Nyheter:

 • I dag kl. 17.34

  Politiet mener skytingen på Bryn i Oslo var drapsforsøk

  To 19 år gamle menn er varetektsfengslet etter skytingen på Bryn i Oslo mandag kveld. Politiet mener dette var et drapsforsøk knyttet til et kriminelt ungdomsmiljø. Det skriver Avisa Oslo. Politiet ba om brev- og besøksforbud i fire uker, med full isolasjon i de to første ukene. Det fikk de medhold om i retten. De involverte er kjent av politiet fra før.

 • I dag kl. 17.28

  Klimaaktivister stormet landskamp – må betale 28.000 kroner

  To klimaaktivister er dømt til å betale til sammen 28.000 kroner etter å ha stormet en landskamp på Ullevål stadion i september i fjor. Det skriver Nettavisen. Det var under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Georgia 12. september at klimaaktivistene fra gruppen «Stopp oljeletinga» stormet banen og midlertidig stanset kampen. De nektet i etterkant å betale bøtene på henholdsvis 12.000 og 10.000 kroner, noe som førte til at saken endte i Oslo tingrett. Onsdag kom dommen, som konkluderer med at banestormerne forstyrret fred og orden, og retten viste til at det var et stort arrangement med mange seere. Aktivistene må dermed betale bøtene på 14.000 kroner og 12.000 kroner, og betale sakskostnader på 1000 kroner hver.

 • I dag kl. 17.28

  Bil trillet inn i trafostasjon

  Flere hundre personer er uten strøm på Vigeland i Lindesnes. Det skriver Fædrelandsvennen. Pressekontakt i Glitre Nett, Nils Tore Augland, bekrefter overfor avisa at årsaken er at en bil har trillet inn i en nettstasjon. – Nettstasjonen har et høyspentanlegg inni, og strømmen ble koblet ut. Vi har folk på stedet nå, og vi jobber med og få oversikt over hva som har skjedd. Det er vanskelig å si hvor lenge kundene blir uten strøm, sier Augland til avisa. Ifølge politiet trillet bilen uten fører, ingen personer er skadd. – Bilføreren som ikke hadde kontroll over bilen blir anmeldt. Det har ikke vært brann eller røykutvikling i trafoen, skriver politiet.

 • I dag kl. 17.27

  Innlandet Ap har innkalt til hastemøte om landbruk

  På kort varsel har Innlandet Arbeiderparti innkalt politikerne deres til et dialogmøte om bondeoppgjøret. Leder i Innlandet Ap, Lise Selnes, begrunner hastemøtet med at det er en sak som vekker stort engasjement blant politikerne og at det er nødvendig med dialog. Møtet starter klokka 18, og skal foregå digitalt.

 • I dag kl. 17.23

  Den viktigste avstemningen

  Endelig kan Kongressen i USA stemme over en hjelpepakke til Ukraina. Det er langt på overtid.

 • I dag kl. 17.14

  Snart klart for Landstreffet

  Landstreff Stavanger er klare med sin liste over hvilke kjente artister som skal opptre for årets russ. Årets lineup av artister inkluderer internasjonale artister og DJ-er som Wiz Khalifa, Metro Boomin og Martin Garrix, opplyser Stavanger Landstreff i en pressemelding. I tillegg skal flere av Norges største artister opptre, deriblant Arif, Sondre Justad, Gabrielle, Sigrid og Kamelen. Komikerne Jonis Josef og Javad El Bakali skal også gjøre opptredener på landstreffet. Landstreffet blir avholdt 3.–5. mai i Kongeparken i Gjesdal kommune sør for Stavanger. Det er 37. gang landstreffet blir arrangert.

 • I dag kl. 17.12

  Marianne og søsteren strandet på flyplassen i 17 timer: – Det er kaos

  Nå har Marianne fått beskjed om at flyet fra Dubai er kansellert og hun vet ikke når hun er tilbake i Oslo.

 • I dag kl. 17.07

  Flere kjente artister klare for russens landstreff i Kongeparken

  Landstreff Stavanger er klare med sin liste over hvilke kjente artister som skal opptre for årets russ, deriblant store navn som Wiz Khalifa, Arif og Sigrid.

 • I dag kl. 17.05

  Foreslår flere videokameraer i Arendal etter apotekdrapet

  Den borgerlige opposisjonen i Arendal ber kommunen gå i dialog med politi og gårdeiere om flere overvåkningskameraer i sentrum, skriver Agderposten. Bakgrunnen er drapet på en 35 år gammel kvinne ved et apotek i byen 4. april. Det er Høyre, Frp, KrF og Pensjonistpartiet som har gått sammen om forslaget som skal diskuteres i bystyret 2. mai. – Nå er tiden inne for å sette dette på dagsorden, sier Roar D. Gundersen (H) til avisa.

 • I dag kl. 17.01

  Utsatte kvinne for demonutdrivelse – dømt for frihetsberøvelse og vold

  Et ektepar i 70-årene fra Hallingdal er dømt til fengsel i sju måneder for frihetsberøvelse og vold mot en psykisk syk kvinne. Paret skal anke dommen.

 • I dag kl. 16.58

  Brasil-legenden Romario (58) gjør comeback

  Den tidligere storscoreren Romario gjør comeback som fotballspiller i klubblaget America, der han også er president.

 • I dag kl. 16.54

  Område på Borestranda sperra på grunn av avløpsvatn-lekkasje

  Det er oppdaga lekkasje frå utsleppsleidningen som leier reinsa avløpsvatn ut frå reinseanlegget på Bore i Klepp. – Et område på Borestranda er sperra av. Statsforvaltaren i Rogaland og Klepp kommune er informert om lekkasjen, seier Eline Nilsen Furre, fagansvarleg avløp i Ivar IKS. Brotet på leidningen har skjedd i strandkanten. Ivar ser nå på korleis dei kan tette lekkasjen. I fjor blei bading avrådd på stranda på grunn av hol i ein kloakkleidning.

 • I dag kl. 16.40

  «What I eat in a day»: Farlig TikTok-trend

  Alle har friheten til spise hvordan de vil. Problemet oppstår når man baserer valgene sine på farlige råd, i stedet for faglige råd.

 • I dag kl. 16.39

  Hun støtter nedlegging i Vesterålen

  Direktøren i Nordlandssykehuset, Siri Tau Ursin, støtter Helse Nords forslag om å legge ned døgnplassene i psykiatrien for Vesterålen og Lofoten, melder Bladet Vesterålen. Det går fram av innkallinga til styremøtet i Nordlandssykehuset tirsdag 23. april. Her skal styret gi sin uttalelse til høringa av omstillingsplanen i Helse Nord.

 • I dag kl. 16.32

  Vågehvalfangsten er i gang

  Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth har fastsatt en kvote på 1157 vågehval i 2024. Det er 157 flere enn i fjoråret. På mandag 8. april ble den første vågehvalen fangstet i år. Det var hvalfangstskuta Olavson som skjøt vågehvalen utenfor Loppa i Finnmark. Maragarett Halland opplyser at det var en syv meter lang hval som ble fangstet utenfor Finnmark. Halland skriver i en melding til NRK at de nå seiler østover og at de observerer en del finnhval. I 2023 var det 9 fartøy som deltok i vågehvalfangsten. Fangsten var 507 dyr, som er en liten nedgang fra året før.

 • I dag kl. 16.28

  Trondheimsbedrift får støtte fra Samferdselsdepartementet

  Forskningsrådet har utpekt fem forskningsprosjekter som får 40 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet. – Norge må raskt ta i bruk effektiv ny teknologi for å få på plass et miljøvennlig og trygt transportsystem i 2050. Prosjektene som nå får penger, viser vei og er i tråd det vi sammen med Forskningsrådet ønsker å få til, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding. Blant bedriftene som nå får støtte av Samferdselsdepartementet, er Ubiq Aerospace i Trondheim. De får 9,1 millioner kroner til et prosjekt som skal utvikle et isbeskyttelsessystem for nullutslippsfly. I tillegg får Bane Nor 8,4 millioner kroner til et prosjekt som tar i bruk kameraer og automatisk bildeanalyse for mer effektiv kontroll av jernbaneinfrastrukturen. Tunable AS får 7,1 millioner kroner til å utvikle datadrevet veisalting. Pengene er bevilget innenfor Pilot-T-ordningen, som er en del av regjeringens samlede teknologisatsing. (NTB)

 • I dag kl. 16.26

  Fikk bot for å ikke bruke belte i bussen

  Statens vegvesen har hatt en kontroll for å se om folk har brukt bilbelte i bussen. Det skjedde ved E6 på Rungstad. Seks passasjerer (alle over 15 år) brukte ikke belte, som gjorde at de fikk en bot på 1500 kroner per person. Sju busser ble kontrollert.

 • I dag kl. 16.25

  – Det gjør litt vondt

  Ragnhild (28) er bekymret for privatøkonomien. Hun har jobbet mer enn 120 prosent for å få endene til å møtes. Og så kom restskatten.

 • I dag kl. 16.25

  Viking-legenden Per Henriksen er død

  Den tidligere Viking-spilleren Per Henriksen er gått bort, 72 år gammel.

 • I dag kl. 16.21

  Uno-X imponerte stort i belgisk ritt – Johannessen på 6.-plass

  Det norske Uno-X-laget markerte seg i fronten i det kuperte éndagsrittet La Flèche Wallonne, men klarte ikke å sikre seieren på en regntung dag.

 • I dag kl. 16.21

  Misfornøyde investorer vant frem etter klagestorm

  En rekke privatinvestorer har krav på større økonomisk kompensasjon etter å ha investert sparepengene sine hos Monio, mener Finansklagenemnda.

 • I dag kl. 16.00

  Politiet: Bilbrann i Arendal

  Det brenner i en bil utenfor Kiwi på Myrene i Arendal, ifølge politiet. Det er ingen personer i bilen og det er ikke spredningsfare, skriver politiet. Brannvesenet er i gang med slukking.

 • I dag kl. 15.48

  Fikk ikke flertall for utvidet skjenketid

  Flertallet i formannskapet i Kristiansand sa i dag nei til å utvide skjenketiden i byen fra 2 til 3 på natta. – Nå sender vi en fin innstilling videre til bystyret, sier varaordfører Charlotte Beckmann Finnestad (KrF) til Fædrelandsvennen. Partiet sikret sammen med Ap, MDG, Rødt og SV flertall for å beholde dagens skjenketid. Saken skal opp i bystyret neste uke.

 • I dag kl. 15.46

  Åpner nytt konkurransebasseng

  Førstkommende helg, den 20. – 21. april skal Bodø svømmeklubb innvie den nye svømmehallen i Bodø Spektrum. Da arrangeres svømmekonkurransen Saltentreffet 2024 med 150 påmeldte deltakere. – Det blir en fantastisk måte å virkelig svømme i gang det nye bassenget på. Da får vi vist frem bassenget og det nye anlegget, forteller daglig leder i Bodø Spektrum, Rune Lund Sommerseth i en pressemelding.

 • I dag kl. 15.45

  Klar for finvær? Gled deg til neste uke!

  Du må fortsatt vente på sommervarmen, men neste uke blir skikkelig fin i (nesten) hele landet!

 • I dag kl. 15.44

  Per Henriksen er død

  Tidligere Viking-spiller Per Henriksen er død 72 år gammel. Henriksen spilte 372 kamper for Viking og er både cup og seriemester med klubben. Han spilte i tillegg 10 kamper for det norske landslaget.

 • I dag kl. 15.38

  Røykutvikling i bolig i Fyresdal

  Politi og brannvesen har rykket ut etter melding om røykutvikling i en bolig i Fyresdal. Ifølge politiet skal det ikke være personer inne i huset. Like før klokken 16 melder brannvesenet på stedet at røykutviklingen har avtatt. – Det er ikke brann, men det har trolig vært et branntilløp innendørs. Ingen er skadd, opplyser operasjonsleder Victoria Hillveg i Sør-Øst politidistrikt. Politiet etterforsker saken videre for blant annet å fastslå hendelsesforløp.

 • I dag kl. 15.33

  Røykutvikling i enebolig i Vestre Toten

  Onsdag ettermiddag ved 15-tiden meldte politiet i Innlandet om røykutvikling i en enebolig i Vestre Toten. Det var ikke personer eller dyr i boligen, og ingen kom til skade. Årsaken til røykutviklinga var varmgang i en koblingsboks.

 • I dag kl. 15.33

  Ruud videre i Barcelona etter trøbbel: – En vanskelig kamp

  Casper Ruud tok seg videre til åttedelsfinale i ATP500-turneringen i Barcelona med å slå franske Alexandre Muller 6-3, 6-4.

 • I dag kl. 15.32

  Låve er fullt overtent

  Flere enheter fra brannvesenet rykket like før klokken 15 ut til en låve Løken Allè i Spydeberg. – I denne låvebygningen er det ikke dyr, og bygningen er overtent som det er nå, sier operasjonsleder Pål Bjelland i Øst politidistrikt. Øyenvitner sier til Smaalenenes Avis at flammene strekker seg 14–15 meter til værs. Politi og ambulanse er også på stedet. Ifølge politiet er det ikke dyr i låven. – Vi har fått melding at to personer pustet inn noe røyk. De to skal være oppegående, men undersøkes av helsepersonell, sier han, Brannvesenet jobber med å hindre spredning. Det skal ikke være noen umiddelbar bare for det. – Det ligger en driftsbygning i nærheten, der det er kyr, men vindretningen går bort fra bygningen.

 • I dag kl. 15.32

  Bred oppgang på Wall Street

  I kveld legger Federal Reserve frem den såkalte «beige book».

 • I dag kl. 15.32

  Blandet på Wall Street

  I kveld legger Federal Reserve frem den såkalte «beige book».

 • I dag kl. 15.31

  Krysspress foran lekene

  Russerspørsmålet forblir en rød OL-klut 100 dager før lekene. Men konfliktnivået kan bli hakket lavere enn fryktet.

 • I dag kl. 15.26

  Møller Bil kjøper tre Porsche-forhandlere

  Bilkonsernet Møller Mobility Group styrker sin posisjon i Stor-Oslo.

 • I dag kl. 15.24

  Fredrikstad har fått selvkjørende ferje

  I dag var det snorklipping for en ny helelektrisk ferje i Fredrikstad. Dermed får byen sin fjerde ferjerute på Glomma. Denne skal gå mellom Bekkhus på Kråkerøy og Vaterland utenfor Gamlebyen. Ferje er konstruert for å være selvstyrt. Men i første omgang skal den gå med skipper om bord. Ferjestrekningen går nær havnen på Øra. «Hyke 001»» er konstruert av Eker group. Det kan ta tid før båten blir selvkjørt, ifølge daglig leder Bård Eker. –En slik linje som her, hvor du har tungtransport på vannet, er nok et typisk eksempel hvor det vil ta lengst tid.

 • I dag kl. 15.23

  Tog sporet av på stasjon i Trondheim

  Et tog sporet av inne på et togverksted på Marienborg i Trondheim. Det var ingen passasjerer om bord, derfor var det helt uten dramatikk. Det dreier seg om noen sovevogner som skal gå med nattoget til Bodø i kveld. – De har gode intensjoner til å bli ferdige innen den tid, sier pressevakt Mari Rjaanes i Banenor. Rjaanes sier til NRK rundt 15:00 at de er på vei til å få retta det opp.

 • I dag kl. 15.14

  Overdosedødsfall i Bergen endret til drap

  Det var 20. november i fjor at en 18 år gammel mann ble funnet livløs i en leilighet i Bergen sentrum. Han ble senere konstatert død av overdose. Da politiet ankom befant det seg tre personer i leiligheten, i tillegg til avdøde. De ble alle tre siktet for å ha hensatt avdøde i hjelpeløs tilstand. To ble også siktet for å ha filmet avdøde. I en en pressemelding melder Vest politidistrikt at nye opplysninger gjør at dødsfallet nå er kodet om til drap. En 21 år gammel mann er pågrepet og vil fremstilles for varetekstfengsling torsdag.

 • I dag kl. 15.14

  Flere tatt i fartskontroll i Holmestrand

  Utrykningspolitiet gjennomførte en fartskontroll i 80-sonen ved Hillestad miljøtunnel i Holmestrand onsdag ettermiddag.Totalt åtte forenklede forelegg ble skrevet ut og i tillegg ble en fører anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Vedkommende som ble anmeldt er en mann i 20-årene fra Sverige, opplyser politiet.

 • I dag kl. 15.14

  Overdosedødsfall i Bergen i 2023 endret til drap

  Opplysninger som har kommet frem i etterforskningen gjør at politiet endrer siktelsen.

 • I dag kl. 15.06

  Enda en siktet for skyting på Bryn blir varetektsfengslet

  Enda en av de siktede for skytingen på Bryn i Oslo er blitt varetektsfengslet. En annen mann i slutten av tenårene ble også varetektsfengslet tidligere onsdag. Begge har fått brev- og besøksforbud, og begge får full isolasjon de to første ukene.

 • I dag kl. 15.06

  Fornærmede i Bryn-skytingen ble skutt i frisørsalong

  Politiadvokat Henrik Rådal bekrefter at tenåringsgutten som ble skutt på Bryn i Oslo mandag kveld denne uken, ble skutt inne på en frisørsalong. Enda en av de siktede for skytingen på Bryn i Oslo er blitt varetektsfengslet. En annen mann i slutten av tenårene ble også varetektsfengslet tidligere onsdag. Begge har fått brev- og besøksforbud, og begge får full isolasjon de to første ukene.

 • I dag kl. 14.56

  Støre til TV 2: Vil legge fram forslag til ny abortlov før sommeren

  Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler overfor TV 2 at den nye helseministeren vil legge fram regjeringens forslag til ny abortlov før sommeren

 • I dag kl. 14.52

  Courtney Love: – Taylor Swift er ikke viktig

  I et nytt radioshow på BBC tar veteranen Courtney Love et oppgjør med mange av dagens musikkstjerner. Taylor Swift er en av dem som hun mener er «uviktig».

 • I dag kl. 14.45

  Den andre siktede for drapet på Hamse er utlevert til Norge

  Den siste av de to brødrene, Visar Avdyli (32), som er siktet for drapet på Hamse Hashi Adan er utlevert til Norge. Han ble pågrepet i Kosovo i februar og blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Det opplyser politiet i en pressemelding. Adan ble drept utenfor Lofsrud skole på Mortensrud 7. oktober 2021. Den første broren, Valon Avdyli (35), ble varetektsfengslet i mars. – Han er tiltalt for drapet på Hamse og drapsforsøk på syv andre personer som stod i nærgeten av Adan. Han er også siktet for å ha hatt våpen på offentlig sted. – Han erkjenner ikke straffskyld, men han har i politiavhør knyttet seg til handlingen. En tredje person har vært siktet for medvirkning til drapet på Adan. – Vedkommende ble løslatt fra varetektsfengsel i juni 2022. Saken mot han ble henlagt på bevisets stilling.

 • I dag kl. 14.45

  Drapssiktet i Mortensrud-drapet i 2021 utlevert til Norge

  Visar Avdyli ble pågrepet i Kosovo i februar. Nå er han utlevert tilbake til Norge.

 • I dag kl. 14.45

  Drapssiktet i Mortensrud-drapet i 2021 utlevert til Norge

  Visar Avdyli ble pågrepet i Kosovo i februar. Nå er han utlevert tilbake til Norge.

 • I dag kl. 14.39

  Ett felt var stengt i Knappetunnelen

  På fv. 557 er Knappetunnelen i retning mot sentrum åpen som normalt igjen, etter at ett felt var stengt på grunn av en bilstans, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 14.29

  Bedragerisiktede løslatt fra varetekt

  Tirsdag ble to personer sitket og pågrepet for grovt bedrageri på en adresse i Narvik. Nå er begge løslatt og ha blitt avhørt av politiet, skriver Fremover. Avisen får bekreftet løslatelsen av politiadvokat Vilde Juliussen i Nordland politidistrikt. Hun er tilbakeholden med å gi mer informasjon om saken, men opplyser at de to fortsatt er siktet. Ifølge politiadvokaten var det ikke behov for varetektsfengsling.

 • I dag kl. 14.29

  Bedragerisiktede løslatt etter avhør

  Tirsdag ble to personer sitket og pågrepet for grovt bedrageri på en adresse i Narvik. Nå er begge løslatt etter avhør, skriver Fremover. Avisen får bekreftet løslatelsen av politiadvokat Vilde Juliussen i Nordland politidistrikt. Hun er tilbakeholden med å gi mer informasjon om saken, men opplyser at de to fortsatt er siktet. Ifølge politiadvokaten var det ikke behov for varetektsfengsling.

 • I dag kl. 14.25

  Skal spille håndballkamp samme kveld i samme arena

  Tirsdag 23. april skal Kristiansands to eliteserielag i håndball, Vipers og KRS, begge spille hver sin kamp i Aquarama. Det skriver Fædrelandsvennen. – Vipers skal spille i sluttspillet, mens KRS kjemper med nebb og klør for sin eksistens, og har kniven på strupen. Er det én gang Sørlandet skal komme på kamp, så er det nå, sier arrangementsansvarlig i Vipers, Aleksander Kristiansen.

 • I dag kl. 14.25

  Stavanger prøver igjen å få til folkebad

  Stavanger kommune ser igjen på muligheten for et nytt interkommunalt folkebad på Nord-Jæren, skriver Stavanger Aftenblad. Planer om et slik folkebad med blant annet 50-meters basseng er tidligere lagt på is på grunn av prisen på rundt 2 milliarder kroner. Nå prøver Stavanger kommune igjen å få med seg Sandnes, Sola og Randaberg på et spleiselag i Jåttåvågen. Dersom Jåttåvågen skulle falle, så er også Sandnes sentrum et alternativ. Saken skal opp i formannskapet i Stavanger neste uke.

 • I dag kl. 14.20

  Oslo kommune trekker ikke anke etter stupeulykke

  Oslo kommune trekker ikke ankesaken der Geir Kåre Nyland ble lam etter å ha stupt i Bjørvika i 2021. Advokat Christian Lundin ba om dette etter at kommunen i forrige uke ble dømt i lagmannsretten i en lignende sak. En lege ble skadet da han stupte for å hjelpe en livløs person ved Sørenga i 2018, og Lundin mener de to sakene har helt klare likheter. I saken der legen skadet seg, måtte vedkommende i tillegg klatre over et gjerde før han hoppet ut i vannet. – I Nyland sin sak var det ikke noe stengsel. Det var ikke noe gjerde, ingen skilting som var mulig å se. – Summen av de forholdene gjør at det tilsier enda mer at i denne saken skal det ilegges et erstatningsansvar for kommunen, sier Lundin. Geir Kåre Nyland selv tar beskjeden om at kommunen ikke trekker anken tungt, forteller bistandsadvokaten hans. – Det er en gedigen nedtur for ham. – Han har aldri hørt noe fra kommunen siden ulykken fant sted. Han har fått en kald skulder gjennom hele saken. Han opplever det selvfølgelig som en svært stor belastning og svært beklagelig, sier Lundin.

 • I dag kl. 14.18

  Mann i Bergen dømt til seks års fengsel for overgrep mot sine døtre

  Hordaland tingrett har dømt en mann til seks års fengsel for overgrep mot to egne døtre, samt besittelse av overgrepsmateriale. Han dømmes også til å betale erstatning på henholdsvis 250.000 og 90.000 kroner til døtrene. Det melder BT. Overgrepene skal ha pågått i flere år, og startet da begge døtrene var under ti år gamle. Mannen er også dømt for å ha filmet den ene datteren uten at hun var klar over det, da hun var i dusjen. Retten beskriver mannens handlinger som krenkende misbruk, og finner det straffeskjerpende at det skjedde i hjemmet - et sted hvor barn skal kunne føle seg trygg. Politiet ble først kjent med saken i 2020, men mannen skal så ha flyktet til Israel. Etter en omfattende utleveringsprosess fra Israel, ble mannen returnert til Norge og dømt i Hordaland tingrett. Mannen har anket dommen.

 • I dag kl. 14.17

  Utenfor livsfare etter arbeidsulykke

  To personer ble frakta til sykehus etter en arbeidsulykke i Trondheim onsdag formiddag. – Begge de skadde er utenfor livsfare. Det er snakk om to menn, én i 40-årene og én i 30-årene, opplyser operasjonsleder Einar Røstum i Trøndelag politidistrikt til NTB. Det var en pumpebil for sement som hadde veltet.

 • I dag kl. 14.16

  Tok drastisk grep: Skjulte talentene for kretsen

  Holmlia-leder Aram Meradi er bekymret for spillerjakten i barnefotballen.

 • I dag kl. 13.55

  Skytingen på Bryn i Oslo: Ble skutt i frisørsalong

  To menn i slutten av tenårene er varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drapsforsøk.

 • I dag kl. 13.54

  Lager «kjedelig» partymobil

  The Boring Phone skal kutte i festskrollinga.

 • I dag kl. 13.54

  BT: Fløibanen går igjen

  Etter driftsstans i flere timer går Fløibanen igjen, bekrefter administrerende direktør Anita Nybø til BT i en SMS kl. 13.50. Det var vannlekkasje i sikringsskapet som forårsaket driftsstansen.

 • I dag kl. 13.50

  Trafikkulykke mellom syklist og person

  Det har vært en trafikkulykke i Kristiansand. Det ble først meldt at det var bil mot syklist, men det viste seg å være en syklist som har krasjet med en fotgjenger, skriver politiet.

 • I dag kl. 13.50

  Trafikkulykke mellom bil og syklist

  Det har vært en trafikkulykke i Kristiansand. Det har vært bil mot syklist. Syklist er ved bevissthet, skadegrad utover dette er ukjent, skriver politiet.

 • I dag kl. 13.50

  Mødrene tilbake på åstedet: – Det var tunge øyeblikk

  Dag to i rettssaken mot Jan Helge Andersen innebar en befaring i Baneheia i Kristiansand. – Vi har fått sett mange av de sentrale stedene som er beskrevet gjennom årene og i dommene fra 2001 og 2002. Det har vært en nyttig dag, særlig nyttig for rettens medlemmer som nå har fått en oversikt over hvordan det ser ut i Baneheia, sier bistandsadvokat Audun Beckstrøm. Mødrene til de to drepte jentene var med på befaringen. – Hvordan var det for mødrene å møte åstedet? – Det var tunge øyeblikk her, det er ikke tvil om det. Særlig det å komme opp på åstedet var tungt. De har ikke vært her særlig mye etter drapene i 2000. Det var også tungt å være med på badebrygga hvor jentene badet. Men det var viktig for dem å være med på dette, sier Beckstrøm.

 • I dag kl. 13.49

  19-åring fengslet etter drapsforsøket på Bryn

  En person varetektsfengsles i fire uker etter skytingen på Bryn mandag kveld. Det melder Avisa Oslo. Totalt fire personer er siktet for medvirkning til forsøk på drap, etter at en ung mann ble skutt. To av dem ble løslatt i går på grunn av at mistankegrunnlaget mot dem var svekket, opplyser politiadvokat Henrik Rådal til NRK. Fornærmede meldte selv fra til politiet om hendelsen, og ble ikke livstruende skadet. Opprinnelig ble fire personer pågrepet i forbindelse med skytingen. To av de har siden blitt løslatt.

 • I dag kl. 13.48

  Høgskolen i Innlandet må kutte flere titalls millioner – kan måtte si opp ansatte

  Høgskolen i Innlandet må kutte flere titalls millioner i driften neste år. Ledelsen utelukker ikke at antall ansatte må reduseres. Det skriver avisa GD. Skolen får i år overført 1,484 milliarder kroner. Neste år blir summen redusert med cirka 60 millioner, ifølge informasjon til de ansatte. Rektor Peer Jacob Svenkerud skriver at de vil forsøke å unngå oppsigelser, men gir ingen garantier. «Det er vanskelig å utelukke oppsigelser dersom vi ikke finner andre løsninger, eller om den økonomiske situasjonen vår forverrer seg ytterligere». Ledelsen er klare på at ingen av de seks enhetene kan regne med å bli skjerma, og omtaler den økonomiske situasjonen som et kollektivt ansvar.

 • I dag kl. 13.47

  Aktor ber om 8 år fengsel for 25-åring som rana trøndersk artist

  Politiet ser på 25-åringen som ein av hovudmennene bak ranet av ein trøndersk artist i mai i fjor. – Det blei trua med drap, det blei trua med partering og det trua med å sprenge hus. Det seier aktor og politiadvokat Bente Bøklepp i retten tysdag. Aktor ber om 6 år fengsel for svensken som også blir sett på som ein hovudmann og som kan knytast til Foxtrot-nettverket. Forskjellen mellom dei to er at 25-åringen også er tiltalt for sjølvvask av pengane og oppbevaring av 28,4 kg hasj.

 • I dag kl. 13.47

  Aktor ber om åtte år fengsel for 25-åring som rana trøndersk artist

  Politiet ser på 25-åringen som ein av hovudmennene bak ranet av ein trøndersk artist i mai i fjor. – Det blei trua med drap, det blei trua med partering og det trua med å sprenge hus. Det seier aktor og politiadvokat Bente Bøklepp i retten tysdag. Aktor ber om seks år fengsel for svensken som også blir sett på som ein hovudmann og som kan knytast til Foxtrot-nettverket. Forskjellen mellom dei to er at 25-åringen også er tiltalt for sjølvvask av pengane og oppbevaring av 28,4 kg hasj. For siste person politiet ser på som ein av hovudmennene ber aktor om sju år og åtte månader fengsel.

 • I dag kl. 13.44

  Fotballspiller til sykehus etter kraftig ulykke på E6

  Rett over midnatt kjørte en bil inn i en veisperring på Romerike.

 • I dag kl. 13.42

  Noe stort må skje, skal Nel forsvare kursen

  Nels aksjekurs er langt unna gamle høyder, men det er fortsatt langt ned.

 • I dag kl. 13.41

  Fare for snø i indre Telemark

  Torsdag kommer det et lavtrykk som gjør at det fare for snø enkelte steder på Østlandet. – Det gjelder spesielt indre deler av Telemark. Det kan komme mellom 10 og 20 cm, varsler meteorologen.

 • I dag kl. 13.41

  Far for snø i indre Telemark

  Torsdag kommer det et lavtrykk som gjør at det fare for snø enkelte steder på Østlandet. – Det gjelder spesielt indre deler av Telemark. Det kan komme mellom 10 og 20 cm, varsler meteorologen.

 • I dag kl. 13.36

  Ukjend brannårsak på Voss

  Brannen i ei gravemaskin ved Bolstadøyri på Voss er sløkt, og brannvesenet er ferdige på staden. Det er ikkje kjend kva som var årsaka til at det begynte å brenne. Det var to personar til stades, men ingen av desse skal vere skadd.

 • I dag kl. 13.34

  Siktet for lovbrudd etter gasseksplosjon

  En gasseksplosjon på en veranda i Elverum mandag kveld førte til lettere skader på beboer. Nå er beboeren siktet for lovbrudd Eksplosjonen førte til at deler av verandaen ble ødelagt, og at store mengder glass falt ned på bakken. – Jeg kan bekrefte at beboeren er siktet for brudd på Lov om brann- og eksplosjonsvern, sier etterforskningsleder ved Elverum politistasjon, Roger Næss.

 • I dag kl. 13.31

  Inngår forlik med Murdoch-avis

  Den britiske skuespilleren Hugh Grant har inngått forlik med Murdoch-gruppen og avisen The Sun etter påstander om telefonhacking.

 • I dag kl. 13.27

  Rykket ut til gressbrann

  Politiet rykker ut til melding om gressbrann på Markmarka i Hadsel. Det melder politiet i Nordland på X. Brannen er slukket og det er ikke fare for bebyggelsen rundt, skriver politiet i en oppdatering.

 • I dag kl. 13.27

  Rykker ut til gressbrann

  Politiet rykker ut til melding om gressbrann på Markmarka i Hadsel. Det melder politiet i Nordland på X.

 • I dag kl. 13.25

  Kvotefri jakt på hjortekalv i Bamble

  Bamble kommune har fått lov til å gjennomføre kvotefri jakt på hjortekalv i sesongen 2024/2025. Forutsetningen er at området er godkjent for jakt. Miljødirektoratet ga kommunen oppgaven med å sette vilkårene for tillatelsen.

 • I dag kl. 13.19

  Brann på Skogn

  Politiet melder om brann i en redskapsbod på en adresse i Skog i Levanger. Brannen ligger for seg selv og det er ikke fare for spredning. Brann og politi rykker ut til stedet.

 • I dag kl. 13.19

  Full overtenning i bygg på Skogn

  Politiet melder om brann i en redskapsbod på en adresse i Skog i Levanger. Brannen ligger for seg selv og det er ikke fare for spredning. Det skal være ved og halm lagret i bygget. Brann og politi rykker ut til stedet.

 • I dag kl. 13.12

  Signalfeil mellom Grorud og Bryn rettet

  Togtrafikken var for andre dag på rad stengt mellom Bryn og Grorud stasjon i Oslo på grunn av en signalfeil. Nå er feilen rettet. Ifølge Vy er det en jordfeil på strekningen, noe som førte til forsinkelser og innstillinger. Bane Nor opplyser på sine nettsider at signalfeilen nå er rettet, men at man fortsatt må regne med forsinkelser og innstillinger. Trafikken på Hovedbanen og lokaltoget mellom Spikkestad og Lillestrøm vil bli berørt.

 • I dag kl. 13.07

  Må utsette og flytte saker når tingretten flyttar ut

  Saker som skal behandlast av Hordaland tingrett kan framover måtte haldast heilt andre plassar enn i Bergen, til dømes i Norheimsund. Tinghuset i Bergen skal pussast opp, og 6. mai flyttar Hordaland tingrett til mindre lokale i C Sunds gate. Det går ut over kapasiteten. – Vi greier ikkje gjennomføre same antal rettssaker som før. Folk kan risikere å få utsett sakene sine, seier sorenskrivar Håkon Rastum i Hordaland tingrett. Dei neste vekene kan saker haldast både i tinghuset, i C Sunds gate 42, Gulating lagmannsrett eller på andre lokasjonar, som rettslokala i Norheimsund.

 • I dag kl. 13.02

  Bred oppgang i Europa: Børsnedtur for Europas største tek-selskap

  Tirsdagens nedtur i de europeiske markedene er avløst av mer positiv stemning onsdag.

 • I dag kl. 12.53

  Russetiden trenger en seksualitetsrevolusjon!??

  Snøen smelter, sevjen stiger, hormonene slår saltomortale, det er vår og det betyr??russetid, og for de aller fleste er det en fantastisk tid! Dessverre kan det også for noen bety utestengelse, grenseoverskridende adferd, seksuelle overgrep og i verste fall, gruppevoldtekt.

 • I dag kl. 12.53

  Røykutvikling i hus

  Det er røykutvikling i en enebolig i Tvedestrand. Det skal ikke være noen personer inne i huset. Nødetatene er på vei.

 • I dag kl. 12.52

  Kraftdebatt i Grenland

  I går arrangerte Høyre et seminar for å diskutere kraftsituasjonen. – Det trengs en overordnet plan for hvordan det skal jobbes med å skaffe mer kraft i Grenland. Det sier Porsgrunn Høyres Tine Rørvik, som var initiativtaker til kraftseminaret som ble arrangert i går. Rørvik mener det er svært viktig at lokalpolitikerne diskuterer hva som kan gjøres for å sikre tilgang på nok kraft.

 • I dag kl. 12.51

  Melding om røykutvikling fra enebolig

  Det er meldt om røykutvikling fra en enebolig i Tvedestrand. Det skal ikke være personer i huset nå, skriver politiet.

 • I dag kl. 12.51

  Meldt om røykutvikling – røyktestet kloakksystem

  Det ble meldt om røykutvikling fra en enebolig i Tvedestrand, men det viste seg å være kommunen som røyktestet kloakksystemet. – Det er dette som skaper røyken. Det brenner ikke på adressen, skriver politiet.

 • I dag kl. 12.50

  Mener Bergen kommune bør starte med ramadan-lys

  Bergen kommune før betale for å henge opp belysning under muslimenes fastemåned ramadan, slik Oslo gjorde i vår. Det mener Bergen SV. Partiet foreslår å plassere lysene på Valborg Platousplass mellom hovedbiblioteket og Bergen Storsenter. Målet er å forebygge og bekjempe diskriminering og rasisme, og spre kunnskap og toleranse, ifølge forslaget fra bystyrerepresentant Ann Kristin Helland Ramstrøm. Frp var kritiske til at kommunen betalte for lysprosjektet i Oslo, mens Islamsk Råd Norge (IRN) forteller at muslimer i Oslo har satt stor pris på ramadanlysene der. IRN er også svært positive til at dette kan skje i flere byer, som Bergen. – Det gjør at jeg føler at jeg hører til her, og at jeg er likeverdig, sier styremedlem Badreddine Maizi til NRK. Han bor selv i Bergen. Til kritikken fra Frp, peker han på at også muslimer er skattebetalere, og at de er med på å betale for julebelysningen. – Dette er en høytid for mange innbyggere. De ville blitt glade for at det blir tatt hensyn til deres høytider, sier Maizi. Saken skal opp i Bergen bystyre senest i oktober.

 • I dag kl. 12.49

  Idretten treng fleire med sneakers og vide jeans

  Kvar blir det av unge og frivillige?

 • I dag kl. 12.49

  Bodø/Glimt vurderer å si nei til banner om utestengte supportere

  Søndag er det toppkamp i Eliteserien mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra. Hjemmelagets supporterklubb, J-feltet, har planlagt et stort banner som heises opp før kamp. På banneret vises det støtte til flere supportere som har blitt utestengt av Bodø/Glimt for bruk av pyro, skriver Avisa Nordland. Budskapet er imidlertid så kontroversielt at styret i Glimt vurderer å sette foten ned, ifølge avisen. AN skriver at saken drøftes på Aspmyra onsdag formiddag og at klubben vil komme med en avgjørelse i løpet av dagen. – Det er vårt arrangement, uten at vi skal diktere hva J-Feltet gjør underveis, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen. Klubben har fått kritkk for sin strenge holdning mot supportere som bruker pyro. De fleste andre klubbene i Eliteserien har en mer liberal holdning til pyrobruk.

 • I dag kl. 12.47

  Mangel på potet: – Et puslespill å dekke kundenes behov

  Bama mistet 9000 tonn poteter i fjor på grunn av tørke, regn og flom. Det gjør at de må importere flere poteter enn tidligere, ifølge kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen. Samtidig er det lav tilgang på potet i hele Europa. – I år er det virkelig et puslespill å skulle dekke kundenes behov, og vi kommer til å kjøpe poteter fra mange ulike opprinnelser, sier Gulbrandsen. Potetbonde i Larvik, Fredrik Bakke, sier at høstens dårlige vær med mye regn og kulde, har ødelagt noe av avlingene. – Det er utenfor bøndenes og grossistenes makt, sier han. I tillegg øker tollen på importpoteter kraftig. Det vil gjøre det langt dyrere å importerte potetene. Derfor mener Ivar Gaasland, førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsøkonomi på BI, at potetene vi finner i butikkene vil bli dyrere.

 • I dag kl. 12.47

  Mangel på norsk potet

  I år er det færre norske poteter i butikkene enn vanlig. Potetbonde i Larvik Fredrik Bakke sier at det er på grunn av høstens dårlige vær med mye regn og kulde. Det avgjør hvordan avlingen blir. – Det er utenfor bøndenes og grossistenes makt, sier han. Derfor må Norge importere flere poteter fra andre land, men tollen øker kraftig på importpoteter. Det vil gjøre det langt dyrere å importerte potetene. – Det gir stort rom for å øke prisen på norske poteter, sier Ivar Gaasland, førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsøkonomi på BI.

 • I dag kl. 12.47

  Chris Holsten om kjærligheten: – Aldri vært sånn forelsket

  Chris Holsten (30) åpner opp om forholdet til skuespillerkjæresten Vivild Falk Berg (25).

 • I dag kl. 12.46

  Klart for nytt lønnsdrama i Tesla

  Tesla-styret ber aksjonærene godkjenne omstridt pakke verdt over 600 milliarder til Elon Musk.

 • I dag kl. 12.37

  Vegen åpen igjen etter steinras

  Som følge av et steinras ble fylkesveg 33 stengt ved Skreia i Østre Toten. Nå melder Vegtrafikksentralen øst at vegen er åpen igjen for trafikk i ett kjørefelt med lysregulering. Raset skjedde like nord for Falkentunnelen natt til søndag, og det raste ut cirka seks-sju kubikk med stein. Ifølge Vegtrafikksentralen ble en bil truffet av raset. Det ble ikke meldt om personskader.

 • I dag kl. 12.35

  Ber på nytt om full adopsjonsstans

  Etter tre måneders tenkepause vil Bufdir fortsatt ha en full stans i adopsjoner fra utlandet.

 • I dag kl. 12.21

  2 millioner til 18 arrangementer i Innlandet

  Hovedutvalget for kultur bevilget onsdag rundt 2 millioner til ulike idrettsarrangementer i Innlandet, melder Innlandet fylkeskommune. Dette er støtte til arrangementer i perioden juni – desember 2024. Tidligere i år er det gitt 1 415 000 kr i slik arrangementsutviklings-støtte. Beitosprinten får mest. De får 350.000 kroner i tilskudd, rett bak kommer VM i modellfly i Valdres og NM i feltpistol i Brumunddal. De får 200.000 hver. NM i stafetter, friidrett i Moelv får 150.000.

 • I dag kl. 12.19

  Syv personer dømt i norgeshistoriens største narkosak

  Seks menn og en kvinne ble onsdag dømt i Oslo tingrett, skriver Aftenposten.

 • I dag kl. 12.16

  Fire kyllingbønder får avtale med Norsk Kylling

  Fire kyllingbønder, som tidligere har levert kylling til Nortura, har signert avtale om å levere kyllingen sin Norsk Kylling. De går dermed over til Hubbard-kylling. Nortura skal ikke lenger slakte kylling i Midt-Norge og derfor har flere bønder stått uten noen å levere kyllingen sin til. Blant de som har signert avtalen er Ola Borten Moe og tidligere leder av Bondelaget, Lars Petter Bartnes.

 • I dag kl. 12.15

  Disse fondene får terningkast seks akkurat nå

  Leter du etter beste indeksfond eller beste aksjefond? Vi sammenligner nesten 200 fond.

 • I dag kl. 12.12

  Kollaps i Børsen: – Bare veggene og gavlene igjen

  Det er en grå og trist dag i København, dagen etter den sjokkerende brannen i det ikoniske bygget Børsen.

 • I dag kl. 12.12

  Full stans på Fløibanen: – Kan fort ta et par timer

  Det er full stans på Fløibanen i Bergen på grunn av en stor vannlekkasje. – På nedre stasjon, der Fløibanen kommer inn, er det et teknisk rom der vannet har rent inn i sikringsskapet, sier administrerende direktør, Anita Nybø. Teknisk mannskap er på stedet og jobber for å rette opp feilen. – Vi jobber for fullt for å få banen til å gå igjen. Nå har vi stått en time og det kan fort ta et par timer til, sier Nybø. Det er foreløpig ikke helt klart hva som er årsaken til lekkasjen. – Men mest sannsynlig er det fordi vi har spylt med vann på et sted som vi kanskje ikke skulle spylt, også har det rent ned.

 • I dag kl. 11.51

  Politiøvelse på Kråkerøy

  Det foregår en større politiøvelse rundt Fredrikstad Stadion på Kråkerøy. Ifølge opplysninger til NRK fra politiet som er på stedet er dette en øvelse som har vært planlagt lenge.

 • I dag kl. 11.41

  Norges mål i OL: Åtte medaljer

  Olympiatoppen har satt målet for antall medaljer i Paris-OL til sommeren. Det er i dag 100 dager igjen til det starter.

 • I dag kl. 11.38

  Eurovision-arrangør ut mot netthets: – Uakseptabelt

  EBU går hardt ut mot netthets av spesifikke deltagere i årets Eurovision Song Contest (ESC) i Malmö i mai. – Det kommer til å bli bra, sier ansvarlig arrangør Sveriges Television (SVT) om sikkerheten.

 • I dag kl. 11.38

  Aggregatkjøring fører til røyk i Skien

  Det er synlig røyk ved Kongens gate i Skien sentrum. Vaktleder på 110-sentraler sier til Varden at det handler om aggregatkjøring på stedet. Arbeidet er antatt å være ferdig 11:30.

 • I dag kl. 11.34

  Det gode liv i Ryfylke

  Ryfylke skiller seg ut blant regionene i Rogaland i den siste Folkehelseundersøkelsen. I Ryfylke er det høy skår av tilfredshet med livet, stedstilhørighet, trygghet i nærmiljøet og mening med livet. Det er også lav gjennomsnittsskår på ensomhet. I fylket som helhet har ensomhet økt fra 9,8 prosent i 2019 til 14 prosent i 2023. Også andelen som melder om vanskeligheter med å få økonomien til å strekke til, har økt fra 16,5 prosent i 2019 til 25,5 prosent i 2023. Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som står bak undersøkelsene i alle landets fylker.

 • I dag kl. 11.18

  Investtech-analyse: Tre kjøp blant sparebankene

  Inflasjonen er fortsatt høy og rentekuttene lar vente på seg. Hvordan påvirker dette bankaksjene?

 • I dag kl. 11.17

  Brannvesenet øver i Porsgrunn

  Brannvesenet gjennomfører øvelse i forbindelse med utbygging av ny E-18 ved Bergsbygdavegen.

 • I dag kl. 11.16

  Ble funnet sovende i stjålet campingvogn

  To personer er pågrepet etter å ha blitt funnet sovende i en campingvogn som politiet mistenker at de har stjålet. Den ene av de to kan også settes i sammenheng med båttyveri i Arendal i går, ifølge politiet. Den stjålne båten er ikke funnet.

 • I dag kl. 11.16

  Årets Olsokkunstner

  Shwan Dler Qaradaki er A?rets olsokkunstner på Stiklestad. Han er norsk billedkunstner, oppvokst i Kurdistan-regionen i Irak og kom til Norge som politisk flyktning i 1999. Hans kunstnerskap preges av et sterkt samfunnsengasjement, heter det i pressemeldingen fra Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Årets Olsokdager foregår 24.-29. juli med årets tema: Trygg.

 • I dag kl. 11.03

  Brann i gravemaskin på Voss

  Politi og brannvesen rykker ut etter melding om brann i en gravemaskin ved Bolstadøyri på Voss. Det er ikke meldt om personskade. Det er ingen bygg i nærheten, og personene på stedet har ikke mulighet til å slukke brannen selv fordi det ikke er noe vann tilgjengelig, ifølge politiet.

 • I dag kl. 11.03

  Brann i gravemaskin på Voss: – Åpne flammer

  Politi og brannvesen rykker ut etter melding om brann i en gravemaskin ved Bolstadøyri på Voss. Det er ikke meldt om personskade. Brannvesenet melder om åpne flammer og mye tykk røyk fra gravemaskinen, ifølge politiet. Det er ikke spredningsfare.

 • I dag kl. 10.59

  Åpner ett kjørefelt etter ras

  Fylkesvei 33 ved Skreia i Østre Toten kan trolig åpnes i ett felt i ettermiddag etter raset natt til søndag. Innlandet fylkeskommune skriver i en pressemelding at trafikken vil bli åpnet i ett kjørefelt gjennom Falkentunnelen rundt klokka 13, hvis alt går etter planen. Åpningen av vegen skjer fordi arbeidet med å fjerne massene etter raset og fjerning av løse, ustabile steiner i fjellsida, har kommet langt. – Driftsentreprenøren er i gang med å sette opp skilt og montere signalanlegg for å styre trafikken på strekningen. Arbeidet i fjellsida kommer til å fortsette utover i neste uke, med lysregulering i ett kjørefelt, sier byggeleder Roy Strandbakken i Innlandet fylkeskommune. Mesta Fjellsikring skal spyle fjellsida over vegbanen for å få ned det som er igjen av løsmasser der raset gikk. Det kan bli nødvendig å stoppe trafikken helt i korte perioder mens arbeidet pågår. Det skal også monteres et nytt sikringsnett i fjellet, og det arbeidet vil foregå i flere dager utover i neste uke. – Trafikken vil derfor bli styrt med lysregulering i ett felt til anleggsarbeidet er ferdig, sier Strandbakken.

 • I dag kl. 10.53

  Reagerer på Ståle Solbakkens TV 2-rolle: – Båndene blir for tette

  Landslagssjef Ståle Solbakken (56) har flere ganger opptrådt på tv som en del av TV 2s Champions League-team.

 • I dag kl. 10.46

  – Retten skal se på terrenget

 • I dag kl. 10.44

  Minst 13 drept i Ukraina etter russisk angrep

  – Dette hadde ikke skjedd hvis vi hadde tilstrekkelig luftvern, sier president Volodymyr Zelenskyj.

 • I dag kl. 10.43

  Fjernar isblokker over E16

  Nokre isblokker som heng lågt over E16 mellom Vinje og Oppheim skal fjernast i natt. Difor blir det manuell dirigering mellom klokka 2030 og 06. Vegtrafikksentralen opplyser at arbeidet ikkje vil føre til forseinkingar i trafikken.

 • I dag kl. 10.33

  Tønsberg skal redusere kostnadene med 273 millioner

  Tønsberg kommune har et mål om å sikre en sunn kommuneøkonomi og redusere kostnadene med 273 millioner kroner innen 2028. – Vi skal kartlegge hvilke områder Tønsberg bruker mer penger enn de sammenlignbare kommunene. Det skriver Geir Martin Viksand, kommunalsjef kultur og samfunnsutvikling på kommunens hjemmeside.

 • I dag kl. 10.25

  Carl I. Hagen innlagt på sykehus

  Tidligere Frp-leder og stortingsrepresentant Carl I. Hagen er innlagt på Diakonhjemmet i Oslo med lungebetennelse, skriver Dagbladet. – Jeg er i litt dårlig form, men det bør ikke overdrives, skriver Hagen i en tekstmelding til avisen. 79-åringen blir trolig innlagt noen dager til, opplyser Fremskrittspartiet. Hagen blir 80 år 6. mai.

 • I dag kl. 10.23

  Ursula, du må vakne, traktorane kjem!

  Europas bønder har kastet regelboken.

 • I dag kl. 10.19

  Carl I. Hagen innlagt på sykehus med lungebetennelse

  Tidligere Frp-leder og stortingsrepresentant Carl I. Hagen er innlagt på Diakonhjemmet i Oslo.

 • I dag kl. 10.18

  Ukrainske medier: Ukrainsk angrep mot militær flyplass på Krim-halvøya

  Ukrainske styrker har angrepet den militære flyplassen i Dzjankoi på den okkuperte Krim-halvøya, melder ukrainske medier.

 • I dag kl. 10.14

  Sykepleiere er ikke «vanlige folk»

  Uvanlige arbeidstider må dekkes av uvanlige folk.

 • I dag kl. 10.14

  Anke i drapssak i Nord-Odal forkastet

  Lagmannsretten har avvist anken fra tiltalte i drapssaken i Nord-Odal. Mannen ble i tingretten varetektsfengslet fram til 10. mai, men dette ble anket.

 • I dag kl. 10.13

  Mann tiltalt for å ha helt bensin på kvinne og tent på

  En mann er tiltalt for grov kroppsskade for å ha helt bensin på en kvinne og tent på henne. Hendelsen skjedde i Våler i Solør i fjor sommer.

 • I dag kl. 10.11

  Skal legge ned aksjonsgruppe

  Aksjonsgruppa «Vi som vil ha gamle Søgne kommune tilbake» holder ekstraordinært medlemsmøte i den gamle kommunestyresalen på Tangvall mandag 13. mai, skriver Fædrelandsvennen. Styret innstiller på at foreningen skal legges ned og avvikles. Foreningen fikk inn 293.822 kroner i perioden mellom 2022 og 2024. Dette kom som medlemskontingenter, lotterier, gaver og salg av effekter. Utgiftene i perioden endte på 292.517 kroner. 3. februar kom resultatet av folkeavstemningen om Søgne og Songdalen skulle løsrive seg fra Kristiansand. Flertallet ønsket å beholde storkommunen.

 • I dag kl. 10.11

  Nytt oljefunn i Nordsjøen

  Vår Energi har funnet olje i Balder-området i Nordsjøen. Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er mellom 13 og 23 millioner fat olje, skriver selskapet i en pressemelding. – Funnet viser at det fortsatt finnes muligheter i de modne områdene på norsk sokkel, og jeg er glad for å se at letestrategien vår slår til. Vi mener det fortsatt er verdier i området, og vi intensiverer nå leteaktiviteten vår for å hente ut maks verdi fra eksisterende infrastruktur, sier Vår Energi-sjef Torger Rød i pressemeldingen.

 • I dag kl. 10.00

  Maria Mena markerer ett år uten alkohol

  Artisten skriver at de første tre månedene var de vanskeligste, men at hun etter det så og følte et lys.

 • I dag kl. 9.55

  Befaring i Baneheia: – Tungt

  Han skal aldri tilbake dit, har Jan Helge Andersen sagt i avhør med politiet. Han er heller ikke til stede når retten er tilbake i Baneheia.

 • I dag kl. 9.52

  Fikk avslag på å felle bjørn: – Bamsen er ikke noe mindre sulten i år

  I Hattfjelldal har de fått avslag på søknaden om felling av bjørn, skriver avisa Helgelendingen. Etter en sommer der det forsvant 400 dyr på beitet, søkte Hattfjelldal kommune i februar om uttak av bjørn. Sauebonde Niels Henrik Mathias Andresen reagerer på at bjørnen i Hattfjelldal får leve videre. – Bamsen er ikke noe mindre sulten i år, sier han til avisa. Miljødirektoratet skriver i avslaget at det så langt i vår ikke er observert bjørn i Hattfjelldal kommune. Derfor gir de ikke tillatelse til skadefelling.

 • I dag kl. 9.47

  To kritisk skadet i arbeidsulykke i Trondheim

  Politiet har sperret av byggeplassen hvor ulykken skjedde.

 • I dag kl. 9.46

  Arbeidsulykke i Trondheim

  To personer er skadd i forbindelse med at en pumpebil har velta i Trondheim. Politiet skriver på X at de har rykka ut. Det meldes at en pasient skal være kritisk skadd mens den andre er alvorlig skadd.

 • I dag kl. 9.36

  Angrepet som satte fyr på Midtøsten-konflikten

  Bombingen av Irans konsulat i Damaskus var strået som brakk kamelens rygg og satte Midtøsten i brann, hevder ekspert.

 • I dag kl. 9.32

  Tre mistet lappen i UP-kontroll

  Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført laserkontroll på E10 ved Kleppstad i Vågan. Det er 60-sone på stedet. Tre personer ble fratatt førerkortet etter målinger på 86 km/t, 91 km/t og 92 km/t. I tillegg fikk14 personer bot for å kjøre over fartsgrensen.

 • I dag kl. 9.32

  Tre mister lappen i UP-kontroll

  Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført laserkontroll på E10 ved Kleppstad i Vågan. Det er 60-sone på stedet. Tre personer ble fratatt førerkortet etter målinger på 86 km/t, 91 km/t og 92 km/t. I tillegg fikk14 personer bot for å kjøre over fartsgrensen.

 • I dag kl. 9.27

  Nye planer på biozintomta

  Bergene Holm og Biozin Holding har inngått avtale med Equinor om å se på muligheten for utvikle et biodrivstoffprosjekt på Jordøya i Åmli. Planen er at man skal bruke råstoff fra skogen og treindustrien lokalt, skriver selskapene i en pressemelding. – Vi er tilfreds med at Equinor vil gjennomføre denne studien sammen med oss. Equinor vil bidra med kapasitet og kompetanse som er nødvendig for å avklare en eventuell videre satsing på et industriprosjekt i Åmli, sier administrerende direktør Thomas Skadal i Biozin Holding.

 • I dag kl. 9.25

  Uten kunnskap forvitrer demokratiet

  Demokrati er politisk likhet: Én person – én stemme, lek eller lærd. Men hva betyr kunnskapen i demokratiet vårt, og hva slags rolle bør universitetene spille?

 • I dag kl. 9.24

  Dagbladet avpubliserte Harald Eia-intervju

  Avisen mistenker at Eia brukte kunstig intelligens til å svare på spørsmål i intervjuet.

 • I dag kl. 9.24

  Dagbladet avpubliserte Harald Eia-intervju

  Avisen mistenker at Eia brukte kunstig intelligens til å svare på spørsmål i intervjuet.

 • I dag kl. 9.12

  Synfaring i Baneheia

  I dag skal retten på synfaring i turområdet Baneheia i Kristiansand, der to jenter på 8 og 10 år blei drepne i mai 2000. Hensikta med synfaringa er at retten betre skal forstå det vitna forklarer.

 • I dag kl. 9.10

  Fylkesrådet vil samle PPT-ledelsen – Ap reagerer på at tillitsvalgte ikke er involvert

  Fylkesrådet vil samle ledelsen for PPT i Nordland under ett. PP-tjenesten hjelper skoler og barnehager med å legge til rette for barn og elever med hehov for særskilt tilrettelegging Arbeiderpartiet er ikke uenig i forslaget, men reagerer på at tillitsvalgte ikke er blitt involvert i prosessen. – Det å ikke følge kjørereglene i arbeidslivet, er som å trampe på arbeidstakernes rettigheter og avtaleverket, sier Rita Lekang, fylkestingsrepresentant fra Ap, i en pressemelding. Paritet foreslo å utsette saken før fylkestinget denne uka. Forslaget fikk kun støtte av SV og blir dermed tatt opp i fylkestinget onsdag. – Vi ser ikke problemet med å involvere tillitsvalgte. Dette er en enkel ting å ordne opp i, men det ser dessverre ut som flertallet ikke forstår det sånn som oss, sier Aps Nathaniel Holan Larsen.

 • I dag kl. 9.07

  Møte om Rød Skogfrue

  Statsforvalteren i Vestfold og Telemark skal denne uka ha et internt møte for å diskutere den omstridte utbyggingen av et vannanlegg på Bunestoppen i Bamble. Statsforvalteren har kommet med innsigelse til utbyggingsplanen fordi den svært sjeldne orkideen, Rød Skogfrue, vokser i området der utbyggingen skal skje.

 • I dag kl. 9.06

  Advarer mot iMessage

  Kan gi full tilgang via en melding.

 • I dag kl. 9.04

  TV 2: Statsadvokaten dropper anke etter gruppevoldtektssaken

  Tre menn ble frifunnet etter gruppevoldtektssaken i Bergen. Nå er det avgjort at påtalemyndigheten ikke anker dommen. Det sier statsadvokat Benedicte Hordnes til TV 2. Skyldspørsmålet kunne ikke ankes videre, men påtalemyndigheten hadde muligheten til å anke om de mente at lagmannsretten brukte loven feil eller gjorde feil i saksbehandlingen. Frifinnelsen av de tre mennene er dermed rettskraftig.

 • I dag kl. 9.04

  Statsadvokaten anker ikke dommen i gruppevoldtektssaken i Bergen, melder TV 2

  Tre menn ble tidligere denne måneden frifunnet i den mye omtalte gruppevoldtektssaken i Bergen. Nå har påtalemyndigheten avgjort at de ikke anker dommen.

 • I dag kl. 9.03

  Brukte palleheis før dødsulykke

  Havarikommisjonen anbefaler et rederi å endre måten de signerer lastdokumenter og lasteskjema etter ei dødsulykke ved Trondheim havn i september 2023. En av de som jobba på båten falt ned en heissjakt i forbindelse med at vedkommende skulle gå og signere dokumentene. Det var lang, og kronglete vei, å komme seg fra der lossingen foregikk til kaia via landgangen. Det var derfor vanlig at besetningen brukte palleheisene som en snarvei, uten at den var laga for formålet. Kommisjonen anbefaler rederiet om å endre rutinene for å unngå at de ansatte gjør dette i framtida.

 • I dag kl. 9.00

  Oslo Børs åpner opp – biotek-aksjer faller tungt

  Biotekselskapene Circio og Ultimovacs faller tungt på en positiv Oslo Børs.

 • I dag kl. 9.00

  Oppgang på Oslo Børs – biotek-aksjer faller tungt

  Biotekselskapene Circio og Ultimovacs faller tungt på en positiv Oslo Børs.

 • I dag kl. 8.59

  Bondelaget nekter å spise med stortingspolitikerne

  Bøndene trekker sin frokost-invitasjon i protest.

 • I dag kl. 8.56

  Svensk politi: Får bistand fra Norge under Eurovision

  Norsk politi skal bistå med å ivareta sikkerheten under Eurovision i Sverige, opplyser svensk politi.

 • I dag kl. 8.44

  Ulykke i Sandefjord

  En gutt i tenårene er kjørt til sykehus for oppfølging etter en ulykke mellom moped og bil. Gutten i tenårene kjørte mopeden og traff en bil bakfra. Det var trafikale problemer på Ringveien i Sandefjord, politiet har nå avsluttet på stedet.

 • I dag kl. 8.38

  Kronprinsen om AI: – Vi må finne måter å regulere det på

  Kronprins Haakon kaller AI for «et fantastisk verktøy». Men det finnes skyggesider.

 • I dag kl. 8.32

  Trygve Skaug på bestselgerlisten

  Trygve Skaugs nye diktbok «Jeg har venta sånn på deg» selger svært bra. Nå har boka gått til topps på bestselgerlisten, med undrende betraktninger om små og store ting i livet. Det betyr at Skaug for tiden er Norges mest leste poet.

 • I dag kl. 8.29

  Påvirker yngre fiskere

  Kvotenedgangen i år merkes blant fiskere i nord. På Sørøya frykter fisker Ørjan Furøy at mange fiskere vil slite med å betjene lånene sine. Nå ber han og det lokale fiskarlaget om at myndighetene tar grep. Han frykter store konsekvenser for de yngre fiskerne hvis ikke situasjonen endrer seg.

 • I dag kl. 8.28

  Iran gikk over streken

  Den såkalte skyggekrigen mellom Israel og Iran har pågått i flere tiår. Den tiden er over.

 • I dag kl. 8.27

  Lang kø på Fv 308 Tønsberg

  Trafikken går nå som normalt ved Kjelle i Tønsberg etter en lastebil stanset i veien.

 • I dag kl. 8.27

  Lang kø i Tønsberg

  Fra Kjelle til Sem i Tønsberg strekker det seg en lang kø. Trafikken dirigeres manuelt ved rundkjøringen ved Statens park på Kjelle, sier en tipser til Tønsbergs blad. – Det skal ha kjørt en hjulgaver på strekningen, den har nok skapt køen. Det sier Anniken Island, trafikkoperatør hos Veitrafikksentralen til avisen.

 • I dag kl. 8.22

  45 dager fra en ny «Treble»: – Vi hadde litt bakrus

  Nå kommer ukene som kan avgjøre om Manchester City gjør noe ingen andre før har klart, men manager Pep Guardiola vil enn så lenge ikke høre snakk om det.

 • I dag kl. 8.20

  Vestre om spekulasjonene: – Ingen kommentar

  Bytter næringsministeren jobb på fredag? Overfor VG utelukker Jan Christian Vestre det ikke.

 • I dag kl. 8.18

  Dubai rammet av flom: - Jobber døgnet rundt

  Biler sitter fast i flomvannet og skoler er stengt i De forente arabiske emirater. Norske Tinius sitter innelåst på flyplassen uten mat og vann.

 • I dag kl. 8.07

  Kygo kjøper seg inn i selskapet til narviking

  Kai Stiberg fra Narvik er gründer av selskapet Eagl Technologies, som har laget en app for golfbilmarkedet. Selskapet har en rekke kjente investorer i ryggen, som Emil Hegle Svendsen, artisten Rein Alexander og golfstjernen Zusann «Tutta» Pettersen. Nå har også Kyrre Gørvell-Dahll, kjent som den verdenskjente artisten Kygo, spyttet inn penger i Stibergs selskap, skriver avisen Fremover. Nå vil han satse enda hardere i USA. Til sammen er det investert for 7,8 millioner kroner gjennom Folkeinvest, ifølge avisen.

 • I dag kl. 8.07

  Trafikkulykke mellom sykkel og traktor i Oslo

  Ulykken har skjedd i Trosterudveien. Ifølge politiet har syklisten fått skader i foten, men er ikke alvorlig skadet. – Vi er på stedet sammen med begge parter, opplyser operasjonsleder, Bjørn Gunnar Nysæter i politiet.

 • I dag kl. 8.06

  Forsinkelser på Jærbanen

  Det har vært en feil på en veksel på togsporet i Sandnes onsdag morgen. Dermed kjøres det bare på et togspor mellom Stavanger og Sandnes. Selv om feilen er rettet opp, må passasjerer regne med forsinkelser, opplyser togselskapet Go Ahead.

 • I dag kl. 8.05

  Tiltalt for å ha kastet bensin og tent på kvinne i Våler

  En mann i 40-årene er tiltalt for grov kroppsskade for å ha kastet bensin i ansiktet og på overkroppen til en kvinne før han tente på henne i Våler i juli i fjor. Kvinnen klarte å slukke brannen, men ble påført andre- og tredjegradsforbrenninger flere steder på kroppen, står det i tiltalen fra Østre Innlandet tingrett. Hun ble innlagt på sykehus i flere uker etter hendelsen. Strafferammen på grov kroppsskade er på inntil 10 år, ifølge Lovdata. I tillegg er han tiltalt for å ha tent på gress på egen eiendom, men mistet kontrollen slik at brannvesenet måtte slukke brannen.

 • I dag kl. 8.03

  Bonusfest for Norwegian-sjefen: Geir Karlsen tjente 9,34 millioner i fjor

  Norwegian-sjef Geir Karlsen fikk 3,5 millioner kroner i bonus i 2023, ifølge flyselskapets årsrapport.

 • I dag kl. 8.03

  Norwegian-sjefen tjente 9,34 millioner i fjor

  Geir Karlsen fikk 3,5 millioner kroner i bonus i 2023, ifølge flyselskapets årsrapport.

 • I dag kl. 8.00

  Syklist påkjørt i Haugesund

  En syklist er påkjørt av en bil i Spannavegen i Haugesund. Vedkommende er lettere skadet. Trafikken flyter fint forbi stedet. Bilføreren får sertifikatet beslaglagt.

 • I dag kl. 8.00

  Person påkjørt i Haugesund

  En person skal være påkjørt av en bil i Spannavegen i Haugesund. Uavklart skadeomfang. Nødetatene er på vei til stedet. Det er en syklist som er påkjørt. Syklisten skal være lettere skadd, ifølge politiet.

 • I dag kl. 8.00

  Ny prognose fra DNB Markets: Rentekutt utsettes

  Rentekuttet vil la vente på seg på grunn av høy reallønnsvekst og svak krone, ifølge DNB Markets.

 • I dag kl. 7.50

  Over 200 i livbåtene etter brann på Statfjord A

  Klokken 00.45 natt til onsdag gikk brannalarmen på Statfjord A i Nordsjøen. – Det oppstod en brann i en tank på plattformen, og situasjonen ble normalisert etter omtrent halvannen time, sier pressevakt i Equinor, Maiken Ree. Det ble ikke iverksatt evakuering, men såkalt mønstring. De 278 personene som var om bord på plattformen, måtte altså i livbåter fram til situasjonen var avklart. – Det er ingen alvorlige skader, men to personer ble eksponert for røyk og blir ivaretatt om bord, sier Ree. Det er for tidlig å si noe om hva som er årsaken, ifølge Ree. Brannen har ingen påvirkning på produksjonen. – Det pågår en revisjonsstans på plattformen fra før. Dermed er produksjonen stengt ned, og det er ingen endring der som følge av brannen, sier Ree. Det var Bergens Tidende som meldte om brannen først.

 • I dag kl. 7.50

  Over 200 ble evakuert fra Statfjord A i natt

  Klokken 00.45 natt til onsdag gikk brannalarmen på Statfjord A i Nordsjøen. Dermed måtte 278 personer i livbåter frem til situasjonen var avklart, skriver Bergens Tidende. Ifølge BT var det brann i en tank som gjorde at brannalarmen gikk. Situasjonen skal ha blitt avklart i løpet av halvannen time, og folk kunne returnere til plattformen rundt 02.15. To personer ble eksponert for røyk, ifølge BT.

 • I dag kl. 7.48

  Thor Heyerdahl får nytt gravsted i Larvik

  Urnen til den verdenskjente eventyreren som døde i 2002 skal nå flyttes fra Italia til hjembyen hans Larvik. Entusiaster og familien har jobbet for å kunne gravlegge Heyerdahl i Larvik, og i slutten av juni skjer det. Heyerdahl er kjent for sine oppdagelser og arkeologiske utgravinger.

 • I dag kl. 7.46

  Vulkanutbrudd i Indonesia – 800 evakuert

  Vulkanen Ruang i Nord-Sulawesi-provinsen har hatt en serie utbrudd etter at den i flere dager har spydd ut aske og lava.

 • I dag kl. 7.44

  Krisetilskudd fra Telemark fylkeskommune

  Telemark fylkeskommune gir 300.000 kroner i krisetilskudd til Grenland kunsthall og 80.000 kroner til Telemarksutstillingen. Begge aktørene skriver i søknadene at det blir vanskelig å drive, uten støtte fra fylkeskommunen.

 • I dag kl. 7.38

  Uhell mellom personbil og vogntog på Sotra - trafikale problemer

  Det har vært et trafikkuhell mellom en personbil og et vogntog på riksvei 555 ved Bildøy, retning Bergen. Dette skaper en del trafikale problemer, ifølge Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 7.38

  Uhell mellom personbil og vogntog på riksvei 555

  Det har vært et trafikkuhell mellom en personbil og et vogntog på riksvei 555 ved Bildøy, retning Bergen.

 • I dag kl. 7.38

  – For stort og høyt

  Planene om et 3000 kvadratmeter stort og 16,3 meter høyt leilighets- og næringsprosjekt på Fiskelag-tomta i Mandal sentrum fikk tirsdag tommelen ned, skriver Lindesnes. Politikerne i Utvalg for areal og miljø i Lindesnes kommune mener bygget blir for høyt og for stort. Planene til Nybrygga Eiendom blir derfor ikke lagt ut til offentlig ettersyn nå.

 • I dag kl. 7.28

  Vil øke avgiften for elbiler

  Forslag om en ny periode med bompenger skal behandles av lokalpolitikerne før sommeren. Hvis politikerne fortsetter å kreve inn bompenger, vil avgiften for elbiler øke fra null til minst 70 prosent av normal takst. Fylkesvaraordfører Terje Riis-Johansen fra Senterpartiet mener det er rettferdig at elbilistene også må betale.

 • I dag kl. 7.22

  Årsrapport fra Norwegian og Boeing-høring

  Denne onsdagen bryr på Norwegian årsrapport, Fed-rapport og Boeing-høring i Senatet.

 • I dag kl. 7.22

  Vasvik fra Larvik som kandidat til å bli helseminister

  Vestfold Arbeiderpartis fylkesstyre lanserer Truls Vasvik fra Larvik som kandidat til å bli ny helseminister. Anbefalingen er sendt til partikontoret, statsminister Jonas Gahr Støre og media. Vasvik er stortingsrepresentant og helsepolitisk talsperson for Ap, og har tidligere vært statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

 • I dag kl. 7.17

  Hærverk på jødisk gravlund i Trondheim

  I løpet av helga er flere graver vandalisert på den jødiske gravlunden i Trondheim. Flere davidstjerner skal blant annet være knust, skriver Dagen. Sophie og søsteren Andrea Bodd Jensen oppdaget hærverket mandag morgen På facebook skriver Sophie «De som ble drept under Holocaust, eller de som overlevde, får fortsatt ikke være i fred, selv i døden.»

 • I dag kl. 7.02

  Nel tapte 24 millioner i første kvartal

  Hydrogenselskapet Nel reduserte underskuddet.

 • I dag kl. 6.48

  Arbeidsulykke på Mjåvann

  Politiet rykker ut til melding om ei arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand. Det skal være snakk om en klemulykke med et bein, i forbindelse med lossing og lasting av en lastebil. Ifølge politiet er personen som er skadet våken.

 • I dag kl. 6.45

  Ordføraren på Tysnes har søkt ny jobb

  Tysnes-ordførar Synnøve Bakke (Ap) står på søkjarlista som ny dagleg leiar i Frivilligsentralen på Tysnes, viser søkjarlista som NRK har fått innsyn i. Bakke vart valt til ordførar på Tysnes i fjor haust, etter eit valteknisk samarbeid med INP. – Me bur på ein liten stad, eg er i slutten av 50-åra når eg er ferdig med denne perioden, seier Bakke til NRK, og legg til: – Det er ein draumejobb for meg. Difor har eg også søkt han, seier ordføraren. Bakke meiner det er udramatisk at ho har søkt. – Då har eg ein jobb å gå til når ordførarperioden er ferdig, og slepp til dømes kommunal etterløn, forklarar ho. Ifølgje Bladet Tysnes skal dagens leiar av Frivilligsentralen gå av med pensjon til sommaren i år.

 • I dag kl. 6.44

  Pollensesongen i gang for fullt

  Bjørkepollensesongen på Sørlandet slår inn for fullt denne uka. Regionssekretær Inger Mølland i Norges Astma- og Allergiforbund region Agder sier bjørka avgir store mengder pollen og medfører store plager, men at symptomene er lette å forveksle med en forkjølelse. Hun oppfordrer folk med plager om å ta en allergitest hos legen om man er i tvil.

 • I dag kl. 6.39

  Fagrøsla ved stort verft seier nei til å bruka DAT frå Stord

  Alle LO-klubbane ved Aker Solutions Stord skriv i eit brev til leiinga ved verftet, at verksemda bør droppa å bruka flyselskapet DAT på flyingar mellom Stord og Oslo, skriv Sunnhordland. Flyselskapet er skulda for å driva med sosial dumping, og ikkje følgje spelereglane i norsk arbeidsliv. Leiar i Fellesforbundet ved verftet, Finn Madssen jr, seier til avisa at han sjølv valte andre flyselskap då han deltok i frontfagsoppgjeret i Oslo.

 • I dag kl. 6.37

  Er du gravid igjen?

  Ikke alle møter gratulasjoner og klemmer på jobben når de forteller at de venter barn.

 • I dag kl. 6.28

  Ultimovacs kutter 40 prosent av arbeidsstyrken

  Biotekselskapet varsler kostnadsgrep i krisen.

 • I dag kl. 6.28

  Sjåfør mistenkt for ruskjøring

  En mann i 30-årene er mistenkt for ruskjøring etter at politiet fikk melding om at en bil hadde kjørt i grøfta og truffet et skilt ved Sem i Tønsberg. Bilen hadde forlatt stedet, men politiet kom etter hvert i kontakt med sjåføren. Førekortet til mannen er beslaglagt. Det ble tatt prøver for å avdekke om mannen var påvirket av narkotiske stoffer, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

 • I dag kl. 6.20

  Nye signalfeil skaper problemer for togtrafikken

  Togtrafikken er rammet av signalfeil for andre dag på rad. Onsdag gjelder det lokaltog mellom Lillestrøm og Spikkestad mens signalfeilen på Sørlandsbanen er rettet.

 • I dag kl. 6.17

  Onsdag 17. april: Dette skjedde i natt

 • I dag kl. 6.12

  Hildegunn Eggen fikk kunstnerisk pris

  Skuespilleren Hildegunn Eggen fikk tirsdag kveld Teaterets venner sin kunstneriske pris. Hun fikk prisen for sin soloforestilling «Juvikfolket» Eggen fikk i fjor foreningens ærespris.

 • I dag kl. 6.00

  Store skader på bolig i Arendal

  En enebolig i Arendal har i natt fått store skader i en brann. To personer var inne i boligen da det begynte å brenne. De hadde begge kommet seg ut av boligen ved 3-tida i natt, ifølge politiet i Agder. Og begge har fått en helsesjekk. Brannen skal etterforskes. Ifølge brannvesenet er det onsdag morgen to mannskaper igjen som driver etterslukking ved huset.

 • I dag kl. 5.58

  Elever fra Gran samarbeider med NASA

  Elever fra Gran skal lage deler som blir sendt ut i verdensrommet. Det skriver avisa Hadeland. Det smått sensasjonelle samarbeidet mellom den amerikanske romfartsetaten NASA og Hadeland videregående skole skal i første omgang resultere i tre små komponenter som skal skytes ut i verdensrommet til høsten. Dette er første gang Nasa sender et slikt oppdrag utenfor USAs grenser. Hadeland videregående er en av tre norske skoler de skal samarbeide med. De to andre er Eidsvoll videregående skole og Vardheia ungdomsskule på Bryne. Målet er at det skal bli langt flere etter hvert.

 • I dag kl. 5.53

  Nok en signalfeil skaper problemer for togtrafikken i Oslo-området

  Togtrafikken er for andre dag på rad stengt mellom Bryn og Grorud stasjon i Oslo på grunn av en signalfeil. Det opplyser Bane Nor tidlig onsdag morgen, skriver NTB. Ifølge Vy er det en jordfeil på strekningen, noe som fører til forsinkelser og innstillinger på Hovedbanen og lokaltoget mellom Spikkestad og Lillestrøm – Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, opplyser togselskapet. Også Sørlandsbanen er forsinket, opplyser Bane Nor. Det er også stengt mellom Bryn og Grorud stasjon i Oslo.

 • I dag kl. 5.42

  Mistet lappen etter å ha kjørt med over 1,5 i promille

  En mann i 30-årene er anmeldt og har fått førerkortet sitt beslaglagt etter at han kjørte i ruspåvirket tilstand natt til onsdag. Mannen ble stanset i 2-tiden ved Kleppestø på Askøy. Han skal ha hatt over 1,5 i promille, ifølge politiet.

 • I dag kl. 5.42

  Mener handlingsplan for inkludering av unge er for dårlig

  – Vi er sjokkerte over at det er mulig å levere et så dårlig forslag for inkludering av unge nordlendinger i samfunnet. Det sier Åshild Pettersen, fylkestingsrepresentant for SV (bildet). Hun mener saken som behandles i fylkestinget denne uken er en fornærmelse mot unge i Nordland. SV og Arbeiderpartiet slakter dermed rådets forslag i saken «Divna. Aktan, plan for ung inkludering.» – 7000 unge i Nordland står i utenforskap, og fylkeskommunen både kan og må gjøre mer for disse ungdommene. Ambisjonsnivået må heves kraftig om planene ikke skal bli en gedigen flopp, sier Nathaniel Holand Larsen, fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Planen som i fjor var på sju sider er i år på kun to. Det mener de to fylkesrepresentantene er for dårlig. Ap og SV peker på at det gjøres for lite for at unge med funksjonshindringer fullfører videregående skole og kommer seg ut i arbeid. I tillegg mener de at fylkeskommunen bør jobbe for at alle 10.-klassinger får sommerjobb. Stig Tore Skogsholm, gruppeleder i Høyre svarer at de synes det er vanskelig å ta kritikken alvorlig. – For oss er innholdet viktigere enn antall sider. Og at sidene faktisk blir lest, sier han. Skogsholm sier at det ikke var tid for å ta stilling til alle forslagene til representantene under møtet. Ifølge han får Nordland får skryt for å inkludere unge og folk med funksjonshindringer av brukerorganisasjoner. Han peker også på at representantenes partier har styrt Nordland i 25 år. – Det bør de reflektere litt over. Kritikken de kommer med bør kanskje heller være selvkritikk.

 • I dag kl. 5.38

  Trafikkulykke i Indre Østfold

  En bil kjørte av veien og havnet på taket på fylkesvei 22 i Indre Østfold i natt. Fører av bilen, en mann i 50-årene, ble kjørt til sykehus for oppfølging skader. Politiet mistenker promillekjøring.

 • I dag kl. 5.33

  USA varsler nye sanksjoner mot Iran de neste dagene

  USA varsler innføring av nye sanksjoner rettet mot Irans rakett- og droneprogram de neste dagene, og forventer at USAs allierte gjør det samme.

 • I dag kl. 5.32

  Trafikkulykke ved Meheia

  En kvinne er kjørt til legevakt etter en trafikkulykke ved Meheia i Notodden kommune. Kvinnens bil havnet utenfor veien og traff en stolpe da hun svingte unna en elg, opplyser politiet. E-verket har sikret stolpen og bilberger er i gang med å berge bilen.

 • I dag kl. 5.32

  Rykker ut til trafikkulykke

  Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke ved Meheia i Notodden kommune. En bil har kjørt av veien og inn i en stolpe etter at sjåføren svingte unna en elg, opplyser politiet. Sjåføren blir undersøkt av helsepersonell på stedet nå.