Nyheter:

 • I dag kl. 19.49

  Pause: Start utlignet like før pause

  Start ligger før dagens kamp nederst i første divisjon og situasjonen ble ikke bedre da Edmund Baidoo sendte Sogndal i ledelsen etter 26 minutter. Like før pause utlignet Tom Strannegård for Start.

 • I dag kl. 19.46

  Forsinkelser på Gjøvikbanen

  En signalfeil mellom Grefsen og Oslo S. gir forsinkelser på Gjøvikbanen. Det kommer en ny oppdatering om feilen klokka 20.30, opplyser Bane Nor. Toglinjer som kan påvirkes: * Oslo S – Jaren, Gjøvikbanen * Oslo S – Gjøvik, Gjøvikbanen

 • I dag kl. 19.44

  Forsinkelser på Vestfoldbanen

  En signalfeil mellom Asker og Sandbvika fører til forsinkelser på Vestfoldbanen tirsdag kveld. Bane Nor varsler ny oppdatering rundt klokken 20.30.

 • I dag kl. 19.44

  Sjå Vestlandsrevyen 19.45

  Byrådsleiar Christine Meyer blir skulda for å ha kasta eks-finansbyråden under bussen. I kveld gjestar ho Vestlandsrevyen. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

 • I dag kl. 19.33

  Mulig lekkasje fra en naturgasstank

  Nødetater er på plass på Bryne i Time kommune etter melding om en mulig lekkasje fra en naturgass-tank i Postvegen. Det er ikke meldt om personskade. Foreløpig er det en sikkerhetsavstand på 100 meter, men det er ikke behov for evakuering. Det er et transportfirma som holder til i bygget, som er i nærheten av krysset Postvegen og Torvald Tus veg.

 • I dag kl. 19.30

  Tiltalt for trusler med øks og dynamitt

  En mann i 40-årene er tiltalt for trusler med øks og med sprengstoff i Oslo i fjor vår. I mars 2023 skaffet han seg sammen med en annen mann flere hundre gram dynamitt, ledninger og en fjernstyrt avfyringsenhet for å lage en bombe, ifølge statsadvokatene i Oslo. Dette tok de bilder av og truet en mann i Østfold i forbindelse med oppgjør av en narkotikagjeld. Begge er tiltalt for truslene. I juni skal mannen i 40-årene ha truet to andre menn med øks i Pilestredet, etter å ha blitt oppdaget da han forsøkte å stjele en sykkel. Han forskanset seg hjemme hos den andre mannen, men ble etter hvert pågrepet av politiet. Rettssaken mot mennene skal gå 3.-6. juni

 • I dag kl. 19.26

  Med babyen på armen løp Christoffer ut da huset tok fyr: – Vi har mistet alt

  Christoffer trodde noen grillet utenfor. Så oppdaget han flammene.

 • I dag kl. 19.23

  Se TV-sendinga klokka 19.45

 • I dag kl. 19.20

  Flenjatunnelen open igjen

  Flenjatunnelen på E16 er open igjen etter å ha vore stengd på grunn av skade på teknisk utstyr.

 • I dag kl. 19.15

  Agder tingrett vil behandle søksmål mot Viggo Kristiansen

  Den tidligere journalisten og støttespilleren til Viggo Kristiansen, Eivind Pedersen har saksøkt Kristiansen. Han ønsker å få betalt for arbeidet han har gjort med gjenåpningen som førte til frifinnelse. Agder tingrett vil behandle saken 3. og 4. oktober. – Vi er optimistiske på vegne av vår sak, sier Patrick Lundevall-Unger til TV 2. Lundevall-Unger er Pedersens advokat i saken. Pedersen krever over 4 millioner kroner ettersom han mener at han hadde en avtale med Kristiansen, der han skulle få betalt dersom Kristiansen ble frikjent for drapene og voldtektene i Baneheia. Det ble i april kjent at Viggo Kristiansen vil få 55 millioner kroner i erstatning etter at han sonet nærmere 21 år i fengsel for barnedrapene i Kristiansand i år 2000.

 • I dag kl. 19.07

  Rykket ut til mulig brann i Tomter

  Brannvesenet har rykket ut til en mulig brann i Tomter i Indre Østfold. Det kan være fare for skogbrann.

 • I dag kl. 19.07

  Rykket ut til bål i Tomter

  Brannvesenet rykket rett før klokken 19:00 ut til en mulig skogbrann i Tomter i Indre Østfold. Brannen har nå blitt sjekket ut, og den omtales av brannvesenet som kun «et stort bål». Ingen skogbrann.

 • I dag kl. 19.03

  Sogndal speler mot Start

  Tysdag kveld skal Sogndal møte Start på Sør Arena i Kristiansand. Følg den tiande runden i 1. divisjon her.

 • I dag kl. 18.52

  Strømbrudd i Aremark

  Flere husstander i Aremark er berørt av strømbrudd, ifølge Elvia. Også noen husstander i Halden og Våler er preget. Det jobbes med å lokalisere feilen.

 • I dag kl. 18.45

  Norsk selskap vil bygge havvind utenfor Stockholm

  Deep Wind Offshore har søkt om å få drive et stort flytende havvindanlegg utenfor Stockholm.

 • I dag kl. 18.33

  Flenjatunnelen stengd

  Flenjatunnelen på E16 mellom Flåm og Gudvangen er stengd på grunn av skade på teknisk utstyr. Entreprenørar er på veg.

 • I dag kl. 18.31

  Det handler om å leve: Sviket mot barna

  Byutvikling handler ikke bare om å bo, det handler om å leve. Mangelen på idrettsanlegg i Oslo er en varslet katastrofe.

 • I dag kl. 18.28

  Lastebil kjørte inn i bygning i Sandnes sentrum

  Mannskap fra Stangeland stasjon rykker ut på melding om trafikkulykke i Sandnes Sentrum. En lastebil har kjørt i lav hastighet inn i en bygning og alle personer er ute av kjøretøyet.

 • I dag kl. 18.28

  Uværet har ankommet Østfold

  Det varslede uværet har ankommet Østfold for fullt. Det er blitt observert en god del lyn i området fra Halden, Fredrikstad, Råde og Hvaler. Redningsskøyta på Skjærhalden kan meddele at folk flest har valgt å ikke være ute på sjøen i dag.

 • I dag kl. 18.15

  Familien mener drapet på Oliver (22) kunne vært unngått

  Kunne politiet gjort mer? Det er det store spørsmålet når Spesialenheten for politisaker har satt i gang etterforskning mot Sør-Øst politidistrikt. Det var VG som først omtalte utviklingen i saken. – Det har selvfølgelig vært en tilleggsbelastning, utover tapet av sønnen. De har gjort seg tanker om dette kunne fått et annet utfall, sier Hanne Wold Johansen til NRK. Hun er bistandsadvokat for avdødes familie.

 • I dag kl. 18.03

  Nektet å forlate kjøpesenter i Skien

  Klokken 17.40 fikk politiet melding om en svært beruset mann som nektet å forlate kjøpesenteret Lietorvet i Skien. Mannen befant seg på utsiden av Vinmonopolet. Politiet har vært på stedet, og en mann i 40-årene ble bortvist frem til klokken 08.00 i morgen.

 • I dag kl. 18.02

  Laksegiganten anker ikke lakseskatt-avgjørelse

  Laksegiganten Mowi anker ikke lakseskatt-avgjørelsen, som ble stoppet i tingretten i april. Hordaland tingrett har avvist oppdrettsselskapet Mowis søksmål mot staten der de har anført at lakseskatten bryter med Grunnloven og EØS-reglene. Domstolen er enig i statens argument om at Mowi ikke kan gå til søksmål etter et vedtak i Stortinget, men at det må vente til de har et konkret skattevedtak å klage på, skrev NRK i april. Selskapet har valgt å ikke anke saken til lagmannsretten. Søksmålet dreide seg i all hovedsak om at Mowi mener bunnfradraget i lakseskatten på 70 millioner kroner er diskriminerende og i strid med EØS-reglene. Mowis kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland skriver i en tekstmelding til E24 at saken i tingretten var av ren prosessuell karakter om når de kan få prøvd saken om lovligheten av bunnfradraget i den nye grunnrentemodellen. – Vi har valgt å ikke anke tingrettens beslutning da det i praksis ikke vil foreligge noen beslutning fra lagmannsretten før et ligningsvedtak foreligger og vi uansett kan gå videre med søksmålet. Så dette endrer ingenting, skriver Hjetland. (NTB)

 • I dag kl. 18.01

  Melding om drivende jolle

  Politiet fikk melding klokken 17.30 om en drivende jolle i Norsjø ved Ulefoss i Nome. Jolla drev rundt 150 meter fra land. Båten er en 8-10 fots plastjolle, uten motor og årer. Det er ikke sett personer i båten. Ifølge politiet tyder mye på at jolla har slitt seg. Båten er tatt inn til land.

 • I dag kl. 18.00

  Politiet fraråder deltakelse på åpen dag hos MC-klubben Twin Heads i Brønnøysund

  Politiet mener dette med å arrangere åpen dag, er en velbrukt strategi av klubber i de kriminelle miljøene. – De ønsker å fremstille seg selv som snille, ufarlige og joviale, skriver politiet i Nordland. Nå advarer de folk mot å dra på åpen dag hos MC-klubben «Twin Heads» i Brønnøysund på Helgeland. – Det er et uttalt mål for politiet i Norge og for Nordland politidistrikt å hindre etablering, rekruttering og utvikling av MC-klubber som tilhører det kriminelle 1 prosent-miljøet, herunder supportere og støtteklubber, sier politistasjonssjef Roger Stangnes. Twin Heads MC har i mange år vært og er en direkte støtte og supporterklubb av Hells Angels, skriver Nordland politidistrikt i en pressemelding. – Politiet i Nordland tar sterkt avstand fra at Twin Heads MC reklamerer med åpen og dag ved å åpenbart forsøke å lokke barnefamilier og barn til seg med tilbud om gratis is. Alt i et forsøk på å skjule hva de som klubb i det kriminelle MC miljøet egentlig står for og hvilke verdier de støtter. NRK har tatt kontakt med Twin Heads MC. De vil ikke kommentere saken, men sier at de ikke ser noen grunn til å avlyse arrangementet.

 • I dag kl. 17.59

  Kjørte fort og vinglete – tatt med promille

  Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om en bil som vinglet mye, kjørte opp på en fortauskant og holdt høy fart i Salhusveien på Avaldsnes i Karmøy. Politiet fikk kontroll på bilen og en mann i 40-årene som mistenkes for å ha kjørt bilen. Vedkommende blåste til over lovlig verdi i alkometeret. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • I dag kl. 17.57

  Voldhendelse var selvpåført

  Politiet meldte ved 15:30- tiden at en mann var skadd etter en voldshendelse ved Skarnes stasjon i Sør-Odal. Politiet skrev at de ikke hadde kontroll på gjerningspersonen, men like før klokka 18 melder de at etterforskningen har avdekket at skaden var selvpåført.

 • I dag kl. 17.54

  Nådde ikke opp i medaljekampen

  Jeanette Hegg Duestad fra Tønsberg førte an da Norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i EM skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt. Chara Leone fra Sveits var klart best i kvalifiseringen og fulgte opp med en klar seier i finalen. Duestad hang med helt til bare fire skyttere gjensto, men måtte se Julia Piotrowska og Emely Jäggi ta sølv og bronse. Duestad var tredje best i kvalifiseringen og stilte i finalen tirsdag ettermiddag med ambisjon om å følge opp Jon-Hermann Heggs gull noen timer tidligere i samme øvelse for menn. Hun fikk ikke starten hun ønsket. Etter de 15 skuddene i knestående var hun på 5.-plass 1,9 poeng bak ledende Darja Tsjuprys. Etter 15 skudd liggende var hun nede på delt sisteplass og 3,4 poeng bak Leone. I stående var Duestad i fare for å være blant de første som ble utslått, men hun med en god serie klatret hun fra 8.- til 5.-plass før de fem siste skuddene. Med 10,7, 10,1 og 10,3 klatret hun også til 4.-plassen, men det ble for langt fram til de tre beste. I finalen ble det 152,7 poeng i knestående, 155,0 i liggende og 132,4 på de 13 skuddene hun fikk avfyre før hun var utslått. I kvalifiseringen skjøt Duestad 591 poeng etter 195 i knestående, 199 i liggende og 197 i stående. Chiara Leone var best med 594. – Det var veldig bra teknisk. Jeg ble litt passiv i knestående, men er veldig fornøyd med at jeg gjennomfører og gjør jobben gjennom hele matchen, sa Duestad. (©NTB)

 • I dag kl. 17.49

  Dømt for drap i Stavanger i 2022

  Den tiltalte 43-åringen dømmes til fengsel for drapet på en 42 år gammel mann på Vestre platå i Stavanger i november i 2020, melder Stavanger Aftenblad. Gulating lagmannsrett landet på det samme som tingretten: 13,5 år og erstatning til den drepte sin mor. Saken ble behandlet i Gulating lagmannsrett fra 29. april til og med 7. mai 2024.

 • I dag kl. 17.47

  Tatt med åpen buksesmekk

  En mann sto med penis ute av buksesmekken utenfor et kjøpesenter i Porsgrunn. Mannen var godt beruset og hadde tisset på seg, ifølge politiet. Noe motvillig skal han ha blitt kjørt til arresten.

 • I dag kl. 17.45

  Elizabeth Strout er en av de beste! Anmeldelse: «Amy og Isabelle»

  Amerikanske Elizabeth Strout er virkelig en av de beste fortellerne om dagen – og når hennes 26 år gamle debutroman nå kommer på norsk, er det ingenting å lure på:

 • I dag kl. 17.39

  Uvær i Sør-Norge

 • I dag kl. 17.38

  Utenriksminister Barth Eide: - Dramatisk og uakseptabel

  Utenriksministeren reagerer sterkt på utviklingen i Rafah.

 • I dag kl. 17.33

  Osterøy: Kontroll på mann med fyrverkeri

  Politiet fekk i ettermiddag melding om høge smell og ein person som hadde skote ut gjennom eit vindauge med våpen på Osterøy. Dei rykka ut med væpna politi og har no kontroll på ein mann. Det er ikkje funne våpen på staden, men fyrverkeri, melder Vest politidistrikt.

 • I dag kl. 17.30

  Krisemøte om Rafah i Sikkerhetsrådet: – Kompakt angrep mot åpenbart hjelpeløst mål

  FNs sikkerhetsråd diskuterer det israelske angrepet som rammet en teltleir i Gaza: – Alt vil stå og falle på USA, sier norsk Midtøsten-ekspert.

 • I dag kl. 17.22

  Bil berget ved Langangen

  Trafikken går som normalt igjen, opplyser politiet på X.

 • I dag kl. 17.17

  Kjørt inn i bru i Trysil

  En personbil har kjørt inn i ei bru i Trysil. Ingen personer skal være skadd. Politiet oppretter trafikksak.

 • I dag kl. 17.13

  Selges til Lillestrøm

  Aalesund-spiller Markus Karlsbakk blir solgt til Lillestrøm. Det skriver AaFk på sine nettsider. Karlsbakk spiller sin siste kamp for Aalesund 23.juni. Karlsbakk debuterte for Aalesund i 2017. Senere har han blitt lånt ut til Hødd og Raufoss før han kom tilbake i 2023 og ble kåret til årets spiller i AaFK. – Det er vanskelig å forlate en klubb jeg har vært i nesten hele karrieren, en klubb som har gitt meg utrolig mye, og som jeg har blitt veldig glad i, sier Karlsbakk

 • I dag kl. 17.12

  Lillestrøm kjøper Karlsbakk

  Lillestrøm SK bekrefter at de har kjøpt Markus Karlsbakk (24) fra Aalesund.

 • I dag kl. 17.10

  Ruud enkelt videre i Paris

  Casper Ruud trengte bare to timer på å ta seg videre fra første runde i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Turneringen i Paris er den største på grus gjennom sesongen og Ruud slo brasilianeren Felipe Meligene Alves 6-3, 6-4, 6-3.

 • I dag kl. 17.09

  Georgias nasjonalforsamling overstyrer presidentens veto mot omstridt lov

  Georgias nasjonalforsamling har opphevet vetoet som landets EU-vennlige president har nedlagt mot utenlandsk agent-loven.

 • I dag kl. 17.06

  Færre besøkende enn før pandemien

  Besøkstallene til norske musikk- og scenekunstinstitusjoner er lavere enn før koronapandemien, viser tall fra 2023. Litt over 2 millioner mennesker besøkte musikk- og scenekunstinstitusjoner i 2023, viser ferske tall fra Kulturdirektoratet. Det er 400.000 færre besøkende enn i 2019. Tallene omfatter 33 teatre, symfoniorkestre, operaselskaper og danseinstitusjoner. Før pandemien, i 2019, lå tallet på 2,4 millioner besøkende. Det tilsvarer 14 prosent færre besøk i 2023 sammenlignet med 2019, året før pandemien. Dansens Hus, Den Nationale Scene, Den Norske Opera & Ballett, Det Norske Teatret, Kilden Teater- og Konserthus, Nationaltheatret, Oslo-Filharmonien, Teater Innlandet og Trøndelag Teater er noen av institusjonene som inngår i tallgrunnlaget. (©NTB)

 • I dag kl. 17.00

  Stenger E10 i flere timer

  På E10 Lødingen-Evenskjer er veien stengt på grunn av berging av lastebil. Statens vegvesen anslår at veien vil åpne ved 19-tiden.

 • I dag kl. 16.58

  Nok et priskutt for strandluksus: – For den summen hadde jeg vurdert å kjøpe selv

  Luksuseiendommen har ligget ute for salg i flere år. Nå kuttes prisen med over ni millioner kroner.

 • I dag kl. 16.52

  Bot til båtforening etter ulykke

  Drøbaksund Seilforening er ilagt en bot på 30.000 kroner etter at en rutebåt kolliderte med en brettseiler under en regatta i mai i fjor. Foreningen bøtelegges fordi politiet mener de hadde lagt løypen for regattaen delvis innenfor fergeleiet, skriver Akershus Amtstidende. Advokaten til seilforeningen sier de fortsatt må vurdere om de skal godta forelegget eller gå til retten.

 • I dag kl. 16.48

  Sophie Stray Spetalen: – Folk tror man bor i en Exit-verden

  Sophie Stray Spetalen åpner opp om artistkarrieren, familiebakgrunnen og hva som er plan B.

 • I dag kl. 16.46

  DNB lover kompensasjon til fondskunder

  Flere Sbanken-kunder har opplevd problemer med få flyttet fonds- og aksjesparekontor. Nå lover DNB opprydding, melder Dagens Næringsliv.

 • I dag kl. 16.46

  Savnet pasient ved Rjukan sykehjem

  Kvinnen har kommet til rette og alt er ok, melder politiet på X.

 • I dag kl. 16.42

  Tre biler avskiltet

  Tre biler ble avskiltet da Statens vegvesen holdt trafikkontroll i Vennesla og Vågsbygd i Kristiansand tirsdag. Bilene hadde ikke utført periodisk kjøretøy kontroll. Det ble kontrollert 28 kjøretøy. 15 fikk påvist tekniske mangler.

 • I dag kl. 16.39

  VG: Fem personer pågrepet for korrupsjon i stor politiaksjon

  To kvinner og tre menn ble tirsdag pågrepet i en stor politiaksjon, skriver VG. Alle fem er siktet for korrupsjon. De skal ifølge avisen ha blitt pågrepet på ulike steder i Oslo og Øst politidistrikt. – Vi har pågrepet fem personer siktet dem for korrupsjon. Vi kan ikke si så mye utover det, sier politiadvokat Christian Stenberg til VG. Forsvarer Monica Melgård representerer en av kvinnene, som skal ha blitt pågrepet på jobb. – Hun stiller seg helt uforstående til siktelsen, etter min vurdering er hun fornærmet i saken ved at hennes konto er misbrukt, sier Melgård til VG.

 • I dag kl. 16.37

  Duestad til finale i skyte-EM

  Jeanette Hegg Duestad fra Tønsberg er klar for EM-finale i rifle 50 meter match etter 3.-plass i kvalifiseringen. Norge tok sølv i kvinnenes lagkonkurranse. Tidligere tirsdag vant Jon-Hermann Hegg gull i samme øvelse for menn. Sammen med Henrik Larsen og Ole Martin Halvorsen fikk han gull også i lagkonkurransen. Duestad skjøt 591 poeng i kvalifiseringen etter 195 i knestående, 199 i liggende og 197 i stående. Chiara Leone fra Sveits var best med 594. De åtte beste er klare for finale klokka 17.00. – Det var veldig bra teknisk. Jeg ble litt passiv i knestående, men er veldig fornøyd med at jeg gjennomfører og gjør jobben gjennom hele matchen, sa Duestad. Jenny Stene ble nummer 12 med 588 poeng og Mari Bårdseng Løvseth nummer 23 med 586 poeng. Til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak Sveits. (©NTB)

 • I dag kl. 16.35

  Stor politiaksjon: Fem pågrepet for korrupsjon

  To kvinner og tre menn ble pågrepet i en stor, koordinert aksjon på fem ulike adresser i morgentimene tirsdag.

 • I dag kl. 16.32

  Motorsykkel velta, framstår lettare skadd

  Ein motorsykkel har velta på Fusavegen i Bjørnafjorden kommune, melder Vest politidistrikt. Motorsykkelen er fjerna frå vegbana. Føraren er medviten og framstår lettare skadd, meldar politiet.

 • I dag kl. 16.20

  Vogntog med stans på E18

  På E18 sørgående inn mot Porsgrunn har et vogntog fått stans mellom Telemarksporten og Langangen. Vær forberedt på kø i retning Porsgrunn. En personbil skal også ha fått stans på Langangen bru i retning Porsgrunn. Politiet er nå på Langangenbrua og dirigerer trafikken på stedet til bilberger kommer.

 • I dag kl. 16.09

  Blågrønnalger i Goksjø

  Det er observert algeoppblomstring i Goksjø i Sandefjord. Dette er trolig blågrønnalger. Det skriver kommunen på nettsidene sine. Ved synlig oppblomstring av alger, fraråder kommuneoverlegen bading og andre aktiviteter som medfører eksponering for vannsprut eller kontakt med vannet. Hunder bør heller ikke bade eller drikke vannet. Oppblomstring kan ses ved at vannet er farget, eller som farget hinne, flak, klumper eller skum på vannet. Fargen kan være blågrønn, grønn, gulgrønn eller rødbrun. For trygt å kunne bade skal du kunne se bunnen på en meters dyp.

 • I dag kl. 16.04

  En skadet etter voldshendelse i Sør-Odal

  Det har skjedd en voldshendelse ved Skarnes stasjon i Sør-Odal. En skadet person er tatt hånd om. Personen skal være oppegående, melder politiet. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Politiet er på stedet og foretar undersøkelser. Antatt gjerningsperson har forlatt stedet.

 • I dag kl. 16.04

  French Open: Casper Ruud overbeviste i starten

  (Felipe Alves – Casper Ruud 3–6, 4–6, 3–6) Casper Ruud (25) er videre til andre runde i French Open. Åpningen var bunnsolid.

 • I dag kl. 16.00

  Legionella-funn på skole i Fetsund

  Bakterien legionella ble nylig påvist i vannprøver fra dusjene i svømmehallen på Østersund ungdomsskole i Fetsund. Det skriver Romerikes Blad. Foresatte ved skolen ble informert tirsdag ettermiddag. Ingen elever har meldt om symptomer på smitte, ifølge Lillestrøm kommune. Dusjene vil bli stengt i 10-14 dager mens kommunen gjennomfører en kjemisk rens av anlegget og skifter ut alle varmtvannsberedere.

 • I dag kl. 15.59

  Rykket ut til blotter i Gjøvik

  Politiet rykket ved 13-tiden til rådhuset i Gjøvik sentrum etter melding om at en person skal ha blottet seg for forbipasserende ved rådhuset. Mannen skal også ha vært inne i biblioteket. Mannen overtas av helsevesenet etter en hendelsen. Det melder Opplad Arbeiderblad. Det var blant annet flere barn i området da politiet rykket ut. – Vi tok raskt kontroll på mannen, opplyser operasjonsleder Bård Einar Hoft til avisa.

 • I dag kl. 15.59

  Trafikklys påkjørt på Hylkje

  Et trafikklys er påkjørt og ødelagt på E39 ved Hylkje i Bergen. Dette kan føre til køer i området.

 • I dag kl. 15.58

  Fordelte tippemidler

  I dag har hovedutvalg for kultur, reiseliv og frivillighet i Telemark fylkeskommune fordelt spillemidlene fra Norsk Tipping. Årets sum er på 65 millioner kroner. Det er flere store anleggsprosjekter som mottar penger i år. På nye Grasmyr ungdomsskole mottar Bamble kommune 10,2 millioner til svømmehall og turnhall. Kjølnesbadet, Rjukanbadet og Telemarkshallen får også penger. Notodden Energi Arena Grønkjær mottar 3,4 millioner, og Kragerøbanen i Drangedal mottar 1,95 millioner.

 • I dag kl. 15.56

  Fjernet semitrailer fra E18

  En semitrailer som mistet et hjul ved avkjøringen til Vik på E18 i Grimstad tirsdag ettermiddag er fjernet fra stedet, melder politiet.

 • I dag kl. 15.56

  Mann i 50-årene fra Asker druknet

  Det var en mann i 50-årene fra Asker som ble funnet død i vannet ved Blommenholm i Bærum lørdag ettermiddag, skriver Budstikka. Politiet sier det ikke er noe som tyder på at noe straffbart ligger bak drukningen.

 • I dag kl. 15.52

  Jente langs motorveien i Lørenskog

  Poltiiet har mottatt flere nødtelefoner om en jente som går langs riksvei 159 i Lillestrøm. – Kontroll på jente fra motorveien, skriver de på X klokken 15.55.

 • I dag kl. 15.45

  Vil vise motstand mot utbygging av et turområde

  Arnljot Strømseng vil fortsette å kjempe mot at politikerne i Holmestrand tillater å bygge vei og boliger i et skogsområde. Jarlsberg skriver i dag at fylkeskommunen og Statsforvalteren har trukket sine innsigelser på Nordre og Søndre Kleivan, men at kommunen må legge til rette for grønne områder. Politikerne skal behandle saken i morgen og planen skal vedtas i juni. Strømseng og andre som vil beholde turområdet, skal kartlegge natur i området og vise sin motstand for politikerne, sier Strømseng til NRK. – Vi kommer til å vise motstand foran kommunestyremøter og andre politiske møter, slik vi har gjort mange ganger før, sier han.

 • I dag kl. 15.39

  To til sykehus etter kollisjon på E16

  To personer kjøres til Ahus etter en kollisjon mellom en personbil og en lastebil på E16 i Maura i Nannestad på Romerike tirsdag ettermiddag. Det opplyser politiet. Lastebilsjåføren kommer seg selv til legevakt for sjekk etter hendelsen. Personbilen har kommet over i motgående felt og truffet lastebilen. Politiet melder at føreren av personbilen får førerkortet sitt beslaglagt.

 • I dag kl. 15.36

  Semitrailer har mistet hjul på E18

  En semitrailer har mistet et hjul ved avkjøringen til Vik i østgående retning på E18 i Grimstad, melder politiet. Det er ikke meldt om problemer i trafikken, men hjulet kommer brått på, ifølge politiet. Semitraileren står i påkjøringsfeltet.

 • I dag kl. 15.33

  Blandet på Wall Street

  GameStop-aksjen skyter fart igjen etter at selskapet hentet 933,4 millioner dollar før helgen.

 • I dag kl. 15.33

  Blandet på Wall Street – AI-yndling Nvidia stiger videre

  Opptur for teknologiakjser på Wall Steet. Nvidia leder an oppgangen.

 • I dag kl. 15.33

  Blandet åpning på Wall Street

  GameStop-aksjen skyter fart igjen etter at selskapet hentet 933,4 millioner dollar før helgen.

 • I dag kl. 15.33

  Wall Street åpner opp

  GameStop-aksjen skyter fart igjen etter at selskapet hentet 933,4 millioner dollar før helgen.

 • I dag kl. 15.30

  Laksegiganten Mowi dropper søksmål om grunnrenteskatten

  Mowi anker ikke avvisningen av søksmålet mot grunnrenteskatten, men de kan fortsatt gå til nytt søksmål når skatten er beregnet.

 • I dag kl. 15.30

  Mowi anker ikke lakseskatt-avgjørelse

  – Endrer ingenting, sier lakseselskapet om at søksmålet mot lakseskatten ble avvist.

 • I dag kl. 15.30

  Laksegiganten Mowi anker ikke lakseskatt-avgjørelse

  – Endrer ingenting, sier lakseselskapet om at søksmålet mot lakseskatten ble avvist.

 • I dag kl. 15.28

  Lange køer på Fornebu før konsert

  Det er lange køer utenfor Unity Arena, tidligere Telenor Arena, hvor superstjernen Olivia Rodrigo holder konsert tirsdag kveld. Bærum Røde Kors er på plass og deler ut vann til folk som står i kø for å komme inn på konserten senere i kveld. Konserten skulle opprinnelig holdes i Oslo Spektrum, men på grunn av stor pågang ble den flyttet til Fornebu-arenaen, som nylig ble omdøpt til Unity Arena. Konserten skal etter planen starte 19.30. (NTB)

 • I dag kl. 15.26

  Ville smugle øl og sprit med sparkesykkel

  En mann i tyveårene er dømt for flere lovbrudd, deriblant tyveri av båt og fyllekjøring på sjøen. Han har også innrømmet å ha forsøkt å smugle øl, sprit og sigaretter fra Sverige. En fredagskveld i desember lastet han opp sparkesykkelen sin med 31 liter øl, 2 liter sprit, 360 sigaretter og 500 gram tobakk da han skulle i land ved fergeterminalen i Sandefjord. Dette synes ikke tollerne noe særlig om, og tok mannen inn til kontroll. Varene ble beslaglagt. Mannen ble dømt til å gjennomføre 58 timers samfunnsstraff for de ulike lovbruddene.

 • I dag kl. 15.26

  Streik kan ramme flere eksamener på NMBU

  Så langt er bare én muntlig eksamen utsatt på grunn av streik ved Norges bio- og miljøvitenskapelige universitet (NMBU) i Ås. Men det kan bli flere, sier prorektor for utdanning, Elin Kubberød. – Det kan være muntlige eksamener som blir påvirket dersom sensorene er tatt ut. Det har vi ikke fått oversikt over enda, sier hun. 48 ansatte er tatt ut i streik ved NMBU etter at Unio og Akademikerne brøt meklingen med staten fredag 24. mai.

 • I dag kl. 15.24

  Melding om gress- og lyngbrann

  Politiet har fått melding om gress- og lyngbrann ved Lyngmo i Sortland. Nødetatene er på vei til stedet, opplyser politiet på X.

 • I dag kl. 15.22

  Trafikkuhell i Levanger

  En bil har kjørt av vegen og har truffet et tre ved Ytterneset i Levanger. En bil og en person er involvert i ulykken. Politiet melder at fører er kjørt i ambulanse til sykehus, og at trafikken flyter forbi.

 • I dag kl. 15.21

  Janne Formoe bekrefter kjæreste

  Skuespilleren (48) har funnet lykken på ny.

 • I dag kl. 15.20

  Sykehus taper penger i ny modell

  Sykehusene i Vestfold og Telemark taper mange millioner på ny fordeling av penger til sykehusene. Helse Sør-Øst endrer måten de gir penger til sykehusene i området sitt, fordi helseforetaket mener dagens modell bygger på gamle tall. Dermed får Sykehuset i Vestfold 39 millioner kroner mindre neste år og Sykehuset Telemark får 31 millioner mindre. Ahus får 110 millioner mer i den nye beregningen.

 • I dag kl. 15.00

  Butikkstreik avvergeet

  Det blir ingen strek blant butikk- og kontoransatte.

 • I dag kl. 14.48

  Mistanke om ILA-virus i oppdrettsanlegg i Gildeskål

  Det er mistanke om infeksiøs lakseanemi (ILA) ved oppdrettsanlegget Organic Seafarm AS i Gildeskål. Det skriver mattilsynet. De ber at alle som ferdes i området og driver aktivitet knyttet til fiskeoppdrett må vise nødvendig aktsomhet slik at spredning av eventuell sykdom unngås. Det var Labora fiskehelsetjeneste som varslet Mattilsynet, og de planlegger nå en inspeksjon i anlegget for å ta oppfølgende prøver for at veterinærinstituttet eventuelt skal kunne stadfeste diagnosen. For å begrense smittespredning er oppdrettsanlegget ilagt restriksjoner, blant annet med forbud mot flytting av fisk uten særskilt tillatelse. Dersom diagnosen blir bekreftet kan Mattilsynet pålegge tømming av lokaliteten, eventuelt deler av lokaliteten.

 • I dag kl. 14.46

  Korrupsjonssiktet solgte aksjer for 26 millioner

  Mannen kvittet seg med aksjer i flere runder. Salgene er ikke knyttet til Økokrim-saken, ifølge siktedes advokat.

 • I dag kl. 14.45

  Hør dagens nyheter oppsummert her

 • I dag kl. 14.43

  Anders Mol tilbake fra skade

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum planlegger å delta i en storturnering i tsjekkiske Ostrava i juni. Sesongplanen ble drastisk endret etter at Mol pådro seg et brudd i foten i mars. 26-åringen har fått operert inn en skinne og flere skruer i foten. Det er ikke planen å fjerne disse før sommerlekene i Paris. skriver NTB. Duoen er regjerende OL-mestre og fortiden nummer tre på verdensrankingen.

 • I dag kl. 14.42

  Mistanke om laksesykdom i oppdrettsanlegg

  Det er mistanke om infeksiøs lakseanemi (ILA) ved sjølokaliteten 24735 Gulholmen i Bjørnafjorden kommune i Vestland fylke

 • I dag kl. 14.40

  Marius (35) omkom etter luftsportsulykke i Rauma

  Det var Marius Østby Haugen (35) som mistet livet i helgen.

 • I dag kl. 14.40

  Det danske Folketinget vil ikke anerkjenne Palestina som selvstendig stat

  Tidligere tirsdag anerkjente Norge, Spania og Irland Palestina som egen stat.

 • I dag kl. 14.29

  Ikkje ferje Kinsarvik-Utne for ein periode

  Skyss melder om at ferja MF Kinsarvik som går mellom Kinsarvik – Utne skal på årleg vedlikehald i perioden 02. juni til 15. juni. Skyss sett ikkje inn midlertidig ferje, men passasjerbåten MS Øyservice vil gå i sambandet i denne perioden, skriv Ullensvang kommune.

 • I dag kl. 14.28

  Åpner døren for Schumacher i Formel 1: – Ville vært feil ikke å ha ham på listen

  Det er høyst usikkert hvem som blir førerne til Alpine i 2025. Lagsjefen peker på Mick Schumacher som en potensiell kandidat.

 • I dag kl. 14.28

  Tre har falt i veibanen i Kristiansand

  Et tre har falt og sperrer begge felt på Ålefjærveien i Kristiansand, melder politiet. Veitrafikksentralen er varslet og sender entreprenør.

 • I dag kl. 14.26

  Tatt i 144 km/t på E18

  Utrykningspolitiet beslagla to førerkort i en kontroll i 100-sonen på E18 i Holmestrand i dag. Høyest hastighet hadde bilføreren som kjørte i 144 kilometer i timen. 13 andre bilførere fikk forenklede forelegg for å ha kjørt for fort.

 • I dag kl. 14.24

  Reuters: Minst 21 drept i nytt angrep vest for Rafah

  Angrepet skal ha skjedd mot et teltområde i nærheten av Rafah.

 • I dag kl. 14.23

  Antidoping Norge reagerte: Måtte trekke seg etter dobbeltrolle

  Tidligere langrennsløper Ella Gjømle Berg (44) var på vei inn i det nye styret til Norges Skiforbund. Da reagerte Antidoping Norge.

 • I dag kl. 14.19

  Det blir ikke butikkstreik

  Uravstemningen blant medlemmene i Handel og kontor endte med ja-flertall for lønnsavtalen med arbeidsgiverorganisasjonen Virke. Det melder fagforeningen selv. Dermed blir det ingen butikkstreik. Lokalt i Vestland er det blitt meldt om stor misnøye rundt lønnsavtalen, og det var i forkant av avstemningen ventet at samtlige medlemmer i lokallaget ville si nei til avtalen. For Landsoverenskomsten var det 61 prosent som stemte ja, mot 39 prosent nei-stemmer. Kontoroverenskomsten endte med 53 prosent som stemte ja, mot 46 prosent som stemte nei. I Lederoverenskomsten var det 51 prosent på ja, mot 48 prosent som stemte nei. Valgdeltakelsen endte på under 50 prosent på landsbasis for Landsoverenskomsten. 50 prosent av den totale medlemsmassen måtte avlegge stemmer for at et nei-flertall ville blitt godkjent. Men slik ble det altså ikke. Avtalen innebærer et generelt lønnstillegg på 4 kroner i timen til alle, og en økning i minstelønnssatsene.

 • I dag kl. 14.18

  Body Shop-kjeden begjært konkurs

  Skatteetaten har begjært den norske Body Shop-kjeden konkurs. Det skriver Dagens Næringsliv, som viser til en beramming i Asker og Bærum tingrett. Saken skal behandles i tingretten torsdag denne uken. Kjeden er begjært konkurs gjennom A Christensen Engros as og driftsselskapet Ace Shops, skriver DN. Advokat Nils Holger Kofoed representerer selskapene, men har ingen kommentar til saken. I forrige måned besluttet Body Shop å legge ned all virksomhet i Sverige etter å ha stengt flere butikker den siste tiden. I februar ble det britiske morselskapet The Body Shop International satt under restrukturering. Kort tid etter begjære The Body Shop seg konkurs i blant annet Danmark og USA. (NTB)

 • I dag kl. 14.10

  Rekordlav strømpris i Nord-Norge onsdag

  Onsdag får strømkunder i Nord-Norge den laveste døgnprisen på strøm så langt i år. I snitt blir spotprisen på drøyt 5 øre per kilowattime . Det blir svært lave priser i spotmarkedet i NO3, som er Midt-Norge og NO4, som er Nord-Norge. Det viser de nyeste tallene fra Nord Pool, skriver Europower. Det har ikke vært lavere døgnpris i disse områdene på en hverdag hittil i år. I Sør-Norge er prisene høyere. I Østlandet og på Vestlandet blir døgnprisen i spotmarkedet på 50 øre/kWh onsdag. (©NTB)

 • I dag kl. 14.10

  Unge Høyre åpner for å snu om olje og gass utenfor Lofoten

  Høyres ungdomsparti åpner for å snu 180 grader i Norges mest betente oljesak, oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe) Første nestleder i Unge Høyre, Håkon Snortheim, bekrefter til Nettavisen at ungdomspartiet åpner for å snu. – Unge Høyre er for vern av LoVeSe. Vi har tatt den kampen i Høyre i mange år, men tiden vi lever i endrer seg, sier han på vegne av ledelsen i partiet. Han forklarer snuoperasjonen slik: – Vi erkjenner at den sikkerhetspolitisk situasjonen gjør at vern av LoVeSe ser annerledes ut, og det vil landsmøtet diskutere. Vi er konstruktive nok til å innse at samfunnet vi lever i er et annet etter Russlands angrepskrig, sier Snortheim. Oljepolitisk talsperson i Høyre, Ove Trellevik, fortalte tirsdag at Høyre vil åpne gassfeltet Nordland 6 for olje- og gassleting. Områdene har vært stengt for leting etter olje og gass siden 2001. Unge Høyres landsmøte starter 21. juni. (©NTB)

 • I dag kl. 14.08

  Anbefaler en flaggdag for Pride

  Kviteseid kommune bør markere Pride-måneden med å flagge med Pride-flagg første lørdagen i juni på kommunehuset. Det går kommunedirektøren inn for, men det er politikerne som avgjør saken på torsdag. I fjor var det stor debatt blant både politikerne og innbyggerne rundt pridemarkeringa i den lille bygda. Kommunedirektøren tror det er uheldig for kommunens omdømme om den ikke markerer med Pride-flagg en dag i året. Nå vil kommunedirektøren at politikerne bestemmer seg for hvordan kommunen stiller seg til Pride-markeringer.

 • I dag kl. 14.01

  Kong Harald fikk seg en overraskelse

  Kong Harald fikk seg en overraskelse da han besøkte Moi i Lund kommune tirsdag. Her fikk han gjensyn med Ford Edsel-en han fikk i gave av kong Olav da han var 21.

 • I dag kl. 14.01

  23 straffesaker utsatt på grunn av streik

  23 straffesaker som skulle gått i Oslo tingrett er nå utsatt på grunn av streiken i politiet. Det opplyser tingretten til NRK. Over 350 ansatte i Oslo politidistrikt er tatt ut i streik av Unio og Akademikerne etter at meklingen med staten ble brutt 24. mai.

 • I dag kl. 14.00

  SV krever svar fra justisministeren om Halden fengsel

  SV krever at justisministeren kommer på banen etter at en rapport har avdekket alvorlige forhold i Halden fengsel. Det er Sivilombudet som står bak rapporten, som slår fast at innsatte er innelåst på cellen i mer enn 19 timer. Det mangler aktivitetstilbud og helseoppfølging. Ansatte blir syke på jobb og mange velger å slutte. Andreas Unneland, justispolitisk talsperson i SV mener situasjonen er alvorlig. – Dette er en helt hårreisende rapport. Rett og slett uholdbart, sier Unneland. Han mener justisministeren må på banen og svare på hva regjeringen skal gjøre for å bedre forholdene i fengselet.

 • I dag kl. 14.00

  Varsler grep i kraftnettet: – Det går for sent

  To nye tiltak fra NVE-myndigheten RME skal få opp tempoet på nettutbyggingen i Norge.

 • I dag kl. 13.59

  Venter styrtregn øst i Agder

  Det ventes kraftige regnbyger øst i Agder tirsdag kveld. Det melder Meteorologisk institutt som har sendt ut gult farevarsel for styrtregn. Det er usikkert hvor nedbøren vil treffe. Noen steder vil det ikke komme regn, ifølge meteorologene.

 • I dag kl. 13.55

  Nominert til pris

  Folkemusiker Anne Hytta fra Sauland er sammen med komponist Tyler Futrell nominert som Norges kandidater til Nordisk råds musikkpris 2024. Hytta er nominert for musikkalbumet Bridge som også vant spellemannsprisen i fjor. Nordisk råds musikkpris deles ut i Reykjavík 22. oktober.

 • I dag kl. 13.54

  Oslo-politiet: Streiken påvirker ikke beredskapen

  Oslo politidistrikt har tatt ut 371 personer i streik.

 • I dag kl. 13.48

  Stoltenberg: Må kunne bruke vestlige våpen inne i Russland

  Ukraina må kunne bruke vestlige våpen mot militære mål inne i Russland, mener Nato-sjef Jens Stoltenberg. Mens flere EU-land sier ja, teller Norge på knappene.

 • I dag kl. 13.41

  Gir seg på Stortinget

  Anja Ninasdotter Abusland (Sp) tar ikke gjenvalg på Stortinget, skriver Fædrelandsvennen. Abusland sier det har vært en vanskelig avgjørelse å ta, men at hun mener det ville vært mer negativt enn positivt å fortsette. Når hun forlater Stortinget vil hun være ferdig med politikk for en stund, men vil ikke utelukke at det blir mer politikk en gang i fremtiden.

 • I dag kl. 13.38

  Skatteetaten har begjært butikkjeden Body Shop konkurs

  Selskapet har slitt i lang tid.

 • I dag kl. 13.30

  Tar ikke gjenvalg

  Stortingsrepresentant Anja Ninasdotter Abusland (Sp) gir seg som politiker, det skriver hun selv i et innlegg i Fædrelandsvennen. Abusland skriver at hun er lei av fordommer og å bli mistrodd samt ilagt meninger hun ikke kjenner seg igjen i. – Når man da blir møtt med fordommer, mistro, tillagt meninger man ikke kjenner seg igjen i eller rett og slett blir satt i bås fordi politikere bare «tenker på seg selv». Og når det faktisk skjer noe bra, får det vesentlig mindre oppmerksomhet enn det negative. Da kjenner jeg på avmakt, skriver hun.

 • I dag kl. 13.25

  Må kansellere passtimer

  Trøndelag politidistrikt må kansellere enkelte oppsatte passtimer denne uka på grunn av streiken i staten. De har i dag meldt dette til politidirektoratet ifølge E24. Leder for ID-seksjonen i direktoratet, Unni Norum, sier til nettstedet at de er i tett dialog med politidistriktene, og at de vil komme med informasjon til publikum om det blir endringer i situasjonen.

 • I dag kl. 13.13

  Medier: Tidligere nederlandsk etterretningssjef kan bli statsminister

  Den tidligere nederlandske etterretningssjefen Dick Schoof kan bli statsminister i en ny høyreregjering i landet.

 • I dag kl. 13.11

  El-sparkesykkel målt til 51 km/t

  I 40-sona på Langesundveien i Bamble har politiet gjennomført en trafikkkontroll. En person på el-sparkesykkel ble målt til 51 km/t, i tillegg stoppet ikke vedkommende for kontrollen. Totalt fikk to førere forenklet forelegg og høyeste målingen var 53 km/t.

 • I dag kl. 13.10

  Tre ØIF-spillere på årets lag

  Tre håndballspillere fra ØIF Arendal er stemt inn på årets lag i eliteserien i håndball, skriver Agderposten. De siste ukene har spillerne i eliteserien stemt på hvem de mener har vært årets beste spillere i de ulike posisjonene. Sondre Gjerdalen ble årets linjespiller, Dagur Gautason ble årets venstrekantspiller og Mathias Larson ble stemt fram som årets midtre bakspiller.

 • I dag kl. 13.10

  Arbeidsulykke i Sola

  Politiet rykker ut sammen med ambulanse etter melding om en arbeidsulykke på Røyneberg i Sola. En arbeider skal ha falt og skadet ankel. Det er muligens et brudd. Patrulje har vært på stedet og er i kontakt med arbeidsgiver. Det blir ikke opprettet sak fra politiets side, opplyser de.

 • I dag kl. 13.06

  Her passer de på Pride-flagget: – Trist

  I fjor ble flagget revet ned. Nå har Fjell skole i Drammen satt ut flaggvakt for å passe på.

 • I dag kl. 13.00

  Kate Beckinsale etter sykehusinnleggelsen: – Sorgtåke er ekte

  Kate Beckinsale (50) åpner opp om sykehusinnleggelse og tunge tider.

 • I dag kl. 12.59

  Bil kjørte i feil retning på E6 i Ringsaker

  Tirsdag ettermiddag fikk politiet flere nødanrop om en bil som kjørte i motgående felt på E6 ved Rudshøgda i Ringsaker. Bilen kjørte sørover i nordgående felt, opplyser politiet i Innlandet. Føreren av bilen fant etter hvert ut at dette var feil og snudde. Bilføreren er anmeldt, og førerkortet er beslaglagt etter hendelsen.

 • I dag kl. 12.57

  Streiken: Politiet må kansellere passtimer

  Streiken i staten får nå direkte konsekvenser for politidistriktene.

 • I dag kl. 12.55

  Grusomme bilder fra Rafah: – Jeg blir fysisk dårlig

  Svært sterke bilder av brente kropper spres etter angrepet mot en teltleir i Rafah.

 • I dag kl. 12.52

  Jon-Hermann Hegg tok EM-gull

  Jon-Hermann Hegg tok gullet på OL-øvelsen 50 meter match under EM i skyting. Norge med Hegg, Henrik Larsen og Ole Martin Halvorsen tok gullet for lag.

 • I dag kl. 12.50

  Ikkje lenger farevarsel for skogbrann

  Dei siste par dagane har det kome ein del nedbør i Vestland, som gjer at det ikkje lenger er farevarsel for gras- og lyngbrann i området. Derimot er det sendt ut gult farevarsel for flaumfare i fjellområda i Vestland. Årsaka er snøsmeltinga, som vil føre til spesielt stor vassføring i forhold til kva som er normalt for årstida, melder Meteorologisk institutt.

 • I dag kl. 12.44

  Palmesus blir frimerke

  Festivalen Palmesus i Kristiansand blir en del av Postens nye frimerker. Det melder Posten i en pressemelding i dag. Frimerket er en del av den nye frimerkeutgivelsen som har tema «Festivalsommer». – Vi er utrolig stolte over å bli representert på Postens frimerker. Palmesus har vært en viktig del av Kristiansands sommeridentitet i over et tiår, og å bli anerkjent på denne måten er virkelig en ære, sier kommersiell direktør Ketil Børstein Stensrud i Palmesus i pressemeldingen.

 • I dag kl. 12.37

  Uenighet om nytt politikontor

  Lokalpolitikerne i Kvinesdal er uenige med politiet om hvor ofte det nye politikontoret i kommunen burde holde åpent, skriver avisen Agder. Politiet har foreslått at kontoret skal holdes åpent to dager i uken og holde stengt i sommerferien. Politikerne vil at kontoret skal holde åpent tre dager i uken og minst en dag i uken i sommerferien. Politikerne skal behandle saken i morgen.

 • I dag kl. 12.37

  Stangeland maskin får Rogfast-kontakt

  JV Implenia Norge AS / Stangeland Maskin AS får den siste store kontrakten på Rogfast. Kontrakten har en verdi på nær 6 millarder kroner, og innebærer bygging av rundt 8,8 kilometer to-løpstunnel fra Kvitsøy i retning Bokn. – Vi ser frem til et godt samarbeid med JV Implenia Norge AS/ Stangeland Maskin AS i hele kontraktsperioden som etter planen vil vare til og med 2030. Det er ett stort, utfordrende og komplekst oppdrag som entreprenøren har gode planer og forutsetninger for å gjennomføre. Det sier prosjektleder for E39 Rogfast på Kvitsøy, Sveinung Brude i en pressemelding.

 • I dag kl. 12.37

  Stangeland maskin går Rogfast-kontakt

  JV Implenia Norge AS / Stangeland Maskin AS får den siste store kontrakten på Rogfast. Kontrakten har en verdi på nær 6 millarder kroner, og innebærer bygging av rundt 8,8 kilometer to-løpstunnel fra Kvitsøy i retning Bokn. – Vi ser frem til et godt samarbeide med JV Implenia Norge AS/ Stangeland Maskin AS i hele kontraktsperioden som etter planen vil vare til og med 2030. Det er ett stort, utfordrende og komplekst oppdrag som entreprenøren har gode planer og forutsetninger for å gjennomføre. Det sier prosjektleder for E39 Rogfast på Kvitsøy, Sveinung Brude i en pressemelding.

 • I dag kl. 12.31

  Følg Casper Ruuds åpningskamp i French Open

  Nordmannen åpner storturneringen mot Felipe Alves fra Brasil.

 • I dag kl. 12.29

  Sommerværet skaper utfordringer for bøndene

  Mange gleder seg over det varme vårværet, men for bøndene på Helgeland har det blitt litt for mye av det gode. Enkelte steder er det knusktørre åkere og enger. Leder for Leirfjord Bondelag, Mads Nikolaisen sier til Isandnessjøen at det er altfor tørt og at de trenger vann. – Vi har en del overvintringsskader og når det er så tørt så vokser det ikke. Vi risikerer fôrmangel og vi trenger ei skikkelig rotbløyte, sier Nikolaisen. Lenger ut ved kysten har det kommet flere regnbyger. Glenn Johansson i Alstadhaug Bondelag sier til avisa at det ikke er kritisk tørt i kommunen ennå. Han sier det er fine forhold for våronna, men veksten blir hindret av lite vann. Så de tåler ikke tørt vær for lenge.

 • I dag kl. 12.26

  Stabæk-sjef etterlyser handling i TFK: – Uoversiktlig og lite strukturert

  Daglig leder Hege Jørgensen er sykmeldt og flere ansatte i Toppfotball Kvinner har sagt opp.

 • I dag kl. 12.25

  Moskenes er konkurs – får 15 millioner kroner i krisehjelp

  Kommunal- og distriktsdepartementet gir 15 millioner kroner ekstra til oppfølging av Moskenes kommune og Lofoten-regionen.

 • I dag kl. 12.22

  Ingen blir tiltalt etter barnedødsfall

  Ingen blir tiltalt etter barnedødsfallet i Sarpsborg i fjor sommer. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 12. juni i fjor døde et lite barn på en privatadresse i Sarpsborg. Kort tid etter ble en nærstående person siktet for å ha hensatt barnet i hjelpeløs tilstand. Nå, snart ett år etter dødsfallet, har påtalemyndigheten kommet frem til at det ikke skal reise tiltale mot denne personen og siktelsen er frafalt.

 • I dag kl. 12.17

  Nye krav til kildesortering av tekstiler

  Hvert år havner omtrent halvparten av brukte tekstiler i søpla. Nå må alle kommuner og bedrifter samle inn tekstilavfall, slik at dette ikke havner i restavfallet. – Det er et stort problem at det produseres, forbrukes, og kastes altfor mye klær i dag. Nå kommer det krav til kommuner og virksomheter for at tekstilavfall skal samles inn separat, og ombrukes eller materialgjenvinnes, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Fra 1. januar neste år blir det nye krav til kildesortering, separat innsamling og materialgjenvinning av tekstilavfall. I dag er det krav om at mat og plastavfall samles inn separat. Nå skal også tekstiler, glass, metall, papp og papir kildesorteres og samles inn. Målet er at mer av avfallet kan brukes på nytt eller at materialene kan gjenvinnes. De nye reglene innebærer at alle kommuner og virksomheter får en plikt til å sørge for at disse avfallstypene samles inn separat, og forberede avfallet til ombruk eller materialgjenvinning.

 • I dag kl. 12.16

  Kronprinsesse Mette-Marit besøker Blakstad sykehus

  Kronprinsesse Mette-Marit deltar på åpningen av Kulturdagene ved Blakstad sykehus i Asker kommune. Neste år flyttes virksomheten inn i nytt sykehus i Drammen. Det er 120 år siden sykehuset offisielt åpnet sine dører for første gang. – Det er en stor glede for våre pasienter og ansatte at Kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede og åpne årets Kulturdager, sier sykehussjef Marit Opsahl i presseinvitasjonen. I 2025 flyttes virksomheten fra Blakstad inn i nytt sykehus i Drammen. (NTB)

 • I dag kl. 12.15

  Zelenskyj hardt ut mot Biden

  Ukrainas president synes ikke noe særlig om at president Joe Biden antakelig dropper fredskonferansen i Sveits i juni.

 • I dag kl. 12.14

  Fartøy truffet i angrep utenfor Jemen – tar inn vann

  Et fartøy er truffet i et angrep utenfor kysten av Jemen, ifølge sikkerhetsselskapet Ambrey. Fartøyet tar inn vann og har slagside.

 • I dag kl. 12.08

  Vedum forsvarer milliardkjøp: – Norge må eies av folk i Norge

  Trygve Slagsvold Vedum (Sp) hevder at striden om prestisjekjøpet Meraker Brug nå først og fremst er en politisk kamp om hvem som skal eie Norge. Han får så ørene flagrer av Frp-leder Sylvi Listhaug.

 • I dag kl. 12.04

  Ingen svenske Jas Gripen til Ukraina

  Sverige avventer med å sende sine Jas Gripen-jagerfly til Ukraina.

 • I dag kl. 12.00

  Det siste Norwegian (og norgesferien) trenger

  Fra lønnsfrys til kraftig økning. Balanse mellom arbeid og fritid. Og valutakurs. Alt kan bidra til streik.

 • I dag kl. 11.58

  Israel hevder Spania medvirker til oppfordring til folkemord

  Regjeringen i Israel hevder Spanias statsminister medvirker til oppfordring til folkemord på det jødiske folk. Grunnen er at Spania anerkjenner Palestina som uavhengig land.

 • I dag kl. 11.52

  Gir 15 millioner ekstra til kriserammet Lofot-kommune

  Kommunal- og distriktsdepartementet tildeler 15 millioner kroner ekstra til oppfølging av Moskenes kommune, melder Statsforvalteren i Nordland. Det skjer etter at Moskenes kommune i vinter ba departementet om hjelp til å løse de store utfordringene i kommunen. Moskenes truet med å slå seg selv «konkurs» om de ikke fikk hjelp. Ifølge ordfører Hanna Sverdrup er kommunen bankekrott. Statsforvalter Tom Cato Karlsen er fornøyd med at Kommunal- og distriktsdepartementet vil bistå med midler. – Rekruttering av fagkompetanse er, og vil være, en stor utfordring fremover for alle kommuner. For å sikre at innbyggere og næringsliv får de tjenestene de har krav på, er det nødvendig med samarbeid på tvers av kommunegrensene i Lofoten for å skape sterke fagmiljø, sier statsforvalter Tom Cato Karlsen. Statsforvalteren i Nordland har ansvaret for å følge opp at tilskuddet blir brukt i henhold til vilkårene.

 • I dag kl. 11.50

  Mistanke om ruskjøring

  En mann i 30-åra er mistenkt for ruskjøring. Han ble stoppa av UP på fylkesveg 65 ved Storås i formiddag. Det blir blodprøve og anmeldelse ifølge politiet.

 • I dag kl. 11.48

  Lastebil veltet i Rådal

  Føreren av en lastebil er kjørt til legevakt for kontroll etter at bilen hans veltet ved innkjøringen til Råtunnelen på E39 i Bergen like før klokken 12. Sjåføren skal ikke ha fått alvorlige skader i ulykken. Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent. Bilen var lastet med asfalt.

 • I dag kl. 11.37

  Syklist og bil i ulykke

  Det har vært ei ulykke mellom en syklist og en bil på Furnesvegen i Brumunddal. Syklisten ble skadet men er bevisst, ifølge politiet. Det er forløpig uklart hvor alvorlig skadene er. Syklisten er kjørt til sjukehus i Hamar for videre undersøkelser.

 • I dag kl. 11.33

  Trafikkulykke med syklist og bil

  – Syklisten fremstår som skadet, melder politiet. Ulykken har skjedd i Brumunddal.

 • I dag kl. 11.29

  Oslo lufthavn venter stor pågang i sommer – bruker innenlandsgater til utenlandsreiser

  Avinor venter stor pågang av reisende på Oslo lufthavn i sommer, og flere innenlandsgater må derfor brukes til avganger til utlandet. – Det er ingenting som gleder oss mer enn at trafikken tar seg opp. Denne sommeren er det svært mange som skal fly utenlands i morgentimene, og derfor har vi behov for flere utenlandsgater, sier fungerende lufthavndirektør Dorothy Billett på Oslo lufthavn. I timene med mest trafikk blir åtte innenlandsgater brukt til reiser utenlands. Dette gjelder kun reiser innen Schengen. De som skal reise herfra, blir sendt i shuttlebuss fra terminalområdet. – Det vil gå busser kontinuerlig, og man vil få beskjed i god tid om man får tildelt en av disse gatene, sier Billett. (©NTB)

 • I dag kl. 11.27

  Fortsatt stor skogbrannfare

  Det er fortsatt stor skogbrannfare i Trøndelag og sør på Helgelandskysten. Farevarselet er på oransje nivå. Varslet gjelder i snøfrie områder inntil det kommer tilstrekkelig nedbør.

 • I dag kl. 11.23

  NRK: To pågrepet etter knivstikking

  To personer har vært på rømmen etter en voldshendelse på Frogner i Oslo.

 • I dag kl. 11.21

  Stjernespiller forlater Storhamar Hockey

  Storhamars poengkonge, Peter Quenneville forlater klubben, skriver Hamar Arbeiderblad. Ifølge avisa skal kanadieren til finsk hockey. Quenneville var med på laget som vant både serien og NM-gull sist sesong. Han gjorde også 72 målpoeng på 43 seriekamper.

 • I dag kl. 11.21

  Økt helikopteraktivitet

  Det vil være økt aktivitet med militære helikopter på Fosen og østre del av Hitra fra i dag og til fredag 31. mai. Det varsler Forsvaret i ei pressemelding. Det skal ikke flys etter klokka 20 om kvelden. På grunn av øvinga kan helikoptrene, av typen Bell 412, fly lavt og gjennomføre unormal manøvrering.

 • I dag kl. 11.21

  Folk fra Lund møter opp

  Da det var 15 minutter igjen før kongeparet sitt besøk på Moi i Lund skulle starte, var det alt stort oppmøte i Idrettsparken.

 • I dag kl. 11.21

  To pågrepet etter knivstikking på Frogner

  To personer er pågrepet etter en voldshendelse på Frogner mandag, der to kvinner ble knivstukket. Det sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes til NRK. – De siktede er to voksne, en mann og en kvinne. De er ikke ukjente for politiet, sier Lauvsnes. Personene har ikke blitt avhørt på nåværende tidspunkt. De er foreløpig siktet for grov kroppsskade, opplyser politiet. – Det vil bli vurdert fengsling av begge to, sier hun.

 • I dag kl. 11.21

  To pågrepet for knivstikking på Frogner

  To personer er pågrepet for knivstikkingen av to kvinner i en leilighet på Frogner i Oslo mandag. Det sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes til NRK. – De siktede er to voksne, en mann og en kvinne. De er ikke ukjente for politiet, sier Lauvsnes. Personene har ikke blitt avhørt på nåværende tidspunkt. De er foreløpig siktet for grov kroppsskade, opplyser politiet. – Det vil bli vurdert fengsling av begge to, sier hun.

 • I dag kl. 11.19

  Unibuss kvitter seg med turbussene

  Kriserammede Unibuss selger turbussvirksomheten Unibuss Tur til konkurrenten Oslobuss. Det bekrefter ledelsen i begge busselskapene i en pressemelding. Unibuss Tur har 18 ansatte og 20 busser, med hovedsete i Oslo og en egen avdeling i Vestfold. Oslobuss har over 100 ansatte og 40 busser. Hovedkontoret ligger på Haugenstua i Oslo. Alle sjåførene i Unibuss Tur får beholde jobbene sine. 13. mai gikk Unibuss til Oslo tingrett med begjæring av rekonstruksjon av selskapet, som har store økonomiske problemer. Retten har gitt Unibuss konkursbeskyttelse inntil detaljene om hvordan selskapet skal reddes er på plass. Salget av Unibuss Tur betyr at Unibuss trekker seg ut av turbussmarkedet. – Turbuss er en spennende del av bussbransjen, men Unibuss ønsker i tiden fremover å fokusere fullt ut på drift av våre anbudskontrakter, sier administrerende direktør Atle Rønning.

 • I dag kl. 11.17

  Legger ned arbeidet med folkehøgskole på Østre Bolæren

  Det blir ikke en folkehøgskole på Østre Bolæren i Færder kommune likevel. Foreningen Færder Folkehøgskole har siden 2020 jobbet med å etablere en folkehøgskole på øya, men regjeringen har bestemt at de ikke vil behandle nye søknader om folkehøgskoler inntil videre. Tidligere var det mulig å søke om å opprette nye folkehøgskoler hvert år. – Vi har lagt ned flere tusen dugnadstimer og vært engasjerte, sier Sindre Vinje i foreningen. Nå vil ikke foreningen søke om fornyelse av leiekontrakten der folkehøgskolen skulle komme. – Vi vil ikke være til hinder for annen aktivitet på øya.

 • I dag kl. 11.14

  Vil bruke mer penger på båt

  Lokalpolitikerne i Grimstad har bestemt at de vil bruke rundt 6,5 millioner kroner på en ny arbeidsbåt til skjærgårdstjenesten, skriver Grimstad Adressetidende. Vedtaket ble gjort med 30 stemmer mot 5 fra Frp. Kommunen hadde allerede satt av 5 millioner kroner i årets budsjett til kjøp av ny båt.

 • I dag kl. 11.14

  Drakk alkohol etter ulykke – må i fengsel

  En kvinne i slutten av 40-årene må sone 15 dager i fengsel etter å ha drukket alkohol etter ei trafikkulykke. Det var i juli i fjor at kvinnen drakk alkohol kort tid etter at hun var involvert i ei trafikkulykke. Dermed brøt hun loven som slår fast at man ikke kan drikke alkohol eller innta andre berusende middel i de første seks timene etter en trafikkhendelse som man burde forstå at kunne bli etterforsket av politiet. I retten la kvinnen alle kortene på bordet. Retten slår fast at kvinnen hadde en promille på 1,76 etter ulykken. Og dømmer henne til å sone 15 dager i fengsel. Kvinnen må også ut med 30.000 kroner i bot, og må klare seg 18 måneder uten førerkort.

 • I dag kl. 11.12

  19-åring varetektsfengslet etter alvorlig voldshendelse

  En 19 år gammel mann som er siktet etter en alvorlig voldshendelse i Lyngdal i helgen mener han handlet i nødverge, skriver Fædrelandsvennen. Mannen er varetektsfengslet i fire uker. I kjennelsen kommer det fram at 19-åringen skal ha knivstukket en mann flere ganger, ifølge avisen. 19-åringen er tidligere dømt for to tilfeller av vold og trusler mot politiet og en bussjåfør. Mannens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken.

 • I dag kl. 11.06

  Farevarsel om styrtregn og mye lyn på Østlandet

  Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om styrtregn og mye lyn for deler av Østlandet. Varselet gjelder for siste del av tirsdag. Meteorologene melder at det vil være store lokale variasjoner i intensitet og mengde nedbør. – Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker og noen vil ikke få nedbør. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm/1t, skriver meteorologene på yr.no. Nedbøren gjør at det er fare for overvann i tettbygde områder og lokale oversvømmelser. Det er fare for stengte veier og det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

 • I dag kl. 10.58

  Iskremsjefens største tabbe: – Det teiteste produktet noen hadde sett

  Etter 44 år med opp- og nedturer, er snart Paal Hennig-Olsen (70) klar til å peke ut etterfølgeren. De tre sønnene jobber i selskapet, men hvem som skal overta, er ikke avgjort.

 • I dag kl. 10.57

  Alle får "kongefri" på Nor-Dan

  Alle dei 350 tilsette på hjørnesteinsbedrifta Nor-Dan på Moi i Lund kommune får fri med løn under kongeparet sitt besøk. – Det er mange av dei tilsette som er engasjerte i korps og framføringar under kongebesøket, og i tillegg vil me at alle dei andre tilsette også skal kunne få med seg det kongelege besøket, seier konsernsjef Dag Kroslid.

 • I dag kl. 10.57

  Nytt farevarsel om styrtregn og lyn

  Meteorologene har tirsdag sendt ut et nytt farevarsel om ytterligere styrtregn og mye lyn for deler av Østlandet.

 • I dag kl. 10.56

  Anerkjennelsen av staten Palestina – hva står på spill?

  En tostatsløsning er den første og grunnleggende forutsetningen for en fredelig og blomstrende fremtid i regionen.

 • I dag kl. 10.51

  Strammere økonomi påvirker ikke ferien

  35 prosent i Innlandet sier priser, rente og dårlig kronekurs ikke påvirker reiseplanene i sommer. Det viser en ny undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring. Landet sett under ett svarer i snitt 42 prosent at strammere økonomi ikke påvirker reiseplanene i sommer.

 • I dag kl. 10.48

  iOS 18 kan gi deg AI-emojis

  Skal la deg lage egne emojier.

 • I dag kl. 10.48

  Farevarsel om styrtregn og mye lyn på Østlandet

  Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om styrtregn og mye lyn for deler av Østlandet. Varselet gjelder for siste del av tirsdag. Meteorologene melder at det vil være store lokale variasjoner i intensitet og mengde nedbør. – Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker og noen vil ikke få nedbør. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm/1t, skriver meteorologene på yr.no. Nedbøren gjør at det er fare for overvann i tettbygde områder og lokale oversvømmelser. Det er fare for stengte veier og det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

 • I dag kl. 10.47

  Teige-feber i Tyskland: Har solgt bøker for 58 millioner kroner

  Det siste året har vært et eventyr for Trude Teige (63): Nå ligger hun inne med to bøker på den tyske bestselgerlisten og er i løpet av få måneder blitt mangemillionær.

 • I dag kl. 10.46

  Hjemmetjenesten mener at de har tatt lærdom etter svikt

  Hjemmetjenesten i Skien skal forbedres etter svikt i medisinsk oppfølging av en pasient. Helsetilsynet konkluderte etter et tilsyn i fjor med at helsehjelpen ikke var forsvarlig. En pasient fikk hjerneslag da han hadde vært uten medisiner i en periode. Pasienten hadde et vedtak om å få hjelp til medisiner av hjemmetjenesten. Kommunalsjef for Helse og Velferd, Ellen Sofie Øvrum, sier at hjemmetjenesten har lært mye av hendelsen og at de har innført endringer for å unngå at noe lignende skjer igjen.

 • I dag kl. 10.39

  Reuters: Israelske stridsvogner har nådd sentrum av Rafah

  – Flere israelske stridsvogner nådde tirsdag sentrum av Rafah, fortalte vitner til Reuters.

 • I dag kl. 10.39

  Flere konkurser i Agder

  Agder er blant fylkene i landet hvor antall konkurser har økt mest de siste 12 månedene. Det viser nye tall fra analyseselskapet Experian. Det har vært 22,2 prosent flere konkurser i Agder det siste året. Nasjonalt er økningen på 10,4 prosent i samme periode.

 • I dag kl. 10.35

  Landslagsspiller Anja Sønstevold legger opp

  Det offentliggjør hun selv på Instagram.

 • I dag kl. 10.35

  Stor økning i konkurser i april

  394 aksjeselskaper gikk konkurs i april. Fra mars til april i år er økningen på 50 prosent. Fra april 2023 er økningen på hele på 80 prosent fra 219 selskaper. Noe av økningen skyldes sannsynligvis påsken. – Påsken falt i mars i år, mens påsken i fjor falt i april. Det er derfor naturlig at en mindre andel aksjeselskap meldte inn konkurs i løpet av den måneden, sier analytiker Julie Berg i analyseselskapet Experian. De siste tolv månedene har det vært 3703 konkurser, en økning på 10,4 prosent. Økningen i antall konkurser har vært høyest i Nordland med en oppgang på 28,7 prosent. Deretter følger Møre og Romsdal (25 prosent) og Agder (22,2 prosent). Hittil i år har det vært 1338 konkurser. Dette er det høyeste antallet de siste ti årene for perioden januar-april og faktisk 21 prosent høyere enn årene under og etter pandemien. I 2017–2019 var det i snitt 1240 konkurser i perioden januar-april. I årene 2020–2023 var snittet 1110 konkurser i samme periode. (©NTB)

 • I dag kl. 10.33

  NRL: Rettskandale i Øyfjell-saken

  Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL) reagerer sterkt på at det eneste skjønnsmedlemmet med reindriftskompetanse, Per Thomas Kuhmunen måtte fratre i rettsaken mellom vindkraftselskapet Øyfjellet Wind og Jillen-Njaarke reinbeitedistrikt. – Etter mitt skjønn rokker denne saken reindriftsutøverens rettsikkerhet, noe som er svært alvorlig, sier leder i NRL, Inge Even Danielsen Danielsen mener at med en slik tilnærming til inhabilitetsspørsmålet i domstolene, vil ingen reineiere kunne fungere som skjønnsmenn i reindriftsaker. Han mener at det ikke en rettsstat verdig å kaste skjønnsmenn som har reindriftsbakgrunn på dør. – Det er jo nettopp de som besitter den kompetansen som domstolen selv ikke innehar, og som er nødvendig for å kunne fatte en dom som er fundamentert på et riktig faktagrunnlag og kunnskaper, sier Danielsen.

 • I dag kl. 10.33

  NRL: Rettsskandale i Øyfjellet-saken

  Loga sámegillii. Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL) reagerer sterkt på at det eneste skjønnsmedlemmet med reindriftskompetanse, Per Thomas Kuhmunen måtte fratre i rettssaken mellom vindkraftselskapet Øyfjellet Wind og Jillen-Njaarke reinbeitedistrikt. – Etter mitt skjønn rokker denne saken reindriftsutøverens rettssikkerhet, noe som er svært alvorlig, sier leder i NRL, Inge Even Danielsen. Danielsen mener at med en slik tilnærming til inhabilitetsspørsmålet i domstolene, vil ingen reineiere kunne fungere som skjønnsmenn i reindriftssaker. Han mener at det ikke en rettsstat verdig å kaste skjønnsmenn som har reindriftsbakgrunn på dør. – Det er jo nettopp de som besitter den kompetansen som domstolen selv ikke innehar, og som er nødvendig for å kunne fatte en dom som er fundamentert på et riktig faktagrunnlag og kunnskaper, sier Danielsen. Retten understreket i behandlingen av Kuhmunens habilitet at hans rolle som reineier ikke er grunnen til at han kjennes inhabil, men at det «utenfra kan oppfattes som» at Kuhmunen er inhabil. Kuhmunen er reineier og har vært leder for Saltfjellet reinbeitedistrikt, og har på vegne av sitt distrikt kommet med uttalelser mot utbygginger i hans distrikt. Retten påpekte også at avgjørelsen i saken om Øyfjellet kan skape presedens i saker som angår Saltfjellet, og at det også var en del av grunnen til at Kuhmunen måtte fratre. Retten vektla også at det blant meddommerne skal være kompetanse innen reindrift, og selv om varameddommer som steppet inn for Kuhmunen ikke er reineier, har han gjetet rein.

 • I dag kl. 10.28

  Nå står Norge i fare for å stoppe opp

  Etter en måned med selvskryt i verdens beste land, er vi på vei over i perioden Norge ikke fungerer.

 • I dag kl. 10.22

  Regjeringen utsetter langtidsmelding på grunn av streik

  Langtidsmeldingen, eller perspektivmeldingen som den også heter, er en stortingsmelding som legges frem av Finansdepartementet hvert fjerde år, skriver NRK.

 • I dag kl. 10.18

  Sveriges forsvarsminister: Ukraina har rett til å forsvare seg utenfor sitt territorium

  EUs forsvarsministre er samlet for å diskutere fortsatt militær støtte til Ukraina.

 • I dag kl. 10.17

  Stor misnøye i Vestland - kan bli butikkstreik

  Handel og kontor (HK) sine medlemmer voterer tirsdag over lønnsavtalen som forhandlingsutvalget kom til enighet om med arbeidsgiverorganisasjonen Virke 30. april. Siden dette har det spredd seg et grasrotopprør blant lokallagene. Styret i region Vest har i forkant av uravstemningen bedt sine medlemmer om å si nei til avtalen. Også styrene i lokallagene til Oslo-Akershus, Hedmark og Trøndelag ber sine medlemmer om å gjøre det samme. Om lag 5000 medlemmer har stemmerett nasjonalt. Hvis et flertall på minst 50 prosent av den totale medlemsmassen sier nei til avtalen, kan det ifølge opplysninger til NRK bli butikkstreik allerede fra onsdag eller torsdag av. Vestland fylke står i så fall for det største streikeuttaket, med sine 1100 medlemmer. Den potensielle streiken vil ramme blant andre Taxfree-butikken på Flesland og lokale butikker som Kiwi, Meny, Coop (både mat og byggvare) og Extra, Hennes & Mauritz, Match, Norli, Jysk og Elkjøp. Avtalen innebærer blant annet et generelt lønnstillegg på 4 kroner i timen til alle og økninger i minstelønnssatsene i tariffavtalene.

 • I dag kl. 10.15

  Hansi Vagle (54) omkom i MC-ulykke

  Det var Hansi Vagle (54) fra Sandnes som omkom i en MC-ulykke onsdag 22. mai i Søredalen i Sandnes, det opplyser politiet. Politiet fikk melding om ulykken ca klokken 19.45. Politi, brann og helse rykket ut til stedet, og mannen ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus (SUS) med luftambulanse. Livet sto dessverre ikke til å redde, og mannen ble erklært død på SUS. Det var 80-sone på stedet, og motorsykkelen kjørte av veien i en sving. Politiet etterforsker ulykken.

 • I dag kl. 10.15

  Folk flest tror på høyere boligpriser

  69 prosent av husholdningene venter høyere boligpriser, ifølge NBBLs Boligmarkedsbarometer for mai. Forventningene har aldri vært målt høyere.

 • I dag kl. 10.11

  Frigir navn etter MC-ulykke

  Politiet har frigitt navnet på mannen som omkom i en MC-ulykke i Sandes forrige uke.

 • I dag kl. 10.09

  Du er en mobber, Sanna!

  La oss løfte debatten til et mer intelligent og opplyst nivå. Ikke mer mobbing av syke og uføre, skriver lederen for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen.

 • I dag kl. 10.09

  Hæggernes fortsetter som leder i Pensjonistpartiet

  Kurt Johnny Hæggernæs fra Askøy er gjenvalgt som leder for Pensjonistpartiet. Han har vært medlem i partiet siden 2018, før det var han i Arbeiderpartiet. Dette blir hans andre periode som leder.

 • I dag kl. 10.07

  Alexander Sørloth melder forfall til landslagssamlingen

  Alexander Sørloth får ikke med seg de to kommende landskampene til Norge. Det opplyser Norges Fotballforbund på X. Årsaken er skaden han pådro seg i siste seriekamp i Spania. Da måtte han gå av banen etter 13 minutter, etter å ha fått en kjenning i baksiden av låret. Inn i troppen kommer Erik Botheim, som har vist strålende form i svenske Malmö. Fredag scoret han hattrick i 5-0-seieren over Kalmar. 24-åringen står med åtte mål for den svenske serielederen. Neste onsdag kommer Kosovo på besøk på Ullevaal stadion, før det norske landslaget gjester Danmark lørdag 8. juni. NRK/NTB

 • I dag kl. 10.05

  Enige om Palmesus-leien

  Posisjonen i Kristiansand bystyre er enige om å sette leien til festivalen Palmesus til 100.000 kroner dagen, skriver Fædrelandsvennen. Areal- og miljøutvalget gikk i begynnelsen av mai inn for at leien burde være på 200.000 kroner dagen. Palmesus-sjef Leif Fosselie mente dette var urimelig, og festivalen har vært i dialog med Bærum om å flytte strandfesten. Saken skal behandles av lokalpolitikerne i morgen.

 • I dag kl. 10.03

  Næringsministeren frir til Sveits-farerne: – Tar dem imot med åpne armer

  Cecilie Myrseth (Ap) ser gjerne at utflyttede rikinger vender hjem igjen fra Sveits. Foreløpig er det bare statssekretæren hennes som har vært i møte med Sveits-milliardærer.

 • I dag kl. 10.02

  Sjekk den taxikøen på Gardermoen!

  Tirsdag var nok en dårlig dag for Jernbane-Norge. Denne gangen har en jordfeil på Oslo S også rammet flytoget. Da blir taxikøen lang.

 • I dag kl. 10.01

  Sørloth melder forfall til landslagssamlingen – Botheim kommer inn som erstatter

  Det skriver Norges fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

 • I dag kl. 10.00

  Arrangør får bot etter rutebåt traff deltager

  En brettseiler ble skadet i en kollisjon med en rutebåt i Oslofjorden i fjor vår. Nå er regatta-arrangøren ilagt et forelegg på 30.000 kroner. Det skriver Akershus Amtstidende. Ulykken skjedde under et norgescupstevne i brettseiling, og arrangøren får kritikk for ikke å ha sjekket om det var fergetrafikk i området. Drøbaksund Seilforenings advokat sier de ikke har bestemte seg for om de skal anke.

 • I dag kl. 9.58

  Kan bli streik i varehandelen

  I dag går fristen ut for å stemme over det største lønnsoppgjøret i varehandelen Dersom medlemmene i HK stemmer nei til lønnsoppgjøret mellom HK og Virke, vil 4000 HK-medlemmer bli tatt ut i streik. I Innlandet vil det blant annet ramme Byggmakker -butikkene på Gjøvik, Raufoss, Lillehammer, i Ringsaker og i Hamar.

 • I dag kl. 9.56

  Meyer gir eksbyråd ansvar for Eviny-rotet

  Byrådsleiar Christine Meyer (H) legg ansvaret for Eviny-bråket den siste veka på partikollega Eivind Nævdal-Bolstad. Måndag gjekk han av som finansbyråd i Bergen, og peika då både på Eviny-handteringa og to andre styresaker der han har gjort formelle feil. Meyer orienterte tysdag morgon forretningsutvalet til Bergen bystyre om saka. Der opplyste ho at ho 15. mai vart kontakta av Nævdal-Bolstad for å ringe opp Øistein Andresen, som kommunen ønska som ny styreleiar i Eviny. Meyer fortel at ho tok opp at det var kort tid til generalforsamlinga i Eviny 21. mai, men skal ha fått til svar at møtet måtte gå som planlagt. Ho hadde tiltru til at byrådsavdelinga for finans hadde formalitetar på plass. – Den avgåtte finansbyråden har sjølv tatt kritikk for å starte prosessen for seint, og det er ei vurdering eg deler, seier Meyer i møtet. Men byrådsleiaren kunne også fortelle at ho har vore involvert i prosessen denne våren med å finne nye kandidatar til styreleiarvervet, og at det starta med eit møte med finansbyråden for fleire månadar sidan. Der diskuterte dei alle styrene i Bergen kommune. – Vi hamna til slutt på at Øistein Andresen ville vere eit veldig godt namn. Det var mi involvering før 15. mai å diskutere konkrete namn. Eg hadde ikkje noko med prosedyrar, fullmakter eller noko anna, seier byrådsleiaren. Ho tok kontakt med Andresen 15. mai, og fekk stadfesta same kveld at han ønska å stille. Då habilitetsvurderinga av han vart klar laurdag 18. mai, tok eksbyråden kontakt med noverande styreleiar, Jan Erik Kjerpeseth, og orienterte om at dei ønska å skifte han ut, fortel Meyer.

 • I dag kl. 9.56

  Meyer gir eksbyråd ansvar for Eviny-rotet

  Byrådsleiar Christine Meyer (H) legg ansvaret for Eviny-bråket den siste veka på partikollega Eivind Nævdal-Bolstad. Tysdag gjekk han av som finansbyråd i Bergen, og peika då både på Eviny-handteringa og to andre styresaker der han har gjort formelle feil. Meyer orienterte onsdag morgon forretningsutvalet til Bergen bystyre om saka. Der opplyste ho at ho 15. mai vart kontakta av Nævdal-Bolstad for å ringe opp Øistein Andresen, som kommunen ønska som ny styreleiar i Eviny. Meyer fortel at ho tok opp at det var kort tid til generalforsamlinga i Eviny 21. mai, men skal ha fått til svar at møtet måtte gå som planlagt. Ho hadde tiltru til at byrådsavdelinga for finans hadde formalitetar på plass. – Den avgåtte finansbyråden har sjølv tatt kritikk for å starte prosessen for seint, og det er ei vurdering eg deler, seier Meyer i møtet. Men byrådsleiaren kunne også fortelle at ho har vore involvert i prosessen denne våren med å finne nye kandidatar til styreleiarvervet, og at det starta med eit møte med finansbyråden for fleire månadar sidan. Der diskuterte dei alle styrene i Bergen kommune. – Vi hamna til slutt på at Øistein Andresen ville vere eit veldig godt namn. Det var mi involvering før 15. mai å diskutere konkrete namn. Eg hadde ikkje noko med prosedyrar, fullmakter eller noko anna, seier byrådsleiaren. Ho tok kontakt med Andresen 15. mai, og fekk stadfesta same kveld at han ønska å stille. Då habilitetsvurderinga av han vart klar laurdag 18. mai, tok eksbyråden kontakt med noverande styreleiar, Jan Erik Kjerpeseth, og orienterte om at dei ønska å skifte han ut, fortel Meyer.

 • I dag kl. 9.55

  Kommunedirektøren forstår at Green Mountain har hastverk

  Kommunedirektøren i Strand går inn for at utbyggaren av eit datasenter på stålverksområdet på Jørpeland skal få løyve til å starte med grunnarbeid før ny reguleringsplan er vedtatt, skriv Strandbuen. Direktøren har forståing for at Green Mountain har strame fristar frå den ukjente kunden som skal nytte datasenteret. Det betyr å gi dispensasjon for å starte arbeid på tomta parallelt med det kommunale reguleringsarbeidet. Politikarane i forvaltningsutvalget i Strand skal behandle søknaden frå Green Mountain, 5. juni.

 • I dag kl. 9.54

  Tidenes sjanse!

  Aldri har det ligget bedre til rette for Casper Ruud i favoritturneringen French Open.

 • I dag kl. 9.53

  UNRWA: Rundt 1 million mennesker har flyktet fra Rafah de siste tre ukene

  Israels angrep i Rafah sør på Gazastripen har tvunget rundt 1 million mennesker til å legge på flukt, ifølge anslag fra FN-organisasjonen UNRWA.

 • I dag kl. 9.50

  Belgia vil gi 30 F-16-fly til Ukraina

  Belgia vil gi totalt 30 F-16 til Ukraina, og de første leveransene skjer allerede i år.

 • I dag kl. 9.49

  Kommuneekspert vil ha én regionkommune i Lofoten: – Et nasjonalt prosjekt

  De fire kommunene i fastlands-Lofoten (Vågan, Vestvågøy, Flakstad og Moskenes) bør slå seg sammen og bli til én regionkommune. Det mener kommuneekspert og samfunnsforsker Geir Vinsand. Han sier Lofoten kan bli en nasjonal modellkommune, – Ja, absolutt, det er en veldig god idé. Det kan være en av våre største kommuneinnovasjoner, å lage Lofoten som én kommune. Det vil gi merverdi for innbyggere og næringsliv i Lofoten om de hadde organisert seg med én regionkommune. Ingen tvil om det. Vinstad støtter helhjerta opp om forslaget fra gründer Kjersti Eline Tønnesen Bush i Vågan, som hun kom med i forrige uke. – Jeg tror en Lofoten kommune ville være en stor fordel for alle som bor i Lofoten, både i forhold til hvordan vi framstår utad og hvordan det vil fungere i Lofoten. Det er bare maksimalt 20 kommuner i Nord-Norge som ligger sånn til geografisk at de ikke egner seg for kommunesammenslåing, sier Vinsand. Ingen av dem ligger i fastlands-Lofoten. Tvert imot så henger de fire kommunene sammen: – Det er fire kommuner på samme strengen. De har felles identitet og er fullintegrerte kommunelandskaper. Og det er egentlig flaut at den ene parten, Moskenes, ramler så til de grader i grøfta. For å få Moskenes opp av den økonomiske hengemyra, må staten bidra i sammenslåinga, mener Vinsand. – Jeg ser på Lofoten kommune som et nasjonalt prosjekt. For ikke å si et internasjonalt prosjekt. Det er veldig viktig at stat og fylkeskommune stiller opp og lager gode rammebetingelser for Lofoten kommune. NRK har tidligere vært i kontakt med ordførerne i de fire kommunene. Ingen av dem avviser debatten. Kommuneeksperten utfordrer dem til å sette seg sammen snarest. – Kommunestyrene i Lofoten burde samle seg og vedta ett Lofoten. At det skal være én standard på velferdstjenestene og på økonomistyringa i Lofoten, det er fullt mulig. Det går an å gjøre det i 2024 og bli en mulig nasjonal modellkommune, sier Geir Vinsand i Nivi Analyse.

 • I dag kl. 9.26

  Oslo fikk halve regnkvoten 20 minutter

  I går fikk Oslo mer enn halvparten av normal månedsnedbør for mai – på bare 20 minutter. Mellom klokken 13.30 og 14.00 ble det registrert 31,6 millimeter på nedbørsmåleren på Blindern. Normalen for mai er 60 millimeter, skriver Meteorologene på X.

 • I dag kl. 9.26

  Oslo fikk halve regnkvoten på 20 minutter

  I går fikk Oslo mer enn halvparten av normal månedsnedbør for mai – på bare 20 minutter. Mellom klokken 13.40 og 14.00 ble det registrert 31,6 millimeter på nedbørsmåleren på Blindern. Normalen for mai er 60 millimeter, skriver Meteorologene på X.

 • I dag kl. 9.23

  Bil mot moped i Sandnes

  Ulukka skjedde i ei rundkøyring på Jærvegen i Sandnes, der ein moped og ein bil var involverte. Begge køyretøya hadde låg fart og det verkar ikkje som at mopedføraren er alvorleg skadd, skriv politiet på X.

 • I dag kl. 9.22

  Fikk halve regnkvoten på 20 minutter

  Oslo fikk mer enn halvparten av normal månedsnedbør for mai. På 20 minutter!