Nyheter:

  • Fredag 11. oktober kl. 23.53

    Alvorlig voldshendelse i Oslo

    Politiet rykket ved 23-tiden fredag kveld ut til Haugerud T-banestasjon i Oslo etter flere meldinger om at flere personer sloss med balltre og jernstenger. Da politiet kom til stedet fant de en person som blødde fra låret. – Personen er kjørt til sykehus i ambulanse og betegnes som hardt skadd. Vi jobber med åstedsundersøkelse og avhør, opplyser operasjonsleder Vidar Pedersen. Fornærmede er en mann i slutten av tenårene. Politiet har pågrepet fire menn på samme alder. De ble pågrepet i tilknytning til stedet, og knyttet til slagsmålet gjennom blant annet avhør og videoovervåkning.

  • Fredag 11. oktober kl. 23.37

    Rykket ut til melding om slåsskamp i Oslo - én alvorlig skadet

    Politiet har pågrepet fire personer.

  • Fredag 11. oktober kl. 23.25

    Sandefjord: Tatt i 159 km/t i beruset tilstand

    Sjåføren i 20-årene ble stanset på E18 ved Fokserød fredag kveld.

  • Fredag 11. oktober kl. 23.24

    Minst 30 meldes drept i israelske angrep i Gaza

    Ifølge sivilforsvaret har angrepene skjedd i Jabalia fredag.

  • Fredag 11. oktober kl. 23.19

    Trafikkuhell på E10

    En person virker uskadd etter at bilen vedkommende førte havnet utenfor veien og landet på taket. Ulykken har skjedd på E10 på Bjørnefjell. Føreren av bilen er svensk statsborger, og har kommet kjørende fra Sverige til Norge. En politipatrulje på stedet gjør undersøkelser, derav om det kan være mistanke om promillekjøring. Ifølge operasjonsleder Kai Eriksen ved Nordland politidistrikt er det glatt på stedet.

  • Fredag 11. oktober kl. 23.13

    Kaller inn til ekstraordinært møte

    Formannskapet i Sortland kommune har innkalt til et ekstraordinært møte førstkommende mandag. Det ble klart fredag kveld, ifølge vol.no. Møtet skal dreie seg om den nye ambulansestasjonen på Sortland, der det i en uttalelse fra kommunedirektøren heter at «Sortland kommune og Nordlandssykehuset HF har hatt god dialog rundt etablering av ny ambulansestasjon i Sortland. Det er imidlertid behov for rask avklaring for å bygge ny ambulansestasjon». Videre skriver de at «det er for å sikre forholdene for de ansatte og for å styrke den totale beredskapen i kommunen. Basert på at arbeidet med å stille Nortura-tomten til disposisjon drar ut i tid, er det et felles ønske for å sikre fremdrift i prosjektet at det så snart som mulig går ut et anbud for å sikre at det bygges ny ambulansestasjon.»

  • Fredag 11. oktober kl. 23.07

    Tennis blir aldri det samme igjen ...

    Idretten har aldri sett en vakrere balanse mellom rivalisering og vennskap. Nå settes siste punktum for en æra det blir umulig å matche.

  • Fredag 11. oktober kl. 22.56

    Polarlys over hele verden: - Uvanlig mye

    Uvanlig solaktivitet sørger for at også Sør-Norge kan glede seg til flere fargerike netter den kommende tiden.

  • Fredag 11. oktober kl. 22.50

    Tidligere støttespiller krever tre millioner av Kristiansen

    Terje Helleland, en av Viggo Kristiansens medspillere for å få han frikjent i Baneheiasaken, krever tre millioner kroner av Kristiansen. Det skriver Avisa Kristiansand. De to skal møtes til hovedforhandling i Agder tingrett i februar neste år. Viggo Kristiansens advokat Carl Aasland Jerstad sier til avisa at de avviser kravet. – Vi mener det ikke er noe rettslig grunnlag for et slikt krav, sier han.

  • Fredag 11. oktober kl. 22.45

    Stordalen i cocktail-bråk

    Hotellkongen Petter Stordalen misliker bruken av etternavnet hans på en restaurant i hjembyen Porsgrunn.

  • Fredag 11. oktober kl. 22.41

    Boeing skal kutte 17.000 jobber

    Langvarig streik og manglende likviditet er årsaken, ifølge det kriserammede flyselskapet.

  • Fredag 11. oktober kl. 22.31

    Trafikkulukke i Alver

    Ein motorsykkel har sklidd i vegbana like ved Nipeskartunnelen i Alver. Føraren er medviten og oppegåande, melder politiet. Det er meld om ein del snø i vegbana.

  • Fredag 11. oktober kl. 22.26

    Iraner til VG: - Spiller FIFA når de angriper

    Mens faren for en storkrig mellom Iran og Israel er overhengende, er iranerne VG snakker med splittet. Flere sier at de ikke støtter Irans angrep på Israel.

  • Fredag 11. oktober kl. 22.15

    Videre i Norske Talenter

    De to samiske artistene iDJa (Markus Thonhaugen) og Ramona Linne gikk i kveld videre til semifinalen i Norske Talenter. Duoen fra Nordland fremførte låten «Juhtiejibie» fra albumet va?rt «Stories from Sa?pmie». Dommerne i det TVNorge-sendte programmet fikk tildelt VR-briller under opptreden, som skulle gi en unik opplevelse under fremførelsen. 1. november skal iDJa og Linne delta i en direktesendt semifinale. Hvis de kommer videre, er de klare for finalen.

  • Fredag 11. oktober kl. 22.11

    Skadet Østigard forlater landslagstroppen

    Leo Skiri Østigård (24) reiser hjem fra landslagssamlingen før søndagens kamp mot Østerrike.

  • Fredag 11. oktober kl. 21.53

    Iverksetter tiltak tidligere enn ventet

    Vestvågøy kommune må i løpet av kort tid justere enkelte tjenester på grunn av dårlig økonomi. Det skriver de i en pressemelding fredag kveld. – Landets kommuner står overfor historisk tøffe økonomiske utfordringer, og Vestvågøy er intet unntak. Lavere nasjonale tilskudd, flere lovpålagte oppgaver og økte kostnader gjør det nødvendig å ta grep tidligere enn planlagt, heter det i meldingen. Det er fra tidligere kjent at kommunen styrer mot å bruke 20 millioner kroner mer enn det de har. Kommunens budsjett er på 1,2 milliarder kroner. Vestvågøy kommune skriver videre at de neste to årene blir avgjørende for å hente inn handlingsrommet igjen, og skape balanse i regnskapet. Ifølge handlings – og økonomiplanen ønsker de å ha et akkumulert overskudd i 2028 på nær 21 millioner kroner.

  • Fredag 11. oktober kl. 21.48

    Induct tapte søksmål – dømt til å betale erstatning

    Induct krevde én million kroner fra gründeren. I stedet er de dømt til å betale erstatning.

  • Fredag 11. oktober kl. 21.31

    Riksveg 4 åpen igjen

    Riksveg 4 mellom Lygna og Eina er nå helt åpen igjen etter en brann i en lastebil tidligere fredag.

  • Fredag 11. oktober kl. 21.27

    Mann truet barn i Arendal sentrum

    En mann skal ha oppført seg truende overfor andre personer, blant annet barn, i Arendal sentrum. Ingen skal være fysisk skadd, men flere har blitt skremt. Politiet har kontroll på to personer og prøver å finne ut hva som har skjedd. En person er pågrepet og fraktes til politistasjonen.

  • Fredag 11. oktober kl. 21.25

    Politisk drama over – vil godkjenne fritakssøknad fra ordfører

    Ordfører-dramaet går mot en slutt. Nå er det flertall for å godta fritakssøknaden til Stavanger-ordfører Sissel Hegdal.

  • Fredag 11. oktober kl. 21.21

    Renoverer operasjonsstuer i Lofoten

    Tre operasjonsstuer og en endoskopirom ved Nordlandssykehuset i Lofoten skal renoveres innen januar 2025. Det opplyser Nordlandssykehuset. Arbeidet med endoskopirommet starter opp 14. oktober og skal stå ferdig etter to uker, mens arbeidet med operasjonsstuene starter opp 4. november. Sissel Juliussen, avdelingsleder ved Kirurgisk klinikk Lofoten opplyser om at enkelte operasjoner vil utsettes, men all akuttberedskap vil driftes som normalt. Det er nær 30 år siden sist operasjonsstuene ble renovert.

  • Fredag 11. oktober kl. 21.08

    Fengselsmaten det verste for Diddy

    Det sier en av rapperens advokater til New York Daily News.

  • Fredag 11. oktober kl. 21.08

    Jonas sin søster om ny bok: – Flere faktafeil

    Familien til drapsofferet Jonas Aarseth Henriksen (30) reagerer på detaljer i en ny bok om drapssaken.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.50

    Nordlys: Mann dømt til fem års fengsel for flere nettovergrep

    En mann i 40-årene er i Nord-Troms og Senja tingrett dømt for en rekke seksuallovbrudd mot mindreårige jenter.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.47

    Nestleiar i Raudt Bergen ute av partiet

    Nestleiar Royla Eriksen i Raudt Bergen har meld seg ut av partiet. Det var BT som først melde dette. Eriksen er oppført som kontaktperson og styremedlem i organisasjonen Bergen4Palestine, som var bland arrangørane av ein demonstrasjon i Bergen sentrum på årsdagen for terroråtaket i Israel 7. oktober denne veka. Åtaket kalla dei ein «heroisk og seierrik aksjon». Demonstrasjonen vart ikkje støtta av Palestinakomiteen i Bergen, som tok avstand frå beskrivinga av åtaket. Ho meiner Raudt går mot høgre og bort frå anti-imperialismen, og peiker på dette som hovudårsaka til utmeldinga.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.41

    Like mye kontanter i omløp som før. Men hvor er alle pengene?

    Nesten alle betaler med kort, men det blir ikke særlig færre sedler i omløp.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.39

    Knivstikking på Jessheim: Én alvorlig skadet

    En mann ble pågrepet like i nærheten av åstedet.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.39

    Siktet for grov kroppsskade etter knivstikking på Jessheim

    En mann betegnes som alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i en bolig på Jessheim, melder politiet. Mannen er fløyet til sykehus med luftambulanse. Han skal være utenfor livsfare, opplyser jourhavende jurist i Øst politidistrikt Victoria Palm til NRK klokken 22.00. En gjerningsmann ble pågrepet i umiddelbar nærhet til åstedet. – Han er siktet for grov kroppsskade, slik som saken står nå, sier Palm. Ifølge politiet er det en relasjon mellom partene. Politiet ble varslet om hendelsen like over klokken 19.30 fredag kveld. De har kontroll på situasjonen.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.38

    Slankegigant kjøper norsk luselaser: – Avtalen er veldig god

    Danske Novo Holdings blir majoritetseier i Stingray etter kjøpet, som er gjort til en pris den norske gründeren er veldig godt fornøyd med.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.34

    Medier: Tuchel aktuell for England-jobb

    Det engelske landslaget har fremdeles ikke ansatt en permanent løsning etter at Gareth Southgate forlot jobben som landslagssjef i sommer. Nå skal Thomas Tuchel være høyaktuell.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.31

    Smuglet over 10 kilo kokain over grensa

    To utenlandske menn er dømt til fengsel etter å ha innført over 10 kilo kokain til Norge. Mennene, som er i 50- og 60-årene, ble stoppet av tollere i nærheten av Magnormoen, på grensa mellom Norge og Sverige i fjor høst. I bilen fant tollerne over 10 kilo kokain, noe retten omtaler som «meget betydelig mengde». I retten erkjente mennene ikke straffskyld, og hevdet de ikke visste at de fraktet narkotika. Gateverdien på kokainet var ifølge dommen 10 millioner kroner. Sjåføren av bilen ble dømt til fengsel i 8 år, mens passasjeren ble dømt til 8,5 år.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.30

    Ukens låter: Kaizers Orchestra, Randi Oline og Frank Hammersland

    Låter om forhold som sliter faller som tunge regndråper denne uken. Man skulle nesten trodd det var høst. I tillegg til grumsete KI-punk fra Offspring og et virkelig rørende karrierepunktum fra vestlandet (nei, ikke Kaizers).

  • Fredag 11. oktober kl. 20.27

    Klatrer forsvant for 100 år siden – kan ha funnet svaret

    Gjenstander som trolig stammer fra en britisk fjellklatrer, er etter 100 år funnet på Mount Everest.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.04

    Bil kjørt i ladestasjon i Larvik

    En mann i 50-årene fikk forekortet beslaglagt etter å ha kjørt inn i en ladestasjon på Ringdal i Larvik. Politiet anmelder mannen.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.02

    Bent Høie har forlovet seg

    – Med utsikt over Roma gikk Bent ned på kne, og Arild sa ja.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.02

    Bent Høie har forlovet seg

    – Med utsikt over Roma gikk Bent ned på kne, og Arild sa ja.

  • Fredag 11. oktober kl. 20.00

    Mann tiltalt etter å ha tatt strupetak på 15-åring

    En mann i 40-årene fra Agder er tiltalt etter at han skal ha gått til angrep på en mindreårig gutt i august. Det skriver Grimstad Adressetidende. Hendelsen skal ha skjedd da gutten ville gå over tomta til bygget tiltalte bor i, selv om mannen nektet fornærmede dette. Mannen skal ha tatt strupetak og sparket gutten to ganger i rumpa. Saken skal opp i Agder tingrett i Arendal 21. oktober.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.58

    Bent Høie har forlovet seg

    Bent Høie er forlovet med Arild Vølstad. Det skriver han selv i et innlegg på Instagram. Høie fridde til Vølstad i Roma. – Vi gleder oss til fortsettelsen sammen, skriver Høie. Høie er i dag statsforvalter i Rogaland. Han var helse- og omsorgsminister i regjeringen Solberg fra 2013 til 2021.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.51

    Fire pålegg til kommunens verksted i Skien

    Telemarksavisa melder at Skien kommune fikk fire pålegg fra Arbeidstilsynet etter tilsyn i verkstedet på Rødmyr som har delt drift mellom Skien og Porsgrunn kommune. Verkstedet utfører service og reparasjoner på kommunes maskiner og utstyr. Skien må blant annet sørge for nødstopp på noen av maskinene.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.48

    Tønsberg-ordfører krever at regjeringen kompenserer for «skattesvikt»

    I Tønsbergs Blad sier ordfører Frank Pedersen at han mener Tønsberg blir straffet for å være best i klassen ved kommunesammenslåingen. Han hevder Tønsberg har fått en «skattesvikt» i år på over 64 millioner kroner. – Vi er en skattesvak kommune, som ikke har den samme skatteinngangen, og må derfor bli kompensert om ikke vi får en mer rettferdig inntektsfordeling gjennom statsbudsjettet, sier Pedersen i TB.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.47

    Bømlafjordtunnelen stengt – røykutvikling i køyretøy

    E39 Bømlafjordtunnelen er stengt på grunn av eit køyretøy med røykutvikling. Røykutviklinga har gitt seg og brannvesenet er på veg for kontroll, melder Vegtrafikksentralen.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.47

    Bømlafjordtunnelen opna

    E39 Bømlafjordtunnelen er opna igjen etter å ha vore stengt på grunn av eit køyretøy med røykutvikling. Røykutviklinga hadde gitt seg då brannvesenet kom til staden. Bilbergar er ferdig på staden.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.35

    Barneskolegutt på sykkel kollidert med bil

    Politiet ber om tips etter av en gutt i barneskolealder var involvert i en trafikkulykke i krysset Storevarveien/Strandliveien i Stokke i Sandefjord rundt klokken 17.30 fredag. Gutten var på sykkel og har kollidert med et kjøretøy. Politiet ønsker å komme i kontakt med føreren og ber folk ringe 02800 om de har informasjon om ulykken.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.32

    Trafikkulykke i Tysvær

    Ein personbil og ein motorsykkel har vore involvert i ei trafikkulykke i Frakkagjærvegen i Tysvær. Politiet er på staden saman med ambulansen. Dei melder om at motorsyklisten blir tilsett av helse, og skal vere lettare skadd. Rett før klokka 20 melder politiet at dei er ferdige på staden, og at partane opprettar skademelding. Trafikken skal flyte greitt.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.32

    Trafikkulukke i Tysvær

    Ein personbil og ein motorsykkel har vore involvert i ei trafikkulukke på Frakkagjerdvegen i Tysvær. Politiet er på staden saman med ambulansen. Dei melder om at motorsyklisten blir tilsett av helse og skal vere lettare skadd. Rett før klokka 20 melder politiet at dei er ferdige på staden, og at partane opprettar skademelding. Trafikken skal flyte greitt.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.30

    Sjå Vestlandsrevyen 19.30

    Leiligheitsbygg totalskadd på Trengereid i dag. Programleiar er Silje Rognsvåg

  • Fredag 11. oktober kl. 19.21

    Brann i leilighet i Fredrikstad

    – Beboere i området bes om å holde seg innendørs og holde dører og vinduer lukket, skriver politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.19

    Brann i leilighet i Fredrikstad

    Brannvesenet har slukket åpne flammer, og jobber med å kontrollere om brannen i en leilighet på Lundheim i Fredrikstad. Brannen startet i en av leilighetene i en tremannsbolig, og kan ha spredd seg videre til konstruksjon i bygget. Det er 3 personer på stedet som har pustet inn røyk, og som skal undersøkes av helsepersonell. Beboeren i leiligheten hvor brannen startet evakuerte seg ut selv, og er oppegående, melder politiet. .

  • Fredag 11. oktober kl. 19.19

    Mistanke om ildspåsettelse i Fredrikstad

    En person mistenkes for ildspåsettelse etter at det begynte å brenne i en leilighet i en tremannsbolig i Fredrikstad. Politiet har kontroll på vedkommende som er sendt til sjekk på sykehuset Kalnes. Brannvesenet har slukket åpne flammer, og har kontroll på brannen. To personer er sjekket av helse på stedet etter å ha pustet inn noe røyk. De har ikke behov for videre helsehjelp, melder politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.19

    Brann i leilighet i Fredrikstad

    Brannvesenet har rykket ut til en brann i en leilighet i Fredrikstad. Det skal være er full overtenning i leilighet og på taket. Det er svært mye røyk, og beboere i området bes om å holde seg innendørs og holder dører og vinduer lukket. Beboer har evakuert seg ut selv, og er oppegående, melder politiet. Brannvesenet har startet slukking.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.18

    Rundt 100 raketter avfyrt mot Israel, ifølge militæret i landet

    Flyalarmen gikk flere steder i det nordlige Israel fredag kveld. Et hundretalls raketter ble avfyrt fra Hizbollah-kontrollerte områder, de fleste ble skutt ned.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.16

    Storspill av Carlsen til ingen nytte

    Magnus Carlsen (33) viste vei for resten av laget. Det hjalp ikke.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.15

    Skuespiller Iman Meskini vant Jenteprisen 2024

    Prisen deles ut til en person eller aktør i landet som har gjort en viktig innsats for jenters rettigheter og likestilling.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.11

    Budsjettkutt truer samiske språk

    Sametingene i Norge, Sverige og Finland er bekymret for budsjettkutt som truer de samiske språkene. De tre sametingspresidentene Silje Karine Moutka, Håkan Jonsson og Pirita Näkkäläjärvi sier det skaper stor usikkerhet om fremtiden for utvikling av det samiske språket. Midler som har vært øremerket for å støtte normering av det samiske språket er nå fjernet, og det mener sametingspresidentene setter språkarbeid og språkinnsats i fare. Ved etablering av institusjonen Sámi Giellagáldu vil de sørge for å ivareta normeringen av de samiske språkene. Men i en pressemelding uttrykker de viktigheten av umiddelbare tiltak for å sørge for at institusjonen består.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.10

    To menn pågrepet på Flesland for menneskehandel

    To menn ble pågrepet på Bergen lufthavn Flesland fredag. De mistenkes for menneskehandel, skriver Bergensavisen.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.03

    Fikk samfunnsstraff for falskt vitnemål

    En kvinne bosatt på Notodden er i Telemark tingrett funnet skyldig i dokumentforfalskning. Ifølge Telen flyktet kvinnen fra Ukraina med sin datter. Hun søkte våren 2023 om å få utdanningen fra hjemlandet godkjent i Norge. Kvinnen erklærte seg ikke skyldig, men retten var uenig. Aktor ønsket 18 dager fengsel, men på grunn av den unge datteren, ble straffen satt til 30 timer samfunnstjeneste i løpet av 90 dager. Hvis ikke hun fullfører, vil en fengselsstraff på 15 dager tre i kraft.

  • Fredag 11. oktober kl. 19.00

    Innstilt ferjeavgang på Lavik-Oppedal

    Avgang frå Oppedal klokka 19.40 og Lavik 29.10 går ut på grunn av at ferja må lade. Det melder Vegtrafikksentralen.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.58

    Trafikkproblemer i Bambletunnelen

    Sør-Øst politidistrikt opplyser at det er trafikkproblemer i Bambletunnelen på grunn av en henger med knekt aksling. De er på vei.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.56

    Hafjell-hytte kan bli tidenes dyreste

    Megler jakter finansfolk, advokater og fotballspillere.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.54

    Truet konduktør – pågrepet

    En mann er pågrepet av politiet etter å ha truet konduktøren på toget. Han ble pågrepet uten dramatikk på Hamar jernbanestasjon. Ingen personer ble skadet.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.54

    To menn mistenkt for menneskehandel

    To menn vart fredag arrestert i Bergen, mistenkt for menneskehandel. – Saka omhandlar menneskehandel med mistanke om tvangsarbeid. Dette inneber ofte prostitusjon, seier politiadvokat Sylvia Mylkebust til Bergensavisen. Ein utanlandsk mann har status som fornærma. Han vert tatt hand om av politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.51

    Sier farvel til drømmestedet: – Aldri mer Florida

    «Solskinsstaten» Florida ble rammet av to orkaner på under to uker. Bob og Christy Federici har fått mer enn nok.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.45

    NRK: Høgmo takket nei til Hearts-jobb

    Per-Mathias Høgmo ønsker ikke å bli den skotske fotballklubben Hearts' nye trener, skriver NRK. Nordmannen ble fredag koblet til den ledige jobben.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.42

    Elverum enkelt til semifinale

    Elverum avgjorde før pause da de slo Viking TIF 40-28 i kvartfinalen i håndball-NM fredag.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.40

    Slåsskamp i Steinkjer

    Politiet har dratt til en privatadresse der to personer sloss. Ingen er skadet. Politiet har kontroll på stedet.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.36

    Håndball: Elverum enkelt til NM-semifinale

    Elverum avgjorde før pause da de slo Viking TIF 40-28 i kvartfinalen i håndball-NM fredag. Elverum ledet med seks mål etter 30 minutters spill. Det la press på vertene, men Viking greide aldri å komme tilbake i oppgjøret. I stedet dro Elverum ytterligere fra og vant med solide sifre. Sindre Heldal sto fram for Elverum med sine ni nettkjenninger. For Viking ble Jonas Haugsgjerd toppscorer med sju mål. Søndag skal Runar – Drammen og Halden – ØIF Arendal spille, mens Kolstad og Nærbø gjør opp om den siste semifinaleplassen mandag. Elverum vant NM fire ganger på rad fra 2018 til 2021. Etter det har de to ganger tapt finalen mot Kolstad. Semifinalene spilles 14. november, mens finalen går 29. desember. (NTB)

  • Fredag 11. oktober kl. 18.29

    Rykker ut til brann på Holmlia

    Nødetatene rykket ut til Holmlia i Oslo etter melding om brann i en leilighet litt før klokken 18.30. Det ble først meldt om mye røyk i området. Kort tid etterpå skriver politiet i en oppdatering at brannen er slukket, røyken er avtakene og ingen personer er skadet.

  • Fredag 11. oktober kl. 18.16

    The Washington Post: Trump ber om militær hjelp - frykter Iran

    Presidentkandidaten skal blant annet ha bedt om et militærfly, til bruk under de siste ukene av valgkampen.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.59

    Begrenset kapasitet etter avvik

    Dersom en nødsituasjon skulle oppstå, har ikke Boreal nok mannskap til å håndtere situasjonen. Det skriver Avisa Nordland. Situasjonen gjør at Boreals båter mellom Bodø og Sandnessjøen, og Bodø og Svolvær har begrenset kapasitet. Totalt er tre hurtigbåter rammet. Avisa skriver at det i høst ble utført en kontroll av Sjøfartsdirektoratet som avdekket at den ene flåtestasjonen ikke har bemannet i en evakueringssituasjon.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.53

    Brann i bygning i Hamar

    Fredag ettermiddag fikk nødetatene melding om en brann i en bygning med flere forretninger og leiligheter i Hamar. Brannen ble raskt slukket, forteller operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Rune Vegard Huse.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.37

    Sparkesykkelulykke i Sarpsborg

    En mann i 30-årene er sendt til sykehus etter en sparkesykkelulykke i Sarpsborg sentrum. Mannen kolliderte med en bil, men skadegraden er ukjent, melder politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.36

    Hole kommune: Skytevåpen på buss - mann pågrepet

    Mannen i 30-årene var i besittelse av et etthåndsvåpen, ifølge politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.32

    Stavanger Aftenblad: Halleland sier Losnedal blir ordfører i Stavanger

    – Vi står med samarbeidet med de borgerlige partiene og Tormod Losnedal blir ordfører, sier Henrik Halleland til Stavanger Aftenblad. Anne Kristin Bruns bekrefter også dette ovenfor NRK. I dag ble det klart at flere parti går inn for å godkjenne fritakssøknaden til Sissel Knutsen Hegdal. Høyres ordførerkandidat Tormod Losnedal står klar til å ta over, men da må flertallet i Stavanger bystyre stille seg bak ordførerkandidaten fra Høyre. Høyre har sammen med Venstre, KrF, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet, og den nå uavhengige representanten Sissel Knutsen Hegdal, knappest mulig flertall i bystyret i Stavanger. De har nå med 34 mot 33 representanter, og alle partiene må derfor stille seg bak ordførerkandidaten.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.32

    KrF ønsker Tormod Losnedal som ordførar i Stavanger

    Fungerande ordførarar og gruppeleiar i KrF, Henrik Halleland, seier til NRK at dei i kveld har hatt diskusjonar i gruppa knytt politikk og val av ordførar. Han fortel at dei nå ønsker å fortsette det borgarlege samarbeidet, og ønsker Tormod Losnedal som ordførar. Kunngjeringa frå KrF betyr at Losnedal etter all sannsyn blir ny ordførar i Stavanger. Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saka. I dag blei det klart at eit fleirtal går inn for å godkjenne fritakssøknaden til Sissel Knutsen Hegdal. Med KrF si kunngjering har alle fleirtalspartia nå sagt at dei vil frita Sissel Knutsen Hegdal frå ordførarvervet. Tormod Wilson Losnedal står klar til å ta over, men då må fleirtalet i Stavanger bystyre også stille seg bak ordførarkandidaten frå Høgre. KrF har hatt gruppemøte i dag, og det vore knytt spenning til om dagens fleirtal i bystyret ville bestå. Høgre har saman med Venstre, KrF, Framstegspartiet, Pensjonistpartiet, og den nå uavhengige representanten Sissel Knutsen Hegdal, knappast mogeleg fleirtal i bystyret i Stavanger. De sit nå med 34 mot 33 representantar, og alle partia må derfor stille seg bak ordførarkandidaten.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.32

    KrF ønsker Tormod Losnedal som ordfører i Stavanger

    Fungerende ordførere og gruppeleder i KrF, Henrik Halleland, sier til NRK at de i kveld har hatt diskusjoner i gruppen knyttet politikk og valg av ordfører. Han forteller at de nå ønsker å fortsette det borgerlige samarbeidet, og ønsker Tormod Losnedal som ordfører. Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken. I dag ble det klart at flertallspartiene går inn for å godkjenne fritakssøknaden til Sissel Knutsen Hegdal. Høyres ordførerkandidat Tormod Wilson Losnedal står klar til å ta over, men da må flertallet i Stavanger bystyre stille seg bak ordførerkandidaten fra Høyre. KrF har hatt gruppemøter i dag, og det vært knyttet spenning til om dagens flertall i bystyret vil bestå. Høyre har sammen med Venstre, KrF, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet, og den nå uavhengige representanten Sissel Knutsen Hegdal, knappest mulig flertall i bystyret i Stavanger. De sitter nå med 34 mot 33 representanter, og alle partiene må derfor stille seg bak ordførerkandidaten.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.32

    Henrik Halleland: Tormod Losnedal blir ordfører i Stavanger

    – Vi står med samarbeidet med de borgerlige partiene og Tormod Losnedal blir ordfører, sier fungerende ordfører og gruppeleder i Stavanger KrF, Henrik Halleland, til Stavanger Aftenblad. Bystyremedlem Anne Kristin Bruns (KrF) bekrefter også dette ovenfor NRK. I dag ble det klart at flertallspartiene går inn for å godkjenne fritakssøknaden til Sissel Knutsen Hegdal. Høyres ordførerkandidat Tormod Wilson Losnedal står klar til å ta over, men da må flertallet i Stavanger bystyre stille seg bak ordførerkandidaten fra Høyre. KrF har hatt gruppemøter i dag, og det vært knyttet spenning til om dagens flertall i bystyret vil bestå. Høyre har sammen med Venstre, KrF, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet, og den nå uavhengige representanten Sissel Knutsen Hegdal, knappest mulig flertall i bystyret i Stavanger. De sitter nå med 34 mot 33 representanter, og alle partiene må derfor stille seg bak ordførerkandidaten.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.32

    Skrekkfallene preget Shiffrin og Kilde: – Vi vurderte karrierestopp

    Mikaela Shiffrin åpner opp om en tøff tid etter at både hun og forloveden Aleksander Aamodt Kilde krasjet stygt i skibakken sist sesong.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.32

    Konstituerer ny kommunedirektør

    En ny og konstituert kommunedirektør i Hadsel kommune er på plass neste torsdag. Det opplyser ordfører Kjell-Børge Freiberg til vol.no. Ordføreren har innkalt til et utvidet formannskapsmøte, der alle gruppelederne vil delta. I tillegg til informasjon om ny kommunedirektør, vil møtet også dreie seg om budsjettprosess og statsbudsjettet. Det var i midten av september at daværende kommunedirektør Janne Kankaala ble avskjediget fra sin stilling under et kommunestyremøte. Oppsigelsen kom som et sjokk, ifølge flere ansatte i Hadsel kommune.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.30

    Venter euro på 12 kroner til jul

    Kronen kan bli svakere enn ventet fremover, og kanskje blir det bare to rentekutt og ikke fire neste år, tror Nordea Markets.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.26

    Bruno Fernandes tar selvkritikk: – Må leve opp til forventningene

    Manchester United er inne i sin verste start på sesongen på 30 år. Nå tar klubbens kaptein Bruno Fernandes (30) selvkritikk.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.20

    Innovasjon Norge hjelper NFF i kunstgresskrisen: – Vi har dårlig tid

    Næringslivet kan om 25 millioner kroner fra Innovasjon Norge til å utvikle og teste produkter som skal erstatte gummikulene på norske kunstgressbaner.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.11

    E6 åpen for normal trafikk

    E6 er igjen åpen for normal trafikk etter at to biler kolliderte i sydgående felt ved Kambo.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.01

    Kvinne tiltalt for å ha slått politibetjent

    En kvinne i 30-årene fra Agder er tiltalt for å ha slått en politibetjent i hodet i Arendal sentrum i april i fjor. Dette skjedde da politibetjenten skulle sette på henne håndjern. Kvinnen er også tiltalt for å ha slått en mann i hodet og andre steder på kroppen samt sparket han i overkroppen i forkant av hendelsen med politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.01

    Tiltalt for å ha sparket politibetjent

    En kvinne i 30-årene fra Agder er tiltalt for å ha slått en politibetjent i hodet i Arendal sentrum i april i fjor. Dette skjedde da politibetjenten skulle sette på henne håndjern. Kvinnen er også tiltalt for å ha slått en mann i hodet og andre steder på kroppen samt sparket han i overkroppen i forkant av hendelsen med politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 17.00

    Filmanmeldelse «Elskling»: Så vond at det gjør godt

    Separasjon, skilsmisse og selvransakelse.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.43

    Holder det å puste med magen?

    Exitskatten er som å betale skatt på maksgevinsten i eurojackpot når du kjøper loddet, mener kronikkforfatteren.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.30

    Utdatert kalori-propaganda

    Millennials har brukt 25 år på å glemme traumet av Grete Roedes kaloritabell. La oss ikke begynne på nytt.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.27

    Ønsker tips etter brann på Leka

    Politiet ønsker tips etter at den gamle branngarasjen på Leka brant ned natt til lørdag 21. september. Det skriver Namdalsavisa. En person er siktet etter brannen. Det var brannmannskapet selv som meldt om brannen. Politiadvokat Ane Kolstad Stemre sa til avisa at de fortsatt etterforsker saken etter flere hypoteser.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.17

    Dagligvareaktøren Iceland er konkurs

    Dagligvareaktøren Iceland er konkurs med en gjeld på 32 millioner kroner, melder Dagens Næringsliv.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.14

    Ingen skadet eller savnet etter boligbrann i Arna

    Politiet har fått kontakt med alle personene som er registrert på boligen i Arna som står i brann fredag ettermiddag. Det er ingenting som tyder på at det er personer i huset som ikke er registrert der, men brannvesenet vil fortsette å gjennomsøke det, melder politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.12

    Totalskadet bil etter brann i Tønsberg

    Nødetatene har rykket ut til Tolvsrød i Tønsberg etter melding om brann i en bil. Bilen står ved siden av et hus og ingen skal være skadet, ifølge politiet. Bilen ble totalskadet i brannen. Politiet vet så lang tikke hvordan brannen har oppstått. De starter etterforskning.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.12

    Bilbrann i Tønsberg

    Nødetatene har rykket ut til Tolvsrød i Tønsberg etter melding om brann i en bil. Bilen står ved siden av et hus og ingen skal være skadet, ifølge politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.12

    Gudvangatunnelen stengd

    Gudvangatunnelen er steng grunna eit hjul som hamna i vegbana. Entreprenørar er i tunnelen, så stenginga blir kort.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.12

    Gudvangatunnelen opna for fri ferdsel

    Gudvangatunnelen er opna for fri ferdsel igjen. Tunnelen vart i ein kort periode stengt grunna eit hjul som hamna i vegbana.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.10

    Berging må til etter E6-kollisjon

    Bergingsbil er på vei til E6 etter at to biler har kollidert i sydgående felt ved Kambo. Politiet melder at ingen er skadet, og at det bare er minimale skader på bilene.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.10

    Trafikkulukke ved Storavatnet Terminal

    Politiet er på staden etter at to bilar har vore involvert i ei trafikkulukke på riksveg 555 ved Storavatnet Terminal. Den eine bilen køyrde i bakenden på den andre. Det kom ein del røyk frå den eine bilen, men det har ikkje vore brann i køyretøyet. Det var to personar involvert i ulukka. Ingen personskadar, melder Vest politidistrikt. Det er ikkje mistanke om rus, og politiet tar ikkje beslag i førarkort. Vegen er opna for fri ferdsel.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.08

    Lange køer på E6 i retning Moss etter ulykke

    Trafikantene må belage seg på en god dose venting.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.06

    Gokart-dødsulykke ferdig etterforsket

    En 15-åring fra Innlandet omkom under en motorsportskonkurranse med gokart i Andebu i Sandefjord i juni. Nå er politiet ferdig med etterforskningen, melder VG. – Det er der konkludert med at to gokarter har hatt et sammenstøt i en skarp venstresving, hvilket medførte at den ene gokarten fikk et hjulløft og veltet rund, sier politiadvokat Vilde Brenne Solli i Sør-Øst politidistrikt til avisen.

  • Fredag 11. oktober kl. 16.01

    Skal til 31 land på 31 dager – sier det vil koste over en halv million

    Influenceren og Youtube-profilen Henrik Viken (23) sier han «gjør det for Snapchat».

  • Fredag 11. oktober kl. 15.58

    Trafikkuhell på riksveg 25

    Det har vært et trafikkuhell på riksveg 25 ved Terningmoen i Elverum. To personbiler er involvert i uhellet. Ifølge Vegtrafikksentralen er det snakk om en påkjørsel bakfra. Det er redusert fremkommelighet på stedet. Nødetater er på veg, ifølge Vegtrafikksentralen.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.49

    Faktisk.no: Dette vet vi om angrep på helse­ar­bei­dere i Libanon

    I sosiale medier påstås det at Israel bevisst bomber sykehusene, men det er få bevis på at det stemmer.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.45

    Norsk kvinne omkom i Italia, bekrefter UD overfor TV 2

    Kvinnen i 60-årene mistet livet under en sykkeltur tidligere denne uken.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.43

    Dødsulykken på gokartbanen: – Tragisk ulykke med verst tenkelige utfall

    Politiet er nå ferdig med å etterforske gokartulykken der en 15-åring omkom.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.42

    Politiet har henlagt dødsulykke i Lillestrøm

    Politiet har henlagt saken etter en dødsulykke på en anleggsplass i Lillestrøm, skriver Romerikes Blad. Det var i mars 2023 at en mann i 60-årene omkom etter å ha falt fra en stige. Etterforskningen konkluderte med at det ikke er begått noe straffbart forhold og Arbeidstilsynet har også avsluttet sine undersøkelser av ulykken.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.40

    Vil ha elsykkel til alle ansatte

    Administrasjonen i Vennesla kommune ønsker å gå videre med en elsykkel-ordning for 1300 ansatte, skriver Vennesla Tidenede. Bakgrunnen er en spørreundersøkelse hvor 73 prosent av 213 ansatte sa at de kunne tenke seg å kjøpe eller lease en elsykkel med avbetaling via lønnstrekk. Alexander Etsy Jensen, kommunalsjef for samfunn og miljø, synes det er positivt å etter hvert kunne gi ansatte denne muligheten. – Jeg håper det også kan være til inspirasjon for lokale virksomheter utenfor offentlig sektor, sier han til avisa.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.39

    Seks nye pågripelser for eldrebedragerier i Oslo

    Seks personer har torsdag og fredag blitt pågrepet og siktet for eldrebedragerier i Oslo. Tre av dem fremstilles fredag for fengsling.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.31

    Tesla-aksjen faller tungt på Wall Street etter Cybercab-lansering

    Tesla-sjef Elon Musk viste frem selvkjørende drosje. Aksjemarkedet straffer aksjen hardt, mens taxiselskapene Uber og Lyft er vinnerne.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.31

    Bank- og taxiaksjer trakk S&P 500 og Dow Jones opp til nye rekordnivåer

    Taxi-selskapet Uber er fredagens vinner på Wall Street.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.24

    Mistenkt promillekjører forsøkte å kjøre fra politiet

    Sør-Øst politidistrikt rykket fredag ettermiddag til en trafikkulykke på Neslandsvatn. Én bil hadde kjørt av veien. Sjåføren er en mann i 40-årene som mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. – Han forsøkte å kjøre fra stedet da politiet kom, melder de. Sjåføren blir anmeldt og bedt om å avlegge blodprøve.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.17

    Riksveg 3 stengt ved Lonåsen

    Riksveg 3 er stengt ved Lonåsen mellom Ulsberg og Tynset, like sør for Kvikne, på grunn av opprydningsarbeid av stein i vegen etter sprengning. Det er venta at vegen åpner igjen cirka klokka 16.15.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.16

    Duplantis overrasket kjæresten med ring under fotoshoot: – Mer nervøs enn i OL

    Den svenske verdensrekordholderen Armand «Mondo» Duplantis (24) og kjæresten Desiré Inglander (23) er forlovet.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.12

    Franske menn svindeldømt – sendte Vipps- og parkeringsmeldinger til 241.000 personer

    To franske statsborgere i 20-årene er dømt til fengsel etter at det ble sendt ut over 328.950 svindel-tekstmeldinger fra telefonen til den ene av dem. Fredag ble den yngste av de to franskmennene, en 24-åring, dømt til fire års fengsel i Oslo tingrett for å ha vært hovedmann bak en rekke bedrageriforsøk. Ifølge dommen skal han ha forsøkt å bedra 241.466 personer. Han utga seg for å være fra Vipps, EasyPark eller tilsvarende parkeringstjenester. I tekstmeldingene forsøkte han å få mottakerne til å oppgi sensitive personopplysninger, som fødselsnummer, BankID og passord til nettbanken. 29-åringen ble dømt til 60 dagers fengsel for medvirkning til bedrageriene. (NTB)

  • Fredag 11. oktober kl. 15.06

    Dobbelt så vått på Vestlandet

    Det blir ein våt laurdag på Austlandet og Vestlandet. Våtast blir det på Vestlandet, der det kan kome opp mot 40 millimeter nedbør. Det er det dobbelte av mengda som kan kome på Austlandet. Første del av dagen vil snøgrensa ligge på 200-500 meter over havet. Denne vil utover dagen stige til 800-1200 meter.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.05

    Vi har funnet den beste kaffetrakteren

    Flere storselgere og toppmodeller er testet. Én gjør det spesielt godt.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.02

    BankID-appen med trøbbel: - Redusert ytelse

    Det er «redusert ytelse» i appen, skriver de på sin driftstatusside.

  • Fredag 11. oktober kl. 15.00

    Iris roser saltenværingenes sortering

    Iris er godt fornøyd med saltenværingene sin sorteringsjobb av hageavfall. – Vi ser en klar effekt av dette i år, sier Andre Svendsen i en pressemelding. Han er daglig leder i Iris Produksjon AS, selskapet som drifter avfallsanlegget på Vikan i Bodø. Her drifter selskapet i tillegg et av Nord-Norges største kompostanlegg, hvor det blir produsert næringsrikt jordforbedringsmiddel. Beskjeden om å ta ut hageavfallet kom i fjor, og ifølge Svendsen er det ingen tvil om at saltenværinger har fått med seg dette. – Effekten av sorteringsinnsatsen denne hagesesongen er markant. Det er klart at vi er vi strålende fornøyd med dette, sier Svendsen. Ofte tror folk dette er fordi kvist kan sette seg fast i sorteringssystemet, men det er ikke den eneste grunnen. Han sier at kravet til separering av matavfall og hageavfall ikke er begrenset til Salten, men noe som er et krav over hele landet. – Vi har fått tilbakemelding om at noen tenker at dette handler som at gress og kvist kjører seg fast i avfallsbilene til Iris, og at dette er årsaken til at man ikke skal kaste hageavfall i matavfallet. Det er selvsagt en positiv effekt av at hageavfallet blir levert direkte til miljøtorget, men hovedårsaken er altså kravet til separat innsamling og behandling gitt av norske avfallsmyndigheter, forklarer han.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.53

    Bil har kjørt av veien ved Kvamskogen

    Klokken 14.00 fikk politiet melding om en bil som har kjørt av veien ved Kvamskogen. Det er glatt på stedet og bilen hadde sommerdekk, melder operasjonsleder i Vest politidistrikt, Janne Berg Kjeseth. – Bilen er nå flyttet ut av veibanen og det er fri ferdsel på stedet, opplyser Kjeseth. Det har begynt å fryse på i området og bilister oppfordres til å ta forholdsregler.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.53

    Straxhuset kan bli flyttet

    Den kommunale etatene for psykisk helse og rustjenester anbefaler at MO-senteret på Gyldenpris i Bergen, det såkalte Straxhuset, flyttes til sentrum. Ifølge BA vurderer fagetaten Allehelgens gate 5, like ved politistasjonen, som det eneste alternativet. Målet er å få på plass et sentrumsnært MO-senter så snart

  • Fredag 11. oktober kl. 14.52

    Brann i Bergen: – Flammer ut av tak

    To av etasjene i bygget er gjennomsøkt av brannvesenet uten funn.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.50

    Lagmannsretten holdt på dom for drapsforsøk

    En 57 år gammel mann fra Kvinesdal er dømt til fem og et halvt års fengsel av Agder lagmannsrett for drapsforsøk, skriver Lister24. Mannen som tidligere er dømt for et overlagt drap i 1995 fikk den samme straffen i tingretten i desember i fjor. Drapsforsøket han nå er dømt for skjedde i april i fjor. Da skjøt han en 48 år gammel mann med hagle på kloss hold. Mannen mener selv han handlet i nødverge.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.45

    Seks nye pågrepet for eldrebedragerier i Oslo

    To personer er pågrepet i Oslo, og siktet for bedrageri av eldre, bekrefter avsnittsleder Mikael Sorter i politiet til NRK. Oslo-politiet pågrep fire personer torsdag for eldrebedragerier i Oslo. Nå framstilles tre av dem, en kvinne og to menn, for fengsling. I tillegg er altså ytterligere to personer pågrepet fredag ettermiddag. Totalt er det dermed 18 personer som er pågrepet for eldrebedragerier siden 1. september. Politiet mener personene er tilknyttet ulike nettverk, og at flere kriminelle nettverk opererer samtidig.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.35

    Aksjen har blitt knust av slankebølgen – nå hopper den 172 prosent

    WeightWatchers satser nå på slankemedisinen som har truet selskapet de siste årene.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.32

    Flertallspartiene enige om å vedta fritakssøknaden

    Det sier Leif Arne Moi Nilsen, gruppeleder fra Frp i Stavanger til NRK etter det vanlige gruppemøtet fredag. Det skjer etter at kommunedirektøren godkjente den nye fritaks-søknaden til Sissel Knutsen Hegdal om å fratre fra ordførervervet.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.32

    Flere partier vil innvilge fritakssøknaden

    Både Frp, Høyre, Pensjonistpartiet og Venstre ønsker å gi Sissel Knutsen Hegdal fritak fra ordførervervet. – Det er et soleklart flertall for å vedta søknaden, sier Leif Arne Moi Nilsen, gruppeleder fra Frp i Stavanger til NRK etter det vanlige gruppemøtet fredag mellom flertallspartiene, Det er Høyre, Frp, Pensjonistpartiet, KrF og Venstre som per i dag utgjør flertallet i Stavanger. Kommunedirektøren godkjente i dag den nye fritaks-søknaden til Sissel Knutsen Hegdal om å fratre fra ordførervervet. SV og Rødt sier at også de vil innvilge søknaden. Rettelse: NRK skrev først at alle flertallspartiene ønsker å vedta søknaden, men det har ikke kommet et endelig svar fra KrF.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.31

    Torghatten Nord innstiller ferger

    Det vil bli både innstillinger og endringer på sambandet Bodø-Værøy-Moskenes med «MF Landegode». Fredag kveld vil avgangen fra Moskenes klokken 20:30 til Værøy innstilles som følge av dårlig vær. Avgangen fra Værøy klokken 22:00 innstilles også. Avgang klokken 07:00 fra Moskenes lørdag endres og fremskyndes til i dag, 11 oktober, klokken 22:00 på grunn av dårlige værprognoser i Vestfjorden.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.31

    Flåttbank skal hjelpe behandling

    Sørlandet sykehus bygger nå opp en eget flåttbank som er unik i Europa. Med blod fra personer som har fått flåttbårne sykdommer skal man lære mer om hvordan sykdommene kan behandles. – Dette gjøres for å få bedre kvalitet på behandling og diagnostikk. Det er først og fremst pasientene som skal rapportere om hvordan de har det, sier leder på Flåttsenteret ved Sørlandet sykehus Randi Eikeland.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.30

    Har rykket ut til melding om røykutvikling i Arna

    Nødetatene er på vei til Arna, etter å ha fått melding om røykutvikling i et bygg.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.30

    Brann i leilighetsbygg i Arna

    Nødetatene rykket ut til Arna, etter melding om brann i et leilighetsbygg. Brannvesenet meldes klokken 14.48 å være fremme på stedet. De melder om flammer ut av tak og tykk røyk. – Det er en pågående brann i et leilighetskompleks. Det var beboere i området som meldte fra om brannen, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Håkon Myking. – Det kommer flammer ut av vinduene også, tilføyer Myking.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.30

    Studie: Så mye koster piratkopiering av spill

    En ny studie viser at piratkopiering av spill kan gi vesentlig lavere inntekter for skaperne. Det skriver teknologinettstedet Ars Technica.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.25

    To ulykker på to minutter

    Klokka kvart over to skjedde det en trafikkulykke i Holmegata i Fredrikstad sentrum, mellom en bil og en syklist. Syklisten fraktes til sykehuset på Kalnes med kuttskader, opplyser politiet. To minutter senere ble det meldt om et sammenstøt i Stasjonsveien i Skjeberg, også med en bil og en syklist involvert. Ifølge politiet er ikke syklisten skadet, men de ser nærmere på om syklisten har brutt vikeplikten, da vedkommende krysset veien.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.24

    Tar grep etter Carlsen-kritikk: – Vi lærer

    Magnus Carlsen (33) kritiserte dommerne i den pågående Global Chess League.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.20

    Fredsprisen: En sterk advarsel

    I en tid hvor Russland stadig truer med bruk av atomvåpen er årets fredspris en kraftfull beskjed om at slik retorikk er uakseptabel.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.13

    Tunnel på E6 er stengt

    Saksenviktunnelen på E6 mellom Rognan og Fauske er stengt på grunn av opprydningsarbeid. Det melder NRK Trafikk. Mannskap er på stedet for å fjerne noe glass og plast i forbindelse med et uhell

  • Fredag 11. oktober kl. 14.10

    Tømmerstokk traff frontrute

    Ved Månelia i Kragerø ble en bil truffet av en tømmerstokk. Det førte til knust frontrute, men ingen personskade på de to som var i bilen da det skjedde. Ifølge politiet var det en råtten, 3-4 meter lang tømmerstokk som hadde rast ut i veien. Politiet har nå ryddet veien og varslet Vegvesenet.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.09

    Slipper elbil til under 200.000 kroner

    Blir Norges billigste akkurat nå.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.09

    Slottet: Kronprinsessen starter behandling for kronisk lungesykdom

    Kronprinsesse Mette-Marit har startet ny behandling for sin kroniske lungesykdom. Hun er rammet av den kroniske sykdommen lungefibrose. – Tidligere erfaringer har vist at medisinene kan føre til bivirkninger som kan få konsekvenser for Kronprinsessens offisielle program. Derfor finner vi det naturlig å dele denne informasjonen i situasjonen vi står i, opplyser kongehuset. Kronprinsessen har tidligere mottatt behandling for sykdommen, men stoppet denne på grunn av bivirkninger. Hun åpnet opp om sykdommen i 2018.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.08

    Kronprinsessen får ny lungebehandling

    Kronprinsesse Mette-Marit (51) har på ny startet behandling for sin kroniske lungesykdom.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.03

    Innbrudd i Tønsberg

    Sør-Øst politidistrikt fikk fredag formiddag melding om innbrudd i et sommerhus som skal ha skjedd i løpet av natten. En nabo hadde lagt merke til mistenkelig aktivitet, og det ble funnet en knust nøkkelboks og lagt merke til minst ett maleri stjålet. Poltiiet etterforsker saken.

  • Fredag 11. oktober kl. 14.03

    Vegatrappa stengt for vinteren

    Vegatrappa i Vega kommune på Helgeland er stengt for sessongen. Det skriver Brønnøysunds Avis. – Trappa er stengt for vinteren og åpnes igjen til våren når forholdene tillater det. Men folk kan gå opp til rasteplassen Ugla. Det sier Ronny Johansen, leder i IL Vega til avisa.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.53

    Politileder degradert og flyttet etter varslingssak

    Ifølge avisa Glåmdalen har tidligere politistasjonssjef og tjenesteenhetsleder i Kongsvinger, Gjermund Thoresen, blitt omplassert og degradert etter en varslingssak mot seg. Thoresen bekrefter selv varselet til avisa. – Konklusjonen etter undersøkelsene var at flere ansatte meldte at de ikke hadde et tilfredsstillende arbeidsmiljø med meg som leder. Det var en fastlåst og uløselig situasjon mellom noen ansatte og meg, sier han. Han jobber nå som politioverbetjent og tjenestestedsleder for Magnormoen politistasjon på riksgrensen.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.51

    La 17-åringene ta lappen!

    Jeg vil gjøre hverdagen enklere for familiene, og mener bilen kan være tryggere enn UTV og lettmotorsykkel.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.47

    Funnet i skyttergrav: – Ganske brutalt

    De to elgene har trolig gått til angrep på hverandre. Da Einar Holum kom frem, var én av dem fremdeles i live.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.46

    Kjørte seg fast i Fjellien

    En pumpebil for betong har kjørt seg fast i Fjellien i Bergen. Bilen skal ha fått problemer i en av svingene på vei ned fra Skansemyren. Bilen er delvis veltet og skal fjernes av bilberger. Ingen personer er skadet.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.46

    Brann i lastebil som fraktet åtte elbiler - rv. 4 stengt

    Brannvesenet driver nå med etterslukking etter at det tok fyr i en lastebil som fraktet åtte elbiler på riksveg 4 på Lygna i Gran kommune i Innlandet. Det er ikke meldt om personskade. Tre av bilene er utbrent. Vegen er stengt i begge retninger.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.46

    Brann i lastebil som fraktet åtte elbiler

    Brannvesenet driver nå med etterslukking etter at det tok fyr i en lastebil som fraktet åtte elbiler på riksveg 4 på Lygna i Gran kommune i Innlandet. Det er ikke meldt om personskade. Tre av bilene er utbrent. Vegen er stengt i begge retninger.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.46

    Brann i lastebil som fraktet åtte biler - rv. 4 stengt

    Brannvesenet driver nå med etterslukking etter at det tok fyr i en lastebil som fraktet åtte biler på riksveg 4 på Lygna i Gran kommune i Innlandet. Det er ikke meldt om personskade. Tre av bilene er utbrent. Vegen er stengt i begge retninger.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.43

    Carola i biluhell: – Jeg kjørte litt i ørska

    Den svenske artisten havnet i en trafikkuhell fredag, men slapp unna uten personskader.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.43

    Brann i vogntog med elbiler på riksvei 4

    Det brøt ut brann i både trekkvognen og to elbiler på hengeren, skriver politiet i Innlandet.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.40

    Vil ha base for vedlikehold av fylkesveier

    Agder fylkeskommune vil etablere en base for drift og vedlikehold av fylkesveier i Valle, skriver Setesdølen. Fylkeskommunen ønsker å kjøpe et område på 2000 kvadratmeter på Øyne industriområde til basen. Lokalpolitikerne i Valle skal ta stilling til salget neste uke.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.40

    Leter etter ofre: – Når jeg er ferdig, kan jeg kjenne på følelsene

    I ruinene etter angrepet mot boligblokken sentralt i Beirut, kjemper de mot klokken.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.36

    Gransker Telemark-miljø etter luksusbilsvindel

    Politiet i Telemark undersøker et mistenkt svindelmiljø med base på Notodden. Ifølge Telemarksavisa kommer granskingen etter at to menn og en kvinne ble siktet i en bedragerisak i Litauen. De siktede skal ha leid luksusbiler i Norge, kjørt dem til Litauen, meldt dem stjålet og solgt dem. Etter at de tiltalte ble løslatt for en måned siden, antas det at de har rømt Litauen og oppholder seg i Telemark og Buskerud. Politiinspektør i Telemark, Odd Skei Kostveit, bekrefter at de gjør innledende undersøkelser i miljøet. Politiet sier flere norske er involvert i sakene som politiet i Litauen etterforsker. Svindlene i sakene kommer totalt på 2,4 millioner kroner.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.36

    Jens Stoltenberg med bok om årene som Natos generalsekretær

    I boka «På min vakt» vil Jens Stoltenberg fortelle sin egen historie fra tiåret på toppen av verdens mektigste militærallianse. Boka kommer først om et års tid.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.33

    Går ned til ett barnehageopptak

    Lokalpolitikerne i Arendal har bestemt at kommunen skal gå fra fire til ett barnehageopptak i året, skriver Agderposten. Endringen gjøres for å spare 18 millioner kroner, men blir kritisert. Barnehager frykter nedbemanning og foreldre bekymrer seg for redusert fleksibilitet ved ett opptak.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.32

    Kraftig vind i Nordland: – Ville tatt fram en god bok

    Nord-Norge går en vindfull høsthelg i vente. Aller kraftigst vind blir det nord i Nordland. – Hvis folk ikke er så glad i mye vind og nedbør, så ville jeg nok tatt fram en god bok eller brettspill, og funnet på noe hyggelig inne. Det sier Iselin Skjervagen, vakthavende meteorolog. Skjervagen forteller at det vil bli en del vind i Vesterålen, Lofoten og Salten. Det er særlig langs kysten at det vil blåse opp. På lørdag kan det blåse opp til liten storm langs kysten nord for Bodø, men prognosene er usikre. – Det blir nok mest vind i morgen kveld. Det blir ikke sendt ut farsvarsel, men det kan blåse opp i 28 og 29 meter per sekund lokalt. – For de som er ute med båter, så kommer det til å være en mellomstiv til sterk kuling fra sør på lørdagen. Temperaturene vil ligge på rundt åtte grader langs kysten. I indre strøk ligger temperaturene mellom null og tre grader. – Det skal ikke være så fryktelig fint vær de neste dagene. Det nok både regne, sludd og snø alt etter som hvor du er.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.28

    Må finne 39 millioner til museum

    Ordfører i Kristiansand, Mathias Bernander, tror det vil bli vanskelig å finne 39 millioner kroner til nytt museum i Nodeviga, skriver Fædrelandsvennen. I regjeringens forslag til statsbudsjett foreslås det å gi 15 millioner kroner, men tilsagn om ytterligere 124 millioner i senere budsjettår til Vest-Agder-museets formidlingsbygg. Politikerne vedtok penger til bygget i 2021, men siden pengene fra staten lot vente på seg ble pengene tatt ut igjen av budsjettet. I år styrer kommunen mot et stort underskudd. – Dette er friske penger som ikke ligger inne i noen potter i dagens budsjett. Vi skal gjøre det vi kan for å finne rom for å tildele midlene, men jeg kan ikke gi noen garanti med den økonomiske situasjonen vi nå står i, sier Bernander til avisa.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.26

    Ti personar fekk fartsbot i Årdal

    Ti førarar har fått bot etter å ha køyrt over lovleg fart i ei 50-sone i Årdal. Den høgste målte farta var 72 km/t.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.21

    MDG vil forby all torskeoppdrett i Norge

    En rapport fra Fiskeridirektoratet som viser at oppdretterne har hatt torsk som gyter i merdene, får MDG til å ta til orde for stans i norsk torskeoppdrett. Rapporten som kom i september, har gjort at næringspolitisk talsperson for Miljøpartiet De Grønne Rasmus Hanson har fått nok. Den viser at torskeoppdretterne ikke klarer å forhindre modning og gyting i merd, og dette kan ha konsekvenser for villtorsken. – Fiskeriministeren har sovet mens oppdrettsnæringen har presset seg fram langs hele kysten, tydeligvis med aktiv feilinformasjon. Nå må fiskeriministeren dra i håndbrekket, sier han til Dagens Næringsliv. Hansson har stilt fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss (Ap) et skriftlig spørsmål i Stortinget om saken. Hun tror stans er feil vei å gå, men ønsker bærekraftig vekst. – Torskeoppdrett har allerede hatt flere vekstfaser som har endt i kollaps, fordi oppdretterne ikke har hatt kontroll på sykdom, miljøpåvirkningen eller fiskevelferden. For å hindre en ny vekstfase med etterfølgende kollaps er vi avhengig av en forsiktig vekst mens kunnskapshullene dekkes, svarer statsråden. Hansson mener at statsråden handler uansvarlig. – Statsråden skriver til og med at «gyting i merd bør unngås», men torskene slutter ikke å gyte i merdene fordi fiskeriministeren ber dem om det, sier han til avisen. NTB

  • Fredag 11. oktober kl. 13.07

    Jordmor og trebarnsmor Marte: - Ikke rart at det ikke fødes flere barn

    Marte Larsens (32) barn går ikke på skole eller i barnehage. Familier får ikke nok tid sammen til at man får lyst på flere barn, mener hun.

  • Fredag 11. oktober kl. 13.00

    Heder til Berit Rusten

    Berit Rusten fra Teatergruppa Panter Tanter i Trondheim er oppnevnt som æresmedlem i Norsk Skuespillerforbund. I følge Adresseavisen var hun i går i Oslo og mottok ærestittelen sammen med skuespiller Nils Ole Oftebro. Rusten er kommet i godt selskap - både Per Aabel, Liv Ullmann og Wenche Foss har fått æresmedlemskap tidligere.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.55

    To biler involvert i sammenstøt på E6

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på E6 på Lundamo. En bil med to personer skal ha vært involvert i et sammenstøt med en lyktestolpe. Trafikken på stedet blir hindret.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.52

    Elev til legevakt etter voldshendelse i Fredrikstad

    En elev ved Cicignon barne- og ungdomsskole i Fredrikstad ble torsdag sendt til legevakt, og deretter til sykehus for undersøkelse, etter en voldshendelse på vei hjem fra skolen. Det melder Fredriksstad Blad. Rektor Frank Robert Blindheim bekrefter til avisa at det har vært en slåsskamp etter skoletid. – Jeg har ikke rukket å snakke grundig med elevens foresatte ennå. Det er i det hele tatt en del uklarheter rundt hva som faktisk skjedde, sier Blindheim. Politiet er foreløpig ikke involvert. – Det er snakk om barn, og vi driver heller ikke etterforskning ved skolen. Etter opplæringsloven har vi fem dager på oss til å undersøke, lage en aktivitetsplan, og så iverksette tiltak.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.49

    Haaland-avsløring overrasket Solbakken: – Hadde ikke hørt om det

    Like etter kampslutt la Erling Braut Haaland ut at han og kjæresten Isabel Haugseng Johansen venter barn. Nyheten kom overraskende på landslagssjefen.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.45

    En mistenkt etter risikabel forbikjøring på E39 i Tysvær

    Politiet har mottatt anmeldelse, og etterforsker nå en forbikjøring som skal ha skjedd på E39 i Tysvær i Rogaland, onsdag formiddag. – Det ser ut til at vi har identifisert en mistenkt, der avhør er planlagt, sier politiadvokat Anne Mette Dale i Sør-Vest politidistrikt. Hun opplyser om at det kan bli aktuelt med førerkortbeslag. Lastebilsjåfør, Hans Martin Svendsen måtte bråbremse, da en sort bil tok en risikabel forbikjøring. Forbikjøringen skjedde mens Svendsen var oppe i en fart på nesten 60 kilometer i timen. Samtidig kom en annen lastebil kjørende mot dem. – Hadde det ikke vært for at både jeg og han som kom imot bråbremset, så hadde dette gått skikkelig galt, mener han.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.45

    En mistenkt i risikabel forbikjøring på E39 i Tysvær

    Politiet har mottatt anmeldelse, og etterforsker nå en forbikjøring som skal ha skjedd på E39 i Tysvær i Rogaland, onsdag formiddag. – Det ser ut til at vi har identifisert en mistenkt, der avhør er planlagt, sier politiadvokat Anne Mette Dale i Sør-Vest politidistrikt. Hun opplyser om at det kan bli aktuelt med førerkortbeslag. Lastebilsjåfør, Hans Martin Svendsen måtte bråbremse, da en sort bil tok en risikabel forbikjøring. Forbikjøringen skjedde mens Svendsen var oppe i en fart på nesten 60 kilometer i timen. Samtidig kom en annen lastebil kjørende mot dem. – Hadde det ikke vært for at både jeg og han som kom imot bråbremset, så hadde dette gått skikkelig galt, mener han.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.37

    Voldshendelsen i Trondheim: Begge erkjenner straffskyld

    De to guttene som politiet mener lokket mannen i 40-årene i en overgrepsfelle, erkjenner straffskyld.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.36

    Ingen alvorlig skade etter ATV-ulykke

    Mannen i 20-årene ser ut til å ha det fint, med kun mindre personskader, etter en ulykke på ATV i Vindafjord i Rogaland. Det opplyser politiadvokat, Anne Mette Dale i Sør-Vest politidistrikt. Mannen ble fløyet til Stavanger universitetssykehus med luftambulanse etter ulykken, og politiet meldte torsdag kveld om at mannen var alvorlig skadet. – Vi etterforsker fortsatt saken, men det ser ut til at det gikk bra etter forholdene, sier Dale.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.36

    Driftsproblemer for flere banker: - Teknisk feil

    Flere kunder slet med tilgang til mobilbank fredag.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.35

    17-åring dømt til ungdomsstraff

    En 17 år gammel gutt er dømt til ungdomsstraff for drapsforsøk. Straffen skal gjennomføres i løpet av to år og fire måneder. Han dømmes også til et samlet oppreisningskrav på 240.000 kroner til tre ulike fornærmede. Det har Hordaland tingrett bestemt. Drapsforsøket fant sted på Os utenfor Bergen 25. februar i år, hvor 17-åringen knivstakk en 15 år gammel gutt gjentatte ganger. I avhør erkjente 17-åringen knivstikkingen, men nektet for at det var et drapsforsøk. 17-åringen får 229 dager i fratrekk på dommen, for å ha sittet varetektsfengslet. Som NRK har omtalt, ønsket samtlige parter i retten at gutten skulle løslates fra varetekt i Bjørgvin fengsels ungdomsenhet og overføres til en barnevernsinstitusjon. Nasjonal plassmangel på barnevernsinstitusjoner, gjorde at gutten ikke ble overført til institusjon før etter fire måneder i varetekt.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.35

    17-åring dømt til ungdomsstraff i to år og fire måneder for drapsforsøk

    En 17 år gammel gutt er dømt til ungdomsstraff i to år og fire måneder av Hordaland tingrett for drapsforsøk. Hendelsen fant sted på Os utenfor Bergen i februar i år, hvor 17-åringen knivstakk en 15 år gammel gutt gjentatte ganger. 17-åringen får 229 dager i fratrekk på dommen, etter å ha sittet varetektsfengslet i flere måneder. Som NRK tidligere har omtalt, ønsket samtlige parter i retten at gutten skulle løslates fra fengsel og overføres til en barnevernsinstitusjon. Nasjonal plassmangel på barnevernsinstitusjoner, gjorde at gutten ikke ble overført til institusjon før i juni.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.27

    På plass i Norge: Slik er Skodas Elroq

    Bare en drøy uke etter verdenspremieren er Skodas nye elbil Elroq på signingsferd i Norge - riktignok kun i et par dager.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.23

    Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene er på stedet etter en trafikkulykke med to biler involvert ved Storbyen i Sarpsborg.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.23

    Trafikkulykke i Sarpsborg: To biler involvert

    Nødetatene rykket til Storbyen i Sarpsborg etter en trafikkulykke med to biler involvert. Ingen er alvorlig skadet, men de involverte undersøkes av ambulanse på stedet. Veien er nå åpen, og politiet oppretter sak.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.19

    Kjent artist voldstiltalt - må i retten tirsdag

    Den profilerte artisten er tiltalt for grov kroppskrenkelse mot sin ekskone og har i avhør erkjent straffskyld for tiltalepunktet.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.09

    Kunstsilo nominert til pris

    Kunstsilo i Kristiansand er en av tre finalister til å vinne årets betongtavle. Betongtavlen deles ut av Norsk Betongforening og Norske arkitekters landsforbund. Den gis til byggverk i Norge hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.07

    Front mot front ulykke i Oslo

    Nødetatene er på vei til Østre Aker vei hvor det vært en front mot front kollisjon. Det fremstår ikke som det er personskade, men større materielle skader, skriver politiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.05

    Nytt bokbråk: Statsadvokat vil utsette Jonas-bok

    Om et par uker kommer boken «Drapet på Jonas - beretningen om et varslet mord» for salg - hvis ikke den blir utsatt.

  • Fredag 11. oktober kl. 12.04

    Trafikkork på Ring 3 etter ulykke

    Nødetatene er på vei til en trafikkulykke mellom to biler på Ring 3 mellom Tveita og avkjøringen mot Teisen. – Trafikken hoper seg opp på stedet, skriver Oslopolitiet.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.51

    Høy fart i Grong

    En sjåfør fikk førerkortet beslaglagt og sju fikk forenkla forelegg i en fartskontroll på E6 i Grong i dag. Høyeste hastighet ble målt til 125 km/t i 80-sona.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.47

    Tursti på Rennesøy åpnet igjen etter konflikt mellom sauebonde og hundeeiere

    I slutten av september stengte grunneier Guttorm Gudmestad den populære turstien til Rennesøyhodnet i Stavanger kommune. Årsaken var for mange episoder med løse hunder der sauene hans beiter. I fjor ble flere sauer drept av hund, skrev Stavanger Aftenblad. Nå er det satt opp nye skilt om båndtvang ved starten av turen, og turstien er åpnet igjen. – Vi håper at flere båndtvang-skilt gjør det enda tydeligere for hundeeierne at her må hunden gå i bånd hele året, sier Maya Runde Stølen i Stavanger kommune. Men hvis ikke det bedrer seg, så blir det ytterligere tiltak, varsler Rune Stølen

  • Fredag 11. oktober kl. 11.44

    Fotballstjerne åpner opp om panikkanfall og depresjon: – Halsen snørte seg sammen

    Spanias EM-kaptein Álvaro Morata snakker nå åpent om at egne psykiske utfordringer. – Jeg klarte ikke knytte fotballstøvlene mine, sier han.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.40

    Kommunedirektøren: – Søknaden er innenfor lovens rammer

    Den nye fritakssøknaden til Sissel Knutsen Hegdal er innenfor lovens rammer, sier leder for politisk sekretariat i Stavanger, Hanne Vatnaland, til NRK. I et møtenotat fra kommunedirektøren til bystyre i Stavanger står det: «Med utgangspunkt i lovens føringer vurderer kommunedirektøren at den justerte fritakssøknaden er innenfor lovens rammer for å kunne innvilge fritak fra ordførervervet. Kommunedirektøren understreker at det er ulempen for den folkevalgte som skal legges til grunn i vurderingen av fritakssøknaden.» De presenterer også to forslag til vedtak: Enten å vedta søknaden eller ikke vedta søknaden.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.36

    Trua med kniv i Trondheim

    Politiet har kontroll på en situasjon på Persaunet der det er utøvd vold og trua med kniv utendørs. Ingen er skadd. Etterforskning pågår. Politiet opplyser at ei kvinne i 20-åra er pågrepet og at kniven er tatt i beslag. Et vitne meldte fra etter å ha sett trusselsituasjonen mot to personer.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.35

    Om fredsprisvinner Nihon Hidankyo: – Veldig fortjent

    Organisasjonen Nihon Hidankyo får fredsprisen for sitt arbeid mot atomvåpen.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.30

    Kaizers Orchestra spiller i SR-Bank Arena neste sommer

    Kaizers Orchestra skal i 2025 gjør sine største konserter noensinne, skriver bandet i en pressemelding. Bandet vil ende comeback-festen, som startet i 2023, med stadionkonserter i Stavanger, Oslo, Bergen, Trondheim og København neste sommer. Denne konsertrekken markerer bandets siste liveopptredener i Norge på flere år. I forbindelse med turnéen slipper Kaizers Orchestra også låten «This Is The Kaizer Family!» som ble sluppet i dag.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.30

    Kokevarselet i Lillehammer oppheves

    Lillehammer kommune opphever varselet om at drikkevannet må kokes. Det var tirsdag kveld og onsdag morgen det gikk ut to varsler til ulike geografiske områder i Lillehammer om at det var fare for forurensning av drikkevannet. Bakgrunnen var to lekkasjer fra vannledninger i samme område. Restriksjonene har særlig fått konsekvenser for barnehager og helseinstitusjoner som har fått mye ekstrajobb med koking av drikkevannet. Vannprøvene som er tatt er ferdig analysert, og de viser ingen tegn til bakterier i vannet, skriver kommunen på sin nettside. Vi har tatt vannprøver av alle høydebasseng som leverer vann til hele Lillehammer. I tillegg til kokevarselet har vannet rutinemessig blitt klorert i to dager. Det betyr at det som eventuelt ville vært av bakterier uansett er desinfisert, skriver kommunen.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.28

    Ukens Investtech: Kjøp disse fire aksjene

    Her er fire aksjer som er positive på teknisk analyse. «Har tro på langsiktig kursoppgang», skriver Investtech om Spetalen-aksje etter innsidekjøp.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.24

    Kaizers Orchestra legger ut på sin største turne

    I 2025 legger bandet ut på sin største turne noensinne. Kaizers Orchestra gjorde comeback i 2023 etter ti års fravær. Nå blir det stadionkonserter i Stavanger, Oslo, Bergen, Trondheim og København. I forbindelse med turnéen slipper Kaizers Orchestra også en ny låt: «This Is The Kaizer Family!».

  • Fredag 11. oktober kl. 11.24

    Kaizers Orchestra med siste liveopptredener

    I 2025 legger bandet ut på sin største turne noensinne. Kaizers Orchestra gjorde comeback i 2023 etter ti års fravær. Nå blir det stadionkonserter i Stavanger, Oslo, Bergen, Trondheim og København. Dette markerer deres siste liveopptredener i Norge på flere år. I forbindelse med turnéen slipper Kaizers Orchestra også en ny låt: «This Is The Kaizer Family!».

  • Fredag 11. oktober kl. 11.24

    Utforkjøring Inderøy

    En bil har kjørt ut av Vudduvegen i Inderøy kommune. Politiet opplyser at utforkjøring har skjedd i en sving. Nødetatene rykket ut til stedet. 12:48 opplyser politiet at føreren av bilen ikke er skadd. Føreren anmeldes for promillekjøring og bilen hentes av bilberger.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.15

    Fire båtmotorer stjålet

    Fire båtmotorer er stjålet fra Nevlunghavn i Larvik. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.15

    Hyller Norges dominans mot Slovenia: – Får det beste ut av hverandre

    Norge var suverene mot Slovenia foran egne tribuner. Ståle Solbakkens menn høster ros etter prestasjonen.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.10

    Innbrudd på rådhuset i Vestby

    Det har i løpet av natten vært innbrudd på rådhuset, melder politiet i Øst. Tyvene har hovedsakelig stjålet laptoper. – Vi har gjennomført åstedsundersøkelse og vil etterforske saken videre, sier operasjonsleder Ronny Hellerud Samuelsen. Politiet tror gjerningspersonene har kommet seg inn ved å presse opp skyvedørene ved inngangen med makt.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.10

    Kaizers med stadionturné og ny låt

    Dette blir deres siste konserter i Norge på flere år.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.06

    John Åreskjold ble skutt av politiet – nå er saken henlagt

    Spesialenheten har konkludert med at de to politibetjentene handlet i nødverge da 41 år gamle John Åreskjold ble skutt og drept 22. oktober i fjor.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.06

    Flere branntilløp på skole i Horten

    Politiet har gjort undersøkelser etter flere branntilløp på en ungdomsskole i Horten. Det ene branntilløpet skal være ganske ferskt, mens de to andre virker eldre, ifølge politiet. Blant annet er en avis forsøkt påtent. Saken blir anmeldt, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.03

    Påkjørselen i Fredrikstad: Jente utenfor livsfare

    Jenta i slutten av tenårene som torsdag morgen ble påkjørt da hun skulle krysse riksvei 22 i Fredrikstad, er utenfor livsfare. Det opplyser politiet til NRK. Jenta anses som alvorlig skadet, og er fremdeles innlagt på Ullevål sykehus. Politiet ber vitner som har sett selve ulykken om å ta kontakt. Føreren av bilen som traff jenta har fått førerkortet midlertidig beslaglagt.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.01

    Funkygine får bygge drømmeboligen

    Influenseren har fått tillatelse fra kommunen.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.01

    Nobels fredspris går til Nihon Hidankyo

    Prisen tildeles den japanske organisasjonen for sitt arbeid mot atomvåpen.

  • Fredag 11. oktober kl. 11.00

    Politiskytingen i Stavanger: – Henlagt

    En mann i 40-årene ble skutt og drept av politiet under en gisselsituasjon ved en avkjørsel ved Eiganestunnelen i Stavanger 22. oktober i fjor. – Én politibetjent avfyrte ni skudd med pistol, og én politibetjent avfyrte fem skudd med maskinpistol. Samtlige skudd traff avdøde, sa Thomas Arntsen, påtalefaglig etterforskningsleder i Spesialenheten i mars. Spesialenheten åpnet etterforskning mot de to politimennene. Nå er saken ferdig etterforsket og det er gjort en påtaleavgjørelse, og de henlegger saken. – Etterforskningsmaterialet vårt er entydig på at tjenestepersonene som aksjonerte i Stavanger den dagen, oppfattet at det var en pågående livstruende farlig situasjon inni bilen. Og de mente at den eneste måten de kunne handle på for å søke å berge liv, var å avfyre skudd mot vedkommende som holdt denne revolveren inni bilen, sier Terje Nybøe, sjef for spesialenheten til NRK.

  • Fredag 11. oktober kl. 10.59

    Ulovlig å trekke tilbake penger til skolebøker: – Jeg beklager

    Fredrikstad skal benytte de øremerkede midlene til innkjøp av skolebøker likevel, skriver kommunen. Fredriksstad Blad skrev onsdag kveld at 4.5 millioner kroner kommunen har fått til å skaffe skolebøker skal brukes til å betale generelle driftsutgifter. – Vi har nå sjekket ut lovligheten av å vri på disse tilskuddene. De øremerkede midlene må benyttes til innkjøp av skolebøker, understreker direktør Marianne Bekker. – Jeg beklager at vi har foreslått et tiltak som viste seg å være ulovlig. Men vi snur nå alle steiner i vår seksjon for å finne tiltak som minimerer overforbruket.