Nyheter:

  • Mandag 14. oktober kl. 23.58

    Expressen: Mbappé etterforskes for voldtekt etter stockholmsbesøk

    Den franske fotballstjernen Kylian Mbappé (25) skal være under etterforskning for voldtekt og seksuell trakassering i Sverige, ifølge opplysninger til Expressen.

  • Mandag 14. oktober kl. 22.42

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Det blir jakta for mykje på store hjortar, meiner ekspertar. Sjå kvifor i Vestlandsrevyen 22.55. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 14. oktober kl. 22.42

    Dyrkar hasj heime – heilt lovleg

    Dirk Rehahn treng ikkje lenger kjøpe på gata. På denne måten vil Tyskland ta jobben frå dei kriminelle.

  • Mandag 14. oktober kl. 22.41

    Stjerneskuddet ødela Hareide-fest

    (Island-Tyrkia 2–4) Islands keeper Hákon Valdimarsson (23) kommer ikke til å sove godt i natt.

  • Mandag 14. oktober kl. 22.39

    Svenneby på 5. plass på Oslo-lista

    Nominasjonskomiteen i Oslo Høyre fremmer følgende innstilling til Oslo Høyres nominasjonsmøte: 1. Ine Eriksen Søreide, 2. Nikolai Astrup, 3. Mudassar Kapur, 4. Mathilde Tybring-Gjedde, 5. Ola Svenneby, 6. Heidi Nordby Lunde. – Komiteen er glad for å avgi en innstilling som sikrer at Oslo Høyres fremste politikere fortsatt blir å se i rikspolitikken også etter valget neste høst. Vi er også glade for at leder i Unge Høyre, Ola Svenneby, ønsker å representere Oslo på Stortinget og vi tror han blir en viktig stemme, sier nominasjonskomiteens leder Stian Berger Røsland.

  • Mandag 14. oktober kl. 22.02

    Trump-aksjen fortsatte rakettoppgangen på Wall Street

    Bred oppgang på Wall Street etter rekorduke: Nvidia slo ny rekord.

  • Mandag 14. oktober kl. 21.58

    Stor vannlekkasje i Stavanger

    En stor vannlekkasje gjør at mange husstander i Stavanger-området har mistet vannet mandag kveld. Det er brudd i en hovedvannledning på Stokka. Kommunen jobber med å få fikset røret, skriver de på sine nettsider Ifølge Aftenbladet får bruddet konsekvenser over hele Nord-Jæren, og IVAR har satt krisestab, prioriterer sykehuset, og har økt produksjonen ved Langevatn. Brannvesenet melder om at de blir nedringt av fortvilte siddiser. De presiserer at nødnummer kun skal brukes ved nød og akutte situasjoner. Mange lesere har kontaktet Aftenbladet med melding om at de har mistet vannet. Vaktleder Tor Kåre Steinskog i brannvesenet sier til avisa at veldig mange har tatt kontakt om manglende vann i springen. – Det har vært telefoner fra Madla, Stokka, Tasta og Storhaug. Vi loggfører og har varslet kommunen, sier Steinskog.

  • Mandag 14. oktober kl. 21.51

    Foreslår å redusere skoler

    Kommunen har fått i oppgave fra bystyret om å lage forslag til ny skole-behovs-plan. Den innebærer blant annet å redusere antall skoler fra 44 til 37 for å spare 40 millioner kroner årlig. I kveld ble det holdt folkemøte om skolestrukturen i Kristiansands største bydel, Vågsbygd. – Vi ønsker at politikerne skal få et levende bilde av det folk tenker og føler i saken, sier Magnar Totland. Han er koordinator for oppvekstgruppa i Vågsbygd bydelsråd. Det vil bli en endelig avgjørelse i bystyret i januar.

  • Mandag 14. oktober kl. 21.50

    To avgangar på Lavik - Oppedal innstilt tysdag morgon

    På ferjesambandet Lavik - Oppedal mellom Høyanger og Gulen kommune blir to avgangar innstilt på grunn av mannskapsmangel tysdag morgon. Det gjeld avgangen frå Oppedal klokka 07.30 og frå Lavik klokka 08.00.

  • Mandag 14. oktober kl. 21.32

    Nye overgrepssøksmål mot Diddy

    Et av de påståtte mannlige ofrene skal ha vært mindreårig da overgrepet fant sted.

  • Mandag 14. oktober kl. 21.31

    Raymond Johansen om VAR: – Ikke godt nok forberedt

    Lederen av VAR-arbeidsgruppen er kritisk til hvordan videoassistert fotballdømming ble innført i Norge.

  • Mandag 14. oktober kl. 21.30

    Kjørte 11 timer og 14 minutter i strekk

    Mandag stanset Statens vegvesen en polsk varebil og henger nord for Elverum. Sjåføren hadde ifølge Vegvesenet drevet med transport av varer uten å ha verken løyve eller montert fartsskriver. Dermed vanket det et gebyr på 60.000 kroner, pluss gebyr for overlast av både varebil og henger. Vegvesenet oppdaget også at en annen sjåfør kjørte uten sjåførkort i fartskriveren, og dermed ikke fikk registrert hviletidene. Selve kjøringen ble imidlertid registrert, og Vegvesenet kunne derfor se at sjåføren hadde kjørt i tilsammen 11 timer og 14 minutter i strekk. Denne sjåføren fikk førerkortet sitt beslaglagt av politiet.

  • Mandag 14. oktober kl. 21.29

    Forlater Arendalsklubben

    Sondre Gjerdalen forlater ØIF Arendal etter sesongslutt. Hans neste stopp blir Elverum, skriver Arendalsklubben. – Nå har jeg brukt lang tid på å tenke og vurdere neste steg for meg, og det blir å ta steget til et lag jeg tror og håper kan være med på å kjempe om å vinne, sier Gjerdalem.

  • Mandag 14. oktober kl. 21.19

    Blindpassasjerer på Norwegian-fly: – Tatt hånd om

    Flyet som skulle fra Athen til Oslo måtte mandag kveld tømmes for passasjerer og bagasje.

  • Mandag 14. oktober kl. 21.02

    Over 1000 uten internett i Lyngdal

    Over 1000 bredbåndskunder til Telenor er uten internett flere steder i Lyngdal, skriver Lister24. Det er usikkert når feilen blir rettet. Et feilrettingsteam er kalt ut for å rette feilen. Mest sannsynlig er det her brudd på fiberen. Internettet forsvant rundt 19.30.

  • Mandag 14. oktober kl. 20.57

    Bil køyrd i fjellveggen i Alver

    Ein bil har køyrd i ein fjellvegg i Alver, melder Vest politidistrikt. Naudetatane er på veg til staden. Det var èin person i bilen, vedkomande blei frakta med ambulanse til legevakt for sjekk.

  • Mandag 14. oktober kl. 20.45

    Sjekk at boligen din er trygg

    Feil i elektriske anlegg er den vanligste årsaken til brann i Norge. Derfor bør du ta en enkel egenkontroll av boligen din og sjekke det elektriske anlegget. Egenkontrollen hjelper deg å oppdage forhold som potensielt kan medføre brann. 15. oktober er den nasjonale Elsikkerhetsdagen som har som mål å øke kjennskap og bevissthet om elsikkerhet og hva det betyr for å unngå brann. Det er laget en enkel digital egenkontroll som du selv kan gjøre hjemme. I kontrollen får du spørsmål som tar deg gjennom en kontroll av sikringsskapet, varmtvannsbereder, røykvarsler med mer. (NTB)

  • Mandag 14. oktober kl. 20.41

    Fyllekjøring i Overhalla

    Politiet har stoppet en bil hvor fører har blåst til over det lovlige på Drager i Overhalla. Føreren var alkoholpåvirka. Politiet oppretter anmeldelse og førerkortet er beslaglagt. Siktede er en mann i 50 årene.

  • Mandag 14. oktober kl. 20.40

    Brann i kjøretøy i Kvinnherad

    Politiet melder om brann i et kjøretøy på en parkeringsplass ved Husnes i Kvinnherad. Det skal ikke ha vært personer i bilen. I en oppdatering 20.43 melder brannvesenet om kontroll på brannen.

  • Mandag 14. oktober kl. 20.39

    Elverum har sikret seg Sondre Gjerdalen

    Sondre Gjerdalen vender til hjemlige trakter. Håndballspilleren som startet idrettskarrieren i Storhamar, og som har spilt for blant annet Lillehammer/Faaberg, spiller i dag for ØIF Arendal. Neste år blir 25-åringen å finne på Elverum, melder Hamar Arbeiderblad. Her skal Gjerdalen, som i sommer debuterte på A-landslaget, få muligheten til å være proffspiller, noe han sier til avisa han trenger for å ta neste steg. – Det er stor interesse rundt Sondre, så vi er veldig godt fornøyde med at han skal spille for oss de to neste sesongene, sier sportslig leder i Elverum, Nils Kristian Myhre til HA.

  • Mandag 14. oktober kl. 20.27

    Brann i motorsykkel på Randaberg

    Politiet og brannvesenet er på vei til Randaberg etter melding om brann i en motorsykkel. Personen som meldte om brannen, klarte å slukke brannen selv med et brannslukkingsapparat.

  • Mandag 14. oktober kl. 20.22

    Kjøper hotellbygg i Bergen

    Rica Eiendom har kjøpt bygget der bergenshotellet Scandic Ørnen ligger. Selgeren er Oslo Pensjonsforsikring. Det melder nettstedet Estate. Hotellet har 13 etasjer, 368 rom og er et av Bergens største hoteller. Kjøpesummen er ikke kjent.

  • Mandag 14. oktober kl. 20.05

    Ingvild Kjerkol vant ny nominasjonskamp

    Tidligere helseminister Ingvild Kjerkol blir likevel foreslått til førsteplass av Steinkjer Ap.

  • Mandag 14. oktober kl. 20.04

    Vil gjøre forbudet mot russeklær mer spesifikk

    Fylkestinget vil snevre inn forbudet mot klær som markerer at man tilhører en russegruppe, melder Hamar Arbeiderblad. Rett før sommerferien vedtok fylkespolitikerne i Innlandet at russegensere ikke var tillatt på skolen. Ønsket er at dette skal hindre eksludering i russetiden. I kommende utvalgsmøte i fylkestinget skal ordlyden på forbudet bli mer presis. Det for å forhindre usikkerhet, heter det i sakspapirene. Forslaget til den nye ordlyden blir følgende:«Å markere russegrupper, gjennom blant annet bruk av symboler og effekter, aksepteres ikke da det motvirker et inkluderende læringsmiljø for alle.» Lurer du på hva som tidligere stod, kommer det her: «Å markere grupper og/eller egne gjenger, herunder også russegrupper, gjennom å bruke symboler og effekter med formål å ekskludere andre medelever, aksepteres ikke da det motvirker et inkluderende læringsmiljø for alle.»

  • Mandag 14. oktober kl. 19.58

    Gjellestad-skipet i ferd med å forsvinne

    Mikroorganismer bryter ned det som fortsatt er igjen av skipsavtrykket på Gjellestad, skriver Østfold fylkeskommune. – Vi frykter at om ikke altfor lenge vil dette være borte for alltid. Dersom vi ønsker å oppleve og formidle skipsgraven på stedet, som det kulturminnet det er, må vi derfor bestemme oss raskt. Det mener fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje, leder av hovedutvalg for folkehelse, kultur og mangfold Camilla Eidsvold, fylkeskonservator Morten Hanisch og avdelingsdirektør Anne Wold. De var nylig i Halden for å prøve ut ny formidlingsteknologi som skal engasjere lokale krefter til å bevare det som er igjen av vikingskipet på Viksletta.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.49

    Kolstad vant NM-kvartfinale

    Landslagskeeper Torbjørn Bergerud var tilbake fra skade og ledet an da Kolstad slo Nærbø 29-25 i NM-kvartfinalen i håndball mandag. Christian Berges Kolstad-mannskap lå foran i målprotokollen gjennom nærmest hele kampen, men klarte likevel aldri å riste Nærbø skikkelig av seg. Dermed ble det spenning helt inn i avslutningen. Viktige Bergerud-redninger på avgjørende tidspunkter bidro til slutt sterkt til Kolstad-seieren (NTB)

  • Mandag 14. oktober kl. 19.44

    Frp-nominasjon i Trøndelag

    Nominasjonskomiteen i Trøndelag Frp har levert sine to endelige listeforslag i kveld. I Sør-Trøndelag valgkrets topper Maria Alseth fra Trondheim lista, med Lill Harriet Sandaune fra Malvik på andreplass. I Nord-Trøndelag valgkrets topper Mats Henriksen fra Levanger lista med Tore Nordfjellmark fra Overhalla på andreplass. Nominasjonsmøtet i Trøndelag Frp holdes 16. november.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.37

    Fann sjeldne gjenstandar i Tønsberg

    Arkeologar fann fredag ei spelebrikke med runer i Tønsberg. Prosjektleiar Hanne Ekstrøm Jordahl for utgravingane i Tønsberg sentrum seier dei gjer runefunn relativt sjeldan. Ho seier brikka skal sendast inn til analyse for mellom anna å tyde runene. Arkeologar utfører utgravingar medan Tønsberg kommune utbetrar overvassleidningen. Arkeologane ser også til at andre ikkje grev i kulturlag.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.36

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Politiet mistenker to menn for å ha tvunge 14-åring til tjuveri. Meir om dette i Vestlandsrevyen 19.45. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.35

    Høyre etterlyser skattegrep for unge: – Nok en budsjettbløff

    Finansministeren skulle utrede ordning for skattelette for unge arbeidstagere. Forslaget er ikke å finne i statsbudsjettet, men Regjeringen sier de fortsatt jobber med saken.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.32

    Melding om ulykke mellom moped og bil

    Det er meldt om en trafikkulykke mellom moped og bil i Flekkefjord. Det er ikke meldt om at noen er alvorlig skadet, skriver politiet. Mopedfører er kjørt til Flekkefjord sykehus. Politiet mistenker brudd på vikeplikt og det er derfor besluttet beslag av førerkortet til bilføreren.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.29

    Tagget på bygninger i Skien

    Politiet har tatt kontroll på en mann i 30-årene, som i kveld har tagget på ulike bygninger i Skien sentrum. Politiet har oversikt over flere åsteder, men ser ikke bort fra at det kan være tagget på flere plasser som enda ikke er oppdaget. Skadeverket har en gjenkjennbar signatur både i farge og form. Politiet etterforsker saken videre, og nye forhold kan anmeldes digitalt på politiet.no.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.26

    Utskjelte Gaute Grøtta Grav gir ut «Hvilepuls»-låt

    «71 grader nord»-deltageren takker for oppmerksomheten med ny låt.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.25

    Stortinget T-banestasjon stengt etter brannalarm

    T-banestasjonen Stortinget er stengt fordi det er utløst en brannalarm, opplyser politiet og Sporveien. – Pr. nå fremstår det ikke som brann, skriver politiet på X. De jobber med å finne ut hva som har skjedd. Alle T-banelinjer kjører forbi Stortinget stasjon inntil situasjonen er avklart, opplyser Sporveien.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.21

    Se TV-sendinga klokka 19.45

  • Mandag 14. oktober kl. 19.13

    Janne (29) ble drept: – Jeg har ikke ord

    Finland rystes av drapet på TV-kjendis Janne Puhakka (29). Naboer og bekjente beskriver en rollemodell som utgjorde en forskjell.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.13

    Vant én million på to tomme flasker

    Han skulle bare på Kiwi og kjøpe pizza, snacks og brus en regnfull lørdag. Men Oslo-mannen vendte hjem én million kroner rikere.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.12

    Bastholm på topp for Akershus MDG

    Une Bastholm blir Miljøpartiet De Grønne i Akershus sin 1. kandidat til stortingsvalget neste år. Det opplyser partiet i en pressemelding. Nominasjonsmøtet i fylkeslaget pågår i kveld. Bastholm var partileder i MDG fra 2020-22, men trakk seg fra vervet av personlige grunner. Hun er i dag en av MDGs tre stortingsrepresentanter. – Det blåser en grå vind over Norge og Europa. Mer enn noen gang trengs et parti som skaper håp ved å snakke sant, verdibasert og kunnskapsbasert, og som appellerer til vårt felles ansvar, skriver Bastholm i pressemeldingen.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.07

    Mange i fakkeltog på Dokka

    Fleire hundre personar har møtt opp for å gå i fakkeltog på Dokka i kveld. Fakkeltoget er ein protest mot forslaget om å legge ned seks vidaregåande skular i Innlandet. Dokka videregåande skole er ein av skulane som fylkeskommunedirektøren har foreslått å legge ned. Forslaget har møtt stor motstand, og også på Nordstumoen i Koppang er det fakkeltog no i kveld. I helga kom meldinga om at dei tre styrande partia i Innlandet har bestemt seg for å stemme for forslaget.

  • Mandag 14. oktober kl. 19.03

    Bjarne Melgaard og eks-partnere møtes i retten

    Kunstneren mener han ble lurt av sine tidligere samarbeidspartnere. De mener han kynisk forsøker å presse dem for penger.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.59

    Nigeria boikotter kamp etter flyplass-drama: - Begynner å bli skummelt

    Nigerias fotballlandslag hevder de har vært utsatt for en «gisselsituasjon» i Libya. Nå blir saken etterforsket.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.52

    NRK Nordland i ny drakt i kveld

    NRK Nordland sender i dag distriktsnyhetene fra et flunkende nytt og moderne TV-studio. De lokale TV-sendingene vil dermed få samme utseende som Dagsrevyen. Det er programleder Gisle Forland som har ansvaret for den første sendingen i nytt TV-studio. – Jeg gleder meg til å ta det nye studioet i bruk, og håper mange vil like den nye stilen. Han har også måttet anskaffe seg nye benklær og sko ettersom det gamle studiobordet er byttet ut med et mye mindre bord. – Det er slutt på at man kan stå i kortbukser i studio, smiler Forland. Alle distriktssendingene til NRK får i løpet av høsten helt nye TV-studioer. NRK Nordland sender fra klokken 19:45 og 22.55 på mandag til torsdag og fra klokken 19:30 fredag. Fra neste uke vil sendingene klokken 22.55 fra Nordland være felles for hele Nord-Norge i en prøveperiode.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.47

    Klart for ny utgave av Arctic Race of Norway

    30. oktober blir det klart hvem som får besøk av Arctic Race of Norway når den 12. utgaven av sykkelrittet går av stabelen 7. til 10. august 2025. Presentasjonen av etappene skjer i forbindelse med konferansen Outlook North i Harstad. Tidligere i år var det Salten i Nordland som ble satt på kartet. Både næringsminister Cecilie Myrseth og TV2-profil Dag Otto Lauritzen deltar på lanseringen. Siden Harstad er vertskommune for Outlook North, vil også ordfører Kari-Anne Opsal delta på presentasjonen. Hun gleder seg til å se hvilken del av Nord-Norge som skal være vertskap for sykkelrittet neste år.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.40

    Trafikkulukke i Kinn

    Ein bil har køyrd utfor vegen ved Eikefjord i Kinn kommune. Det skal ha vore tre personar i køyretøyet. Alle er vakne har kome seg ut av køyretøyet. Brannvesen er framme på staden, melder at dei tre er oppegåande. Det er redusert framkome på staden, melder Vegtrafikksentralen.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.40

    Trafikkulukke ved Eikefjord

    Ein bil har køyrd utfor Vikavegen ved Eikefjord i Kinn kommune. Det var tre personar i køyretøyet. Dei får tilsyn av helsepersonell på staden, og ingen av dei treng vidare oppfølging. I samband med bilberging er vegen forbi ulukkesstaden tidvis sperra.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.24

    Innstiller togavganger

    All trafikk på Arendalsbanen er innstilt fram til midnatt i dag, skriver Go Ahead på sine nettsider. Det blir satt opp alternativ transport fra Arendal til Kristiansand for reisende med 716. For de som skal reise med 715 og 719 er de satt opp alternativ transport mellom Gjerstad og Arendal, skriver Go Ahead.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.15

    Pågrep kvinne for gjentatte

    I to-tiden i ettermiddag fikk politiet melding om at en bilist kjørte inn i en annen bil utenfor en butikk i Ringsaker. Ifølge politiet er den kvinnelige sjåføren i 40-årene pågrepet på grunn av historikk med trafikale hendelser, samt kjøring uten gyldig førerkort. Det er også mistanke om kjøring i ruset tilstand.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.15

    Pågrep kvinne for gjentatte hendelser

    I 14-tiden i ettermiddag fikk politiet melding om at en bilist kjørte inn i en annen bil utenfor en butikk i Ringsaker. Ifølge politiet er den kvinnelige sjåføren i 40-årene pågrepet på grunn av historikk med trafikale hendelser, samt kjøring uten gyldig førerkort. Det er også mistanke om kjøring i ruset tilstand.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.10

    Drilltropp fra Sokndal tok EM-sølv

    Sokndal Drill kan skilte med EM-sølv etter deltakelse i EM i Eindhoven i Nederland i helga. Drilltroppen stilte i både junior- og seniorklassen, og det var juniorene som tok den gjeve sølvmedaljen. – Det har vært utrolig stort og minnerikt å være med på et så svært arrangement som dette, med 14–15 deltakernasjoner. På toppen av alt fikk en av våre, 14 år gamle Sara Lill Løvås, være flaggbærer for Norge på den flotte åpningsseremonien, sier instruktør Hege Kopperud Mathiesen til Dalane Tidende. Totalt 17 jenter i alderen 14 til 21 år var med i troppen som reiste til Nederland. Ti av disse var juniorer.

  • Mandag 14. oktober kl. 18.04

    Dette må du huske på når du vasker bil med høytrykksspyler

    Noen enkle triks gir bedre resultat.

  • Mandag 14. oktober kl. 17.57

    Brann i rekkehus i Kristiansand

    Det er meldt om brann i et rekkehus på Tinnheia i Kristiansand, skriver politiet. Det er ingen opplysninger som tilsier at det er noen personer i boligen som brenner, utenom noen hunder på verandaen som forsøkes å reddes. Det pågår evakuering av beoboere i nærliggende boenheter. Det står flammer ut av vinduet i 2. etasje og meldes om stor røykutvikling. Brannvesenet er fremme på stedet og har startet slukkingen.

  • Mandag 14. oktober kl. 17.52

    Roar (74) og Anne (75) ga fra seg kredittkort og pinkode til svindlere: – At det går an å bli så lurt

    Ekteparet ble oppringt av «banken sin», og fikk beskjed om at de hadde blitt svindlet og skulle få hjelp. Så dukket det opp to unge menn på døren.

  • Mandag 14. oktober kl. 17.49

    Ønsker tips etter brann i Postens biler

    Politiet har utført kriminaltekniske vurderinger og gjennomgår videoer etter at flere av Postens biler sto i full fyr natt til lørdag. Det opplyser krimsjef i Fredrikstad Geir Willadsen til NRK. De er interessert i tips hvis publikum har observert noe i området rundt midnatt natt til lørdag. Man kan kontakte politiet på 02800. Store verdier gikk tapt da fem av bilene til Posten Bring ble totalskadet i brannen. Så langt har ikke politiet en formening om brannårsaken, men de kan heller ikke utelukke at brannen kan være påsatt.

  • Mandag 14. oktober kl. 17.36

    Økokrim opna nytt kontor i Gjøvik

    I ettermiddag vart den nye bedrageri-eininga til Økokrim opna i Gjøvik. Det var justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) som stod for den offisielle opninga saman med partileiar og finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Eininga skal gje 20 til 25 nye arbeidsplassar. – Vi får flere kompetansearbeidsplasser innafor digital sikkerhet som vi har forskning og utdanning innan frå før. Så dette vil styrke vår attraktivitet på dette området, sa gjøvikordførar Anne Bjertnæs (H) til NRK under opninga.

  • Mandag 14. oktober kl. 17.33

    Kvinne skallet til en annen kvinne på Mo

    Politiet har pågrepet en kvinne i 20 årene i Mo i Rana etter at hun skallet en annen kvinne i ansiktet. Hun skal også ha truet kvinnen. Den fornærmede er kjørt til legevakt for undersøkelse. Politiet har opprettet sak, avhørt fornærmede og vitner, og jobber nå videre med bevissikring.

  • Mandag 14. oktober kl. 17.33

    Politiet: Kvinne skallet til en annen kvinne på Mo

    Politiet har pågrepet en kvinne i 20 årene i Mo i Rana etter at hun skallet en annen kvinne i ansiktet. Hun skal også ha truet kvinnen. Den fornærmede er kjørt til legevakt for undersøkelse. Politiet har opprettet sak, avhørt fornærmede og vitner, og jobber nå videre med bevissikring.

  • Mandag 14. oktober kl. 17.14

    Klimaorganisasjonene tapte i lagmannsretten - oljefeltene kan fortsette

    Greenpeace og Natur og Ungdom tapte deler av søksmålet mot staten i Borgarting lagmannsrett. De vil anke dommen.

  • Mandag 14. oktober kl. 17.14

    Anmeldt for ordensforstyrrelse og narkotika

    Politiet fikk melding om en mann som var et ordensproblem og til sjenanse overfor flere i Vestre Toten, nærmere bestemt Reinsvoll. Det viste seg å være samme mann som politiet ga et pålegg om å holde seg hjemme tidligere i dag. Mannen i 40-årene var ruset og blir tatt med til arresten på Hamar. Han anmeldes for ordensforstyrrelse, brudd på pålegg gitt av politiet, samt for besittelse av narkotika, melder politiet i Innlandet.

  • Mandag 14. oktober kl. 17.10

    Klimaorganisasjonene tapte i lagmannsretten - oljefeltene kan fortsette

    Greenpeace og Natur og Ungdom tapte deler av søksmålet mot staten i Borgarting lagmannsrett. De vil anke dommen.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.56

    Kan bli opp mot 20 grader!

    Dropp boblejakka, denne uken kommer sommerfølelsen tilbake.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.39

    Rekordmange besøkte Skumle dager

    Dyreparken i Kristiansand har fått besøksrekord på årets Skumle dager. Det var over 62 000 besøkende i år mot nesten 57 000 i fjor. Det er femte gang Dyreparken arrangerer Skumle dager. Det ble arrangert alle dagene i begge høstferieukene.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.39

    Trafikkuhell på Ring 3

    I Granfosstunnelen på Ring 3 mellom Oslo og Bærum er høyre felt stengt i retning Sinsen etter et trafikkuhell, melder Vegtrafikksentralen. To biler er involvert, ifølge politiet. Trafikken flyter sakte forbi.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.39

    Ring 3-tunnel stengt etter uhell

    I Granfosstunnelen på Ring 3 mellom Oslo og Bærum er høyre felt stengt i retning Sinsen etter et trafikkuhell, melder Vegtrafikksentralen. To biler er involvert, ifølge politiet. Trafikken flyter sakte forbi.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.32

    Jernværksarkivet blir offentlig

    Alt arkivmateriale om Ulefos Jernværks virksomhet blir levert til et offentlig arkiv i løpet av året. Dermed kan arkivet med tiden bli offentlig for alle, skriver Holla Historielag på nettsidene sine. Initiativet kommer fra dagens eiere av Jernværket.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.29

    Person påkøyrd av lastebil i Bergen

    Ein person er påkøyrd av ein lastebil i Bergen sentrum. Politiet er på staden og har kontakt med dei involverte. Det framstår ikkje alvorleg, melder Vest politidistrikt.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.27

    Kø etter motorstans

    En lastebil fikk motorstans like ved Bruråstunnelen i Risør, i østgående retning, skriver politiet. Lastebilen har kommet seg inn på en lomme og trafikken flyter normalt.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.23

    Savnet gutt (6) funnet

    En seks år gammel gutt ble mandag ettermiddag meldt savnet. Han ble sist observert ved Mathopen skole i Bergen. I en oppdatering klokken 16.35 skriver politiet at gutten er funnet i god behold.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.23

    Gutt (6) savnet i Bergen

    En seks år gammel gutt er meldt savnet. Han ble sist observert ved Mathopen skole i Bergen. Politiet ber om tips i saken på telefonnummer 02800 eller 112 om det haster. Gutten skal ha blågrønne øyne, blondt hår og være iført en gul jakke og mørke bukser.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.17

    Fire menn pågrepet for drapsforbund

    Politiet har pågrepet fire menn som de knytter til et kriminelt miljø i Oslo - og siktet dem for å planlegge et drap.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.16

    Bilberging på E6 Vingrom

    Mandag ettermiddag må en bil berges på E6 ved Vingrom, melder Vegtrafikksentralen. – Vi har fått melding av bilbergerne at de er på veg for å berge en personbil, opplyser Vegtrafikksentralen til GD. Årsaken til bergingen er ukjent, men det skal ikke være snakk om noe dramatisk. Det er heller ikke meldt om noen trafikale utfordringer på stedet.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.16

    Alle siktede etter Drøbak-skytingen er kjenninger av politiet

    Tre menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk, eller medvirkning, etter skytingen i Drøbak i sommer. Ifølge politiadvokat Sigrid Fagerli i Øst politidistrikt er alle kjent av politiet fra før. De tre mennene er varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud. De to første ukene skal sones i full isolasjon. – Dette er en alvorlig sak og man ønsker å gjøre flere etterforskningsskritt uten risiko for at etterforskningen blir påvirka av de som er sikta, forteller Fagerli. Ingen av de som er sikta i saken har ønsket å forklare seg til politiet.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.13

    Opec kutter prognosen for oljeetterspørsel

    Opec venter at oljeetterspørselen stiger med 1,9 millioner fat per dag i år, ifølge en fersk rapport.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.10

    Trailer og bil i trafikkulykke

    En trailer og en bil er involvert i en trafikkulykke på E39 ved Nikkelverket i Kristiansand vestgående retning, opplyser politiet. Ingen er skadet. Begge kjøretøy er ute av E39 og veien er åpen for normal trafikk igjen.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.04

    Nå blir det øl på Vålerenga-kamper

    Byrådet i Oslo foreslår å tillate alkoholservering på idrettsarrangementer, og har flertall i bystyret for forslaget. Vålerenga sier de vil starte å selge øl på stadion fra neste sesong.

  • Mandag 14. oktober kl. 16.03

    Kommunes anke i mobbesak avvist

    Lagmannsrettens ankeutvalg vil ikke la Søndre Land kommune anke en erstatningsdom på nærmere to millioner kroner. Det melder Oppland Arbeiderblad. En tidligere elev saksøkte kommunen etter flere år med mobbing som ikke ble tatt tak i. Vestre Innlandet tingrett konkluderte med at hennes rett til et godt og trygt skolemiljø ble krenket og at dette er Søndre Land kommunes ansvar. Anken fra kommunen ble sendt inn etter fristen.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.57

    Forsinkelser på Vestfoldbanen

    Togene kjører med redusert hastighet mellom Sandefjord og Larvik, skriver VY på nettsidene sine. Passasjerer må regne med forsinkelser, og at noen tog kan bli innstilt.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.50

    Røykutvikling fra leilighet i Bergen

    Ifølge politiet er det meldt om røykutvikling fra en leilighet i Bergen. Brannen skal være på kjøkkenet i bygget. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.50

    Tørrkoking i leilighet i Bergen

    Nødetatene rykket mandag ettermiddag ut etter melding om røykutvikling fra et kjøkken i Bergen. – Det er ikke observert noen åpne flammer, men vi er på vei inn for å dobbeltsjekke. Det er ikke meldt om noen personskade, sier vaktkommandør Helge Lund i 110 vest. Politiet skriver i en oppdatering at de har kontroll på stedet, og at det var snakk om tørrkoking.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.49

    Besseberg vant frem: Ny rettssak i 2025

    Dommen mot Anders Besseberg (78) skal behandles på nytt av lagmannsretten. Det blir ikke skriftlig behandling, slik Økokrim ba om.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.49

    Parkeringsforbud i vinter

    Det vil være parkeringsforbud i 79 gater i Porsgrunn i vinter. Dette er nødvendig for å sikre effektivt vintervedlikehold, som brøyting og strøing i gatene, skriver kommunen på nettsidene sine. Forbudet gjelder fra skiltene settes opp, og varer frem til etter 17. mai for å få til vårvedlikeholdet. Kommunen ber alle sjekke skiltingen i sin gate.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.43

    «Frekk kjole», virkelig?

    Emilie Enger Mehl møtte opp for å snakke om jenters rettigheter, men Nettavisen var mer opptatt av kjolen hennes.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.41

    Solbakken om Haalands taushet: – Jeg skjønner diskusjonen

    Tilbake på norsk jord svarte landslagssjef Ståle Solbakken på at superstjernen og kapteinen Erling Braut Haaland lot lagkameratene ta støyten utad.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.37

    Bruker nytt legemiddel for hjerneslag

    Sykehuset Østfold er tidlig ute med å ta i bruk legemiddelet Metalyse, som skal gi bedre behandling og større sikkerhet for pasienter med hjerneslag. Sykehuset kom på delt andreplass i Norge med å ta i bruk Metalyse ved akutt hjerneslag, innen 4.5 time. Metalyse løser i mange tilfeller opp blodproppen slik at pasienten slipper å gjennomgå trombektomi, som er å fysisk «fiske ut» blodproppen med kateter. Forvarsler på hjerneslag kan være lammelser, uklar tale eller problemer med å finne riktig ord. Mange kan også oppleve synsforstyrrelser, bevissthetstap, balanseproblemer eller få plutselig og kraftig hodepine.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.34

    Neseblodmysteriet på Skjold leir: Utvider undersøkelsene

    Forsvarets forskere trenger mer tid for å finne årsaken til de mange tilfellene av neseblod blant soldatene.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.31

    Trump-aksjen skyter fart på grønn Wall Street

    Aksjen til republikanernes presidentkandidat er opp over 57 prosent de siste fem handelsdagene.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.31

    Wall Street åpner blandet

    Flyaksje faller etter nyheter om jobbkutt.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.31

    Wall Street stiger - Boeing faller

    Wall Street fortsetter oppover etter rekorduke.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.27

    Fått bruddskader av ulik grad etter trafikkulykke

    De fire personene i 20-årene har i hovedsak fått bruddskader av ulik art og kompleksitet. Flere er kraftig forslått. Det forteller politistasjonssjef i Flekkefjord og Kvinesdal, Liv Versland Seland til NRK. Politiet har i løpet av dagen vært i kontakt med de fire ungdommene som ble påkjørt i Kvinesdal lørdag kveld. I samråd med disse har politiet fått anledning til å gå ut med oppdatert informasjon om skadegrad. En av de skadde har vært i avhør hos politiet i dag. To er operert og er fortsatt på sykehus, mens den fjerde blir utskrevet fra sykehus i dag.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.22

    Avslag på millionstøtte

    Arendal lufthavn Gullknapp fikk avslag på søknaden om statsstøtte på 12 millioner kroner, skriver Agderposten. I avslaget skriver Kommunal- og distriktsdepartementet at de ikke har noe støtteordning for lufthavner. Eierne har forsøkt å skaffe penger til å re-etablere tårntjenesten siden den ble lagt ned i 2021.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.21

    Trafikkuhell på E6

    Politiet har rykket ut til et trafikkuhell ved Leistadkrysset. Det er en bil som har punktert og vært borti tunnelveggen flere ganger. Det er ingen personskade. Politiet er på stedet og bistår fører av bilen.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.20

    Ringsaker blad: Mann i 40-årene siktet for voldtekt

    En mann i 40-årene fra Hedmarken er siktet for voldtekt og er varetektsfengslet i inntil én uke, melder Ringsaker Blad. Avisen skriver også at den siktede mannen har brev- og besøksforbud, og retten mener det ikke er fengslingsalternativer som reduserer faren for bevisforspillelse.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.10

    Barn forsøkt lokket

    En barneskole i Trondheim har varslet foreldre og foresatte om at et barn er forsøkt lokket inn i en bil i et friminutt i dag, skriver Adresseavisen. Barnet har avslått å bli med og politiet er nå koblet på hendelsen. Rektor ved skolen ber foreldre og foresatte mane bara sine til ikke å bli med fremmende inn i en bil, sier rektor til avisen.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.10

    Barn forsøkt lokket inn i bil

    En barneskole i Trondheim har varslet foreldre og foresatte om at et barn er forsøkt lokket inn i en bil i et friminutt i dag, skriver Adresseavisen. Barnet har avslått å bli med og politiet er nå koblet på hendelsen. Rektor ved skolen ber foreldre og foresatte mane barna sine til ikke å bli med fremmende inn i en bil, sier rektor til avisen.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.07

    «Forræder»-team i sjokk etter drapet på Janne Puhakka (29)

    – Takk for alt. Takk for vennskapet, skriver en av deltagerne.

  • Mandag 14. oktober kl. 15.06

    Går mot strømmen i oljeservice-aksje – venter kraftig kursknekk

    Analytiker mener markedet har altfor høye forventninger til seismikk-kjempe.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.55

    Sissel Knutsen Hegdal får fritak fra jobben som Stavanger-ordfører, melder Aftenbladet

    Nå blir det ny ordfører i Stavanger.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.45

    Helsetilsynet mener Arne Bye burde vært stanset

    Tidligere kommuneoverlege Arne Bye burde ha blitt stanset i 2006. Det slår Helsetilsynet fast i en intern rapport Trønder-Avisa har fått innsyn i. Arne Bye er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med 95 av sine pasienter og for å ha voldtatt 88 av disse. Helsetilsynet fikk oversendt varsler mot Bye allerede i 2006. Bye fikk den gang en advarsel, men ble ikke fratatt autorisasjonen. I rapporten skriver Helsetilsynet at dersom varslene hadde blitt behandlet i dag, ville saken trolig ha endt med at en helt eller delvis inndragelse av Byes autorisasjon. – Det understrekes at denne konklusjonen er sterkt preget av ettertidens klokskap og kunnskap om at legens videre handlinger pågikk over en lang tidsperiode, står det i rapporten ifølge Trønder-Avisa.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.45

    Her er Audis Q6 e-tron som Sportback

    Med litt ekstra rekkevidde versus Q6 SUV.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.41

    Kvinne kjørt på av bil

    En kvinne skal ha blitt kjørt på av en bil på Kastellgata i Mandal, opplyser politiet. Det er ikke meldt om alvorlig personskade per nå. Påkjørselen skal ha skjedd i et fotgjengerfelt. Vedkommende er kjørt til et lokalt legekontor og bilføreren har fått førerkortet beslaglagt.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.37

    20 fikk bot i Sveio

    Utrykningspolitiet gjennomførte laserkontroll på E39 Haukås i Sveio, som resulterte i 20 bøter. Høyeste hastighet i 80-sonen var 117 km/t, mens i 60-sonen ble det målt opptil 93 km/t.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.35

    Bil og moped har kollidert på E18 i Kristiansand

    En bil og moped/MC har kollidert i vestgående retning på E18 i Oddernestunellen i Kristiansand. Mopedføreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Ifølge politiet har en bil kjørt fra stedet, men er usikre på om bilføreren merket sammenstøtet. Politiet har nå kontroll på bilføreren og bilen. E18 er åpen igjen.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.33

    Bane Nor: Forsinkelser og innstillinger i togtrafikken i Oslo-området

    Det er forsinkelser og innstillinger pga. feil på en sporveksel ved Lysaker. Bane Nor sier de jobber med å rette feilen.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.33

    Forsinkelser og innstillinger i togtrafikken i Oslo-området

    En feil på en sporveksel ved Lysaker stasjon førte til forsinkelser og instillinger i togtrafikken mandag ettermiddag. Feilen er nå rettet, men de reisende må fremdeles regne med forsinkelser. Totalt er tolv toglinjer påvirket, deriblant Flytoget. Du kan se hvilke toglinjer som er påvirket av feilen på Bane Nors nettsider.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.32

    Kongsberg Gruppen: Nederland vil kjøpe luftvern for 11 milliarder

    Nederland planlegger å kjøpe enda mer norsk NASAMS.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.22

    Kompetansebyggeren holder også stengt tirsdag

    Kompetansebyggerens lokaler i Tønsberg blir også stengt i morgen tirsdag. Etter funn av asbest i forbindelse med rehabilitering besluttet fylkeskommunen i helgen å stenge skolen i dag. I dag kartlegger et spesialistteam omfanget og hva slags eventuelle tiltak som skal iverksettes. Rektor Jan Magnar Antonsen sier de ikke kan forvente å få svar på prøvene før i morgen.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.18

    Ble skutt av politiet i Askim: Nå er saken henlagt

    En mann i 20-årene ble i sommer dømt for å ha knivdrept to papegøyer, stjålet en varebil og for trusler mot politiet. Under pågripelsen i november 2023 ble han skutt av politiet. To politibetjenter var involvert i hendelsen, men kun en av dem skjøt mot mannen. Spesialenheten for politisaker har nå henlagt saken mot politibetjenten som skjøt. Det viser avgjørelsen NRK har fått tilgang til. De mener betjenten ikke brukte mer makt enn nødvendig og at det var forsvalig å skyte for å avverge angrepet. Før nødvergesituasjonen oppstod, hadde de gitt mannen i 20-årene flere pålegg som han var forpliktet til å følge, men som mannen ikke hadde etterkommet.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.10

    Ferdig undersøkt etter trafikkulykke

    Politiet er ferdig med kriminaltekniske undersøkelser på fylkesvei 465 i Kvinesdal i dag, og veien er åpen igjen, opplyser politiet. Undersøkelsene var i forbindelse med trafikkulykken hvor fire personer i 20-årene ble påkjørt lørdag kveld. En person ble kritisk skadet, to alvorlig skadet og en lettere skadet.

  • Mandag 14. oktober kl. 14.07

    Mann knuste rute med en golfkølle

    Klokken 13.50 ble det meldt til politiet om en mann som slo rundt seg med en golfkølle på en poliklinikk i Eidsvåg i Åsane. Ifølge politiet er det ikke meldt om noen skadde personer, men det er knust en rute. Mannen i 30-årene ble bortvist fra stedet, og politiet oppretter sak. Han har sagt seg villig til å erstatte den knuste ruten.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.58

    To involvert i trafikkulukke på Brandbu

    To personbilar har frontkollidert i Røykenviklinna på Brandbu, melder politiet. Politi og ambulanse er på veg til staden. To personar er involvert og skal vere ute av bilane og oppegåande.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.49

    Har avhørt en av fire som ble påkjørt

    En av de fire som ble påkjørt av en bil i Kvinesdal lørdag kveld, er nå avhørt av politiet. Det bekrefter politistasjonssjef i Flekkefjord og Kvinesdal Liv Versland Seland til NRK. Hun sier de i løpet av dagen vil prøve å få avklart når de tre andre kan avhøres. Hun vil ikke si noe om årsaken til ulykken før det er gjort. – I tillegg vil det være aktuelt med et oppfølgingsavhør av siktede i saken, sier hun. Vedkommende er siktet for uaktsom kjøring. Etter ulykken ble det meldt at en person var kritisk skadet, to alvorlig skadet og en lettere skadet.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.48

    Haaland bør ikke være kaptein

    Erling Braut Haaland er noe helt spesielt. Den statusen passer ikke så godt med å bære kapteinsbindet for et fellesskap.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.45

    VG: Dennis Hauger legger Formel 1-drømmen på hylla

    Hauger velger også bort Indycar på grunn av høye kostnader. Hva han skal kjøre, etter tre år i Formel 2, vet han ikke enda. – Jeg har ikke fått til det jeg håpet i Formel 2, sier Hauger til avisa. – Jeg vet jo at potensialet har vært der, det har jeg vist gang på gang liksom. Vi har fightet om seirer, om pole position og har hatt en bra løpshastighet. Det har liksom bare ikke satt seg helt sammen. Jeg har liksom ikke klart å maksimere det. Jeg vet om det skyldes kjørestil eller om det bare ikke har klaffet helt. To løpshelger gjenstår i Formel 2-mesterskapet i 2024, Qatar og Abu Dhabi.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.44

    Nordlandsbanen kan bli første togstrekning med batteridrevne tog

    Den nordligste delen av Nordlandsbanen mellom Rognan og Bodø kan bli landets første jernbanestrekning med batteritog og delelektrifisering. Det kommer fram i regjeringens forslag til statsbudsjett som ble lagt fram i forrige uke, skriver Teknisk Ukeblad. – Strekningen vil kunne være aktuell fordi dens lengde og topografi er godt egnet for kjøretøy som allerede finnes i markedet i dag, sier statssekretær Cecilie Knibe Kroglund i Samferdselsdepartementet. Togstrekningen går under navnet Saltenpendelen og har seks stasjoner fordelt på åtte mil. Den høyestliggende stasjonen befinner seg 35 meter over havet, mens Bodø stasjon ligger lavest på 3 meter. Det er for tidlig å starte opp et prøveprosjekt, og dette bør vurderes i sammenheng med en eventuell investeringsbeslutning for Nordlandsbanen, ifølge regjeringen. – Siden et pilotprosjekt vil kreve en del investeringer i infrastrukturen, vil det bli høyere nytte om det kommer samtidig med en investeringsbeslutning. Det anbefales derfor at et eventuelt pilotprosjekt bør vurderes på nytt i sammenheng med en eventuell investeringsbeslutning for Nordlandsbanen, utdyper Kroglund. (NTB)

  • Mandag 14. oktober kl. 13.39

    Stortinget må ta hydrogenansvar

    Den norske hydrogennæringen er klar til å investere i Norge, men trenger starthjelp. Nå må Stortinget ta ansvar.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.39

    Syltynt fra NVE om kjernekraft

    NVE antar katastrofekostnader for fremtidig kjernekraft på tvilsomt grunnlag.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.37

    Politiet jakter flere personer etter trusselsituasjon på Trosterud

    Tirsdag ettermiddag fikk politiet i Oslo melding om at en mann ble truet og skutt etter på Trosterud. – Vi har konkrete folk vi er på jakt etter, men dem har vi ikke fått kontroll på per nå, sier operasjonsleder Eirik Sannes. Mannen ble ikke fysisk skadet, men beskriver det som en trusselsituasjon hvor han ble truet med noe som fremstår som et skytevåpen. – Han var veldig redd, det er helt åpenbart. Det bærer han også preg av når vi kommer i kontakt med ham. Politiet er fremdeles i området med flere patruljer. De har både avhørt den fornærmede mannen og folk i området.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.33

    Kåret til Årets Grønne Park 2024

    Ravnedalen naturpark i Kristiansand har blitt kåret til Årets Grønne Park 2024. Det skriver Kristiansand kommune. Norsk Anleggsgartnere begrunner utmerkelsen med bruksmessig og estetisk kvalitet, og et høyt fagmessig nivå på drift og vedlikehold av anlegget. Det er andre gang Ravnedalen har blitt kåret. Sist var i 1991.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.28

    Dennis Hauger snakker ut om hvordan pengene bestemmer: - Det er selvfølgelig trist

    Det blir verken Formel 1 eller den amerikanske varianten Indycar.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.25

    Stort Palestina-flagg malt på bygg i Bergen

    I løpet av natten har det dukket opp et stort Palestina-flagg på veggen til Frydenbø-bygget i Damsgårdsveien i Bergen. 300 kvadratmeter har blitt malt over. – Vi har iverksatt overmaling slik vi alltid gjør i tilfeller der våre bygg er malt eller tagget uten vår tillatelse, sier Helene Myking i Frydenbø group. – Vi som selskap har stor respekt for ytringsfrihet og meningsutveksling, men mener det finnes bedre måter å uttrykke seg på enn å gjennom skade på privat eiendom, legger hun til. I juni ble det også malt et stort flagg på presenningen Johanneskirken i Bergen. Dette ble politianmeldt. BA meldte om flagget først.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.21

    Spillmilliardær har kuttet prisen på luksusbolig med 12,5 millioner

    Morten Klein (55) og kona gjør et nytt forsøk på å selge toppleiligheten på Majorstuen med et saftig priskutt.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.19

    Kraftig økning i gjeld og utgifter i Sandnes

    Gjelden i Sandnes kommune og utgiftene til sosialhjelp øker kraftig, skriver Sandnesposten. Økonomidirektør Torunn S. Nilsen gikk gjennom hovedpunktene i perioderapporten i administrasjonsutvalget i Sandnes i dag. Hun sa at lånegjelden til kommunen var 4 milliarder kroner i 2023 og er beregnet til å stige til 7,2 milliarder kroner i 2029. – Vi kan innføre eiendomsskatt, for det går an å øke inntektene på den måten, men det er lite populært i Sandnes, sa hun til avisen, og pekte på at eiendomsskatt vil gå ut over innbyggerenes økonomi. Administrasjonen tror at skattesvikten vil bli nærmere 80 millioner kroner. Det skal ha blitt brukt mye mer penger en budsjettert til sosialhjelp. Økningen i sosialhjelp skyldes dyrtid, bosetting av flyktninger, prisstigning og økte utgifter til midlertidig bolig. Totalt ligger det an til et underskudd på 60 millioner kroner.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.18

    Trafikkuhell i Bodø – tre personer involvert

    To biler er involvert i et trafikkuhell på Alstad i Bodø. Det er totalt tre personer som er involvert. Ifølge politiet er alle personene ute av kjøretøyene og fremstår ikke som alvorlig skadet. Ifølge politiet erkjenner den ene sjåføren å ha kjørt på rødt lys i krysset og får beslaglat førerkortet. Det er ikke mistanke om ruskjøring. Det ble bestilt bilberging Nødetatene er fredig på stedet og politiet oppretter sak.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.12

    Største kometen på 17 år: - Ikke hverdagskost

    Denne uken gjelder det å være på vakt etter solnedgang.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.07

    Kunstig koma etter hendelse i kebab-kø

    En mann i 40-årene er lagt i kunstig koma etter en hendelse på Oppdal natt til søndag. Det skriver Adresseavisen. En mann i 20-åra er siktet etter hendelsen. – Totalt har vi gjort sju avhør i saken – siktede ble avhørt på stedet, forteller Geir Stenkløv ved Oppdal politistasjon. Stenkløv forteller at saken etterforskes som en kroppsskade-sak, men at det enda er uklart hva som har skjedd. – Vi går bredt ut når det gjelder hendelsesforløpet. Dette kan være alt fra et uhell til en villet handling, sier han.

  • Mandag 14. oktober kl. 13.01

    Ny teatersjef på Teater Ibsen

    Line Rosvoll blir ny teatersjef ved Teater Ibsen. Hun starter i sin nye rolle 1. august 2025, men allerede fra denne høsten starter hun i en gradert stilling slik at programmering av ny teatersesong går sin gang. Det opplyser Teater Ibsen i en pressemelding. Rosvoll kommer fra stillingen som daglig- og kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus. Hun har også erfaring som regissør og dramaturg, blant annet fra Det Norske Teateret, Oslo Nye Teater og NRK Radioteateret. – Hun er en pålitelig og engasjerende leder med stor arbeidskapasitet. Hun har et bredt nettverk i teatermiljøet, noe som vil være en verdifull ressurs for Teater Ibsen. Styret og administrasjonen ser frem til et fruktbart samarbeid med henne i årene som kommer, sier styreleder Per Asbjørn Andvik i pressmeldingen.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.56

    Dømt til fengsel etter knivstikking

    En mann i slutten av 20-årene er dømt til fengsel i to år og ni måneder, etter knivstikkingen på Holmen i Fredrikstad i mai. Straffen omfatter også flere andre forhold, blant annet et annet tilfelle kroppsskade, skadeverk og tyveri. Mannen som ble knivstukket på Holmen fikk punktert den ene lungen. Han sliter fortsatt med skader i beinet, og har ikke klart å komme seg i jobb igjen etter hendelsen. Den dømte mannen må også betale 90.000 kroner i oppreisningserstatning.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.44

    Vil ha Erlend Larsen på topp

    Stortingsrepresentant Erlend Larsen fra Sandefjord foreslås til å være Vestfold Høyres toppkandidat til stortingsvalget neste år. 59-åringen har snart to perioder bak seg på Stortinget. Andre plass på lista har 27 år gamle Mathias Willassen Hanssen fra Tønsberg fått. Nominasjonskomiteens innstilling er enstemmig. Den endelige lista skal vedtas på nominasjonsmøtet til Høyre 1. november.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.44

    Melding om dieselsøl i Egersund

    Brannvesenet rykker ut på melding om oljesøl på kjærlighetsstien.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.43

    Mann funnet død etter leteaksjon

    En mann i 80-årene ble funnet død etter en leteaksjon i Brønnøysund søndag kveld. Det skriver Brønnøysunds Avis. De pårørende er varslet. Politiet mottok en bekymringsmelding søndag kveld rundt klokken 19:30 og iverksatte et søk umiddelbart. Mannen ble funnet omtrent to og en halv time senere. Det opplyser politistasjonssjef i Brønnøysund Roger Stangnes til NRK. Ifølge Stangnes er det ikke mistanke om straffbare forhold.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.36

    Undersøker flere mulige hypoteser etter brannen på Trengereid i Bergen

    Fredag brant det i et leilighetsbygg på Trengereid i Arna i Bergen. Politiet har gjennomført flere vitneavhør både på stedet og over helgen. Det er gjort fire avhør. De har foreløpig ikke kunnet gå inn og gjennomføre kriminaltekniske undersøkelser, på grunn av at det har vært for varmt på stedet. Brannvesenet driver mandag med sporadiske kontroller på stedet. De jobber mot flere ulike hypoteser etter brannen. – Vi ser på om det er teknisk svikt eller menneskelig, som for eksempel om man har satt en kokeplate på, og glemt det av, eller om det er påsatt. Det er flere mulige hypoteser, sier politifullmektig i Vest politidistrikt, Synne Martinussen.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.27

    Mobildata viser ruta til vasskuteren i Hidlefjorden

    To unge menn blei natt til 1. september funne omkomne etter ein redningsaksjon i Hidlefjorden i Ryfylke. Mobildata frå ein av gutanes mobiltelefon viser området vasskuteren dei køyrde bevegde seg i. Det stadfestar politiadvokat Øyvind Bore ovanfor Stavanger Aftenblad. – Fila frå mobiltelefonen inneheld mykje forskjellig. Men vi har først og fremst vore interessert i å sjå på bevegelsesmønsteret til vasskuteren. Det har vi fått ein god indikasjon på nå, seier politiadvokat Øyvind Bore til avisa. Ein mann er sikta i samband med dødsfallet. Han nektar straffskuld. Politiadvokat Øyvind Bore understrekar at etterforskinga framleis held alle moglegheiter opne rundt hendingsgangen.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.17

    Tellef Inge Mørland på topp for Ap

    Det endelige listeforslaget fra Arbeiderpartiet i Aust-Agder valgkrets er klart. På førsteplass foreslås nåværende stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland fra Arendal. På andreplass foreslås nåværende vararepresentant Ramani Konstanse Cornels Nordli (25) fra AUF og Arendal. Nominasjonskomiteen i Agder Arbeiderparti, for Aust-Agder valgkrets, sendte i begynnelsen av september ut to likeverdige listeforslag. Disse har vært på høring i partiorganisasjonen og alle kommunepartier har behandlet dette på medlemsmøter.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.16

    Renault 4 blir imponerende praktisk til å være så liten

    10 centimeter kortere enn Volvo EX30, men over 100 liter mer bagasjeplass.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.11

    Ap i vest er fortsatt delt om førsteplassen

    Nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet i Vest-Agder er fortsatt delt om hvem som skal stå først på partiets liste ved stortingsvalget neste år. Et flertall på seks av komiteens medlemmer ønsker Kai Steffen Østensen fra Kristiansand på førsteplass, mens et mindretall på tre ønsker Even Tronstad Sagebakken fra Lindesnes. – Komiteen mener det fortsatt er et vanskelig valg mellom to veldig gode kandidater, og basert på tilbakemeldingene landet komiteen på å opprettholde en delt innstilling til nominasjonsmøtet, forteller nominasjonskomiteens leder, Odd Omland. Nominasjonsmøtet gjennomføres 21. november.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.10

    Død kvinne i sjøen på Askøy

    Klokken 09:30 ble politiet varslet om en død kvinne i sjøen i Herdlafjorden i Meikjevika. Politiet ser funnet i sammenheng med søket etter en kvinne på Salhus i helgen. De melder at det ikke er noe per nå som tyder på at det har skjedd en straffbar handling. Pårørende er varslet.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.10

    Funn av død kvinne i sjøen på Askøy

    Klokken 09.30 ble politiet varslet om en død kvinne i sjøen i Herdlafjorden ved Askøy. Politiet ser funnet i sammenheng med søket etter en kvinne i Salhus i helgen. De melder at det ikke er noe per nå som tyder på at det har skjedd en straffbar handling. Pårørende er varslet.

  • Mandag 14. oktober kl. 12.09

    Settestatsforvaltar i Storberget-sak

    Statsforvaltaren i Vestfold og Telemark fungerer som settestatsforvaltar i forbindelse med varselet mot Knut Storberget. Storberget, som er Statsforvaltar i Innlandet har fått eit varsel mot seg, som handlar om at han har hatt eit forhold til ein som var tilsett i same embet. Ein settestatsforvaltar kan bli brukt for å behandle saker hos andre fylke.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.58

    Østfolding siktet for menneskehandel

    Mannen skal fra 2023 til 2024 ha utnyttet en kvinne til prostitusjon. Den siktede har bostedsadresse i Østfold, men hendelsene skal ha funnet sted i Finnmark. Mannen i 30-årene har nå blitt varetektsfengslet i fire uker. Han nekter straffskyld, og har anket tingrettens kjennelse om varetektsfengsling. Det er en relasjon mellom siktede og fornærmede, opplyser påtalejurist Lisa Sneve. – Vi er i en pågående etterforskning, og skal gjøre vitneavhør og kan ikke gå i detaljer på omfanget, sier Sneve. – Saken er høyt prioritert her i Finnmark. Vi kommer til å bruke mye ressurser på den for å få en god innledende fase i etterforskningen.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.53

    Klassequizen: 6 poeng til Saltvern skole

    Hvilket kjøretøy har man lov til å kjøre dersom man har bokstaven S på førerkortet? Det var ett av spørsmålene Sigurd Juven, Aurora Tobiassen Vik og Sondre Stenersen fra Saltvern skole i Bodø måtte svare på i dagens Klassequiz. Laget var ikke helt fornøyd med spørsmålene de fikk, men klarte å svare riktig på 6 av 12 spørsmål. ???? Hør Saltvern skole på NRK P1 ???? Se full poengoversikt

  • Mandag 14. oktober kl. 11.50

    Trio tildeles Nobels minnepris i økonomi

    Årets pris i økonomisk vitenskap til minne om Alfred Nobel deles mellom økonomene Daron Acemoglu, Simon Johnson og James Robinson.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.50

    Daron Acemoglu, Simon Johnson og James Robinson vinner Nobels minnepris i økonomi

    Saken oppdateres.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.50

    Tre deler på Nobels minnepris i økonomi

    Årets pris i økonomisk vitenskap til minne om Alfred Nobel deles mellom økonomene Daron Acemoglu, Simon Johnson og James Robinson.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.38

    Rusfeltet står sammen: – Liv går tapt

    Rusreformen lar vente på seg. Samtidig frykter et samlet rusfelt for nedlegging av behandlingsplasser. Nå slår de alarm.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.35

    Kontroll på full mann på Flesland: var for full til å bli med flyet

    Klokken 10.45 tok politiet hånd om en beruset mann på Bergen lufthavn. Han skal ha vært for full til å bli med på flyet sitt. Mannen i 30-årene var ikke i stand til å ta vare på seg selv og ble satt i fyllearresten, melder politiet.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.34

    Filip Ingebrigtsen skal bruke mer tid på Jakob

    Henrik og Filip Ingebrigtsen mister plassene som utøvere på landslaget, ifølge VGs opplysninger. Men Filip får en ny rolle i Norges Friidrettsforbund (NFIF).

  • Mandag 14. oktober kl. 11.33

    Motorsykkel kjørte i tre

    En motorsykkelsjåfør som kjørte i et tre ved Tangvall skole i Kristiansand er kjørt til sykehus med ambulanse, melder politiet. Sjåføren oppsøkte selv legekontor etter ulykken. Politiet har vært på stedet og oppretter sak på hendelsen.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.28

    Her er kaptein Haaland dagen etter ydmykelsen - ville ikke svare på spørsmål

    Erling Braut Haaland (24) skrev autografer for fansen før avreise til Manchester. Men igjen ville han ikke svare om ydmykelsen i Linz.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.25

    Oslo: Person hevder å ha blitt skutt etter

    Politiet er på Trosterud i Oslo etter melding om at en person skal ha blitt truet og skutt etter, ifølge personen selv. – Vi er i kontakt med vedkommende og han fremstår uskadd, sier operasjonsleder Eirik Sannes. De har anholdt en person som forsøkte å løpe fra dem. – Han var i besittelse av en stor kniv. Om den anholdte har noe å gjøre med påstanden om at det har blitt avfyrt skudd, er uklart. Politiet undersøker hva som har skjedd og om det stemmer at det har blitt skutt. – Vi søker i området og har store ressurser der ute med tanke på alvorlighetsgraden i meldingen.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.04

    MC av vegen i Nord-Aurdal

    Ein lett motorsykkel har køyrd av vegen langs E16 mellom Fagernes og Leira i Nord-Aurdal. Vedkommande virkar ikkje som alvorleg skadd, ifølge politiet. Forbipasserande meldte om at sjåføren var i vegkanten. Sjåføren har vore vaken heile tida, opplyser politiet som seier at vedkommande er sendt til legesjekk. Politiet har gjort undersøkingar på staden

  • Mandag 14. oktober kl. 11.03

    Patruljen møtte hjerteskjærende syn: – Ikke gjør dette mot hundene deres

    Hunden ble funnet etterlatt og bundet fast i et gjerde langs motorveien i orkanrammede Tampa.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.02

    Sender ut farevarsel om jord-, sørpe- og flomskred

    Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut gult farevarsel for jordskred deler av Nordland og Troms. Det ventes stedvis opp mot 60 til 80 millimeter regn fra tirsdag ettermiddag til onsdag ettermiddag. Skredhendelser kan forekomme og utsatte bane- og veistrekninger kan bli stengt. Flomskred har lang rekkevidde og kan gå ned i dalbunnen selv om det løses ut høyt i terrenget, heter det i farevarselet. Varsom oppfordrer folk til å holde seg oppdatert om utviklingen av været, skred- og flomsituasjonen. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring. Hold stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for grus, søppel, kvist og løv. Tette vannveier med oppdemmet vann kan forårsake skred.

  • Mandag 14. oktober kl. 11.02

    Sender ut farevarsel om jord- og flomskred

    Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut gult farevarsel for jordskred deler av Nordland og Troms. Det ventes stedvis opp mot 60 til 80 millimeter regn fra tirsdag ettermiddag til onsdag ettermiddag. Skredhendelser kan forekomme og utsatte bane- og veistrekninger kan bli stengt. Flomskred har lang rekkevidde og kan gå ned i dalbunnen selv om det løses ut høyt i terrenget, heter det i farevarselet. Varsom oppfordrer folk til å holde seg oppdatert om utviklingen av været, skred- og flomsituasjonen. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring. Hold stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for grus, søppel, kvist og løv. Tette vannveier med oppdemmet vann kan forårsake skred.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.55

    Fondsflukten

    Skal vi ikke ha noe fondsbransje i Norge?

  • Mandag 14. oktober kl. 10.50

    Politiet advarer mot rykter etter Kvinesdal-ulykken

    En av de fire som lørdag kveld ble påkjørt i Kvinesdal, skal avhøres av politiet i dag.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.47

    The Offspring til Norge i oktober 2025

    The Offspring er klar for norgesbesøk i oktober neste år.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.45

    Gjør kriminaltekniske undersøkelser etter trafikkulykke

    Politiet i Agder skal gjøre kriminaltekniske undersøkelser på fylkesvei 465 i Kvinesdal i dag etter at fire personer i 20-årene ble påkjørt lørdag kveld. En av personene ble kritisk skadet. Trafikken vil bli dirigert manuelt på stedet av politiet så lenge arbeidet pågår. Politistasjonssjef i Flekkefjord og Kvinesdal, Liv Versland Seland, sier at en av de fire som ble påkjørt skal i avhør i dag. Sjåføren av bilen er siktet for uaktsom kjøring og har fått førerkortet beslaglagt. Han har samtykket til beslaget, sier Seland.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.33

    Mangler bøssebærere til årets TV-aksjon

    I Oslo har TV-aksjonen kun halvparten så mange bøssebærere som de trenger. Det sier leder for aksjonen, Nina Larsen. Årets innsamling er til inntekt for Barnekreftforeningen under slagordet «Sammen for små helter». Pengene skal brukes til å bygge familiehus ved universitetssykehusene i Oslo, Tromsø, Bergen og Trondheim. – Per i dag så har vi ikke et slikt tilbud hvor familiene kan være sammen gjennom behandlingsløpet, sier Larsen, og legger til at det er hjerteskjærende at familier splittes. Hensikten med familiehusene er at familiene skal få være sammen. – I Oslo og omegn så mangler vi litt over 2400 bøssebærere, så vi trenger ganske mange flere, sier Larsen. Derfor oppfordrer hun folk til å melde seg på her.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.32

    Legekontor holder stengt

    Tjenna legekontor i Tvedestrand holder stengt mandag på grunn av utfordringer med fagsystemet som brukes ved kontoret, skriver Tvedestrandsposten. Leverandøren av systemet jobber med å løse problemene. Kommunen håper å kunne åpne kontoret som normalt i morgen.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.18

    Bil med stans i Lianakktunnelen

    Politiet melder om bil med stans i Lianakktunnelen, vestgående retning. Patrulje er på stedet.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.13

    Kollisjon på riksvei 4

    To biler har kollidert på riksvei 4 nordgående, rett før Kalbakken i Oslo. Ifølge politiet er det store materielle skader. Trafikken flyter forbi i ett felt. – Ambulansen er på vei for å sjekke de involvert, skriver de på X. Klokken 10.24 melder politiet at bilberger er på stedet og at det ikke er noen alvorlige personskader.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.13

    Finske medier: Nordmann mistenkt for drap på tidligere hockeyspiller

    En nordmann i 60-årene er mistenkt for å ha skutt og drept 29 år gamle Janne Puhakka, ifølge finske medier.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.09

    Her er Norges tropp til EM-playoff – Hegerberg tilbake

    Ada Hegerberg er tilbake i troppen til playoffkampene mot Albania.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.09

    Røyk fra kjeller i enebolig i Åsane

    Klokken 10.06 ble det meldt om røyk fra en kjeller i en bygning på Salhus. Det bor ingen i boligen, og det skal ikke være spredningsfare. – Vi er fremme med én stasjon og der er det røykutvikling i bygget. Det blir også sendt én stasjon til fra Sandviken, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen Vest til NRK. Politiet er i dialog med huseier.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.09

    Trone og sverd fra «Game of Thrones» solgt for millioner

    En auksjon viet hundrevis av kostymer og gjenstander fra «Game of Thrones» innbrakte over 225 millioner kroner.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.08

    Lastebil mistet dekk på E18

    En lastebil har mistet ett dekk på E18 ved påkjøringen ved Nedenes i Grimstad, melder politiet. Dekket skal ikke være til hinder for trafikken. Politiet er på vei til stedet.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.05

    Kristin Harila gir opp søket etter død venn

    Kristin Harila (38) returnerer uten å finne kroppen til avdøde Tenjen Lama Sherpa (35).

  • Mandag 14. oktober kl. 10.01

    Milliardær legger ned virksomhet på Notodden

    Holta Invest legger ned virksomheten på Notodden og flytter til Sveits. Årsaken er formueskatten, sier industrimilliardær Kjetil Holta til Dagens Næringsliv. Holta Invest har en børsportefølje med verdijustert egenkapital på fem milliarder kroner. – Jeg har tilbudt de ansatte sluttpakker og alle har takket ja. Jeg prøver å være sjenerøs med alle. Jeg beholder to ansatte inntil videre, sier han til DN. Holta innehar plass nr. 63 på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Magasinet har anslått hans formue i 2024 til 6,10 milliarder kroner, skriver E24.

  • Mandag 14. oktober kl. 10.01

    Legger ned virksomhet på Notodden og flytter til Sveits

    Holta Invest legger ned virksomheten på Notodden og flytter til Sveits. Årsaken er formueskatten, sier industrimilliardær Kjetil Holta til Dagens Næringsliv. Holta Invest har en børsportefølje med verdijustert egenkapital på fem milliarder kroner. – Jeg har tilbudt de ansatte sluttpakker og alle har takket ja. Jeg prøver å være sjenerøs med alle. Jeg beholder to ansatte inntil videre, sier han til DN. Holta innehar plass nr. 63 på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. Magasinet har anslått hans formue i 2024 til 6,10 milliarder kroner, skriver E24.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.59

    Mann sikta for vald mot kvinne

    Ein mann er sikta og sit i varetekt etter at han blei arrestert i Alver laurdag kveld mistenkt for vald mot ei kvinne. Hendinga skal ha skjedd på bustadadressa til fornærma. Mannen har adresse ein annan stad, men dei to har ein relasjon til kvarandre, seier politiadvokat Trygve Langeland Matre. Sikta blei pågripen kort tid etter hendinga. Politiadvokaten seier dei skal gjere avhøyr av mannen i dag. Dei vil etter den tid ta stilling til om han blir framstilt for vidare varetektsfengsling.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.53

    Buss med stans på Lagunen

    I avkjøringen på E39 mot Lagunen fra sentrum står en buss med stans. Vegtrafikksentraler ber trafikanter være oppmerksom.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.52

    Til sykehus etter trafikkulykke

    En person er kjørt til sykehus i Arendal etter å ha kjørt av veien på fylkesvei 42 ved Bjorvatnet i Evje og Hornnes, melder politiet. Bilen har gått rundt og havnet på taket. Det er meldt om glatt veibane på stedet.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.51

    Trafikkuhell i Grimstad

    Tre biler er involert i ett trafikkuhell på fylkesvei 420 Fevikveien i Grimstad, melder politiet. En bil skal ha kjørt i en bil som stod langs veien. Bilen som ble truffet skal ha kollidert med en tredje bil. Det er ikke meldt om personskade.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.50

    Meteorologene: Kan få 15 grader flere steder i landet

    Enn så lenge holder vinterværet seg på fjellet, melder Meteorologisk institutt på X. Mandag morgen er det stort sett ingen kuldegrader å finne i lavlandet. – Etter en litt kjølig ukestart kommer det sommerluft på snarvisitt, og flere steder i landet kan få 15 grader mot slutten av uka, skriver de. Med hjelp fra fønvind kan det også bli opp mot 20 grader i Midt-Norge. Fønvind er en spesielt varm, tørr vind som slår ned i lavlandet etter å ha passert et fjellområde, ifølge SNL.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.49

    Brannen på Trengereid: driver med sporadiske kontroller

    Fredag brant det i et leilighetsbygg på Trengereid i Bergen. De to øverste etasjene i leilighetsbygget kollapset. Mandag morgen driver brannvesenet fremdeles med sporadiske kontroller på stedet. – Av erfaring så vil det vil ligge og småblusse litt til, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110 sentralen. Det er en skorstein i bygget som brannvesenet er bekymret for at skal rase sammen. De har kontroll på stedet, og området er sperret av. – Vi må gjøre noen vurderinger om når alt er svart – eller kaldt som vi også kaller det- for å sikre at det kan være trygt å gå inn og begynne med undersøkelser, sier han.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.44

    Mann pågrepet for tyveri

    Like før klokka åtte fikk politiet melding om en mann som sto og ventet på at pumpene skulle åpne på en bensinstasjon. Mannen pleier, ifølge politiet, å fylle bensin og stikke av uten å betale. Politiet rykket ut og fant mannen sovende bak rattet. Han mistenkes for å stå bak flere innbrudd og tyverier som har skjedd i Sandefjord, Tønsberg og Færder i løpet av helga, da det ble funnet tyvgods i bilen. Mannen i 20-årene er pågrepet og bilen er beslaglagt.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.35

    Flere innstillinger i togtrafikken

    Det er flere innstillinger i togtrafikken på Sørlandsbanen mandag, melder togselskapet Go-Ahead. Toget som gikk fra Stavanger klokken 04.31 er innstilt mellom Kristiansand og Oslo fordi det er problemer med togsettet. Et tog som skulle gått fra Kristiansand til Stavanger klokken 18.01 er også innstilt. Det kjøres buss for tog på de innstilte avgangene, melder togselskapet.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.32

    Trafikkontroll i Verdal

    Utrykningspolitiet og lokalt politi har kontrollert 600 biler i Hanmevegen i Verdal. Det resultert i én anmeldelse for kjøring i påvirka tilstand og én anmeldelse for kjøring uten gyldig førerkort. I tillegg ble fire biler avregistrert på grunn av begjæringer.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.32

    Lastebil sperrer kjørefelt

    På E39 Fjøsangerveien i retning sentrum står det en lastebil med havari, skriver Vegtrafikksentralen. Lastebilen sperrer det venstre kjørefeltet. Politiet er på stedet.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.28

    Slaktes i utlandet: «Spiser Norge med hud og hår»

    Den norske stjernesmellen mot Østerrike går ikke forbi i stillhet på kontinentet.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.25

    Israels bakkeinvasjon: Landsbyer jevnet med jorden i Sør-Libanon

    Nær 1,2 millioner er drevet på flukt i Libanon: – Intense angrep mot Hizbollah fortsetter, sier talsperson for det israelske militæret.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.20

    Tenåringsgutar tok seg inn i skule

    – Det var tre gutar som hadde fjerna ein plate for å komme seg inn gjennom et vindauge, fortel vaktsjef Trond Børge Åsbu på Haugesund politistasjon til Haugesund avis. Patruljen som rykka ut skal ha kome i kontakt med ein av gutane. Politiet fortel at dei har vore i kontakt med føresette til dei tre gutane.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.19

    Kvinne påkøyrd i Førde sentrum

    Ei kvinne 60- åra blei frakta til sjukehus i ambulanse etter at ho blei påkøyrd i Førde sentrum like før klokka 08. 00. Kvinna var vaken og medviten, og ikkje alvorleg skadd, melder Vest politidistrikt. Politiet avhøyrer den kvinnelege sjåføren.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.18

    Holbergsgata stengd fram til 17. november

    Frå måndag vil deler av Holbergsgata i Stavanger vere stengd for gjennomkøyring. Stenginga startar ved lyskrysset til Madlaveien, og vil halde fram til 17. november. Stenginga er ein del av arbeidet med å fornye gamle vann- og avløpsrøyr i Madlaveien.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.17

    Trafikkulykke på fylkesvei 42

    En bil skal ha kjørt av veien på fylkesvei 42 ved Bjorvatnet i Evje og Hornnes. Det er ikke meldt om personskade. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.15

    Innbrudd i Lindesnes

    Det er blitt stjålet verktøy for mellom 100.000 og 200.000 kroner fra en container i Marnardal i Lindesnes i løpet av helgen. Det melder politiet som undersøker åstedet.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.14

    Som en film jeg absolutt ikke vil se

    Om tre uker er det skjebnevalg i USA. Implikasjonene for USA, verden og Norge kan bli større enn ved noe annet valg i moderne tid, om det går slik meningsmålingene i vippestatene nå spår.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.13

    To innbrudd i Sandefjord sentrum

    I løpet av natta har det vært innbrudd i en kafé i Sandefjord sentrum. Det er brutt opp en dør og stjålet et kassaapparat, en ipad og kontanter, ifølge politiet. Det har også vært innbrudd i en brakkerigg i samme gate, hvor det er stjålet diverse arbeidstøy i løpet av helga. Politiet har vært på begge stedene og gjort undersøkelser.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.13

    Flere innbrudd i Sandefjord og Færder

    I løpet av natta har det vært innbrudd i en kafé i Sandefjord sentrum. Det er brutt opp en dør og stjålet et kassaapparat, en ipad og kontanter, ifølge politiet. Det har også vært innbrudd i en brakkerigg i samme gate, hvor det er stjålet diverse arbeidstøy. På Kodalveien i Sandefjord har det vært innbrudd i en lastebil, hvor det var knust vindu og slått av hovedstrømbryter. Ifølge politiet fremstår det som skadeverk og det er stjålet noe bark. På Torødveien i Færder har det bært innbrudd i en container hos en bedrift, hvor det er stjålet elektroverktøy og skjærebrennere. Melder hadde video av gjerningsperson og bilen. Politiet har vært på alle stedene og gjort undersøkelser.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.07

    Milliardær Kjetil Holta legger ned virksomheten i Norge

    Lite velvilje fra Skatteetaten og nyheter fra statsbudsjettet har bidratt til beslutningen.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.03

    Forskere slår alarm om høye miljøgift­nivåer hos barn

    Miljøgiftnivåene i blodet til norske barn er for høye, mener forskere.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.02

    Nedgang på Oslo Børs

    TGS faller etter en nedgradering, og midt på dagen preges Oslo Børs av røde tall.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.02

    Oslo Børs snur til oppgang

    TGS faller etter en nedgradering, mens Equinor og Kongsberg Gruppen bidrar til å dra Oslo Børs i pluss etter en tung start på uken.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.02

    TGS faller på flat Oslo Børs

    TGS faller etter en nedgradering, mens oppgang i Equinor og Kongsberg Gruppen bidrar til å holde Oslo Børs nokså flat etter en tung start på uken.

  • Mandag 14. oktober kl. 9.02

    Oslo Børs starter uken svakt i minus

    Hovedindeksen på Oslo Børs faller noe fra start mandag.

  • Mandag 14. oktober kl. 8.59

    Manuell dirigering på E10

    I dag starter veiarbeidet i Nappstraumtunnelen på E10 mellom Flakstad og Vestvågøy i Lofoten. Det melder Statens vegvesen. Det kommer til å være manuell dirigering mellom klokken 08:00 og 18:00 fra mandag til fredag.

  • Mandag 14. oktober kl. 8.57

    Forsvaret: Skal trene på heving av beredskapen

    Forsvaret skal trene på nasjonal heving av beredskapen de neste dagene, melder de selv i en pressemelding. – Treningen omfatter hele Forsvaret over hele landet, og vil gi økt aktivitet i enkelte områder, skriver de i pressemeldingen. Øvelsen fokuserer på egenbeskyttelse av Forsvarets styrker. Forsvaret melder om at øvelsen kan føre til mindre ulemper for deler av befolkningen, og mer synlig militært personell i enkelte områder. – Av hensyn til øvingsutbyttet kan vi ikke si hvor lenge øvelsen vil vare. Forsvaret opplyser at øvelsen har vært planlagt siden i sommer og ikke har sammenheng med PSTs beredskapshevelse forrige uke.

  • Mandag 14. oktober kl. 8.56

    Forbrukerrådet advarer mot Halloween-produkter fra utenlandske nettbutikker

    Billige Halloween-effekter kan være farlige, mener Forbrukerrådet.

  • Mandag 14. oktober kl. 8.50

    – Apples AR-briller kommer tidligst i 2027

    Kan bli en konkurrent til Meta sin «Orion»-brille.

  • Mandag 14. oktober kl. 8.41

    Lover verdensrekordforsøk neste år

    Vektløfter Solfrid Koanda fra Grimstad lover verdensrekordforsøk når VM i vektløfting arrangeres i Førde neste sommer. Det ble klart da prøve-VM ble holdt på Sundfjord hotell i helgen. – Jeg har et mål om å sette rekord og har store ambisjoner. Det er fint å sette press på seg selv og få litt stemning rundt det, sier Koanda.

  • Mandag 14. oktober kl. 8.34

    Ny rettssak for voldtektsdømt politimann starter i dag

    I dag starter rettssaken mot den voldtektsdømte politimannen fra Nordland. Rettssaken skulle egentlig starte mandag 22. januar, men ble utsatt. Det skriver Rana No. Politimannen fra Nordland ble i desember 2022 dømt til tre års fengsel i Hålogalands lagmannsrett for ett tilfelle av grovt uaktsom voldtekt, ett tilfelle av misbruk av stilling for å skaffe seg seksuell omgang, og ett tilfelle av grovt brudd på tjenesteplikt. Dommen ble anket til Høyesterett, som dømte mannen til fengsel i ett år og elleve måneder. Videre besluttet Høyesterett at to av tiltalepunktene måtte behandles på nytt i tingretten. Høyesterett mente at tingretten hadde anvendt loven feil ved to tiltalepunkter knyttet til misbruk av overmaktsforhold. Det er altså disse som nå skal opp i Helgeland tingrett på ny. Det er satt av ti dager til rettssaken i tingretten. Mannens forsvarere Heidi Reisvang og Ida Andenæs Mehren sier til Rana No at deres klient ikke erkjenner straffskyld og at de derfor kommer til å legge ned påstand om frifinnelse.