Nyheter:

  • Lørdag 12. oktober kl. 23.49

    Melding om voldshendelse på tog i Stavanger

    Tre unge menn forteller at de har blitt utsatt for uprovosert vold på et tog i Stavanger.

  • Lørdag 12. oktober kl. 23.36

    Politiet beslagla kniver, øks, jernstang og replikavåpen

    Politiet i Oslo opplyser at de trolig har avverget flere voldshendelser med mindreårige involvert, etter at de har beslaglagt en rekke våpen. – Vi har blant annet tatt beslag i kniver, øks, jernstang og replikavåpen. Ungdommenes foresatte har blitt varslet, skriver operasjonsleder Sven Christian Lie i en melding til pressen. Ifølge Lie er beslagene et resultat av tilstedeværelse, godt forebyggende arbeid og god hjelp fra publikum.

  • Lørdag 12. oktober kl. 23.03

    Beslaglagt kniver, øks, jernstang og replika-våpen fra mindreårige i Oslo

    Politiet mener de har avverget flere voldshendelser med mindreårige involvert lørdag kveld.

  • Lørdag 12. oktober kl. 22.46

    Alvorlig trafikkulykke i Kvinesdal - fire personer påkjørt

    Én person er kritisk skadet, sier politiets innsatsleder til Lister24.

  • Lørdag 12. oktober kl. 22.40

    Amir (36) hardt ut mot politiet: – Føler meg ikke trygg

    To måneder etter at han ble overfalt, er ingen siktet for volden.

  • Lørdag 12. oktober kl. 22.26

    Tre personer påkjørt av bil i Kvinesdal

    Tre personer skal ha blitt påkjørt av en bil i et boligområde i Kvinesdal lørdag kveld. Skadeomfanget er ukjent, men de tre skal være ved bevissthet, opplyser operasjonsleder Kurt Odde i Agder politidistrikt. Påkjørselen skjedde på fylkesvei 465 ved Egelandsletta. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 22.10.

  • Lørdag 12. oktober kl. 22.26

    Fire personer påkjørt av bil i Kvinesdal

    Fire personer i 20-årene skal ha blitt påkjørt av en bil i et boligområde i Kvinesdal lørdag kveld. Skadeomfanget er ukjent, men alle skal være ved bevissthet, opplyser operasjonsleder Kurt Odde i Agder politidistrikt. Tre personer blir fraktet til sykehus med ambulanse, mens den fjerde er sjekket på stedet og er uskadet. To personer blir sendt til sykehuset i Kristiansand, mens en person blir sendt til Stavanger universitetssykehus. Påkjørselen skjedde på fylkesvei 465 ved Egelandsletta. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 22.10. De opplyser at de anser saken som en alvorlig ulykke.

  • Lørdag 12. oktober kl. 22.22

    Ronaldo (39) leverer igjen - scoret i tredje på rad

    I august ville ikke Portugal-sjefen garantere landslagsplass til Cristiano Ronaldo - siden den gang har 39-åringen scoret i hver eneste Portugal-kamp.

  • Lørdag 12. oktober kl. 22.15

    Robin Hofset om «Vokteren»: – Ristet og skalv

    Sist uke begynte et heftig drama i realityserien. Når en deltager skal sendes hjem denne lørdagen skjer det med et stort sjokk.

  • Lørdag 12. oktober kl. 22.02

    New York Times: Hamas utsatte terrorangrepet - ville ha med Iran

    Hamas forsøkte å få Iran og Hizbollah med på angrepet mot Israel den 7. oktober 2023, melder The New York Times.

  • Lørdag 12. oktober kl. 21.58

    Trump-leiren kaller filmen «The Apprentice» for ondsinnet søppel

    Donald Trumps valgkampstab kaller filmen «The Apprentice» for søplete og full av sensasjonslystne løgner.

  • Lørdag 12. oktober kl. 21.40

    Fant dop i pose merket «definitivt ikke en pose fylt med dop»

    Politiet i Portland fant over 10 gram fentanyl og metamfetamin da de stoppet en angivelig stjålet bil.

  • Lørdag 12. oktober kl. 21.21

    Refser Finansdepartementet: – Pinlig

    Finansdepartementet mener norsk økonomi går så det griner. Høyres Nikolai Astrup mener regjeringen «sminker grisen».

  • Lørdag 12. oktober kl. 21.13

    Lang telefontid hos legevakten

    En feil i IT-systemet gjør at det vil ta lengre tid før du får svar hos legevakten i Kristiansand lørdag. Det forsikres at alle vil få svar, men at det kan ta lengre tid enn normalt, skriver Fædrelandsvennen. Leverandøren av datasystemet jobber med å rette feilen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 21.01

    Vanskelige kjøreforhold i fjellet

    På fylkesvei 450 mellom Sirdal og Setesdal er det lørdag kveld svært vanskelige kjøreforhold. Årsaken er uvær og glatte veier. Det er påkrevd vinterdekk på strekningen. Vegvesenet vurderer fortløpende om veien skal stenges.

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.56

    Innstiller ferge grunnet vær

    Torghatten Nord innstiller sambandet mellom Lødingen og Bognes inntil videre. Årsaken er dårlig vær. Innstillingene gjelder både A og B-ruten.

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.53

    Håndball: Storhamar-seier i Danmark

    Storhamars håndballjenter tok sin første seier i mesterligaens puljespill lørdag. Bortekampen mot Nykøbing Falster startet dårlig, men endte med 33-28-triumf. Anniken Obaidli scoret sju mål for Storhamar i kampen mot søster Mona Obaidlis lag. Lillesøster Mona nettet tre ganger for vertene. Storhamar står med tre poeng etter fem kamper. De to beste i hver gruppe tar seg direkte til kvartfinale, mens de fire neste må ut i omspill om videre deltakelse. Per nå ligger Storhamar godt an til å kapre en av de plassene. (NTB)

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.51

    Vant storkamp etter kontroverser: – Egne regler for Storhamar

    Da Storhamar utlignet i den andre perioden kokte det på Vålerenga-benken. TV 2-ekspert Erik Follestad mener scoringen aldri burde blitt stående.

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.50

    Storhamar slo Vålerenga

    Storhamar avgjorde toppkampen i forlengelse – Rønnild matchvinner mot Vålerenga Martin Rønnild ble den store helten for Storhamar da Vålerenga ble slått 2-1 etter forlengelse i rivaloppgjøret på Hamar. Lagene scoret hvert sitt mål i løpet av 3. perioder, og dermed ble kampen avgjort i forlengelse. Rønnild scoret der det avgjørende målet som sikret seier og to poeng til Storhamar. Vålerenga reiser hjem til Oslo med ett poeng i bagasjen. Både Storhamar og Vålerenga sto med kun ett tap så langt denne sesongen før lørdagens toppkamp på Hamar. Begge lagene hadde gått på et nederlag mot Stavanger Oilers hver. Storhamars neste seriekamp er mot Stavanger Oilers, men før den tid skal fjorårets serie- og NM-vinner møte svenske Färjestad i CHL. Stjernen venter for Vålerenga i neste kamp. (NTB)

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.29

    Brann i garasje på Austevoll

    Brannvesenet er i Vik i Austevoll og sløkker brann i ein garasje. Det er kontroll på brannen og ikkje fare for spreiing, ifølgje 110 Vest.

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.29

    Brann i en hekk

    Politiet har vært på en privatadresse i Porsgrunn sentrum etter melding om brann i en hekk lørdag kveld kl. 20.24. Brannen skyldes trolig lading av el-sparkesykkel, opplyser politiet. Ingen er eksponert for røyk.

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.23

    Slagsmål i Kristiansand

    Politiet rykket ut til Wergelandsparken i Kristiansand sentrum etter flere telefoner om slagsmål. Flere personer skal ha vært involvert. Partene har spredd seg, og så langt er det ikke meldt om at noen er skadet, opplyser politiet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.23

    Masseslagsmål i Kristiansand

    Politiet rykket ut til Wergelandsparken i Kristiansand sentrum etter telefoner om slagsmål lørdag kveld. Flere personer skal ha vært involvert, og ifølge politiet fremstår det som en konfrontasjon mellom to grupperinger. Partene har spredd seg, og politiet har tatt kontroll over flere personer. En person er bortvist fra sentrum til mandag morgen. Det er usikkert om noen av partene kommer til anmelde hendelsen. Så langt er det ikke meldt om at noen er skadet, opplyser politiet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.16

    Rykker ut på melding om brann i garasje

    Nødetatene rykker ut på melding om brann i en garasje i Tønsberg, melder Sør-Øst politidistrikt. Like etter kl. 20.30 melder politiet at garasjen er overtent. Den ligger inntil en bolig, som trolig er tom, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Brannvesenet har kontroll på brannen, melder politiet kl. 20.33.

  • Lørdag 12. oktober kl. 20.16

    Tønsberg: Garasje totalskadd i brann

    Nødetatene rykket lørdag kveld ut på melding om brann i en garasje i Tønsberg, melder Sør-Øst politidistrikt. Like etter kl. 20.30 meldte politiet at garasjen er overtent. Den ligger inntil en bolig, som trolig er tom, opplyste Sør-Øst politidistrikt. Like etter kl. 20.30 meldte politiet at brannvesenet hadde fått kontroll på brannen. - Garasjen sto i full fyr da vi ankom, og det var spredningsfare til boligen, sier brannmester Steinar Holm i Vestfold interkommunale brannvesen. - Vi fikk heldigvis slått ned brannen raskt og hindret spredning. Vinduene i boligen var spukket av strålevarmen, så det var kun et spørsmål om tid, sier brannmesteren. Brannvesenet vet ikke hvordan brannen startet, men garasjen er totalskadet, opplyser Holm.

  • Lørdag 12. oktober kl. 19.46

    USA-ekspert: – Det har rablet litt for ham

    Snuoperasjonen til verdens rikeste mann, Elon Musk (53), vekker oppsikt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 19.31

    Kollisjon mellom to kjøretøy på E6 i Lillestrøm

    Politiet har fått melding om at to kjøretøy har kollidert i sydgående retning på E6 ved Fjellbo i Lillestrøm. – Bilene står delvis ute i venstre kjørefelt. En person som klager på smerter i nakken, skriver politiet. I en oppdatering klokken 20.03 skriver politiet at en person er fraktet til sykehus, og at veien er åpen for trafikk.

  • Lørdag 12. oktober kl. 19.30

    Glimt-stjerne fikk blindtarmsbetennelse på ferie

    Bodø/Glimt-spiller Ulrik Saltnes ble torsdag hasteoperert for blindtarmsbetennelse under en ferietur i Spania.

  • Lørdag 12. oktober kl. 19.18

    Israel stenger flere områder for offentligheten

    – Det er strengt forbudt å gå inn i disse områdene, skriver det israelske militæret.

  • Lørdag 12. oktober kl. 19.03

    Dette er Isabel (20)

  • Lørdag 12. oktober kl. 19.03

    Fullstendig ladekrasj - fikk førerkortet beslaglagt

    Hurtiglading? Her gikk det imidlertid litt for hurtig.

  • Lørdag 12. oktober kl. 19.00

    Mangler 660 bøssebærere i Arendal

    En uke før årets TV-aksjon arrangeres mangler det fortsatt mange bøssebærere på Sørlandet. I Arendal mangler det 660 bøssebærere, skriver Agderposten. Årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningen. – Vi håper intenst at alle mobiliserer til årets viktigste søndagstur, sier Nishi Asdal, som har sitt første år som leder av TV-aksjonen i Arendal. Her kan du melde deg som bøssebærer.

  • Lørdag 12. oktober kl. 18.51

    Narvik IK med sjokkresultat mot serieleder Oilers

    Narviks ishockeyklubb vant 4–3 (etter straffeslag) på egen is mot storkanonene Stavanger Oilers lørdag. Hjemmelaget fikk en pangstart etter bare 18 sekunder da Oskar Matushkin satte inn 1–0. Stillingen sto seg til det gjensto drøye tre minutter i første periode. Da satte Linus Pettersson inn 2–0 for Narvik og hjemmepublikummet kunne begynne å tro på en liten sensasjon. Men intet tre vokser inn i himmelen, ei heller for Narvik. I andre periode kom to raske reduseringer fra Stavangers Mathias Trettenes og vipps sto det 2–2. Vondt ble til verre da Oilers' Tristan Langan fikk nettsus i tredje periode og sendte gjestene opp i en 3-2-ledelse. Men drøye seks minutter før slutt utlignet Isak Pantzare for hjemmelaget til 3–3. Dermed var det duket for straffeslag i Narvik. Der trakk hjemmelaget det lengste strået, og vant kampen 4–3 etter straffer. Seieren var vertenes tredje strake seier etter straffeslag. Gjestene fra Jæren, som er ni ganger Norgesmestere, deler tabelltoppen med Vålerenga etter ni spilte kamper. Narvik spilte fjoråret på nest øverste divisjon, og men rykket opp til det gjeveste selskap i norsk ishockey før denne sesongen. De ligger på en åttendeplass med ni poeng etter ti spilte kamper.

  • Lørdag 12. oktober kl. 18.50

    Trafikkuhell på Eidsvoll

    En bil har kjørt ut i grøften på Odalsvegen i Eidsvoll, melder politiet. Fører av bilen er oppgående, og undersøkes av helsepersonell på stedet. Det er store materielle skader, og redusert fremkommelighet som følge av utforkjøringen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 18.45

    Nektes å sende reseptfrie legemidler i posten

    Nettapoteket Farmasiet har på nytt tapt en rettssak mot staten. Det går fram av en fersk dom fra Gulating lagmannsrett. I februar tapte Farmasiet også rettssaken mot staten i Hordaland tingrett, noe som innebar at nettapoteket ikke lenger kunne sende reseptfrie legemidler i posten, men valgte å anke saken til lagmannsretten. Farmasiet er også dømt til å betale en erstatning på 90.720 kroner til staten ved Helse- og omsorgsdepartementet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 18.42

    Bilberging i Tomter ferdig

    Bilen som kjørte i autovernet ved Tomter er fjernet, og veien er åpnet for normal trafikk igjen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 18.36

    Vålerenga knuste Lyn – må vente på gullet

    Vålerenga må utsette gulljubelen minst en uke til, men kunne likevel krone seg med tittelen «best i byen» etter å ha valset over Lyn på hjemmebane. De kongeblå hadde få problemer med vestkantlaget, og den første scoringen kom etter 29 minutter, da Michaela Kovacs pirket inn en corner fra én meter. Doblingen kom fire minutter før pause, signert Ronja Arnesen etter fint kombinasjonsspill. Lyn-jentene hadde et par farligheter, men det var i all hovedsak Vålerenga som kontrollerte kampen. Like etter pause fikk VIF straffespark. Det skulle Karina Sævik ta. Til tross for at Lyn-keeper Odden gikk både feil vei og svært tidlig, satte Sævik ballen i stolpen og ut. Men ikke lenge etter skulle 28-åringen få scoringen sin. Et fint innlegg fra venstre endte med at Sævik headet inn 3–0. Det ble også sluttresultatet. Om Vålerenga skulle ta poeng mot Kolbotn neste søndag, eller Brann ikke vinne mot Lyn dagen før, er Oslo-laget seriemestere.

  • Lørdag 12. oktober kl. 18.36

    Vålerenga best i Oslo – én seier unna tittelen

    Vålerenga har vært Toppseriens klart beste lag denne sesongen. I byderbyet mot Lyn tok de et langt skritt mot seriegull.

  • Lørdag 12. oktober kl. 18.12

    Flammer fra terassevarmer

    Politiet rykket kl. 18.09 ut til en adresse i Skien etter melding om brann i bolig. Det viste seg å være flammer fra en terassevarmer med flammer, og ingen er skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 18.12

    Varetektsfengslar to sikta for menneskehandel

    To utanlandske menn sikta for menneskehandel av ein tenåring, vart laurdag varetektsfengsla fram til 8. november. Dei får brev- og besøksforbod og delvis isolasjon overfor kvarandre. Politiet meiner det er fare for unndraging og bevisøydelegging. Mennene har vore i avhøyr hos politiet og vedgår ikkje straffeskuld for menneskehandel.

  • Lørdag 12. oktober kl. 18.11

    To barn og tre ansatte i barnehagen

    Kommunedirektøren i Åmot foreslår å legge ned en av barnehagene i kommunen, melder Østlendingen Osen barnehage har to barn og tre ansatte, og det er ikke økonomisk forsvarlig å fortsette, mener han. Tidligere ble Osen skole nedlagt på grunn av for få elever, og nå står trolig også barnehagen for tur. Det er et søskenpar på to og fire år som er de eneste barna i barnehagen, og kommunedirektøren mener det er mulig å finne en god løsning med å frakte barna til en annen barnehage i kommunen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.59

    Glimt-profil måtte opereres på ferie i Spania

    Midtbanedirigenten Ulrik Saltnes ble akutt syk på ferie i Spania og måtte hasteopereres for en blindtarmsbetennelse natt til fredag. Det sier Glimt-lege Morten Sørgård til Avisa Nordland. – Alt er fint med Ulrik og han er skrevet ut av sykehuset i Spania, sier Glimt-legen til avisen. Operasjonen betyr at Glimt-profilen etter alle solemerker må stå over oppgjøret mot erkerival Tromsø IL 19. oktober. – Vi skal få Ulrik tilbake til Norge, så snart han er klar for å takle reisebelasningen, sier Sørgård til AN.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.50

    To gutter varetektsfengslet etter voldshendelse i Oslo

    To gutter på 16 og 17 år ble i dag varetektsfengslet for grov kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse på Haugerud T-banestasjon i Oslo fredag kveld. Guttene er fengslet i en uke med brev- og besøkskontroll. Det bekrefter politiadvokat Håkon Sjøvold til NRK. Totalt ble fire personer pågrepet etter hendelsen. To av dem, to gutter på 17 og 20 år, ble løslatt lørdag. Ifølge Sjøvold er tre av de fire som ble pågrepet tidligere kjent for politiet. – Det fremstår som en konfrontasjon mellom to grupperinger. Fornærmede, en mann i slutten av tenårene, er alvorlig skadet, men utenfor livsfare, forteller politiadvokaten.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.49

    Eksplosjon på bensinstasjon i Tsjetsjenia - fire døde

    To barn skal være blant det omkomne.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.43

    Gründer fra Libanon reddet Northug: – Jeg ville støtte den mannen

    Da Petter Northugs skiløp Janteloppet mistet hovedsponsoren, åpnet den ukjente libaneseren Reda El Chaar lommeboken. Nå jobber han på spreng for å gjøre skisporten raskere og kulere.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.43

    Jernfjelltunnelen i Masfjorden er stengt

    Ein automatisk brannalarm har fort til at Jernfjelltunnelen på E39 i Masfjorden er stengt. Brannvesen er på veg.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.38

    Kjørte av vegen med slitte dekk

    En tenåring ble ikke alvorlig skadd da han havnet i grøfta på en lokal veg i Gausdal i ettermiddag. Bilen traff et tre, og han er kjørt til sykehus. Politiet mener bilen hadde slitte dekk. Det skal også undersøkes om det var for høy hastighet. Det var ingen passasjerer i bilen, og førerkortet er beslaglagt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.31

    Seksuell omgang med barn

    En mann i 50-årene fra Gjøvik-regionen er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. Østre Innlandet tingrett mener han har hatt seksuell omgang med barn mellom 14–16 år, melder Oppland Arbeiderblad. Den seksuelle omgangen skal ifølge påtalemyndigheten ha skjedd på en særlig krenkende måte. Forsvareren sier at han har erkjent de straffbare forholdene. Det er derfor ikke fare for bevisforspillelse, og han burde slippe varetekt, mener forsvareren. Det er ikke retten enig i, og skriver at varetekt er nødvendig for at han ikke skal få hjelp til å forspille digitale bevis.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.30

    Ni drept i nye israelske angrep, ifølge Libanons helsedepartement

    Minst ni mennesker ble drept i israelske angrep på to landsbyer utenfor Beriut lørdag, opplyser det libanesiske helsedepartementet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.29

    Travgiganten Gunnar Eggen fra Sandefjord har gått bort

    Travlegenden Gunnar Eggen er død. Mannen som i en årrekke hadde norgesrekorden i antall kuskeseire ble 78 år. Både fagbladet Trav- og Galoppnytt og Bjerke Travbane melder om Eggens bortgang lørdag. Eggen var lenge Norges store dominant både som kusk og trener. Han trente fram en rekke derbyvinnere, og det skjedde i en tid der det bare var to Derby-løp i året (for 4-årige varmblods- og kaldblodshester). Eggen vant 5454 seirer som kusk i Norge og mange triumfer også i utlandet. Eggen ble født samme år som en annen kuskelegende, Ulf Thoresen. Sistnevnte anses selv i dag av mange eksperter som tidenes beste travkusk. Thoresen døde så tidlig som i 1992. Eggen ble Norges mestvinnende kusk i et kalenderår 13 ganger og tok EM-tittelen i 1996. Han var både trener og kusk på toppnivå.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.26

    Miljøvernere vil åpne undersjøisk mur for å redde Oslofjorden

    Den undersjøiske muren mellom Hurumlandet og Oscarsborg har i 145 år blokkert både skip og fisk fra Vestfjorden. Norges Miljøvernforbund (NMF) mener at en åpning av muren kan bedre vannstrømmer og oksygen-nivået i fjorden. De har bedt Miljødirektoratet utrede muligheten for å åpne muren, som ble bygget for å lede skipsfarten, skriver Budstikka. Forsvarsbygg avviser imidlertid fjerning, da muren er fredet som en viktig del av Oscarsborg festning. Kystverket har tidligere vurdert å åpne muren for skipsfart, men planene er lagt på is.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.20

    RBK tapte mot LSK Kvinner på overtid

    LSK Kvinner vant 1–2 over Rosenborg på Koteng arena i Trondheim lørdag. Emilie Woldvik sørget for ledelse til LSK Kvinner med et kvarter igjen da et langskudd fra rundt 30 meter gikk over RBK-keeper Rugile Rulyte og i mål. Ine Berre utlignet med kun overtiden igjen, men med ett tilleggsminutt igjen sikret Thea Kyvåg tre poeng for LSK Kvinner. Med en seier til Lillestrøm er det bare to poeng som skiller RBK fra LSK Kvinner på tabellen. En tredjeplass på tabellen i Toppserien betyr at man kan spille i Europa neste sesong.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.19

    Norske stjerner advarer: – Må puste litt med magen

    To strake seirer var alt som skulle til: Nå må landslagsstjernene be publikum om å ikke bygge for høye forventninger.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.09

    Leitar etter innbrotstjuv på Askøy

    Politiet leiter etter ein innbrotstjuv på Askøy etter at ein mann blei tatt på fersken inni ein bustad i Svartedalsvegen. Mistenkte sprang frå staden. Han skal vere høg, har på seg hettejakke med pels og meldar oppfatta mannen som påverka av rus.

  • Lørdag 12. oktober kl. 17.09

    Innbrotstjuv pågripen på Askøy

    Politiet leita etter ein innbrotstjuv på Askøy etter at ein mann blei tatt på fersken inni ein bustad i Svartedalsvegen laurdag ettermiddag. Mistenkte sprang frå staden, men blei etter kort tid funnen av politiet. Politiet fann også stolne gjenstandar. Mannen er pågripen og kjørt til arrest.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.57

    Oversvømmelse på E6 i Levanger

    Vegtrafikksentralen opplyste til Trønder-Avisa at det var en oversvømmelse på E6 ved Mule i Levanger. Avisa skriver at meldinga viste seg å være mindre dramatisk enn det hørtes ut som. Det dreide seg ikke om noen oversvømmelse, men litt vann i veibanen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.55

    Brann herjet med Stabæk – Kyvåg overtidshelt mot RBK

    Brann vant komfortabelt 3-0 mot Stabæk i Toppserien lørdag. LSK Kvinners Thea Kyvåg ble matchvinner på overtid i 2-1-seieren over RBK. I Bergen sto Signe Gaupset, Amalie Eikeland og Nora Lie Eghdami for de tre scoringene til Brann i møte med Stabæk. 3-0-seieren gjør at andreplasserte Brann står med 52 poeng etter 23 kamper og har åtte poeng opp til serieleder Vålerenga med en kamp mindre spilt. VIF har et godt grep om tittelen med fire serierunder igjen. I Tronheim sørget Emilie Woldvik for ledelse til LSK Kvinner med et kvarter igjen da et langskudd fra rundt 30 meter gikk over RBK-keeper Rugile Rulyte og i mål. Ine Berre utlignet med kun overtiden igjen, men med ett tilleggsminutt igjen sikret Thea Kyvåg tre poeng for LSK Kvinner. Åsane vant 2-0 over Kolbotn, mens Arna-Bjørnar og Røa spilte målløst mot hverandre.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.49

    Bil i autovernet nord for Tomter

    En personbil har kjørt i autovernet på Enebakkveien nord for Tomter, opplyser politiet. Bilføreren virker å være oppegående, og har ingen synlige skader, melder nødetatene. Trafikken flyter forbi ulykkesstedet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.48

    Sykkelfenomenet Pogacar moste konkurrentene igjen: – Ser fram til en ferie

    Tadej Pogacar var dunderfavoritt på forhånd og innfridde forventningene så det suste da han vant sykkelrittet Il Lombardia i Italia lørdag.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.40

    Forventer strømmen tilbake om kort tid

    82 strømkunder på Strai i Kristiansand er fortsatt strømløse på grunn av en kabelfeil. Glitre nett forventer strømmen tilbake rundt kl. 17:00 lørdag.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.39

    Mistanke om ruskøyring i Øystese

    Politiet har rykka ut til Kjosåsvegen i Øystese etter melding om mogleg kjøring i ruspåverka tilstand. Ein bil har kjørt i grøfta og førar er tilsynelatande alkoholpåverka. Det skal ikkje vere snakk om personskade.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.33

    Helleland til finalen i Rogalandscupen

    Helleland er klar for finale i Rogalandscupen etter at dei slo Varhaug 10–9 etter straffar i semifinalen laurdag. Om ei veke møter dei Vardeneset i finalen på SR-Bank arena.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.27

    Branntilløp på Lilleby i Trondheim

    Nødetatene rykket ut etter melding om branntilløp i en leilighet på Lilleby i Trondheim. Brannen er slukket.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.20

    Flyktninger sover på danse­gulvet: - Natt­klubb­eieren ba oss inn

    Moskeen stengte dørene. Nattklubben åpnet for familier på flukt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.10

    Skal ha slått bussjåfør

    Politiet rykket lørdag ut til jernbanestasjonen i Stavanger etter melding en person som har slått til en bussjåfør og utagerer mot andre reisende på stedet, melder Sør-Vest politidistrikt. Politiet har fått kontroll på en mann og snakker med vitner og fornærmede. Mannen blir kjørt til arrest og anmeldt for flere forhold.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.01

    Mann varetektsfengsla for seksuell omgang med barn

    Ein mann blei laurdag varetektsfengsla i ti dagar for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år. BA omtalte dette først. Mannen blei arrestert i Bergen fredag. Årsaka til varetektsfengslinga er at politiet frykter at bevis kan gå tapt. Han får brev- og besøkskontroll under fengslinga.

  • Lørdag 12. oktober kl. 16.01

    BA: Mann varetektsfengsla for seksuell omgang med barn

    Ein mann blei laurdag varetektsfengsla i ti dagar for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, får BA opplyst. Han blei arrestert i Bergen fredag. Årsaka til varetektsfengslinga er at politiet frykter at bevis kan gå tapt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 15.56

    Comeback for Venstre-politiker til Stortingsvalget

    Olaf Thommessen fra Fredrikstad er Venstres førtekandidat til Stortingsvalget neste år. Det er klart etter at partilaget hadde sitt nominasjonsmøte på lørdag. Kommer han på tinget, blir det Østfolds første Venstre-politiker i nasjonalforsamlingen på 100 år. Han har vært borte fra politikken i noen år, men gjør et comeback nå og er lite tilfreds med den jobben Østfoldbenken har gjort på Stortinget. – De har sittet og sett på at dette en gang så velstående fylket med både industri og jordbruk har forvitret, med store levekårsutfordringer som resultat.

  • Lørdag 12. oktober kl. 15.47

    Sunnmørsposten: Dømt til tre års fengsel for voldtekter

    Med falsk identitet kom mannen i 20-årene i kontakt med jenter over nettet. Nå er han dømt for voldtekt av to jenter under 14 år.

  • Lørdag 12. oktober kl. 15.42

    Vil ha INp med i posisjonen

    Fleirtalspartia i Stavanger ønsker å invitere Industri- og næringspartiet med i posisjonen. Det skriv Stavanger Aftenblad. INp har i dag to representantar i bystyret i Stavanger. Etter at Sissel Knutsen Hegdal melde seg ut av Høgre og blei uavhengig har ikkje lenger samarbeidspartia fleirtal. Bystyregruppa til INp har hatt eit møte om saka laurdag og seier til Aftenbladet at dei ønsker ein meir formell skriftleg førespurnad frå posisjonen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 15.24

    SAS-sjef har fått nok av skatter og avgifter: – Skadelig

    Grensen er nådd. Nå frykter den norske SAS-sjefen dårligere rutetilbud ved mindre «det totale skatte- og avgiftstrykket» reduseres.

  • Lørdag 12. oktober kl. 15.21

    FN-styrker i Libanon: Én skadet i angrep

    En person tilhørende UNIFIL ble skadet fredag kveld.

  • Lørdag 12. oktober kl. 15.18

    Parade for like rettigheter

    Denne helga arrangeres Sápmi pride i Bodø. Opp mot 50 personer hadde møtt opp for å gå i parade gjennom Bodø sentrum lørdag ettermiddag. I tillegg til parade har de også appeller, konserter, slampoesi og møtesteder for de som ønsker å delta. Arrangementet er en del av programmet til Bodø 2024 som er Europas kulturhovedstad.

  • Lørdag 12. oktober kl. 15.14

    Vaskebjørn-invasjon: Ringte nødetatene

    Politiet som rykket ut observerte mellom 50 og 100 vaskebjørner.

  • Lørdag 12. oktober kl. 15.06

    Sørloth om livet som pappa: – Har hjulpet veldig

    Erling Braut Haaland (24) har mye å se frem til i livet som fotballstjerne og pappa, sier Alexander Sørloth (28).

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.56

    To bilar har kollidert på Osterøy

    To bilar har kolliderte på Osterøy utanfor Bergen. Fem personar er involverte i ulykka og alle verkar oppegåande. Bilane er flytta ut på ei sidelomme og det er passasje for annan trafikk. Ambulanse og politi er på veg.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.55

    Forvalter milliarder: – Tror jeg alltid jeg kommer til å sove litt dårlig

    De er så vidt 30 år og forvalter dine sparepenger. Kjenner de presset?

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.47

    Lysbakken i ny bok: Jobbet for at SV, Rødt og MDG skulle stille til valg som ett parti

    I sin nye bok avslører Audun Lysbakken at han i flere omganger jobbet for at SV, Rødt og MDG skulle stille til valg som ett parti.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.42

    Bilbrann på Notodden – spredningsfare til garasje

    Det brenner i en bil på Notodden. Kjøretøyet står helt inntil en annen bil, opplyser politiet. Ingen personer er skadet. Det er spredningsfare til en garasje som står 4-5 meter unna den brennende bilen, melder politiet. Rett før klokka tre er brannvesenet på stedet og har startet slukking. Politiet melder kl. 16.09 at brannen er slukket, og ingen er skadd.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.41

    Støre: Frp vil skape «svenske tilstander» i Norge

    Statsministeren gir Sylvi Listhaug ansvaret for å ha bidratt til at de kriminelle gjengene har fått fotfeste i Norge.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.37

    Bilkrasj på Slependen

    To biler har kollidert på E18 inngående etter Slependen, skriver politiet. Det er ikke meldt om personskade, men bilene står i midtre felt og må fjernes av bergingsbil.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.25

    Betalingstjenesten Vipps var nede lørdag

    Lørdag var det innloggingsproblemer på Vipps. Nå skal alt fungere igjen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.19

    To menn pågrepet på Flesland – siktet for grovt bedrageri

    De vil bli fremstilt for varetektsfengsling søndag.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.19

    Ønsker nytt tilbud i videregående opplæring

    Arbeiderpartiet ønsker at det opprettes tilbud om kjemiprosess og laboratoriefag i Vesterålen. Forslaget legger de frem når Nordland fylkesting samles på Sortland om tre uker, det skriver Bladet Vesterålen. Gruppeleder Elin Dahlseng Eide viser til at regionen trenger flere fagarbeidere innen kjemiprosessfaget, og at Meløy er den eneste videregående skolen nord for Rana som har de aktuelle linjene.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.16

    Agnar videre i karaoke-VM

    Trur’ukke Agnar Hansen (39) er blant favorittene i Turku i Finland.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.07

    Politiet innfører midlertidig grensekontroll

    Politidirektoratet innfører midlertidig indre grensekontroll. Bakgrunnen er et utfordrende trusselbilde, og PSTs beslutning om å heve terrortrusselnivået.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.07

    Politiet innfører midlertidig grensekontroll

    Politidirektoratet innfører midlertidig indre grensekontroll. Bakgrunnen er eit utfordrande trugselbilete, og PST si avgjerd om å heve terrortrugselnivået, seier Politidirektoratet i ei pressemelding. – Førmålet med den midlertidige indre grensekontrollen er å gje politiet litt fleire verktøy i grensekontrollen, seier beredskapsdirektør i Politidirektoratet Tone Vangen. Direktoratet seier at det ikkje blir lagt opp til fysisk kontroll av alle reisande. Det er dirfor ikkje grunn til å tru at grensepasseringar vil ta meir tid enn før. Vangen opplyser at grensetiltaket kan stå inntil ti dagar.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.05

    Ruteendringer og stengte veier i Oslo

    I dag arrangeres Rosa Sløyfe-løpet i Oslo. Som følge av løpet vil flere veier være stengt, og Ruter varsler endringer i kollektivtransporten: • Nordre gate vil holde stengt i tidsrommet 12–15 • Bentsebrua stenges mellom 13.00 og 14.45. • Linje 20 vil følge Ring 2 mellom Københavngata og Fayes gate. Arrangøren forventer over 4000 deltakere i løpet som strekker seg fra Akerselva til Nydalen, skriver Avisa Oslo. Løpet ønsker å skape økt oppmerksomhet rundt brystkreftsaken, og inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen og deres forskning på brystkreft.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.05

    Har klemskade etter ulykke

    En mann i 50-årene er skadd i en ulykke i Tinn i Telemark. Sør-Øst politidistrikt opplyser at mannen har fått det ene beinet i klem mellom en traktor og en vedkløyver. Mannen er ved bevissthet. Han blir kjørt mot sykehuset i Notodden med ambulanse. Politiet opplyser at det ikke er flyvær, men at luftambulansen vil møte dem dersom været blir bedre. Politiet meldte først at dette var en arbeidsulykke, men opplyser kl. 15.54 at det viser seg å ha vært en ulykke på privat sted. Av den grunn oppretter ikke politiet sak. Pasienten blir ivaretatt videre av helse.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.05

    Har klemskade etter arbeidsulykke

    En mann i 50-årene er skadd i en arbeidsulykke i Tinn i Telemark. Sør-Øst politidistrikt opplyser at mannen har fått det ene beinet i klem mellom en traktor og en vedkløyver. Mannen er ved bevissthet. Han blir kjørt mot sykehuset i Notodden med ambulanse. Politiet opplyser at det ikke er flyvær, men at luftambulansen vil møte dem dersom været blir bedre.

  • Lørdag 12. oktober kl. 14.05

    Rykker ut til arbeidsulykke

    Brannvesenet rykker ut etter å ha fått melding om en arbeidsulykke i Gaustavegen i Tinn.

  • Lørdag 12. oktober kl. 13.56

    Meteorologene advarer om glatte veier på Østlandet

    Metorologene varslet fredag at det kan komme 5–20 millimeter nedbør i løpet av lørdagen på Østlandet. På grunn av lave temperaturer og mulig frost kan det oppstå vanskelige kjøreforhold, spesielt på mindre veier og broer. Bilister oppfordres til å være ekstra forsiktige og vurdere å legge om til vinterdekk.

  • Lørdag 12. oktober kl. 13.45

    Varslingssak mot Knut Storberget

    Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet bekrefter til NRK at de behandler et varsel mot Knut Storberget. Storberget er statsforvalter i Innlandet og skal ifølge VG ha fått varselet mot seg grunnet et forhold til en ansatt i Statsforvalteren i Innlandet. Han bekrefter selv varselet til avisen. – Jeg er gjort kjent med at det dreier seg om at jeg har hatt et forhold til en ansatt i embetet. Og jeg kan bekrefte at jeg har hatt et slikt forhold over flere år, sier han. Varselet behandles nå av departementet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 13.34

    Trump vil aldri godta å tape

    Donald Trump og Kamala Harris kjemper side om side på oppløpssiden frem mot valgdagen 5. november. Alt tyder på en fotofinish. Men Trump trenger ikke noe målfoto for å fastslå at han er vinneren.

  • Lørdag 12. oktober kl. 13.20

    Høyere snittpris på strøm enn i fjor

    I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 14,4 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 23,3 øre. Søndagens snittpris per kWh er 0,5 øre lavere enn lørdag og 9,5 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no. Maksprisen søndag på 23,3 øre per kWh er mellom klokken 22 og 23. Den er 4,6 øre høyere enn lørdag og 10,8 øre høyere enn samme dag året før. Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (16,44 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 40,7 øre. 90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

  • Lørdag 12. oktober kl. 13.17

    Trafikkuhell på Voss

    Ein bil har køyrt av vegen på Voss, melder politiet. Det er berre fører i bil, og personen verkar å vere ok. Politiet og brannvesen er på veg.

  • Lørdag 12. oktober kl. 13.04

    Meteorologen advarer: – Kan fort bli glatt!

    Han melder «vanlig høstvær», men oppfordrer bilister til å være ekstra påpasselige fremover.

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.50

    Bergans nedbemanner

    Sportsklærleverandøren Bergans sliter, og har på to år hatt et underskudd før skatt på 176 millioner kroner. Nå varsler de kraftige kostnadskutt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.49

    Dypt fascinerende liv. Anmeldelse: «Stormen 2»

    Edvard Munch oppfyller alle kunstnermyter - og de to bindene av «Stormen» utgjør et referanseverk om kunstneren som vil bli stående.

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.41

    Trav-legenden Gunnar Eggen er død

    En av Norges beste travkusker gjennom tidende, Gunnar Eggen, har gått bort.

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.39

    Kjedekollisjon i Bærum

    Nødetatene rykket ut etter melding om kjedekollisjon mellom fire biler på E18 ved Høvik i Bærum. Bilene står i midtre kjørefelt, og det er ingen melding om personskade, skriver politiet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.28

    Bil gått rundt og taket i Hjartdal

    Nødetatene har fått melding om en trafikkulykke i Tuddal i Hjartdal via E-call. En singelulykke hvor en bil har gått rundt og taket, opplyser politiet. Ulykken har skjedd på grunn av glatt føre. To personer involvert i ulykken, og de har blitt ivaretatt av beboere på en hytte i nærheten. Helse har sjekket ut de involverte, opplyser politiet rundt 13.40-tiden. Bilen ligger i veigrøft og står ikke trafikkfarlig til, melder politiet. Bilberger er på vei for å fjerne bilen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.20

    Trafikkulykke mellom to biler i Tokke

    På E134 i Tokke har det vært en trafikkulykke mellom to biler. Ingen personer er skadet, men alle er kjørt til Vinje legevakt for sjekk. Ulykken har skjedd på Høydalsmovegen. Den ene bilen har ikke kommet opp en bakke på vinterføre og sommerdekk. Ble stående på tvers i veibanen. Det kom en annen bil og kjørte inn i bilen som sto på tvers, opplyser politiet. Det er foreløpig ikke besluttet førerkortbeslag.

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.17

    Utforkjøring i Fillan

    Nødetatene rykker ut etter melding om en utforkjøring i Fillan på Hitra. Bilen skal ligge på siden, skriver politiet. Føreren skal ikke være skadd. – Føreren av bilen er oppegående og ute av bilen, opplyser Stian Aalberg ved politiets operasjonssentral. Veitrafikksentralen forteller at det er manuell dirigering på stedet og at kø må påregnes.

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.15

    Beskylder forlaget bak Jonas-bok for løgn

    Aschehoug hevder de har invitert familien til drapsofferet Jonas Aarseth Henriksen (30) til møte om boken «Drapet på Jonas – en beretning om et varslet mord». Det avviser familiens advokat kontant.

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.01

    Mehl om økt trusselnivå: Vurderer midlertidig grensekontroll

    Regjeringen vurderer å innføre midlertidig grensekontroll på bakgrunn av det økte trusselnivået i Norge, sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp).

  • Lørdag 12. oktober kl. 12.01

    Trafikkuhell i Sirevåg

    En enslig bil har sklidd ut av veibanen og truffet en fjellvegg på fv. 44 Nordsjøvegen i Sirevåg i Hå, melder Sør-Vest politidistrikt. Det er store skader på kjøretøyet, men fører er ute av bilen og oppe og går. Ingen personskade.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.58

    Hva kommer AI til å bety for våpenindustrien?

    Samspillet mellom krigføring og AI i er rask utvikling. Hva må vi følge med på? Få med deg hele artikkelserien til E24 om AI

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.55

    Sterk vind kan føre til stengt bru

    På grunn av sterk vind flere steder i Nord-Norge meldes det om at Gimsøystraumen bru på E10 i Vågan kommune kan bli stengt. Det er sterk vind, og brua har automatisk vindvarsling. Den kan derfor stenges og åpnes i forhold til vindstyrken.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.54

    Kan bli auksjonsrekord når Petter Olsens døtre selger ikonisk maleri

    «Kvitebjørn kong Valemon» malt av Theodor Kittelsen i 1912, legges nå ut for salg på auksjon. Prisen kan ende på over 14 millioner kroner.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.54

    Varslingssak mot Knut Storberget etter forhold til ansatt

    Statsforvalter Knut Storberget har fått et varsel mot seg etter at han innledet et forhold til en ansatt på jobben, forteller han VG. Saken er nå til behandling i Digitaliseringsdepartementet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.51

    Rangnick stusser over norsk skjebne: – Blir veldig overrasket

    Og Østerrike-sjefen Ralf Rangnick (66) mimrer også om sin rolle rundt Erling Braut Haalands første skritt på sitt europeiske eventyr.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.49

    Brannvesen framleis på staden etter brann på Trengereid

    Brannen har blussa opp igjen i ein av leilegheitene som var råka av brann på Trengereid utanfor Bergen fredag ettermiddag. Brannvesenet er inne og sløkker med røykdykkarar, opplyser Dan Inge Gjesdal i 100-Vest. – Vi har kontroll, men det brenner på eit avgrensa område. Det er framleis mykje varme i bygget som gjer at brannen kan blusse opp igjen, forklarar han. Også i morgontimane laurdag blussa flammane opp i det totalskadde bygget. Brannvesenet blir verande på staden store deler av dagen og kanskje utover natta.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.47

    Supporter tiltalt for underslag

    Et tidligere styremedlem i supportergruppa «Blåhvalane» i Sandefjord Fotball er tiltalt for grovt underslag. I løpet av drøyt fire år forsvant det over 700.000 kroner fra kontoen til supporterne. Ifølge tiltalebeslutningen har styremedlemmet hatt tilgang til kontoen og skal ha brukt medlemmenes penger på seg selv. Underslaget ble ikke oppdaget før det begynte å komme inkassovarsler til supportergruppa. «Blåhvalane» var nær ved å bli slått konkurs, men ble reddet av penger fra en innsamlingsaksjon. Vestfold tingrett har satt av én dag til rettssaken mot det tidligere styremedlemmet i starten av desember.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.44

    Vennesla historielag vant kulturpris

    Vennesla historielag mottok fredag kveld Vennesla kommunes Kulturpris. Det skriver Vennesla Tidende. Historielaget med 700 medlemmer er et av det største på Sørlandet. Ordfører Nils Olav Larsen (KrF) sa under utdelingen at de gjennom flere år har nedlagt et stort arbeid innenfor kulturlivet i kommunen. – Laget har gått fra å være en stor forening til å bli en av de største i kommunen vår, sa han ifølge avisa.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.43

    Bukayo Saka trekker seg fra England-troppen

    Bukayo Saka og Curtis Jones blir ikke med det engelske landslaget til Finland for å spille Nations League.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.41

    Rykker ut til trafikkuhell

    En mann i 60-årene er uskadd etter å ha kjørt inn i gjerdet på kirkegården til Sandnessjøen kirke. Politi og ambulanse rykket ut etter melding om hendelsen. Bilen har fått store materielle skader, og står inne på kirkegården. Den har kjørt på noen gravstøtter, men det er uvisst om det er skader på disse. Mannen er tatt med til politistasjonen for avhør. Det ble ikke tatt førerkortbeslag, og mannen er ikke mistenkt for promillekjøring.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.36

    Brann blusset opp igjen – fare for at leilighetsbygg i Bergen kan rase

    Fredag ettermiddag brant det kraftig i et leilighetsbygg på i Arna i Bergen. Lørdag blusset brannen opp igjen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.29

    Åpner rådhuset for politiet

    I forbindelse med en savnet person i fjellområdet i Moskenes er rådhuset åpnet for politet for bruk til base. Sammen med politiet er Røde Kors, Alpin redningsgruppe og Norske redningshunder. Kommunen oppyser at de er i beredskap og tilgjengelig for eventuelle behov politiet måtte ha.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.25

    Tidligere Liverpool-spiller Joel Matip legger opp

    Fotballprofilen Joel Matip avslutter karrieren i en alder av 33 år. Den tyskfødte kameruneren fikk 201 kamper for Liverpool.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.14

    Trafikkulykke i Grillstadtunellen

    Politiet melder om at det har vært en trafikkulykke mellom en trailer og en personbil på E6 i Grillstadtunellen. Ingen personer skal være skadd, men veien var midlertidig stengt i nordgående retning. Halv tolv er veien åpnet igjen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 11.04

    Endring i fergeavgang

    På grunn av dårlig vær over Vestfjorden vil det bli endring i ruten mellom Bodø og Moskenes med MF Landegode. Avgangen klokken 16:30 i dag, lørdag, flyttes til søndag klokken 01:00. Det informerer Torghatten Nord.

  • Lørdag 12. oktober kl. 10.50

    Fire personer i trafikkulykke

    Nødetatene har rykket ut til Ila i Trondheim etter melding om en trafikkulykke. To personbiler med fire personer skal være involvert i ulykka. – Brannvesenet jobber med å frigjøre et eldre par i den ene bilen, opplyser Stian Aalberg i politiet. Han forteller at alle involverte er ved bevissthet og at nødetatene jobber med å få oversikt over ulykkesstedet. Veien på stedet er stengt. Ulykken har skjedd på Fv. 715.

  • Lørdag 12. oktober kl. 10.50

    Fire personer til St. Olavs etter trafikkulykke

    Nødetatene rykket ut til Ila i Trondheim etter melding om en trafikkulykke. To personbiler med fire personer var involvert i front-mot-front-kollisjonen. Halv tolv opplyser Stian Aalberg i politiet at de fire er tatt med til St. Olavs hospital med ambulanse. – De blir tatt med til sykehuset for en helsesjekk. Aalberg forteller at samtlige er ved bevissthet. Brannvesenet måtte frigjøre et eldre par i den ene bilen, men ingen skal være alvorlig skadd. Ulykken skjedde på Fv. 715 Bynesveien. Veien på stedet er delvis stengt og trafikken dirigeres manuelt av politiet. Aalberg opplyser at det har vært glatt på stedet. – Det er tidlig å si hva det er som har skjedd, men at det er glatt på veien har trolig vært en medvirkende årsak. Politiet vil ta avhør av de involverte og gjøre undersøkelser på stedet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 10.41

    Skistads frihet: – Hun og Johaug ville vært dårlig match

    Simen Hegstad Krüger forstår at Kristine Stavås Skistad ikke kan trene som Therese Johaug, men tror det ville vært positivt om hun var mer med landslaget.

  • Lørdag 12. oktober kl. 10.25

    Søker etter savnet kvinnelig turist i Lofoten

    En kvinnelig turist er meldt savnet av et turfølge etter at hun ikke dukket opp til avtalt tid.

  • Lørdag 12. oktober kl. 10.20

    Bisarr uke for NHL-spiller – ble vraket tre ganger i merkelig klubbsirkus

    NHL-spilleren Raphael Lavoie har bak seg en kaotisk uke han neppe så komme. Ikke mindre enn tre ganger har han byttet klubb.

  • Lørdag 12. oktober kl. 10.20

    Tottenham-stjernen Sons far bøtelagt for brudd på barnevernsloven i Sør-Korea

    Premier League-stjernen Son Heung-mins far er ilagt en bot på rundt 24.000 kroner i en barnemishandlingssak i hjemlandet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 10.16

    Funnet hardt skadet i Fjord – kan være fallulykke

    En person er funnet hardt skadet utenfor et bygg i Fjord kommune i Møre og Romsdal.

  • Lørdag 12. oktober kl. 10.15

    Plateanmeldelse: Charli XCX – «Brat and It's Completely Different but Also Still Brat»: Festen fortsetter

    Charli XCX forlenger «Brat»-sommeren – med kyndig assistanse fra en bugnende gjesteliste.

  • Lørdag 12. oktober kl. 10.13

    Verktøy for en halv million stjålet fra byggeplass i Hole

    Tyver kom seg unna med elektroverktøy for mellom 300.000 og en halv million etter et innbrudd i to konteinere på en byggeplass i Hole, sør for Hønefoss.

  • Lørdag 12. oktober kl. 9.49

    Her blir Kakemonsteret tatt for råkjøring

    Tysk politi syntes det var begrenset moro med råkjøring av personen som var ikledd kostymet fra «Sesam Stasjon».

  • Lørdag 12. oktober kl. 9.45

    Brannvesen framleis på staden etter brann i Trengereid

    Brannvesenet er framleis på plass på staden etter ein brann i eit leilegheitsbygg på Trengereid i Bergen fredag ettermiddag. I morgontimane blussa flammane opp i andre etasjen, men like før halv ni fekk brannvesenet kontroll på brannen, seier Håkon Myking i 110-Vest. – Det er framleis høge temperaturar. Brannvesenet vil halde fram med å kjøle og sløkke utover dagen. Han seier at brannvesenet har vore på adressa gjennom natta.

  • Lørdag 12. oktober kl. 9.40

    Politiet undersøker dødsfall i Bygland i Setesdal

    Politiet er lørdag formiddag på en adresse i Bygland i Setesdal i forbindelse med et dødsfall. Det opprettes rutinemessig en etterforskning, og det gjøres kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Det skal være en mann i 40-årene som er død. Politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff opplyser til NRK at det ikke er mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. – Ingen er mistenkt eller siktet, men dødsfallet er uventet og derfor har vi innledet etterforskning, sier Pfaff. Han opplyser at politiet fikk melding om dødsfallet mellom klokka 02 og 03 natt til lørdag. Ambulanse kom til stedet og vitnet, en kvinne i 30-årene, ble tatt med til undersøkelse hos lege. Pfaff sier til Fædrelandsvennen at de har noen teorier om hva dødsårsaken kan være, men ikke ønsker å gå ut med det nå. De pårørende er varslet om dødsfallet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 9.40

    Politiet undersøker dødsfall i Setesdal

    Politiet er på en adresse i Setedal i forbindelse med et dødsfall. Det opprettes rutinemessig en etterforskning, og det gjøres kriminaltekniske undersøkelser på stedet. De pårørende er varslet om dødsfallet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 9.11

    Turist meldt savnet i Lofoten

    En utenlandsk turist er meldt savnet i Lofoten. Meldingen kom inn til politiet fredag, etter at hun ikke dukket opp til avtalt tid. Politiet ønsker ikke gå ut med alder eller nasjonalitet på den savnede. Personen ble meldt savnet av turfølget sitt, og ble sist observert på flat mark. Operasjonsleder Ina Selfors i Nordland politidistrikt sier derfor at det er flere hypoteser. – På grunn av vær og mørket ble det kun brukt redningshelikopter fredag kveld og natt til lørdag uten at det ble gjort funn. Politi, redningsmannskaper og frivillige var ikke på plass lørdag morgen, men starter opp søk i området rundt Moskenes og Bunesstranda når været tillater det. Det er dårlig vær i området, med en del vind og regn. – Planen til den savnede var å gå fra Sørvågvatnet på onsdag, opp mot hytta Munkebu, videre til Hermandalstinden og deretter til Vinstad for å ta fergen tilbake til Reine fredag kveld. Ifølge politiet er kvinna i god form, og er vant til fjell – og turterreng. De ønsker at publikum tar kontakt på telefon 02800 dersom de har tips.

  • Lørdag 12. oktober kl. 9.09

    Mener situasjonen er «spent og uoversiktlig» i Libanon: Trekker ut diplomater

    Utenriksdepartementet oppfordrer igjen norske borgere til å forlate landet: – Mens det fortsatt er mulig.

  • Lørdag 12. oktober kl. 9.00

    Brann i industribygg i Rygge

    – Brannvesenet jobber fremdeles med etterslokking etter at det brøt ut brann i et industrilokale i Rygge i natt. Vi jobber også med å redde verdier i bygget. Det forteller Harald Mogen, vaktleder hos 110-sentralen øst. Det var personer som var på jobb i bygningen som meldte om brannen som skal ha vært i taket på bygget, melder politiet. En person skal ha fått mulige brannskader.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.45

    Ein person i drukkenskapsarrest

    Ein person har blitt sett i drukkenskapsarrest etter å ha vore utagerande og truande ovanfor andre i Bergen sentrum. Personen blir meldt for truslar mot politiet. Det har også vore fleire slagsmål i Bergen sentrum.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.44

    Kjørte godt beruset i 159 km/t

    Fredag kveld ble en mann i 20-årene stanset for å ha kjørt i 159 km/t på E18 ved Fokserød i Sandefjord. Mannen var også godt beruset, ifølge politiet. Han blir anmeldt og har fått sitt førerkort beslaglagt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.43

    Mann tiltalt for å ha unndratt penger fra konkursbo

    En mann i 40-årene fra Østre Agder er tiltalt for å ha unndratt 860.000 kroner fra et konkursbo. Det skriver Grimstad Adressetidende. Mannen eide et selskap som gikk konkurs for to år siden. Han skal ha unnlatt å overføre ubetalte fordringer til bobestyrer og brukt dem selv i stedet for å nedbetale gjeld til kreditorer. Ifølge avisa er øvre strafferamme for forholdet to år.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.26

    Tampa Bay åpnet NHL-sesong med solid borteseier

    Emil Lillebergs Tampa Bay Lightning forlot orkanherjede Florida og herjet i stedet selv med Carolina Hurricanes og sikret seg 4-1-seier borte i sesongstarten.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.24

    Rykket ut til melding om brann

    Nødetatene rykket lørdag morgen ut til melding om brann på Tananger i Sola. En person skal ha inhalert røyk etter tørrkoking, men er bevisst. Det skal ikke ha vært åpne flammer.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.20

    Kritikk mot Klopp i Tyskland: – Slag i magen

    Debatten går i Tyskland etter at Jürgen Klopp er blitt fotballsjef i Red Bull-konsernet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.19

    Mann anmeldt for ordensforstyrrelse

    En mann ble natt til lørdag tatt med til sentralarresten på Hamar etter ufin oppførsel inne på et utested på Gjøvik. Mannen, som er i 40-årene, er anmeldt for ordensforstyrrelse.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.16

    To politibetjenter utsatt for vold

    Ved 22.17-tiden fredag kveld ble en dame utsatt for vold av to menn i Horten. Politiet fant de igjen i en skog like i nærheten, opplyser politiet. Mennene, som er i 30-årene, satte seg kraftig i motverge under anholdelsen, opplyser operasjonsleder Eskil Hagen Olsen. To politibetjenter ble utsatt for vold og grove trusler, og har blitt utsatt for flere slag, ifølge politiet. Mennene ble pågrepet og sitter i arresten. De ansatte har fått legebehandling og oppfølgning. Politiet etterforsker saken.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.14

    Dominerte uten Ødegaard: – Ikke en diskusjon

    Norge slo Slovenia i overbevisende stil uten landslagskaptein Martin Ødegaard (25). Men Arsenal-spilleren skal tilbake på laget når han er skadefri, mener ekspertene.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.12

    Tre menn sikta for ran

    Tre menn er sikta for ran i Stavanger etter at en person skal ha blitt ranet ved Breiavatnet. I 3.30-tiden i natt meldte politiet om at en forslått person hevdet å ha blitt ranet av flere personer. Ved søk etter gjerningspersonene påtraff politiet tre menn i 20- og 40-årene. De er nå siktet for ran og er satt i arrest. Politiet etterforsker saken videre.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.10

    Person pågrepet i Arendal etter tyveri

    Politiet pågrep i dag tidlig en person langs Kystveien i Arendal som skal ha stjålet flere gjenstander. Det opprettes sak på tyveri og heleri.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.08

    Flere husstander i Kristiansand er uten strøm

    82 strømkunder ved Gangdalslia på Strai i Kristiansand er uten strøm lørdag. Det skriver Fædrelandsvennen. Strømbruddet skal ifølge Glitre nett ha oppstått på grunn av kabelfeil. De opplyser på sin egen nettside at de jobber med å rette feilen. Selskapet forventer at strømmen vil være tilbake lørdag ettermiddag ved 15.00-tiden.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.05

    Travel natt i Agder

    Politiet har hatt en tidvis travel natt i Agder med flere ordensforhold, hovedsakelig i bysentra. Flere personer er bortvist på grunn av beruselse og ordensforstyrrelse. To personer er fraktet til arresten. En for brudd på politiets pålegg og en for beruselse.

  • Lørdag 12. oktober kl. 8.03

    Person pågrepet for kroppskrenkelse

    Politiet pågrep i dag tidlig en person for kroppskrenkelse og ordensforstyrrelse på en privat adresse i Vennesla. Det skal ikke være snakk om alvorlig personskade. Politiet oppretter sak.

  • Lørdag 12. oktober kl. 7.54

    Slått i hodet med stol

    En mann i 40-åra ble sendt til legevakt etter å ha blitt slått i hodet med en stol i natt. Slåsskampen skal ha skjedd på et offentlig festlokale i Levanger. Politiet oppretter sak på forholdet. Den mistenkte er en mann i 20-åra.

  • Lørdag 12. oktober kl. 7.40

    Hovedbanen åpnet igjen - trafikken går som normalt

    Lørdag morgen var det full stans i togtrafikken mellom Jessheim og Dal på grunn av en feil på en sporveksel. Bane Nor skriver på sine sider at feilen ble rettet og banen åpnet for trafikk igjen kl. 10.02. Trafikken skal ifølge Bane Nor gå som normalt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 7.40

    Hovedbanen stengt på grunn av feil på sporveksel

    Det er full stans i togtrafikken mellom Jessheim og Dal på grunn av en feil på en sporveksel. Bane Nor jobber med å rette feilen, men skriver på sine sider at det kan ta tid.

  • Lørdag 12. oktober kl. 7.36

    Stavanger: Tre menn siktet for ran

    Natt til lørdag fikk politiet melding om en forslått person, som hevdet seg ranet av flere gjerningspersoner i Stavanger. Nå er tre menn siktet.

  • Lørdag 12. oktober kl. 7.25

    To politibetjenter utsatt for vold og grove trusler

    Ved 22.17-tiden fredag kveld ble en dame utsatt for vold av to menn i Horten. Politiet fant de igjen i en skog like i nærheten, opplyser politiet. Mennene, som er i 30-årene, satte seg kraftig i motverge under anholdelsen, opplyser operasjonsleder Eskil Hagen Olsen. To politibetjenter ble utsatt for vold og grove trusler, og har blitt utsatt for flere slag, ifølge politiet. Mennene ble pågrepet og sitter i arresten. De ansatte har fått legebehandling og oppfølgning. Politiet etterforsker saken.

  • Lørdag 12. oktober kl. 7.07

    Var full stans på Hovedbanen

    Trafikken går nå som normalt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 7.00

    Oljefondet overgår alle forventninger: – Både kan og vil falle i verdi

    Oljefondet og oljepengebruken har blitt langt større enn politikerne ventet. Det kan være grunner til å holde igjen, advarer professor.

  • Lørdag 12. oktober kl. 6.56

    – Fikk en støkk i magen

    Anders Opedal (56) har aldri hatt noen karriereplan, men jobbet seg til topps i Equinor. Dagen styret stilte spørsmålet, husker han godt: - Ble testet ganske hardt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 6.54

    Sex og singelliv

    «Kjønnsmarkedet» er en bastard ingen vil vedkjenne seg.

  • Lørdag 12. oktober kl. 5.09

    E16 på Romerike: Buss har sklidd av veien og biler har kollidert

    – Vær obs på glatte veier, advarer Vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 5.08

    Buss har sklidd av veien – svært glatte veier på Romerike

    Vegtrafikksentralen ber folk være ekstra forsiktige på de glatte veiene på Øvre Romerike lørdag morgen. På E16 i nærheten av Oslo lufthavn har en buss sklidd av veien og havnet i autovernet. – Det er ikke skadde i selve bussen, som er den første ulykken vi fikk meldt inn, men rett bak kom tre andre biler som fikk et eget uhell. Der blir den ene føreren sjekket videre av helse, og tatt med til legevakt, sier oppdragsleder Randi Nymoen Jahren i Øst politidistrikt. Politiet opplyser også at flere biler skal har kollidert på stedet i forkant, og i Nannestad har en bil kjørt i autovernet langs fylkesvei 120. – Det er speilblankt. Folk må kjøre enda saktere enn de tror de må, i alle fall når de kommer til svinger. Da kan de fort få seg en overraskelse, sier Jahren. Også politiet i Oslo advarer om glatte veier. – Hvis du rusler rundt på sommerdekk, er det god grunn til å vurdere om du må ut å kjøre, sier operasjonsleder Vidar Pedersen. Har du bilder eller video fra bussulykken på Romerike? Tips oss!

  • Lørdag 12. oktober kl. 5.00

    Verktøyet jeg ikke visste jeg trengte

    Hvem skulle tro en blåsepistol på batteri kunne være så nyttig.

  • Lørdag 12. oktober kl. 4.21

    Skal ha blitt slått og ranet i Stavanger

    Politiet ble ved 03.30-tiden natt til lørdag varslet om en forslått person i Stavanger sentrum, som hevdet å ha blitt ranet av flere personer. Vedkommnede er fraktet til SUS for videre oppfølgning. Flere patruljer søker etter gjerningspersonene og foretar etterforskningsskritt, melder Sør-Vest Politidistrikt.

  • Lørdag 12. oktober kl. 4.18

    Person slått bevisstløs i Drammen

    Politiet har kontroll på gjerningspersonene etter at en person er slått bevisstløs i Drammen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 3.49

    Truet ambulansepersonell med sverd

    Politiet har kontroll på en person som har truet ambulansepersonell med sverd på Falkum i Skien. Ingen er skadet. – Gjerningspersonen har slått på ambulansen med sverdet. Politiet måtte dessverre bruke elektrosjokkvåpen for å få kontroll på personen, skriver Sør-Øst Politidistrikt på X. Vedkommende er tatt vare på av politi og helse.

  • Lørdag 12. oktober kl. 3.43

    Skien: Truet ambulansepersonell med sverd

    Ingen er skadet i hendelsen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 3.10

    Vil ha dødsstraff for migranter som dreper amerikanere

    Donald Trump trappet opp den innvandringsfiendtlige retorikken på et valgmøte fredag

  • Lørdag 12. oktober kl. 2.48

    Pernilla Wahlgren avslører mislykket fillerbehandling

    – Jeg ser ut som «Jokeren».

  • Lørdag 12. oktober kl. 2.32

    Russland-forfatter: – Trump vil åpenbart at Putin skal vinne krigen

    Den britiske Russland-eksperten er ikke i tvil om at Vladimir Putin vil ha Donald Trump som ny president i USA.

  • Lørdag 12. oktober kl. 2.27

    Skulle føde under orkanen – politiet rykket ut

    Midt under orkanen «Miltons» herjinger fikk politiet en nødsamtale: Zenia var i gang med å føde!

  • Lørdag 12. oktober kl. 1.16

    Kontroll på brann i flere lastebiler i Fredrikstad

    Brannvesenet har kontroll på brannen i flere lastebiler på et industriområde på Rolvsøy i Fredrikstad. – Det har vært en brann i flere lastebiler i nærheten av en industribygning. Brannvesenet har nå kontroll, men det fortsatt noe varmgang, så det gjenstår noe arbeid, sier innsatsleder Aina Eker i Øst politidistrikt. Totalt har det brent i to lastebiler og tre biler. Årsaken til brannen er så langt ikke kjent.

  • Lørdag 12. oktober kl. 1.16

    Kontroll på brann i lastebiler i Fredrikstad

    Brannvesenet har kontroll på brannen i fire lastebiler på et industriområde på Rolvsøy i Fredrikstad.

  • Lørdag 12. oktober kl. 1.15

    Person til sykehus etter brann i Lillesand

    En person er kjørt til sykehus etter en brann i Lillesand fredag kveld. Politiet fikk melding om brannen like før klokka 23.

  • Lørdag 12. oktober kl. 0.41

    Brann i flere biler i Fredrikstad: – Tjukk, svart røyk

    Fem biler sto i full fyr i Fredrikstad natt til lørdag.

  • Lørdag 12. oktober kl. 0.36

    Brann i flere lastebiler i Fredrikstad

    Det brenner i flere lastebiler og en container på et industriområde på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er fare for spredning til flere lastebiler, ifølge brannvesenet. Brannvesenet er fremme på stedet og i gang med slukkearbeidet. – Tjukk svart røyk på stedet. Henstiller om at publikum lukker dører og vinduer, og om mulig stopper ventilasjonsanlegg, skriver 110-sentralen i Øst på X.

  • Lørdag 12. oktober kl. 0.11

    Bilbrann i Oslo: – Meldt om mye røyk

    Både politi og brannvesen har rykket ut til et industriområde Haugenstua i Oslo sent fredag kveld.

  • Lørdag 12. oktober kl. 0.01

    Brann i bil i Oslo slukket

    Det oppsto en kraftig bilbrann ved Haugenstua i Oslo fredag kveld. Brannen er nå slukket. – Bilen er slukket. Det er også blitt noen skader på nærliggende kjøretøy, opplyser operasjonsleder Thomas Khan i Oslo politidistrikt i politiloggen.

  • Lørdag 12. oktober kl. 0.01

    Brann i bil i Oslo

    Det brenner i en bil på Haugenstua i Oslo. Det er fare for spredning til andre biler, melder politiet i Oslo.