Nyheter:

 • Onsdag 12. juni kl. 23.48

  Russland med ny atomøvelse: – Presser Vesten

  Moskva er i gang med ny atomøvelse, Vladimir Putin truer med å endre den russiske atompolitikken og vil produsere mer moderne atomvåpen.

 • Onsdag 12. juni kl. 23.42

  Snakk om storeslEM!

  Vårt lille land er blitt en europeisk stormakt i friidrett. Men det lurer farer i sivet rundt begge de største OL-håpene.

 • Onsdag 12. juni kl. 23.38

  Fikk kalde føtter etter kyssebilde

  – Litt kleint, innrømmer programleder Samantha Skogrand (34).

 • Onsdag 12. juni kl. 22.40

  Sjå Vestlandsrevyen 23.00

  På Haukeland Universtitetssjukehus får barna no trena på MR-undersøkingar på førehand. Sjukehuset har fått ein eigen trenings-MR. Programleiar er Jan Børge Leirvik

 • Onsdag 12. juni kl. 22.35

  Se kveldens siste TV-sending 23.00

 • Onsdag 12. juni kl. 22.34

  Svenskekronen har styrket seg etter rentekutt

  Usikkerheten rundt svensk økonomi er blitt mindre, sier SEB-økonom Robert Bergqvist.

 • Onsdag 12. juni kl. 22.31

  Jakob Ingebrigtsen historisk etter suverent EM-gull: – Ingen bedre følelse

  Han er bare 23 år, men nå er det ingen mann som har vunnet mer enn Jakob Asserson Ingebrigtsens seks gull i EM-historien.

 • Onsdag 12. juni kl. 22.06

  Bil på taket i Skien - fremstår alvorlig

  To menn er tatt med til sykehus etter å ha kjørt av veien og havnet på taket.

 • Onsdag 12. juni kl. 22.06

  Bil på taket i Skien

  To menn er tatt med til sykehus etter å ha kjørt av veien og havnet på taket.

 • Onsdag 12. juni kl. 22.02

  Åtte sjåfører kjørte for fort i Gjerstad

  Åtte sjåfører fikk bot for å ha kjørt for fort da politiet holdt fartskontroll på E18 ved Moland i Gjerstad. En sjåfør fikk førerkortet beslaglagt for å ha kjørt i 128 km/t i 90-sonen.

 • Onsdag 12. juni kl. 21.54

  Bil på taket i Skien – fremstår som alvorlig

  En bil med to personer kjørte ut av Voldsvegen i Skien onsdag kveld. Begge ble fraktet til sykehus med ambulanse. Skadeomfang er ikke kjent, men de skal ha vært ved bevissthet ifølge politiet. – Bilen har vært ute i grøfta, truffet noen steiner og havnet rundt 100 meter på et jorde, forteller fungerende innsatsleder på stedet Lasse Olsen til NRK. Bilen ligger veltet på taket. – Det ligger deler fra bilen litt over alt, mye tyder på høy hastighet, opplyser operasjonsleder Ottar Steinstø i Sør-Øst politidistrikt. Politiet fikk meldingen om ulykken klokken 21.46 Det førte til at vegen ble sperret. – Det fremstår som en alvorlig ulykke, meldte operasjonslederen rundt klokken 22:00 Politiet jobber på stedet for å prøve å finne ut hva som har skjedd. Ved 23-tiden var de trafikale utfordringene på stedet i ferd med å løse seg. Bilberger har fjernet bilen fra stedet. Det er besluttet blodprøvetaking av bilfører, samt førerkortbeslag, melder Sør-Øst politidistrikt klokken 00:37 i en oppdatering.

 • Onsdag 12. juni kl. 21.54

  Utforkjøring i Skien

  Politiet melder om trafikkulykke på Voldsvegen i Skien. En bil med to personer har kjørt av veien. Operasjonsleder Ottar Steinstø i Sør-Øst politidistrikt opplyser at bilen har havnet på taket. Én person er ute av bilen, men det jobbes med å få den andre ut av kjøretøyet. – Alvorlighetsgraden av uavklart for øyeblikket, sier Steinstø like før klokken 22. Ifølge politiet er det trafikale problemer på stedet.

 • Onsdag 12. juni kl. 21.38

  (L)andesorg: Ærfuglen Oddrun er død!

  Til tross for at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) slo alarm, var det ingenting å gjøre for ærfuglen Oddrun: – Sånn er naturen, sier Støre.

 • Onsdag 12. juni kl. 21.32

  E6 åpen igjen

  Vegen er rydda og E6 er åpen igjen ved Sel i Gudbrandsdalen etter ei trafikkulykke onsdag kveld. To biler var involvert i ulykka. Det var en person i hver bil. En av dem ble sendt til sjukehus. Politiet oppretter sak.

 • Onsdag 12. juni kl. 21.25

  Søk etter mann i Malvik

  Politi og frivillige søker i området Saksvik/Være etter en mann som har vært savnet fra hjemmet sitt siden tirsdag morgen. Politiet ønsker tips om noen har sett en person som beskrives som kort av vekst, svartkledd og med briller.

 • Onsdag 12. juni kl. 21.20

  Håper hjembyen kan redde ham

  Velgerne i Joe Bidens fødeby er like splittet som i resten av USA. Det betyr trøbbel for presidenten.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.58

  Brann i hytte i Halden

  Nødetater har rykket ut til en melding om en brann i Iddefjordsveien i Halden. Det skriver politiet på X. Ifølge brannvesenet skal det være snakk om en hytte som brenner. Det enda ikke avklart om det er noen spredningsfare.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.58

  Stortalentene sendte Stabæk opp på kvalikplass

  (Stabæk - Mjøndalen 4–2) Ungguttene leverte målfest på Nadderud.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.46

  Tre sparkesyklister på vei gjennom tunnel

  Politiet har plukket opp tre sparkesyklister som var på vei gjennom Festningstunnelen vestgående i Oslo. – Vi skipper dem ut av tunnelen slik at det høyre feltet kan åpnes, skriver politiet på X.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.44

  Flere uten nett og TV-signaler i Halden

  Etter kraftig lynvirksomhet i sør i Østfold i dag, så er det nå flere innbyggere i Halden som sliter med dårlig internett-dekning og TV-signaler. Det skriver Halden Arbeiderblad. Ifølge avisen er det snakk om områdene Gimle og Bratner som er rammet. Telia skriver på sine nettsider at de jobber med å rette feilen.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.40

  Kasparov til VG om Putin: – Ingen er udødelige

  Sjakk-legenden Garry Kasparov (61) innrømmer at han hadde sine feider med Aleksej Navalnyj i sin tid. Nå støtter han enken fullt ut.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.38

  Trafikkulykke mellom en bil og en el-sparkesykkel

  Nødetatene er på stedet etter en trafikkulykke mellom en bil og en el-sparkesykkel i Stavanger. Personen på el-sparkesykkelen skal ha hatt høy fart og ikke brukt hjelm. Vedkommende er bevist men har vondt i nakken. Personen på el-sparkesykkelen blir ivaretatt av helse og politiet tar avhør og undersøkelser på stedet.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.26

  E6 stengt etter trafikkulykke

  To biler er involvert i ei trafikkulykke på E6 i Sel i Gudbrandsdalen. Vegen er stengt, melder politiet i Innlandet.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.26

  Mann dømt til fengsel for «særlig grove» bedragerier

  En mann i 30-årene er i Oslo tingrett dømt til fire og et halvt års fengsel for 15 grove bedragerier på totalt drøyt 20 millioner kroner. Dommen er på et halvt år mer enn aktor ba om da saken gikk i retten i april, skriver Dagens Næringsliv. Mannen erkjente straffskyld for bedrageriene. De fornærmede, som i hovedsak var eldre småsparere, trodde de investerte i eiendomsprosjekter i utlandet. I stedet brukte mannen pengene på blant annet dyre biler, ferier og restaurantbesøk. Retten omtaler bedrageriene som «særlig grove». De trekker blant annet fram at mannen fremsto som en investeringsrådgiver og har gitt inntrykk av at han var profesjonell. Mannens forsvarer, Alexander Rydberg Greaker, skriver i en epost til Dagens Næringsliv at klienten har anket straffeutmålingen fordi de mener den er for streng. (©NTB)

 • Onsdag 12. juni kl. 20.22

  Drapssiktet har fått ny forsvarer

  Mannen som er siktet for drapet på en 35 år gammel kvinne i Arendal i april har byttet forsvarer for andre gang, skriver Agderposten. Politiadvokat, Vanja Bruvoll, i Agder politidistrikt forteller til avisa at det nå er Trygve Staff som forsvarer den siktede mannen i 60-årene. Hverken Staff eller mannens tidligere forsvarer ønsker å kommentere byttet.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.18

  Politiet stanset 15-åring i leiebil

  En politipatrulje så en bil på Bjerke som de ønsket å kontrollere. – Bilen spant av gårde over en gangvei og mot Linderud. Ved avkjøringen til Linderud stoppet bilen i en midtrabatt og alle tre i bilen løp, skriver politiet. Politiet fikk kontroll på sjåføren som viste seg å være 15 år gammel. – Bilen er en leiebil som vil bli tauet inn med mindre materielle skader, skriver politiet videre.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.09

  Har tro på jordbærsesongen

  Jordbærsesongen på Sørlandet er i gang. På Reddal i Grimstad er det klart for selvplukk. – Bærene er ekstra store i år, sier jordbærbonde Byrge Kalvehagen.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.07

  Storseier til RBK mot Steinkjer

  Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer i andre runde av norgesmesterskapet i fotball for kvinner. – En godt gjennomført kamp av gjestene, som hadde full kontroll fra start til slutt, sier Espen Bjerknes, som kommenterte kampen for NTB. Rogde og Holum satte inn to scoringer hver, mens Birkelund, Andreassen og Nautnes satte inn enhver. Les kampreferat her.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.02

  Brann og Arna-Bjørnar videre i cupen

  Brann slo Avaldsnes oppskriftsmessig 3-0 på bortebane i andre runde i kvinnenes cup i kveld. Nora Eide Lie, Anne Aahjem og Heidi Steinsbø Halbmayr scoret for bergenserne. På Varden Amfi scoret Arna-Bjørnar to helt på slutten borte mot FK Fyllingsdalen og vant 2-1. Fyllingsdølene tok ledelsen etter 18 minutter. Ada Henschien Årsæther utliknet i det 86. minutt og scoret også vinnermålet åtte minutter på overtid.

 • Onsdag 12. juni kl. 20.00

  USAs sentralbank venter kun ett rentekutt i 2024

  Som ventet kom det ikke noe rentekutt fra Federal Reserve. Fed-medlemmene jekker samtidig ned troen på rentekutt.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.51

  Kunsthøgskolen: Ingen nye avtaler med israelske universiteter

  Ledelsen ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) har bestemt at det ikke skal inngås nye avtaler med israelske utdanningsinstitusjoner, skriver Khrono. I en uttalelse skriver høgskolen også at «KHiO fordømmer ødeleggelser av utdanningsinstitusjoner i Gaza». Siden 9. mai har studenter teltet utenfor kunsthøgskolen og har stilt en rekke krav til ledelsen, blant annet en akademisk boikott av Israel. Et av kravene ledelsen nå har fulgt opp er at høgskolen ikke inngår nye avtaler med universiteter i Israel. KHiO har ingen slike avtaler i dag. Tirsdag ble teltaksjonen avsluttet, ifølge Khrono.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.51

  Alvorlig at unge ikke takler jobb

  Når stadig flere i sin beste alder sykmeldes grunnet psykiske lidelser har hele samfunnet et alvorlig problem.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.39

  Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

  I dag åpner Bergenfest, og folk strømmer nå til festningsområdet i Bergen. De fire neste dagene blir fullspekket med konserter fra både kjente og mindre kjente artister. I dag er Susanne Sundfør og Sivert Høyem blant trekkplastrene. Se mer i Vestlandsrevyen. Programleder er Jan Børge Leirvik.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.36

  Dronebåt kan revolusjonere fiskerinæringen

  En norskbygget og teknologiutviklet dronebåt ble i dag vist frem i Stavanger. Den sju meter lange båten skal være bra for både miljø og økonomi mener de som står bak utviklingen av båten. Se mer i TV-sendingen:

 • Onsdag 12. juni kl. 19.35

  Spansk konkurrent har gitt opp før finalen – gir gullet til Ingebrigtsen

  Spanske Adel Mechaal (33) deler ut gullet på onsdagens 1500 meter til Jakob Ingebrigtsen (23) allerede før start.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.27

  Mann dømd for valdtekt

  Ein mann i 50-åra er i Sogn og Fjordane tingrett dømd for valdtekt, det skriv Fjordingen. Mannen skal ha forgripe seg på ei kvinne medan ho sov etter ein fest. Fornærma og tiltalte har ein familierelasjon. Mannen må sone 3 år og 3 månader i fengsel. Han må i tillegg betale 150.000 kroner i oppreising.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.24

  Skal lede pride-paraden i Kristiansand

  NRK-journalist Noman Mubashir skal lede årets pride-tog i Kristiansand under Skeive sørlandsdager. Det skriver organisasjonen på sin Facebook-side. Mubashir har med serien "Lett å hate" satt fokus på hets og hat mot skeive. – Vi setter stor pris på at han vil være med og lede paraden i år, og han skal også holde appell etterpå på Torvet, skriver organisasjonen på sin Facebook-profil.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.19

  Væpnede styrker på vei til kjøpesenter på Bømlo etter ran

  Væpnede styrker er på vei til et kjøpesenter på Bømlo, der en person skal ha truet ansatte på apoteket med kniv. Personen fremstod som ruset og truet til seg Subutex, melder politiet. Personen forlot deretter stedet på en elsparkesykkel.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.19

  Person pågrepet etter ran på kjøpesenter på Bømlo

  Politiet har pågrepet en person på et kjøpesenter på Bømlo, etter at vedkommende skal ha truet ansatte på et apotek med kniv. Det sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Anders Oppedal til NRK. – Personen fremstod som ruset og truet til seg to pakker med Subutex, sier han. Vedkommende forlot deretter stedet på en elsparkesykkel, men er nå pågrepet. Ifølge Oppedal innrømmet personen umiddelbart å ha vært på apoteket. Vedkommende er en kjenning av politiet. Ingen av de fornærmede ansatte er fysisk skadet, men preget av hendelsen, sier Oppedal. Apoteket har stengt dørene.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.17

  Mette-Marit om første møte med Haakon: - Eh, det husker jeg ikke

  Kronprins Haakon kom ens ærend for å se sin kjære bokbade Frankrikes litterære «enfant terrible» - og ja, han ble et samtaleemne.

 • Onsdag 12. juni kl. 19.01

  Märtha og Durek: - Aldri sagt at jeg skal boikotte pressen

  Prinsessen og Durek sier de ikke vil boikotte pressen.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.58

  Bekreftet: Thiago Mottar tar over Juventus

  Den italienske trenerkometen Thiago Motta (41) forlater Bologna til fordel for Serie A-kollega Juventus.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.53

  Til legevakt etter trafikkuhell

  En syklist er kjørt til legevakt for undersøkelse etter å ha vært involvert i et trafikkuhell mot en bil i Kristiansand sentrum, melder politiet. Syklisten hadde smerter i armen etter uhellet.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.53

  Frykter at Ap-hus på Sørlandet kan forsvinne

  Ildsjeler frykter at huset i Arendal der Arbeiderpartiet ble stiftet i 1887 kan bli jevnet med jorden. En lokal støtteforening er nå i gang for å berge huset for ettertiden. Dagens eier har gitt dem tiden frem til nyttår før huset legges ut for salg i det åpne markedet. – Vi trenger minst 1,5 millioner kroner. Det har vist seg vanskelig å få tak i, sier Ap-politiker Steinar Ostermann. Lite tyder på at Aps partikontor i Oslo sender folk på visning i Arendal med det første. Partisekretær Kjersti Stenseng sier Ap ikke har penger til hus. – Vi har våre inntekter fra partistøtte og medlemskontingent, og kan ikke bruke penger på eiendom. Vi må bruke penger på aktivitet og organisasjonsbygging, sier hun.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.48

  Mopedulykke i Sandefjord

  Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke med en moped i Sandefjord. Ifølge politiet er kun én person involvert i ulykken. Klokka 19.15 melder politiet at den unge føreren blir tatt hånd om av ambulanse på grunn av smerter i et bein. Mopedisten har også fått førerkortet beslaglagt av politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.45

  Gjorde skadeverk på biler i Stavanger

  Politiet har kontroll på en ungdom, som hadde utført skadeverk på flere biler og eiendom i Valkyrjegata i Stavanger. Mistenkte ble hentet av foresatt og blir anmeldt for ugjerningene.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.26

  Ruset bilist tatt med luftpistol i linningen

  Politiet rykket onsdag ettermiddag ut til Dronningens gate i Oslo der en bilist hadde rygget inn i et skilt. Sjåføren, som fremstod ruset, gikk fra stedet, men ble senere funnet av politiet. – Sjåføren hadde en pistol i linningen, og bar også på en kniv, skriver operasjonsleder i oslopolitiet, Rune Hekkelstrand, på X. Klokken 18:42 skriver politiet at det sannsynligvis var et luftvåpen som ble funnet på mannen, men at de også fant et annet våpen i bilen de har tatt i beslag. Han hadde heller ikke gyldig førerkort. Mannen blir kjørt til arresten.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.26

  Ruset bilist tatt med pistol i linningen

  Politiet rykket onsdag ettermiddag ut til Dronningens gate i Oslo der en bilist hadde rygget inn i et skilt. Sjåføren, som fremstod ruset, gikk fra stedet, men ble senere funnet av politiet. – Sjåføren hadde en pistol i linningen, og bar også på en kniv, skriver operasjonsleder i oslopolitiet, Rune Hekkelstrand, på X. Mannen blir kjørt til arresten.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.25

  15-åring tiltalt for drapsforsøk på 18-åring

  15-åringen må møte i retten i slutten av juni.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.24

  Budstikka: 15-åring tiltalt for drapsforsøk på 18-åring

  En 15-åring er tiltalt for drapsforsøk på 18-åring, melder Budstikka. Han stakk fornærmede seks ganger med kniv i overkroppen, ifølge tiltalen. Hendelsen skal ha skjedd nær en skole i Asker i mars 2024. Krimleder i Oslo-politiet Oscar Støversten sa tidligere til NRK at 15-åringen er kjent for politiet fra før. – Min klient nekter straffskyld for drapsforsøk. Han vil forklare seg i retten om hendelsen, men han mener dette er snakk om nødverge, sier tiltaltes forsvarer Christian Norgaard til avisen.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.22

  En person skadet med kniv

  Nødetatene har fått melding om en person i Lillehammer sentrum som er skadet med kniv. Fornærmede er tatt hånd om av helsepersonell. Gjerningspersonen har forlatt stedet, ifølge politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.17

  Nok et skudd avfyrt

  Fremtiden er elektrisk – og full av subsidier og handelshindringer.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.14

  Trøbbel for utbygging i Sodevika

  Mineralloven kan skape forsinkelser av Sodevika-prosjektet i Lindesnes, skriver Fædrelandsvennen. Direktoratet for mineralforvaltning krever driftskonsesjon før det kan bygges i skjærgårdsområdet, det kan forsinke prosjektet til neste sommer. Jurist og rådgiver i direktoratet, Sara Lindstad Strømme, viser til at området mangler konkrete planer for industrietablering. Entreprenørselskapet Bertelsen og Garpestad mener området er viktig for havvindutbygging. De har klaget på direktoratets vedtak.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.10

  Kunde skal ha slått ansatt i butikk på Damsgård

  Klokken 17.39 fikk politiet melding om at en kunde skal ha slått en ansatt i en butikk på Damsgård. En patrulje rykket ut og har nå kontroll på begge parter. Det er ikke meldt om personskade.

 • Onsdag 12. juni kl. 18.00

  Kjørte i 152 km/t på E6

  En mann i 20-åra fikk forerkortet sitt beslaglagt etter at han ble målt til 152 km/t i 110-sonen på E6 i Stange. Det melder politiet i Innlandet.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.59

  USA med omfattende nye sanksjoner mot Russland – Moskva-børsen omfattes

  Sanksjonene mot Russland skjerpes inn. Onsdag har USA varslet sanksjoner rettet mot 300 mål i Russland, inkludert børsen i Moskva.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.59

  Utsatt for Snapchat-hacking: – Ekstremt ubehagelig og stressende

  Stråpersoner gjør det vanskelig å fakke svindlerne. Én av de rammede er kjendislege Kaveh Rashidi (35).

 • Onsdag 12. juni kl. 17.54

  Politiet fant kniv i paraply under kontroll

  Politiet har anmeldt tre personer for bæring av kniv i Oslo sentrum. – Patruljene våre kontrollerte to personer, da slo en av dem ut en paraply og en kniv falt ut av denne paraplyen. Den andre personen hadde fire kniver på seg, sier operasjonsleder Rune Kremmervik Hekkelstrand. Den tredje personen bar en saks på en måte som politiet ikke fant aktverdig. Alle tre bortvist fra et konkret område i sentrum. – Det er ikke uvanlig at de vi stanser i dette område har en eller flere kniver på seg, sier operasjonslederen.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.54

  Tre personer anmeldt for bæring av kniv

  Politiet har anmeldt tre personer for bæring av kniv i Oslo sentrum. Den første personen hadde en kniv som falt ut av en paraply hun bar. – Den andre hadde fire forskjellige kniver på seg, og den tredje bar en saks på en måte som vi ikke fant aktverdig, skriver politiet på X. Alle tre bortvist fra et konkret område i sentrum.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.50

  Unge gutter skal ha stjålet fra flere butikker i Oslo sentrum

  Vektere observerte 6–7 unge gutter stjele fra et par butikker rundt Egertorget i firetiden, melder politiet. – Vi fikk kontroll på disse nede på Stortinget T-bane. Vi jobber med å finne ut omstendighetene og omfanget rundt tyveriene, sier operasjonsleder Rune Kremmervik Hekkelstrand. Det stjålne godset, noe parfyme og sportsklær, er tilbakelevert butikkene, skriver politiet i en oppdatering. Butikkene ønsket ikke å anmelde guttene som er i alderen 14–17 år.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.49

  To norske sykkelseire: Hedret avdød syklist

  Den norske proffsyklisten Torstein Træen (28) klatret til en svært imponerende seier på den 4. etappen av Sveits rundt onsdag. Omtrent samtidig vant også Søren Wærenskjold (24) en etappe i Belgia rundt.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.48

  Smittevernoverlege advarer etter kikhosteutbrudd i Bærum

  Så mange elever i Bærum-skolen har fått kikhoste at smittevernoverlegen nå advarer foreldre ved skoler som er rammet, skriver Budstikka. – Smitte av kikhoste florerer. Det har vært uvanlig mye smitte i Bærum siden januar. Det gjør meg bekymret, sier smittevernoverlege Bjørg Dysthe i Bærum til avisen. Kikhoste forekommer i alle aldersgrupper, og gir mest alvorlig sykdomsforløp hos spedbarn. Hun opplyser at det er sendt ut skriv til skolene som er rammet.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.46

  Wærenskjold vant etter fantomavslutning

  Søren Wærenskjold viser at formen virkelig er i anmarsj, to og en halv uke før Tour de France starter. Nordmannen var på forhånd en favoritt til å vinne den innledende tempoetappen i årets Belgia rundt, etter at han også vant tempoetappen i samme ritt i fjor. Wærenskjold var blant de sist startende på etappen, som ble stanset i rundt en halvtime etter en hendelse langs løypa. Da etappen ble startet igjen, var nordmannen blant de første ut. Ut til mellomtiden etter drøyt seks kilometer var han fem og et halvt sekund bak tsjekkiske Mathias Vacek, men på vei inn til mål igjen i Beringen viste han for alvor frem superkreftene. På de siste seks kilometerne snudde han fra å være bak til å krysse målstreken to og et halvt sekund foran Vacek. Det var en toppfart ingen andre klarte å matche og nordmannen tok dermed årets andre seier. – Jeg prøvde å åpne hardt, men samtidig spare litt krefter. Det var mer motvind i avslutningen, så jeg prøvde å holde samme kraft hele veien, sier Wærenskjold i et intervju vist på Discovery+. Wærenskjold leder følgelig også rittet sammenlagt. Han ble nummer to i rittet sammenlagt i fjor. PS! Tidligere onsdag var også det norske Uno-X-laget nær seier i Slovenia rundt. Der ble Alexander Kristoff knepent slått av Dylan Groenewegen i spurten og ble nummer to på åpningsetappen.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.44

  Vil ha forvaringsdømt tilbake i fengsel

  En mann i 40-årene fra Innlandet ble dømt til forvaring i 2013 for å ha dopet ned og voldtatt fem kvinner. Han ble prøveløslatt i 2022 etter å ha sonet minstetiden på ti år. En måned etter prøveløslatelsen ble han pågrepet og siktet for voldtekt, men han nektet straffskyld og voldtekten er ikke en del av tiltalen mot ham. Han er nå tiltalt for å laste ned bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn og for narkotikakriminalitet. Statsadvokat Jo Christian Jordet ber om at mannen nå soner ferdig forvaringsdommen. Mannen erkjenner ikke straffeskyld for tiltalen om besittelse av seksualiserte fremstillinger av barn.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.43

  Søreuropeere strømmer til Vestfold og Telemark

  Hetebølgene sør i Europa får stadig flere innbyggere i disse områdene til å trekke nordover på ferie. En kartlegging gjennomført av NHO reiseliv, viser en særlig stor økning fra varme land som Spania og Italia. Ved Sandefjord lufthavn Torp har de allerede merket økt tilstrømming av søreuropeere. – Vi har fått flere ruter til Spania og Italia og merker på terminalen at flere snakker italiensk og spansk, sier Tine Kleive-Mathisen som er sjef for trafikkutvikling og kommunikasjon på Torp. Hun tror kronekursen også gjør Norge til et populært reisemål. – I tillegg til et mildere klima er kronekursen på turistenes side. Det er gunstig for dem økonomisk å reise til Norge, sier Kleive-Mathisen. Hun synes det er spennende å følge utviklingen med søreuropeere som gjester Vestfold og Telemark. – Mange av de som kommer vil se hovedstaden, men også Telemark med sin krigshistorie på Vemork i Rjukan og Telemarkskanalen er populært. Vestfold har også mye historie som interesserer turistene, sier Kleive-Mathisen.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.40

  Her skal Bodø kommune kutte stillinger

  Onsdag ettermiddag presenterte flertallspartiene Høyre, Frp og Venstre sitt nedbemanningsforslag, skriver Avisa Nordland. Det var i desember i fjor at flertallet i bystyret i Bodø vedtok å kutte over 600 millioner kroner de neste årene. Kuttforslaget, som skal vedtas torsdag, går spesielt ut over helse- og omsorg med 64 årsverk og oppvekst og kultur i kulturbyåret må kutte 38 årsverk. Mens administrasjon, økonomi og finans, næring og bygg - og eiendom tilsammen kun må kutte kun to stillinger, skriver Avisa Nordland.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.33

  Slapp reven inn i hønsehuset

  Premier League kan et stykke på vei skylde seg selv for den juridiske gjørmebrytingen med Manchester City.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.32

  Flertallet sier nei til å åpne Nordland VI

  Men unntak av Høyre og Fremskrittspartiet sier Nordland fylkesting nei til forslaget om å gjenåpne Nordland VI for olje- og gassutvinning. Det skriver fylkeskommunen i en pressemelding. Partiene som stemte nei var MDG, Ap, SV, Rødt, Venstre og KrF. – Fylkestinget knuser Høyres oljedrøm, sier Håkon Møller, gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne. Det vakte oppsikt da Høyres stortingsgruppe gikk inn for å gjenåpne gassfeltet Nordland VI utenfor Lofoten. Det er Møller fornøyd med. – Dette er tydelig tale fra Nordlands øverste folkevalgte organ. Hvis Stortinget vil ha olje- og gassvirksomhet i Nordland VI, må det tres ned over hodet på nordlendingen. Mitt inntrykk er at nordlendinger flest rister på hodet over Høyres forslag. Med denne uttalelsen har fylkestinget knust Høyres drøm om å finne olje og gass utenfor Lofoten, poengterer han. 95 prosent av gassen som produseres på norsk sokkel, går til EU og Storbritannia. I uttalelsen stiller fylkestinget spørsmål om hvordan eksporten vil utvikle seg i lys av kundenes energipolitikk. «I 2023 sto norsk gass for om lag en firedel av gassforbruket i EU. EU har imidlertid høye ambisjoner for å kutte i gassforbruket, og disse ambisjonene har blitt forsterket etter at Russland invaderte Ukraina i 2022. Gjennom omstillingsplanen RePowerEU sikter EU mot en halvering av gassforbruket innen 2030», advarer fylkestinget i uttalelsen.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.28

  Brann i hytte i Nordre Land

  Det brenner i ei hytte i Nordre Land. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskade. Brannvesenet er på stedet og har starta slukking. Det er ikke fare for at brannen skal spre seg til andre bygg.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.27

  Rollelista til Fame er klar

  Øyer-artisten Sondrey, som også vant Farmen kjendis, og Hamar-jentene Johanne Kippersund, Emma Stallvik og Cassandra Bækkel har hovedroller i musikalen Fame som settes opp i Hamar kulturhus neste vår. I februar ble det kjent at Fame blir neste musikaloppsetning fra Hamar kulturhus og PS: Prosjekter. Musikalen er basert på den populære TV-serien fra 1980-tallet. Over 150 profesjonelle, semiprofesjonelle, ungdommer og amatører ønsket å være med, og etter vårens audition ble det satt sammen et ensemble på 24 utøvere.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.19

  SV: Revidertfristen må utsettes – kommer ikke i mål i tide

  Avstanden mellom SV og regjeringspartiene er for stor til at de kommer i havn med forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett innen fristen.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.19

  SV: Revidertfristen må utsettes – kommer ikke i mål i tide

  Avstanden mellom SV og regjeringspartiene er for stor til at de kommer i havn med forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett innen fristen.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.19

  Har funnet kilde til Lonevåg-lekkasje

  Oljemysteriet på Osterøy er løst, melder lokalavisen Bygdanytt. Ifølge kommunedirektør Ingvild Hjelmtveit fikk kommunen mandag melding fra Tide Buss om at det er funnet en lekkasje fra en tank med fyringsolje inne på selskapets anlegg i Lonevåg. Nå skal partene diskutere både hvordan området skal rengjøres og hvem som skal ta regningen.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.19

  BeReal solgt for 5,7 milliarder kroner

  Apputvikleren Voodoo kjøper den sosiale medieappen BeReal.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.16

  Klimamelding utsatt til våren 2025: – Synd

  Regjeringen utsetter klimameldingen til neste år. – Tapt sjanse til å få klimapolitikken på rett kurs i god tid før valget, sier Venstre.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.13

  Steinras i Hanatrappene

  Det har vært et steinras i Hanatrappene i Sandnes kommune. Det er ingen personer involvert men trappene er påført skader. Politiet er på vei til stedet for å sperre av området og kommunen er varslet for videre tiltak. Politiet pratet med naboer som antydet at dette kunne ha blitt utført av ungdommer, men de har ikke lykkes med å komme i kontakt med aktuelle ungdommer i området.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.11

  Det hvite hus bekrefter: USA signerer sikkerhetsavtale med Ukraina

  Avtalen vil bli signert torsdag, bekrefter sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.06

  Sjef for kollektivselskap tatt i sniking

  Edith Nøkling, direktør i kollektivselskapet Kolumbus, la seg langflat og betalte umiddelbart da hun ble stoppet uten gyldig billett på bussen. Nå er hun «postergirl» for selskapets antisnik-kampanje.

 • Onsdag 12. juni kl. 17.03

  MC-ulykke i Tønsberg

  En motorsykkel med to personer har vært involvert i en ulykke i Sørbyveien i Tønsberg. Politiet opplyser at det ikke er skal være snakk om en alvorlig ulykke. – Det var to jenter på motorsykkelen og de får tilsyn av ambulansepersonell, sier operasjonsleder Ottar Steinstø ved Sør-Øst politidistrikt. Han tifløyer at det kun er snakk om lettere skader. Motorsykkelen kjørte av veien i en sving. – Alt tyder på at dette er et uhell som ikke ansees som straffbart og vi oppretter ikke sak, sier Steinstø.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.51

  Trafikkulykke på E18 ved Sandefjord

  Nødetatene har rykket ut etter melding om en påkjørsel bakfra på E18 ved Tassebekk utenfor Sandefjord. Ulykken har skjedd i sørgående retning, opplyser politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.48

  «NBA-logoen» er død: –

  Basketball-legenden Jerry West er død.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.46

  Veien åpnet igjen på rv13 etter trafikkuhell

  Veien er åpnet igjen ved Vela mellom Sand og Lovraeidet etter at en tømmerbil og en lastebil hadde kjørt seg fast og sperret veien. Det er nå fri ferdsel etter trafikkuhellet. Vogntogene har kommet seg videre.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.46

  Tømmerbil og lastebil har kjørt seg fast på rv13

  Veien er stengt ved Vela mellom Sand og Lovraeidet. En tømmerbil og en lastebil har kjørt seg fast og sperrer veien. Det er omkjøring over Gullingen.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.46

  Trafikkulykke på E18

  Nødetatene er på vei til trafikkulykke på E18 ved avkjøring til Kråkstad kirke i Nordre Follo. Skal være snakk om en påkjørsel bakfra, ifølge politiet. Totalt to biler er involvert og det er kun små materielle skader. Den ene føreren er kjørt til legevakt for sjekk. Klokken 17.48 er nødetatene ferdige på stedet og veien er ryddet.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.44

  Kvinne mistet tenner i påkjørsel – rulleskiløper mistenkt

  Nødetatene er på en trafikkulykke i Sognsveien etter melding om at en fotgjenger ble påkjørt av en på rulleski. – Fotgjengeren behandles av ambulanse på stedet. Hun er bevisst, men blør fra hodet blant annet, skriver politiet. I en oppdatering skriver politiet at kvinnen fikk slått ut flere tenner og hadde skader i ansiktet. Hun kjøres til legevakta. – Vi oppretter sak på forholdet hvor rulleskiløperen er mistenkt, melder politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.44

  Fotgjenger påkjørt av person på rulleski

  Nødetatene er på en trafikkulykke i Sognsveien etter melding om at en fotgjenger ble påkjørt av en på rulleski. – Fotgjengeren behandles av ambulanse på stedet. Hun er bevisst, men blør fra hodet blant annet, skriver politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.42

  Person påkjørt på Sandsli

  En person er påkjørt like ved Kiwibutikken på Sandsli i Bergen. Politi og ambulanse er på vei til stedet. Personen som har blitt påkjørt er ved bevissthet, melder politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.34

  USA med omfattende nye sanksjoner mot Russland

  Sanksjonene mot Russland skjerpes inn. Onsdag har USA varslet sanksjoner rettet mot 300 mål i Russland, inkludert børsen i Moskva.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.34

  Buss med stans på E18

  En buss har punktert og står på veiskuldra i nordgående retning på E18 ved Bommetad i Larvik. Bergingsbil er på plass. Det er kø forbi stedet, ifølge NRKs reporter på stedet.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.23

  Redusert kapasitet Mannheller – Fodnes

  Rv. 5 ferjestrekninga Mannheller-Fodnes i Sogn får redusert kapasitet klokka 18.00 frå Fodnes. Årsaka er transport av farleg last, melder Vegtrafikksentralen.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.23

  Trafikkulykke mellom bil og sykkel på Lura

  Nødetatene er på stedet på Lura i Sandnes etter en trafikkulykke mellom en bil og en sykkel. Syklisten gikk selv opp på båre og blir kjørt inn av ambulanse for videre kontroll. Det er usikkert hvor skadd syklisten er. Bilfører er lettere i sjokk og bilen fortsatt kjørbar med mindre materielle skader. Politiet foretar undersøkelser og avhør på stedet.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.23

  Trafikkuhell mellom bil og sykkel

  Nødetatene rykker ut til Lura i Sandnes etter melding om et trafikkuhell mellom en bil og en sykkel.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.22

  Melding om trafikkulykke på E18

  Det er meldt om en trafikkulykke med tre biler på E18 Vollevannet i Kristiansand i østgående retning. Det er ikke meldt om alvorlig skade på noen personer, skriver politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.22

  Trafikkulykke på E18 i Kristiansand

  Tre biler er involvert i en trafikkulykke i østgående retning på E18 ved Vollevannet i Kristiansand, melder politiet. De involverte personene blir sjekket av helsepersonell. De fremstår som uskadd, ifølge politiet. Trafikken går forbi stedet i ett felt.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.21

  Reagerer på behandling av hest: – En stygg sak

  Denne videoen får Rytterforbundet og dyreaktivister til å reagere. – Det ser verre ut enn det er, sier en av mennene i videoen.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.19

  Kristoff slått på målstreken i Tour of Slovenia

  Alexander Kristoff ble spurtslått av Dylan Groenewegen i den første etappen av Tour of Slovenia onsdag.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.11

  Nytt råd for kulturarv

  Det nye kulturarvrådet i Setesdal har i dag holdt sitt første møte. Fylkesordfører Arne Thomassen ble valgt som første leder og Astri Rysstad er nestleder. Rådet skal arbeide for å utvikle og ta vare på folkemusikken og dansen i Setesdalsregionen, etter at denne fikk UNESCO-status.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.06

  Trafikkulykke på E18 ved Tønsberg

  Politiet har fått melding om en trafikkulykke på E18 ved Ramsum utenfor Tønsberg. Ifølge politiet har ulykken skjedd i sørgående retning og to biler med to personer er involvert. En påkjørsel bakfra var årsak til ulykken. – Ulykken er ikke alvorlig etter det vi vet nå, sier operasjonsleder Ottar Steinstø i Sør-Øst politidistrikt. Det skal være mye trafikk og den passerer ulykkesstedet i ett kjørefelt. – Det er en del materielle skader, men begge de involverte personene fremstår uskadd, sier Steinstø. Klokken 16.45 melder politiet at veien er åpen for normal ferdsel.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.03

  Forlenget fengsling for trener

  Den overgrepssiktede idrettstreneren som ble pågrepet i Telemark i april, ble i ettermiddag varetektsfengslet i ytterligere én uke. Mannen er siktet for å ha misbrukt stillingen sin for å skaffe seg seksuell omgang med tre unge spillere. Mannen har fortsatt brev- og besøksforbud mens han sitter i varetekt.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.02

  Oslo Nye reddet fra konkurs

  Oslo Nye Teater vil ikke gå konkurs før ferien. I revidert Oslo-budsjett er det satt av 30 millioner kroner for å hindre konkurs. Ifølge Avisa Oslo er det flertall i bystyret for å betale ut pengene. Det kriserammede teateret må ha pengene innen utgangen av juni. Hvordan driften ved Oslo Nye Teater blir i framtida er fortsatt uklart. Det kommunalt eide teateret har lagt fram flere planer for å kutte kostnader. Disse blir fortsatt vurdert av kulturbyråd Anita Leirvik North (H)

 • Onsdag 12. juni kl. 16.01

  Vil undersøke motorsykkelulykker

  Havarikommisjonen har bestemt seg for å iverksette en såkalt temaundersøkelse av ulykker med ungdom på lett motorsykkel. Det skjer etter at to 16-åringer omkom på lett motorsykkel i Indre Østfold og i Aurskog-Høland i mai i år. Målet med undersøkelsen er å finne ut om hva som har skjedd og finne ut av hvor problemene ligger. I tillegg vil de finne ut av hva som kan gjøres for å forbedre sikkerheten på lett motorsykkel.

 • Onsdag 12. juni kl. 16.01

  Fv. 57 i Gulen opna etter trafikkuhell

  Fv. 57 Halsvika i Gulen har opna for fri ferdsel att etter trafikkuhellet tidlegare i dag. Ein MC-førar køyrde i eit autovern og blei frakta til Haukeland med helikopter etter ulykka som blei meldt klokka 12.41.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.32

  Markant oppgang på Wall Street før rentebeslutning

  Prisveksten i USA dempet seg mer enn ventet. Det er god stemning i de amerikanske aksjemarkedene før kveldens rentebeslutning.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.32

  Markant oppgang på Wall Street

  Prisveksten i USA dempet seg mer enn ventet. Samtidig har USAs sentralbank jekket ned troen på rentekutt i år.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.32

  Markant oppgang på Wall Street etter inflasjonstall

  Prisveksten i USA dempet seg mer enn ventet. Det er god stemning i de amerikanske aksjemarkedene før kveldens rentebeslutning.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.32

  Oppgang på Wall Street etter inflasjonstall

  Prisveksten i USA dempet seg mer enn ventet. Det er god stemning i de amerikanske aksjemarkedene før kveldens rentebeslutning.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.32

  Wall Street stiger fra start etter inflasjonstall

  Prisveksten i USA dempet seg mer enn ventet. Det er god stemning i de amerikanske aksjemarkedene før kveldens rentebeslutning.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.32

  Wall Street klatret etter inflasjonsfasit og rentemøte

  Prisveksten i USA dempet seg mer enn ventet. Samtidig har USAs sentralbank jekket ned troen på rentekutt i år.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.26

  Høyeste sommerpris på strøm siden 2022

  Sørlandet og Sørvestlandet får torsdag kveld den høyeste spotprisen på strøm en sommertime siden sommeren 2022.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.25

  Kjøper hotell

  Hotellkjeden «Unike Hoteller» kjøper Utsikten Hotell Kvinesdal, skriver Avisen Agder. Agnes Berntsen fortsetter som hotelldirektør. Hotellkjeden tar over fra 1. oktober. – Men jeg er kommet i en såpass voksen alder at jeg måtte ta et strategisk valg for å sikre hotellet. Og sånn er utfallet blitt. Så jeg er hoppende, dansende glad i dag, sier Berntsen til NRK.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.22

  Høyeste sommerpris på strøm siden 2022

  Sørlandet og Sørvestlandet får torsdag kveld den høyeste spotprisen på strøm en sommertime siden sommeren 2022, melder NTB. Torsdag kveld klokken 20 passerer spotprisen 1,84 kr/kWh i NO2 (Sørlandet og Sørvestlandet). Høyere strømpris en sommerdag har ikke Norge hatt siden krisen i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina august 2022, skriver Europower.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.15

  Brann i Bamble

  Like før klokken 15 rykket nødetatene ut til Bamble etter melding om brann på et offentlig toalett. Det er ikke snakk om spredningsfare eller folk i fare, opplyser politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.15

  Byggingen av nye Rikshospitalet har startet

  Onsdag startet byggingen av det nye Rikshospitalet. Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) og Oslos ordfører Anne Lindboe var til stede for å ta det første spadetak for å markere byggestarten. Med utvidelsen vil Rikshospitalet tilby spesialisthelsetjenester til pasienter fra hele Helse Sør-Øst. Sykehuset skal etter planen stå klart i 2031. Det samme gjelder nye Aker sykehus.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.11

  Kan tape 5 millioner kroner på hyttekjøp

  GOLSFJELLET (Aftenposten): Det skulle bli drømmehytta, men fire år etter kjøpet er den knapt halvferdig. Nå står samboerparet i fare for å tape 5 millioner kroner, til tross for full seier i retten.

 • Onsdag 12. juni kl. 15.10

  Overstadig beruset mann på Torp

  Politiet er på Torp flyplass etter melding om en beruset mann som var vanskelig å håndtere. Mannen, som er i 40-årene, ble nektet adgang på flyet han opprinnelig skulle vært med og er fraktet til arresten for å sove av seg rusen, melder politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.54

  Høgre: Inngår ingen kompromiss overfor Russland

  – Det Russland har gjort og gjer mot ein av sine næraste naboar må ta slutt, seier Stig Tore Skogsholm, gruppeleiar for Høgre i Nordland fylkesting, ei pressemelding onsdag ettermiddag. Difor avsluttar dei no samarbeidsavtalar med to russiske oblaster. – Ved å avslutte samarbeidsavtalane med to russiske oblaster gir vi ein tydeleg beskjed til Russland: De har spolert alle moglegheiter for samarbeid i all overskueleg framtid, seier Skogsholm. I debatten om at samarbeidsavtalane med dei russiske oblastene Arkhangelsk og Leningrad ikkje skal vidareførast, blei det i dag diskusjon i fylkestinget. Denne diskusjonen meiner Skogsholm det ikkje er grunn til å ha. – Russland skal ikkje få noko moglegheit til å hevde tvil om kor Noreg og Nordland står. Signala må vere umoglege å feiltolke. Dei som meiner vi skal vere tvetydige og opne for nytt samarbeid med ein gong konflikten skulle ta slutt, bør tenke over kva signal dette sender, seier gruppeleiaren. Skogsholm får støtte av partifelle Siv Anita Brekke. – Dagens Russland utviklar seg i motsett retning av det vi legg i demokratiomgrepet. Av mange blir det oppfatta som eit autoritært regime, og det verkar dessverre som dei ikkje skyr noko midlar for å oppnå sine mål, seier ho.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.52

  Innfører straffetoll på kinesiske elbiler

  Fra 4. juli blir det dyrere å kjøpe elbiler fra Kina i EU.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.51

  Havarikommisjonen skal undersøke ulykker med ungdom på lett motorsykkel

  I mai omkom to 16-åringer på lett motorsykkel på fylkesvei 115 i Aurskog-Høland og fylkesvei 115 i Indre Østfold.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.47

  Helse Nord: – Vi er nøydde til å prioritere

  – Skal vi styrke nokre delar av helsetilbodet, må vi redusere i andre. Det er vanskeleg, alltid dilemmafylt og sjeldan populært. Nokon må likevel gjere det. Det skriv administrerande direktør i Helse Nord, Marit Lind, i ein kronikk som ho deler med media onsdag ettermiddag. Lind oppmodar om å vise større forståing for at Helse Nord er nøydde til å gjere harde prioriteringar. – Eit ønske frå mi side er at alle med medeigarskap i vår felles helseteneste, framover viser større forståing for at vi må prioritere. Helse Nord er sjølvsagt opne for at det kan gjerast på ulike måtar, skriv Lind. Styret i Helse Nord skal 19. juni ta stilling om spørsmål som: • Korleis skal vi innrette helsetenestene for å gjere dei berekraftige? • Korleis bør sjukehusstrukturen på Helgeland bli? • Korleis skal PCI-tilbodet organiserast? – Dei tre store sakene som styret skal behandle 19. juni handlar alle om korleis vår felles helseteneste i nord skal bruke tilgjengelege ressursar slik at vi framover maktar å oppfylle vårt oppdrag overfor pasientane og landsdelen, skriv Lind. I kronikken viser Lind til ein uttale frå retorikkekspert og professor Jens Elmelund Kjeldsen kor han seier at alle avgjersler til sjuande og sist er politikk. Lind er ikkje einig i det. – Eg vil halde fast på at alt ikkje er politikk. Det skal vi som brukarar og medeigarar av helsetenesta vere glade for. – Mi oppfordring til alle medeigarar i vår felles helseteneste er å respektere at fag og politikk må finnast side om side, og ikkje bli sausa saman i omstilling og utvikling av tenestene.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.42

  Dansk fotballtopp raser mot treningsbanen i EM: – Uforståelig

  Lagleder Christian Nørkjær er irritert over at det danske laget får en dårlig treningsbane før fotball-EM går i gang i Tyskland.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.36

  Kronen styrkes brått etter ferske inflasjonstall fra USA

  Kronen gjør et hopp etter at den amerikanske inflasjonen demper seg.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.36

  Kronen styrket seg brått etter inflasjonstall fra USA

  Kronen gjorde et hopp da den amerikanske inflasjonen dempet seg. Så sendte Fed kronen litt tilbake.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.35

  Flere personer i involvert i voldshendelse

  Politiet har kontroll på flere personer etter en voldshendelse i Birkenes. En person kjøres til sykehus for å bli undersøkt, skriver politiet. Vedkommende er oppegående og ved bevissthet. – Vi henter inn informasjon på stedet, vi har ikke oversikt over hva som har skjedd per nå, skriver politiet videre.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.35

  Vold i Birkenes

  Politiet har kontroll på flere personer etter en voldshendelse i Birkenes. En person kjøres til sykehus for å bli undersøkt, skriver politiet. Vedkommende er oppegående og ved bevissthet. – Vi henter inn informasjon på stedet, vi har ikke oversikt over hva som har skjedd per nå, skriver politiet videre.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.35

  Flere personer i involvert i voldshendelse

  Politiet har kontroll på flere personer etter en voldshendelse i Birkenes. En person kjøres til sykehus for å bli undersøkt, skriver politiet. Vedkommende er oppegående og ved bevissthet. – Vi henter inn informasjon på stedet, vi har ikke oversikt over hva som har skjedd per nå, skriver politiet videre. En person er pågrepet etter hendelsen, skriver politiet i en oppdatering.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.34

  «Skal vi danse»-dommer avslører ny jobb

  Trine Dehli Cleve (63) har valgt en ny karrierevei - helt ut av landet.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.30

  Prisveksten i USA dempet seg til 3,3 prosent i mai

  Seniorøkonom sier at sjansene for amerikansk rentekutt i september øker.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.29

  Mann køyrte utan gyldig førarkort

  I Narvik ved Taraldsvik har politiet stansa eit køyretøy som har fått bruksforbod. Føraren, ein mann i 30-åra, hadde ikkje gyldig førarkort. Poltiet opprettar sak og tar skilta frå bilen.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.22

  Branntilløp i komfyr

  Nødetatene er i Vinje etter melding om branntilløp fra en komfyr i en barnehage. – Ingen skadet og ingen brann, melder politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.20

  Stortingsfleirtal for auka omfordeling i inntektssystemet

  I dag ferdigbehandla kommunal- og forvaltingskomiteen på Stortinget regjeringa sitt forslag til nytt inntektssystem for kommunane. Det opplyser Arbeiderpartiet og Senterpartiet i ei pressemelding. Fleirtalet i komiteen støttar hovudgrepa i regjeringa sitt forslag. Det skal forsøksvis bidra til større omfordeling av kommunane sine inntekter slik at kommunen kan tilby likeverdige tenester til innbyggarane. – For Arbeiderpartiet er det viktig at kommunane kan tilby likeverdige tenester. Kommunen er sjølve ryggraden i velferdsstaten, seier kommunalpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Lene Vågslid. Ho er også leiar av kommunal- og forvaltingskomiteen. Vågslid legg til at dei nye grepa vil omfordele om lag to milliardar kroner av kommunane sine inntekter. Med andre ord vil dei ta meir frå kommunar med overskot og gi til kommunar med underskot. Inntektssystemet endrar blant annet kor mykje skatt som blir omfordelt mellom kommunane.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.15

  Spotify skal angivelig ta 5 dollar ekstra i måneden for HiFi-lyd

  Bloomberg sier lansering er rett rundt hjørnet.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.12

  Fordummende om norsk iskrem

  Matminister Geir Pollestad ville nok ikke likt helnorsk iskrem.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.10

  Stusser over at Ap vil presse inn full bane her: – Jeg er veldig usikker

  Grøntområdet har gangveier, en lekepark, det grenser til en elv og har en helning som blir brukt som akebakke om vinteren.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.10

  Avtale om slakting av kylling

  Nortura har inngått avtale med Norsk Kylling om leieslakting av kylling. Det betyr at Nortura-kyllingen fra trønderske gårder fra 2. september slaktes på Orkanger og ikke i Elverum. Slakteriet i Elverum legges ned tidligere enn planlagt. Nortura har avtale med trønderske kyllingprodusenter ut 2026. Etter den tid blir Norturas kyllingproduksjon sentralisert rundt anlegg på Østlandet og i Rogaland.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.07

  Helltunnelen på E6 er stengt

  Helltunnelen er stengt på grunn av gjenstand i vegen. Entreprenør er på veg.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.07

  Helltunnelen på E6 er åpen

  Helltunnelen ble stengt rett etter 14 på grunn av en gjenstand i vegen. Nå er veien åpen igjen.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.01

  Krev erstatning etter butikkbrann

  Bodø kommune måtte blant anna sende vassprøver til Tsjekkia for å få dei analysert. No vil kommunen ha erstatning på minst 200.000 kroner frå Salten Brann, skriv Avisa Nordland. Det var i mai at Coop Mega-butikken i Rønvika i Bodø blei totalskadd etter ein brann. Etter brannen meldte fleire bebuarar i området Kleiva og Einmoen om at det var skum i vatnet som kom ut frå kranene. I den samanheng ba Bodø kommune innbyggarane om å ikkje drikke vatnet. No ber Bodø kommune om at Salten Brann erstattar dei ekstrakostnadane som blei påført etter brannslokkinga. Dei oppgir kostnadar på overtid og tid nytta av driftspersonell som deltok i å handtere hendinga, analysekostnadar, SMS-varsling og vasstap.

 • Onsdag 12. juni kl. 14.01

  Buss med elever kjørte av veien i Trøndelag

  Elevene slet med å komme seg ut, ifølge politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.59

  Buss har kjørt av veien i Heim

  En buss med seks skoleelever kjørte ut av veien ved Kyrksæterøra i Heim, og veltet over på siden. Elevene hadde vanskeligheter med å komme seg ut av bussen, men ved 14.20-tiden var alle ute og har blitt kjørt videre. Det er ikke meldt om personskade, opplyser politiet. Bilberger er på stedet.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.57

  Bystyret i Trondheim utset behandling av arealplanen

  Den siste tida har det vore stor usemje rundt vern eller utbygging av Tillermarka i Trondheim. Byrådet som tar over makta i kommunen i morgon blei først einig om å verne marka. Men så blei Høgre ueinige internt, før dei blei einig igjen. Etter planen skulle saka og kommuneplanen sin arealdel (KPA) behandlast i bystyret i dag. Men byrådet har ikkje fleirtal for sitt forslag og det er ikkje fleirtal for dei alternative forslaga heller. I dag blei det endeleg vedtatt i kommunestyret å utsette behandling til etter sommaren. Det var 55 stemmer for å utsette mot 12 stemmer for å ikkje utsette.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.49

  Flytyver dømt til samfunnsstraff og over ett års fengsel

  To menn er i dømt for å ha stjålet og styrtet et mikrofly i fjor sommer, skriver Lindesnes avis. En av dem er dømt til ett år og to måneders fengselsstraff og den andre til 90 dagers samfunnsstraff. I rettssaken i Agder tingrett i mai erkjente begge straffskyld. Begge innrømmet også at de hadde ruset seg før flyturen.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.44

  Elsparkesyklist påkjørt i Fredrikstad

  En elsparkesyklist er påkjørt av en bilist i Fredrikstad sentrum. Nødetatene er på stedet. Elsparkesyklisten er våken og bevisst, og betegnes som lettere skadet. Politiet meldte først at det var en fotgjenger som ble påkjørt. NRKs reporter på steder melder at påkjørselen skjedde i et gangfelt. Det ble ikke beslaglagt noe førerkort, men politiet oppretter sak.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.44

  Fotgjenger påkjørt i Fredrikstad

  En fotgjenger er påkjørt av en bilist i Fredrikstad sentrum. Nødetatene er på stedet. Fotgjengeren er våken og bevisst, melder politiet.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.44

  Vannbrudd på Tjøme

  Store deler av Tjøme er uten vann onsdag ettermiddag etter et vannbrudd i Helleveien. Det melder Færder kommune. Utedrift jobber med saken.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.33

  NRK-eksperter advarer Warholm før OL: – Jeg stresser ikke

  NRK-ekspertene Vebjørn Rodal og Christina Vukicevic Demidov har sine tvil til Karsten Warholms (28) nye taktikk.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.30

  Can erstatter tysk talent i EM

  Aleksander Pavlovic (20) er ute av den tyske EM-troppen. Inn kommer den erfarne Borussia Dortmund-kapteinen Emre Can.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.30

  Strømbrudd i Tønsberg – over 3000 rammet

  Flere boliger i Tønsberg er uten strøm onsdag ettermiddag. Det er usikkert når strømmen kommer tilbake, melder Lede. Over 3000 bostander skal være rammet.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.30

  Strømbrudd i Tønsberg – strømmen er tilbake

  Over 3000 bostander var uten strøm i Tønsberg onsdag ettermiddag. Klokken 14.00 ble det klart at strømmen er tilbake i området. – Årsaken var problemer med en bryter i høyspentnettet. Feilen er retta opp, forteller Thor Bjørn Omnes i Lede, til NRK.

 • Onsdag 12. juni kl. 13.24

  Slik ser det nye Dagsrevyen-studioet ut

  NRKs plattformer har fått splitter nytt design!

 • Onsdag 12. juni kl. 13.01

  Orkla selger Lilleborg – verdsettes til 600 millioner kroner

  Kjøpes av global produsent for spesialkjemikalier.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.59

  Vekker oppsikt i USA

  Månefisken på 2,2 meter er muligens den største av sitt slag som noensinne har blitt oppdaget.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.57

  EU truer med straffetoll på elbiler fra Kina

  EU-kommisjonen truer med å innføre en ekstratoll på oppimot 30 prosent på elbiler fra Kina fra juli dersom ikke problemer med statsstøtte løses.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.57

  EU varsler straffetoll på elbiler fra Kina

  EU-kommisjonen truer med å innføre en ekstratoll på oppimot 30 prosent på elbiler fra Kina fra juli dersom ikke problemer med statsstøtte løses.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.53

  Forsinkelser etter signalfeil på Gardermobanen

  Feilen oppstod mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.48

  Alvorlig MC-ulykke i Ytre Sogn - person fløyet til sykehus

  Fører skal ha kjørt inn i et autovern og blitt kastet av motorsykkelen.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.48

  MC-ulykke i Sløvåg: – Fremstår alvorlig

  En motorsyklist har kjørt i et autovern på fylkesvei 57 i Sløvåg i Gulen. Motorsyklisten skal ha blitt kastet av motorsykkelen, ifølge politiet. Ulykken fremstår alvorlig, ifølge politiet. Motorsyklistens pårørende er varslet. Motorsyklisten mottok førstehjelp på stedet, men ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus med helikopter. – Føreren er bevisst, men har store smerter, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Knut Dahl-Michelsen. Årsaken til ulykken er ikke kjent. – Videre vil vi gjøre åstedsundersøkelser og avhøre eventuelle vitner, sier Dahl-Michelsen. Veien er stengt på stedet.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.48

  MC-ulykke i Gulen: – Fremstår alvorlig

  En motorsyklist har kjørt i et autovern i Gulen og blitt kastet av motorsykkelen, melder politiet. Motorsyklisten mottar førstehjelp på stedet. – Føreren er bevisst, men har store smerter, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Knut Dahl-Michelsen. Ulykken fremstår alvorlig, ifølge politiet. Et redningshelikopter er på vei. – Skadestedet er sikret og nå må vi få fraktet pasienten til sykehus. Videre vil gjøre åstedsundersøkelser og avhøre eventuelle vitner, sier Dahl-Michelsen. Veien er stengt på stedet.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.45

  Venter mye lyn på Østlandet – kan føre til brann

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for deler av Østlandet sør for Mjøsa. Det er ventet kraftige regnbyger, tordenvær og mye lyn onsdag ettermiddag. Faren øker fra klokka 13.00 og var frem til 17.00. Lynnedslagene kan føre til brann i bygninger og i skog, melder Meteorologisk institutt. Det er fare for skade på objekter. Strømforsyningen, TV og internett kan også påvirkes. Lokalt kan det komme kraftige regnbyger. Tilpass farten etter kjøreforholdene, advarer Meteorlogisk institutt. Andre anbefalinger er å søke ly, unngå åpne sletter og store trær, ikke svømme eller bade, og koble fra elektriske aparater.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.41

  Farevarsel for lyn på Østlandet

  Det er fare for tordenvær med mye lyn på Østlandet onsdag ettermiddag.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.40

  TikTok eller Jesus?

  En gang var det Bibelen og Jesus nordmenn tilba. I dag har vi samfunnet funnet en ny religion, og den heter sosiale medier.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.34

  Flere uten strøm

  I underkant av 20 husstander er uten strøm i Skiptvet og i Indre Østold. Det melder nettselskapet Elvia på sine nettsider. Strømbruddet ble oppdaget onsdag formiddag. I Vålet var også flere rammet av strømbrubb, men har nå fått tilbake strømmen. Elvia opplyser at det jobbes med å løse problemet for det ytterligere husstandene som er rammet. Onsdag ettermiddag er det ventet kraftige regnbyger og det er meldt farevarsel for lyn.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.33

  Trafikkulykke på E39 i Sveio

  Det er meldt om en trafikkulykke på E 39 mellom Sveio sentrum og Førde. To biler med til sammen fire personer skal være involvert i ulykken. Bilene har kollidert front mot front, men det er ikke meldt om alvorlig personskader. Nødetatene er på stedet. Trafikken går som normalt forbi ulykkesstedet.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.32

  Pasientfokus kan avgjøre skattesak – vil stemme for

  Énsakspartiet ligger an til å avgjøre avstemning om opsjonsskatt og «tek-visum».

 • Onsdag 12. juni kl. 12.32

  Pasientfokus avgjorde skattesak med én stemme

  Men avstemningen om opsjonsskatt og «tek-visum» gikk ikke helt etter planen.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.31

  Lampefabrikk legges ned - rammer 51 ansatte

  Onsdag fikk ansatte ved fabrikken til Glamox i Kirkenær beskjed om at produksjonen avvikles, og flyttes til en større fabrikk i Wilkasy, Polen. – Det kom brått på, og vi har ikke skjønt det enda, sier hovedtillitsvalgt Randi Paulsrud til NRK. Hun sier videre at fabrikken har mange trofaste ansatte med mange års ansiennitet. – Det er mange som nå er i sjokk. Glamox Kirkenær produserer stålamper og skrivebordslamper til det globale markedet. Endrede markedsforhold og flere oppkjøp de senere årene oppgis som årsak. Nedleggelsen påvirker 51 ansatte. Noen vil bli bedt om å jobbe frem til mai 2025, fem ansatte er for øyeblikket permittert. I en pressemelding sier konsernsjef Astrid Simonsen Joos at konsernet setter stor pris på kollegaene i Kirkenær, og er takknemlig for alt de har bidratt med. – Vi ønsker å bidra med ressurser til kollegene våre som berøres av disse endringene, blant annet gjennom å tilby karriereveiledning, sier Joos. Glamox AS har hovedkontor i Oslo og sysselsetter rundt 2100 ansatte i Europa, Asia og Nord-Amerika. Selskapet omsatte i fjor for 4,266 milliarder kroner, opplyses det i pressemeldingen.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.30

  Mann siktet etter brann på Voss

  En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha forårsaket brannen på Bjørgum på Voss natt til lørdag. Mannen er siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen, skriver BA. En enebolig, en garasje og en bil ble totalskadet i brannen. Mellom 10 og 15 personer ble evakuert. – Den siktede mannen har knyttet seg til hendelsen og erkjent de faktiske forholdene, sier forsvareren hans, Jørgen Riple til avisen. Påtalemyndigheten mener menneskeliv lett kunne ha gått tapt

 • Onsdag 12. juni kl. 12.26

  Toppadvokat leier toppleilighet på Frogner for 650 kroner

  Mens de andre leietagerne betaler opptil 25.000 kroner i husleie, slipper Cato Schiøtz unna med noen skarve hundrelapper for å leie leiligheten på Briskeby.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.18

  Til sykehus etter ATV-ulykke på Andøy

  Det er kommet melding om ulykke med ATV i Andøy, melder politiet i Nordland. En person er involvert. Vedkommende er våken, men melder om smerter. Det skal ikke ha vært vitner til hendelsen. Nødetatene er på vei til stedet. Politiet har foreløpig ingen formening om hva som har skjedd. Fører er på vei til sykehuset i ambulanse for videre undersøkelser. Skadeomfang er ukjent for politiet. I ei seinare oppdatering opplyser politiet at det er knytt usikkerheit til om det faktisk har vore ein ATV involvert. Politiet ser på moglegheiten for at ein person kan vere påkøyrt av eigen bil. Hendingsforløpet er ukjent, politiet opprettar sak og vil nok ikkje konkludere med noko i dag.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.18

  ATV-ulykke på Andøy

  Det er kommet melding om ulykke med ATV i Andøy, melder politiet i Nordland. En person er involvert. Vedkommende er våken, men melder om smerter. Det skal ikke ha vært vitner til hendelsen. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.16

  Bruker 100 millioner mer på vei

  Det blågrønne flertallet på fylkestinget har bestemt at det skal brukes 100 millioner mer på de trønderske fylkesveiene. Pengene skal blant annet brukes på å oppgradere veiene, broer, trafikksikkerhetstiltak og å forberede veiene på klimaendringene, skriver Trønder-Avisa. Arbeiderpartiet er bekymra over pengebruken og er redd den vil gå ut over de videregående skolene i fylket.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.13

  Trafikkulykke i rundkjøring

  Nødetatene rykker ut til et trafikkuhell i en rundkjøring på Tolvsrød i Tønsberg. To biler er involvert med en person i hver bil. Brannvesenet kaller det for en mindre ulykke. En av førerne følges opp av helsepersonell.

 • Onsdag 12. juni kl. 12.06

  Å være i oppdagelsesmodus

  Hva om Steve Jobs hadde sluppet iPhone ikke i 2007, men i 1983? Og Instagram hadde kommet i 1986, og jeg hadde fylt tolv og hele verden og dens reklamebudsjetter plutselig kom blæstende ufiltrert og uregulert rett inn i hjernen min? Hvordan hadde livet mitt sett ut da?

 • Onsdag 12. juni kl. 12.04

  Slik fungerer en robotklipper

  Slik unngår du feilene mange gjør når de kjøper robotgressklipper

 • Onsdag 12. juni kl. 11.59

  De to som er siktet for drapsforsøk i Stavanger er varetektsfengslet

  Mannen og kvinnen som er siktet for drapsforsøk etter en alvorlig voldshendelse på Sunde i Stavanger forrige helg, er varetektsfengslet i fire uker. Begge to har fått brev- og besøksforbud, skriver Stavanger Aftenblad. Det var lørdag kveld klokken 19.26 at politiet fikk melding om en alvorlig voldshendelse på Sunde i Stavanger. En mann i 20-årene ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus (SUS) med stikkskader. De to siktede, som også er i 20-årene, ble pågrepet i en bolig i nærheten samme natt. De to ble innledningsvis siktet for grov kroppsskade, men siktelsen ble etter hvert utvidet til å gjelde drapsforsøk. Verken mannen eller kvinnen erkjenner straffskyld. Førstnevnte hevder han handlet i nødverge, skriver avisa.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.57

  Flertall for nytt inntektssystem

  Det er flertall på Stortinget for hovedtrekkene i regjeringas nye inntektssystem. Det ble klart etter at komiteens innstilling kom i dag. Der sikrer Ap, Sp, SV og Rødt flertallet. Inntektssystemet endrer blant annet hvor mye skatt som omfordeles mellom kommunene. Byrådet i Oslo og ordførerne i Asker og Bærum har advart mot det nye systemet, som gjør at de må gi fra seg mer av sine skattepenger. Oslo, Asker og Bærum står allerede for 80 prosent av skattekronene som omfordeles. Høyre gikk i komiteen inn for å utsette saken, men fikk ikke med seg flertallet.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.54

  Siktet for uaktsomt drap etter dødsulykke

  Sjåføren av bilen som mandag kveld kolliderte med en motorsyklist på E39 ved Skolandsvannet i Lyngdal, er siktet for uaktsomt drap, skriver Lister 24. MC-føreren døde etter ulykken. – Det er den mest alvorlige siktelsen vi har i straffeloven knyttet til forhold i trafikken, sier politiadvokat Hellek Rue.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.53

  Forsvunnet fly i USA funnet etter over 50 år

  For 53 år siden forsvant et lite fly med fem menn om bord i snøvær en natt nordøst i USA. Nå er flyet funnet på bunnen av en innsjø.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.52

  Forsvunnet fly i USA funnet etter over 50 år

  For 53 år siden forsvant et lite fly med fem menn om bord i snøvær en natt nordøst i USA. Nå er flyet funnet på bunnen av en innsjø.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.51

  Françoise Hardy er død

  Den franske artisten – som også var skuespiller, forfatter og moteikon – er død, 80 år gammel.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.50

  Hele Sør-Norge må forberede seg på nedbør til helgen

  Sommervarmen lar vente på seg en stund til. Meteorologene venter mye nedbør framover, spesielt i sør, men heller ikke nord i landet slipper man unna. I løpet av mai måned var det hele 22 såkalte høysommerdager i Norge, altså at gradestokken målte over 25 grader. Men til tross for at vi er på god vei inn i juni, har det varme været nå tatt en lang pause. – Neste høysommerdag blir nok en stund til. Det blir en svak stigende trend utover i juni. Det er mulighet for at vi er oppe i 25 grader mot slutten av juni, sier vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågane til NTB. Inn mot helgen må store deler av landet belage seg på ustabilt vær. På lørdag trekker et lavtrykk inn fra sør, og det er bare å ta fram paraplyen. – Hele Sør-Norge må være forberedt på nedbør, gjennom lørdag og søndag er det de som får støyten, sier den vakthavende meteorologen. Det er ventet at temperaturen vil ligge på 15 til 18 grader en del steder, og man må være forberedt på lokalt kraftige byger. På Østlandet må man også belage seg på torden. Vestlandet slipper unna tordenbygene, men også der blir det en del nedbør. (©NTB)

 • Onsdag 12. juni kl. 11.45

  Sint mann på Nav

  Politiet mytte rykke ut til Nav på Støren. En sint mann hadde kommet dit og de ansatte bad om hjelp til å håndtere han. Politiet fikk kontroll på han et stykke unna Nav.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.45

  Bil i fjellveggen i Kvinnherad

  En bil har kjørt i fjellveggen i Halsnøytunnelen i Kvinnherad. Føreren var alene i bilen og bevisst etter ulykken og ble kjørt til Stord sjukehus for kontroll. Bilen har bare fått mindre skader og blir fjernet av bilberger i 13-tiden. Trafikken blir inntil videre dirigert gjennom Halsnøytunnelen.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.43

  Bytt engangsgrillen med gass

  Billigere i lengden og mye bedre.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.39

  Reagerer på skyte-uttalelser: - Skremsler og overdrivelser

  Uante «allianser» oppstår når zoolog Petter Bøckman uttaler seg om rev: NOAH og Senterpartiet!

 • Onsdag 12. juni kl. 11.39

  Observerte ulv på E6 – Statsforvalteren har godkjent skadefelling

  Statsforvalteren i Innlandet har gitt tillatelse til skadefelling av en ulv etter at den ble observert ved E6 på Sjoa i Sel kommune på søndag. Det skriver lokalavisen Fjuken. Ved bruk av spesialtrent hund kunne Statens Naturoppsyn være sikker på at det var en ulv. Tillatelsen gjelder for Nord-Fron, Sel og Dovre fram til 17. juni.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.37

  Båtbrann i Sandefjord – en person om bord

  Nødetatene rykker ut til Sandefjord etter melding om brann i en båt i Torgerskjæra. Det brenner kraftig i båten og er mye røyk på stedet, opplyser politiet. Hovedredningssentralen koordinerer. Redningsskøyte og brannbåt er sendt ut, og redningshelikopter er varslet. En person skal ha vært om bord i båten da det begynte å brenne. – Vi fikk melding om at personen lå i vannet, sier politiførstebetjent ved Sandefjord politistasjon, Espen Moland. Vedkommende ble reddet over i en annen båt, ifølge politiet. – Personen skal være i god form. Han blir nå kontrollert av helsepersonell, sier Moland. Klokka 13.13 melder politiet at båten slepes i land ved Tenvik av brannbåt og redningsskøyte. – Båten er totalskadd, men flyter og slepes inn av Redningsselskapet mens vi fortsetter å slukke, sier underbrannmester Stener Knem.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.37

  Brann i båt i Sandefjord: En person om bord

  Nødetatene rykker etter melding om brann i en båt i Sandefjord. En person skal være om bord i båten. – HRS koordinerer, melder politiet. Saken oppdateres.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.37

  Båtbrann i Sandefjord: En person om bord

  Nødetatene rykker ut til Sandefjord etter melding om brann i en båt på Torgerskjæra. En person er om bord i båten, opplyser politiet. Vedkommende skal være reddet over i en annen båt. Hovedredningssentralen koordinerer.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.37

  Sandefjord: Brann i båt med person ombord

  Politiet og hovedredningssentralen har rykket ut.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.32

  To varetektsfengslet etter drapsforsøk i Stavanger

  Mannen og kvinnen som er siktet for drapsforsøk etter en alvorlig voldshendelse i Stavanger forrige helg, er varetektsfengslet i fire uker.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.31

  Må betale 129.000 etter promillekjøring

  En mann i 30-årene fra Skien er dømt til å betale en bot på 129.000 kroner i bot, etter at han ble tatt med 0,3 i promille. Hendelsen skjedde lørdag formiddag for en måned siden. Mannen ble i tillegg dømt til 15 dagers betinget fengsel, og må vente tilsvarende antall måneder før han kan ta lappen på nytt. Mannen har forklart at han trenger førerkort i jobbsammenheng og for å følge opp barn på fritidsaktiviteter, men retten synes ikke dette var god nok grunn for å beholde førerkortet. Utgangspunktet for bøter etter promillekjøring er at boten skal være 1,5 ganger brutto månedsinntekt og bare i sjeldne tilfeller under 10?000 kroner. Hvis du for eksempel tjener 500?000 kroner i året, er utgangspunktet en bot på 62?500 kroner. Bøtestørrelsen på 1,5 ganger månedsinntekt er imidlertid et utgangspunkt. Særlig for de med lav inntekt og svak økonomi kan boten bli lavere, opplyser Lovdata på sine nettsider.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.20

  Oliver Lovrenski om «Da vi var yngre»-suksessen: – Nå blir det TV-serie!

  Den nå 20 år gamle forfatterkometen Oliver Lovrenski avslører at han jobber med manus til en TV-serie basert på oppvekstromanen «Da vi var yngre».

 • Onsdag 12. juni kl. 11.20

  Oliver Lovrenski om «Da vi var yngre»-suksessen: – Nå blir det TV-serie!

  Den nå 20 år gamle forfatterkometen Oliver Lovrenski avslører at han jobber med manus til en TV-serie basert på oppvekstromanen «Da vi var yngre».

 • Onsdag 12. juni kl. 11.20

  Skadet sprinkelhode - Store mengder vann på ungdomsskole

  – Vi har rykket ut til en skole i Ullensaker etter melding om at et sprinkelhode skal være skadd, skriver politiet på X. Dette skal ha forårsaket større mengder vann. – Brannvesenet jobber med skadeforebygging, og vi avdekker hva som har skjedd.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.17

  Skuffa bondelagsleder kritiserte politikerne

  Stortingets behandling av bøndenes inntektsberegning i april var preget av politikere med sterke markeringsbehov fremfor vilje til kompromiss. – Jeg har sjeldent vært mer skuffa over hvor mye partiene på Stortinget klarte å rote det til for seg sjøl og oss bønder. Det sa leder Bjørn Gimming fra talerstolen under onsdagens åpning av årsmøtet til Norges Bondelag. – Det ble en oppvisning i markeringspolitikk på ytterpunktene. Det kaller jeg dårlig politisk håndtering, utdyper Gimming til NRK. Han er klar på at inntektskampen til bonden ikke er over, selv om Stortinget stemte for et tallgrunnlag og en opptrappingsplan som sier at inntektsgapet skal tettes. Bondelagslederen manet til en markedsregulering som sørger for at også bonden får sitt, som for eksempel at storfebonden ikke skulle tape for mye dersom grillsesongen går dårlig: – Det tar tre år å fôre frem en okse. Får vi en dårlig grillsesong, vil forbrukeren kjøpe mindre grillmat, sier han til NRK, og fortsetter: – Markedsreguleringssystemer som balanserer forbrukerens etterspørsel med det tilbudet vi har, er helt avgjørende for at du skal kunne ha en god pris til bonden.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.16

  Minst 41 døde i brann i boligblokk i Kuwait, ifølge landets visestatsminister

  Minst 41 mennesker er døde og over 40 er skadet etter en brann i en boligblokk i Mangaf sør i Kuwait, opplyser landets visestatsminister.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.14

  Støtter villreinsenter

  Regionrådet i Setesdal støtter planene til Valle kommune om et villreinsenter i kommuneb. Varaordfører Margit Dale (Sp) presenterte i formiddag ideen om et opplevelsessenter. – Et slikt senter vil styrke hele dalen og er et godt initiativ, sa Hans Blattmann, som er leder for regionrådet.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.13

  Røykutvikling i semi-trailer - Oslofjordtunnelen stengt

  Det er ikke lenger røykutvikling fra en lastebil i Oslofjordtunnelen, melder nødetatene. Kjøretøyet står fremdeles i tunnelen, på Drøbakssida, opplyser brannvesenet. Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.13

  Oslofjordtunnelen delvis åpent etter røykutvikling

  Oslofjordtunnelen er delvis åpen igjen etter at en lastebil fikk røykutvikling. Tunnelen er stengt i retning Drøbak på grunn av opprydningsarbeid. Tunnelen var stengt i begge retninger en periode frem til lastebilen kunne berges. Branntilløp ble slukka raskt av sjåføren selv.

 • Onsdag 12. juni kl. 11.13

  Oslofjordtunnelen åpent etter røykutvikling

  Oslofjordtunnelen er åpen igjen etter at en lastebil fikk røykutvikling. Tunnelen var stengt i en periode frem til lastebilen kunne berges. Branntilløp ble slukka raskt av sjåføren selv.