Nyheter:

 • Tirsdag 18. juni kl. 22.55

  Sverige: Snus blir billigere og sigaretter dyrere

  Riksdagen har i kveld stemt ja til en lovendring om avgift på tobakk og nikotin.

 • Tirsdag 18. juni kl. 22.53

  Unggutt avgjorde for Portugal i historisk Ronaldo-kamp

  (Portugal-Tsjekkia 2–1) Cristiano Ronaldo (39) ble den første til å spille i seks fotball-EM – men det var unggutten Chico Conceicao (21) som på overtid skulle bli Portugals store helt.

 • Tirsdag 18. juni kl. 22.49

  Støre har fått seg finsk løpekamerat – sliter med å holde følge

  Jonas Gahr Støre har mye å lære bort. Men ved én anledning skal Finlands president få stå for praten alene.

 • Tirsdag 18. juni kl. 22.22

  Mann ringte politiet og sa han hadde knivstukket en annen

  Politiet i Trondheim fikk tirsdag kveld telefon fra en mann som sa han hadde knivstukket en annen person i Midtbyen i Trondheim. Offeret ble stukket i hånden og kjørt til akuttmottaket på St. Olavs hospital i Trondheim, men vurderes ikke som alvorlig skadet, opplyser operasjonsleder Svein Erik Wagnild i Trøndelag politidistrikt i en melding til mediene. Politiet fikk melding om voldshendelsen klokka 21.30 Også tidligere på kvelden var det en annen voldshendelse i området. . (NTB)

 • Tirsdag 18. juni kl. 22.13

  Voldshendelse i Trondheim

  En person er pågrepet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 22.09

  Røyrvik kommune meldt inn på Robek-lista

  Røyrvik er den første kommunen i Trøndelag som i år blir meldt inn på Robek-lista. – Det er ein alvorleg situasjon for Røyrvik. Det seier ordførar Kennet Tømmermo Reitan til NRK om den økonomiske situasjonen til kommunen. Robek-lista er eit register over kommunar som er i økonomisk ubalanse, og der staten har tatt kontroll over økonomien og avgrensar mellom anna nye låneopptak. – Kvar skal me spare inn pengar? spør ordføraren. Me er avhengige av kvar tilsett og kvar innbyggar me har. Ordføraren fortel at kommunen hamna i den økonomiske situasjonen dei no står i på grunn av rekrutteringsutfordringar. Han trekk særleg fram utgifter knytt til bruk av vikarbyrå i helsesektoren. – Det er klart at det er store utfordringar, legg han til. – Det er ein realitet me må ta innover oss, og så er det mange andre kommunar som står i liknande situasjonar. Røyrvik er den 19. kommunen i Noreg på lista i år. – Eg håper at det at me hamnar på Robek-lista kan hjelpe oss med å finne gode løysingar og gode tiltak. Og at det sender nokre signal oppover i systemet om at me kanskje skulle hatt litt meir inntekter. Det var Namdalsavisa som meldte om Røyrvik sin plass på Robek-lista først.

 • Tirsdag 18. juni kl. 21.55

  Den svenske Riksdagen har vedtatt forsvarsavtale med USA

  Riksdagen i Sverige har vedtatt den omstridte militæravtalen som vil gi USA tilgang til 17 militærbaser over hele Sverige.

 • Tirsdag 18. juni kl. 21.36

  Start sier ja til amerikanske investorer

  Medlemmene i Start sier ja til den omdiskuterte avtalen med amerikanske investorer. Avtalen innebærer en investering på 40 millioner kroner over 10 år. Flertallet ble sikret 360 stemmer for. 85 stemte mot forslaget. Åtte medlemmer stemte blankt og 32 valgte å ikke avgi stemme. 432 stemmeberettigede medlemmer var til stede både digitalt og fysisk på det ekstraordinære årsmøtet i IK Start på Sør Arena tirsdag kveld.

 • Tirsdag 18. juni kl. 21.34

  Flere har fått bot på samme sted på Randaberg

  Politiet har i kveld hatt trafikkontroll like ved Harestad skole på Randaberg. Tre personer ble anmeldt og det ble skrevet ut 45 forenklede forelegg. Høyeste fart ble målt til 59 kilometer i timen i skiltet 30-sone. Dette var den andre kontrollen på samme sted den siste uken. I løpet av disse kontrollene er det gitt 103 reaksjoner fra politiet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 21.31

  Start sa ja til amerikanske investorer

  Medlemmene i kriserammede Start sa tirsdag kveld ja til de amerikanske investorene, som skal gå inn med 40 millioner over ti år.

 • Tirsdag 18. juni kl. 21.25

  Nettverk av «pedojegere» sprer video av overfall: – Veldig farlig

  Videoen som skal vise at en mann blir overfalt av en 14-åring, blir spredt av et organisert nettverk som hevder de lokker menn i overgrepsfelle.

 • Tirsdag 18. juni kl. 21.12

  Diplomater: Over 550 pilegrimer har omkommet i hetebølge i Mekka

  Over 550 muslimske pilegrimer som var på pilegrimsferd til Mekka i Saudi-Arabia, har mistet livet på grunn av heteslag.

 • Tirsdag 18. juni kl. 21.08

  Fant stjålet bil i Tønsberg – funn av kniv og narkotika

  En bil som ble stjålet i Drammen i natt, ble observert i Fjerdingen i Tønsberg. Politiet dro til stedet og hvor det var flere unge mennesker i og rundt bilen. Det ble også funnet kniver og narkotika rundt bilen. Alle personene er under 18 år. Ingen ble pågrepet i saken, men vil bli anmeldt av politiet. Bileier er varslet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 21.03

  Uenige om renten: – Renteheving nå ser jeg som helt uaktuelt

  September, desember eller neste år? Økonomene er uenige om når første rentekutt kommer. Handelsbanken-økonom mener døren også er åpen for renteheving.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.59

  Stjal sprit og alkohol fra Ibsenhuset i Skien

  Politiet har fått melding om tyveri fra Ibsenhuset i Skien, hvor det er stjålet sprit og annen alkohol. Gjerningspersonen ble fanget opp på kamera, som viser seg at vedkommende har vært på stedet to ganger tidligere i kveld. Personen skal ha besøksforbud på stedet. Vedkommende er en kjenning av politiet og er pågrepet. Det var i tillegg en annen person på stedet, som knytter seg til åstedet. Dette er en kjenning av politiet og vedkommende ble også pågrepet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.48

  Sendte melding til venn: «Vær så snill og hjelp meg»

  Oliver Ravn Rønning (22) lot vannet på badet renne – og rømte fra leiligheten han delte med den drapstiltalte 19-åringen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.46

  Du Svein, du Svein

  Vår gøyale Syden-klovn var visst ikke «kansellert» likevel.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.42

  Voldshendelse på matvarebutikk i Moss

  Politiet har pågrepet en kvinne for å ha utøvd vold mot ansatte på en matvarebutikk i Moss. Kunden skal ikke ha ønsket å forlate stedet. – Hun hadde blant annet slått til en ansatt i ansiktet med flat hånd, samt spyttet på en ansatt, sier Atle Vesttorp i Øst politidistrikt. Kvinnen i 30-årene er pågrepet og kjørt til arrest. Hun er anmeldt for forholdene.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.32

  Christian Johnsen ferdig som Aalesund-trener

  Christian Johnsen (47) har vært trener i Aalesund i temmelig nøyaktig ett år.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.27

  Ber medlemmene om mandat

  Styreleder Børre Fredriksen har bedt medlemmene i Start om et mandat dersom avtalen mellom klubben og de amerikanske investorene blir stemt gjennom. Mandatet skal gi styret mulighet til å velge ut to kandidater som skal sitte i styret til aksjeselskapet «Stein på Stein 1905». Styret foreslår i tilfelle Club 21-talsmann Kurt Mosvold og tidligere styremedlem Jens Ove Klev. Club 21 består av 23 personer fra lokalt næringsliv som eier 25 prosent av Starts spillerstall.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.23

  Prins Sverre Magnus har fullført 13 års skolegang – deler nytt bilde

  Prinsen har de siste tre årene vært elev ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.17

  Trafikkulykke i Larvik: Flere til sykehus

  Tre personer er involvert i ulykken på Brunlanesveien. Alle er fraktet til sykehus.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.15

  Aalbu trolig tilbake som hoppsjef

  Jan-Erik Aalbu (60) blir etter alt å dømme ny hoppsjef.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.12

  Moped i trafikkuhell i Larvik

  På Storgata i Larvik har det vært et trafikkuhell. En mopedfører har bremset opp for en bil som lå foran, og har sklidd og deretter veltet. Føreren har smerter i en arm og blir kjørt til legevakt. Uhellet skjedde i lav hastighet. Politiet oppretter ikke sak.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.11

  Færderseilasen flyttes fra Tønsberg

  Norges største regatta, Færderseilasen, flyttes til Moss fra neste år. Etter sju år som målby i Tønsberg, har Kongelig Norsk Seilforening bestemt at arrangementet fra 2025 vil ligge i Moss. Generalsekretær Anders Kristensen sier i en pressemelding at den 77 år gamle seilasen har alltid vært i stadig utvikling, men at deltakerantallet har gått ned de siste årene. Tilbakemeldingene fra seilerne er at de ønsker løp med flere muligheter.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.09

  Fornærma i knivangrepssak reagerer på video

  Mannen i 50-åra som blei offer for ei valdshending med kniv utført av tenåringar i Gaupne i Luster i helga, er framleis innlagd på sjukehus. – Han er prega, men fatta, og det er for tidleg å seie noko om kva skadar han eventuelt får på sikt, både psykisk og fysisk, seier bistandsadvokat Rolf Knudsen til NRK tysdag ettermiddag. Måndag blei det kjent at mannen også fekk status som sikta i saka. Politiet sa også at dei er klare over at det finst video som viser hendinga. Tysdag seier Knudsen til NRK at klienten hans ikkje har sett videoen: – Han reagerer på videoen, det er ei stor tilleggspåkjenning for han. Ein 14-år gamal gut er sikta for drapsforsøk, og fire 15-åringar er sikta for medverknad til grov kroppsskade. Mannen er sikta for grooming, som betyr å ha avtalt eit møte med nokon under 16-år med forsett om å utføre seksuelt overgrep.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.57

  Slår turist-alarm: – Har blitt litt ødelagt

  Til og med turistene er lei av turisme på Mykonos.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.55

  Real Madrid-juvel sikret Tyrkia-seier med drømmetreff: – Et magisk øyeblikk

  (Tyrkia – Georgia 3–1) Fotballfans ble vitne til et vanvittig oppgjør i Georgias første EM-kamp noensinne.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.53

  Bil krasjet i leilighetsbygg

  En bil har kjørt av veien og truffet et leilighetsbygg på Nedenes i Arendal. Verken sjåføren eller bygget skal ha fått store skader, melder politiet. Brannvesenet er på stedet for å bistå.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.50

  Trafikkulykke i Larvik – to personer alvorlig skadet

  Nødetatene har rykket ut på en trafikkulykke mellom to biler i Larvik. Ingen personer sitter fastklemt, opplyser politiet som er på stedet. Operasjonsleder hos politiet opplyser at det er mulig brudd på vikeplikt. Alle tre personer involvert i trafikkulykken er fra Larvik. Det var to personer i bilen som trolig ikke har overholdt vikeplikt. Et eldre ektepar som betegnes som alvorlig og kritisk skadd. Den andre føreren fremstår som uskadd.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.50

  Trafikkulykke i Larvik

  Nødetatene har rykket ut på en trafikkulykke mellom to biler ved krysset Brunlanesveien og Tanumveien i Brunlanes i Larvik. Tre personer er involvert i ulykken. Ingen personer sitter fastklemt, opplyser politiet som er på stedet. Operasjonsleder hos politiet opplyser at en bil har kjørt Brunlanesveien i retning Larvik, mens den andre bilen har kjørt ut fra Tanumveien og svingt mot Larvik. – Første bil rakk ikke bremse og kjørte på bilen som kom fra Tanumveien bakfra. Mulig brudd på vikeplikt.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.48

  Bygningsbrann i Tvedestrand

  Brannvesenet er på vei til en bygningsbrann i Østre Skibvika i Tvedestrand, skriver de på X. Ifølge Agderposten er det en brannbil på kaia i nærheten, men at det ikke er bilvei helt ut. Brannvesenet har nå kontroll på brannen, melder politiet. Ingen personer er skadet, og etterslukkingen pågår fortsatt. Det var en utebod ved siden av en hytte som skal ha tatt fyr.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.46

  Putin i Nord-Korea: Takket for Ukraina-støtte

  Nord-Koreas leder Kim Jong-Un erklærte full støtte til Russlands militæroperasjon i Ukraina.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.46

  Trafikkulykke i Arendal

  Brannvesenet er på vei til en trafikkulykke i Påskeveien i Arendal. Det er foreløpig ukjent hva som har skjedd og om noen har kommet til skade.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.36

  Synnøve Berg er tatt ut til OL i Paris!

  Synnøve Berg, elev ved Norges Toppidrettsgymnas i Kongsvinger, er tatt ut til OL i Paris som starter 26. juli. I OL kommer Synnøve til å konkurrere individuelt og på mix-lag. – Vi er utrolige stolte over at Synnøve helt fortjent er tatt ut til OL. Hun har et helt unikt talent, sier sportssjef i skyting på NTG Kongsvinger Kjell Ivar Kolstad.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.33

  Se TV-sendinga klokka 20.45

  På grunn av EM i fotball sendes distriktssendinga klokka 20.45 i kveld.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.16

  Media nektes tilgang på ekstraordinært årsmøte

  Medlemmene i IK Start har bestemt at media ikke får være til stede på det ekstraordinære årsmøtet på Sør Arena i kveld. Det ble avgjort med 222 mot 199 stemmer. Styret i Start anbefalte medlemmene i forkant om å holde møtet lukket. 432 stemmeberettigede medlemmer har møtt opp for å avgjøre om klubben skal si ja til avtalen med de amerikanske investorene for å redde klubbens økonomiske fremtid.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.12

  Valdshending i Midtbyen i Trondheim

  Politiet rykka ut til melding om ei valdshending med kniv i Midtbyen i Trondheim. Politiet væpna seg og fekk fort kontroll på begge partar. Fornærma er sendt til sjukehuset for behandling, men er ikkje alvorleg skadd. Ein mann er arrestert og tatt med til politistasjonen. Politiet opprettar sak.

 • Tirsdag 18. juni kl. 19.06

  Nvidia tar over tronen som verdens mest verdifulle børsselskap

  «AI-yndlingen» har steget over 170 prosent på børs i år.

 • Tirsdag 18. juni kl. 18.55

  Mann i 80-årene druknet i Tvedestrand

  En mann i 80-årene er erklært død etter han ble funnet i vannet utenfor Tvedestrand. Helsepersonell var på stedet for å prøve å berge livet hans, noe de ikke lyktes med. Politiet sier det er uavklart om drukningen skyldes et illebefinnende eller om det er et uhell.

 • Tirsdag 18. juni kl. 18.53

  Frykter flom skal ramme hus i Orkland: – Dramatisk

  14 husstander er evakuert, men vannet er nå på retur.

 • Tirsdag 18. juni kl. 18.52

  Hund skutt av politiet i Trondheim: – For å hindre flere sauer i å bli drept

  To hunder har gått til angrep og drept flere lam i Bymarka i Trondheim. Den andre forsvant fra stedet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 18.43

  Trakk eget forslag om Starts fremtid

  Den lokale investoren Eivind Godtfred Sandvik har trukket forslaget sitt om å investere i klubben dersom medlemmene sier nei til avtalen med de amerikanske investorene, skriver Fædrelandsvennen. Sandvik sa mandag at han var villig til å gå inn med en million kroner, med forbehold om at flere andre også bidrar. Slik mente han klubben kunne unngå organisering gjennom dual-modellen, der alle kommersielle rettigheter overføres til amerikanerne.

 • Tirsdag 18. juni kl. 18.27

  Varebil kjørt av veien og ut i grøfta

  En liten varebil har kjørt ut av veien og ned i en grøft på Helgerødveien i Sandefjord. Ingen personer er skadet, og det er heller ingen mistanke om ruskjøring. Bilberger er bestilt og politiet forlater stedet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 18.25

  Fylkesveg 700 i Orkland stengd på grunn av overfløyming

  Heile vegen ved Løkken Verk er stengt og det skal vere skadar på autovernet. Det er mykje vatn i vegbanen og ein flaumstor bekk har tatt med seg nokre trer. Entreprenør er på staden og politiet er på veg. Omkøyring via Storås på fylkesveg 65 og fylkesveg 701.

 • Tirsdag 18. juni kl. 18.02

  Møbelbedrift konkurs - 36 ansatte mister jobben

  Møbelprodusenten har en 78 år lang historie og over 120 millioner kroner i gjeld.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.55

  Longem i ny fransk rettsrunde: – Føler meg maktesløs

  Sprangrytteren Marie Valdar Longem (32) gikk på et sjokktap i fransk rett. Nå skal hun kjempe for å bli frikjent.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.55

  Harry Kane-bekymring: – Han spiller Haaland-rollen

  Englands EM-åpning handlet om matchvinner Jude Bellingham. Harry Kane kom i skyggen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.54

  Oslo Met må kutte 100 millioner i 2025

  Oslo Met vil få 100 millioner mindre fra Kunnskapsdepartementet neste år, skriver Khrono. Det totale kuttet er på 146 millioner i perioden 2025-2027, viser prognosene. – Det er forferdelige tall. Det kommer til å bli tre ganske tøffe år, mente styremedlem Einar Braathen. Oslo Met forsøker nå å gjøre flere endringer for at budsjettet skal komme i balanse i perioden, blant annet å øke inntektene. – Det aller viktigste er at vi tar inn flere studenter som tar flere studiepoeng og gjennomfører studiene, men det tar en stund før inntektene vil komme, sa økonomidirektør Line Haugen på styremøtet tirsdag.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.46

  Hyre fortsetter å tape penger

  Underskuddet ble likevel redusert i 2023, og inntektene økte kraftig.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.45

  E39 Masfjordtunnelen open igjen

  E39 Masfjordtunnelen er opna for trafikk igjen, etter at eit vogntog hadde stansa inne i tunnelen. – Det er eit vogntog som står midt i ein sving, og slik som det står, klarar vi ikkje å ha opent, sa Jørgen Bødtker, trafikkoperatør. Det er mogleg å køyre rundt, via fylkesvegen frå Indre Haugsdalsvegen frå Matre inn til Haugsdal, og deretter vidare på kommunal veg, ut på oppsida av tunnelen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.45

  E39 Masfjordtunnelen stengd

  E39 Masfjordtunnelen er stengd på grunn av eit køyretøy som har stansa, melder Vegtrafikksentralen. – Det er eit vogntog som står midt i ein sving, og slik som det står, klarar vi ikkje å ha opent, seier Jørgen Bødtker, trafikkoperatør. Vegtrafikksentralen har ikkje fått kontakt med sjåfør enno. Det er mogleg å køyre rundt, via fylkesvegen frå Indre Haugsdalsvegen frå Matre inn til Haugsdal, og deretter vidare på kommunal veg, ut på oppsida av tunnelen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.42

  39 år gammel kvinne tiltalt for drap på Grünerløkka i mai i fjor

  En 39 år gammel kvinne er tiltalt for å ha knivdrept sin kjæreste på Grünerløkka i Oslo i mai i fjor. 25 år gamle Mathias Stormbo Macdonald ble funnet hardt skadet i en trappeoppgang i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka 21. mai i fjor. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men 25-åringen ble erklært død på stedet. Nå er 25-åringens kjæreste, en 39 år gammel kvinne, tiltalt for å ha drept ham med et knivstikk i brystet, skriver Dagbladet. – Hun nekter straffskyld for forholdet og ser fram til at saken skal opp for retten, sier hennes forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, til avisen. Rettssaken starter i Oslo tingrett 21. august, og det er satt av to uker til saken. – Det er riksadvokaten som har beordret tiltalen. Den er tatt ut fordi vi har vurdert det slik at vilkårene for straffansvar for drap er oppfylt, og vi er av den oppfatning at vi kan bevise det i retten, sier statsadvokat Johan Moldestad til avisen. (NTB)

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.40

  Mathias (25) drept – kjæresten tiltalt

  Kvinnen i 30-årene nekter straffskyld.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.39

  Lang kø før årsmøtet i Start

  Det er lang kø utenfor Sør Arena før Starts ekstraordinære årsmøte tirsdag. Medlemmene skal stemme over hvorvidt klubben skal skrive under på avtalen med de amerikanske investorene som vil inn med 40 millioner kroner over 10 år. Avtalen har skapt stor debatt blant medlemmene.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.36

  T-banen i Oslo friskmeldt – kjører som normalt fra onsdag

  Signalfeilen som har ført til innstillinger og forsinkelser på T-banenettet i Oslo, er rettet. Fra onsdag morgen kjører T-banen som normalt.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.35

  To avgangar på ferjestrekket Fodnes - Mannheller innstilt i morgon

  To avgangar på ferjestrekket Fodnes-Mannheller på riksveg 5 blir innstilte onsdag grunna naudsynt vedlikehaldsarbeid, melder Vegtrafikksentralen. Det gjeld avgangen klokka 22.20 frå Mannheller og 22.40 frå Fodnes.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.29

  T-banen i Oslo friskmeldt – kjører som normalt fra onsdag

  Signalfeilen som har ført til innstillinger og forsinkelser på T-banenettet i Oslo, er rettet. Fra onsdag morgen kjører T-banen som normalt. Ruter opplyser at feilen på signalsystemet var rettet klokken 16.45 tirsdag ettermiddag, slik at T-banen igjen kan kjøre som normalt. Det vil likevel ta noe tid før alle linjer er i rute igjen – og forsinkelsene vil vare utover tirsdag kveld. – Det vil være normal drift fra onsdag morgen, sier pressetalsperson Øystein Dahl Johansen i Ruter. Feilen på signalsystemet oppsto klokken 12.15 mandag. Feilen første til at linje 2 og 3 har kjørt med begrenset kapasitet, mens linje 1 kun har kjørt mellom Majorstuen og Frognerseteren. Det har vært forsinkelser på alle linjer som følge av feilen. (©NTB)

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.28

  Lastebil med stans på E18 ved Lanner

  E18 mellom Larvik og Porsgrunn har en lastebil fått stans. I sørgående felt mot Porsgrunn, mellom Langangenbrua og Lanner. Politiet er på stedet for å bistå med trafikkdirigering.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.28

  Lastebil fikk stans på E18 ved Lanner

  E18 mellom Larvik og Porsgrunn har en lastebil fått stans. I sørgående felt mot Porsgrunn, mellom Langangenbrua og Lanner. Politiet rykket ut til stedet og bisto med trafikkdirigering. Like før klokka sju går trafikken som normalt, men det er en del kø på stedet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.28

  Flere turister funnet døde i hetebølge i Hellas – nå advarer også Italia

  Flere turister har omkommet i Hellas den siste uka i en periode preget av skyhøye temperaturer. Nå advarer også Italia om en kommende hetebølge.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.27

  Omfattende kutt i Moss kommune

  Et flertall i kommunestyret i Moss har tirsdag vedtatt en rekke kutt i tjenester, skriver lokalavisen Moss Avis. Melløs sykehjem blir lagt ned. De reduserer også åpningstider i SFO og barnehage, skriver avisen. Tidligere i mai foreslo kommunedirektør Hans Reidar Ness kuttforslag på i overkant av 50 millioner kroner. Flere av disse forslagene ble vedtatt tirsdag, skriver avisen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.18

  NRK: Warholm dropper trolig friidretts-NM: – Krevende å finne plass

  Friidrettsstjernen Karsten Warholm står trolig over NM i Sandnes i slutten av juni, skriver NRK. Valget begrunnes med at konkurranseprogrammet er tett.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.07

  Tunnel stengt i Brønnøysund: Indikasjon på brann

  Tosentunnelen på fylkesvei 76 i Brønnøysund er stengt etter indikasjoner på brann, melder vegtrafikksentralen. Mannskaper fra vegtrafikksentralen rykker ut for å undersøke hva som har skjedd. Det skal også være mye lyn i området.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.07

  Tunnel var stengt i Brønnøysund

  Tosentunnelen på fylkesvei 76 i Brønnøysund var stengt etter indikasjoner på brann, meldte vegtrafikksentralen i 17-tiden. Tunnelen er nå åpen igjen etter en teknsik feil.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.57

  Lynnedslag i einebustad på Ler

  Naudetatane rykker ut til Lundamo der lynet har slått ned i ein einebustad på Ler i Melhus. Alle bebuarane er ute av huset og i sikkerheit. Ingen av dei fire personane på staden er skadd. Det skal kome røyk frå stikkontaktar og sikringsskapet i huset. Brannvesenet er på staden og jobbar med å få oversikt over situasjonen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.57

  To personar fekk hovudsmerter etter lynet slo ned i eit hus på Ler

  Naudetatane rykker ut til Lundamo der lynet har slått ned i ein einebustad på Ler i Melhus. Alle bebuarane er ute av huset og i sikkerheit. To av dei fire personane på staden har fått hovudsmerter etter lynnedslaget. Det skal kome røyk frå stikkontaktar og sikringsskapet i huset. Brannvesenet er på staden og jobbar med å få oversikt over situasjonen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.54

  Utforkjøring på E6 – ambulanse på stedet

  En bil med to personer har kjørt av veien ved Ømmervatnet på E6, litt nord for Mosjøen. – Vi er på vei til stedet nå. Ambulanse var tilfeldigvis på stedet og tar hånd om to personer. Vi har ikke fått melding om alvorlige skader, sier operasjonsleder Veronica Nylund. Deler av veien er sperret på grunn av ulykken.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.54

  Trysil: 170 husholdninger uten strøm

  Kommunikasjonsrådgiver Cecilie Gregersen hos Elvia forteller at de ikke vet årsaken til strømbruddet enda. – Vi har montører som er på stedet. Vi vet foreløpig ikke hvor lang tid det vil ta å få tilbake strømmen, men vi har montører som jobber så fort de kan med å gi folk strømmen tilbake, sier hun til NRK Innlandet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.47

  Mjøndalen-drapet: Møttes på parkeringsplassen

  Kvinnen satt i bilen alene da den nå drapssiktede mannen kom og satte seg inn.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.41

  Tre mossinger til OL i Paris

  Golfer Kristoffer Evensen Ventura, roer Erik Ándre Solbakken og skytter Erik Watndal er tatt ut til OL i Paris. Det skriver Moss Avis. De tre mossingene er blant 16 utøvere som i dag ble tatt ut til de olympiske leker. OL i Paris starter 26. juli og varer til 11. august.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.24

  Aftenposten: NRK avpubliserer ikke «Team Ingebrigtsen»

  NRK varslet i forrige uke at de vurderte en avpublisering av «Team Ingebrigtsen». Nå har de bestemt seg: Serien blir ikke tatt av luften, skriver Aftenposten. – Vår holdning er som den har vært hele tiden: Vi ønsker ikke å avpublisere serien. Men vi kan gjøre en ny vurdering dersom vi får en konkret tilbakemelding fra familien om at det er særlig belastende for de som deltar i serien at den ligger ute. Frem til i dag har vi ikke fått en slik henvendelse, sier programdirektør Petter Wallace.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.22

  NRK avpubliserer ikke «Team Ingebrigtsen»

  Serien om familien Ingebrigtsen fjernes ikke fra NRK TV. Det melder Aftenposten.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.15

  Datasystemet for å hente ut resepter på apoteker er oppe igjen

  Et datasystem for å hente ut resepter på apoteker var nede i flere timer tirsdag. Problemene rammet en tredel av landet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.15

  Utsetter drapsforklaring

  Telemark tingrett må utsette drapsforklaringen til en 19 år gammel kvinne til onsdag. Retten hadde satt av hele dagen til 19-åringens forklaring, men kvinnen rakk bare å forklare seg om hennes forhold til 22-åringen og to voldsepisoder hun også er tiltalt for. 19-åringen er tiltalt for å ha drept 22-åringen med et balltre i parets leilighet på Hovenga natt til 27. november i fjor. Retten er nå hevet. Rettssaken fortsetter onsdag klokka 0900.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.12

  Rykker ut til trafikkuhell i Ørland

  Tre personar er involvert i eit trafikkuhell på Fru Ingers vei i Ørland kommune i Trøndelag. Ein av bilane braut vikeplikta då uhellet skjedde. Sjåføren får førarkortet midlertidig inndratt. Alle personane er vaken og oppegåande, melder politiet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.12

  – Når du er landets idiot, må du stå frem

  Maximilian Wöber (26) ble den store synderen i EM-åpningen mot Frankrike. Østerrikes stopper hylles imidlertid for det han gjorde i etterkant.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.06

  Bil skal ha treft ein mur i Måløy

  Politiet melder at ein bil har treft ein Mur i Måløy, knust eit spegel og køyrd vidare. Føraren, ein mann i 30-åra, har fått beslaglagt førarkortet sitt. Bilen skal også ha køyrd over foten til ein 13-år gamal gut. Guten er på lokal legevakt saman med familien. Politiet har vore i kontakt med bilføraren og det er ikkje mistanke om køyring i ruspåverka tilstand. Politiet har oppretta sak.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.02

  Vestvågøy: Melding om at person er skadet på fjellet

  Røde Kors er på vei opp for å hjelpe vedkommende ned fra fjellet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.02

  Meiner evakuering tok for lang tid

  Evakueringa etter at eit godstog spora av i Arna i mars tok alt for lang tid. Det meiner Vy, som har skrive brev om dette til Bane Nor. Eit passasjertog med om lag 200 passasjerar blei ståande i fleire timar i Arnanipa tunnel etter ulykka, etter at toget mista straumen. Vy stiller spørsmål om kva som var årsaka til at det tok så lang tid. – Det tok altfor lang tid å få evakuert toget. Derfor har vi sendt eit brev til Bane Nor for å legga litt trykk på å få svar på evalueringa av hendinga, seier direktør for produksjon og trafikksikkerhet, Kenneth Løkken Svendsen til NRK. Etter at dei sende brevet, blei Vy invitert til eit evalueringsmøte i august.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.01

  Melding om skadet person på fjell i Lofoten

  Politet har fått melding om en skadet person på fjellet Vetten i Vestvågøy kommmune. Røde Kors er på vei opp for å hjelpe vedkommende ned fra fjellet, ifølge politiet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.57

  Eksperter foreslår nytt søkeverktøy for aksjer

  Etter fjorårets aksjeavsløringer har næringsministeren mottatt et forslag til et digitalt søkesystem.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.56

  Motorsykkelførar sendt til legevakta etter kollisjon på E6

  Ein motorsykkel har køyrd inn i ein bil bakfrå på E6 i sørgåande retning ved Sluppen i Trondheim. Førar av motorsykkelen klager på smerter i ei hofte og blir tatt me til legevakta for ein sjekk. Det er kø på staden, men dette vil løyse seg opp etter kvart, melder politiet. Politiet opprettar sak.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.51

  Bil har køyrd av vegen i Orkland

  Naudetatane rykkjer ut til melding om at ein bil har køyrd i grøfta på fylkesveg 714 ved Våvatnet i Orkland. Førar er ute av bilen, melder politiet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.45

  Meiner Bergen kommune sjukeleggjer vaksne med epilepsi

  Tysdag ettermiddag skal helsebyråd Marte Monstad orientere helseutvalet til bystyret om saka der 21 vaksne med utviklingshemming fekk nei til dra på sommarleir på Bømlo. Måndag vart det klart at 15 personar likevel kan dra, etter at byråden hyra inn helsepersonell til å følge dei. Men interesseorganisasjonar meiner kommunen no «sjukeleggjer» ei heil gruppe, når dei held fast på at alle med epilepsi treng helsepersonell. – Dette er sløsing med ressursane til samfunnet, og det er direkte urimeleg å sjukeleggjere alle med epilepsi, seier Jørn Sibeko i Epilepsiforbundet. – Dette har vore ei tung sak å jobbe med. Mange har vore bekyrma og tatt kontakt. Det er eit nederlag for demokratiet at vi må ha pressa med på laget, seier Kari Elster Moen i Norsk Forbund for Utviklingshemmede (bildet).

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.45

  Blir skulda for å sjukeleggjere vaksne med epilepsi

  Tysdag ettermiddag måtte helsebyråd Marte Monstad (bildet) orientere helseutvalet til bystyret om saka der 21 vaksne med utviklingshemming fekk nei til dra på sommarleir på Bømlo. Måndag vart det klart at 15 personar likevel kan dra. For etter sterkt press har byråden hyra inn helsepersonell til å bli med. – Det var ikkje aktuelt for meg å trasse medisinskfaglege råd, noko som kan sette folks liv i fare, sa byråden i ekstramøtet. Men interesseorganisasjonar meiner kommunen no «sjukeleggjer» ei heil gruppe, når dei held fast på at alle med epilepsi treng helsepersonell. – Dette er sløsing med ressursane til samfunnet, og det er direkte urimeleg å sjukeleggjere alle med epilepsi, seier Jørn Sibeko i Epilepsiforbundet. – Dette har vore ei tung sak å jobbe med. Mange har vore bekyrma og tatt kontakt. Det er eit nederlag for demokratiet at vi må ha pressa med på laget, seier Kari Elster Moen i Norsk Forbund for Utviklingshemmede. Jenny Amalie Bjørø ved Bømlo Folkehøgskole seier dei tidlegare ikkje har hatt behov for helsepersonell på sommarleirane, men dei er positive til å ha dei der. Kommunaldirektør Kjell Wolff (bildet) tok byråden i forsvar. – For byråden å skulle overprøve vurderingane til etaten og kommuenoverlegen, er ganske tøft. Går det galt, er det byråden som blir stilt til ansvar, uttalar han..

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.38

  Mario Matic forlater ØIF Arendal

  Mario Matic forlater håndballaget ØIF Arendal, bekrefter klubben på sine nettsider. Matic har vært i klubben i fem år. På klubbens nettsider takker han ØIF-fans og medspillere for tiden i klubben. Han vet ikke selv hvor han skal fortsette karrieren.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.36

  Syklist kollidert med traktor – fraktet til sykehus

  En person på sykkel har kollidert med traktor med pallegaffel på Jomfruland i Kragerø. Det fremstår som en alvorlig hendelse, opplyste politiet rundt klokka halv fire. I en ny oppdatering en time senere skriver politiet at ulykken ikke lenger fremstår som veldig alvorlig. Syklisten, en mann i slutten av 40-årene, har trolig fått et benbrudd og blir fraktet til sykehus med luftambulanse. Politiet er ved 18-tiden ferdig med undersøkelser og avhør. Traktorføreren har fått førerkortet sitt beslaglagt.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.36

  Syklist kollidert med traktor – alvorlig hendelse

  En person på sykkel har kollidert med traktor med pallegaffel på Jomfruland i Kragerø. Det fremstår som en alvorlig hendelse, opplyser politiet. Luftambulansen har akkurat landet ved halv fire-tiden. Båtpatruljen fra politiet er på vei til stedet. Ukjent skadeomfang.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.35

  Syklist kolliderte med traktor i Kragerø

  Det er ingen alvorlig personskade.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.35

  Stoltenberg: Mark Rutte er en sterk kandidat til å bli min etterfølger som Nato-sjef

  Jens Stoltenberg sier at man er veldig nær en konklusjon når det kommer til å velge ut den neste generalsekretæren.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.31

  Vestlendingar skaut seg til OL

  Rifleskyttarane Jon-Hermann Hegg og Ole Martin Halvorsen er tekne ut til OL i Paris i sommar. Olympiatoppen tok i dag ut seks skyttarar frå Skyttarlandslaget, av desse fem rifleskyttarar og ein leirdueskyttar. Hegg er frå Lærdal, medan Halvorsen er frå Øygarden. Nyleg sikra vestlendingane 1. og 3. plass under verdscupstemne i München.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.30

  Rolig på Wall Street

  Investorer reagerer forsiktig på ferske detaljhandelstall.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.30

  Tronskifte på Wall Street

  Nvidia-aksjen fortsatte himmelferden på en rolig børsdag.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.30

  Noreg, Storbritannia og Færøyane einige om makrellavtale

  Trepartsavtalen handlar om størrelsen på dei nasjonale kvotane, sonetilgang og vitskapleg samarbeid. Avtalen gjeld, inntil vidare, for tre år. Den norske totalkvoten for 2024 blir dermed 230.000 tonn. – Storbritannia og Færøyane er viktige samarbeidspartnarar for oss. Eg er derfor svært godt fornøgd med at vi har blitt einige om ein fleirårig avtale om forvaltning og fordeling av makrell, der vi saman bidrar til å redusere det totale fiskepresset på bestanden, seier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.27

  Her er krokodillen i boks

  – Da jeg så størrelsen tenkte jeg bare «oh shit», se på det beistet her, forteller den nye krokodilleeieren Nils Harald Reiersen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.25

  Steinras stenger vegen mellom Røros og Støren

  Eit steinras sperrar fylkesveg 30 ved Kotsøy like sør for Støren i Midtre Gauldal i Trøndelag. Vegen blir stengt ut dagen. Ei ny vurdering vil bli tatt i morgon føremiddag. – Vegen er sperra i begge retningar, seier operasjonsleiar Svein Erik Wagnild. Det skal ikkje vere bilar eller personar er ramma av raset. Omkøyring på riksveg 3 via Tynset eller fylkesveg 705 via Selbu. – Geologar er på staden saman med entreprenør. Det sa trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Midt Kristin Ekren til NRK klokka 17.30.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.25

  Steinras sperrar vegen mellom Røros og Støren

  Eit steinras sperrar fylkesveg 30 ved Kotsøy like sør for Støren i Midtre Gauldal i Trøndelag. – Vegen er sperra i begge retningar, seier operasjonsleiar Svein Erik Wagnild. Det skal ikkje vere bilar eller personar er ramma av raset. – Geologar er på staden saman med entreprenør. Det seier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Midt Kristin Ekren til NRK klokka 17.30.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.25

  Steinras sperrer vegen mellom Røros og Støren

  Eit steinras sperrer fylkesveg 30 ved Kotsøy like sør for Støren i Midtre Gauldal i Trøndelag. – Vegen er sperra i begge retningar, seier operasjonsleiar Svein Erik Wagnild. Det skal ikkje vere bilar eller personar er ramma av raset.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.21

  Slukket gressbrann i Lofoten

  Nødetatene rykker ut til melding om brann i gress eller lyng ved Li i Vestvågøy. Brannvesenet driver med slukking på stedet, melder politiet på X. – Brannen er slukket. En person som har tent på med hensikt at det skulle være bråtebrann. Politiet oppretter sak på forholdet, skriver politiet på X.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.21

  Rykker ut til melding om gressbrann

  Nødetatene rykker ut til melding om brann i gress eller lyng ved Li i Vestvågøy. Brannvesenet driver med slukking på stedet, melder politiet på X.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.11

  Politimann utsatt for grov vold i Oslo – etterlyser video og bilder

  Politiet etterlyser film eller bilder av hendelsen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.11

  Etterlyser film/bilder etter grov voldsepisode mot politimann

  Natt til lørdag 8. juni, ca. kl. 01.30 i Oslo sentrum utenfor hotellet The Hub ved jernbanetorget, ble en politimann utsatt for grov vold da han var i tjeneste. Gjerningspersonen ble pågrepet på stedet og sitter nå varetektsfengslet. Saken er fortsatt i en tidlig etterforskningsfase, og det jobbes primært med å innhente informasjon samt gjennomføre avhør. Politiet skriver at de er interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha film eller bilder av hendelsen, eller i området forut for hendelsen, og som de tenker kan være av interesse.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.10

  Trafikkulykke på E6

  Politiet melder at det har vært en påkjørsel bakfra på E6 vestgående ved Ryen. Det er ikke meldt om alvorlig personskade, men det fører til trafikkproblemer på stedet. – Trafikken passerer i et felt forbi ulykkesstedet. Bergingsbil er på vei, skriver politiet på X.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.09

  Statsforvaltaren avviklar omstridd forsøksordning

  Statsforvaltaren i Vestland retter seg etter Sivilombodet, og avviklar forsøket på å forenkla arbeidet med dispensasjonssaker etter plan- og bygningslova. – Vi går no tilbake til slik ordninga var tidlegare, seier statsforvaltar Liv Signe Navarsete. Den nye og mindre formalistiske praksisen har vore omstridd, og i april konkluderte Sivilombodet med at han ikkje var lovleg. – Vi har forståing for Statsforvaltarens behov for prioriteringar. Men praksisen må vere innanfor rammene av lova, sa sivilombod Hanne Harlem til NRK.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.05

  Justin Timberlake er arrestert

  Det melder ABC News og flere andre medier.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.04

  Trafikkulykke mellom to biler i Skien

  På Porsgrunnvegen i Skien har det vært en trafikkulykke mellom to biler. Ifølge politiet er det trolig påkjørsel bakfra. En person i hver bil, og en person har smerter i hodet. Bilene er ute av veien, men det er en del glass i veibanen, opplyser politiet. Fremste bil har stanset for rødt lys ved fotgjengerovergang. Bilen bak stanset ikke og kjørte inn i bilen foran. Det er besluttet førerkortbeslag. Patrulje oppretter sak.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.03

  Rapport: – Alle gjorde sitt ytterste for å finne Torjus

  Hovedredningssentralens evaluering av leteaksjonen etter syv år gamle Torjus Seland i Lindesnes i oktober 2023 konkluderer med at alle gjorde sitt ytterste. Det kommer fram i rapporten. ? I vår gjennomgang har vi ikke identifisert noe konkret som ble avgjørende for utfallet av søket. Dette var en kompleks leteaksjon med stort omfang og ressurspådrag, som drog ut i tid. Hovedinntrykket vårt er at alle stått i det og gjort sitt ytterste der og da for å finne Torjus, sier avdelingsdirektør ved Hovedredningssentralen Sør, Kjetil Lussand. Hovedredningssentralen har likevel funnet viktige læringspunkter etter leteaksjonen. De mener blant annet at de burde vært tidligere varslet, at loggføringen burde vært bedre og at det burde vært jobbet bedre med å hvile og skifte ut letemannskapene. Mellom 1200 og 1500 uorganiserte frivillige deltok i leteaksjonen. Leteaksjonen pågikk i over to døgn. Seland ble funnet død 17. oktober.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.00

  Vei stengt etter trafikkuhell i Haugesund

  Politiet og brannvesen er fremme ved et trafikkuhell i Karmsundgata i Haugesund. Det er tre biler involvert. Det meldes om mye kø på stedet og veien er stengt.

 • Tirsdag 18. juni kl. 15.00

  Vei åpen igjen etter trafikkuhell i Haugesund

  Tre biler var involvert i et trafikkuhell i Karmsundgata i Haugesund tirsdag ettermiddag. Det er mye kø på stedet og veien er stengt, meldte politiet klokken 15. Veien er igjen åpen for fri ferdsel.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.58

  Sørlending tatt ut på J19-landslaget

  Anny Kerim-Lindland fra Vigeland i Lindesnes er tatt ut til det norske J19-landslaget som skal spille trenasjonersturning i Sverige i juli. Kerim-Lindland spiller for IK Start Kvinner. Det norske laget skal møte Sverige og Island i turneringen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.58

  Drapstiltalt benekter vold

  Den 19 år gamle kvinnen som er tiltalt for drapet på Oliver Ravn Rønning (22) i Porsgrunn i fjor, nekter for at hun har kvalt og dunket 22-åringens hode i gulvet. Kvinnen er tiltalt for å ha gjort dette ved to ulike anledninger måneden før Oliver ble drept. Hele dagen er satt av til 19-åringens forklaring, men så langt har hun bare rukket å fortelle om hvordan paret møttes og hvordan samlivet var. I tillegg forklarer hun seg nå om de to voldsepisodene. Hun nekter straffskyld for begge hendelsene og hevder i stedet at det var hun som ble utsatt for vold.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.57

  Sør-Fron: Brann i næringslokale

  Nødetatene har rykket ut til en melding om brann i et næringslokale i Sør-Fron. Brannen er slukket, men nødetatene jobber fortsatt på stedet. Det er meldt om personskade.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.57

  Tek tester Temu: – Fy f***

  10 produkter, 1332 kroner, mye ræl.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.56

  Økokrim skal etterforske avdød advokat i Sandnes

  Økokrim starter etterforskning av mulige bedragerier begått av en avdød advokat i Sandnes. Det er mistanke om omfattende bedragerier.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.55

  Millionstøtte til besøkssenter i Grane

  Statskog gir 1,5 millioner kroner for å realisere et besøkssenter i Grane i forbindelse med åpningne av ny E6-trasé sør for kommunesenteret Trofors. Satsingen skal styrke lokalt næringsliv og skape sterke fagmiljø. Det skriver Statsskog i en pressemelding. Statskogs støtte er særskilt rettet inn mot et senter for bærekraftig naturforvaltning og friluftsliv. Senteret skal bidra til å bygge opp fagmiljø og kunnskap rundt forvaltning av jakt, fiske, friluftsliv og naturområdene generelt. Utviklingsprosjektet omfatter både besøkssenter og en rekke andre funksjoner, som restaurant, ladesenter og annen næring. - Med nasjonalparkene Børgefjell og Lomsdal-Visten i umiddelbar nærhet, og ikke minst Vefsnavassdraget rett utenfor døra, er de naturgitte forholdene for et nasjonalparksenter og villakssenter absolutt til stede, sier regionsjef for Statskog i Nordland, Tore Bjørnstad.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.55

  Ekspertenes råd: Bør du ta ut pensjon fra du er 62 år?

  Et sjakktrekk – eller tidenes tabbe? Har du ikke tjent nok i løpet av yrkeslivet, eller ikke har AFP, kan det bli med drømmen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.54

  Jonas Gahr Støre lover fremdeles rusreform: – Ikke fullmakt til å plage folk

  Regjeringens rushåndhevingsutvalg foreslår ingen innstramming i strafferammen for bruk av små doser med eksempelvis hasj og kokain.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.53

  Brann næringsbygg

  En person er fraktet til sykehus etter en brann i et næringslokale på Hundorp i Sør-Fron. To andre er fraktet til legevakten. Brannen er slukket, men nødetatene jobber fortsatt på stedet, melder politiet til NRK Innlandet. – Politiet er nå i en innledende fase. Vi snakker med vitner og gjør vurderinger om kriminalteknikere skal starte å arbeide der i kveld eller senere, forteller politiets operasjonsleder Mats Vestby Aamodt til NRK.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.42

  Filmstjernen Anouk Aimée er død

  Den franske skuespillerveteranen døde tirsdag – 92 år gammel.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.36

  Fiskere reagerer på nytt forslag

  Fiskere i Tvedestrand reagerer på at kommunen vil innføre såkalte ferdselsårer i området Gjeving-Lyngør-Hagefjordbrygga-Sandøya, skriver Tvedestrandsposten. Hvis forslaget blir vedtatt blir det forbudt å sette fiskeredskaper innenfor området som blir ferdselsåre. – Dette er innføring av skjult fredning, sier Jan Werner Monrad, en av de få gjenværende yrkesfiskerne i Tvedestrand til avisa.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.32

  To fiskere reddet etter 20 timer

  De tsjekkiske fiskerne fikk motorstopp ved øya Veiholmen i Smøla.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.32

  To fiskere reddet etter 20 timer

  De tsjekkiske fiskerne fikk motorstopp ved øya Veiholmen i Smøla.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.29

  Næringsministeren må svare kontrollkomiteen om lederlønninger

  Komiteen skal undersøke regjeringens oppfølging av lederlønninger i statseide selskaper.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.21

  Bil i autovernet

  En bil har kjørt i autovernet i venstre fil på E18 ved Fokserød i Sandefjord. Årsaken er trolig et sykdomstilfelle. Førferen, en mann i 40-årene er sendt til sykehus for behandling. Vegen er foreløpig stengt, men det jobbes med å få trafikken dirigert forbi ulykkesstedet. Bilberger er på vei.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.21

  Bil i autovernet – politiet berømmer trafikkanter

  En bil har kjørt i autovernet i venstre fil på E18 ved Fokserød i Sandefjord. Årsaken er trolig et sykdomstilfelle. Føreren, en mann i 40-årene, er sendt til sykehus for behandling. Ved 15.10-tiden er veien åpen for normal trafikk. Politiet ønsker å berømme trafikkanter som stanset og startet med HLR.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.19

  Kontroll på person som skar hull i dekk

  Politiet har kontroll på en person som har skåret hull i dekkene på en bil som stod parkert på Myrene i Arendal. Personen anmeldes for bæring av kniv på offentlig sted og skadeverk, melder politiet på X/Twitter.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.18

  De 11 beste hodetelefonene med støydemping

  Støydemping har blitt veldig vanlig i trådløse hodetelefoner, men det er stor forskjell i kvaliteten. Det går stort sett en ganske tydelig linje mellom de selskapene som utvikler støydempingen selv, mens de som kjøper hyllevare fra for eksempel Qualcomm gjerne ligger litt bak.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.16

  Varsler kutt i årsverk

  Kommunedirektør i Grimstad, Magnus Mathisen, varsler at det blir nødvendig å kutte i årsverk for å få kontroll på kommunens økonomi, skriver Grimstad Adressetidende. Kommunen ligger an til å gå 50 millioner kroner over budsjettet i år. – Det vil ramme kommunens tjenesteyting. Det oppstår korte perioder der vi ikke klarer å oppnå lovkrav, sier Mathisen til avisa.

 • Tirsdag 18. juni kl. 14.11

  Dømt for overgrep mot sovende kvinne

  En mann er dømt til to år og fem måneder i fengsel for overgrep mot en kvinne som sov. Hun våknet i sengen og trodde det var kjæresten som lå der, men oppdaget tiltalte og fikk varslet andre i huset. I retten nektet han straffskyld for seksuell omgang og mente han bare hadde tatt fornærmede på brystene. Tiltalte i begynnelsen av 40-årene må også betale 150.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.59

  Granskning: Hele familier utslettet i israelske angrep i Gaza

  Israels luft- og bakkeoffensiv i Gaza skal ha utslettet hundrevis av familier i samme blodlinje på bare tre måneder.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.57

  Israelsk medie: Etterretning advarte om Hamas' planer før 7. oktober-angrepet

  Dokumentet skal ha forutsett nøyaktig hvor mange israelske gisler som ble tatt til fange av Hamas.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.53

  Drapstiltalt forklarte seg om forholdet

  Den 19 år gamle kvinnen som er tiltalt for å ha drept 22 år gamle Oliver Ravn Rønning fra Arendal i Porsgrunn i fjor, beskrev forholdet som turbulent i retten i dag. Paret møttes på en datingapp sommeren 2023. De var sammen i fire måneder og giftet seg noen dager før drapet skjedde. 19-åringen er også tiltalt for å ha vært voldelig mot 22-åringen to ganger før drapet. 19-åringen hevdet i retten i dag at hun var utsatt for et kontrollregime, og at ektefellen var den dominerende. Det er det motsatte av hva ektefellen fortalte i politiavhør etter de to voldshendelsene. Kvinnen nekter straffskyld for både vold og drap. Tingretten har satt av resten av dagen til kvinnens forklaring.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.48

  Tatt på fersken i stjålet båt i Oslo-fjorden

  To personer er pågrepet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.44

  Punktert bobil på E39 i Kristiansand

  En bobil skal ha punktert på E39 like ved Trysfjordbrua i østgående retning, ifølge politiet. Vegtrafikksentralen setter ned farten på stedet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.42

  Kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt

  En kvinne er dømt til fengsel i 15 dager for råkjøring på Hitra tidligere denne måneden. I 60-sonen i Barmfjorden ble hun målt til 116 kilometer i timen. Siktede i slutten av tenårene sa i retten at hun visste at hun kjørte for fort. Hun blir også uten førerkort i 18 måneder.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.37

  Evaluering viser at det er for lite leik i skolen

  Regjeringa fekk i dag ei evaluering av seksårsreforma i barneskulen. Reforma kom i 1997 og seinka alderen for skulestart frå sju til seks år. Evalueringa er lagt fram av Oslo Met. Eit av hovudfunna er at det er for lite leiking i skulen. – Evalueringa viser at det er for lite leik i skulen i dag, samanlikna med intensjonen i seksårsreforma og kva forskinga seier om korleis born best lærer, fortel Elisabeth Bjørnestad, professor ved Fakultet for lærarutdanning og internasjonale studium ved Oslo Met.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.35

  Hell i uhell for ferger på Nesna

  Reparatører fra Siemens og Kongsberg-gruppen var allerede på Nesna for å fikse MF Vardehorn. Men før de kom igang sto reserveferga MF Melshorn bom fast. Nå bistår reperatørene i feilsøking for å fikse den, skriver Rana Blad. Ifølge Driftssjef Alf Vidar Jakobsen i Torghatten Nord er det snakk om signalfeil til styring av den ene propellen. – Den er av en art som gjør at vi ikke kan drive fergedriften som normalt, sier Jakobsen. Driftssjefen i rederiet Torghatten Nord sier feilen ikke er uventet. MF Melshorn har ligget til opplag i nærmere ni måneder etter at hun ble tatt ut av operativ tjeneste på E6 i sambandet mellom Bogenes og Skarberget. Da er det ikke uvanlig at det dukker opp noen feil, ifølge Jakobsen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.34

  Venter mye lyn

  Det kan bli mye lyn i deler av Vestfold og Telemark i dag. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå som gjelder frem til klokka 22 i kveld. Det er ventet mye lyn og torden i forbindelse med at det kommer regnbyger. Det blir store lokale forskjeller, og noen steder vil ikke få torden, ifølge varselet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.33

  Skolestart for seksåringene: For lite lek i skolen

  En del av leken forsvant for de minste elevene - etter innføringen av skolestart for seksåringene.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.32

  Motorsyklist av vegen på Toten

  En motorsyklist er skadet etter å ha kjørt av vegen i Øverbyvegen i Vestre Toten. Skadeomfanget er ikke kjent, men vedkommende var ved bevissthet og er kjørt til sykehus for behandling. Det er ikke noen trafikkproblemer på ulykkesstedet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.31

  Flere involvert i trafikkulykke i Eidsvoll

  Det har vært en trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel i Eidsvoll, ifølge politiet. I tillegg er også to fotgjengere involvert i ulykken. – En motorsykkel og en bil har kollidert, mopeden har deretter truffet to fotgjengere. De involverte blir undersøkt av ambulanse, skriver politiet. Føreren av motorsykkelen er kjørt til Ahus med ukjent skadeomfang, men er trolig ikke alvorlig skadd, opplyser politiet. Fotgjengerne er to jenter på 14 år gamle, begge er lettere skadet og blir kjørt til fastlege.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.27

  Nei til bom på gamle E39

  Det blir ikke etablert en ny bomstasjon på gamle E39 mellom Kristiansand og Mandal for å få flere til å bruke den nye motorveien. Det har politikerne i fylkestinget bestemt i dag. Istedenfor skal det gjøres tiltak for å gjøre veien tryggere og fartsgrensen skal settes ned. Saken kan imidlertid komme opp igjen hvis tiltakene ikke får folk over på nye E39. – Jeg håper folk støtter opp om dette og går over på den nye veien. Hvis ikke kan saken komme opp igjen om ett års tid, sier fylkesordfører Arne Thomassen (H). Politikerne vil sette ned bomprisen på nye E39, men det er uklart hvor mye billigere det vil bli å kjøre veien. For å få dette til blir staten bedt om å ettergi gjeld, gi et ekstra tilskudd og tillate fem til ti års lengre innkrevingstid på strekningen. Det legges også opp en ordning som skal gjøre det billigere for lastebiler som kjører mye på veien.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.17

  KPMG melder pride-flagg stjålet

  Revisorselskapet har anmeldt saken til politiet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.12

  Søster slo bror i kamp om OL-billett

  Victoria Gulliksen (32) får OL-plassen i sprangridning på bekostning av lillebror Johan Sebastian (27).

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.11

  Slik får du gjennomslag uten å være leder

  Her er tre råd for hvordan du kan påvirke retningen og få igjennom ideene dine på jobben.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.10

  Ny oppdatering: – Heldigvis utenfor livsfare

  Mia Rusthens familie har kommet med en ny oppdatering fra sykehuset i Italia.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.10

  Hund skutt etter at flere geitekillinger ble drept

  To løse hunder har tatt livet av fire geitekillinger i området i Bymarka i Trondheim. Politiet har skutt én av hundene for å forhindre at flere geitekillinger blir skadd. Politiet er på stedet og arbeider med å stoppe den andre hunden. De har ikke fått kontakt med eieren av hundene.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.10

  Løshunder jakter geitekillinger

  To løshunder har tatt livet av en geitekilling i området Stykket i Trondheim. Hundene jakter fortsatt, og flere geitekillinger er skadd. Patruljer er på vei. Politiet forsøker å komme i kontakt med eier av både hunder og geitekillinger, melder politiet i Trøndelag.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.10

  Hund skutt etter at flere lam ble drept

  To løse hunder har tatt livet av fire lam i området i Bymarka i Trondheim. Politiet har skutt én av hundene for å forhindre at flere lam blir skadd. Politiet er på stedet og arbeider med å stoppe den andre hunden. De har ikke fått kontakt med eieren av hundene.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.10

  Løse hunder drepte geitekillinger

  To løse hunder har tatt livet av fire geitekillinger i området i Bymarka i Trondheim. Politiet har skutt én av hundene for å forhindre at flere geitekillinger blir skadd. Politiet er på stedet og arbeider med å stoppe den andre hunden. De har fått kontakt med eieren av hundene, og kobler Mattilsynet på saken.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.07

  Svindlet datteren for over en halv million kroner

  En mor i slutten av 60-årene er dømt til fengsel i seks måneder for grovt bedrageri og grovt underslag mot sin egen datter. Moren var oppnevnt som hjelpeverge for datteren. Ifølge dommen fra Østre innlandet tingrett skal kvinnen ha fått et lån på 240.000 kroner i datterens navn uten at datteren var kjent med lånet. Moren skal også ha overført og brukt over 630.000 kroner fra datterens konto på ting som ikke var for datteren. Hun er også dømt til å betale erstatning på til sammen 100.000 kroner til datteren.

 • Tirsdag 18. juni kl. 13.01

  Direkteruten til Helsinki fra Bodø gjenåpnet

  I fjor åpnet Finnairs direkterute fra Bodø til Helsinki på Bodø lufthavn. Nå har direkteruten åpnet for andre gang. Det skriver Avisa Nordland. – Mulighetene man får fra denne Helsinki-ruten er nesten ubegrenset om man vil komme seg videre ut i verden. Man er bare ett stopp unna for eksempel Tokyo eller Bangkok, og det er veldig kult. Det sier forretningsutvikler ved Bodø lufthavn, Halvor Waldemarsen i en pressemelding. Per i dag er det bare én direkterute utenom charter fra Bodø, men ifølge Waldemarsen ser framtiden lys ut: – Jeg tror at det bare er et spørsmål om tid før noen i det store utlandet ser at det er en god idé å legge direkteruter til Bodø. Nord-Norge er et veldig «hot» reisemål for tiden, og vi ser en stor vekst hos oss selv om vi ikke har de samme direkterutene som for eksempel Tromsø.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.57

  Anholdt av politiet etter å ha vist fram kniv i Bærum

  Politiet har kontroll på en person på Evje i Bærum som var i besittelse av en kniv. – Personen ble kontrollert av politiet og viste da fram en kniv. Det oppsto et basketak i forbindelse med at politiet tok kontroll på mistenkte og kniv, skriver politiet. Ingen personer er skadet etter hendelsen. Operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen i politiet sier gjerningspersonen er en mann i 40-årene som er kjent for politiet fra tidligere forhold.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.57

  Basketak mellom politiet og ein person med kniv

  I Bærum har politiet fått kontroll på ein person med kniv. I forbindelse med det oppstod det eit basketak mellom politiet og den mistenkte. Det er ikkje meldt om personskade.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.51

  Fraråder bading ved Biodden

  Folk frarådes å bade ved Biodden brygge i Grimstad på grunn av dårlig vannkvalitet, skriver Grimstad Adressetidende. Vannkvaliteten i indre havn måles jevnlig, og ved siste prøvetaking var resultatene ikke som de burde. Vannprøver tas ukentlig, og det er forventet at situasjonen med dårlig vannkvalitet ikke blir langvarig, ifølge avisa.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.49

  Har kjøpt Restauration for fem kroner

  Restauration venneforening har kjøpt emigrantskuta Restauration fra båteier Cato Østerhus. Det skriver de i en pressemelding. Båten er en kopi av utvandrerskipet Restauration som seilte fra Stavanger til New York med emigranter i 1825, som regnes som den første organiserte utvandrerreisen. Prisen på båten er den symbolske summen fem kroner, representert ved en 150-års jubileumsmynt fra Norge som er utstedt i 1975. – Vi er utrolig glade for at Restauration nå er i våre hender,» sier Ann Irene Sem-Henriksen, styreleder i Restauration venneforening ifølge pressemeldingen. Restauration vil i 2025 seile den historiske ruten fra Stavanger til New York samt delta i flere ulike arrangementer som en del av markeringene, noe som ytterligere vil fremme forståelsen og betydningen av denne viktige historien.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.48

  «Bridgerton» går for lesbisk vri

  TV-produsent Jess Brownell forklarer hvorfor hun tok seg friheten å forandre på handlingen i boken. NB: Spoiler-advarsel.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.44

  Lastebil har kollidert i bru

  Politiet har beslaglagt førerkortet til en sjåfør som kjørte en lastebil inn en jernbanebru i Tønsberg. Togtrafikken ble stengt i en periode etter hendelsen, men er nå i gang igjen. Ifølge vognkortet er lastebilen høyere enn åpningen på brua, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.43

  Medisinske eksperter om historisk Ronaldo: – Ser ikke hva som skal stoppe ham

  Når 39 år gamle Cristiano Ronaldo skriver historie med sitt sjette EM, fastslår medisinske eksperter at det slett ikke trenger å være hans siste mesterskap.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.28

  Låner ut fiskeutstyr til elever

  Biblioteket på Mandal videregående skole har begynt å låne ut fiskeutstyr til elevene, skriver avisen Lindesnes. Elevveileder, Clare Anna Louise Gulowsen, sier det kan bli ensomt for elevene som har fritimer. Derfor kan det være godt å ha en aktivitet å gå til. – Vi er opptatt av at vi skal ha et godt skolemiljø og at alle skal føle seg inkludert. Når det er fritimer, er det ikke alle som har noen de kan sitte og snakke med i flere timer, og da er det fint at de har en aktivitet de kan drive med heller, sier Gulowsen til avisa.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.26

  Fire menn dømt i lagmannsretten for drapet på Bård Lanes

  33-åringen ble skutt og drept utenfor et solstudio. Tre av de fire tidligere dømte mennene i saken, har nå fått mildere straff.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.26

  Drapstiltalt forklarer seg om forholdet

  Den 19 år gamle kvinnen som er tiltalt for å ha drept sin 22 år gamle ektefelle i Porsgrunn i fjor, beskriver forholdet som turbulent. Paret møttes via en datingapp sommeren 2023. De var sammen i fire måneder og giftet seg bare noen dager før drapet skjedde. 19-åringen er også tiltalt for å ha vært voldelig mot 22-åringen to ganger før drapet. 19-åringen hevdet i retten i dag at hun var utsatt for et kontrollregime, og at ektefellen var den dominerende. Det er det motsatte av hva ektefellen fortalte i politiavhør etter de to voldshendelsene. Kvinnen nekter straffskyld for både vold og drap. Tingretten har satt av resten av dagen til kvinnens forklaring.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.26

  Ber om åtte måneder for lærer som er tiltalt for å ha sendt nakenvideoer

  Det er lagt ned påstand om åtte måneders fengsel for den 38 år gamle læreren som skal ha sendt nakenvideoer til flere gutter i 13-14-årsalderen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.25

  Utdanningsdirektoratet trekker millionkrav mot barnehagekjede

  Utdanningsdirektoratet krevde 37 millioner kroner tilbakebetalt fra barnehagekjeden Læringsverkstedet. Nå har de snudd og trekker kravet, ifølge Utdanningsnytt.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.24

  Alliansen-lederen nekter straffskyld og vil ikke svare i retten

  Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs adferd. Han nektet straffskyld da saken mot ham startet tirsdag.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.20

  Bil har mistet dekk på E18

  Vegtrafikksentralen er på vei til Hanekleivtunnelen i Holmestrand etter at en bil har mistet det ene dekket. Dette skal ha skjedd i sydgående felt. Venstre felt er åpent og trafikken går sakte gjennom tunnelen, melder politiet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.20

  Bil mistet dekk på E18

  E18 er åpnet for normal trafikk etter at en bil mistet et hjul i sørgående retning i Hanekleivtunnelen i Holmestrand. Veien var i en periode helt stengt i forbindelse med uhellet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.20

  Fire menn dømt til fengsel for drapet på Bård Lanes

  Fire menn er i Agder lagmannsrett dømt til lange fengselsstraffer etter drapet på Bård Lanes i Tønsberg. Lanes ble skutt og drept utenfor et solstudio i april 2021. En 32-år gammel mann, som påtalemyndigheten mener bestilte drapet, er dømt til 17 års fengsel. Det er ett år mindre enn i tingretten. 28-åringen som har innrømmet at han avfyrte skuddene mot Lanes, er dømt til fengsel i 16 år. Han ble i tingretten dømt til 18 års forvaring med en minstetid på 12 år. En 34 år gammel mann, som blant annet kjørte sammen med skytteren til Kilen på drapskvelden, er dømt til fengsel i 16 år. Det er det samme som i tingretten. Den siste tiltalte, en 24 år gammel mann, er dømt til 13 års fengsel for å ha medvirket til drapet, og for å ha avfyrt flere skudd inn i en leilighet i Oslo. Han ble dømt til 16 års fengsel i tingretten.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.18

  Drapsforsøkstiltalt kunne ikke forklare seg

  Den 28 år gamle mannen som er tiltalt for drapsforsøk på Grim i Kristiansand i fjor vinter var ikke i stand til å forklare seg under rettssaken i dag, skriver Fædrelandsvennen. Mannens forsvarer, Bjørn André Gulstad, sa i retten at hans klient ikke hadde sovet et sekund etter rettens første dag mandag. 28-åringen er tiltalt for drapsforsøk, etter å ha skutt mot en bil på Grim 13. februar i fjor. – Han vil forklare seg, men er ikke i stand til det i dag, sa forsvareren i retten, ifølge avisa.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.14

  Kampanje: App-selskapet Shortcut nedbemanner

  Ifølge bransjenettstedet skal app-selskapet Shortcut fjerne lederstillinger og permittere rundt 28 ansatte.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.13

  Uforsvarlig ventetid på nye medisiner

  Helsekøene er lange som et vondt år. Medisiner kan redusere køene og redde liv. Men staten bruker hundrevis av dager på å innføre nye medisiner.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.08

  Farevarsel om mye lyn

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om mye lyn for deler av deler av Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland. Tordenværet kan føre med seg lokale kraftige regnbyger og vindkast på 15–20 m/s. Varselet gjelder fra tidlig ettermiddag til kl. 23, tirsdag. Meteorologisk institutt anbefaler blant annet å koble fra elektriske apparater og å kjøre etter forholdene.

 • Tirsdag 18. juni kl. 12.08

  Farevarsel om svært kraftig styrtregn og mye lyn

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om svært kraftig styrtregn og mye lyn for deler av deler av Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland. Tordenværet kan føre med seg lokale kraftige regnbyger og vindkast på 15–20 m/s. Varselet gjelder fra tidlig ettermiddag til kl. 23, tirsdag. Været kan føre til lokale oversvømmelser, vanskelige kjøreforhold og vannplaning. Meteorologisk institutt anbefaler blant annet å koble fra elektriske apparater og å kjøre etter forholdene.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.59

  Fare for lyn og torden

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om mye lyn for deler av Østlandet. Farevarselet gjelder for ettermiddagen i dag til sent på kvelden. Det vil være store lokale forskjeller i intensitet, og noen steder vil ikke få tordenvær i det hele tatt.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.55

  MDG ikke fornøyd med havvindsatsing

  Miljøpartiet De Grønne er ikke fornøyd med regjeringas satsing på havvind, etter at det nå er lovet å sette av 35 milliarder kroner i statsstøtte til havvind. Partiet mener at det bør stilles langt sterkere krav til oljeselskapene, om at de må ta ansvar for å produsere kraft til eget forbruk med havvind eller karbonfangst og lagring. NHO mener regjeringas nye satsing med økt statsstøtte for å få fart på havvind er viktig.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.55

  Røykutvikling fra hus i Elverum

  Nødetatene har i formiddag rykket ut etter å ha mottatt melding om røykutvikling fra et bolighus. Det er ikke meldt om personskader.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.55

  Husbrann i Elverum

  Nødetatene har i formiddag rykket ut etter å ha mottatt melding om brann i et bolighus i Elverum. Det er sterk røykutvikling fra boligen, og politiet ber om at beboere i området holder vinduer lukket, og at ferdsel i området begrenses. Alle beboerne er gjort rede for, og ingen er skadet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.53

  Mye lyn i ettermiddag

  Det er sendt ut gult farevarsel om mye lyn for deler av Østlandet. Tirsdag ettermiddag til sent på kvelden er det fare for mye lyn og torden i forbindelse med regnbygene. Det vil være store lokale forskjeller i intensitet og noen steder vil ikke få tordenvær

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.51

  Veien åpen

  Veien er åpen for trafikk ved Gartnerløkka i Kristiansand etter et trafikkuhell. En bil hadde mistet et hjul, og det var en stund lange køer i området.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.50

  Tyver stjal båtutstyr

  Politiet etterforsker et innbrudd i en båtforretning i Skien. Det er stjålet kartplottere, propeller og annet utstyr fra bedriften, opplyser politiet. Noe av utstyret er funnet igjen i nærheten av bedriften.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.45

  Flere farevarsler i landet - styrtregn og tordenvær

  Tirsdagen står overfor styrtregn og mye lyn. Onsdag er det fare for flomskred i nord.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.37

  Taktrøbbel gir stengt hall

  Øvrebøhallen i Vennesla er stengt, melder kommunen. Grunnen er skader i eller på taket. Skolen, lag og foreninger som bruker hallen er informert om at hallen er stengt inntil videre.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.35

  Her flommer skummet over!

  Et automatisk slukkeanlegg ble utløst da det brøt ut brann i lokalene til Vianor.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.34

  Møte for fylkestinget denne uken

  19. og 20. juni skal fylkestinget i Østfold møtes. Flere saker skal behandles blant annet: Kollektivtilbudet, skoleruter og fremtidige arealer for Fredrik II Videregående skole.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.24

  Foreløpig obduksjonsrapport uten svar på dødsårsak

  Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport, i sammenheng med at to kvinner i 50-årene ble funnet døde i en bolig på Forus i Stavanger, sist uke. – Denne rapporten gir ikke svar på dødsårsaken. Nå avventer vi endelig obduksjonsrapport, sier politiadvokat Nina Thommesen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.23

  Støre trosser dårlige målinger: – Jeg er rett mann

  Statsminister Jonas Gahr Støre tviler ikke på at han er den som bør lede Arbeiderpartiet og Norge.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.22

  Fikk kontroll på truende mann

  Politiet i Trondheim har fått kontroll på en aggressiv og truende mann. Det kom flere meldinger om mannen fra området rundt Dalgård og Kyvannet. Mannen måtte bli med politiet til arresten. Han anmeldes for ordensforstyrrelse.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.18

  Uhell skaper kø

  En bil har fått motorstopp ved Gartnerløkka i Kristiansand. Ifølge politiet er det mye kø i området.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.15

  Jonas Gahr Støre: – Vi er ved vendepunktet

  Jonas Gahr Støre (Ap) er trygg på at alle nå vil få bedre råd.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.14

  Ny flybusskontrakt til Unibuss

  Unibuss skal fortsette å frakte reisende til å fra Trondheim lufthavn Værnes. Avinor skriver i ei pressemelding av Unibuss Ekspress AS tildeles flybusskontrakt, og at den nye leiekontrakten gjelder oppstillingsplass for flybuss ved lufthavna. Vi ser frem til at de nå skal videreføre og utvikle det eksisterende flybusstilbudet, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen ved Trondheim lufthavn. Kontrakten har en varighet på fem år, med oppstart 1. februar 2025, og verdien er anslått til 642 millioner kroner.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.07

  Haugstad Møbel i Hå er konkurs

  Den tradisjonsrike møbelbedrifta Haugstad møbel på Vigrestad i Hå kommune er konkurs, skriv Jærbladet. Det betyr at 36 tilsette misser jobben. Koronapandemien, som førte til store forsinkelser i den nye, digitale produksjonslinjen, blir vist til som hovedårsak for konkursen. De ansatte ble informert om oppbudet til tingretten på et allmøte tirsdag formiddag.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.04

  Ofotbanen stengt på grunn av signalfeil - tør ikke antyde når den er tilbake

  Ofotbanen er stengt mellom Bjørnfjell og Vassijaure på grunn av en teknisk feil, melder Bane Nor. På Bane Nors nettsider står det at strekningen ved grensen mellom Norge og Sverige er stengt på grunn av en avsporing, men til lokalavisa Fremover opplyser pressevakt Harry Korslund at dette er feil. – Det er noe signal- og sikringsanlegg som må restartes, sier Korslund. I en oppdatering 11:55 skriver Bane NOR at det kun er persontrafikken som er påvirket.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.04

  Ofotbanen stengt på grunn av signalfeil

  Ofotbanen er stengt mellom Bjørnfjell og Vassijaure på grunn av en teknisk feil, melder Bane Nor. På Bane Nors nettsider står det at strekningen ved grensen mellom Norge og Sverige er stengt på grunn av en avsporing, men til lokalavisa Fremover opplyser pressevakt Harry Korslund at dette er feil. – Det er noe signal- og sikringsanlegg som må restartes, sier Korslund. En ny oppdatering om situasjonen er ventet rundt klokken 11, ifølge Bane Nor.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.04

  Branns neste kamp snart utsolgt

  Det er allerede solgt 13.000 billetter til Branns neste eliteseriekamp mot Strømsgodset. Kampen spilles fredag 28. juni. Brann Stadion har plass til 16.750 tilskuere.

 • Tirsdag 18. juni kl. 10.58

  Påstand om fengsel i seks år for tidligere SFO-ansatt

  Aktor har lagt ned påstand om fengsel i seks år for en tidligere SFO-ansatt som er tiltalt for overgrep mot et av barna han skulle passer på. Den tiltalte mannen hadde deltidsjobb på SFO ved en skole i østlandsområdet, og ifølge tiltalen voldtok og befølte han barnet ved flere anledninger i en periode på fem måneder. Da saken var oppe i tingretten, ble han dømt til fengsel i fire år og ni måneder og ankesaken har nå blitt behandlet i Borgarting lagmannsrett. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

 • Tirsdag 18. juni kl. 10.57

  Røykutvikling i industribygg i Bærum

  Nødetatene er på vei til et industribygg ved Grini Næringspark etter melding om røykutvikling fra en kompressor. – Slukkeanlegget er utløst, skrev brannvesenet. Klokken 10.57 melder politiet på X at det trolig ikke er brann på stedet. – Det skal ha vært røykutvikling i et kontrollrom. På grunn av slukkeanlegget skal det være store mengder skum rundt det aktuelle bygget.

 • Tirsdag 18. juni kl. 10.57

  Store mengder skum i Bærum etter røykutvikling

  Nødetatene er på vei til et industribygg ved Grini Næringspark etter melding om røykutvikling fra en kompressor. – Slukkeanlegget er utløst, skrev brannvesenet. Klokken 10.57 melder politiet på X at det trolig ikke er brann på stedet. – Det skal ha vært røykutvikling i et kontrollrom. På grunn av slukkeanlegget er det store mengder skum rundt det aktuelle bygget.

 • Tirsdag 18. juni kl. 10.49

  Epleprodusenter fortviler: – Det er nærmere 900 tonn som er ødelagt

  Et helt års arbeid ble ødelagt på få minutter.

 • Tirsdag 18. juni kl. 10.47

  Semitrailer har veltet i Åfjord

  Nødetatene rykker ut til Gartnesklumpen i Åfjord, hvor en semitrailer har veltet. Kjøretøyet ligger utenfor veien. Sjåføren har kommet seg ut av kjøretøyet og fremstår uskadd, ifølge politiet. Veien er åpen.