Nyheter:

 • Søndag 16. juni kl. 23.48

  Trondheim: 119 km/t i 80-sone

  En mann i 50-årene kjørte for fort på Heimdalsmyra i kveld. UP foretok en gjennomsnittsmåling på strekningen og målte hastigheten til 119 km/t i 80-sonen. Mannen blir anmeldt og mister førerkortet. Det skriver politiet på X.

 • Søndag 16. juni kl. 23.37

  Boligbrann i Halden: Evakuerer flere boliger

  Brannvesenet melder om en større boligbrann i Halden.

 • Søndag 16. juni kl. 23.37

  25 evakuert etter boligbrann i Halden: To personer pågrepet

  Politiet mistenker brannen var påsatt.

 • Søndag 16. juni kl. 23.02

  Mopedbil har veltet

  En mopedbil med to personer har veltet i Melhus. Ambulanse er på stedet. Politi og brannvesen er på vei. Det skriver politiet på X.

 • Søndag 16. juni kl. 23.02

  Mopedbil har veltet – fører anmeldes

  En mopedbil med to personer har veltet i Melhus. Ambulanse er på stedet. Politi og brannvesen er på vei. Det skriver politiet på X. Kl. 23.36 melder politiet at ingen ble skadet i hendelsen. Føreren på 15 år anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort.

 • Søndag 16. juni kl. 22.54

  Bellingham herjet da England fikk en drømmestart på EM: – Fortjener all hyllesten

  (Serbia – England 0–1) 20 år gamle Jude Bellingham innfridde de enorme forventningene i EM-åpningen.

 • Søndag 16. juni kl. 22.09

  Mistenkt for ruskjøring

  Politiet er i Horten etter melding om lastebil som har kjørt i en lyktestolpe. Det er ingen personskade, men fører ble tatt uten gyldig førerkort og det er mistanke om ruskjøring, opplyser politiet. Det er også mistanke om at lastebilen er stjålet. Føreren fremstilles for blodprøve og politiet har opprettet sak.

 • Søndag 16. juni kl. 22.05

  Erik ten Hag bekrefter nye United-samtaler: – Sto plutselig på døren min

  Manageren avslører at klubben forstyrret ferien hans for å gi ham beskjeden.

 • Søndag 16. juni kl. 21.57

  Mann viste frem pistol i Skien

  En mann i 30-årene er bragt inn til arresten etter melding om at han skal vist frem en pistol på et offentlig sted i Skien. – Det skal ikke ha vært en direkte trusselsituasjon, melder politiet. Ifølge politiet utagerte mannen kraftig og det ble funnet en revolver i en veske han hadde med seg. Det er foreløpig uklart om revolveren er ekte.

 • Søndag 16. juni kl. 21.35

  Hakekors i Valdres

  Nokre har måla eller spraya hakekors på fleire stader på Leira i Nord-Aurdal i Valdres. Det skriv avisa Valdres. Området ligg nede ved Strandefjorden, og det var folk som padla kano der, som meldte frå til politiet. Bård Einar Hoft, operasjonsleiar i Innlandet politidistrikt seier dei har fått melding om saka, og at lokalt politi vil etterforske den.

 • Søndag 16. juni kl. 21.30

  Mbappé kaster seg inn i den franske valgkampen: – Vi er ved et kritisk punkt

  Mange mener politikk og fotball ikke hører sammen, men i Frankrikes landslagstropp har det meste handlet om nettopp politikk.

 • Søndag 16. juni kl. 21.28

  Kina sender nytt pandapar til Australia

  Kina vil låne Australia to nye pandaer. De skal erstatte et populært pandapar som ikke har født unger etter mer enn et tiår sammen i Adelaide Zoo.

 • Søndag 16. juni kl. 21.24

  Har funne fleire drepne sauar

  I Skåbu i Nord-Fron i Innlandet har bønder funne mellom 20 og 30 drepne og hardt skadde lam og sauar i løpet av helga, melder GD. Fleire sauar er framleis borte. – Det er opplagt at det er ulv som har vore på ferde, og truleg den same ulven som tok sau der før helga, seier seniorrådgjevar Ole Knut Steinset i Statens naturoppsyn til NRK. Statsforvaltaren har gjeve fellingsløyve på ulven, og eit jaktlag var nær den rett før helga. Den gjekk vestover og nå er den observert i Øystre Slidre, der det også er funne drepne lam og sauar. Statsforvaltaren utvidar fellingsløyvet etter kvart som ulven flytter seg. Stenset fortel at dette er tida for at unge ulvar forlèt flokken og drar på vandring.

 • Søndag 16. juni kl. 21.17

  Grovt tjuveri ved Solør vidaregåande skole.

  Det har vore eit grovt tjuveri ved Solør videregåande skole si avdeling på Braskereidfoss i Våler. I følge politiet er to brakker som høyrer til skolen brote opp. Gjerningspersonane har ikkje lukkast i å opne den tredje. Noko av godset som er stole er funne att i Elverum, og politiet seier dei har mistenkte i saka.

 • Søndag 16. juni kl. 21.11

  Kollisjon mellom bobil og personbil i Lofoten

  Total fire personer var involvert i en ulykke på E10 i Lofoten. Én bobil og én personbil og til sammen fire personer var involvert i ulykken. – Kan se ut som at bobilen har kommet over i motsatt kjørefelt, sier operasjonsleder Yngve Fredriksen. De to personene i bobilen er kjørt til legevakt for en sjekk. Ett kjørefelt er åpent.

 • Søndag 16. juni kl. 21.06

  Det svenske gullrushet

 • Søndag 16. juni kl. 21.03

  Aggressiv gjest ved utested

  Politiet har rykket ut til et utested i Namsos sentrum etter melding om en gjest som er aggressiv.

 • Søndag 16. juni kl. 21.02

  Rentefasit til uken: – Mange har ventet lenge

  En renteheving er «utenkelig» neste uke, mens kuttene kan la vente på seg, tror sjeføkonom: – Vi spør oss heller «kommer de?»

 • Søndag 16. juni kl. 20.58

  Politiet rykket ut til trusselsituasjon

  Politiet rykket ut i forbindelse med en trusselsituasjon mellom to parter på Orkanger. De har nå kontroll på de involverte, og vil etterforske saken. Ingen skal være skadd.

 • Søndag 16. juni kl. 20.48

  Ulrikke Brandstorp mistet morfaren tre dager før bryllupet

  – Jeg elsker deg, skriver hun på Instagram.

 • Søndag 16. juni kl. 20.46

  Ulykkesgruppa på vei – veien blir stengt

  Politiet opplyser at det vil pågå arbeid på ulykkesstedet på Øksnevad i Klepp en tid fremover. En MC-fører blir omtalt som kritisk skadet etter en singelulykke. Ulykkesgruppa til vegvesenet er på vei for å bistå politiet.

 • Søndag 16. juni kl. 20.43

  Mann siktet for drap i Mjøndalen – kvinne død

  Vitner så store deler av voldshendelsen, og tok kontroll på siktede.

 • Søndag 16. juni kl. 20.43

  Mann siktet for drap i Mjøndalen – kvinne død

  Den siktede mannen ble pågrepet i nærheten av åstedet.

 • Søndag 16. juni kl. 20.39

  To biler rygget på E6

  UP gjennomførte søndag en fartskontroll på E6 nære Kalnes og Grålum i Sarpsborg. Nesten 20 personer fikk enten forenklede forelegg på grunn av høy fart, eller førerkortbeslag. To førere ble også fratatt førerkortet da de rygget på E6.

 • Søndag 16. juni kl. 20.33

  Snekke stjålet i Iddefjorden

  Rett før klokken 19 i dag, ble en snekke stjålet fra et sted i Iddefjorden. Politiet fikk stanset båten, og føreren ble pågrepet og anmeldt. Anmeldelsen innebærer tjuveri og kjøring i påvirket tilstand.

 • Søndag 16. juni kl. 20.32

  Har funne fleire drepne sauar

  I Skåbu i Nord-Fron i Innlandet har bønder funne mellom 20 og 30 drepne og hardt skadde lam og sauar i løpet av helga, melder GD. Fleire sauar er framleis borte. – Det er opplagt at det er ulv som har vore på ferde, og truleg den same ulven som tok sau der før helga, seier seniorrådgjevar Ole Knut Steinset i Statens naturoppsyn til NRK. Statsforvaltaren har gjeve fellingsløyve på ulven, og eit jaktlag var nær den rett før helga. Den gjekk vestover og nå er den observert i Øystre Slidre, der det også er funne drepne lam og sauar. Statsforvaltaren utvidar fellingsløyvet etter kvart som ulven flytter seg. Stenset fortel at dette er tida for at unge ulvar forlèt flokken og drar på vandring.

 • Søndag 16. juni kl. 20.26

  Trafikkulykke i Fyresdal

  Nødetatene er i Fyresdal etter melding om en trafikkulykke. Ifølge politiet har en UTV veltet og sjåføren har smerter i armen, mulig brudd, men er ellers våken og bevisst. Sjåføren er en gutt i tenårene.

 • Søndag 16. juni kl. 20.25

  Slagsmål i Tønsberg

  Politiet er i Tønsberg sentrum etter melding om slagsmål mellom ungdommer. – Det er rolig på stedet nå og politiet er i kontakt med noen av de involverte. Trolig ingen som er skadet, melder politiet.

 • Søndag 16. juni kl. 20.22

  Beklager at Arredondo har sagt opp

  Frikirkens synodeleder Tor Erling Fagermoen beklager at Maria Arredondo har funnet det nødvendig å si opp sin stilling i Kristiansand Frikirke. – Hun er et flott menneske som jeg vet har blitt satt stor pris på i Kristiansand Frikirke, sier han til NRK. Tidligere i dag ble det kjent at Arredondo har sagt opp sin stilling som barne- og familiearbeider i kirken på grunn av samlivsdokumentet som ble vedtatt under Frikirkens synodemøte forrige uke.

 • Søndag 16. juni kl. 20.13

  Tenåringsjenter i slåstkamp i Bergen sentrum

  Politiet fekk like over klokka 19 melding om to ungdomar som slåst på Torgallmenningen i Bergen. Ein av dei involverte blødde frå andletet. Politiet greip inn, og fekk kontakta familiemedlemmer av dei to, som var ei 14 og ei 16 år gamal jente. Den fornærma, 14-åringen, blei sett til av ambulansepersonell på stadne, men trong ikkje ytterlegare behandling. Politiet vil oppretta sak.

 • Søndag 16. juni kl. 20.03

  Alle dei sikta tenåringane er avhøyrde etter knivangrepet i Gaupne

  Fem tenåringsgutar er sikta for grov kroppsskade eller medverknad til dette etter valdsepisoden i Luster kommune fredag. Advokat Kim Brügger Villanger uttalte alt før avhøyret sundag at hans klient – ein tenåring over den kriminelle lågalder – nekta straffskuld etter siktinga. – Min klient har i dag vore i lag med verje og forsvarar og gitt ei utfyllande forklaring ut frå hans ståstad, seier forsvarar Kim Brügger Villanger Guten har sete i avhøyr i tre timar sundag. – Eg ønskjer ikkje gå inn på innhaldet i hans forklaring. Det er ei etterforsking som går føre seg og det er ein tidleg fase i saka. Det er klart det er ein krevjande situasjon, men han tar dette fint etter forholda og er også varetatt av sine verjer, kommenterer forsvararen. Den fornærma mannen er ifølge hans bistandsadvokat framleis innlagt ved Haukeland universitetssjukehus.

 • Søndag 16. juni kl. 19.51

  Lyn og torden flere steder: – 500 lynregistreringer på en time

  Uværet beveger seg raskt nordover, forteller Meteorologisk institutt.

 • Søndag 16. juni kl. 19.48

  Christian Eriksen scoret i sin første EM-kamp siden hjertestansen

  (Slovenia – Danmark 1–1) Seieren glapp, men kontrastene på Christian Eriksens to siste EM-opplevelser er en eventyrfortelling.

 • Søndag 16. juni kl. 19.40

  515 lyn på éin time over Bergen: Kraftig system

  Meteorologisk institutt har registrert 515 lyn over Bergen på éin time sundag kveld. Vakthavande meteorolog Charalampos Sarchosidis omtalar torevêret som «kraftig». – Eg vil nok seie at det var ei toresky med ganske mykje lynaktivitet i seg. Det er ikkje noko uhørt, men det var eit kraftig vêrsystem, dette her. Sarchosidis karakteriserer vêrforholda over Sør-Norge som gjennomgåande ustabilt akkurat no. Nordvestlandet kan venta seg besøk av toreskyene utover kvelden. – Det er kjølige luftmasser over Skottland som bringer fuktigheit inn frå havet, så det har skapt fleire regnbyger over Sør-Norge. Nokre av dei har tatt med seg torevêr, og dette vil fortsette vegen langs kysten nordover og ut mot havet lenger nordvest.

 • Søndag 16. juni kl. 19.40

  515 lyn på éin time over Bergen: – Kraftig torevêr

  Meteorologisk institutt har registrert 515 lyn over Bergen på éin time sundag kveld. Mellom anna gjekk fotball EM-sendinga til TV2 i svart ein periode på grunn av eit lynnedslag. Vakthavande meteorolog Charalampos Sarchosidis omtalar torevêret som «kraftig». – Eg vil nok seie at det var ei toresky med ganske mykje lynaktivitet i seg. Det er ikkje noko uhørt, men det var eit kraftig vêrsystem, dette her. Sarchosidis karakteriserer vêrforholda over Sør-Norge som gjennomgåande ustabilt akkurat no. Nordvestlandet kan venta seg besøk av toreskyene utover kvelden. – Det er kjølige luftmasser over Skottland som bringer fuktigheit inn frå havet, så det har skapt fleire regnbyger over Sør-Norge. Nokre av dei har tatt med seg torevêr, og dette vil fortsette vegen langs kysten nordover og ut mot havet lenger nordvest.

 • Søndag 16. juni kl. 19.27

  Tatt i 86 km/t i 60 sona

  En kvinne i 30-åra ble i dag anmeldt og fratatt førerkortet etter hun ble målt til 86 km/t i 60-sona på Hvittingfossveien i Holmestrand.

 • Søndag 16. juni kl. 19.22

  MC-fører i ulykke i Klepp – fremstår kritisk skadet

  Politiet melder om en MC-fører som har vært involvert i en trafikkulykke. De mottok varsel om hendelsen klokken 18.58 søndag kveld. Føreren fremstår kritisk skadet, og er på vei til sykehus i Stavanger i ambulanse. Ingen flere kjøretøy eller personer skal ha vært involvert i hendelsen. Politiet opplyser at de er på stedet og gjennomfører avhør av vitner og foretar åstedsundersøkelse.

 • Søndag 16. juni kl. 19.19

  Klepp: MC-ulykke - fremstår kritisk skadet

  Nødetatene rykket like før klokken 19 ut til melding om et trafikkuhell med en MC.

 • Søndag 16. juni kl. 19.19

  MC-ulykke i Klepp – fremstår kritisk skadet

  Føreren fraktes til sykehus med ambulanse.

 • Søndag 16. juni kl. 19.06

  Bil havnet i grøfta

  Politiet har rykket ut til en utforkjøring ved Buvatnint på E6 sør for Berkåk. En personbil skal ha havnet i grøfta, men det er ikke snakk om personskade. Patrulje på stedet bistår med trafikkdirigering.

 • Søndag 16. juni kl. 19.05

  Ser superkombinasjon i aksjemarkedet: – Som nirvana for bedriftene

  – Renten har lite å si for aksjemarkedet nå, sier forvalter Bernt Berg-Nielsen. Her er hans tips for hvilke aksjer man bør se på fremover.

 • Søndag 16. juni kl. 18.52

  Branntilløp etter at lynet slo ned i sikringsskap i Bergen

  Klokka 18.42 fekk politiet melding frå 110-sentralen om eit branntilløp i eit sikringsskap i Fjøsangerveien i Bergen. Brannen blei meldt sløkt etter kort tid. Brannen skal ha oppstått som følger av eit lynnedslag. Mellom klokka 18 og 19 sundag kveld blei det hjå Meteorologisk institutt registrert nær 500 lyn over Bergen.

 • Søndag 16. juni kl. 18.52

  Branntilløp i sikringsskap i Bergen

  110-sentralen melder om branntilløp i eit sikringsskap i Fjøsangerveien i Bergen. Det er ukjent omfang. Politi og brannvesen er på veg.

 • Søndag 16. juni kl. 18.47

  EM-trøbbel for TV2 – lynnedslag i Bergen truleg årsaka

  Midt under Danmarks EM-åpning mot Slovenia gjekk TV2 si sending i svart. Kanalen melder sjølv at årsaka truleg er det kraftige uvêret som sundag ettermiddag braka laus over Bergen. – Vi har hatt eit strømbrot i Bergen. Truleg forårsaka av eit lynnedslag. Det gjorde at straumen gjekk på Bergen Media City. I augenblinken vi fekk tilbake straumen fekk vi kampen opp, og no skal visst alt vera i orden igjen, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK. Det er mykje lyn og torevêr over Bergen. Klokka 18.45 melder Meteorologisk institutt at det er registrert 350 lyn dei siste 30 minuttane i Bergen

 • Søndag 16. juni kl. 18.42

  Flo etter sigeren: – Alle kan slå alle

  Sogndal-trenar Tore-André Flo var letta etter dagens siger mot Lyn på Bislett stadion. – Det er ein vanskeleg bortebane. Det er ikkje alle som klarar å koma derifrå med tre poeng. Eg er kjempenøgd med tre poeng i dag, seier stryningen. Neste runde tek laget imot Kongsvinger på heimebane. Serieleiaren gjekk sundag på eit overraskande 0–5-tap mot Åsane, som kjempar i botn av divisjonen. – Me ser på resultata i denne divisjonen at alle slår alle. Det gjeld å få med seg alle dei poenga ein kan. Eg vil tru det er eit revansjelystent Kongsvinger me får besøk av i neste runde.

 • Søndag 16. juni kl. 18.38

  Selmas kamp: – Visste ikke om jeg ville våkne opp igjen

  Landslagsutøver Selma Øen Li (23) måtte lære å gå på nytt. To ganger har alvorlige tarmproblemer nesten kostet henne livet.

 • Søndag 16. juni kl. 18.27

  Start vant

  Start vant 4–3 over Stabæk i kampen i 1. divisjon i dag.

 • Søndag 16. juni kl. 18.25

  HamKam slo Bjørnevatn 4–0

  HamKam kvinner 2. divisjon var i Finnmark og spilte mot Bjørnevatn i dag. HamKam var overlegne og slo heimelaget med fire mål. Madeleine Dahlstrøm scora 3 av dei. HamKam ligg nest øvst på tabellen i 2. divisjon.

 • Søndag 16. juni kl. 18.07

  Én angrepet med sverd i Oslo

  To personer er pågrepet. Én av de pågrepne prøvde å stikke av fra politiet.

 • Søndag 16. juni kl. 18.07

  To personer pågrepet etter voldshendelse på Rodeløkka

  Flere patruljer søkte etter en hvit bil i området Rodeløkka i forbindelse med mulig bruk av sverd. Bilen ble deretter observert av patrulje i området Økern. En person løp fra bilen, men ble innhentet av patruljen og pågrepet like ved. Den andre i bilen ble pågrepet ved bilen. Politiet har tatt beslag i et sverd som ble funnet i bilen. – Fornærmede opplyser selv at det er brukt sverd, og vi har beslaglagt et sverd. Hovedhypotesen er absolutt at det er brukt i voldshendelsen, sier politiet til NRK. Første patrulje på stedet opplyser at fornærmede ikke er alvorlig skadet. Det var fornærmede som meldte fra til politiet.

 • Søndag 16. juni kl. 18.02

  Snakker ut om bruddet med Taylor Swift: – Vanskelig å navigere

  Paret gjorde det slutt i 2023 etter seks år. Nå forteller han hvordan det var.

 • Søndag 16. juni kl. 17.59

  Staune-Mittet imponerte i Sveits

  Visma-ryttar Johannes Staune-Mittet frå Lillehammer viste seg fram for resten av verdseliten da han på den 7. etappen av Sveits rundt, tråkka 55 kilometer i solobrot. Med i underkant av 59 kilometer til mål, på veg opp den tøffaste stigninga i etappen, tråkka Staune-Mittet frå resten av utbrytargruppa. 22-åringen passerte Col de la Croix i einsam majestet. Men da det var att fire kilometer vart nordmannen henta igjen, og Visma-ryttaren klarte ikkje å halde oppe farten og vart slått av fleire i sigerskampen.

 • Søndag 16. juni kl. 17.53

  Setter inn ny ferge på Nesna-Levang etter påkjørsel

  Mandag denne uken ble fergen MF Vardehorn påkjørt av et lasteskip mens de lå til kai. Nå har Torghatten Nord, som har driften på sambandet mellom Nesna og Levang, planlagt å sette inn en ny ferge. Det er søsterskipet MF Melshorn, som tidligere har gått på Bogenes - Skarberget. Det melder Rana Blad. Melshorn tar 120 personbiler og har ligget i opplag i Tromsø. Fergen er i drift fra og med mandag morgen, melder rederiet.

 • Søndag 16. juni kl. 17.47

  Norske databrikker havnet i Russland

  Databrikker fra Nordic Semiconductor har fortsatt å ende opp i Russland etter innføringen av sanksjonene. – Ingen som er glade for det her, sier selskapet.

 • Søndag 16. juni kl. 17.43

  Kvinne til sykehus etter elsparkesykkelulykke

  Det er mistanke om hodeskader, opplyser politiet.

 • Søndag 16. juni kl. 17.42

  Knivstikkinga i Gaupne: Den femte sikta tenåringen erkjenner ikkje straffskuld

  Ein mann i 50-åra har forklart at han fredag blei knivstukken av fleire maskerte tenåringar i eit skogholt i Luster kommune. Fem tenåringsgutar er sikta for grov kroppsskade eller medverking til det. Ein gut under den kriminelle lågalder har i avhøyr laurdag «knytt seg til hendinga». Elles har dei tre andre ikkje erkjent straffskuld. No opplyser forsvarar Erik Johan Mjelde at heller ikkje den siste blant dei sikta erkjenner straffskuld. Hans klient er over den kriminelle lågalder på 15 år. – Han har forklart seg til politiet, og svart på alle spørsmål han har fått om si rolle. Han har ikkje erkjent straffskuld for det som siktinga gjeld, altså grov kroppsskade. Mjelde viser til at saka er tidleg i etterforskinga og at han med omsyn til dei andre involverte ikkje ønskjer å seia meir om kva guten skal ha fortalt.

 • Søndag 16. juni kl. 17.39

  Bil stjålet i Rakkestad

  Politiet etterlyser søndag ettermiddag en bil av typen Volkswagen Golf, hvit i farge og gullfargede eiker i felgene. Den skal være stjålet fra Storgata i Rakkestad. Om en er i nærheten og ser en slik, ber de folk kontakte 112.

 • Søndag 16. juni kl. 17.37

  Åsane knuste Kongsvinger 5-0

  Etter at Kongsvinger har vunne fire kampar, gjekk dei på eit stort tap mot Åsane heime på Gjemselund i dag, søndag. Før pause leia Åsane med eitt mål, men etter pausa scora laget altså fire mål til. KIL ligg likevel framleis på topp på tabellen. Neste kamp for Kongsvinger er 22.juni og da møter dei Sogndal.

 • Søndag 16. juni kl. 17.35

  Elsparkesykkel ulykke i Sandefjord: Mistanke om hodeskader

  Nødetaten har vært i Sandefjord etter en ulykke med en elsparkesykkel. Kvinnelig fører var bevisstløs da nødetatene ankom stedet og det er mistanker om hodeskader. – Hun er kjørt til sykehus i ambulanse, melder politiet. Politiet har ingen vitner til selve hendelsen, men mener det trolig ikke har vært andre kjøretøy involvert.

 • Søndag 16. juni kl. 17.30

  Tap for Raufoss mot Ranheim

  Det vart 1–0 til heimelaget Ranheim, da Raufoss fotball møtte dei i serien 1. divisjon i dag. Ranheim pressa gjennom store delar av kampen, og i ei lang periode i 2. omgang spilte Raufoss med 10 mann. Torjus Engebakken måtte gå av bana etter 2 gule kort. Etter åtte minutt på overtid scora Ranheim akkurat i det dommaren blåste av kampen. Dermed gjekk alle dei tre poenga til trønderane. Tidlegare i vår slo Raufoss Ranheim i cupen.

 • Søndag 16. juni kl. 17.19

  Utrygg seilas med Solberg og Støre

  Forsvarspolitisk tok Stortinget et svært viktig skritt da det 4. juni stille seg enstemmig bak og styrket regjeringens forslag til langtidsplan for Forsvaret. Sikkerhetspolitisk har vi derimot et stykke igjen å gå. Kan opptakten til Titanics tragiske havari for mer enn 110 år siden lære oss noe?

 • Søndag 16. juni kl. 17.18

  Savnet dykker ved Saltstraumen funnet i god behold

  Klokken 16.47 fikk politiets operasjonssentral melding om en dykker som var savnet ved Saltstraumen i Bodø kommune. – Vi har nå fått melding om at denne dykkeren er funnet i god behold. Vi gjør videre undersøkelser på stedet for å undersøke hva som har skjedd, melder operasjonsleder Yngve Fredriksen. Også Hovedredningssentralen Nord-Norge bekreftet overfor NRK at alt av tilgjengelige ressurser ble kalt ut da savnet-meldingen kom.

 • Søndag 16. juni kl. 17.18

  Høyre-Asheim: – Ap har mistet selvtilliten

  Høyres 1. nestleder, Henrik Asheim, forklarer med Høyre-øyne hvorfor Ap og Sp sliter. Han får så hatten passer av Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Tonje Brenna (Ap).

 • Søndag 16. juni kl. 17.12

  Wærenskjold vant Belgia rundt

  Uno X-rytter Søren Wærenskjold hang med helt inn på søndagens siste etappe og tok sammenlagtseieren i Belgia rundt. Han endte fire sekunder foran Mathias Vacek i sammendraget. – Det har ikke vært lett, hverken i går eller i dag. Dette gir selvtillit, men jeg har gitt alt og kjempet for hvert sekund, sier Wærenskjold i et intervju med arrangøren. Nordmannen takket også laget, og sa dette ikke hadde gått uten dem. – Det er Uno X' største sammenlagtseier. En perfekt løst sisteetappe, meldte Eurosports kommentator Theis Magelssen da sammenlagtseieren var sikret. Nordmannen åpnet rittet med seier på onsdagens tempoetappe. Siden har han beholdt ledertrøya, og han viser form to og en halv uke før Tour de France. Tim Merlier vant etappen som hadde både start og mål i Brussel.

 • Søndag 16. juni kl. 17.05

  Trøndelag Teater mottok Hedda-pris

  Aleksandr Shishkin-Hokusai ved Trøndelag Teater mottok Hedda-prisen i kategorien scenografi og kostymedesign til Kongsemnene av Henrik Ibsen. I juryens begrunnelse står det: – Scenografi er rammen for handlingen på en scene. Kostymer løfter fram karakterene i denne handlingen. Men scenografi og kostyme er så mye mer enn det: Sammen skal de skape en hel verden. De løfter ikke bare fram handling og rolle – de er en del av handlingen, de står helt sentralt i opplevelsen. – Årets prisvinner i kategorien Beste scenografi og kostymedesign skaper slike verdener. Vinneren skaper bilder som blir stående etter at forestillingen er over. De er rike, de er mystiske.

 • Søndag 16. juni kl. 17.02

  Uavgjort mellom Egersund og Vålerenga

  Vålerenga ledet 1-0 men kampen endte 1-1 borte mot tabellnabo Egersund. Jones El-Abdellaoui scoret for Vålerenga, og Stian Michalsen scoret for Egersund. En eventuell vinner av dagens kamp ville blitt ny serieleder i 1. divisjon, men slik gikk det ikke. Dermed må lagene ta til takke med ett poeng hver etter dagens folkefest i Egersund.

 • Søndag 16. juni kl. 16.58

  Sogndal slo Lyn – heng med i opprykkskampen

  Sogndal passerte Lyn på tabellen då dei slo Oslo-laget 2–1 i hovudstaden sundag. Felix Eriksson og Edmund Baidoo skåra måla for sogningane. Laget ligg no på 6.-plass på tabellen, som er den siste plassen som gir rett på kvalifiseringsspel om ein billett til opprykskampen til Eliteserien.

 • Søndag 16. juni kl. 16.54

  Røykutvikling i kjeller

  Nødetatene rykket ut til ei melding om røykutvikling i en kjeller i Brekstad. Brannen skal nå være slukket og alle beboere kom seg ut. Årsaken er enda ukjent.

 • Søndag 16. juni kl. 16.54

  Åsane med sjokksiger mot topplaget

  Åsane nedsabla serieleiar Kongsvinger 5–0 på bortebane i 1. divisjon sundag ettermiddag. Tapet var berre Kongsvingers andre denne sesongen. Dermed karra laget seg over kvalik-plassen i divisjonen. Sidan 1. mai har Åsane tapt heile seks kampar og berre vunne to. Dermed var det tre viktige poeng dei oransjekledde sikra seg på Gjemselund sundag.

 • Søndag 16. juni kl. 16.53

  Kaller «Gutta» nervøse smågutter: – Driter vi helt ærlig i

  – Prøver å tøffe seg for hverandre, mener sosiale medier-ekspert om «Gutta» etter en kronikk som kritiserte Youtube-konseptet.

 • Søndag 16. juni kl. 16.53

  Aalesund-krise i Obos-ligaen: – Trodde han skulle få sparken for lengst

  (Levanger – Aalesund 4–0) Obos-ligaen ruller i skyggen av EM – men gjør sitt for å kapre oppmerksomheten.

 • Søndag 16. juni kl. 16.52

  Brann i garasje på Melhus

  Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en garasje. Det skal være mye røyk på stedet og brannvesenet er i gang med slukking.

 • Søndag 16. juni kl. 16.52

  Weghorst «visste» at han kom til å score: – Jeg tekstet kjæresten min

  (Polen – Nederland 1–2) Nederland ble tatt da Buksa var oppe, men så kom Wout Weghorst inn.

 • Søndag 16. juni kl. 16.45

  Båttyveri i Bamble

  Politiet har mottatt melding om tyveri av en båt som skal ha skjedd i løpet av det siste døgnet i Bamble. – Det dreier seg om en hvit skjærgårdsjeep med grå stripe, melder politiet. Båten sto på en Tysse tilhenger som også ble stjålet.

 • Søndag 16. juni kl. 16.43

  Siktede etter knivstikking av 16-åring på Oslo S erkjenner ikke straffskyld

  16-åringen som er siktet for drapsforsøk på en jevnaldrende gutt etter en knivstikking på Oslo S fredag kveld, nektet søndag for varetekt. Siktedes forsvarer, advokat Marijana Lozic, sier at hennes klient ikke erkjenner straffskyld. – Han samtykket ikke til varetekt. Han erkjenner ikke straffskyld, men knytter seg til hendelsen, sier Lozic til NTB. 16-åringen ble likevel fengslet i en uke, bekrefter guttens forsvarer til NRK.

 • Søndag 16. juni kl. 16.20

  Dennis Olsen med historisk pallplass

  Dennis Olsen (28) ble søndag den første nordmann på pallen i det legendariske 24-timersløpet på Le Mans.

 • Søndag 16. juni kl. 16.15

  Tivolitrailer i trøbbel i Sunnfjord

  Eit vogntog tilhøyrande Bergstrøms tivoli har fått motorstopp i ei rundkøyring på Skei i Jølster, melder politiet. Det er meldt om køar, og både politiet og bilbergar er på veg til staden. Poltiet melder klokka 16.30 at ein bilbergar har fjerna vogntoget, og at patruljen difor avbryter si utrykking.

 • Søndag 16. juni kl. 16.08

  Avisa Hordaland: 7-åring blei sendt til sjukehus etter bowlingulukke

  Ein 7 år gamal gut blei sendt til Voss sjukehus etter at han sette handa si fast i ei maskin i ein bowlinghall på Voss laurdag, skriv avisa Hordaland. – Guten fekk handa si inn i maskina som me kallar for kulereturen. Handa må ha vore inni der når kula kom opp igjen, og der er det ikkje plass til både ei kule og ei hand, så då vart handa sitjande fast, uttalar driftssjef Jostein Pedersen ved Voss bowling til avisa. Det var ein forelder til eit anna barn som fekk stansa maskina og på den måten forhindra at det kom fleire kuler opp i returrommet. Kulereturen er merka med klistremerke som fortel at ein ikkje skal putte handa si inn der. Pedersen opplyser til avisa at dei vil gjera naudstoppen endå meir synleg i tilfelle framtidige uhell. Politiet på Voss skal gjera undersøkingar i saka. 7-åringen fekk ifølge mora ingen skader etter ulukka. Dagen etterpå deltok han på fotballturneringa han var på Voss for å delta i.

 • Søndag 16. juni kl. 15.54

  Drapsforsøket ved Oslo S: 16-åring tidligere domfelt for knivtrusler

  16-åringen som er siktet for drapsforsøket ved Oslo S, er tidligere domfelt for vold og knivtrusler.

 • Søndag 16. juni kl. 15.45

  Ulykke på E6 i Moss

  En bil har kjørt inn i et autovern ved Årvollkrysset i Moss på E6. Nødetatene er på stedet. Politiet sier at det var én person i bilen, men at personen er våken og har kommet seg ut av bilen for egen maskin. Fører er nå i kontakt med helsepersonell, og bilberger er på vei.

 • Søndag 16. juni kl. 15.39

  Simon Nitsche bekrefter kjæreste

  TV-profilen har funnet lykken med komiker Andrea Løvland (25).

 • Søndag 16. juni kl. 15.33

  Gravemaskinvelt i Sarpsborg

  En gravemaskin falt av en tilhenger på fylkesvei 599, Rokkeveien i Sarpsborg. Nærmere bestemt litt nord for kommunegrensen til Halden. Rent trafikalt er det utfordringer på stedet, men ingen personer er kommet i skade. Det skriver politiet som er på vei.

 • Søndag 16. juni kl. 15.25

  Trafikkulykke i Nome

  Politiet er på vei til Nome etter melding om en bil som har kjørt i grøften. En mann i 40-årene er involvert i ulykken, men det er ikke snakk om personskade. Ifølge politiet er ambulanse allerede på stedet.

 • Søndag 16. juni kl. 15.22

  Forventar køar etter fotballcup og hyttehelg

  Før helga gjekk Statens vegvesen ut og åtvara mot tett trafikk og mogleg kø på E16 mellom Voss og Arna. Sundag reiser tusenvis av fotballglade barn og foreldre heim frå Voss cup. I tillegg pågår det vegarbeid på deler av strekninga. Det er mellom anna leiebil frå Langhelle til Boge, men trafikken i retning Bergen har prioritert i dag, slik trafikken i retning Voss hadde det på fredag. Når klokka bikkar 15 sundag ettermiddag, står det likevel ganske bra til på skjermane hos Stian Hodnekvam på Vegtrafikksentralen. – Så langt har det gått bra på strekninga. Det me ser på kameraa våre ser ganske greit ut, og det er så langt ingenting som tyder på at det blir veldig mykje verre enn vanleg, fortel han. Også fredag ettermiddag flaut trafikken betre enn førespegla, ifølge trafikkoperatøren. Men på heimreisedagen har det ein tendens til å tetta seg til. – Så gjenstår det å sjå korleis ettermiddagen og kvelden blir.

 • Søndag 16. juni kl. 15.21

  Maria Arredondo sier opp sin stilling i Frikirken

  Maria Arredondo har sagt opp sin stilling som barne- og familiearbeider i Kristiansand Frikirke på grunn av kirkens vedtak i synodemøtet forrige helg. Det kommer fram i en pressemelding. – Min frykt var ikke om jeg nå skulle få lov til å jobbe i kirken, men om jeg kunne. Vi har alle våre grenser og min grense ble nådd i helgen. På synodemøtet ble det bestemt at Frikirken skal anse synet på likekjønnet samliv som et bekjennelsesspørsmål, og dermed inngå i Frikirkens læregrunnlag som ordinerte medarbeidere er forpliktet på. I det samme møtet sa Arredondo at det ble for mye for henne, har Vårt Land tidligere skrevet. Synoden er kirkesamfunnets høyeste myndighet, og holder synodemøte hvert tredje år. Her er delegater for samtlige menigheter representert.

 • Søndag 16. juni kl. 15.13

  Bodø/Glimt-seier over KIL/Hemne

  Bodø/Glimt banket KIL/Hemne 3-0 i 1. divisjon i fotball. KIL/Hemne har tapt de siste to kampene. Verken Bodø/Glimt eller KIL/Hemne maktet å sette ballen i nettet før pause. Dermed viste resultattavla 0-0 midtveis. Anna Johansen sendte Bodø/Glimt foran da hun satte inn 1-0 etter 64 minutter, og Cecilie Falch scoret og doblet ledelsen for Bodø/Glimt. Rikke Nedreaas økte ledelsen da hun satte inn 3-0 ni minutter før slutt. Det ble ikke flere mål i kampen. Dermed endte oppgjøret 3-0. Kristina Brudvik (Bodø/Glimt) og Ane Eggen (KIL/Hemne) fikk begge gult kort. Etter søndagens kamp er Bodø/Glimt på topp i divisjonen på tabellen med 24 poeng, mens KIL/Hemne er på femteplass med elleve poeng. Oppgjøret på Aspmyra stadion ble ledet av Maliha Ahmady. 256 tilskuere fikk med seg kampen. I neste runde skal Bodø/Glimt møte Odd, mens KIL/Hemne møter Øvrevoll Hosle. (NTB)

 • Søndag 16. juni kl. 15.01

  Maria Arredondo (38): Sier opp jobben i Frikirken

  Nye retningslinjer er ikke på linje med hennes eget livssyn.

 • Søndag 16. juni kl. 14.44

  Start møter Stabæk klokken 15.00

  IK Start skal ta imot Stabæk på Sparebanken Sør Arena kokken 15.00 i dag. Kristiansandslaget ligger på en foreløpig 14. plass på tabellen, og er dermed rett over nedrykksplass.

 • Søndag 16. juni kl. 14.37

  Måse opptatt med sykkel

  I Stjørdal har man fått en måse som er over snittet interessert i en av byens bysykler. For å korga på sykkelen har den nemlig bygd reir og lagd egg, skriver Bladet. En vaktmester i området rundt Nord Universitet har sett måsen ei ukes tid, men søndag er både sykkelen, reiret og måsen borte. Tier, som eier sykkelen, aner ikke hva som har skjedd. Fiskemåsen er freda og det er forbudt å forstyrre den når den har hekker, selv om det er i korga på en bysykkel. Statens Naturoppsyn sier det er en liten mulighet for at eggene er klekka, om man legger godviljen til.

 • Søndag 16. juni kl. 14.30

  Flere innstillinger på Nordlandsbanen

  PGA mangel på lokomotiv må vi desverre innstille dagtogene på Nordlandsbanen i perioden 17.06. – 21.06. Det melder SJ i en pressemelding søndag. Dette gjelder følgende avganger: Tog med avgang fra Trondheim kl 07:49 med ankomst Bodø kl 17:44 Tog med avgang fra Bodø kl 12:27 med ankomst Trondheim kl 22:13 – Vi kjører buss for berørte togavganger. Dette vil medføre forsinkelser. Vi beklager ulempene dette medfører, skriver SJ i meldingen.

 • Søndag 16. juni kl. 14.15

  Kvinne siktet for tribunebrann i Tvedestrand

  En kvinne i 20-årene er pågrepet og siktet for brannen på et tribuneanlegg ved Lyngmyr skole i Tvedestrand natt til tirsdag 11. juni. Det skriver Agderposten. Lørdag ettermiddag ble det klart at kvinnen skal varetektsfengsles i to uker. Hun er også siktet for flere lovbrudd.

 • Søndag 16. juni kl. 14.15

  Nær doblet inntektene: – Norge blir mer og mer attraktivt

  Eieren bak Kvitfjell- og Hafell-anleggene mener at den økte utenlandstrafikken til Norge neppe er et blaff, og har troen på et enda sterkere 2024.

 • Søndag 16. juni kl. 14.04

  Naboene til Karmøy-drapet: – Hver natt er det noe som skjer

  – Jeg begynte å grine da jeg hørte om drapet rett utenfor, så redd ble jeg, sier Ellen Marie Gård. Fra hennes leilighet ser hun direkte over til drapssofferets leilighet i Åkrehamn.

 • Søndag 16. juni kl. 14.00

  Caroline Graham Hansen scoret sitt 21. seriemål – blir toppscorer i Spania

  Caroline Graham Hansen ser ut til å vinne toppscorertittelen i den spanske toppdivisjonen for første gang. Hun scoret da Barcelona slo Valencia i siste kamp.

 • Søndag 16. juni kl. 13.51

  Fem til sykehus etter trafikkulykke ved Holmestrand

  Én ble fløyet til Ullevål sykehus, men er trolig ikke alvorlig skadet.

 • Søndag 16. juni kl. 13.32

  Glimt-damene møter KIL/Hemne – følg kampen

  Glimt-damene spelar mot KIL/Hemne søndag klokka 13. Følg kampen her.

 • Søndag 16. juni kl. 13.32

  Tre unge nordmenn i myteomspunnet bransje: – Millionene brenner fort

  LONDON (E24): I en bransje bygget på relasjoner, lange dager og overdådige middager sitter tre unge nordmenn på innsiden.

 • Søndag 16. juni kl. 13.23

  Vei stengt etter ulykke i Eidsfoss

  En person er sendt med luftambulanse til Ullevål etter en ulykke i Eidsfoss i Vestfold. Fylkesvei 35 ved Thorrud er helt stengt etter ulykken. – Ulykken fremstår alvorlig, melder Sør-Øst politidistrikt. Det skal kun ha vært en bil som er involvert i ulykken.

 • Søndag 16. juni kl. 13.23

  Flere til sykehus etter ulykke i Eidsfoss

  En person er sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke i Eidsfoss i Vestfold. Fire andre personer er sendt til sykehus med lettere skader. Fylkesvei 35 ved Thorrud er helt stengt etter ulykken. – Ulykken fremstår alvorlig, melder Sør-Øst politidistrikt. Ifølge politiet var det kun en bil involvert.

 • Søndag 16. juni kl. 13.23

  Sjåfør utenfor livsfare etter trafikkuhell i Eidsfoss

  Tidligere søndag ble en person sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus etter en singelulykke i Eidsfoss i Vestfold. Det var fem personer i bilen da ulykken skjedde. Bilfører, en mann i tenårene, skal være utenfor livsfare, sier politiet i en melding til pressen 15.38. Mannen er trolig ikke alvorlig skadet, står det i meldingen. Fire andre personer, alle mindreårige gutter, er sendt til sykehus med lettere skader. Fylkesvei 35 ved Thorrud var en periode stengt etter ulykken, men er nå åpen igjen.

 • Søndag 16. juni kl. 13.20

  Kjemper for å overleve: - Umenneskelig

  Kreftsyke Sissel Hindenes (65) har brent av over 850.000 kroner for å overleve. Det får Frp-leder Sylvi Listhaug til å se rødt.

 • Søndag 16. juni kl. 13.17

  Bil mot motorsykkel i Kragerø

  En bil og en motorsykkel har kollidert på riksvei 363 i Kragerø. Motorsyklisten kjøres til sykehus for undersøkelser og er bevisst og oppegående, melder politiet.

 • Søndag 16. juni kl. 13.09

  Mann skutt før EM-kamp i Hamburg: Angrep politiet med øks

  En mann ble søndag formiddag skutt og skadet av politiet i Hamburg etter å ha angrepet politiet med en øks, skriver den tyske avisen Bild.

 • Søndag 16. juni kl. 13.01

  Syklist i Vennesla-klubben vant Styrkeprøven

  Sykkelrittet «Styrkeprøven» som går fra Trondheim til Oslo ble arrangert denne helgen. Frode Gjengaar i Vennesla og Omegn Sykkelklubb var en av dem som stakk av med seieren. – Vi var fem stykker som syklet sammen over målstreken, forteller han. Han syklet de 520 kilometerne på 15 timer og 22 minutter. Seieren hadde han ikke forventet. – Det var ikke planlagt. Men sykkelritt er uforutsigbare. Det gjelder å være der når det skjer. Han forteller at alle deltagerne fra Vennesla og Omegn Sykkelklubb kom blant topp 20. Til sammen deltok 583 personer i løpet.

 • Søndag 16. juni kl. 13.01

  Syklist i Vennesla-klubb tok seier

  Sykkelrittet «Styrkeprøven» som går fra Trondheim til Oslo ble arrangert denne helgen. Frode Gjengaar i Vennesla og Omegn Sykkelklubb var en av dem som stakk av med seieren. – Vi var fem stykker som syklet sammen over målstreken, forteller han. Han syklet de 520 kilometerne på 15 timer og 22 minutter. Seieren hadde han ikke forventet. – Det var ikke planlagt. Men sykkelritt er uforutsigbare. Det gjelder å være der når det skjer. Han forteller at alle deltagerne fra Vennesla og Omegn Sykkelklubb kom blant topp 20. Til sammen deltok 583 personer i løpet.

 • Søndag 16. juni kl. 12.46

  Enighet på tvers om å få til nytt barnehageforlik

  I innspurten før Stortingets sommerferie forsøker flere partier på tvers av blokkene å samles om et nytt barnehageforlik.

 • Søndag 16. juni kl. 12.28

  – Dette handler jo om å nå barna

  Støre avslører mer om Norges innsats for å bringe deporterte barn tilbake til hjemlandet Ukraina.

 • Søndag 16. juni kl. 12.24

  Ny bok til uken: Hevder David Beckham er besatt av penger

  Boken «Penger, sex og makt» har fått status som skandalebok før den kommer ut.

 • Søndag 16. juni kl. 12.02

  Amerikanske næringslivsledere vil angre på at de avskriver demokratiet

  Det virker som om amerikanske storbedrifter er i ferd med å avskrive demokratiet.

 • Søndag 16. juni kl. 11.59

  Kjørte ut og forlot bilen

  En bil har kjørt av veien i Kleivan i Orkland kommune. Bilen er forlatt av sjåføren og står helt utenfor veien i noen busker. Politiet er på stedet og undersøker saken.

 • Søndag 16. juni kl. 11.56

  Fant sovende mann i drivende båt

  Politiet rykket ut til en båt som drev på Norsjø i Telemark – og vekket mannen som lå og sov i den.

 • Søndag 16. juni kl. 11.46

  Slagsmål under id-feiring i Bergen: Ein person pågripen og to til sjukehus

  Ein person er pågripen og to personar er sende til sjukehus etter slagsmålet som oppsto under ei id-feiring i Bergen sundag. Fem personar er viste bort frå området med munnleg pålegg, skriv politiet i Vest på X.

 • Søndag 16. juni kl. 11.30

  Forsøker å redde båt

  Politiet og brannvesenet er ved Skjellbred strand ved Norsjø for å forsøke å redde en hvit båt, trolig en cabincruiser, som driver fort i retning mot Ulefoss. Ifølge politiet virker det ikke som det er personer om bord i båten.

 • Søndag 16. juni kl. 11.30

  Reddet båt med sovende mann

  Politiet og brannvesenet rykket søndag formiddag ut etter melding om en båt som drev raskt mot land ved Ulefoss. Ifølge politiet virket det ikke som det var noen personer om bord i båten, men så oppdaget de at en mann lå og sov. Nødetatene fikk kontroll på båten og berget mann og båt inn på land. Nestenulykken skjedde ved Skjellbred strand.

 • Søndag 16. juni kl. 11.28

  Analytikere: Taylor Swift kan utsette rentekutt i Storbritannia

  Taylor Swifts London Eras Tour har inntatt Storbritannia. Det kan føre til høyere inflasjon, og til og med utsette rentekutt, tror analytikere.

 • Søndag 16. juni kl. 11.28

  Bil med motorstans i Årdal

  Fv 53 Steiggjetunnelen i Årdal er mellombels stengd på grunn av melding om ein bil som har stansa. Bilen står farleg til.

 • Søndag 16. juni kl. 11.14

  Godt oppmøte til tross for regnvær

  Regnværet hindret ikke folk i å møte opp til årets Sommerbris festival på Odderøya i Kristiansand, ifølge festivalsjef Heine Strømme. – De som hadde bestilt billett møtte opp. Det var god stemning blant publikum og artistene, sier han til NRK søndag morgen. Årets festival var helt utsolgt. 13 000 mennesker var ventet på festivalen fredag og lørdag. Politiet melder også at det har vært få hendelser knyttet til festivalen. – I kveld har politiet bortvist 6 personer fra området. Det meldes om et godt gjennomført arrangement med lite ordensproblemer, skrev politiet på X natt til søndag.

 • Søndag 16. juni kl. 11.14

  Marius (19) avhengig av assistenter - må betale for tre på favoritt-festivalen

  Til helgen vil over 30.000 hoie sommeren velkommen på Idyllfestivalen. Også Marius Jelstad-Gulliksen (19). Til nær tredobbel pris.

 • Søndag 16. juni kl. 11.11

  Storkontroll i Porsgrunn

  Over 200 sjåfører måtte gjennom en promillekontroll langs Drangedalvegen i Porsgrunn i morges. Utrykningspolitiet anmeldte en mann i 40-årene for kjøring i narkotikarus. Det er ikke meldt om at flere enn denne mannen ble tatt i kontrollen.

 • Søndag 16. juni kl. 11.05

  Abeba Aregawi med sensasjonelt comeback åtte år etter dopingsaken

  Mellomdistanseløperen Abeba Aregawi (33) var lørdag tilbake med 31.05 på 10 kilometer. Det er bestenotering i svensk friidrett, men ikke offisiell rekord.

 • Søndag 16. juni kl. 11.03

  Langtidsvarselet: Finnes det sol i sikte?

  Tja. Det er nok bare å børste støvet av paraplyen og benke seg foran TV-en de kommende ukene.

 • Søndag 16. juni kl. 11.01

  Slagsmål under id-feiring i Bergen: En person pågrepet og to til sykehus

  En person er pågrepet og to personer sendt til sykehus etter slagsmålet som oppstod under en id-feiring i Bergen søndag. – En av de skal ha sårskader. Begge var våkne og bevisste, sier Helge Blindheim i politiet. Personen som er pågrepet er siktet for trusler med kniv og vold, opplyser Ingeborg Drægebø politijurist i Vest politidistrikt. Fem personer ble bortvist fra området med muntlig pålegg. De får ikke lov til å være i området fram til midnatt. Slagsmålet oppsto mellom to grupperinger. De involverte deltok på id-arrangementet, og slagsmålet skjedde da arrangementet holdt på å bli avsluttet. Politiet kjenner ikke til bakgrunnen for slagsmålet. Vitner sier at de så kniv og at det skal ha blitt kastet stein inn i forsamlingen. Steinen skal være 10x10 cm og ingen skal ha blitt truffet av den. Blindheim sier at politiet ikke har funnet verken kniv eller stein, men beslaglagt noe som kan ligne på en kniv. Ifølge Blindheim var det mye folk og periodevis aggressiv stemning på arrangementet. Id-arrangement vil gå som normalt fremover. – Politiet har opprettet dialog med de som arrangerer feiringen og har et fint samarbeid med dem. Politiet melder klokken 013.05 på X at de har avsluttet på stedet. Den som er pågrepet er satt i arresten. Politiet fant en lynlåspose med amfetamin på den siktede i arresten.

 • Søndag 16. juni kl. 11.01

  En person skadet etter voldshendelse ved id-feiring

  Politiet har rykket ut til id-feiring Bergen. Det er meldt om to grupperinger som er involvert i slagsmål. Det opplyser politiet. En person er skadet som følge av voldshendelse. Personen blir nå tilsett av ambulanse.

 • Søndag 16. juni kl. 11.01

  To person skadet etter voldshendelse ved id-feiring

  En person er pågrepet etter at to grupperinger var involvert i slagsmål under en id-feiring i Bergen. Personene som var involverte i slagsmålet har deltatt på arrangementet, opplyser Helge Blindheim i politiet. To person er skadet og er sendt til sykehuset for sjekk. En av dem skal blø fra ansiktet. Fem personer er bortvist fra stedet, med muntlig pålegg. Ifølge Blindheim var det mye folk og periodevis aggressiv stemning.

 • Søndag 16. juni kl. 11.01

  En person skadet etter voldshendelse ved id-feiring

  Politiet har rykket ut til id-feiring Bergen. Det er meldt om to grupperinger som er involvert i slagsmål. Personene som er involverte i slagsmålet har deltatt på arrangementet, opplyser Helge Blindheim i politiet. En person er skadet som følge av voldshendelse. Personen blir nå tilsett av ambulanse. – Den skadde personen skal blø fra ansiktet, men personen skal ikke være alvorlig skadet, sier Blindheim. Ifølge han er det mye folk og periodevis aggressiv stemning. Politiet jobber med å få oversikt og kontroll over situasjonen. – Nå er det litt uoversiktlig.

 • Søndag 16. juni kl. 10.57

  Knivstikkingen i Luster: Nye avhør av mindreårige

  Søndag tas det nye avhør av to av de 14–15-år gamle guttene som er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette på en mann i 50-årene.

 • Søndag 16. juni kl. 10.49

  Siktede etter knivstikking ved Oslo S framstilles for varetektsfengsling

  Den 16 år gamle gutten som er siktet for drapsforsøk etter en knivstikking ved Oslo S fredag kveld, skal fremstilles for varetektsfengsling søndag. Det opplyser Knut Lutro i Oslo politidistrikt til TV 2. Offeret, en 16 år gammel gutt, er fortsatt kritisk skadet. – Først skal det ha vært en slåsskamp med et balltre, og så dukket det opp en kniv, sa innsatsleder Brian Skotnes i Oslo politidistrikt fredag kveld. Siktedes forsvarer, advokat Marijana Lozic, sier til NTB at hun ikke ønsker å kommentere saken og viser til at det er mange hensyn å ta.

 • Søndag 16. juni kl. 10.28

  Ungdomsvolden øker

  Ungdomsvolden øker i nedslagsfeltet til Sør-Øst politidistrikt. Politiet mener barna er klar over lovløsheten som gjelder før de når straffbar alder.

 • Søndag 16. juni kl. 10.14

  Stenger hovedgata i midt fellesferien

  Helgen 19.–21. juli stenges bryggegata i Mandal for all trafikk, skriver avisen Lindesnes. Bryggegata er en av de mest trafikkerte sentrumsgatene på Sørlandet, og har rundt 10 000 passeringer daglig. Hensikten er å skape aktivitet for barn og voksne langs elvebredden. – Dersom denne helgen viser seg å bli en suksess, håper vi på sikt å kunne holde denne strekningen fri for biler gjennom større deler av sommeren, sier Alf Erik Andersen (Frp), ordfører i Lindesnes kommune til avisa.

 • Søndag 16. juni kl. 10.06

  Gjort beslag av drapsvåpenet i Åkra

  Politiet har beslaglagt det de mener er drapsvåpenet som ble brukt etter at en mann ble drept på Åkra i Karmøy kommune i går kveld. En mann ble funnet alvorlig skadet, og kort stund etter ble han erklært død av lege på stedet. Politiet og krimteknikere har i natt arbeidet med teknisk og taktisk etterforskning av saken. Politiet gjennomførte også rundspørring i området. – Vi planlegger avhør av siktede i dag, og fortsetter også med vitneavhør i dag, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin.

 • Søndag 16. juni kl. 10.04

  Politiet om Karmøy-drapet: Har beslaglagt drapsvåpenet

  Drapssiktede bodde i nærheten av den drepte, ifølge politiet.

 • Søndag 16. juni kl. 9.53

  Hærverk på skole i Bærum

  På Løkeberg skole i Bærum er flaggstangen skrudd ned i løpet av natten. På stangen hang det et regnbueflagg, skriver Budstikka. – Dette er et tydelig statement fra noen som er imot pride, mener Siri Natvig, som oppdaget det som hadde skjedd. Søndag er det prideparade i Sandvika. Prosjektleder for Sandvika Pride, Josefin Larsson, sier til avisen at de stort sett får positive tilbakemeldinger på arrangementene sine. – Men vi opplever at flaggdebatten kupper det fine med Pride, det tar vekk så mye fokus. Generelt er det positive holdninger til Pride, dette handler om mangfold og inkludering, sier Larsson.

 • Søndag 16. juni kl. 9.38

  Hvordan søke jobb med hull i CV-en?

  Hvordan skal jeg overbevise arbeidsgivere om å satse på meg når jeg har flere perioder der jeg har stått utenfor arbeidslivet?

 • Søndag 16. juni kl. 9.22

  Død person funnet i Hemsedal

  En person er funnet død i elven Hemsil. Politiet setter funnet i sammenheng med at en mann har vært savnet fra 17. mai.

 • Søndag 16. juni kl. 9.21

  Uro i natt: Politiet beordra fekk 13 personar

  Politiet i Nordland har hatt nok å gjere natt til søndag. I både Sortland og Narvik har det vore slosskampar mellom fleire. Også i Bodø har personar vore i slosskamp, ein personar havna i arrest etter å ha vore ubehageleg overfor gjestar og vaktar. Vedkomande var ikkje i stand til å ta vare på seg sjølv. Totalt har politiet i Nordland meldt om 13 bortvisningar av menneske i løpet av natta på grunn av uro.

 • Søndag 16. juni kl. 9.05

  Brann i Moss: Spredningsfare

  Nødetatene har rykket ut til en brann i Øreveien i Moss. Ifølge politiet startet brannen i en bod og spredte seg videre til en bolig som ligger tett inntil. – Beboerne i to hus er evakuert. Ingen skall være skadet, sier operasjonsleder Håkon Nilsen. Det var en stund ytterligere spredningsfare, men brannvesenet skal ha klart å stoppe det. – Brannen utvendig er slukket. Det jobbes nå med å kontrollere resten, sier vaktleder Hans Erik Tysdal i Øst 100-sentral, Røykdykkere er på vei inn i byggene som brenner.

 • Søndag 16. juni kl. 9.05

  Brann i Moss spredte seg fra bod

  Nødetatene har rykket ut til en brann i Øreveien i Moss. Ifølge politiet startet brannen i en bod og spredte seg videre til en bolig som ligger tett inntil. – Beboerne i to hus er evakuert. Ingen skall være skadet, sier operasjonsleder Håkon Nilsen. Det var en stund ytterligere spredningsfare, men brannvesenet skal ha klart å stoppe det. – Brannen utvendig er slukket. Det jobbes nå med å kontrollere resten, sier vaktleder Hans Erik Tysdal i Øst 100-sentral, Huset er ifølge politiet ikke beboelig.

 • Søndag 16. juni kl. 9.02

  Russland: Innsatte i fengsel tok ansatte som gisler

  To ansatte ved et fengsel sør i Russland er blitt tatt som gisler av en gruppe innsatte, ifølge det russiske fengselsvesenet.

 • Søndag 16. juni kl. 9.02

  Knivstikkinga i Gaupne: Planlegg fleire avhøyr søndag

  To av dei sikta tenåringane etter knivstikkinga i Gaupne vi bli avhøyrde søndag, opplyser jourhavande jurist Ingeborg Drægebø. Forsvar til ein av dei sikta som skal bli avhøyrt i dag, Kim Villanger, seier at hans klient ikkje erkjenner straffeskuld. – Vi jobbar med å få mest mogeleg informasjon, men det er for tidleg å komme med fleire detaljar i dag, seier ho søndag morgon. I eit skogholt i Gaupne i Luster blei ein mann i 50-åra fredag ettermiddag angripen av fleire maskerte tenåringar. Fem gutar er sikta for grov kroppsskade eller medverknad til det. Tre av dei blei avhøyrde laurdag. Ein av dei erkjenner ikkje straffskuld, mens den andre har knytta seg til hendingen. Forsvararen til den tredje guten vil ikkje kommentere saka.

 • Søndag 16. juni kl. 9.02

  Knivstikkinga i Gaupne: Fleire avhøyr søndag

  To av dei sikta tenåringane etter knivstikkinga i Gaupne vi bli avhøyrde søndag, opplyser jourhavande jurist Ingeborg Drægebø. Forsvar til ein av dei sikta som skal bli avhøyrt i dag, Kim Villanger, seier før avhøyret at hans klient ikkje erkjenner straffeskuld. I eit skogholt i Gaupne i Luster blei ein mann i 50-åra fredag ettermiddag angripen av fleire maskerte tenåringar. Fem gutar er sikta for grov kroppsskade eller medverknad til det. Tre av dei blei avhøyrde laurdag. Ein av dei erkjenner ikkje straffskuld, mens den andre har knytt seg til hendinga. Forsvararen til den tredje guten vil ikkje kommentere saka. – Vi jobbar med å få mest mogeleg informasjon, men det er for tidleg å komme med fleire detaljar i dag, seier Drægebø søndag morgon.

 • Søndag 16. juni kl. 8.50

  Kjørte av veien med over to i promille

  En mann i 40-åra kjørte av veien langs Sandefjordsveien i natt og etterpå blåste han til over to i promille, ifølge politiet. Mannen skal ikke ha blitt skadet, men ble anmeldt og fratatt førerkortet.

 • Søndag 16. juni kl. 8.41

  Ny masseskyting i USA: To drept, fire skadet

  To personer er drept i masseskytingen i byen Round Rock i Texas, opplyser politiet. I et annet skyteangrep utenfor Detroit ble ni skadet.

 • Søndag 16. juni kl. 8.35

  Rentekalenderen kan endre valget

  I en rekke land kan rentekutt bli et politisk halmstrå. I USA kan rentekalenderen i siste instans vippe presidentvalget.

 • Søndag 16. juni kl. 8.33

  Ble pågrepet etter vold i Stavanger sentrum

  En mann ble pågrepet like over halv tre i natt av politiet etter å ha vært voldelig mot en annen i Stavanger sentrum. Det ble opprettet sak på hendelsen.

 • Søndag 16. juni kl. 8.22

  Travel natt for politiet

  Laurdag kveld og natt til søndag var det fleire hendingar som politiet i Innlandet måtte rykke ut på. På ein privat fest i Gausdal var ein person slått til heilt uprovosert ifølge politiet. Mistenkte, ei mann i 40 åra, vart tatt med til arresten på Hamar og er meldt for ordensforstyrrelse. Personen som vart slått til skal ha fått mindre skader. I Brumunddal vart ein person bortvist frå sentrum etter å ha prøvd å snike seg inn på ein utestad fleire gonger. Det same gjorde ein mann i 50-åra på Hamar, han vart også bortvist. Også ein rusa gjest på ein serveringsstad på Brandbu vart bortvist. Like før klokka 01.30 fekk politiet melding frå ein vektar ved ein serveringsstad på Fåvang. Der hadde to personar bråka og vore ufine med kvarandre. Begge vart bortvist frå staden. Rundt klokka 03.00 var det også eit slagsmål i Hamar, der den eine vart bortvist frå staden. Litt seinare fekk politiet melding om nok ein person i Hamar som hadde blitt slått til. Fornærma, ein mann i 40-åra, vart køyrd til sjukehus. Ein mann i 20-åra vart pågripen og sett i arresten.

 • Søndag 16. juni kl. 8.22

  Rådyr sendte trailer i grøfta

  En trailer har kjørt av veien og havna i grøfta like ut enfor Lundamo sentrum. Sjåføren har forklart at han kjørte på et rådyr før lastebilen havna i grøfta. Dyret er trolig skada og vilnemda er tilkalt for å lete etter det. Bilen står bare delvis i vegen og er ikke til hinder for trafikken som skal passere.

 • Søndag 16. juni kl. 8.21

  Gullgutten som glapp for Solskjær: – Det hevet noen øyenbryn

  England kommer til EM med mesterskapets mest verdifulle tropp og det største favorittstempelet. Årsaken til begge deler: Jude Bellingham (20).

 • Søndag 16. juni kl. 8.19

  Thea Selliaas Thorsen: Hvorfor tenker vi så mye på Romerriket?

  Vi kom, vi så og vi fant... en ekspert på riket så mange menn tenker altfor mye på.

 • Søndag 16. juni kl. 8.17

  Fleire slagsmål i Bergen natt

  Natt til søndag fekk politiet først melding om slagsmål på Torget. Ein person skal ha blitt slegen i ansiktet. Ikkje lenge etterpå fekk politiet melding om eit nytt slagsmål i Bergen sentrum. Ein person blei vist bort frå staden. Rundt halv tre fekk politiet melding om eit tredje slagsmål, deretter ein aggressiv person. Den aggressive personen blei køyrt i arrest og meldt til politiet for ordensforstyrring.

 • Søndag 16. juni kl. 8.17

  Politiet: God stemning i byen i natt

  Seks personer ble bortvist fra festivalområdet under sommerbris i natt. – Det meldes om et godt gjennomført arrangement med lite ordensproblemer, skriver politiet på X. Det har vært mye folk ut i både Kristiansand og Arendal i natt. I Kristiansand ble en person satt i arrest for ordensforstyrrelse og for ikke og etterkomme politiets pålegg. I Arendal ble tre personer satt i arrest av samme grunn. – Det har ikke vært noen voldshendelser med personskade, og har stort sett vært god stemning, ifølge politiet.

 • Søndag 16. juni kl. 8.15

  Tenåring fyllekjørte på el-sparkesykkel

  Ei jente i tenårene ble i natt anmeldt av politiet for å ha kjørt el-sparkesykkel i berusa tilstand. Hun og ei venninne ble stoppet av politiet i Tønsberg sentrum ved 01.45-tiden natt til søndag. Jenta som styrte sparkesyklene ble tatt blodprøver av og deretter overtatt av foresatte, melder Sør-Øst politidistrikt.

 • Søndag 16. juni kl. 8.15

  Kjørte elsparkesykkel med promille

  Ei jente i tenårene ble i natt anmeldt av politiet for å ha kjørt elsparkesykkel i berusa tilstand. Hun og ei venninne ble stoppet på i Tønsberg sentrum ved 01.45-tiden. Jenta som styrte sparkesyklene ble tatt blodprøver av og deretter overtatt av foresatte, melder Sør-Øst politidistrikt.

 • Søndag 16. juni kl. 8.12

  Buss kjørte inn i dieselpumpe

  En buss kjørte inn i ei dieselpumpe på Nyhavna i Trondheim. Det ble kun mindre skader på bussen som kunne kjørte videre på ruta si etterpå. En vaktmester har kommet og tatt seg av den skadde dieselpumpa. Politiet har vært på stedet, men gjør ikke noe mer med dette.

 • Søndag 16. juni kl. 8.11

  Gruppeslagsmål i Askim

  Politiet rykket ut med flere biler for å håndtere et slagsmål mellom 8–10 personer i Askim sentrum i natt. En person skal ha blitt skadet, men ikke alvorlig. Hva som faktisk har skjedd, er ifølge politiet uklart. Men det oppstått tumulter mellom hovedsakelig to personer. Flere andre involverte seg i slåssingen i mer eller mindre grad. Den mistenkte, en mindreårig gutt i tenårene, blir anmeldt for kroppsskade. Den skadde er en kvinne i 30-årene. Hun fikk skader i ansiktet, og var på et tidspunkt bevisstløs.

 • Søndag 16. juni kl. 8.07

  Stoppa med promille på Kolvereid

  Politiet har anmeldt en mann i 40-åra for promillekjøring etter at de stoppa han på en moped i Kolvereid i Nærøysund kommune.

 • Søndag 16. juni kl. 8.05

  Slagsmål i Levanger

  En person skal ha blitt sparka i ansiktet av en mann ved Bruborg i Levanger. Gjerningsmannen skal ha løpt fra stedet etterpå. Den som ble sparka i ansiktet ble kjørt til Levanger sykehus. Politiet vil etterforske volden.

 • Søndag 16. juni kl. 8.02

  Utforkjøring på Røra

  En bil kørte av E6 like nord for Røra i morgentimene i dag. Politiet fikk tips om at bilen hadde høy fart før utforkjøringa. Da de kom fram til ulykkesstedet hadde sjåføren forlatt bilen og gått nordover på E6. Da politiet fant vedkommende fortalte han selv at han hadde stjålet bilen. Han ble tatt med til Sykehuset Levanger for en sjekk.

 • Søndag 16. juni kl. 8.00

  Norge gir over en milliard kroner for å sikre strøm i Ukraina

  Pengene skal blant annet gå til syv sykehus i Kharkiv-området.

 • Søndag 16. juni kl. 8.00

  La hagen leve!

  Gresset spirer, vakre villblomster pryder plenen og humlene suser igjen i våre vakre velstelte hager. Eller gjør de egentlig det?

 • Søndag 16. juni kl. 7.58

  Returnerte Fretex-kjøpet øyeblikkelig

  Marie Vorren fant en ekkel flekk i en shorts kjøpt på bruktbutikken.

 • Søndag 16. juni kl. 7.39

  Drept foran mamma

  22 år gamle Oliver skal bare hente telefonen. Så skal han endelig gå fra kjæresten for godt.

 • Søndag 16. juni kl. 7.20

  Begravelser er milliardbusiness: – Ofte mye penger involvert

  Gravferdsbransjen er i endring. AI-kister, økologiske urner og nedbrytbare likskjorter er fremtiden.

 • Søndag 16. juni kl. 7.11

  Vold utført av barn under 15 øker over hele landet

  Vold utført av barn under 15 år øker veldig over hele Norge. Politiet mener barna er klar over at de ikke kan straffes.

 • Søndag 16. juni kl. 7.03

  Mann pågrepet med pistol i Oslo sentrum

  Politiet i Oslo rykket ut til Storgata etter melding om slagsmål og amper stemning natt til søndag. Vi kontrollerte flere personer, hvor flere ble bortvist fra stedet. En person ble pågrepet da han var i besittelse av en pistol, melder Oslo politidistrikt på X.

 • Søndag 16. juni kl. 7.00

  Mann til sykehus etter å ha blitt slått ned i Hamar

  En mann i 40-årene er kjørt til sykehuset etter å ha blitt slått ned i Hamar sentrum. Ukjent skadeomfang. En mann i 20-årene er pågrepet og satt i arrest. Politiet Innlandet fikk melding om hendelsen rundt klokken 03.00 natt til søndag.

 • Søndag 16. juni kl. 6.17

  Israel varsler stans i Gaza-kampene i elleve timer hver dag for å slippe inn mer nødhjelp

  Det israelske forsvaret (IDF) kunngjør det som kalles en «taktisk pause» i offensiven sør på Gazastripen for å slippe inn mer humanitær hjelp.

 • Søndag 16. juni kl. 6.00

  19-åring med pistol pågrepet av politiet

  En 19-åring ble tidlig søndag morgen pågrepet av politiet i Storgata i Oslo fordi han hadde en pistol på seg. Politiet fikk ved 5-tiden melding om slagsmål og amper stemning i Storgata ved krysset til Skippergata i Oslo sentrum. De kontrollerte flere personer og flere ble bortvist. – En 19 år gammel mann fra Oslo ble pågrepet da han var i besittelse av en pistol. Den fremstår som ekte, forteller operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt til NTB. Han sier mannen er plassert i arresten og vil bli avhørt i løpet av søndag.

 • Søndag 16. juni kl. 5.02

  Mann forsøkte å rane kiosk i Bergen

  En mann forsøkte å rane en Deli de Luca-kiosk på Engen i Bergen sentrum natt til søndag. Mannen sa han hadde våpen, men viste det ikke fram. Ingen er pågrepet i saken. – En maskert mann kom inn på kiosken rundt klokken 3.20. Han hadde et oransje tørkle foran ansiktet. Han fortalte betjeningen at han ville ha penger og sa han hadde en pistol, men stakk fra stedet da han ikke fikk penger, forteller operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB. Politiet rykket ut, men mannen var borte. Mannen politiet ser etter er lyshudet, hadde grå hettegenser og caps under ransforsøket. – Vi har ikke hentet inn video fra stedet, men det vil vi gjøre, forteller Hausvik. I en oppdatering klokken 05.20 søndag morgen melder politiet at de har søkt etter mistenkte uten funn. – Vi har avsluttet på stedet, og vil jobbe videre i etterforskningssporet, melder Vest politidistrikt. (NTB)

 • Søndag 16. juni kl. 4.23

  Boligbrann på Selstad i Nordland

  Nødetatene rykket ut til brann i en enebolig på Selstad i Meløy natt til søndag. Huset er overtent. Fire personer var til stede da brannen ble meldt av forbipasserende. Disse kom seg ut av huset og får tilsyn av helse. Ikke meldt om alvorlig personskader. Det skal ikke være fare for spredning. Brannvesenet er i gang med slukking, melder Nordland politidistrikt på X. Årsak til brannen er ukjent.

 • Søndag 16. juni kl. 3.55

  Her sjekker politiet McDonalds-toalettene og søppelkasser

  De oppsøker blant annet solarium og parkeringshus for å finne ungdommene.

 • Søndag 16. juni kl. 3.29

  Sabina fikk uvelkommen gjest på besøk: – Så noe svart henge ned

  – Vi synes det er litt morsomt, selvfølgelig.

 • Søndag 16. juni kl. 2.45

  ATV-ulykke ved Namsos

  Politiet i Trøndelag kom natt til søndag over en ATV ulykke ved Spillum i Namsos. En person blir ivaretatt av ambulansepersonell. En person hang bak på en ATV før han falt av. Det var til sammen fem personer på ATV'en, melder Trøndelag politidistrikt.

 • Søndag 16. juni kl. 2.13

  Masseskyting i USA – minst ni skadet

  Det yngste offeret skal være åtte år.