Nyheter:

 • Mandag 17. juni kl. 23.58

  Alvorlig skadet etter trafikkulykke i Møre og Romsdal

  Bilføreren er sendt til sykehus med luftambulanse.

 • Mandag 17. juni kl. 23.46

  Forsinkelser på T-banen i Oslo: – Beregn ekstra tid

  Det blir forsinkelser på alle linjer på T-banen i Oslo tirsdag opplyser Sporveien.

 • Mandag 17. juni kl. 23.38

  Forsinkelser på T-banen i Oslo

  En signalfeil gjør at folk må regne med forsinkelser på alle T-banens linjer. Det opplyser Sporveien på X.

 • Mandag 17. juni kl. 23.38

  Forsinkelser på T-banen i Oslo - beregn god tid på tirsdag

  En signalfeil gjør at folk må regne med forsinkelser på alle T-banens linjer. Det opplyser Sporveien på X. På grunn av signalproblemer på T-banen innstilles noen avganger på linje 2 og 3, samt at linje 1 kun kjører mellom Majorstuen og Frognerseteren, også tirsdag. (NTB)

 • Mandag 17. juni kl. 22.56

  Mbappé brakk nesen – slipper operasjon

  (Østerrike-Frankrike 0–1) Kylian Mbappé (25) satte opp Frankrikes vinnermål. Nå har han brukket nesen.

 • Mandag 17. juni kl. 22.18

  To branntilløp på Flatåsen i Trondheim

  Brannvesenet har rykket ut til en brann på Flatåsen i Trondheim, skriver Nidaros. Brannen skal være slukket og det skal heller ikke være fare for folk. – Det kan se ut som at brannen har holdt seg på ett rom, sier vaktleder Kåre Peder Norvik i 110-sentralen til NRK. Tipsere sier til NRK at det også skal ha vært brannvesen utenfor Flatåsen skole mandag kveld. – Brannvesenet ble møtt av litt røyk. Det har vært varmgang i en oppvaskmaskin.

 • Mandag 17. juni kl. 22.18

  Rykket ut til brann på Flatåsen i Trondheim

  Brannvesenet har rykket ut til en brann på Flatåsen i Trondheim. Det skriver Nidaros.

 • Mandag 17. juni kl. 22.11

  VOL: To kvinner som ble funnet døde er fra Vesterålen

  Vesterålen Online skriver mandag kveld at de to kvinnene i 50-årene som i forrige uke ble funnet døde i sitt hjem på Forus i Stavanger, kommer fra Andøy. Politiadvokat Nina Thommesen i Sør-Vest politidistrikt opplyser til VOL at det vil bli sendt ut en pressemelding om saken tirsdag.

 • Mandag 17. juni kl. 22.01

  Ny rekord på Wall Street: – Som en «turbo-booster» for aksjeprisene

  Børsuken startet med rekordnotering i USA. Apple fortsatte oppgangen etter forrige ukes AI-nyheter, mens Gamestop-aksjen raste.

 • Mandag 17. juni kl. 21.57

  Godstog sperrer sporet – forsinkelser på Nordlandsbanen

  Like etter klokken 21 varsler Bane Nor at det vil bli forsinkelser og innstillinger på Nordlandsbanen. Et tog sperrer sporet mellom Levanger og Bergsgrav. Foreløpig er det usikkert hvor lang tid det vil ta å flytte toget. – Godstoget står bom fast og sperrer sporet, sier pressevakt Vidar Lian i SJ Nord til Trønder-Avisa. – Vi jobber med bussbestillinger nå, og håper det ikke påvirker de reisende altfor mye. Vi håper også at godstoget får hjelp ganske snart, sier Lian til avisa.

 • Mandag 17. juni kl. 21.53

  Flere jerv observert i Setesdal

  Denne vinteren har det blitt registrert flere jerv i Setesdal-Ryfylkeheiene, skriver Fædrelandsvennen. Det skal ha blitt dokumentert fem ulike individer som ser ut til å være stedfaste.

 • Mandag 17. juni kl. 21.45

  Ap Vefsn droppet ekstraordinært medlemsmøte – hadde møte med helseministeren i stedet

  Styret i Vefsn Arbeiderparti sendte lørdag ut en pressemelding om at de ville «legge ned sine verv». Det skulle bli bestemt på et ekstraordinært medlemsmøte i dag, mandag. Bakgrunnen var den betente sykehussaken på Helgeland. Men det ekstraordinære medlemsmøtet ble utsatt til fordel for et møte med helseminister Jan Christian Vestre og Arbeiderpartipolitikere fra fylket og Stortinget. – Var pressemeldingen årsaken til møtet? – Ja, det var det, sier partileder i Vefsn AP, Kjartan Zahl, til NRK. – Hva sa helseministeren til dere? – Det vil jeg ikke gå inn på. Utenom at vi har hatt et konstruktivt møte. Zahl sier at det var en mulighet for dem til å legge frem deres syn på struktursaken på helgelandssykehuset. – Det var et godt og åpent møte. – Skal dere holde det ekstraordinære medlemsmøtet likevel? – Ja, vi må legge frem innstillinga og det faktum at vi har hatt et møte med helseministeren for medlemmene.

 • Mandag 17. juni kl. 21.39

  Mann tiltalt for voldtekt på marinefartøy

  En mann i 20-årene er tiltalt for en voldtekt som skal ha funnet sted om bord på et marinefartøy mens det lå til kai ved Sjøforsvarets hovedbase i Bergen. Ifølge tiltalen skal den unge mannen ha forgrepet seg på en jevnaldrende kvinne mens de begge var vernepliktige. Dette skal ha skjedd inne på en lugar mens fartøyet lå ved kai på Haakonsvern i fjor høst, skriver Bergensavisen. Påtalemyndigheten mener at kvinnen var ute av stand til å motsette seg den seksuelle handlingen på grunn av at hun var beruset og/eller sov. Verken mannen eller kvinnen tjenestegjør lenger i Sjøforsvaret. Mannens forsvarer, Kim Brügger Villanger, sier til BA at tiltalte ikke erkjenner straffskyld. (NTB)

 • Mandag 17. juni kl. 21.28

  35 grader i Athen: – Nå er det litt kaldt

  Hellas legger årets første hetebølge bak seg. – For nordmenn kan temperaturene være ganske skumle, sier gresk meteorolog.

 • Mandag 17. juni kl. 21.26

  Gjøvik: Brann i bobil

  Det har vært en brann i en bobil på en privat adresse i Gjøvik. Slokking pågår. Det er meldt fra brannvesenet på stedet at det ikke er spredningsfare. Årsak ikke kjent. Politiet oppretter sak.

 • Mandag 17. juni kl. 21.23

  Bakkelund tok VM-sølv i styrkeløft

  Kjell Egil Olborg Bakkelund tok mandag sølvmedaljen under VM i styrkeløft i litauiske Druskinkai.

 • Mandag 17. juni kl. 21.21

  Person falt av motorsykkel

  Nødetatene er på vei til Hoveveien i Sandnes etter en melding om en person som har falt av en motorsykkel. Føreren fremstår som uskadd.

 • Mandag 17. juni kl. 21.19

  Sverige sier nei til ny strømkabel til Tyskland

  Sverige har avslått søknaden om å bygge en ny strømkabel fra Skåne til Tyskland. Regjeringen mener at det tyske kraftmarkedet ikke er effektivt, og at det kan føre til høyere strømpriser.

 • Mandag 17. juni kl. 21.06

  Mulig trusselsituasjon på Carl Berner i Oslo

  Politiet har fått flere meldinger fra området rundt Carl Berner i Oslo, om en mulig trusselsituasjon med pistol. – Det var flere vitner til hendelsen, og vi går gjennom opplysninger vi har fått og ser hvor vi går videre. Vi startet først søk etter en gjerningsperson vi fikk beskrivelse av, men det er ikke et pågående søk nå, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i oslopolitiet til NRK. Det skal ikke være fare for andre i området, da dette sannsynligvis var en konflikt mellom to parter, ifølge politiet. Avisa Oslo omtalte saken først.

 • Mandag 17. juni kl. 21.06

  Skattefritak på tips kan koste opptil 250 mrd. dollar

  Donald Trump ber folk spre budskapet på kvitteringer frem mot høstens valg.

 • Mandag 17. juni kl. 21.06

  Skattefritak på tips kan koste opptil 2,7 mrd.

  Donald Trump ber folk spre budskapet på kvitteringer frem mot høstens valg.

 • Mandag 17. juni kl. 21.02

  Knuser ruter på skole i Holmestrand

  Tidligere i ettermiddag, rundt klokka 17, fikk politiet melding om pågående skadeverk hvor noen ruter ble knust på gamle Haga skole i Holmestrand. Ifølge politiet hadde de fått opplysninger om at det kan være ungdom i 7. klasse som har utført det. Vaktmester ble varslet for å rydde opp og anmelde forholdet. Like før klokka ni fikk politiet ny melding om ungdom som er tilbake å knuser ruter på skolen. Politiet skriver at skolen er nedlagt, men den nyeste delen skal bli stående. – Det er her ruteknusingen finner sted. Politipatruljen har lett i området uten å finne ungdommene. Det er store ødeleggelser på bygget.

 • Mandag 17. juni kl. 21.01

  Forsvarte venn – havnet på sykehus: – Rasistisk og uprovosert vold

  Klemet Anders Buljo hadde nettopp sett sønnen gifte seg, før natten tok en brå vending.

 • Mandag 17. juni kl. 20.46

  EU-valget: Holder egentlig sentrum mot ytre høyre?

  Det gikk som det måtte gå, ytre høyre fosser frem i Europa – men det er fortsatt usikkerhet om de politiske konsekvensene for de neste fem årene.

 • Mandag 17. juni kl. 20.39

  Mistenkt for kjøring i påvirket tilstand

  Politiet har stanset en sjåfør som de mistenkte for å ha kjørt i påvirket tilstand i Sauda sentrum. Føreren har blitt undersøkt av lege, og avhørt av politiet. Politiet oppretter sak.

 • Mandag 17. juni kl. 20.35

  Frykten for Trump: – Ikke kom tomhendt til Nato-toppmøtet

  Denne amerikanske eksperten har et klart råd til de Nato-landene som frykter Donald Trump.

 • Mandag 17. juni kl. 20.01

  Brann i bildekk på Rognan

  Salten Brann IKS, Saltdal melder om brann i søppel på Rognan. Brannvesenet er på vei. Politiet legger til at det er snakk om bil i bildekk ved et lagerbygg.

 • Mandag 17. juni kl. 20.00

  En anmeldt for å ha leid ut kommunens båtplasser

  En person er anmeldt for å ha leid ut båtplasser som tilhører Lillesand kommune, ifølge Agderposten. Båteiere på jakt etter båtplass skal ha blitt svindlet for tusenvis av kroner i Lillesand. Betalingen skal ha skjedd gjennom Vipps.

 • Mandag 17. juni kl. 20.00

  House of the Dragon - Sesong 2: Tid for drage

  Dragene er enorme, Westeros er stort, men størst av alt er hevnen.

 • Mandag 17. juni kl. 19.57

  VAR-avgjørelse slaktes etter Belgia-fiasko: – Skandaløst

  (Belgia – Slovakia 0–1) Et nytt mesterskap og en ny mulighet for Belgia til å endelig lykkes. Men som så mange ganger før ville det seg ikke.

 • Mandag 17. juni kl. 19.52

  Tunellulykke på E6 i Sør-Fron

  En bil skal ha kjørt i veggen og Hundorptunnelen er stengt intill videre.

 • Mandag 17. juni kl. 19.51

  Trafikkulykke: E6 Hundorp

  Tunnelen er stengt, men trafikken omdirigeres til Kongsvegen i begge retninger på strekningen Vinstra-Fryasletta. Alle nødetater er fremme ved stedet. Fører av bilen fraktes til sykehus.

 • Mandag 17. juni kl. 19.47

  Bil har kjørt i tunnellvegg

  En bil har kjørt i en tunnelvegg i Sør-Fron i Innlandet. Trafikken står og tunnellen er stengt. Forbipasserende har startet førstehjelp. Alle nødetater er på stedet, skriver Øst politidistrikt på X. Fører av bilen er bevisst og kjøres nå til sykehus.

 • Mandag 17. juni kl. 19.38

  Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

  En 14-åring er siktet for drapsforsøk på en mann i 50 årene i Luster. Den fornærmede har også fått status som siktet i saken. Programleder er Øyvor Bakke.

 • Mandag 17. juni kl. 19.36

  Telia har TV-trøbbel

  Mange kunder melder om ustabile signaler under EM-kampen mellom Belgia og Slovakia.

 • Mandag 17. juni kl. 19.30

  Magnus Carlsen skal forsvare VM-titlene i New York

  Magnus Carlsen vant både lyn- og hurtigsjakk i romjulen 2023. Nå skal han forsvare VM-titlene i New York.

 • Mandag 17. juni kl. 19.17

  Spilte av nødsamtale: – Send ambulanse, vær så snill

  Det går rundt ti desperate minutter fra Oliver Ravn Rønnings (22) mor får kontakt med nødsentralen til første politibetjent er på stedet.

 • Mandag 17. juni kl. 19.11

  Shortselger: – Tesla er den største aksjeboblen i historien

  Svenske mener fortsatt at Tesla-aksjen vil falle kraftig.

 • Mandag 17. juni kl. 19.08

  Det skal bli dyrere å ikke sortere søppel

  70 prosent av det som kastes i restavfallet, kunne blitt gjenvunnet. Selv om nordmenn har blitt flinkere til å kildesortere, havner fortsatt mye plast, papir og matavfall i feil dunk. – Dette gjelder ikke bare i Salten, men i hele landet. Disse tallene er generelle for husholdninger i hele Norge, sier Tor Gausemel, leder for bærekraft og utvikling i Iris Salten. Konsekvensene av det kan bli at de som er flink å sortere søpla skal betale mindre enn de som slurver. – Vi er interessert i at det skal være rettferdig. At de som er flinke å sortere ikke nødvendigvis betaler like mye som de som ikke er så flinke å sortere. Og som dermed genererer mye avfall. Nå ser vi på en ordning som heter «pay as you throw», hvor vi sikter inn på dem som leverer avfall i undergrunnsanlegg. Men tematikken handler generelt om hvordan fakturaen kan gjenspeile hvor mye avfall man har generert. Hvorfor er vi så dårlige til å sortere? – Det handler om bevisstgjøring. Jeg tror vi som bransje må bli flinkere til å formidle hvordan resirkulering fungerer og hvordan det neste livet til avfallet når det er sortert, sier han. Og legger til: – For at vi skal kunne gi nytt liv til avfallet er vi avhengig av at det blir sortert riktig. Skjer det, sparer vi samfunnet for 40.000 CO?-ekvivalenter. Det tilsvarer 200 millioner kilometer kjørt med bensinbil. Så det er ganske enormt hva du som forbruker kan gjøre for miljøet. Hvem som er flinke og hvem som gir blaffen i å sortere, kan ikke Gausemel si noe om. – Vi har ikke gjort sosiodemografiske analyser, så vi har ikke noe fasitsvar. – Men kan dette ha noe med tiltroen til avfallsselskapene å gjøre. Man hører jo alt blir brent uansett. – Ja, vi opplever at denne oppfatningen lever i beste velgående. Men slik er det ikke. Vi separerer avfallet og sender det videre. Plast sendes til Grønt Punkt, som sender plasten vår videre til Tyskland, hvor det gjøres om til pellets.

 • Mandag 17. juni kl. 19.08

  – Altfor mye havner i restavfallet

  70 prosent av det som kastes i restavfallet, kunne blitt gjenvunnet. Selv om nordmenn har blitt flinkere til å kildesortere, havner fortsatt mye plast, papir og matavfall i feil dunk. – Dette gjelder ikke bare i Salten, men i hele landet. Disse tallene er generelle for husholdninger i hele Norge, sier Tor Gausemel, leder for bærekraft og utvikling i Iris Salten. Hvorfor er vi så dårlige? – Det handler om bevisstgjøring. Jeg tror vi som bransje må bli flinkere til å formidle hvordan resirkulering fungerer og hordan det neste livet til avfallet når det er sortert, sier han. Og legger til: – For at vi skal kunne gi nytt liv til avfallet er vi avhengig av at det blir sortert riktig. Skjer det, sparer vi samfunnet for 40.000 Co2-ekvivalenter. Det tilsvarer 200 millioner kilomter kjørt med bensinbil. Så det er ganske enormt hva du som forbruker kan gjøre for miljøet. Hvem som er flinke og hvem som gir blaffen i å sortere, kan ikke Gauselmel si noe om. – Vi har ikke gjort sosiodemografiske analyser, så vi har ikke noe fasitsvar. – Men kan dette ha noe med tiltroen til avfallsselskpaene å gjøre. Man hører jo alt alt blir brent uansett. – Ja, vi opplever at denne oppfatningen lever i beste velgående. Men slik er det ikke. Vi separerer avfallet og sender det videre. Plast sendes til Grønt Punkt, som sender plasten vår videre til Tyskland, hvor det gjøres om til pellets.

 • Mandag 17. juni kl. 19.07

  Se TV-sendinga klokka 19.45

 • Mandag 17. juni kl. 18.58

  Trollstigen stengt i flere dager – ny vurdering torsdag

  En av Norges største turistattraksjoner, Trollstigen i Møre og Romsdal, blir holdt stengt i hvert fall til torsdag etter at en stein søndag traff en bil.

 • Mandag 17. juni kl. 18.54

  Trafikkulykke: Fv2082 Trangenveien

  En bil har kjørt av veien ved Fv2082 Trangenveien. Nødetatene på vei til stedet. Trafikken går sakte forbi. Saken oppdateres.

 • Mandag 17. juni kl. 18.54

  Trafikkulykke: Fv2082 Åsnes

  En bil har kjørt av veien ved Fv2082 Åsnes. Fører kjøres til sykehus. Trafikken går sakte forbi.

 • Mandag 17. juni kl. 18.53

  Helene (16) dro kjempelaks: – Min første laks noensinne

  Helene Tangen (16) har satt alle laksefiskere i Altaelva til veggs. Hun dro nemlig laks på både 19,5 og 11 kilo i Sandia i løpet av få timer.

 • Mandag 17. juni kl. 18.53

  Trafikkulykke i Halden

  To biler er involvert i en trafikkulykke i Halden mandag ettermiddag. – Vi har fått melding om en front mot front, sier Atle Vesttorp i Øst politidistrikt. Samtlige nødetater er fremme på stedet. – Det er store materielle skader, sier vaktleder i Øst 110-sentralen Leif Høyland. Det skal være en person i hver bil. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. – Det er en del trafikale problemer. Begge biler står i et kjørefelt, sier Høyland. Ulykken har skjedd på riksvei 204 på Svinesundveien.

 • Mandag 17. juni kl. 18.53

  Front mot front-ulykke i Halden

  To biler er involvert i en front mot front-ulykke i Halden mandag ettermiddag. Det var en person i hver av bilene. – Begge har selv tatt seg ut av bilene. En kjøres til sykehus og en til legevakten for kontroll, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Pål Bjelland. Ulykken har skjedd på riksvei 204 på Svinesundveien. Bilberger har ankommet stedet. Politiet opplyste om hendelsen 18:51. Samtlige nødetater rykket ut til stedet. – Det er store materielle skader, sa vaktleder i Øst 110-sentralen Leif Høyland like etter klokken 19.

 • Mandag 17. juni kl. 18.51

  Rusa person truet folk ved idrettsanlegg

  Politiet har fått melding av folk ved idrettsanlegget i Holmestrand, at det var noen svært rusa personer som skrek og ropte ved anlegget. Personene ønsket ikke å forlate området og ble aggressive når de ble snakket til, opplyser politiet. – En av de rusede personene fremsatte trusler mot brukere av anlegget. Patruljen til stedet og påtraff tre aktuelle personer. Kun en av de tre fremsto som et problem. Vedkommende ble tatt med til arresten.

 • Mandag 17. juni kl. 18.50

  Her går det raskest: – Vårslippet kom aldri

  Boligmarkedet i Stavanger kan være i ferd med å hente inn det som gikk tapt under oljekrisen.

 • Mandag 17. juni kl. 18.44

  Utagerende mann med stein i hånden

  Politiet rykker ut til Hommersåk i Sandnes der det er observert en utagerende mann med stein i hånden. Politiet melder kort tid etter at de har kontroll på mannen.

 • Mandag 17. juni kl. 18.37

  Mann tiltalt for voldtekt på marinefartøy

  En mann i 20-årene er tiltalt for en voldtekt som skal ha funnet sted om bord på et marinefartøy mens det lå til kai ved Sjøforsvarets hovedbase i Bergen. Ifølge tiltalen skal den unge mannen ha forgrepet seg på en jevnaldrende kvinne mens de begge var vernepliktige. Dette skal ha skjedd inne på en lugar mens fartøyet lå ved kai på Haakonsvern i fjor høst, skriver Bergensavisen. Påtalemyndigheten mener at kvinnen var ute av stand til å motsette seg den seksuelle handlingen på grunn av at hun var beruset og/eller sov. Verken mannen eller kvinnen tjenestegjør lenger i Sjøforsvaret. Mannens forsvarer, Kim Brügger Villanger, sier til BA at tiltalte ikke erkjenner straffskyld. (NTB)

 • Mandag 17. juni kl. 18.32

  Mann tiltalt for voldtekt på marinefartøy

  En mann i 20-årene er tiltalt for en voldtekt som skal ha funnet sted om bord på et marinefartøy mens det lå til kai ved Sjøforsvarets hovedbase i Bergen.

 • Mandag 17. juni kl. 18.29

  Trafikkulykke mellom to biler i Skien

  Nødetatene har rykket ut på trafikkulykke mellom to biler på Solumgata på Gimsøy i Skien. En person i hver bil, og alle er våkne, opplyser politiet. Det er skader i front på begge bilene. Ulykken har skjedd i lav fart og det er små materielle skader. De involverte ordner selv med skademelding.

 • Mandag 17. juni kl. 18.15

  Ny makrellavtale med Storbritannia og Færøyene klar

  Norge, Storbritannia og Færøyene er enige om en avtale om forvalting, fordeling og adgang til å fiske makrell i hverandres farvann. Avtalen handler blant annet om størrelsen på de nasjonale kvotene, soneadgang og vitenskapelig samarbeid, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. Avtalen gjelder, inntil videre, for tre år. Den norske totalkvoten for 2024 blir rundt 230.000 tonn. Avtalen åpner for at Norge kan fiske deler av sin kvote i Storbritannias økonomiske sone, i praksis farvannet rundt Shetland. – Dette gir norske fartøy større fleksibilitet og forutsigbarhet i sitt fiske. Avtalen er derfor også viktig for landindustrien med tanke på planlegging av produksjonen, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap). I fjor omsatte norske fartøy makrell til en førstehåndsverdi på cirka 3,8 milliarder norske kroner.

 • Mandag 17. juni kl. 18.12

  Trafikkulykke på Andøy

  Politiet melder om en trafikkulykke på Andøy i Dverbergveien. En lastebil som har kjørt av veien, skriver de i politiloggen. Sjåføren er våken, og situasjonen fremstår ikke alvorlig, ifølge politiet. Nødetater er på vei til stedet. Trafikken kan passere skadestedet.

 • Mandag 17. juni kl. 17.53

  Trafikkulykke mellom bil og sykkel i Heim

  Nødetatene er på vei til en ulykke i Fossantunnelen i Heim. En bil og en sykkel er involvert. Skadeomfanget er ukjent. Luftambulansen har landet og gir behandling til syklisten. Tunnelen er stengt som følger av ulykken.

 • Mandag 17. juni kl. 17.49

  Advarer etter campingvogn-ulykke: Flere kullosforgiftet på sommeren

  Flere får kullosforgiftning på sommeren. Nå advarer FHI - og gir råd for å unngå forgiftning.

 • Mandag 17. juni kl. 17.49

  Katarina Flatland tok mobilfri: - Merker hvor mye bedre jeg har det

  Vi bruker mer og mer tid på telefonen, for hver dag som går. Katarina Flatland (34) vil lære sønnene at livet ikke foregår gjennom en skjerm.

 • Mandag 17. juni kl. 17.49

  Putin-rop vekker harme i fotball-EM

  Taktfaste rop på «Putin» og et prorussisk flagg skaper harme etter Ukrainas åpningskamp i EM.

 • Mandag 17. juni kl. 17.36

  22-åring tilkjent to millioner grunnet mobbing

  En 22 år gammel kvinne er tilkjent nesten to millioner kroner i erstatning fra Søndre Land kommune etter å ha blitt mobbet gjennom oppveksten. Mobbingen startet med fysiske angrep allerede i barnehagen og fortsatte til etter femteklasse, skriver Oppland Arbeiderblad. Kommunen har ikke bestemt seg for om de vil anke tingrettsdommen eller ikke ennå

 • Mandag 17. juni kl. 17.26

  Forsinkelser på Drammenbanen og Askerbanen

  Det er forsinkelser og innstillinger på Drammenbanen og Askerbanen. Årsaken er et tog som sperrer sporet ved Lysaker, skriver Bane Nor. De vet ikke hvor lang tid det vil ta å rette feilen.

 • Mandag 17. juni kl. 17.18

  Brann på Borgeskogen i Sandefjord

  Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hydraulikkpresse i næringsbygg som kverner søppel på Borgeskogen i Sandefjord. Brannen var slukket før brannvesenet kom til stedet. En person, som har fått i seg noe røyk, blir sett til av helse på stedet. Åstedet er sjekket ut, og nødetatene er ferdig på stedet like før klokka 18. Politiet oppretter sak.

 • Mandag 17. juni kl. 17.13

  Motorsykkel stanset: Kjørte i ruspåvirket tilstand

  Utrykningspolitiet stanset MC-fører. Vedkommende anmeldes for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Førerkortet er beslaglagt.

 • Mandag 17. juni kl. 17.02

  Sovnet og kjørte ut i grøft i Kviteseid

  På Brunkebergveien i Kviteseid kom politiet over et trafikkuhell med kun en bil involvert. Føreren har trolig sovnet, skjenet over i motgående kjørefelt og ut i grøfta. Vedkommende er ikke skadet, men kjøres til legekontor for sjekk. Føreren mistet lappen, og politiet har opprettet sak.

 • Mandag 17. juni kl. 16.58

  Søndre Land kommune dømt i Gjøvik tingrett

  22 år gamle Maren Søfferud er tilkjent erstatning på nærmere 2 millioner kroner fra Søndre Land kommune. Det var i mai i år hun tok kommunen til retten for mobbing hun ble utsatt for i grunnskolen. Advokat Simen Skjønsberg fra advokatfirmaet Sulland forteller til NRK Innlandet at både han og klienten hans er veldig tilfreds med resultatet. Han sier til NRK at det er en grundig og god dom. Rådmann i Søndre Land kommune, Arne Skogsbakken sier det er en omfattende dom på 36 sider. – Vi har nå behov for å sette oss ned og gå igjennom dommen. Det skal vi bruke tid på framover. Før det finner jeg det ikke riktig å kommentere noe rundt dommen, sier han til NRK. Det var Oppland Arbeiderblad som først omtalte saken.

 • Mandag 17. juni kl. 16.58

  Prinsesse Madeleine tilbake i Sverige: - Langt på overtid

  Det er knyttet stor usikkerhet til hvilken rolle prinsesse Madeleine (42) og hennes familie kommer til å ha nå som de er tilbake på svensk jord.

 • Mandag 17. juni kl. 16.52

  Elleville jubelscener etter rumensk EM-sjokk

  (Romania-Ukraina 3–0) Real Madrid-keeper Andrij Lunin ga bort to gavepakker. Romania lot seg ikke be to ganger.

 • Mandag 17. juni kl. 16.50

  Endring i Starts flertallskrav før årsmøte

  IK Start har endret kravet for godkjenning av en avtale med amerikanske investorer fra to tredjedels flertall til simpelt flertall, skriver Fædrelandsvennen. Endringen kommer dagen før klubbens ekstraordinære årsmøte, hvor de skal stemme over hvorvidt amerikanske investorer skal investere 40 millioner kroner i klubben. Styreleder i Start, Børre Fredriksen, bekrefter endringen i en e-post til avisen. Bakgrunnen skal være at flere medlemmer mente at to tredjedels flertall var feil. Klubben skal da ha tatt kontakt med Norges Fotballforbund som sier man kun trenger et simpelt flertall på årsmøtet for å få gjennom vedtaket.

 • Mandag 17. juni kl. 16.47

  Minst ti personer omkom i forlis utenfor Italia

  Flere titalls er også savnet etter at to båter forliste utenfor kysten av Italia, melder en tysk hjelpegruppe og italienske medier.

 • Mandag 17. juni kl. 16.30

  Hedda Hynne gir opp OL: – Det knuser hjertet mitt

  Friidrettsprofilen har innsett at hun ikke kommer seg til OL i Paris etter en trøblete sesong.

 • Mandag 17. juni kl. 16.29

  15 personar får dra på sommarleir likevel

  I mai fekk 21 personar nei til å vere med på sommarleir på Bømlo for vaksne med utviklingshemming. No blir det likevel ferietilbod på 15 av dei, opplyser helsebyråd Marte Monstad (frp) til NRK. Etter mykje press har Bergen kommune revurdert dei 21 søknadane og hanka inn helsepersonell, og tilbode 17 av dei å få dra likevel. To av desse har trekt seg, og dei fire øvrige får framleis avslag og kan klage på vedtaket. – Vi har i fleire dagar jobbet på spreng med å sikre eit ferietilbod til fleire av dei som opphavleg hadde fått avslag, seier Monstad. Kommunen har fått sterk kritikk for ikkje å vere open om regelendringar for kven som kan dra, der alle med epilepsi hamna automatisk i ein nei-kategori.

 • Mandag 17. juni kl. 16.29

  Tre kjøretøy involvert i ulykke i Horten

  Det har vært et trafikkuhell ved Bekkajordet i Horten mellom tre kjøretøy. Ifølge politiet er det snakk om påkjørsel bakfra. Ingen personer er skadet. Ulykken har skjedd i lav hastighet og det er kun mindre materielle skader. Involverte parter skriver skademelding, og politiet er ferdig på stedet.

 • Mandag 17. juni kl. 16.25

  Redningsaksjon utenfor Asker

  To personer er i ferd med å bli berget opp av sjøen etter å ha falt uti fra en båt, skriver politiet.

 • Mandag 17. juni kl. 16.25

  To personer reddet opp av sjøen i Asker

  To personer blir berget opp av sjøen etter å ha falt uti fra en rib-båt ved Filtvedt i Asker. Det var en av personene selv som ringte nødetatene, som rykket ut med blant annet helikopter, redningsskøyte, brann- og politibåt. – De har akkurat blitt heist opp av sjøen av et redningshelikopter. Foranledningen er foreløpig uklar. De fremstår ikke som alvorlig skadet, skriver politiet. Det er ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd, og politiet oppretter ikke sak på hendelsen. Mandag kveld sier operasjonsleder Vidar Pedersen at de sannsynligvis ble tatt av en bølge. En av de to som falt over bord var føreren av båten, som hadde en dødmannsknapp på seg. Den kuttet strømmen til båten, slik at den sluttet å gå. De ble sjekket av helse når de kom i land, men hverken de to som falt over bord eller den tredje som var igjen på båten er skadet.

 • Mandag 17. juni kl. 16.22

  Torbjørn Kjus går til Aker BP

  Oljeeksperten går fra et Røkke-selskap til et annet.

 • Mandag 17. juni kl. 16.18

  – Forsøk på å tvinge frem tvungen lønnsnemnd

  Flyteknikerne frykter at NHO Luftfart gjentar grepet fra 2022, og rammer luftambulansen i en såkalt «lockout».

 • Mandag 17. juni kl. 16.12

  Putin sparker fire viseforsvarsministre – utnevner slektning

  Russlands president Vladimir Putin har sparket fire viseforsvarsministre og utnevnt sin slektning Anna Tsivileva til en av stillingene.

 • Mandag 17. juni kl. 16.09

  Hynne gir opp OL-drømmen: – Knuser hjertet mitt

  Mellomdistanseløper Hedda Hynne gir opp håpet om å komme seg til OL i Paris i sommer. Det forteller 34-åringen selv på Instagram. «Denne kunngjøringen knuser hjertet mitt, men jeg vil ikke bli skadefri i tide til å bli klar for OL i Paris. Jeg må gi kropp og hode tid til å bli frisk, og så starte forberedelsene til VM i Tokyo i 2025», skriver Hynne. 800-meterspesialisten har ennå ikke konkurrert denne sesongen. I fjor var hun med i den norske troppen i VM i Budapest, men kom seg ikke videre fra forsøket.

 • Mandag 17. juni kl. 15.54

  Så gjerningsmannen ligge på bakken: – Sjokkerende

  Søndag ble en kvinne i 30-årene knivdrept på en parkeringsplass i Mjøndalen. En video viser hvordan gjerningsmannen etterpå ble holdt nede av en annen mann.

 • Mandag 17. juni kl. 15.54

  Nytt Pasient- og brukerombud i Oslo og Akershus

  Det nye ombudet er Heidi Merete Rudi. Hun blir også Sosial- og eldreombud i Oslo. Rudi er utdannet lege og har jobbet på både sykehjem, helsestasjon og skolehelsetjenesten tidligere. – Jeg takker for tilliten, og gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med gode, erfarne folk på ombudskontoret. Ordfører Anne Lindboe har ledet utvalget og er sikker på at innbyggerne er i gode hender. – Heidi er en person med glødende interesse for menneskene som trenger helse- og sosialtjenesten, sier ordføreren.

 • Mandag 17. juni kl. 15.49

  Flere mottar sosialhjelp

  Sandefjord, Tønsberg, Larvik og Skien er blant kommunene i Norge som har hatt størst økning i antall sosialhjelpstilfeller. Den største økningen i vårt distrikt er i Sandefjord der 323 flere fikk sosialhjelp i 2023 enn året før, skriver Kommunal rapport. Fra 2022 til 2023 ble det 22.384 flere sosialhjelpstilfeller i Norge. Det tilsvarer en økning på 16 prosent, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå SSB.

 • Mandag 17. juni kl. 15.37

  Arbeidsulykke i steinbrudd i Porsgrunn

  En person har fått skader i en hånd, og ødelagt en finger etter en arbeidsulykke i steinbrudd i Porsgrunn. Arbeidsgiver og arbeidstilsynet informert, opplyser politiet. Patruljen har vært på stedet for åstedsundersøkelse. Politiet oppretter sak.

 • Mandag 17. juni kl. 15.32

  Siktede i Karmøy-drapet varetektsfengsles i fire uker

  Mannen som er siktet for drap på en mann i 20-årene på Åkra ble i dag varetektsfengslet i fire uker av Sør-Rogaland tingrett. Siktede samtykket til fengsling og til kontorforretning. – Varetektsfengslingen begrunnes med bevisforspillelsesfare, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin i en pressemelding. Politiet forsøkte å avhøre siktede i går, men han ønsket ikke å avgi forklaring til politiet på dette tidspunktet. – Det er en rett siktede har. Det er viktig for politiet å få siktedes forklaring i forhold til hva som har skjedd, vi håper derfor at han vil avgi forklaring i saken etter hvert, sier Malmin. Siktede og fornærmede bodde i samme nabolag. Politiet fortsetter etterforskningen av saken i dag, blant annet med vitneavhør og gjennomgang av beslag. – Vi har god oversikt i saken, men det gjenstår fremdeles en del etterforskningsskritt, sier politiinspektøren.

 • Mandag 17. juni kl. 15.30

  Wall Street mot rekordhøyder

  Børsuken starter i pluss i USA. Apple fortsetter oppgangen etter forrige ukes AI-nyheter, og indeksene styrer nå mot rekorder.

 • Mandag 17. juni kl. 15.30

  Wall Street svakt ned fra start

  Børsuken starter rolig i USA. Apple fortsetter oppgangen etter forrige ukes AI-nyheter.

 • Mandag 17. juni kl. 15.30

  Wall Street snur opp

  Børsuken starter rolig i USA. Apple fortsetter oppgangen etter forrige ukes AI-nyheter.

 • Mandag 17. juni kl. 15.30

  Wall Street mot toppnotering

  Børsuken starter i pluss i USA. Apple fortsetter oppgangen etter forrige ukes AI-nyheter, og indeksene styrer nå mot rekorder. Samtidig raser Gamestop-aksjen.

 • Mandag 17. juni kl. 15.29

  Beklaget seg til fornærmede

  Den 28 år gamle mannen som er tiltalt for drapsforsøk på Grim i Kristiansand i fjor vinter beklaget seg til en av de fornærmede i retten i dag. – Beklager. Ingenting var rettet mot deg, sa tiltalte. Fornærmede sa i sin forklaring at han har vært paranoid og slitt med mareritt etter hendelsen. Han kjørte bilen, men ble ikke truffet. Mannen som ble truffet av skuddet forklarte seg tidligere i dag.

 • Mandag 17. juni kl. 15.22

  Helsedirektoratet: Feil i nesten 2000 aktive resepter

  Helsedirektoratet og Norsk helsenett er i gang med å rette feilen i e-reseptkjeden, som ble varslet torsdag.

 • Mandag 17. juni kl. 15.22

  Legene planlegger hjemreise for roadraceren Mia Rusthen

  Motorsyklisten Mia Rusthen kan bli sendt hjem fra Italia i løpet av de neste dagene. Familiens talsperson opplyser til NTB at tilstandene hennes er stabil.

 • Mandag 17. juni kl. 15.17

  Kvinne følges opp etter eksplosjon

  En kvinne er tatt med av ambulanse for helsemessig oppfølging etter en eksplosjonsartet hendelse på en privat adresse i Grimstad. Brannvesenet har klarert stedet. Det skal ikke være fare for ny eksplosjon, men politi og brannvesen er fremdeles på stedet da det er varmeutvikling i taket. Brannvesenet følger opp dette.

 • Mandag 17. juni kl. 15.15

  Ønsker omkamp om pride-flagging i Farsund

  Kommunestyret i Farsund har sagt nei til å flagge med pride-flagget fra de kommunale flaggstengene 6. juli. Nå utfordrer Elisabeth Stølen fra Senterpartiet ordfører Ingrid Williamsen (Frp) på nytt. Det skriver Lister24. – Det har vært et enormt engasjement rundt dette. Det jeg ønsker å gjøre er å oppfordre ordføreren til å bruke sin delegasjonsmyndighet til å si ja til Lister Pride sin søknad om å flagge 6. juli, sa Stølen i formannskapet i dag. Ordføreren ønsket ikke å gi Sp-politikeren et svar på direkten.

 • Mandag 17. juni kl. 15.11

  Knivstikking i Luster: 14-åring siktet for drapsforsøk

  Den fornærmede mannen i 50-årene er også siktet i saken.

 • Mandag 17. juni kl. 14.58

  Trafikkulykke på riksvei 9 i Bygland

  Brannvesenet har rykket ut til en trafikkulykke på riksvei 9 i Bygland.

 • Mandag 17. juni kl. 14.56

  Landslagspadler Eivind Vold: Operert for kreft på 31-årsdagen

  Fem år etter at padlebroren Amund Vold (26) fikk blodkreft, har storebror Eivind Vold (31) fått kreft.

 • Mandag 17. juni kl. 14.56

  Basepolitikkens nekrolog bør ikke skrives ennå

  Selv i dagens situasjon er det langt fra opplagt at basepolitikkens strategiske rasjonale er utspilt.

 • Mandag 17. juni kl. 14.54

  Lastebil veltet i Bærum

  Nødetatene er på vei til Skui i Bærum hvor en lastebil har veltet og ligger på siden. Ulykken har skjedd på Isiveien og sjåføren skal ha kommet seg ut, opplyser politiet.

 • Mandag 17. juni kl. 14.54

  Brennende bil i Indre

  Nødetatene er på vei til Mysen, etter melding om brann i et kjøretøy. Det skal ikke være noen i bilen, opplyser Øst politidistrikt.

 • Mandag 17. juni kl. 14.53

  Fabian Stang vil på Stortinget

  Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (H) vil på Stortinget. Det kommer fram på en oversikt fra partiet over personer som stiller til valg. Oversikten viser at av Oslo Høyres 13 stortings- og vararepresentanter ønsker 9 gjenvalg. Det gjelder blant annet alle de 5 faste representantene: Nikolai Astrup, Heidi Nordby Lunde, Mudassar Kapur, Ine Eriksen Søreide og Mathilde Tybring-Gjedde. Blant de som sier nei, er Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg. Totalt er det 47 personer som sier ja til å stå på stortingslista. I tillegg til tidligere ordfører Stang gjelder det blant annet Unge Høyre-leder Ola Svenneby. Lista på 47 skal ned til 26 kandidater, som velges på et møte 11. november.

 • Mandag 17. juni kl. 14.52

  Rykker ut til brann på Kjeller

  Nødetatene rykket mandag ettermiddag ut til melding om brann i en boligblokk på Kjeller. Ifølge innringer kom det svart røyk ut fra en av av leilighetene, men det viste seg at brannen har vært på en veranda tilknyttet en leilighet i femte etasje. Brannvesenet har gjennomsøkt leiligheten og bekrefter at det ikke var folk inne. Det er heller ikke meldt om andre personskader. Rundt 20 beboere ble evakuert fra blokka, men vil snart få gå tilbake til leilighetene sine. – Det er ikke fare for spredning. Brannårsak må vi komme tilbake til, sier operasjonsleder Pål Bjelland i Øst politidistrikt.

 • Mandag 17. juni kl. 14.51

  Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (H) vil på Stortinget

  I en pressemelding fra partiet kommer det frem at 47 personer ønsker å representere Oslo Høyre på Stortinget i 2025.

 • Mandag 17. juni kl. 14.47

  Eigarskapen i SFE skal greiast ut

  Sogn og Fjordane Holding og Eviny skal greie ut grunnlaget for ein framtidig eigarstruktur i Sogn og Fjordane Energi. Det skriv Eviny i ei pressemelding i ettermiddag. SF Holding er største eigar i SFE med 49,51 prosent av aksjane. SF Holding og Eviny har signert ein intensjonsavtale som seier at selskapa, saman med SFE, skal sjå på tre ulike alternativ: Slå saman selskapa, halde fram eigarskapen som i dag, eller at Eviny ikkje lenger er aksjonær i SFE.

 • Mandag 17. juni kl. 14.45

  Eksplosjonsartet hendelse i Grimstad

  Nødetatene har rykket ut til Langhaven i Grimstad etter melding om en eksplosjonsartet hendelse i tilknytning til privat adresse. Omstendighetene skal være uklare. En person har muligens fått brannskader.

 • Mandag 17. juni kl. 14.37

  Riksvei rundt Hovden sentrum

  Politikerne i Bykle skal ta stilling til om de ønsker at riksvei 9 skal flyttes utenfor sentrum. Oppdaterte planer viser at omkjøringsveien, inkludert en ny rundkjøring, vil koste 60 millioner kroner. Kommunens andel blir 12 millioner kroner.

 • Mandag 17. juni kl. 14.34

  Persontrafikken på Ofotbanen starter opp igjen etter flere måneder

  Personstrafikkken starter opp igjen i løpet av dagen, melder svenske Trafikverket på sine nettsider. Persontrafikken har vært stengt siden 6. mars, mens godstrafikken til tider har gått som normalt. Strekningen har vært preget av flere avsporinger i vinter og solslyng på svensk side for et par uker siden. – Det føles utrolig godt at vi nå endelig kan slippe all trafikk på strekningen. Alle involverte har gjort sitt ytterste for å være klare i henhold til prognosen vi setter. Nå har vi fått et godkjent jernbaneanlegg, sier Simon Sunna, leder for jernbaneseksjonen i Trafikverket. I perioden det kun har vært åpnet for godstrafikk er det byttet ut 30.000 meter med jernbane. Det gjør at de fremover håper å slippe problemer med solslyng. – Til tross for alt dette arbeidet og utfordrende forhold, har vi klart å fullføre etter prognosen vår. Vi er takknemlige for hvor mange som har meldt sin interesse for å være med på et så komplisert restaureringsarbeid, sier Sunna.

 • Mandag 17. juni kl. 14.27

  Kan komme amerikanske investorer – nå vil lokal investor investere i Start

  IK Start er i dyp økonomisk og sportslig krise. De risikerer poengtrekk og degradering til 2. divisjon om de ikke kan vise til positiv egenkapital. Sørlandsklubben hadde tidligere i år en negativ egenkapital på 7 millioner kroner. Tirsdag skal Starts medlemmer stemme over om de ønsker amerikanske investorer i klubben. Nå har den lokale investoren Eivind Godtfred Sandvik offentliggjort at han er villig til å investere i IK Start, dersom medlemmene sier nei til de amerikanske investorene. Det skriver avisa KRS. Slik mener han at klubben kan unngå å organiseres gjennom dual modellen, der alle kommersielle rettigheter overføres til amerikanerne. Sandvik sier han er villig til å gå inn med en million kroner, med forbehold om at flere andre også bidrar. – Jeg er villig. Jeg og flere andre. Jeg går inn med en million og jeg vet at flere er villige til å stille med det samme beløpet. Dette får vi til, sier Sandvik til avisa. Amerikanerne har varslet at de vil investere 40 millioner kroner i klubben gjennom en dual modell, avtalen skal gjelde for 10 år. Minst to tredjedeler av medlemmene i Start må si ja til de amerikanske investorene på det ekstraordinære medlemsmøtet.

 • Mandag 17. juni kl. 14.27

  Lokal investor ønsker å investere i Start

  Den lokale investoren Eivind Godtfred Sandvik er villig til å investere i IK Start dersom medlemmene sier nei til de amerikanske investorene. Det skriver avisa KRS. Sandvik sier han er villig til å gå inn med en million kroner med forbehold om at flere andre også bidrar. – Jeg er villig. Jeg og flere andre. Jeg går inn med en million og jeg vet at flere er villige til å stille med det samme beløpet. Dette får vi til, sier Sandvik til avisa. Minst to tredjedeler av medlemmene i Start må si ja til de amerikanske investorene på det ekstraordinære medlemsmøtet tirsdag kveld dersom den skal bli noe av. Forslaget er at amerikanerne skal gå inn med 40 millioner i klubben de neste ti årene.

 • Mandag 17. juni kl. 14.18

  Trenger du ny TV til fotball-EM?

  Her er modellene vi ville kjøpt nå.

 • Mandag 17. juni kl. 14.18

  Pågrepne etter Halden-brann: Var i konflikt med beboer

  De to personene som er pågrepet etter brannen i Halden i natt var i konflikt med en av beboerne. Det sier politiadvokat Torgeir Lutro. – Bakgrunnen er opplysninger vi har om at det skal ha vært en konflikt mellom disse to personene og en beboer i huset, sier Lutro. Det er en miks av tekniske undersøkelser, vitneforklaringer og annen etterforskning som ligger bak pågripelsen. De to avhøres utover dagen. – Politiets hovedhypotese er at brannen er påsatt, legger Lutro til. Det er basert på observasjoner og tekniske undersøkelser på åstedet.

 • Mandag 17. juni kl. 14.14

  Morten Abel stiller ut kunst i Mandal

  Musiker og nå også kunstner Morten Abel stiller ut kunsten sin i Galleri Buen i Mandal i sommer. Det skriver avisa Lindesnes. Utstillinga som har fått navnet «Et skjelett gikk inn på en bar», består av verk han har jobbet med det siste året – 23 malerier og én skulptur. – Det er litt nervepirrende å la folk få se på kunsten sin på denne måten, men jeg tror det er en veldig sunn prosess, sier Abel til avisa. Utstillinga blir stående til 4. august.

 • Mandag 17. juni kl. 14.08

  Bil med stans i Nygårdstunnelen

  Vegtrafikksentralen Vest ber bilister kjøre forsiktig i Nygårdstunnelen, etter melding om en bil med stans i venstre felt, retning Sotra.

 • Mandag 17. juni kl. 14.06

  Drapet i Mjøndalen: Erkjenner å ha knivstukket kvinnen

  Politiet har video av hendelsen.

 • Mandag 17. juni kl. 14.04

  Bil med campingvogn kjørte ut på E6

  En bil med campingvogn har kjørt av veien ved Stormoen nord for Namsskogan. En person er involvert i ulykka. Personen er ikke skadet, men det er skader på både bil og campingvogn. Det er ingen trafikale problemer. Politiet skriver at årsaka til ulykka er uklar.

 • Mandag 17. juni kl. 14.04

  Trafikkuhell på E6

  En bil har kjørt av veien ved Stormoen nord for Namsskogan. Det er ikke medt om at veien er stengt.

 • Mandag 17. juni kl. 14.03

  Dagbladet nedbemanner: – Noe vi skulle ønske vi kunne unngått

  Opptil 40 årsverk kan bli kuttet i eierkonsernet Aller Media, 15 av dem i Dagbladet.

 • Mandag 17. juni kl. 14.01

  Meklingen i oljebransjen er i gang – streikefare på norsk sokkel

  Meklingen mellom IE&FLT og Offshore Norge i oljeserviceoppgjøret er i gang hos Riksmekleren i Oslo. Uten enighet ligger det an til streik på norsk sokkel.

 • Mandag 17. juni kl. 14.01

  Saftig bot etter dronefilming av ørn

  I hekketiden i 2023 kjørte to menn drone nær et kongeørn-reir i Telemark. Etter at de la ut video av droneflygningen, ble de anmeldt. Nå er de to bøtelagt med henholdsvis 30.000 og 15.000 kroner. Ifølge politiet viser videoen at ørnen letter fra redet, forsøker å fly vekk, men blir deretter fulgt etter av dronen i luften. De to mennene har akseptert boten, men ifølge politiet mener de to at flyvingen ikke har skadet ørnen. – Vi mener dette er svært alvorlig, sier politiinspektør Hans Egil Seljordslia i Sør-Øst politidistrikt.

 • Mandag 17. juni kl. 13.52

  Trafikkulykke i Halden

  En motorsykkel har kollidert med en lastebil i forbindelse med forbikjøring på på Iddefjordsveien i Halden. Ingen personer er alvorlig skadet, opplyser politiet.

 • Mandag 17. juni kl. 13.35

  Ekspresidenten: Må i retten etter VM-kysset

  Den tidligere spanske fotballpresidenten må møte i retten i februar som følge av at han kysset Spania-spiller Jennifer Hermoso på munnen.

 • Mandag 17. juni kl. 13.31

  Flere biler ble skadet på ferge: Matros trykte på feil knapp

  Søndag kveld gikk det galt på bilferga MF «Værøy» som lå til kai i Bodø. Ifølge Avisa Nordland åpnet fergemannskapet luken til nedre bildekk, samtidig som det fortsatt var biler parkert oppå luken. – Beskrivelsen av hendelsen er riktig. Dette skjedde ved en menneskelig feil. Da matrosen på dekk skulle åpne baugporten, kom han til å trykke på knappen for å åpne lemmen til nedre bildekk, sier kommunikasjonssjef i Torghatten, Magne Gisvold, til avisen. Han opplyser at totalt seks biler ble skadet. Ingen av dem fikk omfattende skader. – Vi kommer selvsagt til å sørge for at bileierne blir kompensert for utgifter knyttet til dette. Det har vi også formidlet til eierne.

 • Mandag 17. juni kl. 13.30

  ØIF-spiller tatt ut til landslagssamling

  ØIF-spilleren Mario Matic er en av 20 spillere som skal delta på landslagssamling for de norske håndballherrene i Oslo 24.–29. juni. Det skriver Agderposten. ØIF-spilleren var i utgangspunktet ikke tatt ut, men ble hentet inn i troppen etter et forfall, ifølge avisen. Treningsleiren er en del av OL-forberedelsene.

 • Mandag 17. juni kl. 13.29

  Mye regn så langt i juni

  Rjukan er et av stedene som har opplevd betydelig mer nedbør enn normalt i juni, skriver meteorologene på X. Byen i Tinn kommune har hatt 102 prosent over normalnedbøren for hele juni.

 • Mandag 17. juni kl. 13.28

  Tass: Putin besøker Nord-Korea denne uken

  Det skal ifølge nyhetsbyrået skje tirsdag og onsdag.

 • Mandag 17. juni kl. 13.22

  Har valgt entreprenør

  Styret i Nye Veier AS vil gi Hæhre jobben med å bygge ferdig E6 mellom Ranheim og Sveberg. Kontrakten er verdt om lag 2,2 milliarder kroner. Den nye veien skal være klar for trafikk i løpet av sommeren 2027, skriver Nye Veier i en pressemelding. Den sørlige delen av Ranheim-Værnes-prosjektet skal bygges ut som firefelts motorveg, i hovedsak for fartsgrense 110 km/t. Samtidig er det klart at Contur AS skal bygge ny Hommelvikbru på E6 mellom Trondheim og Værnes. Kontraktsverdien er på 180 mill. og planen er at brua skal stå klar i desember 2025.

 • Mandag 17. juni kl. 13.17

  Det var Astri Karin Bjørnevik (53) som omkom i fallulykken i Volda

  Kvinnen falt da hun var på fjelltur i de 1490 meter høye Kårdalstindane.

 • Mandag 17. juni kl. 13.08

  Vårt Land: KrF-nestleder Dag Inge Ulstein tar ikke gjenvalg på Stortinget

  KrFs nestleder Dag Inge Ulstein sier nei til gjenvalg på Stortinget.

 • Mandag 17. juni kl. 13.06

  Vårt Land: Dag-Inge Ulstein (KrF) sier nei til gjenvalg

  KrFs første nestleder Dag-Inge Ulstein sier nei til gjenvalg på Stortinget. Det bekrefter Ulstein selv til Vårt Land. – I dag har jeg altså fortalt lederen av valgnemnda og den lokale nominasjonskomiteen at jeg ikke tar gjenvalg til Stortinget, sier Ulstein til avisen. Ulstein ble innvalgt på Stortinget fra Hordaland i 2021. Han var tidligere utviklingsminister i Solberg-regjeringen, og har tidligere også vært byråd i Bergen. Etter at Kjell Ingolf Ropstad måtte gå av som partileder på grunn av pendlerboligsaken i 2021, fikk Ulstein støtte fra flere fylkeslag for å etterfølge Ropstad som leder. Han valgte å ikke stille som lederkandidat, og Olaug Bollestad ble leder i stedet.

 • Mandag 17. juni kl. 13.01

  Ekteparet Anne-Grethe (74) og Per Anton Brennskag (75) omkom i trafikkulykke

  Ekteparet krasjet med en lastebil på riksvei 3 i Tynset fredag 14. juni.

 • Mandag 17. juni kl. 13.00

  Beruset mann anmeldt for truende oppførsel

  En beruset mann i 30-årene truet og fremsatte trusler mot andre på Myre i Vesterålen mandag formiddag, melder politiet på X. Han var også utagerende da politiet ba han forlate stedet. Mannen er tatt med i dukkenskapsarresten av politiet og blir anmeldt for forholdet.

 • Mandag 17. juni kl. 12.59

  Tidligere advokatassistent dømt for grov hvitvasking av 64 millioner

  En kvinne i 50 årene er ved Oslo tingrett dømt til tre års fengsel for å ha skjult og hvitvasket ektemannens grove underslag av klientmidler.

 • Mandag 17. juni kl. 12.38

  Dømt etter promillekjøring i Oppdal

  En mann er dømt til 28 dager i fengsel for promillekjøring og for å ikke ha gyldig førerkort. I mars kjørte han med en passasjer i bilen i Oppdal. Det var flere berusede fotgjengere i området i forbindelse med en festival. Kjøringa utgjorde derfor en ekstra stor fare, mener retten. Promillen ble målt til 1,48. Siktede i 20-årene må også betale en bot på 9 tusen kroner og være uten førerkort i to år og 8 måneder. Han har fått tre forelegg tidligere, det siste i 2023 for uaktsom kjøring. Dette gjør at straffen skjerpes, går det fram av dommen fra Trøndelag tingrett.

 • Mandag 17. juni kl. 12.34

  Giftet seg fem dager før drapet: – Forsto han hadde blitt kontrollert

  Fire måneder etter at Oliver Ravn Rønning (22) møtte 19-åringen på en datingapp, ble han slått ihjel med et balltre hjemme.

 • Mandag 17. juni kl. 12.30

  Syklist til sykehus etter trafikkulykke

  En person er lettere skadet etter en trafikkulykke på Vesterveien i Kristiansand. Personen skal ha kjørt en enhjulet elektrisk sykkel. Vedkommende kjøres til sykehus med ambulanse for sjekk. Politiet oppretter sak.

 • Mandag 17. juni kl. 12.22

  Orderud-saken blir ikke gjenopptatt

  Per og Veronica Orderud får ikke en ny sjanse i retten etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999.

 • Mandag 17. juni kl. 12.19

  Nye SUS: Nær 1,3 milliarder dyrere

  Nye SUS har en budsjettramme på 11,205 milliarder kroner. Per mai 2022 var den overskredet med 933,3 millioner kroner. Fra mai 2022 og til i dag, har prognosen økt med ytterligere 336,4 millioner kroner – samlet 12,475 milliarder kroner Til sammen utgjør dette en økning på 1269,8 millioner kroner, cirka 11 prosent utover den godkjente budsjettrammen. De viktigste årsakene til kostnadsøkningen er følgende: * Det var lagt inn en årlig prisjustering på 3 prosent i den godkjente kostnadsrammen, men den reelle prisstigningen har vært mye høyere fra og med 2021. * Svak kronekurs har medført økte kostnader på medisinsk-teknisk utstyr. * Re-prosjektering og økninger innenfor de ulike kontraktene som følge av bestilte endringer fra byggherre, spesielt i forbindelse med utvidelsen av B-bygget. * Utsatt oppstart på grunn av forsinkelser i elektroarbeidene.

 • Mandag 17. juni kl. 12.19

  Nye SUS: Nær 1.3 milliarder dyrere

  Nye SUS har en budsjettramme på 11,205 milliarder kroner. Per mai 2022 var den overskredet med 933,3 millioner kroner. Fra mai 2022 og til i dag, har prognosen økt med ytterligere 336,4 millioner kroner – samlet 12,475 milliarder kroner Til sammen utgjør dette en økning på 1269,8 millioner kroner, ca. 11 prosent utover den godkjente budsjettrammen. De viktigste årsakene til kostnadsøkningen er følgende: * Det var lagt inn en årlig prisjustering på 3 prosent i den godkjente kostnadsrammen, men den reelle prisstigningen har vært mye høyere fra og med 2021. * Svak kronekurs har medført økte kostnader på medisinsk-teknisk utstyr. * Re-prosjektering og økninger innenfor de ulike kontraktene som følge av bestilte endringer fra byggherre, spesielt i forbindelse med utvidelsen av B-bygget. * Utsatt oppstart på grunn av forsinkelser i elektroarbeidene.

 • Mandag 17. juni kl. 12.09

  Arne Olav Brundtland bisettes: «Takk, Olav»

  Gro Harlem Brundtlands ektemann, Arne Olav, ble 87 år gammel.

 • Mandag 17. juni kl. 12.07

  Nye SUS: Planlegger innflytting i november 2025

  Stavanger universitetssjukehus (SUS) planlegger nå for innflytting i det nye sykehuset på Ullandhaug i løpet av november 2025. Det skriver de i en pressemelding. – Det har vært helt avgjørende å få landet et nytt tidspunkt, og jeg er veldig glad for at vi nå kan planlegge for innflytting i november 2025, sier administrerende direktør Helle Schøyen ifølge en pressemelding. I januar i år ble det klart at den planlagte innflyttingen i mai 2025 måtte utsettes på grunn av forsinkelser i elektroarbeidene.

 • Mandag 17. juni kl. 12.07

  Skadd i masseslagsmål

  En ung gutt ble natt til i går innlagt på sykehus etter å ha blitt påført et spark mot hodet på Bruborg i Levanger. Det skriver Trønder-Avisa. Det skal ha vært mange involverte i slagsmålet, og politiet tror rundt 30 personer var på stedet under hendelsen. Gjengslagsmålet ble filma, og etterforskningsleder Kjetil Mollan sier til avisa at vold er aldri godt å se på, men en blir skremt når en ser det som skjer på denne filmen.

 • Mandag 17. juni kl. 11.59

  Kjøres til legevakt etter påkjørsel

  En fotgjenger skal ha blitt påkjørt av en bil på en parkeringsplass i Voiebyen i Kristiansand. Personen er ved bevissthet, men har vondt i en fot. Vedkommende kjøres til legevakt av ambulanse. Politiet oppretter sak.

 • Mandag 17. juni kl. 11.51

  Lysefjordferjen er forsinket

  En time forsinkelse må påregnes for ferjen i Lysefjorden grunnet tekniske problemer, melder Norled.

 • Mandag 17. juni kl. 11.44

  Farevarsel lyn

  Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om mye lyn i deler av Møre og Romsdal og Trøndelag fra i ettermiddag. Farevarselet er på gult nivå. Det kan også bli kraftige lokale regnbyger. Det kan være lurt å trekke ut kontakta på elektriske apparater.

 • Mandag 17. juni kl. 11.35

  Ber regjeringen om storbytilskudd til Nedre Glomma

  Klokken 14 i dag møter ordførerne i Fredrikstad og Sarpsborg Kommunaldepartementet og Finansdepartementet, for å overbevise dem om at de to byene bør få storbytilskudd. Tilskuddet gis til store byer for å kompensere for særskilte utfordringer de har innen rus, psykisk helse og sosiale forhold. I dag får Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen og Kristiansand storbytilskudd, men byområdet i Nedre Glomma har minst like store sosiale utfordringer som disse byene, mener ordførerne. Om de lykkes, betyr det 34 millioner kroner ekstra til Fredrikstad og 24 til Sarpsborg, sier Sarpsborgs ordfører Magnus Arnesen. – Det er mange millioner, og betyr at vi kan ansette flere folk til å jobbe forebyggende mot barn og unge. Vi ser i disse tider at det et stort behov, og vi kan jobbe enda hardere med å få flere i jobb i arbeidsmarkedet vårt, for å gjøre noe med den eskalerende barnefattigdommen vi har sett i de to byene våre de siste årene, sier Arnesen.

 • Mandag 17. juni kl. 11.33

  Økt tro på økonomien

  Folks tro på bedre økonomiske tider er på vei tilbake. Det viser en fersk forventningsundersøkelse Sparebank1 Østlandet har gjort. 1200 privatpersoner og 1300 bedrifter deltok i undersøkelsen. Både bedrifter og husholdninger har nå større tro på framtida, sier sjeføkonom Bjørn Erik Orskaug i Sparebank1 Østlandet. – Samla sett er det større tro på framtida. Det har nok mye å gjøre med lønnsvekst, lavere prisvekst og forventninger om rentekutt fra Norges Bank framover. De fleste tror at det ikke blir noe rentekutt før tidligst i desember, sier sjeføkonom Orskaug.

 • Mandag 17. juni kl. 11.33

  Lett MC-fører mistet førerkortet i fartskontroll

  Utrykningspolitiet beslagla førerkortet til en 17 år gammel gutt på lett motorsykkel. Farta hans ble målt til 85 kilometer i timen i 50 sonen på Gamle Ravei i Larvik.

 • Mandag 17. juni kl. 11.32

  Regjeringen og SV er enige om revidert nasjonalbudsjett

  Det blir lovet minst 35 milliarder kroner til utbygging av havvind, og barnetrygden for barn over seks år øker.

 • Mandag 17. juni kl. 11.30

  58 mill. mer til Oslo-barnehagene

  Det er satt av 100 millioner kroner ekstra til barnehager i avtalen mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV på Stortinget om revidert nasjonalbudsjett. Pengene er øremerket økt bemanning i levekårsutsatte områder. Oslo får 58,6 millioner kroner av potten. Sju bydeler deltar i dag i et forsøk med økt grunnbemanning. – Gode barnehager er med på å utjevne sosiale forskjeller. Da trenger vi flere folk på jobb, og vi må begynne der levekårsutfordringene er størst. Det sier leder for Oslo SV og gruppeleder i Oslo bystyre, Sunniva Holmås Eidsvoll. Hun sier at dette er fantastiske nyheter og at de barna som trenger det mest nå vil få et enda bedre barnehagetilbud. – Bedre barnehagebemanning er det aller viktigste tiltaket vi har for å sikre at alle barn bli sett og får den oppfølgningen de trenger, sier hun.

 • Mandag 17. juni kl. 11.19

  Pågrepet med en kilo kokain på flyplassen

  En mann i 30-årene er varetektsfengslet i to uker etter at han torsdag i forrige uke ble pågrepet, siktet for innførsel av en større mengde kokain til landet. Mannen ble stanset i tollen på Stavanger lufthavn, Sola med en pose med hvitt pulver. Hurtigtester gjennomført på stedet ga utslag på kokain, og ifølge retten skal det være snakk om cirka en kilo. Mannen selv har forklart at posen bare inneholdt koffein. Innholdet er sendt til Kripos for nærmere undersøkelser, skriver retten i sin kjennelse. En kilo kokain har trolig en markedsverdi på over 1 million kroner.

 • Mandag 17. juni kl. 11.17

  Det blir ikke streik i Staten

  Det blir ikke streik i LO Stat. De velger en uvanlig løsning med frivillig lønnsnemd.

 • Mandag 17. juni kl. 11.14

  På tide å anlegge skjegg eller få orden i kaoset?

  Vi har testet rimelige skjeggtrimmere.

 • Mandag 17. juni kl. 11.12

  Trafikkulykke i Larvik

  En syklist i 80-årene har blitt rygget på av en bil ved Lovisenlund idrettspark i Larvik. Syklisten ble sett til av ambulansepersonell på stedet, og er kjørt til sykehus av ambulanse. Politiet oppretter sak.

 • Mandag 17. juni kl. 11.09

  Jan Erik Kjerpeseth går av som styreleder i Eviny

  I mai prøvde Bergen kommune å bytte ut Jan Erik Kjerpeseth som styreleder i kraftselskapet Eviny. De prøvde å sette inn Øisten Andresen, tidligere direktør i Eidsiva, men kommunen hadde ikke informert de andre eierne i selskapet på forhånd. Eivind Nævdal-Bolstad trakk seg som finansbyråd i Bergen som følge av saken, og Andresen trakk også sitt kandidatur til styreledervervet i Eviny. Kjerpeseth, som er administrerende direktør i Sparebanken Vest, ble inntil videre sittende som styreleder. Nå går han av, får NRK bekreftet. Kjerpeseth meddelte avgangen i et brev til Eviny-eierne mandag morgen. Her skriver han at han ikke er kandidat til styreledervervet ved neste generalforsamling, men men at han stiller seg til disposisjon fram til ny styreleder er valgt. «De siste ukene har vært krevende med hensyn til utfordringene rundt det nye styrevalget i Eviny», skriver Kjerpeseth i brevet. NRK har ikke lykkes i å få en kommentar fra Kjerpeseth. – Jeg har stor forståelse for at han velger å gjøre det han gjør nå. Men jeg beklager jo at vi har endt opp her. Mitt ønske var at styret skulle fortsette i en periode til, da de har gjort en formidabel jobb med å stake ut en ny strategi og har skiftet ut administrerende direktør, men jeg har som sagt stor forståelse for at Kjerpeseth ikke ønsker å fortsette når det ble sånn, sier Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik (H). – Det er ikke overraskende, men jeg er vleidg positiv til at han velger å stå til vår disposisjon frem til prossessen er ferdigstilt. Jeg regner med at vi får ting på stell, men det kan ta litt tid, sier Askøy-ordfører Yngve Fosse (H).

 • Mandag 17. juni kl. 11.08

  I strupen på regjeringen: – Folk dør

  Sykdommen har endret seg, men behandlingen er den samme. Nå må regjeringen gjøre sitt for å stoppe overdosene, mener Sandra Bruflot (H) og rusaktivist Arild Knutsen.

 • Mandag 17. juni kl. 11.04

  Stjal PC og kontanter fra kontorbygg

  I løpet av helga har det blitt stjålet en PC og en mindre mengde kontanter fra et kontorbygg på Lauvåsen i Kristiansand. Gjerningspersonen (e) har kommet seg inn ved å knuse et vindu. Politiet har gjort undersøkelser på stedet og oppretter sak.

 • Mandag 17. juni kl. 10.59

  Norge gir 100 millioner kroner til FN-organisasjonen UNRWA

  Flere land stanset støtten til organsasjonen tidligere i år, etter anklager om at UNRWA-ansatte hadde hjulpet Hamas.

 • Mandag 17. juni kl. 10.56

  Lastebil har veltet på Ulefoss

  Nødetatene rykker ut til en lastebil som har veltet på Ulefoss, opplyser Sør-Øst 110-sentral. Føreren fremstår som uskadd, men er kjørt til legevakten for sjekk, opplyser politiet. Ifølge Sør-Øst politidistrikt har en lastebil med trelast havnet i grøfta. Sjåføren kom seg ut av kjøretøyet. En bergingsbil jobber med å få lastebilen opp fra grøfta.

 • Mandag 17. juni kl. 10.55

  Drapstiltalte måte forlate rettssalen

  Den 19 år gamle kvinnen som er tiltalt for drapet på sin 22 år gamle ektefelle i Porsgrunn, forlot rettssalen da avdødes mor skulle forklare seg for Telemark tingrett mandag formiddag. Før rettssaken startet hadde familiens bistandsadvokat bedt om at moren fikk forklare seg uten den tiltalte til stede. 19-åringen får følge rettssaken via en TV-skjerm fra et annen rom på tinghuset så lenge moren forklarer seg. Også den avdødes far skal forklare seg i løpet av den første dagen av rettssaken. Den tiltalte nekter straffskyld. Hun hevder drapet skjedde i nødverge.

 • Mandag 17. juni kl. 10.53

  Evakuerer kjøpesenter etter melding om brann

  Brannvesenet er på vei til Mosenteret i Nittedal kommune hvor det kommer røyk fra taket. – Det er foreløpig usikkert hvor stort omfanget er, men besøkende har fått beskjed om å evakuere, sier, Harald Mogen, vaktleder i Øst 110-sentralen. Ifølge politiet dereier det seg om brann i ventilasjonsanlegget. – Det er ingen spredningsfare, men ikke kontroll på brannen. Alle personer skal være ute av bygget.

 • Mandag 17. juni kl. 10.51

  Lite nydyrking i Rogaland i fjor

  Ikke siden rapporteringen startet i 2005 har det vært godkjent så lite areal for nydyrking som i 2023. Rogaland er på fjerdeplass av fylkene med 930 mål godkjent nydyrka mark. Suverent mest nydyrking foregår i Innlandet. Også dyrking av myr går kraftig ned. Bare 17 mål av totalt 930 mål godkjent nydyrking i Rogaland, er i myr.

 • Mandag 17. juni kl. 10.44

  LO Stats medlemmer stemte nei til lønnsoppgjøret

  LO Stat stemte nei i uravstemningen om resultatet av årets lønnsoppgjør. Nå går partene til frivillig lønnsnemnd. NTL raser mot avgjørelsen: – Var klare til å streike

 • Mandag 17. juni kl. 10.44

  TV 2: LO Stats medlemmer stemte nei til lønnsoppgjøret – fare for ny streik

  Et flertall av medlemmene i LO Stat har stemt nei i uravstemningen om resultatet av årets lønnsoppgjør. Nå sitter ledelsen i LO Stat for å drøfte veien videre.

 • Mandag 17. juni kl. 10.43

  TV 2: LO Stats medlemmer stemte nei til lønnsoppgjøret

  Nå er det fare for ny streik i staten.

 • Mandag 17. juni kl. 10.42

  Innstillinger og forsinkelser etter strømproblemer

  Bane Nor opplyser at det er færre spor i bruk mellom Oslo S og Skøyen på grunn av strømproblemer. Vestfoldbanen er blant flere togstrekninger som kan bli berørt. Ifølge Bane Nor blir det forsinkelser og innstilte tog. Reisende anbefales å bruke annen transport hvis de kan. Ny oppdatering er ventet klokka 11.30. Bane Nor opplyser like før klokka 11.30 at feilen er rettet, men at folk må regne med innstillinger og forsinkelser.

 • Mandag 17. juni kl. 10.39

  Rekordlav nydyrking av jord

  Det er rekordlav nydyrking av jord, viser tall fra SSB. Ikke siden rapporteringa startet i 2005 har det vært godkjent så lite areal for nydyrking som i fjor, melder Landbruksdirektoratet. En av årsakene til nedgangen er at det dyrkes mindre i myr enn før. Innlandet er det fylket med mest nydyrking. Her ble det godkjent litt over 3400 dekar for nydyrking i fjor. Ingen ting var i myr.

 • Mandag 17. juni kl. 10.38

  Herman Dahl flytter til utlandet: – Ble sjokka

  Youtuberen har kapret studieplass og røper flytteplaner. Han og kjæresten har en plan for å få avstandsforholdet til å fungere.

 • Mandag 17. juni kl. 10.31

  Orderud-saken: Dette bør du vite

  Drapssaken fra 1999 kan bli gjenåpnet. Mandag klokken 13.15 får vi svaret på dette.

 • Mandag 17. juni kl. 10.30

  Fra Ringebu til Tour de France

  Rasmus Fossum Tiller fra Ringebu er klar for Tour de France. I dag ble det klart at Tiller får plass på laget til Uno-X. Ifølge Uno-X vil Tiller utgjøre en viktig rolle i opptrekk på de flate etappene samtidig som det er etapper som kan passe ham godt selv også. Tiller deltok også in Tour de France i fjor, og ble da blant annet nummer åtte på en etappe. Anders Skaarseth fra Lillehammer fikk ikke plass på laget, men er ført opp som en av tre reserver dersom noen av rytterne likevel ikke kan stille til start.

 • Mandag 17. juni kl. 10.29

  Kristoff til sitt 11. Tour de France – Hoelgaard vraket

  Alexander Kristoff fra Stavanger er tatt ut til sitt 11. Tour de France. Det melder det norske sykkellaget UnoX på en pressekonferanse mandag formiddag. Det var også ventet at Markus Hoelgaard fra Ålgård kunne få en plass i verdens største sykkelritt, men han fikk ikke plass på laget. Disse åtte er tatt ut til Tour de France: Magnus Cort, Alexander Kristoff, Rasmus Tiller, Jonas Abrahamsen, Johannes Kulset, Odd Christian Eiking, Tobias Halland Johannessen og Søren Wærenskjold. Tour de France starter 29. juni og går over tre uker.

 • Mandag 17. juni kl. 10.27

  Askøyværing til Tour de France

  Odd Christian Eiking blir ein del av Uno-X-laget som skal delta i Tour de France i sommar. Rittet startar i Firenze laurdag 29. juni og blir avslutta i Nice 21. juli. Det var teamsjef Thor Hushovd som presenterte sine åtte utvalde på Ensjø i Oslo. Eiking skal delta saman Alexander Kristoff, Magnus Cort, Søren Wærenskjold, Jonas Abrahamsen, Rasmus Fossum Tiller, Johannes Kulset og Tobias Halland Johannessen.

 • Mandag 17. juni kl. 10.27

  Frp kaster ut kommunestyremedlem

  Frp sentralt har ikke lenger tillit til at Fridtjof Bjerke i Øyer skal representere partiet, skriver GD. Leder av organisasjonsutvalget i Frp Anni sier Bjerke ved flere anledninger har uttalt seg om blant annet homofile på en måte som er fullstendig uakseptabelt. Fritdjof Bjerke sier han tar Frps konklusjon til etterretning og nå vil fungere som en uavhengig representant i Øyer kommunestyre.

 • Mandag 17. juni kl. 10.26

  Abrahamsen klar for Tour de France

  Jonas Abrahamsen fra Skien skal sykle årets utgave av Tour de France. 28-åringen er en av åtte ryttere som er tatt ut til å sykle for det norske laget Uno-X Mobility. Abrahamsen tok nylig karrierens første proffseier da han vant det belgiske rittet Brussel Classics. Årets utgave av Tour de France starter i den italienske byen Firenze den 29. juni.

 • Mandag 17. juni kl. 10.22

  Sørlending til Frankrike

  Søren Wærenskjold fra Mandal ble i dag tatt ut til sykkelrittet Tour de France, som starter om snaue to uker. 20-åringen, som i helga vant Belgia Rundt, er en av åtte utøvere på laget Uno-X.

 • Mandag 17. juni kl. 10.19

  Andreas Leknessund vraket til Tour de France: – Dritskuffet

  Dette laget ble offentliggjort i dag av Uno X mandag. Prestisjesigneringen Andreas Leknessund ble vraket.

 • Mandag 17. juni kl. 10.14

  Bilfører stoppet for ruskjøring

  Utrykningspolitiet stoppet en bilfører, som framstod ruset i Kongsvinger sentrum litt før kl. 9 mandag morgen. Mannen i 40-åra ble tatt med for å sikre bevis og ble også fratatt førerkortet, melder politiet i Innlandet.

 • Mandag 17. juni kl. 10.12

  Hyller Arredondo etter oppsigelse i Frikirken: – Betyr utrolig masse

  Kim Rysstad hyller artist-kollega Maria Arredondo for at hun står opp mot vedtektene som ble vedtatt i Frikirken forrige søndag. Arredondo valgte i går å si opp sin stilling som barne- og ungdomsarbeider i Frikirken i Kristiansand. – Det at en person med hennes status står fram og tar et så tydelig standpunkt i denne saken, og tar den kampen, det betyr utrolig masse. Jeg husker tilbake da jeg selv var ung, hvor viktig det var at noen kjente stod fram i media og talte vår sak- det var en stor inspirasjon til å våge å være seg selv. Arredondo sa i en pressemelding i går at hun ikke kan jobbe i Frikirken lenger. Bakgrunnen er at Synoden, som er kirkesamfunnets høyeste myndighet, vedtok et samlivsdokument der det ifølge pressemeldingen blant annet skal stå at sex utenfor ekteskapet, likekjønnet samliv og samboerskap bryter med Guds ordning for samliv. – Som barne- og familiearbeider og som en offentlig person har jeg et ansvar for hva jeg kommuniserer ut til sårbare unge mennesker. Noen av de tingene som ble vedtatt tar jeg sterk avstand fra. Så lenge de vedtakene står, så hverken kan eller ønsker jeg å jobbe i frikirken.

 • Mandag 17. juni kl. 10.11

  Sykkeltyv tatt på fersken

  En sykkeltyv ble rundt klokka 0930 tatt på fersken i en parkeringskjeller på Nardo i Trondheim. To personer holdt kontroll på mannen til politiet kom. Tyven skal være godt kjent for politiet fra før.

 • Mandag 17. juni kl. 10.06

  Gressbrann i Trondheim – sprer seg raskt

  Det har begynt å brenne i gresset ved en bussholdeplass på Ranheim i Trondheim. – Sprer seg raskt da det er mye vind på stedet, opplyser politiet.

 • Mandag 17. juni kl. 10.06

  Fikk raskt kontroll på gressbrann i Trondheim

  Det har begynt å brenne i gresset ved en bussholdeplass på Ranheim i Trondheim. – Sprer seg raskt da det er mye vind på stedet, opplyser politiet. Like etterpå har brannvesenet fått kontroll.

 • Mandag 17. juni kl. 10.02

  Haaretz: Israels statsminister Benjamin Netanyahu oppløser krigskabinettet

  Det skjer etter at Benny Gantz trakk seg fra kabinettet forrige uke, skriver avisen.

 • Mandag 17. juni kl. 10.00

  Dømt for ulovlige våpen

  En mann i 50-åra fra Hedmark er dømt til ti måneders ubetinget fengsel for å ha oppbevart 5 ulovlige våpen og ammunisjon hjemme. Da politiet ransaket boligen hans i mai 2022 var verken våpen eller ammunisjon ble oppbevart i våpenskap, slik loven forutsetter. En av pistolene lå på stuebordet ladet med 15 skudd, skriver Glåmdalen. Mannen ble i Romerike og Glåmdal tingrett også dømt for innbrudd i Songkjølen vindmøllepark i Nord-Odal, der det ble stjålet verktøy, elektroniske utstyr og kontorutstyr.

 • Mandag 17. juni kl. 10.00

  Medlemstallet fortsetter å falle i Den norske kirke

  Antallet medlemmer, døpte, konfirmerte og gravferder falt i 2023, viser tall fra SSB. Ny statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at medlemstallet i Den norske kirke fortsetter å falle. I 2023 var antallet medlemmer og tilhørige i Den norske kirke 3.472.195, en nedgang fra 3.496.439 i 2022. Antallet døpte i 2023 var på 26.503, en nedgang fra 28.479 året før. Andelen døpte i prosent av antall fødte for året sank fra 55,3 prosent til 51 prosent. For konfirmasjoner i kirken økte antallet fra 32.716 til 32.980. Det var likevel et fall målt i prosent av landets 15-åringer fra 49,8 prosent i 2022 til 48,4 prosent i 2023. Antallet kirkelige gravferder falt også med en nedgang fra 38.006 gravferder i 2022 til 36.112 i 2023. (©NTB)

 • Mandag 17. juni kl. 9.49

  Riksantikvar-protest mot Oslo fengsel

  Riksantikvaren fremmer innsigelse mot planene om nytt Oslo fengsel på Grønland. Grunnen er at Statsbygg vil rive bygninger med stor verneverdi. – Arealet og flere av bygningene som i dag utgjør Oslo fengsel, har en lang kulturhistorie som både bryggeri og fengsel. – Å rive all eldre bebyggelse innenfor planområdet med unntak av den fredete smia, vil være i klar konflikt med de nasjonale og vesentlige regionale kulturminneinteressene som disse bygningene representerer, heter det i innsigelsen. I 2022 besluttet regjeringen at behovet for fengsel i Oslo skal sikres gjennom en tredelt løsning mellom Ilseng, Ullersmo og et nedskalert fengsel på Grønland. Det innebærer en full ombygging av avdeling B, den såkalte Bayern. Antall fengselsplasser blir redusert fra 240 til 140. Den eldste delen av fengselet, «Botsen», blir ikke berørt.

 • Mandag 17. juni kl. 9.45

  Dane Cekov går til Sparebank 1 Markets

  Den profilerte valutastrategen forlater Nordea etter fem år for å jobbe med Harald Magnus Andreassen.

 • Mandag 17. juni kl. 9.45

  Dane Cekov forlater Nordea og går til konkurrent

  Den profilerte strategen slutter i sin nåværende jobb til fordel for Harald Magnus Andreassen.

 • Mandag 17. juni kl. 9.44

  Erkjenner ikke straffskyld for drapsforsøk

  En 28 år gammel mann som er tiltalt for drapsforsøk på Grim i Kristiansand i fjor vinter erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet i dag. Ifølge tiltalen skal mannen ha skutt en mann gjennom et bilvindu. Mannen i bilen truffet av haglladningen i hode, hals og bryst, og han ble påført skade på en stor samleåre på halsen. Det er satt av ti dager til rettssaken i Agder tingrett.

 • Mandag 17. juni kl. 9.41

  En av tre vil holde seg hjemme i ferien

  33 prosent sier de vil holde seg hjemme i ferien i år. Det viser en spørreundersøkelse gjort av YouGov på vegne av OBOS-banken. I en lignende undersøkelse i fjor, svarte 14 prosent at de valgte bort utenlandsferien på grunn av kronekursen. Administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie sier i en pressemelding at prisvekst, rentehevinger og en svak kronekurs gjør at mange må prioritere hardere enn før.

 • Mandag 17. juni kl. 9.34

  OL-uttatt seiler (18) døde i dykkerulykke

  18-åringen Jackson James Rice, som skulle representere Tonga i OL i Paris, døde i en fridykkerulykke i helgen.

 • Mandag 17. juni kl. 9.31

  Togproblemer mellom Oslo S og Skøyen

  Tretten toglinjer kan være påvirket som følge av strømproblemene: L1, R12, R13, R14, L2, R21, R22, F4, F5, RE10, RE11 og Flytoget. Det melder Bane Nor på sine hjemmesider. Togselskapet skriver at de er i gang med å avklare situasjonen.

 • Mandag 17. juni kl. 9.31

  Trollstigen stengt

  Fv. 63 Trollstigen er stengt på grunn av steinsprang. Det er usikkert hvor lenge veien blir stengt. Området skal sjekkes av geolog først, melder Vegtrafikksentralen øst.

 • Mandag 17. juni kl. 9.29

  Medier: Mot enighet om revidert nasjonalbudsjett

  Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV skal nærme seg enighet om revidert nasjonalbudsjett, melder flere medier.

 • Mandag 17. juni kl. 9.28

  Vant på bilbanen

  Andrine Rafoss fra Konsmo i Lyngdal vant landsfinalen i bilcross for kvinner i helga, skriver Lister24. 20-åringen har blitt nummer to de forrige to sesongene. Årets finale ble arrangert på Flisa i Innlandet.

 • Mandag 17. juni kl. 9.27

  Fare for mye lyn i Midt-Norge mandag

  Meteorologene har sendt ut gult farevarsel om lyn i deler av Møre og Romsdal og Trøndelag fra mandag ettermiddag.

 • Mandag 17. juni kl. 9.26

  Phillip (29) døde - tiltalte erkjenner straffskyld

  Det kommer frem i rettssaken mandag i Buskerud tingrett, ifølge Dagbladet.

 • Mandag 17. juni kl. 9.21

  Meldte at fotgjenger var påkjørt: Viste seg å være arbeidsuhell

  Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke på E6 i Rana mandag morgen etter melding om at en mannlig fotgjenger var påkjørt. – Mannen er våken og bevisst, skrev politiet på X. I en oppdatering skriver politiet at den første meldingen ikke stemmer. En fotgjenger ble ikke påkjørt likevel, melder politiet. – Hendelsen har skjedd i forbindelse med veiarbeid. En arbeider har ramlet ut i veien og truffet en bobil. Det er ikke noe på stedet som tilsier at fører av bobilen er årsaken til ulykken, skriver politiet.

 • Mandag 17. juni kl. 9.21

  Fotgjenger påkjørt i Rana

  Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på E6 i Rana. En mannlig fotgjenger er påkjørt, melder politiet på X. – Mannen er våken og bevisst, skriver de.

 • Mandag 17. juni kl. 9.21

  Meldte at fotgjenger var påkjørt – var arbeidsuhell

  Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke på E6 i Rana mandag morgen etter melding om at en mannlig fotgjenger var påkjørt. – Mannen er våken og bevisst, skrev politiet på X. I en oppdatering skriver politiet at den første meldingen ikke stemmer. En fotgjenger ble ikke påkjørt likevel, melder politiet. – Hendelsen har skjedd i forbindelse med veiarbeid. En arbeider har ramlet ut i veien og truffet en bobil. Det er ikke noe på stedet som tilsier at fører av bobilen er årsaken til ulykken, skriver politiet.

 • Mandag 17. juni kl. 9.18

  Real rugg

  Det som trolig blir landets største krokodille kommer til Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia i Gjerstad i dag. Saltvannskrokodillen hentes fra Danmark og veier over 300 kilo, forteller Nils Harald Reiersen i dyrehagen.

 • Mandag 17. juni kl. 9.18

  Vraker solfylte Toulouse for mildvær i Oslo

  Definitivt en trend, sier reiselivsdirektøren. Ikke en trend, mener forsker.

 • Mandag 17. juni kl. 9.12

  Rogaland sparebank godkjent av finanstilsynet

  Finanstilsynet har den 15. juni sagt ja til at Sandnes sparebank og Hjelmeland sparebank kan slå seg saman. Konsernet Rogaland Sparebank får 183 ansatte. 151 skal jobbe i Rogaland Sparebank, og 32 ansatte skal jobbe i Aktiv Eiendomsmegling. Bankens forvaltningskapital blir i underkant av 39 milliarder kroner. Sammenslåingen skjer ved at Den Gule Banken, Sandnes Sparebank overtar eiendeler, rettigheter og forpliktelser fra Hjelmeland Sparebank.

 • Mandag 17. juni kl. 9.10

  Drapstiltalt nekter straffskyld

  19-åringen som er tiltalt for å ha tatt livet av ektefellen (22) sin i Porsgrunn i fjor, nektet straffskyld da rettssaken mot henne startet i Telemark tingrett mandag. 19-åringen er tiltalt for å ha slått i hjel 22-åringen med et balltre i leiligheten deres på Hovenga natt til 27. november i fjor. 19-åringen er også tiltalt for å ha vært voldelig mot 22-åringen ved to tilfeller forut for drapet, men nektet straffskyld også for dette da rettssaken startet.