Nyheter:

  • Torsdag 17. oktober kl. 23.47

    Søk etter savnet mann i Porsgrunn

    Sammen med frivillige fra Røde Kors og Norske redningshunder søker politiet etter en savnet mann i 30-årene i Porsgrunn. Det vil brukt drone både fra politiet og Røde Kors, melder Sør-Øst politidistrikt klokken 23.41 torsdag kveld. Mannen, som er savnet, ble sist sett onsdag kveld.

  • Torsdag 17. oktober kl. 23.19

    Haaland tjener mest i Premier League - nummer seks i verden

    Forbes publiserte torsdag listen over de mesttjenende fotballspillerne i verden: Kun fem mann kan måle seg med Erling Braut Haaland (24).

  • Torsdag 17. oktober kl. 23.16

    En person utsatt for vold og trusler i Oslo

    En person har blitt utsatt for vold og trusler i Oslo sentrum torsdag kveld. Vedkommende er kjørt til legevakt for sjekk. Ifølge vitner politiet har snakket med tilsier at det kan være snakk om et ran, og fornærmede har blitt fraranet diverse gjenstander og et kjøretøy. – Ingen er pågrepet, men politiet søker etter gjerningspersoner med flere enheter, melder Oslo politidistrikt klokken 21.34.

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.55

    Reiten scoret sitt mål nummer 50 for Chelsea – full av selvtillit før landslagsoppdrag

    (Twente - Chelsea 1–3, Galatasaray - Roma 1–6) Guro Reiten (30) og Emilie Haavi (32) leverte begge scoring i Champions League.

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.48

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Dei måtte jakta på kunstverka, men i kveld opna omsider utstillinga som er laga av Noregs første kvinnelige skulptør. Meir om dette i Vestlandsrevyen 22.55. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.32

    Se kveldens siste TV-nyheter 22.55

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.32

    Tap for Narvik etter straffekonkurranse

    Det sto 3-3 etter full tid mellom Narvik og Lillehammer i kveldens oppgjør i Elitehockeyligaen. I ordinær tid gikk Narvik opp i 3-2 etter scoring av Kåre Byrkjeland med 1 minutt og 9 sekunder igjen å spille. 10 sekunder før full tid ordnet Jackson Desouzsa 3-3 for Lillehammer. Kampen gikk til både forlengning og straffeslag. Narvik måtte ut i straffeslag i fjerde kamp på rad, men denne gangen vant de ikke. Lillehammer Ishockeyklubb trakk det lengste strået og vant 4-3.

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.17

    Fabrikk permitterer flere ansatte

    Bildelfabrikken Aludune i Farsund skal permittere flere ansatte frem til nyttår. Det skriver Lister24. Det er enda usikkert hvor mange det er snakk om. Årsaken er midlertidig svikt i salg. Ifølge avisen har rundt syv uker med salg forsvunnet i høst. Fabrikken håper at prosessen vil være landet i løpet av neste uke.

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.06

    Advarer Liverpool: – Den enkleste starten

    Ingen Liverpool-manager har startet bedre enn Arne Slot. Fansen jubler. Ekspertene advarer.

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.02

    Netflix slo forventningene – aksjen hopper i etterhandelen

    Streamingtjenesten fortsetter å hanke inn betalende abonnenter i 2024.

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.02

    Netflix slo forventningene

    Netflix hadde en inntekt på 9,82 milliarder dollar i tredje kvartal.

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.00

    Elgpåkjørsel med store skader

    En bil har fått store materielle skader etter en elgpåkjørsel på Hollavegen i Ulefoss torsdag kveld. Ingen personer er skadet. Politi og viltnemda ble varslet, men politiet rykket ikke ut.

  • Torsdag 17. oktober kl. 22.00

    Avlyser Halloween-arrangement

    Spøkelsesvandringen på Slottsfjellet på Halloween er avlyst i år. Det skriver Tønsbergs Blad. Årsaken er uenigheter rundt leievilkårene mellom Tønsberg Lyd og lys og Slottsfjellmuseet. Daniel Larsen i Tønsberg Lyd og lys lover arrangement neste år, men da på et annet område i byen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.53

    Mayday-melding frå seglbåt utanfor Florø

    Hovedredningssentralen fekk torsdag kveld Mayday-melding frå ein seglbåt som brann sørvest av Florø. – Dei fekk bistand frå redningsskøyte og sløkt brannen om bord i båten, opplyser HRS til NRK. Firdaposten omtalte saka først. Det var fire personar om bord i båten, men det skal ikkje vere opplyst om personskadar. Seglbåten ligg torsdag kveld i naudhamn i Florø.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.51

    Nå blir det rettssak om Sjøfartsmuseet

    Flertallet i bystyret i Porsgrunn har ikke blitt enige med Stiftelsen Porsgrunnsmuseene om disposisjonsretten til bygningene ved Sjøfartsmuseet. Det skriver TA. Det betyr at saken går til retten. Vedtaket i bystyret i Porsgrunn ble gjort med 29 mot 20 stemmer.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.47

    Dømt for uaktsomt drap

    En mann i midten av 60-årene er dømt til 30 dagers fengsel for uaktsomt drap og brudd på vegtrafikkloven. Mannen kjørte en båttilhenger over en annen mann i fjor sommer i Løten. Den andre mannen døde som følge av skadene. Sjåføren erkjente seg ikke skyldig da han møtte opp i Østre Innlandet tingrett. I tillegg til 30 dagers fengsel, mistet mannen førerkortet i tre år.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.46

    Harris: – Rettferdigheten har seiret

    De vestlige stormaktene er ikke nådige i sin omtale av den drepte Hamas-lederen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.46

    Dette kan forandre alt

    Yahya Sinwars død gjør at krigen i Gaza tar en ny vending. Hamas lider nederlag. Men vil Israel erklære seier?

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.41

    Ishockey: Lillehammer berger to poeng mot Narvik

    Lillehammer tok turen til Narvik, og klarte akkurat å få med seg poeng hjem etter at de vant 4–3 etter straffer. Etter halvspilt første periode klarte Lillehammer å snike inn kampens første scoring, signert Emil Andreas Nyhus. Med seks minutter igjen av perioden måtte det en videosjekk til før Lillehammer fikk godkjent kampens andre mål. Den sto Jonas Medby for, og dermed endte første periode 0–2 til mjøslaget. Syv minutter ut i andre periode fikk Narvik en scoring annullert etter at dommeren hadde kikket på en forseelse i forkant. Men hjemmelaget brukte knapt et spilleminutt etter annulleringen på å få inn en godkjent redusering. Og etter litt over halvspilt periode var lagene like langt igjen på stillingen 2–2. Dermed hadde lagene den tredje og siste perioden på å kåre en vinner. Med litt over et minutt igjen av perioden satte Narvik inn 3–2 og gikk opp i ledelse for første gang i kampen. Men i ishockey kan alt skje, og i powerplay med ti sekunder igjen på klokka utlignet Jackson Desouza til 3–3. Kampen gikk til tilleggstid som endte målløst for begge lag. Da måtte alt avgjøres på straffer. Lillehammer bommet på sine første to før Narvik traff på sin første. Noah Anderson satte sin straffe for Lillehammer, noe som var godt nytt da Narvik bommet på to av sine. Den fjerde straffen ble satt i mål av Matthew Sredl. Joachim Engesveen bommet på sin 5. straffe, men det gjorde også Narvik. Da endte kampen med 4–3 til Lillehammer, som tok med to av tre poeng i bagasjen. Lillehammer ligger nå på 5. plass så langt i sesongen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.40

    Far tiltalt for vold mot sine egne barn

    En trebarnsfar er tiltalt for fysisk og psykisk vold mot sine egne barn over en fireårsperiode, skriver Agderposten. Barna skal ha vært fra 6 til 10 år da mishandlingen startet. Ifølge tiltalen skal faren ha slått barna med forskjellig gjenstander og trykket fingrene mot tinningen deres. Han skal også ha kalt de for forskjellig skjellsord. Saken skal opp i Agder tingretten i januar.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.39

    Er ønsket som førstekandidat for Oslo Senterparti sin stortingsliste

    Statssekretær, nordlending og tidligere forbundsleder i Politiets Fellesforbund (PF), Sigve Bolstad, er ønsket som førstekandidat for Oslo Senterparti til neste års stortingsvalg. – Jeg mener vi har et meget godt og kompetent politi, og at det er behov for generell bevæpning. Det vil jeg jobbe for som førstekandidat i Oslo Senterparti, sier han til Politiforum.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.34

    Bøssebærerkrise avblåst i Tønsberg

    Tidligere denne uka gikk Tønsberg-ordfører Frank Pedersen ut i media og varslet om krise for TV-aksjonen i Tønsberg. Nå har antall bøssebærere økt fra 140 til 310 på to dager, skriver Tønsbergs Blad. – Så vidt jeg vet er dette rekord i antall bøssebærere for vår del og det fortsetter å tikke inn, sier Pedersen til avisa torsdag kveld.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.32

    Tap for Comet

    Frisk Asker vant 4-3 mot Comet fra Halden i kveld. Men ishockeygutta fra Halden fikk likevel med seg ett poeng. Neste kamp for Comet blir lokaloppgjøret mot Sparta førstkommende lørdag.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.25

    Grøtta Grav om 71-deltagelsen: – Lagde en karakter

    Mannen med hvilepuls forteller nå om «karakteren» han var på innspilling.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.20

    Rykket ut til tørrkoking i Bergen

    Brannvesenet rykket ut til en adresse etter at en brannalarm ble utløst. Det viste seg å være tørrkoking som utløste alarmen, og ikke brann.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.18

    Anmeldt for ruskjøring

    Politiet stanset tidligere i kveld en bil for kontroll langs Lilleelvgata i Porsgrunn. Bilen skal ha manglet skilt foran, bakruta og en siderute på bilen var knust. – Fører av bilen var påvirket av alkohol og nødvendige prøver er tatt, opplyser politiet. Mannen, som var en rumensk statsborger, ble anmeldt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, i tillegg til kjøring uten gyldig førerkort.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.12

    En person er utsatt for vold i Oslo: Søker med blant annet helikopter, drone og hundepatrulje

    Vitnebeskrivelser tilsier at flere maskerte gjerningspersoner forlot stedet, opplyser politiet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 21.01

    Christiansen ble hat trick-helt for Vålerenga - Serieleder Oilers med storseier

    (Vålerenga - Stjernen 4–1, Stavanger Oilers - Lørenskog 9–1) Både Vålerenga og Oilers holde koken på toppen av EHL-tabellen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.57

    Innbrudd i Sarpsborg

    Det har vært et innbrudd i en bolig på Brevik i Sarpsborg. Eierne har kommet hjem etter ferie. Et vindu er brutt opp, skriver politiet. Politiet har gjennomført en åstedsundersøkelse. Det er stjålet mindre verdier. Politiet oppretter sak.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.56

    Politiet rykket ut til voldshendelse i Galgeberg

    Politiet har kontroll på fornærmede som er skadet, men trolig ikke alvorlig.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.56

    Rykket ut til voldshendelse i Galgeberg

    Politiet har kontroll på fornærmede som er skadet, men trolig ikke alvorlig. – Vi innheter opplysninger fra vitner, skriver politiet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.56

    Rykket ut til voldshendelse på Galgeberg - søker etter flere gjerningspersoner

    Politiet har kontroll på fornærmede som er skadet, men trolig ikke alvorlig. Den fornærmede personen er en mann i 20 årene og har blitt utsatt for vold og trusler. Politiet søker etter minst to gjerningspersoner og sier at det fremstår som et ran. – Fornærmede har blitt fraranet diverse gjenstander samt et kjøretøy, skriver politiet. Så langt er ingen pågrepet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.56

    Rykket ut til voldshendelse i Galgeberg - søker etter flere gjerningspersoner

    Politiet har kontroll på fornærmede som er skadet, men trolig ikke alvorlig. Den fornærmede personen er en mann i 20 årene og har blitt utsatt for vold og trusler. Politiet søker etter minst to gjerningspersoner og sier at det fremstår som et ran. – Fornærmede har blitt fraranet diverse gjenstander samt et kjøretøy, skriver politiet. Så langt er ingen pågrepet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.55

    Frifunnet for å ha vasket frakk etter drap

    En kvinne i 50-årene er i Gulating lagmannsrett frifunnet for å ha vasket en frakk i forbindelse med drapet på en 42 år gammel mann på Vestre Platå i Stavanger i november i 2022. Kvinnen ble først frikjent i tingretten, men saken måtte gjennom nye forhandlinger fordi lagmannsretten mente tingretten hadde brukt feil rettslig grunnlag. Dommen i lagmannsretten om frikjennelse er enstemmig.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.47

    Nytt system gir høyere strømpris i nord, lavere i sør

    Strømprisen i Midt-Norge kan øke med opptil 15 øre per kilowattime i første kvartal i neste år. Samtidig senkes trolig prisene 4–6 øre i Sør-Norge når den nye ordningen trer i kraft den 29. oktober.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.45

    Vær ekstra på vakt i Holmestrand

    Hittil i år har det vært 94 viltpåkjørsler i Holmestrand. I hele fjor ble det registrert 154 påkjørsler, skriver Jarlsberg Avis. Nå oppfordres trafikantene til å være ekstra på vakt. – I tiden fremover må trafikanter være ekstra oppmerksomme på at det plutselig kan dukke opp dyr i veibanen, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.41

    Norsk bank får ny storeier: – Hadde ikke skjedd hvis ikke vi var på vei til Sverige

    At en internasjonal aktør tar et saftig jafs av Lea bank underbygger hvorfor hovedkontoret flyttes ut av Norge, mener banktopp Oddbjørn Berentsen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.37

    Dyveke Kuløy tar over TV-jobben etter Silje Skjemstad Cruz

    Når Silje Skjemstad Cruz (52) tar en pause fra TV-skjermen er det Dyveke Kuløy (39) som overtar jobben som kanalvert. Men hun er ikke et helt ukjent fjes for TV-seerne og hun har også utgitt flere plater.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.30

    Fylkesvei på Nøtterøy stengt

    Fylkesvei 308 Kirkeveien på Nøtterøy er stengt mellom avkjøringen Glomstein og Kjøpmannskjær på grunn av berging av en lastebil. Det kommer til å ta tid, skriver Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.29

    Blåtungeviruset påvist i Tønsberg

    Blåtungeviruset er nå påvist i Tønsberg. Totalt er nå 57 tilfeller påvist nasjonalt. Viruset har tidligere blitt påvist i Østfold, Agder og Rogaland, skriver Nationen. Blåtungevirus er en sykdom hos drøvtyggere og hjortedyr som ble påvist i Norge i starten av september. Dødeligheten er opptil 30 prosent blant sau dersom de får sykdommen. Viruset overføres hovedsakelig gjennom bitt av små insekter, som knott. Landbrukssjef i Tønsberg, Anne Beate Hekland, mistenker at smitten har spredd seg til Vestfold fra Telemark. – Det er ikke unaturlig at smitten har spredt seg hit, siden Vestfold-bønder som har sauene på beite i Telemark, og sauene nå er tatt ned fra beite og det er nå man oppdager det. Det er veldig synd, og det er alvorlig, sier Hekland til Nationen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.29

    Oslofjordtunnelen er stengt

    E134 Oslofjordtunnelen: Stengt i begge retninger pga. røykutvikling i varebil, melder Statens vegvesen. Uvisst når tunnelen kan åpne

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.28

    Heroiske Kolstad med nytt mesterligatap i ellevill kamp – Sagosen tilbake på benken

    Kolstad tapte sin fjerde kamp i årets mesterliga og står i fare for å ryke ut av turneringen. Polske Kielce vant 33-32 torsdag.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.16

    Kolstad tapte mot polske Industria Kielce

    Kolstad tapte i siste sekund av meisterligakampen mot Industria Kielce. Kampen enda 32–33 i polakkane sin favør. Neste kamp for trønderane i gruppespelet er 24. oktober mot Pick Szeged frå Ungarn.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.16

    Morten Øen fikk Telemarks litteraturpris

    Forfatter Morten Øen, bosatt i Nissedal, fikk den første litteraturprisen i Telemark torsdag kveld. Øen fikk prisen for romanen Merdø. Prisen er et stipend på 25. 000 kroner og et trykk fra kunstner Bård Tørdal. Det kom inn 32 forslag fra publikum til årets pris.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.15

    Bortvist fra dagligvarebutikk

    En mann i 40-årene ble i kveld bortvist fra en dagligvarebutikk ved Korten i Tønsberg. Politiet rykket ut og melder at de ansatte i butikken hadde tatt fysisk kontroll på mannen, som skal ha blitt gjenkjent etter å ha stjålet varer onsdag. – Politiet har bortvist vedkommende, og butikken inngir anmeldelse på tyveri, opplyses det om.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.08

    Voldshendelse på Hamar

    Torsdag ettermiddag fikk politiet melding om en mindreårig gutt som skal ha sparket en voksen mann ved CC Stadion Kjøpesenter i Hamar. Politiet vet foreløpig ikke foranledningen til hendelsen og går heller ikke ut med skadeomfanget på fornærmede. Den mistenkte ble tatt med til politistasjonen halvannen time etter hendelsen fant sted.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.08

    Voldshendelse i Hamar

    Torsdag ettermiddag fikk politiet melding om en mindreårig gutt som skal ha sparket en voksen mann ved CC Stadion Kjøpesenter i Hamar. Politiet vet foreløpig ikke foranledningen til hendelsen og går heller ikke ut med skadeomfanget på fornærmede. Den mistenkte ble tatt med til politistasjonen halvannen time etter at hendelsen fant sted.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.07

    Ruset person på sparkesykkel i Bergen

    Politiet rykket ut med en patrulje etter å ha fått inn flere meldinger om en person på sparkesykkel, på riksveg 555 i Gravdal mellom Bergen og Øygarden. Operasjonsleder Tore-Andre Brakstad skriver at de har kontroll på vedkommende, som ble oppfattet som ruset.

  • Torsdag 17. oktober kl. 20.03

    Tre personer bortvist fra sentrum

    Tre personer er bortvist fra Kristiansand sentrum da de oppførte seg kranglete og aggressivt i Wergelandsparken. Det skriver politiet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.58

    Lammeboller fra Nordfjord trekkes tilbake

    Nordfjord Kjøtt AS trekker tilbake et parti med lammeboller fordi de inneholder melkeprotein og melkesukker, skriver NTB. – Årsaken til tilbaketrekkingen er manglende utheving av allergenene melkeprotein og melkesukker i ingredienslisten, opplyser Nordfjord Kjøtt AS. Personer uten melkeallergi kan trygt spise produktet. Tilbaketrekkingen gjelder produktet «Ferdig stekte lammeboller». Forbrukere som har kjøpt produktet kan kaste det, eller henvende seg til butikk for refusjon. Lammebollene er solgt i Rema 1000 sine butikker i hele landet. Tilbaketrekkingen gjelder Lammeboller med siste forbruksdag: – 27.09.24– 29.09.24– 10.10.24– 25.10.24– 03.11.24

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.44

    Forfatter og tidligere ordførerkandidat melder seg ut av Arbeiderpartiet

    Linn Sunne melder seg ut av Arbeiderpartiet, ifølge OA. Bakgrunnen er debatten om skolenedleggelse, der Dokka videregående er en av seks skoler og skolesteder som foreslås nedlagt. Forfatteren, litteraturformidleren og læreren fra Dokka var Nordre Lands ordførerkandidat i 2019 og 2023, og fikk i 2007 Brage-prisen for barneromanen Happy. Sunne informerte om sin kommende utmeldelse under torsdagens kommunestyremøte i Nordre Land. – Det er personlig. Det er mitt lokalsamfunn. Det er min skole. Våre ungdommer. Og det er mitt parti som har regien på det her, sa hun ifølge OA.

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.43

    Person slått ned i Kristiansand sentrum

    En person skal ha blitt slått ned ved et utested i Kristiansand sentrum. Politiet i Agder skriver at de er på stedet og har vært i kontakt med fornærmede som ikke fremstår alvorlig skadet. Volden fremstår å ha skjedd uprovosert. En person er mistenkt og skal ha dratt fra stedet. Rundt 20.20 har politiet kontroll på mistenkte.

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.38

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Mobilbruk er eit aukande problem. Men det er ikkje på grunn av at folk pratar i telefonen. Finn ut kvifor i Vestlandsrevyen 19.45. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.32

    Stal sykkel og hoppa på toget i Levanger

    Ein mann stal ein sykkel og hoppa på toget i Levanger. Ein politipatrulje gjekk også på toget og fann både tjuv og sykkel i bakarste vogn, melder politiet. Eigar av sykkelen har meldt seg og får sykkelen tilbake frå politiet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.30

    Kan få billigst strøm i landet

    Strømkundene i sør kan bli prisvinnere fremover, ifølge Statnett. En storstilt utbygging av sol og vindkraft i Europa kan føre til billigere strøm også i Norge. Utbyggingen vil gi gratis strøm 30 prosent av tiden, tror Statnett. – Det er en utvikling som allerede er synlig, sier konserndirektør Gunnar Løvås for Kraftsystem og Marked i Statnett.

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.21

    Se TV-sendinga klokka 19.45

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.15

    Vipers sier nei til investor fra Midtøsten

    Men styreleder Peter Gitmark sier at klubben nå er nærme reelle forhandlinger for å redde klubben.

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.09

    Bybrua kan få navnet......

    Den nye bybrua i Porsgrunn kan få navnet Moldhaugbrua. Det foreslår rådmann Per Sortedal, skriver TA. I begynnelsen av september ble det klart at navnekomiteen hadde samlet seg om seks navn, som skulle vurderes videre. Det var Høyåsbrua, Moldhaugbrua, Omrebrua, Porsbrua, Reynoldsbrua eller Vessiabrua. Den endelige beslutningen skal tas 28. oktober. Til nå har det kommet inn 161 navneforslag til navnekomiteen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 19.02

    Viktigste lederegenskaper nå: – Må tåle en trøkk

    I høst skal de peke ut årets mest lovende unge ledere. Her er egenskapene juryen i Ledertalentene mener ledere trenger akkurat nå.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.51

    Brann i personbil i Tønsberg

    Tidligere i ettermiddag begynte det å brenne i en personbil i Jarlsberggata i Tønsberg. Bilen begynte å brenne under kjøring, men føreren fikk stanset bilen og kommet seg ut. Brannen ble raskt slukket, og ingen ble skadd. Brannen skal ha startet i bilens dieseltank.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.46

    Riksvei 9 i Bykle åpnes

    Riksvei 9 mellom Byklestøylane og Hoslemo i Bykle kommune åpner onsdag neste uke. Det skriver kommunen i en pressemelding. Åpningen skjer på Skarsmo rasteplass. Det er statssekretær Cecilie Knibe Kroglund som står for snorklippingen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.27

    Fv. 51 Valdresflye åpnet etter vogntogvelt

    Onsdag kveld velta et vogntog på fylkesvei 51 over Valdresflye. Vogntoget var lasta med aluminiumsslagg, en farlig last som førte til stengt veg og sikkerhetssone. Flere ganger i løpet av torsdag har gjenåpningen av vegen blitt utsatt. Klokken 20 åpnet veien igjen. – Aluminiumsslagg kan antenne i kontakt med vann. Det har nok gjort arbeidet med opprydding komplisert, forklarer trafikkoperatør Mikael Olsen ved Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.27

    Fv. 51 Valdresflye fremdeles stengt

    Onsdag kveld velta et vogntog på fylkesvei 51 over Valdresflye. Vogntoget var lasta med aluminiumsslagg, en farlig last som førte til stengt veg og sikkerhetssone. Flere ganger i løpet av torsdag har gjenåpningen av vegen blitt utsatt. Foreløpig åpningstid er for tiden satt til klokka 21. – Aluminiumsslagg kan antenne i kontakt med vann. Det har nok gjort arbeidet med opprydding komplisert, forklarer trafikkoperatør Mikael Olsen ved Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.27

    Fv. 51 Valdresflye fortsatt stengt

    Onsdag kveld velta et vogntog på fylkesvei 51 over Valdresflye. Vogntoget var lasta med aluminiumsslagg, en farlig last som førte til stengt veg og sikkerhetssone. Flere ganger i løpet av torsdag har gjenåpningen av vegen blitt utsatt. Foreløpig åpningstid er for tiden satt til klokka 21. – Aluminiumsslagg kan antenne i kontakt med vann. Det har nok gjort arbeidet med opprydding komplisert, forklarer trafikkoperatør Mikael Olsen ved Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.20

    Follsjøveien på Notodden åpner mandag

    Fylkesvei 3344 Follsjøveien mellom Bolkesjø og Lisleherad i Notodden åpner på morgen og ettermiddag fra førstkommende mandag. Det skriver Telen. Årsaken er at bussen med skoleelever skal få passere. Ellers må veien være helt stengt for at jobben på fylkesveien skal bli gjort raskest mulig. Veien har vært stengt siden 4. september.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.13

    Tidenes beste friidrettsår: – Nesten surrealistisk

    Karsten Warholm (28) og Amalie Iuel (30) sliter litt med å beskrive Norges medaljefangst i friidrett.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.12

    Trafikkulykke på Notodden

    Like etter klokken 17 rykket politiet ut til Heddalsvegen i Notodden etter melding om en trafikkulykke. En personbil med tre personer hadde kjørt av veien, og havnet på et jorde. Alle tre er kjørt til legevakt for sjekk.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.03

    Håndball: NM-motstandere trukket for Elverum og Storhamar

    Torsdag ettermiddag ble motstanderne for NM-semifinalene, både for herrene og kvinnene, trukket. På herresiden tar Elverum turen til ØIF Arendal for sin semifinale. I september vant Elverum-laget hjemme mot ØIF Arendal i eliteserien 33–28. Kampen finner sted 14. november i Arendal. På kvinnesiden drar Storhamar til hovedstaden, hvor de møter Oppsal på deres hjemmebane. De gule og blå har til gode å møte Oslo-laget i årets seriespill, men i eliteseriens sluttspill i fjor vant Storhamar 39–27 i Oppsal Arena. NM-semifinalen spilles 6. november.

  • Torsdag 17. oktober kl. 18.00

    Filmanmeldelse «The Apprentice»: En bølle blir født

    I serien med superskurk-opprinnelseshistorier, er turen kommet til Donald Trump.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.40

    Musk avlyser middagsavtale med Tangen

    Verdens rikeste mann sier det blir vanskelig og dyrt for ham, ifølge Oljefondet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.40

    Musk avlyser middag med Tangen

    Verdens rikeste mann sier det blir vanskelig og dyrt for ham, ifølge Oljefondet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.37

    Båt i fjæresteinene på Langøy

    Politiet har mottatt informasjon om en båt i fjæresteinene på Langøy i Stavanger. Politiet ber eier eller noen som har kjennskap til båten om å ta kontakt med politiet på 02800.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.29

    Trafikkuhell i Fredrikstad: Lastebil kjørt av veien

    Det har vært et trafikkuhell på riksvei 22 i Fredrikstad. Det meldte Vegtrafikksentralen Øst. Nødetatene er på stedet. Det dreier seg om en lastebil som har kjørt av veien og ut på et jorde. Fører fremstår uskadet, ifølge politiet. Det er ikke trafikale utfordringer. Veien er ryddet og åpen. Lastebilen venter på berging. Politiet oppretter sak.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.29

    Trafikkuhell i Fredrikstad

    Det er redusert framkommelighet grunnet trafikkuhell på riksvei 22 i Fredrikstad. Nødetater er på vei. Det melder Vegtrafikksentralen Øst.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.28

    Ap-utmelding etter skolesjokk i Lom: – Føler meg lurt

    Etter 22 år sier Sigrun Garmo (58) farvel til Arbeiderpartiet i protest mot skolenedleggelser.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.23

    Brann i Oslo: Åpne flammer i leilighet

    Brannen ble meldt slukket klokken 17.36 torsdag.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.21

    Tre sperrer veibanen

    Deler av E18 ved Moland Park østgående retning i Arendal er sperret av et tre. Det opplyser politiet. Rundt 17.30 har politiet fjernet treet og veien er ryddet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.19

    Regjeringen skjerper Israel-fraråding til norsk næringsliv

    Regjeringen utvider frarådingen til norsk næringsliv og advarer bedrifter mot virksomhet som kan bidra til å opprettholde Israels okkupasjon av Vestbredden.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.14

    Forsinkelser på Bastøferga

    Trafikk-kaos i Moss fører til forsinkelser på Bastø-ferga, skriver Gjengangeren. Like før klokken 17 torsdag, sendte Bastø Fosen ute melding om at det var forsinkelser på sambandet. Alle fartøyene var i trafikk, men på grunn av trafikkproblemer i Moss er det problemer med å få tømt fergene på Østfold-siden. Det er to trafikkuhell som er grunnen til køene gjennom Moss.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.08

    Kjørte 182 km i timen i 80-sone

    En ung kvinne er dømt til fengsel i 40 dager for å ha kjørt i 182 kilometer i timen i en 80-sone i Østerdalen. Råkjøringen skjedde i begynnelsen av oktober, og ble fanget av en fartsmåler. Kvinnen tilstod da hun møtte i retten. I tillegg til fengselsstraff mister hun førerkortet i 37 måneder.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.06

    To biler i trafikkulykke

    To biler er involvert i en trafikkulykke på Smith-Petersens gate i Grimstad sentrum, skriver politiet. Det fremstår ikke alvorlig og trafikken flyter forbi. Politet er på stedet og undersøker hva som har skjedd.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.04

    Rekordbesøk på musea i Trøndelag i fjor

    I 2023 rapporterte musea i fylket om 847 937 besøk, ein auke frå forgåande rapporteringsår. Av desse besøkjande var 29 prosent barn og unge. Andelen av betalande besøk for musea i fylket i 2023 var 61 prosent, ein svak auke frå 2022. Prosentdelen er den høgaste innanfor siste tiårsperiode. Det viser statistikk frå Kulturdirektoratet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 17.03

    Kjedekollisjon i Porsgrunn

    Politiet melder at de rykket ut til en trafikkulykke med tre biler involvert ved Øyekastvegen i Porsgrunn. Hendelsen skal ha skjedd i 16-tiden. Ifølge politiet viste det seg å være en påkjørsel bakfra i lav hastighet, som ble en kjedekollisjon. – Fem personer var involvert og samtlige ble ivaretatt av ambulansepersonellet på stedet, opplyser politiet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.56

    Norge og andre Nato-land vil samarbeide tettere om Arktis

    Norge og andre nordlige Nato-land lover tettere samarbeid for å skjerpe sikkerheten og beskytte nordområdene. Landene – Norge, Canada, Danmark, Sverige, Finland, samt representanter fra Grønland og Færøyene – møttes torsdag på sidelinjen av Natos forsvarsministermøte i Brussel. I en uttalelse lover de å styrke sikkerheten og forsvaret av nordområdene. – I et geopolitisk landskap som er i rask endring, med nye utfordringer, har regionen blitt gjenstand for økt globalt søkelys, heter det i uttalelsen. (NTB)

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.56

    Åpnet ny avdeling ved Sykehuset Vestfold

    I dag åpnet den nye radiologi- og nukleærmedisinske avdelingen ved Sykehuset Vestfold. Avdelingen skal korte ned ventetidene for pasientene, og ved bruk av Kunstig Intelligens skal flere MR-undersøkelser kunne gjøres raskere. – Vi får bedre arbeidsforhold, og pasientene kan få gjennomført undersøkelsene raskere, sier styreleder i Sykehuset Vestfold, Per Christian Voss. Stortingspresident og radiograf Masud Gharahkhani kom for å klippe snoren til avdelingen offisielt. – Jeg vil gratulerer folk i Vestfold som nå får et mye bedre tilbud.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.43

    Syklist påkjørt i Brønnøy

    En person i 60-årene har fått førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt på en syklist i Brønnøy. Det er ikke meldt om alvorlige personskader på syklisten. Bilisten mistenkes for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Politiet har startet etterforskning av hendelsen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.39

    Vegen som «krympet» Norge er 100 år

    I 1924 fikk Nord-Norge vegforbindelse til resten av landet. I morgen feirer Statens vegvesen jubileet med å åpne to nye 90-soner på den samme strekningen. Fredag 18. oktober 2024 blir en merkedag i norsk veghistorie. Da markerer vi at det er 100 år siden riksveg 50 mellom Grong og Mosjøen. – Det er kjempestas at Vegvesenet nå i jubileumsåret kan åpne to nye 90-soner på den samme strekningen. Den ene av dem nøyaktig der våre kollegaer for hundre år siden holdt sin offisielle åpning av rv. 50 som E6 het den gang. Det er det svung over, sier utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i en pressemelding - Kl. 11 åpnes 12 kilometer ny E6 mellom Fjerdingen og Grøndalselv. - Kl. 13 åpnes av 10 kilometer ny E6 mellom Trøndelag grense og Lille Majavatn. Da Innlandsvegen (rv. 50 Grong-Mosjøen) åpnet i 1924, var det få som trodde den ville få noe større trafikk. Enda færre så for seg at vegen skulle bli en svært viktig ferdselsåre med stor betydning for turisme, godstransport og ikke minst, utviklingen av hele Nord-Norge. Da byggingen var i gang skrev vegsjefen i sin anleggsrapport den 3. februar i 1916 at: "...der neppe bør bli spørsmål om at planlegge vegen for noen større automobilkjørsel, i det denne rute efter byggingen av Nordlandsbanen formentlig ingen nevneverdig gjennomgangstrafik vil faa". Beregninger av trafikkmengden viser at om lag 11 millioner kjøretøy hadde passert fylkesgrensen langs E6 og rv. 50 frem til 1999, altså i løpet av vegens første 75 år. I samme periode har anslagsvis mellom 25 -28 millioner personer passert Nordlandsporten. Antallet årlige passeringer har nå oversteget en halv million kjøretøy. Mer enn 1/3 av tafikken er godstransport. I dag er det estimert at det årlig transporteres 1.5 millioner tonn gods, med en samlet verdi på rundt 80 milliarder kroner, bare på denne delen av E6. – Med de to nye 90-sonenene vi åpner i morgen, samt en ny mil med 90-sone forbi Trofors om et års tid, «krymper» vi landet vårt enda noen minutter og noen kilometer. En kortere, raskere og sikrere E6, med bedre framkommelighet, skaper vekst og utvikling. Det bringer oss alle litt nærmere hverandre, påpeker Davik.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.37

    Slottet: Kongefamilien ikke avhørt i Høiby-saken

    Kronprinsesse Mette-Marit (51) eller andre i kongefamilien er foreløpig ikke bedt om å møte i avhør i straffesakene mot hennes sønn, Marius Borg Høiby (27).

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.30

    Bil har fått stans på E18

    En bil har fått stans på vestsiden av Baneheiatunnelen på E18 i Kristiansand, opplyser politiet. Trafikken skal gli greit forbi stedet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.26

    Kø på E 18 Bjørndalssletta etter ulykke

    En påkjørsel bakfra på E18 ved Bjørndalssletta i Kristiansand skaper en del kø, opplyser politiet i Agder. Påkjørselen skal ha skjedd i i vestgående felt. Ingen personer skal være skadet. Kort tid etter ulykken er veien åpen igjen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.25

    Mangler juletre til Rådhusplassen

    Skien kommune mangler juletre som kan stå på Rådhusplassen i julen, skriver TA. – Jeg er bekymret for situasjonen. Vi har fått inn forslag om to trær, men begge er for små til å stå foran rådhuset. Vi trenger et stort juletre her, sier driftsansvarlig Trond Farsjø i Skien kommune. Kommunen er på jakt etter et tre som er mellom 12 og 16 meter høyt, og det bør også være mulig for kranbil å komme til i det aktuelle området, for å få hentet treet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.20

    Lange køer i Moss sentrum

    Det er lange køer på Jeløya og i Moss sentrum etter flere trafikkuhell. Ifølge Moss Avis har det var en ulykke i sentrum, og en hendelse på Jeløy.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.20

    Lange køer i Moss etter ulykke

    Det er lange køer på Jeløya og i Moss sentrum etter trafikkuhell. Ifølge Moss Avis har det vært en hendelse på Jeløy, og en ulykke i sentrum. Ulykken skal ha skjedd ved Mossehallen. – Det er flere personer involvert. Det er ingen personskade. Men ulykken skaper lange køer, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen. Veien skal være ryddet og åpen for trafikk, men det er fortsatt kø.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.10

    Stenger Sørlandsbanen i helgen

    Togselskapet Go Ahead melder at passasjerer som skal kjøre tog i helgen må regne med å ta buss i stedet. På strekningen mellom Kongsberg og Oslo S skal Bane Nor gjennomføre vedlikeholdsarbeid, og stenger togstrekningen helt. Strekningen vil være stengt fra lørdag 19. oktober klokka 00.01 til søndag 20. oktober klokka 16.15.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.10

    Han var ungdomstiden vår

    Derfor sjokkerer Liam Paynes død en hel generasjon.

  • Torsdag 17. oktober kl. 16.02

    Mann dømt til fengsel for overgrep på barnebarnet

    En mann fra Nordland er dømt i Helgeland tingrett for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 14 år. Mannen er bestefar til fornærmede. Da saken gikk for retten i begynnelsen av oktober erkjente den tiltalte straffskyld. Overgrepet skjedde i en fjøs for over 15 år siden, og fornærmede har hatt ulike helseplager gjennom årene, særlig i form av psykisk uhelse, står det i dommen. Mannen dømmes til to år og to måneders fengsel, og til å betale 210.000 kroner i erstatning til barnebarnet. Dommen er ikke rettskraftig ennå.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.59

    Museumene i Innlandet trekker folk

    848.231 besøkte museumene i Innlandet ifjor. Det er det beste besøkstallet museumene i Innlandet har hatt på ti år, ifølge statistikk fra Kulturdirektoratet. Maihaugen trakk flest besøkende, med 138.499. Anno museum kommer på andreplass med 87.960 besøkende, og Kistefos ligger på tredje med 85.516 besøkende. Totalinntekten til museumene har gått ned, fra 618 millioner i 2022 til 562 millioner i fjor.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.59

    Liam Paynes dødsfall: Døde som følge av fallet

    Bilder av det som antas å være hotellrommet Liam Payne bodde på, florerer nå på sosiale medier og på nyhetsnettsteder.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.59

    Eidsborg kyrkje eldre enn antatt

    Nye undersøkelser viser at Eidsborg stavkyrkje kan være hundre år eldre enn antatt, skriver Vest-Telemark Blad. Fagmiljøene har til nå trodd at kirken ble bygd rundt år 1200, men nå viser det seg at den kan være bygd mellom 1140 og 1170. Initiativet til undersøkelsene kom fra fagmiljøet, og er et samarbeid mellom Riksantikvaren og Tokke kirkelige fellesråd. Det er NTNU som utfører arbeidet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.59

    Høytidelig åpning på Radiumhospitalet

    Etter fem år med byggearbeid står nå det splitter nye protonbygget klart på Radiumhospitalet i Oslo. Frem til nå har norske pasienter måttet dra til utlandet for å få protonterapi, men om få måneder kan de få behandlingen her hjemme. I dag deltok både Kong Harald og stasminister Jonas Gahr Støre på den høytidelige åpningen. – Denne dagen gir meg troen på hva mennesker kan få til i en ellers urolig tid. Det er en av tingene som tenner håp, sa han i åpningstalen, sa Støre i sin åningstale. Behandlingformen anses som et viktig framskritt innen kreftbehandling

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.56

    Malvik kommune dropper helseplattformen

    I dag ble det klart at Malvik kommune dropper helseplattformen. Kommunen inngår et innovasjonspartnerskap med Aiden AS for testing og utvikling av fremtidens pasientjournalsystem. Det skriver Malvik kommune i en pressemelding.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.56

    Malvik kommune prøver å finne et alternativ til helseplattformen

    I dag ble det klart at Malvik kommune prøver å finne et alternativ til helseplattformen. Kommunen inngår et innovasjonspartnerskap med Aiden AS for testing og utvikling av fremtidens pasientjournalsystem. Det skriver Malvik kommune i en pressemelding. Prosjektet har politisk støtte fra kommunestyret. – I denne sammenhengen er valg av teknologisk løsning avgjørende for å lykkes med gode tjenester til innbyggerne, samtidig som vi ivaretar våre ansatte. Det sier kommunedirektør Stig Roald Amundsen. Han poengterer likevel at Malvik kommune ikke utelukker Helseplattformen helt enda. – Det er viktig å merke seg at denne prosessen ikke ekskluderer Helseplattformen eller andre leverandører, men snarere søker å gi et bedre beslutningsgrunnlag ved å evaluere alle tilgjengelige alternativer på en grundig måte, legger han til.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.56

    Malvik kommune inngår partnerskap med Aiden As om pasientjournalsystem

    I dag ble det klart at Malvik kommune dropper helseplattformen. Kommunen inngår et innovasjonspartnerskap med Aiden AS for testing og utvikling av fremtidens pasientjournalsystem. Det skriver Malvik kommune i en pressemelding. Prosjektet har politisk støtte fra kommunestyret. – I denne sammenhengen er valg av teknologisk løsning avgjørende for å lykkes med gode tjenester til innbyggerne, samtidig som vi ivaretar våre ansatte. Det sier kommunedirektør Stig Roald Amundsen. Han poengterer likevel at Malvik kommune ikke utelukker Helseplattformen helt enda. – Det er viktig å merke seg at denne prosessen ikke ekskluderer Helseplattformen eller andre leverandører, men snarere søker å gi et bedre beslutningsgrunnlag ved å evaluere alle tilgjengelige alternativer på en grundig måte, legger han til.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.42

    Assistenttrener i FFK gir seg

    Assistenttrener i Fredrikstad Fotballklubb, Torgeir Helgen, har valgt å gi seg i klubben. Det skriver FFK. Helgen kom til klubben i forkant av denne sesongen. Etter et illebefinnende på en løpetur i september har han vært sykemeldt. Han er på bedringens vei, men har likevel valgt å gi seg som assistenttrener. – Etter å ha presset kroppen til grensen av det den tåler litt for lenge har den nå sagt ifra med veldig tydelige signaler. Det er på tide å gire ned en periode, sier Helgen. Avtalen vil avsluttes ved nyttår.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.39

    14 fikk bruksforbud i Porsgrunn

    Politiet og Statens Vegvesen har torsdag hatt trafikkontroll langs E18 ved Grenlandsporten, med fokus på tunge kjøretøy. 314 kjøretøy ble kontrollert. Resultatet ble 24 skriftlige advarsler grunnet forskjellige mangler, 14 bruksforbud, 4 gebyrer, 1 avskilting, 3 anmeldelser grunnet brudd på kjøre- og hviletid og 3 forenklede forelegg siden kjøretøyene ikke kjørte inn til påbudt kontroll, opplyser politiet. Det har også blitt avholdt trafikkontroll langs Bølevegen ved Borgestad i Skien. Her ble 9 kjøretøy kontrollert, og det var ingen reaksjoner.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.33

    Brikkeaksje steg på Wall Street

    Taiwan Semiconductor hoppet knappe ti prosent.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.33

    Brikkebonanza på positiv Wall Street

    Brikkeselskapet Taiwan Semiconductor trekker børsen opp.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.31

    Avskiltet bil på stedet

    Politiet melder at de tidligere i ettermiddag avskiltet en bil langs Gvarvvegen ved Brenna industriområde. – Grunnlaget for avskiltingen var at bilen var ulovlig senket, den hadde påmontert effektanlegg og det var ulovlig sotfilm i frontruten, melder politiet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.26

    34 mister jobben i Norse

    22 heltidsansatte og tolv midlertidig ansatte i Norse Atlantic Airways mister jobben ved hovedkontoret i Arendal, opplyser fagforeningen Parat. Det melder E24. Parat-tillitsvalgt Steven Troy sier det er fem avdelinger som blir berørt. – Jeg som tillitsvalgt opplever dette som en brutal prosess, der vi nedbemanner og frykter at arbeidsplasser flyttes ut av landet, sier Troy. Han mener at ved å legge ned nær alle administrative arbeidsplasser i Norge, vil mye måtte gjenoppstå i utlandet. Norse Atlantic Airways AS er et norsk flyselskap. Selskapet ble startet i februar 2021, og startet operasjoner i juni 2022.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.25

    «Syria-søsteren»: – «Oi jeg er i fare»

    «Hele Norge» har hørt om de to søstrene som dro fra Bærum til Syria i 2013. Torsdag forklarte den yngste seg.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.24

    Mann tiltalt etter dødsfall i Moss sentrum

    En mann i 30-årene er tiltalt etter at en mann i 20-årene døde etter å ha falt ned fra et tak i Moss sentrum 13. mars i år. Det melder Moss Avis. Påtalemyndigheten mener mannen i 30-årene hensatte to personer i hjelpeløs tilstand. Tiltalte erkjenner ikke straffskyld, opplyser advokaten hans til avisa. Ifølge tiltalebeslutningen skal avdøde og den andre personen ha tatt seg opp på taket på bygget gjennom et takvindu i leiligheten til tiltalte. Tiltalte skal ha lukket takvinduet slik at de ikke kom seg inn igjen og varslet ikke nødetatene om at de befant seg på taket. Mannen skal også ha vært påvirket av narkotika og legemidler. I tillegg skal han ha stjålet eiendeler fra de fornærmede i etterkant av hendelsen. Rettssaken avholdes i Søndre Østfold tingrett 17. desember.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.19

    Trafikkuhell på E6

    Det har vært et trafikkuhell på E6 ved Falkelv i Hamarøy, og veien er delvis stengt. Ifølge politiet skal to biler i motsatt kjøreretning ha vært borti hverandre. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Nødetatene er på stedet. Politiet dirigerer trafikken forbi på ett kjørefelt, fordi involverte kjøretøy står i veibanen og ikke er kjørbar.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.18

    Fagforening: Norse Atlantic nedbemanner i Arendal

    34 ansatte mister jobben hos flyselskapet, som har hatt planer om kostnadskutt.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.15

    Mette Nygård Havre vant klimapris

    Klimapartnere Vestland har gitt sin første pådriverpris til Mette Nygård Havre. Hun startet folkebevegelsen «Spis opp maten», for å redusere matsvinn. «Mange av oss hører stemmen hennes i hode hver gang vi vurderer å kaste mat eller handle single bananer», står det i begrunnelsen. Juryen kaller henne en ressursperson, som har spredt motivasjon og delt raust av seg selv. Hun har tidligere jobbet i BIR og Fjordkraft. Klimapartnere Vestland er et partnerskap innen grønn omstilling og bærekraftig næringsutvikling. De er eid og forankret i fylkeskommunene.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.11

    Bil mistet hjul på E6

    Vegtrafikksentralen melder at en bil sperrer høyre felt i sørgående retning på E6 ved Moholt. Bilen skal ha mistet et hjul.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.11

    Mange ville ikke ha refleks

    Ikke alle ville ha refleks da Trygg Trafikk i Vestfold og Telemark delte ut refleks på Refleksdagen i morges. Regionleder Mette Magnussen i Trygg Trafikk i Vestfold sier både hun og hennes i kollega i Telemark opplevde at mange takket nei. Det har de ikke opplevd tidligere. Argumentasjonen var at de hadde refleks hjemme. Men mange ble også glade for å få en refleks.

  • Torsdag 17. oktober kl. 15.04

    Mistenkt for ruskjøring

    Politiet har stoppet en mannlig sjåfør på Lund i Kristiansand, mistenkt for å kjøre i påvirket tilstand. Mannen kjørte også uten gyldig førerkort. Politiet oppretter sak.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.56

    Casper Ruud åpner for å spille tennis i Saudi-Arabia

    Casper Ruud er ikke fremmed for å spille tennis i Saudi-Arabia. Han sier oljestatens kronprins Mohammed bin Salman «kanskje vil endre landet», samtidig er han forberedt på sportsvasking-beskyldninger.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.50

    Hamas-leder Yahya Sinwar er død

    Det bekrefter Israel. – En mulig «gamechanger», sier ekspert.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.48

    Sliter med å finne drivere til sykehjem

    Oslo kommune sliter med å finne drivere til to av sykehjemmene som legges ut på anbud. Det skriver Sykehjemsetaten i en pressemelding. Det gjelder Kantarellenhjemmet og Uranienborghjemmet. Disse to sykehjemmene ble lagt ut som fastpriskontrakter. Der konkurransen handla om best mulig kvalitet til en pris som allerede er satt. Innen fristen var det bare kommet inn to tilbud. Et av dem ble avvist fordi det ikke oppfylte minimumskravene. Dermed ble konkurransen avlyst, fordi det bare lå inne ett gyldig bud. De har nå lyst ut konkurranse om drift av de to sykehjemmene på nytt, skriver etaten. For de to siste sykehjemmene går de nå gjennom og evaluerer tilbudene som har kommet inn. Planen er at alle de fire sykehjemmene tas over av private drivere i løpet av mai eller juni neste år.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.48

    Familien kommer med uttalelse etter Liam Paynes død

    Liam Payne omkom onsdag etter at han falt fra en balkong. Nå kommenterer familien artistens bortgang.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.43

    Garderobemannen-gründer dømt til fengsel i 8 måneder

    Erik Bøckmann, tidligere styreleder i Garderobemannen, fikk redusert straff i lagmannsretten.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.42

    Skadet Vipers-stjerne ute til neste år

    Den skadde Vipers-stjernen Nina Koppang kommer ikke tilbake på banen før i januar eller februar neste år. Dermed ryker som ventet håndball-EM. Koppang fortalte dette selv i et intervju med svenske Radiosporten. Den svenske profilen pådro seg i forrige måned en meniskskade. – Jeg vet ikke helt hvordan opplegget ser ut med tanke på rehabilitering fra meniskskade, men forhåpentligvis er jeg klar så fort som mulig, sier Koppang. Det er heller ikke sikkert at det er noe håndballag for Koppang og komme tilbake til. Kristiansands-klubben står i dyp økonomisk krise, og har varslet at de vil slå seg selv konkurs om de ikke har fått tak i 25 millioner kroner innen fredag.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.41

    Stavanger: Lang kø på E39 etter trafikkulykke

    Det skal ha vært en kollisjon mellom fire-fem bilder på stedet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.40

    To personer får helsehjelp etter brann på skole i Bærum

    I ettermiddag fikk nødetatene melding om at det hadde begynt å brenne på et toalett på Bjørnegård ungdomsskole i Bærum. Ifølge Budstikka fikk to ansatte slukket brannen etter kort tid. Elever og ansatte ble evakuert ut, og operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæther sier til avisa at to personer skal ha fått i seg røyk. – De blir sjekket av ambulansepersonell på stedet, sier Nysæther til avisa. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.39

    Legger til rette for parkeringsplasser i Svolvær

    Nå blir det flere parkeringsmuligheter for innbyggerne på Skrova, som har behov for å parkere ved fergekaia i Svolvær. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. – I dag er det ikke mulig å parkere over 24 timer ved ferjekaia i Svolvær. Dette har vært problematisk for beboerne på Skrova. Kanskje særlig i de tilfellene der vår operatør har måttet kansellere en rute. Det oppleves som ekstra belastning og urimelig. Det uttaler samferdselsråd Marianne Dobak Kvensjø. Tekniske problemer med fartøy og vanskeligheter med å få tak i mannskap på fergesambandet Skrova-Svolvær har medført flere innstillinger. Kvensjø sier at det har kommet et godt innspill fra lokalbefolkningen på Skrova, om at man å få lov til å parkere bilen i nærheten av ferjekaia. – Vi lytter til innspillet vi har fått fra innbyggere og næringsliv, og setter nå av reserverte parkeringsplasser, slik at parkering ikke skal være en utfordring, sier Kvensjø. Det er Vågan kommune som i det praktiske vil organisere parkeringen for Skrova-innbyggerne – Vi stiller areal tilgjengelig. Dette skal være en enkel sak å organisere, og som bør være på plass i løpet av kort tid, sier Kvensjø. Ordfører i Vågan kommune Vidar Thom Benjaminsen er fornøyd med dialogen med fylkeskommunen og sier parkeringsplassene betyr mye for befolkningen på Skrova.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.34

    Kjedekollisjon på E39 – lange køer

    Politiet melder om kjedekollisjon på E39 ved Diagonalen i Stavanger. Ulykken har skjedd i sørgående felt, og 4–5 biler er involvert. Politi og brannvesen er på stedet. To personer blir undersøkt av helsepersonell, ifølge politiet virker de ikke alvorlig skadet. Det jobbes nå med bilberging. Det er mye kø og folk må regne med store forsinkelser. Sørgående felt ble først helt stengt, og ett felt var åpent i nordgående retning. Klokken 15.24 melder politiet at ett felt er åpent i hver retning. Det har også vært et trafikkuhell på Sola torsdag ettermiddag.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.34

    Kjedekollisjon på E39 – veien er åpen igjen

    Politiet melder om kjedekollisjon på E39 ved Diagonalen i Stavanger. Ulykken har skjedd i sørgående felt, og 4–5 biler er involvert. Klokken 15:55 melder politiet om at de har avsluttet på stedet og oppretter sak på forholdet. Bilene skal være fjernet og det skal være åpent for normal trafikk Politi og brannvesen var på stedet. To personer ble undersøkt av helsepersonell, ifølge politiet virket de ikke alvorlig skadet. Det ble jobbet med bilberging. Det var mye kø og folk måtte regne med store forsinkelser. Sørgående felt ble først helt stengt, og ett felt var åpent i nordgående retning. Klokken 15.24 melder politiet at ett felt var åpent i hver retning. Det har også vært et trafikkuhell på Sola torsdag ettermiddag.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.34

    Kjedekollisjon på E39 – sørgående felt stengt

    Politiet melder om kjedekollisjon på E39 ved Diagonalen i Stavanger. Ulykken har skjedd i sørgående felt, og 4–5 biler er involvert. Sørgående felt er stengt, ett felt åpent i nordgående. Politi og brannvesen er på stedet. To personer blir undersøkt av helsepersonell, ifølge politiet virker de ikke alvorlig skadet. Det jobbes nå med bilberging. Det er mye kø og folk må regne med store forsinkelser. Klokken 15.24 melder politiet at ett felt er åpent i hver retning.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.25

    Sesongstarten i alpint kan gå for svarte skjermer: – Katastrofe

    Neste helg starter alpinsesongen i østerrikske Sölden. Det får ingen nordmenn sett på TV, slik situasjonen er nå.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.19

    Trafikkuhell på Sola

    Nødetatene rykker ut til trafikkuhell på Sola. Det er en mann i syttiårene. Personen fremstår ikke alvorlig skadet og blir undersøkt av ambulansepersonell. Trafikken flyter forbi stedet. Bilen er hentet av bergingsbil, og politiet oppretter sak.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.19

    Trafikkulykke på Sola

    Nødetatene rykker ut til trafikkulykke på Sola. Det er en mann i syttiårene. Personen fremstår ikke alvorlig skadet og tilses av ambulanse. Trafikken flyter forbi ulykkesstedet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.15

    Den europeiske sentralbanken kutter renten med 0,25 prosentpoeng

    Prisveksten avtar samtidig som økonomiske indikatorer viser svakhet, ifølge sentralbanken.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.15

    BT: Rettssak om serval avbrutt

    Kvinnen som har levd i skjul sammen med servalen Niño siden hun i juli 2023 ble siktet for å ta kattedyret ulovlig inn til Norge, skulle torsdag møte i Hordaland tingrett. Forsvareren til kvinnen, Roy Arteid, fortalte til NRK at kvinnen mest sannsynlig ville bli straffet med bot, da hun tidligere har erkjent straffskyld. Derfor skulle saken gå som en tilståelsessak i retten. BT melder at da påtalemyndigheten ba om fengsel i 21 dager, og at servalen skal inndras, ville hun ikke godta det. Rettssaken ble avsluttet etter halvannen time, og vil gå som en vanlig straffesak i november.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.12

    Flere barn skal være forgiftet i Karlskrona i Sverige – en mann er anholdt

    Ni personer, hvorav flere barn, skal ha blitt forgiftet av kaker i den svenske byen Karlskrona, ifølge lokalavisen Blekinge Lens Tidning.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.08

    Stenger svømmehall

    Vennesla svømmehall vil bli stengt i flere uker på grunn av større feil i kloranlegget. Det er snakk om en digital styringsenhet som er gått i stykker. Leveringstiden på å få tak i en er lang, og hallen stenges derfor i flere uker, skriver Vennesla kommune på sine nettsider. – Vi er i dialog med leverandøren som oppgir flere ukers leveringstid på delen som sluttet å virke, opplyser leder for Enhet for byggforvaltning, Inger C. Neset. Hun opplyser samtidig at fagfolk forsøker å se på muligheten for å få til noen midlertidige løsninger.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.08

    Siktet kvinne løslatt i narko-sak

    Kvinnen i 20-årene som er siktet i den omfattende narko-saken på Sørlandet, ble ikke fengslet. Agder tingrett mener at det ikke er tilstrekkelig bevis i saken for at hun blir fengslet. Hun er samboer med en av de andre siktede i saken, ifølge kjennelsen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 14.04

    Reuters: Al Jazeeras kontor i Beirut evakuert etter flere advarsler

    TV-kanalen Al Jazeeras kontor i Libanons hovedstad Beirut er evakuert etter flere advarsler, opplyser kanalen selv ifølge Reuters.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.54

    Blir «friends with benefits»

    SAS og Scandic starter bonus-samarbeid like etter at Norwegian og Strawberrys «Spenn» aktiveres.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.41

    Fryktet kraftproblem: – Ser nå en mer positiv utvikling

    NVE har lenge fryktet kraftmangel og skyhøy strømpris i timene med høyest forbruk, men ser lystegn nå som flere kraftverk oppgraderes.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.40

    Satser på mer kino

    Kulturminister Lubna Jaffery (Ap) vil at flere skal få et bedre kinotilbud. I en fersk strategi står det at alle skal få tilgang til norsk og internasjonal film. Regjeringen skal legge til rette for møteplasser for filmkultur, som filmfestivaler- og klubber og skolevisninger. De vil også se på muligheten for å fjerne forbudet mot kinovisninger mellom klokken seks og ett på helligdager. De skal samtidig utrede muligheten for gi tilskudd til innkjøp av kinoteknisk utstyr. – Kinoen er et sted for fellesskap. Det er et av kulturtilbudene som flest bruker, uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn, sier Jaffery

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.40

    Skolesaken: Utdanningsforbundet varsler demonstrasjonsstreik

    Utdanningsforbundet Innlandet varsler om en politisk demonstrasjonsstreik tirsdag neste uke. Streiken er en reaksjon på fylkeskommunedirektørens forslag, som forbundet mener vil få store konsekvenser for elevenes opplæringstilbud, skriver Innlandets fylkesleder i Utdanningsforbundet, Thore Johan Nærbøe. Forbundet uttrykker bekymring for skolenes finansiering i Innlandet, og mener at rammevilkårene for lærerprofesjonen er utilstrekkelige. Fylkeskommunen, deres egen arbeidsgiver, er informert om at de vil streike på flere av fylkets videregående skoler, opplyser forbundets fylkesleder.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.36

    Fylkesføreren: Statsbudsjettet gir pengeproblemer

    Fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje ber om et møte med kommunal- og distriktsministeren. Det skriver Østfold fylkeskommune på sine sider. Han vil forklare den vanskelige økonomiske situasjonen Østfold er i. Martinsen-Evje mener regjeringens budsjettforslag gir Østfold store pengeproblemer. Han mener det mangler 144 millioner kroner for 2025. – Oppsummert betyr dette at det ikke er penger til overs til dekning av finansieringen av nødvendige investeringer i skole, veier og broer, sier fylkesordføreren.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.20

    Myndighetene kaller inn til pyro-møte

    Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har bedt Norges Fotballforbund (NFF) om et pyro-møte. Det skriver NTB. En av grunnene er hendelsene etter risikokampen Sarpsborg 08 mot Fredrikstad i slutten av september. – DSB ser alvorlig på uønskede hendelser og personskader i forbindelse med bruk av pyrotekniske artikler, sier avdelingsdirektør Brit Skadberg til NTB. Før og under Østfold-oppgjøret fikk 25 personer helsehjelp. Blant annet ble to barn skadet etter at fyrverkeri ble skutt opp i taket på tribunen. En person fikk også alvorlige skader. Møtet mellom DSB og NFF skjer 30. oktober. – Det er et felles mål for fotballen og myndighetene at vi får færre uønskede hendelser, det vil si stemningsskapende pyro i trygge rammer, sier NFFs generalsekretær Karl-Petter Løken. Fra før har politiet, Sarpsborg 08 og FFK hatt et møte for å evaluere bråket før og under kampen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.14

    Drikkevatnet er friskmeldt i Stavanger

    Stavanger kommune har no sendt ut tekstmelding til innbyggjarane om at drikkevatnet er friskmeldt. Sidan måndag kveld har 66.000 innbyggjarane i Stavanger, Randaberg og Kvitsøy måtte koka vatnet frå springen etter eit brot på hovudvassleidningen. Innbyggjarane i Kvitsøy må framleis koka vatnet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.12

    Musiker dømt for vold mot ekskona

    En musiker fra Telemark er dømt til 60 dagers fengsel for grov kroppskrenkelse mot ekskona. Det er 30 dager mindre enn hva aktor la ned påstand om. Romerike og Glåmdal tingrett mener at lang saksbehandlingstid skal tas hensyn til i straffeutmålingen og at mannen har tilstått volden. Han må også betale kvinnen 85 000 kroner i oppreisningserstatning og for økonomisk tap.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.09

    Viggo Valle fikk hederspris

    Viggo Valle, mest kjent for det populære radioprogrammet Påskelabyrinten, fikk i dag Prix Radios hederspris under Lyddager i Oslo. Valle jobbet 47 år i NRK, men sluttet i år.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.08

    Falske fakturaer fra Kunstsilo-direktør

    Kunstsilo er hacket, melder KRS. Det e-posten til direktør Reidar Fuglestad som er hacket. Fra denne er det sendt ut en rekke fakturaer som ikke er fra ham. Hvor mange som kan ha fått denne falske e-posten vet de foreløpig ikke. Direktøren har nå byttet passord.

  • Torsdag 17. oktober kl. 13.05

    Artist dømt til 60 dagers fengsel

    Han må også betale 60.000 kroner i erstatning til sin fornærmede ekskone for dommen for grov kroppskrenkelse.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.58

    Norsk artist dømt til 60 dagers fengsel for vold mot ekskona

    Den kjente artisten har i avhør erkjent straffskyld.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.54

    Ny studie: Hormonspiral kan øke faren for brystkreft

    Forskerne bak studien mener at kvinner som nærmer seg 40 år bør vurdere andre prevensjonsformer.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.53

    Ber om forslag til nytt navn på vei

    Bamble kommune ber innbyggere om forslag til nytt navn på en vei. For navnet Gangveien som går forbi Brotorvet, ser ut til å skape forvirring, skriver kommunen. Navnet kan lett misforstås, siden en gangvei er en vei anlagt for syklister og fotgjengere.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.49

    NRK gjør endringer etter «Bamsegutt»-saken

    Etikkredaktøren får ny tittel.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.47

    Mann pågrepet etter trusselsituasjon på Trosterud i Oslo

    Mandag 14. oktober fikk politiet i Oslo melding om at en mann ble truet og skutt etter på Trosterud. – Det er for tidlig å konkludere, men slik saken nå fremstår, så har det blitt løsna skudd mot flere personer, sier påtaleansvarlig Christina Kvarekvål Mack. Natt til tirsdag ble en ung mann pågrepet og siktet av politiet. Han er nå varetektsfengslet i fire uker. Politiet utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser i saken. Mack forteller at siden det sannsynligvis er løsna skudd på offentlig sted midt på dagen er saken prioritert av politiet. – Det er en type hendelse som vekker frykt blant befolkningen og utgjør en En fare for publikum og andre. Mandag fortalte politiet at de var på jakt etter flere konkrete personer, og de utelukker ikke at det vil bli flere pågripelser i saken.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.46

    Nå åpnes det for alkoholservering på idrettsarrangementer i Oslo – VIF åpner kranene

    Byrådet i Oslo går inn for at det blir tillatt med alkoholservering på idrettsarrangementer. I bystyret er det flertall for forslaget. Dermed åpnes kranene.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.41

    Widerøe-ansatt møtte med promille på jobb

    I mars gjennomførte politiet en rutinemessig promillekontroll på Vadsø lufthavn. Under kontrollen blåste et besetningsmedlem fra Nordland til en promille på 0,41. Det skriver iFinnmark. Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe bekrefter overfor avisa at vedkommende var ansatt i Widerøe. Brandvoll forteller videre at kvinnen ikke lengre jobber i Widerøe. Kvinnen er tiltalt for brudd på luftfartsloven og risikerer bot eller fengsel på inntil to år. Den lovlige grensen for flyansatte er 0,2 i promille. De fleste selskapene operer likevel med en nulltoleranse.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.41

    Widerøe-ansatt møtte på jobb med promille

    I mars gjennomførte politiet en rutinemessig promillekontroll på Vadsø lufthavn. Under kontrollen blåste en kabinansatt fra Nordland til en promille på 0,41. Det skriver iFinnmark. Silje Brandvoll, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe bekrefter overfor avisa at vedkommende var ansatt i Widerøe. Brandvoll forteller videre at kvinnen ikke lengre jobber i Widerøe. Kvinnen er tiltalt for brudd på luftfartsloven og risikerer bot eller fengsel på inntil to år. Den lovlige grensen for flyansatte er 0,2 i promille. De fleste selskapene operer likevel med en nulltoleranse.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.36

    Matoma har rett: Elendig idé å legge ned skolene

    Skolene på bygda blir sett på som mindre verdt.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.35

    Første VM-kvalifisering for kvinnelandslaget i futsal

    Norges kvinnelandslag i Futsal tapte onsdag 3-2 mot Ungarn i den første kampen i kvalifiseringen til VM i 2025. Marit Sandtrøen fra Tynset scoret ett av Norges mål. På landslaget finner vi også Mali Kokvoll fra Os. Futsal er innedørsfotball, og dette er den første VM-kvalifiseringen i idretten, og også landslagets første tellende kamper noensinne. De neste kampene mot Belarus og Bosnia spilles i dag og lørdag.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.35

    Markert kronesvekkelse: – Trekker i retning av senere rentekutt

    Kronen er svakere enn Norges Banks anslag og statsbudsjettet trolig mer ekspansivt enn først antatt, ifølge økonomer.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.31

    Innfører karakterbasert opptak

    Et flertall i fylkestinget har vedtatt å innføre karakterbasert opptak ved alle videregående skoler i Trøndelag. Fylket deles inn i fem regioner og elever kan fritt søke på skoleplass i den regionen de bor. Partiene som stemte for dette var H, Sp, Frp, V,PP og MDG. Det var stor debatt før dette ble vedtatt i fylkestinget i Steinkjer i dag.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.31

    Rykker ut til trafikkulukke

    Naudetatane rykker ut til trafikkulykke på Rv5 i Naustdal. Det er meldt om at to bilar involvert, opplyser 110 vest. Skal vere snakk om front mot front. Det var ein person i kvar bil. Skadeomfang er ikkje kjent, men begge er vakne og medvitne, opplyser politiet. 110 Vest er framme på staden. Det er ikkje meldt om brann på staden. Vegen var ein periode heilt stengd.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.21

    Garderobemannens styreleder dømt til fengsel

    Den tidligere styrelederen av Garderobemannen, Erik Bøckmann, har blitt dømt til åtte måneder ubetinget fengsel etter anke til Borgarting lagmannsrett. Han er også fradømt retten til å være styreleder og daglig leder i fem år. – Dette er en viktig dom, fordi den viser at man kan få en streng straffereaksjon for å drive virksomhet for kreditorenes regning. Det sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i Økokrim til NRK.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.20

    Randaberg har ikkje råd til ny kraftlinje

    Randaberg kommune må gi opp kampen for å legge ny kraftlinje i bakken. På grunn av store kostnadar må politikarane motvillig gå inn for luftspenn, skriv Aftenbladet. Berre for Randaberg har prisen gått opp frå 70 millionar til ein stad mellom 150 og 200 millionar. – Vi har ikkje råd til dette. Det er rett og slett uforsvarleg, seier Bjørn Kahs (H) med tanke på den pressa kommuneøkonomien.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.14

    Flere personer pågrepet i narkosak på Sørlandet

    Tilsammen 21 personer er nå pågrepet etter en stor politiaksjon mot et organisert narkotikanettverk i Agder.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.13

    Vil innføre fritt skolevalg

    Fylkeskommunen ønsker å innføre fritt skolevalg. Det innebærer at fylkeskommunen går bort fra ordningen med tre inntaksregioner, der elevene må søke skoleplass i sin region. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. Det fremgår i et høringsnotat om ny "Forskrift om inntak til videregående opplæring og formidling" som skal gjelde fra 1. januar 2025. – Vi ønsker å gi våre elever den friheten til å søke drømmeskolen uansett hvor i Nordland den ligger. I praksis tror jeg ikke at innføringen av fritt skolevalg vil føre til stor bevegelse i elevmassen. De aller fleste vil velge nærskolen sin for å kunne bo hjemme lengst mulig. Det uttaler fylkesråd for utdanning Joakim Sennesvik (H). Høringsfristen for forslaget er 22. november.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.13

    Innfører fritt skolevalg

    Fylkeskommunen innfører fritt skolevalg. Det innebærer at fylkeskommunen går bort fra ordningen med tre inntaksregioner, der elevene må søke skoleplass i sin region. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. Fra 1. januar kan ungdom søke på den skolen de ønsker å gå på uavhengig av bosted. – Vi ønsker å gi våre elever den friheten til å søke drømmeskolen uansett hvor i Nordland den ligger. I praksis tror jeg ikke at innføringen av fritt skolevalg vil føre til stor bevegelse i elevmassen. De aller fleste vil velge nærskolen sin for å kunne bo hjemme lengst mulig. Det uttaler fylkesråd for utdanning Joakim Sennesvik (H).

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.13

    Snudde krisen til gull

    Utbyttemuligheter

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.12

    Fjerner lastebil i natt

    Lastebilen som kjørte i grøfte på Nøtterøy har fått det ene dekket på utsiden av veiskulderen før den har kjørt av veien. Det opplyser politiet. Lastebilen blir liggende på stedet, og vil bli berget til natten når det er mindre trafikk på stedet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 12.11

    Norge U21-landslag møter Finland i siste hinder i EM-kvalifiseringen

    Norges U21-landslag i fotball møter Finland i omspillet som kan gi plass i neste års EM-sluttspill i Slovakia.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.59

    Norske fans i sjokk: Hedda møtte Liam Payne i sommer

    Nyheten om One Direction-stjernens død har rystet fans over hele verden. Hedda Strømberg (26) forteller om sitt ferske møte med stjernen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.57

    Aksjonerte mange steder samtidig

    Politiet gjennomførte en koordinert aksjon tirsdag da 19 personer ble pågrepet i en stor narko-aksjon i Agder tirsdag. – Da samtlige patruljer var klare på ulike adresser, gikk politiet samtidig inn. Koordinert og samtidig aksjoner gjentok vi også flere ganger utover dagen, sier politiinspektør Jan Are Amundsen i Agder politidistrikt. Torsdag er ytterligere to personer pågrepet. Dermed er totalt 21 personer pågrepet i saken.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.46

    Stengte seks verksteder

    Statens vegvesen besøkte onsdag 25 trønderske verksteder. På seks av stedene ble det bestemt at verkstedene måtte stenge på dagen. Dette var steder som drev med verkstedarbeid uten godkjenning fra Statens vegvesen. Det er ulovlig fordi man da ikke har kontroll på kompetansen til de som jobber der, utstyr og lokalene som brukes. – Vi ser dessverre ofte at de som driver ulovlige verksteder også jukser på andre områder, knyttet til ulovlig arbeidskraft, skatteunndragelser og trygdesvindel, sier Geir Kjetil Moshaug Draget i Statens vegvesen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.46

    Åpnet for togtrafikk på Vestfoldbanen

    Det er åpnet igjen for trafikk på Vestfoldbanen litt etter klokka 11.30 på torsdag. Torsdag formiddag stengte tografikken mellom Sandefjord og Porsgrunn i rundt en time på grunn av feil på en kjøreledning i Larvik. – Vi har ikke greid å finne noen feil med anlegget, så da blir det gjort forsøk på å sette trafikken i gang igjen, sier Olav Nordli i Bane Nor. Bane Nor skriver på sine nettsider at man fortsatt må regne med forsinkelser.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.44

    Politiet har gjort mange beslag

    Politiet har beslaglagt narkotika, våpen og kontanter i forbindelse med narko-aksjonen i Agder. De sier samtidig at de ikke kan gå ut med ytterligere informasjon om beslag på nåværende tidspunkt. 21 personer er pågrepet og siktet i saken. Politiet utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.44

    GPS-utstyr stjålet fra gårdsbruk

    I løpet av natta har noen stjålet GPS-utstyr fra en traktor og en tresker på et gårdsbruk i Furnes i Ringsaker. Politiet har vært på stedet og sikret spor. Operasjonsleder, Per Solberg, sier til NRK at det skal ha blitt stjålet for anslagsvis 300.000 kroner.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.41

    Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene er på vei til Trøskenveien etter melding om sammenstøt mellom MC og bil. MC-føreren skal ha sklidd over i motgående kjørefelt. Han er bevisst og kjøres til sykehus for sjekk.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.41

    Trafikkulykke i Trøskenveien i Sarpsborg

    Nødetatene er på vei til stedet etter melding om sammenstøt mellom MC og bil. MC-føreren skal ha sklidd over i motgående kjørefelt. Han er bevisst og kjøres til sykehus for sjekk.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.39

    To nye pågrepet i narko-aksjon

    Ytterligere to personer er pågrepet i forbindelse med politiaksjonen i Agder. Det bekrefter politiet torsdag. Dette er to kvinner som vil bli fremstilt for varetektsfengsling. Til sammen er nå 21 personer pågrepet i det som er en av de største politiaksjonene i Agder noen gang. – Det kan fortsatt bli aktuelt å fremstille flere personer denne uken og i tiden som kommer, sier politiinspektør Jan Are Amundsen i Agder politidistrikt i en pressemelding.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.29

    Kreditorer godtar utsatt betaling fra musikkfestival

    De fleste kreditorene etter musikkfestivalen By The Pond i Sandefjord har gått med på et nedbetalingsforslag. Det sier daglig leder Ole Christian Mørk i Artify som er festivalens moderselskap, til Sandefjords Blad. Festivalen der Bryan Adams og Lenny Kravitz opptrådte, gikk i minus. Nå foreslår Artify at 50 prosent av det utestående beløpet betales etter neste års festival på sensommeren eller høsten. Festivalen er avhengig av at kreditorene godkjenner forslaget for at det skal bli festival i juli neste år, skriver avisa.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.28

    NFF innkalt til pyro-møte: – Ikke i tråd med dispansasjonsordningen

    Norsk fotball har hatt uønskede episoder som følge av pyrobruk under kamper denne sesongen. DSB reagerer på hendelser som ikke er i tråd med forutsetningene i dispansasjonen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.27

    Bortvis etter bråk i Sandefjord

    Politiet ble torsdag varslet om en kvinne som var over middels kranglete på en butikk i Sandefjord sentrum. Patruljen kom i kontakt med en kvinne i 30-årene på stedet. Hun ble bortvist fra Sandefjord sentrum.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.21

    – Ikke noe jeg ville ha hengt opp

    Forza Tromsø-lederen sier det ikke er supporterklubben som står bak banneret.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.18

    Stenger ett felt på E6 i Oslo

    Fredag kveld starter arbeidet med å rehabilitere Klemetsrud bru i Oslo. Da blir trafikken på E6 snevret inn til ett felt i hver kjøreretning. Arbeidet begynner fredag klokken 10 på kvelden, og skal vare til mandag morgen klokken 06. Statens vegvesen sier de beklager ulempene, men at det er nødvendig å gjøre dette arbeidet – fordi vedlikeholdet forlenger bruas levetid, er bra for økonomien og miljøet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.17

    Bøssebærerrekord i Tønsberg

    Det er slått rekord for antall bøssebærere påmeldte til TV-aksjonen i Tønsberg. – Nesten 300 har meldt seg og vi har behov for flere. Spesielt i Revetal, sier TV-aksjon koordinator Marianne Fjellheim. Pengene i årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningen. For pengene skal det etableres familiehus nær sykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo der alvorlig syke barn kan være sammen med sin familie. Aksjonsdagen er søndag 20.oktober. – Det er utrolig motiverende at vi har så mange som skal gå på søndag, sier ordfører i Tønsberg Frank Pedersen.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.16

    30 år senere: Lanserer ny Nintendo 64

    Nintendo 64 ble først lansert i 1997. Neste år er det klart for en ny versjon - ikke fra Nintendo selv, men fra selskapet Analogue, som har spesialisert seg på å lage ny maskinvare av gamle spillkonsoller.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.15

    Stengt for togtrafikk på Vestfoldbanen

    Mellom Sandefjord og Porsgrunn er det stengt for togtrafikk, melder Vy. Ifølge togselskapet må passasjerer regne med forsinkelser, og at noen tog kan bli innstilt. Dette skyldes feil på en kjøreledning. Bane Nor opplyser at det kan ta tid, men at de avklarer situasjonen nå. Toglinjer som påvirkes er RE 11 som er strekningen Skien - Eidsvoll på Vestfold- og Gardermobanen. Tirsdag ble Vestfoldbanen stengt mellom Skoppum og Tønsberg da en kjøreledning falt ned.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.12

    Narvik øker kredittgrensen med 100 millioner

    Formannskapet i Narvik kommune vedtok torsdag å gi kommunen økt kredittgrense fra 150 til 250 millioner kroner. Det skriver Fremover. For å sikre kommunens betalingsevne foreslo kommuneadministrasjonen å øke kassekreditten, skriver avisa. – Jeg mener at når administrasjon og økonomisjefen har kommet med en anbefaling om å øke til 250 millioner, så er det gjennomtenkt. De kommer ikke med det forslaget ut ifra løse luften. Det sa Tina Denstad (Ap) fra talerstolen under formannskapsmøtet ifølge Fremover.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.10

    Lastebil har veltet

    Nødetatene rykket torsdag formiddag ut etter melding om en lastbil som hadde veltet og lå på siden av Kirkeveien på Nøtterøy. Sjåføren er ute av bilen. Han skal ikke være alvorlig skadet. Det er mindre trafikale utfordringer som følge av hendelsen, og dirigering forbi ulykkesstedet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.09

    Nei, det er ikke kleint å «embrace» høsten

    Språkdirektør Åse Wetås blander seg inn i NRKs språkbruk og vil sensurere blanding av norsk og engelsk. Hun er på ville veier.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.09

    Brann startet trolig i blomsterpotte

    Brannen i en enebolig på Lisleby i Fredrikstad i går, oppstod på verandaen og trolig i en blomsterpotte som sto inntil veggen. Det opplyser krimsjef i Fredrikstad Geir Willadsen. Siden politiet har kontroll på arnestedet, vil det ikke bli utført kriminaltekniske åstedsundersøkelser. Huset fikk store skader i brannen, men ingen beboere kom til skade.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.08

    Mann oppbevarte seksualisert innhald av barn

    Ein mann i 20-åra er dømd i Sør-Rogaland tingrett for å oppbevare seksualisert innhald og bilete av barn. Mannen hadde lasta ned og lagra minst 85 960 bilete og videoar, som blant anna framstiller overgrep mot barn. Han skal også ha delt dette innhaldet og gjort det tilgjengeleg for andre via sosiale medium. Mannen tilstod i retten og får ei fengselsstraff på 2 år.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.08

    Oppbevarte tusenvis av seksualiserte videoar og bilete av born

    Ein mann i 20-åra er dømd i Sør-Rogaland tingrett for å oppbevare seksualisert innhald og bilete av barn. Mannen hadde lasta ned og lagra minst 85 960 bilete og videoar, som blant anna framstiller overgrep mot barn. Han skal også ha delt dette innhaldet og gjort det tilgjengeleg for andre via sosiale medium. Mannen tilstod i retten og får ei fengselsstraff på 2 år.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.04

    Franske medier: Mbappé innrømmer seksuell relasjon i Sverige - hevder det var med samtykke

    Nye detaljer kommer fram i saken der fotballstjernen anklages for voldtekt.

  • Torsdag 17. oktober kl. 11.02

    Finlands president tatt imot på Haakonsvern

    Finlands president Alexander Stubb er på et tredagers statsbesøk til Norge. I dag besøker han Haakonsvern orlogsstasjon i Bergen. Der ble han og kronprins Haakon tatt imot av sjef i Sjøforsvaret, Oliver Berdal. På besøket fikk Stubb en omvisning på basen og demonstrert forskjellig utstyr på øvingsanlegget Havaritanken på Haakonsvern. På bildet får Stubb, avbildet i blå dress lengst til venstre, demonstrert hvordan Sjøforsvaret kan bistå ved ulike ulykker. Anlegget er det norske Sjøforsvarets hovedbase, og regnes som en av de største sjøforsvarsbasene i Nord-Europa. Finland ble Nato-medlem 4. april 2023. Fra 1994 var de partner til Nato gjennom Samarbeid for fred-programmet, men Russlands fullskala invasjon av Ukraina satte fortgang i prosessen om å bli fullverdig medlem. Stubb tiltrådte som president i Finland 1. mars 2024. Dette er hans første statsbesøk til Norge.

  • Torsdag 17. oktober kl. 10.55

    Totalskadet i brann

    Huset som brant i Lyngdal natt til torsdag er totalskadet, melder Lister24. Det var en stund fare for at brannen kunne spre seg til andre boliger.

  • Torsdag 17. oktober kl. 10.49

    Slik blir du rå på pusling

    Brikkene falt på plass for 30-åringen fra Bodø. Hun stakk av med førsteplassen i verdensmesterskapet i puslespill i Valladolid, Spania. Thuv puslet 500 brikker raskest av alle – på 37 minutter og 58 sekunder. Her deler hun sine 10 beste triks.

  • Torsdag 17. oktober kl. 10.44

    Tyveri-anmeldelse mot Høiby henlagt: – Heksejakt

    Marius Borg Høiby ble anmeldt for brukstyveri av en scooter. Nå har politiet henlagt saken.

  • Torsdag 17. oktober kl. 10.43

    Israel varsler nye angrep i Libanon

    Israel beordrer evakuering i Øst-Libanon, etter et døgn med flere angrep i landet.

  • Torsdag 17. oktober kl. 10.41

    Pasienter utviklet kreft lenger enn nødvendig

    14 pasienter ved Sykeshuset i Vestfold utviklet tarmkreft lenger enn nødvendig, skriver Tønsbergs Blad. Pasientene fikk forsinket innkalling til undersøkelse eller kontroll, ifølge avisa. Sykehusdirektør Øyvind Bakke beklager og forstår at dette skaper bekymring hos pasienter og befolkningen. Helsetilsynet og Statsforvalteren er varslet. Sykehuset har gjort tiltak for å få ned køen på poliklinikken, men fortsatt har over 2000 pasienter ikke blitt undersøkt eller behandlet til anbefalt tid, skriver avisa.