Nyheter:

  • Lørdag 19. oktober kl. 23.58

    Supporterbråk i Trondheim – store politistyrker på stedet

    Fotballsupportere fra Rosenborg og Brann barket lørdag kveld sammen i Trondheim. Politiet måtte bruke gass for å spre supportere.

  • Lørdag 19. oktober kl. 23.46

    Store politistyrker i Trondheim etter supporterbråk

    Politiet er massivt til stede etter flere pågående konfrontasjoner mellom fotballsupportere fra RBK og Brann i Midtbyen i Trondheim lørdag kveld. Politiet har brukt gass for å forhindre voldsutøvelse og holde supportergrupperingene fra hverandre. – Dette er ikke akseptabel oppførsel fra supportene, opplyser politiet. Søndag ettermiddag spiller Rosenborg hjemme mot Brann på Lerkendal klokken 14.30 søndag.

  • Lørdag 19. oktober kl. 23.42

    Sterke reaksjoner etter Uniteds Ferguson-sparking: – En skam

    «En skam», «fornærmende» og «de forstår ikke fotball» – Manchester Uniteds eiere får gjennomgå etter å ha sagt opp klubbens aller største legende.

  • Lørdag 19. oktober kl. 23.41

    Hund bet tjenesteperson etter utforkjøring

    Politiet rykket ut etter melding om en utforkjøring i Røros lørdag kveld. Fører av bilen hadde kjørt seg fast, og fremstod beruset. En tjenesteperson ble bitt av bilførerens hund. Bilføreren forsøkte å utøve vold mot både melder og politiet på stedet. Politiet har kontroll på både bilfører og hund. Hunden blir tatt vare på, melder operasjonsleder Roger Mogstad i Trøndelag politidistrikt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 23.03

    Siste tweet fra politiet på Twitter

    Etter 13 år logger politiet av Twitter for godt. Eksemplene på humoren de har brukt for å nå publikum, er mange.

  • Lørdag 19. oktober kl. 22.54

    Kylian Mbappé tilbake med scoring

    Den franske superstjernen lot ikke de alvorlige anklagene påvirke prestasjonene på banen mot Celta Vigo.

  • Lørdag 19. oktober kl. 22.18

    Farlige føderåd spres på TikTok

    Feilinformasjon spres i sosiale medier. Influencere påstår det er bra å føde uten helsepersonell.

  • Lørdag 19. oktober kl. 21.53

    Mol og Sørum til semifinale i Brasil

    Anders Mol og Christian Sørum kjemper om en ny tittel på verdenstouren i sandvolleyball.

  • Lørdag 19. oktober kl. 21.51

    Ber om felles løft mot rotter i Arendal

    Kommuneoverlege i Arendal er bekymret over det han kaller en oppblomstring av rotter i Sentrum av byen, spesielt på Tyholmen. Han forteller at det finnes tusenvis av rotter i sentrum. Det skriver Agderposten. – Jeg anbefaler at man går sammen i kampen mot rottene, kontakter et skadedyrfirma, og gjør en koordinert jobb. Det er det beste, sier han til avisen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 21.46

    Regn og oppholdsvær søndag

    Søndagens vær for Agder byr på regn først på dagen, fra om formiddagen for det meste oppholdsvær. Mot kvelden regn igjen. Sørlig bris, på kysten frisk bris som øker til liten kuling, om kvelden periodevis stiv kuling, skriver Meteorologisk institutt i sitt værvarsel for fylket.

  • Lørdag 19. oktober kl. 21.34

    Voldshendelse i Stjørdal

    Det skal ha vært en voldshendelse på en privat adresse i Stjørdal. Politiet er på stedet. En kvinne i 40-årene og en mann i 50-årene er utsatt for vold og blir kjørt til legevakta, melder politiet. Det er ukjent hvor hardt skadd de to er.

  • Lørdag 19. oktober kl. 21.27

    Fest ute av kontroll i Sem

    Politiet er i Sem sentrum etter melding om en fest som er ute av kontroll. Politiet er på stedet med flere ressurser. Det er mange ungdommer i drift i området, og det jobbes med å avklare hva som har skjedd.

  • Lørdag 19. oktober kl. 21.13

    Ishockey: Storhamar vant mot Stavanger Oilers

    Storhamar bet godt fra seg da de tok imot Stavanger Oilers på hjemme-is lørdag. Kampen mot Oilers endte med 4-2 til hjemmelaget. Dermed tok Storhamar, som ligger på tredjeplass i tabellen, viktige poeng mot Oilers på andreplass.

  • Lørdag 19. oktober kl. 21.04

    Nordea-topp holder døren åpen for flere oppkjøp

    Nordea overtar nå rundt 280.000 Danske Bank-kunder etter oppkjøpet. Nordea-topp Snorre Storset tror det kan komme flere transaksjoner etter fusjonsbølgen i Bank-Norge.

  • Lørdag 19. oktober kl. 21.04

    Lillehammer tapte mot gjestene på isen

    Lillehammer Elite måtte se seg slått da Vålerenga Elite kom på besøk lørdag. Gjestene stakk av med tre mål de to første omgangene, før Lillehammer klarte å sikre seg ett mål i tredje. Kampen endte 3-1 til Vålerenga.

  • Lørdag 19. oktober kl. 21.04

    Ishockey: Tap for hjemmelaget Lillehammer

    Lillehammer Elite måtte se seg slått da Vålerenga Elite kom på besøk lørdag. Gjestene stakk av med tre mål de to første omgangene, før Lillehammer klarte å sikre seg ett mål i tredje. Kampen endte 3-1 til Vålerenga.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.51

    Melding om skuddlignende lyder

    Det ble meldt om smell eller skuddlignende lyder i Lindesnes lørdag kveld. – Vi har ikke identifisert verken konkret adresse eller hva disse smellene har sin opprinnelse i, skriver politiet i en oppdatering. Politiet er ferdige på stedet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.35

    Max Verstappen vant endelig - økte i VM-sammendraget

    Lando Norris (24) må innse at Max Verstappen (26) er tilbake som vinner.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.33

    Gitmark: – Det er en enestående kamp

    Styreleder Peter Gitmark beskriver kampen mellom Vipers og Buducnost i Mesterligaen som enestående. I et fullsatt Aquarama ble Buducnost slått hele 32–23. – Dette er en kjempesøknad for videre drift, sier han til NRK. Tirsdag sa Gitmark at klubbens trengte 25 millioner for å unngå konkurs. Klubbens fremtid blir avgjort på et styremøte søndag kveld.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.32

    Internasjonal drone-base på Andøya eller i Bodø?

    Allerede i april gikk regjeringen hardt ut å sa at Norge skal satse på langtrekkende droner, og at Andøya skal huse basen for dette arbeidet. Nå vurderer Nato å etablere en base for overvåkingsdroner i Nord-Europa, skriver Teknisk ukeblad. Forsvarets forum melder videre at Norge er svært aktuell for en slik base. Det er to årsaker til det, ifølge Forsker og historiker ved Luftkrigsskolen, Ole Jørgen Maaø: For det første ligger Norge i nordområdene, et viktig område for Nato. Ved å legge en base til Norge, vil man spare inn en del tid i ren transport. I tillegg vil en slik base sende strategiske signaler om tilstedeværelse i nord. Maaø mener det står mellom tre alternativer for en slik base. – Hvis ikke Bodø er et reelt alternativ, så er Andøya det tydeligste alternativet. Det bør legges et stykke nord om det skal gi noe mening. Eventuelt kan Evenes være et alternativ, men der er det store plassutfordringer, sier han til Forsvarets forum. Maaø tror en avgjørelse vil komme i løpet av et år eller to.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.32

    Mann tatt for ruskjøring

    En mann i 50-årene er anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og kjøring i påvirket tilstand, melder politiet. Mannen kjørte en MC som nå er beslaglagt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.30

    Ran i Kristiansand - truet til å overføre penger

    En mindreårig har blitt ranet på Lund i Kristiansand Fornærmede ble verbalt truet til å gjennomføre en transaksjon, skriver politiet. – Det er ikke snakk om et større pengebeløp, sier Ronny Aateigen Andersen. Politiet har ikke kommet i kontakt med noen mistenkt. – Vi har innhentet opplysninger og det gjøres videre undersøkelser.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.30

    Ran i Kristiansand

    En mindreårig har blitt ranet på Lund i Kristiansand Fornærmede ble verbalt truet til å gjennomføre en transaksjon, skriver politiet. – Det er ikke snakk om et større pengebeløp, sier Ronny Aateigen Andersen. Politiet har ikke kommet i kontakt med noen mistenkt. – Vi har innhentet opplysninger og det gjøres videre undersøkelser.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.25

    Arsenal-mareritt – rødt kort og første tap på et halvt år

    Med ti mann stoppet Arsenals 16 kamper lange rekke uten tap.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.19

    Bjørn angrep Teodor (11)

    Teodor fikk seg litt av en opplevelse på sin første jakttur, da en bjørn raste ut av hiet bare tre meter fra ham.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.18

    Håndball: Elverum slo Bergen

    Lørdag møtte håndballherrene fra Elverum Bergen Håndball i Haukelandshallen. Nesten 2000 tilskuere fikk med seg at gjestene gikk seirende ut av kampen med 29 mål mot hjemmelagets 25. Elverum topper eliteserien med 14 poeng etter syv spilte kamper, mens Drammen og Kolstad ligger på henholdsvis andre- og tredjeplass med 10 poeng.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.02

    Funn av død kvinne i Drangedal

    Politiet rykket ut lørdag ettermiddag i forbindelse med funn av en død person i Drangedal. Den døde er en kvinne i 50-årene. Undersøkelser på stedet gjør at politiet etterforsker saken videre som et mistenkelig dødsfall. Vedkommende ble funnet utendørs, og politiet er i gang med innledende undersøkelser for å avklare omstendigheter rundt dødsfallet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 20.02

    Funn av død person i Telemark

    Politiet rykket ut lørdag ettermiddag i forbindelse med funn av en død person i Telemark. Vedkommende er funnet utendørs, og politiet er i gang med innledende undersøkelser for å avklare omstendigheter rundt dødsfallet. Undersøkelser på stedet gjør at politiet etterforsker saken videre som et mistenkelig dødsfall.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.58

    Netanyahu beskylder Iran for å prøve å drepe ham: – En stor feil

    Israels statsminister Benjamin Netanyahu beskylder Iran for å ha forsøkt å drepe ham og kona da huset deres var mål for et Hizbollah-angrep.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.55

    Fullt kok på tribunen da Glimt tapte to poeng: – Fantastisk ramme

    (Tromsø-Bodø/Glimt 0–0) Det var full fyr før «hatoppgjøret» på Romssa Arena, men på banen tente det aldri helt til.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.47

    Rykket ut etter melding om brann i trehusbebyggelse i Bergen

    Brannvesenet rykket ut med store ressurser etter melding om brann på et kjøkken i Sandviken i Bergen. – Tett trehusbebyggelse, så brannvesenet var rask fremme. Røyk i ventilator, men ikke åpne flammer, sier vaktkommandør i 110-sentralen Jostein Steinshaug Hauge til NRK. Branntilløpet er nå slukket.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.46

    Solberg-Østhassel: – Har vært en tøff uke

    Vipers-keeper Silje Margaretha Solberg-Østhassel sier det er viktig at håndballklubben klarte å vinne mot Buducnost i Mesterligaen. – Det har vært en tøff uke, og selv om vi er profesjonelle har det til tider vært vanskelig å finne fokus i vanskelige perioder, sier hun til NRK. Hun sier at alle spillerne håper at klubben består. – Det betyr utrolig mye, og vi krysser fingrene for at dette går, sier hun. Klubben er avhengig av å lykkes med å samle inn opp mot 25 millioner kroner i løpet av denne uken. Fremtiden skal avgjøres på et styremøte søndag kveld. Spiller Marta Tomac sier hun er stolt over hva klubben leverte i dag. – Jeg er stolt over klubben, og jeg håper ikke dette blir det siste, sier hun.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.42

    Bolig overtent i Ringsaker

    Brannvesenet rykket ut for å slukke en overtent enebolig i Stavsjø i Ringsaker. – Det skal ikke være noen personer i huset, sier Erik Sørhagen, vaktleder i 110 Innlandet. Brannen ble meldt inn i halv åtte-tiden, ifølge politiet. I åtte-tiden melder politiet at det ikke er noen spredningsfare, og at alle beboerne er gjort rede for.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.29

    Utsolgt da Vipers vant i Champions League – kan ha vært klubbens siste kamp

    (Vipers-Buducnost 32-23) Søndag klokken 20.00 skal Vipers-styret avgjøre klubbens fremtid.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.28

    Konkurstruet Vipers vant i Mesterligaen

    Håndballaget Vipers Kristiansand vant 32-23 hjemme mot Buducnost i Mesterligaen. Klubben er avhengig av å lykkes med å samle inn opp mot 25 millioner kroner i løpet av denne uken. Fremtiden skal avgjøres på et styremøte søndag kveld. Om klubben ikke klarer å samle inn nok penger kan dette være den siste kampen Vipers spiller.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.26

    Ole Ivars: Lover å løfte taket i Spektrum

    Etter 60 år og 37 album er det duket for den aller siste konserten til Ole Ivars. Vel 5000 fra inn- og utland var samlet i Oslo Spektrum for å hylle hele Norges danseband og deres aller siste konsert. Med seg på scenen har Ole Ivars kringkastingsorkestret KORK - noe bassist og låtskriver William Kristoffersen avslører til NRK de hadde drømt om å spille med i mange år. Bandet som startet i Hamar i 1964 har siden 1990-tallet vært Norges mest populære danseband. – Vi er vant til mye allsang, og her er det ti ganger så mye folk. Taket kommer til å løfte seg her i Spektrum på allsangen på den siste låten, lovet han før konsertstart.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.26

    Funn av død person i Drangedal – etterforskes som mistenkelig

    Avdøde er en kvinne i 50-årene.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.22

    Zayn Malik utsetter turné

    Tidligere One Direction-medlem Zayn Malik utsetter turné etter Liam Paynes dødsfall.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.17

    «Hundefløyter»: Slik kommuniserer ytre høyre

    Bruken av «Stem Frp» hevdes å bli brukt som «hundefløyte» i sosiale medier for å skjule rasistiske budskap. Her er noen flere begreper og uttrykk som brukes som kodespråk.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.10

    Voldshendelse i Sandefjord

    Politiet er på Hvaltorvet kjøpesenter i Sandefjord etter melding om slåsskamp. Da politiet ankom var alle løpt fra stedet. Det er gjort flere etterforskingsskritt på stedet, og politiet etterforsker saken videre. En ung mann i midten av tenårene har status som fornærmet i saken. Foresatte er varslet og ivaretar sønnen videre.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.55

    Mistenkt for å ha kjørt ruset

    Lørdag kveld stanset politiet en mc-fører i Nedre Langgate i Tønsberg. Mannen i 30-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Motorsykkelen er meldt stjålet, og var i tillegg påsatt uriktige kjennetegn. Politiet har sikret nødvendige prøver.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.51

    To menn varetektsfengslet - siktet for grov frihetsberøvelse

    En mann i begynnelsen av 20-årene og en mann i midten av 30-årene er fengslet for grov frihetsberøvelse, viser to ferske kjennelser fra Oslo tingrett. Ifølge kjennelsen er det flere personer involvert i saken, som politiet ikke har kontroll på. Politiet ønsker ikke å kommentere kjennelsene, mens begge mennenes forsvarere opplyser at de ikke erkjenner straffskyld. Den yngste av mennene varetektsfengsles i 4 uker, mens den eldste mener tingretten kan løslates om to uker. I kjennelsen står det at retten mener politiet på to uker kan undersøke om mannen faktisk er involvert, noe han nekter å være. Det vises til at det er utført fotokonfrontasjon, for andre siktede i saken, men ikke for han.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.50

    Politiet fant person med stikkskader i Oslo sentrum

    Nødetatene er i Storgata etter at politiet kom over en person med stikkskader. – Tilstanden til fornærmede er alvorlig. Ut over det har vi ikke detaljer på skadeomfang pr. nå, opplyser operasjonsleder Eirik Sannes. Personen får helsebehandling. - Politiet søker etter to personer som var involvert i hendelsen. Ingen er foreløpig pågrepet, opplyser Sannes. Politiet har flere patruljer på stedet. Klokken 18.48 opplyste politiet at Storgata er stengt for all trafikk, og Ruter er varslet. Like etter klokken 19.00 opplyser de at gaten er åpen igjen for kollektivtrafikk. NRK oppdaterer.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.50

    Politiet fant person med stikkskader i Oslo sentrum:- Ingen pågrepet

    Nødetatene rykket til Storgata etter at politiet kom over en person med stikkskader. Politiet ble varslet om hendelsen klokken rundt 18.30 lørdag kveld. – Vi søker fortsatt etter to gjerningspersoner, fortsetter med tekniske og taktiske etterforskningsskritt, blant annet gjennomgang av elektroniske spor, opplyser Krimleder Thomas Pedersen Enger. Politiet har gjort beslag av et stikkvåpen som kan knyttes til hendelsen. – Det er ingen ting som tyder på at det er noen fare for allmennheten, men at dette er en uoverensstemmelse mellom personer i et gitt miljø, sier Enger. Tilstanden til offeret ble først omtalt som alvorlig, men politiets innsatsleder Tonje Brandru opplyser at mannen er kritisk skadd og kjørt til sykehus. Politiet har ikke mannens identitet og jobber med å bringe det på det rene. Mannen er mellom 20 og 30-årene og får helsebehandling. – Vi jobber med å både komme i kontakt med vitner, innhente video og gjøre andre undersøkelser som gjør at vi et klarer bilde av det som har skjedd, sier Tonje Brandru til NRK. – Det er mye overvåkingskameraer i området, så vi håper noe av det er dekket, men om selve hendelsen er på video, det vet vi ikke, sier hun. Klokken 18.48 opplyste politiet at Storgata er stengt for all trafikk, og Ruter er varslet. Like etter klokken 19.00 opplyser de at gaten er åpen igjen for kollektivtrafikk.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.49

    Mann kritisk skadet etter knivstikking i Oslo

    Politiet søker etter to personer.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.49

    Trafikkulykke i Arendal

    Det er meldt om en frontkollisjon i på Strømsbu i Arendal mellom to biler. Det er mindre skader på bilene, og ingen kom i skade i ulykken, skriver politiet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.47

    Redningsaksjon i Trøndelag avsluttet

    Etter et større søk ble hverken vannscooter eller person funnet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.44

    Redningsaksjon i Skaun

    En vannscooter uten fører er sett i sjøen i Skaun. Hovedredningssentralen starter redningsaksjon. Nødetater, redningshelikopter, luftambulansen og redningsskøyta er satt på oppdraget. Politiet oppdaterer med at luftambulansen er i søk og at vannscooteren er observert noen hundre meter fra land.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.39

    Vipers leder til pause

    Vipers Kristiansand leder 15–14 hjemme mot Buducnost i Mesterligaen lørdag kveld. Hele ti ulike spillere har scoret for Vipers. Klubben er avhengig av å lykkes med å samle inn opp mot 25 millioner kroner i løpet av denne uken. Fremtiden skal avgjøres på et styremøte søndag kveld.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.34

    Politiet: Bil har kjørt inn i autovern på Ring 3

    Det har vært et trafikkuhell lørdag kveld, melder Oslo-politiet. En bil har kjørt inn i autovernet i høyre fil på Ring 3 etter Storo, i retning Sinsen. Ifølge politiet er det ikke personskade. Bergingsbil er rekvirert.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.25

    Buss evakuert etter røykutvikling

    En buss i Sandviken i Bergen ble lørdag ettermiddag evakuert etter røykutvikling. Det bekrefter Brannvesenet til NRK. – Vi rykket ut, men fant raskt ut at det var snakk om kjøleveskelekkasje, så det var ingen dramatikk, opplyser vaktkommandør i 110-sentralen Jostein Steinsland Hauge. Fredrik Lynge satt på bussen, som var på vei til Åsane da han plutselig så tykk, hvit røyk komme fra bakenden på kjøretøyet. – Folk ombord begynte å bli ganske bekymret, og like før vi kom til busstoppet i Sandviken ble vi bedt om å gå ut, forteller han.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.21

    Strømbrudd i Tønsberg

    Mange husstander i Tønsberg er lørdag ettermiddag rammet av strømbrudd, skriver Tønsbergs Blad. Det er i hovedsak områdene Presterød, Gauterød, Brekke, Vollen og Slagentangen som er rammet av strømbruddet. Nettselskapet Lede skriver at strømmen trolig er tilbake innen klokken 19.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.17

    Notodden spilte uavgjort

    Notodden FK klarte å holde tabelltoer Jerv til uavgjort og målløst i lørdagens 2. divisjonskamp, skriver Varden. Foran siste serierunde har NFK trygg plass med sine 31 poeng, men det skiller henholdsvis ett og tre til Fløy-Flekkerøy og Viking II, som også kjemper om å unngå 12.-plassen – som vil bety nedrykk. NFK har hjemmekamp mot tabellsyver Vard Haugesund i siste runde, mens Fløy møter nedrykksklare Ørn i Horten. Viking II har hjemmekamp mot Branns rekruttlag.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.16

    Sveits-utflytter ber Norge om hjelp

    Milliardær Rune Syversen frykter IT-selskapet Crayon må legge ned i Ukraina. Han etterlyser hjelp fra norske myndigheter.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.59

    Sandefjord med kjempeskrell mot Molde – vant 1-0 etter praktangrep

    Molde stanget og stanget, men det var Sandefjord som i stedet tok en viktig 1-0-seier i bunnstriden i Eliteserien. Vinnermålet kom etter 65 minutter da et utsøkt Sandefjord-angrep endte med at Loris Mettler scoret. Det sørget for ellevill Sandefjord-jubel og tre poeng. Sandefjord har tre poeng ned til Odd på direkte nedrykk, men Odd har én kamp mindre spilt. Lørdagens triumf var Sandefjords første siden 25. august.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.59

    Kreative linjer nedleggingstruet: – Synes det er veldig trist

    Renate Reinsve (36) har gått der. Hun ble skuespiller. Ingelin Trelease Eidheim (18) går der. Hun vil bli skuespiller. Og er lynforbannet på at dans og drama-linjen i Lier er foreslått nedlagt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.59

    Ungguttene reddet United fra nytt mareritt – raste etter «urettferdig» avgjørelse

    Den hardt pressede Manchester United-sjefen Erik ten Hag advarer likevel mot å legge for mye i Uniteds etterlengtede seier.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.53

    Sandefjord sjokkerte Molde – gavepakke til Brann

    Sandefjord har tatt seks poeng mot Molde i 2024 – og seieren lørdag er en gavepakke til Brann i kampen om Champions League-spill.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.49

    Tiltalt for å ha bedt ChatGPT lage seksualisert bilde av barn

    En mann som er tiltalt for besittelse av overgrepsmateriale, skal ifølge tiltalen ha bedt KI-motoren ChatGPT lage et seksualisert bilde av et barn. Mannen i 60-årene er tiltalt for besittelse av til sammen 19 bilder og 14 videoer som viser seksuelle overgrep mot barn, eller som seksualiserer barn, skriver Hamar Arbeiderblad. Ifølge tiltalen lastet mannen opp og delte bilder eller videoer på meldingstjenesten Kik, eller han var i besittelse av disse på mobiltelefonen sin. I april ba han ifølge tiltalen KI-tjenesten ChatGPT om å «Make picture of nude 12 year old girl» – lage et bilde av en naken 12-årig jente. ChatGPT hjalp imidlertid ikke til og svarte at den ikke tillater denne type innhold. Rettssaken er berammet i Hamar tingrett i desember. Mannens forsvarer Rune Myhre Nilsen sier til avisen at han ikke har noen kommentar til saken. (©NTB)

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.48

    To personer anmeldt etter at flyplassen ble evakuert

    To personer er politianmeldt etter at Bodø lufthavn måtte evakueres fredag ettermiddag, skriver Avisa Nordland. Flyplassen ble evakuert etter at de to tvang seg gjennom dørene som leder ut til ankomsthallen for å komme seg til gaten. – De hadde gått ut, og så skulle de inn igjen. Og da var de for sene, sier flyplassjef Øystein Madsen til avisa. Ifølge AN fikk de to ikke bli med flyet de skulle med, og blir altså politianmeldt i tillegg.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.37

    Norges yngste stortingskandidat nominert i Vestland

    Frøya Skjold Sjursæther (18) ble lørdag valgt til førsteplassen på Miljøpartiet De Grønne Hordaland sin stortingsliste. Det opplyser partilaget selv i en pressemelding. Med seg på toppen av listen får hun med seg Andreas Breivik Ormevik (29), Suzanne Michelle Rødseth (38), Katrine Berg Nødtvedt (34) og Tor Østvik Petersen (18).

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.37

    Møte med reindriftsnæringen om vindkraft

    Onsdag bestemte kommunestyret i Hattfjelldal seg for å gå videre med planene om å etablere vindkraftanlegg i kommunen. Både Statkraft Energi og Nordic Wind ønsker å bygge slike anlegg i tre fjellområder nært riksgrensen. Til Helgelendingen sier kommunedirektør Asbjørn Engum at aktørene nå skal i møter med reindriftsnæringa. Dette skal skje i forkant av et oppstartsmøte, der partene blant annet skal bli enige om hva den kommende konsekvensutredningen skal inneholde.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.32

    Sandefjord i ledelsen

    Sadefjord har gått opp i ledelsen 1-0 mot Molde i bortekampen på Aker stadion i eliteserien i fotball for herrer. Loris Mettler scorte Sandefjords mål etter 65 spilte minutter.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.32

    Jernfjelltunnelen stengt grunnet bilberging

    E39 Jernfjelltunnelen er stengt grunnet bilbering. Det melder Vegtrafikksentralen Vest. Det er ikke kjent når tunnelen vil åpne for trafikk igjen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.32

    Jernfjelltunnelen åpen igjen etter bilberging

    E39 Jernfjelltunnelen var i en periode stengt grunnet bilbering. I en oppdatering 17.37 melder Vegtrafikksentralen Vest at tunnelen er åpen for ferdsel igjen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.31

    Mann brøt seg inn i Vitensenteret

    Politiet har innbrakt en mann som har brutt seg inn i Vitensenteret i Trondheim. Mannen i 30-årene har tatt seg inn via taket, melder politiet. Han ble oppdaget av ansatt ved Vitensenteret som varslet politiet, opplyser operasjonsleder, Kirsten Bergstrøm.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.25

    Nok en person varetektsfengslet etter narko-aksjon

    Kvinnen som torsdag ble besluttet løslatt av tingretten, er varetektsfengslet likevel, skriver Agderposten. – Hun syns ikke noe om det. Hun vil jo helst ikke sitte i varetekt, sier kvinnens forsvarer Samuel Bjørnson til avisen. Denne uken gjennomførte politiet en stor aksjon mot et mistenkt kriminelt nettverk i Agder. Politiet mener de er en del av et stort kriminelt nettverk, og har siktet dem for grov narkotikakriminalitet. NRK har vært i kontakt med flere av forsvarerne, som sier at deres klienter nekter straffskyld.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.24

    Brann til Champions League-kvalik

    Brann vant 3-1 over lørdagens kamp mot Lyn, og sikrer seg dermed både en 2. plass i Toppserien og kvalik til Champions League i neste sesong. Det var Anna Aashjem, Marthine Østenstad og Rakel Engesvik som sto for målene.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.17

    Botheim-mål i Malmös poengtap – må vente på ligatittelen

    Fire nordmenn spilte fra start, og Erik Botheim scoret da Malmö og Västerås spilte 1-1 i svensk toppfotball. Malmö er snublende nær sin 24. serietittel.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.12

    Marit Vea vant Venstre-kamp

    Marit Vea vant kampen mot Ola Elvestuen, om tredjeplassen på Oslo Venstres liste for stortingsvalget til neste år.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.05

    Rykket ut til mulig branntilløp på HVL

    Nødetatene rykket ut etter melding om branntilløp i et datarom på Høgskolen på Vestlandet (HVL). En person skal ha fått i seg røyk. Evakuering pågår. Det er uvisst hvor mange som befinner seg i bygget. I en oppdatering 17.08 opplyser politiet at det ikke er tegn til brann på stedet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.05

    HVL evakuert etter melding om branntilløp

    Høgskulen på Vestlandet (HVL) ble lørdag evakuert etter melding om branntilløp i et datarom. En person skal ha fått i seg røyk. I en oppdatering 17.08 opplyser politiet at det ikke er tegn til brann på stedet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.05

    Evakuerer HVL etter melding om branntilløp

    Det pågår evakuering på Høgskulen på Vestlandet (HVL) etter melding om branntilløp i et datarom. En person skal ha fått i seg røyk. Det er uvisst hvor mange som befinner seg i bygget. I en oppdatering 17.08 opplyser politiet at det ikke er tegn til brann på stedet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.04

    Slik starter Glimt mot Tromsø

    Jostein Gundersen er tilbake i startelleveren når Glimt møter midtstopperens tidligere klubb og erkerival Tromsø lørdag. Glimt-trener Kjetil Knutsen har tatt ut følgende mannskap til avspark klokken 18.00: Nikita Haikin - Fredrik Sjøvold, Odin Bjørtuft, Jostein Gundersen, Fredrik André Bjørkan - Håkon Evjen, Patrick Berg, Philip Zinckernagel - Isak Määttä, Kasper Høgh, Jens Petter Hauge. To andre tidligere Tromsø-spillere, Runar Espejord og August Mikkelsen, starter på benken. Du kan følge kampen her.

  • Lørdag 19. oktober kl. 17.02

    Mangler fortsatt bøssebærere

    Over 260 bøssebærere har meldt seg på til å gå dugnad på søndag i Larvik, men fortsatt er det noen områder som ikke har full dekning, skriver Østlandsposten. Områdene det er snakk om er Larvik sentrum, Ra, Tjølling, Nanset (nesten fullt), Verningen, Svarstad og Kvelde. – Vi er i en situasjon der vi trenger flere frivillige for å sikre at vi når ut til så mange som mulig, sier aksjonsleder og varaordfører Gina Johnsen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.56

    Uavgjort til pause

    I en kamp i herrenes eliteserie i fotball er det foreløpig uavgjort mellom Molde og Sandefjord på Aker stadion. Lagene går til pause på stillingen 0-0, men det er på ingen måte en kamp som bærer preg av at det er topp mot bunn.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.53

    Bilfører anmeldt: – Hadde narkotika og kniv i lommen

    Det var tips fra publikum som gjorde at politiet i Øst politidistrikt stanset en bil på Jessheim lørdag ettermiddag. – Fører slo ut på narkotiske stoffer. Han hadde narkotika og kniv i lommen, skriver operasjonsleder Ronny Mangseth i en pressemelding. Mannen er fremstilt for prøvetaking på legevakt og blir anmeldt for forholdene. Førerkortet er beslaglagt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.49

    Brann på henger i Snillfjord

    Det har tatt fyr i en luftkompressor som sto på en henger i Snillfjord. Melder inn til nødetatene har slukket brannen selv med brannslukningsapparat, opplyser politiet. Vedkommende har inhalert røyk. Nødetater er på vei til stedet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.45

    Hærverk på badstue

    For andre gang er det gjort hærverk på badstuen på Ulefoss gjestebrygge. Det skriver Kanalen. Vidar Høgli som er badstumester og styremedlem i Ulefoss Bryggepark drift, fortviler over det gjentatte hærverket. – Jeg skjønner ikke poenget med å rive ned noen knagger vi har for at folk skal henge fra seg klær i skiftehjørnet. Det er så unødvendig og man skulle ikke tro det gav noen glede. Tidligere i år ble også kabelen til døren klippet over og det medførte store kostnader.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.44

    Marit Vea vant Venstre-kamp

    Marit Kristine Vea (38) vant kampen om tredjeplassen på stortingsvalglista på Oslo Venstres nominasjonsmøte lørdag ettermiddag. Sittende stortingsrepresentant og tidligere klima- og miljøminister Ola Elvestuen (57) ble dermed vraket. Partileder Guri Melby og stortingsrepresentant Grunde Kreken Almeland er enstemmig valgt på de to øverste plassene. - Jeg er stolt og glad over at Oslo Venstre i dag har valgt meg som sin toppkandidat til Stortingsvalget neste år. Jeg er svært motivert for den lange valgkampen vi nå er i gang med, for dette landet trenger en ny regjering. Det skal jeg brukte det neste året til å bidra til at vi får, sier Melby i en pressemelding. Nominasjonskomiteen foreslo Oslos miljø- og samferdselsbyråd Marit Vea på tredje, men hun ble utfordret av Ola Elvestuen. Vea fikk 81 stemmer på nominasjonsmøtet, mens 73 ville ha Elvestuen. Venstre har tre representanter fra Oslo i dag: Melby, Elvestuen og Almeland. Almeland sitter på såkalt utjevningsmandat, og tredjeplassen regnes som kampplass ved stortingsvalget neste år.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.32

    Rosenborg tapte mot Stabæk

    Stabæk forlenget Rosenborgs marerittperiode i Toppserien med 3-1-seier på hjemmebane lørdag. Rosenborg hadde mest ball, men det uten å skape de helt store sjansene. Sødahl kom etter hvert inn og gjorde livet litt vanskeligere for Stabæk-forsvaret, og etter 78 minutter fant hun innbytterkollega Rogde til høyre som sendte inn en redusering. Reduseringen kom derimot for sent, og Stabæk kunne kontrollere inn seieren.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.32

    Til finalen i Det Norske Måltid

    Hvasser hvit asparges fra Brødrene Freberg i Stokke og syrnet melk fra Hagvoll gård i Sannidal er begge i finalen i den 16 utgaven av Det Norske Måltid. Aspargesen fra Vestfold er i finalen i kategorien Årets grønne, mens melken fra Telemark er i kategorien Årets meieriprodukt. Vinneren i hver kategori kåres i Stavanger 25. april neste år.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.28

    Melding om utforkjøring i Hægebostad

    Det er meldt om at en bil med to personer har kjørt ut av veien i Hægebostad. Skadeomfanget er uavklart, skriver politiet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.28

    Utforkjøring i Hægebostad

    Det er meldt om at en bil med to personer har kjørt ut av veien i Hægebostad. Skadeomfanget er uavklart, skriver politiet. – De er ute av bilen og vi er i ferd å komme i kontakt med dem, sier operasjonsleder Ronny Aateigen Andersen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.23

    Trafikkulykke i Siljan

    Politiet har rykket ut til Heivannsveien i Siljan etter melding om en trafikkulykke. Det er snakk om en påkjørsel bakfra med to biler involvert. Trafikken flyter fint forbi skadestedet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.21

    Rykket ut til røykutvikling fra vaskemaskin

    Brannvesen og politi rykket ut til en adresse i Sogndal, etter melding om mulig branntilløp i et kollektiv. – Tidlig konstatert at det ikke var flammer. Røykutvikling fra vaskemaskin, skriver operasjonsleder i politiet Frode Kolltveit. To personer er blitt eksponert for røyk, men oppsøker selv eventuell legevakt. Klokken 16.36 har nødetatene avsluttet på stedet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.16

    18-åring på topp i Hordaland MDG

    18 år gamle Frøya Skjold Sjursæther ble lørdag valgt til førsteplassen på Miljøpartiet De Grønnes stortingsliste.

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.16

    Tror rentekuttet kan bli utsatt: – Det er kronen som dikterer showet

    «Alle» venter på rentekutt i mars neste år, men det kan la vente på seg, ifølge økonomer

  • Lørdag 19. oktober kl. 16.15

    Narve Gilje Nordås ble norgesmester

    Narve Gilje Nordås dro fra like før mål, og tok seieren på Hytteplanmila for fjerde gang på rad på tiden 28,24. – Det er klart det smaker godt. Det er med litt bismak, for du håper alltid å løpe fortere, sier Nordås til NRK. Etter tre strake seire på det ti kilometer lange løpet, var Nordås favoritt før lørdagens konkurranse. I det som var den 20. utgaven av Hytteplanmila i Hole, hadde den for første gang status som NM. Før start hadde han håpet på en tid på 27-tallet. Hans personlige rekord i løypene i Hole er 27.58 fra i fjor. Svenske Suldan Hassan ble nummer to i løpet, fire sekunder bak Nordås. Nordås' treningspartner Per Svela ble nummer tre ytterligere fire sekunder bak Hassan. Karoline Bjerkeli Grøvdal vant kvinneklassen suverent.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.58

    E134 åpen igjen

    E134 mellom Edland og Åmot er åpnet over Klevastul bru vest for Vinje. Her var det planlagt å holde stengt frem til klokken 18 i dag, men arbeidet med å legge ny bru over den gamle var ferdig to timer før. Dermed er E134 åpen igjen på strekninga. Lenger øst er det fremdeles omkjøring på grunn av Landsverk bru som er stengt mellom Seljord og Notodden ut måneden.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.48

    Ingen tegn til kaldere vær

    Det varme været fortsetter å bre seg over landet vårt, skriver TV2. Nå i helgen holder temperaturene langs kysten seg fortsatt rundt 15 grader. Ingenting tyder på at mildværet vil endre seg. Årsaken til mildværet er at det er mye lavtrykk i havet vest for Norge. Dette lavtrykket trekker med seg varm luft fra sørlige strøk. – Vi ser ingen ende på dette ennå. Det blir mer fukt og mildvær i flere uker framover i hvert fall, sier Olav Erikstad, vakthavende meteorolog i StormGeo.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.44

    Tottenham-revansj – vendte til storseier i hett derby mot West Ham

    Tottenham-trener Ange Postecoglou kalte 2-3-tapet for Brighton sist runde for sitt verste tap i klubben. Lørdag fikk «Spurs» revansj med 4-1-seier mot West Ham.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.36

    Dame anmeldt for å ha kjørt ruspåvirket

    En dame i 50-årene i Verdal er innbrakt til legevakta for bevissikring, melder politiet. Hun er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand og blir anmeldt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.32

    Tyverier fra båtmotorer i Moss

    En rekke båteiere har fått frastjålet deler av båtmotoren fra båter i opplag på Betongen båthavn i Moss, som eies av Moss motorbåtforening. Tyvene har demontert undervannshuset på mellom fem og ti utenbordsmotorer og kappet av ledninger for å få dem med seg. Tyveriet har trolig skjedd i løpet av den siste uka.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.30

    Overgrepssiktet mann fengslet i fire uker

    Lørdag ble en mann i 60-årene som er siktet for flere seksuelle overgrep mot barn fengslet i fire uker. Det melder både BT og BA. Mannen, som er bosatt i utlandet erkjenner ifølge BT ikke straffskyld. Det skal være to fornærmede i saken, på mellom 14 og 16 år. NRK har forsøkt å komme i kontakt med politiet og mannens forsvarer, foreløpig uten hell.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.25

    Dro makrellstørje på 390 kilo

    For under en måned siden dro fiskerne en makrellstørje på 250 kilo. Fredag knuste de sin egen rekord.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.19

    Seier for Fløy og poengdeling for Jerv

    2.-divisjonslagene Fløy vant sin fotballkamp mot Arendal 1–0 lørdag ettermiddag. Jerv spilte uavgjort 0–0 mot Notodden. Fløy ligger på en foreløpig 11. plass, mens Arendal er på en 8. plass. Jerv ligger på 2. plass, og har fortsatt mulighet til å rykke opp til 1. divisjon.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.12

    Melding om trafikkulykke mellom bil og sparkesykkel

    Det er meldt om en trafikkulykke i Kristiansand mellom en bil og en sparkesykkel. Sparkesyklist er kjørt legevakt av ambulanse og skadeomfanget er uavklart, skriver politiet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.11

    Sakna mann funnen død

    Ein mann som har vore sakna i Sunnfjord er funnen død, opplyser politiet. Mannen i 70-åra som har vore sakna sidan slutten av september, er laurdag funnen død i Førde, på sørsida av Viefjellet. Pårørande er varsla. Det vart sett i gang fleire leiteaksjonar, og mange frivillige meldte seg då mannen først blei meldt sakna frå Førde sentralsjukehus 26. september. – Dei pårørande er svært takksam for all innsats som er gjort for å finne mannen, seier politiet. Det var Norske Redningshunder Sogn og Fjordane som gjorde funnet, når dei var ute og gjorde søk på eige initiativ.

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.04

    Skeid nærmer seg opprykk – kvinnelig trener kan bli historisk

    Skeid knuste Follo 6-0 og er én seier unna opprykk til 1. divisjon. Vilde Mollestad Rislaa kan bli første kvinnelige trener i nest øverste nivå på herresiden. Oslo-laget kunne sikre opprykk lørdag med seier over Follo samt tap for tabelltoer Tromsdalen. Skeid hadde få problemer med å vinne egen kamp, men ettersom Tromsdalen vant 1-0 borte mot Eidsvold Turn, lever spenningen fram til siste runde. Skeid ligger ett poeng foran Tromsdalen og vil garantere opprykk med seier. Ved poenglikhet rykker Oslo-klubben opp med bedre målforskjell. I siste og avgjørende kamp skal Skeid spille borte mot Ull/Kisa. Tromsdalen spiller hjemme mot Stjørdals/Blink. 31 år gamle Rislaa fikk treneransvaret i Skeid i november i fjor og ble første kvinnelige trener for Skeids herrelag. Det gjorde henne til andre kvinne noensinne som har trent et herrelag i 2. divisjon. Renate Blindheim var den første, som Sotra-trener i 2020. Rykker Skeid opp, vil Rislaa historisk i 1. divisjon. Ingen klubb har hatt en kvinnelig trener på så høyt nivå på herresiden før. (NTB)

  • Lørdag 19. oktober kl. 15.01

    PST koblet inn i skoledebatten

    Administrasjonen i Innlandet fylkeskommune har tett kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste, ifølge fylkesordfører Thomas Breen (Ap). Uttalelsen falt til Hamar Arbeiderblad, og kom som følge av det Breen sier er hets overfor fylkespolitikere i forbindelse med debatten om skolenedleggelsene. – Det er i utgangspunktet ikke så dramatisk. Vi har et kontinuerlig samarbeid med politiet og PST. Det har vi hatt i mange år og går generelt på sikkerhet og at vi bruker politiet for å få råd i en del sammenhenger, sier Endre Hjelseth, sikkerhets- og beredskapssjef i fylkeskommunen til HA. Han sier videre at det ikke nødvendigvis er snakk om trusler overfor politikerne. – Straffeloven tar opp flere andre felt som sjikane, hatefulle ytringer og plagsom atferd. Hva ville du gjort dersom du for eksempel hadde blitt oppringt 500 ganger i løpet av en natt, sier han til avisa.

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.59

    Kvinnelig trener fra Birkeland kan bli historisk - Skeid nærmer seg opprykk etter storseier

    Fotballaget Skeid knuste Follo 6-0 og er én seier unna opprykk til 1. divisjon. Vilde Rislaa fra Birkeland kan bli første kvinnelige trener i nest øverste nivå på herresiden. Oslo-laget kunne sikre opprykk lørdag med seier over Follo samt tap for tabelltoer Tromsdalen. Skeid hadde få problemer med å vinne egen kamp, men ettersom Tromsdalen vant 1-0 borte mot Eidsvold Turn, lever spenningen fram til siste runde. Skeid ligger ett poeng foran Tromsdalen og vil garantere opprykk med seier. Ved poenglikhet rykker Oslo-klubben opp med bedre målforskjell. I siste og avgjørende kamp skal Skeid spille borte mot Ull/Kisa. Tromsdalen spiller hjemme mot Stjørdals/Blink. 31 år gamle Vilde Mollestad Rislaa fikk treneransvaret i Skeid i november i fjor og ble første kvinnelige trener for Skeids herrelag. Det gjorde henne til andre kvinne noensinne som har trent et herrelag i 2. divisjon. Renate Blindheim var den første, som Sotra-trener i 2020. Rykker Skeid opp, vil Rislaa historisk i 1. divisjon. Ingen klubb har hatt en kvinnelig trener på så høyt nivå på herresiden før. (©NTB)

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.57

    Delt om topplasseringen i Aust-Agder Høyre

    Nominasjonskomiteen i Høyre har innstilt Haagen Severin Nilson Poppe på topp av deres valgliste for Aust-Agder. Tre av komiteens åtte medlemmer tok dissens, og ønsker Torunn Høyum-Eriksen, tidligere Ostad, som toppkandidat. – Det blir dermed opp til nominasjonsmøtet å avgjøre hvem som skal være toppkandidat på listen, Høyum-Eriksen er sekundært innstilt på 2. plass, skriver Høyre i en pressemelding. Høyre holder nominasjonsmøte den 23. november.

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.57

    Vilde Rislaa (31) kan skrive historie: Styrer Skeid mot 1. divisjon

    (Skeid-Follo 6–0, Eidsvold Turn-Tromsdalen 0–1) Skeid-spiss Jesper Fiksdal fikset lørdag tre nye poeng med hattrick mot Follo. Oslo-laget leder ligaen før siste serierunde.

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.51

    Bruken av innleid personell ved sykehusene synker kraftig

    Det har blitt færre innleide sykepleiere og leger ved sykehusene. Men kommunene bruker fortsatt milliarder på vikarbyråene.

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.50

    Rekorddyrt smør – Tine har 7000 tonn på lager

    Tonnevis på lager, men smør har økt tre ganger så mye i pris som andre varer

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.44

    Jon Helgheim på topp hos Buskerud Frp

    Først ble han vraket. Men nå er det klart: Jon Helgheim får førsteplassen på Frps stortingsliste i Buskerud.

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.41

    Bekrefta: Castro forlengjer med Brann

    Dagen før Brann og Rosenborg møtast på Lerkendal, kjem Brann med ein gåve til supporterane. Laurdag bekreftar klubben på X at Niklas Castro forlengjer avtalen til 2027. Castro og Brann blei einige berre to og ein halv månad før hans opphavlege kontrakt gjekk ut. Kantspelaren har seks mål og sju målgivande pasningar i årets Eliteserien.

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.32

    Nordås og Grøvdal ble norgesmestere i gateløp

    Narve Gilje Nordås kunne juble for sin fjerde strake seier på Hytteplanmila. Det gjorde ham samtidig til norgesmester på 10 kilometer gateløp.

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.18

    Sjåfør sovnet på E6

    En mann i 50-årene fra Oslo har erkjent å ha sovnet under kjøring på E6. Han kjørte i ettermiddag inn i et skilt og deretter av veien ved Åsgårdkrysset ved Missingmyr. Han skal ikke være skadet, men anmeldes for forholdet og har fått førerkortene beslaglagt, opplyser politiet. Veien er nå ryddet og åpnet igjen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.14

    Sjåfør sovnet bak rattet på E6. Politiet anmelder

    En mann i 50-årene blir anmeldt av politiet etter å ha erkjent at han sovnet under kjøring. Mens mannen satt bak rattet kjørte bilen ned et skilt, for så å kjøre av veien på E6 i retning Oslo. Det skriver Oslo-politiet, som meldte om hendelsen i 14-tiden lørdag. Sjåføren fremstår uskadd. – Trafikken går forbi i ett felt. Bilberging er på stedet, skriver operasjonsleder Atle Vesttorp. Mannens førerkort blir beslaglagt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 14.11

    DT: Mjøndalen anker potensielt skjebnesvangert poengtrekk

    Mjøndalen har konkludert med at de anker det ene minuspoenget de er ilagt som følge av bruk av en ikke spillerberettiget spiller.

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.53

    Liam Paynes siste ønske for sønnen Bear

    One Direction-stjernen hadde før sin død lagt planer for å trygge sønnens fremtid.

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.53

    – Hver dag jekker vi ungdom ut av kriminalitet

    – De fleste som vokser opp i Oslo lever ikke i den kriminelle verdenen. Men for dem som gjør det, er hver dag en kamp, sier politioverbetjent Olav Verpe.

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.35

    Ulykke mellom bilist og syklist

    Det har vært en trafikkulykke mellom en bilist og en syklist i Ensjøveien, melder Oslo-politiet like etter klokka 13.30 lørdag. Syklisten har smerter i rygg og skuldre, og blir ivaretatt av en ambulanse på stedet. Ulykken skal ikke påvirke trafikken, ifølge politiet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.35

    Syklist til sykehus etter ulykke

    Det har vært en trafikkulykke mellom en bilist og en syklist i Ensjøveien, melder Oslo-politiet like etter klokka 13.30 lørdag. Syklisten har smerter i rygg og skuldre, og blir ivaretatt av en ambulanse på stedet. I en oppdatering melder politiet om at syklisten blir kjørt til sykehus for ytterligere undersøkelser. Ulykken påvirket ikke trafikken i området, ifølge politiet. Bilisten får førerkortet sitt beslaglagt av politiet, som sier at vedkommende «trolig har brutt vikeplikten».

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.29

    Trafikkuhell på E6

    Det har vært et trafikkuhell på E6 nordgående ved Åsgårdkrysset/Missingmyr. Høyre felt stengt i retning mot Oslo. Nødetatene er på stedet, melder Vegtrafikksentralen øst.

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.24

    Brann i personbil i Florø

    Kl. 13.05 fekk brannvesenet melding om brann i ein personbil i Florø i Kinn kommune. Ti minuttar seinare kunne brannvesenet melde at brannen var sløkt, melder 110 Vest til NRK. Det er ikkje meldt om noko personskade knytt til brannen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.18

    Agenter jakter på Vipers-spillere

    – Det er en rekke agenter som har kontakt med spillere nærmest i håp om at klubben skal gå over ende, sier styreleder i Vipers Kristiansand Peter Gitmark. Han understreker at det ikke er aktuelt å selge spillere for å spe på klubbens økonomi. Klubben har frist til søndagens styremøte for å finne de resterende tre millionene som skal til for å redde klubben.

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.17

    Sendt ut gult farevarsel - nå kommer høststormen

    Det er varslet mye nedbør og vind på Vestland og Sunnmøre i starten av neste uke.

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.07

    Farevarsel for kraftige vindkast

    Det er sendt ut gult farevarsel på lokalt kraftige vindkast for ytre strøk av Vestland og Sunnmøre på mandag. Da vil det blåse liten til full storm fra sørvest, og det ventes vindkast på 30–33 m/s. Det anbefales å sikre løse gjenstander og unngå ferdsel på utsatte steder. Vinden vil avta mandag ettermiddag.

  • Lørdag 19. oktober kl. 13.00

    Alvorlig skadd etter trafikkulykke

    En person er fraktet med ambulanse til Gjøvik sykehus etter en kollisjon mellom to biler i Østre Toten tidlig lørdag ettermiddag. Ifølge politiet er personen alvorlig skadd. Den andre involverte sendes til legevakt for sjekk. Politiet foretar avhør av vitner og de involverte. Begge de to involverte bilene måtte berges. Veien er nå åpen igjen etter ulykken.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.59

    Eldre mann alvorlig skadet i bilulykke

    Bilføreren ble fraktet til Gjøvik med ambulanse etter en kollisjonsulykke i Toten.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.56

    Skader på bedrift i Flekkefjord

    En bedrift i Flekkefjord sentrum melder om at det har blitt utført skade på bedriftsbygget i løpet av natten. Det har blitt satt fyr på papp som var plassert opp etter en murvegg, og det er gjort skade på to vinduer.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.52

    Forsker om skoledebatten: – Går relativt bra med de som bor på hybel

    Professor i pedagogikk Thomas Nordahl ved Høgskolen i Innlandet sier det finnes lite forskning på hvordan det går med ungdom som flytter på hybel i forbindelse med skolegang. – Hvis vi knytter det direkte til sammenhengen mellom det å bo på hybel og skolegang, videregående opplæring, så viser den statistikken at det går relativt bra med de som bor på hybel. De fullfører og består videregående opplæring i like stor grad som de som bor hjemme. Sånn sett viser statistikken at dette er rimelig bra, men forskning på det, for å forklare det, det har vi litt lite av, fortalte Nordahl da han lørdag gjestet Ukeslutt på P1. Nordahl sier det å bo på hybel kan bidra positivt inn i læringen til videregåendeelevene, så sant skolene har et opplegg rundt ungdommene som sørger for oppfølging. – Du må ha en elevtjeneste, noen miljøarbeidere som følger opp disse ungdommene i hverdagen og utafor skoletid. Slik at det er gode rammer rundt det å bo alene. Da tror jeg mange kan ha forutsetninger for å klare dette, sa Nordahl.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.43

    Voldshendelse i Vågan sentrum

    Klokken 12:36 lørdag melder politiet om en voldshendelse i Vågan sentrum Ifølge vitner på stedet skal en mann ha slått en annen mann. Politiet har kontroll på gjerningspersonen. Fornærmede har vært på legevakta til undersøkelse. Begge partene blir avhørt av politiet. Det er ikke kjent hva som var foranledningen. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.32

    Sykehusdirektør: Israel angriper sykehus i Nord-Gaza

    Israelske styrker angriper et sykehus i Nord-Gaza etter å ha omringet det, ifølge sykehusdirektør. Minst 50 skal være drept i andre angrep på Gazastripen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.29

    Trafikkulykke i Østre Toten

    To biler har kollidert ved Sogstadkrysset i Østre Toten. To personer er involvert. Nødetatene er på stedet og undersøker.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.22

    Berømmelsens mørke bakside

    Han var tenåringsidolet som ikke rørte alkohol og rus. Men så tok livet til Liam Payne en brå vending.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.19

    Alt utsolgt foran Vipers kampen

    – Alle sitteplassene er solgt, sier styreleder Peter Gitmark. Nå er det et par hundre ståplasser igjen, sier styrelederen i håndballklubben. Lørdag spiller Vipers hjemmekamp mot Buducnost i mesterligaen. Samtidig forhandler klubben med lokale investorer for å hente inn de siste millionene som klubben trenger for å overleve. Pengene må komme fra en ny aktør.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.13

    «Muldvarp» innstilt til dansk journalistpris

    Advokaten Amira Smajic, muldvarpen i den danske dokumentaren «Den sorte svane,» kan få Danmarks gjeveste journalistpris.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.06

    Røykutvikling frå båt – fregatt hjelper til i redningsaksjon

    Naudetatane er på veg til Nordstrøno i Bjørnafjorden der ein båt av typen cabincruiser har fått røykutvikling om bord. Det er tre personar om bord i båten. Fregatten KNM Thor Heyerdahl er like ved båten og setter ut lettbåt for å plukke opp personane. Kl. 12.08 melder politiet at det ikkje lenger er røyk frå båten og at ingen er skadd. – Det er sannsynleg vore ein teknisk feil i maskinrommet som har ført til røykutviklinga. Havaristen blir slept i land på Krokeide, opplyser politiet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.01

    Boligbygging: – Må få renten ned

    Ekspertene tror på kraftig boligprisvekst, særlig i Oslo. Svært lav boligbygging trenger rentehjelp for å komme i gang, mener boligbyggere.

  • Lørdag 19. oktober kl. 12.00

    Det beste, rimelige tastaturet til gaming

    Vi har prøvd 12 rykende ferske modeller.

  • Lørdag 19. oktober kl. 11.50

    Trafikkulykke ved Eggetunellen

    Politiet kom over en trafikkulykke på nordsiden av Eggetunellen. En personbil har kommet nordfra og kjørt sørover. Bilen havnet delvis over rundkjøringa før den stanset i en steinblokk i rundkjøringa. To personer var i bilen, en mann og en dame i 20-årene fraktes til legevakta for sjekk. Politiet dirigerer trafikk og bilberger er bestilt. Det er meldt om sterk og lav motsol på stedet. Veien er nå åpen igjen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 11.27

    Politiet brukte pepperspray mot mann i Haugesund

    Politiet fikk melding om en mann som skal ha gått rundt med en kniv i Haugesund, og måtte bruke pepperspray for å få kontroll på ham lørdag formiddag.

  • Lørdag 19. oktober kl. 11.27

    Pågrepet etter påstander om bæring av kniv

    Politiet rykket ut til Haraldsgata i Haugesund sentrum etter melding om en mann som skal ha gått rundt med en kniv. Politiet fikk raskt kontroll på mannen i 20-årene. Han satte seg kraftig til motverge da han ble kontrollert, og politiet brukte pepperspray for å få kontroll. Det var ingen som ble truet av mannen, og det ble heller ikke funnet noen kniv på ham.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.50

    Politiet leter etter savnet mann i 20-årene i Orkanger

    Politiet, andre nødetater og frivillige styrker søker etter en mann i slutten av 20-årene i Orkanger. Mannen er sist sett ca. klokken 0500 i dag tidlig ved Orkanger ungdomsskole. Mannen hadde på seg en blå og sort rutete skjorte, lys denimjakke og lys denimbukse. Har brunt krøllete hår til skuldrene og litt skjegg. Pårørende samtykker til deling av beskrivelse. Ved opplysninger eller tips, ta kontakt med Politiet i Trøndelag på tlf: 02800.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.49

    Kakeforgiftningen i Sverige skyldtes hasj

    Familien i Karlskrona som denne uken ble forgiftet av kaker, fikk i seg hasj, opplyser svensk påtalemyndighet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.44

    Torghatten vant NLA-pris

    Hvert år deler Norske landskapsarkitekers forening (NLA) ut Landskapsarkitekturprisen. I år var det Torghatten i Brønnøy kommune som stakk av med prisen. Bak prosjektet står Østerengen & Bergo landskapsarkitekter. – Det har vært en veldig tøff konkurranse mellom veldig gode kandidater, men Torghatten kom seirende ut, sier juryleder Eirik Munkebye. Det er andre år på rad at landskapsarkitekt Østengen & Bergo vinner prisen. I fjor vant de med Voss Aktivitetspark.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.35

    Studenten Lars (25) døde i Milano – saken henlegges

    Dødsfallet til norske Lars Sensky Sølhusvik (25) forblir en gåte for familien. Nå henlegger statsadvokaten i Milano saken, uten at overvåkningsmateriale har blitt sikret og gjennomgått.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.33

    Sykehusene leier inn færre vikarer

    Sykehusene på Østlandet og Sørlandet har kuttet kraftig i innleie fra vikarbyråene. Utgiftene til Helse sør-øst sank med nesten en tredel i første halvår i år. Tall Aftenposten har hentet inn, viser at utgiftene til innleie av sykepleiere for Helse sør-øst, sank fra 189 millioner kroner til 88 millioner kroner fra første halvår i fjor til første halvår i år. Innleie av leger gjennom byråer sank fra 156 millioner til 151 millioner, mens innleie av annet helsepersonell ble halvert fra 28 til 14 millioner kroner. Dette betyr at de samlede utgiftene til vikarbyråer på Øst- og Sørlandet sank med nesten en tredel i første halvår i år.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.28

    Livlaus person funnen i sjøen

    Ein livlaus person er funnen i sjøen i Vestland. Ein fritidsbåt kom over personen og varsla naudetatane, som umiddelbart rykka ut etter meldinga. Det blei gjort livreddande førstehjelp, men lege på staden erklærte personen død. Den omkomne er ikkje identifisert. Politiet har ingen opplysningar om kva som kan vere årsaka til at personen hamna i sjøen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.28

    Død person funnen i sjøen

    Ein livlaus person er funnen i sjøen i Austevoll i Vestland. Ein fritidsbåt kom over personen og varsla naudetatane, som umiddelbart rykka ut etter meldinga. Det blei gjort livreddande førstehjelp, men lege på staden erklærte personen død. Den omkomne er ikkje identifisert. – Vi veit ikkje kor lenge personen har lege i sjøen, seier Helge Blindheim i Vest politidistrikt. Politiet har ingen opplysningar om kva som kan vere årsaka til at personen hamna i sjøen, men funnet er gjort i nærleiken av ei kai. – Vi er begynt å gjere undersøkingar rundt kven personen er og har begynt å snakke med vitne og andre som har vore i området, seier Blindheim.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.17

    Bilulykke ved Lørentunnelen

    En uheldig bilfører fikk en skeiv start på lørdagen da bilen landet på siden midt i Oslo-trafikken.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.12

    Ikke mulig å fylle hydrogen på mange uker: – Veldig synd

    Siden august har det ikke vært mulig å fylle hydrogen på den eneste stasjonen i Oslo-området.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.10

    Vipers mangler tre millioner

    Kristiansand Vipers nærmer seg målet foran fristen søndag kveld på å redde klubben. Styreleder Peter Gitmark sier til VG at det nå mangler kun tre millioner kroner. – Vi har i dag og i morgen på å finne anslagsvis tre millioner kroner for å være helt sikre. Vi er reelt noen millioner under kritisk minimum. Det er der vi er, sier Peter Gitmark til avisen. Gitmark sier at pengene trolig må komme fra en aktør de foreløpig ikke er i forhandlinger med.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.07

    Buss for tog på Gjøvikbanen

    På grunn av arbeid på togsporet mellom Roa og Gjøvik, kjører Vy buss for tog frem til 9. november. Togstrekningen er stengt for trafikk i hele perioden. Både linje R31 mellom Oslo S og Jaren, samt RE30 mellom Oslo S og Gjøvik påvirkes.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.07

    Frykter at servalen Niño avlives: – De har gjort det før

    Lise Thorsø Mohr (69) fant en serval på gården i Fredrikstad. Da den skulle sendes til nye eiere i England, ble den avlivet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 10.03

    Hva er en skole verdt?

    Det er ikke bare en lokalsak når det legges ned skoler landet rundt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.59

    Vipers-leder til VG: Mangler tre millioner for å overleve

    Lørdag morgen opplyser styreleder Peter Gitmark at Vipers er tre millioner unna å berge klubben, men at pengene trolig må komme fra en aktør de foreløpig ikke er i forhandlinger med.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.53

    Nordea utsatt for kraftige DDoS-angrep: - Enorm økning

    Angrepene har blitt flere og verre siden sommeren. Et av dem varte i nesten en måned.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.43

    Bil ligger på taket

    Politiet er på vei til Lørentunnelen etter at de har fått melding om en ulykke i vestgående løp. To biler skal være involvert og en bil ligger på taket, skriver politiet. Det er trolig ingen alvorlige personskader, legger de til. Tunnelen er stengt i vestgående løp, retning Sinsen, skriver Vegtrafikksentralen. Omkjøring er skiltet. Mye kø, melder de.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.43

    Bil ligger på taket i Lørentunnelen i Oslo

    Politiet har rykket ut til Lørentunnelen i Oslo etter at de har fått melding om en ulykke i vestgående løp. To biler skal være innblandet og en av dem ligger på taket, skriver politiet. Det er trolig ingen alvorlige personskader, legger de til. – Mye tyder på at ulykken har skjedd i forbindelse med en forbikjøring. Det var én person i hver bil, ifølge operasjonsleder Line Skott. Tunnelen er stengt i vestgående løp, retning Sinsen, skriver Vegtrafikksentralen. Det er lang kø og omkjøring er skiltet, melder de.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.43

    Bil på taket i Lørentunnelen i Oslo

    To biler var innblandet i en trafikkulykke i Lørentunnelen i Oslo lørdag formiddag. Den ene bilen lå på taket, meldte politiet. Det er trolig ingen alvorlige personskader, men en person har smerter i nakken, ifølge politiet. – Mye tyder på at ulykken har skjedd i forbindelse med en forbikjøring. Det var én person i hver bil, ifølge operasjonsleder Line Skott. Tunnelen ble åpnet igjen litt før klokken 10.30. Politiet har beslaglagt førerkortet til den personen de mener forårsaket ulykken.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.43

    Bil opp ned i Voss – mistenker promille

    I morgontimane laurdag rykka politiet ut til Granvin i Voss kommune etter melding om ein bil som låg opp ned i Granvinelva. Føraren kom seg ut av bilen og politiet har kontroll på vedkomande. Politiet mistenker promillekøyring.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.42

    Etterlyser bilfører etter uhell natt til fredag

    En bil kjørte seg fast på en traktorvei i nærheten av Digerudveien i Frogn natt til fredag. Nå etterlyser politiet føreren av bilen. Mannen er rundt 180 centimeter høy, slank og har kort, mørkt hår, skriver Øst politidistrikt. Trolig hadde han med seg en svart og hvit hund. Hvis noen har opplysninger kan de kontakte politiet på telefon 64 99 91 30.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.35

    Vil fengsle mann for seksuell omgang med barn

    Ein mann i 60-åra blir laurdag framstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett for seksuell omgang med barn, melder BA. Mannen blei pågripen fredag og politiet ønskjer å varetektsfengsle mannen i fire veker. Det er to fornærma i saka, i alderen mellom 14 og 16 år.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.30

    Nordea utsatt for kraftige DDoS-angrep: - Enorm økning

    Angrepene har blitt flere og verre siden sommeren. Et av dem varte i nesten en måned.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.20

    Svarer på Widerøe-frykt: – Klar over at situasjonen er krevende

    Widerøe truer med å droppe planlagt økning i nord av frykt for høyere flyplassavgifter.

  • Lørdag 19. oktober kl. 9.17

    Ekspertenes råd: Så ofte bør du bytte jobb

    Ønsker du å ha fart i karrieren kan det lønne seg å bytte jobb jevnlig. Men ikke gå i jobb-bytte-fellen som gjør deg til «et rødt flagg».

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.55

    Ikke sett mann på E18

    Politiet har nå undersøkt strekningen på E18 mellom Grimstad og Arendal der en mann skal ha beveget seg. Politiet har ikke sett han.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.46

    Iran: – Hamas overlever Sinwars død

    Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sier at Hamas-lederens død er et smertefullt tap, men at det ikke vil svekke den såkalte motstandsaksen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.40

    Stjal båt – gikk tom for drivstoff

    Klokken 06.25 fikk politiet melding fra en båtfører som var gått tom for drivstoff. Politiet ble med brannbåten ut. Mannen i båten var ruset og politiet mistenker at båten er stjålet. Båtføreren er i 30-årene. Han ble tatt med til legevakt for blodprøve, og ble besluttet pågrepet av politiet. Politiet ønsker kontakt med eieren av båten.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.36

    Russland: Ukrainsk Nato-medlemskap vil gjøre det umulig å løse konflikten med diplomati

    Hvis Ukraina blir medlem av Nato, blir det umulig å finne en politisk og diplomatisk løsning på konflikten, ifølge utenriksdepartementet i Moskva.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.33

    Arbeiderpartiet under 20 prosent i Fredrikstad

    I en meningsmåling utført for Fredriksstad Blad har Arbeiderpartiet siden valget i fjor falt med over fem prosentpoeng og får 19,3 prosent. – Det er jo en forferdelig måling. Men vi har jo sett det både i Sarpsborg og Oslo, så vi var egentlig forberedt, sier Ap-gruppeleder Siri Martinsen til avisa. Samtidig kan Høyre vise til sin største oppslutning i kommunen noensinne. 29,8 prosent er oppslutningen Høyre får i Fredriksstad Blad s nye måling utført av Sentio Research Norge. Ifølge avisen er dette Høyres desidert beste måling i Fredrikstad noensinne. Også Frp gjør det godt og får 17,2 prosent.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.27

    Mener Ødegaards gest var vendepunktet: – En utrolig historie

    Kai Havertz slet med å passe inn og ble hånet av rivalenes supportere etter gigantovergangen. Helt til Martin Ødegaard fikk en lur idé.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.24

    Flere klager på Vy og Go-Ahead Nordic

    Togselskapet Vy har betalt 6,8 millioner kroner til kunder som ville ha økonomisk kompensasjon for forsinkede og innstilte tog hittil i år. Også Go-Ahead Nordic, som kjører på Sørlandsbanen og Arendalsbanen, har hatt en økning i antall refusjonssaker. Det skriver Dagsavisen. Go-Ahead Nordic har hatt en økning i antallet refusjonssaker på 8,7 prosent for forsinkelser, og på 5,5 prosent for om innstilte tog.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.23

    Drone fra Libanon har truffet Netanyahus hjemby

    Det israelske militæret melder at en drone avfyrt fra Libanon har truffet Caesarea. Privatboligen til statsminister Benjamin Netanyahu ligger i byen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.23

    To menn dømt for voldtekt av 13-åring

    Den ene tiltalte, en 20 år gammel mann, er dømt til fire år og tre måneders ubetinget fengsel for grov voldtekt av den 13 år gamle jenta i Trøndelag tingrett, skriver avisa iHarstad. Han ble også dømt til fem års kontaktforbud og må betale oppreisningserstatning på 320.000 kroner. I retten ble det dokumentert at jenta har hatt betydelige ettervirkninger etter voldtektene. Det er ikke avgjort straff for den andre, en 22 år gammel mann, da det er reist tvil om hans kognitive fungering. En ny hovedforhandling for å avgjøre spørsmålet er berammet til midten av desember. De to tiltalte mennene har nektet straffskyld og vist til at de ikke var klar over at jenta var under den seksuelle lavalder – som er 16 år i Norge. (©NTB)

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.22

    Måtte sende politihund på slåsskjemper

    Politiet rykket i 05-tiden ut til melding om slagsmål mellom to personer utendørs i Bjergsted i Stavanger. Da patruljen kom fram begynte den ene personen å slå i politibilen, og gikk til angrep på betjentene. Politiet forsøkte først med pepperspray, men måtte etter hvert sende inn en politihund inn for å få kontroll. En person ble bitt og ble tatt med til legevakt. Ingen politifolk ble skadet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.22

    Mann bortvist fra Leknes sentrum

    Natt til lørdag meldte politiet om en mann i 30-årene som skal ha vært utagerende og aggressiv på en restaurant i Leknes. – Han var godt beruset, skriver politiet. Mannen ble bortvist fra Leknes sentrum frem til klokken 08:00 lørdag morgen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.21

    Fleire slått til i Bergen sentrum

    Politiet måtte fleire gongar rykke ut til Bergen sentrum natt til laurdag. Kl. 01.06 blei ein person sendt heim etter å ha slått til ein vekter på ein utestad i Skostredet. Kl. 02.41 blei ein mann i 30-åra sett i arrest etter å uprovosert slått til to personar i Nygårdsgaten. Kl. 03.17 blei enda ein mann sett i arrest då han ikkje følgde pålegget frå politiet om halde seg unna sentrum.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.16

    Ville ikke identifisere seg

    Natt til lørdag rykket politiet ut til en ulykke sør for Steinkjer, etter at en person hadde kjørt av veien. Sjåføren virket beruset og nektet å oppgi identitet, og ble kjørt inn til legevakta for undersøkelser. Personen er nå anmeldt for å ha kjørt i beruset tilstand, i tillegg for vold mot offentlig tjenestemann og for urinering i politibilen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.13

    15 boliger evakuert på grunn av røyk

    Nødetatene rykket i 05-tiden ut etter melding om røyk fra en felles garasje med boder på Bjønnåsen i Sandnes. Bygget har 15 boenheter med 19 registrerte beboere, og samtlige som befant seg i boenhetene ble evakuert. Røyken viste seg å komme fra en tidsinnstilt dieselvarmer i en bil, og bilen ble kjørt ut av garasjeanlegget.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.12

    Politiet stoppet slåsskamp på Hamar

    To personer ble innbrakt av politiet og en person ble bortvist fra Hamar sentrum natt til lørdag på grunn av en slåsskamp. Politiet fikk melding om at det ble truet med kniv, men det er ikke opplyst om personskader.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.12

    Fyrverkeri ved idrettsbane

    Sent fredag kveld kom det meldinger om at det var brukt fyrverkeri av ungdom ved Vardåsbanen på Søm i Kristiansand. Politiet undersøkte området med fant ingen ungdommer som holdt på med fyrverkeri.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.10

    Kolliderte bilen, mistenkt for promillekjøring

    Like før klokka fem i morges tok politiet kontroll på en bilfører i slutten av 20-årene som hadde kollidert litt øst for Nordre Hauge i Skjeberg. Fører blåste til godt over lovlig verdi på politiets alkometer og ble tatt med for utvidet prøve, melder politiet på X.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.10

    Politiet avsluttet fest i Gjøvik

    Politiet rykket etter midnatt ut til en fest i Gjøvik kommune der det ble spilt høy musikk. Festen ble avsluttet og en mann i 30-årene fikk et pålegg fra politiet.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.08

    Advarer om mann som går i veibanen

    En mann går på E18 mellom Grimstad og Arendal. Ifølge politiet går mannen i vestgående felt, i retning mot Arendal. Politiet advarer andre trafikanter.

  • Lørdag 19. oktober kl. 8.02

    Hamas-leder drept: Biden ber Israel avslutte krigen

    USAs president oppfordrer Benjamin Netanyahu om å «gå videre» etter likvideringen av Hamas-leder Yahya Sinwar.

  • Lørdag 19. oktober kl. 7.44

    Ingen asfaltering i Asker

    Asker kommune må spare penger. Det betyr full stopp i asfaltering de neste to årene, skriver Budstikka. – Det blir ikke noe asfalt de to neste årene, hverken i 2025 eller 2026, sier Askers leder for samferdsel, Martin Martinsen, til avisen. Noen små unntak kan det bli: småveier som leder til gangstier og gang- og sykkelveier. – Tøffe budsjettreduksjoner er forklaringen. Samtidig har vi bundet opp en stor del av midlene i et stort prosjekt på Gleinåsen i Røyken, der vi samarbeider med vann- og avløpsavdelingen om oppgradering av rør, overvannsproblematikk og veier, sier Martinsen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 7.29

    Frogner kino konkurs

    Ti personer mister jobben når Frogner kino i Oslo slås konkurs. Fredag begjærte styret i Frogner Kino Drift AS selskapet konkurs, skriver Avisa Oslo. Kinoen har en lang historie. Den ble åpnet i 1926. Forfatter og filmskaper Jan Vardøen kjøpte den i 2017 med et ønske om å gjenskape fordums glans. Prosjektet ble langt dyrere enn planlagt, og selskapet begynte etter hvert å slite med å betale husleie. Kinoen har vært lagt ut for tvangssalg to ganger.

  • Lørdag 19. oktober kl. 7.19

    Hvil i fred

    Avtalen om inkluderende arbeidsliv (2001–2024).

  • Lørdag 19. oktober kl. 7.17

    Sjokk-bildene

    Nye bilder viser innsatte som lever under ekstreme forhold i overfylte fengsler i Paraguay.

  • Lørdag 19. oktober kl. 6.58

    Mann i 60-årene pågrepet for overgrep mot to barn

    En mann i 60-årene ble fredag pågrepet og siktet for overgrep mot to barn. Han fremstilles for fengsling lørdag.

  • Lørdag 19. oktober kl. 6.25

    To menn dømt for voldtekt av 13-åring

    To menn i 20-årene er i Trøndelag tingrett dømt for voldtekt av en 13 år gammel jente.

  • Lørdag 19. oktober kl. 5.00

    Frustrert over Volkswagen: Får ikke brukt appen om samboeren har kjørt bilen

    – Hele løsningen med appstyring er ubrukelig så lenge noen andre har kjørt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 4.42

    Pågrepet for vold mot taxisjåfør

    Politiet i Sandefjord påregep natt til lørdag tre menn for å ha utøvd vold mot en taxisjåfør.

  • Lørdag 19. oktober kl. 4.21

    Tre menn siktet for vold mot drosjesjåfør i Sandefjord

    Tre menn i 20-årene ble natt til lørdag pågrepet og siktet for å ha utøvd vold mot en taxisjåfør i Sandefjord. Pågripelsene skjedde i en leilighet på Gokstad i Sandefjord like før klokken tre natt til lørdag, opplyser politiet. – Politiet har anmeldt saken og startet etterforskning, skriver Sørøst politidistrikt. Drosjesjåføren som ble utsatt for volden, er fraktet til legevakt for undersøkelser og behandling. (NTB)

  • Lørdag 19. oktober kl. 3.52

    Feiret fødsel av fire kritisk truede sumatratigre i polsk dyrehage

    En dyrehage i Polen jubler over fødselen av fire sumatratigre, en kritisk truet art med bare rundt 400 gjenværende individer i vill tilstand.

  • Lørdag 19. oktober kl. 3.51

    Bil henger over gangvei/undergang etter ulykke

    En bil har kjørt av veien og henger over en gangvei/undergang ved Vækerøveien i Oslo natt til lørdag. Personen som er involvert fremstår som uskadd, men blir fraktet til legevakt for sjekk. Det er mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Det er satt opp sperrebånd på stedet, og det undersøkes om det er behov for ytterligere sperring, melder operasjonsleder Marita Aune ved Oslo politidistrikt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 3.11

    Menendez-brødrenes familie: – De ble sviktet

    Lyle og Erik Menendez drepte søsteren hennes. – De burde vært beskyttet, isteden ble de sviktet, sier Joan Andersen Vandermolen (92) og trygler om at nevøene nå løslates.

  • Lørdag 19. oktober kl. 2.54

    Blac Chyna forlovet med kjæresten Derrick Milano

    Rapperen fridde på scenen under en konsert på Howard University.

  • Lørdag 19. oktober kl. 2.45

    Kraftig nedgang i innleie i Helse sør-øst

    Sykehusene på Østlandet og Sørlandet har kuttet kraftig i innleie fra vikarbyråene. Utgiftene til Helse sør-øst sank med nesten en tredel i første halvår i år. Tall Aftenposten har hentet inn, viser at utgiftene til innleie av sykepleiere for Helse sør-øst, sank fra 189 millioner kroner til 88 millioner kroner fra første halvår i fjor til første halvår i år. Innleie av leger gjennom byråer sank fra 156 millioner til 151 millioner, mens innleie av annet helsepersonell ble halvert fra 28 til 14 millioner kroner. Dette betyr at de samlede utgiftene til vikarbyråer på Øst- og Sørlandet sank med nesten en tredel i første halvår i år. Ifølge Aftenpostens gjennomgang er det Helse sør-øst som har hatt den største nedgangen i innleieutgifter, men også Helse Nord har nedgang. Helse Midt-Norge og Helse Vest har en økning. (NTB)

  • Lørdag 19. oktober kl. 1.52

    Reddet etter 67 dager til havs

    Det som skulle være en familietur i Okhotskhavet ble til et mareritt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 1.07

    Geoff Payne kom for å hente sin døde sønn hjem

    Faren til den tidligere One Direction-stjernen Liam Payne har besøkt hotellet i Argentina der sønnen døde.

  • Lørdag 19. oktober kl. 1.04

    Steve Bruce rammet av tragedie – mistet barnebarn

    Den tidligere Manchester United-helten Steve Bruce (63) tar en pause fra fotballen.

  • Lørdag 19. oktober kl. 0.29

    Politiet fant våpenkopier på fest

    Fredag kveld rykket politiet ut til en fest på Jessheim etter meldinger om at noen hadde blitt truet med en pistollignende gjenstand. Politiet gjorde funn av en to softgun og et replika håndvåpen, melder Øst politidistrikt.

  • Lørdag 19. oktober kl. 0.16

    Mye står på spill for Hauger-rivalen: – Myk landing

    Mens Max Verstappen (27) imponerte stort, var Liam Lawson (22) igjen på plass da Formel 1-sesongen endelig kom i gang igjen fredag kveld.