Nyheter:

 • Torsdag 20. juni kl. 23.51

  To personer fikk helsehjelp etter bilbrann i Førde

  To personer pustet inn røyk etter at det brant i en bil i Første sent torsdag. Begge ble tatt med til legevakt. Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg.

 • Torsdag 20. juni kl. 23.51

  Person får helsehjelp etter bilbrann i Førde

  En person har pustet inn røyk etter at det brant i en bil i Første sent torsdag. Vedkommende får hjelp av ambulanse på stedet. Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg.

 • Torsdag 20. juni kl. 23.51

  Person for helsehjelp etter bilbrann i Førde

  En person har pustet inn røyk etter at det brant i en bil i Første sent torsdag. Vedkommende får hjelp av ambulanse på stedet. Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg.

 • Torsdag 20. juni kl. 23.46

  Cruiseskip reddet migranter ved Kanariøyene

  Et cruiseskip har reddet 68 migranter fra en båt som drev på Atlanteren nær Kanariøyene. I båten var det også fem døde personer.

 • Torsdag 20. juni kl. 23.39

  Hovland fikk fart på spillet etter treg start – klatret på listene

  Viktor Hovland har fått sving på spillet etter en famlende start i ukas PGA-turnering i Cromwell i Connecticut. Han gikk åpningsrunden to slag under par.

 • Torsdag 20. juni kl. 23.39

  E16 øst for Bergen åpnet for fri ferdsel

  Etter to drøye uker med kolonnekjøringer og råd om omkjøring er E16 mellom Langhelle og Bogatunnelen åpen for fri ferdsel. Mandag for drøyt to uker siden gikk det et steinsprang på strekningen, som har tatt tid å rydde opp i. (NTB)

 • Torsdag 20. juni kl. 23.35

  Biden erklærer skogbrannkrise

  USAs president Joe Biden har formelt erklært krisetilstand på grunn av skogbrann i New Mexico. Dermed kan delstaten få føderal hjelp.

 • Torsdag 20. juni kl. 23.24

  VM-bronse til Marte Kjenner i styrkeløft

  Marte Kjenner tok bronse i styrkeløft-VM utstyrsfritt i Litauen torsdag. Hun løftet til sammen 550 kilo og var 27,5 kilo fra gullet. Kjenner løftet 543 kilo da hun vant EM i fjor. Med den bestenoteringen var hun nummer fire av de påmeldte i VM, men hun ble slått bare av italienske Carola Garra (577,5) og franske Prescillia Bavoil (567,5). Med pallplass har Kjenner kvalifisert seg til verdenslekene i Kina neste år, slik Kjell Egil Olborg Bakkelund gjorde da han tok sølv i mennenes 74-kilosklasse mandag. Kjenner fikk også sølv i benkpress og bronse i markløft. Trygve Sletten var Norges tredje og siste deltaker i VM. Han var også i aksjon torsdag og endte på 9.-plass i mennenes 93-kilosklasse. Han løftet 820 kilo fordelt på 290 i knebøy, 190 i benkpress og 340 markløft. Gustav Hedlund fra Sverige ble verdensmester med 895 kilo. Verdenslekene i Chengdu neste år blir første gang styrkeløft utstyrsfritt er på programmet. (©NTB)

 • Torsdag 20. juni kl. 22.54

  Spania rundspilte Italia: – Den mest imponerende prestasjonen i EM så langt

  (Spania – Italia 1-0) Spania dominerte fra start til slutt, men trengte hjelp til å få ballen i mål.

 • Torsdag 20. juni kl. 22.35

  Ytterligere 12 lik funnet etter forlis utenfor Italia

  Den italienske kystvakten har hentet opp ytterligere 12 lik etter et forlis utenfor den søritalienske kysten i helgen.

 • Torsdag 20. juni kl. 22.35

  Forbyr russeklær med gruppenavn: – Føler oss sett ned på

  Fylkesordføreren mener vedtaket vil motvirke ekskludering, men russen er uenig.

 • Torsdag 20. juni kl. 22.31

  Dro ens ærend for Trollstigen: – Det er leit

  Hotell- og reiselivsbransjen fortviler etter beslutningen om å stenge Trollstigen. Nyheten skuffer turistene.

 • Torsdag 20. juni kl. 22.23

  – Rentene kan bli liggende høyere enn vi har vært vant til

  Rentene skal ned, men det vil ta tid og trolig blir rentenivået høyere enn vi har vært vant til, ifølge Norges Bank. En boliglånsrente nær fire prosent vil være normalen, sier sentralbanksjefen.

 • Torsdag 20. juni kl. 22.07

  Celine Borge med lovende start i majorturnering

  Celine Borge gikk første runde i det amerikanske PGA-mesterskapet for kvinner ett slag under par og er godt plassert blant dem som har vært i aksjon så langt. Borge var to slag under par halvveis på runden etter birdie på fjerde og sjuende hull, men en dobbeltbogey på 10. hull tok henne tilbake til par. Hun gikk de sju neste hullene på par før hun avsluttet med birdie på 18. hull, og dermed kunne hun signere for en 71-runde. Det ga en foreløpig delt 8.-plass, to slag bak spillerne på toppen av lista. Flere spillere har ennå ikke startet sin runde. Årets tredje majorturnering for kvinner avvikles i Sammamish i delstaten Washington. (NTB)

 • Torsdag 20. juni kl. 21.54

  E18 i Tvedestrand åpen igjen etter at campingvogn sperret veien

  E18 er åpen igjen i sørgående retning ved Fløyheitunnelen i Tvedestrand i Agder. En campingvogn sperret tidligere torsdag kveld veien.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.51

  Mulig flyteknikerstreik - fortsetter på overtid

  Midnatt natt til fredag var det frist i meklingen mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon og NHO Luftfart.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.49

  Fjellsikring i Mandal kan føre til støy torsdag kveld

  TT Anlegg skal utføre fjellsikrings arbeid i Bryggegata i Mandal torsdag kveld og fram til fredags morgen, det opplyser Lindesnes kommune til NRK. Det vil være fare for en del støy i perioder med boring av fjellbolter.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.46

  To frå Vestland er innstilte til Unge Høgre-leiinga

  Valkomiteen til Unge Høgre har innstilt Oda Røhme Sivertsen (bildet) til 1. nestleiar for ungdomspartiet, og Sondre Hillestad som medlem av sentralstyret. Dei blir dermed truleg valt inn av landsmøtet til Unge Høgre denne helga. Begge to er for tida studentar ved NHH og politiske rådgjevarar for bergensbyråd Charlotte Spurkeland (H), som for tida har ansvar for både finans og barnevern, sosiale tenester og mangfald. Hillestad er også leiar for Vestland Unge Høgre.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.36

  Brann i container i Sandefjord

  Det brenner i en container like ved havna i Sandefjord. Det er ikke noen som bor i husene rundt. I en oppdatering skriver politiet at det kun har vært litt flammer, og at brannen nå er slukket.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.25

  Styret i Vefsn Ap legger ned sine verv

  Medlemsmøtet i Vefsn Arbeiderparti har torsdag tilsluttet seg styrets vurdering om inntil videre å legge ned de ni styrevervene i Vefsn Arbeiderparti. – Vefsn Arbeiderparti er opptatt av å ta vare på tilbudet til innbyggerne i regionen og av å ta vare på det gode fagmiljøet ved Helgelandssykehuset avdeling Mosjøen, skriver partiet i en pressemelding. Og legger til: – Vefsn Arbeiderparti oppfatter vedtaket fra styremøtet i Helse Nord som et steg i riktig retning, men vi vet ikke om helsetilbudet og fagmiljøet med dette blir godt nok ivaretatt. Videre skriver partiet at de vil følge utviklingen fram mot Helseforetaksmøtet og avklaringene som skal skje mellom Helse Nord og Helgelandssykehuset.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.25

  Styret i Vefsn Ap legger ned sine verv i protest mot styrevedtak i Helse Nord

  Onsdag vedtok Helse Nord-styret at det skal være akuttsykehus i både Mo i Rana og i Sandnessjøen, men Helse Nord-sjef Marit Lind svarte konkret ja på spørsmål om også Mosjøen skal ha et tilbud. Det er ikke godt nok for Arbeiderpartiet i Vefsn. På et ekstraordinært medlemsmøte i Vefsn Arbeiderparti torsdag kveld sluttet partiet seg til styrets vurdering om inntil videre å legge ned de ni styrevervene i Vefsn Arbeiderparti. Styreleder Kjartan Zahl sier til NRK at Vefsn Arbeiderparti er opptatt av å ta vare på sykehustilbudet til innbyggerne i regionen og av å ta vare på det gode fagmiljøet ved Helgelandssykehuset avdeling Mosjøen. – Årsaken til at vi gjør dette, og at vi ikke melder oss ut av partiet, er at vi vil ha en posisjon til å snakke med partifellene våre. Sist uke hadde styret i Vefsn Ap et møte med partiledelsen. – Der fikk vi lagt fram vårt syn. Forventningene er jo at man sikrer helsetilbudet i den regionen som vi representerer. Og at man tar vare på fagmiljøet. Samtidig mener han at vedtaket i Helse Nord-styret er et skritt i rett retning. – Men samtidig vet vi ikke om helsetilbudet og fagmiljøet med dette blir godt nok ivaretatt. Zahl forklarer at styret har lagt inn en mekanisme i vedtaket som vil gjøre det mulig å gjenoppta vervene. Og han er forberedt på at det kan ta tid. – Vi er forberedt på at det tar den tida det tar. Vi vil følge utviklingen fram mot Helseforetaksmøtet og avklaringene som skal skje mellom Helse Nord og Helgelandssykehuset, sier styreleder Kjartan Zahl til NRK torsdag kveld. Her er vedtaket Helse Nord-styret fattet: Styret i Helse Nord tar administrasjonen oppdatering og vurdering av status for arbeidet med organisering og struktur av Helgelandssykehuset til orientering Styret i Helse Nord viser til foretaksmøte 27. januar (strukturvedtaket). Som følge av den krevende driftssituasjonen i Helgelandssykehuset, og de øvrige endringer som har skjedd lokalt, regionalt og nasjonalt de siste årene, ser styret behov for å be eier om å få justert beslutningen og strukturvedtaket fattet i 2020. Styret i Helse Nord vil anmode Helse- og omsorgsdepartementet om å teksten i strukturvedtaket fattet i 2020 i sin helhet justeres til følgende: «Tjenestetilbudet i Helgelandssykehuset skal basere seg på en modell med ett sykehus, der lokalisasjonene Mo i Rana og Sandnessjøen begge er akuttsykehus. Funksjons- og oppgavedelingen ut over somatiske akuttfunksjoner, inkludert tilbudene på lokalisasjonene i Mosjøen og DMS Brønnøysund, besluttes av Helse Nord i samarbeid med Helgelandssykehuset. Det skal være tilstedeværelse fra ledelsen på alle lokalisasjoner.»

 • Torsdag 20. juni kl. 21.15

  Kjørte 126 km/t i 80-sona

  Politiet fikk tips om en bil som kjørte fort sørover på E6 i Melhus. De stoppet bilen etter at snitthastigheten ble målt til 126 km/t i 80-sona. Føreren anmeldes og førerkortet beslaglegges. En passasjer kjørte bilen videre.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.08

  E18 stengt ved Fløyheitunnelen

  E18 i Tvedestrand er stengt øst for Fløyheitunnelen. – Enslig bil med campingvogn som har fått motorstans, skriver politiet på X. Klokken 21.25 melder politiet at veien åpnes for trafikk.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.08

  Norge gir 274 millioner kroner til vaksineproduksjon i Afrika

  Norge skal bidra med 274 millioner kroner til en ny ordning som skal fremme økt vaksineproduksjon i afrikanske land.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.05

  Putin advarer Sør-Korea mot å sende våpen til Ukraina: – Vil være en stor feil

  Russlands president Vladimir Putin sier at Sør-Korea begår «en stor feil» dersom de sender våpen til Ukraina, slik de har varslet at de vurderer.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.03

  Det hvite hus: Skuffet over israelsk våpenpåstand

  Det hvite hus sier at de er skuffet over Benjamin Netanyahus påstand om at USA har holdt tilbake våpen til Israel.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.55

  Brant i et naust også i en båt

  Nødetatene rykker ut til en melding om overtenning i et naust. Naustet ligger i området Jøsenvågen i Bokn kommune. Ingen personer skal være inne i bygget, opplyser politiet Klokken 21.14 skal naustet være brent ned. Det skal også ha oppstått en brann i en nærliggende båt. Det jobbes med å få oversikt om det finnes brannfarlige væsker og gassbeholdere som kan utgjøre en eksplosjonsfare. – Vi vet at det befant seg propan i naustet, så lenge det er en sikkerhetsventil på tanken skal det være trygt. Men vi prøver å få oversikt over bensintanken i båten, forteller operasjonsleder i politiet, Steinar Knudsen. Båten som tok fyr har blitt sluppet ut 20 meter fra land. Brannvesenet sliter med å få slukket brannen i båten, men båten vil mest sannsynlig brenne ned. Faren for spredning er tatt ned til to båter. Klokken 21.32 brenner det fortsatt på stedet, men det er nå kontrollerbart. En person har fått i seg noe røyk og blir undersøkt av helsepersonell.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.55

  Brann i et naust – undersøker eksplosjonsfare

  Nødetatene rykker ut til en melding om overtenning i et naust. Naustet ligger i området Jøsenvågen i Bokn kommune. Ingen personer skal være inne i bygget, opplyser politiet Klokken 21.14 skal naustet være brent ned. Det skal også ha oppstått en brann i en nærliggende båt. Det jobbes med å få oversikt om det finnes brannfarlige væsker og gassbeholdere som kan utgjøre en eksplosjonsfare. – Vi vet at det befant seg propan i naustet, så lenge det er en sikkerhetsventil på tanken skal det være trygt. Men vi prøver å få oversikt over bensintanken i båten, forteller operasjonsleder i politiet, Steinar Knudsen. Båten som tok fyr har blitt sluppet ut 20 meter fra land. Brannvesenet sliter med å få slukket brannen i båten, men båten vil mest sannsynlig brenne ned. Faren for spredning er tatt ned til to båter. Klokken 21.32 brenner det fortsatt på stedet, men det er nå kontrollerbart. En person har fått i seg noe røyk og blir undersøkt av helsepersonell.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.55

  Brann i ett naust

  Nødetatene er på vei til en melding om en brann i et naust. Naustet ligger i området Jøsenvågen i Bokn kommune.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.55

  Brann i et naust - fare for spredning

  Nødetatene rykker ut til en melding om overtenning i et naust. Naustet ligger i området Jøsenvågen i Bokn kommune. Ingen personer skal være inne i bygget. Men det er fare for spredning til båter, opplyser politiet

 • Torsdag 20. juni kl. 20.37

  Krasjet i husvegg

  En bil skal ha krasjet i en husvegg i Mandal i Lindesnes. – Bilfører tas med av ambulansen for sjekk, opplyser politiets operasjonssentral.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.31

  Venn var bekymret for drapsoffer: – Ignorerte de røde flaggene

  Han trodde kompisen ble kjørt til krisesenteret. I stedet dro Oliver Ravn Rønning hjem til den nå drapstiltalte 19-åringen.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.22

  Motorsykkelulykke i Kristiansand

  Politiet melder om en motorsykkelulykke på fylkesvei 420 i Kristiansand. Føreren fraktes til sykehuset i ambulanse, ifølge politiet.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.01

  Gode nyheter! Solen snur. Snart er avslutningene over

  I kveld er den store finalen: Avslutningsfest for avslutningsfestene.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.00

  Fengslet etter skyting i Oslo sentrum

  En 32 år gammel mann som ble pågrepet for skytingen i Storgata i Oslo natt til torsdag er varetekstfengslet i fire uker. Det skriver Avisa Oslo. Mannen avfyrte et skudd i bakken. Ingen ble skadet i hendelsen. Forsvareren til mannen, advokat Thomas Klevenberg, sier til Avisa Oslo at skuddet gikk av ved et uhell. Mannen er siktet for å ha bært våpen ulovlig på offentlig sted. Samtidig er han også under etterforskning for flere andre lovbrudd.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.59

  Uhell mellom gutt på sykkel og bil

  Ved Revetal i Tønsberg kommune har det vært en ulykke. En gutt på sykkel og en bil har vært borti hverandre, melder politiet, som har vært på stedet. Syklisten er kjørt til sykehus for sjekk, men er ikke alvorlig skadet. Det er opprettet sak.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.58

  Rykker ut etter melding om nødbluss

  Politiet i Vesterålen rykker ut etter melding om nødbluss observert på himmelen i Sortland. – Det kom inn et par meldinger om nødbluss i nærheten av Blokken, og vi er nå på tur for å sjekke ut dette. Vi tar det alvorlig og så får vi bare se hva dette dreier seg om, opplyser politiet til VOL.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.58

  Rykket ut etter melding om nødbluss

  Politiet i Vesterålen rykker ut etter melding om nødbluss observert på himmelen i Sortland. – Det kom inn et par meldinger om nødbluss i nærheten av Blokken, og vi er nå på tur for å sjekke ut dette. Vi tar det alvorlig og så får vi bare se hva dette dreier seg om, opplyser politiet til VOL. Politiet skriver på X at det er snakk om misbruk av nødsignal. De gjør undersøkelser for å å komme i kontakt med vedkommende som brukte dette.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.56

  Evenes har ansatt ny kommunedirektør

  Onsdag ble det klart at Elisabet Norlund var innstilt til jobben som kommunedirektør i Evenes kommune. Dagen etter er det klart at hun får jobben, kommunen på egne nettsider. Nåværende kommunedirektør Bjørn Tore Sørensen slutter i jobben i august. Det er usikkert når Norlund starter. Hun kommer fra jobben som seniorrådgiver ved Forsvarets økonomisenter.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.54

  Riksvei 9 skal flyttes utenfor sentrum

  Et flertall av politikerne i Bykle sa i kveld ja til at riksvei 9 skal flyttes utenfor sentrum. En slik omlegging har lenge vært diskutert. Nå har vegvesenet sagt ja mot at kommunen betaler 12 av de 60 millionene det koster.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.52

  England-stjernene slet – legende kaller Southgate-grep «en innrømmelse»

  (Danmark – England 1–1) Danmark tok et sterkt poeng og har EM-skjebnen i egne hender. Men nok en gang er det de sviktende England-stjernene som er det store samtaleemnet.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.41

  Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

  Tunnelen har vært ferdig i åtte måneder, men fortsatt må bilistene kjøre på den rasfarlige utsiden. Programleder er Mariann Reikerås.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.38

  Skal dele på transport av bårer

  Vestfold Krematorium sier de har funnet en løsning for frakt av bårer. I en pressemelding, opplyser krematoriet at de neste 2–3 ukene, skal både gravferds-byråenes bårebiler og krematoriets varebil dele på transporten av bårene. Hvilken transport som brukes, vil avhenge av etterlattes ønsker og enkelte andre forhold. Flere har reagert på at krematoriet har brukt varebil til å frakte bårer til Skien krematorium.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.25

  Røykutvikling i ventilasjonsanlegg i Porsgrunn

  Nødetatene har rykket ut etter melding om røykutvikling i et ventilasjonsanlegg i en bygning i Porsgrunn. Det fremstår som at det har vært et svært avgrenset branntilløp inne i en ventilasjonskanal til et serveringsted. Det er slukket nå, melder politiet like over halv åtte.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.24

  Se TV-sendinga klokka 19.45

 • Torsdag 20. juni kl. 19.21

  Omkjøring på E18 i Vestfold i natt

  Veiarbeid på E18 i Vestfold fører til omkjøring fra klokka 21 i kveld, til klokka 06.00 fredag morgen. Det skriver Tønsbergs Blad. I nordgående retning blir det stengt mellom Åskrysset ved Sem og Islandkrysset i Holmestrand. Omkjøring er via Bispeveien. I sørgående retning er veien stengt fra Kopstadkrysset i Horten til Undrumsdalskrysset.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.16

  Bilfører kjørte etter ambulanse under utrykning

  Politiet fikk for en time siden melding fra en ambulanse som kjørte utrykning på E18 i Larvik. En bil lå tett opp i ambulansen som kjørte godt over lovlig hastighet, på grunn av den var under utrykning. Politiet fikk plukket opp bilen og en mann i 30 årene mistet førerkortet. Det opprettes sak, melder operasjonslederen.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.16

  Nye åpningstider for kanalbrua

  Kanalbrua i Tønsberg vil ikke åpne så ofte som tidligere. På grunn av sikkerhetshensyn vil brua bare åpne fire ganger i døgnet, istedenfor fem. Det opplyser Vestfold fylkeskommune. Kanalbrua er eneste kjøreforbindelse mellom Tønsberg og Nøtterøy og Tjøme. Seilingshøyden under brua er tre meter. De nye åpningstidene er 10:05, 13:05, 17:05, 20:05. Statens vegvesen jobber med å finne alternative løsninger for å kunne etablere beredskapsbru om kanalbru skulle svikte og ikke kan benyttes av kjøretøytrafikk.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.13

  DN: Resultatfall for Gjelsten

  Bjørn Rune Gjelstens investeringsselskap tjente 400 millioner kroner i fjor.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.04

  Donald Sutherland (88) er død: – Et godt levd liv

  Skuespilleren Donald Sutherland er død.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.01

  Brenna vil ha mer deltid: – Kan vekke oppsikt at jeg sier dette

  Arbeidsministeren vil ha flere deltidsansatte. – Dette er et veldig tydelig signal.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.00

  Bild: Schumachers familie utsatt for pengeutpressing

  To menn er arrestert for å ha utpresset familien til Formel-1-legenden for millioner av euro.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.59

  Vinden løyer – Hofles-Gesines-Lund går som normalt

  Ferjesambandet Hofles-Geisnes-Lund har vært innstilt store deler av dagen pga. sterk vind. Det vil gå en ferje fra Lund kl. 19.30, opplyser Torghatten Midt. Forventet normal trafikk fra kl. 20.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.53

  Lukta ubehagelig – politiet rykka ut

  Politiet og brannvesenet dro til en bensinstasjon i Stjørdal etter melding om ubehagelig lukt av gass. Det var raskt avklart at det ikke var noen gasslekkasje og ingen fare. – Lukta kommer fra legging av nytt gulv i vaskehallen, skriver politiets operasjonsleder Trond Hangaas.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.51

  EM-gresset får heftig kritikk: – En skandale

  (Danmark – England 1–1) Gressmatten i Frankfurt skapte problemer for spillerne. Tyskland-stjernen Jamal Musiala (21) slo alarm allerede i mars – og kalte den «farlig».

 • Torsdag 20. juni kl. 18.47

  Feriemareritt på Apollo-hotell: – Jeg begynte å gråte med en gang

  Skitne senger, mat i vasken og døde kakerlakker var det som møtte 20 norske turister ved innsjekk.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.45

  Strømfeilen i Inderøy fiksa – fortsatt problemer i Verdal

  Klokken 18:40 har strømmen kommet tilbake i området Framverran i Inderøy. 249 husstander var strømløse. I Verdal er 212 husstander fortsatt uten strøm. Årsaken til strømbruddet her er at et tre har veltet over linja. Det er usikkert når strømmen er tilbake. Over 800 husstander i Verdal og Inderøy har vært uten strøm.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.43

  Tok tyvene på fersken: - I full sving

  Jordbærbonden Per Fredrik Saxebøl oppdaget en mistenkelig bil i veikanten.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.38

  Båttjuvar vart oppdaga - stakk frå staden

  Klokka 17.35 fekk politiet melding om at ein mann og ei kvinne var tatt på fersken idet dei prøvde å stele ein båt som låg fortøyd sør for Straume i Øygarden. Dei to forsvann frå staden. Politipatrulje og hundepatrulje har søkt etter dei mistenkte utan resultat.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.31

  Spiller det noen rolle hva aksjonærene sier?

  Spørsmålet om hvor nyttig det er at småaksjonærer sier sin mening, kjennes ubehagelig relevant.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.30

  Slapt fra nytt krimpar! Anmeldelse: Jørn Lier Horst/Jan-Erik Fjell: «Skriket»

  Flatt og enkelt fra norsk krims nye superpar Jan-Erik Fjell og Jørn Lier Horst.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.29

  Frederik Mohn satser nytt: – Vi mener boligmarkedet er i ubalanse

  Bergensinvestoren økte egenkapitalen med halvannen milliard i fjor. Nå tar han sats innen to nye virksomhetsområder.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.28

  Canada forbyr åpen lakseoppdrett på vestkysten: – Nødt til å skje i Norge også

  Oppdretterne må legge om innen fem år. Naturvernforbundet og MDG er fornøyde, mens norske lakseselskaper er skuffet og straffes på børsen.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.28

  Canada forbyr åpen lakseoppdrett: – Nødt til å skje i Norge også

  Oppdretterne må legge om eller legge ned i løpet av fem år. Naturvernforbundet og MDG er fornøyde, mens norske lakseselskaper straffes på børsen.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.22

  Mange meldinger om villmannskjøring: 13-åring satt bak rattet

  Politiet mistenker ruskjøring.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.59

  Arendal kommune saksøker Nye Veier

  Kommunen krever 800 000 kroner fra vegselskapet Nye Veier etter klager fra batteriselskapet Morrow. Det skriver Agderposten. Årsaken er at kommunen, gjennom selskapet Eyde Energipark Holding AS, har mottatt reklamasjon fra Morrow Batteries på batteritomta. Morrow er ikke fornøyd med grunnarbeidet. Arendal kommune har snudd kravet mot Nye Veier, som har planert tomta for kommunen. Nye Veier bekrefter til Agderposten at de har fått stevning fra Arendal kommune. – Vi vil gjennomgå denne og komme med vårt tilsvar innen fristen i august, skriver kommunikasjonsrådgiver Imi Vegge i en e-post til avisa.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.46

  Køyrde utan gyldig førarkort

  Ein politipatrulje stoppa torsdag ettermiddag ein bilførar utan gyldig førarkort i Førde. Saka er meld, skriv politiet på X

 • Torsdag 20. juni kl. 17.38

  Branntilløp i sikringsskap i Fana

  Brannvesenet rykket i 17-tiden ut til Sandbrekkeveien ved Nesttun, der det først ble meldt om vannlekkasje og røyk fra en tavle i en lagerbygning. Brannvesenet bekrefter at det har vært branntilløp, og at det ikke er snakk om vann, men glykol som har ført til kortslutning i et sikringsskap. Det er ikke behov for evakuering.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.38

  Vannlekkasje i Fana

  Brannvesenet rykket i 17-tiden ut til Sandbrekkeveien ved Nesttun, der det ble meldt om vannlekkasje og røyk fra en tavle i en lagerbygning. Brannvesenet er på stedet og bekrefter at det har vært branntilløp. Det er ikke behov for evakuering.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.35

  Kim Kardashian: – Legger ikke på meg 200 kilo for en rolle

  Kim Kardashian (43) dukker snart opp i ny filmrolle, men hun går ikke med på hva som helst.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.32

  Butikkansatt tipset om fyllekjører

  Politiet fikk melding fra en butikkansatt i Tønsberg som hadde hatt en kunde innom som luktet alkohol og sjanglet. Kunden satt seg i bilen og kjørte fra stedet. Politiet fant kvinnen, som var synlig beruset. Prøver er tatt og sak er opprettet, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.27

  Banket opp person og filmet det i Steinkjer

  Politiet har fått melding om flere personer som filmer og banker opp en person som ligger på bakken. Dette skal ha skjedd i Steinkjer. De mistenkte har stukket av. Politiet er i kontakt med fornærmede og vitner.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.26

  Rykket ut til arbeidsulykke i Trondheim

  Politi og ambulanse har rykket ut til en arbeidsulykke. En arbeider ble skadd på en byggeplass. Hen tas med til sykehus. Politiet gjør undersøkelser på stedet.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.22

  Toetasjes tog ikke med i NTP

  MDG fremmet forslag om tog med to etasjer inn i nasjonal transportplan. Forslaget ble stemt ned. Kun MDG og Venstre stemte for forslaget. – Det er skuffende at pengene regjeringen har satt av til innkjøp av tog i NTP ikke er øremerket til toetasjes tog, sier Arild Hermstad partileder i MDG.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.19

  Advarer mot feriegiganter: – Det er stjålet land

  Raymond Johansen mener nordmenn på ferie må ta bevisste valg.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.16

  Tillèt ølsal i sjølvbetente butikkar

  Kommunestyret i Sunnfjord har i dag bestemt seg for å tillate ølsal i sjølvbetente butikkar, skriv Firda. Det betyr at butikkane i Viksdalen, Vevring og Midtredalen i Naustdal får løyve til å selje alkoholhaldige drikkevarer opp til 4,7 prosent frå sjølvbetente butikkar, utanom ordinære opningstider og utan tilsette til stades, skriv Firda.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.15

  Villmannskjøring i Sandnes – pågrepet 13 åring

  Politiet har fått inn flere melding om en grå stasjonsvogn som drev med «villmannskjøring». Meldingene kom fra flere steder i Sandnes-området. Flere skal ha beskrevet dem som beruset. To personer ble etter hvert pågrepet ved Handelsparken på Ålgård, skriver politiet. Politiet forteller at det var to personer i bilen som ble stanset. Det var en 13 år gammel gutt bak rattet, både sistnevnte og en 30 år gammel mann har blitt pågrepet av politiet. Politiet vet ikke hva relasjonen er mellom disse er, men verken den 13 år gamle gutten eller den 30 år gamle mannen er registrert som eier av bilen. Begge tas med for å ta blodprøve. Barnevernet er med og håndterer 13 åringen. Bilen er begjært beslaglagt.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.15

  Villmannskjøring i Sandnes - pågrepet

  Politiet har fått inn flere melding om en grå stasjonsvogn som drev med «villmannskjøring». Meldingene kom fra flere steder i området rundt Sandnes. Flere skal ha beskrevet dem som beruset. To personer ble etter hvert pågrepet ved Handelsparken på Ålgård, skriver politiet.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.15

  «Villmannskjøring» i Sandnes – 13-åring pågrepet

  Politiet fik torsdag ettermiddag inn flere meldinger om en grå stasjonsvogn som drev med «villmannskjøring» i Sandnes-området. To personer ble etter hvert pågrepet ved Handelsparken på Ålgård, skriver politiet. Det var to personer i bilen som ble stanset. Det var en 13 år gammel gutt bak rattet og en 30 år gammel mann i bilen. Begge har blitt pågrepet av politiet. Verken den 13 år gamle gutten eller den 30 år gamle mannen er registrert som eier av bilen. Begge tas med for å ta blodprøve. Bilen er begjært beslaglagt.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.08

  Rysjedalsvika - Rutledal - Krakhella innstilt

  På grunn av driftsproblem vert ferjesambandet Rysjedalsvika - Rutledal - Krakhella innstilt frå og med 16.25 i dag - og inntil vidare - opplyser Vegtrafikksentralen. Det blir jobba med å få på plass passasjerbåt.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.04

  Skal forske på rovdyrkonfliktene i Europa

  Jubelen skal ha stått i taket da det ble klart at søknaden fra Høyskolen i Innlandet til verdens største forsknings- og innovasjonsprogram, EUs Horizon-program, ble innvilget i dag. Med over 56 millioner kroner i forskningsmidler skal Høyskolen i Innlandet lede et stort EU-prosjekt som skal forske på hvordan vi kan leve bedre med rovdyrkonflikter i fremtiden. Det er Professor John Linnell ved Høgskolen som skal lede prosjektet. – Vi skal se på konfliktene mellom rovdyr og gjetere, bønder, husdyr, jegere, naturvernere og grunneiere. Dette er sentrale konflikter ikke bare i Norge, men i mange land i hele Europa, forteller John Linnell. I tillegg til Høgskolen i Innlandet er Norsk institutt for naturforskning (NINA) med fra norsk side. 11 av de 56 millionene som er tildelt fra EU går direkte til Høgskolen i Innlandet. Det var høyskolen selv som meldte dette på sine nettsider.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.58

  Danmark: Ansatt drept på slakteri – kollega pågrepet

  En slakteriansatt er død etter en «hendelse». En kollega er pågrepet og siktet for drap.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.56

  Historisk EM-seier røk i siste sekund - Serbia sikret uavgjort på overtid

  (Slovenia - Serbia 1–1) Slovenia var på vei til nasjonens aller første EM-seier - men helt på tampen ble Luka Jovic (26) redningsmannen for Serbia.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.56

  Historisk EM-seier røk i siste sekund - Serbia sikret uavgjort på overtid

  (Slovenia - Serbia 1–1) Slovenia var på vei mot nasjonens aller første EM-seier - men helt på tampen reddet Luka Jovic (26) Serbia.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.52

  Krossobanen i hvert fall stengt ut året

  Styreleder Karin Rø sier til NRK at Krossobanen vil bli stengt en god stund, og i hvert fall ut året. De skal nå ta en vurdering om hvordan de skal løse problemene. – Vi har to alternativer. Det er å gå gjennom rapporten, se og foreslå for jernbanetilsynet hva vi mener er kritisk å ordne opp i. Og hva vi foreslår kan vente til vi får nytt løpeverk. Så må vi se hvor lang tid dette vil ta og hva det vil koste. Onsdag stengte Statens jernbanetilsyn Krossobanen med umiddelbar virkning fordi de mente at nødvendige tiltak for å ivareta sikkerheten ikke var gjort.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.48

  Beholder riksvei 19 i nasjonal transportplan

  Stortinget vedtok i dag nasjonal transportplan for perioden 2025 til 2036. Forslaget om dobbeltspor fra Råde til Fredrikstad blir beholdt i NTP. Det samme blir riksvei 19 som går gjennom Moss. Det var Sosialistisk Venstreparti som tok riksvei 19 inn i forhandlingene med regjeringen om NTP. – Det er helt supert. Det er det vi har jobbet for og det er viktig, sier stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård (SV).

 • Torsdag 20. juni kl. 16.47

  14 kjendiser skal bestige Norges nasjonalfjell

  I TV 2s nye realityprogram «Vokteren: Fjellet gir – fjellet tar» skal 14 kjendiser bestige Norges nasjonalfjell – Stetind i Nordland. Programmet skal ledes av Helene Olafsen, og blant deltakerne finner man skuespiller Charlotte Frogner, Frp-politiker Simen Velle og forbrukerøkonom Silje Sandmæl. Målet er å bestige toppen av Norges nasjonalfjell, majestetiske Stetind (1391 moh.) i Narvik kommune i Nordland. På ryggen har deltakerne hver sin sekk med en sum penger, der 2,1 millioner kroner er fordelt likt mellom alle. – Deltakerne blir plassert i et eventyr-univers som tester dem i et spill med mange ulike utfall. Kun de som består alle testene, får stå på toppen av fjellet; Stetind, sier Olafsen. Dette er deltakerne i det nye programmet: * Anders Hoff – Komiker og programleder * Anny Isabella Øvrehus – Tiktoker * Charlotte Frogner – Skuespiller * Desta Marie Beeder – Programleder * Fritz Aanes – Brytetrener * Hilde Lyrån – Skuespiller * Johannes Joner – Skuespiller og regissør * Marna Haugen – Influenser * Robin Hofset – Youtuber * Sebastian Solberg – Influenser og TV-regissør * Silje Sandmæl – Forbrukerøkonom * Simen Velle – Politiker * Trude Vasstrand – Lærer og TV-profil * Truls Torp – Dødser NTB

 • Torsdag 20. juni kl. 16.47

  Nappstraumen–Å inne i NTP med én stemmes overvekt: – Det var close

  SV-politiker Mona Fagerås (SV) fikk med seg et knappest mulig flertall da Nappstraumen-Å på E10 ble stemt inn i Nasjonal transportplan på stortinget i dag. Strekningen lå ikke inne i innstillingen fra transportkomiteen, men er nå en del av den første seksårsperioden i NTP. – Fy fader nå er jeg glad! 51 stemte for 50 imot!!! Det var close, skriver Mona Fagerås på Facebook. Hun er transportpolitisk talsperson for SV. Det var Høyre, Frp, Venstre, Rødt, Pasientfokus og SV som stemte for forslaget.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.45

  Leger Uten Grenser: Krisen i Sudan er en av de verste verden har sett på flere tiår

  Krigen i Sudan har utløst en av de verste humanitære krisene i verden på flere tiår, ifølge Leger Uten Grenser (MSF).

 • Torsdag 20. juni kl. 16.41

  Småfugl reddet fra dødsfare rett foran nesen på Støre

  En nyfødt liten tjeld holdt på å bli dratt ut i Saltstraumen i Nordland. Mens en redningsaksjon pågikk, gikk plutselig statsministeren forbi. – Vi måtte ta en liten redningsaksjon. Den svømmer jo, men den kommer seg jo ikke opp, sier Borghild Viem ved NORD & dykkersenter til NTB. Hun reagerte resolutt da hun så den lille tjelden som var i livsfare, og hoppet ut i det kalde vannet. Fugleungen lå da og fløt under brygga, ikke langt fra Saltstraumen, en av verdens sterkeste malstrømmer. Fuglearten er definert som «nær truet». – Akkurat nå blir strømmen sterkere og sterkere her inne. Så om litt kunne den ha begynt å drifte og gå ut i strømmen og bli mat for stormåsen, sier hun. Situasjonen oppsto da statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), Sveriges statsminister Ulf Kristersson og Finlands president Alexander Stubb og deres følge la til kai ved brygga ved dykkersenteret etter en rib-tur fra Bodø. De skulle videre til Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan. På brygga bor tjeldfamilien. Med mange folk og båter på stedet, skjedde det som ikke skulle skje. – Ungene ble klekt på mandag, så de er ganske ferske. Og når de små blir stresset, så springer de av gårde og så bare …, sier Viem. Hun var allerede nervøs for at noe kunne skje og fulgte med, og kunne dermed reagere raskt. – Jeg føler litt ansvar for å passe på de små knertene, sier hun. Utstyrt med en håv, klarte hun å fange fugleungen og fikk gjenforent den med moren. De tre statslederne som gikk forbi mens redningsaksjonen skjedde, så ikke ut til å få det med seg. Når først Norges statsminister har vært innom, har Viem et lite hjertesukk hun vil ta opp med politikerne. Nemlig det som foregår i det marine verneområdet rett utenfor. Hun opplever at det ikke har noen beskyttelse. – Dette området forsøples. Hver jævla dag forsøples det mer og mer og mer, sier hun. Hun peker blant annet på at det settes igjen sluker på bunnen fra kommersielt turistfiske. Hun mener fisket må reguleres tydeligere og etterlyser en forvaltningsplan. – Hvis man skal ha marine verneområder, må de jo reguleres slik at det funker. Og ikke ha et liksom-vern, hvor man fisker ut fisken og ødelegger bunnen, sier hun. NTB

 • Torsdag 20. juni kl. 16.36

  Trafikkuhell ved Ringebu

  En personbil har kjørt borti en kant og står til hinder på E6. Politiet melder at det er trafikale utfordringer på stedet. Politiet er på vei til stedet.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.33

  Mann siktet for flere bilbranner i Oslo løslatt

  Mannen som er siktet for seks bilbranner og ett forsøk på bilbrann på Kjelsås og Grefsen i Oslo i starten av juni, er løslatt.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.30

  Mann siktet for flere bilbranner i Oslo løslatt

  Mannen som er siktet for seks bilbranner og ett forsøk på bilbrann på Kjelsås og Grefsen i Oslo i starten av juni, er løslatt. Lørdag 8. juni ble mannen i 20-årene varetektsfengslet i to uker. Oslo tingrett mente det var fare for både gjentakelse og bevisforspillelse. Mannen anket kjennelsen og fikk medhold i Borgarting lagmannsrett, til tross for at domstolen mente at han med skjellig grunn kan mistenkes for å stå bak bilbrannene. Grunnen til at han er løslatt fra fengsel, er at lagmannsretten mener fengsling er uforsvarlig og uforholdsmessig. De begrunner det i den siktedes helsetilstand, skriver Nordre Aker Budstikke. Politiadvokat Anne-Karine Veiding sier til avisen at mannen ble løslatt lørdag i forrige uke. Politiet har ennå ikke avhørt mannen, men Veiding sier de begynner å danne seg et godt bilde av hva som skjedde.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.27

  Over 800 uten strøm i Verdal og Inderøy

  Over 800 strømkunder i Verdal og Inderøy er uten strøm nå. Strømstansen i området Framverran i Inderøy skjedde rundt 14:30. Der jobber de nå med å finne årsaken til strømstansen. – Det er nok væravhengig, uten at jeg har den helt klare årsaken, sier Ingvild Asp, sier kommunikasjonsrådgiver Ingvild Asp i Tensio. Hendelsen i Verdal skjedde 16:10. Der har montører akkurat funnet et tre som har veltet over linja. – Der vil noen få husstander få tilbake strømmen ganske snart. Resten må vente til treet er fjernet og vi kan koble inn igjen, sier Asp til NRK.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.23

  Undersøkelse: 59 prosent av passord kan gjettes på en time

  59 prosent av mye brukte passord kan «gjettes» i løpet av en time, konstaterer sikkerhetsselskapet Kaspersky etter å ha utført et eksperiment på 193 millioner passord de fant på internett.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.17

  Brudd mellom «Love Island»-par

  Madelen Christine Magnussen (26) og Lenny Emil Langhelle (21) er ikke lenger kjærester.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.15

  Hund døde – eieren tiltalt

  En dag i februar 2023 ble en hund etterlatt i en leilighet tross at det var kokende vann på komfyren. Det endte med en død hund – og en tiltalt eier.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.06

  Trafikkulykke i Skien

  Nødetatene har rykket ut på trafikkulykke ved Borgestad i Skien. En bil har kjørt av veien. Vedkommende er ute av bilen og sier seg uskadd. Føreren er en mann i slutten av tenårene. Ulykken har skjedd i lav hastighet og trafikken flyter forbi stedet.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.06

  Bil kjørte av veien i Skien

  Nødetatene har rykket ut på trafikkulykke ved Borgestad i Skien. En bil har kjørt av veien. Vedkommende er ute av bilen og sier seg uskadd. Føreren er en mann i slutten av tenårene. Ulykken har skjedd i lav hastighet og trafikken flyter forbi stedet.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.06

  Gutt (16) siktet for drap: Kom tilbake med kniv

  Den siktede 16-åringen skal ha reist bort fra Oslo S etter første runde med bråk. Én time senere kom han tilbake.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.05

  Sparkesykkel kjørte inn bil – jenta ble mor hjem

  Tidligere idag var nødettatene på et trafikkuhell ved Holbergs gate i Stavanger. Ei jente på åtte år hadde kjørt inn i en bil, med sparkesykkelen hennes. Jenta klagde over smerter i beina og ble sjekket opp av ambulansepersonell. Jenta ble med mor hjem, og hadde mindre skader. Ifølge melder skal ikke jenta ha klart å stoppe sparkesykkelen før den traff bilen. Bilføreren fikk en bot for brudd på vikeplikten.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.05

  Sparkesykkel kjørte inn bil - jenta ble mor hjem

  Nødetatene er på vei til et trafikkuhell ved Holbergs gate i Stavanger. En sparkesykkel har kjørt inn i en bil, opplyser politiet. Ei jente på åtte år klager over smerter i beina. Hun blir sjekket opp av ambulansepersonell. Ifølge melder skal ikke jenta ha klart å stoppe sparkesykkelen før den traff bilen.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.05

  Sparkesykkel kjørte inn bil

  Nødetatene er på vei til et trafikkuhell ved Holbergs gate i Stavanger. En sparkesykkel har kjørt inn i en bil, opplyser politiet. Ei jente på åtte år klager over smerter i beina. Hun blir sjekket opp av ambulansepersonell. Ifølge melder skal ikke jenta ha klart å stoppe sparkesykkelen før den traff bilen.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.02

  Containerprisene bykser videre

  Markedet for containerfrakt til havs trosser dystre utsikter.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.57

  Brann i et uthus i Fredrikstad

  Nødetatene har rykket ut til en brann i Fredrikstad. Det brenner i et uthus ved sentrum, opplyser politiet. Klokken 16:06 melder politiet at brannen er slukket. To beboere har fått i seg røyk og blir sjekket av helsevesenet.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.53

  Deep Wind Offshore har vunnet kontrakt i Estland

  De baltiske landene har blitt enige om å åpne områder for offshore vindproduksjon med en kapasitet på 20 gigawatt i Østersjøen innen 2030. Haugesund-bedriften Deep Wind Offshore har blitt tildelt et område, opplyser bedriften i en pressemelding torsdag. – Vi er veldig glade for å bli tildelt dette området. Deep Wind Offshore vil bidra til at Estland når sine klimamål, gir energisikkerhet, bygger verdikjeder og skaper nye arbeidsplasser, skriver direktør Knut Vassbotn. – Deep Wind Offshore har fortsatt som mål å utvikle mer enn 10 GW havvind innen 10 år. Med denne tildelingen er Estland i ferd med å bli et av våre kjernemarkeder, fortsetter Vassbotn, som er avbildet sammen med prosjektdirektør Kjetil Jacobsen.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.47

  Trafikkulykke i Stavanger

  Nødetatene er på et trafikkuhell langs Sundevegen i Stavanger. En lett motorsykkel, med to personer har kjørt inn i en tilhenger, skriver politiet. De klager over noe smerter. En ung fører er tatt med til legevakten, imens passasjeren er tatt med til Stavanger universitetssykehus i en ambulanse. Begge har et ukjent skadeomfang. Det er manuell dirigering på stedet. Motorsykkelberger er bestilt og sykkelen har blitt rullet vekk fra veibanen.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.47

  Trafikkuhell i Stavanger

  Nødetatene er på vei til et trafikkuhell langs Sundevegen i Stavanger. En motorsykkel, med to personer har kjørt inn i en tilhenger, skriver politiet. De klager over noe smerter og behandlet av helsepersonell. Det er manuell dirigering på stedet.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.39

  England får kritikk: – Helt ubegripelig

  Den svenske fotballprofilen Hans Backe har ikke tro på England i EM. Også engelske eksperter har sine tvil foreløpig.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.37

  Norges Cykleforbund med dramatiske kutt – sportssjefen slutter

  Norges Cykleforbund ser seg nødt til å kutte flere stillinger. Sportssjef Hans Falk er blant dem som fratrer.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.36

  Kjørte i 158 km/t – fikk førerkortet beslaglagt

  Politiet har gjennomført en fartskontroll i 80-sonen i Bokn kommune langs Austre Boknveg. Ti førere fikk en reaksjon, og høyeste hastighet ble målt til 158 kilometer i timen. Den sist nevnte føreren var en mann i 20-årene som kjørte en motorsykkel. Han ble anmeldt og fikk førerkortet sitt beslaglagt.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.36

  Frykter jerv vil skade sau og lam

  Statens naturoppsyn (SNO) har i vinter observert mer jerv enn vanlig i Setesdal-Ryfylkeheiene i Valle og Bykle. Jerv har et betydelig skadepotensial for sau og lam som slippes på sommerbeite. Statsforvalteren påpeker viktigheten om å melde fra om kadaver aller skadede dyr så raskt som mulig for oppfølging av SNO.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.31

  Nvidia-aksjen klatrer videre på Wall Street

  «AI-yndlingen» sendes videre opp av investorene. Samleindeksen stiger svakt etter en rekke rekordnoteringer.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.31

  Nvidia-aksjen faller

  «AI-yndlingen» snur ned etter å ha startet i pluss.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.31

  Nvidia-aksjen falt

  «AI-yndlingen» snudde ned etter å ha startet i pluss.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.28

  Namsos kommune skal kutte 40 stillinger

  Flertallet i Namsos kommune har blitt enige om å kutte stillinger, for å spare penger, skriver Namdalsavisa. Kuttene vil hovedsakelig påvirke administrasjonen, blant annet ledere, spesialister og rådgivere. Her blir det også ansettelsesstopp. Nedbemanninga gjelder ikke innenfor helse, omsorgs og oppvekst. Samtidig ser man på muligheten for å samle barnehagebarna på færre kommunale barnehager. Man skal også selge unna kommunale næringsarealer på Spillum. Det anslås at de vil spare 100 millioner på dette.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.25

  Fire nye løyve for CO2-lagring på norsk sokkel

  Energidepartementet offentleggjer fire nye leiteløyve for mogleg framtidig CO2-lagring på kontinentalsokkelen. Alle løyva ligg i Nordsjøen. – For at aktørane skal lykkast med dei ambisiøse planane sine må også lagringsdelen av verdikjeda på plass. Dagens tildelingar er derfor eit nytt, viktig steg mot å etablere Noreg som ein leiande aktør for storskala kommersiell CO2-lagring for europeiske utsleppskjelder, seier energiminister Terje Aasland.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.23

  MC-ulykke i Vaksdal

  Ein motorsykkel med to personar har velta på fylkesveg 569 ved Stamneshella. Politiet fekk melding om ulykka klokka 14.57. Politiet opplyser at motorsykkelen skal ha velta då dei stoppa for eit møtande køyretøy. Mannen som køyrde er uskadd, mens ei kvinne som var passasjer blir tatt med til legevakta.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.23

  MC-ulykke ved Stamneshella

  Ein motorsykkel med to personar har vore utsett for ei ulykke på fylkesveg 569 ved Stamneshella. Politiet fekk melding om ulykka klokka 15.57. Begge er vakne, men ellers er skadeomfanget ukjent. Nødetatane er på veg til staden.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.20

  Fortsatt høye renter skaper stress: – Det gir mye usikkerhet

  Boligeier dropper dyre ferier og flytter ut av byen for å håndtere de høye bokostnadene og få større plass.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.15

  Forbudt å fly over Oslo under pride

  Under årets pride-parade i Oslo sentrum lørdag 29. juni er det forbudt å fly over Oslo sentrum. Mellom klokken 6 og 18 denne dagen er det flyforbud, og dette gjelder også planlagte droneflyginger etter særskilt tillatelse, melder Oslo-politiet.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.14

  KFUM forlenget kontrakten med treneren til 2027

  Johannes Moesgaard (40) har signert en ny avtale ut 2027.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.10

  Innstiller ferje på grunn av været

  Ferjesambandet Hofles-Geisnes-Lund er innstilt fra klokka 15.50 til og med klokka 18.30, melder Torghatten Nord.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.09

  Vil bistå de etterlatte til 16-åringen som døde etter knivstikking

  Den 16 år gamle gutten som ble knivstukket under en mulig slåsskamp ved Oslo S fredag kveld, døde torsdag av skadene. Flere ungdommer er siktet i saken. Advokat Anette Skjerven Arnkværn i Elden er oppnevnt som bistandsadvokat for den avdøde 16-åringen. – Vi har i flere dager levd i håpet om at han skulle overleve skadene han ble påført fredag kveld, men dessverre er han nå død. Saken etterforskes nå som en drapssak, sier Skjerven Arnkværn. Advokaten sier at hun er i dialog med de etterlatte. – Men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer om denne dialogen på nåværende tidspunkt, sier bistandsadvokaten. Politiet mener det dreier seg en konflikt mellom to grupperinger. Knivstikkingen skjedde på sjøsiden av Oslo S, ved drosjeholdeplassen, og flere ungdommer var involvert.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.09

  Flere bruer i Trøndelag stenger på grunn av været

  Åstfjordbrua på fylkesvei 714 i Orkland stenger i perioder på grunn av sterk vind. Den åpner og stenger etter vindstyrka. Det gjelder også tunnelene som ligger ved, forteller Statens vegvesen til NRK Trafikk. Omkjøring blir på gamleveien om Slørdal. På Hitra gjelder det samme for Dolmsundbrua. Den stenger automatisk når vinden er for sterk.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.08

  Ber om fengsel for mann tiltalt for voldtekt av medsoldat

  Aktor ber om to år og ti måneders fengsel for den tiltalte mannen. Det melder Forsvarets Forum. – Påtalemyndigheten mener at tiltalte skal domfelles i henhold til tiltalen. Det sa statsadvokat og aktor Erik Thronæs på rettens siste dag onsdag. Deretter la han ned påstand om straff i form av fengsel i to år og ti måneder. Som NRK tidligere har omtalt er den tiltalte er en mann i slutten av tenårene. Han er tiltalt for voldtekt mot én fornærmet kvinne, for å ha hatt seksuell omgang med henne mens hun sov. For dette nekter han straffskyld. Han er også tiltalt for å ha utvist seksuelt krenkende atferd overfor noen som ikke hadde samtykket i det, ved å ha tatt bilder av dem mens de var delvis avkledd, uten at de visste om det eller hadde samtykket til det. Tiltalte erkjenner straffskyld for å ha tatt bildene. Den fornærmede kvinnen i voldtektssaken er også fornærmet i bildesaken, i tillegg til to andre kvinner. Både den tiltalte og de tre kvinnene gjennomførte førstegangstjeneste mens hendelsene skal ha skjedd. Alt skal ha skjedd på militært område.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.05

  Jon Fosse tildelt Storkors av St. Olavs Orden

  Jon Fosse fekk forfremminga for sitt forfattarskap på Samlaget sine kontor i Oslo torsdag. – Det er ei mektig stor ære å få Storkorset. Og eg er veldig takksam for at eg har blitt funne verdig til denne forfremminga, sa Fosse. St. Olavs Orden blir tildelt som ei påskjønning for utmerka forteneste for Noreg og menneskje. I november 2005 blei Fosse utnemnt til kommandør av St.Olavs Orden, først og fremst for teaterstykka hans.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.05

  Fekk Storkors av St. Olavs Orden

  Jon Fosse fekk i dag tildelt Storkors av St. Olavs Orden for sitt forfattarskap på Samlaget sine kontor i Oslo torsdag. – Det er ei mektig stor ære å få Storkorset. Og eg er veldig takksam for at eg har blitt funne verdig til denne forfremminga, sa Fosse. St. Olavs Orden blir tildelt som ei påskjønning for utmerka forteneste for Noreg og menneskje. I november 2005 blei Fosse utnemnt til kommandør av St. Olavs Orden, først og fremst for teaterstykka hans. I fjor mottok han nobelprisen i litteratur, som første nynorskforfattar i historia.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.49

  Norge, Sverige og Finland enige om å etablere militær transportkorridor

  Norge, Sverige og Finland er enige om å etablere en militær transportkorridor som skal gå gjennom Nord-Norge, Nord-Sverige og Nord-Finland.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.32

  En person død etter trafikkulykke i Sandefjord

  En person omkom etter en trafikkulykke i nærheten av Sandefjord lufthavn Torp tidligere i dag. De pårørende er varslet. Åstedsundersøkelse er utført og veien er ryddet.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.26

  United-eier Ratcliffe i strupen på Premier League: – Ikke ruiner ligaen

  Sir Jim Ratcliffe mener Englands økonomiske regler er en gave til konkurrentene i Europa.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.26

  Politiet forbyr all droneflyging over Oslo sentrum under Pride

  Under Pride-paraden lørdag 29. juni stenger politiet luftrommet over hovedstaden for droneflyging.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.14

  Airlift slår seg saman med to selskap

  Helikopterselskapet Airlift med hovudbase på Førde lufthamn fusjonerer med Pegasus på Gardermoen og Fjellfly i Agder. Airlift var frå før det største fastlands-helikopterselskapet i Noreg med basar ei rekkje stader, mellom anna på Flesland og i Kinsarvik. Det nye selskapet vil ha 25 helikopter. Namnet Airlift blir vidareført.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.14

  Melding om brann i industribygg

  Nødetatene er på vei til et industribygg i Lillestrøm etter melding om brann på taket. Ifølge brannvesenet brenner det i solcellepanel på taket.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.13

  Travis Scott (33) arrestert i Miami

  Rapperen er anklaget for å ha tatt seg inn på et område uten tillatelse, og for å ha oppført seg forstyrrende i beruset tilstand.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.12

  Arkeologer bekrefter funn av nytt vikingskip ved Tønsberg

  Vikinggraven som ble oppdaget på et jorde på Jarlsberg hovedgård ved Tønsberg i 2018, inneholder rester av et vikingskip. Det viser de nærmere undersøkelsene. Vikingskipet er dog pløyd i stykker, og naglene ligger spredt, skriver forskning.no. Det demper imidlertid ikke entusiasmen hos utgravningsleder Christian Løchsen Rødsrud ved Kulturhistorisk museum i Oslo. – Vi kan nå si sikkert at ja, her ligger restene av et vikingskip. Dette er et nytt sted på kartet som var et sentralt sted i vikingtiden, sier han og forklarer at det er naglene som har avslørt at det dreier seg om et vikingskip. – Størrelsen på naglene viser oss at det er snakk om et stort skip. De har likheter med naglene fra Gokstad og Oseberg, så vi er ikke i tvil om det, sier Rødsrud. Arkeologene må nå finne ut om det har en verdi å prøve å samle inn mer fra området, men Rødsrud mener at det viktigste funnene på Jarlsberg viser, er at stedet var sentralt under vikingtiden. – Det ligger i et fantastisk spennende kulturlandskap, selv om skipet har blitt utsatt for et ublidt møte med plogen. (NTB)

 • Torsdag 20. juni kl. 14.12

  16-åring død etter knivvold på Oslo S

  Tenåringsgutten ble påført livstruende skader fredag kveld.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.07

  Brann i lastebil i Vestby

  Nødetatene er i Vestby hvor det har begynt å brenne i en lastebil. Ifølge politiet er lastebilen som står i brann lastet med korn.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.03

  Dette er deltagerne i «Vokteren: Fjellet gir – fjellet tar»

  Simen Velle (23) og Charlotte Frogner (43) er noen av deltagerne i den nye reality-serien - som omtales som et sosialt spill.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.02

  Vi får de forbildene vi fortjener

  «Gutta» kunne droppet personangrepene, men kritikerne risikerer å skyve unge gutter enda lenger unna.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.01

  Premier League-spiller dukket opp på Start-trening

  Brentford-spiller Kristoffer Ajer deltok på treninger med fotballaget Start denne uken, skriver Fædrelandsvennen. Ajer har tidligere spilt på Kristiansandsklubben. I dag spiller han i den øverste nivået av i det engelske ligasystemet, Premier League. – Jeg pratet med Azar Karadas, som var åpen for at jeg kunne trene her med laget i noen dager. Så det er helt topp, det, sier Kristoffer Ajer.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.53

  Forsøkte å hjelpe drapsoffer

  Rektoren ved skolen der Oliver Ravn Rønning (22) gikk, hjalp 22-åringen etter at han ble utsatt for vold. Rønning ble drept i Porsgrunn i november i fjor og hans 19 år gamle ektefelle er tiltalt for drapet. 19-åringen er også tiltalt for to voldsepisoder mot Rønning i måneden før drapet skjedde. Rektoren forteller under rettssaken mot 19-åringen at hun kjørte Rønning til krisesenteret etter den andre voldsepisoden. 22-åringen forlot imidlertid krisesenteret etter to dager og vendte tilbake til 19-åringen. Rektoren hadde i løpet av det første året Rønning gikk på skolen, blitt godt kjent med studenten. Hun fortalte at han hadde planer om å ta høyere utdanning innen kunst, men at han ga beskjed om at han ville slutte på skolen kort tid etter starten på det andre skoleåret. Rektoren mente at dette ikke kunne stemme ut fra hennes kjennskap til Rønnings ambisjoner og ba om en samtale med han, men hørte ikke mer fra han.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.52

  Overtent fritidsbåt i Moss

  Brannvesenet er i gang med å slukke brannen om bord i en fritidsbåt ved Bevøya, nord for Jeløy i Moss. Ifølge Hovedredningssentralen har det tatt fyr om bord i en 29 fots seilbåt. Én person var om bord, men har kommet seg over i en jolle. Politiets operasjonsleder Finn Håvard Aas sier vedkommende sjekkes for mulige røykskader. Båten er fullstendig overtent.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.52

  Overtent fritidsbåt

  Nødetatene er på vei ut for å slukke brann om bord i en fritidsbåt ved Bevøya, nord for Jeløy. Ifølge Hovedredningssentralen er det ombord i en 29 fots seilbåt det har tatt fyr. En person var ombord, men har kommet seg ombord i en jolle. Brannbåter og redningsskøyter er på vei.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.51

  Jon Fosse historisk: Fikk Storkors av St. Olavs Orden

  Nobelprisvinner Jon Fosse (64) er forfremmet til Storkors av St. Olavs Orden for sitt forfatterskap - som den tredje forfatteren i historien.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.50

  Får medhald i protest på ny opplæringslov

  Vestland fylkeskommune har protestert på eit punkt i ny opplæringslov og melder tysdag at dei har fått medhald frå Kunnskapsdepartementet. Ny opplæringslov trer i kraft 1. august i år. Eit av punkta i lova tilsa at kvar kommune og fylkeskommune skal gje forskrift om kva skriftspråk som skal vere hovudmålet på kvar skule. Det ville betydd at skulane måtte velje mellom nynorsk og bokmål. Vestland fylkeskommune meinte at dette var i strid med språklova § 1 om at offentlege organ skal bruke, utvikle og styrkje bokmål og nynorsk, og fekk medhald.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.50

  Fylkeskommuna har fått medhald i protest mot ny opplæringslov

  Ny opplæringslov trer i kraft 1. august i år. Eit punkt i lova sa at fylka kan vedta kva skriftspråk dei vidaregåande skulane skal ha som hovudmål. Det ville betydd at alle skular i eit fylke eller ein kommune måtte velje mellom bokmål og nynorsk. Fleire lærarar og politikarar reagerte sterkt på forslaget tidlegare i år. Vestland fylkeskommune meinte at dette var i strid med språklova § 1 om at offentlege organ skal bruke, utvikle og styrkje bokmål og nynorsk. Onsdag melder Vestland fylkeskommune at dei har fått medhald frå Kunnskapsdepartementet.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.46

  E6 åpen igjen

  En stillestående lastebil førte til kø på E6 ved Fagerneset i Snåsa. Sjåføren trengte helsehjelp, og fikk det på stedet. Lastebilen er nå flyttet og veien er åpen igjen.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.46

  Markus (27) sjokkert over kredittkort-reklame: – Helt absurd

  Kredittkortselskapet legger seg flate.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.40

  77 år gammel kvinne erkjenner ikke straffskyld etter dødsulykke

  En 77 år gammel kvinne er tiltalt for uaktsomt drap etter en kollisjon med en motorsykkel på E39 i Lindesnes i 2022. MC-føreren, en 53 år gammel mann fra Sandnes, døde på stedet. Rettssaken startet i Agder tingrett torsdag. Kvinnen svarte nei på spørsmålet om hun erkjenner straffskyld, melder Stavanger Aftenblad. Avisa skriver videre at kvinnen forklarer at hun ikke husker kollisjonen, og mistenker at hun har fått et illebefinnende.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.33

  Mann i 40-årene anmeldt for kjøring i påvirket tilstand og uten førerkort

  Utrykningspolitiet har torsdag ettermiddag stanset et kjøretøy i Eiganes i Stavanger for kontroll. En mann i 40-årene framstod påvirket og fremstilles for nødvendige prøver, skriver politiet. Mannen anmeldes også for å kjøre bil uten gyldig førerkort.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.26

  Kan bli lang kø for obduksjon

  Det kan bli lang ventetid for å få gjort obduksjonar i Bergen i sommar. Grunnen er ferieavvikling, skriv Bergensavisen. Politiet seier til avisa at det er uhaldbart viss det tar fleire veker å få gjort obduksjonar. Obduksjonar i Bergen skjer på Gades Institutt, som høyrer til Universitetet. Leiinga ved medisinsk fakultet på UiB innrømmer at dei så langt ikkje har ein klar plan for sommaren.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.22

  Legger ned Prestebakke skole i Halden

  Prestebakke skole på Kornsjø legges ned. Det har kommunestyret i Halden vedtatt, skriver Halden Arbeiderblad. Fra og med neste skoleår skal elever fra Kornsjø gå på Kongeveien skole i Idd. Kritikerne av forslaget har blant annet sagt at elever fra Kornsjø må sitte drøyt to timer på skolebussen hver dag. Før mars neste år skal resten av barneskolene i kommunen også vurderes.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.22

  Halden: Legger ned Kornsjø-skole

  Prestebakke skole på Kornsjø legges ned. Det har kommunestyret i Halden vedtatt, skriver Halden Arbeiderblad. Fra og med neste skoleår skal elever fra Kornsjø gå på Kongeveien skole i Idd. Kritikerne av forslaget har blant annet sagt elever fra Kornsjø må sitte drøyt to timer på skolebussen hver dag. Før mars neste år skal resten av barneskolene i kommunen også vurderes.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.21

  Danskene vil ha revansj for semifinaletapet: – Det er bensin

  En omdiskutert straffe og Harry Kane-mål kostet danskene finale i forrige EM.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.21

  Rykker ut til brann i Fredrikstad

  Brannvesenet har rykket ut til en brann i Fredrikstad sentrum. Skadeomfanget er forløpig ukjent.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.21

  Kjøkkenbrann slukket i Fredrikstad

  Brannen som for få minutter siden ble meldt i Brochs gate i Fredrikstad er slukket. Det melder nødetatene på Twitter/X.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.18

  Tiltale: Mann forsøkte å drepe to politibetjenter

  En mann er tiltalt for drapsforsøk på to politibetjenter etter at han i 2021 skal ha avfyrt to skudd mot to politibetjenter under en pågripelse i en bygd utenfor Kristiansand. Ifølge tiltalen avfyrte mannen i 40-årene to skudd med en avsagd hagle mot en verandadør der de to politibetjentene befant seg på utsiden. Ingen av politibetjentene ble truffet av skuddene. (NTB)

 • Torsdag 20. juni kl. 13.06

  Kevin Lauren om omstridt «Leah Behn»-låt: – Funker bra

  Kevin Lauren (36) synger om at han synes Leah Behn (19) er pen. Det vekker kraftige reaksjoner.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.02

  Trollstigen holdes stengt ut året

  Risikoen for at noen kan bli truffet av stein, er for stor, vurderer Møre og Romsdal fylkeskommune.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.00

  Oslo Nye Teater unngår konkurs

  Oslo Nye Teater reddes av penger fra byrådet i Oslo.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.00

  Bank of England holder renten i ro

  Inflasjonen har nådd målet, men kjerneinflasjonen bekymrer fortsatt.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.59

  Har undersøkt tre hendelser ved Arendal lufthavn

  Havarikommisjonen anbefaler at Luftfartstilsynet og Samferdselsdepartementet vurderer regelverket for konsesjoner for å sikre bedre flysikkerhet, skriver kommisjonen i en rapport. Bakgrunnen er at kommisjonen har undersøkt tre hendelser ved Arendal lufthavn Gullknapp sommeren 2023, hvor skolefly måtte gjøre unnamanøvrer for å unngå kollisjoner. Undersøkelsen viser at økt flytrafikk og redusert lufttrafikktjeneste har skapt sikkerhetsproblemer. Flyskolen OSM Aviation Academy har økt trafikken kraftig siden 2018, og da lufttrafikktjenesten (AFIS) ble lagt ned i 2021, forverret dette situasjonen. Lufthavnen har nå bestemt å gjenåpne AFIS-tjenesten.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.58

  Barnevogn påkjørt av bil i fotgjengerfelt

  Nødetatene har rykket ut etter melding om at en barnevogn er påkjørt av en bil i et fotgjengerfelt i Oslo. – Det var lav fart på bilen, og barnevogna har blitt skjøvet på, men ikke veltet. Barnet framstår uskadd, men blir tatt med til legevakt for en sjekk, sier operasjonsleder i politiet, Roy Langengen. Han legger også til at politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren og oppretter sak etter uhellet.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.56

  Mot smell for regjeringen – Lundteigen sikrer omkamp om jordbrukstall

  Stortinget tvinger nå regjeringen til på nytt å utrede hvordan inntektene i jordbruket skal beregnes. Dermed blir det omkamp om tallgrunnlaget. Et nytt forslag til tallgrunnlag må legges fram fra regjeringen innen februar neste år, er beskjeden fra Stortinget. Det ble dramatikk da jordbruksoppgjøret ble behandlet i stortingssalen i dag. For plutselig fikk et forslag fra SV, Rødt, MDG og KrF støtte fra både Høyre og Fremskrittspartiet. Det varslet de to partiene fra talerstolen i debatten. Samtidig varsler Senterpartiets representant Per Olaf Lundteigen at han vil stemme mot egen regjering og støtte forslaget. – Vi må få ærlige tall for sammenligning av inntekt fra jordbruksarbeid og lønnen til lønnsmottakere per årsverk, sier Lundteigen til NRK. Dermed går det mot flertall for forslaget fra SV, Rødt, MDG og KrF. Bakteppet for saken er at regjeringen tidligere i vår ikke klarte å få flertall i Stortinget for sitt forslag til hvordan inntektene skal beregnes i jordbruket. Dette tallgrunnlaget er fundamentet de årlige jordbruksforhandlingene hviler på. SVs Torgeir Knag Fylkesnes varsler fortsatt kamp for det han kaller et ærlig tallgrunnlag. – Det er et demokratisk problem at landbruksministeren gjennomfører politikk som ikke oppnådde flertall på Stortinget, sier han til NRK. Det er ventet votering i saken i morgen.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.43

  Over tusen har mistet livet i ekstremvarme under pilegrimsferden i Mekka

  Mandag ble det målt 51,8 grader ved moskéen i Mekka i Saudi Arabia - i skyggen.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.42

  Promoterte ekskollegaens metalband på direkten

  Sjeføkonom kommer med stikk til ekskollega, som slår tilbake.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.37

  Fem biler i trafikkuhell i Asker

  Fem biler er involvert i et trafikkuhell på E18 i Askerbakkene inn mot Oslo. Ifølge politiet er det ikke personskade etter ulykken. Ulykken fører også til kø på strekningen. Klokken 13.10 skriver politiet at bilene er fjernet og alle felt på E18 er åpen igjen.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.34

  Motorsyklist dømt for råkjøring – speedometeret viste 292 kilometer i timen

  En 23 år gammel motorsyklist er dømt til åtte måneders fengsel etter å ha blitt tatt i «helt ekstreme fartsoverskridelser», ifølge dommen fra Oslo tingrett. – Speedometeret viser ved flere anledninger over 200 kilometer i timen. Den høyeste hastighet vi ser er 292 kilometer i timen i 90-sone den 20. april. Den groveste fartsovertredelsen er 209 kilometer i timen i en 50-sone den 29. april, skriver tingretten. Kjøringene ble filmet ved bruk av GoPro-kamera, og minst en av kjøringene ble i ettertid publisert på TikTok, ifølge tiltalen. 23 åringen er dømt for gjentatte ganger og på flere veier i blant annet Oslo å ha kjørt motorsykkel i svært høye hastigheter i 2023.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.31

  Mistet førerkortet etter å ha kjørt 125 km/t i 80-sonen

  Utrykningspolitiet har hatt kontroll på E39 sør for Helleland i Eigersund. Det ble utdelt 12 bøter. En mann i 50-årene fikk sitt førerkort beslaglagt for å ha kjørt i 125 kilometer i timen i 80-sonen.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.30

  Motorsyklist dømt – speedometeret viste 292 km/t

  23-åringen ble tatt i «helt ekstreme fartsoverskridelser», ifølge dommen fra Oslo tingrett.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.27

  Norwegian-pilotene sier ja til lønnsavtale

  Dermed unngår flyselskapet streik.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.18

  Forsinkelse på alle T-banelinjer i Oslo

  – Det er forsinkelser på samtlige linjer etter en tidligere vekselsfeil på Majorstuen, opplyser Sporveien.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.16

  Hund bet kvinne – dømt til å betale en bot

  En hundeeier i 30-årene er dømt til å betale en bot på 8000 kroner etter at hunden bet en annen person i hånden i september i fjor. Ifølge dommen fra Østre Innlandet tingrett skal ikke eieren ha hatt hunden i bånd. Kvinnen som ble bitt fikk sår som måtte sy. Eieren mente det hele var et uhell og erkjente ikke straffskyld for hendelsen. Hundeeieren er også dømt til å betale 2000 i saktil det offentlige på 2000 kroner.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.16

  Hvalers ordfører om fergeproblemer: – Rydd opp med én gang!

  Hvalers ordfører Mona Vauger er kraftig opprørt over problemene med fergetrafikken i øykommunen. Senest i går kveld ble fergesambandet innstilt på grunn av tekniske problemer. – Det får store konsekvenser for skolebarn som skal til og fra, for næringslivet, for fastboende og for beredskapen. Slik kan vi ikke ha det. Dette må Norled rydde opp i med én gang, sa Vauger til NRK i formiddag. Norled varslet senere i formiddag at fergen ble satt i drift igjen klokken 11:10.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.14

  Equinor skal utvikle to nye CO2-lagre i Nordsjøen

  Equinor er tildelt operatørskapet for utvikling av to nye CO2-lagre i Nordsjøen av Energidepartementet. De nye lisensene er viktige byggesteiner for å utvikle norsk sokkel til et ledende område for CO2-lagring i Europa, skriver Equinor i en pressemelding. De nye lisensene Albondigas og Kinmo forventes hver å ha kapasitet til å lagre rundt 5 millioner tonn CO? per år når de er i drift. Dette anslaget vil bli nærmere bestemt i undersøkelsesfasen. – Vi er svært glade for å se at norske myndigheter har gjort nytt lagringsområde for CCS tilgjengelig for videre undersøkelser, og at vi har blitt tildelt disse to lisensene. Vi ser at etterspørselen etter CO2-lagring øker i flere land, og det er avgjørende å få frem nye CO2-lagre raskt, slik at vi kan tilby industrielle løsninger som kan støtte storskala avkarbonisering av industri i Europa hvor utslippskutt er krevende, sier Grete Tveit, direktør for lavkarbonløsninger i Equinor.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.05

  Høyest badetemperatur i Lindesnes

  Dagens hittil høyeste badetemperatur i Agder er registrert i Lindesnes kommune. Gradestokken viste 18,1 grader i Lundetjønna, ifølge Yr.no. Det er også målt relativt høye badevannstemperaturer ved Berse i Birkenes på 18 grader, Epleviktangen i Tvedestrand på 16,6 grader og Kilsund i Arendal på 16 grader.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.04

  Kø på E6, Snåsa

  En person i bil mottar helsehjelp på E6 ved Fagerneset i Snåsa. Det er stillestående kø i området i forbindelse med denne hendelsen. Det skriver politiet på X.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.58

  Kansellerer hurtigbåtavgang på grunn av været

  Det blir kansellering på grunn av værforhold på rute 800, hurtigbåten mellom Trondheim - Brekstad - Kristiansund. Driftsvakta hos Norled opplyser følgende: Fra Hitra 1350 med innleid buss. Fra Brekstad 1430. Ferge over til Valset med avgang 1430. Deretter innleid buss fra Valset til Trondheim via Lensvik. Fra Brekstad 1430 til Hasselvika: Innleid maxi fra Hurtigbåtkaia. Alternativ: Neste båtavgang kl. 1820.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.54

  Meta vant - kan ikke ilegges dagbøter fra Datatilsynet

  Datatilsynet kan ikke gi dagbøter til Meta og Facebook, har Personvernnemnda bestemt.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.49

  Marvik skule har fått tak i lærere

  Lærerjakten til Marvik skule er over for denne gang. I dag tidlig er det klart at etter fire utlysningsrunder, er de to lærerne som trengs for neste skoleår i boks, skriver Suldalsposten. Begge to har takket til stillingene. Kommunalsjef for oppvekst, Svein Carlos Gjil er glad for at rekrutteringen for neste år har lykkes ved skolen.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.48

  Klubben som fant X-faktoren

  De har to av landets mest talentfulle 14-åringer, som begge pleies av det marokkanske landslaget. Pluss en 17-åring som er god nok for Portugal – men ikke for sonelag i Oslo.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.39

  Bilstans i Flekkerøytunnelen

  En bil har havarert i bunnen av Flekkerøytunnelen i Kristiansand. – Det skal være en del oljesøl i veibanen og begge kjørefelt er berørt, opplyser politiet. Veitrafikksentralen er varslet, og bilberger er på vei.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.39

  Mistanke om ruskjøring i Trondheim

  Politiet har stansa en bilfører som mistenkes for å være rusa. Det ble også funnet noe narkotika i kjøretøyet. Mannen ble stoppa ved Bjørndalen i Trondheim. Politiet opplyser at førerkortet blir beslaglagt. Det er tatt blodprøve og politiet oppretter sak.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.39

  Mistanke om ruskjøring Trondheim

  Politiet har stansa en bilfører som mistenkes for å være rusa. Det ble også funnet noe narkotika i kjøretøyet. Mannen ble stoppa ved Bjørndalen i Trondheim. Politiet opplyser at førerkortet blir beslaglagt. Det er tatt blodprøve og politiet oppretter sak.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.36

  Mistanke om ruskjøring i Levanger

  Politiet har stansa en bilfører som er mistenkt for ruskjøring. Han ble stansa på E6 i Levanger. Det er tatt blodprøve av føreren.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.36

  Mistanke om ruskjøring Levanger

  Politiet har stansa en bilfører som er mistenkt for ruskjøring. Han ble stansa på E6 i Levanger. Det er tatt blodprøve av føreren.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.29

  Hadde høyt skolefravær

  Avdøde Oliver Ravn Rønning (22) beskrives som en omsorgsfull, kreativ og morsom mann av en medelev på kunstskolen han gikk på. 22-åringens ektefelle er tiltalt for å ha drept Rønning i parets leilighet i Porsgrunn i november i fjor. Under rettssaken i Telemark tingrett forteller medeleven at Rønning var den nærmeste vennene han noen gang har hatt. Han forteller også om at kontakten med 22-åringen avtok etter at bestevennen traff den tiltalte 19-åringen. Etter at skolen startet i fjor høst, hadde 22-åringen et økende fravær. – Det ble en overraskelse når han kom på skolen, sier medeleven fra vitneboksen. Han sier at 22-åringen så ut som et nervevrak de gangene han kom på skolen. Medeleven forteller at han fikk inntrykk av at Rønning var under streng sosial kontroll av 19-åringen. Den drapstiltalte hevdet tidligere i rettssaken at det var hun som ble utsatt for vold og som ble kontrollert.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.27

  Forsinkelser på T-banene

  Det er trøbbel i begge retninger for alle T-banelinjer, ifølge Sporveien. Grunnen til det er en vekselfeil ved Majorstua. – Forsinkelser må påregnes, skriver Sporveien på X. – Beregn ekstra tid for din reise, skriver Ruter på egne avvikssider.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.27

  Tror renteendring skjer tidlig i 2025

  Finansdirektør i Sandnes Sparebank Tomas Nordbø mener uendret styringsrente fra Norges Bank er godt nytt for økonomien i Norge og i Rogaland. – Kjerneinflasjonen er fortsatt på 4 prosent og godt over styringsmålet på 2 prosent. Godt lønnsoppgjør, god aktivitet i økonomien og svak kronekurs gjør at det er klokt å utsette rentenedgangen. Nordbø mener Rogaland er den delen i Norge som tåler den høye renten best. – Det svir nok i lommeboken for de med høy gjeld, og vi ser at noen kundegrupper tærer på sparereservene. Men et godt arbeidsmarked og relativt lave boligpriser gjør at vi tåler de høye rentene. Han tror at de første kuttene i renten kan komme tidlig på i 2025. – Sverige og Eurosonen har satt ned renten og det er bra. Det er noen indikatorer nå som tilsier at dette går riktig vei.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.22

  Brann i Holmestrand: Har kontroll

  Brannvesenet har jobbet intensivt i sentrum av Holmestrand, der en brann i en pizzarestaurant hadde stor fare for spredning.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.15

  Verdensmesterskap til Lillehammer

  Onsdag morgen ble det kjent at verdensmesterskapet i bob og skeleton skal avholdes i Lillehammer Olympiske bob- og akebane i 2027. Det skriver GD. Lillehammer olympiske bob- og akebane ble bygd til OL i 1994, anlegget sto ferdig i 1992. IBSF (International bobsleigh & skeleton Federation) offentliggjorde også VM arrangørene for VM i 2028 og 2029. 2028: St. Moritz 2029: Park City

 • Torsdag 20. juni kl. 11.14

  Søren Wærenskjold vant temporittet i sykkel-NM – slo Tobias Foss med ett sekund

  Søren Wærenskjold fra Mandal forsvarte NM-tittelen i temposykling i Bodø torsdag. Ringerike- og Uno-X-syklisten skal senere i sommer sykle Tour de France. Mandalitten fikk opp tiden 34.14 på tempoen over 27 kilometer. 24-åringen var sist startende og hadde dermed alle tidene å kjøre etter. Tobias Foss ble nummer to, ett fattig sekund bak. Foss kan selv vise til ett VM-gull og to NM-gull i tempo. Han ble dessuten norgesmester på fellesstart i 2021. Andreas Leknessund, som vant tempogull i 2019 og 2020, endte på 3.-plass. Han er ikke en del av Uno-X sin Tour de France-tropp. Med seieren i torsdagens NM-ritt får Wærenskjold bære mestertrøya under tempoetappene i årets Tour de France. Den første tempoen er på etappe sju, mens hele rittet avgjøres med en tempo fra Monaco til Nice den 21. juli. (NTB)

 • Torsdag 20. juni kl. 11.13

  Vind stenger Dolmsundbrua i perioder

  Veitrafikksentralen opplyser at vindværet fører til at Dolmsundbrua, på fylkesveg 714, vil stenge og åpne seg selv flere ganger utover dagen. Det kraftigste vindkast som var målt like før klokka 11 var på 31 m/s.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.13

  Utlover dusør for skilpadder

  Norges Miljøvernforbund tar nytt grep for å få bukt med skilpadde-problematikken i Lågen, melder Naturvernforbundet i en pressemelding. – Norges Miljøvernforbund utlover en dusør på kr 1000,- for hver skilpadde som blir funnet i Numedalslågen og levert, død eller levende, skriver forbundet. Flere skilpadder har blitt observert langs Lågen og i april krevde Miljøvernforbundet at de skulle fjernes. Skilpaddene er trolig av arten Rødøreterrapin og kan spise fugler, fisk og egg. – Skilpadder er fremmede arter og kan gjøre stor skade i vassdrag. Det har vist seg at de er i stand til å overleve den norske vinteren, og kan derfor utgjøre en mangeårig trussel mot det som finnes av stedegen fauna, skriver leder i NMF, Ruben Oddekalv, i pressemeldingen.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.12

  Sivilombudet: Bemanningssituasjonen i Bodø fengsel skaper utrygge soningsforhold

  Det kommer frem i Sivilombudets rapport etter et besøk til fengselet 20.–22. november 2023. Ifølge rapporten gjør bemanningssituasjonen i fengslet at innsatte sitter mye innelåst på cellen. – Det hadde vært en markant økning i rapportert vold mellom innsatte det siste året og lav bemanning så også ut til å bidra til utrygghet hos både innsatte og ansatte, skriver Sivilombudet. – Mangelfull sysselsetting og begrenset dagtilbud skaper uro og frustrasjon i fengselet, sier sivilombud Hanne Harlem, i en pressemelding. Fra 2021-2023 var det fem selvmord og seks selvmordsforsøk i fengselet. – Vi så blant annet at fengselet ikke alltid satte inn tiltak hvis det ble konstatert selvmordsrisiko, at helseavdelingens kartlegging av selvmordsrisiko var usystematisk, og at helseavdelingen og fengselet ikke samarbeidet godt for å forebygge selvmord, sier Harlem.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.05

  Steve Cooper ny Leicester-manager

  44-åringen har skrevet kontrakt på tre år.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.02

  Jan Frich er Helse Midt-Norges nye direktør

  Jan Frich (53) er ansatt som ny direktør i Helse Midt-Norge. – Jeg er glad for muligheten til å bli del av det store laget som arbeider for å skape og videreutvikle en god og likeverdig helsetjeneste til befolkningen i Midt-Norge, sier han. Frich er utdannet lege og er spesialist i nevrologi, og kommer fra stillingen som sykehusdirektør på Diakonhjemmet. Fra 2018 til 2022 var han direktør for medisin og helsefag, og viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst. Frich tar over stillingen fra Stig Slørdahl, som har vært direktør i ni år. – En toppleder bør ikke sitte for lenge og i august har jeg vært leder for Helse Midt-Norge i ni år. Da passer det bra å trappe ned. Både organisasjon og jeg har godt av at det skjer endringer i toppledelsen etter en så lang periode, sa Slørdahl da han annonserte at han skal gå av. Frich tiltrer som administrerende direktør 16. september. – Vi er svært fornøyde med at Jan Frich har takket ja til stillingen som ny administrerende direktør ved Helse Midt-Norge RHF. Helsesektoren står overfor betydelige utfordringer og Jan Frichs kunnskap og erfaring vil være en styrke for oss i dette arbeidet, sier styreleder Odd Inge Mjøen.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.02

  Døren lukkes snart for oljens klimamål: – Et veiskille

  2024 kan bli avgjørende for om 2030-klimamålet nås, mener oljebransjen. – Den pågående kraftdebatten og de politiske signalene skaper usikkerhet, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.01

  Brann i restaurant i Holmestrand

  Nødetatene er i Holmestrand sentrum. Det brenner i et restaurantbygg med leiligheter over, opplyser politiet. – Det brenner med åpne flammer fra første etasje og opp i andre etasje, melder brannmester Thomas Nordby i Vestfold Interkommunale Brannvesen.