Nyheter:

 • Onsdag 19. juni kl. 23.17

  Røykutvikling i industribygning i Sandnes

  Nødetatene har rykka ut etter melding om røykutvikling i et industribygning i Sandnes. – Det var personer inne i bygget, men de er ute nå, forteller vaktleder Morten Vetrhus i Sørvest 110-sentral til NTB. Brannvesenet sendte inn røykdykkere. Det har ikke vært høy temperatur eller åpne flammer i bygget, opplyser politiet. Det er trolig snakk om teknisk svikt i en elektrisk komponent. Det ble røykutvikling og brannalarmen ble utløst. Politiet meldte om hendelsen i Sandnes klokken 23.15 onsdag kveld. Ifølge brannvesenet var det ikke fare for liv og helse.

 • Onsdag 19. juni kl. 23.08

  Flere EU-land henter nå palestinske pasienter: Norge vurderer

  Seks EU-land har bestemt seg for å hente palestinske pasienter til behandling. Norge sitter fremdeles på gjerdet.

 • Onsdag 19. juni kl. 22.53

  Bodø: Hus fikk mindre skader da Forsvaret sprengte

  Et hus har fått mindre skader da Forsvaret hadde en øvelse i Bodø onsdag kveld. Politiet fikk melding om flere kraftige smell i Vestbyen. Forsvaret har en øvelse som innebærer å sprenge på den nedlagte delen av flyplassen i Bodø. – Der er det også noen som har meldt ifra om skade på vindu på boligen deres. Og også skade i grunnmur, sier oppdragsleder Anders Johansen hos Nordland politidistrikt. Politiet opplyser at hvis andre beboere har fått skader på boliger og eiendeler i forbindelse med dette, så må de melde fra til eget forsikringsselskap. Øvelsen er over nå. Forsvaret har ikke hatt mulighet til å kommentere saken.

 • Onsdag 19. juni kl. 22.52

  Hjerteskjærende da Tierney ble båret av banen

  (Skottland-Sveits 1–1) Skotten Kieran Tierney (27) holdt seg fortvilt til hodet da han ble båret av banen i 1–1-kampen mot Sveits.

 • Onsdag 19. juni kl. 22.32

  Foreslår nye priser på fjernvarme

  NVE foreslår nye regler som skal dempe belastningen på fjernvarmeselskapene, samtidig som kundene fortsatt skal skjermes mot høye priser.

 • Onsdag 19. juni kl. 22.29

  Hvor trygge er kvinnelige utøvere under sommerens OL i Paris?

  Det er på høy tid å diskutere hvilke grep som må tas for å garantere for kvinnelige utøveres trygghet i internasjonal idrett.

 • Onsdag 19. juni kl. 22.23

  C.Gambinos produsent i sorg etter dødsfallet

  Den prisbelønte rapperen C.Gambino ble skutt og drept i et parkeringshus i Göteborg tidlig i juni. Nå bryter produsenten hans, Oscar Chase, tausheten om dødsfallet.

 • Onsdag 19. juni kl. 22.13

  Seks tatt i fartskontroll

  Politiet har gjennomført en fartskontroll i Haugesund i 60 sonen. Det ble delt ut 6 forenkla forelegg. Den høyeste farta ble målt til 74 kilometer i timen, opplyser politiet.

 • Onsdag 19. juni kl. 22.05

  Han driver med noe annet

  (Tyskland – Ungarn 2–0) Det Toni Kroos driver med virker så enkelt at det ser ut som alle kunne gjort det, men ingen andre klarer det.

 • Onsdag 19. juni kl. 22.05

  Slår alarm om konsekvensene av Longem-saken: – Absurd

  Professor Jorunn Sundgot-Borgen slår alarm om at unge kvinner ikke tør melde fra om vold og seksuell trakassering. Hun frykter konsekvensen av dommen mot sprangrytter Marie Valdar Longem.

 • Onsdag 19. juni kl. 22.04

  – Det blir bare hardere

  «Fuck Ibiza», er slagordet på Mykonos. Bli med dit festen aldri tar slutt.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.55

  To unge menn dømt for råkøyring i Bergen

  20-åring er i Hordaland tingrett dømt til 15 dagar i fengsel for å ha køyrd bil i 81 km/t i 40-sone i Bergen sentrum i april. Straffa er vilkårsbunden, og blir utsett med prøvetid på to år. I tillegg får han ei bot på 13.000 kroner, eventuelt 13 dagars fengsel. Han mister også førarkortet i åtte månader. Ein 19-åring er dømt for å a køyrd motorsykkel i 120 km/t i 60-sone i ein tunnel i Bergen i april. Straffa er 18 dagar i fengsel, og å miste førarkortet i eitt år og ni månader.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.51

  Forbipasserende tok kontroll på truende person i Trondheim

  Politiet fikk inn melding om en person med truende adferd i Trondheim sentrum. Da politiet kom hadde voksne personer på stedet tatt kontroll på vedkommende. Personen er pålagt å holde seg unna Trondheim sentrum det neste døgnet, melder politiet.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.37

  Bystyret snur i vedtak om politianmeldelse av skoleelever

  Et enstemmig bystyre i Kristiansand vedtok i kveld å oppheve vedtaket om at alle skoleelever som er voldelige skal anmeldes til politiet. I slutten av mai bestemte bystyrepolitikerne i Kristiansand at alle voldsepisoder, trusler, ran og andre lovbrudd i grunnskolen skulle rapporteres hjem og politianmeldes. Arbeiderpartiet leverte en lovlighetskontroll på vedtaket. De mener det bryter med FNs barnekonvensjon og grunnloven. Kveldens vedtak var i tråd med innstillingen fra kommunedirektøren.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.33

  KrF-nestleder bekymret etter PCI-vedtak

  Ida Lindtveit Røse, nestleder i KrF, er bekymret for hvilke signaler endringene Helse Nords styremøte i dag har behandlet sender til innbyggere og ansatte i regionen. Det skriver partiet i en pressemelding onsdag kveld. Nestlederen mener styret «bommer på målet» med vedtakene som ble gjort. – Nå skapes det større usikkerhet i regionen samtidig som de store innsparingene de selv har pekt på ikke følges opp, sier Røse. Hun mener styrets konklusjon om at UNN overtar ansvaret for PCI-behandlingen i Bodø ikke gir ro til befolkningen. – Å legge dagens tilbud i Bodø inn under UNN fremstår ikke som en løsning som gir tilstrekkelig ro, men jeg håper det videre arbeidet bidrar til dette, sier hun. – Det er viktig for å tydeliggjøre hvem som har myndighet. Og det er viktig for å sikre UNN sin status som universitetssykehus, sa styreleder Renate Larsen onsdag om vedtaket.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.33

  KrF-nestleder bekymret etter Helse Nord-styremøte

  Ida Lindtveit Røse, nestleder i KrF, er bekymret for hvilke signaler endringene Helse Nords styremøte i dag har behandlet sender til innbyggere og ansatte i regionen. Det skriver partiet i en pressemelding onsdag kveld. Nestlederen mener styret «bommer på målet» med vedtakene som ble gjort. – Nå skapes det større usikkerhet i regionen samtidig som de store innsparingene de selv har pekt på ikke følges opp, sier Røse. Hun mener styrets konklusjon om at UNN overtar ansvaret for PCI-behandlingen i Bodø ikke gir ro til befolkningen. – Å legge dagens tilbud i Bodø inn under UNN fremstår ikke som en løsning som gir tilstrekkelig ro, men jeg håper det videre arbeidet bidrar til dette, sier hun. – Det er viktig for å tydeliggjøre hvem som har myndighet. Og det er viktig for å sikre UNN sin status som universitetssykehus, sa styreleder Renate Larsen onsdag om vedtaket.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.29

  Leteaksjon i Lofoten

  Politiet har satt i gang en leteaksjon etter en savnet fransk kvinne som har vært savnet fra Å siden klokken 17:15 i ettermiddag, opplyser politiet i Nordland. Kvinnen ble sist sett ved en rorbu som hun har tilhold til. Hun er 65 år, er 164 cm høy, har grått kort hår og var iført svart kåpe, lyseblå jeans og blå sko. Politiet opplyser at kvinnen kan fremstå forvirret. De opplyser også om at de ønsker at beboere på Å og i området rundt Å, Moskenes og Reine sjekker hager og uthus for å se etter savnede. Dersom du har observasjon eller informasjon om savnede, kontakt politiet på 02800.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.22

  Hareide reagerer på VAR-avgjørelse: – Veldig overraskende

  Mens Ungarns trener var rasende på dommer Danny Makkelie etter kampen.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.17

  Grunneigar krev omkamp om Bømoen-plan

  Grunneigar krev at vedtaket om ny reguleringsplan for Bømoen blir kjent ugyldig. Førre veke vedtok Voss heradsstyre ein innskrenka versjon av den omstridte utbyggingsplanen, etter store protestar frå fleire som meinte at viktige turområde ville gå tapt. Men Bømoen AS meiner endringane politikarane gjorde er så store at det utløyser behov for ei ny reguleringsplan og full høyringsrunde. Styreleiar Olav Lægreid peikar på at dei har brukt fleire år og titals millionar på dialog og prosessar. – Vi trudde at vi hadde landa ein reguleringsplan der ulike omsyn var vekta på ein måte som kunne gi ei løysing, seier han.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.05

  Øystre Slidre: To sauer tatt av ulv

  En ulv skal angivelig ha tatt to sauer i Øystre Slidre på tirsdag. Fellingslaget startet søk etter ulven, men var uten resultat. Det er nå søkt om helikopterbistand og Statens naturoppsyn i jakten på ulven. Ifølge Avisa-Valdres er det til sammen syv sauer som er tatt av ulv i området.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.58

  Grill tok fyr i Stavern

  Kvart på åtte i kveld fikk nødetatene melding om en grill som hadde tatt fyr, og spredd seg videre på en platting i Stavern. Brannen ble raskt slukket av de som bor der. Det har lekket en del gass fra beholderen, som brannvesenet har sikret. Brannårsaken er trolig fett fra grillen som har tatt fyr. Sak opprettet.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.57

  Rekordmange kriger og konflikter

  Føles det som om verden står i brann? Det er fordi den gjør det. Det har ikke vært flere væpnede konflikter i verden siden andre verdenskrig.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.56

  Svindel-SMS sprer seg i Norge

  Minst 7000 nordmenn har mottatt svindel-SMS siste 14 dager. Telenor mistenker svenske og norske kriminelle for å stå bak.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.54

  Kjørte MC uten hjelm

  Politiet stoppet en MC-fører på Kjølnes i Porsgrunn. Gutten i tenårene manglet både gyldig førerkort og hjelm. Sak er opprettet, melder Sør-Øst politidistrikt.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.33

  Støre-regjeringen hugger av grenen vi sitter på

  Vi må ha en politikk som gjør at det lønner seg å tjene penger og skape verdier i Norge. Det er grunnlaget for alt annet vi ønsker å få til i politikken.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.30

  Venter høye renter lenger: – Dyrere for folk og bedrifter

  Sjeføkonom har ingen tro på veldig lav rente de neste årene.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.27

  – Jeg kan ikke reise hjem, for da blir jeg slått i hjel

  En sykepleier som vitnet i drapssaken forteller at Oliver Ravn Rønning var livredd for å dra hjem.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.22

  Over 700 signalfeil ved Oslo S de siste årene

  Siden 2019 har det vært over 700 signalfeil ved Oslo S, melder Aftenposten. Tallet kommer fra Bane Nor, som opplyser at 532 av dem er tekniske feil. Slike feil fører ofte til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken. Bane Nor sier at mange av feilene skyldes mangel på vedlikehold. – Vi har veldig lite tid til vedlikehold. Det er som å skulle male huset ditt med to strøk over to dager, men du har bare en halvtime til rådighet hver av dagene, sier Lars Berge, regiondirektør i Bane Nor til avisen.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.22

  Over 700 signalfeil ved Oslo S de siste fem årene

  Siden 2019 har det vært over 700 signalfeil ved Oslo S, melder Aftenposten. Tallet kommer fra Bane Nor, som opplyser at 532 av dem er tekniske feil. Slike feil fører ofte til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken. Bane Nor sier at mange av feilene skyldes mangel på vedlikehold. – Vi har veldig lite tid til vedlikehold. Det er som å skulle male huset ditt med to strøk over to dager, men du har bare en halvtime til rådighet hver av dagene, sier Lars Berge, regiondirektør i Bane Nor til avisen.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.21

  Henrik Christiansen nummer fem i EM-finalen på 800 meter fri

  Henrik Christiansen ble nummer fem i EM-finalen på 800 meter fri. Han svømte på 7.50,88 og var 4,68 sekunder bak den ukrainske vinneren Mykhailo Romantsjuk.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.18

  Elisabet Norlund er innstilt som ny kommunedirektør i Evenes

  Et enstemmig rekrutteringsutvalg anbefaler kommunestyret i Evenes å tilsette Elisabet Norlund (35) som ny kommunedirektør etter Bjørn Tore Sørensen som overtar samme jobb i Tjeldsund. Det skriver kommunen selv i en pressemelding. – Jeg er svært glad og ydmyk for den tilliten rekrutteringsutvalget har vist ved å innstille meg som ny kommunedirektør i Evenes. Nå avventer jeg kommunestyrets behandling av saken, sier Norlund. Norlund er utdannet lærer og er siviløkonom fra Nord universitet. Hun har vært økonomisjef i Torsken kommune, Senja kommune og Trenregimentet i Hæren med ansvar for et budsjett på 1,6 milliarder kroner. Hun er i dag seniorrådgiver ved Forsvarets økonomisenter. Kommunestyret i Evenes behandler saken torsdag 20. juni.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.16

  Tok «hevn» på Jørn Lier Horst: – Jeg blir flau

  De startet som arge rivaler, men nå skriver Jørn Lier Horst (53) og Jan-Erik Fjell (41) krim sammen – og deres første bok er allerede solgt til Tyskland for et syvsifret beløp.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.12

  Siktet etter brann i Brumunddal

  En person er formelt siktet etter en brann i Brumunddal den 6. juni. Det melder Ringsaker Blad. Totalt 19 personer måtte evakuere bygget i Brumunddal da det begynte å brenne i en leilighet. Politiet mener at brannen skal ha startet i forbindelse med bruk av stekeovnen på kjøkkenet, skriver avisen. Det ble mindre skader som følge av brannen, men siden bygget hadde både virksomheter og leiligheter, var det stor mulighet for skade. To personer ble fraktet til sykehus for undersøkelser, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.06

  Vedtok å bygge ned skogsområde i Kristiansand

  Kristiansand bystyre har i kveld vedtatt å bygge ned et skogsområde på Gimle i Kristiansand til fordel for idrettsanlegg. Planene ble vedtatt med 45 mot 12 stemmer. Planen er å bygge ny sandvolleyhall, kunstgressbane og ny turnhall, samt å utvide Kristiansand Katedralskole Gimle i Kristiansand. For å gjøre det må kommunen bygge ned deler av et skogområde og et engområde. Det har vært store protester mot planene.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.05

  Bil og sykkel har kollidert på Heimdal i Trondheim

  Politi og ambulanse rykker ut til ein kollisjon mellom bil og sykkel.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.05

  Bil og elsparkesykkel har kollidert på Heimdal i Trondheim

  Ein bil og ein elsparkesykkel har kollidert på Heimdal i Trondheim. Det var ein ungdom som køyrde elsparkesykkelen. – Vedkommande blei liggande på bakken, men er bevisst og har ingen openberre skadar. Personen blir tilsett av ambulanse som er på staden. Det seier operasjonsleiar Trond Hangaas i Trøndelag politidistrikt. Han presiserer at det ikkje verkar som ei alvorleg ulukke. Elsparkesyklisten blir tatt med til legevakta for ein sjekk. Ifølge operasjonsleiaren har sparkesykkelen køyrd på gang- og sykkelvegen, men brått kome ut i vegbanen og blitt treft av ein bil.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.59

  Knuste ruter på ungdomsskole

  Politiet gjør undersøkelser på Songdalen ungdomsskole i Kristiansand etter at to vinduer skal ha blitt knust på skolen. To personer er sett løpende fra stedet. Politiet oppretter sak.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.52

  Musiala herjet i egen by: Sendte Tyskland til åttedelsfinale

  (Tyskland – Ungarn 2–0) «Hjembyen til Jamal Musiala» står det på togstasjonen i Stuttgart. Og den hjemvendte sønnen tøffer videre i EM.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.51

  Krossobanen på Rjukan stengt av sikkerhetshensyn

  Statens jernbanetilsyn mener at Krossobanen på Rjukan ikke har gjort de nødvendige tiltakene for å ivareta sikkerheten og stenger taubanen med umiddelbar virkning.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.50

  Trafikkproblemer på E16 etter uhell

  Politiet melder at det har vært et trafikkuhell på E16 i retning Vormsund i Ullensaker. En henger har løsnet fra en bil og lasten fra tilhengeren ligger utover veien. – Trafikanter må påregne noe saktegående trafikk, skriver politiet. Ingen kom til skade.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.50

  Ingen pågrepet etter bilbranner i Oslo

  Siden april mistenker politiet at 16 biler har blitt påtent.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.44

  Voldshendelse på utested i Skien

  Like før klokka 18 fikk politiet melding om voldshendelse på et utested i Skien. En mann har slått i ansiktet og blødde en del. Han er kjørt til sykehuset i Skien. Politiet har pågrepet en mann i 50-årene, og patruljen henter ut video av hendelsen. Operasjonslederen opplyser at de ikke vet noe om hva som har skjedd per nå og at etterforskningen vil fortsette i morgen. Det opprettes sak.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.40

  Sjå Vestlandsrevyen klokka 19.45

  Sjokkerte laksefiskarar ber styresmaktene stanse fisking i sjøen. Programleiar er Øyvor Bakke.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.37

  Målte 180 km/t i Hundvågtunnelen

  En mann i 20-årene er anmeldt etter at han tirsdag kveld ble målt til å kjøre i 180 km/t i 80-sonen i Hundvågtunellen.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.35

  Kjørte 100 km/t over fartsgrensa

  En mann i 20-årene er anmeldt etter at han kjørte i 180 km/t gjennom Hundvågtunnelen i Stavanger. Fartsgrensen i tunnelen er 80 km/t. En sivil politipatrulje stoppet ham, og beslagla førerkortet hans.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.33

  Tidenes første Kim Frieles minnepris går til Støttegruppa 25. juni og ukrainske Insight

  Kim Frieles minnepris 2024 tildeles Støttegruppa 25. juni og den ukrainske gruppen Insight. I år er første gangen prisen deles ut.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.30

  19-åring dømt for å køyre 120 km/t i 60-sone

  Ein 19-åring er dømt av Hordaland tingrett til å sone 18 dagar i fengsel. I april køyrde han ein motorsykkel i 120 km/t i 60-sone i Bergen. I tillegg mister han førarkortet i to år. Mannen har tilstått forholda.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.30

  Se TV-sendingen direkte fra 19.45

  De fleste pynter hagene sine med blomster og vakre vekster. Stig Nesse pynter sin hage med gitarer - som han lager sjøl. Mer om dette i TV-sendinga fra 19.45.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.30

  Tungtransportfelt: – En ufattelig uklok løsning

  Reaksjonene er sterke på at Vegvesenet vil la tungtrafikken bruke kollektivfeltet, etter at elbilene er kastet ut. Men noen er fornøyd.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.17

  Ein person mistenkt for tjuveri sør i Trondheim

  Ein politipatrulje har kontroll på ein person som dei mistenker at har stole frå ein forretning.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.17

  Ein person bar kniv og stal frå forretning sør i Trondheim

  Personen er meldt til politiet for tyveri og for å bere kniv. Det som blei stole er levert tilbake til forretninga, melder politiet. Vedkommande er bortvist frå staden.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.17

  Ein person bar kniv og stal frå forrentnig sør i Trondheim

  Personen er meldt til politiet for tyveri og for å bere kniv. Det som blei stole er levert tilbake til forretninga, melder politiet. Vedkommande er bortvist frå staden.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.14

  Ny kunstnerisk utsmykning av Dombås kirke

  Dovre Kyrkjelege råd har kåret vinnere av konkurransen om ny kunstnerisk utsmykning av Dombås kirke. Vinnerne er Borgny Svalastog og barnebarnet Tarjei Svalastog. Det var fire deltagere som leverte forslag etter en prekvalifisering: Jenny Alnæs, Håkon Gullvåg, Borgny Svalastog og Tarjei Svalastog, og Brynhild Grødeland Winther. Juryen innstilte enstemmig Borgny Svalastog og Tarjei Svalastog som vinnere av konkurransen. Juryens uttaler følgende om vinnerforslaget: Forslaget «Godhet, letthet, lys» av Borgny Svalastog og Tarjei Svalastog er et overflødighetshorn av ideer, og har store kunstneriske kvaliteter. Forslaget svarer svært godt på oppgaven og representerer et helhetlig og kvalitetsrikt svar som balanserer fint mellom tradisjon og fornyelse. Forslaget utmerker seg på alle nivåer. På bilde ser man Borgny Svalastog og Tarjei Svalastog i forbredelse til hennes siste utstilling

 • Onsdag 19. juni kl. 19.13

  Togtrafikken er stansa i Trondheim

  Togtrafikken er stansa inntil vidare på grunn av ein person ved toglinja. Politiet er på veg.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.13

  Måtte stoppe togtrafikken i Trondheim

  Togtrafikken blei stansa inntil vidare på grunn av ein person var ved toglinja. Politiet har fjerna personen og togtrafikken kan gå som normalt igjen.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.08

  Drapsdømte Arnfinn Nesset mener saken hans bør belyses på nytt

  Arnfinn Nesset ble dømt for å ha drept 22 sykehjemsbeboere i Trøndelag for over 40 år siden. Nå mener han at saken hans bør belyses på nytt.

 • Onsdag 19. juni kl. 19.07

  MC-ulukke i Øygarden

  To gutar på 16 år på ein lettmotorsykkel skal ha sklidd på grus i "Misje-krysset", mellom Skjergardsvegen og Gamlevegen melder politiet. Begge brukte hjelm, men den eine personen har kan henda brotskade i ein arm. Sjåføren blir tatt med i ambulanse til lokal legevakt. Passasjeren har ingen skadar. Det er ikkje mistanke om ruspåverknad.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.50

  Krossobanen stengt med umiddelbar virkning

  I dag bestemte Statens jernbanetilsyn å stenge Krossobanen på Rjukan. Statens jernbanetilsyn mener at Krossobanen ikke har gjort de nødvendige tiltakene for å ivareta sikkerheten. – Bakgrunnen for tilsynet var bekymringsmeldinger fra ulike hold. I tillegg har vi måttet purre på en sikkerhetskritisk prøving av tauene. Dette førte til at vi så det som nødvendig med et tilsyn, sier direktør i SJT, Erik Ø. Reiersøl-Johnsen i en pressemelding. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane. Banen går fra Rjukan og opp til foten av Hardangervidda. SJT har fått en rapport med grundig visuell kontroll av oppheng og løpeverk til kabinene på Krossobanen. Rapporten er utført av et firma som har stått for mye av vedlikeholdet på Krossobanen. I rapporten peker firmaet på flere urovekkende forhold og forslag til videre tiltak, står det videre i pressmeldingen. SJTs vurdering er at det ikke er forsvarlig å drive Krossobanen videre før funnene er kartlagt grundigere og utbedret, eventuelt at oppheng og løpeverk er fornyet. – Stans er et virkemiddel vi bare bruker når det kan være fare for liv og helse. Vi har full forståelse for at dette går ut over mer enn Krossobanen selv, men vår jobb er å sikre trygge taubaner for publikum. Når Krossobanen ikke har vist godt nok at publikums sikkerhet er ivaretatt, har vi ikke annet valg enn å stenge banen, sier Reiersøl-Johnsen.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.49

  Etterlatte krever massiv bot og straffesak mot Boeing

  Etterlatte etter ofrene for de to dødelige Boeing-ulykkene i 2018 og 2019 krever at flyprodusenten ilegges en bot på minst 24 milliarder dollar.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.41

  Mulig drukningsulykke i Frafjord

  En person er fraktet til Stavanger Universitetssjukehus i forbindelse med en mulig drukningsulykke.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.38

  Svenn Kristiansen er død

  Tidligere ordfører i Oslo, Svenn Erik Kristiansen fra Fremskrittspartiet, er død, 84 år gammel. Kristiansen var utdannet pølsemaker og begynte sin politiske karriere som lokalpolitiker på Furuset. Han hadde en rekke verv i Oslo bystyre og var varaordfører i hele 12 år, fra 1995 til 2007. Etter Per Ditlev-Simonsens avgang i august 2007 var Svenn Kristiansen ordfører fram til oktober samme år, da han ble etterfulgt av Fabian Stang. Som Oslo-politiker markerte han seg spesielt som en forkjemper for idretten, og da særlig breddeidretten.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.36

  Mulig drukningsulykke i Frafjordelva

  Nødetatene er på plass ved Frafjordelva i Rogaland etter melding om en mulig drukningsulykke. – En livløs person er hentet opp fra elva. Vi vet ikke enda hva som har skjedd, men vedkommende er fraktet til Stavanger universitetssjukehus med luftambulansen, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Erik Rasmussen. Skadeomfanget er ukjent. Innsatsleder på stedet, Sten Kristian Lund, sier at mannen ble tatt i land av andre fiskere.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.36

  Person falt i elv – reddet opp

  Nødetatene er på plass ved Frafjordelva i Rogaland etter melding om at en person har falt i elva. – En person er hentet opp fra elva. Vi vet ikke enda hva som har skjedd, men vedkommende er fraktet til Stavanger universitetssjukehus med luftambulansen, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Erik Rasmussen. Skadeomfanget er ukjent. Politiet vil bli på stedet en tid fremover for å undersøke hva som kan ha skjedd.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.36

  Mann falt i elv – reddet opp

  Nødetatene er på plass ved Frafjordelva i Rogaland etter melding om at en person har falt i elva. – En person er hentet opp fra elva. Vi vet ikke enda hva som har skjedd, men vedkommende er fraktet til Stavanger universitetssjukehus med luftambulansen, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Erik Rasmussen. Skadeomfanget er ukjent. Politiet vil bli på stedet en tid fremover for å undersøke hva som kan ha skjedd. Innsatsleder på stedet, Sten Kristian Lund, sier at mannen ble tatt i land av andre fiskere.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.34

  Bil havnet på taket i Skien

  Det har vært en singelulykke i Skien, der en bil har kjørt av veien og ligger på taket. To personer i bilen og de begge fremstår uskadd. Begge kjøres til akuttmottaket. Trafikken flyter forbi stedet.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.26

  Sa ja til øl på kinoen

  Kristiansand bystyre sa i kveld ja til at Kristiansand Kino kan servere øl og vin på utvalgte visninger i en prøveperiode. 34 av bystyrets medlemmer stemte for og 23 imot.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.26

  Kolonihagen Pesto med basilikum tilbakekalles av Rema – kan inneholde glass

  – Kolonihagen Pesto med basilikum 130 gram produsert av Granda Tradizione SRL for Rema 1000 tilbakekalles da produktet kan inneholde glass, heter det i en pressemelding fra Rema. Det gjelder varer med holdbarhetsdato 30.06.2026.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.24

  Internt sveledokument frå Fjord1: Smør tynt på

  Ferjeselskapet Fjord1 sine sveler skal smørjast med eit tynt lag smør og ei skive brunost, går det fram av eit internt dokument.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.18

  Aftenbladet: Flytter vedlikeholdet av de nye redningshelikoptrene til Sola

  Selskapet Leonardo bekrefter overfor Aftenbladet at de vil flytte vedlikeholdet av redningshelikoptrene, tilbake til Sola. Tidligere skal vedlikeholdet av helikoptrene ha blitt gjort på Sola, men ble senere flyttet til Kjeller. Selskapet sammen med Justis og beredskapsdepartementet skal, ifølge Aftenbladet, få på plass nye fasiliteter på flyplassen. Det vil skje mot slutten av 2024. Fra 2025 vil Sola lufthavn kunne ta over vedlikeholdet av de nye redningshelikoptrene, SAR Queen, på flyplassen.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.06

  Arbeiderpartiets skattefinte

  Partiet vurderer å gjenta et grep fra Jens Stoltenbergs tid.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.02

  Amerikansk milliardær vil kjøpe Tiktok

  Den amerikanske milliardæren Frank McCourt ønsker å kjøpe den kontroversielle videodelingsappen Tiktok.

 • Onsdag 19. juni kl. 18.01

  Tidligere Prio-sjef Kristian Berg Harpviken blir ny Nobel-direktør

  Kristian Berg Harpviken tar over som direktør for Det Norske Nobelinstitutt etter professor Olav Njølstad, som går av med pensjon 1. januar 2025.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.49

  Trollstigen kan bli permanent stengt

  Den populære turistattraksjonen får ikke ekstra støtte fra staten til rassikring.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.49

  Dette er Hegerbergs nye trener

  Joe Montemurro er ansatt som ny trener for Lyons kvinnelag, som har Ada Hegerberg i stallen. Han tiltrer i jobben 4. juli og har signert en toårskontrakt.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.39

  Byrådslederen vil ha hastetiltak for å stanse kriminaliteten

  Kriminaliteten fortsetter å herje i hovedstaden, og byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) ber regjeringen om hjelp med hastetiltak. – Oslo er en trygg by for det aller, aller fleste av oss. Men dessverre er ikke Oslo en trygg by for alle, og om utviklingen fortsetter vil Oslo være en trygg by for færre og færre av oss, sa han under onsdagens byrådsmøte, ifølge Avisa Oslo. Uttalelsene kom etter at byrådslederen ble utfordret av Frps Ingeborg Bjørnevik på hvor trygg han anser Oslo for å være. Bjørnevik påpekte at det hadde vært hele fem knivstikkinger siden det forrige byrådsmøtet. Lae Solberg var tydelig på at utviklingen må stanses. Selv om han er glad for det Oslo-politiet styrkes med flere stillinger, ber han om hastetiltak fra regjeringen. – Vi har foreløpig ikke sett resultatene av det, så vi er nødt til å fortsette å utfordre nasjonale myndigheter, sa han. – Jeg er dypt bekymret for at Oslo-politiet har fått færre og færre ressurser og stadig flere oppgaver, sa Lae Solberg. (©NTB)

 • Onsdag 19. juni kl. 17.38

  Marvik skule er trolig reddet

  Kommunedirektøren i Suldal hadde foreslått å legge ned Marvik skule midlertidig fra og med høsten av og flytte elevene til Jelsa, som er en time busstur unna. Folk på Ropeidhalvøya hadde mobilisert kraftig, og i dag ble det kjent at ingen i kommunestyret i Suldal støttet administrasjonen i deres forslag om å midlertidig legge ned skolen. Årsaken til at administrasjonen ville legge ned skolen, var utfordringer med å få tak i lærere til skolen. Men nå har to lærere fått tilbud, og om en av de to lærerne aksepterer tilbudet, blir det vanlig skole på Marvik også neste år. Om de ikke aksepterer tilbudet, må 5.-7. klasse pendle til Sand fra og med høsten.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.28

  Vil etablere felles godsterminal for Nord-Norge i Bodø

  I dag ble to intensjonsavtaler om en grønn godskorridor mellom Nord-Norge og Sør-Norge undertegnet i Bodø. Det er havnestyrene i Bodø, Harstad og Tromsø som har skrevet under avtalen. En del av avtalen går på at det skal etableres en felles godsterminal i Bodø. Det skriver partene i en pressemelding. Det er Bodø kommune, Bodø havn, Bane Nor og Statens vegvesen som går sammen om godsterminalen. jernbaneterminalen og havneterminalen er adskilt av en sterkt trafikkert vei, som på tross av at godsterminalene ligger kun noe få hundre meter fra hverandre gjør at flytting av gods mellom jernbane og sjø er utfordrende. – Vi mener å ha funnet en god løsning ved at vi bygger en bro for biltrafikk og myke trafikanter over terminalområdet, sier avdelingsdirektør for Teknisk og Eiendomsavdeling i Bodø kommune, Knut Hernes. ASKO Maritime deltok også på møtet.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.23

  Ap-politikar May Britt Lagesen går over til kommunikasjonsbransjen

  May Britt Lagesen går frå politikken til rådgjevingsbransjen når ho begynner i sin nye jobb i Geelmuynden Kiese 1. august. Det skal ho jobbe som seniorrådgjevar for samfunn, politikk og kommunikasjon, melder NTB. Lagesen er for tida 1. vararepresentant for Arbeidarpartiet frå Nord Trøndelag til Stortinget og skal vere dette ut perioden 2021-2025. Ut valperioden kan Lagesen måtte møte på Stortinget. Difor har ho opne kundelister, må levere liste over kven ho jobbar med til gruppestyret i Arbeidarpartiet og vil stemme i tråd med partiet sine anbefalingar uavhengig av kva som er i kundane hennar sine interesser.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.18

  Lise (30) drept: – Den varmeste personen du noen gang har møtt

  – Dette er et levende mareritt, sier lederen i Modern Vintage om drapet på bandets vokalist Lise Camilla Wærstad (30).

 • Onsdag 19. juni kl. 17.10

  Innbrudd i bolig i Kragerø

  Ved Frydensborg i Kragerø har det vært innbrudd i en bolig. Det er brutt opp en garasjedør og tatt seg videre inn i underetasjen. Det er stjålet et par motorsager og elektriske driller. Politiet har vært på stedet og oppretter sak.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.09

  Kutter i busstilbud: – Det er bare tragisk

  Fylkestinget har vedtatt at de skal spare flere titalls millioner kroner på kollektivtrafikken i Østfold. Flere bussruter vil bli fjernet. Det kan føre til at bussene ikke lenger vil gå i helgene eller etter klokken 18 på hverdager. – Det er bare tragisk. Vi må se hvor stor effekten blir på de forskjellige busselskapene, men det er ingenting som tilsier noe annet enn at dette vil bli merket, sier Finn Arne Solberg i Norsk Jernbaneforbund.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.06

  Over 900 har mistet livet på grunn av ekstrem varme under pilegrimsferden i Mekka

  Dødstallene fortsetter å stige under den muslimske pilegrimsferden hajj i Saudi-Arabia. Minst 900 er nå registrert omkommet i hetebølgen, ifølge AFP.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.04

  Ungdommer observert ved togsporene på Kløfta

  Politiet har søkt etter seks ungdommer som var observert på innsiden av gjerdet til toglinjene på Kløfta i Ullensaker. Togene der har derfor måttet kjøre saktere. – Ungdommene er ikke lenger på innsiden av gjerdet, og togene går nå i normal hastighet, skriver politiet på X.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.58

  Nedtur på overtid for Kroatia - må ha seier mot Italia: – Blir galskap

  (Kroatia - Albania 2–2) Kroatia var på vei mot tre livsviktige poeng - men så dukket Klaus Gjasula (34) opp.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.57

  Forsinkelser på Gardermobanen etter at ungdommer var innenfor gjerdet

  Det er store forsinkelser på Gardermobanen etter at noen ungdommer tok seg innenfor gjerdet.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.55

  Forseinkingar etter full stans på bybanelinje 1

  Skyss meldte like før klokka 17 at det var full driftsstans på bybanelinje 1 mellom Bergen lufthamn og sentrum inntil vidare. Klokka 17.03 opplyser pressekontakt Øyvind Strømmen til NRK at bybanen går att. – Ein passasjer hadde behov for ambulanse. Det var årsaka til stansen. Bybanen skal no gå att som normalt med litt forseinkingar, seier Strømmen.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.43

  Har utlyst jobben som ny Kunstsilo-direktør

  Kunstsilo har lyst ut stillingen som ny Kunstsilo-direktør etter Reidar Fuglestad som slutter til nyttår. Det skriver Fædrelandsvennen. Det er ikke stilt krav til kunstnerisk kompetanse i utlysningen som har søknadsfrist 13. august. – Vi er først og fremst på jakt etter en leder. En person som kan fortsette å utvikle Kunstsilo til å bli et ledende museum i nordisk sammenheng, sier styreleder Stein Olav Henrichsen i Kunstsilo til avisen.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.31

  Grimstad kulturhus får 1,3 millioner ekstra

  Grimstad kulturhus sliter med inntektene og har bedt om 1,5 millioner i ekstrabevilgning. I formiddag vedtok kommunestyret å gi 1,3 millioner kroner. Det skriver Grimstad Adressetidende. Ekstrabevilgningen på 1,3 millioner var i tråd med kommunedirektørens anbefaling.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.29

  Er hun den nye Erna?

  Høyre-leder Erna Solberg løfter opp det nye håpet Mari Holm Lønseth (32) – som skal være aller mest tough-on-crime.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.28

  E39 åpen igjen

  E39 ved Bogafjell i Sandnes er åpen igjen etter å ha vært stengt i cirka 10 minutter på grunn av et vogntog som hadde kjørt seg fast.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.18

  Brann i drivhus i Tønsberg

  Det har vært en brann i et lite drivhus av plast på Tolvsrød i Tønsberg. Brannen ble raskt slukket og det var ikke fare for spredning. – Det brant med åpne flammer på gulvet i en kasse med blant annet gjødsel og kalk da vi kom. Området som har brent er 4-5 kvadratmeter og plasten på drivhuset har smeltet i dette området, sier brannmester Erik Nygaard i Vestfold interkommunale brannvesen. Det var naboer og noen andre som hadde meldt om brannen.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.16

  Hiv og hurra!

  Snart er (kanskje) verdensrekorden vår.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.15

  Rigg-rush på Oslo Børs: – Mye mer penger som kommer inn

  John Fredriksen, Arne Fredly og Christen Sveaas er blant investorene som tar riggprosjekter på børs. DNB-topp peker på flere årsaker til noteringsrushet.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.14

  E39 stengt ved Bogafjell

  E39 ved Bogafjell i Sandnes, blir stengt i 10 minutt på grunn av berging av et vogntog som hadde kjørt seg fast

 • Onsdag 19. juni kl. 16.13

  Dømt til fengsel for tappetårn-tyveri

  En mann fra Sør-Rogaland er dømt til fengsel i 28 dager for å blant annet ha stjålet to tappetårn fra et utested i fjor høst. Mannen fikk også med seg en jekketralle og alkohol fra utestedet. Fra et annet lokale stjal mannen en høyttaler og to miksepulter, blant annet.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.07

  Coop Obs: Solgte ulovlig myggmiddel

  Skylder på leverandøren.

 • Onsdag 19. juni kl. 16.01

  Sier nei til flere flyktninger til Lillesand

  Lokalpolitikerne i Lillesand har med knappest mulig flertall sagt nei til å ta imot flere flyktninger i år, skriver Lillesands-Posten. Staten har bedt kommunen om å bosette 120 flyktninger i år. I januar sa politikerne ja til 60 og sa de senere ville ta stilling til resten. Voteringen om å ta imot ytterligere 60 flyktninger endte med 14 mot 13 stemmer.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.56

  Sykkeltjuvar tatt i Midtbyen i Trondheim

  Politiet fekk tips om eit pågåande sykkeltjuveri like etter klokka 15. To personar blir meldt til politiet for forsøk på tjuveri av ein sykkel og bortvist frå sentrum. Ein av dei to hadde også ein stolen sparkesykkel som har blitt levert tilbake til eigaren, opplyser operasjonsleiar Trond Hangaas i Trøndelag politidistrikt.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.52

  Russisk Wagner-avhopper anker voldsdom

  Den angivelige Wagner-avhopperen Andrej Medvedev er i Vestfold tingrett dømt til 120 dagers fengsel for vold mot en kvinne og en bartender. Dommen blir anket. Det var The Barents Observer som først omtalte dommen. I retten erklærte Medvedev seg ikke skyldig. Medvedevs forsvarer, advokat Brynjulf Risnes, opplyser til NTB at dommen vil bli anket.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.51

  Miljøaktivister har spraymalt Stonehenge

  To medlemmer av miljøaktivistgruppen Just Stop Oil er pågrepet etter å ha sprayet den eldgamle steinformasjonen Stonehenge.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.48

  Nordlandsbanen: Ikke i normal drift før tidligst tirsdag

  Dagavgangene på Nordlandsbanen har denne uken blitt kjørt med buss. Årsaken er at et av SJ sine lokomotiv havarerte sist helg, som gjør at det ikke er nok lokomotiv tilgjengelig til å gjennomføre dagavgangene. Selskapet meldte først at de håpet å gå tilbake til normal drift torsdag denne uken. Men togpassasjerene må belage seg på buss i noen dager til. – Nå har vi akkurat fått melding om at vi ikke klarer å få i stand lokomotivene før tirsdag morgen. Det blir dermed ingen dagtog før mandag. Vi krysser fingrene for at vi kjører dagtog igjen fra tirsdag morgen, sier pressevakt i SJ Norge, Widar Lian.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.47

  Problemer med Norwegians nettsider

  Det bekrefter selskapet overfor VG.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.43

  EM-snakkisen forsvares av treneren: – Uakseptabelt

  Ungarn-spiss Martin Ádám (29) mobbes for utseendet. Det får trener Marco Rossi til å se rødt.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.38

  Kevin Spacey snakker – syv år etter Ari Behn-intervjuet

  Kevin Spacey (64) har etter alt å dømme for første gang kommentert Ari Behns gamle betroelser om «balletak».

 • Onsdag 19. juni kl. 15.33

  Ulykke på Ulefoss

  Nødetatene har rykket ut på trafikkulykke mellom to biler på riksvei 36 ved Ulefoss. Ingen personer er skadet. Den ene bilen skulle svinge av og da ble den påkjørt bakfra. Føreren som er ansvarlig for ulykken, fikk sitt førerkort beslaglagt. Det er moderate skader på bilene, og bilberger er på vei.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.31

  Trafikkulykke på E18 i Sandefjord

  På E18 ved Natvall i Sandefjord har det vært en trafikkulykke med fire biler i nordgående felt. Ingen personer er skadet. Det er noe skader på autovernet. Det fremstår som at det er to forskjellige ulykker, hvor ulykke nummer to skjedde på grunn av oppbremsing til den første ulykken. Tre biler må hentes av bilberging. Vegtrafikksentralen melder at det er redusert fremkommelighet ved stedet. Trafikken flyter forbi i et felt.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.31

  Køyrte 111 kilometer i timen i 90-sone

  Utrykningspolitiet har gjennomført ein fartskontroll langs E6 ved Skredmoen i Rana. Resultatet blei fem forenkla førelegg. Den høgste farta blei målt til 111 kilometer i timen i ei 90-sone.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.23

  PST undersøker forbindelse mellom «pedojegere» og høyreekstremisme

  PST sier til VG at det er for tidlig å fastslå en sammenheng. «Pedojeger»-gruppen avviser høyreekstrem kobling, men beklager publisering av voldsvideoen.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.11

  PST undersøker koplingar til valdsvideoar

  Politiets tryggingsteneste (PST) seier til NRK at dei no jobbar med å undersøke om valdsvideoar spreidde på nett med formål om å avsløre overgrep, er knytt til ein høgreekstrem ideologi. – Vi undersøker om personar som utfører denne valden og oppfordrar til den, er knytt til ein høgreekstrem ideologi, seier seniorrådgjevar i PST, Martin Bernsen. – Vi er kjende med fenomenet, og no undersøker vi om det ligg ein høgreekstrem ideologi til grunn for desse handlingane. Vi har ikkje konkludert, men jobbar med saka, seier Bernsen. Ein person bak ei nyoppretta gruppe som oppmodar til «å ta dei pedofile» som NRK har vore i kontakt med, avviser påstandane om koplingar til høgreekstrem ideologi. – At vi er ei høgreekstrem gruppe er ikkje eit aktuelt tema ein gong. Å stemple oss som høgreekstreme blir heilt feil, skriv personen. I ei pressemelding frå ein av kontoane som har delt ein valdsvideo frå Gaupne i Vestland, står det at gruppa «tek avstand frå væpna vald og ønsker å presisere at vi på ingen måte støtter den knivstikkande handlinga som fann stad».

 • Onsdag 19. juni kl. 15.09

  Motorsykkel har velta på E6 i Verdal

  Politiet rykka ut til ei trafikkulukke ved Vinne i Verdal der ein motorsykkel har velta. Førar av motorsykkelen blir tatt med til legevakta for ein sjekk. Sykkelen er ute av vegbanen.

 • Onsdag 19. juni kl. 15.00

  Sammen mot flom

  Det settes nå i gang et arbeid for å begrense skadene fra fremtidige flommer i Tovdalsvassraget. De fire kommunene langs elva - Kristiansand, Birkenes, Froland og Åmli etablerte i dag en arbeidsgruppe sammen med NVE og Statsforvalteren. De skal sammen finne løsninger for hvordan flom kan unngås ved bruk av naturen fremfor å regulere med betongkonstruksjoner. Det kan være løsninger med naturlig vegetasjon og endre måten vannet ledes på.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.58

  Fant avvik i rutinene til demenstjeneste

  Lyngdal kommune får refs av Statsforvalteren i Agder etter et tilsyn rettet mot tilbudet til hjemmeboende med demens i omsorgsbolig på Lyngdal helsehus. I rapporten fra tilsynet pekes det på flere avvik knyttet til rutiner. Tilsynet ble gjort i oktober 2023. – I dette tilfellet må vi erkjenne at vi kan og må bli bedre på en del rutiner og systematikk, sier kommunalsjef for helse og velferd, Ingunn Skretting, i en pressemelding. Hun sier de har tatt tak i flere av avvikene som statsforvalteren fant.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.47

  Utrykking til Storehaugen Fv. 698

  Politiet meldte kl 14.41 om ei mogleg trafikkulykke ved Storehaugen på Fv. 698 i Sunnfjord. Brannvesen og ambulanse er på staden. Politiet opplyser seinare om at det var ein bil som køyrde over ein fartsdum, som resulterte i at airbagen vart utløyst.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.47

  Utrykking til fv. 609 ved Førdefjorden i Sunnfjord

  Brannvesenet fekk kl. 14.32 ei automatisk melding om trafikkulukke, meldte politiet på X. Brannvesen, politi og ambulanse er på staden. Politiet opplyser seinare om at det var ein bil som køyrde over ein fartsdump, som resulterte i at airbagen vart utløyst.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.45

  Mann tiltalt for drapet på ukrainske Kateryna (31)

  Kateryna Kozhoma ble drept på et hotell i Bergen. Nå er mannen hun hadde barn med tiltalt.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.38

  Tiltalt for knivdrap på ukrainsk flyktning

  Ein 40 år gamal mann er tiltalt for å ha drepe ei 31 år gamal ukrainsk kvinne med kniv på Magic Hotel i Bergen i juli i fjor. Mannen og kvinna kom til Noreg frå Ukraina tidleg i 2023 saman med sonen sin. Dei to var gift, men hadde starta ein separasjonsprosess. Mannen innrømmer straffskuld for drap. Det er sett av seks dagar til saka i Hordaland tingrett. Magic Hotell blei brukt som asylmottak då drapet skjedde.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.38

  Tiltalt for knivdrap i Bergen

  Ein 40 år gamal mann er tiltalt for å ha drepe ei 31 år gamal ukrainsk kvinne med kniv på Magic Hotel i Bergen i juli i fjor. Det melder Bergens Tidende. Mannen og kvinna kom til Noreg frå Ukraina tidleg i 2023 saman med sonen sin. Mannen innrømmer straffskuld for drap.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.38

  Flere personer forstyrret åstedsbefaring

  Tre personer forsøkte å forstyrre en åstedsbefaring i straffesaken mot en drapsforsøkstiltalt mann i Kristiansand i ettermiddag, melder politiet. To av personene ble bortvist fra stedet. En person ble tatt med bort fra stedet av politiet.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.31

  Sørlandet blir værvinner fremover

  Sørlandet blir blant værvinnerne inn mot helgen, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis. Sør-Norge kan se fram mot mye sol og temperaturer over 20 grader, ifølge meteorologen. I helgen kan det likevel komme lavtrykk fra Danmark som beveger seg nordover og gi noen regnbyger på både Østlandet og Sørlandet. Men etter vil det komme høytrykk som gir høyere temperaturer fremover. – Det ser ut til at høytrykket vil etablere seg og gi mer stabilt vær som det var i mai. Det vil bli mye sol og varme i sør og øst, sier Sarchosidis.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.15

  Husker ikke drapshandlingen

  19-åringen som er tiltalt for å ha drept sin 22 år gamle ektemann i Porsgrunn i november i fjor, husker ikke selve drapet. Hun var redd og hevdet at 22-åringen hadde en kniv på innerlomma. Da mannen gjorde tegn til at han skulle ta fram kniven, slo hun ett slag mot beina hans med et balltre. 19-åringen sa i retten i ettermiddag at det neste hun husker er at hun satt over 22-åringen. Mannen lå da på ryggen på gulvet og blødde fra hodet, ifølge kvinnen. 19-åringen sa at de kranglet etter dette og at hun tok kniven fra 22-åringen. – Det mangler en halvtime fra minnet mitt, sa 19-åringen. Kvinnen er nå ferdig med sin forklaring. Ifølge tiltalebeslutningen døde 22-åringen av gjentatte balltreslag mot hodet. Rettssaken avsluttes onsdag i neste uke.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.14

  Nederlandsk motstand for Brann

  Brann møter nederlandske Go Ahead Eagles i serieligaens andre kvalifseringsrunde. Det ble klart i trekningen i sveitsiske Nyon. Brann kvalifiserte seg til serieligaen gjennom fjorårets andreplass i serien. De risikerte å møte følgende lag: * FC København (Danmark) * Vinneren av Atlètic Club Escaldes (Andorra) og F91 Dudelange (Luxembourg) * Go Ahead Eagles (Nederland) * St Mirren FC (Skottland) * Vinneren av FK Auda (Latvia) og B36 Tórshavn (Færøyene) Brann begynner med bortekamp i Nederland 25. juli. Hjemmekampen går 1. august.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.10

  Kongelig sølvbryllup i dag

  Prins Edward (60) og hertuginne Sophie (59) har klart det som ingen andre av dronning Elizabeths barn har gjort – nemlig å holde sammen.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.08

  Stortingsvara skal jobbe i PR-byrå

  May Britt Lagesen (Ap) skal jobbe med å påvirke politikere. Unntatt når hun møter i Stortinget og stemmer sammen med dem.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.06

  Ny matte til Sør Arena

  Kunstgresset på Starts hjemmebane Sør Arena vil bli skiftet ut innen få måneder. Det sier daglig leder Sveinung Hedding-Valvik til Fædrelandsvennen. Banen gikk gjennom en rekke tester i fjor, med ulike resultater. Norges Fotballforbunds tester godkjente arenaen for spill, mens et uavhengig firma mente kunstgresset ikke var godt nok.

 • Onsdag 19. juni kl. 14.00

  Til sykehus etter trafikkulykke

  En person er fraktet til sykehus med ambulanse etter en kollisjon mellom en bil og en elsparkesykkel i Kristiansand, melder politiet. Skadeomfanget er ukjent. Politiet er på stedet for å finne ut hva som har skjedd.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.53

  Gir 1,2 milliarder til grønne skip

  Statlige Enova gir milliardstøtte til ni hydrogenskip og seks ammoniakkskip.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.51

  Fv562 Stongafjelltunnelen stengt

  Fv562 Stongafjelltunnelen på Askøy er stengd grunna store mengder med byggemateriale i vegbana, melder Vegtrafikksentralen vest.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.51

  Fv562 Stongafjelltunnelen er opna

  Fv562 Stongafjelltunnelen på Askøy var stengd grunna store mengder med byggemateriale i vegbana. No melder Vegtrafikksentralen vest at tunnelen er open.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.36

  – Det er noe helt, helt annet

  Mens forrige VM var preget av store politiske debatter, har Tyskland-EM vært en eneste stor folkefest. Og det merkes, særlig for danskene.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.30

  Høy risiko for utbrudd av stor granbarkbille på Sør- og Østlandet

  Tall fra barkbilleovervåkingen viser at det er høy risiko for utbrudd i deler av Sør- og Østlandet, ifølge Landbruksdirektoratet. Barkbilleovervåkingen for deler av Sør- og Østlandet viser svært høye fangstverdier fra første og andre tømming i flere av kommunene som ble rammet av storm og vindfellinger vinteren 2021/22. – Hvis det kommer en billetopp i 2024 som følge av vindfellingene for tre år siden, er det nå risikoen for utbrudd av stor granbarkbille er på det høyeste, sier rådgiver Silje Stavdal i Landbruksdirektoratet. De skriver at tømmer som er hogd ikke må bli liggende, men transporteres ut av skogen før klekking av skadegjørende insekt. Dette reduserer risikoen for utbrudd, og er nedfelt som et krav i bærekraftsforskriften.Landbruksdirektoratet anbefaler skogeiere å sjekke i Skogportalen hos Norsk institutt for bioøkonomi (Nibo) om skogen er ekstra utsatt. (NTB)

 • Onsdag 19. juni kl. 13.28

  Leder for Andresen-stiftelse er klar: – Føler meg trygg på det valget

  Kristin Skogen Lund skal lede stiftelsen som tar over kontrollen av Ferd når milliardær Johan H. Andresen gir seg: – Kanskje jeg aldri tiltrer, sier Skogen Lund

 • Onsdag 19. juni kl. 13.28

  Leder for Andresen-stiftelse er klar: – Føler meg trygg på det valget

  Kristin Skogen Lund skal lede stiftelsen som tar over kontrollen av Ferd når milliardær Johan H. Andresen gir seg: – Kanskje jeg aldri tiltrer, sier Skogen Lund

 • Onsdag 19. juni kl. 13.24

  Advarer om oppsøkende håndverkere

  A-krimsenteret i Agder advarer om at oppsøkende håndverkere som driver virksomhetene sine ulovlig nå er aktive på Sørlandet. Senteret har fått informasjon om at det er observert slike håndverkere fra Mandal til Arendal. Senterleder, Øyvind Lorentzen, sier at de i tillegg har fått opplysninger om at bedrifter oppsøkes av håndverkerne. – Det kan tyde på at flere nå forsøker å få en fot innenfor proffmarkedet, sier Lorentzen.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.24

  Person falt åtte meter i klatreulykke i Svolvær

  Skadeomfanget er ukjent.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.24

  Person falt åtte meter i klatreulykke i Svolvær

  Klatreren blir fløyet til sykehus.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.22

  For en feststart – men vi er ikke så mye klokere

  Da har vi sett alle i EM. Da er vi vel blitt klokere? Ikke så veldig. Men vi er blitt gladere.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.21

  Klatreulykke i Svolvær

  Politiet melder om klatreulykke på Fløyfjellet i Svolvær. Ifølge politiet skal det være en person i et klatrefølge på 6 stk som har falt ca 8 meter. Politi og ambulanse er på stedet ved foten av fjellet. De har ikke kontakt med klatreren som har falt per nå. Klatrere på stedet vil forsøke å fire den skadde ned, fra en fjellhylle. Politiet sier at de foreløpig er usikker på skadeomfang, men skriver at personen er våken og bevisst. SAR Queen er på tur til stedet fra Bodø, skriver HRS Nord-Norge.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.21

  Klatreulykke i Svolvær: Klatrer nå hentet ut

  Politiet meldte om en klatreulykke på Fløyfjellet i Svolvær i Vågan kommune klokken 13.20. HRS Nord-Norge melder nå at personen er hentet ut av redningshelikopteret og tatt med til Bodø. Der blir vedkommende overført til helsevesenet. Vedkommende var i et klatrefølge på seks personer og falt cirka åtte meter, ifølge politiet. Politi og ambulanse var på stedet ved foten av fjellet. Klatrere på stedet forsøkte å fire den skadde ned fra en fjellhylle. Politiet meldte da at personen var våken og bevisst. Redningshelikopteret SAR Queen reiste til stedet fra Bodø, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge. Svolvær Alpine Redningsgruppe ble også varslet.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.21

  Klatreulykke i Svolvær: Starter utheising av person

  Politiet melder om klatreulykke på Fløyfjellet i Svolvær. Redningshelikopter er nå fremme på stedet og starter utheising av klatreren som har falt. Personen, i et klatrefølge på 6 stk, har falt cirka 8 meter, ifølge politiet. Politi og ambulanse er på stedet ved foten av fjellet. De har ikke kontakt med klatreren som har falt per nå. Klatrere på stedet vil forsøke å fire den skadde ned, fra en fjellhylle. Politiet sier at de foreløpig er usikker på skadeomfang, men skriver at personen er våken og bevisst. Redningshelikopteret SAR Queen reiste til stedet fra Bodø, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge. Svolvær Alpine Redningsgruppe er varslet.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.20

  Her blir det halv pris for å ha unger i barnehagen

  Fra 1. august halveres foreldrebetalingen for barn med full plass i barnehagene i Brønnøy, Sømna, Bindal, Vega og Vevelstad. Det skriver Brønnøysunds Avis. I dag koster det 3.000 kroner for å ha et barn i full plass i barnehagen. Dette er makspris for en barnehageplass. Eventuelle kostpenger kommer i tillegg. Fra 1. august halveres prisen, men halveringen av prisen gjelder kun for de mest spredtbebygde kommunene i landet. Det besluttet Stortinget i statsbudsjettet for 2024. For Sør-Helgelands del havner våre fem kommuner innenfor denne kategorien sammen med 189 andre kommuner i landet. For de mer sentrale kommunene reduseres maksprisen fra 3.000 kroner til 2.000 kroner fra 1. august.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.20

  Enda et lam drept i Bymarka – hund går fremdeles løs

  Tirsdag ettermiddag ble fire lam drept og flere skadet da to hunder gikk løs på dem i Bymarka i Trondheim. Den ene hunden ble skutt av politiet på stedet, men den andre stakk av og er foreløpig ikke funnet. Onsdag ble enda et lam funnet drept i marka, mellom to og tre kilometer fra der det andre angrepet skjedde, skriver Adresseavisen. – Det er et oppdrag som gjør at vi ansvarliggjør hundeeieren. Vi kan ikke gå Bymarka rundt etter den. Vi vet heller ikke om den har drept i dag eller om det er fra i går, sier operasjonsleder Anlaug Oseid til avisen. Hun understreker at de hadde avlivet hunden om den ble tatt på fersken i å drepe lam i dag.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.14

  Lander på to sykehus på Helgeland

  Helse Nord-styret har i dag vedtatt at de vil ha to akuttsykehus på Helgeland, lokalisert til Mo i Rana og Sandenessjøen. Men de ber nå helseministeren justere struktvedtaket fra 2020 slik at de får bestemme mer av innholdet sjøl. I tillegg kommer det fram av dagens vedtak at det også skal være et tilbud i Mosjøen i framtida, og at det disktiktsmedisinske senteret i Brønnøysund skal bestå.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.14

  Aftenbladet: Henrik Ingebrigtsen står over friidretts-NM med kneplager

  Henrik Ingebrigtsen (33) kan ikke delta i friidretts-NM på hjemmebane i Sandnes. Han plages med et kne, melder Stavanger Aftenblad. Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen er derimot påmeldt mesterskapet neste helg. Henrik Ingebrigtsen var nylig i aksjon på 5000 meter under EM i Roma. Dere endte han som nummer 25. I etterkant har han hatt trøbbel. – Han har etter EM slitt med et kne, og prioriterer derfor trening og restitusjon. Han syns det er kjedelig å stå over, for NM på hjemmebane var noe han hadde sett fram til, sier presserådgiver Espen Skoland til Aftenbladet. Med NM ute av bildet, har Ingebrigtsen dårlig tid på seg i jakten på å klare OL-kravet. 33-åringen åpnet etter EM opp om at han hadde fått påvist krystallsyken. Det har preget sesongen hittil. (NTB)

 • Onsdag 19. juni kl. 13.10

  Forbyr gravlys med metallokk

  Arendal kommune forbyr gravlys med metallokk på kirkegården av hensyn både til dyr og miljø, skriver Agderposten. Kirkeverge i Arendal kirkelige fellesråd, Bjørg Løhaugen, sier de følger opp det andre kommuner har gjort tidligere. – Kirkevergen i Arendal har fått flere henvendelser og bekymringer om bruk av gravlys på kirkegårdene våre. Flere kommuner har i den senere tid innført forbud mot frittstående gravlys med metallokk, og nå har Arendal gjort det samme, sier hun til avisa.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.06

  Martin fra Sortland var i Amandakomiteen

  I dag la Amandakomiteen frem hvilke filmer som er nominert til Amandaprisen i år, en prestisjefylte filmprisen som deles ut årlig under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Blant de som har plukket ut årets nominerte filmer er Martin Ask Eriksen, som vokste opp på Stokmarknes i Vesterålen, og gikk medier og kommunkiasjonslinja ved Hadsel VGS. – Det var et realt høydepunkt å bli spurt, og jeg svarte ærlig talt at jeg ikke visste om jeg var kvalifisert eller anerkjent nok til å ta på meg det vervet, skriver han til NRK. Han har dermed sett de mer enn 30 nominerte filmene og vurderte dem først individuelt, og så opp mor hverandre. – Som utdannet filmklipper og VFX-artist følte jeg at jeg klarte å bidra med gode argumenter for det visuelle i enkelte skudd, samt for historiefortellingen, rytmen og tempoet i filmene, sier Eriksen.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.06

  Åge Aleksandersen og Sambandet skal spille avskjedskonsert i DnB Arena

  Det ble klart under en pressekonferanse i DnB Arena onsdag ettermiddag. Åge Aleksandersen og Sambandet skal spille avskjedskonserten lørdag 10. mai i 2025. I løpet av en 55 år lang musikerkarriere har Aleksandersen kjørt flere millioner kilometer på norske landeveier og spilt over 5000 konserter. Konserten i Stavanger 10. mai er en del av hans aller siste turné.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.04

  Nanset kvinnelag i fotball trekker seg

  Nanset kvinnelag fra Larvik trekker seg fra seriespillet ni kamper ut i sesongen. Det melder NTB. Ifølge fotballklubben har det vært vanskelig å få tak i nye spillere etter at flere sentrale spillere la opp eller forlot klubben. Det er bakgrunnen for hvorfor klubben nå trekker laget fra de resterende kampene i 2. divisjon denne sesongen. Klubben beklager overfor konkurrenter, sponsorer, supportere, spillere og trenerteam. Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, forstår beslutningen. – Det er trist at Nanset ser seg nødt til å trekke laget, samtidig som vi har respekt for den krevende situasjonen klubben har stått i. I henhold til kampreglementet blir alle lagets kamper nå annullert, samt at laget rykker ned, sier han.

 • Onsdag 19. juni kl. 13.01

  Sjåfør mistenkes for ruskjøring

  En sjåfør som ble stoppet ved Barbudalen i Arendal i ettermiddag mistenkes for ruskjøring, melder politiet. – Blodprøve er sikret og sak opprettes, melder politiet på X/Twitter.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.59

  Meglingen begynner i dag: Her rammer mulig flytekniker-streik

  30 flyteknikere i tre flyselskaper kan gå ut i streik midnatt torsdag dersom partene ikke blir enige.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.50

  Lagkamerat om Mbappé: – Føler seg litt bedre

  Frankrike-stjernen Kylian Mbappé skal gjennom flere undersøkelser foran EM-kampen mot Nederland. Han er angivelig på bedringens vei.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.46

  Avviser forslag fra eldre i Horten

  Kommunestyret i Horten har avvist å behandle et innbyggerforslag fra Pensjonistforbundet Horten og Borre Pensjonistlag, skriver Gjengangeren. De to foreningene har blant annet krevd at kommunen bedrer forholdene for eldre, fjerner eiendomsskatten og utreder konsekvensene av at det kommer til å bli flere innbyggere over 80 år fremover. Vedtaket om å avvise forslaget er i tråd med anbefalingen fra administrasjonen. Kommunedirektøren mener bekymringene som tas opp enten er behandlet allerede, eller skal behandles av politikerne snart.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.46

  Melinda Gates om skilsmissen: – En super-intens tid

  Den tidligere kona til Bill Gates åpner opp om beslutningen og tiden etter. Hun får 12,5 milliarder dollar i skilsmissen.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.44

  Disse er nominert til Amanda 2024

  «Sex» er nominert hele ti ganger til Amanda 2024. Se hele listen på VG!

 • Onsdag 19. juni kl. 12.34

  To bortvist fra Arendal sentrum

  To personer er bortvist fra Arendal sentrum for drikking på offentlig sted og dårlig oppførsel, melder politiet. En av personene anmeldes også for tyveri av øl fra en butikk.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.33

  Drapsforsøkstiltalt angrer på skuddet

  Mannen som er tiltalt for drapsforsøk på Grim i Kristiansand i fjor vinter sa i retten i dag at han angrer på skuddet, skriver Fædrelandsvennen. 28-åringen fra Kristiansand er tiltalt for drapsforsøk etter å ha skutt med hagle mot en bil med to personer i. Han har innrømmet at han skjøt, men at skuddet var ment for å skremme, ikke for å drepe.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.25

  Brenning av prideflagg etterforskes som hatkriminalitet

  – Ut fra det vi så langt vet er det naturlig å etterforske dette som hatkriminalitet, sier politiadvokat Julie Dalsveen til Østlendingen. I forrige uke ble regnbueflagg tent på, og direktesendt på TikTok. Handlingen varte i en time, og underveis i brenninga bad personen bak kontoen om penger til flere prideflagg. Politiet i Innlandet fikk med seg brenninga, og rykket ut. – Flagget brant fremdeles da politiet kom til stedet, sa Dalsveen til NRK etter hendelsen.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.20

  Frifunnet for seksuelt krenkende adferd

  Frostating lagmannsrett har frifunnet en ung trønder som var dømt for å ha forledet en 13 år gammel jente til å sende ham nakenbilder. Han er også frifunnet for å ha sendt bilder og videoer av sitt eget kjønnsorgan. De to hadde tett kontakt over nettet i flere måneder. Men flertallet i lagmannsretten mener det ikke er bevist at tiltalte forledet eller tvang jenta. Et mindretall på tre ville dømme mannen.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.18

  Rikvsvei 13 ved Svotunnelen åpnet igjen rett før klokken 12

  Riksvei 13 i Hjelmeland: Svotunnelen åpna igjen rett før klokken 12. Veien har vært stengt pga. en ulykke, siden klokken 03.30 i natt.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.17

  Norske lag i Europa-kvallik: Dette er motstanderne

  Det blir latvisk eller nordirsk motstand for Bodø/Glimt, dansk motstand for Molde og nederlandsk motstand for Brann.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.16

  Legger ikke ned barneskole

  Namsos-politikerne vil ikke legge ned Namsos barneskole, slik kommunedirektøren foreslår for å spare penger. Namsos kommune går mot et underskudd på 60 millioner kroner i år. Formannskapet sa i går nei til forslaget om å legge ned skolen, men utelukker ikke at det vil komme en ny debatt om skolestrukturen i Namsos. Flertallet av politikerne vil også redusere tallet på ansatte i kommunen med 40 årsverk innen utgangen av 2025.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.13

  Politiøvelse på Ammerud i Oslo

  Onsdag formiddag har politiet en øvelse over Ammerud i Groruddalen i Oslo. – Det er tatt i bruk politihelikoptre og det vil være synlig politi i området en stund, opplyser operasjonsleder Per Ivar Iversen. Akkurat hvor lenge øvelsen vil pågå er uklart.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.12

  «Glans­bildene»

  Jublende barn, gigantiske portretter og tusenvis i gatene.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.10

  Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel – Gaza-krigen skaper frykt

  Myndighetene i Brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom Belgia og Israel i fotball. Krigen i Gaza skaper en sikkerhetshodepine.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.00

  Veien mellom Tau og Årdal åpnet

  Riksveg 13 mellom Ryfylketunnelen og Årdal i Hjelmeland er åpnet igjen etter å ha vært stengt siden 03.30 natt til onsdag. En mann i 50-årene ble onsdag morgen bekreftet omkommet etter en trafikkulykke på stedet.

 • Onsdag 19. juni kl. 12.00

  Mann pågrepet for å ha lastet ned overgrepsmateriale

  En mann i 30-årene er pågrepet etter at politiet fant overgrepsmateriale på en adresse på Innherred i Trøndelag, skriver Trønder-Avisa. De ble tipset av Kripos om at mannen hadde lastet ned materialet. – Vi aksjonerte tirsdag, og har gjort funn, sier politiadvokat Malin Borg til avisen. Mannen blir framstilt for varetektsfengsling onsdag, på grunn av fare for at han kan ødelegge bevis. Kripos fikk tipset om mannen fra den amerikanske organisasjonen National Center for Missing and Exploited Children, som masseovervåker det mørke nettet.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.55

  Gladbeskjed: Nå blir det sol så langt øyet kan se!

  «Sommer i nord – høst i øst», var tittel på en VG-sak for bare fire dager siden. Nå kan det se ut som at bordet har snudd.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.42

  Lykkelig Ida Fladen: – Gode resultater på kreftsjekk

  Ida Fladen (38) deler gladnyhet.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.39

  Høgskolen innfrir universitetskrav

  Høgskolen i Innlandet innfrir kravene for status som universitet. Det konkluderer den sakkyndige komitéen som har vurdert høgskolens universitetssøknad. – Dette er en etterlengtet konklusjon og svært gode nyheter. Det betyr mye for Innlandet og for vår videre utvikling som høyere utdanningsinstitusjon. Vi skal ikke bare være et universitet, men et godt universitet som er kjent for faglig kvalitet i våre utdanninger, og et tett samarbeid med omgivelsene våre, sier styreleder Maren Kyllingstad. Rapporten fra NOKUTs sakkyndige komité skal formelt behandles av styret i NOKUT, som fatter den endelige beslutningen om høgskolens universitetsstatus. Det er Kongen i Statsråd som formelt oppretter det nye universitetet.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.37

  Vil ikke flagge med pride-flagg

  Det blir ikke noe flagging med Pride-flagget på kommunale flaggstenger i Farsund 6. juli. Det bekrefter ordfører Ingrid Williamsen, skriver Lister 24. Kommunestyret har vedtatt at det kun skal flagges med norsk flagg - men SV-representant Elisabeth Stølen bad ordføreren om å snu i saken - og bestemme at det likevel skal flagges med pride-flagg. Noe ordføreren ikke har gjort.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.33

  Fylkesveg 30 åpnet

  Fylkesveg 30 ved Kotsøy er nå rydda og åpna igjen. Vegen ble stengt i går ettermiddag etter at det gikk et ras.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.32

  Drapstiltalt ringte nødnummer

  Kvinnen (19) som er tiltalt for å ha drept sin 22 år gamle ektemann i Porsgrunn i november i fjor, ringte politiet da paret var på legevakta noen timer før drapet. Paret hadde vært i slåsskamp med hverandre og var på legevakta for en sjekk. Mens 22-åringen var inne hos legen, ringte 19-åringen politiets nødtelefon. Hun spurte blant annet om hun kunne anmelde ektemannen i ettertid dersom hun selv ble anmeldt. Hun fortalte også at 22-åringen vekslet mellom å være slem og en god ektemann og at hun hadde tenkt å forlate 22-åringen. 19-åringen fikk råd fra politiet om å la legevakta dokumentere eventuelle skader hun hadde. Kvinnen dro imidlertid hjem og ringte nødtelefonen på nytt. Da ønsket hun å anmelde ektefellen. Hun fikk beskjed om å dokumentere skadene sine selv og komme på politistasjonen dagen etter.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.32

  23-åring dømt for drapsforsøk etter skyting på i Oslo

  Mannen er dømt i lagmannsretten til fem år og ni måneders fengsel for drapsforsøk etter at han skjøt mot en annen mann på Grønland i Oslo i fjor. Borgarting lagmannsrett avviste mannens påstand om at han handlet i nødverge da han i fjor sommer avfyrte et skudd i Olafiagangen ved Grønland T-banestasjon. Mannen han skjøt mot ble ikke truffet. Domfelte hevdet han ble truet på livet og at dette var den direkte årsaken til at han så seg nødt til å avfyre skuddet. Dommen på fem år og ni måneders fengsel gjelder også grov ulovlig bevæpning. Mannen ble frifunnet under dissens i Oslo tingrett i januar i år. Det betyr at det var uenighet mellom dommerne om hva som skulle bli domsresultatet.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.29

  Branntilløp på Stadlandet

  110-sentralen Vest melder om branntilløp i en takkonstruksjon i et bygg under oppføring ved Grøneveita på Stadlandet. – Ingen åpne flammer og ingen personskade, skriver de. Det skal heller ikke være personer i bygget.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.29

  E6 stengt ved Øyertunnelen

  E6 er stengt i Øyertunnelen i retning Lillehammer. Det pågår berging av varebil. Omkjøring er skiltet, melder Vegtrafikksentralen Øst.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.27

  Skjøt på åpen gate i Oslo – dømt for drapsforsøk

  23-åringen er dømt til fem år og ni måneder etter at han skjøt mot en annen mann på Grønland i fjor sommer.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.26

  Personbil og lastebil i trafikkulykke

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil på riksvei 22 på Begby i Fredrikstad. Det er store materielle skader, men det er ikke meldt om personskader, melder politiet på X. Det er trafikale problemer på stedet.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.16

  Trafikkulykke på RV22, Begby

  Nødetatene er på vei til trafikkulykke mellom personbil og lastebil. Det er ikke personskade men det er meldt om materielle skader og trafikale problemet på strekningen.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.01

  TikTok lanserer ny app for foto-deling

  «Whee» er for bildedeling med nære venner.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.00

  Disse er nominert til Amanda

  «Sex» er nominert hele ti ganger.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.59

  Avlyser pride-feiring for ambassadene

  Den årlige feiringen av pride for ambassader i Norge avlyses. Hvert år organiserer den Canadiske ambassaden «Diplomatic Celebration of Pride», en pride-fest for ambassadene. Grunnen til at de avlyser i år er at den israelske ambassaden er blant bidragsyterne, og flere organisasjoner har protestert og boikotter festen. Den israelske ambassaden skal ha nektet å trekke seg fra feiringen.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.58

  Investtech-analyse: To kjøp og ett salg blant oljeaksjene

  – Kursen kan fort stige videre.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.58

  Ronaldo-splittelse etter EM-starten: – Et geni

  39 år gamle Cristiano Ronaldo får både hyllest og litt refs etter Portugals første kamp i EM.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.55

  67 km/t i 50-sona

  Utrykningspolitiet gav ni bilførere en hilsen i form av forenklede forelegg for å ha kjørt for fort i formiddag. Fartskontrollen fant sted i 50-sona på Vesterveien ved Strømmen i Arendal. Høyeste hastighet ble målt til 67 km/t.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.52

  Ruskjørte fem ganger på tre måneder

  En mann har fem ganger i løpet av tre måneder blitt tatt for å ha kjørt bil mens han var påvirket av narkotiske stoffer. Episodene skjedde både i Trondheim, Levanger og på Fosen. Mannen i slutten av 30-årene har heller ikke gyldig førerkort. Tingretten har dømt han til 85 dager i fengsel, også for trusler om å skyte politiet.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.51

  To menn har fått forelegg for å ha forstyrret ørn med drone

  På skitur fløy mennene en drone til et bebodd kongeørnreir, jaget ørnen opp fra reiret og forfulgte den med dronen.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.49

  Flertall for å bygge ned skog til boliger

  Politikerne i Holmestrand kommune har vedtatt at skog kan fjernes for å legge til rette for boliger på Nordre Kleivan. Planutvalgets innstilling fikk flertall under dagens kommunestyremøte. Motstandere av å bygge ned skogen ved Kleivan i Holmestrand møtte fram før møtet startet. Leder Arnljot Strømseng i Kleivanskogens venner sa de skulle fortsette å kjempe for skogen.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.46

  Savnet kvinne kommet til rette

  Kvinnen i 80-årene som forsvant på Kjelsås i Oslo i går kveld har nå kommet til rette. Politiet og frivillige hadde en større leteaksjon etter kvinnen, med blant annet politihelikopter og droner. Kvinnen ble funnet av en turgåer, og er i god behold. Hun ivaretas nå av helsearbeidere for en sjekk.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.46

  Kvinne kommet til rette

  Kvinnen i 80-årene som forsvant på Kjelsås i Oslo i går kveld har nå kommet til rette. Politiet og frivillige hadde en større leteaksjon etter kvinnen, med blant annet politihelikopter og droner. Kvinnen ble funnet av en turgåer, og er i god behold. Hun ivaretas nå av helsearbeidere for en sjekk.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.46

  Marvik skule si framtid i kommunestyret i Suldal i føremiddag

  Kommunestyret i Suldal tar i føremiddag stilling til om grunnskuleelevane på Ropeidhalvøya i ein periode skal flyttast frå Marvik skule til Jelsa skule. Kommunen har trass i fire utlysningar ikkje lukkast i å få tak i to lærarar til Marvik skule frå hausten av. Foreldre til barn på Ropeidhalvøya fryktar at Marvik skule blir lagt ned permanent, dersom elevane blir flytta over til Jelsa.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.44

  Hvorfor denne intense «jakten» på Svein?

  Journalister har stått i kø for å karakterisere Svein på verste måte.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.41

  Gult farevarsel om kraftige vindkast

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om kraftige vindkast for deler av kysten og ytre strøk av Møre og Romsdal og Trøndelag. Det forventes liten storm med vind opp mot 22 m/s. Dette kan gi lokale kraftige vindkast opp mot 30 m/s. Meteorologisk institutt anbefaler å sikre løse gjenstander, og at man er forsktig ved ferdsel i strandsona og på sjøen. Varselet gjelder fra torsdag formiddag til kveld.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.36

  Frank Løke klar for «Rikets Roast»

  Den tidligere håndballspilleren og eventyreren forteller at det blir en indre kamp for å holde seg rolig når folk skal fyre løs mot han.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.35

  Fengsel etter kjøring i cannabisrus

  En mann er dømt til 18 dager i fengsel for ruskjøring etter at han hadde brukt cannabis. Han ble stoppet på E6 ved Stavsjøtunnelen en ettermiddag i mars og blodprøven viste en promille på over 1,2. Mannen hadde også en passasjer i bilen noe som er skjerpende, mener retten. Siktede i begynnelsen av 20-årene må også betale en bot på 14.000 kroner og taper føreretten i to år.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.34

  Har avsluttet søk etter savnet Vestfold-kvinne

  Politiet på Voss har avsluttet søkene etter en kvinne fra Vestfold som har vært savnet siden 8. juni. Kvinnen ble sist sett på Bergensbanen, og det er gjort flere søk i nærheten av Finse. Saken er nå overført til Sør-Øst politidistrikt, skriver Avisa Hordarland.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.30

  Vil ikke stanse utenlandsadopsjoner

  Barneminister Kjersti Toppe har bestemt seg: Norge skal fortsette å adoptere barn fra utlandet også de neste to årene. Men kontrollen skal bedres.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.23

  Prøvde å unndra seg kontroll – straffet hardt

  Under en kontrollaksjon på Ånestad i Løten i natt ble en fører anmeldt for å ha prøvd å kjøre forbi den skiltede kontrollen. Føreren hadde også sikret lasten for dårlig, og hadde brutt kjøre- og hviletidsordningen. En annen sjåfør ble anmeldt fordi både førerkortet og kompetansebeviset hadde gått ut. Sjåføren kjørte også et vogntog med for svake bremser. I tillegg oppdaget Statens vegvesen at et norsk firma hadde tatt på seg transport uten å inneha gyldig løyve for dette. Det førte til et gebyr på 60000 kroner. Da lastebilen også hadde for mye last, fikk firmaet et gebyr på 6700 kroner i tillegg.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.23

  Kevin Costner bryter tausheten om Jewel-ryktene

  I over et halvt år har mediene spekulert på at Hollywood-stjernen (69) og countryartisten (50) er kjærester. Nå svarer han.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.16

  Dømt for voldtekt

  En mann i slutten av 20-årene er i Telemark tingrett dømt til fengsel i 4 år og 2 måneder for seksuelle overgrep mot en kvinne. Mannen, som nektet straffskyld da saken ble behandlet i retten, dømmes for voldtekt og seksuell handling uten samtykke. Han er også dømt til å betale 290.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.15

  Veien fortsatt stengt i Hjelmeland

  Klokken 03.30 natt til onsdag skjedde en alvorlig trafikkulykke i Hjelmeland, og veien ble stengt i flere timer som følge av ulykken. En mann i 50-årene ble bekreftet omkommet etter hendelsen. Klokka 10.14 skriver Vegvesenet at Riksveg 13 på strekningen Tau-Årdal fremdeles er stengt under opprydningsarbeidet som pågår. – Veien vil fortsatt være stengt i flere timer til, opplyser de videre.

 • Onsdag 19. juni kl. 10.01

  Jake Paul møter «MMA-bølle» i bokseringen

  Jake Paul (27) tar ikke pause frem til møtet med Mike Tyson (57) i november. Mike Perry (32) stepper inn 20. juli.