Nyheter:

  • Onsdag 16. oktober kl. 23.31

    One Direction-stjerne Liam Payne funnet død

    Liam Payne omkom etter fall fra balkongen på et hotell i Buenos Aires. Fansen samlet seg natt til torsdag utenfor hotellet der han bodde.

  • Onsdag 16. oktober kl. 22.56

    Vålerenga med stortap mot Arsenal – Graham Hansen og Barcelona ydmyket Hammarby

    (Arsenal - Vålerenga 4–1, Barcelona - Hammarby 9–0) Olaug Tvedten tente et lite håp for Vålerenga, men blåtrøyene fikk det for tøft i London.

  • Onsdag 16. oktober kl. 22.55

    Caroline Graham Hansen i praktslag – tomålsscorer da Barcelona smadret «norske» Hammarby 9-0

    (Barcelona - Hammarby 9–0) Caroline Graham Hansen, Ingrid Syrstad Engen og resten av Barcelonas stjernegalleri herjet med Hammarby.

  • Onsdag 16. oktober kl. 22.49

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    No kan det bli dyrare å reisa med kollektivtransport frå omegnskommunane til Bergen. Meir om dette i Vestlandsrevyen 22.55. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Onsdag 16. oktober kl. 22.38

    Warholm varsler «ny karriere»: – Jeg har lyst på en til

    Karsten Warholm (28) er i gang med prosjektet «Warholm 2.0» etter å ha testet en sjelden sesongpause.

  • Onsdag 16. oktober kl. 22.32

    Finanstilsynet om fonds- og bankflukten: – Nyttig med innspill

    Finanstilsynet mener finansbransjens innspill om konkurranseulemper er gunstige. Samtidig erkjenner de at hensynet til finansiell stabilitet og forbrukervern kan gi ulike krav over landegrensene.

  • Onsdag 16. oktober kl. 22.29

    Se kveldens siste TV-nyheter 22.55

  • Onsdag 16. oktober kl. 22.19

    Barn låst inne i Postens pakkeboks

    Onsdag kveld ble et barn låst inne i postens pakkeboks utenfor Rema 1000 på His i Arendal, skriver Agderposten. Brannvesenet brøt opp boksen med et brekkjern og i løpet av kort tid var barnet ute. Situasjonen oppstod da moren handlet i butikken og barnet ble sittende igjen i bilen alene. På et tidspunkt skal barnet ha gått ut av bilen og havnet i avlukkene i automaten.

  • Onsdag 16. oktober kl. 22.14

    Riksadvokaten: Avgjørelse i Lørenskog-saken planlagt fredag

    Avgjørelsen i forsvinningssaken på Lørenskog kommer trolig fredag. Det sier riksadvokat Jørn Maurud til Aftenposten. Det er snart seks år siden Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet. Politiet tror at hun ble drept før hun ble fraktet bort fra huset i Lørenskog. Hun er fortsatt ikke funnet. Ektemannen Tom Hagen ble pågrepet 28. april 2020 og siktet for drapet. Etter planen skal avgjørelsen fra Riksadvokaten om Hagen skal tiltales for drapet eller ikke komme på fredag.

  • Onsdag 16. oktober kl. 22.05

    Aftenposten: Avgjørelse i Lørenskog-saken planlagt fredag

    Det bekrefter riksadvokat Jørn Maurud til Aftenposten.

  • Onsdag 16. oktober kl. 21.54

    VG: Fire menn siktet for grov vold etter voldshendelse i Toten

    Fire menn skal være siktet etter en voldshendelse i Toten tidligere i høst, melder VG. En video som ble delt i sosiale medier skal vise anklager, trusler og spark, ifølge VG. De fire mennene, som alle skal være i 20-årene eller i slutten av tenårene, er siktet for grov kroppskrenkelse, frihetsberøvelse og trusler. – Etterforskningen så langt tyder på at voldshendelsen kan knyttes til «pedo hunters»-grupperingen, skriver påtalesjef Johan Martin Welhaven i en e-post til VG. Mannens bistandsadvokat Kai Vaag uttaler til VG at hans klient mener han ikke har gjort noe ulovlig, og viser til at mannen ikke er mistenkt av politiet for noe straffbart.

  • Onsdag 16. oktober kl. 21.50

    Slutter som redaktør i Telen

    Jens Marius Hammer har sagt opp sin stilling som redaktør i Telen etter 16 år. Det skriver Telen. I februar 2025 blir han pensjonist. Han har vært redaktør i Telen siden 2008. – Lokale medier skal være tett på samfunnet. De skal sette dagsorden, skape debatt og engasjement. Telen har vært en vaktbikkje, og det håper jeg Telen skal være uten meg på laget, sier han.

  • Onsdag 16. oktober kl. 21.39

    Legevakta i Larvik fikk pålegg

    Legevakta i Larvik er nødt til å endre praksis når det kommer til innsending av refusjoner, skriver Østlands-Posten. Kommunen har fått kritikk fra Helfo for at de ofte fører opp den samme legen på refusjonskravene. Helfo hevder også kommunen har fortsatt sin praksis til tross for en tidligere anmodning om å gjøre noe med det. Larvik kommune mener de ikke har mottatt disse anmodningene, men opplyser om at de kommer å endre praksis på dette nå.

  • Onsdag 16. oktober kl. 21.37

    Mistet førerkortet på E6

    En mann i slutten av tenårene mistet førerkortet etter å ha kjørt i 144 km/t i en 100-sone på E6 Storlerbakken i Trondheim.

  • Onsdag 16. oktober kl. 21.30

    Skal stå bak flere branner - må i retten

    Mannen som skal ha tent på egen bolig julaften i Østre Toten i fjor, må møte i retten. Statsadvokatene i Hedmark og Oppland har nemlig tatt ut tiltale, fordi denne og en tidligere brann lett kunne ført til at menneskeliv gikk med. I tiltalen kommer det frem at mannen før brannen julaften skal ha forsøkt å deaktivere brannalarmen. – Politiet ser svært alvorlig på saken. Det bor flere personer på adressen, og brannene har oppstått på natta når andre beboere sover. Skadepotensialet er stort, sa politifullmektig Oda Hanssen ved Innlandet politidistrikt til NRK etter brannen. Mannen er også tiltalt for å ha stått bak flere branner, blant annet i en tidligere leilighet han disponerte med tre andre personer, og for å ha tent på et uthus verdt 200.000 kroner.

  • Onsdag 16. oktober kl. 21.26

    Runar knuste ØIF Arendal

    Håndballherrene til Runar slo ØIF Arendal 37–27 i eliteseriekampen på Haukerød onsdag kveld. Martin Lindell ble lagets toppscorer med ni mål. Med storseieren klatret sandefjordslaget opp til 7. plass i serien. Til helgen spiller klubben europacupkamper i Runarhallen mot rumenske CSM Bucuresti.

  • Onsdag 16. oktober kl. 21.24

    – Viktig signal å sende til andre nettverk

    Politiaksjonen hvor 19 personer på Sørlandet ble pågrepet og siktet for grov narkotikakriminalitet tirsdag kveld vil sende et viktig signal til andre kriminelle nettverk i Agder, mener politiet. – Vi jobber hele tiden mot kriminelle nettverk. Dette er et viktig signal om at politiet har økt sin innsats og vil fortsette, sier visepolitimester Morten Sjustøl. Aksjonen, som blir omtalt om en av den største i Agder noensinne, gikk utover ett spesifikt kriminelt nettverk i Agder. Ifølge politiet eksisterer det også 24 andre nettverk på Sørlandet. – Vi vet at dette nettverket har inspirert barn og unge. Et av hovedmålene med denne aksjonen er å hindre videre rekruttering, sier Sjustøl. Av de 19 sikta i denne saken ble 11 av varetektsfengslet onsdag formiddag. Alle de varetektsfengslede er menn i 20- eller 30-årene.

  • Onsdag 16. oktober kl. 21.15

    Helgelandssykehuset utvider høringsfrist fra ni dager til fem uker

    I løpet av høsten skal Helgelandssykehuset bestemme hvordan sykehuset skal organisere sine behandlingstilbud i fremtiden. I den forbindelse har sykehuset hatt en rekke dialogmøter med kommunene på Helgeland. Et forslag fra administrasjonen til ny organisering skulle sendes ut på høring 4. november. Her fikk kommunene ni dager frist til å komme med et svar. Nå skriver sykehuset i en pressemelding at det ble i overkant knapt med tid. – Helgelandssykehuset mottatt tydelige tilbakemeldinger på at tidsfristen for innspill var for kort. Administrerende direktør har forståelse for dette og kommunenes og brukerorganisasjonenes innspill er svært viktige for saksbehandlingen, skriver sykehuset i en pressemelding. De har derfor bedt Helse Nord om å få utvide høringsfristen til fem uker, noe Helse Nord har gitt tommel opp til. Høringsforslaget skal sendes ut etter planen 4. november, men nå er svarfristen 12. desember. Det betyr at en beslutning i Helse Nord-styret skyves fra 18. desember til 25. februar. – Den justerte tidslinjen vil også gi Helgelandssykehuset litt mer tid til saksbehandling og medvirkning både før og etter innspillsrunden, noe som verdsettes, fortsetter sykehuset i pressemeldingen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 21.03

    Blir mat-ambassadør

    Fiskehandler Reinhartsen Basar i Kristiansand er pekt ut som ambassadør for lokalmat fra Agder for 2025. Det er Agder fylkeskommune som står bak utmerkelsen og hensikten er å øke kompetansen og skape blest rundt Agder som mat-region. Det er Siren og Reidar Fredriksen som mottar stipendet for sin verdiskaping og mange utmerkelser. – Det er en fantastisk historie fra det lille fiskemottaket startet på Flekkerøya i 1931, til den bedriften som nå drives av tredje generasjon. Et viktig bidrag til sysselsetting og verdiskapning, et turistmål, noe som de fleste sørlendinger kjenner og er glad i, et utall medaljer og utmerkelser for produktene sine. Alle steder de intervjues snakker de opp lokal mat og andre lokale produsenter og merkevarer, skriver fylkeskommunen i en uttalelse.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.59

    50 kunder fikk bensin i dieselpumpen

    Torsdag forrige uke var hele 50 kunder maks uheldige da de skulle fylle drivstoff ved Circle K på Bolsønes. Dieselpumpen inneholdt nemlig bensin.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.59

    Hansens Bayern med ny seier i VIFs mesterligagruppe – slo Juventus 2-0

    Tuva Hansen og Bayern München har fått en glimrende start på gruppespillet i Champions League. Laget til Alexander Straus vant torsdag 2-0 borte mot Juventus.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.58

    Amfetamin-ruset bilfører stoppet i Våler

    Utrykningspolitiet stanset en bilfører som kjørte vinglete på Rv. 2 Braskereidfoss i Våler onsdag kveld. Under kontrollen testet sjåføren positivt på amfetamin og promille over lovlig grense. Mannen i 30-årene hadde ikke gyldig førerkort og ble fratatt bilnøklene. Han anmeldes for forholdet og tas med av politiet for bevissikring.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.55

    Maria (34) klarer ikke pleie av menn - likevel sender kommunen menn

    Grunnet traumer klarer ikke Maria Scherffenberg (34) å ta i mot hjelp og måltidsstøtte fra mannlige ansatte. Likevel har kommunen sendt menn til henne gjentatte ganger.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.48

    Åtte rådyr påkjørt i løpet av to timer

    I løpet av rundt to timer har politiet fått åtte telefoner om rådyr som har blitt påkjørt. De mener at det er et uvanlig høyt tall. Ingen skal ha blitt skadet. Det har kun blitt skade på bilene.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.47

    Stenger sosiale medier på skoler

    Meldinger om mobbing og bildedeling på kommunens datamaskiner, gjør at skolebyråd Daniel Hägglund i Bergen stenger ned. Det melder Bergens Tidende. Det er skolene selv som har meldt fra om problemer. – Når skolene tydelig gir beskjed om at de ønsker at sosiale medier blir stengt, tar vi det på alvor, sier skolebyråd Daniel Hägglund (Frp) til avisen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.40

    – Den var så stor, og det gjorde vondt

    Den tidligere tennisstjernen Serena Williams (43) har fjernet en cyste på størrelse med grapefrukt fra halsen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.31

    Forsinket med minst ett år

    Trøbbel med det nye signalanlegget ERTMS får konsekvenser for flere av landets største jernbaneprosjekter. Dette vil påvirke prosjekter som Nytt dobbeltspor gjennom Moss, Effektpakken Vestfoldbanen Oslo–Tønsberg, og Effektpakken for flere og raskere tog på Dovrebanen Oslo– Hamar. Vestfoldbanen og Dovrebanen er forsinket med minst ett år.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.15

    Larvik slått ut av håndball-NM

    Storhamar får følge av Tertnes, Oppsal og Byåsen til semifinale i håndball-NM. Sistnevnte vant en uhyre jevn kamp mot Molde torsdag kveld, skriver NTB. Byåsen ledet hele 18-12 mot Molde etter de første 30 minuttene. Etter hvilen reiste gjestene seg betraktelig, men trønderne holdt unna til 33-32-seier. Oppsal hadde på sin side få problemer med å slå Romerike Ravens på hjemmebane. I den siste kampen ble eliteserietoer Larvik slått 25-29 av Tertnes. Håndballstorheten Vipers tapte 25-27 borte mot Storhamar. Det skjedde dagen etter at det ble kjent at storlaget trenger 25 millioner kroner innen fredag for å unngå konkurs.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.09

    Kriserammede Vipers røk ut av NM etter kaosdøgn: – Nesten for mye å be om

    (Storhamar - Vipers 27–25) Ikke nok med den økonomiske krisen. Onsdag kveld røk Vipers ut av NM i storkampen mot Storhamar.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.06

    Innsatte var på cella nesten hele døgnet

    Innsatte i Indre Østfold fengsel satt alene på cella i 19 til 21 timer i døgnet. Årsaken var at det manglet folk. Noen ble isolert uten vedtak ellers rettslig beslutning. Det melder NTB. – Den omfattende innlåsingen av de innsatte kombinert med det svært begrensede dagtilbudet førte til høy risiko for isolasjonsskader og andre negative konsekvenser som reduserte muligheter for rehabilitering, skriver Sivilombudet i sin besøksrapport fra Indre Østfold fengsel i våres. Sivilombudet påpeker flere kritiske forhold ved høysikkerhetsavdelingen på Eidsberg på besøkstidspunktet. – Slik omfattende innlåsing på ubestemt tid, uten individuell vurdering og vedtak, gir risiko for umenneskelig eller nedverdigende behandling, og er et uforholdsmessige inngrep i innsattes rett til sosial kontakt, konkluderer Sivilombudet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 20.04

    Utforkjøring ved Helltunnelen

    En bil har kjørt ut av veien på E6 nord for Helltunnelen. En person har fått letter skader og er tatt med til legevakten.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.58

    Advarer om glatt veibane på E6 Rennebu

    Statens vegvesen advarer bilister om glatt veibane på den midlertidige E6 Stavåbrua i Rennebu. Årsaken er dårlig friksjon på veien, på grunn av slitte plateelementer. Vegvesenet har bestilt nye plateelementer, men de har noen ukers leveringstid. De understreker at brua er trygg, men at bilister må tilpasse seg etter værforhold og føre.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.57

    Xpengs nye skal ha plass til 33 (!) kofferter

    Hvorfor ha en SUV når en sedan gjør samme jobben?

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.55

    Casper Ruud tilbake på seierssporet – videre til kvartfinale i Stockholm

    Det norske tennisesset Casper Ruud slo tilbake etter en tøff periode med seier mot italienske Lorenzo Sonego i 2. runde av ATP250-turneringen i Stockholm.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.54

    Ruud til kvartfinale i Stockholm

    Casper Ruud er videre fra andre runde i ATP 250-turneringen i Stockholm etter seier i strake sett mot italienske Lorenzo Sonego. Ruud trengte ikke å spille den første runden i den svenske hovedstaden, og den norske tennisstjernen vant 6–3, 7–6 mot Sonego – nummer 50 på verdensrankingen. Før turneringen pratet Ruud om de svenske ballene som vekker oppsikt. I fredagens kvartfinale møter Ruud nederlandske Tallon Griekspoor, 37. mann på verdensrankingen. Onsdagens triumf er den første til verdensåtter Ruud siden han slo Shang Juncheng i tredje runde av US Open 31. august – med unntak av lagturneringene Davis og Laver Cup.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.51

    Voldshendelse på Støren

    Politiet har rykket ut til en privat adresse på Støren i forbindelse med en voldshendelse.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.47

    Vipers ute av NM

    Konkurstruede Vipers spilte onsdag sin første kamp etter at det ble kjent at de trenger 25 millioner kroner innen fredag for å kunne overleve. – Vi som klubb har gitt laget en altfor tung ryggsekk. Vi har vært med på å gjøre oppladningen vanskelig. Det er jo bare til å si «virkelig beklager», sa styreleder i Vipers, Peter Gitmark til TV 2 før kampen. I NM-kvartfinalen borte mot Storhamar fikk de også en dårlig start. Storhamar ledet 4-0 tidlig og videre 12-5 etter 20 minutter. Vipers spiste seg inn i kampen og var kun tre mål bak til pause, på stillingen 13-10 til Storhamar. I den andre omgangen utlignet Vipers raskt til 13-13 og lagene fulgte hverandre opp til 17-17. Så var det igjen Storhamar som dro ifra og hadde full kontroll. Vipers fikk redusert mot slutten, men det endte 27-25 til Storhamar.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.45

    Håndball: Storhamar videre til NM-semifinale

    Storhamars håndballkvinner avanserte i cupen hjemme mot et konkurstruet Kristiansand Vipers onsdag kveld, og tar seg videre til NM-semifinalen. Hjemmelaget åpnet best og tok seg til en 4-0-ledelse før sørlendingene fikk sin første scoring etter fem spilte minutter. Vipers tok en timeout rundt kvarteret spilt da Storhamar gikk opp til en 8-3-ledelse. Det hjalp ikke i det hele tatt og gjestene tok derfor en ny timeout på stillingen 10–3. Først da våknet Vipers til live og reduserte til 12-7, før Storhamar tok timeout med åtte minutter igjen av første omgang. Etter ble det kun et straffekast som ga hjemmelaget noe som helst uttelling. Dermed måtte Storhamar innse at det enorme forspranget ble redusert til 13–10 etter første omgang. Andre omgang startet betydelig jevnere mellom storlagene. Halvveis i andre omgang var stillingen 19–18. Herfra klarte Storhamar å øke ledelsen til 21–18 før Vipers tok en ny timeout, drøye ti minutter igjen av kvartfinalen. Med fem minutter igjen sto stillingen 25–20 til Storhamar. Storhamar tok timeout med to minutter igjen på klokka, da Viper klarte å hente seg inn igjen til 25–23. Hjemmelaget holder likevel sørlendingene på avstand og vinner på stillingen 27–25 til Storhamar over Vipers. Dermed tar Hamar-laget seg videre til semifinalen i NM.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.44

    Amazon investerer over 5 milliarder i atomkraft

    Selskapet utforsker muligheten for å utvikle en egen reaktor.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.40

    Pride-paraden i Valdres risikerer å legges ned

    Hele styret i Valdres Pride, som ble starta i 2022, skal skiftes ut, melder Avisa Valdres. Ekteparet Karoline og Tina Granum, som er henholdsvis leder og nestleder, sier til avisa at de ønsker mer tid til jobb, familie og seg selv. – Spørsmålet er jo om noen vil videreføre det vi har bygget opp. Vi har skapt et grunnlag, men vi trenger noen som kan ta over og som har energi og overskudd, sier Karoline Granum til Avisa Valdres.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.37

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Ferje med 22 personar ombord stod i brann i fire timar på Sognefjorden. Meir om dette i Vestlandsrevyen 19.45. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.37

    Meldt om røyklukt fra bygg i Strandgaten – 15 personer evakuert

    Nødetatene rykket i kveld ut etter å ha fått melding om røyklukt fra en kjeller i Strandgaten i Bergen sentrum. Det viste seg at det var en elektrisk feil i et større sikringsskap som skapte røyklukten. – Det var ikke noe dramatikk, sier Tore Fanebust, vaktkommandør i Brannvesenet. 15 personer ble evakuert, men disse får snart gå inn igjen i bygget, forteller Fanebust.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.33

    Taxi har kjørt inn i flere parkerte biler og uteservering i Oslo

    – Relativt store skader, sier politiet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.31

    OUS advarer mot en gruppe rusmidler: – Kan gi livstruende forgiftning

    I 2021 ble det registrert ett nitazen-relatert dødsfall, i 2024 er det så langt registrert 21 dødsfall.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.30

    22-åring dømt etter å ha skadet flere med machete

    En 22-åring er dømt for to drapsforsøk og to tilfeller av vold mot vektere, samt ett tilfelle av trusler mot en politibetjent, etter å ha brukt en machete på et utested i Torggata 1. juli i fjor, skriver Avisa Oslo. Fire personer ble skadd og en femte ble utsatt for slag og spark under hendelsen. 22-åringen er dømt til overføring til tvunget psykisk helsevern av retten. Hendelsen skjedde etter at 22-åringen og hans venner ble nektet adgang til utestedet. En vekter som forsøkte å stanse 22-åringen ble påført kuttskader og har fortsatt store fysiske og psykiske plager. 22-åringen er også dømt til å betale totalt 81.000 kroner i oppreisning til de fornærmede.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.30

    Ung mann dømt etter å ha skadet flere med machete

    En 22 år gammel mann er dømt for to drapsforsøk og to tilfeller av vold mot vektere, samt ett tilfelle av trusler mot en politibetjent, etter å ha brukt en machete på et utested i Torggata 1. juli i fjor, skriver Avisa Oslo. Fire personer ble skadd og en femte ble utsatt for slag og spark under hendelsen. Mannen er dømt til overføring til tvunget psykisk helsevern av retten. Hendelsen skjedde etter at mannen og hans venner ble nektet adgang til utestedet. En vekter som forsøkte å stanse 22-åringen ble påført kuttskader og har fortsatt store fysiske og psykiske plager. Mannen er også dømt til å betale totalt 81.000 kroner i oppreisning til de fornærmede.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.25

    Truer med søksmål mot Bærum kommune hvis det ikke kommer opp is på Hundsund

    Snarøya Sportsklubb har sendt varsel til Bærum kommune om at de vil gå til søksmål om ikke kommunen får opp is på Hundsund innen 1. november, skriver Budstikka. Klubben viser til en avtale fra 2006 som sier at kunstisbanen skal være i drift fra 1. november til 31. mars, men mener at kommunen unødvendig utsetter oppstarten med henvisning til mildt vær. Snarøya SK mener at kommunen ikke har rett til å etter eget skjønn vente med å skru på kjøleanlegget. Bærum kommune har ikke kommentert saken, men sier at de har en pågående dialog med Snarøya Sportsklubb.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.24

    Vil opprettholde campusutdanninger i Levanger og Namsos

    Nord universitet vil opprettholde campusutdanninger for lærerutdanning i Levanger og sykepleie i Namsos og Mo for studieåret 2025/26. Det er konklusjonen i saksframlegget fra rektor Hanne Solheim Hansen, skriver universitetet i en pressemelding. Styret skal fatte den endelige beslutning på sitt møte i Bodø 25. oktober. Fakultet for sykepleie og helsevitenskap har siden styremøtet i juni vurdert hvilke studietilbud man skal ha for sykepleie på Mo og i Namsos. – Når det vurderes som riktig å tilby både campusutdanning på Mo og Namsos i 2025, så er dette for å se om bortfall av karakterkrav kan gi flere søkere, skriver rektor Hanne Solheim Hansen i sitt saksframlegg til styret.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.11

    Mordbrannsiktet fengsles i fire ny uker

    Kvinnen som er siktet for to mordbranner på Eik i Tønsberg varetektsfengsles i fire nye uker. Kvinnen i 30-årene ble pågrepet 2. oktober, og er varetektsfengslet frem til 13. november. Den Eik-bosatte kvinnen har tidligere erkjent at hun var i området da brannene ble påtent, men har forklart i avhør at hun kun var ute på tur.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.10

    Trafikkulykke i Sunnfjord

    – En rundball har rullet ut i veien og truffet en bil, melder operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tore-Andre Brakstad. Det var to personer i bilen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.10

    Trafikkulykke i Sunnfjord – rundballe har truffet bil

    – En rundball har rullet ut i veien og truffet en bil, melder operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tore-Andre Brakstad. Ulykken skjedde på E39 i Jølster. Det var to personer i bilen. Politiet har meldt om personskade, men omfanget er uvisst. Nødetatene er på stedet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.09

    Taxi kjørte inn i uteservering i Oslo

    Politiet har rykket ut til Frogner i Oslo hvor en taxi har delvis kjørt inn i en kafé. Ingen personer er skadet, men taxisjåføren blir sjekket av helsepersonell. – Trikken går som normalt forbi. Flere biler må taues vekk fra stedet og berging er på vei, skriver politiet videre. Totalt er fem biler skadet og det er store skader på uteserveringen. Ifølge politiet er det ingenting som indikerer på at sjåføren har gjort det med vilje og de etterforsker hva som kan være årsaken til ulykken. Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslopolitiet sier at taxisjåføren er kjørt til sykehus for sjekk i tillegg er bilen tatt inn tekniske undersøkelser.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.09

    Taxi kjørte inn i kafé i Oslo

    Politiet har rykket ut til Frogner i Oslo hvor en taxi har delvis kjørt inn i en kafé. Ingen personer er skadet, men taxisjåføren blir sjekket av helsepersonell. – Trikken går som normalt forbi. Tre biler må taues vekk fra stedet og berging er på vei, skriver politiet videre.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.09

    Fire pågrepet for grov vold: – Knyttes til «pedojegere»

    Politiet i Innlandet mener de fikk stoppet en ny hendelse som var på trappene.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.08

    Blitt kontaktet av investor fra Midtøsten

    En av de seks investeringsgruppene som har tatt kontakt med Vipers etter nyheten om klubbens økonomiske krise, er fra Midtøsten. Det bekrefter styreleder Peter Gitmark ovenfor Fædrelandsvennen. Tirsdag varslet klubben at de trenger 25 millioner kroner på konto innen fredag for å ikke slå seg selv konkurs. Siden den gang har seks ulike grupperinger som kanskje ønsker å være med på å redde Vipers tatt kontakt. Tre holder til i Norge, to er europeiske og den siste fra Midtøsten. Styrelederen vil ikke gå i detalj på hvem som står bak investeringsgruppene, men sier dette ovenfor FVN: – Vi må selvsagt gjøre vurderinger og se på hvordan og på hva de har tjent pengene på.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.08

    Vipers: Blitt kontaktet av investor fra Midtøsten

    En av de seks investeringsgruppene som har tatt kontakt med Vipers etter nyheten om klubbens økonomiske krise, er fra Midtøsten. Det bekrefter styreleder Peter Gitmark ovenfor Fædrelandsvennen. Tirsdag varslet klubben at de trenger 25 millioner kroner på konto innen fredag for å ikke slå seg selv konkurs. Siden den gang har seks ulike grupperinger som kanskje ønsker å være med på å redde vipers tatt kontakt. Tre holder til i Norge, to er europeiske og den siste fra Midtøsten. Styrelederen vil ikke gå i detalj på hvem som står bak insisteringsgruppene, men sier dette ovenfor FVN: – Vi må selvsagt gjøre vurderinger og se på hvordan og på hva de har tjent pengene på.

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.07

    Se TV-sendinga klokka 19.45

  • Onsdag 16. oktober kl. 19.02

    Elsparkesyklister fikk beskjed om å bruke hjelm

    Politiet og Statens vegvesen kjørte kontroll på de videregående skolene i Kongsvinger i dag. En kontroll av fem mopeder/lett-MC-er førte til tre avskilting på grunn av trimming og støy, og en del forenklede forelegg og bruksforbud på utslitte dekk og tekniske mangler på lys og speil, melder Vegvesenet. Kontroll ble det også av EL-sparkesykler. Her hadde de fleste orden på hjembruk, kun to førere fikk pålegg om å bruke hjem. Én av de to fikk også beskjed om å sette av passasjerer.

  • Onsdag 16. oktober kl. 18.35

    Kommunen varsler om alvorlig økonomisk situasjon – innført tiltak

    Tvedestrand kommune har innført flere tiltak for å håndtere den økonomiske situasjonen med minus 21 millioner kroner i året. Det skriver Tvedestrandsposten. Ved sykdom kan ikke arbeidskraften erstattes de to første dagene. – Vi vil ikke kunne opprettholde dagens tjenestenivå, og i enkelte perioder kan vi få utfordringer med å overholde kravene til lovpålagte tjenester, sier Kommunedirektør Jan Magne Stensrud. De skal ha brukt nesten 10 millioner mer enn budsjettet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 18.30

    PST etterforsker 37 mulige sanksjonsbrudd

    Tolletaten har avdekket flere forsøk på å importere varer til Russland via land som ikke er underlagt sanksjoner.

  • Onsdag 16. oktober kl. 18.15

    Person truet med kniv i Oslo

    Politiet har kontroll på to mistenkte etter at en person ble truet med kniv i Hausmanns gate i Oslo. Ifølge politiet er det ingen skadde og hypotesen deres er at det har vært et ran.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.59

    Kriserammede Vipers kontaktet av Midtøsten-investor: - Må selvsagt gjøre vurderinger

    Vipers står på konkursens rand. Nå er det konkrete samtaler om å redde klubben.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.51

    Møbelfirma er konkurs

    Møbelfirmaet Oakland Norge AS som har kontor i Mandal har meldt oppbud, skriver Lindesnes avis. Resultatet til selskapet i fjor var på minus 9,2 millioner kroner. Ifølge avisen er flere ansatte og en investor i gang med å opprette et nytt selskap for å se på muligheten til å ta vare på arbeidsplasser. Nettbutikken, og tre butikker fortsetter driften som vanlig. Dette gjelder avdelingene i Bærum, Trondheim og Fredrikstad.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.51

    Servalen passes på av dyreparken i Kristiansand: – Ikke et kjæledyr

    Servalen Niño har det fint hos oss, men er kun her på midlertidig opphold, opplyser Dyreparken i Kristiansand. Nå sier en annen dyrepark at de gjerne kan huse servalen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.49

    Traktorbrann i Bergen

    Brannvesen og politi har rykket onsdag ettermiddag ut etter melding om brann i en traktor i Hausdalen i Fana i Bergen. Traktoren var først overtent, men brannen ble meldt slukket like over klokken 17.30. Ingen personer er skadet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.42

    Beredskapsøvelse kan lage støy

    Onsdag kan det bli litt støy i Sandefjord havn. Det er snakk om en beredskapsøvelse med blant annet bruk av helikopter, skriver Sandefjord kommune på nettsidene sine.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.41

    Representerer Norge i Special Olympics

    Som eneste utøver fra Østfold skal Maiken Nerstad Gundersen (22) representere Norge i Special Olympics World Winter Games i Torino. Det skriver Norges idrettsforbund i en pressemelding. Konkurransen er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming. Gundersen, som tilhører Båstad IL, representerer Norge fra 8. til 15. mars 2025. Hun har gått på skøyter fra hun var 9 år gammel, men har grunnet balanse- og koordinasjonsutfordringer jobbet hardere enn sine jevngamle for å få fart på skøytene, skriver Båstad IL.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.29

    Vil varetektsfengsle en til etter politiaksjon

    – På bakgrunn av opplysninger som har fremkommet fra etterforskningen det siste døgnet er det besluttet å fremstille ytterligere én av de 19 pågrepne for varetektsfengsling, sier påtaleleder i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar. Onsdag formiddag opplyste politiet at 12 av de 19 pågrepne etter politiaksjonen i Agder ville bli fremstilt for varetektsfengsling. Nå er det besluttet at ytterligere én person skal fremstilles for varetektsfengsling. Onsdag har retten avsagt elleve kjennelser for varetektsfengsling. De to siste siktede vil fremstilles for varetektsfengsling i morgen, torsdag. Politiet utelukker ikke at det kan bli aktuelt å fremstille flere personer for varetektsfengsling senere.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.23

    Røykutvikling i tømmerbil i Etnedal

    På Fv. 33 Tonsåslinna i Etnedal sto en fullastet tømmerbil med røykutvikling onsdag kveld. Ifølge politiet skal det ikke ha utviklet seg til brann. Ingen av de to i lastebilen kom til skade. Haagen Løvseth, operasjonsleder i Politiet Innlandet, sier at årsaken kan være «knyttet til en eksoslekkasje», som førte til røykutvikling inne i førerhytta. Lastebilen ble utbedret på stedet og tok seg videre uten mer hjelp.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.17

    Vi gå videre med vindkraftplaner

    Kommunestyret i Hattfjelldal stemte for kommunedirektørens innstilling om å gå videre med vindkraftplaner i kommunen. Det skjedde etter at flertallet med ni mot seks stemmer vant voteringen. Det skriver lokalavisen Helgelendingen. Det er Statkraft Energi og Nordic Wind som begge har sendt inn planinitiativ til kommunen, med ønske å om etablere vindkraftverk i tre fjellområder nært riksgrensen. Vedtaket betyr at vindkraftplanene skal behandles på lik linje med andre planforslag i kommunen. De to aktørene bes legge til rette for at kommunen kan gjennomføre en god saksbehandling, og pålegger at alle kostnader knyttet til videre arbeid med prosessen skal dekkes av de to aktørene. Vedtaket understreker også at kommunen kan ved flere anledninger stoppe videre arbeid dersom kommunestyret finner det riktig. Kommunestyret ber også om et oppstartsmøte med NVE, som må gi endelig konsesjon dersom vindkraftplanene skulle gå så langt.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.17

    Kommunestyret i Hattfjelldal stemte for å gå videre med vindkraftplaner

    Kommunestyret i Hattfjelldal stemte for kommunedirektørens innstilling om å gå videre med vindkraftplaner i kommunen. Det skjedde etter at flertallet med ni mot seks stemmer vant voteringen. Det skriver lokalavisen Helgelendingen. Det er Statkraft Energi og Nordic Wind som begge har sendt inn planinitiativ til kommunen, med ønske å om etablere vindkraftverk i tre fjellområder nært riksgrensen. Vedtaket betyr at vindkraftplanene skal behandles på lik linje med andre planforslag i kommunen. De to aktørene bes legge til rette for at kommunen kan gjennomføre en god saksbehandling, og pålegger at alle kostnader knyttet til videre arbeid med prosessen skal dekkes av de to aktørene. Vedtaket understreker også at kommunen kan ved flere anledninger stoppe videre arbeid dersom kommunestyret finner det riktig. Kommunestyret ber også om et oppstartsmøte med NVE, som må gi endelig konsesjon dersom vindkraftplanene skulle gå så langt.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.13

    Ransforsøk i Kristiansand

    Politiet avslutter søket etter to personer etter et ransforsøk av en person i nærheten av Coop Extra på Lund. Ingen personer skal ha kommet fysisk til skade. De involverte fremstår som mindreårige. Fornærmede skal ha klart å komme seg unna på elektrisk sparkesykkel. De har vært i kontakt med to mindreårige fornærmede og deres foreldre.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.06

    Trafikkuhell mellom sparkesykkel og bil

    Nødetatene rykket i ettermiddag ut etter melding om et trafikkuhell mellom en bil og en sparkesykkel på Ålgård i Gjesdal. Personen på sparkesykkel har smerter i en fot. Politiet meldte først at bilen kjørte fra stedet, men etter en halvtimes tid meldte sjåføren seg. Politiet har nå snakket med de involverte, og opplyser om at det fremstår som et uhell. Ingen skal være skadet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 17.06

    Rykker ut på melding om trafikkuhell

    Nødetatene rykker ut etter melding om et trafikkuhell mellom bil og sparkesykkel på Ålgård i Gjesdal. Personen på sparkesykkel har smerter i en fot. Bilen skal ha kjørt fra stedet. Det meldte politiet, som etter en liten halvtime kan opplyse om at bilfører har meldt seg.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.51

    Stjal sølvtøy og bunadsølv

    Politiet gjennomfører undersøkelser på en privat adresse i Lillesand etter mistanke om innbrudd. Så langt ser det ut som noen har stjålet diverse sølvtøy og bunadsølv. Gjerningspersonen skal ha knust en vindu for å ha kommet seg inn i huset, ifølge politiet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.45

    Realitydeltaker dømt for vold

    En realitydeltaker i 20-årene er i Vestfold tingrett dømt til 30 dagers betinget fengselsstraff. Han ble funnet skyldig i å ha slått og truet kjæresten sin i Tønsberg i fjor. Mannen må også betale 5.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen. Han har foreløpig ikke tatt stilling til om han skal anke dommen, opplyser forsvareren til NRK.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.30

    Varetektsfengsles i fire uker

    De første 11 kjennelsen av de 12 som skal fremstilles for varetektsfengsling etter politiaksjonen i Agder er nå klare. Ti av dem varetektsfengsles i 4 uker med brev-, medie- og besøksforbud. De første to ukene av fengslingen vil også være under full isolasjon. Den siste personen varetektsfengslet i to uker med full isolasjon. Totalt ble 19 menn ble pågrepet i en politiaksjon i Agder tirsdag, siktet for grov narkotikakriminalitet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.27

    Skulesjokk i Skjåk og Lom: Vil legge ned Ap-lag

    Arbeidarparti-laga i Skjåk og Lom blir truleg lagt ned. Det skjer fordi Ap i Innlandet vil legge ned vidaregåande i Lom.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.27

    Ønsker nye drivere av Brattås barnehage

    Det jobbes med å vurdere om en ny eier kan drive Brattås barnehage på Nøtterøy. Det sier bobestyrer Kåre Jølberg etter at barnehagen med 119 barn er konkurs. Jølberg sier de vil trygge de ansattes arbeidsplasser. Kommunen har midlertidig drift i lokalene. Jølberg sier de også jobber med å få oversikt over økonomien, som panteheftelser og utestående krav i den private barnehagen. Husbanken mener barnehagen skylder dem 54 millioner kroner.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.26

    Flere norske ønsker seg inn i Vipers

    Styreleder i Vipers Peter Gitmark forteller til NRK onsdag ettermiddag at han er mer positiv i dag enn i går. – Vi har heldigvis fått flere henvendelser fra norske grupperinger som sier de ønsker seg inn i klubben og vil bidra. Det er også tre internasjonale grupperinger vi ønsker samtaler med, sier han. Gitmark sier at flere av de norske er en gruppering av enkeltpersoner som har gått sammen, hvor noen få er sørlendinger. De internasjonale er enkeltpersoner som ønsker å styre eller være nært tilknyttet en sportsklubb som gjør suksess. – Hvis vi skal lykkes langsiktig må vi ha kortsiktig kapital nå, men vi trenger også norske store sponsorere og en eller et flertall av internasjonale som kan ta en stor bit av klubbens regninger.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.22

    Mistenkt for å kjøre i ruspåvirket tilstand

    Politiet stanset en kvinne i 30-årene på Teie i Færder onsdag ettermiddag. Hun er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Politiet har tatt nødvendige prøver av kvinnen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.17

    Sliter med stappfull psykiatri – nå vil Nordlandssykehuset bruke 40 mill. på flere senger

    Det går frem av sakspapirene i forkant av neste ukes ekstraordinære styremøte i Nordlandssykehuset. NRK har tidligere skrevet hvordan sikkerhetsplassene innen psykisk helse ved Nordlandssykehuset har vært svært presset på kapasitet. En lovendring i 2017 betød at pasienter i større grad enn tidligere kunne nekte å samtykke. Til NRK sa sykehusdirektør Siri Tau Ursin at de antok at endringen hadde ført til at flere enn før ble dømt til tvungent psykisk helsevern enn tidligere, noe som igjen gikk ut over kapasiteten i sykehusene. I styresaken skriver direktøren at: «Nordlandssykehuset har over tid vært i en kritisk driftssituasjon og har fortsatt ikke kapasitet til å ta imot nye pasienter til Sikkerhetsenheten på bakgrunn av betydelig overbelegg.» Direktøren foreslår å bevilge 40 millioner kroner for å bygge seks nye sengeplasser, samt 31,3 millioner kroner til årlig drift. «Direktøren vurderer derfor at det er helt vesentlig å styrke kapasiteten med seks nye senger i Rønvik», heter det videre i saksframlegget. NRK retter: I den første utgaven av meldingen stor det at saken var vedtatt på et ekstraordinært styremøte. Det riktige er at saken ikke er behandlet ennå, og at styremøtet er førstkommende mandag.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.17

    Sliter med stappfull psykiatri – nå bruker Nordlandssykehuset 40 mill. på flere senger

    Det ble klart etter et ekstraordinært styremøte i Nordlandssykehuset onsdag. NRK har tidligere skrevet hvordan sikkerhetsplassene innen psykisk helse ved Nordlandssykehuset har vært svært presset på kapasitet. En lovendring i 2017 betød at pasienter i større grad enn tidligere kunne nekte å samtykke. Til NRK sa sykehusdirektør Siri Tau Ursin at de antok at endringen hadde ført til at flere enn før ble dømt til tvungent psykisk helsevern enn tidligere, noe som igjen gikk ut over kapasiteten i sykehusene. I styresaken skriver direktøren at: «Nordlandssykehuset har over tid vært i en kritisk driftssituasjon og har fortsatt ikke kapasitet til å ta imot nye pasienter til Sikkerhetsenheten på bakgrunn av betydelig overbelegg.» Onsdag vedtok styret i Nordlandssykehuset å bevilge 40 millioner kroner for å bygge seks nye sengeplasser, samt 31,3 millioner kroner til årlig drift. «Direktøren vurderer derfor at det er helt vesentlig å styrke kapasiteten med seks nye senger i Rønvik», heter det videre i saksframlegget.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.12

    NFF-toppene vil ikke svare på Haaland-spørsmål: – Et tema vi tar internt

    NFF-ledelsen ønsker ikke å kommentere hvorvidt de vil sette krav til hvordan en landslagskaptein skal opptre utad – etter at Erling Braut Haaland gikk rett forbi pressen i Østerrike søndag.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.10

    Person truet i Arendal

    Politiet har kontroll på en forventet gjerningsperson etter en person skal ha blitt truet i Arendal. Ingen personer skal ha blitt fysisk skadet. Det fremstår som at dette har skjedd i forbindelse med en tidligere konflikt. Politiet har ikke funnet grunnlag for pågripelse på bakgrunn av hva som har skjedd.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.06

    Russland: Vil svare etter redusering av diplomater

    Norge har bedt russiske diplomater forlate landet innen 17. oktober, ifølge Russlands ambassade. - Uvennlig, sier talsperson for russisk UD.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.05

    Anmelder nettselskapet Lede

    Rundt 20 personer har undertegnet en anmeldelse av nettselskapet Lede til Tønsberg-politiet, skriver Tønsbergs Blad. Ifølge anmeldelsen, som Tønsbergs Blad har fått kopi av, mener de rundt 20 underskriverne at Lede også truer med å kutte strømmen til personer som har legeattest på at de skal slippe. Hovedbekymringen hos anmelderne er at de automatiske strømmålerne sender ut helseskadelige stråler.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.03

    SV bryter med barnehageforhandlingene

    Partiet sier de ikke fikk gjennomslag for sitt krav om flere ansatte i barnehagene. Dette avviser Arbeiderpartiet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.03

    Bane Nor Eiendom vedtar neste byggetrinn på Jernbaneplassen i Kongsvinger

    Glåmdalen melder onsdag ettermiddag at Bane Nor Eiendom har vedtatt å gjennomføre byggetrinn to på Jernbaneplassen i Kongsvinger. Det er det prosjektsjef Odd Arne Lian som bekrefter til avisen. – Vi kommer i løpet av kort tid til å sende inn nytt forslag til reguleringsplan for området. Ønsket er å reise to nye kontorbygg, men vi setter ikke i gang bygging før forpliktende avtaler med leietakere er inngått, sier Lian til Glåmdalen. De jobber nå for å få på plass en hotelldriver i et av de nye byggene ved siden av de nye lokalene til Statistisk sentralbyrå.

  • Onsdag 16. oktober kl. 16.02

    Gravemaskin veltet på Gruben - ingen personskader

    Overfor Rana Blad opplyser operasjonssentralen ved Nordland politidistrikt at en gravemaskin har veltet under arbeid på Gruben. – Maskinen har tippet over under arbeid, men det er ikke snakk om verken personskader eller skader på maskinen. Hendelsen betraktes som et arbeidsuhell, og følges opp overfor Arbeidstilsynet, opplyser operasjonsleder Remi Johansen til Rana Blad.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.58

    Rykker til trafikkuhell på Hærland

    Brannvesenet rykket til Hærland i Mysen etter melding om et trafikkuhell med to biler involvert. Ifølge Smaalenenes Avis dreier det seg om en påkjørsel bakfra. Ulykken fremstår ikke som alvorlig og nødetatene er på stedet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.58

    Andværing frifunnet for kroppsskade

    En andværing er frifunnet for å ha skadet en annen andværing etter et basketak på en fest i romjula i fjor. Retten mener det like godt kunne vært fornærmede som ble tiltalt i saken. Det skriver vol.no. Fornærmede og tiltalte hadde ingen relasjon til hverandre ut over at begge kjente til den andre siden Andenes er et lite sted. De to skal, sammen med flere andre, vært på en fest. Andværingen som ble tiltalt stod ute på trappen med to andre, da fornærmede i saken plutselig slo opp ytterdøra, kom ut med stor fart og rev med seg tiltalte og en annen person ned trappa. Fornærmede ble selv med i fallet på cirka 1,5 meter. Han klarte ikke å ta seg for og traff derfor bakken med høyresiden av ansiktet. Fornærmede skal deretter med knyttet neve ha slått tiltalte i ansiktet en gang. De andre som var tilstede forsøkte å skille de to personene.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.53

    Kokevarselet: Første prøve var negativ

    Stavanger kommune har mottatt de første prøvesvarene om vannkvaliteten etter at hovedvannledningen sprakk mandag kveld. – Det var en prøve på E. coli-bakterien, som er en indikator på om det er forurensing i vannet eller ikke. Heldigvis viste det seg at det ikke var noen bakterier på stedene vi tok prøver, sier Jarle Furre, leder for vann, avløp og renovasjon i Stavanger kommune, til NRK. Innbyggere i kommunene Stavanger, Randaberg og Kvitsøy som er rammet av kokevarselet, oppfordres likevel til å koke drikkevannet fram til de endelige prøvene viser seg å være positive. – Dette endrer ikke noe i forhold til kokevarselet, da vi må ha flere godkjente prøver uten bakterier før vi kan heve kokevarselet, sier Furre. Kokevarselet vil tidligst bli opphevet torsdag.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.53

    Ber innbyggere følge kokevarselet

    Innbyggere i kommunene Stavanger, Randaberg og Kvitsøy som er rammet av kokevarselet oppfordres til å koke drikkevannet fram til de endelige prøvene viser seg å være positive. – I dag har vi fått de første resultatene av vannprøvene vi tok i går. Det var en prøve på E. coli bakteriet, som er en indikator på om det er forurensing i vannet eller ikke. Heldigvis viste det seg at det ikke var noen bakterier på stedene vi tok prøver, sier Jarle Furre, leder for vann, avløp og renovasjon i Stavanger kommune, til NRK. – Dette endrer ikke noe i forhold til kokevarselet, da vi må ha flere godkjente prøver uten bakterier, før vi kan heve kokevarselet, sier Furre. Det var mandag kveld at det gikk hull i en hovedvannledning ved Store Stokkavann i Stavanger. Mer enn 66.000 mennesker i deler av Stavanger, Randaberg og Kvitsøy har siden vært nødt til å koke vannet før de kunne drikke det.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.51

    Førdefjorden drøfta i Efta-domstolen

    Naturvernforbundet uttaler at dei har blitt «enda meir optimistiske» etter dagens høyring om Førdefjorden i Efta-domstolen. Domstolen skal ta stilling til om den norske staten braut EUs vassdirektiv ved å gi løyve til dumping av 170 millionar tonn gruveavfall i Førdefjorden frå selskapet Nordic Mining. – Vi har eit godt håp om at Efta-domstolen vil støtte vårt syn, og da blir sjansen til å vinne gjennom når saka kjem til lagmannsretten mykje betre, seier Sigrid Hoddevik Losnegård, nestleiar i Natur og Ungdom. Regjeringsavdokaten, som fører saka for Klima- og miljødepartementet, hevda på si side at utvinning av rutil er viktig for å sikre Europa tilgang på kritiske mineral, og at dette i seg sjølv er eit overordna samfunnsomsyn. Striden om Førdefjorden har rasa i 16 år. Dommen vil truleg komme på nyåret.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.42

    Ranet bingo med kniv

    En mann har ranet til seg en veske i en bingo i Oslo. Ifølge politiet skal gjerningspersonen ha truet ansatte i bingoen med kniv før han stjal en veske. – Vi søker etter mannen i nærområdet, samt at vi jobber med innhenting av vitneopplysninger, skriver politiet. Ingen personer er skadet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.42

    Gassovn eksplodert

    En gassovn skal ha eksplodert i en leilighet i Kristiansand. En person får helsehjelp av ambulansepersonell, ifølge politiet som også er på stedet. Det er nå kontroll på stedet og personen skal ikke være alvorlig skadet, melder politiet. Eksplosjonen førte til mindre materielle skader.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.40

    Over 140 døde i tankbileksplosjon i Nigeria

    Over 140 mennesker mistet livet da en tankbil eksploderte i Jigawa-delstaten i Nigeria tirsdag kveld, opplyser myndighetene.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.34

    Niño er i Dyreparken

    Servalen Niño blir for tida tatt hand om i Kristiansand Dyrepark, men parken vil ikkje ha han permanent. Dei ynskjer å prioritere dyr som er del av eit bevaringsprogram, og meiner Niño ikkje er eigna til dette. Det er framleis usikkert om Niño blir avliva. Niño vart først observert i Bjørnafjorden i 2023, og eigaren vart meldt til politiet for ulovleg innføring av dyret. Mattilsynet har ikkje svart i dag på kva som skjer med Niño.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.32

    Storbank stiger på flat Wall Street

    Morgan Stanley-tall sender aksjen opp i åpningshandelen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.32

    Oppgang på Wall Street - investeringsbank hopper etter tall

    Morgan Stanley-tall sender aksjen opp i New York.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.32

    Oppgang på Wall Street - investeringsbank hoppet etter tall

    Morgan Stanley-tall sendte aksjen opp i New York.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.20

    Trafikkulykke i Øygarden

    Nødetatene er på vei til en trafikkulykke i Øygarden hvor en motorsykkel har kjørt i siden på en bil. Føreren av motorsykkelen skal være bevisst. – Trafikken er nå sperret, med mulig dirigering av personer på stedet, skriver operasjonsleder Tore-Andre Brakstad.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.16

    Høiby anklager Snekkestad for vold – men har ikke anmeldt ekskjæresten

    Marius Borg Høiby har anklaget ekskjæresten Juliane Snekkestad fra Tønsberg for vold. Snekkestads bistandsadvokat Petter Grødem avviser anklagene overfor NRK. – Det er brukt ord som mishandling. At hun skal ha utsatt ham for det. Hun kjenner seg overhodet ikke igjen i det og reagerer kraftig på at han sier det nå. Marius Borg Høiby har vært i til sammen åtte avhør med politiet. Det skriver Høibys forsvarer Øyvind Bratlien i en tekstmelding til NRK. – Han har forklart seg grundig og detaljert. Han erkjenner straffskyld i tråd med sin tidligere uttalelse samt for en trussel mot en annen mann. For øvrige forhold erkjenner han ikke straffskyld, opplyser Bratlien. Politiet kan onsdag ikke svare på om det foreligger en anmeldelse mot Snekkestad. Hennes advokat Petter Grødem kjenner ikke til at det foreligger. Høibys advokat Øyvind Bratlien har foreslått at politiet anmelder forholdet selv.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.13

    Siktelsen nedjustert etter vold i Oppdal

    Politiet har nedjustert siktelsen etter en voldshendelse utendørs natt til søndag. En mann i 40-åra ble sendt til St.Olavs hospital med hodeskader og en mann i 20-åra ble siktet for kroppsskade. – Nå er siktelsen endret til grov kroppskrenking som er mindre alvorlig,opplyser avsnittsleder Geir Stenkløv til NRK onsdag. Siktede ble avhørt for andre gang tirsdag. Han har ikke ønsket forsvarer, men samarbeider med politiet, i følge Stenkløv. I går ble også sju andre vitner avhørt. –Politiet ønsker fortsatt kontakt med personer som har sett noe de mener politiet bør få vite, sier Stenkløv.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.11

    Tatt ut til Special Olympics

    Dag Sibbern Ryeng fra Heddal Idrettslag i Notodden skal representere Norge i Special Olympics World Winter Games i Torino. Dette er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming. Den norske delegasjonen består av utøvere fra fem idretter. De 25 utøverne kommer fra idrettene langrenn, alpint, truger, dans og kortbane, skriver Norges idrettsforbund i en pressemelding.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.08

    – Batteriprisene vil halveres innen 2026

    Goldman Sachs spår stort prisfall.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.06

    Rykker ut til droneaktivitet i Bjerkvik

    Politiet i Narvik rykker onsdag ettermiddag ut til Bjerkvik for å sjekke ut droneaktivitet. Det skriver Framover. Dette er ikke første gang politiet rykker ut til droneflyvning i bygda. I mars ble blant annet fire personer pågrepet for å ha flydd drone under militærøvelsen Nordic Response.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.05

    Venter nytt rentekutt i Europa: – Norges Bank har andre utfordringer

    Svak økonomisk aktivitet og større tro på at prisveksten er på rett vei, setter fart i planene om rentekutt i eurosonen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.02

    Rogaland KrF ønsker både Bjuland og Andersen Sayed

    Valg- og nominasjonskomitéen i Rogaland KrF har enstemmig innstilt Jonas Andersen Sayed og Hadle Rasmus Bjuland på delt førsteplass på Rogaland KrFs stortingsliste for 2025. Det skriver de i en pressemelding onsdag ettermiddag. Andre høringsrunde viste at både Hadle Rasmus Bjuland og Jonas Andersen Sayed har stor støtte blant lokallagene og begge er sterkt ønsket til de to øverste plassene på listen, står det i pressemeldingen. – Komiteen har derfor valgt å innstille begge kandidatene på førsteplassen og andreplassen. Det ville uansett vært opp til nominasjonsmøtet 5. november å avgjøre rekkefølgen endelig, og jeg er veldig glad for at de begge sier seg motivert for både første- og andreplassen. Dette er helt i tråd med et tydelig ønske fra lokallagene, sier Oddny Helen Turøy, som er leder i nominasjonskomiteen i Rogaland KrF.

  • Onsdag 16. oktober kl. 15.01

    Byggearbeider førte til leire og vann i boligområde

    Beboere i fem boliger nedenfor Lund Torv i Kristiansand opplevde plutselig at det boblet opp vann og leire i hagene. Årsaken var byggearbeidene på Lund Torv. Det skriver Fædrelandsvennen. Årsaken til hendelsen skal være boring av energibrønner til studentsamskipnadens nye boliger på Lund Torv. – Man borer da med trykkluft, så har sannsynligvis denne lufta funnet noen veier som gjør at vi får disse symptomene, sier prosjektlederen til avisa. Arbeidet ble stoppet umiddelbart da dette skjedde. Det skal nå gjøres undersøkelser for å se om boringen har ført til setningsskader.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.59

    Vil etablere seks nye psykiatriske sengeplasser ved Nordlandssykehuset

    Mandag 21. oktober skal det avholdes ekstraordinært styremøte i Nordlandssykehuset. På møte skal styret behandle hvorvidt det skal etableres seks nye sikkerhets og rehabiliteringsplasser i Psykisk helse og rusklinikken ved Nordlandssykehuset Rønvik. Det foreslås at styret ber Helse Nord om godkjenning for etablering av seks sengeplasser. Videre foreslås det å be om økt investeringsramme på 40 millioner kroner for realisering av prosjektet. Administrerende direktør ved Nordlandssykehuset Siri Tau Ursin vurderer det som helt vesentlig å styrke kapasiteten med seks nye senger i Rønvik. «Det har over tid vært en økende og kritisk kapasitetsutfordring innen sikkerhetspsykiatri i Nordlandssykehuset. Endringer i lovverk de senere år har også medført en større andel av pasienter på strafferettslige særreaksjoner» heter det i administrerende direktør Siri Tau Ursin sin vurdering.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.51

    Skolenedleggelsene: Frykter hybelboom for 16-åringer

    De planlagte nedleggelsene av videregående skoler vil tvinge mange flere 16-åringer til hybeltilværelse på få kvadratmeter. – Ikke bra, sier hybelboer og elevleder Fabiola Ledo (18).

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.49

    Ruskjøret uten førerkort i Gjøvik

    Politiet har stoppet en mann i 40-årene ved CC Gjøvik, mistenkt for promillekjøring. Mannen viste seg å ikke ha gyldig førerkort.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.49

    Går mot enorme kutt og endringer i busstilbudet i Vestland

    Vestland fylke foreslår store endringer og kutt i buss- og kollektivtilbudet i fylket. Bakgrunnen er en krevende økonomi – og kuttlisten som fylket foreslår er lang: • Sonestrukturen blir splittet opp slik at hver kommune blir egen sone. • Flere ferge- og båtruter foreslås redusert eller fjernet. • En rekke bussruter på kveldstid kuttes. • Flybuss i Førde og Sogndal fjernes. • Rabatten for hyppig reise fjernes. • Studentrabatt på enkeltbilletter fjernes. – Dette er ganske dramatisk, og ikke en situasjon vi ønsker å stå i, sier fylkesdirektør Rune Haugsdal til NRK. I tillegg økes prisen på månedskort fra 795 kroner til 860 kroner. Forslaget kommer fra administrasjonen i fylket og skal nå til politisk behandling og kan bli vedtatt før jul.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.48

    Lavik-Oppedal: To ferger i trafikk

    E39 på fergesambandet Lavik-Oppedal er det to ferger i trafikk fra klokken 15.00. Avganger hver hele og halve time fra begge sider, opplyser Norled. Fergen MF «Stord» er innstilt etter brann i maskinrommet i formiddag.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.40

    Tuchel-ansettelsen skaper splid: – Desperasjonen må være enorm

    Flere fotballeksperter er skeptiske til tyskeren som ny engelsk landslagssjef. Tidligere England-spiller Gary Lineker ville valgt en annen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.36

    Fergebrannen er slukket

    Brannen på MF «Stord» er slukket. Det bekrefter brannvesenet til NRK. Onsdag formiddag begynte det å brenne på fergen i Sognefjorden. E39 mellom Lavik og Oppedal ble stengt som følge av brannen. Ingen ble alvorlig skadet, men én passasjer ble sendt i ambulanse. To i mannskapet hadde pustet inn røyk og ble fraktet bort for helsesjekk. Den brannskadde fergen ligger nå ved Brekke.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.29

    Fergebrann i Sognefjorden: To av mannskapet blir tatt med for helsesjekk

    Fergen MF «Stord» er fraktet til land på Brekke. Av åtte i mannskapet om bord blir to fraktet for en helsesjekk etter å ha pustet inn røyk, opplyser HRS Sør-Norge.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.17

    Fant død mann i campingvogn i Tvedestrand

    En ung mann ble funnet død i en campingvogn i Tvedestrand i helga. Det skriver Tvedestrandposten. Politikontakt Morten Tobiassen opplyser til avisa at vedkommende er sendt til obduksjon for å fastslå dødsårsak. De mistenker ikke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Den døde mannen var utenlandsk, uten lokal tilhørighet. – Vi har fått hjelp av Kripos til å varsle pårørende, sier Tobiassen til avisa.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.12

    Raufoss slipper poengtrekk i 1. divisjon etter økonomisk trøbbel

    Klagenemnda for klubblisens i Norges Fotballforbund har besluttet å omgjøre vedtaket som ga Raufoss ett poengs trekk i 1. divisjon. Det er NFF selv som melder om avgjørelsen onsdag. Raufoss fikk trekket på grunn av brudd på fotballforbundets økonomiske regler. Men klubben klaget på vedtaket og oppdaget i ettertid en feil i regnskapet som innebærer at de likevel ikke hadde brutt reglene. – Dette var en feil som tidligere ikke var oppdaget av verken klubben eller klubbens revisor, skriver NFF.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.09

    Raufoss slipper poengtrekk etter klagenemndvedtak

    Feil i regnskapet reddet Raufoss fra å miste ett poeng i Obosligaen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.07

    Har politianmeldt skadeverk på kommunal bolig

    Lyngdal kommune har politianmeldt skadeverk på en av kommunens nødboliger samt trusler mot deres egne ansatte etter en hendelse i september. Det skriver Lister24. Ifølge kommunedirektør Kjell Olav Hæåk skal det være en ung mann som har gått amok i leiligheten. – Leiligheten er kondemnert og ubeboelig, skriver Hæåk i anmeldelsen, ifølge avisa.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.05

    Politimann frikjent for å ha skutt mann i kneet

    En politimann i 30-årene er frikjent for å ha skutt en mann i kneet i Stavanger, melder NTB. Politimannen frifinnes både for å ha skutt mannen og for erstatningskravet, kommer det fram i kjennelsen fra Sør-Rogaland tingrett. Den fornærmede mannen i 30-årene ble skutt av politiet i forbindelse med en melding om at han skar opp bildekk på en parkeringsplass i Hillevåg 22. desember 2022. Ifølge politiet oppsto det en trusselsituasjon, og det ble avfyrt skudd fra politiet som traff 30-åringen i kneet. Mannen ble ikke livstruende skadet. Politimannen ble tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på kropp eller helse, samt for grovt uaktsomt brudd på tjenesteplikt. Han har hele tiden nekter straffskyld.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.04

    Endelig, Victoria's Secret

    Det er bra at ikke alle «englene» ser like ut. Men det skulle da virkelig bare mangle?

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.01

    Tolv utøvere fra Oslo og Akershus til Special Olympics World Winter Games

    Tolv utøvere fra Oslo og Akershus skal representere Norge i Special Olympics World Winter Games. Det er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming, og skal arrangeres for 17. gang i Torino i mars neste år. Det er Kristian Hårstad Trana fra Koll IL, Knut Melhuus fra Heming Korsvoll, Marikken Eidslott fra Lyn Ski og Marius Gard Haugen fra Studio 1 Danseklubb, som er tatt ut fra Oslo. Fra Akershus er Eirik Knudsen Gåseidnes fra Oslo Skøiteklubb, Elisabeth Langø fra Heming/Gjelleråsen, Martin Sætre, Markus Lie Tønnesen, Emilie Grenan, Anja Wold Lunde og Frida Winther fra Vivil IL, Michael Sebastian Setaas fra Tyrving IL og Haakon André Kinneberg fra Jardar IL valgt ut til.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.01

    Fem utøvere fra Oslo til Special Olympics World Winter Games

    Fem utøvere fra Oslo skal representere Norge i Special Olympics World Winter Games. Det er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming, og skal arrangeres for 17. gang i mars neste år. Det er langrennsutøverne Kristian Hårstad Trana fra Koll IL, Knut Melhuus fra Heming og Korsvoll og Marikken Eidslott fra Lyn Ski, og danseutøver Marius Gard Haugen fra Studio 1 Danseklubb, som er tatt ut fra Oslo.

  • Onsdag 16. oktober kl. 14.00

    Skal sikre Mikaelshula for ras

    Mikaelshula i Skien blir stengt for turgåere. Årsaken er at kommunen skal rassikre området fra mandag 21. oktober og i trolig to uker fremover. Det skal fjernes løse steiner og døde trær, samt settes opp sikringsbolter, opplyser kommunen. Av sikkerhetsgrunner bes folk om ikke å ferdes i området under arbeidene.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.54

    Northvolt sier opp over 400 ansatte

    Nedbemanningen fortsetter i det svenske batteriselskapet Northvolt, som nå sier opp over 400 medarbeidere.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.47

    Bil har tatt fyr

    Det brenner i en bil som står i en busslomme på Reiersølveien i Froland. Brannvesenet er i gang med slukking. Det skal ikke være åpne flammer. Trafikken står stille på stedet, men trafikken kan snart slippes forbi, ifølge politiet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.46

    Andøy kommune går mot millionunderskudd

    Andøy kommune styrer mot et merforbruk på 44 millioner kroner. Det kommer frem i kommunens økonomirapportering per august, som skal legges frem for formannskapet 22. oktober. Andøy kommune havnet tidligere i år på Robek-listen. Den økonomiske situasjonen er fremdeles krevende og har forverret seg i løpet av året, heter det i rapporten. Kommunedirektøren foreslår et kontantuttak på 19,5 millioner kroner fra Andøy Energi Holding for å redusere deler av det forventede merforbruket i 2024. Videre foreslås det ingen konkrete rammenedtrekk. Det forklares med at merforbruket er for stort og tiden for knapp til å oppnå effekt i 2024. – Det må legges frem konkrete forslag til reduksjoner. Vi kan ikke fortsette slik. Det sier ordfører Kjell-Are Johansen til Vesterålen Online, som omtalte saken først. Andøy kommune er ikke alene om å brukere flere millioner enn budsjettert. NRK har tidligere omtalt Bodø kommune som styrer mot underskudd på 325 millioner kroner. Også Lødingen, Rødøy, Vestvågøy, Vågan og Moskenes er blant kommunene som ligger an til å få et underskudd på flere millioner.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.45

    Tre skoler i Haugesund kan bli lagt ned

    Grunnet dårlig økonomi i kommunen kan det bli lagt ned tre skoler i Haugesund til neste år. Det er kommunedirektøren som foreslår nedleggingen, skriver Haugesunds avis. Skolene det gjelder, er Brakahaug, Saltveit og Røvær. Kommunedirektøren foreslår at de skal legges ned fra skoleåret 2025/26. Ordfører Nils Konrad Bua (H) understreker at saken ikke er endelig avgjort. – Vi skal ta oss god tid til å lytte til alle involverte. Elever, foreldre og lærere, sier han til Haugesunds Avis.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.35

    Airbus planlegger oppsigelser av 2500 ansatte

    Den europeiske flyprodusenten Airbus planlegger å fjerne opptil 2500 stillinger i selskapets forsvars- og romfartsavdeling.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.34

    Tiendeklassinger i Vestfold på topp i skolefravær

    Vi er bekymret over fraværet blant tiendeklassinger i Vestfold. Det sier leder Lars Kristian Af Waale i Utdanningsforbundet i Vestfold. Vestfold hadde forrige skoleår høyest fravær blant tiendeklassinger sammen med Østfold og Finnmark, ifølge Utdanningsdirektoratets rapport. – Det er ikke en liste vi vil være på toppen av. Vi er veldig bekymret for de tallene. Vi liker de veldig dårlig, sier Waale. I Vestfold har mange elever 10 fraværsdager og 7 timer i året. I Telemark ligger fraværet til tiendeklassingene likt som på landsbasis, 8 dager og sju timer. Waale mener Vestfold-kommuner har nedprioritert skole i en svak kommuneøkonomi.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.33

    Flere fra Innlandet i Special Olympics

    Troppen som skal representere Norge i Special Olympics World Winter Games i Torino er nå tatt ut. Den norske delegasjonen består av utøvere fra fem idretter. De 25 utøverne kommer fra idrettene langrenn, alpint, truger, dans og kortbane. Følgende utøvere fra Innlandet er tatt ut: Maria Solbu, Vind IL, Rolf Steihaug, Alvdal Idrettslag, Christian Haugland, Alvdal IL, Mari Nafstad Holt, Oppstad IL, Hilde Dammen, Brandbu IL. Special Olympics World Games er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming. Lekene i Torino blir de 17. lekene i rekken.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.28

    Syria-søster i retten: – Islam ville hele tiden ha mer

    «Hele Norge» har hørt om de to søstrene som dro fra Bærum til Syria i 2013. Nå forklarer de seg.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.28

    MF "Stord" slepes til Brekke

    HRS Sør-Norge melder at MF «Stord» slepes til Brekke. Fergen mistet fremdrift etter brann i maskinrommet tidligere i dag.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.23

    Foreslår å stenge tre skoler i Haugesund

    Kommunedirektøren i Haugesund foreslår å legge ned tre skoler fra skoleåret 2025/26. Det skriver Haugesunds Avis. De skolene det gjelder er Røvær, Saltveit og Brakahaug. Elevene herfra foreslås å overføres til Hauge og Havåsen, Austrheim skole og Skåredalen og Rossabø skole. Innstillingen skal opp i oppvekstutvalget neste uke, før det går ut på høring i åtte uker.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.06

    To menn skyldig i voldtekter av 13-åring

    To unge menn er kjent skyldig i å ha hatt samleier med en 13 år gammel jente i Steinkjer i fjor høst. De tiltalte avtalte å møte jenta etter å ha hatt kontakt på Snapchat. Den ene mannnen hadde tre samleier med jenta i løpet av et døgn. Han sa seg skyldig og ble dømt til fire år og tre måneder i fengsel og fem års kontaktforbud. Den andre mannen hadde ett samleie med fornærma samme dag og nektet straffskyld. Straffen for ham avgjør Trøndelag tingrett senere etter å ha fått flere helseopplysninger. Seksuell omgang med barn under 14 regnes som voldtekt.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.06

    To menn skyldig i samleier med 13-åring

    To unge menn er kjent skyldig i å ha hatt samleier med en 13 år gammel jente i Steinkjer i fjor høst. De tiltalte avtalte å møte jenta etter å ha hatt kontakt på Snapchat. Den ene mannnen hadde tre samleier med jenta i løpet av et døgn. Han nektet straffskyld og ble dømt til fire år og åtte måneder i fengsel og fem års kontaktforbud. Den andre mannen hadde ett samleie med fornærma samme dag og sa seg skyldig i retten. Straffen for ham avgjør Trøndelag tingrett senere etter å ha fått flere helseopplysninger. Seksuell omgang med barn under 14 regnes som voldtekt.

  • Onsdag 16. oktober kl. 13.01

    Fersk dom skaper hodebry for skistjernene: – Semi-krise

    Rett før sesongstart kan flere toppløpere bli nødt til å gjøre endringer på skiene sine.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.58

    Fergebrann i Sognefjorden: Sambandet går igjen med én ferge

    Rett før klokken 13.00 melder Vegtrafikksentralen at sambandet Lavik - Oppedal har begynt å gå igjen med én ferge. Siden klokken 10.00 onsdag morgen har det vært stans på sambandet, etter en brann i maskinrommet på fergen. To ferger er fortsatt innstilt. Så man må fortsatt regne med ekstra ventetid. Mannskapet er fremdeles om bord den brannskadde fergen. I tillegg til 7 personbiler og 2 bobiler. – Slukking pågår fortsatt, men brannvesenet har god kontroll på brannen. Planen er fortsatt å slepe fergen til Brekke, skriver operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.57

    England «mobbes» i tysk presse etter Tuchel-ansettelse: – Desperasjonen må være enorm

    Ansettelsen av Thomas Tuchel som ny engelsk landslagssjef førte raskt til verbale sleivspark i retning den britisk balløya i tyske medier.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.54

    Kan bli det første fylket som endrer russetiden

    Østfold kan bli det første fylket i landet til å endre russetiden radikalt. Onsdag 16. oktober vedtok opplæringsutvalget i Østfold å begrense russefeiringen, slik at det kun blir en ukes feiring etter eksamen. De vil også at russen får ett felles sted å feire russetiden. Elin Johanne Tvete (Sp), medlem av opplærings- og næringsutvalget i Østfold fylkeskommune, mener det er et godt forslag. – Jeg tror at det å ramme det inn, hjelpe ungdommen å ha trygge steder å feire, vil gjøre det til en god opplevelse for mange. Elevrådet på Kirkeparken skole i Moss er for endringene, sier nestleder for elevrådet, Einar Aleksander Strand Nilsen. Det er fylkestinget i Østfold som skal ha siste ord i saken. De skal stemme over forslaget 24 oktober. Fylkestingsrepresentant Herman Gjeitanger (Frp) stemte mot forslaget. – Vi tror at russen selv er i stand til å bestemme hvor de vil feire. Og at man med dette forslaget risikerer å få et offentlig tilbud som er i konkurranse med det etablerte private, sier Gjeitanger. – 1. og 17. mai er viktige merkedager for russen. Å nå konstatere at man skal bruke en uke i midten av juni på å feire russetida virker ikke realistisk.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.52

    Hadde fortjent mer enn dette. Anmeldelse: Ole Paus: «For en mann»

    Ole Paus’ uferdige selvbiografi oppsummerer verken livet eller karrieren hans.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.45

    Kraftig nedgang i bussreiser på Nord-Jæren

    Etter en periode med sterk vekst i første halvår, viser nye tall en markant nedgang i antall bussreiser på Nord-Jæren i august og september. Det skriver Stavanger Aftenblad. – Vi er ganske sikre på at en viktig årsak til august- og september-nedgangen er innføringen av gratis buss i Stavanger i fjor sommer, sa Edith Nøkling, direktør i Kolumbus til avisen. Hun peker på at nedgangen samsvarer med funnene fra en TØI-rapport, som indikerte en økning i bussreiser på minst 11 prosent som følge av gratisordningen. Dersom trenden fortsetter med en nedgang på 8 prosent de siste månedene av året, vil 2024 ende opp med omtrent samme antall reisende som rekordåret 2023.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.30

    TV-vert forsvinner fra skjermen

    I 14 år har Silje Skjemstad Cruz (52) jobbet som kanal-vert i NRK. Nå skifter hun beite.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.28

    Nominasjonene i Ap klare

    Nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet i Hedmark har levert sitt endelige forslag til stortingsvalglista. På topp er Nils Kristen Sandtrøen fra Tynset, etterfulgt av Lise Selnes fra Nord-Odal og Even Eriksen fra Trysil. Farahnaz Bahrami fra Hamar foreslås på fjerde plass. Partiet har fått kritikk for ikke å sette en representant fra Hedmarken (Hamar, Løten, Stange, Ringsaker) på sikker plass på lista. Oppland Arbeiderparti har satt Rune Støstad fra Nord-Fron på topp. På de to neste plassene står Anne Hagenborg fra Søndre Land og AUF-er Linnea Lie Holen fra Sør-Fron.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.28

    Sandtrøen (Ap) topper stortingsvalglista i Hedmark

    Nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet i Hedmark valgkrets har levert sitt endelige forslag til stortingsvalglista. På topp er Nils Kristen Sandtrøen fra Tynset, etterfulgt av Lise Selnes fra Nord-Odal og Even Eriksen fra Trysil. Farahnaz Bahrami fra Hamar foreslås på fjerde plass. Partiet har fått kritikk for ikke å sette en representant fra Hedmarken (Hamar, Løten, Stange, Ringsaker) på sikker plass på lista.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.24

    Mahmoud Farahmand på topp

    Høyres stortingsrepresentant Mahmoud Farahmand fra Porsgrunn kan få fire nye år på Stortinget. Han er foreslått som toppkandidat for Telemark av nominasjonskomiteen i Høyre til stortingsvalget neste år. Farahmand kan dermed få sin andre periode på Stortinget. På andreplass er Helene Røsholt fra Skien. Den endelige lista velges på nominasjonsmøtet i november.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.24

    Mahmoud Farahmand har fått førsteplass

    Høyres stortingsrepresentant Mahmoud Farahmand fra Porsgrunn kan få fire nye år på Stortinget. Han er foreslått som toppkandidat for Telemark av nominasjonskomiteen i Høyre til stortingsvalget neste år. Farahmand kan dermed få sin andre periode på Stortinget. På andreplass er Helene Røsholt fra Skien. Den endelige lista velges på nominasjonsmøtet i november.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.19

    Trafikkuhell i Skien

    En bil har kjørt av veien og inn i en stolpe på Telemarksvegen i Skien. Føreren, en mann i 20-årene, er våken og ute av bilen. Politiet opplyser at vedkommende fremstår uskadd. Det er skader på lyktestolpen og ledninger har falt ned. Føreren fikk sitt førerkort beslaglagt.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.14

    Vipers har fått pengeløfter

    Håndballklubben Vipers har fått noen henvendelser fra privatpersoner og bedrifter som lover penger. Det sier styreleder Peter Gitmark. I går ble det klart at klubben trenger 25 millioner kroner innen fredag for å unngå konkurs. – Vi har fått noen henvendelser fra privatpersoner og enkeltbedrifter som lover summer. Det er utrolig positivt, og det kommer fra hele landet, sier Gitmark.

  • Onsdag 16. oktober kl. 12.04

    Ungdommer skrek og gjorde skadeverk i kinosaler

    Politiet melder at de har kontroll på tre ungdommer som forstyrret kinoforestillinger på Bergen kino. – De tok seg inn i flere saler, hvor de skrek og hoiet. De skal også ha forårsaket skadeverk, skriver operasjonsleder Morten Rebnord. Uvedkommende som har kommet seg inn i en sal, får NRK opplyst. Det var ingen visninger på det tidspunktet. Politiet oppretter sak.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.52

    Skole advarer foreldre om lokal blotter

    En mann skal ha blottet seg i nabolag i Lillestrøm kommune på Romerike. Etter hendelsen har en lokal skole sendt ut melding til elevenes foreldre, skriver Romerikes Blad. I samme melding ber skolen eventuelt berørte kontakte politiet. Hendelsen skal ha skjedd utenfor skolens område og ikke i skoletiden. Politiet opplyser at de har mottatt en anmeldelse mot en navngitt person, i forbindelse med saken. Ifølge RB, skal denne anmeldelsen komme fra en voksen kvinne. – Hvis det er flere som har blitt utsatt for lignende hendelser ønsker vi at politiet blir kontaktet og forholdet anmeldt, sier Bjørn Bratteng i Øst politidistrikt.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.48

    Hovedutvalget for utdanning vedtok skolenedleggelser i Innlandet

    Forslaget fra Høyre, Arbeiderpartiet og MDG om ny skolestruktur i Innlandet er vedtatt av Hovedutvalget for utdanning, skriver NRK.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.47

    Steinskred over E6 i Sørfold

    Det har rasa ut stein i veibanen sør for Kråkmofjellet ved E6 Mørsvikvatnet bru i Sørfold kommune. Statens vegvesen har stengt Kobbskartunnelen og Kråkmotunnelen som følge av skredet. – Det har kommet en ganske stor stein, som er på størrelse med en bil, i det ene kjørefeltet. Det sier Kristin Lunga trafikkoperatør i Statens vegvesen til NRK Entreprenør er på stedet for å vurdere situasjonen. Det kan være behov for å tilkalle en geolog, forteller Lunga.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.47

    Steinskred over E6 i Sørfold

    Det har rasa ut stein i veibanen sør for Kråkmofjellet ved E6 Mørsvikvatnet bru i Sørfold kommune. – Det har kommet en ganske stor stein, som er på størrelse med en bil, i det ene kjørefeltet. Det sier Kristin Lunga trafikkoperatør i Statens vegvesen til NRK Entreprenør på vei til stedet for å vurdere situasjonen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.43

    Til legesjekk etter ferjebrannen

    Ein person er køyrd med ambulanse til legesjekk etter brannen ombord MF «Stord». Ifølgje politiet skal det ikkje ha samanheng med røykskader, men andre helsemessige årsaker. Operasjonsleiar Eirik Loftesnes ved Vest politidistrikt opplyser at nokre av dei som var på ferja har fått i seg røyk. Dei evakuerte blir sett til av helsepersonell.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.43

    Musk gir 800 millioner i Trump-støtte

    Verdens rikeste mann åpner lommeboken for å sikre Trump valgseieren.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.37

    FHI: God tilgang på koronavaksiner

    Koronavaksinasjon er i full gang i de fleste kommuner, men noen steder har vaksinesentrene gått tomme. Det er ikke grunn til bekymring, forteller seniorrådgiver i FHI, Ivar W. Grosvold. Enkelte steder har man gått tom fordi etterspørselen var høyere enn forventet. Dette fører kun til en kortvarig mangel på vaksine lokalt. – Selv om det er kjedelig at et vaksinasjonssenter går tom for vaksine, vil ikke en kortvarig utsettelse av vaksineringen være kritisk, sier Grosvold. FHI har nemlig store lagre med vaksiner som kommuner kan bestille. Det tar vanligvis kun 2–3 dager å levere.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.30

    Stenger Vennesla svømmehall

    Vennesla svømmehall må stenge på grunn av tekniske problemer, skriver Fædrelandsvennen. Svømmehallen holdes stengt fra onsdag 16. oktober og inntil videre. Kommunen skriver på sine nettsider at det har oppstått feil i systemet som beregner klormengden i vannet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.24

    Svein Hammer foreslås på topp til stortingslista til Nordland MDG

    Nominasjonskomiteen i Miljøpartiet De Grønne Nordland la tirsdag frem sitt endelige listeforslag for stortingsvalget 2025. Komiteen foreslår Svein Hammer fra Hemnes på førsteplass til stortingslista. Det opplyser partiet selv i en pressemelding. Hammer sitter i kommunestyret for Hemnes MDG og har hatt flere verv i partiet. Malin Torset Abrahamsen fra Andøy foreslås på andre plass, mens Håkon Møller fra Bodø inntar tredjeplassen. Stortingsvalglisten vil velges på Nordland MDG sitt digitale nominasjonsmøte 14. november 2024.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.24

    Foreslås som toppkandidaten til Nordland MDG

    Nominasjonskomiteen i Miljøpartiet De Grønne Nordland la tirsdag frem sitt endelige listeforslag for stortingsvalget 2025. Komiteen foreslår Svein Hammer fra Hemnes på førsteplass til stortingslista. Det opplyser partiet selv i en pressemelding. Hammer sitter i kommunestyret for Hemnes MDG og har hatt flere verv i partiet. Malin Torset Abrahamsen fra Andøy foreslås på andre plass, mens Håkon Møller fra Bodø inntar tredjeplassen på lista. Stortingsvalglisten vil velges på Nordland MDG sitt digitale nominasjonsmøte 14. november 2024.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.18

    Posten legger seg flat etter å ha ødelagt balkong

    En bil fra Posten kjørte inn i en balkong i Skanselien i Bergen i formiddag. Ingen personer ble skadet, men balkongen er ødelagt. Posten beklager hendelsen og sier sjåføren feilvurderte høyden på bilen. – Sjåføren har feilberegnet høyden og kjørte rett inn i balkongen. Det ble en tung start på dagen for sjåføren vår, sier pressesjef Kenneth Pettesen i Posten til NRK. – Dette skjer heldigvis ikke så ofte. Vi går nå i dialog med borettslaget for å ordne opp etter oss, sier Pettersen. Eierne av balkongen skal ikke ha vært hjemme. Det var BT som først omtalte hendelsen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.18

    Postbil ødela balkong i Bergen

    En bil fra Posten kjørte inn i en balkong i Skanselien i Bergen i formiddag. Ingen personer ble skadet, men balkongen er ødelagt. Posten beklager hendelsen og sier sjåføren feilvurderte høyden på bilen. De vil ifølge BT gå i dialog med borettslaget for å ordne opp i det som er skjedd. Eierne av balkongen skal ikke ha vært hjemme.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.18

    Palestina-spørsmålet må løses

    Krigshauker som Benjamin Netanyahu lærer aldri av historien. Vi må bli flinkere til å snakke om krigens pris i forkant. Vi trenger sterkere motstemmer mot krigshaukene.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.16

    Svensk varsko til norsk idrett: – Ikke gjør som oss

    En ny bok advarer mot svenske tilstander i norsk idrett. Det er dårlig nytt.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.14

    Hovedutvalget for utdanning vedtok skolenedleggelser

    Forslaget fra Høyre, Arbeiderpartiet og MDG om ny skolestruktur i Innlandet er vedtatt av Hovedutvalget for utdanning. Det innebærer å legge ned Dokka og Skarnes videregående skoler, samt skolestedene Dombås, Lom, Flisa og Sønsterud. Et helhetlig endringsforslag fremmet av SV, V, Sp, KrF, PP, R og INP om blant annet å utsette saken, fikk fire stemmer, mens et alternativt forslag fra Frp fikk en stemme. Saken skal nå behandles fylkesutvalget på fredag og endelig avgjøres i fylkestinget den 23. oktober.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.08

    Brattås barnehage i Stortingets spørretime

    Stengingen av den nå konkursrammede Brattås barnehage i Færder ble tema under onsdagens muntlige spørretime i Stortinget. Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) ble stilt til veggs av stortingsrepresentant Hege Bae Nyholt. Rødt-politikeren krevde blant annet svar på hvilke verktøy statsråden mener kommuner bør ha for å unngå å havne i lignende situasjon som Færder. Nordtun viste til at det pågår gode samtaler om en helt ny lov for barnehagesektoren, men erkjente samtidig at hun forstår fortvilelsen blant barn og foreldre i Færder.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.06

    Alle passasjerer i land etter fergebrann i Sognefjorden

    Alle passasjerene som var om bord i fergen MF «Stord», er tatt i land i Lavik. De blir kontrollert av helse, opplyser Tore Fanebust i 110 Vest. Ingen skal være skadd. Brannen er ikke slukket. Det er fortsatt varmt i maskinrommet. Fergen ligger fortsatt ute på fjorden. Mannskapet er fortsatt om bord. Et øyevitne på stedet sier til NRK at røykdykkere går om bord i ambulansebåten. To lokale brannstasjoner er på plass. RITS-mannskapet i brannvesenet, som har spesialkompetanse på brann til sjøs, blir fløyet opp med helikopter fra Bergen. Brannbåten er også på vei for å bistå.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.03

    Diddys advokater krever navn på de som anklager ham

    Skriver i nye rettsdokumenter at det er vanskelig for artisten å forsvare seg uten å vite hvem de angivelige ofrene er.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.02

    Mista lappen på E18

    På E18 i Holmestrand ble en kvinne i 30-årene målt til 143 km/t. På stedet er det 100-sone. Kvinnen fikk sitt førerkort beslaglagt og politiet oppretter sak.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.01

    Kjørte i 71 km/t i 40-sone

    På Kjernåsveien i Færder har utrykningspolitiet hatt kontroll. Resultatet ble 12 forenklede forelegg for fart og et beslag. En kvinne i 30-årene ble målt til 71 km/t i 40-sona.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.01

    Must overførte Kongsberg-aksjer verdt 100 millioner: – En gave

    Milliardæren Erik Must har overført Kongsberg-aksjer fra private hender til et fond som støtter grunnforskning.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.00

    Brann i Fredrikstad

    Nødetatene har rykket ut til Lisleby i Fredrikstad etter melding om brann i en bolig. – Alle skal være evakuert, både der det brenner og fra nærliggende boliger, melder operasjonsleder i politiet, Henrik Larsen. Det er ikke meldt om personskader. – Brannvesenet foretar slukking utvendig, sier vaktleder Nicklas Nordqvist ved Øst 110-sentralen. Det er ikke lenger spredningsfare, men mye røyk i området. Beboere i området oppfordres til å lukke dører og vinduer. Klokken 11.38 meldes det at brannvesenet har kontroll på brannen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.00

    Brannen i Fredrikstad er slukket

    Nødetatene rykket ut til Lisleby i Fredrikstad etter melding om brann i en bolig. – Alle skal være evakuert, både der det brenner og fra nærliggende boliger, melder operasjonsleder i politiet, Henrik Larsen. Det er ikke meldt om personskader. – Brannvesenet foretar slukking utvendig, sier vaktleder Nicklas Nordqvist ved Øst 110-sentralen. Det er ikke lenger spredningsfare, men mye røyk i området. Beboere i området oppfordres til å lukke dører og vinduer. Klokken 12:02 melder politiet at brannen er slukket og at de oppretter sak.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.00

    Politiet oppretter sak etter brann i Fredrikstad

    Nødetatene har rykket ut til Lisleby i Fredrikstad etter melding om brann i en bolig. – Alle skal være evakuert, både der det brenner og fra nærliggende boliger, melder operasjonsleder i politiet, Henrik Larsen. Det er ikke meldt om personskader. – Brannvesenet foretar slukking utvendig, sier vaktleder Nicklas Nordqvist ved Øst 110-sentralen. Det er ikke lenger spredningsfare, men mye røyk i området. Beboere i området oppfordres til å lukke dører og vinduer. Klokken 12:02 melder politiet at brannen er slukket og at de oppretter sak.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.00

    Innbrudd i Nome

    I Omnesvegen i Nome har det vært innbrudd i et bygg. Det er stjålet en vanntank og noen lamper, opplyser politiet som har sikret bevis og oppretter sak.

  • Onsdag 16. oktober kl. 11.00

    Investtech-analyse: Tre kjøp på Oslo Børs

    Kursen kan stige raskt videre oppover, skriver Investtech om en av aksjene.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.58

    Ny gresskarrekord: – Et stort mål for meg

    Danske Peter Holst Olsen satte nordisk rekord da gresskaret hans veide over ett tonn. Nå går han etter verdensrekorden.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.57

    Stenger E6 nord for Mosjøen i flere timer

    På grunn av veiarbeid på E6 fra Åsnevtunnelen til Åsbergtunnelen i Vefsn kommune vil veien være stengt. Det melder Statens vegvesen. Veiarbeidet vil foregå mellom klokken 12:00 og 15:00 onsdag. Omkjøringsalternativ vil bli skiltet.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.55

    Brann i ferge - foreløpig ingen personskader

    Alle nødetater er på vei til fergen som brenner på sambandet Lavik-Oppedal. Ifølge HRS plukker redningshelikopter Florø opp RITS-lag fra brannvesenet i Bergen for å bistå med slukking. De er mannskap med spesialkompetanse på redningsinnsats til sjøs. – Vi har foreløpig ingen meldinger om personskader, skriver HRS.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.53

    E6-tunnel stengt i kveld og i natt

    Soknedalstunnelen på E6 vil være stengt mellom klokka 18.00 onsdag, og 06.00 torsdag på grunn av en beredskapsøvelse, melder Statens vegvesen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.53

    E6-tunnel stenges på grunn av øvelse

    Soknedalstunnelen på E6 vil være stengt mellom klokka 18.00 og 20.00 onsdag på grunn av en beredskapsøvelse. Det melder Statens vegvesen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.51

    Må slutte å bruke hostehøvelen

    Leder i hovedutvalget for utdanning i Innlandet, Joakim Ekseth fra Høyre mener de må slutte å bruke ostehøvelen slik de gjør nå. – Da vil flere skolesteder stå igjen med studiespesialisering og kanskje ett yrkesfag. Da har ikke elevene noen reelle valg, sier han. Ekseth mener de må samle tilbudene på noen færre steder, og at det vil gjøre det mulig å bo i distriktene rundt og reise inn til regionsentrene. – Da kan vi beholde boligstrukturen i Innlandet, slik vi alle ønsker, sier han.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.51

    Må slutte å bruke ostehøvelen

    Leder i hovedutvalget for utdanning i Innlandet, Joakim Ekseth fra Høyre mener de må slutte å bruke ostehøvelen slik de gjør nå. – Da vil flere skolesteder stå igjen med studiespesialisering og kanskje ett yrkesfag. Da har ikke elevene noen reelle valg, sier han. Ekseth mener de må samle tilbudene på noen færre steder, og at det vil gjøre det mulig å bo i distriktene rundt og reise inn til regionsentrene. – Da kan vi beholde boligstrukturen i Innlandet, slik vi alle ønsker, sier han.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.45

    Ingen fremdrift - E39 stengt

    Fergen som brenner på sambandet Lavik-Oppedal har ikke fremdrift. Den ligger rundt 2,5 kilometer fra Lavik. – Det er ikke framdrift eller motorkraft som følge av brannen, sier operasjonsleder Eirik Loftesnes i Vest politidistritk. Sambandet på E39 er stengt som følge av brannen. Det pågår evakuering av personene om bord.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.37

    Skal ha hatt seksuell omgang med barn i skogholt

    En mann i 30-årene er tiltalt for seksuelt overgrep av et barn under 14 år. Ifølge tiltalen fra Søndre Østfold tingrett skal han ha hatt seksuell omgang med barnet i et skogholt i Fredrikstad i mai. Han skal også ha filmet den seksuelle omgangen, sendt nakenbilder til jenta, og fått henne til å utføre seksuelle handlinger med seg selv. – Øst politidistrikt mottok en melding fra foreldrene til fornærmede om at hun hadde hatt kommunikasjon med en voksen person via et sosialt medium, forteller politiadvokat Martin Gautestad Jakobsen. Denne kontakten skal ha vært seksualisert. – Tiltalte er anklaget for å ha utsatt fornærmede for fysisk voldtekt og digital voldtekt over et sosialt medium. Det er satt av to dager til rettssaken i november. Mannens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.32

    Bekreftet: Thomas Tuchel tar over England

    Tyskeren blir det engelske landslagets sjef fra 1. januar 2025.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.30

    Mann siktet for besittelse og deling av overgrepsmateriale

    Politiet pågrep tirsdag en mann i 50-åra i Trondheim. Det skriver Adresseavisen. Mannen har blitt anmeldt av Kripos skriver avisa. – Da fant grunn til å anmelde ham for besittelse og deling av overgrepsmateriale, sier politiadvokat Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt. Politiet pågrep mannen i sin egen bolig og har beslaglagt flere enheter med overgrepsmateriale. Aftret forteller mannen nå vil bli framstilt for varetektsfengsling i to uker. – Vi mener det er bevisforspillelsesfare i saken. Han ble avhørt i går og har avgitt en forklaring. Mannens forsvarer, Marit Eggan, kan ikke kommentere hvordan klienten stiller seg til skyldspørsmålet. – Jeg vet ikke hva han vil be om i et fengslingsmøte, sier hun til Adressa.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.21

    Brann i maskinrommet på ferge i Sognefjorden

    Det brenner i maskinrommet på fergen MS Stord som går i sambandet Lavik-Oppedal i Sognefjorden, opplyser 110 Vest til BT. Det skal være 21 personer på fergen. Alle skal være i sikkerhet. Ingen er skadd. Passasjerene evakueres over til andre fartøy ved fergen. – Det er ikke fare for at båten går ned per nå, sier vaktkommandør Tore Fanebust i 110 Vest. Det er ikke kontroll på brannen. Lokalt brannvesenet er sendt ut fra Lavik og Høyanger. Det pågår slukkearbeid om bord. – Det er mulig at noe har fått i seg røyk, sier operasjonsleder Eirik Loftenes i politiet. Fergen som brenner er ikke en elferge. Den ligger omtrent 2,5 kilometer fra Lavik. Fergen har mistet fremdrift.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.21

    BT: Brann i maskinrommet på ferge

    Det brenner i maskinrommet på fergen MS Stord som går i sambandet Lavik-Oppedal i Sognefjorden, opplyser 110 Vest til BT. Det skal være 21 personer på fergen. Alle skal være i sikkerhet. Ingen er skaddd. – Det er ikke fare for at båten går ned per nå, sier vaktkommandør Tore Fanebust i 110 Vest. Fergen som brenner er ikke en elferge. Den ligger omtrent 2,5 kilometer fra Lavik. Det er ikke kontroll på brannen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.20

    Alle passasjerer på land etter fergebrann i Sognefjorden

    En ferge med 14 passasjerer og et mannskap på syv ble evakuert i Sognefjorden etter at det begynte å brenne i maskinrommet på fergen.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.18

    Høyt sykefravær hos østfoldelever

    Tiendeklassinger i Østfold er blant de i landet med høyest sykefravær. Det har vært en stor økning i fraværet på blant elever på norske skoler og tiendeklassingene i Finnmark, Vestfold og Østfold har flest fraværsdager, viser ferske tall fra Utdanningsdirektoratet. Direktør i Utdanningsdirektoratet, Morten Anstorp Rosenkvist vurderer tallene som alvorlig.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.08

    Dette er Sonos Arc Ultra og Sub 4

    Lover mer bass og enda mer omsluttende lyd.

  • Onsdag 16. oktober kl. 10.04

    Nei til hybel og lange bussturer

    SVs Bjørnar Tollan Jordet fremmer forslaget om å utsette vedtaket om skolestruktur i Innlandet på vegne av opposisjonen. – Vi ønsker ikke en tilbudsstruktur som gjør at mange må bo på hybel eller sitte lenge på buss, sier Tollan. Han sier de mener at det er mulig å snu situasjonen slik at flere kan bo og leve i distriktene. Også Bror Helgestad i Senterpartiet er sterkt bekymret for at mange elever må flytte på hybel eller sitte lenge på buss. Har tar til orde for at det må bygges internater som elevene kan bo på. – Det må planlegges og gjøres ordentlig. Det er behov for å gjøre endringer, men nå kommer de raskt og det er for dårlig tid til å forberede seg på endringene som kommer, sier Bror Helgestad.

  • Onsdag 16. oktober kl. 9.59

    Tor Mikkel Wara til Sveits-flytterne: – Ikke forsvarlig å flytte til Norge

    Tor Mikkel Wara har besøkt nordmenn i Sveits, men milliardærene ble ikke forsøkt lokket hjem av Frp-politikeren.

  • Onsdag 16. oktober kl. 9.56

    Mbappés advokat: – Han har ingenting å skamme seg over

    Fotballstjernen Kylian Mbappé (25) er under etterforskning i en voldtektssak i Stockholm. Onsdag morgen kom hans advokat med en ny kommentar.

  • Onsdag 16. oktober kl. 9.55

    Kjenner til 25 kriminelle nettverk

    – Vi har i dag kjennskap til om lag 25 ulike organiserte kriminelle nettverk som er aktive i en eller flere former for kriminalitet i Agder, sier etterretningsleder Torgeir Winsnes i Agder-politiet etter at 19 personer ble pågrepet i en stor politiaksjon i Agder. – Mange knyttes til innførsel og omsetning av større mengder narkotika. Vi har også nettverk som er involvert i våpenomsetning, hallikvirksomhet, menneskesmugling, arbeidslivskriminalitet og grov øknomimisk kriminalitet. Enkelte nettverk fremstår mer organisert og profesjonelle enn andre, sier han. Winsnes sier de fleste av nettverkene har tilknytning til andre politidistrikter. Andre har tilknytning til andre land, som for eksempel Sverige.