Nyheter:

 • Fredag 14. juni kl. 23.40

  Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika

  Som ventet ble Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika etter at ANC fikk på plass en regjeringskoalisjon.

 • Fredag 14. juni kl. 23.11

  Voldshendelse i Trondheim

  Politiet har rykket ut til en voldshenvendelse mellom to personer ved Cafe Løkka i Trondheim sentrum. Like over kl. 23 melder politiet at en person i 20-årene arresteres for ordensforstyrrelse. Den fornærma er i 30-årene og skal ha blitt skrapet opp på hendene.

 • Fredag 14. juni kl. 23.05

  Simon Cowell om One Direction: – Jeg angrer

  Musikkmogulen som skapte boybandet ville gjort én ting annerledes.

 • Fredag 14. juni kl. 23.05

  Styreleder i Nordlandssykehuset har søkt toppjobb i Helse Midt-Norge

  Jan Frich står på søkerlisten til den ledige direktørjobben i Helse Midt. Det var i april at det ble kjent at administrerende direktør Stig Arild Slørdahl ville slutte etter ni år i jobben. Nå omtaler Alltinget de fire søkerne til jobben. Blant de fire finner man Frich. Han er i dag direktør ved Diakonhjemmet i Oslo, i tillegg til å være styreleder i Nordlandssykehuset.

 • Fredag 14. juni kl. 23.04

  Ny video vekker oppsikt: – Veldig utradisjonelt

  Israel bruker katapult i krigen på Libanon-grensen.

 • Fredag 14. juni kl. 22.44

  Regnværet er på vei: – Det blir vått ja

  Det går trått når det blir grått og vått!

 • Fredag 14. juni kl. 22.39

  En kritisk skadet etter trafikkulykke i Klepp

  En person blir ansett som kritisk skadet og er sendt til sykehus.

 • Fredag 14. juni kl. 22.35

  Eldre kvinne ble første dødsoffer for hetebølge på Kypros

  En 91 år gammel kvinne er død av heteslag på Kypros. Hun ble det første dødsofferet for hetebølgen som har ført til rekordvarme på opptil 45 grader fredag.

 • Fredag 14. juni kl. 22.29

  Kan vannet hjelpe henne?

  – Jeg heter Suhayla Salim Haji (40) og kommer fra Mombasa i Kenya. Der er det varmt hav og mange kan svømme. Ikke jeg. Det var venninnen min, Khulood, som fikk meg hit for at jeg skulle lære det. Det tok et år før jeg turte svare ja.

 • Fredag 14. juni kl. 22.19

  Møtte politi og statsadvokat for å diskutere drapssak

  Advokat Sigurd Klomsæt møtte politiet og statsadvokaten i Kristiansand denne uken, for å diskutere gjenåpning av saken til drapsdømte Elisabeth Aaslie fra Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Aaslie er dømt til 21 års forvaring for overlagt drap på sin far i 2002 og på en tidligere samboer i 2014. I 2019 slo både tingretten og lagmannsretten fast at de to mennene ble dopet ned og drept av Aaslie. – Vi mener det er to naturlige dødsfall og ikke to drap, sier Klomsæt, til Fædrelandsvennen. Han er kjent som forsvarer for Viggo Kristiansen og fetteren til Birgitte Tengs, som begge først ble dømt, men senere frikjent og renvasket. Han sier til avisen at han opplevde møtet med politiet og statsadvokaten som informativt og positivt.

 • Fredag 14. juni kl. 22.08

  Arif hyller Dutty Dior med tatovering

  En stor tatovering av Dutty Dior er nå godt synlig på artistens rygg.

 • Fredag 14. juni kl. 22.02

  Tidenes største Tyskland-seier i EM: – Håper vi har mer å gå på

  (Tyskland – Skottland 5–1) Én omgang var alt tyskerne trengte for å sikre seg en drømmestart på hjemmebane.

 • Fredag 14. juni kl. 21.49

  Omtale av justisministeren som «basic bitch» utløste et ras av reaksjoner

  – Jeg frykter det kan skremme kvinner fra å ta plass i offentligheten, sier Kimiya Sajjadi, som startet kampanjen som tar justisminister Emilie Enger Mehl i forsvar.

 • Fredag 14. juni kl. 21.39

  Mann i 20-årene knivstukket på Grønland i Oslo

  Politiet melder at én person er knivstukket på Grønland i Oslo. Personen er våken og undersøkes av ambulanse. Operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen sier til NRK at dette er en mann i 20-årene. – Han er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. Men han var så vidt meg bekjent våken da han ble fraktet med ambulanse, sier operasjonsleder Schalla-Aasen. Mannen i 20-årene ble funnet av en politipatrulje. Politiet leter nå etter to personer, som trolig er menn. – Vi jobber ut fra en beskrivelse vi har fått. Vi har flere patruljer i aktivt søk etter to personer som er sett løpende fra stedet, sier Schalla-Aasen. Han legger til at det er for tidlig å si noe om motiv og årsakssammenheng.

 • Fredag 14. juni kl. 21.38

  Person knivstukket i Oslo

  En person er alvorlig, men ikke livstruende skadet. Ingen er så langt pågrepet.

 • Fredag 14. juni kl. 21.38

  Person knivstukket i Oslo

  Politiet har flere patruljer rundt Grønland i Oslo, hvor en person er knivstukket.

 • Fredag 14. juni kl. 21.25

  Mistenkt for ruskjøring i Tønsberg

  En UP-patrulje stanset en mannlig bilist på Jarlsberglinna fredag kveld. Mannen i 40-årene er mistenkt for ruskjøring og fremstilles for blodprøve, opplyser politiet.

 • Fredag 14. juni kl. 21.24

  Mistenkt for ruskjøring i Porsgrunn

  Ved 21-tiden fikk politiet melding om en bil som kjørte vinglete på Herøya i Porsgrunn. Ferden gikk rett over en midtrabatt og en rundkjøring før doningen ble parkert utenfor en butikk. Politiet er på stedet og har kontroll på bilen og en mann i 50-årene som mistenkes for å ha kjørt bilen. – Det er mistanke om ruskjøring og han fremstilles for blodprøve, opplyser operasjonsleder Roger Aaser ved Sør-Øst politidistrikt.

 • Fredag 14. juni kl. 21.21

  Amper stemning i Porsgrunn

  Politiet tok turen til Storgata i Porsgrunn fredag kveld etter melding om amper stemning og tilløp til slagsmål. – Patruljen løste opp i situasjonen og en mann i 30-årene ble bortvist fra området, opplyser operasjonsleder Roger Aaser ved Sør-Øst politidistrikt.

 • Fredag 14. juni kl. 21.08

  Stavern-saken: Politiet tror hverken mannen eller kvinnen ble drept

  Bistandsadvokaten er tydelig på at saken etterlater mange ubesvarte spørsmål for de etterlatte.

 • Fredag 14. juni kl. 20.53

  Kjørte i over 120 km/t

  En motorsyklist ble stoppet av politiet etter å ha kjørt i 127 km/t i 80 sonen på E18 i Kristiansand. Det skriver politiet på X. Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt.

 • Fredag 14. juni kl. 20.49

  Mann satt i arresten i Fredrikstad

  Politiet melder om at en mann er pågrepet i Fredrikstad etter å ha blottet seg ved to anledninger. Hendelsene skal ha skjedd i Fredrikstad sentrum. Mannen er på vei inn i arresten, skriver politiet på X.

 • Fredag 14. juni kl. 20.44

  USA setter nordisk gruppe på terrorliste

  Den nordiske motstandsbevegelsen og tre av dens ledere er ført opp på USAs terrorliste.

 • Fredag 14. juni kl. 20.26

  Trafikkulykke på E6 i Råde

  Politi og ambulanse har rykket ut til et trafikkulykke ved Solli. Ulykken skal ha skjedd på E6 i nordgående kjørefelt. Kun én bil er involvert i hendelsen, og det er kun snakk om mindre, materielle skader. Bilberger på vei. Trafikken flyter etter forholdene bra.

 • Fredag 14. juni kl. 20.12

  Et felt stengt etter trafikkuhell på E18 ved Lysaker

  Politiet er på vei til et trafikkuhell, hvor et vogntog har vært borti autovernet. Trafikken går kun forbi i høyre felt på E18 inngående ved Lysaker. Tungberger er bestilt, melder politiet på X.

 • Fredag 14. juni kl. 20.07

  Et helt liv med knuste drømmer

  Erling Braut Haaland har rukket å bli født, døpt, konfirmert og utropt til verdens beste spiss – uten at Norge har kommet til noe sluttspill.

 • Fredag 14. juni kl. 20.05

  2 av 20 økonomer venter renteheving: – Helt uaktuelt

  De aller fleste tror renten holdes uendret på torsdag, men enkelte tror på enda et rentehopp.

 • Fredag 14. juni kl. 19.45

  Politiet har kontroll på alle mistenkte i Luster

  Politiet melder at de har kontroll på alle ungdommene som skal ha vært til stede under hendelsen. De har også funnet en kniv som ble brukt. En mann i 50-årene ringte fredag selv til politiet og sa at han hadde blitt knivstukket i halsen og håndleddet. Han er fraktet til sykehus. Skadeomfanget er foreløpig uklart.

 • Fredag 14. juni kl. 19.45

  Politiet har kontroll på alle mistenkte etter knivstikking i Luster

  Politiet melder at de har kontroll på alle ungdommene som skal ha vært til stede under hendelsen. De har også funnet en kniv som ble brukt. En mann i 50-årene ringte fredag selv til politiet og sa at han hadde blitt knivstukket i halsen og håndleddet. Han er fraktet til sykehus. Skadeomfanget er foreløpig uklart. – Det ble tidlig bekreftet av ambulansepersonell at fornærmede var påført stikkskader, skriver politiet i en melding til pressen. Politiet meldte rundt 22.00 at alle de fem siktede er dimittert, og at sak blir opprettet.

 • Fredag 14. juni kl. 19.40

  MC-fører har kjørt av veien i Ullensaker

  Politiet melder at en MC-fører har kjørt av veien. Politi og ambulanse på vei til stedet. MC-fører skal være oppegående, skriver politiet på X.

 • Fredag 14. juni kl. 19.18

  92-åring får høreapparat av privat giver

  I går trodde Monrad Strømø at han måtte vente fire år på nytt høreapparat. I dag fikk 92-åringen fra Haugesund en nyhet som gjør at han likevel kan få seg et nytt. Se mer i TV-sendinga.

 • Fredag 14. juni kl. 19.17

  Vil ha bom på sidevei

  NHO Agder, Næringsforeningen i Kristiansand-regionen og Lister Næringsforening mener fylkestinget bør vurdere innføring av moderate bompengeavgifter på sideveien til nye E39. Det skriver de i en felles uttalelse. Målet er å få flere bilister til å bruke den nye veien. – Formålet med dette tiltaket er å stimulere til økt bruk av E39 Kristiansand-Mandal. Derfor bør det også etableres ordninger som skjermer lokaltrafikk på strekningen, står det i uttalelsen.

 • Fredag 14. juni kl. 19.14

  Somalias president mener koranskoler er trygge for norske barn: - Kan sende dem

  Presidenten sier det kan være «hendelser her og der», men mener likevel at norsk-somaliske foreldre trygt kan sende barna sine på koranskole i Somalia.

 • Fredag 14. juni kl. 19.11

  Malene Pedersen har blitt mamma

  Influencer Malene Pedersen (27) og fotballspiller Fredrik Gulbrandsen (31) har blitt foreldre for første gang.

 • Fredag 14. juni kl. 19.11

  Regjeringa ber politikerne gjøre om beslutninga

  Moskenes står i ei stor økonomisk krise. De har vært på Robek-lista i 12 år og har tidligare sagt at de må slå seg «konkurs» dersom de ikke får hjelp med rekningene. Kommunen er lovet 15 millioner kroner i hjelp av regjeringen dersom de inngår et samarbeid med nabokommunen Vestvågøy om tekniske tjenester. Dette sa kommunestyret i Moskenes et rungende nei til på tirsdag. Nå krever Kommunal og distriktsdepartentet at politikerne i Moskenes behandler saken på nytt, skriver Lofotposten. Deepartementet og truer med å holde igjen pengene om det ikke inngås et kommunesamarbeid.

 • Fredag 14. juni kl. 19.06

  Viktor Hovland i store problemer i US Open – misser trolig cuten

  Viktor Hovland (26) hevet seg etter marerittstarten i US Open, men klarer trolig fortsatt ikke cuten i majorturneringen.

 • Fredag 14. juni kl. 19.06

  Kjørte stjålet moped uten hjelm og førerkort

  En mopedist fikk politiets oppmerksomhet i Skien sentrum fredag kveld da han kjørte mot enveiskjøring. Det var imidlertid ikke det eneste mannen i 20-årene måtte svare for. Mopeden viste seg å være stjålet og mannen blir også anmeldt for kjøring uten hjelm. Han var heller ikke i besittelse av førerkort.

 • Fredag 14. juni kl. 19.02

  Prinsesse Kate på første oppdrag etter kreftbeskjeden

  Prinsesse Kate er på bedringens vei. Hun håper lørdag å delta på sitt første arrangement etter kreftbeskjeden.

 • Fredag 14. juni kl. 19.02

  Prinsesse Kate skal delta på første oppdrag etter kreftbeskjeden

  Prinsesse Kate er på bedringens vei. Hun håper lørdag å delta på sitt første arrangement etter kreftbeskjeden.

 • Fredag 14. juni kl. 18.48

  Mann til sykehus etter knivstikking: – Angrep han i et skogholt

  Mannen i 50-årene ble brakt til sykehus med helikopter. Fem gutter er siktet for kroppsskade.

 • Fredag 14. juni kl. 18.42

  Petter Solberg har gått ned 4,5 kilo til comebacket

  Ingen skal si at Petter Solberg (49) ikke tar comebacket på alvor.

 • Fredag 14. juni kl. 18.42

  To personer omkom i trafikkulykke i Østerdalen

  To personer er bekreftet omkommet etter ei trafikkulykke på riksveg 3 i Østerdalen fredag ettermiddag. Vegen er stengt som følge av ulykken. Ifølge politiet kommer vegen til å være stengt en stund.

 • Fredag 14. juni kl. 18.38

  Mann skal ha blitt knivstukken i Luster

  Politiet melder at ein mann i 50-åra, klokka 17.36, melde om at han var blitt knivstukken i hals og eit handledd. Mannen har opplyst at det var fire ungdommar som angreip han i eit skogholt utanfor sentrum av Gaupne. Ungdommane skal alle ha vore iført finlandshetter. Dei fire mistenkte sprang frå staden. Fleire politipatruljar er sendt mot Gaupne. I tillegg deltar ambulanse- og brannmannskap. AMK har rekvirert redningshelikopter frå Florø. Fornærma har blitt varetatt av helsepersonell, og er brakt til Haukeland universitetssjukehus i helikopter. Det er uvisst skadeomfang. Politiet har komme i kontakt med alle dei mistenkte. Dei har også funne kniven som har blitt brukt. Politiet gjer vidare undersøkingar for å finne fram til dei tre andre mistenkte. Kriminalteknikk frå politiet er varsla og i dialog med innsatsleiar på staden. Politiet gjer tekniske og taktiske undersøkingar på staden. Det er framleis klart korleis hendinga skjedde.

 • Fredag 14. juni kl. 18.38

  Valdshending i Gaupne i Luster

  Politiet melder at klokka 17.36 melde ein mann i 50-åra om at han var blitt knivstukket i hals og eit håndledd. Han opplyser at det var fire ungdommar som angreip han i eit skogholt utanfor sentrum av Gaupne. Ungdommane skal alle ha vore iført finlandshetter. Dei fire mistenkte hadde løpt frå staden. Fleire politipatruljar er sendt mot Gaupne. I tillegg deltar ambulanse- og brannmannskap. AMK har rekvirert redningshelikopter frå Florø.

 • Fredag 14. juni kl. 18.37

  Ni Tour de France-lag klare for Arctic Race of Norway

  Det er et sterkt felt som stiller til start i den ellevte utgaven av Arctic Race of Norway. Ni Tour de France-lag står klare når starten går i Bodø 4. august. På to av lagene finner vi sykkelstorheter som Mark Cavendish og Chris Froome. Begge er på tampen av store karrierer, og Arctic Race of Norway-ambassadør Thor Hushovd tror ikke det er usannsynlig at de to stjernene kan benytte anledningen til å sykle i vakre omgivelser i Nord-Norge. Vanligvis må lagene prioritere strengt når de skal avgjøre hvem som skal sykle de ulike rittene, men siden stjernene er i ferd med å avslutte karrierene sine, tror Hushovd det kan åpne for andre vurderinger. – Alle syklister har sett TV-bildene fra Arctic Race of Norway, og fått positive rapporter fra de som har vært her. Og jeg har selv opplevd at det har vært konkurranse innad i lagene om å få komme til Nord-Norge, sier Hushovd. Thor Hushovd var den første vinneren av Arctic Race of Norway. Siden har store navn som Steven Kruijswijk, Dylan Teuns, Alexey Lutsenko, Nord-Norges egen Andreas Leknessund, og den regjerende mesteren Stephen Williams, tatt sammenlagtseieren. Etappene: Søndag 4. august: Etappe 1 - Bodø > Rognan, 157 km. Mandag 5. august: Etappe 2 - Beiarn > Fauske, 175 km. Tirsdag 6. august: Etappe 3 - Tverlandet > Sulitjelma (Jakobsbakken), 155 km. Onsdag 7. august: Etappe 4 - Glomfjord (Meløy) > Bodø, 156 km.

 • Fredag 14. juni kl. 18.25

  Moderniserer fjernterminalen uten godkjent søknad

  Kristiansand havn har gått i gang med å modernisere fjernterminalen før søknaden har blitt godkjent. Det skriver Fædrelandsvennen. – Vi venter på endelig tillatelse, men har gått i gang med vedlikeholdsjobbene, sier prosjektleder Edgar Hagen fra eiendomsavdelingen i Kristiansand havn til avisa. Han mener tiltakene de har satt i gang ikke er ulovlige. Avdelingsleder for tilsyn og ulovlighetsoppfølging i plan og bygg, Svend-Åge Strisland vurderer også at tiltakene er uproblematiske. Byantikvaren har vært skeptisk til moderniseringen av bygget.

 • Fredag 14. juni kl. 18.17

  Meta utsetter omstridt AI-grep

  Facebooks eierselskap Meta utsetter det omstridte AI-grepet etter en forespørsel fra det irske datatilsynet.

 • Fredag 14. juni kl. 18.02

  Turist gikk over til Russland: – Dyr bot for kort spenning

  Det spørs om italieneren synes turen var verdt det.

 • Fredag 14. juni kl. 17.49

  Fylkesleder har meldt seg ut av partiet

  Fylkesleder i Norgesdemokratene i Innlandet og lokalpolitiker i Løten, Morten Nilsen, har meldt seg ut av partiet. Han sier til avisa Østlendingen at det er full splittelse i partiet. – Jeg har valgt å gjøre det for å kunne se folk i øya og stå for det jeg mener, sier Nilsen til avisa. Ifølge han har det vært «en del bråk» internt i partiet. Partileder Geir Ugland Jacobsen har ifølge avisa sendt ut en e-post til samtlige medlemmer i Norgesdemokratene, der han slår kraftig tilbake mot det han beskriver som uberettiget kritikk mot partiet, og «intens og ufin lobbyvirksomhet i det skjulte for å sverte en velfungerende partiledelse».

 • Fredag 14. juni kl. 17.48

  Faktisk.no: Falske påstander om gissel­ak­sjonen i Gaza

 • Fredag 14. juni kl. 17.39

  Sykkelulykke i Skien

  Politi og ambulansepersonell har rykket ut etter melding om en trafikkulykke i Skien. En gutt i tenårene har syklet inn i en parkert bil, opplyser politiet. – Gutten er våken og bevisst og blir tilsett av lege på stedet. Politiet undersøker hendelsesforløpet, sier operasjonsleder Roger Aaser ved Sør-Øst politidistrikt. Syklisten slapp fra ulykken med et kutt i pannen. Politiet oppretter sak på hendelsen.

 • Fredag 14. juni kl. 17.34

  Meta utsetter omstridt AI-grep

  Det opplyser selskapet i en pressemelding.

 • Fredag 14. juni kl. 17.21

  BA: Tiltalt etter voldsepisoden i Bergen natt til 18. mai

  En mann i 20-årene er tiltalt for vold etter at han blant annet slo ned en 63 år gammel mann i Bergen sentrum natt til 18. mai i år.

 • Fredag 14. juni kl. 17.18

  Båt tar inn vann i Bømlafjorden

  Hovedredningssentralen (HRS) melder at en sjark på 31 fot tar inn vann i Bømlafjorden i Vestland. Det er én person om bord, som gjør seg klar for evakuering. – Flere sjøressurser på vei. HRS koordinerer, skriver de.

 • Fredag 14. juni kl. 17.18

  Båt tar inn vann i Bømlafjorden – én person evakuert

  Hovedredningssentralen (HRS) melder at en sjark på 31 fot tar inn vann i Bømlafjorden i Vestland. Det er én person om bord, som har evakuert fra båten. – Vi har fått melding, eller direkte oppkall, klokken 16.59, fra havarist på en båt som tar inn store mengder vann. Han har evakuert og sitter på en jolle han hadde på båten, sier redningsleder Andreas Ingsøy HRS til NRK. Flere sjøressurser på vei. HRS koordinerer aksjonen. Lettbåten til ferja Bømlafjord kom til havaristen like før 17.30, og havaristen fikk assistanse.

 • Fredag 14. juni kl. 17.18

  Havarist reddet av ferje i Bømlafjorden

  Hovedredningssentralen (HRS) meldte fredag kveld at en sjark på 31 fot tok inn vann i Bømlafjorden i Vestland. Det var én person om bord. – Vi har fått melding, eller direkte oppkall, klokken 16.59, om en sjark som tok inn store mengder vann. Han ba om hjelp, og vi rådet ham til å evakuere, sier redningsleder Andreas Ingsøy HRS til NRK. HRS gikk ut med et oppkall om bistand, og sendte i tillegg ambulansebåt og en båt fra forsvaret som var i nærheten. – Føreren har forlatt båten, og sitter på en mindre jolle han hadde med seg, sa Ingsøy. Første båt på stedet var ferja Bømlafjord som satte ut sin lettbåt. Denne kom til havaristen like før 17.30, og havaristen fikk assistanse. Fører av båt ble så tatt ombord ambulansebåten Rosedoktoren.

 • Fredag 14. juni kl. 17.15

  Kilder til VG: Forsvarssjefen ville flytte Nato-kommando til Danmark

  Sammen med sine nordiske kolleger gikk forsvarssjef Eirik Kristoffersen inn for at en Nato-kommando i Norge kunne flyttes til Danmark – mens forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) ønsket å beholde den i Norge, får VG opplyst.

 • Fredag 14. juni kl. 17.15

  Kraftig resultathopp for Lerum: – Aldri opplevd et slik kostnadsnivå som vi har nå

  Familiebedriften i Sogndal økte inntektene med over 100 millioner kroner i fjor.

 • Fredag 14. juni kl. 17.13

  MC-førar til sjukehus etter ulykke i Ullensvang

  Rundt klokka 15.30 var det ei trafikkulykke med ein motorsykkel på riksveg 13 ved Tyssedalstunnelen i Ullensvang. Årsaka var ein bil som kom ut i eit vegkryss. Førar av motorsykkelen, ein mann i 70-åra, unngjekk påkøyrsel, men trefte ein fortauskant. MC-førar blei sjekka av ambulansepersonell på staden, og hadde skade i ei hand. Han blei tatt med til sjukehuset i Odda. Bergingsbil kom til staden og henta MC, som hadde store skadar. Politiet har gjennomført avhøyr av dei involverte. Det er ikkje mistanke om påverking. Politiet beslagla førarkort til bilførar, som er ein mann i 20-åra. Dette grunna brot på vikeplikt. Sak er oppretta. Tyssedalstunnelen var stengt i ein periode, men er open og trafikken går som normalt.

 • Fredag 14. juni kl. 17.13

  Ulykke i Ullensvang på Rv. 13 ved Tyssedalstunnelen

  Rundt klokka 15.30 var det ei trafikkulykke med ein motorsykkel på riksveg 13 ved Tyssedalstunnelen. Årsaka var ein bil som kom ut i eit vegkryss. Førar av motorsykkelen, ein mann i 70-åra, unngjekk påkøyrsel, men trefte ein fortauskant. MC-førar blei sjekka av ambulansepersonell på staden, og hadde skade i ei hand. Bilbergar blei rekvirert til motorsykkelen som hadde store materielle skadar. Politiet beslagla førarkort til bilførar, som er ein mann i 20-åra. Dette grunna brot på vikeplikt. Tyssedalstunnelen var stengt, men er no open og trafikken går som normalt.

 • Fredag 14. juni kl. 17.12

  Nytt tilsyn mot Samfundet skole

  Utdanningsdirektoratet vil gjennomføre nytt tilsyn mot Samfundet skole. Det skriver skolen selv i en pressemelding. Tilsynet vil etter planen bli gjennomført høsten 2024. Menigheten samfunnet har skoler i både Egersund og Kristiansand. Skolen har ikke opplyst hva som er bakgrunnen for tilsynet. Forrige tilsyn mot skolen ble avsluttet i mai. Det dreide seg blant annet om at skolen la for stor vekt på menighetens syn i undervisning.

 • Fredag 14. juni kl. 17.09

  To døde etter trafikkulykke i Tynset

  Det har vært en trafikkulykke mellom en lastebil og en personbil på riksvei 3 i Tynset.

 • Fredag 14. juni kl. 17.09

  Aps tidligere næringsminister brøt regjeringens nye krav

  Norsk Tipping, der tidligere næringsminister Sylvia Brustad er styreleder, ga ingen begrunnelse for hvorfor ledere fikk større lønnshopp enn de andre ansatte. Departementet krever mer detaljert rapportering til neste år.

 • Fredag 14. juni kl. 17.06

  Riksveg 3 stengt etter trafikkulykke

  Det har vært ei trafikkulykke på riksveg 3 i Østerdalen. Vegen er stengt. To kjøretøy er involvert. Politiet omtaler ulykken som alvorlig.

 • Fredag 14. juni kl. 17.06

  Regjeringen foreslår bunnfradrag på 10.000 kroner på husholdningers strømsalg

  Regjeringen vil ikke skattlegge husholdningers salg av overskuddsstrøm før de passerer 10.000 kroner, går det fram av et forslag fra Finansdepartementet.

 • Fredag 14. juni kl. 17.06

  Snart kan folk tjene 10.000 kroner skattefritt på salg av strøm

  Regjeringen vil ikke skattlegge husholdningers salg av overskuddsstrøm før de passerer 10.000 kroner, går det fram av et forslag fra Finansdepartementet.

 • Fredag 14. juni kl. 17.05

  Gir 200 000 kroner til Lyngdal By

  Kommunestyret i Lyngdal gir 200 000 kroner til Lyngdal By. Det skriver Lister24. Organisasjon skal sørge for at Lyngdal er et attraktivt sted å bo og besøke. De gjennomfører også større arrangementer i sentrum. Saken ble avgjort med 19 mot 10 stemmer i kommunestyret. Pengene skal hentes fra kommunens næringsfond.

 • Fredag 14. juni kl. 17.00

  TV-anmeldelse «Dette er humor»: Hva er det DU ler av ‘a?

  67 (!) norske humorister snakker ut om de siste 30 årene. Men de kunne gjerne snakket enda litt mer om den vondeste tiden – de siste fem.

 • Fredag 14. juni kl. 16.54

  Trafikkulykke på E6 etter bilbrann

  Politiet melder om at det er skjedd en trafikkulykke på E6 i sydgående retning ved Ingedal i Sarpsborg. Ulykken skal ha skjedd i kjølvannet og i køen som er dannet etter en bilbrann. Foreløpig vites det ikke om det er noen personer som er kommet til skade. Det er visst store trafikale problemer på stedet.

 • Fredag 14. juni kl. 16.54

  Ulykke og kø på E6 etter røykutvikling i bil

  Politiet melder om at det er skjedd en trafikkulykke på E6 i sydgående retning ved Ingedal i Sarpsborg. Ulykken skjedde i køen som dannet seg etter at det bare minutter før hadde vært en røykutvikling i en bil på samme strekning. En bil skal da ha kjørt inn i en annen bil bakfra. Den ene av disse bilene er nå «ikke kjørbar». Det er ikke meldt inn noen personskader, og bil blir fjernet av bilberger. Det er også store trafikale utfordringer på stedet.

 • Fredag 14. juni kl. 16.54

  Trafikkulykke og kø på E6 etter bilbrann

  Politiet melder om at det er skjedd en trafikkulykke på E6 i sydgående retning ved Ingedal i Sarpsborg. Ulykken skjedde i køen som dannet seg etter at det bare minutter før hadde vært en bilbrann i på samme strekning. En bil skal da ha kjørt inn i en annen bil. Den ene av disse bilene er nå «ikke kjørbar». Det er ikke meldt inn noen personskader, og det ventes nå på bilbergere. Det er også store trafikale utfordringer på stedet.

 • Fredag 14. juni kl. 16.53

  18-åring tiltalt for vold

  En 18-åring står igjen for retten etter å ha utøvd vold og truende atferd bare uker etter å ha blitt dømt for over 20 andre lovbrudd. Det skriver Fædrelandsvennen. 18-åringen er nå tiltalt for blant annet grov vold mot en ekskjæreste ved to ulike anledninger. Siktede erkjenner helt eller delvis straffskyld på alle punktene han er tiltalt for.

 • Fredag 14. juni kl. 16.51

  Nuri Sahin tar over Borussia Dortmund

  Klubblegenden Nuri Sahin er presentert som ny trener for Borussia Dortmund etter at Edin Terzic sa opp jobben på torsdag.

 • Fredag 14. juni kl. 16.51

  Trafikkulykke på E6 i Sarpsborg

  Det var lange køer.

 • Fredag 14. juni kl. 16.45

  Menn dømde for kappkøyring

  To ung menn er dømd for kappkøyring i Sogn og Fjordane tingrett. Mennene køyrde betydeleg over lovleg hastigheit. Mennene er dømde til 15 og 18 dagar i fengsel, og mistar førarkortet i 16 og 21 månader.

 • Fredag 14. juni kl. 16.45

  Menn dømd for kappkøyring

  To ung mrnn er dømd for kappkøyring i Sogn og Fjordane tingrett. Mennene køyrde betydeleg over lovleg hastigheit. Mennene er dømde til 15 og 18 dagar i fengsel, og mistar førarkortet i 16 og 21 månader.

 • Fredag 14. juni kl. 16.44

  Uno-X-profil disket: – Jeg gjorde ingenting galt

  Johannes Kulset (20) syklet inn til en god plassering på den tredje etappen av Tour of Slovenia, før han så ble diskvalifisert.

 • Fredag 14. juni kl. 16.40

  Helsedirektoratet har ikke funnet årsaken til kritisk doseringsfeil

  Helsedirektør Bjørn Guldvog (65) og Helsedirektoratet leter fortsatt etter feilen som kan gi feildosering av medisiner med potensielt farlige bivirkninger.

 • Fredag 14. juni kl. 16.39

  Fotgjenger påkjørt i Trondheim

  En fotgjenger ble påkjørt av en bil i et boligområde like utenfor Trondheim fredag ettermiddag. Ifølge operasjonsleder Øystein Volden i politiet var vedkommende bevisst, men hadde smerter. Hun ble kjørt til St. Olavs for undersøkelser.

 • Fredag 14. juni kl. 16.32

  Stenger badeland med umiddelbar virkning

  Kommuneoverlegen i Steinkjer har besluttet at Dampsaga Bad må stenge med umiddelbar virkning. Årsaken skal være at en gjest har blitt utsatt for svært varmt vann i dusjen på badelandet. Det skriver Steinkjer-avisa. Ifølge avisa har badet hatt problemer med temperaturregulering i dusjanlegget siden det åpna. Kommunen presiserer at bygget ellers er åpent for drift med gym og spa.

 • Fredag 14. juni kl. 16.29

  Utelukker ikke flere aksjoner

  PST på Agder utelukker ikke at de vil gjennomføre flere aksjoner mot barn som sprer høyreekstreme ytringer på nett. Denne uken fikk flere ungdommer på Sørlandet PST på døra. Tidspunktet for aksjonene er ikke tilfeldig ifølge leder for PST på Sørlandet, Knut Aurebekk. – Nå går vi inn i en sesong der det er mye arrangementer innenfor pride. Litt av hensikten vår å gjøre samfunnet oppmerksom på at det foregår mange trusler overfor disse miljøene, som kan få en veldig alvorlig konsekvens på sikt.

 • Fredag 14. juni kl. 16.25

  Mann tiltalt etter hending natt til 18. mai

  Mannen som skal ha slått til personar i Strandgaten i Bergen natt til 18. mai i år, er tiltalt for handlingane sine. Det skriv Bergensavisen. Under ei valdshending i Strandgaten blei ein eldre mann slått i bakken av ein yngre mann. Hendinga blei filma, og på filmen kan ein sjå at andre også er til stades. Ein mann låg på bakken då mannen i 60-åra blei slått ned. – Det ser frykteleg stygt ut, sa mannen til NRK då han hadde sett videoen. Til Bergens Tidende seier politiadvokat Camilla Moe at mannen er tiltalt for ein post som gjeld kroppsskade og to som gjeld kroppskrenkingar. Hovudforhandlinga er sett til 25. juni, og politiet har bedt om at den sikta mannen blir varetektsfengsla fram til det.

 • Fredag 14. juni kl. 16.23

  Trafikken flyter etter bilbrann på E6

  Både politi og brannvesen dro til et sted på E6 mellom Ingedal i Sarpsborg og Svinesundparken i Halden. Det hadde kommet inn meldinger om at det brant i et kjøretøy i sydgående felt. Brannen skal nå være under kontroll og slukket, og en stund var et felt stengt. Politiet sier at trafikken flyter greit forbi, og bilberger er på vei.

 • Fredag 14. juni kl. 16.23

  Trafikken flyter etter røykutvikling i bil på E6

  Både politi og brannvesen dro til et sted på E6 mellom Ingedal i Sarpsborg og Svinesundparken i Halden. Det hadde kommet inn meldinger om at det hadde begynt å komme røyk ut av et kjøretøy i sydgående felt. Situasjonen skal nå være under kontroll, og en stund var et felt stengt. Politiet sier at trafikken flyter greit forbi, og bilberger er på vei.

 • Fredag 14. juni kl. 16.23

  Brann i kjøretøy på E6 ved Skjeberg

  Både politi og brannvesen er på vei til et sted på E6 mellom Ingedal i Sarpsborg og Svinesundparken. Det har kommet inn meldinger om at det brenner i et kjøretøy i sydgående felt.

 • Fredag 14. juni kl. 16.08

  Aurskog-Høland: Spedbarn til sykehus etter trafikkulykke

  En bil har kjørt av veien i Aurskog-Høland. En baby er sendt til sykehus.

 • Fredag 14. juni kl. 16.04

  Unge kaster penger etter datingappene: – Overhodet ikke verdt det

  Er du singel, ensom og søker noen i armkroken? Frykt ikke. Datingappene vil ha deg, og pengene dine.

 • Fredag 14. juni kl. 16.04

  Tidligere LSK-spiller klar for Bundesliga

  Magnus Knudsen (22) har meldt overgang til den ferske Bundesliga-klubben Holstein Kiel.

 • Fredag 14. juni kl. 15.56

  Trafikkulykke i Aurskog-Høland

  Nødetatene på vei til en trafikkulykke på Romerike, der en bil har kjørt av veien. Tre personer skal være involvert, en av dem er et lite barn. Det er ikke meldt om personskade, ifølge politiet.

 • Fredag 14. juni kl. 15.56

  Baby til sykehus med uavklarte skader etter trafikkulykke

  Nødetatene rykket til en trafikkulykke i Aurskog-Høland på Romerike, der en bil hadde kjørt av veien. Ifølge politiet så vitner at bilen havnet i motsatt kjørefelt og ut av veien inntil noen trær. Tre personer var involvert i ulykken, en av dem en lite spedbarn. Klokken 16.05 melder politiet at barnet er sendt til sykehus for undersøkelser med uavklarte skader. – Barnet var våkent og gråt da det ble kjørt til sykehus. Det var ikke noen klar formening om skadegrad på stedet, men når det er snakk om et såpass lite spedbarn og store krefter involvert, ble det besluttet å kjøre til sykehus, sier oppdragsleder Ronny Mangseth til NTB. De to voksne ble først meldt å være uskadd, men kort tid senere opplyste politiet at også de sendes til sykehus for sjekk med uavklarte skader. Ulykken skapte trafikkproblemer på stedet, men like før klokken 18 hadde bilberger ryddet opp.

 • Fredag 14. juni kl. 15.52

  Slaget om Snake Island

  "Go fuck yourself!"-sitatet gikk verden rundt. Til VG forteller soldatene om dramaet da det russiske krigsskipet gikk til angrep.

 • Fredag 14. juni kl. 15.50

  Trafikkulykke med bobil i Oppdal

  Nødetatene rykker ut på et trafikkuhell der en bobil er involvert. Politiet melder at det var to personer i bilen, men at begge to er ute av bilen nå. De involverte blir sett til av helsepersonell. Bobilen ligger delvis på siden, og berging er bestilt.

 • Fredag 14. juni kl. 15.48

  Påkjørsel ved Høvik – blir trolig kø i området

  Politi og ambulanse er på vei til E18 utgående ved Høvik, hvor det har vært en påkjørsel bakfra. – En person er mulig skadet. Det blir trolig kø i området, skriver politiet på X. Nødetatene er ferdig på stedet og veien er åpnet for trafikk. To personer tas med til legevakt for en nærmere undersøkelse, melder politiet i en oppdatering.

 • Fredag 14. juni kl. 15.48

  Stongafjelltunnelen stengt

  Fylkesvei 562 Stongafjelltunnelen på Askøy er stengt grunnet bil med stans, melder Vegtrafikksentralen. Politi er på vei til stedet.

 • Fredag 14. juni kl. 15.48

  Stongafjelltunnelen er åpen igjen

  Fylkesvei 562 Stongafjelltunnelen på Askøy er åpen igjen etter at en bil fikk stans inne i tunnelen. Bilen står nå i en SOS-lomme, melder Vegtrafikksentralen

 • Fredag 14. juni kl. 15.47

  Færre får spesialundervisning

  Sarpsborg kommune må spare 300 millioner kroner innen 2027 for å være bærekraftig i 2030. Det betyr store kutt. Bare i grunnskolen skal det i år spares over 18 millioner kroner, syv av dem innen spesialundervisning. Flere av elevene som tidligere fikk én til én-undervisning eller annen spesialundervisning, følger nå ordinær opplæring i klasserommet. Dette bekymrer Knut Raknerud Olsen, hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet i Sarpsborg. – Blir disse elevene godt nok ivaretatt? Ved å spare på spesialundervisning som vi gjør nå, kan bli dyrt å reparere, sier Olsen. Frps Julia Brännström Nordtug, leder for utvalg for kultur og oppvekst, er trygg på at alle elever blir fulgt godt nok opp. – Vi må følge nøye med på utviklingen. De elever som ikke har et utbytte av ordinær undervisning i klasserommet, de skal fortsatt ha spesialundervisning, sier Nordtug.

 • Fredag 14. juni kl. 15.43

  Test av morsmelkerstatningsmaskiner

  Vinneren har en serveringsklar flaske klar på under 20 sekunder.

 • Fredag 14. juni kl. 15.42

  Fratatt bilen

  En mann i 40-årene er fratatt bilen sin etter at han er dømt for sin ellevte ruskjøring. Det går frem av en dom fra Hordaland tingrett, skriver BT. Han dømmes for fem tilfeller av ruskjøring fra januar til mai i år, i Sunnhordland og i Hardanger, alle gangene uten å ha gyldig førerkort.

 • Fredag 14. juni kl. 15.37

  Gamingheadset: De beste trådløse modellene

  Vi har funnet et for enhver smak og budsjett.

 • Fredag 14. juni kl. 15.34

  Hvor i Syden er det varmt?

  Få live-oversikt over temperaturen i de store sydenbyene i sommer, i både Italia, Spania, Hellas, Frankrike og Kroatia.

 • Fredag 14. juni kl. 15.30

  Blandet på Wall Street – kniving i toppen blant de tre største

  Microsoft troner igjen som selskapet med aller størst markedsverdi.

 • Fredag 14. juni kl. 15.30

  Nedgang på Wall Street – Adobe stiger kraftig

  De amerikanske aksjemarkedene styrer mot ukens første nedtur. Programvareselskapet Adobe skyter derimot opp.

 • Fredag 14. juni kl. 15.30

  Adobe stiger kraftig på Wall Street

  Programvareselskapet gjør det bra etter kvartalstall. De amerikanske aksjemarkedene kan samtidig gå mot ukens første nedtur.

 • Fredag 14. juni kl. 15.30

  Adobe stiger kraftig på negativ Wall Street

  Programvareselskapet gjør det bra etter kvartalstall. De amerikanske aksjemarkedene kan gå mot ukens første nedtur.

 • Fredag 14. juni kl. 15.27

  Jordbær-sjokk

  Det kan være ekkelt, men ikke farlig.

 • Fredag 14. juni kl. 15.12

  Forskjellsbehandler England under EM-åpning: Bare lettøl!

  Italienske, franske og danske supportere? Prost! Engelske? Nein!

 • Fredag 14. juni kl. 15.12

  Ønsker å bli spurt før norske våpen videreselges

  Nammo-våpen kan ha havnet hos Israel via USA. Nå ønsker regjeringen at allierte skal være forpliktet til å spørre Norge før de selger våpen videre. – Vi krever ikke i dag å bli spurt før vi leverer våpen til allierte, men det er en tradisjon for at de spør oss uansett før de videreeksporterer, sier statssekretær i Utenriksdepartementet Eivind Vad Petersson (Ap). Regjeringen har som mål at Nato-landene skal være forpliktet til å spørre hverandre om lov før de selger våpen videre.

 • Fredag 14. juni kl. 15.07

  Ukens låter: Matoma & Skaar, Walker & Wroldsen og Charli XCX

  Helgelyden er herved servert – helt uten værforbehold.

 • Fredag 14. juni kl. 15.04

  Her kan det bli kø i trafikken

  I helgen arrangeres sykkelrittet Styrkeprøven som går mellom Trondheim og Oslo. Store deler av rittet går gjennom Innlandet. Det vil få konsekvenser for trafikken flere steder i Innlandet. Her kan du se hvor rittet skal gå.

 • Fredag 14. juni kl. 15.01

  Hilsen en som ikke har skjønt det

  Jeg reagerer på nok et innlegg som forsøker å vinne terreng ved å fremstille EU-kritikere som dumme.

 • Fredag 14. juni kl. 15.00

  Oslo får VM i gatefotball

  Neste år skal verdensmesterskapet i gatefotball arrangeres i Oslo. Gatefotball er et lavterskeltilbud for bostedsløse, personer som har eller har hatt rusproblemer, tidligere innsatte og andre marginaliserte grupper. Det var Frelsesarmeen som etablerte landslaget i gatefotball i 2005, som deltar i VM, og neste år blir det altså VM i Oslo, på Rådhusplassen. Frelsesarmeen arrangerer også NM i gatefotball med 300 til 400 spillere fra hele landet. I tillegg har Frelsesarmeen Gateligaen. Basert på disse to turneringene gjøres det uttak til landslagene i gatefotball.

 • Fredag 14. juni kl. 14.59

  Skotske fotballsupportere i bilulykke i Tyskland – kjørte på feil side av veien

  To skal være alvorlig skadet.

 • Fredag 14. juni kl. 14.49

  Petter Nome bisatt fra Vålerenga kirke

  Tidligere programleder og journalist Petter Nome (69) ble fredag bisatt fra Vålerenga kirke i Oslo. Mange kjente ansikter fra Kultur-Norge og NRK var å se blant dem som strømmet til kirken i solskinnet. Blant dem var Jostein Gaarder, Petter Schjerven, Jo Vestly og tidligere kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. En av dem som spilte under bisettelsen, var musiker, skuespiller og regissør Anders Rogg (68), kjent blant annet fra Tramteatret og Pelle Parafins Bøljeband. Han vokste opp og gikk på skole sammen med Nome. Tidligere kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, beskriver overfor VG Nome som «en brennende sjel». (©NTB)

 • Fredag 14. juni kl. 14.40

  Trafikkulykke mellom motorsykkel og bil

  Det har vært en trafikkulykke mellom en motorsykkel og personbil i Askim. MC føreren skal være noe forslått, men ifølge politiet skal vedkommende ikke ha behov for videre helsehjelp.

 • Fredag 14. juni kl. 14.37

  BT: Bømlafjordtunnelen stengt i begge retninger

  E39 Bømlafjordtunnelen er stengt i begge retninger. Det melder Vegvesenet til BT. Årsaken skal være at det foregår bilberging på stedet.

 • Fredag 14. juni kl. 14.37

  Bømlafjordtunnelen åpen igjen etter havari

  E39 Bømlafjordtunnelen var tidligere fredag stengt i begge retninger, men er nå åpen igjen. Det bekrefter Statens vegvesen til NRK. – Det var en bil med henger som havarerte, så på grunn av bilberging ble veien stengt en periode. Men det skal være fri flyt der nå, sier trafikkoperatør Andreas Egenæs Herland.

 • Fredag 14. juni kl. 14.33

  Mann pågrepet: Mistenkt for å ha utnyttet stillingen sin

  Politiet etterforsker saken bredt. De åpner for at flere kan være fornærmet i saken.

 • Fredag 14. juni kl. 14.31

  YouTube kan vinne over annonseblokkering

  Nytt grep kan gå utover alle.

 • Fredag 14. juni kl. 14.30

  Trafikkulykke i tunnel i Bergen

  Det er meldt om et trafikkuhell i Lianakktunnelen, riksvei 555 ved Laksevåg i Bergen, retning sentrum. En bil har kjørt inn i tunnelveggen. I en oppdatering klokken 15:07 skriver Vegtrafikksentralen Vest at det er fri ferdsel i tunnelen.

 • Fredag 14. juni kl. 14.30

  Trafikkuhell i tunnel i Bergen

  Det er meldt om et trafikkuhell i Lianakktunnelen, riksvei 555 ved Laksevåg i Bergen, retning sentrum. En bil har kjørt inn i en murkant, og ett kjørefelt er stengt. – Fare for kø, skriver Vegtrafikksentralen Vest.

 • Fredag 14. juni kl. 14.14

  Mann siktet for drapsforsøk i Stavanger

  Politiet fikk inn en melding om at en mann hadde blitt kuttet i halsen med kniv fredag formiddag.

 • Fredag 14. juni kl. 14.14

  Mann siktet for drapsforsøk i Stavanger

  Politiet fikk fredag formiddag inn melding om at en mann var blitt kuttet i halsen med kniv på Tasta i Stavanger, og rykket kjapt ut til stedet. – Vi har pågrepet og siktet en mann for drapsforsøk mot en annen mann i 20-årene, sier politiadvokat Mads Lerum i en pressemelding. Politiet har avhørt vitner, og vil fortsette å etterforske saken. – Politiet vil forsøke å avhøre siktede og fornærmede i dag. Vi har per nå ikke ytterligere opplysninger å komme med, sier Lerum.

 • Fredag 14. juni kl. 14.07

  Tok farvel med David (12): – Han var en god gutt, med et godt hjerte

  Familiens helt ble stedt til hvile fredag. David Irakiza ble bare 12 år gammel.

 • Fredag 14. juni kl. 14.02

  Signalfeil påvirker Vestfoldbanen

  En signalfeil fører til forsinkelser og innstillinger på tog mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn, for andre gang fredag. En oversikt fra Bane Nor viser at også avganger på Vestfoldbanen kan bli påvirket av problemene. Togene var fredag morgen og formiddag påvirket av signalfeil på samme strekning. Klokka 14.27 melder Bane Nor om at signalfeilen er rettet, men at reisende fortsatt på regne med forsinkelser og innstillinger.

 • Fredag 14. juni kl. 13.58

  Rykker ut på dyreoppdrag

  Brannvesenet i Haugesund melder at de rykker ut for å bistå med et dyreoppdrag.

 • Fredag 14. juni kl. 13.57

  Putin avslører krav for fredssamtaler - Ukraina avviser blankt

  President Vladimir Putin sier Russland vil starte fredssamtaler - men bare om Ukraina oppgir Nato-ambisjonene og trekker styrkene ut av fire regioner. Ukraina avviser Putins plan.

 • Fredag 14. juni kl. 13.56

  Får foreldrepenger selv om mor ikke jobber

  Fra og med 2. august i år får fedre og medmødre rett til å ta ut ti uker foreldrepenger – selv om mor ikke er i jobb.

 • Fredag 14. juni kl. 13.55

  Norsk våpeneksport økte kraftig i fjor

  Norske selskaper solgte i fjor våpen og forsvarsmateriell for 12 milliarder kroner, en økning på 35 prosent fra året før. Det får flere til å reagere.

 • Fredag 14. juni kl. 13.52

  Mann anmeldt etter trafikkulykke i Skien

  Klokka 12.17 fikk politiet melding om en kollisjon på Gulset. En mann i 50-årene hadde verken førerkort eller forsikring på bilen. Han anmeldes for dette. Politiet har også avskiltet bilen. Ingen ble skadet i ulykken.

 • Fredag 14. juni kl. 13.48

  Mistet tilhenger i høy hastighet

  En bil mistet tilhengeren i høy hastighet i Tønsberg, opplyser politiet. Hengeren ble hektet på igjen. Politiet fant bilen på E18 og målte hastigheten til 105 km/t. Føreren har ikke førerkort for en slik henger, opplyser politiet. Tilhengeren er skadet og fører får flere reaksjoner fra politiet.

 • Fredag 14. juni kl. 13.45

  Ringnes utsetter avgjørelse: – På vei rett ned i dass!

  Bryggeriet skyver på beslutning som kan gå utover inntil 300 arbeidsplasser. Har ikke tilstrekkelig grunnlag slik situasjonen er nå, sier kommunikasjonsdirektøren.

 • Fredag 14. juni kl. 13.44

  Mann dømt for grovt bedrageri av 17 millionar kroner

  Ein mann i femtiåra er dømt til fengsel i fire år og sju månadar for grovt bedrageri og grov utruskap av til saman rundt 17 millionar kroner. Det skriv Oslo politidistrikt i ei pressemelding. Han er også dømt til å tole inndraging av 17 millionar kroner, samt betale 150.000 kroner i sakskostnadar til det offentlege. Det skriv Oslo politidistrikt i ei pressemelding.

 • Fredag 14. juni kl. 13.36

  Dommen over busskaoset: Været hadde ikke skylda

  Men det hadde dårlig vintervedlikehold av veiene, feilberegnet energiforbruk og ladeproblemer.

 • Fredag 14. juni kl. 13.34

  Trafikkulykke på Ring 3 i Oslo

  En bil har kjørt inn i en annen bakfra på Ring 3 vestgående ved Teisen i Oslo. Dette førte til mye kø, men litt etter klokken 14 meldte politiet at alle kjørefelt var åpne igjen. De involverte personene blir sjekket av ambulansepersonell. Ifølge politiet er kollisjonsputene utløst i begge bilene. – Vi jobber med å få frem bergingsbil, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NRK ved 13.40-tiden. Han sier det trolig ikke er snakk om alvorlige personskader, men at de venter på tilbakemelding fra helsepersonellet.

 • Fredag 14. juni kl. 13.34

  Kjørefelt åpnet igjen etter trafikkulykke på Ring 3 i Oslo

  En bil har kjørt inn i en annen bakfra på Ring 3 vestgående ved Teisen i Oslo. Dette førte til mye kø, men litt etter klokken 14 meldte politiet at alle kjørefelt var åpne igjen. De involverte personene blir sjekket av ambulansepersonell. Ifølge politiet er kollisjonsputene utløst i begge bilene. – Vi jobber med å få frem bergingsbil, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NRK ved 13.40-tiden. Han sier det trolig ikke er snakk om alvorlige personskader, men at de venter på tilbakemelding fra helsepersonellet.

 • Fredag 14. juni kl. 13.33

  Mann pågrepet etter slagsmål

  Politiet har rykket ut til en adresse på Nøtterøy etter melding om slagsmål. En person forsøkte å løpe fra stedet da politiet ankom, men politiet fikk raskt kontroll på vedkommende. En person skal være skadd etter hendelsen. Vedkommende blir sjekket av helsepersonell. Gjeringspersonen, en mann i 30-årene, er pågrepet.

 • Fredag 14. juni kl. 13.33

  Slagsmål på Nøtterøy

  Politiet har rykket ut til en adresse på Nøtterøy etter melding om slagsmål. En person forsøkte å løpe fra stedet da politiet ankom, men politiet fikk raskt kontroll på vedkommende. Politiet opplyser om at en av de involverte personene har sprukket leppe.

 • Fredag 14. juni kl. 13.31

  Brann-ving på vei til Kristiansund

  Brann forhandler med Kristiansund BK om en utlånsavtale for vingen David Tufekcic (20), skriver BA. Avtalen, hvor nordmøringene skal ha sikret seg en opsjon på kjøp, ventes å bli ferdigstilt i løpet av kort tid. Tufekcic debuterte mot Sarpsborg i mai i fjor, men har i år vært henvist til spill på Branns andrelag. Der har han notert seg for åtte scoringer og tre målgivende.

 • Fredag 14. juni kl. 13.21

  Forsinkelser på Vestfoldbanen

  Bane Nor melder om forsinkelser på Vestfoldbanen etter at trafikken sto i en periode mellom Sande og Drammen. Togene kjører igjen, men det kan ta tid før de er i rute, melder Vy. Enkelte avganger kan også bli innstilt.

 • Fredag 14. juni kl. 13.15

  Avisa Opp: 25 sauar truleg drepne i lynnedslag

  Ein bonde i Unndalen i Trøndelag fann tjue døde sauar og fem døde lam på setra si. Dyra døydde truleg som følge av lynnedslag, seier bonde Aril Riise Falksete til avisa Opp.

 • Fredag 14. juni kl. 13.14

  Vil stanse leveranser til Russland

  G7-landene ber Kina stanse leveranser av våpendeler til Russland. Landene lover også å støtte Ukraina «så lenge det trengs».

 • Fredag 14. juni kl. 13.12

  Hummels ferdig i Borussia Dortmund

  Forsvarsspiller Mats Hummels forsvinner ut dørene etter 13 år.

 • Fredag 14. juni kl. 13.12

  Syklist påkjørt i Fredrikstad

  Nødetatene er på vei til melding om påkjørt syklist på Kråkerøyveien. Syklisten skal være ved bevissthet, opplyser politiet.

 • Fredag 14. juni kl. 13.12

  Eldre kvinne på sykkel påkjørt i Fredrikstad

  En eldre kvinne er på kjørt til Kalnes etter å ha blitt påkjørt i et fotgjengerfelt. Det melder Fredriksstad Blad. Ulykken skjedde på Kråkerøy, like ved Kråkerøybrua. Skadeomfanget er ikke kjent, men kvinnen skal være ved bevissthet, opplyser politiet.

 • Fredag 14. juni kl. 13.08

  25 sauer trolig drept i lynnedslag i Trøndelag

  En bonde i Unndalen fant 20 sauer og fem lam døde da han gikk for å se til dem på seteren. Han mener det er lynnedslag som har forårsaket dødsfallene.

 • Fredag 14. juni kl. 13.04

  De rødgrønne partiene vil ha høyere eiendomsskatt for hytteeiere og utleiebaroner

  De rødgrønne partiene på Stortinget vil utrede muligheten for å ta høyere eiendomsskatt for hytter og sekundærboliger. – Hyttekommuner har mange ekstrautgifter til hytteeiere med helseutgifter og tilrettelegging av vei, vann og kloakk, pluss stort press på kommunene i sesongmånedene. Næringslivet har selvfølgelig store inntekter av hytteeiere, men kommunen får ikke kompensert alle sine utgifter, sier Tobias Drevland Lund (R) til Kommunal Rapport. Lunds parti Rødt var det partiet som foreslo å utrede den differensierte eiendomsskatten. Også ordføreren i hans hjemkommune, Charlotte Terkelsen (R) i Kragerø, har tatt til orde for å skattlegge hytteeierne høyere. – Saken har vært et hjertebarn for Terkelsen og meg lenge. Det vil bety mye for hyttekommunene om de kan ta litt høyere eiendomsskatt fra hytteeiere, som ofte er bemidlede og fint kan klare en slik ekstraskatt, sier han. Partiene som går inn for dette, er Ap, Sp, SV og Rødt. (NTB)

 • Fredag 14. juni kl. 13.04

  Vil ha høyere eiendomsskatt for hytteeiere og utleiebaroner

  De rødgrønne partiene på Stortinget vil utrede muligheten for å ta høyere eiendomsskatt for hytter og sekundærboliger. – Hyttekommuner har mange ekstrautgifter til hytteeiere med helseutgifter og tilrettelegging av vei, vann og kloakk, pluss stort press på kommunene i sesongmånedene. Næringslivet har selvfølgelig store inntekter av hytteeiere, men kommunen får ikke kompensert alle sine utgifter, sier Tobias Drevland Lund (R) til Kommunal Rapport. Lunds parti Rødt var det partiet som foreslo å utrede den differensierte eiendomsskatten. Også ordføreren i hans hjemkommune, Charlotte Terkelsen (R) i Kragerø, har tatt til orde for å skattlegge hytteeierne høyere. – Saken har vært et hjertebarn for Terkelsen og meg lenge. Det vil bety mye for hyttekommunene om de kan ta litt høyere eiendomsskatt fra hytteeiere, som ofte er bemidlede og fint kan klare en slik ekstraskatt, sier han. Partiene som går inn for dette, er Ap, Sp, SV og Rødt. (NTB)

 • Fredag 14. juni kl. 13.02

  Inntektssmell for Antonsen

  Inntektene til Atle Antonsens selskap ble nesten halvert i 2023. Likevel tok han ut tre millioner i utbytte.

 • Fredag 14. juni kl. 12.59

  Orderud-avgjersle kjem måndag

  Gjenopptakelseskommisjonen legg fram Orderud-avgjersle måndag. I 2018 fekk gjenopptakelseskommisjonen ei begjering om atterprøving av drapssaka. På måndag vil dei kunngjere om dei kjem til å behandle Orderud-saka på nytt, skriv kommisjonen i ei pressemelding. Per og Veronica Orderud har søkt om gjenopptakelse av trippeldrapssaka frå 1999. Dei to blei dømde til 21 års fengsel for medverking til overlagt drap på tre familiemedlemmar.

 • Fredag 14. juni kl. 12.59

  Orderud-avgjerd kjem måndag

  Gjenopptakingskommisjonen legg fram Orderud-avgjerd måndag. I 2018 fekk gjenopptakingskommisjonen ei begjering om atterprøving av drapssaka. På måndag vil dei kunngjere om Orderud-saka skal behandlast på nytt av domstolen, skriv kommisjonen i ei pressemelding. Per og Veronica Orderud har søkt om at trippeldrapssaka frå 1999 blir tatt opp att. Dei to blei dømde til 21 års fengsel for medverknad til overlagt drap på tre familiemedlemmar.

 • Fredag 14. juni kl. 12.58

  Orderud-saken: Mandag kommer svaret fra Gjenopptakelseskommisjonen

  I mer enn seks år har Per og Veronica Orderud ventet. Neste uke kommer svaret.

 • Fredag 14. juni kl. 12.53

  Trafikkulykke på riksvei 3 ved Tynset

  To biler er involvert i en trafikkulykke ved Tynset på riksvei 3. Nordgående felt er sperret, så trafikken blir dirigert forbi på stedet. En person er kjørt Tynset sykehus for sjekk, melder politiet.

 • Fredag 14. juni kl. 12.51

  Beste elsykkel under 40.000 kr

  En elektrisk trekkingsykkel, eller hybrid om du vil, er en type sykkel som egner seg til det meste. Da får du en løsning med bagasjebærer, skjermer og lys, og som aller oftest en demper over forhjulet.

 • Fredag 14. juni kl. 12.46

  VOL: Tilsett døydde på klassetur

  Ein skuleklasse var på tur i Hadsel i Nordland, då ein tilsett på skulen fekk eit illebefinnande og døydde. Det skriv Vesterålen Online (VOL) fredag.

 • Fredag 14. juni kl. 12.45

  United bruker 700 millioner til å oppgradere treningsanlegget

  Manchester United er blitt anklaget for å ha forsømt treningskomplekset på Carrington. Mandag starter opprustingen til en verdi av 50 millioner pund.

 • Fredag 14. juni kl. 12.45

  Stemte for kuttpakke i Bodø

  I dag behandlet bystyret i Bodø en omfattende kuttpakke, der 125 stillinger stod i fare for å bli kuttet. Opposisjonen har reagert kraftig på planene. Nå er det klart at kuttpakken ble vedtatt med 22 stemmer mot 17. Flertallet i bystyret, bestående av Høyre, Venstre og Frp, hadde på forhånd varslet at de støtter kommunedirektørens innstilling fullt ut. Det ble dermed ingen store overraskelser i bystyret fredag formiddag, da flertallet stemte for forslaget. Det betyr at en rekke årsverk ryker, skriver Avisa Nordland. Administrasjon: 2 Helse og omsorg: 64 Oppvekst og kultur: 38 – Dessverre er det helt nødvendig for å få økonomien i balanse. Hvis vi utsetter, så blir problemene større neste år, sa varaordfører Ida Gudding Johnsen fra talerstolen. Det betyr følgende kutt skriver Avisa Nordland: • Villa vekst avvikles • Ambulerende dagtilbud for demente avvikles • Rehabiliteringstjenesten nedbemannes • 10 langtidsplasser på Sølvsuper avvikles midlertidig • Housing First avvikles • Boligsosiale tjenester nedbemannes • Kreftomsorgsteamet får redusert kapasitet • Miljøtjenesten nedbemannes • Oppfølgingstjenesten psykisk helse og rus nedbemannes

 • Fredag 14. juni kl. 12.36

  Trafikkulykke i Alver

  Det har vært en trafikkulykke mellom en lastebil og en personbil ved Fløksand i Alver kommune. Det er ikke meldt om personskader, men større materielle skader. Ambulanse rykket derfor ikke ut. I en oppdatering 13:07 skriver politiet at veien er åpen og at det er fri ferdsel. Bilberger er på vei for å hente personbilen.

 • Fredag 14. juni kl. 12.36

  Bilfører fikk førerkort beslaglagt etter trafikkulykke

  Det har vært en trafikkulykke mellom en lastebil og en personbil ved Fløksand i Alver kommune. I en oppdatering 13:46 skriver politiet at de har beslaglagt bilfører sitt førerkort, og at det er opprettet sak. Det er ikke meldt om personskader, men større materielle skader. Veien er åpen og at det er fri ferdsel.

 • Fredag 14. juni kl. 12.34

  Haaland og vennene på ferie på luksusyacht

  I sommer skal Erling Braut Haaland kjøre vannscooter og bade.

 • Fredag 14. juni kl. 12.33

  Ansatt døde på klassetur i Vesterålen

  En skoleklasse var på tur da en ansatt fikk et illebefinnende og døde.

 • Fredag 14. juni kl. 12.30

  Profilert bistandsadvokat blir dommer

  Under Kongen i statsråd fredag ble Ellen Eikeseth Mjøs utnevnt som lagdommer i Gulating Lagmannsrett. BA omtalte saken først. Eikeseth Mjøs har vært fast bistandsadvokat for domstolene i Bergen de siste tolv årene. Tidligere ledet hun Spesialenheten for politisaker i Vest politidistrikt.

 • Fredag 14. juni kl. 12.11

  Lenge leve «basic bitches»

  Hvis vi ikke vil at menn i dress skal styre verden alene, må vi tåle en justisminister i rosa cowboyhatt.

 • Fredag 14. juni kl. 12.00

  Jakter landslagsspillere i flaggfotball

  Sørlandet er blant satsingsområdene for det nye landslaget i flaggfotball, som satser på OL-deltakelse i Los Angeles i 2028. Flaggfotball er en lagidrett som kan minne om amerikansk fotball, men uten de kraftige taklingene. Sportssjef i Norges Amerikanske Idretters Forbund Jørgen Benestad-Johansen fra Søgne sier de har sett potensielle utøvere fra Sørlandet gjennom samarbeid med breddeidrettslinjer på ulike videregående skoler. I dag er det prøvespilling i Oslo, mens utøvere på Sørlandet får muligheten senere.

 • Fredag 14. juni kl. 11.47

  Midsommar-krise i Sverige – prissjokk på sild og poteter

  Det er sure priser hos söta bror.

 • Fredag 14. juni kl. 11.45

  Enda en person siktet for frihetsberøvelse

  Enda en person er siktet etter episoden der politiet mistenker frihetsberøvelse av en mann i 40-årene fra Lister-området. Det skriver avisen Agder. Fire mindreårige ble i går siktet i samme sak, etter en politiaksjon mot et ungdomsmiljø. – Etter gårsdagens politiaksjon mot det nevnte ungdomsmiljøet, har taktiske opplysninger nå ført til en femte siktelse, forteller fungerende etterforskningsleder Karoline Holmgren Skarpenes til avisen.

 • Fredag 14. juni kl. 11.45

  Går i strupen på privat fotballakademi: – Ikke velkomne i Oslo

  Et privat akademi som vil revolusjonere norsk fotball setter sinnene i kok i både Norges Fotballforbund og hos byrådet på Rådhuset i Oslo.

 • Fredag 14. juni kl. 11.43

  Fra Dølen til Kommunal Rapport

  Tone Sidsel Sanden er ansatt som nyhetsredaktør i Kommunal Rapport. Sanden er i dag ansvarlig redaktør og daglig leder i lokalavisa Dølen, der hun har vært toppleder de siste sju årene og journalist i ti år før det. Hun starter i den nye jobben til høsten, og vil også være stedfortreder for ansvarlig redaktør. – Jeg er veldig takknemlig og glad for å få muligheten til å gå inn i en spennende stilling som nyhetsredaktør i Kommunal Rapport. Jeg gleder meg til å jobbe med svært viktig journalistikk, og til å ta nye steg med Kommunal Rapport de neste årene, sammen med dyktige og dedikerte ansatte i avisen, sier Tone Sidsel Sanden.

 • Fredag 14. juni kl. 11.39

  Trafikkulykke på Bømlo

  Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke ved Giljevegen på Bømlo. Politiet skriver at en bil og en lett motorsykkel er involvert. Føreren av motorsykkelen, en gutt i tenårene skal være oppegående.

 • Fredag 14. juni kl. 11.33

  Båtmotorer stjålet

  I løpet av natten er det stjålet flere båtmotorer fra Hamar båtsenter i Furnes. Ifølge politiet i Innlandet er det snakk om motorer til en verdi anslått til rundt 600 000 kroner. Forholdet er anmeldt. Politiet ønsker tips dersom noen har observert noe mistenkelig i nærheten av båtsenteret.

 • Fredag 14. juni kl. 11.31

  Bærekraft-pris til Arendal

  Arendal kommune får Innovasjon Norges merke for Bærekraftig reisemål. Arendal får merket etter systematisk jobbing over tid med bærekraftig utvikling. Kommunen har de siste årene vært gjennom en omfattende prosess som innebærer kartlegging, målinger og samarbeid på tvers mellom kommune, lokalsamfunn og reiselivsnæringen. Prisen skal deles ut til mandag.

 • Fredag 14. juni kl. 11.30

  Kaller tilbake «Recall»

  Microsofts storsatsing utsettes.

 • Fredag 14. juni kl. 11.27

  Arkitektpris til Lumber 4

  Bygget «Lumber 4» har vunnet prisen for Verdens beste kontorbygg i kategorien Mellomstort 5–15 etasjer på Architizer A+Awards. Det skriver Fædrelandsvennen. Bygget vant i fjor Årets byggepris i Kristiansands-regionen, mens det tidligere i år vant årets nasjonale trebyggerpris.

 • Fredag 14. juni kl. 11.25

  Kor e alle helter hen?

  Barna fortjener sin egen «røykelov».

 • Fredag 14. juni kl. 11.22

  Håkan Nesser dømt til 1,5 år i fengsel

  Den svenske bestselgerforfatteren dømmes for tre tilfeller av grovt skattebrudd, melder Aftonbladet.

 • Fredag 14. juni kl. 11.21

  Trafikkulykke i Siljan

  Politiet har fått melding via e-call om en trafikkulykke i Siljan. Foreløpig har ikke politiet fått kontakt med noen på stedet. Nødetatene er på vei.

 • Fredag 14. juni kl. 11.21

  Utforkjøring i Holmestrand

  En bil kjørte av veien på Sandebuktveien i Holmestrand fredag formiddag. Politiet melder om at ingen personer har blitt skadet. Bilen blir hentet av bilberger.

 • Fredag 14. juni kl. 11.19

  El-sparkesykkelulykke i Bergen

  Politiet melder om en singelulykke med en el-sparkesykkel involvert, i Fløenbakken i Bergen. Syklisten skal ha falt av og skadet kneet, og blåste til 0 på alkometeret. I en oppdatering skriver politiet at det ikke er meldt om alvorlige personskader.

 • Fredag 14. juni kl. 11.10

  Trafikkulykke i Sandefjord

  Tre biler skal ha kollidert på Sandefjordsveien, opplyser politiet. Nødetatene er på vei. Det meldes om trafikale utfordringer.

 • Fredag 14. juni kl. 11.10

  Tre biler har kollidert i Sandefjord

  Tre biler har kollidert ved Tempokrysset på Sandefjordsveien, opplyser politiet. En person klager på smerter i nakken. Vedkommende er kjørt til sykehus. – En av bilene skal ha sneiet borti en annen bil og forårsaket kollisjonen, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen. Bilene er berget og veien er åpen for normal ferdsel, melder politiet i 11.40-tiden.

 • Fredag 14. juni kl. 11.08

  Åge Aleksandersen inntar Voldsløkka

  I fjor sommer samlet Bruce Springsteen (74) 50.000 mennesker på Voldsløkka i Oslo. Neste sommer blir det lekegrinden til Åge Aleksandersen (75).

 • Fredag 14. juni kl. 11.05

  Person til sjukehus med kutt i halsen

  Ein person i Stavanger blei køyrt til sjukehus med ambulanse i 11-tida i føremiddag. Politiet fekk melding om at ein person kunne vera stukken med kniv i halsen på ei adresse i Tasta bydel. Skader er ikkje livstrugande. Politiet har også snakka med vitne og skal etterforske saka vidare, opplyser operasjonsleiar Rune Tollaksen i Sør-Vest politidistrikt. Ein mann i 20-åra blei fredag føremiddag pågripe og tatt med til politistasjonen. Mannen som blei tatt med til sjukehus er i 30-åra.

 • Fredag 14. juni kl. 11.05

  Person til sykehus med kutt i halsen

  En person i Stavanger er kjørt til sykehuset med ambulanse. Ifølge politiet skal det ha vært en form for håndgemeng på en adresse på Tasta, der personen har fått et kutt i halsen. Kuttet er ikke livstruende. Politiet jobber for å avdekke hva som er skjedd. Det er kontroll på stedet.

 • Fredag 14. juni kl. 11.02

  Folk i nord er mest redde for krig i Norge

  Innbyggerne i de tre nordligste fylkene er mer redd for krig sammenlignet med resten av Norge. Minst bekymret er innbyggerne i hovedstaden. I Nordland, Troms og Finnmark er 43,2 prosent redd for krig, i motsetning til Østlandet, der andelen er 26,6 prosent, skriver Forsvarets forum. Det er InFact som har gjennomført meningsmålingen. På Vestlandet er 32,1 prosent bekymret, i Midt-Norge er det 30,6 prosent og på Sørlandet 28,8 prosent. Det er osloborgerne som er minst bekymret for krig. Kun 28,5 prosent svarte ja på spørsmålet om de er redd for krig i Norge. – Troms og Finnmark har flere militærbaser, så bevisstheten er større enn andre deler av Norge, selv om krigstrusselen er lav, sier ordfører Toralf Heimdal (Sp) i Bardu kommune. I meningsmålingene fikk deltakerne også muligheten til å svare på hva de hadde stemt dersom det hadde vært stortingsvalg i morgen. Velgerne til Kristelig Folkeparti (18,2 prosent) og Miljøpartiet De Grønne (23,1 prosent) er minst redd for krig. På den andre siden finner man Rødt, med 39,2 prosent ja-svar og Senterpartiet med 37,8 prosent ja-svar. (©NTB)

 • Fredag 14. juni kl. 11.00

  Ukens Investtech: Tre sterke salgsanbefalinger

  Her er tre småsparerfavoritter hvor vi ser signaler om kommende kursfall.

 • Fredag 14. juni kl. 10.57

  Finsk grensevakt: Mistenker russiske fly i finsk luftrom

  Det melder nyhetsbyrået Reuters.

 • Fredag 14. juni kl. 10.57

  Drikkevatnet er OK igjen på Røvær

  Nå er det ikkje lengre nødvendig å koke drikkevatnet på øya Røvær nord for Haugesund. På tysdag viste ein rutinekontroll at kvaliteten ikkje var god nok. Nå er dette under kontroll igjen, og drikkevatnet frå det lokale vassverket på Røvær er friskmeldt frå klokka 10.30 i dag, skriv Haugesunds avis.

 • Fredag 14. juni kl. 10.55

  Helse sør-øst kjøper helsetjenester for 4,3 milliarder årlig

  Helse sør-øst inngår nye og utvider eksisterende avtaler for å kutte ventetidene. Årlig bruker helseforetaket 4,3 milliarder på tjenester fra private aktører. Nye avtaler innen spiseforstyrrelser, tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) og poliklinisk laboratorievirksomhet skal starte opp i januar 2025. Nye avtaler innen rehabilitering skal inngås for oppstart året etter – i januar 2026, ifølge en pressemelding fra foretaket. I tillegg har de allerede avtaler innen blant annet psykisk helsevern, somatikk og radiologi. I år ble døgnbehandling for psykisk helsevern utvidet med 6.400 liggedøgn. I tillegg ble det 1200 flere utredninger og 150 kontroller av hjertetilstander. Nå i juni ble dessuten avtalene innen koloskopi utvidet med 1500 konsultasjoner for pasienter som henvises direkte fra sykehus. For å redusere koloskopi-ventetider hos sykehusene i Telemark, Vestfold og Innlandet blir det et utvidet tilbud lokalt. – Helse sør-øst ønsker å inngå avtale med én leverandør lokalisert i opptaksområdet til Sykehuset Innlandet HF og én til to leverandører lokalisert i opptaksområdet til Sykehuset Telemark HF/Sykehuset i Vestfold HF. For at flest mulig pasienter skal ha kort reisevei, er det ønskelig at tilbudet er lett tilgjengelig i opptaksområdene, heter det i pressemeldingen. (NTB)

 • Fredag 14. juni kl. 10.45

  Samarbeid mellom Lyse og storselskap i Bergen

  Lyse innleder et samarbeid med Eviny, det største energiselskapet på Vestlandet og en av Norges største distributører av elektrisk energi. Siden 2007 har Lyse og Eviny samarbeidet om telekom for privatkunder. Nå skal samarbeidet også gjelde bedriftskundene. Lyse og Eviny har hatt et felles eierskap i selskapet Bergen Fiber som leverer Altibox-tjenester i privatmarkedet. 109 fast ansatte i Eviny Digital og Bergen Fiber er direkte berørt av restruktureringen.

 • Fredag 14. juni kl. 10.44

  Kjørte i 150 km/t på E18

  En mann i 20-årene ble fredag formiddag målt til 150 km/t i 100-sonen på E18 i Horten. Mannen er fratatt førerkortet, opplyser politiet.

 • Fredag 14. juni kl. 10.44

  Jesse Plemons: – Alle tror jeg har brukt Ozempic

  Jesse Plemons (36) har gått gjennom en synlig forvandling de siste par årene, men nekter for bruk av slankemedisin.

 • Fredag 14. juni kl. 10.42

  Trafikkulykke på E18

  En lastebil og en personbil har kollidert i østgående løp i Oddernestunellen på E18 i Kristiansand. To personer ble sjekket av helsepersonell på stedet, og det er ingen personskade ifølge politiet.

 • Fredag 14. juni kl. 10.39

  Tyveri fra båter i Bamble

  Flere båter ved Sekkekilen i Bamble har blitt utsatt for skadeverk og tyveri. Det opplyser politiet som ber om at eiere tilser egen båt.

 • Fredag 14. juni kl. 10.38

  Fekk redusert straff i lagmannsretten

  Gulating lagmannsrett har redusert straffa for ein mann i 60-åra frå Hyllestad, som i tingretten vart dømd til fem år og to månader i fengsel for drapsforsøk. Mannen vart dømd for å ha tømt bensin over bilen til ei kvinne, medan ho sat inne i bilen med intensjon om å sette fyr på den. Mannen anka til Gulating lagmannsrett som meiner det ikkje kan bevisast at mannen hadde til hensikt å drepe kvinna, men at han berre ville skremme, og har dømd mannen til to år i fengsel. Til frådrag i straffa går 507 dagar som mannen har sete i varetekt. Mannen må og betale kvinna til saman 394 040 kroner i erstatning og oppreisning. Mannen får og forbod mot å kontakte kvinna dei neste fem åra, og forbod mot å bevege seg inn eit område definert av retten dei neste to åra.

 • Fredag 14. juni kl. 10.30

  Slik tjener de rike pengene sine

  Jo rikere du er, desto flere inntektskilder har du, viser forskning. Sjansen for å komme dit, øker derimot om du fokuserer på én inntekt først.

 • Fredag 14. juni kl. 10.23

  Farevarsel for lyn – dette bør du tenke på

  Fredag morgon sendte Meteorologisk institutt ut nytt farevarsel for lynnedslag i delar av Nordland. Varselet gjeld frå Helgeland til Vestfjorden. – Det er fare for tordenvêr med mykje lyn. Det vil vere lokale forskjellar i intensitet. Nokre stader vil ikkje få tordenvêr, opplyser meteorologane. Ifølge prognosane aukar faren frå 16-tida på fredag og vil vare fram til rundt klokka 20. Varselet kan gi lokalt kraftige regnbyger og påverke straumforsyning og tv/internett. Lynnedslag kan også føre til brann i bygningar og skog og vegetasjon. Meteorologane har desse anbefalingane: • Hald deg oppdatert om utviklinga av vêret og vêrvarselet • Følg med på lynkartet • Vurder behov for førebyggande tiltak • Kople frå elektriske apparat • Tilpass farta etter køyreforholda • Søk ly • Unngå opne sletter og store tre • Ikkje svøm eller bad

 • Fredag 14. juni kl. 10.20

  Smadret port under innbrudd

  Noen har stjålet en bil og kjørt den rett gjennom porten på Steinkjer videregående skole i natt. Ifølge Trønder-Avisa skal tyvene også ha knust et vindu på ei dør før de knuste ei ny rute på porten som de klatra inn den. Politiet har vært på stedet og etterforsker saken.

 • Fredag 14. juni kl. 10.19

  Petter er med igjen, men Oliver leder

  Petter Solberg har fått bilen i stand igjen etter flammene i går kveld, men det er sønnen Oliver som leder konkurransen. Foran den fjerde fartsprøven leder Oliver Solberg i sammendraget, 3,1 sekund foran newzealandske Hayden Paddon. Petter Solberg ligger på 19. plass. Det skal kjøres åtte fartsprøver i Royal Rally i dag.

 • Fredag 14. juni kl. 10.19

  Petter deltar igjen etter bilbrann

  Petter Solberg har fått bilen i stand igjen etter at bilen tok fyr torsdag kveld under Royal Rally i Karlstad i Sveige. Sønnen, Oliver Solberg, leder konkurransen. Foran den fjerde fartsprøven leder han i sammendraget, 3,1 sekund foran newzealandske Hayden Paddon. Petter Solberg ligger på 19. plass. Det skal kjøres åtte fartsprøver i Royal Rally i dag.

 • Fredag 14. juni kl. 10.18

  Holder sommerstengt

  Politistasjonen i Nes i Årnes holder sommerstengt i to måneder. Det melder Raumnes. Stasjonen er en underavdeling av Eidsvoll politistasjon. Det er hit alle henvendelser må i løpet av sommeren. Kontoret på Nes er også våpeninnleveringskontor. Dette vil fortsatt holde åpent hver onsdag.

 • Fredag 14. juni kl. 10.17

  Røykutvikling i bustadhus i Hå

  Nødetatene er på vei til stedet grunnet melding om røykutvikling i fra et hus på Nærbø. Mer info kommer.