Nyheter:

  • Mandag 21. oktober kl. 22.57

    To personer pågrepet for trusler

    To personer er pågrepet etter en episode ved Hamresanden i Kristiansand. De to personene skal ha oppført seg truende mot andre personer som var på stedet. Det er ikke meldt om personskade.

  • Mandag 21. oktober kl. 22.52

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    På åtte år har Bane Nor rydda 5000 tonn avfall langs Bergensbanen. Om tre år skal dei vere ferdige med gamle synder.

  • Mandag 21. oktober kl. 22.45

    Fullstendig ugreit

    Det finnes grenser for hva som er greit i en politisk strid. Å erklære krig og grave opp drit om politiske motstandere er milevis utenfor.

  • Mandag 21. oktober kl. 22.43

    Slik vil han snu Vipers-krisen: – Det som skjer, er ingen redningsaksjon

    Morten Jørgensen har blitt frontfigur for redningsaksjonen i kriserammede Vipers. Han ser for seg at blant annet økt kiosksalg, billettsalg og sponsorinntekter skal holde klubben flytende.

  • Mandag 21. oktober kl. 22.34

    Arbeidstilsynet stenger rustilbud i Oslo – bekymret for sikkerheten til de ansatte

    Drapsforsøk og brukere med sag, kniv, hagesaks, skytevåpen og kniv er noe av det de ansatte på Prindsen mottakssenter i Oslo opplever. Nå stenges rustilbudet.

  • Mandag 21. oktober kl. 22.30

    Fast-foodkjede bedyrer sin nøytralitet etter burgerstunt

    McDonalds sier de verken er røde eller blå, men «gyldne» etter at Trump fikk teste frityren.

  • Mandag 21. oktober kl. 22.30

    Elon Musk anklages for å kjøpe stemmer

    Jusprofessorer mener pengeutdelingen kan være ulovlig og oppfordrer til etterforskning.

  • Mandag 21. oktober kl. 22.25

    Fylkespolitikar har kontaktet politiet

    Gruppeleiar for Innlandet Høgre, Joakim Ekseth, stadfester at ein fylkestingspolitikar frå Innlandet Høgre har teke kontakt med politiet for å anmelde hets/hendingar i skulesaka. – Det kan eg stadfeste. Det har vorte for mykje på enkeltpersonar, seier Ekseth. Førebels fortel han om ein, men han ser ikkje bort ifrå at det kan bli fleire. – Kontakten var for ikkje så lenge sidan som følge av skuleprosessen. Nå i kveld kom det jo ei ytterlegare utvikling og eg er verkeleg sjokkert over korleis ordskiftet er, og kva folk får seg til å seie. Det er lågmål, seier Ekseth. Han meiner at det ikkje er slik det skal vere i Noreg. – Det er øydeleggande og folk blir redde. Dette må få etterspel, seier Ekseth.

  • Mandag 21. oktober kl. 22.25

    Fylkespolitikar har anmeldt trusler

    Gruppeleiar for Innlandet Høgre, Joakim Ekseth, stadfester at ein fylkestingspolitikar frå Innlandet Høgre har levert inn èin anmeldelse etter truslar i skulesaka. – Det kan eg stadfeste. Det har vorte for mykje på enkeltpersonar, så det har vore naudsynt å anmelde, seier Ekseth. Førebels er det èin anmeldelse som er levert, men han ser ikkje bort ifrå at det kan bli fleire. – Anmeldelsen vart levert for ikkje så lenge sidan som følge av skuleprosessen. Nå i kveld kom det jo ei ytterlegare utvikling og eg er verkeleg sjokkert over korleis ordskiftet er, og kva folk får seg til å seie. Det er lågmål, seier Ekseth. Han meiner at det ikkje er slik det skal vere i Noreg. – Det er øydeleggande og folk blir redde. Dette må få etterspel, seier Ekseth.

  • Mandag 21. oktober kl. 22.08

    Mjøs Persen vraka frå sikker stortingsplass

    Representantskapet til Arbeidarpartiet i Bergen vraka måndag kveld fylkesleiar i Vestland Ap, Marte Mjøs Persen, til sikker plass på stortingslista i Hordaland valkrets. – Eg er glad for støtta eg fekk frå dei som stemte på meg, men tar til etterretning at eit fleirtal ikkje ønsker meg på sikker plass, skriv ho til NRK. Nominasjonskomiteen i Hordaland Ap ønsker ikkje den tidlegare Bergen-ordføraren og statsråden blant dei tre øvste plassane, og representantskapet er dermed einig. Persen tapte kampvotering om både 3. og 4.-plassen på lista, skriv BT. Lubna Jaffery og Rune Bakervik vart vald øvst på lista, utan motkandidatar. Den endelege lista blir avgjort på Ap sitt nominasjonsmøte 30. november. Til NRK skriv Persen at ho skal «bruke tida fram til nominasjonsmøtet godt med å bidra til å sikre gode vedtak for Bergne og Vestland i statsbudsjettet for neste år.»

  • Mandag 21. oktober kl. 21.59

    Dette må du vite om skolenedleggelsene i Innlandet

    Det er planlagt å legge ned flere videregående skoler og skolesteder i fylket.

  • Mandag 21. oktober kl. 21.42

    Innsatt har rømt fra ungdomsfengsel

    En innsatt ved ungdomsenheten på Romerike fengsel kom seg mandag kveld over gjerdet.

  • Mandag 21. oktober kl. 21.31

    100 ansatte kan miste jobben

    14 private aktører har fått tilbud om å inngå avtale om rusbehandling med Norges største regionale helseforetak, Helse Sør-Øst. For Tyrilistiftelsen får tildelingen trolig enorme konsekvenser. 100 ansatte står i fare for å miste jobben. Uten disse avtalene er grunnlaget for drift borte, sier daglig leder Jonas Finnby. – Det er sjokkerende og ekstremt skuffende at vi ikke nådde opp.

  • Mandag 21. oktober kl. 21.14

    100 påmeldte til VM

    Kort tid etter at billettsalget til VM i Skreifiske åpnet i dag, var det 100 påmeldte. Det skriver vol.no. Arrangementet er lagt til 14-15.mars 2025, og deltakere fra hele verden tar turen til lofoten for å feire norsk fiskekultur. VM-koordinator Alexander Jansen sier til avisa at de er godt fornøyd med påmeldingen, og at det virker som å gå bedre enn påmeldingen til årets VM.

  • Mandag 21. oktober kl. 21.07

    Lom-ordfører i kommunestyremøte: – Vi skal grave opp all mulig dritt

    Lom-ordfører Kristian Frisvold åpnet mandagens kommunestyremøte med en voldsom tirade mot Innlandets fylkesordfører Thomas Breen. Til VG sier Frisvold at han har mer på lager.

  • Mandag 21. oktober kl. 21.03

    Sandnes Ulf rykker ned – Bryne nærmar seg opprykk

    Med tap mot Lyn måndag kveld skal det eit mirakel til for Sandnes Ulf ikkje speler på tredje nivå i norsk fotball neste sesong. Før kampen i dag var det klart at Sandnes Ulf måtte ta poeng for å nå opp til Mjøndalen og Levanger, og dermed ha ein moglegheit til å unngå nedrykk. Det blei likevel for hardt mot slutten av kampen, og Lyn scora i det 83. minutt. Det finst framleis ein teoretisk moglegheit for at Sandnes Ulf kan behalde plassen, men med ein målforskjell på 40 poeng, og tre kampar igjen, er dette høgst usannsynleg. Samtidig tok Bryne eit langt steg i retning Eliteserien etter å ha slått Raufoss 1–0 på heimebane. Jærbuane står nå med 52 poeng – seks poeng fleire enn Moss og ni poeng fleire enn Lyn – med tre kampar igjen å spele. EIK tapte 4–0 mot Vålerenga i Oslo i kveld. Egersund ligg framleis på playoff-plass, men fell ned til sjetteplass etter kveldens tap.

  • Mandag 21. oktober kl. 21.02

    Innbrudd i Sandnes – flere gjenstander borte

    Det har vært innbrudd i et bygg i Langgata i Sandnes, melder politiet. Eieren skal ha kommet hjem etter en helgetur og oppdaget da at ytterdøren var brutt opp. Det viser seg at noen har vært der inne og brukt god tid på å lete etter gjenstander av verdi, skriver politiet i sin logg. Flere gjenstander er stjålet, men per nå har ikke eieren endelig oversikt. Politiet har vært på stedet.

  • Mandag 21. oktober kl. 21.00

    Sau tatt av ulv i Agder – fellingstillatelse gitt

    En sau ble fredag drept av ulv i Lyngdal. Nå har Statsforvalteren i Agder gitt fellingstillatelse i tre kommuner. Fellingstillatelsen gjelder i Lyngdal, Hægebostad og Lindesnes kommuner fra fredag i forrige uke til fredag denne uken. – Tillatelsen er gitt etter en samlet vurdering av påførte skader og potensialet for videre skader på sau dersom ulv fortsetter å oppholde seg i skadeområdet, skriver Statsforvalteren på sine nettsider. Fredag skrev lokalavisa Lister24 at Statens naturoppsyn har bekreftet en sau som ble funnet død ved Løland hyttefelt i Lyngdal var drept av ulv. I tillegg ble to andre sauer funnet med skader som trolig også stammer fra ulv. (NTB)

  • Mandag 21. oktober kl. 20.57

    Tap for Raufoss og KIL

    Det ble ingen god kveld for hverken Raufoss eller Kongsvinger i 1. divisjon i kveld. Raufoss tapte 0-1 på Jæren i møtet med Bryne. Kongsvinger hadde besøk av Stabæk hjemme, en kamp bæringene vant 3-1.

  • Mandag 21. oktober kl. 20.56

    VIF vant 1.divisjon – Bryne koblet grepet om opprykk

    Opprykksklare Vålerenga vant 1. divisjon etter en overbevisende 4–0-seier mot Egersund. Samtidig tok Bryne et langt steg i retning Eliteserien etter å ha slått Raufoss 1–0 på hjemmebane. – Det begynner å se veldig lyst ut, men fremdeles trenger det ikke å gå veien, sier matchvinner Sjur Jonassen. Jærbuene står nå med 52 poeng – seks poeng flere enn Moss og ni poeng flere enn Lyn – med tre kamper igjen å spille. De to beste lagene rykker direkte opp, mens 3.- til 6.-plass må ut i opprykkskvalifisering. For rogalandsnaboene fra Sandnes Ulf ble det en mørk kveld. De kan langt uti teorien holde plassen i 1. divisjon, men det krever tre seirer og at Levanger taper sine tre siste kamper. De må også ta igjen 40 mål.

  • Mandag 21. oktober kl. 20.54

    Vipers-styreleder: Gir ikke svar før mandag

    Vipers-styreleder Peter Gitmark sier at han tidligst mandag vil gi svar på om han vil fortsette i styret. Han er ønsket med videre som styreleder. – Dette har vært en utrolig krevende periode. Jeg bruker noen dager på å tenke meg om. Det må være forenelig med jobb og familie. Det betyr at vi må se når mandagen kommer, sier Gitmark til NRK.

  • Mandag 21. oktober kl. 20.48

    Festkveld for Vålerenga - ble seriemestere i OBOS-ligaen

    Med ti poeng ned til tabelltoer Bryne og tre kamper igjen av OBOS-ligaen sikret Vålerenga seriemesterskapet.

  • Mandag 21. oktober kl. 20.46

    Rykket ut til trusselsituasjon

    Politiet rykket tidligere i kveld ut til Nanset i Larvik etter melding om en trusselsituasjon mellom to menn i 20- og 30-årene. – Mennene skal kjenne hverandre. Gjerningspersonen forlot stedet før politiets ankomst, men kom tilbake til stedet kjørende i bil, melder politiet. Mannen mistenkes for å ha truet den andre mannen, i tillegg til ruskjøring. Han skal også ha truet politipatruljen. – Han ble pågrepet og kjørt i arrest, melder politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 20.24

    Fire Tyrili-enheter har ikke fått ny avtale med Helse Sør-Øst

    Tolv ideelle og to kommersielle aktører får tilbud om å drive rusbehandling for Helse sør-øst.

  • Mandag 21. oktober kl. 20.00

    Kongsberg-ansatte med 330 mill. i aksjegevinst på ett år

    Kongsberg-aksjen har gitt eierne 1.000 prosent avkastning på fem år. De over 5.000 ansatte som ble med i fjorårets aksjeprogram sitter med store gevinster.

  • Mandag 21. oktober kl. 19.54

    Kjøper seg svensk lykke

    DNB kjøper seg til vekst i Sverige, men er lykken langvarig?

  • Mandag 21. oktober kl. 19.53

    Mistenkt for ruskjøring

    En mann i 40-årene ble anmeldt og mistenkes for ruskjøring i Notodden, melder politiet. De kontrollerte tidligere i kveld en campingbil, som mannen kjørte.

  • Mandag 21. oktober kl. 19.51

    Ny makrellstørje i merd

    Det vart i dag oppdaga ei makrellstørje i ei merd ved Guleskjeret i Gulen kommune. Sulefisk har varsla Fiskeridirektoratet og dykkarar er tilkalla for å tette holet. Sulefisk skriv at holet er på 22 meters djup og at det ikkje er registrert rømt fisk. Dei skriv vidare: «På grunn av svært sterk vind og høge bølger kan vi ikkje starte arbeidet med å tette hol og fange makrellstørja. Beredskapsutstyr er klargjort og vi vil sette i gang arbeidet så snart vêret tillèt det.»

  • Mandag 21. oktober kl. 19.37

    Sjå Vestlandsrevyen klokka 19.45

    Ein fykande bubil tok fyr, men stormen «Ashley» fòr ganske fint med Vestlandet. Programleiar: Silje Rognsvåg.

  • Mandag 21. oktober kl. 19.36

    Mørklegger i protest mot nedleggelsene – samles i Hamar for å redde skolene

    Lysene slukkes og butikkene stenger når halve Nord-Gudbrandsdalen tirsdag drar til Hamar for å protestere mot skolenedleggelsene.

  • Mandag 21. oktober kl. 19.17

    Brua kan bli stengt

    Helgelandsbrua på fylkesvei 17 i Alstahaug kan bli stengt i perioder på grunn av sterk vind. Brua stenger og åpner seg automatisk etter vindstyrken. Det opplyser Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

  • Mandag 21. oktober kl. 19.13

    Innbrudd i Bamble

    Politiet har i ettermiddag gjennomført åstedsundersøkelse hos en bedrift i Bamble etter melding om innbrudd og tyveri. – Det er gjort innbrudd i to containere og stjålet tre båtmotorer, opplyser politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 19.10

    Vil kjøpe Playboy-merkevaren

    Hugh Hefners yngste sønn legger over én milliard kroner på bordet for å sikre seg farens livsverk.

  • Mandag 21. oktober kl. 19.03

    Leder av aksjonærgruppa i Vipers: – Ingen redningsaksjon

    Vipers-aksjonær Morten Jørgensen er leder for den nye grupperingen som vil ta over håndballklubben, men vil ikke selv kalle det for en redningsaksjon. Det kommer frem i et Facebook-innlegg han har skrevet mandag kveld. – Det som nå skjer, er ingen redningsaksjon. Dette er reetablering og forbedring av ordinær drift, skriver Jørgensen. Han har vært sentral i Vipers i flere år, inntil han forsvant ut for omtrent ett år siden. I det samme Facebook-innlegget skriver Jørgensen blant annet at det er store tap i sponsormidler som har ført laget inn i den vanskelige økonomiske situasjonen som de er i nå.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.54

    Kjerkol vraket av nominasjons­komiteen

    Flertallet i nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet i Nord-Trøndelag ønsker ikke tidligere helseminister Ingvild Kjerkol på toppen av listen til stortingsvalget.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.53

    Samsending med Vestland denne uka

    I forbindelse med at NRK Rogaland får nytt TV-studio, er det samsending med Vestland denne uka. Det innebærer at TV-sendingene avvikles fra Bergen, og de kommer til å inneholde stoff fra både Vestland og Rogaland. Mandag 28. oktober er NRK Rogaland tilbake for fullt – i nytt studio!

  • Mandag 21. oktober kl. 18.43

    Slåsskamp mellom mindreårige

    Politiet har startet undersøkelser etter en melding om en slåsskamp mellom flere mindreårige ved Årosskogen i Kristiansand kommune. Tenåringene skal ha forlatt stedet før politiet kom frem. Det ble gjort søk i området. Politiet har snakket med én av de involverte, og vil gjøre videre undersøkelser.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.42

    Måtte reddes på seilbrett i Trondheimsfjorden

    Politiet fikk kl. 1648 melding om noen personer på seilbrett på Trondheimsfjorden utenfor Djupvika. Det var mye vind på stedet og tre av seks personer i følget hadde fått problemer. Hovedredningssentralen ble varslet og ledet redningsaksjonen. Brannvesenet bistod med båt og vannskuter. Også politi og helsevesen ble sendt til stedet. Én av de tre personene klarte å ta seg til land ved egen hjelp. De to andre ble hentet opp av sjøen av brannbåten og brannscooter. Samtlige er tilsett av helsepersonell, men ingen skal være skadd.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.40

    Frykter flere dropper videregående i Innlandet

    Både på Dokka og Flisa frykter de økt skolefrafall i tiden etter nedlagte videregående skoler. Og bygdene preges av stort utenforskap fra før.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.27

    Stanser arbeidet ved Prindsen mottakssenter i Oslo

    Arbeidstilsynet har formelt varslet stans i arbeidet ved Prindsens mottakssenter i Oslo etter et tilsyn i september. Det skriver Avisa Oslo. Også på sine Facebook-sider skriver Velferdsetaten i Oslo kommune at de har vedtatt stans av alle tjenester, bortsett fra smittevernsluken, fra og med kl. 08.00 tirsdag 22. oktober. – Vi har hatt og er i videre dialog med Arbeidstilsynet for å avklare hvilke tiltak som må iverksettes for å kunne åpne så snart som mulig, skriver de i innlegget.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.26

    Sto frem i Frosta-saken – har fått over 500 støttemeldinger

    Karen-Marie Reitan (47) sto frem og fortalte om Frosta-legen. Siden har støttemeldingene strømmet inn.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.24

    Friskmelder elgbestand

    Stor elgdød i Telemark de siste årene har ført til bekymring, men nå er elgdødkrisen avblåst, ifølge viltforvalter i Midt-Telemark og Nome kommune, Øystein Saga. – Vi tror at den elgdøden vi opplevde de siste årene er tilfeldig. Vi er ikke i nærheten av døde dyr i år og det er heller ikke rapportert om noen som er syke, sier Saga til Kanalen.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.21

    Bilstans på E39 Mannfjelltunnelen

    E39 mellom Børsa og Buvika er stengt i retning Orkanger grunnet bilstans i Mannsfjelltunnelen. Det opplyser Vegtrafikksentralen. Det er omkjøring via fv.800.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.19

    Knivdrapet i Oslo: De to siktede er varetektsfengslet

    De to mennene som er siktet for knivdrapet i Storgata i Oslo i helgen, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.19

    Starter med null i tillit

    Tillit tar tid å bygge opp og raseres raskt. Farsen rundt Vipers må være norsk rekord i hurtigskading av egen merkevare.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.13

    Utfordrende vær hindrer fergetrafikk

    MF Melfjord kansellerer alle ruteturer ut fra Jektvik, fra klokken 18.00 og ut dagen. Dette på grunn av at det forventes mye vind de neste timene.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.12

    Liam Paynes søster: – Du var for god for denne verdenen

    Den andre søsteren til One Direction-stjernen bryter stillheten.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.10

    Kastet sneip ut av vinduet – stengte E6

    Sneipen skal ha blåst inn i baksetet. Da tok bilen fyr.

  • Mandag 21. oktober kl. 18.02

    Målt til 91 km/t i 60 sone

    Utrykkingspolitiet stansa i kveld ein førar som blei målt til 90 i 60-sona på Voll i Klepp. Førarkort er beslaglagt, og det er blitt gjort avhøyr, skriv politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.49

    Årets potetbinger fullere enn de to siste årene

    Det er større tilgang på norske poteter i år enn de to siste årene, viser Landbruksdirektoratets første lagertelling for sesongen. Beholdningen av vanlige spisepoteter er 38 prosent større enn 1. november i 2023, da ekstremværet Hans gikk kraftig ut over avlingene. Sammenlignet med året før er lagerbeholdningen i år derimot helt stabil, ifølge tall fra Landbruksdirektoratet. – Siden lagertellingen skjer tidligere enn normalt, er ikke tallene helt sammenlignbare med forrige år. Hvis man likevel sammenligner med 1. november de to siste årene, er det en økning i samlet tilgang i år, skriver direktoratet på sine sider. (NTB)

  • Mandag 21. oktober kl. 17.45

    Tidligere Iron Maiden-vokalist Paul Di'Anno er død

    Den tidligere frontmannen i det legendariske heavy metal-bandet ble 66 år gammel.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.45

    Tynset sliter økonomisk – innfører ansettelses- og innkjøpsstopp

    Tynset kommune styrer mot et merforbruk på 21,2 millioner kroner dette året. – Jeg tror vi må tilbake til tidlig 2000-tallet før vi hadde det så trangt. Det som skjer nå er en ny situasjon for oss, sier Erling Stråberg, kommunedirektør i Tynset kommune. Nå skal saken opp til politisk behandling i kommunestyremøte i Tynset 29. oktober. Merforbruket har allerede ført til at kommunen har innført ansettelses- og innkjøpsstopp. – Vi har heldigvis noen penger på fond, men med denne prognosen vil vi slite fremover, sier Stråberg. Han forteller at Tynset er i samme båt som mange andre kommuner i Norge. Kommunenes interesseorganisasjon (KS) har slått alarm om økonomien i Kommune-Norge. De forteller at Kommune-Norge går mot sin verste økonomiske situasjon siden 1987. – Det er helt klart mest merforbruk som går på tjenester innen helseomsorg. Men det er også en del merforbruk på tjenester som gjelder utsatte personer i samfunnet, sier Stråberg. Kommunedirektøren forteller at Tynset er en av kommunene som ikke kommer heldig ut av den nye utgiftsutjevningen som regjeringen har innført. – Vi ser et system som ikke spiller helt på linje med den virkelige verden, sier Stråberg.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.33

    Grue-drapet: Varetektsfengslet i åtte nye uker

    Den drapsiktede mannen i 30-årene i Grue-drapet blir varetektsfengslet i åtte nye uker. Aina Hynne (75) ble drept i Grue kommune i januar i år med gjentatte slag til hodet med en hammer. Påtalemyndigheten mener at mannen er utilregnelig og ikke kan straffes. Derfor går de inn for overføring til tvungent psykisk helsevern.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.33

    Bilbrann på E6 Heimdalsmyra

    Nødetatene rykket ut til E6 Heimdalsmyra i forbindelse med brann i et kjøretøy. Det var trolig en propantank i kjøretøyet. Brannvesenet har fått kontroll på brannen, men det gjenstår noe opprydningsarbeid før fremkommeligheten på veien er tilbake til normalen. Det skal kun ha vært sjåføren i bilen og ingen skal ha blitt skadet. Politiet etterforsker saken. – Fører opplyste at han skulle kaste en uslukket sigarettsneip ut av vinduet. Sterk vind medførte at den blåste inn i baksetet på personbilen, hvor den antente noe søppel i bilen, skriver politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.30

    Sau tatt av ulv i Agder – fellingstillatelse gitt

    En sau ble fredag drept av ulv i Lyngdal. Nå har Statsforvalteren i Agder gitt fellingstillatelse i tre kommuner.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.29

    Rykker ut til melding om brann i bygg i Vestby

    Nødetatene har rykket ut til melding om brann i et bygg i Vestby. Brannvesenet som kom frem til stedet like før klokken 17.30 melder at de ikke ser røyk fra bygget. – Det skal ikke være folk i bygget, sier Finn Håvard Aas, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Klokken 17.49 avslutter nødetatene på stedet.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.23

    Pride-terroren: Anker ikke dom for falsk forklaring

    Kvinnen i 20-årene som er dømt for å ha gitt falsk forklaring til politiet etter terroren i Oslo i juni 2022, anker ikke dommen, skriver Aftenposten. – Bakgrunnen for dette er ikke at hun erkjenner det hun er domfelt for, men at hun ikke orker tilleggsbelastningen en eventuell ankerunde ville medføre, skriver kvinnens forsvarer, Petar Sekulic, til Aftenposten. Kvinnen er dømt til 90 dagers fengsel. Av disse er 60 dager gjort betinget med en prøvetid på to år. Kvinnen sto fram i flere medier etter skytingen i Oslo og fortalte at hun hadde blitt skutt, men mediene avpubliserte sakene etter at det kom fram at kvinnen ikke hadde status som fornærmet. Da saken gikk i tingretten i septemer, nektet kvinnen straffskyld. Retten mente likevel at kvinnen forklarte seg uriktig.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.20

    Kjøper seg milliardhopp i inntektene: – Dette er et kvantesprang

    DNB blar opp 12 milliarder svenske kroner for Carnegie. Ingen ansatte vil bli overtallige «i det korte bildet», ifølge DNB-sjef Kjerstin Braathen.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.19

    30 ansatte kan miste jobben og 25 brukere tilbudet

    Mandag ble det klart at Tyrilisenteret i Lillehammer ikke får fornyet avtale med Helse Sør-Øst om rusbehandling. Senteret tilbyr døgnbehandling i fellesskap, for voksne med alvorlig rusmiddelavhengighet. Ifølge GD har Tyrili fått avtale med helseforetaket om behandlingsplasser ved tre enheter i regionen, men ikke ny avtale ved fire andre enheter. Én av dem er Tyrilisenteret i Lillehammer, med rundt 30 medarbeidere

  • Mandag 21. oktober kl. 17.19

    Rustilbud i Lillehammer og Folldal utsatt for nedbemanning og nedleggelse

    I går ble det klart at Tyrilisenteret i Lillehammer og Tyrili Frankmotunet i Folldal ikke får fornyet avtale med Helse Sør-Øst om rusbehandling. Senteret tilbyr døgnbehandling i fellesskap, for voksne med alvorlig rusmiddelavhengighet. Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen har Tyrili fått avtale med helseforetaket om behandlingsplasser ved tre enheter i Oslo, men ikke ny avtale ved fire andre enheter, deriblant i Lillehammer og Folldal. Tilbudet på Lillehammer og Folldal har litt under 50 pasientplasser. Tyrilisenteret i Lillehammer har omlag 30 medarbeidere, mens Frankmotunet i Folldal har 22 årsverk.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.18

    En person til sykehus etter utforkjøring i Elverum

    Torsdag ettermiddag kjørte en personbil av veien ved Rv. 25 Hernes i Elverum. Personbilen skal ha kjørt inn i et tre med en person i bilen. Denne personen er kjørt til sykehus for oppfølging. Trafikken flyter forbi skadestedet, melder politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.06

    Våler-drapet: Varetektsfengslet i 12 nye uker

    Den drapssiktede kvinnen i 50-årene i Våler-saken er blitt varetektsfengslet i 12 nye uker. Geir-Arne Lervik (55) ble drept i sitt eget hjem på Braskereidfoss i Våler 7. april, og den siktede kvinnen har tilstått drapet. Han ble funnet med stikkskader. Hun har vært varetektsfengslet siden hun ble pågrepet.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.04

    Tiltalt for overgrep mot sju mindreårige jenter

    En mann i 20-årene er tiltalt for overgrep mot sju mindreårige jenter. En av jentene var 12 år og mannen er også tiltalt for forsøk på grov mennskehandel av vedkommende. Tiltalte laget en annonse der jenta tilbød sex til andre mot betaling. Halvparten av betalinga skulle tiltalte få selv. – Dette gjorde han dels ved å utnytte hennes alder, sårbarhet, behov for penger og følelser for ham, heter det i tiltalen fra Statsadvokaten i Trøndelag.

  • Mandag 21. oktober kl. 17.03

    Etterforsker mistenkelig dødsfall i Mysen

    Forrige onsdag ble en mann i 20-årene funnet død på en adresse i Mysen, skriver Smaalenenes Avis. Politiet har etter dette innledet undersøkelse. Det vil bli foretatt en obduksjon for å fastslå dødsårsaken til mannen. – Vi antar at han døde alene, men omstendighetene er foreløpig ukjent, sier politiadvokat Sofie Beate Wirum til Smaalenenes Avis. – Og det er helt vanlig at vi da oppretter en undersøkelse. Ingen person er siktet i saken.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.59

    – Jeg føler meg utnyttet

    Forretningsmannen Stein Lie beskrev i retten seg selv som en amatør som kom inn i kunstmarkedet – og ble utnyttet av en proff spiller: Bjarne Melgaard.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.56

    Innstiller avgang

    På grunn av værforholdene er direkteruten med MF Sigrid mellom Tjøtta og Forvik innstilt. Følgende ruter er rammet: avgang fra Tjøtta klokken 18:30 til Forvik med retur fra Forvik til Tjøtta klokken 19:35. Ferga mellom Vennesund og Holm er også innstilt inntil videre grunnet værforholdene.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.45

    Kongeparet til Rogaland

    Kongeparet kommer til Stavanger i juli neste år på 200-års-markeringen for utvandringen til Amerika. Den 4. juli 1825 er den historiske dagen da den første organiserte utvandringen fra Norge til Amerika fant sted. Sluppen Restauration seilte fra Stavanger med 52 personer om bord.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.44

    Verge nekter straffskyld for grovt underslag

    En verge i Trøndelag er tiltalt for å ha underslått 970 000 kroner fra kontoen til en kvinne i familien. Underslaget skjedde ved at tiltalte solgte huset som fornærmede eide uten samtykke fra Statsforsvalteren. Pengene ble fordelt mellom tiltalte og andre slektninger, går det fram av tiltalen. Forsvarer Rolf Christensen opplyser til NRK at tiltalte nekter straffskyld.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.42

    Anker ikke frifinnelsen

    Statsadvokat Helene Holtvedt har ikke anket frifinnelsen av de fire venninnene som var tiltalt for å ha voldtatt en femte venninne på en bursdagsfest. De fire 19-åringene nektet straffskyld, og ble frifunnet i Agder tingrett. Ankefristen gikk ut i forrige uke. – Dommen er rettskraftig, opplyser advokat Nils Anders Grønås i en SMS til NRK. Statsadvokat Helene Holtvedt har ikke svart på NRKs henvendelser.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.40

    Vil involvere befolkningen i utbygging

    Nå skal innbyggerene bli mer involvert når ny energi som vindturbiner og kraftlinjer skal bygges ut. Universitetet i Stavanger og over ti andre kommunale partnere fra Rogaland er med på prosjektet Get Engaged som ledes av Norce. De har fått 12 millioner kroner fra Forskningsrådet. – Å verne om naturarealer, eller en uforstyrret utsikt, kan være utfordrende om man ikke kjenner verdien for innbyggerne, sier Henrik Lindegaard Andersen, seniorforsker og prosjektleder i Norce.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.36

    Her jobber Trump på stengt restaurant

    Nei, men er det ikke ... McDonald?

  • Mandag 21. oktober kl. 16.34

    Ekstraordinære møter i Porsgrunn

    Ordføreren i Porsgrunn har innkalt til ekstraordinære møter for å ansette en ny kommunedirektør, skriver TA. Det er kalt inn til møte i administrasjonsutvalg, formannskap og bystyre i kommunen onsdag denne uka.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.26

    Würth-gruppens visepresident advarer mot nedleggelse av Dokka VGS

    Würth-gruppens toppledelse sendte mandag et brev til Innlandet fylkesting om konsekvensene av nedleggelse av Dokka videregående skole. I brevet skriver Dennis Birresborn, titulert senior visepresident i Würth Group, at dette vil ha «dyptgående, negative konsekvenser for deres bedrift og storsamfunnet». – Kortsiktig vil dette merkbart redusere tilgangen til praksiskandidater, som er en kritisk komponent til vår vekststrategi. På lang sikt vil evnen til å rekruttere og beholde kompetent personell bli dramatisk påvirket på grunn av svekket attraktivitet over å bo i lokalsamfunnet, skriver Birresborn i brevet. Han skriver videre at den mulige nedleggelsen av Dokka videregående skole «vil kunne påvirke selskapet til å revurdere fremtidige investeringer». Senior visepresidenten utdyper ikke dette i brevet, annet enn at de skal utvikle en plan B, som blant annet inkluderer å flytte større deler av produksjonsanlegget til Litauen. Würth-gruppen er til stede i Dokka gjennom bedriften Dokka Fasteners. De har også tilknytning til Nammo på Raufoss.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.22

    Varetektsfengsles i to uker etter mistenkelig dødsfall

    Mannen i 40-årene som er siktet etter at en kvinne ble funnet død i Drangedal lørdag ettermiddag, varetektsfengsles i to uker med brev og besøksforbud. Dette kommer frem i en fengslingskjennelse fra Telemark tingrett mandag. Mannen er siktet for å ha etterlatt kvinnen i hjelpeløs tilstand.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.19

    Væpna politiaksjon på skole i Orkland

    Politiet rykket ut til Grøtte skole i Fannrem i Orkland kommune i 11-tida mandag formiddag. Det skriver Avisa Sør-Trøndelag. – Det var en melding om at en elev truet en annen elev med kniv. Politiet kom på stedet rundt fire minutter etter at vi fikk den første meldingen og fikk raskt kontroll på både kniven og på eleven som sto for trusselen, sier Odd Håkon Bach ved Orkland politistasjon til avisa. Han betegner pågripelsen som udramatisk. De involverte blir avhørt og partene blir fulgt opp av barnevern og en politikontakt i tiden framover.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.03

    Får tilbud om å drive rusbehandling

    Tolv ideelle aktører og de to kommersielle aktørene Vitalis Holmen Gård i Kragerø og Mestringshusene Bolkesjø i Notodden får nå tilbud om å drive rusbehandling for Helse Sør-Øst, opplyser helseforetaket i en pressemelding. Noe av bakteppet er at såkalt fritt behandlingsvalg har blitt lagt ned. I stedet har Helse sør-øst lyst ut anbud for rusbehandlingen som de mener det er behov for. De nye avtalene trer i kraft 1. januar, og erstatter dagens avtaler som ble inngått i 2012. Avtalene har en årlig ramme på om lag 1,3 milliarder kroner, skriver NTB. – De gir samlet 631 døgnplasser og i underkant av 30.000 polikliniske konsultasjoner årlig, ifølge Helse sør-øst. Samtidig som disse aktørene nå får tilbud om å drive rusbehandling, skriver Varden at telemarksbedriften Samtun ikke får fornyet sin avtale med helseforetaket. Daglig leder Anna Kuhlefelt ved Samtun AS sier de har fått gode tilbakemeldinger på anbudet de har levert, men at prisen ikke var lav nok. 35 ansatte står nå i fare for å miste jobben.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.00

    AMDs gamingprosessorer kommer i november

    Teaser «neste generasjons gaming».

  • Mandag 21. oktober kl. 15.59

    Kvam er årets nynorskkommune

    Kvam herad blei i dag kåra til årets nynorskkommune. Dei får blant anna prisen for å vera språkleg bevisst og for aktiv bruk av nynorsk. I år la juryen særleg vekt på korleis kommunane sikrar at innvandrarar og flyktningar får eit godt tilbod for nynorskopplæring. Prisen blei delt ut i Oslo av kulturministeren.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.58

    Knivdrapet i Oslo: Den andre mannen varetektsfengsles

    Den andre mannen som er siktet for knivdrapet i Storgata i Oslo i helgen blir varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Advokat Bjørn Rudjord i Elden Advokatfirma skriver i en pressemelding at hans klient har gitt en detaljert forklaring til politiet. – Ut i fra hva han forklart til politiet har han ikke begått noen straffbar handling, og han erkjenner ikke straffeskyld, sier Rudjord. Mannen begjærte seg løslatt i fengslingsmøtet. Han har tatt betenkningstid på hvorvidt han ønsker å anke kjennelsen. Tidligere mandag ble den andre siktede, også en mann i 20-årene, fengslet med de samme restriksjonene. Han samtykket til fengslingen, bekreftet forsvarer Christian Flemmen Johansen til NRK. Politiet fikk melding om knivstikkingen lørdag kveld kl. 18.40. En mann ble fraktet til sykehus med kritiske skader, som han senere døde av. Avdøde er en utenlandsk statsborger i 20-årene, som ikke er bosatt i Oslo.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.51

    Bussproblemer ved Lagunen

    På riksveg 580, Søråskrysset, i Bergen fikk en buss fått stans like nord for Lagunen på Fanaveien. Dette skapte ekstra mye kø for nordgående trafikk, melder Vegtrafikksentralen. Bussen er nå fjernet.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.49

    Politiet: Ber folk sikre gjenstander i Nordland

    Ifølge meteorologene meldes det om mye vind og nedbør i Nordland fra i kveld. I den forbindelse ber politiet folk ta en nødvendig sjekk rundt husene sine og sikre løse gjenstander. I tillegg minne de på å sørge for at båter er tilstrekkelig fortøyd.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.46

    Direkte nettmøte: Hva hvis Trump vinner valget?

    Hva vil utfallet av verdens viktigste valg ha å si for markedene, økonomien og Norge? Direkte nettmøte onsdag 23. oktober klokken 13.00.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.45

    Hreinn-konkursen: Krav for 4,2 millioner

    Hreinn hadde planlagt å bygge batterifabrikk i Viken Park i Fredrikstad og skape opptil 500 arbeidsplasser. Firmaet fikk nesten 3 millioner kroner i støtte fra næringsfondet i Fredrikstad i fjor, men måtte allikevel slo seg konkurs i september. Etter konkursen har det kommet inn krav for 4,2 millioner kroner, mens det knapt var igjen 36 000 kroner på konto. Ett av kravene er fra en av aksjonærene, som har lånt selskapet penger.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.33

    Kronprinsparet i Berlin: Tøyset med finnene

    Rundt 100 journalister møtte opp for ambassademarkeringen i Berlin – mange nysgjerrige på Marius Borg Høiby-saken.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.32

    Vipers Kristiansand unngår konkurs

    Håndballklubben Vipers Kristiansand unngår konkurs. Det sier styreleder i Vipers Peter Gitmark. Dagens styre stiller sine plasser til disposisjon. Det er en gruppe rundt aksjonær Morten Jørgensen som skal drive klubben videre. – Vi står her med et stort smil om munnen og har kommet et langt stykke på vei, sier Gitmark. Det skal være et ekstraordinært styremøte neste uke hvor et nytt styre skal velges. Disse vil legge en plan for videre drift. – Den viktigste oppgaven vil være å jobbe med inntektssiden. Klubben må i løpet av 2025 levere positiv egenkapital, sier Gitmark. Han opplyser at den nye gruppa garanterer for videre drift.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.31

    Blandet på Wall Street

    Kriserammet flyprodusent klatrer imens markedene ellers er ned etter ukevis med oppgang.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.31

    Wall Street åpner blandet

    Kriserammet flyprodusent stiger fra start.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.31

    Sur stemning på Wall Street

    Kriserammet flyprodusent klatrer imens markedene ellers er ned etter ukesvis med oppgang.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.27

    Gratis minibuss Gamlebyen-Vaterland-Øra

    Fra og med mandag 28. oktober kan du ta gratis minibuss mellom fergeleiene i Gamlebyen og Vaterland til og fra Øra industriområde i Fredrikstad. Busstilbudet er et prøveprosjekt i regi av Bypakke Nedre Glomma og Østfold kollektivtrafikk, og finansieres med statlige byvekstmidler.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.18

    Bane Nor: Feilen rettet etter forsinkelser

    Feil på sporveksel skapte forsinkelser og innstillinger.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.18

    Bane Nor: Feilen på sporvekselen er rettet

    Mandag ettermiddag var det forsinkelser og innstillinger på Drammenbanen og Askerbanen på grunn av en feil på en sporveksel ved Skøyen i Oslo. Klokken 15.33 melder Bane Nor at feilen er rettet. – Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger. Vi beklager ulempene dette har skapt, skriver Bane Nor på sine sider.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.18

    Bane Nor: Forsinkelser på Drammenbanen og Askerbanen

    Det er forsinkelser og innstillinger på Drammenbanen og Askerbanen mandag ettermiddag på grunn av en feil på en sporveksel ved Skøyen i Oslo. – Vi beklager ulempene dette skaper, skriver Bane Nor på sine sider.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.14

    Anmeldt for ruskjøring i Holmestrand

    Politiet har anmeldt en mann i 40-årene for kjøring i ruspåvirket tilstand etter at han ble stanset i trafikkontroll på Hvittingfossveien i Holmestrand mandag ettermiddag. Mannen mistet også lappen, opplyser politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.11

    Rekordutbetaling frå Havbruksfondet

    4,7 milliardar kroner frå Havbruksfondet blir snart utbetalt til kommunar og fylkeskommunar. 143 kommunar og 8 fylkeskommunar vil få sin del av utbetalinga innan kort tid Vestland fylke får 199 millionar kroner. – Årets utbetaling er den største sida Havbruksfondet blei oppretta. Dette kjem av høge prisar på auksjonen av oppdrettsløyve, men også dei grepa regjeringa har tatt for å sørge for at vertskommunane skal sitte igjen med ein større del av verdiskapinga frå oppdrettsnæringa, seier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss (Ap).

  • Mandag 21. oktober kl. 15.09

    Som far, så sønn – Ray Nicholson går i pappa Jacks fotspor

    Det er 44 år mellom disse bildene, men det ligger i genene.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.08

    Venter økte utbytter i oljeaksje

    Det har vært flere skuffelser for Oslo Børs-kjempens prestisjeprosjekt. Neste år kan det likevel bli høyere utbytter, tror analytiker.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.06

    Høyanger utset vindkraftavgjerd

    Høyanger kommune skulle etter planen ta stilling til om Hydro og Fred.Olsen fekk greie ut vindkraft-utbygging i kommunen 31. oktober. Nå blir avgjerda utsett til tidlegast slutten av november. – Vi har bede dei to utbyggarane fremje eit felles planinitiativ til både Sunnfjord og kommunen vår. Dermed må vi utsette avgjerda til dette er på plass, seier Høyanger-ordførar Petter Sortland (Ap) til Montel.

  • Mandag 21. oktober kl. 15.05

    Dataangrep mot Green Mountain

    Datasenter-selskapet Green Mountain har vært utsatt for dataangrep. Gjennom phishing fikk noen utenfor selskapet tilgang til Green Mountain sine systemer. Phishing er når man blir lurt til å oppgi brukernavn og passord. Direktør Svein Atle Hagaseth sier til NRK at det var snakk om et automatisert forsøk på fakturasvindel. – De som forsøkte seg på dette angrepet fikk begrensa tilgang til deler av denne personens data. Ifølge et brev til Datatilsynet skal denne uvedkommende ha vært inne i systemet til Green Mountain tre ganger i løpet av august måned. Først den tredje gangen ble dette oppdaget. – Er det bekymringsfullt at det ikke ble oppdaga før den tredje gangen? – Selvsagt, derfor har vi gjort en del tekniske tiltak for å sikre tidligere varsel, samt en del andre tiltak. Ingen sensitiv data skal ha gått tapt ifølge direktøren, og han understreker at svindlerne kun fikk tilgang til Green Mountain sitt system og data, noe som er helt adskilt fra våre kunders data og systemer. Green Mountain har blant annet TikTok, DNB og Det Norske Veritas på sin kundeliste. Green Mountain eier flere datasentre, blant annet på Hamar:

  • Mandag 21. oktober kl. 15.04

    Nei, Matoma har ikke rett

    Noen ganger er det helt riktig å legge ned skoler.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.59

    Strømbrudd i Engerdal

    Det skal være 133 husstander uten strøm i Engerdal kommune mandag ettermiddag. Det kommer frem av Elvias strømbruddskart. – Det er kraftig vind som påvirker strømtilførselen, sier Emilie Mejlænder, senior kommunikasjonsrådgiver i Elvia. – Det er ekstra mannskap ute som jobber så mye og så fort de kan med å løse problemet. Sannsynligvis er det trær som har falt over noen av linjene. I Odalen har over 1300 strømkunder mistet strømmen, trolig på grunn av vind.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.53

    Fengsel for Nav-bedrageri

    En mann fra Namdalen er dømt til fem måneder i fengsel for grovt bedrageri av Nav. I halvannet år mottok han drøye 450 000 tusen kroner i dagpenger og opplyste ikke til Nav at han jobbet samtidig. I retten vedgikk tiltalte i 60-årene at han visste at dette var ulovlig, men at han trengte pengene.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.39

    Redningsaksjon i Alta etter ATV-ulykke

    Nødetater og et redningshelikopter har rykket ut etter at en ATV har vært involvert i en ulykke.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.36

    DNB åpner for å selge Holberg: – Ønsker at Holberg fortsatt skal lykkes

    Når DNB kjøper Carnegie, blir de også hovedeier i Holberg Fondsforvaltning. Nå er Holberg i dialog med DNB om egen fremtid.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.35

    Etterforsker mistenkelig dødsfall før innbrudd

    Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall etter at en mann ble funnet død i leiligheten sin i Horten natt til mandag, skriver Gjengangeren. Politiadvokat Vilde Brenne Solli sier til NRK at mannen ble funnet av en kvinne og at det var hun som varslet nødetatene. Solli sier det trolig ikke ligger noe straffbart bak dødsfallet, men opplyser at den avdøde skal obduseres. Etter at politiet hadde gjort seg ferdig i leiligheten ble døren låst og plombert. Bare noen timer senere brøt to menn seg inn i leiligheten. Mennene var fortsatt i leiligheten da politiet kom tilbake og pågrep dem. Politiet tror ikke innbruddet har noen sammenheng med det mistenkelige dødsfallet. Mennene som er i 30- og 40-årene nekter å la seg avhøre av politiet, opplyser Solli. De ble mandag ettermiddag løslatt og er kun siktet for innbruddet i avdødes leilighet. Politiet opplyser at de involverte tilhører det samme miljøet.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.30

    NRK erfarer: Vipers unngår konkurs

    Vipers Kristiansand har kalt inn til et pressetreff klokka 15.30. Etter det NRK erfarer vil klubben her informere om at man unngår konkurs.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.28

    Bekrefter: Vipers melder ikke oppbud likevel

    – Klubben har gjenoppstått, sier Peter Gitmark, styreleder i Vipers – dagen etter at samme mann meldte at Norges beste håndballklubb ville begjære seg konkurs.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.26

    Starter etterforskning etter voldshendelse

    Politiet har iverksatt etterforskning etter en voldshendelse på privat adresse i Rana. En person er pågrepet. Hendelsen skal ikke ha medført alvorlig personskade, ifølge politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.26

    Voldshendelse i Rana

    Politiet har iverksatt etterforskning etter en voldshendelse på privat adresse i Rana. En person er pågrepet. Hendelsen skal ikke ha medført alvorlig personskade, ifølge politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.26

    Nye funn bekrefter: Myklebustskipet var stort

    – Dette er kanskje Norges største vikingskip, sier riksantikvar Hanna Geiran.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.25

    Nye åtte uker i varetekt i Grue-saken

    Den tiltalte mannen i begynnelsen av 30-årene i drapssaken i Grue har fått ytterligere åtte uker i varetekt. Det kommer fram i en kjennelse fra Romerike og Glåmdal tingrett. Aina Sigrun Hynne (75) ble drept 26. januar i år, og ifølge tiltalen ble hun slått gjentatte ganger i hode og ansiktet med en hammer. Påtalemyndigheten mener at mannen er utilregnelig og ikke kan straffes. Derfor går de inn for overføring til tvungent psykisk helsevern. Hovedforhandling i saken blir 16.-19. desember.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.22

    Dømt til ungdomsstraff etter å ha tent på solstudio

    En 17 år gammel gutt er dømt til ett år med ungdomsstraff etter å ha tent på et solstudio i Lyngdal i februar i år. Det skriver Fædrelandsvennen. Retten har lagt til grunn at skadeverket har kostet minst 4 millioner kroner. Gutten erkjente ikke straffskyld i retten, ifølge avisa.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.19

    Knivdrap i Oslo: samtykker til fire ukers varetektsfengsling

    En av de siktede for knivdrapet i Oslo har samtykket til fire ukers varetekt. Det bekrefter forsvarer, Christian Flemmen Johansen, til NRK. Mannen ble nylig frikjent for trusler, men er tidligere dømt for vold og knivbæring. To menn er siktet etter at en mann i 20-årene døde av knivskader lørdag kveld. Politiet etterforsker saken som drap, men har ennå ikke fått kontakt med avdødes pårørende.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.16

    Suksesspodkasten WWWK legges ned

    Den største fotballpodkasten i Skandinavia gir seg. Den siste episoden av When We Were Kings (WWWK) blir publisert i mars.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.12

    Ny CL-kamp for Eskås

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team skal dømme kampen mellom Juventus og Stuttgart i Champions League tirsdag.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.04

    Var driftsproblemer i flere banker

    Det var på grunn av en feil hos underleverandøren Tietoevry.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.59

    Skal offentliggjøre ny direktør

    Kunstsilo i Kristiansand har ansatt ny direktør som skal offentliggjøres i morgen. – Reidar Fuglestads etterfølger er nå på plass, og Kunstsilos nye direktør vil bli presentert for pressen tirsdag 22. oktober klokken 11, står det i en presse-invitasjon. Søknadsfristen til stillingen gikk ut 13. august. Det ble ikke stilt krav til kunstnerisk kompetanse i utlysningen. Mer enn 40 kandidater er vurdert og det har vært både norske og internasjonale søkere. Administrerende direktør Reidar Fuglestad slutter i sin stilling ved nyttår. Styreleder Stein Olav Henrichsen vil lede konferansen, og den nye direktøren vil være til stede for å svare på spørsmål.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.54

    Pumpehus var overtent: Brann slukket

    Politiet fikk kl. 13.11 mandag melding om brann i et pumpehus i Etnedal. Pumpehuset tilhører kommunen. Ifølge politiet har det vært full overtenning, men brannen er nå slukket. Det er ikke skader på mennesker eller andre bygninger, utover det bygget som brant.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.54

    Van Dijk bekrefter kontraktsforhandlinger med Liverpool: – Vi får se

    Liverpool-bautaen Virgil van Dijk (33) bekrefter at han er i samtaler om å forlenge kontrakten sin med klubben.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.50

    Foreslår å legge ned skoler i Skien

    Det foreslås å legge ned barneskolene Melum skole og Bølehøgda skole i Skien. Dette kom fram i budsjettforslaget i Skien for 2025, som kommunedirektør Karin Finnerud la fram for politikerne mandag, skriver Varden. Også Skotfoss skole vurderes å legges ned når mulige boligutbygginger i området er mer avklart. Kommunedirektøren skriver at alle disse vil gi innsparinger i driften i størrelsesorden på mellom 1 million og 3 millioner kroner ved nedleggelse og overflytting av elevene til annen skole, også der det må foretas noe ut- og ombygginger. Rektor på Melum skole Erik Johnsen sier til Varden at han skal sette seg grundig inn i bakgrunnen for forslaget. – Jeg har ikke sittet i gruppa som har kommet fram til dette, og trenger å lese saksframlegget før jeg kommenter veldig mye mer. Det er ingen stor overraskelse, men det er klart det er trist at Melum foreslås lagt ned, sier Johnsen til avisa. I kommunedirektørens forslag kommer det fram at elever på Melum skal overføres til Åfoss skole og at elevene på Bølehøgda skal overføres til Buer skole. Virkningen her kommer først fra høsten 2025.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.44

    Blå Kors i Vennesla inngår avtale med Helse Sør-Øst

    Blå Kors behandling i Vennesla er en av 14 private aktører som får tilbud om avtale med Helse Sør.-Øst innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling. – De nye avtalene vil styrke kvaliteten på rusbehandlingen i Helse Sør-Øst og bidra til et godt og differensiert tilbud i regionen, med en god geografisk spredning, sier Cecilie Skule, avdelingsdirektør for psykisk helsevern og rusbehandling i Helse Sør-Øst RHF i en pressemelding. Blå Kors i Vennesla er den eneste aktøren fra Agder som er tilbudt samarbeid. Avtalene med de private institusjonene har en årlig ramme på om lag 1,3 milliarder kroner.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.44

    NVE tilrår nye krav for fleire vasskraftanlegg

    Noregs vassdrags- og energidirektorat innfører strengare krav for vassdraga Bjerka-Plura, Langvatn og Rauvatn i Rana. Krava er meint for å skape betre forhold for fisk, reindrift og friluftsliv. Det opplyser NVE i ei pressemelding. – Dei tre reguleringsområda grip så sterkt inn i kvarandre at NVE har handsama dei samla i ei innstilling. Dette grepet har gjort at vi kan finne dei beste miljøløysingane i eit stort område og sikre ei heilskapleg forvaltning av både natur- og kraftressursar. Det seier Brit Torill Haugen, fungerande seksjonssjef i NVE. Det er ti vasskraftkonsesjonar som inngår i desse tre vilkårsrevisjonane. NVE foreslår å gjere endringar som vil gjere prosessen enklare, meir moderne, og redusere talet på krav som gjeld for konsesjonane. NVE legg vekt på å redusera reguleringsanleggas påverknad både for fisk, reindrift og friluftsliv. I sidevassdraget Tverråga tiltrer NVE å pålegge eit slepp av vatn som gjer at vassdraget sitt produksjonspotensial for laks og sjøaure blir nært nytta fullt ut. Miljøgevinsten dette vil gi er potensielt veldig stor, medan verknaden for kraftproduksjonen er svært liten, fortel Haugen. Vasskraftutbyggingane rører ved områda til fleire reinbeitedistrikt. Spesielt for eit av distrikta, er den samla belastninga stor. – På grunn av den samla belastninga tilrår vi at Statkraft skal lage ein tiltaksplan saman med dei rørde reinbeitedistrikta. Målet er å sjå om det er mogeleg å gjere vasskraftinngrepa sitt fotavtrykk på reindrifta mindre, seier Haugen. NVE tiltrer også tiltak for friluftslivet: Sprutfossen skal få vatnet tilbake på sumaren for å bli eit tydlegare landskapselement og mål for friluftslivet, uttalar Haugen.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.39

    Eldre i Trondheim skal delta i verdens største folkehelseundersøkelse

    For fem år siden deltok 1700 eldre over 70 år i Trondheim i folkehelseundersøkelsen HUNT4. Nå skal de samme deltakerne følges opp i undersøkelsen Aldring i Trondheim (AiT). – Dette er en viktig undersøkelse fordi den gir oss mer kunnskap om eldres helse. Dette bidrar til at kommunene kan planlegge for fremtidens eldreomsorg på en bedre måte, sier prosjektleder Linda Gjøra i en pressemelding. Formålet med Aldring i Trøndelag er å få data som skal brukes i forskning nasjonalt og internasjonalt. Resultatene skal også brukes i planlegging av helsetjenester i kommunene.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.34

    Held fylkesveg stengd

    Fylkesveg 609 langs Førdefjorden blir halden stengd mellom Heilevang og Hestvika til torsdag morgon. Vegen vart stengd søndag kveld grunna rasfare, og det er vêrprognosane som gjer at vegen framleis blir halden stengd. – Endrar prognosane seg, så kan det vere at vegen opnar tidlegare enn torsdag, seier trafikkoperatør Arne Viken.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.32

    Reagerer etter dødsfall: – Det kommer til å skje igjen

    Marianne Gjelseth (49) vil at loven skal endres etter at faren Øystein (72) ble funnet død i et gjenfrosset hus.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.29

    Anne Margrethe Helgesen får litteraturpris

    Forfatter, lektor og teaterkunstner Anne Margrethe Helgesen fra Nøtterøy tildeles Vestfolds litteraturpris 2024. I sin tildeling har juryen lagt særlig vekt på Helgesen sin biografi over Anne Cath Vestly fra 2023, skriver fylkeskommunen på sine nettsider. Anne Helgesen bor og arbeider i Tønsberg og driver Kattas Figurteater Ensemble. I 2015 ble Helgesen utnevnt til statsstipendiat. Utnevnelsen var den gang begrunnet i hennes innsats for kulturformen figurteater. Prisen vil bli utdelt under Kulturkonferansen i Horten 14. november.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.27

    Nye beskyldninger mot Diddy: Anklages for å ha voldtatt mindreårig jente

    En kvinne hevder hun ble voldtatt av Sean «Diddy» Combs (54) og en annen mannlig kjendis for 24 år siden. En kvinnelig kjendis skal ha sett på.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.23

    Hjerneblødning for Brasils president etter fall i hjemmet

    Et fall i hjemmet førte til en mindre hjerneblødning for Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva (78), som har avlyst reisen til Brics-toppmøtet i Russland.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.22

    Over 1300 uten strøm i Odalen: Vind sannsynligvis årsaken

    Over 1300 av Elvias kunder er uten strøm i Sør-Odal og Nord-Odal. Det viser Elvias strømbruddskart. Emilie Mejlænder, senior kommunikasjonsrådgiver i Elvia, sier at de jobber med å rette opp feilen. – Det er mye vind i området, og mest sannsynlig er det trær som har falt over linjer. Elvia har ekstra mannskap ute og jobber så fort vi kan for å rette opp feilen. De har ikke et klart anslag for hvor lang tid det kan ta å rette opp feilen. I tillegg viser strømbruddskartet at det er brudd i Ringsaker og i Vestre Toten. Strømbruddene er kjent, og mannskap jobber med å lokalisere og rette feilene, ifølge Elvias sider.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.19

    Mistenkelig gjenstand i Fredrikstad: Bombegruppen på stedet

    Politiet undersøker en mistenkelig gjenstand på Østsiden i Fredrikstad. De har fått bistand av politiets bombegruppe. Politiet har evakuert beboere nær stedet. – Vi har evakuert stedet for å ivareta deres sikkerhet. Situasjonen er under kontroll, operasjonsleder Pål Bjelland. De har opprettet nødvendige sperringer. Politiet melder klokken 14.00 at sperringene vil opphøre om cirka 20 minutter. Bombegruppen har sikret gjenstanden og vil om kort tid ta den med seg for nærmere undersøkelse.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.18

    Fredrikstad: Undersøker mistenkelig gjenstand – beboere evakuert

    Politiet undersøker en mistenkelig gjenstand i Fredrikstad.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.17

    Færder dyrest i Vestfold

    Færder er den kommunen i Vestfold det er dyrest å være boligeier i. Det viser tall fra Bokostnadsindeksen til forbrukerorganisasjonen Huseierne. I Færder ligger bokostnadene på 215.191 kroner i 2024. Disse har steget med 11 prosent på ett år. Nest dyrest i 2024 er Tønsberg med bokostnader på 204.422 kroner. Den billigste kommunen i Vestfold er Larvik på 180.937 kroner. Huseiernes bokostnadsindeks inkluderer rentekostnader, kommunale gebyrer, eiendomsskatt, energikostnader, forsikring og vedlikeholdskostnader. På landsbasis øker bokostnadene i gjennomsnitt med 12 prosent i år. Økningen kommer på toppen av oppgangen på 25 prosent i fjor.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.07

    Økt fare fra Putins spioner

    Russisk militær etterretning forsøker å skape kaos i vestlige land. Det skjer både gjennom sabotasjeaksjoner og politiske påvirkningskampanjer. I Norge må vi ta trusselbildet på det største alvor.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.02

    Ett felt stengt på E6 i Sarpsborg

    Høyre felt er stengt på E6 før Eidettunnelen i Sarpsborg i retning Svinesund, på grunn av en stanset personbil. Det skriver Vegtrafikksentralen øst.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.00

    Hurtigbåtavganger innstilt på grunn av dårlig vær

    Rute 800 Trondheim – Brekstad – Kristiansund er innstilt på grunn av været. Reisende henvises til rutebuss og ferge i stedet. Også rute 805 Trondheim – Brekstad er berørt og flere avganger er innstilt.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.54

    Gjør endringer i fergeavgangene

    På grunn av utfordrende vindforhold gjør Torghatten Nord endringer på sambandet Bodø-Moskenes-Værøy-Røst med «MF Værøy». Følgende avganger vil bli fremskyndet i dag: Bodø klokken 12:45 Værøy klokken 15:50 Røst klokken 17:25 Dette var de opprinnelige fergeavgangene: Bodø klokken 16:00 Værøy klokken 19:15 Røst klokken 21:00

  • Mandag 21. oktober kl. 12.54

    Vogntog kjørt av veien

    Et vogntog kjørte av veien på E18 Ørje, retning Askim. Vogntoget er nå berget, og veien er åpen for normal trafikk, skriver Vegtrafikksentralen øst.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.52

    Støre måtte avlyse Haugesund-tur på grunn av uværet

    Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skulle til Haugesund mandag. Men besøket ble avlyst på grunn av uværet.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.50

    Lite oppdrag for brannvesenet i forbindelse med uvêret

    110-sentralen melder om lite aktivitet knytt til uvêret på Vestlandet i dag. Det er meldt om eit par trampolinar som trengde sikring. I Samnanger rykte dei ut på ei plate på eit tak som måtte bli sikra. – Det har vore mindre meldingar enn vi var førebudde på, seier operatør Lars Petter Lorvik. Stormen beveger seg no nordover.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.47

    700 Telia-kunder har redusert dekning i Vågå

    Rundt 700 av Telias kunder i Vågå opplever redusert mobildekning. Det bekrefter informasjonssjef i Telia Norge, Daniel Barhom, til NRK. – Feilen oppstod torsdag 17. oktober kl. 19.00 og skyldes feil på fiber hos vår leverandør. Vår leverandør skal ut på befaring i dag, og vi håper å få rettet feilen så raskt som mulig, skriver Barhom i en e-post. Han opplyser at det skal være dekning utendørs, men at det enkelte steder er veldig dårlig dekning innendørs. Noen steder vil ikke ha dekning innendørs. Telia beklager ulempene det medfører, og anbefaler de som har tilgang til internett via fastnettet å bruke WiFi-tale på mobilen som et alternativ.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.45

    Får penger fra havbruksfondet

    Farsund, Flekkefjord, Lillesand, Lyngdal og Agder fylkeskommune får alle penger fra havbruksfondet. – Vi har hele veien vært tydelige på at vi skal sørge for at lokalsamfunnene langs kysten sitter igjen med mer av gevinsten når de stiller naturressursene sine til disposisjon for oppdrettsnæringa, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Havbruksfondet fordeler kommunal sektors andel av inntektene fra vekst i oppdrettsnæringen og inntekter fra avgiften på produksjon av laks, ørret og regnbueørret. – Nå ser vi med tydelighet at planen virker. I dag kommer pengene tilbake til kystsamfunna istedenfor at store deler blir sendt ut av landet som utbytte, sier Slagsvold Vedum (Sp).

  • Mandag 21. oktober kl. 12.28

    Vi får tro at Recs gull sitter fast i tollen

    Meldingen om en ny utsettelse av Rec Silicons første kommersielle leveranse fra Moses Lake kom lovlig sent.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.19

    – Bemerkelsesverdig at spillerne har klart å prestere

    NISO-sjef Kristoffer Vatshaug kaller det bemerkelsesverdig at spillerne i Vipers har klart å levere topp sportslige resultater i den heftige turbulensen de har stått i over lang tid. Søndag ble det kjent at ledelsen i den norske håndballstorheten ikke ser noen annen mulighet enn å slå seg konkurs. Planen som ble lansert, var å begjære oppbud mandag. Tilbake sto lamslåtte spillere, blant dem stjernemålvaktene Katrine Lunde og Silje Solberg-Østhassel, med en usikker håndballframtid foran seg. Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO), som har et stort antall Vipers-spillere som medlemmer, bistår spillerne i den krevende situasjonen. Leder Kristoffer Vatshaug er varsom med å kritisere Vipers-ledelsen for uføret klubben har havnet i, men sier: – Det er uheldig med så mye uro rundt en klubb av dette formatet. med den situasjonen som har vært, sier han til NTB.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.17

    Bråk på skolebussene: Setter inn miljøarbeider

    Det er fortsatt mye bråk på skolebussene i Råde. Østfold kollektivtrafikk ser alvorlig på situasjonen, fordi sjåførene får problemer med å ivareta sikkerheten på bussene. I forrige uke ble det satt inn vektere, og fra og med i dag blir det satt inn en miljøarbeider på bussen. Det er et samarbeid mellom Råde kommune og Østfold kollektivtrafikk.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.15

    Oppdrettskommuner får rekordsum

    Frøya og Nærøysund er også i år de to kommunene i Norge som får mest penger fra Havbruksfondet. Frøya får litt over 153 millioner kroner, mens Nærøysund får i overkant av 152 millioner. Til sammen deles det ut rundt 4,7 milliarder kroner fra fondet til vertskommunene til oppdrettsselskapene.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.15

    Stiller plassen sin til disposisjon

    Styreleder i Vipers, Peter Gitmark, er tydelig på at han stiller plassen sin til disposisjon dersom det kan hjelpe klubben med å overleve. – Jeg er villig til å gjøre hva som helst for at denne klubben overleve, sier Gitmark til NRK. Mandag morgen ble det kjent at en aksjonærgruppe krever å overta håndballklubben. De ber også de to styrene om å trekke seg. – Det er ingen pris å betale det å tre ut og la andre komme til, sier Gitmark. Klubben har frist til klokken 15 i dag for eventuelt å finne en løsning. Dersom styrene går av vil aksjonærgruppen kalle inn til ekstraordinært årsmøte for å velge nye styrer. Ingen av styremedlemmene NRK har vært i kontakt med ønsker å snakke med pressen eller uttale seg om det er aktuelt for dem å trekke seg. Styremedlem i Vipers Topphåndball AS Thomas Warp Ulriksen skriver følgende i en SMS til NRK: «Alt av dialog går gjennom Peter Gitmark. Heier ellers på alle som vil klubben vel».

  • Mandag 21. oktober kl. 12.10

    Kom med grove trusler

    En person har kommet med grove trusler fra en annen person og politiet har derfor rykket ut til Elvegata i Kristiansand. – Vi har kontroll på antatt gjerningsperson og er i kontakt med den fornærmede part, opplyser politiet. Politiet sier sier de også vil hente inn flere opplysninger om hva som har skjedd.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.10

    Oppretter sak etter grove trusler

    En person har kommet med grove trusler fra en annen person og politiet har derfor rykket ut til Elvegata i Kristiansand. – Vi har kontroll på antatt gjerningsperson og er i kontakt med den fornærmede part, opplyser politiet. Ingen blir pågrepet i saken, men politiet oppretter sak.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.10

    Frykter at Nord-Gaza sultes ut: – Jeg så døden i øynene

    Verdens øyne retter seg mot Nord-Gaza. Sivilbefolkningen er stengt inne av det israelske militæret, ifølge FN.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.02

    Liam Payne (31): Delte ut over 140.000 kroner

    Den avdøde One Direction-stjernen strødde om seg med penger til veldedige saker i ukene før han døde.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.01

    Rekordutbetaling fra Havbruksfondet – Frøya kommune får mest

    Nærmere 4,7 milliarder kroner skal fordeles mellom oppdrettskommuner- og fylkeskommuner fra Havbruksfondet. Frøya og Nærøysund i Trøndelag får mest også i år.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.00

    Rekordstore utbetalingar frå Havbruksfondet til kommunane

    Årets utbetaling frå Havbruksfondet er den største sidan Havbruksfondet blei oppretta i 2015, ifølge regjeringa. Fondet har som føremål å fordele inntekter frå oppdrettsnæringa til kommunar og fylkeskommunar som legg til rette for havbruk. Ein del av kommunane sin del går i år særleg til kommunar som har lagt til rette for oppdrett gjennom å klarere areal i 2023 til 2025. Lurøy, Rødøy, Steigen og Hadsel i Nordland fylke får over 50 millionar kroner kvar inn i kommunekassa. – Det er heilt fantastisk og gjer jo at vi klarar å halde hovudet over vatn. Så det er ein god dag, seier ordførar i Hadsel, Kjell Børge Freiberg (H). – Det betyr eigentleg alt. Hadde vi ikkje hatt desse 50 millionane så tør eg eigentleg ikkje å tenke på korleis ting kunne ha vore. Skulestruktur og alt anna hadde sett annleis ut utan desse laksepengane. Så vi er ufatteleg glade for at vi har ei lokal havbruksnæring som bidreg med det dei gjer. Og dei pengane, blant anna skatt som har vore diskutert siste året, at noko av det hamnar tilbake i eigen kommune er vi kjempeglade for. – Kva vil de bruke desse pengane på? – Vi har ikkje problem i likskap med andre kommunar å bruke pengar, oppgåvene står i kø. Så det treng vi ikkje å bruke så mykje tid på, vi har mange oppgåver vi må få løyst og vi har ei drift i kommunen som har behov for desse pengane. Også ordførar i Steigen, Aase Refsnes (SV), er glad for pengane. – Det er sjølvsagt gledeleg når ein får talet og får brukt det. Det er jo ein svært krevjande økonomisk situasjon i kommune-Noreg no, også i Steigen er det knalltøft og då kjem desse pengane veldig godt med. Vi har dessverre allereie brukt mykje av dette, dette er jo pengar for 2024, så vi har både budsjettert og brukt mykje av desse pengane for å dekke den drifta vi har og behovet vi har for å gi tenester innanfor skule, barnehage eller eldreomsorg. – Utan pengane frå havbruksfondet ville Steigen heilt klart sett annleis ut. Den veksten vi har hatt i befolkning, næringsliv og trivsel i kommunen hadde nok ikkje vore der, seier ho og legg til: – Og det er derfor vi også for tida har kjempa mykje for at vi skal ha inntekter for at vi har lagt til rette og brukt naturen vår for å legge til rette for havbruk. Så dette er noko vi meiner er viktig at vertskommunane blir kompensert for og vi har lukkast godt i den kampen. Gildeskål og Hamarøy får over 40 milionar, mens Bindal, Herøy og Sortland får over 30 millionar kroner. – Lokalsamfunn som legg til rette for bruk av naturressursar skal få noko igjen for det. Derfor er det bra at kystkommunane i Nordland får sin del av havbruksnæringa si store verdiskaping, seier Wilfred Nordlund i Sentepartiet, stortingsrepresentant for Nordland og leiar av næringskomiteen. Totalt er det 1,24 milliardar kroner som går frå Havbruksfondet til Nordland sine kommuner for 2023 og 2024.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.59

    Østfoldbanen: Åpen for trafikk

    Østfoldbanen, mellom Halden og Göteborg er nå åpen. Det opplyser Bane Nor. Det var stengt for togtrafikk på grunn av et tre over sporet.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.56

    Uvær utsetter 1.-divisjonskamp

    1.-divisjonsoppgjøret mellom Åsane og Ranheim blir utsatt med en time grunnet uværet som herjer på Vestlandet.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.55

    NISO-sjefen om Vipers-stjernene: – Rart de har klart å prestere

    NISO-sjef Kristoffer Vatshaug kaller det bemerkelsesverdig at spillerne i Vipers har klart å levere topp sportslige resultater i den heftige turbulensen de har stått i over lang tid.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.54

    Båtbrann utenfor Senja – seks til sykehus

    Seks personer var om bord båten.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.40

    Nær 300 framleis utan straum

    Det er nær 300 kundar i Vestland som framleis er utan straum. BKK melder om 88 kundar. Sogn og Fjordane Energi sitt nettselskap Linja melder om 163 råka, og Sygnir har framleis over 20 kundar utan straum. På det meste har over 2500 kundar vore utan straum i dag.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.38

    Tesla forbereder angivelig produksjon av Model Y med facelift

    Kan minne om den nyeste utgaven av Model 3.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.38

    Fugleinfluensa påvist i Salten

    Tidligere i oktober meldte NRK at det ble hadde blitt påvist fugleinfluensa på Myre i Vesterålen. Nå er det også påvist i Salten. Det melder Avisa Nordland. Veterinærinstituttet melder at det i midten av oktober ble påvist høypatogen fugleinfluensa på en død ørn i Meløy kommune. Sykdommen har også blitt påvist på en måke i Senja og to i Vardø. Høypatogen fugleinfluensa er en av de mest alvorlige formene for fugleinfluensa.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.34

    Har frist til klokken 15

    Vipers Kristiansands styre har frist frem til klokken 15 på å avgjøre om de vil la en gruppe aksjonærer ta over driften av klubben. Gitmark kunngjorde søndag kveld at klubben ville gå konkurs, men mandag morgen krevde en gruppe aksjonærer å ta over klubben og fortsette driften. – Vi som har medvirket til å finansiere opp videre drift, krever nå å få drive klubben videre, sa Morten Jørgensen til NRK.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.27

    Tidligere høyesterettsdommer saksøkt: Skjulte opptak vist for lukkede dører

    Retten besluttet å lukke dørene da fem videoer tatt i skjul av den tidligere høyesterettsdommeren Jens Edvin Skoghøy ble vist.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.13

    Mann døde etter fallulykke i Nittedal

    Mannen døde søndag ettermiddag på sykehus.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.05

    Over 2000 var uten strøm i natt grunnet sterk vind

    I natt var 1500 kunder i Lillehammer berørt av strømbrudd. Dette gjaldt også for 654 kunder i Gausdal, ifølge kommunikasjonsrådgiver i Elvia Cecilie Gregersen. Dette var to uavhengige feil som inntraff rundt kl. 01 i natt, og begge skyldtes den sterke vinden. Alle kunder fikk strømmen tilbake rundt 03.30 natt til mandag. Ellers er det mandag formiddag like før kl. 11 98 kunder på Sjusjøen som er uten strøm. Grunnen er det Elvia antar at er feil på en trafo forårsaket av sterk vind. I tillegg er det en feil som rammer 154 kunder på Gjøvik, men der er årsaken ukjent, opplyser kommunikasjonsrådgiveren. – Vi regner med at dette ikke blir et veldig langvarig strømbrudd. Vi har montører ute som jobber så raskt de kan med å gi alle strømmen tilbake.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.04

    Offshore-trafikk startar opp att i Bergen

    Helikoptertrafikken til og frå oljeplattformene har starta opp att frå Bergen. Dei første helikoptera gjekk i 10.30-tida. Helikoptertrafikken har i morgontimane stått på grunn av den kraftige vinden. Trafikken har førebels ikkje starta opp att frå Florø. – På grunn av vêrforholda (vind/bølgehøgd) må ein rekne noko forseinkingar utover dagen, opplyser Equinor.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.59

    Fylkestinget stemte ned mistillitsforslag

    Under dagens fylkesting fremmet MDG og Rødt i Nordland et mistillitsforslag mot fylkesråd for næring Bjørn Larsen (Frp). Det er første gang på 13 år fylkestinget har stemt over et slik forslag. Partiene mener Larsen har kommet med villedende påstander i forbindelse med en planene om å starte gruvedrift ved Kvitberget i Bodø. I et brev til Direktoratet for mineralforvaltning (DMF) hevdet Larsen at det var mulig med sameksistens mellom reindriften og mineralindustrien. Han refererte til en rapport fra Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio), selv om rapporten ikke konkluderte med det Larsen påsto. Håkon Møller (MDG) fremmet mistillitsforslaget på vegne av MDG og Rødt. – Fylkesråden burde visst at det ikke var riktig. For det andre har fylkesråden med sin uttalelse brutt med fylkeskommunens vedtatte arealpolitikk, som har som mål å sikre både reindrift og annen næringsvirksomhet. Fylkesrådens involvering innebar utvilsomt å sette hensynet til én næring foran behovene til en annen, all den tid sameksistens er umulig. Det sa Møller fra talerstolen og la til at fylkesråden ikke hadde vist noen vilje til å ta selvkritikk. – I sine redegjørelser overfor kontrollutvalget i Nordland fylkeskommune fastholder fylkesråden at han er optimistisk med tanke på sameksistens i næringslivet. Flere av representantene som var oppe på talerstolen under fylkestinget mente grunnlaget for å fremme mistillit var meget svak. – At fylkesråden velger å være optimistisk med tanke på muligheten for å komme til enighet, er ikke grunnlag nok til at jeg som fylkesrådsleder har mistillit til råden. Det sa fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik (Sp) under fylkestinget mandag. Fire representanter stemte for mistillitsforslaget, mens flertallet stemte imot.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.59

    Mann døde i fallulykke i Nittedal

    En mann i 80-årene falt flere meter ned fra et stup ved Romstjern i Nordmarka i Nittedal søndag ettermiddag. Mannen ble fløyet til sykehus med luftambulanse, men døde senere av skadene. Dagbladet får nå bekreftet av Øst politidistrikt at mannens pårørende er varslet. – Avdøde blir sendt til obduksjon, sier politiadvokat Behreng Mirzaei til avisen. Politiet har gjennomført undersøkelser på åstedet. De har også avhørt vitner. De mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt. – Det ser ut til å være en tragisk ulykke, men vi får se hva obduksjon viser om dødsårsak, sier Mirzaei til Dagbladet.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.58

    Statsminister Jonas Gahr Støre må avlyse besøk på grunn av været

    Statsminister Jonas Gahr Støre skulle vært i Suldal i dag for å besøke Ulla-Førre-anlegget som er Nord-Europas største kraftanlegg. Anlegget er i år 50 år. Men været satte en stopper for turen hvor blant annet en helikoptertur over Blåsjø var en del av programmet. Også besøket i Haugesund ble avlyst fordi Støre skal være i Stavanger mandag kveld. – Dersom ferja over Boknafjorden hadde blitt innstilt eller forsinket, ville statsministerens program også i Stavanger blitt avlyst, dermed drar han direkte dit, sier Andreas Bondevik, rådgiver ved Statsministerens kontor til Haugesunds avis. Støre skulle blant annet til Haugaland videregående skole for å snakke med politi, skole og konfliktråd om ungdomskriminalitet.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.56

    Anker ikke frikjennelsen

    Frifinnelsen av fire venninner som var tiltalt for voldtekt mot en femte venninne på en fest i Agder for to år siden blir ikke anket. Det bekrefter Åshild Schmidt, som er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen. – Det blir ingen anke fra påtalemyndigheten og ingen anke fra meg som bistandsadvokat. Saken anes som avsluttet, sier Schmidt til NRK. Under rettssaken fant ikke påtalemyndigheten det bevist at voldtekten var forsettlig. Den fornærmede kvinnen ble utsatt for gruppepress, men ikke voldtekt, mente retten.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.54

    For mye bruk av vanedannende medisiner

    Bruken av vanedannende medisiner er høy i Vestfold og Telemark sammenlignet med andre fylker. Det opplyser Statsforvalteren i Vestfold og Telemark som skal gjøre flere tiltak for å sikre forsvarlig utskriving av slike medisiner. Dette gjelder noen typer sovemedisiner, angstdempende medisiner og sterke smertestillende medisiner. Det er sjelden faglig riktig å gi langvarig behandling med disse medisinene. I tillegg har medisinene flere uønskede bivirkninger, opplyser fylkeslegen.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.53

    Håndballforbundet skal vurdere endringer etter Vipers-krisen: – Tar en fot i bakken

    Håndballpresident Kåre Geir Lio forteller at forbundet vil se på om det må gjøres endringer med det økonomiske regelverket etter Vipers Kristiansands sjokkmelding.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.53

    Mann siktet etter at kvinne ble funnet død i Drangedal

    En kvinne i 50-årene ble funnet død i et skogholt lørdag.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.53

    Tromsø: Savnet person identifisert

    I fjor ble det funnet levninger, nå er de identifisert som franske Ronan Hyacinthe (52).

  • Mandag 21. oktober kl. 10.51

    Mann siktet etter at kvinne ble funnet død i Drangedal

    En mann i 40-årene er siktet etter at en kvinne ble funnet død i Drangedal lørdag ettermiddag. Mannen er siktet for å ha etterlatt kvinnen i hjelpeløs tilstand. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i dag.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.50

    Fremstilles for varetektsfengsling etter knivdrap i Oslo

    De to siktede vil fremstilles i Oslo tingrett i løpet av dagen, bekrefter politiadvokat Anne Marie Hustad, i en pressemelding. En av de siktede ble avhørt søndag, og politiet ønsker å få avhørt den andre så fort det lar seg gjøre. Politiet har fortsatt ikke fått kontakt med pårørende til avdøde. – Det er fremdeles tidlig i etterforskningen, og politiet ønsker ikke å kommentere detaljer som kan påvirke den videre etterforskningen, skriver Hustad.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.49

    Frp mangler handlekraft mot krim

    Når Fremskrittspartiet har vært i posisjon til det, har de ikke gjort det som er nødvendig for å stanse framveksten av ungdomskriminalitet. Nå legger de frem utkast til nytt partiprogram og ber oss om å tro på dem – igjen.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.46

    Omkom etter togpåkjørsel

    En person omkom etter å ha blitt kjørt på av toget ved Sem i Tønsberg mandag morgen. De pårørende er varslet. Hendelsen etterforskes, opplyser politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.46

    Ferje tilbake i rute

    Fergesambandet Leirvåg-Sløvåg på fylkesveg 57 er tilbake i drift. Det opplyser Vegtrafikksentralen vest. Sambandet var ein periode stengd grunna dårleg vêr.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.43

    Båtfolk overraska av dårleg vêr

    Hovudredningssentralen i Sør-Noreg har siste døgnet måtte rykkje ut til fire båtar som er blitt overraska av dårleg vêr. Dei oppmodar no alle som skal ut i båt, om å vurdere vêr og risko før dei legg ut. – Det er absolutt ein risiko å ferdast no, seier redningsleiar Oddgeir Andersen. Det er varsla mykje vind og svært kraftige vindkast i ytre strok nord for Sognefjorden, til og med Sunnmøre. Dei kraftigaste vindkasta har målt over 41 m/s. – Men det bles og godt, på gult nivå, inne i fjordane og i store delar av Vestlandet, Innlandet, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag. I desse områda må folk vere mest observante, seier han.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.42

    Gassalarm på Gløshaugen

    En automatisk gassalarm har gått ved NTNU sine lokale på Gløshaugen i Trondheim. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.39

    SAS legg ned to ruter til London

    SAS legg ned direkterutene frå Bergen og Stavanger til London. Det melder flysmart24.no. Årsaka er låg interesse. Ruta frå Bergen er allereie lagt ned, og den siste ruta frå Stavanger går på fredag. Pressesjef i SAS, Øystein Schmidt, seier dei skal ivareta dei som allereie har bestilt billettar, og sikre at dei får bestilt nye reiser.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.36

    Østfoldbanen: Halden-Göteborg stengt

    Det er stengt for togtrafikk mellom Halden og Göteborg på grunn av et tre over sporet. Det opplyser Bane Nor. De kommer med ny oppdatering klokken 12.00.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.35

    Kvinne hentet ut fra adresse – etterforsker mulig kidnapping

    Politiet på Fosen etterforsker en mulig kidnapping etter å ha hentet ut en kvinne i 30-årene fra et hus natt til mandag. – Politiet fikk en bekymringsmelding om at en dame på en adresse sannsynligvis var der mot sin vilje, sier Hallgeir Stjern, politistasjonssjef ved Fosen politistasjonsdistrikt. Mannen som holdt kvinnen i huset, er kjent for politiet fra før. Kvinnen framsto ikke skadet da politiet kom til stedet. Det var Fosna-Folket som omtalte saken først.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.35

    Fosna-Folket: Kvinne hentet ut fra mulig kidnapping

    Politiet på Fosen etterforsker en mulig kidnapping etter å ha hentet ut en kvinne i 30-årene fra et hus natt til mandag. – Politiet finner kvinnen og tar henne med ut av huset. Det er mistanke om at hun har tilhold der mot sin vilje, sier Hallgeir Stjern, politistasjonssjef ved Fosen politistasjonsdistrikt, til Fosna-Folket. Mannen som holdt kvinnen i huset, er kjent for politiet fra før. Kvinnen framsto ikke skadet da politiet kom til stedet.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.29

    Vil ha «pakkeforløp» i utvinning av sjeldne metaller

    Det er behov for raskere saksbehandling for å utvinne kritiske og sjeldne mineraler. Det mener fylkesleder Thorleif Fluer Vikre i Telemark Fremskrittsparti. Fensfeltet i Nome har Europas største forekomst av sjeldne jordartsmetaller, som brukes i vindturbiner og mobiltelefoner blant annet. Vikre vil ha et «pakkeforløp» for mineral utvinning slik de har i helsevesenet for alvorlige sykdomsforløp. Vi kan ikke vente 10–15 år før myndighetene har innvilget en søknad på å starte gruvedrift, mener han.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.28

    – Siste sjanse til å redde villaksen

    Loga sámegillii Den dramatiske situasjonen for villaksen står på dagsorden når Norske Lakseelver og Berlevåg Jeger- og Fiskerforening torsdag denne uken samler elveforvaltere, forskere, forvaltning og politikere til fagdag i Tromsø. – Den norske villaksen er i katastrofalt fall. Om vi ikke handler nå, vil våre barn og barnebarn aldri kunne oppleve denne fantastiske fisken, advarer Pål Mugaas, kommunikasjonsansvarlig i Norske Lakseelver. Han opplyser at erfaringene fra i sommer er den hittil sterkeste påminnelsen om utfordringene for villaksbestanden. – Det haster med å samle de som har interesse av saken for å få en oversikt over problemene og ikke minst finne løsninger. Villaksbestanden er under voldsomt press fra lakselus og sykdommer, fra rømt oppdrettslaks og ikke minst den invaderende pukkellaksen, sier Mugaas.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.28

    Målte vindkast på over 41 m/s

    Meteorologane har ute oransje og gult farevarsel om kraftige vindkast på Vestlandet. Vinden er venta å auke noko på utover føremiddagen, og vil vere på sitt sterkaste dei neste timane rundt Stad. Dei sterkaste vindkasta til no er ifølgje meteorologane målt på Kvamsfjellet i Sunnfjord kommune, med over 41 m/s. Seinare skal lågtrykket flytte seg vidare nordaustover.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.27

    Tyverier fra flere biler i Elverum

    I løpet av natta har det vært tyverier fra tre biler i Elverum. Det melder Innlandet politidistrikt. Alle de tre bilene er varebiler, og brukes av håndtverkere. Det er stjålet verktøy fra alle bilene, og to av de fornærmede opplyser at det er borte verktøy for over 30 000 kroner. Politiet skal gjøre videre undersøkelser.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.27

    Undersøker arbeidsulykke i Larvik

    En person er sendt til sykehus etter en arbeidsulykke på Heggdal i Larvik. Personen har skadet en finger, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Politiet har gjort undersøkelser på stedet. Arbeidstilsynet er varslet om ulykken.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.27

    Fleire anløp går ut for Hurtigbåten

    Norled melder at fleire anløp på rutene Sogn, Nordfjord og Flåm går ut grunna dårleg vêr. Det er anløp til Lavik og Skjerehamn som går ut. Det er også meld om forseinkingar utover dagen grunna uvêret.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.27

    DNB-aksjonær: – Synes ikke prisen er forskrekkende høy

    DNB gjør kjempeoppkjøp i Sverige. Forvalter mener det hadde blitt vanskelig for banken å gjøre noe lignende i Norge.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.21

    Personkonflikter i klubben

    Styreleder i Vipers, Peter Gitmark, seier at planen fortsatt er å gå i skifteretten mandag for å melde oppbud. – Styrets klare flertall kom på den tydelige konklusjonen i går at det ikke er mulig med videre drift. Nøyaktig tidspunkt må vi komme tilbake til. Det er mye informasjon som skal leveres, sier han. Da Gitmark tok over som styreleder i mars fikk han raskt erfare at det var store personkonflikter i klubben. – Det var tydelig at det var personkonflikter. At det var folk på innsiden og på utsiden. Et gammelt uvennskap, forteller han. Etter det NRK kjenner til er det personer i Vipers-styrene som ikke ønsker at Jørgensen skal inn i klubben. – Jeg har vært veldig tydelig på at jeg ikke bryr meg om hva som har skjedd. Jeg vil ikke være en del av det. Jeg vil være en brobygger og har hatt god og nær kontakt med Morten Jørgensen helt siden jeg ble valgt, sier han. – Han har også denne gangen vært villig til å gå inn med et betydelig beløp, sier Gitmark. – Så er det slik at vi ikke hadde informasjon om at aksjonærer er villige til å ta over i går. Er det reelt slik at at styret kan trekke seg og andre tar over og sikrer videre drift. Vi må vurdere hva dette har å si og kan ikke hoppe rett på en konklusjon basert på et møte i går, sier han.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.16

    Traktor sperrer påkjøring til E18 i Larvik

    En liten traktor har stanset og sperrer påkjøringen til E18 ved Farriseidet i Larvik. En bergingsbil er på vei til stedet, opplyser politiet til Østlands-Posten.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.15

    Busspassasjer knekte nese til bussjåfør - en mann pågrepet

    Politiet har pågrepet en mann i 40-årene mistenkt for å ha utøvd vold og knekt nesen til en bussjåfør i Klepp. Mannen blir kjørt til arresten og vil bli avhørt, melder politiet. En busspassasjer slo til en bussjåfør i Klepp i dag tidlig fordi han ikke skal ha vært enig i at bussen skulle vente på et tog. Bussjåføren fikk knekt nesen. Politiet har avhørt vitner og sikret seg video fra stedet. Bussjåføren ble kjørt til legevakten etter hendelsen.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.15

    Vipers-profil: – Ingenting hadde gjort oss mer glade

    Mangeårig Vipers-profil Marta Tomac er glad for at det blir gjort et siste forsøk på å redde klubben. – Det er ingenting som hadde gjort oss mer glade enn om vi har en arbeidsplass å gå til i morgen. Men vi forholder oss til informasjonen vi har fått fra Peter, og det er at klubben, dessverre, er konkurs, sier hun til NRK. – Nå vil vi bruke de neste dagene på å finne ut av hva fremtiden vil bringe, sier hun. Tomac forteller om tøffe timer etter at budskapet om Vipers-konkurs kom sent søndag kveld. – I går kveld og i natt har vært tøff. Det har vært en ekstrem berg og dalbane av følelser. Mest av alt tristhet, men også en stolthet av å ha fått være en del av Vipers-historien med de fantastiske menneskene i og rundt klubben, sier hun.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.11

    Klassequizen: 5 poeng til Lødingen skole

    Fire kategorier, tre spørsmål i hver kategori og tolv mulige poeng. En ny mandag betyr ei ny uke med Klassequizen i Nordland, og den starter vi på Lødingen skole i Lødingen. Skolens representanter er Harald Leon Sommerseth, Hedda Klæboe og Mariell Tveit Nås. ???? Hør Lødingen skole på NRK P1 ???? Se full poengoversikt

  • Mandag 21. oktober kl. 10.11

    Solveig Gulbrandsen slutter som fotballekspert i TV 2

    Den tidligere landslagsspilleren går over i ny jobb på Olympiatoppen.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.09

    Vipers-styreleder lanserer snuoperasjon: – To alternativer

    Peter Gitmark forteller at det fortsatt er en mulighet for å berge Vipers.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.07

    Over 2000 utan straum

    Fleire kundar er utan straum i Vestland. Ifølgje BKK si oversikt har dei nær 800 kundar som ikkje har straum. Sogn og Fjordane Energi sitt nettselskap Linja melder om vel 1.500 råka kundar på øyar utanfor Florø og Askvoll. I tillegg har Sygnir eit straumbrot som råkar vel 20 kundar i Aurland.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.07

    Over 2500 utan straum

    Fleire kundar er utan straum i Vestland. BKK skriv på sine nettsider at det blir jobba med feilretting.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.06

    Mistenkt for ruskjøring i Kragerø

    En mann i 30-årene blir anmeldt for ruskjøring og kjøring uten gyldig førerkort i Kragerø. Mannen ble stanset i en kontroll i Kragerøveien. Bilen er avskiltet på grunn av manglende omregistrering, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.04

    – Akkurat nå ser det litt tungt ut

    – Jeg syens det er veldig kjedelig. Jeg har fulgt Vipers i veldig mange år og var på kampen på lørdag, så jeg syns det er utrolig kjedelig. Det sier Miriam Karlsen til NRK mandag morgen. Hun er blant dem som kanskje har sett Vipers spille sin siste kamp, og frykter for fremtiden til topphånballlen på Sørlandet. – Det er jo lov å håpe. Vi har jo sett andre klubber komme seg igjen. For eksempel er jo Larvik på vei opp igjen. Så man kan ikke miste helt troa.