Nyheter:

 • Tirsdag 20. februar kl. 23.59

  Passasjer sparket bussjåfør

  En passasjer på en buss i Kristiansand sparket sjåføren.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.59

  I dag gjenåpnet Ofotbanen – ny avsporing tirsdag kveld

  Etter to måneder med arbeid kunne trafikken endelig starte opp igjen på Ofotbanen, men det har ikke tatt lang tid før nye problemer har oppstått.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.55

  Champions League: Forsiktig feiring etter drømmemål

  (PSV – Borussia Dortmund 1–1) Han scoret et fantastisk mål. Men Donyell Malen dempet feiringen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.43

  Ratcliffes oppkjøp i Manchester United i boks

  Sir Jim Ratcliffe har fullført overtakelsen av 27,7 prosent av aksjene i Manchester United.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.40

  Uvisst om ferje går tidleg onsdag morgon

  Det blir gjort nødvendig reparasjonsarbeid på ferja på fylkesveg 546 mellom Hufthamar og Krokeide i natt. Fjord1 melder at det er fare for at avgangane klokka 06.40 frå Hufthamar og 07.25 frå Krokeide (rute 2) onsdag morgon blir innstilte. – Me oppfordrar derfor reisande til å ta avgangane merka med rute 1 i morgontimane, uttalar Fjord1 på vegner av Skyss.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.37

  Blei tatt i 113 km/t i 80-sone

  Sør-Vest politidistrikt skreiv ut 24 fartsbøter på E39 ved Rullestad i Etne tysdag. Den høgaste farten vart måla til 113 km/t i 80-sona.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.36

  Ny avsporing på Ofotbanen

  Det melder avisa Fremover. Avisa får bekreftet fra Bane Nors pressevakt at det har vært en avsporing. – Det kan vi bekrefte. Det er dessverre der gamle E6 går rett over veien der. Det går ikke an å passere med bil der nå, sier McDonagh til Fremover. Avsporingen har skjedd ved Fagernesterminalen. Ofotbanen har vært stengt siden desember, og trafikken åpnet igjen i dag, tirsdag, klokken 07:00.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.30

  Se kveldens siste TV-nyheter 22.55

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.30

  Ukrainas ambassade ber norske bedrifter tenke seg om

  Ihor Holovchenko ved Ukrainas ambassade sier bruk av tredjeland for å unngå sanksjoner er et stort problem.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.28

  Randi havnet bak denne bilen: – Det er det verste jeg har sett

  Randi Charlotte og Oda Victoria Kjærvik ble skremt over bilen som kjørte forbi dem på Tromsøya tirsdag formiddag.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.25

  USA: Kongo og Rwanda på randen av krig

  USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.24

  Haaland matchvinner i Ajer-mareritt: – Den beste spissen i verden

  (Manchester City-Brentford 1–0) Erling Braut Haaland (23) og Oscar Bobb (20) kan takke Kristoffer Ajer (25) for tre uhyre viktige poeng i tittelkampen i Premier League.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.13

  Sp-vara på Stortinget har meldt seg inn i Høyre

  Stortingsvara Haakon Skramstad fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen. Han har sett seg lei på partiets politikk.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.10

  Bil kolliderte nesten med politiet

  En politipatrulje har stanset en bil som nesten frontkolliderte med dem i Viggja i Orkland. Patruljen har tatt beslag i førerkortet til mannen og oppretter sak på forholdet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.08

  Sjå kveldens Vestlandsrevyen

  Mange foreldre til elevar med autisme er fortvila fordi barna ikkje får eit god nok tilrettelagt skuletilbod. No tør ikkje «Lukas» å gå på skulen. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.03

  Tatt i 99 km/t i 70-sone

  En bil ble tatt i 99 km/t i 70-sonen i Flekkefjord under en fartskontroll. Tolv bilførere fikk forenklede forelegg. Men en av sjåførene ble anmeldt etter at personen ikke valgte å godta det forenklede forlegget.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.58

  Advokat tiltalt for å ha mishandlet ekskone og barn

  En bergensmann i 50-årene er tiltalt for mishandling, psykisk og fysisk vold og trusler.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.53

  Ferge på Hvaler sto fast - har fått hjelp av redningsskøyta

  Hvaler-ferga «Ternen» satt fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det er tåke og dårlig sikt i området. De har nå fått hjelp av redningsskøyta. – De gikk videre for egen maskin. Alt har løst seg. Jeg ser ingen dramatikk i dette her, sier skipsfører Svein Åge Olsen. En ny båt er på vei for å ta seg av passasjerene, sier direktør i Østfold Kollektivtrafikk Børre Johnsen til NRK. Det er usikkert hvor mange som var om bord i fergen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.53

  Ferge på Hvaler har gått på grunn

  Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåke og dårlig sikt i området. En ny båt på er vei for å ta seg av passasjerene, opplyser direktør i Østfold Kollektivtrafikk Børre Johnsen til avisen. Han forklarer at det er lavt vann i området.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.53

  Ferge på Hvaler satt seg fast

  Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det skal være tåke og dårlig sikt i området. De har nå fått hjelp av redningsskøyta. – De gikk videre for egen maskin. Alt har løst seg. Jeg ser ingen dramatikk i dette her, sier skipsfører Svein Åge Olsen. En ny er båt på vei for å ta seg av passasjerene, sier direktør i Østfold Kollektivtrafikk Børre Johnsen til NRK. Det er usikkert hvor mange som var om bord i fergen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.49

  Ruskjører stakk fra politiet

  En mann er pågrepet av politiet etter å ha forsøkt å kjøre fra en patrulje som egentlig var på vei til et annet oppdrag. I fluktforsøket kjørte bilen ned et trafikkskilt og skrenset inn mot en bygning på Sem utenfor Tønsberg. Bilen, som for øvrig ble stjålet i Skotselv, fikk kun minimale skader. Mannen bak rattet er godt kjent av politiet fra før. Han er bosatt i Oslo og politiet mener han kjørte i ruspåvirket tilstand. Mannen ble besluttet pågrepet og nødvendige prøver ble tatt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.40

  Gran får ikkje bytte fylke før 2028

  Gran får ikkje bytte fylke til Akershus før tidlegast 1. januar 2028. Det skriv avisa Hadeland. Fleirtalet i kommunen vedtok at dei ønska å bytte fylke for å samle Hadelands-kommunane. Dette informerte dei kommunaldepartementet om i eit brev. No har dei fått svar om at det er Stortinget som skal vedta slike endringar. Og at justeringar ikkje bør skje før ved årsskiftet etter eit fylkestingsval. Fylkesgrensene får blant anna konsekvensar for mandatfordeling i Stortinget og anna, skriv avisa.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.38

  Advokat tiltala for mishandling av familien

  Ein bergensk mann i 50-åra er tiltala for mishandling, psykisk og fysisk vald og truslar av kona og deira barn. Det skal ha føregått i ein periode på 19 år. Vest politidistrikt skriv i tiltalen at «familiens omsorgsbase var prega av utryggleik og frykt for nye krenkingar». Saka skal opp i Hordaland tingrett i oktober. Då kan det bli bedt om oppreisningserstatning og kontaktforbod. – Han erkjenner ikkje straffskuld, og praktiserer ikkje i dag som advokat. Han ser fram til å få belyst heile saka i sin fulle bredde og avkrefte skuldingane retta mot han, seier forsvarar Torbjørn K. Sognefest til BA, som omtala tiltalen først.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.33

  USA: Niåring skjøt og drepte familiemedlem

  Den 32 år gamle mannen skal ha blitt skutt i hodet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.14

  Rikshospitalet vil ha offentlig tilbud til foreldre: – Kan oppleves rystende

  Isabell opplevde en dyp krise da barnet hennes ville begynne med kjønnsbekreftende behandling. Nå ønsker Rikshospitalet mer hjelp til foreldre som sliter.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.12

  Røykutvikling i leilighet i Hamar

  Tirsdag kveld blir det meldt om røykutvikling fra en leilighet i Storhamargata i Hamar. Ifølge politiet i Innlandet skal dette muligens stamme fra matos. Brannvesenet jobber på stedet. Politiet har kontroll på én person i leiligheten.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.09

  Reuters: To menn drapssiktet etter masseskytingen i Kansas

  22 personer ble skutt og én døde i skytingen under Super Bowl-seiersparaden.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.07

  Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

  Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.31

  Snekkerfirma konkurs: 21 ansatte mister jobben

  Snekkerfirmaet Snekkerbjørn AS i Bodø er konkurs. Det skriver Bodø Nu tirsdag kveld. Selskapet har 21 ansatte som nå står uten jobb. I 2022 leverte Snekkerbjørn AS et resultat på 953.000 kroner før skatt, ifølge regnskapstall.no.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.22

  Skrekkslagen under trafikk-kontroll

  – Aldri opplevd noe lignende, sier Ken Robert Paulsen ved Statens vegvesen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.22

  Medier: Glimt forhandler om salg av to spillere

  Avisa Nordland og Nettavisen skriver at den svenske hovedstadsklubben Djurgården har budt rundt 20 millioner kroner for Glimts midtbanespiller Tobias Gulliksen. Ifølge avisene skal budet være nær å bli akseptert av Bodø/Glimt. 20-åringen kom fra Strømsgodset i fjor sommer og har fått varierende med spilletid i den helgule drakta. Tidligere tirsdag ettermiddag meldte TV 2 at Bodø/Glimt og Molde er i forhandlinger om midtstopper Isak Helstad Amundsen (24). Kanalen skriver at samtalene går i positiv retning og at mye tyder på at brønnøyværingen blir Molde-spiller. AN og Nettavisen sitter på de samme opplysningene. De hevder at det dreier seg om en overgangssum på rundt 15 millioner kroner.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.17

  Dette er årets TV-nyheter fra Samsung

  Går fullt inn for 98-tommere.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.14

  Gjenstand i veibanen i Hundvågtunnelen

  På riksveg 13 i Hundvågtunnelen, retning mot Stavanger er høyre felt og påkjøringsrampe fra Buøy stengt på grunn av gjenstand i veibanen. Det er nå fri ferdsel etter gjenstandet i veibana er fjernet. Entreprenør har fjernet en presenning. Det melder Vegtrafikksentralen vest.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.13

  Milevis over smertegrensen

  Å skaffe sponsorer til hopp må nå være omtrent like krevende som å bruke spisepinner med boksehansker.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.04

  Marius Nilsen (Frp) nominerer Elon Musk til fredsprisen

  Stortingsrepresentant Marius Nilsen (Frp) har nominert Tesla-sjef og X-eier Elon Musk til Nobels fredspris, bekrefter han til NRK. Det var Daily Mail som først omtalte saken. – Grunnen er hans innsats og hans kamp for ytringsfrihet, sier Nilsen til NRK. Han trekker blant annet frem Musks arbeid med satellittselskapet Starlink, som han mener bidrar til å knytte verden sammen ved å gi internettilgang til mindre utviklede deler av verden. – Det gjør at de kan få mer kunnskap og kompetanse, og forståelse for resten av verden. Og slik forhåpentligvis redusere framtidige konflikter, sier han. Om at Musk er en kontroversiell skikkelse, sier Nilsen: – Han er ikke feilfri, definitivt ikke. Men jeg har valgt å se på det han gjør for det globale samfunn. Hva man tenker om Elon Musk, vil nok variere hvor man står politisk. Nominasjonen ble sendt inn 31. januar.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.02

  Bil krasjet med firehjuling

  En bil kjørte inn i en parkert firehjuling på Vålandsveien ved Lindland i Tvedestrand. Det har ikke vært noen personer på den parkerte firehjulingen, men materielle skader på kjøretøyene.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.01

  En person lettere skadet etter hendelse i Stange

  Tirsdag kveld fikk politiet i Innlandet melding om en ordensforstyrrelse i Ottestadgutua i Stange. En person ble kjørt til legevakt med lettere skader etter en fysisk konfrontasjon. Politiet er ikke kjent med hva som bakgrunnen for hendelsen. Ifølge politiet er det nå rolig på stedet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.01

  Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly

  En mistenkelig gjenstand ble funnet om bord et SAS-fly på Arlanda flyplass i Stockholm. Politiet opplyser siden at gjenstanden er ufarlig.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.53

  Lady Gaga til Fortnite

  Popstjernen Lady Gaga (37) bekrefter at hun skal opptre i spillet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.45

  Frykter svingninger og usikkerhet med Trump: – Han har raslet med sabelen

  Forvalter Olav Chen er ikke i tvil om hva han gjør dersom Donald J. Trump blir valgt som USAs neste president.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.33

  Se TV-sendingen direkte fra 19.45

  Hva er best: Få eller mange miljøarbeidere på en skole? Og nå bygger det seg opp til en ny VAR-debatt i norsk fotball. Se dette og mer til i TV-sendingen fra Rogaland fra 19.45.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.31

  Bil i fjellvegg

  En enslig bil har kjørt inn i en fjellvegg ved Tromøy kirkevei i Arendal. Ifølge politiet i Agder har personen i bilen kommet seg ut selv, og fremstår ikke alvorlig skadd. Bilføreren er blitt kjørt til sykehus. Politiet dirigerer trafikken på stedet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.25

  Glatte veier i Trøndelag

  Politiet melder om svært glatte veier flere steder i Trøndelag. Brøytemannskapene jobber på spreng i hele fylket. – Politiet oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene og vise aktsomhet under kjøring, skriver de på X. Det er så langt ikke meldt om trafikkulykker som følge av kjøreforholdene.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.23

  Gir prisavslag på bussene i Nedre Glomma

  Det vil i flere uker fremover fortsatt koste 10 kroner å ta buss i Nedre Glomma. Den reduserte billettprisen skulle opprinnelig gå tilbake til ordinære priser 21. februar. Men tilbudet blir nå forlenget frem til over påske. – Vi ønsker at så mange som mulig kjører kollektivt og har satt ned prisen på bussreisen, skriver Bypakke Nedre Glomma på sine hjemmesider. Busstilbudet i regionen har over lengre tid vært redusert, som følge av bussbrannen i Sarpsborg.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.17

  BankID hadde store problemer

  – 90 prosent av transaksjonene feiler, sa kommunikasjonssjef Hege Steinsland til VG.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.17

  Store problemer for BankID

  – 90 prosent av transaksjonene feiler, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland til VG.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.54

  Bil stanset ikke kontroll

  En bil kjørte videre etter å ha blitt stoppet for kontroll i Arendal. Føreren ble funnet i boligfelt og politiet mistenker sjåføren for å ha kjørt i påvirket tilstand. Førerkortet er beslaglagt og person fremstilles for prøve på legevakt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.52

  BankID hadde store problemer

  – 90 prosent av transaksjonene feiler, sa kommunikasjonssjef Hege Steinsland til VG.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.48

  Når barnevernet svikter

  Den groteske barnemishandlingssaken i Bergen viser hvorfor barnevernet noen ganger skal og må gripe inn i familielivet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.47

  Vil starte Haaland-turisme i Bryne

  «Opplev Jæren» er en organsisasjon som skal fremme reiseliv på Jæren. De har store planer om å tilby en «Haaland-tour» for cruiseturister som ankommer Vågen. Prosjektet er enda i idéfasen, men tanken er å frakte cruiseturistene med tog til Bryne, for å så ta dem gjennom en byvandring til steder hvor Haaland har satt sitt avtrykk. Det innebærer områder med Haaland-kunstverk, spisestedene Haaland har lagt sin elsk på, og Bryne stadion. Det melder Stavanger Aftenblad.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.44

  Skulle bare kjøpe øl – ble pantemillionær

  79-åringen fikk fylt på både kjøleskap og bankkonto mandag ettermiddag.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.43

  Rykker ut til trafikkulykke i Rana

  Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på fylkesvei 810 ved Båsmoen i Rana. Politiet skriver på X at to kjøretøy er involvert.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.43

  To biler i trafikkulykke i Rana

  Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på fylkesvei 810 ved Båsmoen i Rana. Politiet skriver på X at to kjøretøy er involvert. To personer var involvert i ulykken. En av dem kjøres til legevakt for en sjekk.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.42

  Høyball på Flyplassvegen mot Bergen lufthamn

  Ein høyball dekker delar av det eine køyrefeltet på riksveg 580 Flyplassvegen mellom Rådalskrysset og Sandsli i retning mot Flesland i Bergen, ifølgje vegtrafikksentralen. Entreprenør er varsla og på veg.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.33

  Årets Start-spiller solgt til eliteserieklubb

  Start bekrefter på sin hjemmeside at midtstopperen Luc Mares er solgt til Ham-Kam. Nederlenderen Mares ankom klubben i 2021 og har den siste tiden ytret et ønske om å prøve seg på høyest mulig nivå. Han ble i 2023 kåret til årets spiller i Start, av spillerne selv og i regionavisen Fædrelandsvennen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.32

  Kontroll på røykutviklinga i ein bod på Stad

  Brannvesenet melder at dei har kontroll på røykutviklinga i ein betongbod i Langelandsåsen på Nordfjordeid i Stad. Ingen er skadd etter hendinga.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.25

  Aftonbladet: Runar Søgaard tiltalt for hvitvasking

  I februar 2023 slapp Søgaard ut av fengsel. Nå er han tiltalt på nytt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.24

  Må si opp ansatte

  Oppdal Sten har i et allmøte i dag varslet de ansatte om oppsigelser i bedriften. Det skriver avisa Opp. Daglig leder vil ikke tallfeste oppsigelsene til avisa, men sier de nå er inne i en prosess som må gjøres grundig og skikkelig før tallet blir klart. Et betydelig lager av skifer i kombinasjon med lavere etterspørsel, fremheves som årsakene til de kommende oppsigelsene til bedriften i Oppdal.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.21

  Ingen feil på norsk strømkabel til Storbritannia

  Pressemeldingen fra Statnett gjaldt en hendelse fra 08.06.2023, som ved en feil havnet i NTBs sine systemer.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.18

  Glattealarm for deler av Østlandet

  – Vurder bruk av brodder, skriver Meteorologisk institutt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.09

  Sykt barn-spagaten

  Hvordan kommer du deg gjennom enda en runde med syke barn mens arbeidsmengden hoper seg opp på jobben?

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.07

  Aker-sjefen: Uaktuelt å slå sammen nye og gamle Solstad

  Milliardkravet knyttet til gigantskipet Normand Maximus står i veien for at nye Solstads børs-comeback kan skje gjennom sammenslåing med børsnoterte Solstad Offshore, ifølge Aker-sjef Øyvind Eriksen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.56

  Kjedekollisjon på E6

  Politiet rykker ut til E6 ved Skulleruddumpa sør for Oslo etter melding om en kjedekollisjon. Venstre felt er helt stengt, og det skal være større skader på kjøretøy på stedet. I en oppdatering skriver politiet at ingen personer ser ut til å være alvorlig skadet. Fire biler er involvert. Litt etter klokken 18.30 var alle felt åpne for trafikk igjen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.35

  Gaza må få våpenhvile nå

  Det internasjonale presset mot Israel øker. En bakkeinvasjon i Rafah kan bli et blodbad uten like. Nå haster det med en humanitær våpenhvile.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.28

  Eden Hazard om Haaland: – Ikke fotball jeg liker å se

  Vil heller se på lagkameratene hans i Manchester City spille fotball.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.22

  Fylkesveg 500 i Kvinnherad er open att

  Fylkesveg 500 mellom Austrepollen og Sundal i Kvinnherad er no open att, etter steinraset tidlegare tysdag. Vegbana vil vere innsnevra ei stund framover, då det står att ein del opprydningsarbeid, melder vegtrafikksentralen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.19

  Løvstakktunnelen i Bergen er open att

  Løvstakktunnelen i Bergen er open att etter å ha vore stengd fordi eit køyretøy havarerte. Bilbergar har no fjerna bilen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.17

  E6 sperret etter møteulykke i Nordland

  Helikopter kom til stedet for å hente de involverte.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.15

  Person frigjort etter ulykke på E6 i Nordland

  Politiet melder at det har vært en møteulykke mellom to personbiler på E6 ved Brenne i Saltdal. – En av førerne er fastklemt, den andre er ute av kjøretøyet. Nødetatene jobber på stedet, skriver politiet. Klokken 17.37 melder politiet at personen er frigjort og blir tatt hånd om av helsepersonell på stedet. Begge de involverte blir sendt til sykehus. E6 er som følge av ulykken. Vegvesenet anbefaler omkjøring via fylkesvei 7466. Vegtrafikksentralen skriver på X klokken 22.05 at veien åpner for trafikk om få minutter.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.15

  Person fastklemt etter ulykke på E6 i Nordland

  Politiet melder at det har vært en møteulykke mellom to personbiler på E6 ved Brenne i Saltdal. – En av førerne er fastklemt, den andre er ute av kjøretøyet. Nødetatene jobber på stedet, skriver politiet. E6 er stengt, melder de. Et redningshelikopter fra Bodø har landet på ulykkesstedet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.12

  Røykutvikling frå bod nær hus i Stad

  Brannvesenet er på plass etter melding om røykutvikling frå ein betongbod nær eit hus på Nordfjordeid i Stad. Det er uvisst kor røyken kjem frå, og det er ikkje meldt om flammar eller personskadar, opplyser Vest politidistrikt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.12

  Røykutvikling frå bod nær hus på Stad

  Brannvesenet er på plass etter melding om røykutvikling frå ein bod nær eit hus på Nordfjordeid i Stad. Det er uvisst kor røyken kjem frå, og det er ikkje meldt om flammar eller personskadar, opplyser Vest politidistrikt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.10

  Røykutvikling fra bygg i Torggaten i Bergen

  Brannvesenet er inne i bygget som har ein Bunnpris-butikk i første etasje og treningssenter i andre. Fire personar er evakuerte. Røyken har avtatt og det er ikkje sett nokon flammar. Det er grei kontroll på situasjonen, opplyser Vest politidistrikt til NRK.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.02

  Rykker ut til ulykke på E6

  Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på E6 ved Brenne i Saltdal, melder politiet i Nordland på X.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.01

  15-åring dømt for vold i Asker

  En femten år gammel gutt fra Asker er dømt til fengsel for to voldsepisoder. I begge tilfellene slo og sparket han en annen ungdom, skriver Budstikka. Han er også dømt for å ha brukt falske 500-sedler på Elkjøp og oppbevaring av hasj. Straffen ble 40 dager betinget fengsel, der betingelsen er at han gjennomfører ungdomsoppfølging. Det betyr at han får tverrfaglig oppfølging for å unngå ny kriminalitet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.58

  Må avlive 9000 nye kyllinger på gård

  I Lund må ytterliggere 9000 kyllinger avlives etter funn av fugleinfluensa, kommer det fram i en pressemelding. På mandag ble 9000 kyllinger avlivet på en gård med 18.000 fjørfe. Nå avlives altså de resterende 9000. Dette har Mattilsynet bestemt. Dyrene som skal avlives onsdag er omtrent ti dager gamle og avlivingen skjer ved bruk av gass. – Det er tøft å få påvist alvorlig sykdom hos dyra sine. Samtidig står vi nå i en alvorlig hendelse, der vi må slå ned og begrense videre smitte. Klarer vi det, sparer vi mange dyr for mye lidelse og næringen spares for enda større tap. Det sier Lise Petterson, regiondirektør i Mattilsynet, Region sør og vest.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.57

  Løvstakktunnelen i Bergen mellombels stengd

  F540 Løvstakktunnelen mellom Fyllingsdalen og Bergen sentrum er stengd fordi eit køyretøy har stansa opp, melder vegtrafikksentralen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.57

  Må avlive ytterligere 9000 kyllinger på gård i Rogaland

  Først ble det påvist fugleinfluensa og besluttet avlivning av nærmere 9000 kyllinger. Nå må også kyllingene som ikke har påvist smitte avlives.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.48

  Aldri mer «Terminator» for Linda Hamilton

  Om «Terminator 7» blir en realitet, gjenstår å si. Sikkert er det at Linda Hamilton (67) uansett ikke returnerer.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.44

  Lover dispensasjoner fra nye krav

  Det vil bli gitt dispensasjoner fra kravet om at alle nye drosjer i Hordaland skal være elektriske fra og med 1. april. Det er klart etter at saken ble diskutert i hovedutvalg for samferdsel og mobilitet i Vestland i ettermiddag. Tiltaket er et ledd i klimatiltakene til fylkeskommunen, men drosjeeierne har vært bekymret for manglende infrastruktur for lading.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.43

  Mann hevder han drakk seg til 2,4 i promille på rundt 20 minutter

  En mann i 50-årene er dømt for kjøring med rundt 2,4 i promille. Mannen hevder selv at han drakk alkoholen etter kjøreturen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.37

  Våpenhvileforslag i FN: USA la ned veto for tredje gang

  Tirsdag stemte FNs sikkerhetsråd over en resolusjon om våpenhvile i Gaza. USA la ned veto mot forslaget, melder Reuters.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.35

  Europa gjorde seg avhengig av russisk gass. Nå advarer Yara-sjefen mot lignende tabbe

  DAVOS (E24): Yaras konsernsjef Svein Tore Holsether mener Europa er på vei til å gjenta en alvorlig feil.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.33

  Apple: Ikke legg telefonen i ris

  Det kan gjøre vondt verre, advarer de.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.32

  Truende person i Trondheim

  Politiet har kontroll på en mann som har opptrådt truende mot ansatte i en butikk på Ranheim i Trondheim. Han ville ikke høre på politiet da de kom til stedet. – Mannen innbringes og anmeldes for trusler og tyveri, skriver de på X.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.25

  Planlegger fire nye Beatles-filmer

  Nå skal Beatles-historien opp på kinolerretene – med ikke mindre enn fire filmer, der hvert bandmedlems historie får sin egen film.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.24

  Vonar å opne fylkesveg i Kvinnherad kl. 18

  Fylkesveg 500 mellom Austrepollen og Sundal i Kvinnherad blir truleg opna i 18-tida, om alt går etter planen. Det melder vegtrafikksentralen. Eit reinskelag jobbar no med å ta ned stein fra fjellsida.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.19

  Brann i garasjen er sløkt

  Brannen i ein garasje på Bømlo er no sløkt, melder Sør-Vest politidistrikt. Brannen skal ha oppstått i eit køyretøy, men årsaka er ukjent. Huseigaren og kjærasten blir sjekka av helse, mens politiet undersøkjer staden.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.19

  Brannen i garasjen er sløkt

  Brannen i ein garasje på Bømlo er no sløkt, melder Sør-Vest politidistrikt. Brannen skal ha oppstått i eit køyretøy, men årsaka er ukjent. Huseigaren og kjærasten blir sjekka av helse, mens politiet undersøkjer staden.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.14

  Mann døde om bord på ferge

  I 10-tiden tirsdag fikk politiet melding om et dødsfall på en ferge fra Bodø til Moskenes. – Vi vet foreløpig ikke noe mer om årsaken til dødsfallet. Det var en voksen mann som døde, sier operasjonsleder Tommy Bech til NRK. Politiet etterforsker saken videre som et uavklart dødsfall. Lofot-Tidene, som omtalte saken først, skriver at Torghatten kansellerer avgangen til Moskenes klokken 16.45. Avgangen til Bodø klokken 20.30 utgår også.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.13

  Tok opp alle fag: Nektet å gi opp drømmeyrket

  Etter vanskelige skoleår og flere studieforsøk, satser Denise alt for å bli lege. Veien dit deler hun på TikTok.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.09

  Mulig budkrig om Elkjøp-eier

  En kinesisk og en amerikansk aktør bekrefter at de er interessert i å kjøpe selskapet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.05

  Start får ikke til avtale med investorene før årsmøtet

  Start rekker ikke å presentere en avtale med de nye amerikanske investorene innen årsmøtet i mars. Det melder regionavisen Fædrelandsvennen. – Status med investorene er at det er et pågående arbeid, sier styreleder i Start, Børre Fredriksen til avisen. Dermes ser det ut til at Start må avholde sitt andre ekstraordinære årsmøte dette året. Start er i økonomiske problemer og risikerer poengtrekk og degradering til 2.divisjon om de ikke kan vise til positiv egenkapital.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.03

  Brann i garasje i Bømlo

  Brannvesenet jobbet med evakuering av nabohus. Klokken 16.15 meldes brannen slukket.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.52

  Brann i garasje på Bømlo

  Nødetatene rykker ut etter melding om brann i ein garasje på Bømlo som står nær en bolig. Det er ikke meldt om personskade. Innbyggere bes holde avstand og ikke utsette seg for røyken.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.52

  Brann i garasje på Bømlo - nabohus blir evakuert

  Det brenn i ein garasje på Bømlo som står nær ein bustad. Det er ikkje meldt om personskade. Sør-Vest politidistrikt ber innbyggarar om å halde avstand og ikkje utsetje seg for røyken. Garasjen er overtent, og det er fare for spreiing til nærliggande hus. Brannvesenet er i gong med sløkking, og nabohus blir evakuerte.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.52

  Brann i garasje på Bømlo - nabohus blir evakuerte

  Det brenn i ein garasje på Bømlo som står nær ein bustad. Det er ikkje meldt om personskade. Sør-Vest politidistrikt ber innbyggarar om å halde avstand og ikkje utsetje seg for røyken. Garasjen er overtent, og det er fare for spreiing til nærliggande hus. Brannvesenet er i gong med sløkking, og nabohus blir evakuerte.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.50

  Åpnes for trafikk i ettermiddag

  Fylkesvei 500 mellom Austrepollen og Sunndal i Kvinnherad blir åpnet så snart entreprenøren har ryddet veibanen. Trolig i 18-tiden. Noen av steinene er så store at de må sprenges. Geolog har undersøkt rasområdet og steinene har løsnet i et område 40 til 50 meter over veibanen. Fortsatt er det noen blokker på stedet som må sikres. Stabilt vær, og at blokkene ser såpass stabile ut, gjør likevel at veien kan åpnes i dag.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.48

  Ferden uten førerkort stoppet i Færder

  En bilfører kan vente seg en reaksjon fra lovens håndhevere etter å ha blitt stanset uten gyldig førerkort på Kaldnes tirsdag ettermiddag.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.46

  Skadekrise i Liverpool: Jota ute i flere måneder

  Liverpool-manager Jürgen Klopp meldte om flere forfall på tirsdagens pressekonferanse.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.46

  To tatt i fartskontroll i Vinje

  Politiet avholdt tirsdag en trafikkontroll på E134 i Vinje. Det ble skrevet ut to forenklede forelegg for brudd på fartsgrensen. Høyeste målte hastighet var 62 km/t i 50-sonen, melder Sør-Øst politidistrikt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.42

  Krever svar fra statsråden om heltemedalje

  SV, Venstre og KrF vil ha alle kortene på bordet om feilaktig pågripelse i Afghanistan.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.40

  Sverige: Tre skoler mister lisenser – fare for radikalisering

  Flere personer som Säpo ser på som «uegnet» skal ha jobbet ved skolene.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.40

  Dømt for drapsforsøk

  En 25 år gammel mann med tilknytning til et gjengmiljø i Lørenskog er dømt til fengsel i sju år og fem måneder for drapsforsøk, skriver Romerikes Blad. Volden skjedde 29. august 2020 på Haugenstua i Oslo. Ifølge avisen angrep flere personer en mann i 20-årene med macheter og han fikk alvorlige skader. Den dømte mannen må også betale 1,48 millioner kroner til offeret i erstatning. Mannen har nektet straffskyld og forsvareren varsler en anke. Fra før er tre andre menn dømt i samme sak.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.32

  Bred nedgang på Wall Street - Nvidia falt før tallslipp

  Teknologiselskapene trakk Wall Street nedover tirsdag. Nvidia falt markant før onsdagens tallslipp.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.32

  Nasdaq tynger Wall Street

  Teknologiselskapene trekker Wall Street nedover tirsdag. Nvidia faller markant før onsdagens tallslipp.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.32

  Wall Street faller fra start

  New York børsen åpner den forkortende handelsuken med røde tall.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.29

  Ankar dom om kvitvasking

  To menn er dømde for grov kvitvasking av over 30 millionar kroner. – Eg har ingen kommentarar til saka utover at dommen blir anka, seier advokat Omar Tashakori. Han forsvarar mannen som fekk den strengaste dommen på fem år og tre månadar. Pamela Kajic-Piplica er forsvarar til mannen som blei dømd til 4 år og 4 månadars fengsel. – Han har ikkje erkjent straffskuld. Ankefristen er ikkje gått ut og dommen er ikkje rettskraftig. Eg har ikkje fleire kommentarar per no, seier han. Herman Sveen Michalsen er forsvarar til mannen som blei dømd til eit år og tre månadar i fengsel. – Han har godtatt dommen, og me meiner det er eit riktig utgangspunkt for straff som tingretten setter. Det er ein korrekt utmåling etter mitt syn, seier han. Totalt var fire menn tiltalt i saka. Ein mann blei frifunne. – Vi ankar dommane for dei to mennene som høvesvis blei frifunne og dømt til eit år og tre månadars fengsel, seier politiadvokat Fredrik Reinertsen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.19

  Redusert hastighet på Vestfoldbanen

  Togene kjører med redusert hastighet på strekningen mellom Larvik og Sandefjord på grunn av signalfeil. Vy skriver at man må regne med forsinkelser. Bane Nor jobber med å rette feilen. – Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, skriver Vy på sine nettsider.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.04

  10 bøtelagt i Sanddalsringen

  10 bilførere fikk forenklede forelegg i en fartskontroll i Sanddalsringen i Bergen i ettermiddag. Høyeste fart i 40-sonen på stedet var på 55 kilometer i timen. Det ble også gjennomført alkotest av 26 bilførere. Det var ingen utslag, opplyser politiet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 15.04

  10 bøtelagt i Sandalsringen

  10 bilførere fikk forenklede forelegg i en fartskontroll i Sandalsringen i Bergen i ettermiddag. Høyeste fart i 40-sonen på stedet var på 55 kilometer i timen. Det ble også gjennomført alkotest av 26 bilførere. Det var ingen utslag, opplyser politiet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.55

  Mann i 60-årene utestengt fra universitet

  Universitetet i Oslo har utestengt en mannlig student etter flere varsler.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.49

  Ny sikkerheitsrapport: Fleire offer for løysepengeangrep

  Ein fersk sikkerheitsrapport levert av Check Point viser at statsstøtta hacktivisme har eskalert, med ein merkbar auke i cyberkrigføring knytt til geopolitiske konfliktar. I fjor haust åtvara Nasjonalt tryggingsorgan (NSM) om bølgar av dataangrep i rapporten «Nasjonalt digitalt risikobilete». Særleg blir «profesjonaliserte, målretta og avanserte» cyberangrep mot gassforsyninga løfta fram. Det europeiske organet for cybersikkerheit ENISA klassifiserer løysepenge-angrep som ein av dei primære cybersikkerheitstruslane i Europa. – Løysepengeangrep har blitt ein epidemi og krev stadig meir avanserte sikkerheitssystem hos selskap. Norske selskap opplever kvar veke fleire hundre angrep og det blir sett større krav til robuste og oppdaterte løysingar, seier sikkerheitsrådgivar Pål Aaserudseter i Check Point Noreg.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.43

  Noreg vann fram i konkurranse om havpengar

  Norske forskings- og innovasjonsaktørar skal delta i 16 av 19 prosjekt i EUs nye partnarskap for berekraftig blå økonomi. Dei norske deltakarane får totalt over 60 millionar kroner. Prosjekta spenner frå utnytting av biologiske ressursar i havet til utvikling av digitale tvillingar for sjøbasseng og arealplanlegging i havet. – Noreg er ein stolt havnasjon med lange tradisjonar. Det er likevel smått imponerande at vi er representerte i nesten alle prosjekt. Dette er ei anerkjenning av den breie kompetansen på hav og berekraft som vi har langs kysten, seier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.43

  Agder ber om nær 45 millioner til klimatiltak

  Agder har søkt myndighetene om nær 45 millioner kroner til ulike klimatiltak. Klimasats er ei støtteordning fra Miljødirektoratet for å redusere utslepp av klimagasser i kommunene. Aldri før har kommunene søkt om så mye i støtte fra Klimasats-ordninga.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.42

  To menn dømt for grov hvitvasking av over 30 millioner kroner

  To menn i 20- og 40-årene er i Oslo tingrett dømt til fengsel for grov hvitvasking av henholdsvis 35 og 38 millioner kroner.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.41

  To menn dømt for grov hvitvasking av over 30 millioner kroner

  Den ene mannen i 40-årene dømmes til ubetinget fengsel i fem år og tre måneder.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.40

  To menn dømt til fengsel for grov hvitvasking av over 30 millioner kroner

  Oslo politidistrikt skriver i en pressemelding at to menn er dømt for grov hvitvasking av over 30 millioner kroner. En mann i 40-årene er dømt til ubetinget fengsel i 5 år og 3 måneder for grov hvitvasking av 38 millioner kroner. En annen mann i 20-årene er dømt til fengsel i 4 år og 4 måneder for grov hvitvasking av omtrent 35 millioner kroner. – Begge er dømt for å ha utført hvitvaskingen som deltaker i en organisert kriminell gruppe, skriver politiet. En tredje person er dømt til fengsel i 1 år og 3 måneder for grovt heleri av 5 millioner kroner. – Etterforskningen har avdekket et internasjonalt hvitvaskingsnettverk som samler inn kontanter av utbytte fra straffbare handlinger og fører disse ut av landet, skriver politiet. De domfelte er også dømt til inndragning av cirka 15 millioner kroner som ble tatt i beslag. – Etterforskningen har avdekket alvorlig og samfunnsskadelig økonomisk kriminalitet, som av allmennpreventive grunner er viktig å straffe strengt, sier politiadvokat Fredrik Reinertsen. Dommen er ikke rettskraftig. Det er foreløpig ukjent om de dømte anker saken.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.35

  Betaling for kjøretøy på ferjene er nå vedtatt

  Fylkestinget i Rogaland har i dag vedtatt å kreve betaling for kjøretøy på ferjene i fylket. Det bekrefter fylkesordfører Ole Ueland. Flere øysamfunn har en periode hatt gratis ferje, men dette blir det slutt på fra 1. april, eller så fort det er mulig å gjeninnføre betaling. Det er har vært sterk motstand lokalt mot å fjerne ordningen med gratis ferjer, og mange har fortsatt et håp om at regjeringen vil gripe inn og stanse vedtaket.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.32

  Gjelsten snuser nok på XXL etter Kid-salg

  Bjørn Rune Gjelstens eventyrlige Kid-gevinst gir muskler.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.27

  Walmart økte inntektene i fjerde kvartal

  Den amerikanske varehusgiganten gjorde det bedre enn ventet i fjerde kvartal. Aksjen stiger markant på Wall Street.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.27

  «Love is Blind»-deltager etter Megan Fox-storm: – Ydmyket

  Amerikanske Chelsea Blackwell (31) lokket frier i «Love Is Blind» med at hun ligner på Hollywood-stjernen Megan Fox (37). Da lot TV-seerne henne få høre det.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.23

  Nammo leverte øvelsesammunisjon til Israel

  Den norske våpenprodusenten Nammo solgte i november øvelsesammunisjon til Israel gjennom sitt datterselskap i Spania. I måneden etter at krigen mellom Israel og Hamas brøt ut ble det eksportert ammunisjon til en verdi av over 11 millioner kroner fra Spania til Israel, ifølge avisa Vårt Land. Ammunisjonen var produsert på fabrikken Nammo Palencia, som er Nammos datterselskap i Spania. Mens Norge forbyr direktesalg av våpen og ammunisjon til Israel, har ikke spanske myndigheter et tilsvarende forbud. Nammos datterselskap er dermed underlagt spanske eksportregler og ikke norske. «Eksporten fra Nammo Palencia til Elbit er godkjent av spanske myndigheter. 98,5 prosent av ordren er øvings- og overtrykksammunisjon som er uegnet til bruk i strid. Det er kun levert 200 vanlige skudd, men også her er formålet teknisk testing», skriver kommunikasjonsdirektør Thorstein Korsvold i Nammo i en e-post til Vårt Land. (©NTB)

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.21

  Brannen på Mongstad: Har startet opp raffineriet igjen

  Equinor har fått gjenetablert oljeraffineriet igjen etter brannen på Mongstad torsdag forrige uke. – Vi har fått gjenetablert kraften til raffineriet og startet opp. Vi jobber nå med å normalisere driften i de ulike delene av anlegget, sier Gisle Ledel Johannessen, pressetalsperson i Equinor. Havindustritilsynet har sendt et team til Mongstad for gransking, men har enda få detaljer. – Når det er omstendigheter hvor vi velger å granske er det alvorlig. Vi ønsker å finne ut av hva som er årsakene direkte. Detaljene kommer i granskingen, det er jo det vi skal finne ut av, sier Eileen Brundtland, pressekontakt for Havindustritilsynet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.17

  Aldri før har kommunene søkt om mer støtte til lokale klimatiltak

  128 kommuner og fylkeskommuner har søkt om 712 millioner kroner i støtte gjennom Klimasats-ordningen, ifølge Miljødirektoratet. Miljødirektoratet har fått til sammen 407 søknader fra kommuner i alle landets fylker. Aldri før har kommunene søkt om så mye i støtte fra Klimasats-ordningen. Det betyr stor konkurranse om potten, som i år er på rundt 220 millioner kroner, skriver de i en pressemelding. Blant annet har Bodø kommune som om midler til økt bruk av landstrøm i Bodø havn. Sortland har søkt om penger til maritim sirkulær havneutvikling. (NTB)

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.16

  Tiltalt for grov vold og trusler

  Fire personer er tiltalt for å ha skadet og truet en mann i Kristiansand. Hendelsen skjedde for to år siden. Vedkommende ble holdt fanget i en leilighet og skal ha blitt utsatt for grov skade med flere spark, slag og trusler om at han ville bli drept. Rettsaken starter i Agder tingrett i neste uke.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.07

  Byfjordtunnelen stengt igjen

  Vegtrafikksentralen melder om ny stenging i forbindelse med bilberging i Byfjordtunnelen på E39 i Stavanger.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.05

  Skjenkekontoret i Bergen vil se på interne rutiner

  NRK skrev i januar at skjenkekontoret og andre utelivsaktører reagerte på at det populære utestedet Haven i Bergen sentrum har skjenket ulovlig til kl 2.30 siden åpningen i fjor vår. Utestedet har vært registrert som en uterestaurant siden 1993, men innehaver og eiendomsinvestor Kjetil Smørås har hevdet at lokalet er å regne som inneareal siden ombyggingen. På tross av varsel om ulovlig skjenking i november har utestedet fått holde åpent. Skjenkekontoret opplyste til NRK at usikkerhet om lokalets status som inne- eller uteareal var årsaken til at skjenkingen har fått fortsette. Uteareal skal stanse skjenkingen kl 1 i Bergen. I går kunne Bergens Tidende melde at skjenkekontoret har fått varslet at utestedet nå må stenge skjenking kl 1, men at den ulovlige skjenkingen ikke får andre konsekvenser.Smørås opplyser til NRK at han er uenig i avgjørelsen og vurderer å påklage den. Til NRK opplyser skjenkekontoret at de nå vil vurdere interne rutiner. – Saken vil bli diskutert internt på kontoret, uten at vi kan si annet om utfallet enn at det mulig vil munne ut i endring av interne arbeidsrutiner, sier nestleder Bent Erik Lundø.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.04

  Klatreulykke i Hemsedal: Bevisstløs person fløyet til sykehus

  – Det jobbes med hjerte- og lungeredning på vei til sykehuset, opplyser operasjonsleder Marius Fosvold til VG.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.03

  Billettene til Branns CL-oppgjør mot Barcelona revet bort på få minutter

  Brann solgte unna alle billettene til mesterligaoppgjøret mot Barcelona 20. mars på totalt ti minutter. Det opplyser klubben på X/Twitter. Brann hadde først et forhåndssalg hvor billettene gikk bort på to minutter, før de resterende billettene ble revet unna på åtte minutter i det ordinære salget. «Det var opp mot 5000 som prøvde å få tak i billett. For et kok!» skriver klubben etter å ha solgt unna de siste 1000 plassene. Mesterligaoppgjøret mot Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engens Barcelona spilles 20. mars på Åsane Arena. Brann ønsket i utgangspunktet å få den nye gressmatta på Brann Stadion klar til oppgjøret, men måtte erkjenne at banen ikke ble klar til kampen. Derfor spilles kampen på Åsane Arena som har en kapasitet på 3300 tilskuere. Returoppgjøret spilles i den katalanske hovedstaden 28. mars. Dersom Brann på sensasjonelt vis tar seg videre mot Barcelona, venter vinneren av kvartfinalen mellom Ajax og Chelsea i semifinalen i april. (NTB)

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.59

  Eva Kristin Hansen trekker seg som nestleder i Trøndelag Ap, melder TV 2

  Ap-topp Eva Kristin Hansen har varslet valgkomiteen i Trøndelag Ap om at hun ikke lenger vil være med i partiledelsen i fylkespartiet. Det melder TV2.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.58

  Eva Kristin Hansen ferdig som nestleder i Trøndelag Ap

  Ap-politikeren sendte brevet om at hun ikke tar gjenvalg til partiledelsen én uke før det dramatiske årsmøtet i Trondheim Ap, melder TV 2.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.54

  25 forenklede forelegg

  Det har tilsammen blitt utstedt 25 forenklede forelegg av politiet i dag, i forbindelse med laserkontroller i Tvedestrand og Kristiansand. Høyeste hastighet 100 km/t i 80-sona på E18 Lundeslettane i Tvedestrand.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.49

  Trusselsituasjon i Larvik

  Politiet er i Nansetgata i Larvik i forbindelse med en trusselsituasjon. – Ingen er skadet og patruljen har kontroll på en mann i 50-åra som knyttes til hendelsen, skriver politiet på X. Politiet jobber nå med å undersøke omstendighetene nærmere. Saken oppdateres.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.49

  Mann anmeldt etter melding om trusselsituasjon i Larvik

  Politiet rykket ut til Larvik sentrum etter to meldinger om en mann som hadde kniv. – Noen mente at han var truende. Men når patruljen kommer til stede så får de kontroll på en som passer beskrivelsen og han har ikke kniv, sier operasjonsleder Roger Aaser. Ingen personer er skadet. Mannen i 50-årene blir bortvist fra sentrum og anmeldes for ordensforstyrrelse, ifølge Aaser. – Det virket dramatisk til å begynne med, men patruljen på stedet melder at dette kan vi ta helt ned. Ingen er skadet og det er ingen fare.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.49

  Byfjordtunnelen åpen igjen

  E39 Byfjordtunnelen i Stavanger er åpen for fri ferdsel etter bilberging det melder Vegtrafikksentralen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.41

  Dyrere Pepsi Max? Ja takk!

  Dyrere brus er ikke et problem, VG, det er en løsning.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.40

  Sjokkert over uttalelse: – Vet ikke hva hun snakker om

  Omar Samy Gamal (SV) beskylder Høyre-byråd Anita Leirvik North for manglende kunnskap og frykter dagens Oslo-samfunn kan rakne.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.32

  Byfjordtunnelen stengt

  E39 Byfjordtunnelen i Stavanger er stengt i forbindelse med bilberging. Det melder Vegtrafikksentralen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.18

  Branns Mesterliga-kamp utsolgt på minutter

  Brann sin Mesterliga-kamp mot Barcelona på hjemmebane ble utsolgt på 8 minutter. Det skriver klubben på X. Klokken 10 tirsdag fikk supportere med partoutkort tilgang til et forhåndssalg av billetter til den første av to kvartfinaler. De siste 1000 billettene ble utsolgt like etter klokken 13 tirsdag. – Det var opp mot 5000 som prøvde å få tak i billett. For et kok!, skriver Brann. Brann møter Barcelona på hjemmebane på Åsane Arena 20. mars, fordi banedekket på Brann Stadion ikke er ferdig innen det.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.16

  Navs kontor på Ulefoss stenges midlertidig

  Etter en ny vurdering av risiko og sårbarhet ved Navs kontor på Ulefoss, stenger de midlertidig fra i dag. – Vi ser at det er noen ting vi trenger å utbedre på kontoret på Ulefoss. Vi må gjøre noen grep for å gjøre det enda sikrere for de ansatte, sier Nav-leder i Midt-Telemark og Nome Stine Brekka Skoland til NRK. Forrige uke ble også fire kontorer i Vest-Telemark stengt. Det er en del av oppfølgningen av nye retningslinjer for trygge brukermøter i Nav, og etter en anbefaling fra støtteteamet for sikkerhet og eiendom i arbeid- og velferdsdirektoratet. Direktør i Nav Vestfold og Telemark, Anders Anundsen, sier via en pressemelding at de jobber systematisk med trygge brukermøter. – Det er svært viktig at ansattes trygghet er godt ivaretatt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.06

  Meldt om ungdom med våpen på Osterøy - ble brukt i revy

  Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om tre ungdommer i sentrum av Lonevåg på Osterøy som skal ha båret rundt på et våpen. De skal ha beveget seg rundt og pekt mot biler med våpenet. Det ble opplyst at dette lignet på en hagle, og politiet bevæpnet seg i forbindelse med dette. Ifølge politiet skal det ikke være snakk om et ekte våpen, men noe som har blitt brukt i forbindelse med en revy. Ingen ble påført skader, og ingen skal ha blitt truet med gjenstanden. Politiet er nå i samtale med ungdommene.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.06

  Meldt om ungdommer med våpen på Osterøy

  Politiet har fått melding om tre ungdommer i sentrum av Lonevåg på Osterøy som skal ha båret rundt på et våpen. Det er uvisst om dette var et ekte våpen, men det er opplys å ligne på en hagle, ifølge politiet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.01

  Her poserer israelske soldater: - Enkelte bilder burde ikke vært tatt

  Mens sulten herjer for palestinerne, legger stadig flere israelske soldater ut selfies fra Gaza-ruinene.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.45

  Namsmannen tok 20 av Gunilla Perssons eiendeler – se listen

  Eiendelene som ble beslaglagt på Gunilla Perssons hotellrom søndag, er bare verdt en brøkdel av de 640.000 hun angivelig skylder den svenske staten.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.38

  Knut Sunde: Ble kjent med jaktutgifter da E24 stilte spørsmål

  Fungerende administrerende direktør i Norsk Industri, Knut Sunde, skal lede lønnsforhandlingene denne våren. Sunde sier han ikke var kjent med saken før samme dag E24 tok kontakt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.37

  Slutt på praktisk prøve for å bli drosjesjåfør

  Regjeringen håper at flere vil bli drosjesjåfører i distriktene.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.37

  Stjal penger fra kona

  En mann i 40-årene fra Horten er dømt til sju måneders betinget fengsel og 98 timers samfunnsstraff for å ha tatt opp flere hundre tusen kroner i lån i konas navn. Da kona arvet et millionbeløp, stjal også mannen 900.000 kroner fra kontoen hennes, ifølge dommen. Under rettssaken tilsto mannen det han var tiltalt for.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.34

  Navalnyjs mor med bønn til Putin

  Aleksej Navalnyjs mor Ludmila ber president Vladimir Putin personlig om å utlevere liket av sønnen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.25

  14 nordmenn klare for skiskytterrennene i Holmenkollen

  Johannes Thingnes Bø fronter skiskytterlaget som skal gå verdenscuprennene i Holmenkollen 29. februar til 3. mars.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.23

  Marseille sparker Gattuso etter fem måneder

  Gennaro Gattuso er ferdig som hovedtrener i Marseille kun fem måneder etter at han ble ansatt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.22

  Snøfokk i fjellet

  Det er sendt ut gult farevarsel om kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge. Dette kan skape utfordrende kjøreforhold i fjellene i sør fra onsdag kveld til torsdag morgen. Oppfordringen er å beregne ekstra tid til transport og kjøring, og å følge med på vær- og veimeldinger.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.18

  Buss med 15–20 personer av vegen

  En buss har kjørt av vegen og delvis velta ved Roverud i Kongsvinger kommune. Ifølge politiet er det 15–20 passasjerer på bussen. Det er ikke mulig å åpne dørene. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.18

  Buss kjørte av vegen

  En buss har kjørt av vegen og delvis velta ved Roverud i Kongsvinger kommune. Ifølge politiet var det rundt 10 passasjerer på bussen. Det er ikke mulig å åpne dørene. Passasjerene knuste ei rute for å komme seg ut av bussen. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. En person er sendt til legevakt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.17

  Buss veltet i Kongsvinger

  Ingen skal være alvorlig skadet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.14

  Fv. 500 i Kvinnherad fortsatt stengt - ny vurdering klokken 17

  Fylkesvei 500 mellom Austrepollen og Sunndal i Kvinnherad er fremdeles stengt etter at det gikk et ras der tirsdag morgen. Det skal tas en ny vurdering om det er trygt å åpne veien klokken 17.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.01

  Bruker Ernas spinndoktor i Stöckl-konflikten

  Norges Skiforbund har leid inn First House-partner Sigbjørn Aanes (42) i den pågående konflikten på hopplandslaget.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.56

  Skal ha slått naboen med bordbein

  En mann i 60-årene er tiltalt for grov vold mot naboen sin. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Han skal ha slått naboen sin i hodet og nakken med et bordbein. Det endte med brudd i hodeskallen og i overkjeven for naboen. Tiltalte sier selv at han gjorde det i selvforsvar etter at naboen truet han. Forsvareren til den tiltalte opplyser at han ikke erkjenner straffskyld.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.55

  «Madame Web»-fiaskoen vil ingen ende ta

  Publikum har reagert på at selv skuespiller Dakota Johnson virker uinteressert i filmen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.54

  Norges idrettshøgskole sliter med økonomien.

  Skolen går med underskudd og skal nå vurdere å kutte i undervisning og forskning. Norges idrettshøgskole er den eneste utdanningsinstitusjonen i landet som går med underskudd og bruker mer penger enn de får bevilget, ifølge Khrono. Grunnen til underskuddet er sammensatt, men skolen peker blant annet på et dyrt rehabiliteringsprosjekt, dyrt utstyr og høye strømregninger. – Vi er en institusjonen som bruker mye energi per student. Det er fordi vi har mange kraftkrevende anlegg. Vi har store idrettshaller, en egen svømmehall og en kunstgressbane med undervarme og belysning, sier eiendomssjef ved skolen eiendomssjef Hans-Eirik Hasvollseter-Jensen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.48

  Aktor ber om ti års forvaring for mishandlings­tiltalt far i Bergen

  Det kommer frem i retten tirsdag.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.46

  Julian Assange møter ikke i retten på grunn av sykdom

  Wikileaks-grunnlegger Julian Assange er fraværende når det skal avgjøres om han skal utleveres fra Storbritannia til USA.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.45

  Påstand om ti års forvaring for mishandling av sjuåring

  Aktor Asbjørn Onarheim la ned en påstand om 10 års forvaring mot mannen i 30-årene som mishandlet sin sjuårige sønn. – I denne saken er det vanvittig voldsbruk. Det er ikke all adferd som kan forklares eller gis en diagnose på, sa Onarheim Aktor legger også ned påstand om kontaktforbud, mellom den tiltalte og sønnen. Mannen påstår selv at han har hatt en oppvekst med vold og trusler: På ett tidspunkt ble han fanget av IS og ble torturert i 86 dager i fengsel skriver han selv i en forklaring til retten.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.37

  Nathalie Helgerud mistet ufødt barn

  Moteprofilen Nathalie Weinberger Helgerud (38) var høygravid da hjertet til babyen sluttet å slå. – Det mest utenkelige og verste jeg tror en kvinne kan gå gjennom, sier hun til VG.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.35

  Innbrudd i Sandefjord

  Politiet er på vei til Kodal i Sandefjord etter de tidligere i dag fikk melding om innbrudd i en frisørsalong. Det skal ha blitt stjålet diverse varer og noe interiør, skriver politiet på X. Innbruddet skal ha skjedd i løpet av natten og politiet skal nå foreta åstedsundersøkelser.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.34

  Stadig flere mener vi bygger ned for mye natur

  6 av 10 mener nå at det tillates for mye utbygging i naturen, viser ferske tall fra Ipsos. Motstanden har økt betraktelig på bare tre år, skriver Norsk Friluftsliv. Undersøkelsen viser at blant de som er 60 år eller eldre, mener to av tre at det bygges for mye i naturen. Kvinner er også betydelig mer bekymret for nedbygging enn menn. Da Ipsos stilte samme spørsmål i 2021, var det 41 prosent som mente det var for mye utbygging. Tallet nå ligger på 58 prosent. Det er Norsk Friluftsliv som er initiativtaker til undersøkelsen. FN har erklært at verden står overfor en naturkrise, og at det er vi mennesker som står bak. Reindriftsleder frykter at vindkraftplaner i deres reinbeiter vil være katastrofalt. Han tror ikke at en fersk rapport vil endre på noe.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.33

  Når det haster, så er Norge en sinke

  Krigen og behovene i Ukraina venter ikke på norsk politisk beslutningsvegring. Behovene er akutte og det handler i aller høyeste grad også om vår egen nasjonale sikkerhet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.32

  Stjal jakke i Holmestrand

  Like før klokken 11 fikk politiet melding om en person som stjal en jakke fra en arbeidsplass på Weidemanns gate i Holmestrand. Politiet fikk kontroll på en mann i 20-åra som var i besittelse av jakka. Han mistenkes for tyveri. Jakken ble tilbakelevert til arbeidsplassen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.22

  Onsdag kan bli vinterferiens værvinner

  I morgen gjør sannsynligvis solen comeback!

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.22

  Kreml-talsmann avviser påstander om Navalnyj-forgiftning

  President Vladimir Putins talsperson avviser påstandene fra enken etter Aleksej Navalnyj om at ektemannen ble forgiftet med nervegiften novitsjok.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.21

  Her er Volkswagen ID.7 som stasjonsvogn

  Volkswagens elbilflaggskip ID.7 er i disse dager i ferd med å komme ut på norske veier for alvor, og nå viser tyskerne den kommende stasjonsvogn-versjonen av bilen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.16

  Kilde: – Comeback er for tidlig å si

  Alpinstjernen Aleksander Aamodt Kildes (31) første mål er å komme seg opp av rullestolen om en uke.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.16

  Blodbanken i Østfold står for 60 prosent av all plasma som gis i Norge

  Østfoldinger er best i landet på å gi blod, det melder Sykehuset Østfold. – Det er blodgiverne i Østfold som gjør at vi har så gode tall når det gjelder blod og særlig plasma-giving, som blodgiverne står for nærmere 60 prosent av all plasma som tappes i Norge, sier Mona Pedersen Unnerud, seksjonsleder for blodbanken i Østfold. Plasma er væsken som transporterer røde- og hvite blodlegemer, blodplater, hormoner, avfallsstoffer, proteiner og andre næringsstoffer, skriver sykehuset på sine nettsider.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.13

  Redusert sikt på Vikafjellet

  Brøytemannskapet melder om redusert sikt grunnet økende vind mellom Voss og Vik på riksvei 13 Vikafjellet. Det kan bli innført kolonnekjøring på kort varsel.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.10

  Anbefaler risikogrupper å vaksinere seg mot TBE-virus

  Om få uker er vinteren på hell og da våkner flåtten. Flåtten kan smitte sykdom over til dyr og mennesker. Den vanligste sykdommen flåtten viderefører, er borreliose, som kan behandles med antibiotika. Men det er det mer sjeldne TBE-viruset bekymrer mest. – Sjekk om du bør ta vaksinen. Gjør du det, kom i gang med vaksinasjonen nå, sier leder Randi Eikeland ved Flåttsenteret til NTB. Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler vaksine til barn og voksne som blir bitt av flått mer enn to ganger i året og ferdes langs kysten i områder der det er registrert at mennesker har fått TBE. Per nå er det Sørlandet og vestkysten av Oslofjorden fra Flekkefjord til Drammen, og østkysten av Oslofjorden fra Vestby til svenskegrensen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.05

  Nå vil de starte med Haaland-turisme: – Utrolig spennende

  «Erling Braut Haaland-tour» kan bli en realitet allerede før sommeren.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.04

  Useriøst overfor næringslivet av Ap

  Norsk næringsliv har legitime bekymringer om hvordan regjeringens økte eierbeskatning påvirker bedriftene. Arbeiderpartiet svarer med å dra debatten ned i søla.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.03

  NRK med lokalkontor på Røros

  NRK Trøndelag skal ansette én fast ansatt journalist som skal ha base på Røros. Medarbeideren skal jobbe fra lokalene til Arbeidets Rett midt i sentrum av Bergstaden. Daglig leder og ansvarlig redaktør i Arbeidets Rett, Guri Jortveit, sier at det gleder redaktørhjertet at NRK ser til fjellregionen: – Vi som lever og virker her vet jo godt hvor mye spennende som skjer, hvor mange aktuelle problemstillinger som utspiller seg her, og at det er blindsoner vi i lokalmedia ikke evner å dekke godt nok. Nareas Sae-Khow er nyhetsredaktør i NRK Trøndelag og er veldig fornøyd med å åpne et kontor i fjellregionen. – Vi er veldig takknemlig for at NRK Trøndelags lokalkontor nå blir samlokalisert hos Arbeidets Rett, midt i Røros sentrum. For NRKs nye medarbeider vil det være helt gull å ha et etablert journalistmiljø å spille på. Både for trivsel og ikke minst for kildenettverket og lokalkunnskapen sin del.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.53

  Nå ruller malmtoget mot Narvik igjen

  17. desember sporet et fullastet malmtog av ved Vassijaure like ved norskegrensen. Siden da har Ofotbanen vært stengt. Det har ført til store problemer for gruveselskapet LKAB. De har tapt omlag 100 millioner kroner om dagen fordi de ikke har kunnet frakte malmen ut til havnen i Narvik. Men i dag bekrefter LKAB at banen er åpen igjen, og togene kan igjen kjøre over fjellet til Norge. – Endelig. Vi er så takknemlige for det harde arbeidet som Trafikverket og deres entreprenører har gjort, sier LKABs logistikksjef Linda Bjurholt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.51

  Bra at unge flørter med EU

  Det er på tide å gjøre Putins mareritt til en realitet. Det har unge skjønt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.50

  Minner om at førerkortet må fornyes

  Førerkortet ditt kan være for gammelt. Selv om det er gyldig til du fyller 100, skal det likevel fornyes hvert 15. år. Det forteller Linda Charlotte Bergmann Hichour, kontorsjef for brukertjenester hos Statens vegvesen Øst. Dette gjelder alle som har førerkort utstedt før 19. januar 2013. Hun anbefaler samtidig å bestille time på trafikkstasjonen når du skal oppdatere sertifikatet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.43

  Skooler er slått konkurs

  IT-selskapet Skooler som har base i Moss ble i går slått konkurs. Over 100 kommuner risikerer dermed å miste skolesystemet de bruker, blant dem flere kommuner i Østfold, skriver NTB. IT-selskapet Skooler leverer læringsverktøy til over 100 norske kommuner og har over én million brukere. Det skjer etter problemer med nedetid og store økonomiske problemer, skriver digi.no. – Vi vil i løpet av dagen fortelle kundene hva som vil skje videre, sier daglig leder Tor Ove Henriksen i Skooler til teknologinettstedet. Tirsdag er Skooler fremdeles i drift, og Henriksen sier til Digi at han forventer at de har svar på hva som skjer med konkursboet i løpet av dagen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.37

  Riksvei i Ullensvang åpnet etter steinsprang

  Riksvei 13 Skarvabjørgtunnelen i Ullensvang er åpnet igjen, etter at den ble stengt tirsdag morgen på grunn av nedfall av stein. Veien ble også stengt mandag på grunn av steinsprang.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.30

  LO-lederen truer med storstreik

  Penger og økt kjøpekraft så det merkes blir det aller viktigste for LO i år. De er klare til å streike for en «god og solid» lønnsvekst, ifølge LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.30

  I dag vedtar LO kravene i lønnsoppgjøret: Penger og økt kjøpekraft viktigst

  Penger og økt kjøpekraft så det merkes blir det aller viktigste for LO i år. De er klare til til å streike for en «god og solid» lønnsvekst, ifølge LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.27

  Arbeidsulykke på anleggsområde til ny flyplass

  Det har vært en arbeidsulykke inne på anleggsområdet til den nye lufthavnen som bygges på Fagerlia i Rana. En ansatt er skadet etter å ha blitt truffet av en jernstang. Vedkommende er kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet er på stedet og etterforsker hendelsen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.27

  Mann i Rana truffet av jernstang

  Det har vært en arbeidsulykke inne på anleggsområdet til den nye lufthavnen som bygges på Fagerlia i Rana. En ansatt er skadet etter å ha blitt truffet av en jernstang. Vedkommende er kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet er på stedet og etterforsker hendelsen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.27

  Mann truffet av jernstang i Rana

  Det har vært en arbeidsulykke inne på anleggsområdet til den nye lufthavnen som bygges på Fagerlia i Rana. En ansatt er skadet etter å ha blitt truffet av en jernstang. Vedkommende er kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet er på stedet og etterforsker hendelsen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.23

  Kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge

  Meteorologene har sendt ut gult farevarsel om kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge. Fra onsdag kveld til torsdag morgen vil økende vind og snø gi snøfokk enkelte steder i fjellet i Sør-Norge, melder meteorologene. Det anbefales å beregne ekstra tid til transport og kjøring, samt å bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.22

  Farevarsel om snøfokk i fjellet i Sør-Norge

  Fra onsdag kveld til torsdag morgen vil økende vind og snø gi snøfokk enkelte steder, advarer Meteorologene på X.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.16

  Elon Musk: Pasient med hjerne-chip kan styre musepeker ved å tenke

  Den første menneskelige pasienten til hjerneimplantat-selskapet Neuralink viser angivelig fremgang.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.15

  Messi slår tilbake etter anklager: – Falske historier

  Lionel Messi (36) avviser bestemt at han sto over en oppvisningskamp i Hongkong av politiske grunner.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.14

  Farevarsel om snøfokk i fjellet i Sør-Norge

  Meteorologene har sendt ut et gult farevarsel om kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge. Fra onsdag kveld til torsdag morgen vil økende vind og snø føre til snøfokk enkelte steder. Oppfordringen er å beregne ekstra tid til transport og kjøring, og å følge med på vær- og veimeldinger.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.13

  Ulykke mellom bil og elektrisk rullestol

  Det er meldt om en trafikkulykke mellom en personbil og en elektronisk rullestol i Trysil. Føreren av rullestolen er kjørt til legevakten for en sjekk. Politiet oppretter sak.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.10

  Stöckl og Bråthen ikke til Oberstdorf

  Hverken landslagstrener Alexander Stöckl (50) eller sportssjef Clas Brede Bråthen reiser til Oberstdorf kommende helg.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.00

  Trafikkulykke mellom skolebuss og bobil

  Politiet melder om en trafikkulykke mellom skolebuss og bobil på riksveg 3 på Tynset. To personer var i bobilen, og skal være lettere skadet. Det er flere personer i bussen. Alle er uskadet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 9.58

  Større tyveri fra brakkerigg i Stavanger

  I løpet av natten har det vært innbrudd i en større brakkerigg i Bjødnabeen i Stavanger. Det er borttatt datamaskiner, måleinstrumenter og annet utstyr fra stedet. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og oppretter sak.

 • Tirsdag 20. februar kl. 9.56

  Fare for liv og helse til ansatte i Tananger svømmehall

  «Hvis det skulle oppstå uønskede hendelser ved teknisk anlegg, så vil ikke de ansatte som gjennomfører arbeid i anlegget ha noen mulighet til å rømme ut av anlegget. Konsekvens for kommunens ansatte vil være katastrofal», står det i rapporten som hovedverneombudet i kommunen har laget. Et annet alvorlig punkt, ifølge Solabladet, handler om bruk av kjemikalier i bassenget. «Ansatte er avhengige av å forflytte kjemikaliene et stykke med tralle, gjennom korridor (der elever ferdes), gjennom vaktrom, på bassengkant og ned en trapp som ikke er forsvarlig», skriver hovedverneombudet. Tananger svømmehall ble bygget i 1974 og ble oppgradert i 2018. Sola kommune skal nå bruke fire millioner kroner på ytterligere forbedringer av hallen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 9.49

  Pågrep etterlyst mann

  En etterlyst mann i slutten av 30-årene fra Romania ble i går pågrepet i Sandefjord. Mannen ble stanset i en kontroll i nærheten av Torp og viste fram et falskt førerkort. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at mannen var etterlyst i en narkotikasak i et annet politidistrikt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 9.48

  500 millionar til verdifulle kyrkjebygg

  Onsdag 21. februar lanserer barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) bevaringsstrategien for kulturhistorisk verdifulle kyrkjebygg. – Bevaringsstrategien markerer starten på eit nasjonalt løft for å ta vare på den fantastiske kulturskatten, siger regjeringa. Utbytte frå Opplysningsvesenets fond og tilleggsløyvingar over statsbudsjettet skal sikre at det blir brukt inntil 500 millionar over dei neste 20 til 30 åra.