurant konkurs

  Restauranten Signalen på Nesoddtangen blir begjært konkurs av et enstemmig formannskap i Nesodden kommune, skriver Akershus Amtstidende. Signalen Sjøbad AS skylder kommunen 300.000 kr i ubetalte regninger.

 • Fredag 21. juni kl. 11.08

  Mia Rusthen forventes hjem i helgen: – Hun er fortsatt bevisstløs

  Den skadde roadraceren er fortsatt i koma og skal nå hentes hjem til Norge.

 • Fredag 21. juni kl. 11.04

  Tre gutter skadet i voldshendelse, én til sykehus

  Natt til fredag ble tre gutter i slutten av tenårene utsatt for vold etter en fest i Ski i Follo. Én av guttene ble påført alvorlige hodeskader og får behandling på sykehus, skriver Østlandets blad. Han skal være i stabil tilstand. Ifølge politiet var det en voksen person som var voldelig mot den alvorlig skadde gutten. Politiet tror de vet hvem dette var, men har ikke pågrepet noen. Det er uklart hvorfor det oppstod en slåsskamp mellom guttene og den voksne. Gutten hadde vært på en privat fest. Om den voksne også var der er ukjent.

 • Fredag 21. juni kl. 11.03

  Bortvist fra tingretten

  En person var et ordensproblem ved Tønsberg tingrett fredag formiddag. Politiet har bortvist han til i morgen klokken 09:00.

 • Fredag 21. juni kl. 11.03

  Stek eller bli stekt

  VGs termometer viser 43 grader på Korfu. Tørk svetten og hopp i havet!

 • Fredag 21. juni kl. 11.03

  Brøt besøksforbud i sosiale medier

  En mann i førtiårene fra Tønsberg er dømt til fengsel i seksti dager i Vestfold tingrett. 30 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Han ble blant annet dømt for å ha brutt et besøksforbud mot ekskjæresten gjentatte ganger. Dette skal ha skjedd via Instagram, Facebook og e-post. Mannen ble også dømt for ruskjøring, men frikjent for et tilfelle av vold mot eksen. I tillegg til fengsel må han betale tjue tusen kroner i bot, og 25.000 i oppreisning til sin tidligere kjæreste.

 • Fredag 21. juni kl. 11.00

  Tine-lobbyist med offensiv etter melkedrama på Stortinget

  Fredag kan regjeringen bli overkjørt av Stortinget på meieripolitikk. Det forsøker Tine å forhindre.

 • Fredag 21. juni kl. 11.00

  Investtech-analyse: De beste kjøpene på kort sikt

  Vi ser på tre av de sterkeste aksjene på kort sikt. Dette er aksjer med kvantitative egenskaper som indikerer at kursen skal stige de neste en til to ukene.

 • Fredag 21. juni kl. 10.59

  Politiet ilegger omvendt voldsalarm på tre menn i Nordland

  De tre sakene gjelder tre ulike menn i Nordland, skriver politiet i en pressemelding. Samtlige er siktet for vold mot sin nåværende eller tidligere kvinnelige partner og har fått omvendt voldsalarm denne uken. En av dem er en mann fra Salten som er siktet for vold mot sin partner. – Han ble ilagt besøksforbud med elektronisk kontroll og pålenket 19 juni. Forbudssonen omfatter mannens hjem. Siktede har krevd forbudet bragt inn for retten, forteller politiadvokat Siv Remen. I tillegg dreier det seg om en mann fra Helgeland som er siktet for grove trusler mot sin eks-partner, samt brudd på besøksforbud. – Han har vært varetektsfengslet i to uker og ble ilagt besøksforbud med elektronisk kontroll og pålenket 20 juni. Forbudssonen omfatter mannens hjem. Ytterligere en mann i Salten, er siktet for grove trusler og brudd på besøksforbud mot sin eks-partner, har fått omvendt voldsalarm. – Han har vært varetektsfengslet i en uke og ble ilagt besøksforbud med elektronisk kontroll og pålenkes i dag, 21 juni. Forbudssonen omfatter ikke mannens hjem. Det er ikke avklart om siktede har krevd forbudet prøvd for retten, sier Remen.

 • Fredag 21. juni kl. 10.58

  Utforkjøring i Holmestrand

  Politiet har rykket ut til et trafikkuhell på Bispeveien i Holmestrand. En bil har kjørt av veien ved Kronlia, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Det er ikke meldt om personskader.

 • Fredag 21. juni kl. 10.58

  Gut krasja på sparkesykkel i Florø

  Ein gut har køyrd inn i ein lyktestolpe og falle av sparkesykkelen i Havrenesvegen i Florø, melder politiet. Han er medviten og skadeomfanget er uvisst. Far til guten er på staden. Politi og ambulanse er ferdig på staden. Guten blir frakta til legevakta for nærare sjekk.

 • Fredag 21. juni kl. 10.57

  MC-ulykke i Åmli

  En motorsykkel med en person har veltet på Tverrstøyl i Åmli, melder politiet. Ingen andre kjøretøy skal være involvert. – Fører er våken og bevisst. Det er passasje i ett kjørefelt på stedet, opplyser politiet.

 • Fredag 21. juni kl. 10.51

  Misfornøyde med elbilforbud – svarte ikke selv innen fristen

  Etter at elbilene 6. mai ble kastet ut av kollektivfeltene rundt Oslo har kritikken haglet mot Statens vegvesen, blant annet fra Askers ordfører, Lene Conradi. Men da vegvesenet hadde tiltaket ute på høring fra 10.-30. april klarte ikke Asker kommune å sende inn sin kritikk av forslaget før fristen, skriver Budstikka. Ordføreren og kommunedirektør Lars Bjerke sendte Askers høringssvar først 2. mai. Derfor ble de heller ikke hørt i prosessen. Bjerke kritiserer likevel vegvesenet for å ha satt en kort høringsfrist. – 20 dager er ikke i henhold til god forvaltningsskikk for offentlige høringer. Forvaltningsloven sier normalt et minimum på seks uker eller lenger, sier Bjerke til Budstikka.