Nyheter:

  • Onsdag 9. oktober kl. 23.49

    Orkanen «Milton»: Siste nytt

  • Onsdag 9. oktober kl. 23.18

    Tidligere Premier League-spiller George Baldock (31) funnet død

    Panathinaikos-spiller George Baldock skal onsdag ha blitt funnet livløs i Hellas.

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.55

    Vålerenga dominerte mot Juventus i CL-åpningen – tapte likevel 0-1

    Vålerenga yppet seg mot Juventus i mesterligaåpningen, men greide ikke å utnytte sjansene og tapte 0-1.

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.45

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    100 millionar kroner blei investert i flaumvern etter at Opo gjekk over sine breidder i 2014. Klimaforskarar fryktar flaumvernet i Odda allereie er utdatert. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.42

    Storhamar vant i mesterligaen

    Storhamar vant sin nest siste ligakamp i mesterligaen i ishockey onsdag kveld eller forlengning. Hamarlaget snudde kampen og vant til slutt 3–2 over Lausanne. Kun en kamp gjenstår i ligaspillet, der Storhamar er med i kampen om avansement.

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.35

    NRK Sørlandet 22:55

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.34

    Norske Teyana: – Alle har panikk

    Tornadoene herjer, og straks treffer orkanen «Milton». Nordmenn i Florida forteller om frykt og panikk.

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.25

    Bilen er fjernet

    Politiet opplyser om at bilen som var involvert i trafikkulykken på E39 ved Stangeland nå er fjernet. Veien er nå åpnet igjen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.19

    Fraktet til SUS etter trafikkulykke

    En person er fraktet til sykehuset i Stavanger for sjekk etter at en personbil skal ha kjørt inn i en lastebil bakfra på E39 ved Stangeland. Det var to personer i personbilen. Bilberger er på plass for å frakte bort personbilen. Politiet avhører vitner på stedet. Ingen fremstår som alvorlig skadd, ifølge politiet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.09

    Krangling på Jørpeland

    Politiet har rykket ut til en adresse i nærheten av Jørpeland sentrum i Strand kommune etter melding om krangel og amper stemning mellom en beboer og flere ungdommer. Politiet opplyser at de har inntatt en meklingsrolle i situasjonen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.06

    Tente bål inne på skole

    Politiet oppretter sak etter at noen tente et bål inne på «Gamleskolen» i Melhus. Brannvesenet slukket bålet raskt. Ingen personer var tilstede. – Dette er en skole hvor det foregår en del skadeverk, skriver politiets operasjonsleder Kirsten Bergstrøm.

  • Onsdag 9. oktober kl. 22.00

    Klar Haaland-beskjed: – Det tror jeg vi må venne oss til

    Han er en av verdens største idrettsstjerner. Men på innsiden av landslaget er visstnok Erling Braut Haaland (24) slik han alltid har vært.

  • Onsdag 9. oktober kl. 21.48

    Én million til kulturtiltak i Telemark

    Hovedutvalg for kultur, reiseliv og frivillighet i Telemark fylkeskommune vebilget i oktober én million kroner til kulturtiltak. Blant tilskuddene er 300.000 til Gjerpen håndball, 100.000 kroner til Rjukan-premieren på filmen om motstandshelten Gunnar Sønsteby og 300.000 til Kragerø kunstskole.

  • Onsdag 9. oktober kl. 21.47

    Tiltalt etter dødsulykke

    En mann i 60-årene møter i tingretten på Hamar torsdag, tiltalt for å uaktsomt ha forvoldt en annens død etter ei trafikkulykke i Løten i fjor sommer. Ifølge tiltalebeslutningen oppdaget ikke den tiltalte en person som sto ved siden av bilen. Avdøde skal ha blitt kjørt over av tilhengeren på bilen til den tiltalte. Avdøde fikk omfattende skader og døde på sykehuset noen dager etter ulykken. Det er satt av to dager til saken i retten.

  • Onsdag 9. oktober kl. 21.43

    Hjemmeseier til Storhamar-kvinnene

    Storhamar-kvinnene vant komfortabelt 30–19 mot Haslum hjemme onsdag kveld. Storhamar ligger nå på tredjeplass på tabellen, kun ett poeng bak Sola og Larvik. Larvik og Sola har begge ti poeng, men førstnevnte med en kamp mindre spilt og betydelig bedre målforskjell.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.54

    Kjeller flyplass legges ned etter over 100 års drift

    Kommunestyret i Lillestrøm vedtok onsdag at landets eldste flyplass – Kjeller – skal legges ned. Flyplassen skal bli til boliger og næringsbygg.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.53

    Kjeller flyplass legges ned etter over 100 års drift

    Kommunestyret i Lillestrøm vedtok onsdag at landets eldste flyplass – Kjeller – skal legges ned. Flyplassen skal bli til boliger og næringsbygg.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.51

    Harder med ekte hattrick på 13 minutter da Bayern slo Arsenal 5-2

    Bayern München slo Arsenal 5-2 i den første kampen i Vålerengas gruppe i mesterligaen fotball. Pernille Harder avgjorde med hattrick i sin 50. CL-kamp.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.49

    Advarer: – Står om liv eller død

    Orkanen beveger seg raskere og raskere mot Floridas vestkyst. I tillegg er det sendt ut rekordmange tornadovarsler. Det er ventet at flere liv vil gå tapt – og millioner er bedt om å evakuere.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.39

    Har startet leteaksjon etter mindreårig

    Politiet satte i gang en redningsaksjon for å finne en mindreårig som var savnet fra hjemmet sitt i Stadsbygd i Indre Fosen. Klokka 20.14 skriver politiet at personen var funnet i god behold. Redningshelikopter bidro i søket og frivillige ble kontakta.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.36

    Flere bilister med tekniske mangler etter storkontroll

    Statens vegvesen har tre dager denne uken hatt en rekke kontroller i og rundt Bodø sentrum. Kontrollene har blant annet hatt fokus på lys, dekk, trekking av henger og førerrett, opplyser Vegvesenet i en pressemelding. I den forbindelse ble én bilist anmeldt og fem kjøretøy avskiltet. Det ble også gjort funn på en del tekniske mangler: – 8 kjøretøy fikk bruksforbud – 49 kjøretøy hadde skriftlige mangler – 2 bilister fikk dekk/kjettinggebyr – 24 bilister fikk gebyr av ulike årsaker Det ble også gjort 1925 avlesninger ved bruk av et kamera som automatisk leser av nummerskilt. De gir Vegvesenet informasjon om registreringsforhold, forsikring, EU-kontroll og utestående avgifter på kjøretøyet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.35

    Beruset sjåfør kolliderte med autovern og stolpe

    Det var andre trafikanter som meldte fra til politiet om bil som kolliderte i et autovern og vinglet videre på fylkesvei 220, Rakkestadveien i Halden, i 20-tiden i kveld. En patrulje har innhentet bilen på vei nordover på Rakkestadveien. I forbindelse med stans kolliderte bilen i en lyktestolpe. Føreren, en mann i 40-årene, fremsto tydelig ruset, skriver politiet på X.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.29

    Northvolt-fabrikksjef går på dagen

    Sjefen for batterifabrikken Northvolt Ett forlater sin stilling bare uker etter at morselskapet besluttet å si opp 1.600 ansatte.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.24

    PR-krigen i Premier League: Skyr ingen midler

    Den hardeste kampen i Premier League foregår langt utenfor fotballbanen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.19

    Avlyser lysvandring i Horten

    Til tross for 5000 besøkende i fjor, avlyses årets lysvandring i Borreparken som arrangeres av Midgard Vikingsenter og Horten kommune. Det sier formidlingsansvarlig Christina Leverkus til Gjengangeren onsdag. Avlysningen kommer etter at det er meldt regn torsdag kveld. – Mye regn, mye strøm, mye lys og mye folk er ikke bestandig en god kombinasjon, sier Leverkus.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.18

    Finner ikke ulovlighet rundt sluttavtale

    Arendal kommune finner ikke holdepunkter for at det skjedde noe ulovlig da sluttavtalen til kommunedirektør Inger Hegna ble inngått og behandlet. Det skriver Agderposten. Etter seks måneders saksbehandlingstid har kommunens advokater kommet fram til at alt ble gjort etter boka. Det kommer ifølge avisa fram i sakspapirene til bystyrets møte 10. oktober.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.13

    Thor-Egil gir bort sønnen: – Det har tatt helt av

    «Dette er ingen spøk, del gjerne».

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.11

    Fed-referat: «Noen deltagere» ville foretrukket enkeltkutt

    – Referatet viser at det var en større diskusjon enn pressemeldingen antydet, sier makroøkonom Karine Alsvik i Handelsbanken.

  • Onsdag 9. oktober kl. 20.03

    Gransker Skien - hjemmetjenesten rykket feil

    I Skien i juni falt en pasient med trygghetsalarm i eget hjem. Hjemmetjenesten rykket til feil adresse, og da de kom til riktig adresse etter én time, var pasienten død. Nå skriver Telemarksavisa at Statens helsetilsyn gransker kommunen. Også Alarmsentralen i Telemark og hjemmetjenesten er involvert. Det var kommunen selv som varslet om hendelsen, og pårørende er informert om granskningen. Kommunen sier de ikke kan kommentere en pågående sak. De venter rapport fra Statens helsetilsyn før jul.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.59

    Tiltalen: Slik var Diddys «Freak Off»-fester

    Ryktene om den tiltalte raplegendens fester florerer. Dette er hva påtalemyndigheten mener å vite.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.55

    Person sjekkes etter branntilløp i Kristiansand

    En person sjekkes av ambulanse etter at det skal ha tatt fyr i et håndkle inne på et bad i Kristiansand sentrum. Brannvesenet har kontroll på branntilløpet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.55

    500 forslag til forbedring i Porsgrunn

    Etter at Bypakke Grenland i høst kjørte en digital kampanje hvor publikum kunne dele sine forslag direkte i et digitalt kart, kom det inn 500 forslag. Ifølge en pressemelding onsdag, omtalt av Porsgrunn Dagblad, er det spesielt to områder folk ønsker forbedring på: Franklintorget (Down Town-området) og Hammerkrysset ved Borgestadsletta. – Vi ser også at det er kommet mange innspill i Skien sentrum og i området rundt Down Town i Porsgrunn. Håpet er at mange skal få sine ønsker oppfylt, sier Bypakkas prosjektleder Olav Risholt. Forslagene ligger her.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.46

    Kraftig drivstofflykt ved Holmen i Oslo

    Oslo 110-sentral skriver på X har rykket ut til området Holmen etter melding om kraftig drivstofflukt.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.42

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Våte, kalde og omringa av tåke var far og son fanga i fjellet. Takka vere mobilsporingsteknologi vart dei funne raskt. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.42

    Kvittet seg med tre fotlenker i løpet av en uke

    En mann fra Trondheim er varetektsfengslet i inntil fire uker for å ha brutt besøksforbudet mot sin tidligere kjæreste. Han ble pågrepet på Trondheim lufthavn Værnes tirsdag kveld da han kom fra utlandet. For en drøy uke siden ble han frifunnet i tingretten for mishandling, fordi retten mener han ikke er tilregnelig. Siden aktor ikke la ned påstand på dom for tvungent psykisk helsevern ble han løslatt. Han fikk påmontert fotlenke tre ganger, men klarte å kvitte seg med alle tre, opplyser forsvarer Christian Wiig til NRK. Etter det NRK erfarer kommer statsadvokaten til å anke den frifinnende tingrettsdommen og påstå tvunget psykisk helsevern. Ifølge fengslingskjennelsen fra onsdag, nektet siktede å bli fengslet og uttrykte «gjennom tydelige verbale utfall at han ønsket å bli løslatt». Han ønsket heller ikke å delta i fengslingsmøtet og forlot møtet i følge med politiet, ifølge kjennelsen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.38

    Larvik på tabelltopp etter femte strake seier: – En drittkamp

    Larvik slet med å riste av seg Oppsal, men greide det til slutt. Med 30-22 tok laget sin femte seier av like mange mulige i eliteserien håndball.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.30

    Undersøker voks i sjøen i Bamble

    Bamble kommune melder at de onsdag har fått flere meldinger om voks i sjøen. Utslippene er observert ved Hydrostranda og Ivarsand. «Det er satt i gang undersøkelser for å finne kilden til utslippet og for å kartlegge omfanget.» skriver de. – Vi bruker nå drone for å kartlegge mengde på land og i sjø for å se hvilke tiltak vi skal gjøre, sier Jan Olaf Kristoffersen. Han er spesialrådgiver i interkommunalt utvalg mot akuttforurensning (IUA) Telemark. Kystverket er varslet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.21

    Nye tiltak for å sikre mat til de som trenger det

    Tydelig informasjon og et registreringssystem skal sikre at de som trenger mat i Kristiansand skal få det, melder Fædrelandsvennen. – Det skal gis tydelig informasjon om hva matutdeling er og hvem det er for, sier rådgiver i frivillighet og medvirkning i Kristiansand kommune Annette Sørlie Stray. Antall mennesker i matkø har skutt i været, og onsdag var det et lukket møte mellom kommunen og organisasjoner som deler ut mat.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.19

    Kragerø vil spare 350.000 på romjulstengte barnehager

    De kommunale barnehagene i Kragerø kommune skal holdes stengt to dager i romjula, 27. og 30. desember. Ifølge Kragerø Blad Vestmar, regner kommunen med å spare 350.000 kroner på tiltaket. Det jobbes med flere sparetiltak i Kragerø kommune. Også stengte barnehager i påske og juli er nevnt.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.17

    Vi må beskytte jødene

    Det er forhøyet fare for terrorangrep mot jødiske mål. Myndighetene må gjøre alt de kan for å sikre en av landets minste minoriteter.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.14

    200 liter risikoavfall lekket - feil på utstyret

    I slutten av september lekket det 200 liter med prosessvann ut på veien ved Palla Pharma i Gruveveien i Kragerø. Miljødirektoratet ble varslet. Lekkasjen kom fra en tankbil som fraktet etanolholdig prosessvann fra tablettproduksjonen ved fabrikken. Nå skriver Kragerø Blad Vestmar at fabrikken har konkludert med hvorfor utslippet skjedde. Årsaken var en svikt i lukkeventilen på tankbilen, sier fabrikken. Palla Pharma har gjort flere analyser og satt i gang tiltak for å redusere risikoen for uønskede hendelser i fremtiden.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.08

    Størst kollektivøkning i Holmestrand, Sande og Hof

    Ifølge tall Vestfold kollektivtrafikk (VKT) har delt med Jarlsberg Avis, har i Holmestrand, Sande, og Hof den største økningen i antall reisende i Vestfold i år. Så langt i år har passasjertallet i Holmestrand økt med 4,47 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer over 21.000 flere reiser i kommunen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.07

    Mann funnen død i Kongsvinger

    Ein mann i 60-åra er funnen død etter ein leiteaksjon i Kongsvinger onsdag kveld. Ifølge politiet er det ikkje mistanke om noko kriminelt. Den avdøde skal obduserast. Christian Svarstad, operasjonsleiar i Innlandet politidistrikt, seier til NRK at vedkommande vart funnen i nærleiken av heimen sin. Han vart meldt sakna onsdag, og både politi og fleire frivillige leitemannskap bidrog i leitinga etter mannen. Pårørande er varsla.

  • Onsdag 9. oktober kl. 19.06

    Forfatterne etter Haalands kritikk: – Har bare gjort jobben vår

    Forfatterne Arilas Berg Ould-Saada og Magnus Braaten svarer etter at Erling Braut Haaland gikk ut mot førstnevnte onsdag.

  • Onsdag 9. oktober kl. 18.58

    Kjørte i 59 kilometer i timen i 30-sona

    En sjåfør mista førerkortet etter å ha kjørt for fort i ei 30-sone i Elverum onsdag kveld. Sjåføren ble målt til å kjøre i 59 kilometer i timen i 30-sona. Åtte andre sjåfører fikk bot for å ha kjørt for fort, mens en sjåfør fikk bot for å ha brukt telefonen under kjøring.

  • Onsdag 9. oktober kl. 18.38

    Pommes frites-gigant slår alarm

    Nord-Amerikas største pommes frites-produsent kutter ikke bare poteter, men også jobber.

  • Onsdag 9. oktober kl. 18.34

    Fri ferdsel på Danmarksplass

    Det er fri ferdsel på Danmarksplass i Bergen igjen, etter at ein bil med stans blokkerte det midterste feltet i retning sentrum.

  • Onsdag 9. oktober kl. 18.34

    Bil med stans på Danmarksplass

    Ein bil har fått stans på Danmarksplass i Bergen. Bilen står i midterste felt rett etter etter lyskrysset i retning sentrum. Vegtrafikksentralen ber trafikantar i området vere obs på bilen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 18.03

    Vil legge elver i rør

    AUF-leder Astrid Hoem banner i Ap-kjerka og vil ha partiet med på å legge vernede elver i rør.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.48

    Leter etter savnet mann i Kongsvinger

    Politiet og frivillige har startet en leteaksjon etter en mann i 60-årene i Kongsvinger. Det er bekjente av mannen som meldte han savnet. Ifølge politiet kan vedkommende ha vært borte en stund.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.40

    Foreslår økt eiendomsskatt i Risør

    Kommunedirektør Carl Jacob Hansen i Risør foreslår at eiendomsskatten på hus og hytter økes fra 3,8 til 4 promille neste år. Dette vil gi kommunen en ekstrainntekt på 1,6 millioner kroner. Ordfører Kai Strat (H) sa at kommunen er i en alvorlig økonomisk situasjon da han åpnet det ekstraordinære kommunestyremøtet. I likhet med mange andre kommuner går Risør i underskudd i år.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.38

    Artist dømt til fengsel for trusler mot politiet

    En rapper i slutten av 20-årene fra Oslo er dømt til 21 dagers fengsel for å ha truet og hindret politiet under en pågripelse i februar. I dommen fra Oslo tingrett ble han imidlertid frifunnet for å ha truet kunder på en kiosk i Oslo samme natt, samt for å ha begått hærverk mot en politibil. Mannen erkjente seg skyldig i å ha hindret politiet, men ikke for de øvrige tiltalepunktene. (NTB)

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.38

    Har gått seg vill på Grefstofjellet

    En kvinne med to barn fant ikke veien tilbake etter en tur på Grefstofjellet i Orkland. Politiet skriver at de er dårlig kledd og er kalde. Klokka 18:20 fant brannvesenet personene, opplyser politiet til NRK. De går ned fra fjellet samlet. – Det går bra med dem, men de begynte å bli ganske kalde, forteller politiets operasjonsleder Kristen Bergstrøm.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.38

    Kvinne og to barn gikk seg vill på Grefstofjellet

    En kvinne med to barn fant ikke veien tilbake etter en tur på Grefstofjellet i Orkland. Politiet skriver at de er dårlig kledd og er kalde. Klokka 18:20 fant brannvesenet personene, opplyser politiet til NRK. De går ned fra fjellet samlet. – Det går bra med dem, men de begynte å bli ganske kalde, forteller politiets operasjonsleder Kristen Bergstrøm.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.32

    Person slått på Sørlandssenteret

    En gutt i tenårene er kjørt til legevakt for oppfølging etter å ha blitt slått av flere andre ungdommer på Sørlandssenteret. Det er ikke snakk om alvorlig personskade, ifølge politiet. De ser om det er mulig å sikre spor og oppretter sak. Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha filmet hendelsen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.29

    Syklet på jernbanesporet i Stjørdal

    Politiet har fått melding om to gutter som sykler på jernbanesporet mellom Skatval og Vollshaugen i Stjørdal. Politiet har sett to syklister på et jorde, som de sier trolig er disse guttene. De har kontroll på en av guttene.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.19

    Signerte byvekstavtale på 1,7 milliarder kroner

    I ettermiddag signerte ordførerne i Sarpsborg og Fredrikstad en byvekstavtale med staten. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård signerte på vegne av sitt departement, og statssekretær Sigrun Wiggen Prestbakmo på vegne av Kommunal- og distriktsdepartementet. Avtalen innebærer at Nedre Glomma-regionen med de to byene får rundt 170 millioner kroner i året i ti år til å utvikle byene til å bli mer gang- og sykkelvennlige og fremme kollektivtrafikk. Det overordnede målet er å sørge for at veksten i trafikken ikke kommer i form av privatbilisme, men på andre og mer miljøvennlige måter.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.03

    Se og Hør beklager prinsesse-påstander

    Det har vært påstander i Se og Hør om at prinsesse Ingrid Alexandra forlenger førstegangstjenesten for å skjermes fra Marius Borg Høiby. Det avviser kongehuset.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.02

    Ber folk droppe båttur torsdag på grunn av stiv kuling

    HRS Sør-Norge oppfordrer båteiere til å unngå turer i småbåt mellom Lindesnes og Stad torsdag på grunn av mye vind. Ifølge Meteorologisk institutt vil vinden komme opp i stiv kuling før den vil minke i løpet av torsdagen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.00

    Trafikkulukke i Søreidgrend i Bergen

    Ein bil har køyrd inn i ein mur i krysset Dolvikvegen – Sandslivegen. Føraren vert frakta til Haukeland universitetssjukehus for sjekk. Det er ikkje opplysningar om personskade og det er ingen mistanke om ruskøyring. Det var andre i køyretøyet. Eit trafikklys er køyrd ned, og det skal vere materielle skader. Det skal vere noko oljesøl på staden. Politiet melder at annan trafikk går som normalt.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.00

    Trafikkulukke i Søreidgrenda i Bergen

    Samtlege naudetatar er på veg til krysset Dolvikvegen - Sandslivegen etter at ein bil skal ha køyrd inn i ein mur. Føraren skal vere ute av bilen, melder brannvesenet. Det var ikkje fleire i køyretøyet. Politiet melder at øvrig trafikk går som normalt. Det skal vere oljesøl på staden.

  • Onsdag 9. oktober kl. 17.00

    Fartskontroll i Bjerkreim

    Klokken 15.00 gjennomførte en patrulje fra Utrykningspolitiet trafikkontroll med fokus på hastighet i Bjerkreimsvegen. Det ble utferdiget 7 forenklede forelegg. Høyeste målt hastighet var 104 km/t i 80-sonen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.52

    Sterk vind kan stenge brua

    Trafikken på E6 over Skjomen bru i Oftoen vil dirigeres manuelt for en periode i ettermiddag på grunn av sterk vind. Ifølge Vegtrafikksentralen kan brua stengt ved økende vind. De bre bilister være oppmerksom på vinden, spesielt hvis du kjører med henger som har stor sideplate.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.51

    Mangler 800 bøssebærere i Kristiansand

    Årets TV-aksjon til inntekt for Barnekreftforeningen mangler 800 bøssebærere i Kristiansand. Det skriver Avisa Kristiansand. Så langt har kun 115 personer meldt seg for å gå som bøssebærere i Kristiansand kommune. – Meldt deg på! Vi trenger at vanlig folk tar seg en søndagstur med bøsse, sier Merete Gulbrandsen Tholin som leder TV-aksjonens kommunekomite i Kristiansand til avisa. I år går pengene til Barnekreftforeningen sitt arbeid rundt etablering av familiehus ved universitetssykehusene i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim. TV-aksjonen finner sted søndag 20. oktober.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.34

    Norge ligger bak på prisveksten: – Utfordrende å kutte renten

    Det er fremdeles et godt stykke igjen til Norges Banks inflasjonsmål. Sverige og eurosonen ligger foran.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.34

    Mann med kniv i Trondheim

    Politiet har pågrepet en mann med kniv rett utenfor en matbutikk i Midtbyen i Trondheim. Meldinga kom klokka 16.32. Mannen i 20-åra forsøkte å stjele øl fra butikken. Han truet med kniv. Han truet også med kniv på utsida av butikken. – Både ansatt, vitner og vekter var med på å få kontroll over gjerningspersonen, skriver politiets operasjonsleder Kirsten Bergstrøm.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.32

    Kraftig røykutvikling i Sandvika – beboere bes om å lukke vinduer

    Onsdag ettermiddag rykket nødetatene ut til Sandvika etter melding om brann. Adressen er ifølge politiet G. F. Henriksens vei 20. – Det fremstår som et gammelt gartneri som har brent og som brenner godt. Her er det meldt om ganske mye sort røyk, sier operasjonsleder Bjarne Pedersen. Brannvesenet har nå kontroll på brannen. Beboere som bor i nærheten bes om å lukke vinduer, grunnet røykutviklingen. Brannvesenet har vurdert at det ikke er behov for å evakuere bygg i nærheten.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.32

    Melding om røykutvikling i Sandvika

    Nødatetene har rykket ut til Sanvika etter melding om røykutvikling fra et hus.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.30

    Jennifer Lopez bryter tausheten om bruddet med Ben Affleck

    Popstjernen beskriver skilsmissen som «trist og skummel» i nytt intervju.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.27

    Trøbbel på motorveien

    Oljesøl har ført til glatt vei på E39 i Stavanger og mot Sandnes. Politiet ber bilistene om å være forsiktige. Entreprenør er på stedet og ordner opp.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.19

    Pasienter uteblir til legetimer ved sykehuset

    Hittil i år har over 1800 legetimer på Sørlandet sykehus Arendal ikke blitt noe av fordi pasientene ikke har møtt opp. Det skriver Agderposten. I 2023 var det 16000 som ikke møtte til timene sine på alle avdelingene til Sørlandet sykehus. – Når en pasient ikke møter opp, så øker ventetiden, sier kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen til avisa.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.18

    MC-ulykke i Porsgrunn

    Politiet melder onsdag kveld om det som ser ut til å være en singelulykke med MC ved Herøya i Porsgrunn. Føreren virker forslått, men skal være bevisst og orientert. Klokken 16:18 oppdaterer politiet at dette ikke dreier seg om et trafikkuhell, men et medisinsk tilfelle. Pasienten blir undersøkt av ambulansepersonell.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.17

    Bil køyrd utfor vegen ved Ådland

    Ein bil har køyrd utfor vegen ved Ådland i Samnanger i retning Arna. Føraren er ute av bilen, og var åleine i køyretøyet. Feltet mot Bjørkheim og Kvamskogen er førebels stengd. Politiet fekk meldingar om at bilen vingla og var over i motsett køyrefelt i forkant av utforkøyringa. Politiet har avhøyrd bilførar. Årsaka til utforkøyringa skal vere at han heldt på å sovne. Politiet mistenker ikkje påverking. Føraren får beslaglagt førarkortet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.08

    Frykter nye strømregioner kan bety industridød

    Næringslivet i industrihovedstaden Grenland frykter høyere priser og at de må reise utenlands. Statnett jobber nå på spreng med å finne løsninger. – I verste fall så kan vi se en sakte industridød hvis vi ikke får gjort noe med strømforsyninga, sier Sverre Gotaas som er administrerende direktør ved Herøya Industripark.

  • Onsdag 9. oktober kl. 16.06

    Norwegian legger ned Sola-base: – Enorm usikkerhet

    Norwegian-ansatte frykter at den nye arbeidsdagen blir spesielt krevende for småbarnsforeldre og aleneforsørgere. – Jeg vet ikke hvordan vi skal klare det.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.57

    Bil i brann i Larvik

    Sør-Øst politidistrikt melder at det ikke er noen åpenbare årsaker til bilbrannen i Larvik like før 15 i dag. Bilen sto like ved en garasjevegg, og det kunne derfor være spredningsfare. Brannvesenet fikk slukket brannen 15.17, og jobbet videre med å kjøle ned området. Politiet anmelder.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.54

    Mistenkt promillekjøring i Sandefjord

    Et vitne meldte inn til politiet om mulig promillekjøring i Sandefjord klokken 15.33 i dag. En patrulje stanset en personbil med en mannlig fører i 60-årene. Han hadde ikke gyldig førerkort, og virket beruset. Politiet etterforsker og har bedt om blodprøve.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.52

    Rykket ut til Strømmen Storsenter etter tyveri

    Vektere på senteret ringte til politiet etter en butikktyv ble tatt på fersken. – Han skal ha stjålet et telt, og da han ble konfrontert av vektere, så startet han å utagere, sier operasjonsleder Henrik Larsen i Øst politidistrikt. Ifølge politiet skal mannen ha begynt å skrike og var tett opp i ansiktene på vekterne.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.51

    Syria-søstrene: Kom med nye opplysninger før rettssaken

    Forsvarer Geir Lippestad mener nye avhør kaster lys over hvorfor søstrene dro til Syria.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.51

    Vurderer alkoholserveringsregler på nytt

    Lindesnes kommune skal vurdere regler for alkoholservering på nytt. I utvalget for helse og velferd er det et flertall for å tilpasse reglene. Venstre foreslår å tillate alkoholservering i blant annet butikker og hos frisøren med begrensninger. – Ingen ønsker fyll og fanteri, så derfor skal det ikke være mer enn to enheter og etter klokken 18. Vi ser at andre kommuner har liberalisert alkoholpolitikken deres, sier venstre-politiker May Lis Furenes.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.37

    PDF-svindel – flere sørlandsbedrifter rammet

    Flere mindre bedrifter på Sørlandet har blitt rammet av svindel, skriver Lillesands-Posten. De har fått tilsendt en e-post med lenke til en PDF som fremstår som en vanlig faktura. De siste to ukene har det vært rundt fem bedrifter eller kommuner i Agder som daglig er blitt forsøkt svindlet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.35

    Fire menn tiltalt for å ha avfyrt skudd inne på gatekjøkken i Oslo

    Er mann er tiltalt for drapsforsøk og tre andre for grove trusler etter at det i januar i fjor ble avfyrt skudd inne på et gatekjøkken i Nydalen i Oslo. Det skriver Avisa Oslo. Mannen som var på jobb, ble ifølge tiltalen forsøkt drept, men kom uskadd fra hendelsen på grunn av en funksjonsfeil på revolveren. Det ble avfyrt to skudd, men ett av dem ble forsinket avfyrt på grunn av feilen. Mannen som er tiltalt for drapsforsøk, er 37 år gammel, mens mennene tiltalt for grove trusler er 38, 42, og 49 år gamle. Politiet har tidligere uttalt at de tror skytingen var forsøk på et bestillingsdrap. (NTB)

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.31

    Wall Street stiger

    Flyselskapet Boeing faller etter at streikesamtaler gikk i stå.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.31

    Forsiktig oppgang på Wall Street

    Flyselskapet Boeing faller etter at streikesamtaler gikk i stå.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.31

    Oppgang på Wall Street

    Flyselskapet Boeing faller etter at streikesamtaler gikk i stå.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.31

    Dow Jones og S&P 500 på rekordhøyde

    Cruisefest på Wall Street etter oppgradering.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.31

    Wall Street åpner svakt ned

    Flyselskapet Boeing faller etter at streikesamtaler gikk i stå.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.31

    Blandet Wall Street

    Flyselskapet Boeing faller etter at streikesamtaler gikk i stå.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.30

    Solskjær lanseres som dansk landslagssjef: – En spennende idé

    Åge Hareide tror Ole Gunnar Solskjær kan passe godt for Danmark.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.28

    Dyrhaug holdt tyst om ski-toppens oppsigelse

    Generalsekretæren hennes sa opp etter bare ti måneder i jobben. Skipresident Tove Moe Dyrhaug (58) sa ingenting til medlemmene sine.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.24

    Gutt (8) ble meldt påkjørt av semitrailer – datt av sykkel

    En åtte år gammel gutt ble meldt påkjørt av en semitrailer på Hylkjeflaten nord i Bergen onsdag ettermiddag. Nå sier innsatsleder på stedet Frank Listøl til BA at det ikke stemmer. – Semitraileren har ikke kjørt på gutten, men det fremstår som at han har falt av sykkelen i forbindelse med passering, sier han til avisen. Politiet har avhørt de involverte og vitner på stedet. Føreren av semitraileren får ikke beslaglagt førerkortet, da det fremstår som at føreren ikke kan lastes for ulykken. Gutten skal ha fått en klemskade og noen kutt på en hånd. Etter tilsyn av helse har gutten fått dra fra stedet sammen med sin mor.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.24

    Gutt (8) påkjørt

    En åtte år gammel gutt ble påkjørt av en semitrailer på Hylkjeflaten nord i Bergen onsdag ettermiddag. Politiet har avhørt de involverte og vitner på stedet. Føraren av semitraileren får ikke beslaglagt førerkortet, da det fremstår som at føreren ikke kan lastes for ulykken. Gutten skal ha fått en klemskade og noen kutt på en hånd. Etter tilsyn av helse har gutten fått dra fra stedet sammen med sin mor.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.18

    Kvinne skal ha tvunget mannen sin til å spise bæsj – dømt for mishandling

    En Vestfold-kvinne er dømt for både fysisk og psykisk mishandling av ektemannen. Hun skal blant annet tvunget ham til å spise bæsj.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.14

    22. oktober braker det løs

    World of Warcraft feirer 20-årsjubileet med haugevis av nostalgi.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.09

    – Liten mulighet for snø på fjellet

    – Det er en liten mulighet for snø og kuldegrader på fjellet i helgen, sier Statsmeteorolog Marit Berger. I morgen vil det komme et skifte i vinden, og temperaturen kan falle litt. I dag er det ventet en grå og våt ettermiddag og kveld.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.06

    Fire av ti innvandrarar flyttar vekk frå Ryfylke

    Innvandrarar trivst i Ryfylke, men likevel flyttar fire av ti innan fem år. Det er langt fleire enn nordmenn som flyttar til Ryfylke utan å ha tilknytning frå før. Der er det to av ti som har flytta innan fem år, viser ei undersøking gjort av Rogaland fylkeskommune og Ryfylke IKS. – Ei vesentleg årsak til at mange innvandrarar flyttar frå Ryfylke er at dei har det vanskeleg sosialt, seier rådgjevar i fylkeskommunen Espen Geelmyden Rød. Funna i Ryfylke vil truleg vera like i andre små kommunear, seier han.

  • Onsdag 9. oktober kl. 15.03

    Ny runde om hovudmål i Strand kommune

    Neste veke skal politikarane i Strand ta stilling til om skulane i kommunen skal ha nynorsk eller bokmål som hovudmål, skriv Strandbuen. Leiinga ved Fjelltun skole meiner det bør avgjerast ved ei folkerøysting, men går sjølv inn for at bokmål blir hovudmålet. I dag er det nynorsk som er hovudmål i Strand.

  • Onsdag 9. oktober kl. 14.58

    Alexx Alexxander orkanfast i USA

    Illusjonisten fra Tønsberg sitter onsdag orkanfast på flyplassen i Orlando i Florida. – Ja, nå er jeg er redd, sier Alexx Alexxander til Tønsbergs Blad. Han er på jobb i USA, og har nylig hatt en rekke forestillinger i Los Angeles. Etter en jobb ved et privat arrangement i Orlando tirsdag, befinner han seg i evakueringssonen for orkanen Milton. Alexxander og teamet hans jobber med å finne løsninger for at han skal kunne komme seg bort fra kysten. Milton nærmer seg onsdag Floridas vestkyst der flere millioner mennesker er bedt om å evakuere.

  • Onsdag 9. oktober kl. 14.56

    Rekordlav pris på flere produkter

    Disse tilbudene ville vi slått til på nå.

  • Onsdag 9. oktober kl. 14.56

    Nå er høsten her for fullt

    Det blir regnvær og kaldere i hele landet de neste dagene. Den første snøen vil legge seg på fjellovergangene i sør, og i nord blir det kraftig vind. I nord blir det både regn og snø, men det vil bli timer med opphold både lørdag og søndag. – Det ligger et lavtrykk uti havet vest for Nord-Norge. Det flytter ikke på seg, og gir kraftig sønnavind for hele Nord-Norge hele helgen. Det sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis til NTB. Sønnavinden vil gi en del nedbør langs kysten av Nordland. Fylket vil få fine perioder, men det gjelder hovedsakelig steder som er litt unna kysten. Lofoten og helgelandskysten er spesielt utsatt for nedbør. Det er i nord de kaldeste temperaturene vil komme, og i helgen kan det bli mellom 0–4 grader noen steder på grunn av klarværet. I nord blir det varmest langs kysten. (NTB)

  • Onsdag 9. oktober kl. 14.49

    Dårligere til kildesortering enn statistikk viser oss

    Forskere ved NTNU mener at 16 prosent mer av søppelet går til forbrenning enn for rundt 10 år siden. Forskerne kommer frem til at vi kildesorterer mindre enn hva mange statistikker viser oss. De har sett på norsk søppelsortering gjennom ti år. I 2009 gikk 49 prosent til forbrenning. Ti år senere har tallet økt til 65 prosent. – Utfordringen er resteavfall. Godt over halvparten som kastets i restavfall kan sorteres. Hvis vi bruker ordningen kan vi få en rimeligere ordning og gjøre noe godt for miljøet, sier Lars Pedersen i Avfall Sør til NRK.

  • Onsdag 9. oktober kl. 14.49

    Mye reinsdyr på E6

    Det er observert flere reinsdyr på E6 over Saltfjellet. Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

  • Onsdag 9. oktober kl. 14.34

    Politiet: Mann med kniv pågrepet

    Mannen som var truende mot forbipasserende på Nedre Korskirkeallmenningen er pågrepet og satt i arrest, melder Vest politidistrikt. Politiet anså det nødvendig å bruke pepperspray for å få kontroll på mannen, som først ble kjørt til legevakten og deretter arresten. Mannen blir nå anmeldt for ordensforstyrrelse, trusler, bæring av kniv på offentlig sted og vold mot offentlig tjenesteperson.

  • Onsdag 9. oktober kl. 14.26

    Kvinne tiltalt for grov utpressing

    En 21 år gammel kvinne fra Kristiansand er tiltalt for grov utpressing etter at hun skal ha truet en eldre mann med voldtektsanmeldelse, skriver Avisa KRS. Påtalemyndigheten mener de kan bevise at kvinnen oppsøkte mannen i fjor sommer. Da skal hun ha truet med å anmelde etter han skal ha voldtatt henne hvis han ikke kjøpte bil og bolig i tillegg til å gi henne 15 millioner kroner. Kvinnen må møte i tingretten i Kristiansand.

  • Onsdag 9. oktober kl. 14.01

    Norges «ukjente» nykommer takker svensk legende

    Landslagsoverraskelsen Torbjørn Heggem (25) har en utypisk vei til det norske landslaget. På reisen har spesielt én mann betydd mye for ham.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.52

    Lovbrudd i forbindelse med ketaminbehandling får ingen følger for lege

    I forbindelse med bruk av ketamin i behandling av eldre, psykisk syke pasienter, kom Statsforvalteren i Innlandet frem til at Sykehuset Innlandet brøt loven. Det samme mente de en lege i denne saken gjorde, og sendte saken videre til Helsetilsynet for eventuelle videre konsekvenser for legen. Tilsynet har nå konkludert med at de ser alvorlig på saken. De har imidlertid lagt vekt på at ledelsen ved sykehuset var kjent med praksis og bruk, har tillit til legen og mener det er urimelig at han skal sanksjoneres for avvik som ligger på avdelingsnivå. Hendelsen får derfor ingen administrative følger for legen. Legen uttaler gjennom sin advokat Synne Bernhardt at han ikke har noen kommentarer til saken.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.51

    Emilie Enger Mehl: – Alvorlig kriminalitet skal og vil få konsekvenser.

    Onsdag har Høyesterett konkludert med at MC-klubben Satudarah er en kriminell sammenslutning, og besluttet å forby klubben i Norge. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier avklaringen er viktig for å knuse de kriminelle gjengene. – Kriminelle kan ikke forkle alvorlig kriminalitet som en motorsykkelklubb, og forvente å slippe unna, uttaler hun til NRK. Høyesterett har lagt til grunn at deltakere i klubben gjentatte ganger har gjort alvorlige lovbrudd. Mehl sier det nye forbudet mot kriminelle gjenger er effektivt. – Vi kan ikke la gjenger lage seg en merkevare som brukes aktivt for å spre frykt og begå alvorlig kriminalitet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.47

    Etterforsker tyveri på Skoppum

    Verktøy for store verdier er stjålet fra et firma som jobber ved den nye jernbanestasjonen på Skoppum i Horten kommune. Politiet har gjort undersøkelser på stedet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.38

    Siktet for ranet i Sandefjord

    En mann i 20-årene fra Kosovo er pågrepet og siktet for ranet på en bensinstasjon i Sandefjord natt til mandag. Raneren var maskert og truet to personer med en kniv under ranet. Politiet mener funn på åstedet knytter den siktede til ranet, men har ikke funnet ransutbyttet som var et lite pengebeløp. Mannen nekter straffskyld. Politiet har bedt om fire ukers varetektsfengsling av mannen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.30

    Konspirasjonsteorier florerer før «Milton»: – Folk kan for lite

    I sosiale medier får Kamala Harris og Joe Biden skylden for uværet som treffer Florida torsdag morgen norsk tid. Bare tull, understreker forsker.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.30

    Millioner bedt om å evakuere: – Dødsfall er å regne med

    Gråtende meteorologer, navn og personnummer på kroppen, katastrofale skader og masseevakuering. Torsdag morgen norsk tid smeller det for alvor i USA.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.28

    Bergensbanen fortsatt stengt etter brann

    Estimert tid for åpning er natt til torsdag.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.28

    Saudi-Arabia fortsetter å prege idretten – kjøper Atléticos stadionnavn

    Atlético Madrid har solgt navnerettighetene til sin egen arena til et statseid flyselskap i Saudi-Arabia. Avtalen gjelder fram til 2033.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.28

    Saudi-Arabia fortsetter å prege idretten – kjøper Atléticos stadionnavn

    Atlético Madrid har solgt navnerettighetene til sin egen arena til et statseid flyselskap i Saudi-Arabia. Avtalen gjelder fram til 2033.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.25

    Tunnel åpnet etter trafikkuhell

    Bukkesteintunnelen i Lyngdal har åpnet igjen etter et trafikkuhell, melder Vegtrafikksentralen. Tunnelen ble midlertidig stengt i 11.30-tiden onsdag etter at en spesialtransport traff en høydemarkør før tunnelen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.23

    Støre dropper klimatoppmøtet i Baku

    Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal ikke delta på FNs klimatoppmøte i Aserbajdsjan, opplyser Statsministerens kontor til Dagens Næringsliv.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.15

    Kunsten å spinne et statsbudsjett

    Gratulerer! Du har nå fått i jobb å selge inn regjeringens statsbudsjett.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.06

    Lisa Marie Presley oppbevarte sønnens lik i to måneder før begravelsen

    Den nye selvbiografien avslører sjokkerende detaljer om tiden etter Benjamin Keoughs død.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.06

    Stort engasjement for gang- og sykkeltiltak

    Bypakke Grenland har fått inn 500 forslag til tiltak for som kan gjøre hverdagen bedre for syklister og fotgjengere. Forslagene ble levert inn digitalt etter at bypakka ba folk om å komme med innspill til mindre gang- og sykkeltiltak. Det er satt av 115 millioner kroner over 10 år til slike tiltak, heter det i en pressemelding fra Bypakke Grenland. Prosjektleder Olav Risholt sier de ikke kan følge opp alle forslag, men at han håper mange skal få sine ønsker oppfylt. Folk har blant annet ønsket seg tryggere kryssing av Hammerkrysset ved Borgestadsletta, gangfelt ved Sanssoucivegen på Frogner og bredere veg på Sneltvedtvegen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 13.03

    Tajik må kjempa hardt for nominasjon i Oslo Ap

    Tidlegare stortingsrepresentant frå Rogaland Ap, Hadia Tajik, ligg utsett til når ho nå prøver å bli nominert frå Oslo Ap. Etter første runde med innspel frå lokalpartia i Oslo, er Tajik nummer fem på lista over dei nominerte. Dette er første nominasjonsrunde. Den endelege lista til stortingsvalet blir bestemt på nominasjonsmøtet 26. november. Sist stortingsval fekk Ap fire plassar på Oslo-benken.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.58

    Lofotposten: Politiet rykket ut til trusselsituasjon

    Natt til onsdag rykket politiet ut til en privat adresse i Vågan kommune etter melding om en hendelse. Det skriver Lofotposten. Ifølge politistasjonssjef Andreas Bjørnstad ble hendelsen beskrevet som en trusselsituasjon med kniv. Da politiet kom til stedet var det to personer på adressen. En av personene ble tatt med til politistasjonen for et avhør. Vedkommende fikk så dra fra stasjonen. De involverte er avhørt og har to forskjellige oppfatninger av situasjonen, forteller Bjørnstad til Lofotposten. Det ble ikke gjort funn av kniv på stedet. Ifølge politiet oppstod det ingen personskader, skriver avisa.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.58

    Zeekr lanseres i Norge: Dette blir prisene

    Elbilmerket Zeekr lanseres nå i Norge, som det tredje landet i Europa etter Sverige og Nederland. Zeekr er eid av det kinesiske Geely-konsernet, og i praksis et av det som etter hvert er mange søstermerker til Volvo og Polestar.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.57

    Etterlyser kontroll med undercover-agenter: – Inngripende

    Eksperter og advokater mener politiets skjulte metode må reguleres bedre. Nå følger politikere etter.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.56

    Beste foodprosessor

    «Er det en sånn liten kjøkkenmaskin?» er gjerne spørsmålet hvis man nevner ordet foodprosessor i en samtale. Betegnelsen «foodprosessor» har nemlig en tendens til å forvirre, selv om de fleste forstår hva det er snakk om når de får se et eksemplar.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.52

    Ukraina-toppmøte utsatt

    Et planlagt toppmøte i støttegruppen for Ukraina i helgen er utsatt fordi USAs president Joe Biden ikke kan komme, opplyser det amerikanske militæret.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.49

    Åtte førere fikk forelegg i Fredrikstad

    Utrykningspolitiet har hatt trafikkontroll langs Vardeveien i Fredrikstad. Åtte førere fikk forenklede forelegg grunnet hastighet. Høyeste målte hastighet var 75 kilometer i timen i 50-sonen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.39

    Fant kulehull i vindusrute

    Onsdag formiddag fikk politiet melding om at det var oppdaget flere kulehull i et vindu ved Skagerak Arena i Skien. Politiet har vært på stedet. Mye tyder på at det er brukt softgun, og at det kun er hull i ytterste glass. Politiet oppretter sak.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.39

    Oljefondet passerer 19.000 milliarder

    Oljefondet har doblet seg på litt over fem år. I dag passerer verdien en ny milepæl – 19.000 milliarder kroner.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.38

    Ni fikk fartsbot

    Ni personer fikk fartsbot i en kontroll ved Hynnekleiv i Froland onsdag formiddag. Høyeste hatsighet ble målt til 70 km/t i en 50-sone.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.36

    Statsbudsjettet: – Det blir dyrere å fly

    Lufthavnavgiftene går opp, mens passasjeravgiften skrus ned. Men flybillettene vil bli dyrere, tror både NHO Luftfart og NHH-professor Frode Steen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.32

    Kan bli nattefrost

    Det blir kjølige høsttemperaturer framover. Det blir mellom 7 og 11 grader på Sør- og Østlandet. – Det begynner å bli høst. Man må ha på tjukkere jakke i helgen. Jeg blir ikke overrasket om det blir nattefrost i et stykke unna kysten, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis til NTB.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.31

    Forbedring av pasientsikkerheten på Kalnes

    Nå er alle døgnområdene i sykehuset på Kalnes elektroniske på NEWS, som er et skåringssystem for målinger av livsviktige funksjoner hos syke personer. Dette med unntak av barne- og ungdomsklinikken og kvinneklinikken. – Jeg er kjempeglad for at vi er klare med denne integrasjonen som vi har samarbeidet med Sykehuspartner om siden 2015, sier Jonny Johansson, prosjektleder, fagutviklingsrådgiver og opplæringsansvarlig for medisinsk teknisk utstyr. Sykehuset bruker spotsjekkmålere som skal måle og registrere viktige funksjoner som blodtrykk, puls, oksygenopptak, pustefrekvens, temperatur og bevissthet hos pasientene. Tidligere har helsepersonell notert pasientenes målinger og skåringsresultatet på et ark, og deretter skrevet informasjonen inn i pasientens elektroniske kurve, Metavision. I våres startet pilotprosjektet som nå har gjort det mulig for alle døgnområdene på Kalnes å overføre målingene og skåringsresultatet elektronisk. – I tillegg til at det vil minske risikoen for feil registrering, vil alle som trenger informasjon om pasientene kunne se resultatene i sanntid i pasientjournalen. Det er spesielt viktig hvis resultatet viser en forverring av helsetilstanden, sier Johansson.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.09

    Venter på stormen

    I store deler av Florida forbereder innbyggerne seg på det verste.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.05

    Dømt for mishandling av ektemann

    Vestfold tingrett har funnet en kvinne i 40-årene skyldig i å ha mishandlet ektemannen sin gjennom store deler av et drøyt to år langt forhold. Kvinnen er dømt til fire og et halvt års fengsel. I tillegg til fengselsstraffen får kvinnen forbud mot å kontakte mannen de fem neste årene. Hun er også dømt til å betale han nesten 630.000 kroner i erstatning.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.02

    Brukte peparspray mot truande person

    Politiet brukte peparspray for å få kontroll på ein truande person på Nedre Korskirkeallmenning i Bergen. Dei fekk melding om at vedkomande verka veldig sint, og trua med å sparka og slå til forbipasserande i 11-tida. Mistenkte blir køyrt til legevakta, melder politiet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 12.02

    19 års fengsel for Mortensrud-drapet

    Etter flere år på rømmen er brødreparet nå dømt.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.58

    19 års fengsel for Mortensrud-drapet

    Valon Avdyli er dømt til 19 års fengsel for drapet på Hamse Hashi Adan (20) på Mortensrud i oktober 2021. Han er også dømt for seks drapsforsøk, grove trusler og grov ulovlig bevæpning med skytevåpen på offentlig sted. Visar Avdyli, Valons lillebror, er dømt til ni års fengsel. Det kommer frem i dommen fra Oslo tingrett. Visar Avdylis forsvarer, Øyvind Brattlien, skriver i en SMS til NRK at hans klient ikke erkjenner straffskyld. – Dommen vil bli anket. Også Valon Avdylis kommer trolig til å anke dommen, sier forsvarer Marius Dietrichson til kanalen. – Jeg må drøfte dommen med min klient i kveld, men jeg antar at det vil gå mot en anke, sier han.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.54

    Ødegaard blir igjen i London: – Tar det som et godt tegn

    Landslagssjef Ståle Solbakken røpte på onsdagens pressekonferanse at ankelskadde Martin Ødegaard ikke besøker landslaget på denne samlingen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.50

    Ordføraren vil ikkje endra søknaden

    Sissel Knutsen Hegdal kjem ikkje til å levera inn ein ny fritakssøknad, det stadfestar hennar talsperson, Trond Birkedal til NRK. I søknaden har Stavanger-ordføraren skrive at det ikkje er ein vesentleg ulempe for henne å halde fram som ordførar. Det er ein av grunnane til at kommunedirektøren i si innstilling har gått inn for å ikkje godkjenna hennar søknad om å få trekka seg frå vervet. Birkedal seier til NRK at Knutsen Hegdal framleis står for denne formuleringa, og dermed vil den ikkje bli endra. I dag skal fleire av partia i Stavanger bystyre ha gruppemøte. Der skal dei bestemma seg for om dei skal godkjenna søknaden eller ikkje, når saka skal opp i bystyret måndag 14. oktober. Både Raudt og MDG har allereie sagt at dei vil stemma nei.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.50

    Stavanger-ordføraren vil ikkje endra søknaden

    Sissel Knutsen Hegdal kjem ikkje til å levera inn ein ny fritakssøknad, det stadfestar hennar talsperson, Trond Birkedal til NRK. I søknaden har Stavanger-ordføraren skrive at det ikkje er ein vesentleg ulempe for henne å halde fram som ordførar. Det er ein av grunnane til at kommunedirektøren i si innstilling har gått inn for å ikkje godkjenna hennar søknad om å få trekka seg frå vervet. Birkedal seier til NRK at Knutsen Hegdal framleis står for denne formuleringa, og dermed vil den ikkje bli endra. I dag skal fleire av partia i Stavanger bystyre ha gruppemøte. Der skal dei bestemma seg for om dei skal godkjenna søknaden eller ikkje, når saka skal opp i bystyret måndag 14. oktober. Både Raudt og MDG har allereie sagt at dei vil stemma nei.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.36

    Undersøker fjorden etter bekymringsmeldinger

    Brannvesenet kontrollerer ulike adresser langs sjøen i Bamble etter flere meldinger om blueshine eller voks i vannet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.35

    «Ingen» norske kunstsamlere vil kjøpe Munch-samlingen

    Petter Olsen er erklært personlig konkurs og må selge sin private kunstsamling, som inkluderer 25 verk av Edvard Munch, for å dekke gjeld. Men en rekke aktuelle kjøpere takker blankt nei, skriver Aftenposten. Potensielle kjøpere ville vært Christian Ringnes, Nicolai Tangen og Johan H. Andresen, men ingen av dem viser interesse. Sparebankstiftelsen DNB er heller ikke aktuell som budgiver. Munch-museet har vist interesse, men har ikke råd til å kjøpe samlingen. Olsens samling en av landets største privateide Munch-samlinger. Tilbake i 2012 solgte han «Skrik» til det som den gang tilsvarte 600 millioner norske kroner.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.34

    Haaland ut mot forfatter etter meldingslekkasjer: – Hadde klødd meg i hodet

    Erling Braut Haaland viste tydelig misnøye med at interne meldinger har blitt lekket ut i en bok.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.30

    Anne Hathaway unnskyldte seg til norsk journalist

    Superstjernen sendte mail hvor hun beklaget oppførselen sin overfor norske Kjersti Flaa.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.30

    Brann i Folldal

    Det brenner i en bygning ved Grimsmoen flyplass i Folldal flyplass. Politiet fikk melding om brannen litt før klokka 11. Det er en brakke på flyplassområdet som har tatt fyr. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.30

    Brann i Folldal slukket

    Det brenner onsdag formiddag i en bygning ved Grimsmoen flyplass i Folldal flyplass. Politiet fikk melding om brannen litt før klokka 11. Det er en brakke på flyplassområdet som har tatt fyr. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Siste kl. 12:17: Politiet melder at brannen er slukket, og at nødetatene avslutter på stedet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.18

    Liten storm på kysten 

    Langs kysten er det venta sterk kuling og opp mot liten storm i 20-tida i kveld. Det kan bety bølger på fem–seks meter. – Det blir ganske røft, seier vakthavande meteorolog Leonidas Psopouridis ved Meteorologisk institutt.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.17

    Vil fengsle mann pågripen under demonstrasjon

    Ein mann i 50-åra blir i dag framstilt for varetektsfegnsling. Mannen skal siste tida ha vore innblanda i ei rekkje forhold, som valdsepisodar, tjuveri, truslar og skremmande framferd. Måndag skal han ha stole og kasta ting rundt seg på eit apotek. Han vart seinare på dagen arrestert etter ei ordensforstyrring under Palestina-demonstrasjonen i Bergen. – Han var då i ein situasjon der han fekk demonstrantane si merksemd. Patruljen følte at dei måtte gripe inn for at situasjonen ikkje skulle eskalere noko vidare, seier politiadvokat Trine-Benedikte Opdal.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.16

    Underskudd i kommunen - går mot ansettelsesstopp

    Kristiansand går mot et underskudd på 268 millioner. Nå vil kommunen blant annet innføre ansettelsesstopp for å kutte i utgifter, skriver Fædrelandsvennen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.16

    Oslo Ap: Kamzy leder over Hadia

    Kamzy Gunaratnam leder over Hadia Tajik i kampen om helt sikker plass på Oslo Arbeiderpartiets stortingsliste. Gunaratnam (36) og Tajik (41) konkurrerer om andreplassen bak partileder Jonas Gahr Støre på nominasjonslista. Alle Oslo Aps 47 lokallag har nå levert sine lister over hvem de vil ha på Stortinget, og resultatet ble presentert onsdag. Her har Gunaratnam støtte fra 41 lag, mens 33 lag vil ha Tajik på lista. VG omtalte saken først. Jonas Gahr Støre har støtte fra samtlige lag. Mest populær nest etter Støre er Agnes Nærland Viljugrein (27). Hun er varemedlem på Stortinget og leder bydelsutvalget i Gamle Oslo. – Jonas Gahr Støre: 47 – Agnes N. Viljugrein: 45 – Kamzy Gunaratnam: 41 – Jan Christian Vestre: 39 – Frode Jacobsen: 34 – Hadia Tajik: 33 – Trine Lise Sundnes: 33 Nominasjonskomiteen legger etter planen fram en foreløpig innstilling 20. oktober. Nominasjonsmøtet er 26. november.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.12

    Dømde for å ha skote kvarandre

    To menn i 30-åra er dømde for å ha skote kvarandre i Hollendergaten i Bergen sentrum i desember 2022. Begge er dømde til fengsel i eitt år og fem månader, skriv Bergens Tidende. Dei skaut kvarandre i kneet, etter ein konfrontasjon mellom dei på ein utestad, ifølgje dommen frå Hordaland tingrett. Den eine mannen hadde med seg ein pistol, og den blei først brukt av den eine og deretter av den andre. Ein av dei dømde vil anka saka til lagmannsretten.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.09

    Vi kan ikke ha 17-åringer bak rattet

    Å senke alderen for å kjøre bil på bygda er en dårlig idé.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.04

    YouTube gjør det vanskeligere å unngå reklame

    «Hopp over»-knappen har mistet nedtellingen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.03

    Norwegian legger ned baser i Stavanger og Trondheim

    Ledelsen i Norwegian vil legge ned basene i Stavanger og Trondheim for å spare penger. Piloter og kabinansatte i Norwegian er sinte og protesterer mot selskapets nedleggelse av baser i Stavanger og Trondheim. Leder for Norwegian Pilot Union (NPU) Alf Hansen og leder i Norwegian kabin Rene-Charles Gustavsen sier Norwegian-ledelsen legger ned uten reell dialog med ansatte.

  • Onsdag 9. oktober kl. 11.00

    Investtech-analyse: Selg disse to aksjene

    Mens to aksjer får salgsanbefaling, har den tredje blitt et mindre attraktivt kjøp.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.59

    Norwegian legger ned baser i Stavanger og Trondheim

    Flyselskapet har varslet at det vil kutte kostnader.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.59

    Høgsterett: Forbyr MC-klubben Satudarah

    Høgsterett har kome fram til at Satudarah MC er ei kriminell samanslutning, og er forbode, skriv dei i ei pressemelding. Dei stadfestar med det avgjerda til tingretten. Motorsykkelklubben er også forbode i Tyskland og Nederland. – Her har Høgsterett løfta blikket frå Noreg, og starta i utlandet. Det er underleg å straffe nokon i Noreg for handlingar andre har gjort i Nederland, men vi må ta rettsavgjerda til etterretning, seier advokat John Christian Elden til NRK. Han representerer den nedlagde klubben. – Den er så vidt konkret og gjeld ei nedlagd samanslutning, så eg trur ikkje konsekvensane blir så store. Høgsterett legg til grunn at deltakarar i klubben fleire gongar har gjort alvorlege lovbrot som kan skape frykt i samfunnet. Forbodet er naudsynt for å kunne førebyggje slik kriminalitet. Sjølv om klubben omtalar seg sjølv som ein MC-klubb som er open for minoritetar, meiner Høgsterett at interessa for motorsyklar verkar å vere underordna. Høgsterett seier at dei to avdelingane i Stavanger og Oslo må bli vurdert som ei samanslutning, som igjen er ein del av ei internasjonal samanslutning.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.58

    Høyesterett: MC-klubben Satudarah forbys

    Satudarah MC er fra før forbudt i Tyskland og i Nederland. Nå er det også forbudt i Norge.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.55

    Lofotkraft må skifte ut styrerepresentanter

    I sommer ble det valgt nytt styre i Lofotkraft. Før nyttår må det gjøres utskiftninger for å sikre balansen mellom menn og kvinner, melder Lofotposten. Dette må de gjøre for å unngå å komme i konflikt med de nye reglene til kjønnsbalanse som trer i kraft fra 1. januar 2025 for større selskaper med omsetning over 100 millioner kroner.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.54

    Tiltalt for drap

    En mann i begynnelsen av 30-årene er tiltalt for drapet i Grue den 26. januar i år. – Hun ble slått gjentatte ganger i hodet og ansiktet med en hammer og døde av skadene på Kongsvinger sykehus senere samme dag, står det i pressemeldingen fra statsadvokaten i Hedmark og Oppland. Videre står det at det var en relasjon mellom tiltalte og Aina Sigrun Hynne. Tiltalte har tidligere vært bosatt i Grue kommune og har blant annet arbeidet for avdøde. Tiltalte er norsk statsborger.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.54

    Tiltalt for drap i Grue

    En mann i begynnelsen av 30-årene er tiltalt for drapet i Grue den 26. januar i år. – Hun ble slått gjentatte ganger i hodet og ansiktet med en hammer og døde av skadene på Kongsvinger sykehus senere samme dag, står det i pressemeldingen fra statsadvokaten i Hedmark og Oppland. Videre står det at det var en relasjon mellom tiltalte og Aina Sigrun Hynne. Tiltalte har tidligere vært bosatt i Grue kommune og har blant annet arbeidet for avdøde. Tiltalte er norsk statsborger.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.51

    Stort brudd på vannledning i Lillehammer

    Det er fortsatt uklart hvor lang tid det vil ta å reparere det store bruddet på en vannledning nord i Lillehammer. Vann- og avløpssjef Annikken Borgestrand sier at det er vanskelig å vurdere hvor lang tid det vil ta. Innbyggerne har fått beskjed om å koke drikkevannet fordi det er fare for forurensing. Vannet som tappes kan være misfarget, og kommunen anbefaler at man da kan la vannet renne en stund slik at brunfargen blir borte før man koker det. Denne beskjeden gjelder inntil det kommer nærmere informasjon fra kommunen. Entreprenøren har jobbet i hele natt med å reparere bruddet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.47

    Har skutt inn 1,5 milliarder kroner i livsverket – nå kan det selges for 100 millioner

    Første skiftesamling av Petter Olsens konkurs er gjennomført i Oslo tingrett.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.47

    Nominasjonsstrid i Oslo Ap: Gunaratnam leder mot Tajik

    Kamzy Gunaratnam (36) leder over Hadia Tajik (41) i første runde i kampen om helt sikker plass på Oslo Aps nominasjonsliste.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.45

    Kviteseid og Skien nominert til miljøpris

    Både Kviteseid og Skien kommuner er nominert til Årets lokale klimatiltak for prosjektene Drit i energi i Kviteseid og Energieffektive tiltak i Skien kommune. Prisen arrangeres av Miljøstiftelsen ZERO, KS og Kommunalbanken i fellesskap. I år kom det inn 17 søknader fra kommuner. De tre beste prosjektene blir hedret og vinnerne blir premiert under Zerokonferansen på Clarion Hotel the Hub i Oslo 24. oktober. Konkurransen arrangeres for å skape oppmerksomhet om smarte klimaløsninger i store og små norske kommuner og i fylkeskommunene.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.43

    Skal kjempe om semifinaleplass i Norske Talenter

    Markus Thonhaugen fra Hemnes og Ramona Kappfjell Sørfjell fra Sømna skal denne uken konkurrere om plass i semifinalen på Norske Talenter, melder Rana Blad. De samiske artistene slapp i juli albumet «Stories from Sápmie» sammen. På albumet har duoen hentet inspirasjon fra naturen, samisk mytologi og urfolkskamp. Med feltopptak fra naturen på Helgeland som utgangspunkt, har artistene blandet ulike lydlandskap med teknologiske elementer.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.43

    Klar for semifinale i Norske Talenter

    Markus Thonhaugen fra Hemnes og Ramona Kappfjell Sørfjell fra Sømna skal denne uken konkurrere om plass i semifinalen på Norske Talenter, melder Rana Blad. De samiske artistene slapp i juli albumet «Stories from Sápmie» sammen. På albumet har duoen hentet inspirasjon fra naturen, samisk mytologi og urfolkskamp. Med feltopptak fra naturen på Helgeland som utgangspunkt, har artistene blandet ulike lydlandskap med teknologiske elementer.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.43

    SSB: Fleire unge får arbeidsavklaringspengar

    Ved utgangen av fjoråret fekk 148.000 personar arbeidsavklaringspengar (AAP). Andelen unge mottakarar av AAP eller uføretrygd er aukande, viser nye tal frå SSB. Ved utgangen av 2023 fekk 148.000 personar arbeidsavklaringspengar. Tal frå SSB viser at talet har stige årleg sidan 2019, frå 114.100. Ein stor del av dei som får arbeidsavklaringspengar i alderen 18 til 20 år har ikkje fullført vidaregåande skole og dei kjem oftare frå hushald med låg inntekt, skriv SSB.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.43

    Erna Solberg: – Vi må faktasjekke statsministeren

    Høyre-leder Erna Solberg er kritisk til budsjettlekkasjene som er kommet fra regjeringen og mener det er nødvendig å faktasjekke statsminister Støre.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.41

    Tiltalt for drapet på Aina Hynne (75) i Grue

    Påtalemyndigheten mener den tiltalte var utilregnelig da drapet ble begått.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.38

    Trafikkulykke i Åmot

    En person ble fraktet vekk med ambulanse etter at bilen hans kjørte av fylkesveg 235 og havnet på taket i Åmot i Østerdalen. Politiet meldte om ulykka kl. 09.42. Nødetatene rykket ut til stedet. Bilen har rullet rundt. Politiet oppretter sak og førerkortet blir beslaglagt, opplyser politiet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.36

    Ny gang- og sykkelvei langs fv. 120

    Det planlegges ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 120, med egen gang- og sykkelbru over Rødsung/Vansjø. Det skriver Østfold fylkeskommune. Forventet byggestart til våren 2026.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.34

    Farevarsel om snø

    Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om snø for deler av Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestland og Innlandet. Torsdag er det ventet mellom fem og 15 cm snø på et døgn. Snøgrensa ligger på mellom 300 og 600 meter. Folk rådes til å regne ekstra tid på transport og kjøring. – Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.32

    Etterforsker propelltyveri

    Politiet har gjort undersøkelser etter et tyveri på Nanset i Larvik. Ifølge politiet har en propell blitt stjålet fra en båtmotor. I tillegg er båten flyttet på.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.31

    Seks klager på henleggelser i Frosta-saken

    Statsadvokaten har mottatt totalt seks klager fra kvinner som har fått sin sak henlagt. Det opplyser statsadvokat Eli Nessimo i en e-post til NRK. Klagefristen har ennå ikke utløpt. Statsadvokaten har henlagt 15 av sakene de fikk oversendt fra politiet. I tillegg til klagene på henleggelser er det også mottatt én klage på såkalt «positiv påtaleavgjørelse». Det betyr at tidligere kommuneoverlege Arne Bye er tiltalt for å ha utnyttet sin stilling for å oppnå seksuell omgang, men ikke for voldtekt. Nessimo opplyser at fem av de syv klagene er sendt Riksadvokaten for behandling. To av sakene behandles fortsatt hos Trøndelag statsadvokatembeter. I tillegg til at statsadvokaten henla 15 saker, henla politiet 99 saker før oversendelse. Det betyr at totalt 114 kvinner har fått saken sin henlagt. I saken mot Arne Bye er det 95 kvinner som har status som fornærmet. Den tidligere legen er tiltalt for å ha voldtatt 88 av dem. Rettssaken mot den tidligere kommuneoverlegen i Frosta begynner 5. november i Trøndelag tingrett. Det er satt av 16 uker til hovedforhandlingene.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.31

    Gult farevarsel for snø i fjellet i Sør-Norge

    Gult farevarsel er sendt ut for deler av Vestlandet, Midt-Norge og Innlandet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.24

    Økokrim har siktet Ousdal for grovt bedrageri

    Økokrim har siktet avdøde advokat Per Asle Ousdal for grovt bedrageri, skriver Stavanger Aftenblad.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.24

    Økokrim har siktet advokat for grovt bedrageri

    Økokrim har siktet avdøde advokat Per Asle Ousdal for grovt bedrageri. Det bekrefter Økokrim til NRK. – Økokrim etterforsker fortsatt saken knyttet til lånebedragerier i Rogaland. Det er gjennomført flere avhør, men vi ønsker ikke å gå i detaljer om hvem som er avhørt eller hvor mange, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie. Det er ingen flere siktede i saken utover den avdøde advokaten.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.22

    Over 100.000 billetter solgt til VM i Trondheim

    Neste års VM på ski i Trondheim har innfridd det første store publikumsmålet: 100.000 solgte billetter.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.21

    Voldshendelse i butikk i Oslo: – En fremstår skadet

    To personer skal ha vært involvert. Politiet har kontroll på samtlige.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.18

    Bergensbanen gjenåpnes trolig torsdag klokken 01.00

    Bergensbanen har vært stengt mellom Myrdal og Finse siden mandag, på grunn av brannen ved Hallingskeid. Nå opplyser Bane Nor at det er estimert gjenåpning natt til torsdag 10.oktober klokken 01.00. Bane Nor melder samtidig at det vil komme ytterligere informasjon klokken 17.00 i dag.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.15

    Person skadet etter voldshendelse på Grønland

    Politiet er på Grønland i Oslo etter melding om en voldshendelse mellom to personer. – Vi har kontroll på de involverte. En av dem fremstår som skadet, ifølge operasjonsleder Alexander Østerhaug. Vedkommende er ved bevissthet og kjøres til legevakta. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. – En person er pågrepet og kjørt til arrest. – Vi jobber med å avklare hendelsesforløpet og innhenter informasjon fra vitner. Det utelukkes ikke at flere personer kan være involvert.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.13

    Øverbysteinen flyttes til Kulturhistorisk museum

    Øverbysteinen, som inneholder 35 runer fra 400-tallet, skal flyttes til Kulturhistorisk museum for trygg oppbevaring. Runene på den 2,5 meter lange og litt over 1 meter brede steinhella ble oppdaget i 2018. Da ble den brukt som kaffestein av et ektepar i Rakkestad. Siden funnet har Kulturhistorisk museum, sammen med Rakkestad kommune og Østfold fylkeskommune, vurdert muligheten for et vernebygg for steinen i nærområdet, men dette har ikke vært mulig å realisere. Steinen har ligget ute i mange år, og innskriftene på undersiden er sårbare.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.12

    Vest-Telemark har holdningskampanje mot ruskjøring

    En holdningskampanje mot kjøring i rus vil bli synlig i Vest-Telemark i høst. Det opplyser Vinje kommune. Problematikken rundt kjøring i rus er en felles utfordring i kommunene i Vest-Telemark, skriver kommunen. Kampanjen er utarbeidet av Seljord kommune etter en kartlegging rundt unge og rusbruk høsten 2023.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.11

    Skal fikse opp Briskebylinjen

    Trikkelinjen Briskeby skal oppgraderes, opplyser Ruter i en pressemelding. Briskebylinjen vil bli erstattet av linje 15 i rundt to år, mens trikketraseen oppgraderes med ny teknisk infrastruktur, gater, fortau og holdeplasser. Oppgraderingen er planlagt ferdig sent i 2026 eller tidlig i 2027. Briskebylinjen var Skandinavias første elektriske trikkelinje, da den ble åpnet i 1894 og går mellom Jernbanetorget og Majorstuen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.10

    Godt billettalg til VM på ski

    Ski-VM Trondheim 2025 har solgt over 100.000 billetter. Nå varsler de om at enkeltdistanser nærmer seg utsolgt. Det gjelder spesielt herrestafetten den 6. mars og femmila for herrer den 8. mars. – Vi er veldig glade for at salget går såpass bra og at vi ligger foran Oslo-VM i 2011. Vi vet at det ble en kjempestor folkefest, sier VM-sjef Åge Skinstad i ei pressemelding. Ski-VM Trondheim har et mål om å selge 220.000 billetter.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.08

    Avlyser lysvandring i Horten

    Midgard vikingsenter og Horten kommune avlyser lysvandringen som var planlagt i Borreparken i morgen kveld. Årsaken er at det er meldt dårlig vær, skriver kommunen på sine nettsider. – Vi er opptatt av å gi alle en trygg og god opplevelse, men elektrisk lys, strømførende kabler og regn er en dårlig kombinasjon for et utendørsarrangement i ulendt og uoversiktlig terreng, opplyser kommunen.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.04

    Piers Morgan: – Beklager til Jay-Z og Beyoncé

    TV-verten måtte fjerne deler av et kontroversielt intervju etter press fra stjerneparets advokater.

  • Onsdag 9. oktober kl. 10.01

    Snø i fjellet på torsdag

    Meteorologisk institutt melder om snømengder mellom 5-15 centimeter i morgon. Snøgrensa vil ligge på 300-600 meter. Instituttet rår bilistar til å berekne «noko ekstra tid til transport og køyring». – Bruk rette dekk og køyr etter forholda.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.55

    Kraftige kommunekutt: - Oppleves som krise

    Kommunalminister Erling Sande (Sp) kaller inn til krisemøte om kommunenes økonomi. Møtet med KS skjer fredag klokken 15.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.50

    Politianmelder laksedumping: – Behandler land og hav som dumpingplass

    Miljøvernorganisasjonen frykter at ingen tar ansvar etter årevis med stranddumping av laks, blant annet fra den norske oppdretteren Mowi.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.49

    Dyrere å leie bolig i Trondheim

    Gjennomsnittprisen for en toroms i I Trondheim har økt fra 10 534 kroner i 2021 til 12 682 kroner i 2024, som tilsvarer en økning på 20,4 prosent. Både Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo har en prisøkning ingen vil leve med. Det sier Stian Carlsen, administrerende direktør i Utleiemegleren, i ei pressemelding. Ferske tall som Finn.no har hentet ut for Utleiemegleren, viser en vill leieprisvekst i storbyene de siste tre åra.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.47

    Tatt med 45 kilo frukttobakk

    En 37 år gammel nordmann må regne med å bli bøtelagt etter at tollerne fant 45 kilo frukttobakk i bilen hans mandag kveld. Frukttobakk røykes i vannpiper, og er ulovlig å innføre til Norge. Tollerne sjekket bilen etter at den kjørte over gamlebrua ved Svinesund. Mannen påsto den søte lukten i bilen kom fra syltetøy han hadde med seg etter et besøk hos slektninger i Uddevalla. Tollerne kunne slå fast at det dreide seg om noe helt annet. – Mannen tilsto og er anmeldt for smugling, sier seksjonssjef Per Kristian Grandahl på Svinesund tollsted.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.46

    Kisten gjøres klar til Haydra (3)

    Familien rømte fra israelske bombeangrep, til de tryggere fjellområdene i Libanon. Så kom dronene.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.45

    Prinsenkrysset i Trondheim stenges for privatbiler

    Fra 22. oktober blir det ikke lenger lov å kjøre gjennom Prinsenkrysset i Trondheim med privatbil. Varebiler og drosjer vil fortsatt ha tilgang. Stenginga er en del av Trøndelag fylkeskommunes og Trondheim kommunes innsats for å redusere klimagassutslipp, kø, luftforurensning og støy, som en del av Byvekstavtalen. Det skriver fylkeskommunen i ei pressemelding. De ber bilførere i Trondheim om å være tålmodige og tilpasse seg det nye kjøremønsteret. Hvis mulig, bruk kollektivtransport, sykkel eller gange.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.45

    Person funnet død i Gran

    En person ble funnet død på Jaren i Gran kommune onsdag morgen, melder avisa Hadeland. Store politiressurser var natt til onsdag involvert i en leteaksjon etter personen, som var savnet fra sitt hjem. Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, sier operasjonsleder Rune Vegard Huse ved Innlandet politidistrikt. Pårørende er varslet.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.40

    Gransking av Skulebas-saka

    Konsulent- og rådgivingsselskapet Deloitte skal granske ulike forhold knytt til anskaffinga av det nye opplæringsfartøyet som blei overlevert til fylkeskommunen og Måløy vgs. i 2023. Hogne Bleie (Frp) i tok initiativ til granskinga. I eit brev til kontrollutvalet i fylket spør han om den fylkeskommunale leiinga har hatt den nødvendige fagkompetansen til å leie anskaffinga – Eg blei spesielt bekymra da eg observerte fleire faktorar som kan påverke sikkerheita for elevar og mannskap. Særleg er det ei eventuell ettermontering av framdrift med det høgeksplosive stoffet hydrogen som gjer meg uroleg. Også feilplassert fiskeutstyr er urovekkande med tanke på sikkerheit på sjøen, seier han til Fjordenes Tidende.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.39

    Solveig Gjelsten enda ikke avhørt

    Politiet har fremdeles ikke avhørt Solveig Gjelsten etter jaktulykka i Nord-Østerdal, hvor mangemilliardær Bjørn Rune Gjelsten skal være siktet. Det opplyser politiadvokat, Ragnhild Hjermstad til NRK. Ekteparet gikk selv ut i en pressemelding hvor de sa at Solveig Gjelsten ble truffet av hagl i overkropp og hals. Hjermstad sier videre at politiet ønsker å få fornærmedes forklaring, men at det foreløpig bare er siktede som er avhørt.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.39

    Solveig Gjelsten ennå ikke avhørt

    Politiet har fremdeles ikke avhørt Solveig Gjelsten etter jaktulykka i Nord-Østerdal, hvor mangemilliardær Bjørn Rune Gjelsten skal være siktet. Det opplyser politiadvokat, Ragnhild Hjermstad til NRK. Ekteparet gikk selv ut i en pressemelding hvor de sa at Solveig Gjelsten ble truffet av hagl i overkropp og hals. Hjermstad sier videre at politiet ønsker å få fornærmedes forklaring, men at det foreløpig bare er siktede som er avhørt.

  • Onsdag 9. oktober kl. 9.32

    Kirke i Oslo blir nabolagshus

    Etter 140 år som gudstjenesterom, skal Sofienberg kirke nå bli til et nabolagshus. Det skriver Avisa Oslo. Kirken ble tatt ut av drift i 2019, men med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Bufdir åpnes kirkedørene igjen. Målet til driverne er å skape en møteplass for barn, unge og nabolaget. Og publikum inviteres til å være med å bestemme hvordan kulturhuset skal brukes.