Nyheter:

 • Mandag 15. april kl. 23.53

  – Står ovenfor en potensiell flerfrontskrig

  Hele verdens øyne er rettet mot Midtøsten. Hvordan vil konflikten mellom Iran og Israel påvirke krigen i Gaza?

 • Mandag 15. april kl. 23.36

  Iran-angrepet: Dette har skjedd mandag

  Verdenslederne har bedt Israel hindre eskalering. De vil straffe Iran, men skal ikke ønske fullskala krig.

 • Mandag 15. april kl. 22.58

  Danmark og Sverige: Mål av Schjelderup og Botheim

  Andreas Schjelderup ble kampens store spiller da han sikret 1-0-seier for Nordsjælland borte mot Silkeborg i dansk fotball mandag.

 • Mandag 15. april kl. 22.53

  Norsk Netflix-serie topper mest sett-liste globalt

  «Midtsommernatt» er akkurat nå nummer én, ifølge Flixpatrol. Det feirer regissøren med en GT.

 • Mandag 15. april kl. 22.42

  Kveldens fotballkamper i 1. divisjon

  Levanger spilte borte mot Bryne og vant 0-1. Kampens eneste mål kom før det første minuttet var spilt, og det var Sanel Bojadzic som scoret for Levanger. Laget leder nå tabellen med 7 poeng. Ranheim fikk det tøffere i Moss og gikk på et 2-1-tap. Moss ledet 2-0 nesten til slutt, men i det 88. minutt reduserte Bendik Bye for Ranheim.

 • Mandag 15. april kl. 22.39

  Sjå Vestlandsrevyen 22.55

  Brannspelar Ulrik Mathisen fekk hjerneristing og blei sendt frå Viking stadion i ambulanse i går. Men no går det betre. Progamleiar er Jan Børge Leirvik

 • Mandag 15. april kl. 22.38

  Meteorologene med nedslående vårmelding

  Sol og ti grader i Sør-Norge, men ikke legg fra deg ulla helt ennå hvis du skal være ute lenge. Våren lar vente på seg.

 • Mandag 15. april kl. 22.33

  Brann i materialer på Mariero

  Politiet fikk mandag kveld melding om brann i noe treverk eller materialer utenfor byggevarehandelen Byggmakker på Mariero i Stavanger. Det skal ikke være fare for spredning, og nødetater er på stedet. Brannvesenet melder at brannen ble slukket raskt.

 • Mandag 15. april kl. 22.14

  Slagsmål i Bergen

  Det har vore eit slagsmål i Nedre Korskirkeallmenningen i Bergen. Politiet har vore på staden. Politiet skreiv på X at dei hadde kontroll på circa 10 personar på staden og på antatt mistenkt. Det er uklart kva bakgrunnen for slagsmålet var. Ein person blei bortvist frå området. Det er ikkje meldt om personskade.

 • Mandag 15. april kl. 22.01

  Sko solgt for 5,3 millioner kroner: – Helt vilt

  – Det er vanskelig å rettferdiggjøre den prisen, sier Hanna Helsø (25), som selv eier over 400 par med sneakers.

 • Mandag 15. april kl. 21.52

  Palmer-show og parodisk straffekrangel - Chelsea-stjernen tangerte Haaland

  (Chelsea - Everton 6–0) Sesongens store Chelsea-spiller, Cole Palmer (21), fortsetter å levere varene. Kun Erling Braut Haaland (23) har scoret like mange ligamål denne sesongen.

 • Mandag 15. april kl. 21.48

  Jasper Silva Torkildsen til sykehus for CT-sjekk

  Start-keeper Jasper Silva Torkildsen måtte ut på båre i første omgang etter å ha kollidert med en Mjøndalen-spiller. – Jasper er på sykehuset nå og tar CT-scan, så håper vi alle at det går bra, sier Start-trener Azar Karadas til NRK etter kampen.

 • Mandag 15. april kl. 21.43

  Forskerne overrasket: - Det som skjer, er helt nytt

  Korallrev over hele verden blekner – samtidig. Nå frykter forskerne at mange av revene ikke vil overleve denne krisen.

 • Mandag 15. april kl. 21.34

  Rykket ut etter melding om smell i Elverum

  Mandag kveld rykket alle nødetater ut til en adresse i Elverum etter melding om smell. Det skriver Østlendingen. Ifølge politiet skal det ha vært en gassbeholder som eksploderte i en leilighet. Operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Jannicke Silseth Eide, opplyser at én person er fraktet til legevakt for sjekk. Det er større materielle skader i boligen etter eksplosjonen.

 • Mandag 15. april kl. 21.24

  Storhamar vant første finalekamp mot Vålerenga

  Storhamar vant 5-1 hjemme mot Vålerenga i den første finalekampen i NM-sluttspillet mandag kveld. Det var tidligere Vålerenga-spiller Villiam Strøm som sørget for 1-0 til hjemmelaget etter ti minutter i første periode, før Samuel Solem satte 2-0 like etterpå. Vålerenga satte inn en redusering tidlig i andre periode, men Stohamar fortsatte storspillet og sørget for at det sto 4-1 på slutten av perioden. Kampen endte 5-1 etter én scoring fra Tommy Hjelm i tredje periode. Det neste oppgjøret i finaleserien mellom klubbene spilles onsdag.

 • Mandag 15. april kl. 21.24

  Nå er det banket gjennom: Blir frisør-skjenking i Sandnes

  I kveld vedtok kommunestyret i Sandnes å gi grønt lys for frisørsalonger, tatoveringssalonger og bokhandlere i Sandnes kan søke om skjenkebevilling. Dermed kan frisør Samer Ammouri, som NRK tidligere har omtalt, søke om skjenkebevilling. Ifølge Sandnesposten var temperaturen høy under behandlingen av saken i kommunestyret. Opposisjonspartiene ønsket at saken skulle utsettes i påvente av en høringsrunde. Dette forslaget falt.

 • Mandag 15. april kl. 21.21

  Patrick Thoresen scoret: Storhamar startet finalefesten

  (Storhamar – Vålerenga 5-1) 40 år gamle Patrick Thoresen dominerte og Storhamar vant den første NM-finalen klokkeklart.

 • Mandag 15. april kl. 21.18

  Sterkt bortepoeng av Egersund

  Det ble nesten en liten bombe på Gjemselund i kveld, da hjemmelaget og opprykksfavoritt Kongsvinger tok imot nyopprykkede Egersund. Bortelaget ledet til langt inn i overtiden, men Joel Nilsson sørget for at kampen til slutt endte 3-3. Heine Åsen Larsen (2) og Andreas Helmersen scoret målene for Egersund. Sandnes Ulf tok sin første seier i årets 1. divisjon, da de slo Raufoss 2-0 hjemme. Bryne tapte 0-1 hjemme mot Raufoss.

 • Mandag 15. april kl. 21.14

  Enkelt forklart: Dette skjer i Midtøsten nå

  Verden holder pusten etter Irans angrep mot Israel. Dette bør du vite.

 • Mandag 15. april kl. 21.12

  Terrorsaken: Hemmelig ansatt vitnet i forkledning

  Bare noen få personer fikk være til stede under den hemmelige forklaringen.

 • Mandag 15. april kl. 21.10

  Kongsvinger berget poeng mot Egersund

  Kongsvinger ble liggende under 1–3 mot Egersund, men en overtidsscoring sørget for at det ble 3–3 mellom lagene i 1. divisjon mandag kveld. Innbytter Adem Güven ble byttet inn etter rundt 70 minutter, og like etterpå satte han inn reduseringen med sin 2-3-scoring. Joel Nilsson berget poeng for hjemmelaget da han utlignet til 3–3 ett minutt på overtid.

 • Mandag 15. april kl. 21.03

  Raufoss tapte mot Sandnes Ulf

  Raufoss tapte 0-2 borte mot Sandnes Ulf i tredje runde av 1. divisjon i fotball mandag kveld. Raufoss står foreløpig med ett poeng i ligaen, og ligger på en 15. plass. Neste kamp for Raufoss spilles på hjemmebane mot Bryne.

 • Mandag 15. april kl. 20.58

  Fikk 60.000 kr i bot

  I en større kontroll på Berkåk ble 178 tunge- og to lette kjøretøy stanset i dag. Kontrollen avdekket at en av lastebilsjåførene drev med godstransport uten nødvendig løyve. For dette ble transportøren ilagt en bot på 60.000 kr.

 • Mandag 15. april kl. 20.57

  Slutt: Mjøndalen 1–1 Start

  Alagie Sanyang sendt Start i ledelsen etter en drøy halvtime, men tidligere Start-spiller Mathias Bringaker utlignet like etterpå. Start hadde flere store sjanser i andre omgang uten at de klarte å omsette sjansene i mål. Før Start tok ledelsen måtte Jasper Silva Torkildsen byttes ut med hodeskade. Også Alagie Sanyang måtte forlate banen med skade like før pause. Start har ett poeng og ligger sist på tabellen etter tre kamper i 1. divisjon.

 • Mandag 15. april kl. 20.52

  Kjempeopptur for Lyn foran Ullevaal-festen: – Jeg er veldig stolt

  (Aalesund – Lyn 0–3) Lyn knuste opprykkskandidat Aalesund. Oslo-klubben passerte Vålerenga på tabellen

 • Mandag 15. april kl. 20.51

  Færøyene-proff Emil Grønn Pedersen scoret i tredje kamp på rad

  Før årets sesong tok tidligere Start-spiller Emil Grønn Pedersen (26) det utradisjonelle valget å prøve utenlandsproffdrømmen på Færøyene. I mandagens kamp vant Vestur 07 2–1 borte mot Toftir, etter mål og målgivende av Pedersen. Trønderen Filip Brattbakk scoret det andre målet for Vestur 07. Etter to målløse kamper har Pedersen scoret i tre strake kamper. Han står nå med tre mål og to målgivende pasninger på fem kamper i den færøyske eliteserien. Les mer om livet til Grønn Pedersen på Færøyene i saken under.

 • Mandag 15. april kl. 20.49

  Blir ny daglig leder i Arendal eiendom

  Styret i Arendal eiendom KF har ansatt Benth Eik som ny daglig leder i foretaket, skriver de i en pressemelding. – Vi er svært fornøyde med ansettelsen av Benth Eik som har en sterk faglig bakgrunn og erfaring, samtidig som han er sterkt motivert for de viktige oppgavene Arendal eiendom står overfor, forteller styreleder Vanja Grut. Benth har siden 2013 ukependlet til Oslo hvor han siden 2015 har vært adm.dir. for OBOS Block Watne AS. – Etter elleve år med reisevirksomhet, ser jeg fram til å begynne som daglig leder i Arendal Eiendom KF. I samarbeid med ansatte og tillitsvalgte, er målet å bidra til fortsatt vekst og bærekraftig utvikling i Arendal. Byens forbedrede omdømme, delvis på grunn av Arendalsuka og det kommende batteriprosjektet i regionen, gjør lokalt arbeid attraktivt, sier Eik i pressemeldingen. Det var 18 kandidater som søkte stillingen. Benth vil tiltre stillingen i løpet av høsten 2024.

 • Mandag 15. april kl. 20.41

  Beruset sjåfør i Stavanger

  En bilist er kontrollert etter mistanke ruskjøring på Ytre Tasta i Stavanger i kveld. Det viste seg at føreren var beruset og ble fremstilt for nødvendig prøver. Det blir opprettet sak, skriver politiet i politiloggen.

 • Mandag 15. april kl. 20.34

  Ny nordmann debuterer på PGA-touren

  Den norske golfspilleren Herman Wibe Sekne har fått en sponsorplass til neste ukes PGA-turnering i golf i Den dominikanske republikk.

 • Mandag 15. april kl. 20.21

  Brenna har svart kontrollkomiteen: – Jeg har gitt relevante opplysninger

  – Jeg mener jeg har gitt relevante, supplerende opplysninger, skriver Tonje Brenna (Ap) til komiteen som undersøker om hun brøt informasjonsplikten i habilitetssaken.

 • Mandag 15. april kl. 20.14

  Våpenansvarlig for «Rust»-filmen dømt for uaktsomt drap

  Hannah Gutierrez-Reed, som var våpenansvarlig under innspillingen av «Rust», er dømt til 18 måneders fengsel for uaktsomt drap.

 • Mandag 15. april kl. 20.11

  Mann utsatt for vold – mulige skuddskader

  Politiet har rykket ut til Bryn i Oslo etter melding om at en mann er utsatt for vold. Han har «skader som samsvarer med skuddskader,» skriver politiet på X. De sier de har lite informasjon per nå. Mannen er kjørt til sykehus. Skadeomfanget er ikke avklart, men mannen var bevisst da han ble kjørt i ambulansen. Politiet jobber nå stedet og i nærområdet.

 • Mandag 15. april kl. 20.10

  Tenåring skutt i Oslo - politiet jakter gjerningsperson

  Tenåringen er alvorlig skadet, men utenfor livsfare. Politiet leter etter to mørkkledde unge menn.

 • Mandag 15. april kl. 20.08

  Bortviste mann fra tunnel

  Mandag kveld fikk politiet melding om en mørkkledd mann som oppholdt seg i Vadfosstunnelen i Kragerø. Mannen befant seg omtrent midt inne i tunnelen der han angivelig fiklet med noe. En patrulje rykket ut til stedet og traff på en mann i 60-årene som ble bortvist fra tunnelen.

 • Mandag 15. april kl. 19.57

  Pause: Mjøndalen 1–1 Start

  Alagie Sanyang sendt Start i ledelsen etter en drøy halvtime, men tidligere Start-spiller Mathias Bringaker utlignet like etterpå. Før Start tok ledelsen måtte Jasper Silva Torkildsen byttes ut med hodeskade. Også Alagie Sanyang måtte forlate banen med skade like før pause.

 • Mandag 15. april kl. 19.55

  To frastjålne MC-hjelmer

  Politiet har fått melding om to MC-hjelmer som ble frastjålet ved parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret Kvadrat i Sandnes. Hansker som lå i hjelmene er også borte. Kameraovervåkning er innhentet og sak opprettes, skriver politiet i deres logg.

 • Mandag 15. april kl. 19.35

  27 millioner til Frilager

  Utstyrsentralen Frilager får 27 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB. - Dette er helt fantastisk. Nå kan vi utvikle Frilager over hele landet og fortsette å legge til rette for at alle barn og unge skal få delta i samfunnet og ha mulighet til å være med på fritidsaktiviteter, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT som også er styreleder i Frilager ifølge en pressemelding. Frilager er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening, Norges speiderforbund og Friluftsrådenes Landsforbund, med mål om å gjøre friluftsliv enkelt og tilgjengelig for alle. Frilager er en utleieportal av turutstyret til organisasjonene. Både organisasjoner, lag, skoler, bedrifter, foreninger og enkeltpersoner kan låne utstyr. Foreløpig er Frilager etablert i Rogaland, men målet er at utstyrssentralen skal spre seg til hele landet.

 • Mandag 15. april kl. 19.32

  Knuste glass i busskur

  En person har knust en glassrute i et busskur ved Stokke kirke i Arendal. Politet har lett etter gjerningspersonen, men ikke truffet vedkommende.

 • Mandag 15. april kl. 19.30

  Se TV-sendingen direkte fra 19.45

  23.59 i kveld går fristen for å søke på høyere utdanning til høsten ut. Har studentene i Haugesund kontrollen? Se dette og mer til i TV-sendingen fra 19.45.

 • Mandag 15. april kl. 19.29

  Prins Harry tapte anken

  Prins Harry har tapt første ankerunde i saken der han utfordret avgjørelsen om å ta fra ham politibeskyttelse når han er hjemme i Storbritannia.

 • Mandag 15. april kl. 19.29

  Jasper Silva Torkildsen må ut på båre

  Start-keeper Jasper Silva Torkildsen må byttes ut etter et sammenstøt med en Mjøndalen-spiller. Torkildsen var tydelig fortumlet og blødde fra hodet. Han ble trillet ut på båre etter 29 minutter. Reservekeeper Mats Viken ble byttet inn. Stillingen i kampen mellom Start og Møndalen er 0–0.

 • Mandag 15. april kl. 19.28

  Sjå Vestlandsrevyen klokka 19.45

  Over 100 bilførarar kan ha fått feilaktige fartsbøter i Sagvåg på Stord – nokon kan til og med ha mista lappen.

 • Mandag 15. april kl. 19.20

  Her lever sju av ti barn i fattigdom – åpner familiesenter

  Røde Kors åpner sitt tredje familiesenter i Oslo. Dette er en del av en større satsing organisasjonen har for å hjelpe barn og barnefamilier. Denne gangen åpner de et nytt senter på Grønland. I området bor det mange barn i lavinntektsfamilier. På nedre Tøyen lever sju av ti barn i fattigdom. Og like ved på Grønland lever halvparten av barna i fattigdom. På familiesenteret kan barn og foreldre delta på aktiviteter, bli kjent med andre familier og spise sammen, sier daglig leder i Oslo Røde Kors, Astrid Solberg. – Når barna kommer hit, så er de ofte sultne. Og de er glad for å få et måltid mat. Og noen vil gjerne ha med seg rester hjem også. I 2022 vokste 17.000 barn opp i lavinntektsfamilier i Oslo.

 • Mandag 15. april kl. 19.20

  Åpner nytt familiesenter på Grønland

  Røde Kors åpner sitt tredje familiesenter i Oslo. Dette er en del av en større satsing organisasjonen har for å hjelpe barn og barnefamilier. Denne gangen åpner de et nytt senter på Grønland. I området bor det mange barn i lavinntektsfamilier. På nedre Tøyen lever sju av ti barn i fattigdom. Og like ved på Grønland lever halvparten av barna i fattigdom. På familiesenteret kan barn og foreldre delta på aktiviteter, bli kjent med andre familier og spise sammen, sier daglig leder i Oslo Røde Kors, Astrid Solberg. – Når barna kommer hit, så er de ofte sultne. Og de er glad for å få et måltid mat. Og noen vil gjerne ha med seg rester hjem også. I 2022 vokste 17.000 barn opp i lavinntektsfamilier i Oslo.

 • Mandag 15. april kl. 19.19

  – Kan bli lurt til å gi bort arvesølvet

  – Norge er en gullgruve for EU i jakten på mye mer fornybar energi før 2030, men vi kan ikke lenger akseptere at EU overkjører oss uten at vi forstår hva vi er med på. Det sier gruppeleder for INP i Nordland fylkesting, Bente Iren Hanssen i en melding. Hun mener et minimumskrav er at alle EU-høringer blir oversatt til norsk. Bakgrunnen for utspillet fra INP er EUs høring av den nye versjonen av det såkalte fornybardirektivet i EU. Der stilles det nye og større krav til produksjon av ren, fornybar energi fra medlemslandene og EØS-landene. – Kravene innebærer en langt større produksjon av fornybar energi, og bedre forsyningssikkerhet i Europa. Før vi vet ordet av det kan prisene på strøm stige betydelig i Norge. Det kan være at vi uansett blir nødt til å følge det nye direktivet her til lands, men vi må i alle fall være klar over hva som står i høringen vi svarer på, mener Hanssen.

 • Mandag 15. april kl. 18.58

  Krisescenario: – Vil lamme en global økonomi

  Skulle det viktige Hormuzstredet bli en brikke i Midtøsten-konflikten, er det et tegn på desperasjon, tror oljeanalytiker.

 • Mandag 15. april kl. 18.58

  Analytiker om krisescenario i Iran: – Siste punkt på listen

  Oljeprisen holder seg stabil etter helgens uroligheter i Midtøsten. Oljeanalytiker mener det er lite sannsynlig at Israel går etter Irans oljeinfrastruktur ved et eventuelt motangrep.

 • Mandag 15. april kl. 18.52

  Uvær stanser deler av flytrafikken i Europa

  Storm, lyn og hagl stanser over 180 flyavganger til og fra Schiphol ved Amsterdam.

 • Mandag 15. april kl. 18.49

  1. divisjon: Ranheim og Levanger med bortekamper

  Både Ranheim og Levanger spiller fotballkamp i kveld. Begge lagene har bortekamp og kampstart er kl. 19.00. Ranheim møter Moss, mens Levanger møter Bryne.

 • Mandag 15. april kl. 18.38

  TV 2: Løkberg brakk ankelen: – Jeg har det blytungt

  Viking-profil Kristoffer Løkberg er sønderknust etter at han fikk påvist et brudd i ankelen etter en Viking 2-kamp mandag. – Akkurat nå prøver jeg å finne motivasjon. Jeg har det blytungt, sier Løkberg til TV 2 og tar til tårene. Det var fem minutter inn i Viking 2s 2-1-seier hjemme over Jerv at det gikk galt for NRK-eksperten. – En god gammeldags grisetakling bakfra. Hvordan han ikke ble utvist, må du spørre dommeren om, sier Løkberg. TV 2 gjorde som de fikk beskjed om, men dommer Amir Ajjour har ikke besvart kanalens henvendelser. (NTB)

 • Mandag 15. april kl. 18.32

  Ankelbrudd for Kristoffer Løkberg: – Lyver hvis jeg sier jeg har det bra

  Viking-spilleren bekrefter skaden selv.

 • Mandag 15. april kl. 18.31

  Irans angrep: – En kjempeboost for Netanyahu

  Angrepet mot Israel kan gjøre at den omstridte statsministeren vinner internasjonal gunst. Spørsmålet er hva han velger å gjøre videre.

 • Mandag 15. april kl. 18.21

  Elsparkesyklist stoppet i Nittedal – kjørte i 90 km/t

  En person er anmeldt for å ha kjørt elsparkesykkel fortere enn bilene på en hovedvei i Nittedal. Fartsgrensen på veien er 80 kilometer i timen. – Det er klart at det i seg selv er farlig å kjøre mer enn fire ganger så fort som det som er lov på elsparkesykkel, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas til NTB. Politiet ble mandag ettermiddag oppmerksom på en elsparkesykkel som kjørte på en sykkelvei i Nittedal. Den kjørte fortere enn bilene på hovedveien, og ifølge operasjonslederen skal føreren ha kjørt i 90 km/t. Føreren, en mann i 20-årene, ble stanset av politiet, og han er anmeldt for både råkjøringen og forulemping av politiet. – Han oppførte seg ufint da han ble stoppet, sier Aas. El-sparkesykkelen er tatt i beslag, opplyser politiet i Øst på X. (NTB)

 • Mandag 15. april kl. 18.20

  Barth Eide advarer Israel mot å angripe Iran

  – Det vil være uklokt av Israel å angripe mål i Iran nå, og det vil ikke kunne forsvares med henvisning til folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

 • Mandag 15. april kl. 18.15

  Tysk Besseberg-venn: – Sjokkert og skuffet

  Den tidligere IBU-toppen Peter Bayer (84) har mistet all tro på rettferdighet etter at Anders Besseberg (78) ble dømt til over tre års fengsel for grov korrupsjon.

 • Mandag 15. april kl. 17.57

  El-sparkesyklist stoppet av politiet – skal ha kjørt i 90 km/t

  Mannen i 20-årene i Nittedal er anmeldt og elsparkesykkelen er beslaglagt.

 • Mandag 15. april kl. 17.57

  Elsparkesyklist stoppet av politiet – skal ha kjørt i 80 km/t

  Mannen i 20-årene i Nittedal er anmeldt og elsparkesykkelen er beslaglagt.

 • Mandag 15. april kl. 17.57

  Logan Paul skal bli pappa

  Logan Paul blir pappa. Det skriver youtube-stjernen på instagram

 • Mandag 15. april kl. 17.55

  Kjørte inn i flere biler

  Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Sandefjord. En bil har kjørt inn i flere parkerte biler, melder politiet på X. Det skal være en person i bilen, men ingen i de parkerte bilene. Fører av bilen er oppegående, men bilen har store skader. Ved 18.30-tiden opplyser politiet at bilen hadde krasjet borti tre parkerte biler på en parkeringsplass. Føreren er kjørt til sykehus med ambulanse. Skadeomfanget er ukjent, men vedkommende er mistenkt for promillekjøring, opplyser politiet. Førerkortet til sjåføren, en mann i 50-årene, ble besluttet beslaglagt. Bilen er hentet av bergingsbil og politiet har opprettet sak på forholdet.

 • Mandag 15. april kl. 17.55

  Jerv tapte på bortebane

  Jerv tapte 1–2 på bortebane mot Viking 2 i 2. divisjon. Felix Schröter reduserte for Jerv i det 75. minutt etter at Viking 2 scoret to kjappe mål i første omgang.

 • Mandag 15. april kl. 17.49

  Disse er i lagoppstillingen til Start mot Mjøndalen

  Start har kommet dårlig i gang denne sesongen med to tap i serien og de er ute av cupen. Mandag klokken 19 møter Start Mjøndalen på bortebane. Mathias Grundetjern starter sin første kamp for sesongen etter å ha slitt med skade i sesongoppkjøringen. Disse er i Starts lagoppstilling (4–3–3): Jasper Silva Torkildsen Sander Sjøkvist, Sivert Sira Hansen, Nicolas Pignatel Jenssen Fabian Ness Kaya Makosso, Jesper Gregersen, Eirik Schulze Mathias Grundetjern, Alagie Sanyang, Salim Nkubiri

 • Mandag 15. april kl. 17.47

  Båt med fisketuristar gjekk ned i Øygarden

  Ein fritidsbåt med fisketuristar sokk i området Øygarden. To redningsskøyter og ein brannbåt rykka til området. Dei tyske turistane hadde gått over i den andre båten som ikkje tok inn vatn, og då brannbåten kom vart personane tatt med til land. Det vart ikkje meldt om personskade.

 • Mandag 15. april kl. 17.47

  Båt med fisketuristar held på synke i Øygarden

  Det har kome melding at ein fritidsbåt med fisketuristar er i ferd med å synke i området Øygarden. Det skriv HRS Sør-Norge på X. To redningsskøyter og ein brannbåt på veg til området.

 • Mandag 15. april kl. 17.46

  Fritidsbåt er i ferd med å synke i Øygarden

  Hovedredningssentralen i Sør-Norge melder om en fritidsbåt med fisketurister som er i ferd med å synke i området Øygarden. To redningsskøyter og en brannbåt på vei til området.

 • Mandag 15. april kl. 17.45

  Trafikkulykke i Tønsberg

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Re i Tønsberg kommune. En bil har kjørt ut og havnet ute på et jorde. Fører av bilen har ingen synlige skader, men fremstår beruset, skriver politiet på X. Det var ingen andre personer i bilen. Fører, en mann i 20-årene, ble sjekket av ambulanse på stedet. Politiet opplyser at mannen ikke er skadet, men mistenkes for promillekjøring og fremstilles for nødvendige prøver. Bilen ble hentet av bilberger.

 • Mandag 15. april kl. 17.45

  Fisketurister reddet fra synkende båt

  Båten med fisketurister sank i området Øygarden. Like før klokken 18 ble turistene hentet over i en annen båt.

 • Mandag 15. april kl. 17.37

  Meløy Energi bytter navn

  Konsernet Meløy Energi Holding AS endrer navn på sine selskaper. Det melder selskapet på sine nettsider. Årsaken er navneendringene er kravet fra myndighetene om at et nettselskap i et energikonsern ikke lenger kan ha samme eller lignende navn som morselskapet og annen konkurranseutsatt virksomhet i konsernet. Meløy Energi Holding endrer derfor navn til Lysvatn Holding. Meløy Energi endrer navn til Lysvatn AS Meløy Nett endrer navn til Meløy Energi AS. Alle disse endringene er kun en navneendring og selskapene vil beholde samme organisasjonsnummer og banknummer som før.

 • Mandag 15. april kl. 17.33

  Person påkjørt av hjullaster i arbeidsulykke

  Politi og ambulanse er på Valle i Oslo hvor en arbeider har blitt påkjørt av en hjullaster. Det sier operasjonsleder i politiet,Tor Gulbrandsen. – Det fremstår nå som at dette er en åpenbar ulykke og ikke noe kriminelt eller en ønsket handling. Personen ble truffet i beinet. – Det kan være alvorlige skader, men det er litt tidlig å si. Klokken 18:31 melder politiet om at personen er fraktet til sykehus og behandles for mulige knusningsskader i benet.

 • Mandag 15. april kl. 17.32

  Strømmestiftelsen får 565 millioner kroner i støtte

  Hjelpeorganisasjonen Strømmestiftelsen har mottatt en pengestøtte på 565 millioner kroner fra Norad, som er direktoratet for utviklingssamarbeid. Støtten skal gjelde for de fem neste årene og skal gå til å bekjempe fattigdom. – Det er den største støtten vi har fått noen gang, og legger et veldig godt grunnlag for å drive aktivitetene våre ute. Det sier generalsekretær i Strømmestiftelsen, Erik Lunde til Fædrelandsvennen som omtalte saken først. Norad har besluttet å øke rammeavtalen de hadde med Strømmestiftelsen med 27 prosent. Avtalen skal sikre at Strømmestiftelsen skal nå 350 000 deltakere og at 95 250 barn skal få begynne på skole, ifølge avisen.

 • Mandag 15. april kl. 17.30

  Barth Eide: Norge og Ukraina er enige om sikkerhetsavtale

  – Vi skal inngå en avtale som forankrer vårt tette sikkerhetspolitiske samarbeid, sier utenriksminster Espen Barth Eide.

 • Mandag 15. april kl. 17.26

  Kaskis dramatiske avskjed

  Kari Elisabeth Kaskis SV-exit kommer ikke overraskende på folk i et parti der venstrefløyen får et stadig sterkere grep om makten.

 • Mandag 15. april kl. 17.25

  Høgre dekker tur til København

  Byrådsleiar i Bergen, Christine Meyer (H), opplyser at Bergen Høgre betaler ein tur til København i staden for at denne blir dekka av kommunen. Bakgrunnen, skriv ho, er at ungdomskriminaliteten har auka med 40 prosent på eitt år i Bergen, og at Bergen Høgre difor tok kontakt med leiinga i dei største byane for å spørje om dei var interesserte i å besøke København. Dette for å lære om korleis dei jobbar motarbeide og førebygge av ungdoms- og gjengkriminalitet. Fleire parti har, ifølge Meyer, stilt spørsmål om turen burde vore dekka av Høgre som parti eller av kommunen. Høgre kom først fram til at turen hadde stor nytte for kommunen, men har no gitt tilbod om å dekke kostnadene til turen. Meyer har tidlegare halde hemmeleg informasjon om turen. Ho meinte då at dokumenta var intern kommunikasjon i høvesvis byrådsavdelinga og Høgre.

 • Mandag 15. april kl. 17.24

  Moelven permitterer flere ansatte

  Moelven Limtre AS sendte mandag ut permitteringsvarsel til 22 ansatte. Det opplyser bedriften selv i en pressemelding. De fleste av de berørte vil bli delvis permittert. Bedriften skriver at de permitterer på grunn av lav aktivitet i prosjektmarkedet.

 • Mandag 15. april kl. 17.14

  Blir ikkje asfaltert

  Det er ikkje sett av midlar til å asfaltere lengre strekningar på fylkesvegane i Setesdal i år. Det skriv avisa Setesdølen. Det blir kun lappa og reparert der det er behov. I fjor vart fylkesveg 405 mellom Vatnestrøm og Vegusdal prioritert, og fekk ny asfalt. – Det vart trekt inn ei kontrakt i austre del av området vårt i fjor, som gjorde at me fekk litt ekstra. Dette blir tatt igjen i år, seier byggjeleiar Arild Tveit i Agder fylkeskommune med området nedre Setesdal til avisa.

 • Mandag 15. april kl. 17.11

  Tatt i 92 km/t i 50-sone

  Det ble gitt bøter til 12 bilførere etter en fartskontroll på fylkesvei 41 ved Hynnekleiv i Froland. En bilist ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt. Høyeste hastighet ble målt til 92 km/t i 50-sonen.

 • Mandag 15. april kl. 17.10

  SV-Kaski slutter i politikken: – Kjipt å skuffe mange

  Kari Elisabeth Kaski (SV) er sliten av intern strid. Hun gir seg på Stortinget etter valget neste år.

 • Mandag 15. april kl. 17.06

  Mulig trafikkuhell i Egersund

  Nødetatene har rykket ut etter en automatisk melding om trafikkuhell på E39 ved Heskestad i Egersund. Det er ingen informasjon enda utover dette, skriver politiet i deres logg. I en oppdatering klokka 17.44 skriver politiet at det ikke er noe trafikkuhell.

 • Mandag 15. april kl. 17.06

  Trafikkuhell i Egersund

  Nødetatene har rykket ut etter en automatisk melding om trafikkuhell på E39 ved Heskestad i Egersund. Det er ingen informasjon enda utover dette, skriver politiet i deres logg.

 • Mandag 15. april kl. 17.05

  SV-Kaski slutter i politikken: – Kjipt å skuffe mange

  Kari Elisabeth Kaski (SV) er sliten av intern strid. Hun gir seg på Stortinget etter valget neste år.

 • Mandag 15. april kl. 16.59

  Beruset sjåfør stanset i Holmestrand

  En mann i 40-årene kan vente seg en reaksjon fra politiet etter en kjøretur ved Hellemoen i Holmestrand mandag ettermiddag. Politiet fikk først melding om en utforkjøring, og da de kom til stedet viste det seg at sjåføren langt fra var edru. – Han var uskadd, men god og full, opplyser operasjonsleder Marianne Stabell Mørch i Sør-Øst politidistrikt. Bilen sto på utsiden av veien og var ikke til hinder for annen trafikk. Mannen fremstilles for nødvendige prøver.

 • Mandag 15. april kl. 16.59

  Beruset sjåfør stanset i Holmestrand – pågrepet for ulovlig opphold

  En mann i 40-årene kan vente seg en reaksjon fra politiet etter en kjøretur ved Hellemoen i Holmestrand mandag ettermiddag. Politiet fikk først melding om en utforkjøring, og da de kom til stedet viste det seg at sjåføren langt fra var edru. – Han var uskadd, men god og full, opplyser operasjonsleder Marianne Stabell Mørch i Sør-Øst politidistrikt. Bilen sto på utsiden av veien og var ikke til hinder for annen trafikk. Mannen fremstilles for nødvendige prøver. Ved 18.50-tiden opplyser politiet at føreren ble besluttet pågrepet da han ikke har lovlig opphold i Norge. Førerkortet han ble også beslaglagt. Bilen er hentet av bilberger.

 • Mandag 15. april kl. 16.51

  Brann i sikringsskap i Tesdalen

  Naudetatane er på veg til Tesdalen i Voss etter melding om brann i ein einebustad. Det skal ha brunne i eit sikringsskap, men brannen skal vera sløkt, opplyser politiet. Det er ikkje meldt om skadde personar. Meldinga kom klokka 16.44, klokka 17.04 var brannvesenet på staden. Klokka 17.40 var naudetatane ferdige på staden. Det er ikkje meldt om personskade, og politiet opprettar sak.

 • Mandag 15. april kl. 16.51

  Brann i einebusdal på Voss

  Naudetatane er på veg til Tesdalen i Voss kommune etter melding om brann i ein einebustad. Det skal ha brunne i eit sikringsskap, men brannen skal vera sløkt, melder politiet.

 • Mandag 15. april kl. 16.43

  Green Mountain endrer planene for datasenter på Kalberg

  Green Mountain endrer planene for datatsenteret på Kalberg, skriver Stavanger Aftenblad. Det blir ikke noe datasenter på Kalberg i Time med det første. Datasenter-selskapet Green Mountain har valgt å ikke gjennomføre sitt planlagte datasenter etter å ha søkt om dispensasjon for å starte prosjektet tidlig. Tidligere hadde de annonsert planer om å investere 50 milliarder kroner i senteret og garantert 500 faste arbeidsplasser. De nevnte også at et av verdens største teknologiselskaper var en potensiell kunde. – Vi har respekt for at dette må gjøres ordentlig, og vi tar til etterretning at det tar tid, sier Svein Atle Hagaseth, administrerende direktør i Green Mountain til Stavanger Aftenblad. Grunnen til at de avslår prosjektet er i stor grad motstanden mot søknaden om dispensasjon fra både Statsforvalteren og Rogaland fylkeskommune, samt andre myndigheter, ifølge avisa.

 • Mandag 15. april kl. 16.26

  Det saudiske fotballforbundet tar grep etter piskeskandale: – Sjokkert over de skammelige scenene

  Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er i sjokk over at Al-Ittihad-spiss Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter og skal nå gjennomgå regelverket.

 • Mandag 15. april kl. 16.19

  Hasardiøs kjøring endte med førerkortbeslag

  En 18 år gammel mann ble fotgjenger på stedet etter at politiet stanset ham i Sauherad mandag ettermiddag. I forkant hadde lovens håndhevere fått flere meldinger om at 18-åringen kjørte veldig stygt og angivelig hadde foretatt farlige forbikjøringer. Meldingene gikk også ut på at han nesten kolliderte flere ganger.

 • Mandag 15. april kl. 16.17

  Vant i Pantelotteriet: – Håper jeg har skrevet rett kontonummer

  En rogalending i 60-årene skulle bare ned på butikken for kjøpe lokalt brød på Joker’n. Vant 1 million kroner.

 • Mandag 15. april kl. 16.16

  Ulykke på Fredrikstadbrua

  Det har vært en ulykke på Rv 110 på Fredrikstadbrua. Det er lange køer i begge retninger.

 • Mandag 15. april kl. 16.11

  Trafikkulykke i Braskereidfoss

  Mandag ettermiddag var det redusert framkommelighet på riksveg 2 ved Braskereidfoss etter en trafikkulykke mellom to kjøretøy. Det var en personbil og en lastebil som skal ha vært involvert i ulykka. Lastebilen forlot stedet før nødetatene ankom, og politiet søker etter lastebilen og ønsker kontakt med sjåføren. Ingen ble skadet i ulykka.

 • Mandag 15. april kl. 15.56

  Telenor-direktør avviser at avgang er relatert til sjefsjobb

  Finansdirektøren sier jobbskiftet skyldes spennende globale muligheter, og avviser at det har noe å gjøre med konsernsjefprosessen i Telenor.

 • Mandag 15. april kl. 15.54

  Tar over for «Nytt på Nytt» i sommer

  Det nye programmet «Nytt på Nytt Quiz» med Christian Mikkelsen som programleder tar over for «Nytt på Nytt» i sommer

 • Mandag 15. april kl. 15.51

  Få lot bilen stå i morgenrushet

  Det var ikke mange som lot bilen stå for å unngå det varslede Ring 3-kaoset i Oslo mandag morgen. Ifølge foreløpige tall fra Fjellinjen var det 1,7 prosent færre bompasseringer mellom kl. 06 og 09 enn forrige mandag, eller drøyt 4.000 biler mindre. Ring 1 vil være snevret inn i seks uker. Fram til slutten av mai er bare ett kjørefelt åpent i hver retning i Tåsentunnelen fordi en bro over veien rett øst for tunnelen blir oppgradert. Statens vegvesen har oppfordret bilistene til å unngå Ring 3 eller velge alternativ transport.

 • Mandag 15. april kl. 15.31

  Fall på Wall Street – Trump-aksje stupte

  Trump Media-aksjen falt 18 prosent, etter nyheter om at selskapet åpner for å hente penger.

 • Mandag 15. april kl. 15.31

  Wall Street starter uken med oppgang – Trump-aksje stuper

  Trump Media-aksjen faller 15 prosent, etter nyheter om at selskapet åpner for å hente penger.

 • Mandag 15. april kl. 15.31

  Wall Street snur ned – Trump-aksje stuper

  Trump Media-aksjen faller 18 prosent, etter nyheter om at selskapet åpner for å hente penger.

 • Mandag 15. april kl. 15.30

  Foss brøt barriere: – Endelig sitter den!

  26 år gamle Tobias Foss leverte knallsterkt og vant mandagens åpningsetappe av sykkelrittet Tour of the Alps.

 • Mandag 15. april kl. 15.29

  Siste nytt i hysjpenge-saken

 • Mandag 15. april kl. 15.29

  Gullår for Thingnes Bø: Tjente over fem millioner

  Sesongen har vært en fulltreffer for trippel verdensmester Johannes Thingnes Bø (30).

 • Mandag 15. april kl. 15.27

  Sjekker branntilfelle i Stokke

  Brannvesenet har rykket ut etter melding om et mindre branntilfelle i Stokke mandag ettermiddag.

 • Mandag 15. april kl. 15.25

  Foss med knallsterk etappeseier: – Megadigg

  Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps. – Det var megadigg. Det er sånne ting man jobber mot, sier Foss til NRK. 26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia. Han vant foran Chris Harper og Esteban Chaves. Foss husker lite av oppløpet. – Det var egentlig å åpne tidlig og håpe på det beste. Jeg husker ikke så mye av det rett og slett, gliser han. Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager. – Jeg har funnet meg til rette i laget, men det er et bra statement etter å ha signert. Det gjør noe med mentaliteten til hele gjengen, sier Foss.

 • Mandag 15. april kl. 15.25

  Foss med knallsterk etappeseier: – For et nydelig sykkeløyeblikk

  Tobias Foss tok sin første seier for storlaget Ineos Grenadiers da han mandag ettermiddag viste muskler og vant åpningsetappen av Tour of the Alps. 26-åringen fra Vingrom spurtet fra en gruppe på fire mann mot slutten av etappen og trillet i ensom majestet over målstreken i Italia. – For et nydelig sykkeløyeblikk. Det der var Tobias Foss på sitt aller råeste, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen da seieren var sikret. 26-åringen vant foran Chris Harper og Esteban Chaves. Dette er nordmannens første proffseier som ikke er tempo. Tour of the Alps går over fem dager.

 • Mandag 15. april kl. 15.23

  Tror Nel-overraskelse kan gi kurshopp

  Nels kvartalsresultat kan bli pyntet av spesielle engangseffekter. Men utsiktene er fortsatt svake, mener analytiker.

 • Mandag 15. april kl. 15.18

  Kø etter lastebil-trøbbel

  En lastebil skal ha kjørt av veien i Topdalsveien mellom Lauvåsen og Hamresanden i Kristiansand. Det meldes om ingen personskade, men dette skaper noe kø. Oppdatert klokken 16:50: Lastebilen skal nå være berget og trafikken går som normalt på stedet.

 • Mandag 15. april kl. 15.17

  Brannen på Møllendal: – Vil nok ikkje finne årsak

  – Me vil nok ikkje finne noko årsak eller kvar brannen starta, seier politioverbetjent Therese Sagstad om etterforskinga av brannen i Møllendal. Tidleg om morgonen 3. april brann eit verneverdig bygg på Møllendal ned til grunnen. Politiet har tidlegare gjort hundesøk på staden utan funn, og bedt om tips i saka. – Det er ei vanskeleg sak å etterforske med tanke på at det har brunne så mykje som det har gjort. Det er òg få vitne. Sagstad fortel at dei no går gjennom videoovervaking frå området, men at det er lite videoovervaking i området.

 • Mandag 15. april kl. 15.16

  Åpnet for normal trafikk

  Politiet har nå avsluttet på stedet, etter en ulykke i Porsgrunnstunnelen. Det er ikke meldt om fysisk personskade. Trafikken går som normalt.

 • Mandag 15. april kl. 15.13

  Start til enighet med Marcussen

  Start har kommet til enighet med tidligere daglig leder i Terje Marcussen. I en pressemelding opplyser klubben at Marcussen har akseptert et tilbud knyttet til hans bonusavtale. Det skriver Fædrelandsvennen. Marcussen gikk av etter kvalikfadesen mot Bryne i november i fjor. Han tok ansvaret for at klubben ikke skrudde på varmekablene og kampen ble avlyst. Bryne ble tilkjent seieren på «walk over».

 • Mandag 15. april kl. 15.13

  Equinor får pålegg etter alvorlig hendelse på Statfjord B

  Havindustritilsynet varsler pålegg til Equinor etter en gransking av en alvorlig hendelse på Statfjord B. Tilsynet fant flere brudd på regelverk. Hendelsen skjedde i april i fjor, da demonteringen av en blindflens på et nytt produksjonsrør førte til en gasslekkasje og personskade, skriver Havindustritilsynet (Havtil). Personen fikk brudd i nesen og kjeven da den 34 kilo tunge blindflensen ble løftet halvannen meter opp i lufta og traff vedkommende på vei ned. Havtil mener hendelsen hadde potensial til å være en dødsulykke og har identifisert fire avvik fra regelverket. De peker blant annet på manglende sikkerhetsmessig klarering av aktiviteter og manglende overføring av informasjon ved skift- og mannskapsbytte. Equinor er nå pålagt å bedre rutinene sine, blant annet i henhold til vaktbytte og sikkerhetsmessig klarering av aktiviteter. (NTB)

 • Mandag 15. april kl. 15.11

  Kvikne-drapet: Saken henlagt

  Riksadvokaten har henlagt saken der ei tysk kvinne ble funnet drept ved Falningsjøen på Kvikne i oktober i fjor. Det opplyser statsadvokat Jo Christian Jordet til NRK. Årsaken til henleggelsen er at mannen som var mistenkt for drapet er død. Statsadvokatembetet i Münster tok ut tiltale mot mannen i januar. De mener han skjøt og drepte kjæresten sin på en bobilferie i Norge. Han ble også tiltalt for svindel og brudd på våpenloven.

 • Mandag 15. april kl. 15.03

  Hatet fra våre hjem

  Vi må være forsiktige med å fremmedgjøre et problem som også kommer fra våre egne hjem.

 • Mandag 15. april kl. 14.59

  Sverige: Etterlyser vinner av over 100 millioner

  Svenska Spel leter etter nybakt mangemillionær.

 • Mandag 15. april kl. 14.59

  Etablerer gigantfond for eiendomsinvesteringer

  Ivar Tollefsen lanserer et britisk og et nordeuropeisk eiendomsfond gjennom avleggeren Heim Global Investor.

 • Mandag 15. april kl. 14.58

  Grov vold på julebord: Kvinne fra Helgeland dømt til fengsel

  Kvinnen i 40-årene ble dømt til åtte måneders fengsel i Helgeland tingrett desember 2023. Nå har Hålogaland lagmannsrett opprettholdt dommen på åtte måneder i fengsel. I tillegg må kvinnen ut med 10.000 kroner mer i erstatning til fornærmede. Voldshendelsen mellom de to kvinnene skjedde i etterkant av et julebord i 2022. Hun var der sammen med kolleger, samboer og den fornærmede kvinnen. Sjalusi skal være årsaken for voldshandlingene. Tiltalte mener at fornærmede skal ha vært for kontaktsøkende mot samboeren. Hun mener selv at voldshandlingen startet da hun fant de to sovende på en sofa. Vitner forteller derimot at samboeren var på badet da hendelsen skjedde. Tiltalte skal ha slått og sparket fornærmede mens hun lå på sofaen, tatt tak i håret hennes og dratt hodet bakover slik at hun fikk hjernerystelse og langvarige skader i nakken. Hun skal også ha sparket henne med kneet i haka. Kvinnen har vært sykmeldt siden voldshendelsen. Tiltalte må betale en erstatning til fornærmede på rundt 77.000 kroner. I tillegg må hun betale en bot på 45.000 kroner.

 • Mandag 15. april kl. 14.56

  Dette bør du vite før du kjøper sykkellås

  Må man ha ekstra dyr lås for kjempedyre elsykler?

 • Mandag 15. april kl. 14.49

  Vil ha landslagene til Nordre Follo

  Nordre Follo vil bli vertskommune for et nytt nasjonalt treningsanlegg for landslagene i fotball. Det skriver de fire partiene som utgjør det politiske flertallet i kommunen i en pressemelding; Høyre, Frp, Senterpartiet og Pensjonistpartiet. De viser til at Norges Fotballforbund jakter på et sted å bygge et nytt, stort treningsanlegg som også skal inkludere et bygg til forbundets administrasjon. - Nordre Follo ligger strategisk til slik at anlegget kan plasseres nær Oslo og med alle de fasiliteter landslagene trenger. – Nordre Follo vil også være et bra sted å jobbe for de 200 ansatte som nå jobber på Ullevål, skriver ordfører Cecilie Pind (H) i pressemeldingen. Som mulige steder å plassere anlegget nevner hun at det fins store områder tilknyttet idretten på Sofiemyr, Langhus og Ski som skal utvikles framover.

 • Mandag 15. april kl. 14.49

  Første dag i retten: – Trump er et elendig vitne

  Donald Trump risikerer fire år i fengsel for «hysjpenge-saken». Nå kommer forsvarsteamet til å gjøre alt for at Trump får den juryen han ønsker seg.

 • Mandag 15. april kl. 14.43

  Dekker store deler tak-kollaps skader

  Forsikringsselskapet vil dekke 60 prosent av skadene etter raset på Asdal skole i Arendal. Resten av regningen må kommune ta selv. Det skriver Agderposten. Arendal Eiendom anslår at det ble gjort skader for om lag 6 millioner kroner. Det var under ekstremværet i januar at taket på deler av skolen ga etter for de enorme snømengdene.

 • Mandag 15. april kl. 14.26

  Mistet kontroll på bråtebrann

  Politiet har fått flere telefoner på grunn av en bråtebrann ute av kontroll i et boligområde i Greåker i Sarpsborg i ettermiddag. Nå er en person anmeldt. Personen drev bråtebrann i hagen, da en hekk antente. Det ga stor røykutvikling. Politiet skriver på Twitter at det er grunn til å minne om at vind og sol nå tørker opp bakke og beplanting ganske fort, og at det kan skape spredning av brannen til bygg og lignende.

 • Mandag 15. april kl. 14.20

  Mindreårig skal ha blitt bortført – vil fengsle fire menn

  Fem unge menn ble natt til søndag pågrepet for frihetsberøvelse i Bergen. Fire av de sitter fremdeles pågrepet. Én av de er løslatt. – Natt til søndag mottok politiets operasjonssentral en telefon fra to personer. De meldte om at noen hadde tatt kompisen deres og kjørt han vekk i en bil, sier påtaleansvarlig jurist, Silje Høgheim til NRK. Politiet har kjennskap til samtlige av de siktede fra før. – Fornærmede er mindreårig. Det gjør at vi ser veldig alvorlig på denne saken, sier Høgheim. De har ikke noen opplysninger om de siktede og fornærmede har en relasjon fra før av. Foreløpig kan de ikke si noe om hvor lang tid den fornærmede var kidnappet. Det etterforsker de fortløpende. Høgheim forteller at de skal be om å få de fire siktede varetektsfengslet i fire uker i Hordaland tingrett på bakgrunn av bevisforspillelse.

 • Mandag 15. april kl. 14.13

  Trafikkuhell på riksveg 555 retning Sotra

  Vest Politidistrikt melder om eit trafikkuhell mellom bil og lastebil. Køyretøya står utføre Lyderhontunnellen retning Sotra, og det er trafikale problem på staden. Det er ikkje meldt om personskade. Politiet er på staden og trafikken blir dirigert forbi, melder Vegtrafikksentralen.

 • Mandag 15. april kl. 14.10

  Bålforbudet startet i dag

  Det generelle bålforbudet starter i dag og varer frem til 15 september. Det betyr strengere regler for de som har lyst til å tenne bål. Thoralf Bjørnbakk Juva, brannsjef i Østre Agder brannvesen sier det er viktig å være bevist på ansvaret man har når man tenner bål. Han råder folk til å passe på at det ikke blåser for mye og at man har nok vann til å slukke.

 • Mandag 15. april kl. 14.10

  Reddet sauer fra å drukne i møkk: – De var ganske forkavede

  – Vi vil nok lukte litt saueskitt en stund, men det tåler vi, sier utrykningslederen.

 • Mandag 15. april kl. 14.10

  Tunnel i Porsgrunn stengt etter ulykke

  Tre biler er involvert i en ulykke i Porsgrunnstunnelen. Tunnelen er stengt i begge retninger og trafikken står på stedet, opplyser politiet. Trolig ingen personskade, men store materielle skader. Bilberger er bestilt.

 • Mandag 15. april kl. 14.09

  Trafikkulykke mellom firhjuling og lett motorsykkel

  Politiet og ambulanse har rykka ut til en melding om trafikkulykke mellom en firhjuling og en lett motorsykkel i Romedal i Stange kommune. To personer skal være involvert. Én av dem kjøres til legevakta for sjekk. Politiet oppretter sak, skriver politiet i Innlandet på X.

 • Mandag 15. april kl. 14.04

  Bot for hogst av skog på Nesodden

  Politikerne på Nesodden opprettholder en bot på 200.000 kroner til en utbygger ved Nordre Spro. Det skjer selv om Statsforvalteren tidligere opphevet boten, skriver Akershus Amtstidende. Kommunen mener utbyggeren ikke hadde lov til å hugge ned skogen i området hvor boligene bygges, samt at de ikke hadde rett til å benytte seg av en anleggsvei på stedet.

 • Mandag 15. april kl. 13.59

  Resultathopp for Wenaasgruppen: – Nødvendig med utenlandsk eierskap

  Det ble et godt år for konsernet etter Russland-exit og Sveits-flytting.

 • Mandag 15. april kl. 13.59

  Wenaasgruppen nær doblet resultatet: – Dessverre fornuftig og nødvendig med utenlandsk eierskap

  Det ble et godt år for konsernet etter Russland-exit og Sveits-flytting.

 • Mandag 15. april kl. 13.54

  Fikk demensforskningsprisen

  Professor ved NTNU og overlege ved St. Olavs hospital i Trondheim, Ingvild Tina Saltvedt, mottok i dag demensforskningsprisen. Hun har forsket på demens i over 30 år. Prisen deles ut av Nasjonalforeningen for folkehelsen, og det var Kronprinsesse Mette-Marit som ga prisen til Saltvedt.

 • Mandag 15. april kl. 13.54

  AN: Smittebølge av omgangssyke i Bodø

  Avisa Nordland melder om oppkast- og diarébølge i Bodø. Det bekrefter kommuneoverlege for smittevern i kommunen, Kine Kalstad, til avisen. – Vi har fått informasjon om at det er omgangssyke både på sykehjem og i noen barnehager i kommunen. Kalstad sier at det både dreier seg om det mer vanlige noroviruset, samt rotavirus.

 • Mandag 15. april kl. 13.51

  Denne reklameplakaten lukter hamburger

  McDonald’s går nye veier for å fange oppmerksomheten din.

 • Mandag 15. april kl. 13.47

  Arbeidsulykke på Karmøy

  En arbeider er fraktet til Haugesund sykehus etter å ha pådratt seg en klemskade i hodet. Ulykken skal ha skjedd under lasting/lossing av containere på en båt til kai i Avaldsnes. Pasienten var ved bevissthet.

 • Mandag 15. april kl. 13.43

  Trafikkulykke i Larvik: – Fører lukter alkohol

  Det har vært en ulykke mellom to kjøretøy i Larvik sentrum. Trolig brudd på vikeplikten, opplyser politiet. Den ene sjåføren har kjørt videre, mens fører av kjøretøyet som står igjen på stedet lukter alkohol, skriver politiet på X.

 • Mandag 15. april kl. 13.43

  Holmesund blir isolert nattestid

  Fylkesveien mellom Staubø og Holmesund i Arendal blir nattestengt mellom klokka 21.00 og 06.00 denne og deler av neste uke. Årsaken er gravearbeid for å øke strømforsyningen i området. Det skriver Tvedestrandsposten. Gravearbeidene finner sted mellom Nygård og Ospedalen i utkanten av Holmesund sentrum.

 • Mandag 15. april kl. 13.41

  Comeback kid: Wara vil tilbake på Stortinget

  Tor Mikkel Wara måtte forlate politikken da samboeren ble avslørt. Nå vil han tilbake i den politiske manesjen.

 • Mandag 15. april kl. 13.33

  Kjørte i beruset tilstand

  En mann i 70-årene blir anmeldt for kjøring i beruset tilstand etter å ha blitt kontrollert av en patrulje i Holtermanns veg i Trondheim. Han ble tatt med inn til politistasjonen for videre bevissikring og førerkortet er beslaglagt.

 • Mandag 15. april kl. 13.27

  Hjullaster veltet – kvinne til legevakt

  En hjullaster har veltet på et industriområde i Trondheim. Føreren har brukt bilbelte og er ute av hjullasteren. Ifølge Adressa skal hjullasteren ha sklidd ned en bakke i forbindelse med levering av grus. Ei kvinne i 40-årene er tatt med til legevakt for en sjekk.

 • Mandag 15. april kl. 13.27

  Hjullaster veltet

  En hjullaster har veltet på et industriområde i Trondheim. Føreren har brukt bilbelte og er ute av hjullasteren. Politiet er på veg til stedet sammen med ambulanse.

 • Mandag 15. april kl. 13.24

  Enighet mellom Start og tidligere daglig leder Terje Marcussen

  Obosligaklubben Start har kommet til enighet med tidligere daglig leder Terje Marcussen om hans omstridte bonusavtale.

 • Mandag 15. april kl. 13.23

  Morten Thoresen gir opp OL-drømmen i Paris

  Bryteren fra Bodø skriver på sin Instagram-konto at han gir opp drømmen om å kvalifisere seg til OL i paris i sommer. Discovery var først ute med å melde nyheten. Thoresen røk ut av OL-kvalifiseringen i Baku 5. april. Det er ny kvalifisering i Tyrkia i mai, men der er det kun én fra Norge som får plass i 67-kilosklassen. Landslagssjef Pål-Eirik Gundersen opplyser til NTB at Håvard Jørgensen får sjansen i Tyrkia på bekostning av EM-vinneren fra 2020.

 • Mandag 15. april kl. 13.18

  Washington Post: FBI skal etterforske brokollaps i Baltimore

  FBI skal ifølge Washington Post etterforske brokollapsen i Baltimore i mars.

 • Mandag 15. april kl. 13.11

  Mopedulykke i Larvik

  Politiet har fått melding om en singelulykke med moped. Fører har trolig sklidd på grus i lav hastighet, opplyser politiet. Sjåføren har ingen synlige skader og har blitt sjekket av ambulansen.

 • Mandag 15. april kl. 13.09

  Rydda etter trafikkuhell i Åsane

  To bilar som var involvert i eit trafikkuhell i rundkøyringa ved Åsane senter, er no fjerna. Det opplyser politiet.

 • Mandag 15. april kl. 12.57

  Barnehuset i Oslo rammes av advokatstreik

  Advokatforeningen trapper opp sin pågående streik mot regjeringen. Mandag trappes streiken opp til å omfatte Statens barnehus i Oslo. Fra før er barnehusene i Tromsø, Bodø og Trondheim rammet. – Bare i Oslo vil dette ramme 40 sårbare personer og barn i løpet av en uke. Det betyr at lovens frist ikke blir fulgt. Det er ene og alene justisministeren og regjeringens ansvar, sier leder Mette Yvonne Larsen, leder av forsvarergruppen i Advokatforeningen. Hun kaller det beklagelig. – Vi er ikke pliktige til å ta de oppdragene, og kan ikke gjøre det til den timesatsen. Det er leit, men vi har ikke noe valg, sier Larsen. Advokatforeningen starten streiken 4. mars på grunn av det de mener er markante kutt i rettshjelpssatsen de siste to tiårene. Advokatene beskylder regjeringen for avtalebrudd.

 • Mandag 15. april kl. 12.55

  Forelegg og anmeldelser under fartskontroll

  UP skrev ut 11 forenklede forelegg under en kontroll på rv. 22 ved Båstad skole tidligere i dag. En bilfører ble fratatt førerkortet og anmeldt. Høyeste målte hastighet i 60-sonen var 89 km/t. En annen bilfører ble anmeldt for feil mobilbruk i bil, etter at vedkommende nektet å godta et forenklet forelegg.

 • Mandag 15. april kl. 12.55

  Det er ikke rart min generasjon ikke vil ha barn

  Er det ikke selvopptatt å få barn i en verden hvor det står så dårlig til?

 • Mandag 15. april kl. 12.53

  Salman Rushdie: Drømte at han ble knivangrepet

  Bare dager før det dramatiske knivangrepet i 2022, drømte Salman Rushdie at nettopp det kom til å skje.

 • Mandag 15. april kl. 12.37

  Flere personer knivstukket i Sydney

  Australsk politi bekrefter at flere personer er skadet etter knivstikking i forstaden Wakeley. Ifølge australske medier er en biskop blant de skadede.

 • Mandag 15. april kl. 12.37

  Flere personer knivstukket i kirke i Sydney

  En 15 år gammel gutt er pågrepet etter knivangrepet i forstaden Wakeley, ifølge politiet. Ifølge australske medier er en biskop blant de skadede.

 • Mandag 15. april kl. 12.25

  Evakuerer etter kjemisk lekkasje

  Det har vært et lite utslipp av stoffet natriumsulfid på Frogner i Akershus.

 • Mandag 15. april kl. 12.25

  VG-kartlegging: Kraftig økning i bruk av skytevåpen i drap

  Det er over 20 år siden flere ble drept av skytevåpen enn i fjor. I år fortsetter den urovekkende trenden. Nå tar politiet et nytt grep.

 • Mandag 15. april kl. 12.15

  Trafikkuhell i Åsane

  To bilar har vore involvert i eit trafikkuhell i rundkøyringa ved Åsane senter, melder politiet. Det har oppstått trafikale problem. Politiet er på staden.

 • Mandag 15. april kl. 12.14

  NRK: Utenriksminister Espen Barth Eide er i Kyiv

  Utenriksminister Espen Barth Eide holder en pressekonferanse sammen med Ukrainas utenriksminster Dmytro Kubela. Det melder NRK.

 • Mandag 15. april kl. 12.14

  Trafikkulykke på Nøtterøy

  Brannvesenet er på vei til Kjøpmannskjær etter melding om en trafikkulykke i Kirkeveien. En personbil har kjørt av veien, opplyser politiet. En del trafikk på stedet, og kø kan oppstå.

 • Mandag 15. april kl. 12.12

  Sp-forslag: Vil plassere barn som begår kriminalitet i «trygghetshus»

  Justisministeren og barneministeren vil mandag ta opp forslag om en helt ny institusjon som skal ta vare på barn under 15 år som begår grov kriminalitet.

 • Mandag 15. april kl. 12.10

  Sykepleiere tjener godt

  En del sykepleiere er ikke engang «vanlige folk».

 • Mandag 15. april kl. 12.07

  Electrek: Tesla kutter «mer enn 10 prosent» av arbeidsstyrken globalt

  Det skriver Elon Musk i e-post til ansatte, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

 • Mandag 15. april kl. 12.07

  Tesla kutter «mer enn 10 prosent» av arbeidsstyrken globalt, skriver Elon Musk i e-post til ansatte, ifølge Electrek

  Saken oppdateres ...

 • Mandag 15. april kl. 12.06

  Hjerneristing etter kamp

  Brann-spelar Ulrik Mathisen har fått bekrefta hjerneristing og er ute minst éi veke, opplyser Sportsklubben Brann. På overtid i gårsdagens kamp mellom Viking og Brann fekk Mathisen ein kraftig hovudsmell etter ein duell med Viking-spelar Sondre Langås.

 • Mandag 15. april kl. 12.06

  Bekrefta hjerneristing etter kampsmell

  Brann-spelar Ulrik Mathisen har fått bekrefta hjerneristing og er ute minst éi veke, opplyser Sportsklubben Brann. På overtid i gårsdagens kamp mellom Viking og Brann fekk Mathisen ein kraftig hovudsmell etter ein duell med Viking-spelar Sondre Langås. Mathiesen blei frakta til sjukehus i ambulanse. Måndag er han tilbake i Bergen. – Eg har det etter forholda fint, og skal no ta den tida det tar å bli bra igjen, seier Mathisen til brann.no.

 • Mandag 15. april kl. 12.01

  Hotell- og restaurantstreik avverget

  Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, kom i mål med meklingen for hotell- og restaurantnæringen, etter 11 timers mekling på overtid. Dermed blir det ingen streik i hotell- og restaurantbransjen. Det skriver NHO i en pressemelding mandag formiddag. – Det har vært en svært utfordrende mekling, og dette ble et dyrt oppgjør. Vi er likevel glade for at vi kom i mål til slutt og unngikk en streik, sier forhandlingsleder og direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv, Magne Kristensen. Partene ble enige om en innretning som gir erfarne ansatte og de som har fagbrev et ekstra lønnsløft, noe vi mener er en riktig prioritering.

 • Mandag 15. april kl. 11.59

  Trafikkulykke i Skien

  To biler har kollidert ved Gimsøy plass i Skien. En person er kjørt til legevakt for sjekk, melder politiet. Årsaken til ulykken skal være en påkjørsel bakfra.

 • Mandag 15. april kl. 11.56

  Overgrepssak i Bergen: Ber om tre år og ni måneder fengsel for kampsporttrener

  I dag startet prosedyrene i Hordaland tingrett, hvor en kampsporttrener står tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som trener for å få seksuell omgang og for seksuell omgang med mindreårige som han var trener for. Tiltalen mot mannen gjelder tre utøvere og strekker seg over en periode på 15 år. De tre fornærmede har forklart seg om overgrep som skal ha skjedd blant annet i sammenheng med treninger og konkurranser i Bergen, men også utenbys og utenlands. Mannen nekter straffskyld, men erkjenner selv å ha delt rom med utøvere på idrettsstevner. Deriblant to av de fornærmede. Politiadvokat og aktor, Eli Andrea Skaar, la ned påstand om tre år og og ni måneder fengsel for den tiltalte. – Påtalemyndigheten mener at den tiltalte skal dømmes til fengsel i tre år og ni måneder, og tåle rettighetstap som trener og verv for barn og unge for ubestemt tid, sa aktor Eli Andrea Skaar i Hordaland tingrett. Skaar viste til et fratrekk i straff på åtte dager fengsel, for tiden den tiltalte satt varetektsfengslet.

 • Mandag 15. april kl. 11.56

  Bålforbud fra og med i dag

  Det generelle bålforbudet trer i kraft i dag, minner 110-sentralen Øst om. Forbudet gjelder fram til 15. september. – Det begynner å bli tørt i utmarken og vi har allerede har flere tilløp til gress/markbranner de siste dagene, skriver 110-sentralen på X/Twitter.

 • Mandag 15. april kl. 11.54

  – Pressen må være åpen om bindinger til amerikansk tankesmie

  Tormod Heier, professor ved Forsvarets høgskole, mener pressen må informere om de politiske bindingene til den mye siterte tankesmien Institute for the Study of War (ISW).

 • Mandag 15. april kl. 11.47

  Flere pågrepet for eldrebedragerier

  Fire personer i Norge og Danmark er pågrepet i en politiaksjon rettet mot omfattende bedragerier av eldre i Oslo-området.

 • Mandag 15. april kl. 11.47

  Flere pågrepet for eldrebedragerier

  Flere personer er pågrepet for bedragerier mot eldre personer, opplyser Oslo politidistrikt. Pågripelsene har skjedd i Norge og Danmark, og det er ransaket på flere adresser. – De kriminelle aktørene har utgitt seg for å være fra politiet både via telefon og ved fysisk oppmøte hos fornærmede, for å få tilgang til deres bankkontoer og bankkort. Deretter har fornærmedes kontoer blitt tappet og kortene brukt til kjøp av dyre gjenstander, opplyser pressesjef Unni T Grøndal i Oslo politidistrikt. Hun opplyser at alle de fornærmede er eldre personer, ofte enslige kvinner. – Politiet ser på dette som svært alvorlige lovbrudd som etterlater seg traumatiserte personer, sier pressesjefen.

 • Mandag 15. april kl. 11.39

  To av tre unge AAP-mottakere i Nordland har psykiske lidelser

  Det skriver NAV i en pressemelding. Det er 1534 personer under 30 år som mottar arbeidsavklaringspenger (AAP) i Nordland. Tallet er rundt det samme som på samme tidspunkt i fjor, ifølge NAV. Samtidig kommer det frem at 66 prosent av dem har en psykisk lidelse som hoveddiagnose. – NAV ser med bekymring på den vedvarende høye andelen av unge med psykiske lidelser, og anser dette som et voksende samfunnsproblem, sier Cathrine Stavnes, direktør ved NAV Nordland. Hun sier at de har styrket innsatsen sin mot ungdom, og at det er viktig med tett oppfølging og samhandling fra NAV, helsevesen og næringsliv. Totalt er det 6856 AAP-mottakere i Nordland. Vega (6,8 prosent) er kommunen med høyest andel av befolkningen som mottar AAP i fylket. Sortland inntar andreplassen med 6,5 prosent.

 • Mandag 15. april kl. 11.35

  Sarpsborg 08-spiller Jeppe Andersen straffes ikke etter albuen i Fredrikstad

  – Det foreligger ikke rettslig grunnlag for å iverksette disiplinærsak, sier NFF.

 • Mandag 15. april kl. 11.29

  Mindre brann på skole i Os – skal være slukket

  Politi og brannvesen rykker ut til en mindre brann på en skole i Os i Bjørnafjorden kommune. Sprinkleranlegget har vært utløst, og brannen skal være slukket.

 • Mandag 15. april kl. 11.26

  Toppspiller tar grep etter hodeskader: Kjøper pannebeskytter

  Etter to stygge hodesmeller i Eliteserien ønsker Vegard Leikvoll Moberg (33) å sikre egen helse – og spår at hjelm kan bli påbudt i fremtiden.

 • Mandag 15. april kl. 11.22

  Lege i retten

  I dag startet rettssaken mot en lege på Sørlandet som er tiltalt for grovt bedrageri i forbindelse med krav om refusjon etter behandling av pasienter. Ifølge tiltalen har legen fått over 1,6 millioner kroner i urettmessige refusjoner. Ifølge Agderposten erkjenner legen ikke straffskyld for grovt bedrageri. Rettsaken holdes i Agder tingrett.

 • Mandag 15. april kl. 11.22

  Tidligere barnelege i retten

  I dag startet rettssaken mot tidligere barnelege i Arendal Håvard Skjærvik, som er tiltalt for grovt bedrageri i forbindelse med krav om refusjon etter behandling av pasienter. Ifølge tiltalen har han fått over 1,6 millioner kroner i urettmessige refusjoner. Rettsaken holdes i Agder tingrett og ifølge Agderposten erkjenner Skjærvik ikke straffskyld for grovt bedrageri. Staten har tidligere krevd at Skjærvik må betale tilbake over fem millioner kroner på grunn av feil takstbruk.

 • Mandag 15. april kl. 11.22

  Lege tiltalt for grovt bedrageri

  I dag startet rettssaken mot en lege på Sørlandet som er tiltalt for grovt bedrageri i forbindelse med krav om refusjon etter behandling av pasienter. Ifølge tiltalen har legen fått over en og en halv million kroner i urettmessige refusjoner. Ifølge Agderposten erkjenner legen ikke straffskyld for grovt bedrageri.

 • Mandag 15. april kl. 11.10

  Regulerer tomt for kjernekraft i Heim

  Heim kommune har starta arbeidet med å regulere tomt for Taftøy kjernekraft. Heim har sammen med Aure kommune kjøpt arealet for 15 millioner kroner. Reguleringsplanen skal legge grunnlaget for etablering av små modulære reaktorer, og varsel om dette er sendt Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, Forsvaret, Miljødirektoratet, NVE, Statnett med flere. Fristen for å komme med innspill er 15. mai.

 • Mandag 15. april kl. 11.09

  Obduksjonsrapporten etter helikopterstyrten har kommet på plass

  Den endelige obduksjonsrapporten fra helikopterstyrten utenfor Sotra i Vestland 28. februar er på plass. Det opplyser Trygve Ritland, påtaleansvarlig jurist i Vest politidistrikt, til NRK. – Det er noen ting som er taushetsbelagt, så foreløpig har jeg ikke noe mer å kommentere på det, sier Ritland.

 • Mandag 15. april kl. 11.01

  Brann i garasje i Karmøy

  Politi og nødetater rykker ut til Søratre på Veavågen i Karmøy etter melding om brann i en garasje. Det skal ikke være sett åpne flammer, men røyk fra garasjen.

 • Mandag 15. april kl. 11.01

  Brann i garasje i Karmøy slukket

  Politi og nødetater har rykket ut til Søratre på Veavågen i Karmøy etter melding om brann i en garasje. Det skal ikke være sett åpne flammer, men røyk fra garasjen. En person har blitt tilsett av helse etter å ha pustet inn noe røyk. Brannen er slukket, melder politiet klokka 11.08.

 • Mandag 15. april kl. 10.56

  Lønnsoppgjøret: Enighet i hotell- og restaurantbransjen

  NHO Reiseliv har kommet til enighet med Fellesforbundet og Parat hos Riksmekleren, henholdsvis 11 og 12 timer på overtid.

 • Mandag 15. april kl. 10.56

  I dag startar bålforbodet

  Frå 15. april til 15. september er det generelt bålforbod i Noreg. Det vil seie at det er forbode å tenne opp bål og grill, i eller i nærleiken av skog og anna utmark. Det er framleis lov å gjere opp bål under sikre forhold. Så langt i år har det vore over 100 brannar i heile landet, ifølge tal frå Direktoratet for samfunnstryggleik og beredskap.

 • Mandag 15. april kl. 10.54

  Forsøker å heve båten i dag

  Politiet vil i dag forsøke å heve båten som brant og sank nær Vikerhavn på Hvaler natt til søndag. Den ble stående delvis nedsunket på et skjær, før den gikk ned. En mann ble funnet omkommet etter båtbrann. Det var dykkere som fant han om bord. Politiets krimsjef i Fredrikstad Geir Willadsen sier de nå prøver å kartlegge omstendighetene rundt ulykken. Han understreker at politiets hovedhypotese er at dette var en ulykke. Politiet har ikke en sikker identitet på den omkomne, men har en tanke om hvem det kan være, sier Willadsen.

 • Mandag 15. april kl. 10.54

  Nå er det bålforbud – brannvesenet advarer

  I tilfelle du skulle ha glemt det: Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge.

 • Mandag 15. april kl. 10.53

  Mållaget vil ha nynorsk inn i Grunnloven

  Noregs Mållag melder om kraftig medlemsvekst i forkant av sitt landsmøte. Nå varsler de kamp for å få nynorsk inn i Grunnloven. – Det er stor stridsvilje i mållaget. Vi er i vekst og skal kreve mer i årene som kommer. Det vi vedtar på landsmøtet i helgen, må bli nasjonal politikk, sier leder Peder Lofnes Hauge. Til helgen samles mållaget til landsmøte i Trondheim, hvor de blant annet skal diskutere opplæringspolitikk, lærerutdanning og språkteknologi. Kravet om å få norsk språk og sidestilling mellom nynorsk og bokmål inn i Grunnloven vil også stå sentralt. – Det er på høy tid at Grunnloven slår fast at norsk er nasjonalspråket i Norge, og at nynorsk og bokmål er skriftspråkene. Nynorsk må inn i Grunnloven, sier Hauge. Mållaget melder om medlemsvekst. De hadde 15.862 betalende medlemmer i fjor, det høyeste antallet siden 1985. (©NTB)

 • Mandag 15. april kl. 10.47

  Mistet hjul-stans på E18 Steinåstunnelen

  Høyre kjørefelt i Steinsåstunnelen på E18 i Lillesand er stengt. En bil har mistet et hjul og har fått stans. En patrulje er på vei for å bistå.

 • Mandag 15. april kl. 10.46

  – Kan bli en dødsspiral for den norske kronen

  En eskalering av situasjonen i Midtøsten vil potensielt kunne få store konsekvenser for norsk økonomi og kronen.

 • Mandag 15. april kl. 10.45

  Tre personer løslatt i kidnappingssak i Vestoppland

  Tre kidnappingssiktede menn er løslatt, skriver Oppland arbeiderblad. I midten av mars ble fire menn siktet og varetektsfengslet for grov frihetsberøvelse av en annen person. I en av kjennelsene fra tingretten sto det at det skal dreie seg om et oppgjør i et kriminelt miljø. Politiadvokat Fredik Olsen Lilland sier til avisen at tre av de fire ble løslatt før helgen. – Det er fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i like stor grad, sier Lilland til OA. En fjerde person sitter fortsatt varetektsfengslet, men fengslingen går ut på onsdag, ifølge avisen. Politiadvokaten sier at de fire mennene fortsatt er siktet for grov frihetsberøvelse, selv om de løslates.

 • Mandag 15. april kl. 10.42

  Opplysninger til VG: Røthe ferdig på landslaget – 23 år gamle kometer får tillit

  Ifølge VGs opplysninger gjør det norske herrelandslaget i langrenn plass til tre nye utøvere, mens to ryker ut.

 • Mandag 15. april kl. 10.40

  Meterologene: Nå blir det tørt i Nordland

  Fra mandag til fredag denne uken er Norge og Nordland et av de tørreste områdene i Europa, skriver Meteorologisk institutt på X. – Værgudene holder en paraply over Norge denne uka, slår de fast. I Bodø kommer ikke ukas første regndråpe før lørdag ettermiddag, ifølge yr.no. Det samme gjelder i Narvik. Samtidig kan helgelendeningene forvente seg regn litt tidligere samme dag. Der kommer nedbøret lørdag morgen, ifølge meteorologene.

 • Mandag 15. april kl. 10.37

  Morten Thoresen gir opp OL: – Gikk inn med hele hjertet

  Bryteprofilen Morten Thoresens siste håp om å delta i sommerens OL i Paris er ute, skriver han selv på Instagram.

 • Mandag 15. april kl. 10.36

  Tiltalt for drapsforsøk på tidligere samboer

  I august i fjor forsøkte en mann i 50-årene å drepe sin tidligere ektefelle. Han må møte i Oslo tingrett i dag. Drapsforsøket skjedde i bydel Stovner i Oslo. Da stakk mannen kvinnen flere ganger i brystet med en kjøkkenkniv. Hun overlevde fordi hun gjorde kraftig motstand, og fordi andre personer kom raskt til stedet, ifølge tiltalen. Mannen er også tiltalt for flere trusler mot kvinnen en knapp uke før drapsforsøket skjedde.

 • Mandag 15. april kl. 10.33

  Opplysninger til VG: Ny helseminister tidligst fredag

  Jonas Gahr Støre (Ap) får ifølge VGs opplysninger trolig ikke erstattet Ingvild Kjerkol som helseminister før tidligst fredag denne uken.

 • Mandag 15. april kl. 10.32

  Tre pågrepet etter voldshendelse

  Tre unge personer er pågrepet etter en voldsepisode i Tønsberg i går kveld. En kvinne i 20-årene har forklart at hun ble lurt inn i en bil og utsatt for vold. Politiet ble varslet ved 22-tiden og pågrep de tre siktede på to forskjellige steder i Sandefjord. Det skal være både kvinner og menn blant de pågrepne. De siktede skal avhøres i løpet av dagen, opplyser politiet.

 • Mandag 15. april kl. 10.30

  Gåte til Olavsfest

  Trønderbandet Gåte, som er Norges deltager i Eurovision Song Contest, spiller under Olavsfest. Konserten foregår i Borggården 1. august, og blir ifølge arrangøren den eneste Gåte-konserten i Trondheim i sommer. Supportbandet er trønderske Birkeland.

 • Mandag 15. april kl. 10.28

  Storflom i deler av Kasakhstan

  Store områder av byen Petropavlovsk nord i Kasakhstan er oversvømmet og avskåret fra omverdenen, melder vitner som Reuters har snakket med.

 • Mandag 15. april kl. 10.19

  Verdensledere advarer Israel

  Faren for storkrig i Midtøsten er stor. Nå advarer flere mektige statsledere Israel mot å trappe opp konflikten.

 • Mandag 15. april kl. 10.19

  Verdensledere advarer Israel

  Faren for storkrig i Midtøsten er stor. Nå advarer flere mektige statsledere Israel mot å trappe opp konflikten.

 • Mandag 15. april kl. 10.14

  Søker om avisstøtte

  174 aviser har søkt om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier i år. 16 nye aviser søker om produksjonstilskudd i år, blant anna nettavisene Frøya og Stjørdalsnytt.no, ifølge Medietilsynet. I år skal 424,4 millioner kroner fordeles mellom avisene som har rett på støtte. Hvem som får støtte blir klart til høsten

 • Mandag 15. april kl. 10.12

  Boligprisene gikk opp i nesten hele landet i første kvartal

  Boligprisene steg i stort sett hele landet, unntatt ett område, viser Eiendom Norges regionsrapporter for første kvartal i år. Hammerfest var det eneste boligprisområdet som opplevde nedgang. Her gikk prisene ned 4 prosent. – Det er normalt med oppgang i første kvartal, og selv med dyrtid og høye renter er det sterk vekst i de fleste delene av landet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Flere kommuner kan vise til en sterk start på boligåret. Bamble i Telemark, Vestby i Akershus, Notodden, Grimstad, Lillesand og Færder hadde alle en økning på over 6 prosent i boligprisene. (NTB)

 • Mandag 15. april kl. 10.11

  På innsiden av det mystiske luksushotellet

  Bak fasaden skjuler det seg mer enn luksus.

 • Mandag 15. april kl. 10.11

  Storhotellet med hemmelig villa: – De som bor her, er ikke opptatt av å bli sett

  Bak fasaden skjuler det seg mer enn luksus.

 • Mandag 15. april kl. 10.10

  Skal utvide sporene

 • Mandag 15. april kl. 10.09

  Skal ha statsråd uten kongelige: Første gang på 17 år

  Regjeringen dropper statsråd på Slottet, og planlegger å holde det uten kongen eller kronprinsen.