Nyheter:

  • Tirsdag 15. oktober kl. 23.23

    Keeper utvist etter Lewandowski-stempling

    (Polen-Kroatia 3–3) Kroatias Dominik Livakovic fikk det røde kortet etter en stygg stempling på Polen-stjerne Robert Lewandowski.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 23.22

    Nepalske Bikram (36) kjempet for Russland i Ukraina

    Familiefaren forlot barna og kona for å tjene penger i krigen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 23.14

    Kongen tøyset med Finlands president under gallamiddagen

    Da kong Harald tirsdag kveld var vertskap for det finske presidentparet, tøyset han med at Finland topper lykkemålinger år etter år.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 23.10

    Familien til Menendez-brødrene: – Forsiktig optimistiske

    Flere slektninger ber nå om at livstidsdømte Erik og Lyle Menendez må løslates fra fengsel.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 23.01

    Frps attraktive «mancave»

    Sylvi Listhaug og hennes menn treffer tidsånden så det synger. Mannlig identitetspolitikk er partiets nye suksessformel.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 22.47

    Først bommet han på straffe - så revansjerte Spania-stjernen seg

    (Spania-Serbia 3–0 og Sveits-Danmark 2–2) Spania vant komfortabelt 3-0 over Serbia i Nations League tirsdag. Dermed er alt i spanjolenes hender før Nations League-gruppens to siste kamper.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 22.46

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Det er krise for Bergen Håndball etter at Trond Mohn kutta den økonomiske støtta til laget. Meir om dette i Vestlandsrevyen 22.55. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 22.31

    Se kveldens siste TV-nyheter 22.55

  • Tirsdag 15. oktober kl. 22.08

    Røyk fra industriområde

    Litt før klokka 22 tirsdag kveld kom det melding om røyk fra et elektrisk rom på et industriområde på Buøy i Stavanger. Politi og brannvesen er på stedet. Det er ingen brann, melder politiet i Sør-Vest. Årsaken til røykutviklingen er ikke kjent. En representant fra Lyse er også på stedet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 22.01

    Gepardfødsel i gang

    Geparden Cannelle er i gang med å føde. Det bekrefter Dyreparken. Det er første gang hun får unger. At det kommer tre små til Kristiansand dyrepark er unikt. Geparder er nemlig sære og selektive i valg av sin partner. Dyreparken bekreftet forrige uke at røntgenbilder av Cannelle viser tre hodeskaller med ryggrad.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.58

    Fører anmeldt etter utforkjøring

    En kvinne i 70-årene er anmeldt etter en utforkjøring i Drangedal tirsdag kveld. Politiet opplyser om at de fikk melding om en personbil som hadde kjørt av veien og ned en skråning. Det skal ikke være snakk om noen personskader, men bilen har fått mindre materielle skader. – Fører, en kvinne i 70-årene, fremstod påvirket av alkohol. Nødvendige prøver er sikret. Fører anmeldes, melder politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.53

    Både Bjuland og Sayed vil bli andre nestleder

    Både KrFU-leder Hadle Bjuland og Sokndals tidligere ordfører Jonas Andersen Sayed er blant de fire som stiller som kandidater til å bli andre nestleder i Kristelig Folkeparti, melder NTB. De to, som begge er i 20-årene, kjemper også om førsteplassen på stortingsvalglista for KrF i Rogaland, der Andersen Sayed er nominasjonskomiteens foreslåtte toppkandidat. Også Jorunn G. Lossius og Jørgen Kristiansen, begge fra Agder, vil bli andre nestleder, kommer det fram i valgkomiteens høringsbrev. Partileder Dag-Inge Ulstein er den eneste som stiller som partileder, og Ida Lindtveit Røse er den eneste som stiller som KrFs første nestleder. Fylkeslagene har nå fram til 20. november på å avgi høringssvar. Valgkomiteen skal legge fram innstilling på partiledelse innen 10. januar, og denne skal velges på landsmøtet 25. januar.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.53

    Både Bjuland og Sayed vil bli nestleder

    Både KrFU-leder Hadle Bjuland og Sokndals tidligere ordfører Jonas Andersen Sayed er blant de fire som stiller som kandidater til å bli andre nestleder i Kristelig Folkeparti, melder NTB. De to, som begge er i 20-årene, kjemper også om førsteplassen på stortingsvalglista for KrF i Rogaland, der Andersen Sayed er valgkomiteens foreslåtte toppkandidat. Også Jorunn G. Lossius og Jørgen Kristiansen, begge fra Agder, vil bli andre nestleder, kommer det fram i valgkomiteens høringsbrev. Partileder Dag-Inge Ulstein er den eneste som stiller som partileder, og Ida Lindtveit Røse er den eneste som stiller som KrFs første nestleder. Fylkeslagene har nå fram til 20. november på å avgi høringssvar. Valgkomiteen skal legge fram innstilling på partiledelse innen 10. januar, og denne skal velges på landsmøtet 25. januar.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.52

    Jan Reidar Rasmussen er død

    Idrettsleiaren Jan Reidar Rasmussen frå Bergen døydde måndag 82 år gamal. Rasmussen var den som starta med fotball for jenter i Sandviken - og fekk jentene opp og fram i fotballen. Han var også lærar, kultursjef i Åsane, skøyteentusiast og leiar i Hordaland idrettskrets. Jan Reidar Rasmussen arbeidet også i perioder for NRK Hordaland.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.52

    Togpassasjerene har blitt hentet

    Politiet opplyser om at samtlige passasjerer nå er hentet av alternativ transport etter stansen på Vestfoldbanen tidligere i kveld. – Bane NOR har ankommet stedet. Politiet har reist, meldes det kl. 21.49.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.49

    Gjenåpner sak etter at Toralf (42) tok sitt eget liv

    Politiet henla først saken etter at Toralf Løite tok livet sitt. Nå har de fått beskjed om å etterforske videre.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.43

    Gallamiddag på slottet

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.30

    Drapet i Finland: – Mer enn ett skudd

    Finsk politi med nye detaljer om drapet på Janne Puhakka.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.25

    Nordås stoppet av eksamen

    Friidrettsprofilen Narve Gilje Nordås (26) fikk ikke reist til Oslo som planlagt.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.25

    Storhamar hockey tapte

    Storhamar tapte borte mot svenske Färjestad i Champions Hockey League i kveld. Resultatet ble 3-1 i svenskenes favør. Färjestad er regjerende svensk mester og topper Champions League tabellen. Andreas Martinsen scoret Storhamars mål. Det kom mange tilreisende Storhamar-supportere på kampen, hele 17 busser kjørte fra Hamar til kampen i Karlstad.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.18

    Rykker ut til brann i enebolig

    Nødetatene har rykket ut til melding om brann i en enebolig Basbergveien i Tønsberg. Det skal være en person registrert på adressen, som skal ha kommet seg ut av boligen. Meldingen kom inn via et vaktselskap, opplyser politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.18

    Slukket brann i enebolig

    Nødetatene rykket ut tirsdag kveld ut til melding om brann i en enebolig Basbergveien i Tønsberg. – Nødetatene er på stedet. Brannen er slukket. Beboer, en mann i 60-årene, har pustet inn noe røyk og undersøkes av helsepersonell på stedet, opplyser politiet i 21.30-tiden.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.18

    Rykker ut til pipebrann i Kviteseid

    Brannvesenet er på vei til Bergstovegen i Kviteseid etter melding om pipebrann.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.17

    Disse vil bli ny KrF-nestleder

    KrF sin valgkomite sendte i dag ut høringsbrev til 2. høringsrunde til fylkeslagene. Disse fire vil bli ny nestleder i KrF: Hadle Rasmus Bjuland (Rogaland), Jonas Andersen Sayed (Rogaland), Jorunn G. Lossius (Agder), Jørgen Kristiansen (Agder). Til vervene partileder og 1. nestleder er det henholdsvis Dag-Inge Ulstein og Ida Lindtveit Røse som har stilt seg til disposisjon, skriver partiet. Utenom dette er det 26 personer som har stilt seg til disposisjon for de fem plassene i sentralstyret. Valgkomiteen har frist til 10. januar på å legge frem innstilling på ny partiledelse som skal velges på landsmøtet 25. januar. – Jeg er veldig fornøyd med at så mange ønsker gjenvalg og så mange nye navn er foreslått og stiller seg til disposisjon. Det viser et stort engasjement om å få bidra til utviklingen og fremtiden til KrF, sier valgkomiteens leder, Reid Ivar B. Dahl.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.04

    Motorsykkel skled på vegen

    En motorsykkel skal ha veltet på gammelveien mellom Børsa og Buvika. Føreren var alene på sykkelen. Han har vondt i knær og albue. Ingen andre skal være involvert.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.03

    Beslagla førerkort

    Etter tips stanset politiet en bil som utviste dårlig kjøreadferd på E16, øst for Vang. Bilen vinglet og sjåføren kjørte svært sakte i 80-sonen. Etter en vurdering på stedet har politiet tatt beslag i førerkortet til en dame i 80-årene fra Sverige.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 21.01

    Sarpsborg 08 låner 18-åring fra Ghana

    Kantspilleren Daniel Awuni (18) fra Accra Lions FC i Ghana skal spille for Sarpsborg 08 ut sesongen. Han deltok på sin første trening med A-laget tirsdag, denne uken. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. 18-åringen ble hentet siste dagen før overgangsvinduet stengte den 2. september. – Årsaken til at han ikke har vært hos oss før nå, er vi har ventet på at han skulle få visum. Det tok halvannen måned, sier sportssjef Hampus Andersson til avisa. – Han kan rent teoretisk spille for A-laget, men han kommer ikke til å være aktuell for eliteseriespill.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.59

    Kommunene går med 15 milliarder kroner i underskudd i år

    Økonomien i kommunene er enda verre enn først anslått, mener KS. De mener nå at kommunene vil gå 15 milliarder kroner i underskudd i år. Kommunenes sentralorganisasjon (KS) kom for to uker siden med et anslag om at kommunene mangler 10 milliarder kroner. Nå har KS-økonom Sigmund Engdal oppdatert regnestykket etter å har ringt kommunedirektører landet rundt for å kvalitetssikre tallene, melder TV 2. (NTB)

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.51

    Skal ha dialog med kunnskapsministeren om skolekutt

    Flere sentrale politikere fra Arbeiderpartiet orienterte kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun mandag, denne uken, om den vanskelige situasjonen for de videregående skolene i Østfold, som må kutte nesten 170 millioner kroner. Leder for utdanningsutvalget i Østfold, Camilla Aas, holder en knapp på at fylkeskommunen skal få de midlene de trenger. – Vi hadde en veldig god samtale med statsråden om den situasjonen vi er i. Og vi ble enige om at vi skulle ha en dialog videre om løsninger som kan gagne Østfold og de ungdommene dette gjelder, sa Aas etter møtet. – Vi mener at vi er i en ekstraordinær situasjon som gjør at fylkeskommunen bør være kvalifisert til litt ekstraordinære løsninger.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.30

    Småfly har nødlandet i Telemark

    Politiet har fått melding om at et småfly har nødlandet på en fylkesvei i Telemark. Ingen personer er skadet. Nødlandingen fant sted på fylkesvei 3430 ved Tuddalsvegen. Flyet står nå utenfor veibanen på stedet. – Det var piloten selv, en mann i 20-årene, som varslet politiet. Det fremstår som at han har gjennomført alle prosedyrer korrekt. Det har kun vært piloten i flyet. Både han og flyet er uskadd, opplyser politiet. Årsaken til nødlandingen er trolig ising på propellen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.27

    Småfly måtte nødlande på fylkesvei: – Trodde ikke mine egne øyne

    Et vitne forteller at flyet plutselig sto i veibanen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.26

    Sjelden snøugle landet på båt ved Lofoten

    I går landet det en ung snøuglehunn på en båt ca 50 kilometer sørvest for Røst. Den var bare om bord i båten i kort tid før den fløy sørøstover innover mot fastlandet. Snøuglen har gått sterkt tilbake som hekkefugl i Norge de siste tiårene, og arten er nå oppført som «sterkt truet» i den norske rødlista for truede arter. NINA-forsker Karl-Otto Jacobsen sier det er vanskelig å si ni noe om hvor den kom fra da den landet på båten. – Vi kjenner ikke til noen hekkinger i verken Norge, Sverige, Finland, Kolahalvøya og russisk Karelen i 2024. Biolog og fuglekikker Eirik Grønningsæter på Røst lanserer teorien om at fuglen kan ha kommet fra vest, for eksempel Grønland. Den teorien støttes av naturvernrådgiver Martin Eggen i Birdlife. – Spesielt med tanke på været vi har hatt i det siste. Slik kan jo båten være første møte med fast grunn etter en lang flyvetur. Eggen synes det er gledelig at den fløy i retning mot fastlandet. – Da blir det kanskje litt mat å finne på den etter hvert.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.23

    Spørsmålet er når kursfesten i Kongsberg Gruppen er over

    Noen begynner nok å få høydeskrekk, men oppturen for Kongsberg Gruppen er tuftet på solide resultater.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.22

    Togene er tømt for passasjerer

    Brannvesenet i Vestfold opplyser at togene nå er tømt for passasjerer. – Vi håper å returnere fra Adal snart, sier brannmester Thor-Arne Strand kl. 20.11. Vestfoldbanen er fortsatt stengt mellom Tønsberg og Skoppum.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.22

    U21-landslaget rundspilte Tyrkia og sikret EM-playoff

    (Norge U21-Tyrkia U21 5–1) U21-landslaget er klare for playoff til EM i 2025 etter maktdemonstrasjon mot Tyrkia.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.22

    Joel Ystebø toppar stortingslista til Hordaland KrF

    Hordaland KrF har lagt fram sitt forslag til stortingsliste for 2025. Øvst på lista er Joel Ystebø frå Bergen. Joel Ystebø er i dag gruppeleiar for Bergen KrF og 2. vara til Stortinget for Hordaland KrF. 23-åringen har tidlegare uttalt at han er open for å gå inn i nestleiinga i partiet, dersom det skulle bli aktuelt. Partileiar Dag Inge Ulstein står ikkje på lista, i tråd med tidlegare utsegner om at han ikkje tar attval til Stortinget.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.22

    Joel Ystebø toppar forslag til stortingsliste for KrF

    Hordaland KrF har lagt fram sitt forslag til stortingsliste for 2025. Øvst på lista er Joel Ystebø frå Bergen. Joel Ystebø er i dag gruppeleiar for Bergen KrF og 2. vara til Stortinget for Hordaland KrF. 23-åringen har tidlegare uttalt at han er open for å gå inn i nestleiinga i partiet, dersom det skulle bli aktuelt. Partileiar Dag Inge Ulstein står ikkje på lista, i tråd med tidlegare utsegner om at han ikkje tar attval til Stortinget.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.14

    Bank vurderer utflagging: – Kan ikke sitte og se på at forskjellene er så store

    Utflyttingen av norske nisjebanker er allerede i gang. Instabank-sjef Robert Berg mener flere aktører nå vurderer alternativene.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.13

    Tørrkoking av kjele

    Utrykningsenhetene har rykket ut til tørrkoking av kjele på Persaunet i Trondheim. Det er kraftig røykutvikling. En person er utsatt for mye røyk og blir tatt hånd om av helsepersonell.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 20.11

    Tørrkokoing på Persaunet

    Utrykningsenhetene har rykket ut til tørrkoking av kjele i Trondheim. Det er kraftig røykutvikling på stedet.. En person er utsatt for mye røyk og blir tatt hånd om av helsepersonell.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 19.55

    Hurra-måling for Solberg – nesten flertall med Frp

    Erna Solberg gliser bredt i høstsolen utenfor Stortinget.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 19.55

    Helsedirektoratet slår alarm: Frykter utrygge fødekvinner

    Helsedirektoratet har vært stille mens fødselsdebatten har rast. Nå tar de bladet fra munnen – de frykter at feilinformasjon kan føre til flere farlige hjemmefødsler. Samtidig anerkjenner de mangler i fødeomsorgen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 19.47

    481 passasjerer evakueres fra to tog på Vestfoldbanen etter at kjøreledning røk

    Kjøreledningen på Vestfoldbanen har falt ned, og det er full stopp i trafikken. Til sammen 481 passasjerer på to tog evakueres ved 19.30-tiden.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 19.41

    Sjå kveldens tv-sending

  • Tirsdag 15. oktober kl. 19.38

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Eit nytt asylmottak i Sogn opna i dag dørene. Men det er mykje som manglar. Meir om dette i Vestlandsrevyen 19.45. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 19.32

    The Times: Tuchel takker ja til England-jobben

    Thomas Tuchel (51) skal ha blitt enig med det engelske fotballforbundet (FA) om å bli ny landslagssjef for England.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 19.02

    Gitmark: – må aldri tilbake i en situasjon hvor vi må be om penger ekstraordinært

    – Vi i styret vil møtes førstkommende fredag diskutere hvor mye midler vi har fått inn, og om det er tilstrekkelig for å redde klubben på varig basis, sier styreleder i Vipers Kristiansand, Peter Gitmark. – For vi må aldri tilbake i en situasjon hvor vi må be om penger ekstraordinært. I dag ble det kjent at håndballklubben trenger 25 millioner kroner innen fredag, hvis ikke vil klubben slå seg selv konkurs mandag.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 19.02

    Gitmark: – Må aldri tilbake i en slik situasjon

    – Vi i styret vil møtes førstkommende fredag diskutere hvor mye midler vi har fått inn, og om det er tilstrekkelig for å redde klubben på varig basis, sier styreleder i Vipers Kristiansand, Peter Gitmark. – For vi må aldri tilbake i en situasjon hvor vi må be om penger ekstraordinært. I dag ble det kjent at håndballklubben trenger 25 millioner kroner innen fredag, hvis ikke vil klubben slå seg selv konkurs mandag.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.55

    Mehl hardt ut mot fylkesordfører: – Prostituerer seg for å få makt

    Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) tar kraftig i om skolevedtaket i Innlandet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.54

    Vestfoldbanen er stengt: 167 personer evakueres

    Det er stengt mellom Skoppum og Tønsberg på grunn av strømproblemer, skriver Bane Nor på nettsidene sine. Det skal være en kjøreledning som har falt ned. Toget står på skinnene, men det er ikke brann i toget, ifølge Vestfold Interkommunale brannvesen. – Det smalt godt. Det har vært en kortslutning i en kjøreledning, og den har falt ned, sier pressevakt i Bane Nor. 167 passasjerer må evakueres fra tog på Vestfoldbanen, opplyser politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.54

    Vestfoldbanen er stengt

    Det er stengt mellom Skoppum og Tønsberg på grunn av strømproblemer, skriver Bane Nor på nettsidene sine. Det skal være en kjøreledning som har falt ned. Toget står på skinnene, men det er ikke brann i toget, ifølge Vestfold Interkommunale brannvesen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.54

    481 passasjerer evakueres fra to tog på Vestfoldbanen etter at kjøreledning røk

    Kjøreledningen på Vestfoldbanen har falt ned, og det er full stopp i trafikken. Til sammen 481 passasjerer på to tog evakueres ved 19.30-tiden. Det er stengt mellom Skoppum og Tønsberg på grunn av strømproblemer, skriver Bane Nor på nettsidene sine. – Det smalt godt. Det har vært en kortslutning i en kjøreledning, og den har falt ned, sier pressevakt i Bane Nor, Olav Nordli til NRK.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.50

    Branntilløp ved barnehage i Namsos

    To ungdommer skal ha tent på noe treverk under en veranda på Bjørum barnehage. Brannen ble slukket av ansatte som hadde personalmøte. Politiet er på stedet for å undersøke, og for å se etter ungdommene.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.46

    Demonstrasjon mot skolekutt i Bærum

    Bærum kommune bruker minst på skole av landets 12 største kommuner. Nå skal det kuttes, og tirsdag demonstrerer foreldre, barn, skoleansatte og tillitsvalgte. Når flere hundre foreldre, skolefolk og tillitsvalgte tirsdag kveld demonstrerer utenfor rådhuset i Sandvika, er det for å protestere mot kutt i allerede trange skolebudsjetter. De nye kuttene kan ramme elevene direkte, skriver Budstikka. – For første gang i livet skal jeg demonstrere. Det gjelder nok flere av oss. Vi har fått en øyeåpner, sier tobarnsmor Marit Hoff Brodin (42) på Stabekk til Budstikka. Sammen med andre foreldre forberedte hun seg mandag på dagens demonstrasjon. Det er «Skoleopprøret» og FAU-nettverket som arrangerer dagens demonstrasjon sammen med Utdanningsforbundet. Bærum kommune bruker minst på skole av de tolv største kommunene i landet. I tillegg kommer nye kutt som er foreslår etter at Bærum kommune blir tvunget til å gi mer til andre kommuner etter en ny utjevningsmodell som regjeringen har vedtatt. 100 stillinger fordelt på 39 skoler er truet og siden skolene allerede strever med å oppfylle lærernormen, er det stillinger som miljølærere, helsesykepleiere og bibliotekarer som får reduserte stillinger eller blir kuttet. Skoler og barnehager kan bli lagt ned eller slått sammen, skriver Budstikka. (NTB)

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.41

    75 sykepleiere i privat sektor kan bli tatt ut i streik i morgen

    Hvis ikke Norsk Sykepleierforbund og NHO Geneo blir enige om lønn innen midnatt, tas 75 sykepleiere i privat sektor ut i streik fra onsdag morgen. Ved midnatt går fristen for Sykepleierforbundet (NSF) og NHO Geneo til å bli enige om pleie- og omsorgsoverenskomsten hos Riksmekleren. Det er i denne overenskomsten at lønnen og vilkårene til en rekke sykepleiere som jobber i private bedrifter, reguleres. I juni da partene brøt forhandlingene, mente NSF at NHO ikke var villig til å møte kravene de kom med. – For oss handler det om å sikre at sykepleiernes lønns- og arbeidsvilkår er like gode i det private helsevesenet som i det offentlige, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen. Dersom streiken blir en realitet, gjelder det sykepleiere fra Bergen, Oslo-området og Moelv. I Oslo og omegn er det snakk om Frelsesarmeen Gatehospital, Avonova Bedritshelsetjeneste Ullevål og Godthaab Helse og Rehabilitering i Bærum som blir rammet av en eventuell streik. I Bergen er det også Frelsesarmeen Gatehospital, samt Haukeland Pasienthotell. Og i Moelv er det sykepleierne Ringen Rehabiliteringssenter som kan bli tatt ut i streik. (NTB)

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.41

    To millioner til Skibladner

    Totens Sparebank gir 2 millioner kroner til Skibladner. Gaven ble overrakt mandag av administrerende banksjef Rolf Delingsrud. Skibladner har en vanskelig økonomisk situasjon, og derfor ble gleden ekstra stor over gaven, skriver Oplandske Dampskibsselskap. – Dette gir selskapet en mulighet til å gjennomføre planlagte forbedringer om bord samt klare sin faste forpliktelser, sier direksjonsformann Bjørn Blichfeldt.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.37

    Fortjener å gå konkurs

    Det får være grenser for hvor amatørmessig en klubb kan drives.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.34

    Trond Giske vraket nok en gang

    Nominasjonskomiteen diskuterte et kompromissforslag – men de ble ikke enige.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.21

    Frastjålet 1,1 millioner, rettssak utsatt: – Svært frustrerende

    Det er sendt ut internasjonal arrestordre på to bedrageritiltalte trøndere som skulle møte i retten denne uken.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.14

    E18-kryss åpnet

    Krysset ved E18 Bamble-Porsgrunn etter berging av en lastebil er nå åpent for normal trafikk. Vegen var stengt fra Kjørholt, kryss 51 og Skjelsvik, kryss 50 retning Oslo.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.11

    Meld om brann i bygning i Bergen

    Det er meld om brann i ein bygning i Godvik i Bergen. Naudetatne er på veg til staden.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.11

    Hyttebrann i Bergen

    Ei hytte ved sjøen i Godvik i Bergen Vest brann ned tysdag kveld. – Det er ikkje meldt om personskadar eller personar inne i hytta, seier vaktkommandør i 110-sentralen Vest Helge Lund til NRK. Brannvesenet rykte ut med både brannbil og brannbåt. Politiet skriv at hytta er ubebudd, og at ho er fullstendig utbrent.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 18.04

    Flyktninger brent levende: - Jeg kunne høre ham skrike

    De overlevde det israelske angrepet på teltleiren i Gaza, men vitnene VG møter klarer knapt å beskrive det de så.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.52

    Knuste rute i sentrum

    Politiet melder om en ruset mann som knuste ei rute på Mc Donalds, Trondheim Torg. Politiet kjørte utrykning til stedet og påtraff mannen. Patrulje har hentet overvåkningsvideo og oppretter sak. Mistenkte har fått pålegg om å holde seg borte fra sentrum til kl 07 i morgen tidlig.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.50

    Tok MC fra mann

    En mann i 30-årene hadde ikke alt på stell da politiet stoppet ham på Lisleheradvegen i Notodden. Mannen har ikke gyldig førerkort for MC og i tillegg hadde han satt på falske skilter. Han blir anmeldt og MC-en er tatt i beslag, opplyser politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.44

    Mange dropper refleks i Østfold

    I Østfold dropper 30 prosent å bruke refleks. Det viser en undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring. På landsbasis oppgir 32 prosent at de ofte ikke bruker refleks, skriver forsikringsselskapet i en pressemelding. De aller fleste sier at de glemmer det. 5 prosent sier at de dropper den fordi de synes det er et ork å ta den på eller at den ser teit ut.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.40

    Stengt E18-kryss

    Vegtrafikksentralen melder at de stenger et kryss ved E18 Bamble-Porsgrunn som følge av berging av en lastebil. Det er stengt fra Kjørholt, kryss 51 og Skjelsvik, kryss 50 retning mot Oslo. Omkjøring er skiltet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.34

    Gisseltakerens etterlatte vil klage på henleggelse

    I forrige uke ble det kjent at Spesialenheten for politisaker henlegger saken mot to politibetjenter, som i fjor skjøt og drepte en mann i 40-årene, etter en gisselsituasjon i Stavanger. Til Stavanger Aftenblad bekrefter nå advokaten til mannens etterlatte at de vil klage på henleggelsen. – Jeg kan bekrefte at Spesialenhetens henleggelse vil bli påklaget. Den formelle klagen er foreløpig ikke sendt, men etter alt å dømme vil det skje i løpet av inneværende uke, sier advokat Vetle Andre Mitchell Jensen til avisen. Sjef for spesialenheten, Terje Nybøe, begrunnet henleggelsen slik, da NRK intervjuet han i forrige uke: – Skuddløsningen var både nødvendig, forsvarlig og forholdsmessig. Det var en lovlig tjenestehandling.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.34

    Etterlatte etter politiskyting vil klage på henleggelse

    I forrige uke ble det kjent at Spesialenheten for politisaker henlegger saken mot to politibetjenter, som i fjor skjøt og drepte en mann i 40-årene, etter en gisselsituasjon i Stavanger. Til Stavanger Aftenblad bekrefter nå advokaten til mannens etterlatte at de vil klage på henleggelsen. – Jeg kan bekrefte at Spesialenhetens henleggelse vil bli påklaget. Den formelle klagen er foreløpig ikke sendt, men etter alt å dømme vil det skje i løpet av inneværende uke, sier advokat Vetle Andre Mitchell Jensen til avisen. Sjef for spesialenheten, Terje Nybøe, begrunnet henleggelsen slik, da NRK intervjuet han i forrige uke: – Skuddløsningen var både nødvendig, forsvarlig og forholdsmessig. Det var en lovlig tjenestehandling.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.31

    Apple avslørte ny iPad Mini

    Samme design, bedre innmat.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.27

    TV-profil dømt til betinget fengsel

    Mannen i 20-årene nektet straffskyld da han i forrige uke forklarte seg i retten. Nå er dommen klar.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.27

    80.000 har tatt koronavaksine – i dag får alle over 65 SMS fra FHI

    Tirsdag sender Folkehelseinstituttet ut SMS til alle som er over 65 år gamle med oppfordring til å ta koronavaksine. Nesten 80.000 har allerede tatt vaksinen, melder NTB. Folkehelseinstituttets (FHI) statistikk viser at 77.857 nordmenn har tatt koronavaksinen så langt i høst. Vaksineringen begynte for to uker siden, skriver ABC nyheter. Folkehelseinstituttet oppfordrer alle over 65 år og beboere i omsorgsbolig og sykehjem til å ta vaksine mot influensa og korona. I tillegg oppfordrer FHI personer med en rekke kroniske sykdommer til å gjøre det samme. – Det skal være nok vaksine til de som er anbefalt å ta en oppfriskningsdose. Så langt denne høsten har FHI distribuert omtrent like mange koronavaksiner som vi gjorde i tilsvarende periode i fjor høst, opplyser FHIs pressevakt til ABC Nyheter. Samtidig som vaksinasjon mot korona pågår, blir 231.517 personer har tatt årets influensavaksine, ifølge FHIs statistikk.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.23

    Rykket ut til melding om våpen på tog – viste seg å være lekepistol

    Politiet rykket ut til et tog på Nasjonalteateret togstasjon etter å ha fått melding om at en person hadde et våpen inne på toget. Men det viste seg å være en lekepistol. – Det skal ikke ha vært noen trusselsituasjon og det er ikke fare for publikum på stedet, skriver politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.22

    Øystein Olsen overrasket over regjeringen: – Samsvarer ikke

    Den tidligere sentralbanksjefen stusser over regjeringens oljepengebruk, og er kritisk til den offentlige debatten.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.21

    Mangel på kikhostevaksiner i Sarpsborg

    På grunn av forsinkelser på levering av vaksiner, må vaksinasjonskontoret i Sarpsborg avlyse timer. Det skriver Sarpsborg kommune. Ny levering av kikhostevaksiner er ventet i slutten av november.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.15

    Hackere gjorde robotstøvsuger rasistisk

    Selskapet bak mener sikkerheten er ivaretatt.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.12

    Student alvorlig skadet etter ulykke på Kunsthøgskolen i Oslo

    Tirsdag morgen satt en student i Oslo hånda si fast i en metallkvern på Kunsthøgskolen i Oslo. Alle nødetatene rykket til stedet, og brannvesenet fikk frigjort personen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.05

    Mann i 40-årene pågrepet i Skien

    En mann i 40-årene er pågrepet etter en trusselsituasjon på en privatadresse på Skotfoss i Skien tirsdag ettermiddag. Pågripelsen foregikk udramatisk og ingen ble skadd under hendelsen, melder politiet. Mannen skal ha verbalt truet en nabo, i tillegg til to representanter fra et firma som driver med bilutleie. Disse skal ha vært til stede for å hente en bil som mannen hadde leid, men ikke levert tilbake. Bilen er nå returnert til eier, ifølge politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 17.00

    Mistenkt for ruskjøring

    UP stanset en bil på E6 i Drivdalen. Bilføreren, en kvinne i 20-åra mistenkes for ruskjøring. Siktede ble kjørt til Oppdal legesenter for bevissikring. Siktede samtykket i beslag av førerkortet. Politiet har oppretta sak.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.50

    Sterk prisutvikling i Bamble

    I Bamble i Telemark økte boligprisene med 3,4 prosent i tredje kvartal i år, ifølge en rapport fra Eiendom Norge. Kun Lindesnes i Agder og Hammerfest i Finnmark hadde større økning blant de 115 kommunene som er en del av statistikken. Notodden i Telemark hadde femte størst økning med 2,9 prosent.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.47

    Buss med havari ved Lyderhorntunnelen

    Nødetatene rykket tirsdag ettermiddag ut etter melding om en buss med havari, like ved Lyderhorntunnelen, retning Sotra. I en oppdatering like før klokken 18 skriver Vegtrafikksentralen at bussen er fjernet fra vegen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.47

    Branntilløp i buss ved Lyderhorntunnelen

    Nødetatene rykker ut etter melding om en buss med havari, like ved Lyderhorntunnelen i Bergen. Vegtrafikksentralen skriver at bussen står på en vegskulder og at det har vært et lite branntilløp med røykutvikling, men at det ikke er noen røyk fra kjøretøyet nå.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.46

    Rykker ut til garasjebrann

    Naudetatane rykker ut til melding om brann i ein garasje i Øvre Austmarka på Radøy i Alver. – Det er meldt om opne flammar, og folk er evakuert, seier vaktkommandør Helge Lund ved 110 Vest. Politiet opplyser at det skal stå ein ATV i garasjen som står om lag tre meter frå eit bustadhus.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.46

    Garasjebrann sløkt

    Naudetatane rykka ut til melding om brann i ein garasje i Øvre Austmarka på Radøy i Alver. Brannen er no sløkt, og ingen er skada etter brannen. Brannen har sannsynlegvis starta i forbinding med røyking av fisk, melder Vest politidistrikt. Det var meld om opne flammar i garasjen, og folk vart evakuert. Det sto ein ATV i garasjen, som vart fjerna i samband med sløkkinga.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.45

    Mangler bøssebærere

    Tønsberg mangler hundrevis av bøssebærere til helgens tv-aksjon. Det skriver Tønsbergs Blad. – Det har vært en utfordring å få nok bøssebærere de siste årene. Jeg vet ikke om det er fordi folk er mer opptatt av seg og sitt, sier ordfører Frank Pedersen. Kommunen trenger over 500 som kan gå med bøsser. Hittil har bare 140 meldt seg til tjeneste.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.45

    - Ikke rydda i gruveforurensing

    Næringsdepartementet har ikke fulgt opp pålegget om å rydde opp forurensing fra nedlagte gruver i Løkken, Folldal og Sulitjelma, ifølge Riksrevisjonen. Flere ganger har departementet fått beskjed om at de ikke forvalter de nedlagte gruvene slik forurensningsloven krever. I 2021 fikk Nærings- og fiskeridepartementet kritikk for manglende oppfølging av gruveforurensing. – I årets oppfølging ser vi at forvaltningen fortsatt ikke er gjennomført i tråd med krav i forurensningsloven, sa riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen da han la fram Riksrevisjonens årlige gjennomgang av forvaltningen. Han påpekte at departementet de to siste årene har unnlatt å følge opp tiltak de ble pålagt i 1993, 2003 og 2008. – Departementet mangler kunnskap for å ivareta forurensingslovens krav for flere av gruvene de eier, la han til. Statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Tomas Norvoll (Ap) sier til Altinget at hans vurdering er at det ikke er riktig at det ikke er gjennomført tiltak i 2022 og 2023 for å oppfylle miljøpåleggene.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.42

    Ina Wroldsen til Fjordfesten

    Artisten Ina Wroldsen skal opptre på Fjordfesten i Sandefjord i august neste år. Det skriver Sandefjords Blad. Til nå er 60 prosent av 2-dagers passene til festivalen solgt, opplyser arrangør Hanne Børresen. Fjordfesten i Sandefjord går av stabelen 1 og 2. august 2025.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.42

    Høyre-politikere reagerer på Mehl-utspill

    Høyre-politikere krever at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kommer med en beklagelse for å ha sammenlignet fylkesordfører Thomas Breen (Ap) med en prostituert. Utsagnet falt i forbindelse med debatten om skolestruktur i Innlandet, og Mehl var opprørt over at hennes egen videregående på Flisa risikerte å bli lagt ned. – At Arbeiderpartiets fylkesordfører Thomas Breen vil prostituere seg for å få makt sammen med Høyre på denne måten, det syns jeg er vanvittig, sa Mehl til NRK. – Jeg fikk kaffen litt i vrangstrupen. Det er spesielt av justisministeren å bruke den type ord om en annen politiker, sier Hanne Astrup Velure, Høyres fylkesvaraordfører i Innlandet, til TV 2. Unge Høyre-leder Ola Svenneby reagerer på vegne av sexarbeidere, og sier til TV2 at han mener Mehl har viktigere ting å bruke tiden sin på enn å blande seg inn i en skoledebatt når hun er ansvarlig statsråd.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.42

    Reagerer på Mehl-utspill: – Ikke akseptabel!

    – Jeg ble noe paff da jeg leste Mehls ord. Er redd hun påvirker standarden for det politiske debattklimaet. Hun er tross alt sjef for politiet, sier Hanne Astrup Velure, Høyres fylkesvaraordfører i Innlandet til NRK. Hun er en av flere Høyre-politikere som krever at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kommer med en beklagelse for å ha sammenlignet fylkesordfører Thomas Breen (Ap) med en prostituert. Velure mener karakteristikken ikke er akseptabel, og bidrar til et hardere og mer personrettet og usaklig debattklima. – En statsråd bør holde fingrene av fatet når det gjelder å intervenere i fylkespolitikernes arbeid, sier hun, og legger til at det er svært uheldig. Mehls utsagn falt i forbindelse med debatten om skolestruktur i Innlandet. Justisministeren var opprørt over at hennes egen videregående på Flisa risikerte å bli lagt ned. – At Arbeiderpartiets fylkesordfører Thomas Breen vil prostituere seg for å få makt sammen med Høyre på denne måten, det syns jeg er vanvittig, sa Mehl til NRK. Unge Høyre-leder Ola Svenneby reagerer på vegne av sexarbeidere, og sier til TV2 at han mener Mehl har viktigere ting å bruke tiden sin på enn å blande seg inn i en skoledebatt når hun er ansvarlig statsråd.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.18

    Kunstsilo nådde besøksmål

    150.000 gjester har besøkt Kunstsilo i Kristiansand siden åpningen i mai, melder museet selv. Det betyr at de har nådd besøksmålet for 2024. – Vi er glade og takknemlige for å allerede å ha fått godt besøk det første året, sier direktør Reidar Fuglestad.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.17

    Lange køer etter trafikkuhell i Fredrikstad

    Det har vært et trafikkuhell på Fredrikstadbrua. Ifølge politiet er det to biler involvert, men ingen personer er skadd. Uhellet har ført til en del trafikale problemer. Politiet og brannvesenet dirigerer trafikk. Bilberger på vei.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.14

    Mistenkes for ruskjøring

    UP har stanset en bil i Drivdalen. Føreren, en dame i 20- årene, mistenkes for ruskjøring. Siktede ble kjørt til Oppdal legesenter for bevissikring. Siktede samtykket i beslag av førerkortet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.11

    Nordmann drapssiktet: – Vi er i sjokk

    Den drapssiktede nordmannen i 60-årene beskrives som et godt og varmt menneske – og en person med god humor som var godt likt.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.10

    Brann i en garasje i Alstahaug

    Det brenner i en garasje i Botn i Alstahaug kommune. Det melder politiet i Nordland. Nødetater er på tur.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.10

    Full fyr garasje i Alstahaug

    Det er full fyr i en garasje i Botn i Alstahaug kommune. Det melder politiet i Nordland. Alle personer er gjort rede for og er ok, ifølge politiet. Det er ikke fare for spredning. Litt etter klokka 17. melder politiet at brannen er slukket, og de gjør videre etterforsking på stedet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.03

    Mann dømt for drapsforsøk på pub i Bergen

    Lagmannsretten har enstemmig dømt en mann til fem år og seks måneders fengsel, etter at han i fjor skal ha knivstukket en annen mann utenfor en bar i Bergen sentrum. Mannen er også dømt til å betale erstatning til offeret, som overlevde drapsforsøket.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.03

    Mann dømt for grov kroppskade

    Lagmannsretten har enstemmig dømt en mann til to år og tre måneders fengsel, etter at han i fjor skal ha knivstukket en annen mann utenfor en bar i Bergen sentrum. Mannen ble samtidig frikjent for drapsforsøk. Offeret overlevde knivstikkingen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.01

    Ulykke i Vennesla

    Det har vært en ulykke med bil mot sparkesykkel i Vennesla, skriver politiet som er på vei til stedet. Det fremstår som om de involverte har lettere skader, skriver politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.00

    Funnet etter politijakt

    Politiet har nå funnet, og stanset, bilen de jaktet på i Verdal. Føreren, en mann i 30-årene, var alene i bilen. Siktede hadde kjørt inn en liten stikkveg ved Seterlangmyra, opplyser politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 16.00

    Forelegg for å kjøre for fort

    En UP-patrulje avholdt trafikkontroll langs Hamarvegen/gamle Rv.3 ved Midtskogen. Det ble utstedt 3 forenklede forelegg for høy hastighet, ett forenklet forelegg for mobilbruk, og ett gebyr for manglende bruk av bilbelte. Én fører fikk sitt førerkort tatt i beslag grunnet for mange prikker. Den høyeste hastigheten var 72 km/t i en skiltet 60-sone.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.59

    Brann i Sortland - røykdykkere søker gjennom bolig

    Politiet i Nordland har fått melding om en brann i en bolig på Vestmarka i Sortland. Meldingen om brannen ble meldt klokken 15.28 av politiet. Brannvesenet er inne med røykdykkere og søker gjennom boligen nå. Det er mye røyk fra stedet som beveger seg nordover. – Vi ber husstander i området om å holde dører og vinduer lukket, skriver politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.59

    Fire leiligheter ubeboelige etter brann på Sortland – 21 personer rammet

    Politiet i Nordland har fått melding om en brann i en bolig på Vestmarka i Sortland. Meldingen om brannen ble meldt klokken 15.28 av politiet. Røykdykkere søkte gjennom boligen. Alle beboere er nå gjort rede for og skal være ok. Det er snakk en bolig med fire boenheter og totalt 21 personer. Ingen av leilighetene er beboelig. Det er mye røyk fra stedet som beveger seg nordover. – Vi ber husstander i området om å holde dører og vinduer lukket, skriver politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.54

    Politiet har undersøkt et innbrudd i Sandnes

    Politiet har vært ute og undersøkt et innbrudd i en leilighet i Sandnes. Det er ikke meldt at noe er stjålet, men politiet har gjort undersøkelser og oppretter sak.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.51

    Reåpner fellesverket i Tønsberg

    Fellesverket har i mange år vært en ungdomssatsing i regi av Røde Kors. Nå åpner Fellesverket Huset i nye og større lokaler i Nedre Langgate i Tønsberg. – Det er euforisk glede som går gjennom meg nå. Det er så gøy når vi har ventet hele sommeren på å få i stand dette huset, sier Ina Merkesdal, som jobber på verket.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.51

    E6-tunnel stenges i fire timer

    Tirsdag holder Statens vegvesen en beredskapsøvelse i Kvenflogtunnelen på E6 mellom Fauske og Rognan i Nordland. Tunnelen vil være helt stengt mellom klokken 19.00 og 22.00. Alternativ vei er omkjøring via Misvær på fylkesveg 812. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Øvelsen i Kvenflogtunnelen er en fullskala beredskapsøvelse i regi av Statens vegvesen. Nødetatene brann, politi, ambulanse og deres nødsentraler deltar. – Det er synd at vi må stenge tunnelen, men vi er pålagt å gjennomføre regelmessige øvelser i henhold til tunnelsikkerhetsforskriften. Beredskapsøvelsene er nødvendige for at vi skal kunne tilby et trygt og fremkommelig veinett, sier brannvernleder Thomas Hansen Loe i Statens vegvesen. Under øvelsen vil nødetatene øve på en møteulykke i tunnelen. Røykmaskin vil bli brukt for å etterligne brann, og det vil komme nødetater fra begge sider av tunnelen. – Vi gjennomfører disse øvelsene for trafikantenes sikkerhet. Sammen med lokale nødetater driller vi rutiner og samhandling, slik at alle involverte er godt forberedt dersom det skjer ulykker i tunnel, sier Hansen Loe. Kvenflogtunnelen har en gjennomsnittlig trafikk på omtrent 1900 kjøretøy i døgnet. En fjerdedel er lange kjøretøy.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.43

    Får utdelt Osaprisen for 2024

    Annbjørg Lien får Osaprisen for 2024, skriver Ole Bull Akademiet. De beskriver hun som en døråpner inn til norsk folkemusikk for en ny generasjon. Lien spiller hardangerfele. Prisen blir delt ut til personer som har brukt og hentet inspirasjon fra folkemusikk eller fornyet folkemusikk på en god måte. Prisutdelingen finner sted neste uke.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.39

    VG: Mattilsynet vil forsøke å omplassere servalen Niño

    Mattilsynet har endelig bestemt hva skjebnen til servalen Niño blir. Ifølge VG vil det eksotiske kattedyeret bli forsøkt omplassert. Avliving ble tidlig samtaleemne etter at servalen ble observert i Os utenfor Bergen i slutten av juni. Kvinnen og eieren, som ulovlig importert Niño, var på rømmen i ett år før hun ble pågrepet i september i år. Hun ble løstlatt samme dag. Siden den gang har Niños skjebne vært uvisst. – Mattilsynet gjør nå det eneste som er riktig, slik min klient ser det, nemlig at man går for en omplassering fremfor en avlivning, sier kvinnens advokat, Roy André Håkonsen Arteid til NRK. – Det står samtidig at dersom en omplassering ikke går i orden, vil Niño bli avliva. Så vi er kun forsiktig optimistiske etter at vi har sett dette varselet, sier han.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.36

    Mattilsynet har bestemt seg: Vil omplassere servalen Niño

    Serval-eieren er nå varslet om at Mattilsynet vil omplassere kattedyret.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.33

    Mann dømt for sjikanerende oppførsel mot voldtektsdømt politimann

    En mann i 30-årene er dømt i Helgeland tingrett for overtredelse av straffeloven §266, for ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha forfulgt en person eller på annen måte krenket en annens fred. Vinteren 2022 sendte mannen flere sjikanerende og skremmende tekstmeldinger til en voldtektsdømt politimann fra Nordland. I retten forklarte tiltalte at han sendte meldingene i fortvilelse og sinne til politimannen på grunn av overgrepssaken. 30-åringen mente politimannen hadde ødelagt livet til mennesker som står han nær, ifølge dommen. Mannen erkjente straffskyld i retten, og er dømt til å betale 4000 kroner i bot, eller fire dager i fengsel.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.30

    Uhell på E18 i Sandefjord

    Trafikken går som normalt igjen i begge retninger ved Tassebekkrysset i Sandefjod etter en ulykke tidligere i ettermiddag.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.30

    Oppland Høyre går for Kari-Anne Jønnes

    En enstemmig nominasjonskomité i Oppland Høyre går for Kari-Anne Jønnes som toppkandidat til Stortinget. Jønnes sitter i dag på Stortinget som medlem av Utdannings- og forskningskomiteen. – Foruten dyktighet er det lagt vekt på representativitet med hensyn til bosted, kjønn, alder og bakgrunn for øvrig, skriver leder Rune Selj i nominasjonskomiteen i en pressemelding. Her er den fulle lista: ? Kari-Anne Jønnes (Gran) ? Hans Olav Sundfør (Lillehammer) ? Lars Elsrud (Sør-Aurdal) ? Inger Lise Sveum-Aasbekken (Søndre Land) ? Lukas Kampsveen (Gausdal) ? Åse Harjo Øvstegård (Øyer) ? Vegard Riseng (Nord-Aurdal) ? Ine Wingernæs (Øystre Slidre) ? Øyvind Sørhusbakken (Vestre Toten) ? Anne Bjertnæs (Gjøvik) ? Hanne Alstrup Velure (Lesja)

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.27

    Flyselskapet vurderer å si opp ansatte

    Flyselskapet Norse Atlantic vurderer å si opp ansatte i Arendal, skriver E24. Det gjelder blant annet områdene kundeservice, planlegging og opplæring. Ifølge E24 har ikke Norse Atlantic tatt noen endelig beslutning om nedbemanning. – Vi ser jevnlig på kostnadene våre og tilpasser oss raskt når vi ser rom for forbedring. Strategien vår har utviklet seg, akkurat som rutetilbudet vårt, som igjen gjør at det er behov for andre ferdigheter og bemanning på enkelte områder, skriver kommunikasjonsansvarlig Philip Allport.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.24

    Røykutvikling frå bil

    Brannvesenet rykte i ettermiddag ut til melding om røykutvikling i ein bil i Flekke i Fjaler. 110 Vest opplyser at det har vore ein mindre brann under bilen som er sløkt. Det er ikkje meldt om personskade og bergingsbil er bestilt.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.22

    Nesten 5.000 husstander uten strøm

    Elvia melder at det er 4968 husstander uten strøm i Kongsvinger-regionen tirsdag ettermiddag. Det er særlig i området Vennersberg at mange er uten strøm, melder Glomdalen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.14

    Norse Atlantic vurderer jobbkutt i Arendal

    Flyselskapet har droppet vekstplaner og varslet kostnadskutt.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.10

    Væpnet aksjon i Skien

    Politiet hadde med seg våpen da de rykket ut til en hendelse på Skotfoss i Skien i ettermiddag. En mann skal ha oppført seg truende og politiet fikk raskt kontroll på mannen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.07

    Politijakt på bil i Verdal

    UP melder om en bil som ikke stanser for politiet. Hendelsen foregår nå i Verdal. Politiet er forsiktig med forfølgelsen for å ikke skape farlige situasjoner for innbyggerne, mistenkte og politibetjentene. Politiet har ikke visuell kontakt med den aktuelle bilen, som er en plommerød Subaru Impreza 2002-modell.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.07

    Politijakt på bil

    UP melder om en bil som ikke stanser for politiet. Hendelsen foregår nå i Verran. Politiet er forsiktig med forfølgelsen for å ikke skape farlige situasjoner for innbyggerne, mistenkte og politibetjentene.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 15.04

    Nortura trapper opp satsingen på plussprodukter

    Når husdyrene kommer til Norturas slakterier, går 60 prosent av dyret videre og blir kjøtt og pølser. De resterende 40 prosentene som kalles plussprodukter, går til blant annet eksklusive vesker, ull, dyremat og medisinske produkter. Dette har blitt en milliardindustri for Nortura. Denne satsingen skal derfor trappes opp med en ny avdeling i konsernet, varsler konserndirektør Henrik Frisell.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.59

    Gjekstad sjokkert av Vipers-krisen: – Helt spinnvilt

    Han trente Vipers til kjempesuksess. Nå er Ole Gustav Gjekstad sjokkert.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.58

    Stellan Skarsgård fikk skattesmell

    Den kjente svenske skuespilleren må betale sekssifret beløp etter skattesmell.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.57

    Skal legge ny bro på E134 etter funn av skade

    Statens vegvesen skal legge ny midlertidig bru over dagens Klevastaul bru på E134 i Vinje på lørdag 19. oktober. E134 blir derfor stengt på stedet fra klokka 07.00 til klokka 18.00. Statens vegvesen har oppdaget skader på landkaret på Klevastaul bru. Bruforvalter Halvor Kåsa i Statens vegvesen sier tryggheten er viktigst og at de ikke tar noen sjanser. Mens veien er stengt blir det omkjøring på fylkesvei 37 og fylkesvei 362 mellom Åmot og Edland. Kåsa vet ikke hvor lenge hvor lenge de skal ha denne midlertidige brua.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.57

    Skal legge ny bro på E134 etter skader

    Statens vegvesen skal legge ny midlertidig bru over dagens Klevastaul bru på E134 i Vinje på lørdag 19. oktober. E134 blir derfor stengt på stedet fra klokka 07.00 til klokka 18.00. Statens vegvesen har oppdaget skader på landkaret på Klevastaul bru. Bruforvalter Halvor Kåsa i Statens vegvesen sier tryggheten er viktigst og at de ikke tar noen sjanser. Mens veien er stengt blir det omkjøring på fylkesvei 37 og fylkesvei 362 mellom Åmot og Edland. Kåsa vet ikke hvor lenge hvor lenge de skal ha denne midlertidige brua.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.52

    293 millioner i underskudd

    Kristiansand kommune forventer et underskudd på 293 millioner kroner i 2024, skriver kommunen på sin nettside. Det er en økning på 40 millioner som var antatt i april. Det viser økonomirapporten for andre tertial. Ifølge kommunen er hovedårsaken at Kristiansand får inn mindre skatteinntekter en forventet, og at det blir brukt mer penger enn de har råd til. Økonomirapporten skal legges frem for formannskapet neste uke.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.49

    Trump-aksjen stiger på Wall Street

    Bank of America og Goldman Sachs leverte bedre resultater enn ventet, og stiger ved oppstart.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.49

    Trump-aksjen snur brått ned på Wall Street

    Etter kraftig oppgang tidligere på dagen, kom en plutselig knekk for presidentkandidatens aksje onsdag kveld.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.49

    Storbanker stiger på Wall Street

    Bank of America og Goldman Sachs leverte bedre resultater enn ventet, og stiger ved oppstart.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.49

    Nedgang på Wall Street: Trump-aksjen falt tungt

    Etter kraftig oppgang tidligere på dagen, kom en plutselig knekk for presidentkandidatens aksje onsdag kveld.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.30

    Trafikkuhell i Saltdal

    En bil mistet kontrollen, snurret rundt over i motsatt kjørefelt og ut i grøften i Saltdal kommune. Bilen hadde sommerdekk, og det var vinterføre på stedet, ifølge politiet. Politiet oppretter sak, og fører har fått førerkort beslaglagt. Politiet minner om å være riktig skodd når man skal ut å kjøre.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.24

    Ber regjeringen granske tvangsflyttinger

    – Nå må myndighetene våkne. Nok er nok, sier leder for Pårørendeunionen, Saka Maljicaj fra Grimstad.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.22

    Skadeverk på Lyngdal stadion

    Det er utført skadeverk på det nye kunstgresset på Lyngdal stadion. Ifølge politiet skal det ha vært brukt fyrverkeri eller lignende mellom klokken 11 og 12 i dag. Politiet ber om tips. Forholdet er anmeldt.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.17

    Arbeidsulykke i Askim

    Nødetatene ble klokken 12.35 varslet om en arbeidsulykke i Askim. Luftambulanse, legevakt, ambulanse og brannvesen rykket ut. Det skriver Smaalenenes Avis. En pasient ble sendt med luftambulansen til Oslo universitetssykehus. Øst politidistrikt bekrefter til NRK at de ikke har fått noen informasjon om hendelsen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.14

    Stanset bil med stjålet henger i Alver

    Klokken 12.58 rykket politiet ut for å stanse en bil med en henger som var meldt stjålet i Alver. Ifølge politiet fikk de kontroll på bil og henger like før Knarvik. Hengeren var meldt stjålet tilbake i mai, og var en firmahenger, skriver operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen. Føreren av bilen har blitt avhørt på stedet, men har ikke blitt pågrepet. Politiet opplyser at føreren ikke hadde gyldig førerkort, og ble tatt med til legevakt etter mistanke om ruskjøring. Eieren har nå fått hengeren tilbake.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.04

    Åpnet ny fabrikk til materiale for elbil-batterier

    Batteriselskapet Vianode åpnet sitt nye anlegg som skal lage materiale til elbil-batterier på Herøya i Porsgrunn i dag. Viseadministrerende direktør Hans Erik Vatne sier selskapet skal produsere grafitt på en bedre måte for klimaet enn tidligere. Ifølge Vatne skal fotavtrykket for karbondioksid bli redusert med 90 prosent sammenliknet med industristandarden. Fabrikken vil ha rundt 100 arbeidsplasser. Vatne sier de også ønsker å bygge en stor fabrikk i USA og Europa.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.03

    Sjekk årets vedpriser!

    En aldri så liten gladsak i dyrtiden; flere steder er veden billigere enn i fjor. Og mange holder uendret pris.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 14.00

    Sterkest boligprisvekst i Rogaland

    Eiendom Norge presenterte i dag boligprisstatistikk for tredje kvartal 2024 og en felles rapport for hele landet. Den viser at boligprisveksten i Rogaland er en av de sterkeste i landet. - Sterkest utvikling de siste fire kvartalene hadde Stavanger sentrum med ein oppgang på 9,7 prosent, Stavanger Nord med ein oppgang på 9,1 prosent, Lindesnes med en oppgang på 8,6 prosent og Stavanger Vest med ein oppgang på 8,6 prosent, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. I tredje kvartal hadde Rogaland sterkest vekst blant fylkene, med 1,8 prosent oppgang i boligprisene.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.58

    TV 2: Blummenfelts trener får sjefsjobb i Uno-X

    Olav Aleksander Bu er ansatt som hovedtrener i Uno-X. Han har stått bak suksessen til triatletene Kristian Blummenfelt og Gustav Iden.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.57

    Ti anmeldt etter grensekontroll

    Ti personer har blitt anmeldt på to dager etter omfattende kontroller på den nye og gamle grenseovergangen ved Svinesund. Det melder svensk politi. Flere ble anmeldt for mulig ruskjøring. En person er også mistenkt for hvitvasking av penger.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.54

    Én av tre sørlendinger løslat fra spansk fengsel

    En av de tre sørlendingene er løslatt fra fengsel i Spania etter nesten to måneder for å ha vært en del av en kokainsmugling, skriver Fædrelandsvennen. De to andre sitter fortsatt i fengsel. De tre er siktet for å ha vært en del av en omfattende narkotikasak i Spania. Alle tre er fortsatt siktet i saken. Minst 50 personer i flere europeiske land ble pågrepet i saken i slutten av juni etter krav fra spansk politi. Politiet i Spania sier at etterforskningen er rettet mot «verdens største narkoseilbåtliga».

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.54

    Én av tre sørlendinger løslatt fra spansk fengsel

    En sørlending som er siktet for å ha vært involvert i kokainsmugling er løslatt fra fengsel i Spania etter nesten to måneder, skriver Fædrelandsvennen. To andre fra Sørlandet som også er siktet i saken sitter fortsatt fengslet. Minst 50 personer i flere europeiske land ble pågrepet i saken i slutten av juni etter krav fra spansk politi. Politiet i Spania sier at etterforskningen er rettet mot «verdens største narkoseilbåtliga».

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.54

    Nora Haukland: – Det er en person som jeg liker veldig godt

    På Snapchat åpner influenceren opp om kjærlighetslivet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.36

    Bjarkø slår Brattås barnehage konkurs

    Eier Trygve Bjarkø leverte oppbudsbegjæringen til Vestfold tingrett mandag, skriver Tønsbergs Blad. Onsdag 2. oktober stengte Brattås barnehage brått, på grunn av økonomiske problemer. Tingretten har på onsdag planlagt å behandle en konkursbegjæring mot selskapet, etter begjæring fra Færder kommune. Ifølge Bjarkø blir denne saken trukket dersom det ikke er noe feil med oppbudsbegjæringen, skriver avisa.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.31

    Katrine Lunde: – Forventet ikke beskjed om mulig konkurs

    Vipers-keeper og kaptein Katrine Lunde forteller at situasjonen til håndballaget var en tung beskjed å få. – Jeg hadde ikke forventet beskjed om mulig konkurs om tre dager. Det har vært følelser helt fra morgenen av. Jeg føler jeg har vært ute på den lengste og hardeste økta jeg har hatt. Når man har konkursen foran seg, så det preger laget. Men vi har et håp. Vi må velge å se positivt på det og forberedes på det vi kan gjøre, sier hun til NRK. Hun mener likevel at 25 millioner er en ekstremt høy sum. – Jeg har jo håp om det. Det er jo veldig mye penger, men jeg håper jo virkelig.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.31

    Stenger tunnel på E6 i flere timer

    Kvænflågtunnelen i Fauske kommune stenges i flere timer tirsdag kveld. Statens vegvesen stenger tunnelen mellom klokken syv og ti tirsdag kveld i forbindelse med en fullskala beredskapsøvelse. Alternativ vei er omkjøring via Misvær på fylkesveg 812. – Det er synd at vi må stenge tunnelen, men vi er pålagt å gjennomføre regelmessige øvelser i henhold til tunnelsikkerhetsforskriften. Beredskapsøvelsene er nødvendige for at vi skal kunne tilby et trygt og fremkommelig veinett. Det uttalte brannvernleder Thomas Hansen Loe i Statens vegvesen i en pressemelding. Under øvelsen vil nødetatene øve på en møteulykke i tunnelen. Røykmaskin vil bli brukt for å etterligne brann, og det vil komme nødetater fra begge sider av tunnelen. Det vil være mulig for utrykningskjøretøy å passere ved behov.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.21

    Bryr ikke verden seg om Sudan?

    Jeg løper på fotballbanen. Han løper fra bombene.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.21

    Realitystjerne Tamra Judge: – Jeg er på spekteret

    «The Real Housewives of Orange County»-profilen ble emosjonell da hun delte nyheten på sin podcast.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.16

    Nå kan du se musikkvideoer på Spotify

    Rulles ut i Norge allerede 15. oktober.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.15

    Innbrudd i bolig – undersøker sammenheng med tidligere innbrudd

    I løpet av dagen er det meldt om enda et innbrudd i en bolig på Lund i Kristiansand. Politiet undersøker om det har en sammenheng med innbruddene som har skjedd i natt. En moped ble forsøkt stjålet og et innbrudd på et gartneri på Lund skjedde i løpet av natten. Politiet mistenker en mann som står bak hendelsene.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.12

    Kari Mælingen (65) omkom i hyttebrannen på Hamarøy

    Det opplyser Nordland politidistrikt i en pressemelding.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.12

    Kari Mælingen omkom i hyttebrannen på Hamarøy

    Like før klokken ni søndag morgen 29. september fikk politiets operasjonssentral melding om en hyttebrann på Hamarøy. Nødetatene rykket ut og det viste seg raskt at den aktuelle hytta var overtent. En person ble ikke gjort rede for, og ble meldt savnet. Politiet kan bekrefte at det var Kari Mælingen (65) som ble funnet omkommet i den nedbrente hytta. Den omkomne var bosatt i Oslo. Det opplyser politiadvokat Maria Skog i en pressemelding.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 13.04

    Brannen på Trengereid: Politiet kan ta seg inn på tomten

    Forrige uke brant det i et leilighetsbygg på Trengereid i Arna i Bergen. Siden fredag har ikke politiet kunnet starte etterforskningen på stedet grunnet at det både har vært for varmt, og fordi det har vært fare for sammenrasinger på stedet. – Nå har vi hatt litt sånn retenning nå gjennom helgen, i formiddag ble det besluttet at bygget er frigitt fra oss til politiet. Så de vil starte sine undersøkelser når de er klar, sier vaktkommandør Helge Lund i 110 Sentralen til NRK. Han opplyser at det har vært veldig kompakte brannmasser i huset, slik at det fremdeles kan ligge og småulme og røyke på stedet. Brannvesenet er disponibel om politiet trenger det i sitt arbeid, sier han. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Politiet skal jobbe ut ifra flere ulike hypoteser i etterforskningen av brannen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.58

    Lokale utøvere tatt ut på landslag i friidrett

    Norges Friidrett presenterte tirsdag seniorlandslaget for 2025 på Ullevaal Stadion. Der ble flere utøvere med lokal tilknytning tatt ut. På laget som skal til VM i Tokyo i september neste år er Håvard Bentdal Ingvaldsen fra Moelven IL tatt ut. På OL-laget for 2028 har Magnus Tuv Myhre fra Brandbu fått plass. Det samme har Skjalg Kongssund fra Moelven IL.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.57

    Aktor: Besseberg trekker klokke-anke

    Anders Besseberg (78) har ifølge Økokrim trukket anken på ett av punktene i korrupsjonsdommen mot ham.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.45

    Melding om ett bål i Ølen

    Mannskaper fra Ølen brannstasjon rykker ut for en kontroll etter melding om ett bål i Haukelivegen i Ølen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.45

    Melding om bål i Ølen

    Mannskaper fra Ølen brannstasjon rykker ut for en kontroll etter melding om et bål i Haukelivegen i Ølen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.40

    Farvel til Pekka og Pirkka!

    Finlands president Alexander Stubb representerer alt annet enn finsk fjernsynsteater.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.35

    Ser fortsatt risiko for oljeprishopp: – Ganske tåkete terreng

    Oljeprisen har falt etter spekulasjoner om at Israel kan styre unna angrep på Irans oljeinstallasjoner, men ifølge oljeanalytikerne er faren ikke over.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.31

    Pågrepet etter verbale trusler

    En mann er pågrepet etter å ha kommet med grove verbale trusler mot en ansatt på et offentlig kontor i Froland, opplyser politiet. De har vært på stedet og gjennomført avhør.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.30

    Nel har havnet i en skikkelig tidsklemme

    Nel-sjef Håkon Volldal må ha noe håndfast, i betydningen stort, å dra opp av hatten for å snu trenden.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.28

    Stjålet flere sykler fra bedrift

    Flere sykler skal ha blitt stjålet i løpet av natten fra en bedrift ved Sørlandsparken i Kristiansand. Det skriver politiet. De er på stedet og gjør undersøkelser.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.27

    Alvorlig trafikkulykke i Asker

    Nødetatene har rykket ut til en alvorlig trafikkulykke i Asker. Én person er påkjørt og bevisstløs. – Vedkommende beskrives som alvorlig skadet, og kjøres til sykehus for videre behandling, skriver politiet. Politiet har kontroll på kjøretøyet som var involvert i ulykken. Trafikken er stengt i begge retninger.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.26

    Siktet for trusler mot politiet

    En politipatrulje var på Ruten i Sandnes for å kontrollere en mann mistenkt for tyveri. I forbindelse med kontrollen fremstod han truende mot politiet. Patruljen fikk bistand av en annen patrulje, og mannen i 30-årene måtte i tillegg trues med elektrosjokkvåpen før han ga seg. Våpenet ble ikke benyttet. Mannen ble deretter fraktet til politiarresten og satt inn på varetektscelle. Han er siktet for trusler mot politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.24

    Person påkjørt i Asker

    En person er alvorlig skadet etter en trafikkulykke i Asker sentrum.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.24

    En mann mistenkt for tyveri i Sandnes - politiet brukte elektrosjokkvåpen

    En politipatrulje var på Ruten for å kontrollere en mann mistenkt for tyveri.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.21

    Alvorlig trafikkulykke i Asker – person påkjørt

    En eldre kvinne beskrives som alvorlig skadet etter en påkjørsel i Asker sentrum tirsdag formiddag. Føreren av ulykkesbilen er også en eldre kvinne. Den skadede kvinnen er kjørt til sykehus for behandling. Politiet meldte om ulykken klokken 12.19. – Pasienten er bevisstløs og under behandling av helsevesenet. Vi har kontroll på det involverte kjøretøyet, skrev Oslo-politiet i politiloggen. Trafikken er stengt i begge retninger på stedet som følge av ulykken. – Vi tar avhør av vitner og gjennomfører åstedsundersøkelser, opplyser politiet videre.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.20

    Nytt avfallsanlegg håndterer alt innendørs

    Stena Recycling åpnet tirsdag sitt nye avfallsanlegg i Moss hvor alt avfall håndteres innendørs. All behandling av avfall fra private og bedrifter foregår i et helt lukket bygg før det sendes til gjenvinning. –Vi har ikke noe påvirkning til miljøet rundt, oss slik det er mer vanlig hvor man får flyveavfall og ser søppel. sier filialsjef, Dag Frode Høston. Det er også installert brannkanoner med skumanlegg i alle driftshallene. Sensorer sørger for at de er i gang på 30 sekunder. For de 30 ansatte er det bygd ny kantine og nye garderober i anlegget på Solgård skog.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.16

    Henrik Ingebrigtsen slår følge med bror Filip ut av landslaget i friidrett

    Hverken Henrik (33) eller Filip Ingebrigtsen (31) får landslagsplass hos Norges Friidrettsforbund kommende sesong.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.14

    Sparkesyklist døde etter ulykke i Sarpsborg

    En mann i 30-årene døde mandag etter å ha blitt skadet i en sparkesykkelulykke i Sarpsborg før helgen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.14

    Naudetatane har rykka ut til trafikkulykke i Sunnfjord

    Politiet er på veg til Mo på E39 utanfor Førde etter melding om ei trafikkulykke klokka 12.05. Ein bil har køyrd av vegen og inn i eit skilt. Kollisjonsputa har blitt utløyst. Det er to personar i bilen, dei er vakne og medvitne. Det er passasje på staden, melder Vest politidistrikt. Politiet melder 12.19 at dei er framme på staden og er i gang med trafikkdirigering og undersøkingar. Bilbergar er på veg.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.14

    Bekrefter: Brødrene Ingebrigtsen ute av landslaget

    Det kommer frem av landslagsuttaket til Norges Friidrettsforbund som ble presentert av sportssjef Erlend Slokvik. På VM-laget var det bare ett blad Ingebrigtsen med, og det var yngste løpebror Jakob. – Det er slik at noen som er eldre og ikke har hatt like gode resultater har falt ut, sier Slokvik, uten å omtale Ingebrigtsen-brødrene konkret. Gjennom en pressemelding fra Team Ingebrigtsen mandag kommer det frem at Filip skal vie enda mer av tiden i utviklingen av lillebror Jakobs karriere, samtidig som han får et utvidet ansvar i regi av Norges Friidrettsforbund. – Formelt sett står han som trener for Jakob ing som rådgiver for løperne på mellom- og lang-distanse, sier Slokvik. Henrik Ingebrigtsen har gitt uttrykk for at han skal fortsette satsingen. Tidligere har han hatt en koordinatorrolle på landslaget, den vil han ikke ha i den kommende sesongen. På direkte spørsmål om hvorfor Henrik Ingebrigtsen ikke var med, svarer toppidrettssjef Håvard Tjørholm dette: – Henrik kommer til å satse videre og være en viktig del av Jakobs hverdag. Både i det daglige i Sandnes og på samling. Han spiller en viktig rolle i teamet de har. Men han kommer ikke til å ha en formell rolle tilknyttet forbundet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.01

    Kaisa Wiens ble funnet død etter leteaksjon i Lofoten

    Den kanadiske statsborgeren ble funnet lørdag kveld.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 12.00

    Finn skrur opp prisen: – Blir mer uforutsigbart for boligselgere

    Finn har fått kritikk av meglerbransjen for å sette høye priser. Nå skrur de opp prisen på den dyreste boligpakken.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.56

    Aftonbladet: Mbappé utpekt som gjerningsmann i voldtektsetterforskning

    Fotballstjernen etterforskes etter en anmeldelse fra en kvinne som oppsøkte helsehjelp.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.44

    Hergeirsson: – Tragisk

    Avtroppende landslagssjef Thorir Hergeirsson, som rår over en stor andel av Vipers-spillerne, sier til NRK at det vil vært tragisk for norsk håndball om Vipers Kristiansand går konkurs. Styreleder Peter Gitmark sa på en pressekonferanse tirsdag at de må hente 25 millioner kroner innen fredag for at det skal være grunnlag for videre drift av klubben. – Jeg visste at Vipers har hatt anstrengt økonomi og slitt med å få ting til å gå opp de siste par årene, men 25 millioner innen fredag er enorme summer. Nei, jeg trodde ikke at det sto så dårlig til, hvis det stemmer, sier Hergeirsson. – Hvis de må trekke seg fra seriespill, NM og Mesterligaen. Hva betyr det for norsk håndball? – Det er veldig tragisk. Jeg håper selvfølgelig, det er kanskje å tro på julenissen, men jeg håper det er mulig å få reddet dette slik at dette ikke skjer. Jeg håper på det i det lengste.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.41

    Frida Maanums trener ferdig som Arsenal-sjef – dagen før mesterligamøte med Vålerenga

    Svenske Jonas Eidevall slutter som hovedtrener for Arsenal.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.41

    Brann i bil i parkeringskjeller

    Nødetatene er på Helsfyr i Oslo fordi det brenner i en bil i en parkeringskjeller. Brannvesenet har kontroll på brannen, men den er ikke bekreftet slukket enda da de må ha en container for å drukne bilens batteri i vann, melder politiet på X. – Ingen personskader eller spredningsfare, men en del røyk i området.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.41

    Yakunin får millionerstatning etter droneflyging-frikjennelse

    Andrey Yakunin er tilkjent 2,7 millioner kroner i erstatning etter å ha blitt frikjent for droneflyging.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.36

    Tenåringer tiltalt for trusler

    To gutter i tenårene må møte i retten etter å ha truet en annen gutt på en videregående skole i Fredrikstad i fjor. Guttene skal ha sagt at de hadde machete og ville drepe han dersom han ikke betalte dem 2000 kroner. Rettssaken skal gå i Søndre Østfold tingrett i desember.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.33

    Mann ranet og drept i baksetet på en bil i Oslo – to unge menn tiltalt

    I april i fjor ble en mann i 20-årene drept i baksetet på en bil på Fagerborg i Oslo. Han ble stukket fire ganger med kniv i magen, og døde kort tid etter. Mannen ble funnet død i bilen ved Løkenåsen skole i Lørenskog dagen etter drapet skjedde. Nå er en mann i 20-årene tiltalt for drapet. Mannens forsvarer Ole-Kristian Ringnes sier til Aftenposten at hans klient ikke erkjenner straffskyld for drapet. – Det var et ransforsøk som gikk galt. Min klient erkjenner ikke straffskyld for drap, sier Ringnes til avisen. En annen mann, som var 18 år da drapet skjedde, er tiltalt for medvirkning. Han skal ifølge tiltalen ha hindret offeret i å forlate bilen da han ble knivstukket. I tillegg er begge tiltalt for ran av offeret. Rettssaken mot de to starter i Oslo tingrett i midten av januar neste år.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.28

    BYD Sealion 7 går rett i strupen på Tesla Model Y

    Firehjulstrekk, stort batteri og masse plass.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.13

    Ber om fire vekers varetekt etter valdshending

    Politiet ber om fire veker varetektsfengsling for mannen som blei sikta for vald mot ei kvinne i Alver i helga. Politiadvokat Trygve Langeland Matre seier til NRK at valden skal ha skjedd heime hos kvinna, og det var born til stades under hendinga. Fornærma og sikta har ein relasjon. Mannen er også sikta for å ha køyrd i rusa tilstand, trugslar mot politiet og for å ha ulovleg våpen.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.11

    The Athletic: INEOS kutter millionavtale med Sir Alex Ferguson

    Manchester Uniteds nye deleiere avslutter lukrativ ambassadørkontrakt med trenerlegenden.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.06

    Harris om Trump: – En enorm risiko for USA

    Kamala Harris kaller Donald Trump en risiko for USA etter at han åpnet for å bruke militæret og nasjonalgarden mot «den indre fienden».

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.02

    Klassequizen: 9 poeng til Rønvik skole

    Signe Alise Isaksen, Alexander Martinsen og William Hagen Johansen fikk rett på 9 av 12 spørsmål da Klassequizen besøkte Rønvik skole i Bodø. Laget ligger likt med Bodøsjøen skole som fikk samme poengsum. På delt førsteplass har vi tre skoler med 10 poeng. Det er Husøy skole, Dønna barne- og ungdomsskole og Alstad ungdomsskole. ???? Hør Rønvik skole på NRK P1 ???? Se full poengoversikt

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.00

    Lastebil velta på anleggsområde

    En lastebil har velta inne på et anleggsområde vis-à-vis E6 i Malvik. Nødetatene er på stedet, og politiet melder at det har gått bra med sjåføren.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.00

    Ulykke på anleggsområde

    Meldt om vogntog/lastebil som har veltet inne på anleggsområde vis-à-vis E6 i Malvik. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 11.00

    Gaute Grøtta Grav auksjonerer bort «Hvilepuls»-kurs

    Den for tiden omstridte realitykjendisen (45) donerer et hvilepuls-kurs til TV-aksjonen førstkommende søndag.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.57

    Martin Lepperød vil fylle Spektrum: Tror kona kommer til å forlate salen

    Komiker Martin Lepperød (31) vurderer mobilforbud når han skal gjøre showet «En siste gang» i Oslo Spektrum.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.53

    Forskning på kulturelt samarbeid

    EU har tildelt 35 millioner kroner til et stort internasjonalt forskningsprosjekt leda av Nord universitet. Her skal kunstnere og akademikere fra tolv ulike land skape ei ny framtid for kunst- og kulturutdanning, ifølge ei pressemelding fra universitetet. Partnerne skal samarbeide i tre år for å fremme kulturelt demokrati. Noe som blant annet handler om å sikre at alle grupper i samfunnet har like muligheter til å delta i og påvirke kulturlivet, og at kulturelle uttrykk fra ulike samfunnsgrupper blir anerkjent og verdsatt.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.52

    Norge må lytte til hibakushaenes rop!

    Når skal Norge slutte seg til forbudet mot atomvåpen, og faktisk bidra til at gjensidig nedrusting blir en realitet?

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.46

    Beredskapsøvelse i Bamble

    I dag gjennomføres det en beredskapsøvelse på næringsarealet på Frier Vest i Bamble fra kl. 11.00 til 15.00. Beredskapsøvelsen innbefatter varsling, utrykning, søk og førstehjelp. Dette kan medføre ekstra trafikk, nødetater med blålys og droneflyvning, skriver Bamble kommune på sine nettsider. Beredskapsøvelsen gjennomføres av Hæhre Entreprenør i samarbeid med Grenland brann og redning IKS.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.45

    Vil slukke alle gatelysene i kommunen

    Høyre, Venstre og Arbeiderpartiet i Vågan kommune vil slukke alle gatelysene i kommunen for å spare penger. Forslaget ble fremmet av Roar Syltebø (H) under formannskapsmøtet på mandag. Det skriver Lofotposten. – Vi fremmer et forslag om å slukke alle gatelysene. Det vil spare en million kroner årlig. Det kan vi gjøre etter kommunestyret, sa gruppeleder Roar Syltebø ifølge Lofotposten. Formannskapet ønsker informasjon om hvor mye som kan spares ved å slukke alle gatelysene i kommunen. Eventuelt redusere tiden de er tent. Forslaget var et av flere kuttforslag som ble presentert på mandag. Det ble også foreslått sammenslåing av kommuner og at folkevalgte skulle ta med matpakke til politiske møter.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.38

    Stjal vinterjakke på kjøpesenter i Bodø

    En person skal ha stjålet en vinterjakke og en pose med diverse varer på City Nord i Bodø. Det melder politiet. Vedkommende skal ha vært noe hissig mot vekterne og løpt fra stedet ifølge politiet. Politiet har anholdt to personer og tyvgodset ble levert tilbake. To personer er bortvist fra City Nord i 24 timer som følge av hendelsen. Saken vil bli anmeldt, melder politiet.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.36

    Norge felt i europeisk menneskerettighetsdomstol etter selvmord i norsk fengsel

    Norske myndigheter er felt i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) etter at en 42 år gammel mann tok livet sitt i varetekt, skriver NTB. Norge har dermed krenket artikkel 2 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK), ifølge en kjennelse som kom tirsdag.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.36

    Norge felt i menneskerettighetsdomstol etter selvmord i Oslo fengsel

    Norske myndigheter er felt i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). I mars 2020 tok en mann, som satt varetektsfengslet i Oslo fengsel, sitt eget liv. Mannen ble i 2019 dømt til tvungent psykisk helsevern etter et drapsforsøk med kniv og andre kriminelle forhold og plassert i institusjon. Der tok han seks måneder senere livet av en annen pasient. På grunn av dette ble han overført fra institusjon til varetektsfengsel i Oslo. Noen uker etter overføringen begikk mannen selvmord. I dommen skriver EMD at norske myndigheter visste at mannen var psykisk syk, men hadde for dårlig oppfølging av ham da han ble overført fra sykehus til Oslo fengsel. Norge har dermed krenket artikkel 2 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK).

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.35

    Problemer i togtrafikken på Østlandet

    Det er forsinkelser og innstillinger i togtrafikken, tirsdag morgen. Problemene skyldes en signalfeil ved Nationaltheatret. Dette rammer særlig reisende på Drammensbanen og Askerbanen. Ny oppdatering er ventet kl. 11.00. Andre toglinjer som kan påvirkes er på Hovedbanen, Gardermobanen, Kongsvingerbanen, Østfoldbanen (østre og vestre), Bergensbanen, Sørlandsbanen, Dovrebanen, Vestfoldbanen og Flytoget.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.35

    Norge felt i Den europeiske menneskerettsdomstolen

    Norske myndigheter er felt i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) etter at en mann tok livet sitt i varetekt.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.33

    Brann i Stjørdal er slukket

    Brannen i en ubebodd flermannsbolig i Stjørdal anses nå som slukka. Brannvesenet er fortsatt på stedet. Politiet opplyser at det opprettes sak.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.32

    Må hente 25 millioner kroner innen fredag

    Vipers Kristiansand må hente 25 millioner kroner innen fredag for at det skal være grunnlag for videre drift av klubben, sa styreleder Peter Gitmark på en pressekonferanse tirsdag. – Summen er høy og vesentlig høyere enn hva som tidligere har vært kommunisert, sa Gitmark. Han forteller at styret har lagt til grunn «worst case budsjettering». – Vi er nå i en situasjon hvor vi ikke kommer til å klare å betale lønn kommende fredag, sier Gitmark. Han forteller at det vil medføre konkurs hvis pengene ikke kommer inn til fredag. – Det vil medføre konkurs førstkommende mandag.

  • Tirsdag 15. oktober kl. 10.31

    Tøft for studentene: – Må alltid tenke på penger

    Student Kristiane Korsnes (21) forteller om en presset økonomisk situasjon. Regjeringen skryter av hvor mye studiestøtte den har gitt.