Nyheter:

  • Tirsdag 8. oktober kl. 23.02

    Jøder i Norge: – Vår historie er ikke kommet frem

    Norske jøder kjenner på frykt og fremmedgjøring, sier lederen for det Mosaiske trossamfunn Ronen Bahar.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 22.57

    Reiten-scoring da Chelsea slo Real Madrid i mesterligaen

    Guro Reiten satte inn 2-0-målet på straffespark da Chelsea innledet gruppespillet i mesterligaen med 3-2-seier over Real Madrid.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 22.54

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Arbeidet med å rassikre E16 mellom Aurland og Flåm er i gang, og går uvanleg raskt, meiner Statens Vegvesen. Programleiar er Silje Rognsvåg

  • Tirsdag 8. oktober kl. 22.43

    Forsvarer om 16-åring etter ungdomsulykke: – Sterkt preget

    – Det er vanskelig å forstå hvordan dette kunne skje, sier sjåførens forsvarer etter den alvorlige bilulykken i Fredrikstad i forrige uke.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 22.36

    Mann pågripe ved demonstrasjon – ikkje knytt til demonstrasjonen

    Ein mann i 50-åra vart pågripe etter ei ordensforstyrring ved Palestina-demonstrasjonen i Bergen sentrum måndag. Det viste seg at politiet hadde leita etter mannen for å pågripe han for noko anna same dag. Mannen var sikta for hensynlaus åtferd etter å ha stole og kasta ting rundt seg på eit apotek tidlegare på dagen. Det var BA som først melde om pågripinga. På grunn av fare for gjentaking skal mannen framstillast for varetektsfengsling onsdag, opplyser jourhavande jurist Jan Christian Alvheim i Vest politidistrikt til BA.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 22.32

    Se kveldens siste TV-sending

  • Tirsdag 8. oktober kl. 22.30

    Mistet ekornmamma - nå er de TV-kjendiser

    – Det er kjempestas!

  • Tirsdag 8. oktober kl. 22.21

    Tiltalt for russegruppe-svindel

    En mann i 30-årene fra Notodden er tiltalt av statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud for å ha lurt russegrupper for nesten 300.000 kroner. Det skriver Telemarksavisa. Saken er tidligere omtalt av VG og ØP. Russegrupper fra Larvik og Sandefjord er blant de fornærmede. Den 6. november må den tiltalte 35-åringen møte i Telemark tingretts lokaler på Notodden.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 22.14

    Dement mann er funnet

    Rett før Klokken 21 tirsdag kveld ble det meldt at en 88 år gammel dement mann, som ble meldt savnet fra sjukehjemmet på Vea på Karmøy tidligere på kvelden, var lokalisert ute i terrenget av redningshelikopteret. Mannskaper som var i nærheten gikk for å bistå mannen. Han var bevisst, men våt og kald, og er fraktet til Haugesund sjukehus.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 22.07

    Halden-gutt etter monsterovergangen: –  Har kjent litt på det

    Fotballspilleren Jørgen Strand Larsen fra Halden forteller om stort press etter å ha byttet klubb for noen måneder siden. I sommer gikk han fra spanske Celta Vigo til engelske Wolverhampton, som spiller i Premier League. En overgang verdt nesten 300 millioner kroner, i følge det annerkjente nettstedet Transfermarkt. – De har brukt mye penger på meg og tar en sjanse på det. Så det er klart at man har kjent litt på det, sier Strand Larsen. 24-åringen erkjenner at han har store sko å fylle. – Det har vært bra spisser der fra før som man skal se opp til og komme etter. Jeg jobber hardt og gir alt, så man får ikke gjort så mye mer enn det alltid, sier han.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 21.45

    Over 250 møtte til markering mot vindkraft i Masfjorden

    Over 250 møtte til ei markering mot vindkraft på Haugsvær i Masfjorden tysdag kveld. Markeringa var ein del av ei nasjonal vardetenning mot vindkraft, arrangert av Motvind Norge. Totalt blei det tent over 600 bål som del av den nasjonale markeringa, melder dei. Markeringa i Masfjorden var organisert av dei lokale organisasjonane Folk for fjella og Nei til vindkraft i Gulen, og var retta særleg mot planar om vindkraft i områda Snøheia, Stølsheimen og Matre.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 21.40

    Hegerberg sesongdebuterte med innhopp da Lyon innledet mesterligaen med seier

    Ada Hegerberg spilte de siste ti minuttene pluss tilleggstid da Lyon slo tyrkiske Galatasaray 3-0 i første gruppekamp i mesterligaen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 21.38

    Netflix dropper ny sesong av «Kaos»

    Det ble hit, men ikke lenger for den gresk mytologiske komiserien med Jeff Goldblum i hovedrollen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 21.37

    Kina svarer EU: Innfører brandy-toll

    Bare dager etter at EU besluttet å innføre høye tollsatser på kinesiske biler innfører Kina høyere importsatser på fransk brandy.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 21.31

    Haaland på landslagspressekonferanse onsdag

    Erling Braut Haaland stiller på landslagets pressekonferanse på Ullevaal stadion onsdag, dagen før nasjonsligakampen mot Slovenia. Det er sjelden kost for norske journalister å få stille Haaland spørsmål i forbindelse med en landskamp. Han møtte til en pressekonferanse 21. mars, dagen før hjemmekampen mot Tsjekkia, men det var første gang siden 21. september 2022. På pressekonferansen for over to år siden fikk Haaland flere kritiske spørsmål om City-eierne fra Abu Dhabi og sportsvasking. Landslagets medieansvarlige Morten Morisbak Skjønsberg skriver i en melding til mediene hva som blir tema for pressekonferansen: «Først kommer Erling for å snakke om landslaget og kampen. Deretter kommer landslagssjefen for å snakke om det samme». Haaland er i Martin Ødegaards skadefravær landslagskaptein fra start for første gang.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 21.24

    Bybanen linje 2 innstild mellom Kristianborg og Fyllingsdalen

    På grunn av eit straumbrot i Fyllingsdalen er linje 2 på Bybanen innstild mellom Fyllingsdalen og Kristianborg, melder Skyss på sine heimesider. Banen går framleis mellom Kristianborg og Kaigaten.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 21.17

    Stemte for å gå videre med vindkraftplaner

    Plan- og ressursutvalget i Hattfjelldal har bestemt seg for å sende saken om vindkraftutbygging videre til kommunestyret. Det bekrefter ordfører i kommunen, Sølvi Andersen (Ap) til NRK, tirsdag kveld. Nordic Wind AS og Statkraft Energi AS har oversendt planinitiativ og forespørsel om å avholde oppstartsmøte om områderegulering av vindkraft i Hattfjelldal. Kommunedirektøren har anbefalt kommunestyret å stille seg positiv til at det skal gjennomføres et utredningsarbeid for å se på hvilke områder skal kan bli mulige steder for etablering av vindkraftverk. Dette kommer kommunestyret nå til å vurdere på neste kommunestyremøte, onsdag 16. oktober, etter at utvalget sa ja i kveld.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 21.13

    Klæbo merker alderen: – Kroppen verker hver dag

    Etter en «elendig sommer» og flere avbrekk, har Johannes Høsflot Klæbo diskutert mye med morfar Kåre.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 21.11

    – Hvis du blir, vil du dø

    Over 230 har mistet livet etter orkanen for bare to uker siden. Nå stålsetter Florida seg på ny.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 20.45

    Tente bål i protest mot vindkraft

    I dag markerte Motvind Norge motstand mot vindkraft med vardebrenning og bål på nærmere 70 steder i Agder. Et av bålene ble tent ved Morhommer i Birkenes. Det er sjette året på rad at Motvind arrangerer en nasjonal vardetenning på denne datoen, og mer enn 600 bål har ifølge organisasjonen blitt tent i kveld. Leder av Motvind Norge, John Fiskvik, forteller at de gjør dette for å vise motstand mot utbygging av vindkraft og naturtapet det fører med seg.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 20.22

    Bratt oljeprisfall: – De libyske fatene kommer tilbake

    Til tross for skyhøyt fokus på Midtøsten og Kina, er det nyheter fra Libya som sender oljeprisen ned, ifølge hedgefond-topp.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 20.06

    Lederen sitter ikke på Stortinget - nå topper han lista

    MDGs partileder Arild Hermstad er nominert på toppen av partiets liste over stortingskandidater fra Oslo. Han sitter ikke på Stortinget i dag.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 20.03

    Arild Hermstad på topp for MDG i Oslo

    Partileder Arild Hermstad topper stortingslista til Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Nestleder Ingrid Liland kapret andreplassen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 19.55

    Vipers knuste serieleder Sola 33-25 på Herrems fødselsdag

    Vipers Kristiansand var for god for serieleder Sola, som måtte tåle sesongens første poengtap med 25-33 i tirsdagens toppkamp i håndball.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 19.53

    Vipers knuste serieleder Sola 33-25 på Herrems bursdag

    Vipers Kristiansand var for god for serieleder Sola, som måtte tåle sesongens første poengtap med 33-25 i tirsdagens toppkamp i håndball. Det skjedde på Sola-stjernen Camilla Herrems 38-årsdag. Hun spilte med en vond ankel etter å ha tråkket over på trening mandag. Herrem scoret på sine fem første avslutninger i kampen, mens lagvenninnene slet med å overliste Silje Solberg-Østhassel, men det var ikke nok. Vipers tapte for Storhamar i sesongens første kamp og var på fjerdeplass etter fire spilte kamper, mens Sola sto med full pott etter fem kamper. Sola topper fortsatt tabellen, men nå er Larvik eneste lag uten poengtap. (NTB)

  • Tirsdag 8. oktober kl. 19.44

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Markeringa mot vindkraft i fjellheimen trakk mange engasjerte til Haugsvær i Masfjorden i kveld. Programleiar er Silje Rognsvåg.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 19.43

    Vipers vant lett

    Vipers vant 33-25 mot hjemmelaget Sola i eliteserien i håndball. Kristiansanderne ledet gjennom hele kampen, og ligger nå på en tredje plass på tabellen. Sola leder foreløpig serien, men har en kamp mer spilt enn Vipers.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 19.37

    Trafikkulykke på Skogn i Levanger

    En bil har kjørt i autovernet på Sjøvegen på Skogn i Levanger. Nødetatene er på vei dit. Airbagene har blitt utløst.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 19.25

    Se TV-sendinga klokka 19.45

  • Tirsdag 8. oktober kl. 19.21

    Stortinget krever svar om hemmelig PST-rapport

    Stortinget vil se nærmere på detaljer rundt en hemmeligholdt PST-rapport. – Det handler om rikets sikkerhet, sier kontrollkomiteens leder.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 19.15

    – Jeg er bekymret

    Kokainbeslaget i Norge har økt. Nå har røyking av kokain som crack kommet til flere norske byer.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 19.12

    The Athletic: City-sjef gir seg etter sesongen

    Txiki Begiristain (60) har hentet både Pep Guardiola og Erling Braut Haaland til Manchester City. Nå skal baskerens tid i England gå mot slutten.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.58

    Ber Hauge komme seg ut igjen: – Altfor god for norsk liga

    Hvis Jens Petter Hauge (24) hadde fått oppleve Milan-eventyret på nytt, er det én ting han ville gjort annerledes.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.57

    FFK opplever stor pågang før semifinalen

    Fredrikstad Fotballklubb har stor pågang for billetter til semifinalen mot KFUM Oslo i slutten av oktober. De vant 1-0 mot Vålerenga i kvartfinalen. Billettsalget startet kl. 12 i dag, og etter fire timer var 5000 billetter solgt. – Det bekrefter det ryktet Fredrikstad har som fotballby, sier publikums- og medieansvarlig i FFK, Markus Slyngenborg Jensen. Klubben ble tatt litt på senga av den store billettinteressen. – Vi forventet et trykk, men overrasket over at det kom såpass tidlig. Vi har en kamp mot Lillestrøm i serien før cupkampen, sier Jensen. Sist FFK vant en cupfinale var i 2006. Den gang vant de 3-0 over Sandefjord.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.53

    Vipers med 6-måls ledelse til pause

    Vipers leder 16-10 til pause mot Sola i eliteserien i håndball. Bortelaget fra Kristiansand har hatt god kontroll de første 30 minuttene av kampen, og hadde på det meste en 7-måls ledelse mot serielederne Sola.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.51

    Signalfeil på Drammenbanen og Askerbanen – flere toglinjer er påvirket

    Det er forsinkelser og innstillinger på grunn av signalfeil mellom Skøyen og Lysaker på Drammenbanen og Askerbanen. Mange toglinjer rammes av feilen. Strekningen mellom Oslo og Bergen, samt fra Drammen til Gardermoen påvirkes av feilen. – Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor på sine nettsider. Bane Nor meldte om feilen på sine sider klokken 18.40 tirsdag. (NTB)

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.48

    Butikker i Porsgrunn Vipps-svindlet

    Tirsdag ettermiddag fikk Sør-Øst politidistrikt melding fra en dagligvarebutikk i Porsgrunn om at en kunde hadde svindlet dem via Vipps. Mistenkte var en mindreårig gutt. Samme svindelmetode skal ha blitt brukt i flere butikker, men ifølge politiet er flere av beløpene tilbakebetalt. De har anmeldt saken og forebyggende seksjon følger opp.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.39

    Gir 1 million kroner til «Fellesskap for mat» i Moss

    Sparebankstiftelsen 1 Østfold Akershus gir 1 million kroner til «Fellesskap for mat» i Moss. – Det er helt fantastisk, sier prosjektleder Ine Lindberg. I gamle butikklokaler i Moss sentrum kan de som trenger det komme og handle maten sin helt gratis, men det er uvisst om prosjektet kan drives videre. Moss kommune har støttet prosjektet med rundt 1,5 millioner kroner i året, men er nå på Robek-lista og underlagt statlig økonomisk kontroll. Hver måned får over 400 personer i Moss, Råde og Våler mathjelp. – Vi er glade for å kunne bidra inn i et så viktig prosjekt, sier daglig leder i Sparebankstiftelsen, Simen Hesleskaug. Også en privat giver bidrar med 150.000 kroner.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.39

    Gir én million kroner til «Fellesskap for mat» i Moss

    Sparebankstiftelsen 1 Østfold Akershus gir én million kroner til «Fellesskap for mat» i Moss. – Det er helt fantastisk, sier prosjektleder Ine Lindberg. I gamle butikklokaler i Moss sentrum kan de som trenger det komme og handle maten sin helt gratis, men det er uvisst om prosjektet kan drives videre. Moss kommune har støttet prosjektet med rundt 1,5 millioner kroner i året, men er nå på Robek-lista og underlagt statlig økonomisk kontroll. Hver måned får over 400 personer i Moss, Råde og Våler mathjelp. – Vi er glade for å kunne bidra inn i et så viktig prosjekt, sier daglig leder i Sparebankstiftelsen, Simen Hesleskaug. Også en privat giver bidrar med 150.000 kroner.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.38

    Stenger bru i Hjartdal i tre uker

    Det dreier seg om Landsverk bru på E134 i Hjartdal, ifølge Varden. I sommer ble det oppdaget at brua hadde svekket bæreevne. Siden da har den hatt ett kjørefelt og lysregulering. Nå melder Statens vegvesen at de fra 14. oktober stenger brua helt for reparasjon. Det blir skiltet omkjøring via fylkesvei 360 og riksvei 36 via Gvarv og Seljord. Ifølge Telen tar omkjøringsveien 1,5 time. – Planen er å reparere skadene slik at brua kan brukes som vanlig før vinteren kommer, sier bruforvalter i Statens vegvesen Halvor Kåsa i pressemeldingen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.25

    Bil i feil retning

    Politiet har fått flere meldinger om en bil som kjører i feil retning på Vesterveien i Kristiansand. Flere politibiler er på vei.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.23

    Netanyahu: Israel har drept Hizbollah-arvtager

    Flere titalls Hizbollah-topper har blitt drept av IDF på svært kort tid: – Jeg ser for meg at det sender sjokkbølger i Hizbollah, sier ekspert.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.21

    Høsten har kommet: – Det er vanskelig å finne en værvinner

    Lavtrykkene kommer i bøtter og spann.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.05

    TikTok saksøkes for å skade unge brukere

    13 amerikanske stater og District of Columbia saksøker plattformen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.05

    Silje (26) fjerna blindtarmen og blei ufør

    No skal retten avgjere om ho har krav på erstatning.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 18.00

    Blaksettunnelen i Stryn stengt

    På fylkesveg 574 i Stryn kommune er Blaksettunnelen stengt etter at ein hengar velta og sølte grus ut i vegbana.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.53

    Glimt får 2000 nye billetter til Old Trafford

    Bodø/Glimt-supportere som ikke fikk billetter til oppgjøret mot Manchester United på Old Trafford i november kan nå få en ny sjanse. Klubben bekrefter at over 2000 billetter, totalt 2659 for å være eksakt, blir lagt ut til bortefeltet onsdag 9. oktober klokken 12. Klokken 11 åpner venterommet til billettsalget. Rundt 4000 billetter ble revet bort i forrige uke, og flere supportere med flybilletter til Manchester satt slukøret igjen. Nå får de altså en ny sjanse. Kampen mot de røde djevlene spilles den 28. november klokken 21.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.52

    Flere avvik på branntilsyn hos leirsted

    Kilandsenteret i Grimstad har ifølge brannvesenet flere avvik som må forbedres. Det skriver Grimstad Adressetidende. Blant annet må det sikres tilgang på slokkevann for brannvesenet hele året. Senteret som er et opplevelsessenter og leirsted for barn og unge, ligger rett ved Kilandsvannet, men ifølge rapporten er ikke dette en sikker kilde når det er islagt om vinteren. Daglig leder Jon Tønnevold forsikrer overfor avisen at alle avvikene skal håndteres.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.46

    Internasjonalt etterlyst mann dømt for vold og mishandling

    En mann i 50-årene er i Vestfold tingrett dømt for vold, mishandling og brud på besøksforbud, skriver Sandefjords Blad. Lovbruddene mot tidligere samboer og flere barn skal ha skjedd i Sandefjord i 2015. Tiltalen ble ikke tatt ut før i 2018. Mannen oppholdte seg i et annet land mellom 2018 og 2024. Han var internasjonalt etterlyst, og først i år ble han pågrepet i Norge. Retten mente det bevist ut over enhver tvil at «Tiltalte har gjennom alle år oppført seg svært dårlig overfor alle de fornærmede. Han har utøvd vold mot alle unntatt NN (yngste barnet), bl.a. i form av kvelertak, slag, klyping og lugging.» Ankefristen er ennå ikke gått ut.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.41

    Enslig bil kjørte ut av veien

    En enslig bil har kjørt ut av veien ved Eivindstadveien i Froland, skriver politiet i Agder. En person skal være ute av bilen og er oppegående. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.41

    Enslig bil kjørt ut av veien

    En enslig bil har kjørt ut av veien ved Eivindstadveien i Froland, skriver politiet i Agder. En person skal være ute av bilen og er oppegående. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.33

    Leder nytt reiseprogram: – Ble overrasket

    Oskar Westerlin (26) og David Mokel (21) skal reise rundt med kjendiser som guider.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.33

    Gjør for lite for kvinnehelsen

    Regjeringens kvinnehelsestrategi er historisk bra – men det er ikke bra nok.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.32

    Fellingstillatelse på jerv i Skjåk

    Miljødirektoratet gir fellingstillatelse på inntil to jerv i Skjåk, det skriver avisa GD. Direktoratet mener at jerven utgjør et så stor trussel for beitende sau i området, at det er nødvendig med ekstraordinært uttak. De siste årene er det påvist flere ynglinger av jerv i det aktuelle området. For hele regionen er det registrert flere valpekull enn det nasjonale bestandsmålet. Samtidig har det vært store tap til jerv i området over år. I 2023 ble det utbetalt erstatning for 25 sauer og 413 lam i Skjåk kommune. Fellingstillatelsen gjelder fra 9. oktober til 20. desember.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.30

    Butikk evakuert på grunn av mogleg gasslukt

    Ein daglegvarebutikk på Askøy blei evakuert på grunn av ei lukt som kan vere gass. Det er endå ikkje klart kva lukta kjem av. Politi og brannvesen er på staden for å undersøke. Brannvesenet tar målingar inne i bygget. Det er vurdert at det ikkje er nødvendig å evakuere andre bygg.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.20

    Reagerer på Equinors fornybar-kjøp: – Skal mye til at vi kjøper flere aksjer

    Aksjonærer er splittet i synet på oljekjempens kjøp av vindaksjer for titalls milliarder kroner.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.02

    To nye pågrepet etter mann ble kidnappet i Oslo

    Politiadvokat Katja Dørstad sier til Avisa Oslo at politiet har siktet to nye menn i saken. En mann i 20-årene ble i forrige uke alvorlig skadet etter å ha blitt bortført og utsatt for vold. Totalt er nå tre menn siktet i saken. To av dem er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 17.00

    10 kjennetegn på en god kollega

    Finn ut om du er en superkollega, eller bare super-irriterende.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.57

    Promillekjøring på Høylandet

    Politiet har stoppet en bilfører i 70-åra som sier at han er påvirket. Han blåser til langt over lovlig verdi. Politiet har sikra bevis og har avhørt mannen. Førerkortet beslaglegges.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.54

    Rykker ut etter melding om trafikkuhell

    Nødetatene rykker ut etter melding om et trafikkuhell i Øygardsvegen i Vindafjord. Det var en person i hver bil og ingen av dem ble hardt skadd. Det er mye trafikk på stedet. Den ene bilen er fjernet og trafikken dirigeres. Politiet er klokka 18.42 ferdig på stedet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.51

    Trafikkulukke i Odda

    Ein passasjer fall av ein motorsykkel i Odda i Ullensvang tysdag ettermiddag. Den kvinnelege passasjeren skal ha gått frå staden etter at ho fall av, og motorsykkelen køyrde frå staden. Motorsykkelen var uregistrert, ifølgje politiet. Det er ikkje noko som antydar at nokon av dei vart alvorleg skadd. Politiet leita etter motorsykkel og passasjer, men avslutta søket utan funn tysdag kveld.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.51

    Arbeidsulykke på Toten – alvorlige skader

    En mann i 30-årene skal ha fått klemskader i ei hånd i en arbeidsulykke på Toten tirsdag ettermiddag. Politiet omtaler skadene i hånda som alvorlige. Personen er kjørt til Gjøvik sjukehus for behandling. Arbeidstilsynet er varslet om ulykken, og politiet etterforsker saken.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.51

    Arbeidsulykke på Toten

    En person skal ha fått klemskade i ei hånd i en arbeidsulykke på Toten. Politiets operasjonsleder, Frode Øvreås, sier til NRK at vedkommende blir sjekket av ambulanse på stedet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.31

    Markant Hydro-fall etter Kina-skuffelse: – Utvilsomt vært en negativ reaksjon

    Kinesiske myndigheter skuffet markedet, og sendte Hydro og Elkem ned. Samtidig trakk oljeprisen ned Oslo Børs.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.29

    Fullroses etter å ha «gitt bort» sponsor til forbundet: – Enorm respekt

    Sjokoladeprodusenten Nidar ville sponse Harald Østberg Amundsen (26). Da ba han dem heller spytte penger inn i et skiforbund som desperat trenger penger.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.28

    Avlyste besøk i Agder på grunn av økt trusselnivå

    Det høynede trusselnivået gjorde at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) avlyste et planlagt besøkt til Agder tirsdag. Ministeren skulle vært til stede på åpningen av de to nye politistasjonene i Åseral og Kvinesdal. – Jeg måtte avlyse min planlagte reise til Agder i dag for å følge denne saken. Statssekretær Sigve Bolstad (Sp) reiste i mitt sted og deltok på åpningen av de nye tjenestestedene, sier Mehl i en melding til NTB. Hun sier uroen i Midtøsten påvirker Norge på flere måter vi må være bevisste på. Hun fikk tidligere tirsdag en orientering av PST om bakgrunnen for at trusselnivået heves. – Vi har sett at statlige aktører bruker kriminelle nettverk til å utføre terrorhandlinger i andre land i Europa. Vi må være bevisste på at gjengkriminalitet og terror kan ha koblinger også i Norge. Politiet har ansvar for å vurdere konkrete operative tiltak, og vil følge opp PSTs vurderinger.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.23

    Justisministeren avlyste planlagt reise

    Årsaken er at PST hevet trusselnivået i Norge.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.19

    Kjørte bil med en vodkaflaske ved sin side

    Det har vært et trafikkuhell på Sandmoen i Trondheim, der en bil har kjørt inn i en lastebil. Ingen ble skadet i uhellet. Føreren av personbilen var sterkt beruset og hadde en vodkaflaske ved sin side. Politiet tar føreren med til legevakt for å sikre bevis. Føreren blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.16

    Togforsinkelser ved Tønsberg

    Bane Nor forteller at det er togforsinkelser i begge retninger ved Tønsberg stasjon. – Det er feil på en planovergang. De som skal fikse det regner med å være på plass rundt 17, sier pressevakt Mari Rjaanes til NRK. Det skal være problemer med bommen der veien krysser skinnene i Tønsberg.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 16.11

    Trafikkulykke i Evenes

    Politiet har rykket ut til Snubba i Evenes kommune etter melding om et trafikkuhell. Det melder politiet tirsdag ettermiddag. Det skal ikke være snakk om personskader. Bilberging pågår. Trafikken dirigeres manuelt frem til veien er ryddet. Politiet er i kontakt med førerne for å avklare hendelsesforløpet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.37

    Lekteren har sokke

    Den havarerte fôrflåten som har vore liggande ved Stadlandet sidan slepebåten «Waterlord» gjekk på grunn natt til 21. august, har no sokke ned. Det skriv Fjordenes Tidende.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.31

    Wall Street åpner opp

    Brusgiganten Pepsi Co kutter i salgsforventningene på grunn av endrede handlemønstre hos amerikanske forbrukere.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.31

    Wall Street i grønt: – Markedet er høyt og lavt

    Teknologiaksjene på New York-børsen løftet seg tirsdag, samtidig som pilene pekte ned for oljesektoren.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.31

    Oppgang på Wall Street

    Roblox faller etter anklager fra investeringsselskapet Hindenburg Research. Spillselskapet benekter påstandene.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.31

    Blandet på Wall Street

    Roblox faller etter anklager fra investeringsselskapet Hindenburg Research. Spillselskapet benekter påstandene.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.30

    Jordskred i Stryn

    Det har gått eit lite jordskred på fylkesveg 5742 ved Blakset i Stryn kommune. Dette har skjedd like ved avkøyrselen til Nordsida skule. Det skal vere passasje. Entreprenør er på veg til staden.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.29

    Mystisk skiltbytte i Stoltzekleiven

    «Melkesyren»-skiltet er erstattet av «Hvilepulsen» på en av Bergens mest populære turer.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.19

    Svindeltiltalt mener han selv ble lurt

    Svindeltiltalte Jan Helge Furu fra Farsund mener han selv ble forledet inn i et stort internasjonalt spill. Det fortalte han i tingretten i dag. Furu er tiltalt for bedrageri og heleri for til sammen 17 millioner kroner. 61-åringen nekter straffskyld og sa i retten at media og Økokrim har laget et dårlig bilde av ham. Økokrim mener han har lurt en rekke personer til å investere penger i et oppdiktet prosjekt. Det er satt av fem uker til rettssaken i Ringerike, Asker og Bærum tingrett.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.14

    Varsler støyende øvelse i Sandefjord havn

    Sandefjord kommune opplyser at de de to neste onsdagene vil gjennomføre beredskapsøvelse i havna. Kommunen varsler om at det vil medføre en del støy, i og med at helikopter også er involvert. Politiet og andre samarbeidspartnere gjennomfører øvelsen fra klokken 23.30 på kvelden til rundt klokken 02 på natten. Altså onsdag 9. og onsdag 16. oktober.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.14

    Støyende øvelse i Sandefjord havn

    Sandefjord kommune opplyser at de de to neste onsdagene vil gjennomføre beredskapsøvelse i havna. Kommunen varsler om at det vil medføre en del støy, i og med at helikopter også er involvert. Politiet og andre samarbeidspartnere gjennomfører øvelsen fra klokken 23.30 på kvelden til rundt klokken 02 på natten. Altså onsdag 9. og onsdag 16. oktober.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.13

    Widerøe-fly måtte snu

    Widerøe-flyet som skulle landa på Sandane like før klokka 10 i dag, måtte gjere vendereis til Oslo. Flyet fekk tekniske problem mellom Sogndal og Sandane. – Sidan vi har teknisk personell i Oslo gjekk flyet direkte dit, slik at det kan få raskare teknisk ettersyn, stadfestar kommunikasjonsrådgjevar Satha Sritharan. Flyet skulle etter planen returnert frå Sandane til Oslo klokka 1015. Passasjerane som skulle til Sandane, eller som skulle returnert med flyet til Oslo, vart booka om til første moglege avgang.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.09

    Innfører nasjonal bevæpning i Norge

    Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er ytterligere skjerpet, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB. Derfor hever de terrortrusselnivået fra moderat til høy, det nest høyeste nivået. I tillegg innfører Politiet nasjonal bevæpning som følge av økt terrortrussel, skriver NTB. – Det er flere negative forhold som har forsterket terrortrusselen, blant annet knyttet til den pågående eskalering av konflikten i Midtøsten. I Norge er det først og fremst trusselen mot jødiske og israelske mål som er ytterligere skjerpet, sier seniorrådgiver Eirik Veum i PST til NTB. Han sier at PST ikke vil si noe konkret om hva dette innebærer, men opplyser at PST er tilgjengelige for pressen fra klokken 17. – PST har foreløpig ikke informasjon om at det foreligger konkrete planer om å utføre terrorhandlinger mot mål i Norge, men vi jobber fortløpende med å avklare trusler og usikkerhetsfaktorer, sier han videre. Terrortrusselnivået høy er nivå 4 på en skala fra 1 til 5.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.08

    Fremover: Trafikkulykke på E10

    To biler skal ha kjørt av veien på E10 ved Snubba i Narvik kommune. Det melder Fremover. Den ene bilen hadde henger og skal ha kjørt ut av veien og veltet. Den andre bilen skal ha kjørt inn i fjellveggen. Det skal ikke ha oppstått personskader, ifølge politiets operasjonssentral.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.08

    Ny skadesmell for Manchester United

    Harry Maguire måtte byttes ut med skade i Manchester Uniteds 0-0-kamp mot Aston Villa. Nå er det klart at han blir borte en stund.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 15.03

    Åpner Bodøs første selvbetjente butikk

    Fredag inviteres det til nyåpning av Landegode Handel, dagligvarebutikken på øya ute i Vestfjorden. Det skriver Avisa Nordland. Der har butikken nå blitt utstyrt med selvbetjeningskasser, kameraer og tekniske løsninger som gjør det mulig for handlende å få tak i det de måtte trenge, uansett tidspunkt på døgnet. – Erfaringer fra andre butikker som har åpnet en slik høyteknologisk butikk er entydig positive både for kundene og for butikkdriver, sier Linda Wenberg og Kenneth Iversen ved Landegode Handel. – Vi er overbevist om at både lokalbefolkning og reisende til Landegode vil møte dette tilbudet med nysgjerrighet og interesse

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.58

    Krise for bønder i eksklusive franske vindistrikt

    Dårlig vær gjør at franske vinbønder ikke får produsert like mye vin som vanlig. Det rammer flere av de eksklusive vindistriktene hardt.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.58

    PST hever trusselnivået

    Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet. Derfor hever PST trusselnivået – samtidig som politiet innfører midlertidig bevæpning.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.54

    Tre personer på Agder har fått omvendt voldsalarm

    Kun tre personer på Agder har fått omvendt voldsalarm siden den nye loven kom i april. Det opplyser politiet til NRK. På landsbasis har 100 personer fått denne voldsalarmen i løpet av samme periode. I de ti foregående årene var det ni personer med omvendt voldsalarm på sørlandet, sammenlignet med 113 personer i hele landet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.41

    Gjentok krav om elbiler i bussfila

    Ordførerne i Asker og Bærum gjentok kravet om at elbilene må tilbake i kollektivfeltene på E18 på Stortingets høring om saken tirsdag. De viste til at køene både på E18 og lokalveiene er uholdbare. Elbilene ble kastet ut av kollektivfeltene for å redusere trafikken inn til Oslo og hindre køkaos i byen da Ring 1 stengte 1. juli. Etter press fra kommunene i vest fikk elbilene slippe til igjen i helgene fra 7. september. Det er ikke godt nok for Lene Conradi (H) i Asker og Lisbeth Hammer Krog (H) i Bærum. De vil åpne bussfila for elbiler med flere i bilen også på hverdagene. Ifølge Conradi vil det ikke skape mer trafikk i Operatunnelen. – Veldig mye av trafikken som står i kø gjennom Asker skal ikke inn til eller gjennom Oslo sentrum. – Det virker helt unødvendig og uforståelig å skape disse enorme køene så langt unna Oslo sentrum når vi erfarer at det løser seg opp etter Høvik, sa Asker-ordføreren. – Situasjonen er helt uforutsigbar. Det er smertefullt å se at vi har et helt felt som til tider står ganske tomt, sa Hammer Krog. Saken er oppe i Stortinget fordi Fremskrittspartiet har foreslått å gjenåpne kollektivfeltene for elbiler.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.39

    Høring om trafikksituasjonen vest for og i Oslo

    Tirsdag var det høring i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité om trafikksituasjonen på E18 etter at elbilene ble kastet ut av kollektivfeltet. På høringen deltok ordførerne i Asker og Bærum, Akershus fylkeskommune, NHO og Oslo kommune. – For Asker har vi ingen reelle veialternativer til E18 i korridoren mellom Asker og Oslo, bortsett fra en fylkesvei som også er lokalvei, skolevei og sykkelvei, sa Askers ordfører Lene Conradi (H) på høringen. Hun mener at kollektivfeltet også må kunne brukes av elbilister gjennom Asker på hverdager. I mai foreslo Fremskrittspartiet å gjenåpne veisystemet i og rundt Oslo. I slutten av august ble det klart at elbilene skulle slippes inn i kollektivfeltene igjen. Conradi mener at å åpne kollektivfeltet vil skape mer flyt i trafikken, uten at det gir mer trafikk i operatunnelen. – Mye av trafikken som står i kø gjennom Asker, skal ikke inn til eller gjennom Oslo sentrum. Det virker helt unødvendig og uforståelig å skape disse enorme køene så langt unna Oslo sentrum. I tillegg mener hun at det må satses mer på kollektivtransport, både buss, båt og bane, for å få redusert bilbruken. Saken er til behandling i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.38

    Færder kommune begjærer Brattås barnehage konkurs

    Kommunen vil slå barnehagen konkurs fordi et krav om tilbakebetaling av tilskudd ikke er oppfylt. I forrige uke sto 119 barn plutselig uten et tilbud da den privateide barnehagen ble stengt med bare noen timers forvarsel. I etterkant har kommunen bedt Brattås barnehage AS om å tilbakebetale rundt 2,5 millioner kroner som ble overført kort tid før stengingen. Ifølge kommunen skulle millionbeløpet gått til drift og spesialpedagogiske tiltak. – Status er at kravet vi hadde ikke er overført, sier ordfører Tom Mello (H).

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.34

    Siste ord er ikke sagt

    Før årets statsbudsjett har mest spenning vært knyttet til den såkalte monsterskatten og exit-skatten.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.33

    Trafikkulykke på E6

    En bil har kjørt av vegen på E6 ved Skjeggestad i Ringebu kommune. Nødetater er på stedet, og ifølge politiet er det ikke meldt om alvorlige personskader. Det er noe trafikale utfordringer på stedet, og trafikken blir dirigert.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.25

    Alle elsker musikk, men ingen vet hvem som spiller!

    Aldri før har så mange hørt så mye på musikk. Og aldri før har så mange vært uvitende om hvem som faktisk lager musikken. Dette er historien om musikerne som forsvant.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.19

    YouTube-stjernen bekrefter kjæreste­ryktene

    IShowSpeed (19) innrømmer at han er i et forhold med en kvinne, men holder kjæresten hemmelig.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.15

    Klassequizen: 7 poeng til Værøy skole

    Klassequizen har besøkt øykommunen Værøy i Lofoten. Der stilte Emma Torstensen, Elvira Persen og David Mortensen på laget for Værøy skole. De visste blant annet at nasjonalparken Yellowstone ligger i USA og at urin dannes i nyrene. Trioen endte med 7 av 12 mulige poeng. ???? Hør Værøy skole på NRK P1 ???? Se full poengoversikt

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.04

    Jens Stoltenberg blir leder for sikkerhetskonferansen i München

    Stoltenberg blir den nye lederen for Den internasjonale sikkerhetskonferansen i München.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.04

    Arbeidsulykke i Bjørnafjorden

    Politi og ambulanse er på vei til stedet i Halhjemsmarka i Bjørnafjorden etter melding om en arbeidsulykke. En person skal ha falt fra en høyde på åtte meter. Vedkommende ligger på bakken. Ukjent skadeomfang. Politiet er på stedet sammen med ambulanse.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.04

    Til sykehus etter arbeidsulykke i Bjørnafjorden

    Det har vært en arbeidsulykke i Halhjemsmarka i Bjørnafjorden. Ulykken har skjedd i forbindelse med arbeid på et tak, og en mann skal ha falt fra en høyde på åtte meter. Politiet har vært på stedet sammen med ambulanse. Luftambulanse har også vært på stedet, og pasienten ble kjørt til sykehus av ambulanse. Det er ukjent skadeomfang, men ifølge politiet pustet personen etter fallet. Pasienten var bevisst da han ble fraktet fra stedet. Ulykken skjedde på byggeplassen til den nye idrettshallen til Søre Neset IL. Det bekrefter styreleder Bjarte Aarvik til BA.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.04

    Luftambulanse på stedet etter arbeidsulykke i Bjørnafjorden

    Politi og ambulanse er på vei til Halhjemsmarka i Bjørnafjorden etter melding om en arbeidsulykke. En person skal ha falt fra en høyde på åtte meter. Ulykken har skjedd i forbindelse med arbeid på ett tak. Vedkommende ligger på bakken. Politiet er på stedet sammen med ambulanse. Luftambulanse har vært på stedet, og pasienten blir kjørt til sykehus av ambulanse. Ukjent skadeomfang, men ifølge politiet pustet personen etter fallet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 14.01

    Nå øker Netflix prisene

    Før helgen varslet Netflix at de ville øke månedsabonnementene sine. Nå tikker det inn e-post-varsler i kundenes innbokser.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.52

    Klassequizen: 8 poeng til Hattfjelldal skole

    Klassequizen er i gang igjen etter høstferien, og først ut etter ferien var Lovise Volden, Erlend Ørjedal og Hannah Sæterstad Eide. De klarte blant annet å svare rett på hva løven i Narnia-bøkene heter. ???? Hør Hattfjelldal skole på NRK P1 ???? Se full poengoversikt

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.52

    Klassequizen: Åtte poeng til Hattfjelldal skole

    Klassequizen er i gang igjen etter høstferien, og først ut etter ferien var Lovise Volden, Erlend Ørjedal og Hannah Sæterstad Eide. De klarte blant annet å svare rett på hva løven i Narnia-bøkene heter. ???? Hør Hattfjelldal skole i NRK Radio-appen ???? Se full poengoversikt

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.49

    Canal Street fikk tilskudd på 500.000 kroner

    Fylkesutvalget i Agder har i dag bevilget et ekstraordinært tilskudd på 500.000 kroner til musikkfestivalen Canal Street i Arendal. Tilskuddet skal bidra til at selskapet ikke går konkurs. Samtidig overdrar fylkeskommunen sine aksjer i Canal Street til Arendal kommune, som heretter vil eie 50 prosent av festivalen. Daglig leder i Canal Street Maria Woie Litangen sier de ble kjempeglade for dagens vedtak. Torsdag skal Arendal bystyre bestemme om Arendal kommune skal bidra med 300.000 kroner. – Vi håper virkelig at det vil gå gjennom der også. Det vil sikre videre drift og at vi kan arrangere festivalen neste år, sier Litangen. Ifølge Litangen har Arendals Fossekompani og P-Hus Vest sagt de skal støtte festivalen med 650.000 kroner hver. Ida Grødum (H) sier Canal Street er viktig for Arendal og spesielt barn og unge. – Vi håper 2025 kan bli et bedre år for festivalen og at de nå får de ressursene de trenger for å ha en god festival neste år, sier hun. Arendals Fossekompani og APL Norway eier resten av aksjene i Canal Street.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.49

    Tilskudd på 500.000 kroner redder Canal Street

    Fylkesutvalget i Agder har i dag bevilget et ekstraordinært tilskudd på 500.000 kroner til musikkfestivalen Canal Street i Arendal. Tilskuddet skal bidra til at selskapet ikke går konkurs. Samtidig overdrar fylkeskommunen sine aksjer i Canal Street til Arendal kommune, som heretter vil eie 50 prosent av festivalen. Ida Grødum (H) sier Canal Street er viktig for Arendal og spesielt barn og unge. – Vi håper 2025 kan bli et bedre år for festivalen og at de nå får de ressursene de trenger for å ha en god festival neste år. Arendals Fossekompani og APL Norway eier resten av aksjene.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.37

    Har signert byvekstavtalen

    I ettermiddag signerte samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) byvekstavtalen for Kristiansandregionen. Avtalen har en verdi på 2,1 milliarder frem til 2033, og målet er å sikre at regionen når nullvekstmålet for transport med personbil. Avtalen ble signert på rutebilstasjonen i Kristiansand.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.27

    Sverige vil forby ekteskap mellom søskenbarn

    De vil også fjerne muligheten for å få fritak når det gjelder ekteskap mellom halvsøsken.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.25

    Rykker etter melding om branntilløp

    Politi og brannvesen rykket i dag ut etter melding om branntilløp på komfyr i Frøyas Gate i Fredrikstad. Brannen skal ha oppstått i forbindelse med matlaging og blitt slukket av beboer. Brannvesenet bekrefter rundt 13.30 at det er kontroll. Det har vært en del røyk i leiligheten. To personer var tilstede, og den av de to som har vært mest aktiv i slukkingen, kan ha fått i seg noe røyk. Vedkommende sjekkes av Ambulanse.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.19

    Bygningsbrann i Time

    Brannvesenet melder litt over klokka 13 tysdag om ein bygningsbrann på Grønsko på Bryne. Brannen skal finne stad i ein leilegheit i ein kommunal bustad. Mannskap frå Bryne og Stangeland stasjon har rykka ut.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.19

    Tørrkoking i Time

    Brannvesenet rykket ut like etter klokka 13 tysdag etter melding om ein bygningsbrann på Grønsko på Bryne. Det skulle vise seg å gjelde ei tørrkoking i ein leilegheit i ein kommunal bustad. Røyken luftes ut og brannvesenet avsluttar på staden.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.17

    Arbeidsulykke i Horten

    En person er fraktet til legevakt etter en arbeidsulykke på Karljohansvern i Horten. En person har slått hodet i forbindelse med arbeid på en båt, men vedkommende har vært våken og bevisst, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.16

    Mindreårig MC-sjåfør anmeldt

    Like før klokken 12.00 i dag stanset en politipatrulje en lett MC i Fredrikstad. Føreren var mindreårig, uten gyldig førerkort. Kjøretøyet var også begjært avregistrert. Anmeldelse opprettes.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.13

    ØIF Arendal risikerer poengtrekk i eliteserien

    ØIF Arendal fikk inn 800.000 kroner på arrangementet «Folkets røst» i helga, men risikerer likevel poengtrekk på grunn av negativ egenkapital. Det skriver Agderposten. Daglig leder Per Carsten Michelsen sier til avisa at situasjonen er mindre dramatisk enn i fjor, men at innspurten mot nyttår blir vanskelig. – Vi har en krystallklar målsetting om at vi ikke skal straffes med minuspoeng. Men vi har et stykke igjen. Vi ser at neste sommer – da kan klubben friskmeldes økonomisk, sier Michelsen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 13.04

    Flere førerkortbeslag etter kontroll i Fredrikstad

    Utrykningspolitiet har gjennomført trafikkontroll i 60-sonen langs Solliveien ved Nylende i Fredrikstad. Det ble skrevet ut 8 forenklede forelegg. En person blir anmeldt da han ikke vedtok forenklet forelegg. 3 personer blir anmeldt grunnet hastighet som medførte førerkortbeslag. Høyeste målte 88 kilometer i timen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.59

    Aftenposten: Politiet etterforsker Marius Borg Høiby for nye brudd på besøksforbud

    Det bekrefter bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til avisen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.56

    26 ble tatt i laserkontroll i Arendal

    26 bilførere har fått forenklet forelegg etter at utrykningspolitiet har hatt laserkontroll på fylkesvei 421 Molandsveien i Arendal. Høyeste hastighet ble målt til 90 kilometer i timen i 70-sona.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.55

    Bjørgens nye trenerliv: – Jeg har jo en veldig snill mann

    Marit Bjørgen (44) sjonglerer familielivet og andre oppdrag med trenerjobben for skilandslaget.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.54

    16-åring første til å «slå» Tetris

    Kom til nivå 255 før spillet begynte på ny.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.54

    Politiet setter kioskran i forbindelse med senere ransforsøk

    Politiet har stort trykk på etterforskningen etter at en person truet en ansatt med kniv ved sykehuskiosken i Mosjøen i september. Det skriver Brønnøysunds Avis. – Vi jobber ut fra flere hypoteser, og en av dem er at det er en tilknytning mellom dette ranet og forsøket på ran av Pizzabakeren i Mosjøen den 28. september. Det skriver politiadvokat Marianne Holmen til Brønnøysunds Avis. Det gjenstår fortsatt en rekke etterforskningsskritt, ifølge Holm. Politiet er fortsatt interessert i å motta tips i saken. Av hensyn til den pågående etterforskningen må politiet være tilbakeholden med å gi ut detaljer knyttet til saken.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.53

    Ønsker tips etter brann på Sellebakk

    Politiet ønsker tips etter brannen på Sorgenfri allé i Fredrikstad. Brannårsaken er fortsatt ukjent. Ingen ble skadet. Brannen skal ha startet i varemottaket til Europris. Det ble meldt om åpne flammer og smell. Politiet fikk melding om brannen rett før klokken 18.30, lørdag. – Vi etterlyser informasjon og vitner. Vi har lite å gå etter, men dette skjedde på et tidspunkt hvor mange ferdes i området. Så vi oppfordrer til å ta kontakt med politiet, dersom man har sett noe, sier krimsjef Geir Willadsen. Det er leiligheter i samme bygg og flere av disse ble fulle av røyk. 27 personer ble evakuert, men fikk flytte hjem senere samme kveld. Willadsen sier at det er snakk om skader for flere millioner kroner, og at brannen medførte ubehag for de som ble evakuert. Politiet har ikke informasjon om skader i leilighetene som følge av brannen. Saken etterforskes. Man kan kontakte politiet på 02800. Fredrikstad: 27 evakuert etter brann

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.50

    Statens vegvesen: – Nå er det tid for å skifte til vinterdekk

    Tiden er inne. I år igjen. Sukk.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.44

    Miljøstiftelse vil fôre laks med kylling

    Det er kanskje en pescetarianers største frykt, men miljøstiftelsen Bellona vil servere oppdrettslaksen kylling.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.31

    Kredinor doblet inntektene i tredje kvartal

    Den finansielt pressede inkassokjempen leverer resultatbedring etter store tap.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.27

    Vil varetektsfengsle tyv

    En mann i 40-åra er pågrepet og sikta for et hundretalls straffesaker. Politiet mener mannen står bak flere tyverier, brudd på besøksforbud, trusler og bæring av våpen på offentlig sted, skriver Adresseavisen. Politiet ønsker å varetektsfengsle mannen i fire uker på grunn av det store omfanget av saker. Han er også tidligere dømt for flere tyverier.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.27

    Køyrde 51 km/t for fort

    Den unge bilføraren vart målt til 131 km/t i 80-sona på Åsanevegen. No må han gjennomføre 30 timar samfunnsstraff over 90 dagar. Det var ein marsdag i år at Utrykkingspolitiet hadde storkontroll på E39 mellom Åsane og Bergen. Over 20 bilførarar vart tekne under kontrollen. Mannen i 20-åra var ein av to som vart fråtekne førarkortet. Han kan ta ny førarprøve før jul.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.22

    Vogntog har fått stans: Kø på E6

    Et vogntog har fått stans på E6 ved Skulleruddumpa i retning Moss. Vogntoget står på veiskulderen. Høyre felt er stengt på grunn av berging. Politiet er på stedet. Det er kø, så vær ekstra oppmerksom, skriver Vegtrafikksentralen øst.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.21

    Reagerer på lekkede meldinger: – Alle skjønner at det ikke skal skje

    Kapteinsteamet på landslaget tok grep da interne gruppesamtaler sto publisert i en ny bok.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.19

    Ytringsfrihet eller FrP-frykt?

    Frykten for å bli stemplet som rasist, spesielt når man er ung og støtter Frp, er ødeleggende og alvorlig.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.10

    Ministeren ber politikerne vurdere nye tiltak på gamle E39

    Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) sier han ikke har noen enkel løsning på finansieringen av den nye E39 mellom Kristiansand og Mandal. Han var i dag til stede på et møte med politikerne i Agder. Han ber likevel politikerne vurdere nye tiltak på gamle E39 for å lede mer trafikk over på den nye veien. – Går det for eksempel an å skilte tungtrafikken til nyveien? Det mener jeg bør undersøkes, sier Nygård som på møtet fikk vite at mange bilister bruker gamleveien for å unngå å betale bompenger. – Det ligger en bompengeproposisjon til grunn, og det er ikke slik at det står noen statlige penger ledig noe sted til å putte inn i slike prosjekter, sier Nygård.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 12.10

    Ingen ledige statlige penger

    Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) sier han ikke har noen enkel løsning på finansieringen av den nye E39 mellom Kristiansand og Mandal. I dag besøker han landsdelen og har fått høre om at mange bilister bruker gamleveien for å unngå å betale bompenger. – Det er ingen quickfix her. Prosjektet skal finansieres. Det ligger en bompengeproposisjon til grunn, og det er ikke slik at det står noen statlige penger ledig noe sted til å putte inn i slike prosjekter, sier Nygård.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.55

    Seerrekord for Alle mot 1 fra Bodø

    Sist lørdag utfordret NRK-programmet «Alle mot 1» folk i Bodø til å møte opp i Stordalen med ski, for å se hvor mange meter ski man klarte å samle på en time. Over 1200 personer møtte opp med til sammen 2143 meter ski. Det var NRK-reporter Elise Fossland som oppfordret folk å møte opp i Stordalen i Rønvik. – Folk var veldig kreative. Det var rulleski, miniski, slalomski og noen hadde til og med funnet fram gamle treski fra bestefar, sier Fossland som er imponert over oppmøtet. Samtidig satt rekordmange tv-seere og fulgte med hjemme i stua. Seertallene var 800.000 med en markedsandel på 73,9 prosent. Det opplyser produksjonsselskapet Nordisk Banijay som står bak Alle mot 1 i samarbeid med NRK. Det er så langt ny seerrekord for årets sesong av Alle mot 1.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.54

    Trekker seg frå INP: – Stor mistillit til partileiinga

    Fire av seks styremedlemmer i Stord INP trekker seg frå verva sine og går ut av partiet. Dei meiner at INP har gått vekk frå verdiane partiet blei grunnlagt på og at dei ikkje kan stå for den nye retninga som partileiinga har tatt. – Me opplever at sentralstyret og landsstyret ikkje har handla i tråd med normal etikk eller vedtektene til partiet. Det er etter vår meining klart at det pågår ein maktkamp som strir mot demokratiske prinsipp. Me uttrykker sterk mistillit mot leiinga i partiet, skriv dei i ei pressemelding. Dei skriv at dei ikkje anerkjenner sentralstyret sitt forsøk på å opprette interimstyre, etter at dei vedtok å oppløyse INP Vestland og eksludere to medlem på sentralstyremøte i september. Nestleiar Øistein Høksnes avvisar kritikken mot partileiinga. – Dei tar heilt feil, seier han. – Me oppløyste Vestland og ekskluderte to medlem nettopp fordi dei demokratiske prinsippa som må gjelde i INP ikkje rådde der. Roger Larsen, som òg er nestleiar i INP, avvisar ovanfor avisa Sunnhordland at det pågår ein maktkamp i partiet. – Det har vore ein heilt ærleg demokratisk prosess, seier han til avisa. INP har to representantar i kommunestyret på Stord. Ein av dei, Marius Filtvedt van Gool, er blant dei som no trekker seg frå partiet. Han seier til NRK at han har meldt seg inn i Høgre. Dermed blir styringsfleirtalet styrka med ein representant. Dei tre andre som trekk seg er leiar av Stord INP, Mathias Pedersen Nesse, Bård Andre Andersen og Morten Rokkones Nordeide.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.53

    Nobelpris til Geoffrey Hinton – en av «gudfedrene» bak kunstig intelligens

    Nobelprisen i fysikk går til John Hopfield og Geoffrey Hinton for forskning som har bidratt til utviklingen av kunstig intelligens (AI).

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.50

    Elever prøver ut bilverksteder i høstferien

    Elever i tiendeklasse kan i høstferien teste hvordan det er å jobbe på bilverksteder i Grenland, Notodden og Seljord. Det er opplæringskontoret og medlemsbedriftene som står bak prosjektet. Daglig leder Gragar Høydal i Gumpens Auto på Notodden sier det er en tøff kamp om å få rekruttert folk til faget.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.47

    Tiltalt for grovt tyveri på Ahus-tomten

    En mann i slutten av 20-årene er tiltalt for grovt tyveri, og må møte i retten tirsdag. En sen kveld i mars skal han sammen med en gruppe ha tatt seg inn på et kontor på tomten til Akershus universitetssykehus (Ahus) i Lørenskog. Ifølge tiltalen, skal de ha stjålet en rekke verktøy og elektroniske gjenstander. Utstyret er anslått å være verdt 930.000 kroner, og tilhørte syv ulike bedrifter. Ifølge tiltalen fra Romerike og Glåmdal tingrett, virket tyveriene profesjonelle. Det er satt av to dager til rettssaken.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.40

    Avisa Nordland: Domfelt mann «på rømmen» er pågrepet

    I går ettermiddag ble en domfelt mann fra Salten som har vært «på rømmen» fra politiet pågrepet sør i landet. Det skriver Avisa Nordland. Avisa har tidligere omtalt mannens unndragelse av såkalt omvendt voldsalarm, som han er domfelt for og skulle bli påsatt. Pågripelsen skjedde ei uke før mannen skal møte i tingretten igjen for nye overtredelser av brev- og besøksforbud. Nå skal mannen framstilles for varetektsfengsling før den berammede rettssaken starter i Salten og Lofoten tingrett førstkommende mandag, skriver Avisa Nordland.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.35

    Frifunnet for knivtrusler

    En restaurantleder i Trondheim er frifunnet for å ha truet en tidligere ansatt med kniv. Den ansatte oppsøkte restauranten for å få en arbeidsattest. Tiltalte bad han komme tilbake senere fordi han var opptatt med å lage mat. Fornærmede nektet og filmet tiltalte. På videoen som ble vist i retten ser en at tiltalte tar frem en kjøkkenkniv og retter den mot den tidligere ansatte. Tiltalte forklarte i retten at han pekte med kniven for å få fornærmede til å forlate restauranten. Trøndelag tingrett mener det ikke er bevist at tiltalte forstod at kniven kunne framkalle frykt.Den tidligere ansatte virket heller ikke som han ble redd, mener tingretten.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.19

    Ber Stortinget ta klima-kontroll: – Udemokratisk

    MDG vil tvinge frem klimaforhandlinger på Stortinget, og mener regjeringen saboterer. – Passiviserer oss alle, sier Une Bastholm (MDG).

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.14

    Dømt til 17 års fengsel for drapet på Kateryna Kozhoma

    Den ukrainske 31-åringen ble drept på et hotell i Bergen. Nå er han hun hadde barn med, dømt.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.14

    Mann (40) dømt til 17 års fengsel for drap i Bergen

    Ukrainske Kateryna Kozhoma ble drept I Bergen, på Magic Hotel, 4. juli 2023. Nå er mannen hun hadde barn med dømt til 17 års fengsel, for å ha drept henne med kniv. I tillegg dømmes mannen til å betale 1,2 millioner kroner i erstatning til deres felles barn. En enstemmig Hordaland tingrett var dermed enig med aktor Sigurd Åsnes Granli sin påstand om 17 års fengsel for trusler og planlagt drap. Forsvarer Per-Erik Gåskjenn sier mannen er skuffet over dommen, og at de nå vil vurdere om de skal anke til lagmannsretten. – Han har holdt fast på at drapet ikke var planlagt og at det skjedde i affekt. Han hadde håpet på å bli trodd på det, sier Gåskjenn til NRK.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.12

    Glatt på E18 i Oslo – bil kjørte i autovernet

    Nødetatene er på vei til E18 utgående ved Bygdøylokket, hvor en bil skal ha kollidert i autovernet. – Meldere til politiet sier at det er svært glatt på stedet. Trolig ikke personskade, skriver politiet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.09

    Gjenåpnet politistasjonen i Åseral

    Justiminister Emilie Enger Mehl (Sp) avlyste i siste liten besøket til Åseral og Kvinesdal der hun i dag skulle deltatt på åpningene av de nye politistasjonene. Men nå er stasjonen i Åseral åpnet. Og det var statssekretær Sigve Bolstad som klippet snoren, med god hjelp av Åseral-ordfører Inger Lise Stulien (Sp).

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.08

    Så kom stormen

    De trodde byen var et klimaparadis

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.08

    Formel 1-designeren tjener mer enn førerne

    Mesterhjernen Adrian Newey (65) kan ifølge en rekke medier komme til å tjene 400 mill. kroner i året i Aston Martin.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.07

    Kjørte på parkert bil

    Politiet er på stedet etter at en parkert bil ble påkjørt i Kragerø. Det er store materielle skader på bilene. Sjåføren er en kvinne i 40-åra. Hun kjøres til legevakt for sjekk. Uhellet har skjedd i forbindelse med parkering.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.07

    Melding om gasslekkasje i Strand

    Brannvesenet har rykket ut til det som kan være en mulig gasslekkasje i Breivikvegen i Strand kommune. – Gassen skal være stengt av og vi har ikke fått melding om personskade, sier vaktleder i Rogaland brann og redning, Stein Arild Egeland.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.07

    Mulig gasslekkasje i Strand

    Brannvesenet har rykket ut til det som kan være en mulig gasslekkasje i Breivikvegen i Strand kommune.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.06

    Bærum-ordfører: En personlig vendetta fra finansministeren

    Ytterligere kutt i økonomien til Bærum kommune i statsbudsjettet oppleves av ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) som en personlig vendetta fra finansministeren. Av den varslede økningen på 6,8 milliarder kroner til kommunene i neste års statsbudsjett havner Bærum nederst sammen med laksekommunene Austevoll, Tysnes, Solund og Frøya, skriver Budstikka. – Det er oppsiktsvekkende at vi får så lite, langt mindre enn for eksempel Oslo. Da opplever jeg det som en personlig vendetta fra finansminister Vedum og kommunalministeren overfor Bærum sine innbyggere, sier Krog til avisen. Hun appellerer nå til Stortinget for å endre budsjettforslaget før det blir vedtatt.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.06

    Tunnel opna igjen

    E16 Flenjatunnelen i Aurland er opna igjen, etter å ha vore stengt på grunn av eit vogntog som har stansa. Det melder Vegtrafikksentralen vest.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.06

    Stengt tunnel

    E16 Flenjatunnelen i Aurland er stengt på grunn av eit vogntog som har stansa. Det melder Vegtrafikksentralen vest.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 11.04

    Sterk kuling på kysten

    Meteorologane varslar opptil sterk kuling langs kysten i morgon, onsdag. Dei legg til at det ikkje er anbefalt å gå ut i småbåtar før vinden minkar i løpet av torsdag.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.45

    Bjørnar Skjæran foreslås på topp til stortingsvalglista

    Nominasjonskomiteen i Nordland Arbeiderparti har levert sitt endelige listeforslag og foreslår Bjørnar Skjæran på førsteplass til stortingsvalglista. Mona Nilsen er foreslått på en andre plass, mens Øystein Mathisen er foreslått på tredje. Alle tre ble valgt inn på Stortinget i 2021. Listen skal vedtas av nominasjonsmøtet 2. november. Bjørnar Skjæran er andre nestleder for arbeids- og sosialkomiteen og var nestleder i Arbeiderpartiet mellom 2019 og 2023. Mellom oktober 2021 og oktober 2023 var Skjæran fiskeri- og havminister i Støre-regjeringen. I oktober 2023 gikk han av som statsråd og vendte tilbake til Stortinget.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.41

    Sparket bil – bilrute knust

    En mann skal ha knust en bilrute etter å ha sparket en bil i Kristiansand sentrum. Politiet er varslet om hendelsen og er på vei til stedet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.41

    Butikkran på kjøpesenter i Oslo: - Truet ansatte

    Politiet er bevæpnet i forbindelse med ranet på Arkaden i sentrum.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.40

    Tatt i promillekontroll

    En mann i 40-åra blåste rødt i en promillekontroll på fv710 i Lensvik i dag. Han ble tatt med av politiet for en blodprøve.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.40

    Bevæpnet politi i Oslo sentrum etter knivran

    Politiet har rykket ut med flere bevæpnede patruljer etter at en butikk på Arkaden kjøpesenter i Oslo sentrum ble ranet. Det sier operasjonsleder Bjarne Pedersen. Gjerningspersonen skal ha truet ansatte på stedet med kniv. Ingen ble skadet. – Det er betydelige ressurser i området for å starte etterforskningen. Politiet vil være synlig i sentrumskjernen en stund. Slik politiet oppfatter det, er det ikke fare for den øvrige befolkningen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.40

    Væpnet politi rykket ut til butikk i Oslo sentrum etter ran

    Politiet har rykket ut med flere bevæpnede patruljer etter at en person ble ranet i et kjøpesenter i Oslo sentrum. Gjerningspersonen skal ha truet ansatte på stedet med kniv.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.40

    Bevæpnet politi i Oslo sentrum etter knivran

    Politiet har rykket ut med flere bevæpnede patruljer etter at en person ble ranet på Arkaden kjøpesenter i Oslo sentrum. Det sier operasjonsleder Bjarne Pedersen. Personen skal ha truet ansatte på stedet med kniv. Ingen ble skadet. – Det er betydelige ressurser i område for å starte etterforskningen. Politiet vil være synlig i sentrumskjernen en stund. Det skal ikke være noen fare for den øvrige befolkningen. Ved 11-tiden er fortsatt ingen gjerningsperson pågrepet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.29

    Mann alvorlig skadet i Haugesund i helgen - tre menn pågrepet

    Mannen i 40-årene ble fraktet til Haugesund sykehus etter volden natt til søndag i Haugesund sentrum.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.29

    Tre menn pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Haugesund

    Natt til søndag ble en mann i 40-årene funnet alvorlig skadd i Haugesund sentrum. I går ble tre menn i 20-årsalderen pågrepet. De er alle siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette. – Gode vitnebeskrivelser, videoovervåkning og øvrige opplysninger i saken ledet til identifisering og pågripelse av de tre mistenkte, sier politiadvokat Mads Lerum i en pressemelding. Samtlige av de siktede ble avhørt i går, hvorav en ble løslatt etter avhør. De siktede knytter seg alle til åstedet. En av de siktede erkjenner å ha utøvd vold mot fornærmede, men har ikke erkjent straffeskyld. – Det er for tidlig å kommentere hva som er foranledningen til og motivet for voldsutøvelsen, da det gjenstår sentrale etterforskningsskritt, sier Lerum. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om de siktede skal fremstilles for varetektsfengsling. Politiet vil fremover har fokus på nye avhør av de siktede og vitner, i tillegg til gjennomgang av digitale beslag. – Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som har vært i området Skippergata i tidsrommet klokken 02.00-03.00. De kan ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800, sier Lerum.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.26

    Vil teste flytende havvind

    Tre selskaper vil prøve ut ny teknologi for flytende havvindturbiner utenfor Karmøy. Men hvilke selskaper det er, vil ikke leder av METCentre Arvid Nesse oppgi fordi selskapene er med i konkurransen for å få penger fra potten til flytende havvind hos Enova. Fra før har METCentre to havvindturbiner utenfor Karmøy, men før jul fikk de utvidet konsjon til fire nye testplasser.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.25

    Skal tvangsobserveres i nye fire uker

    Mannen som er siktet for drapet utenfor Boots apotek i Arendal i april i år, skal tvangsobserveres i ytterligere fire uker, ifølge en kjennelse fra Agder tingrett. Tingrettsdommer Jan Atle Hansen sier det er et alvorlig inngrep i siktedes frihet. Den siktede som er i 60-årene, har ikke erkjent straffskyld eller forklart seg til politiet eller sakkyndige.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.25

    Gir penger til prosjekter som hindrer folk i å falle utenfor

    Vestfold fylkeskommune skal bruke 5 millioner kroner på tiltak som hindrer at folk faller utenfor samfunnet. Arbeid retta mot personer som har falt ut, eller er i ferd med å falle ut av, skole eller arbeidsliv vil bli særlig vektlagt skriver fylket i en pressemelding. Alle prosjekter som er egnet til å redusere utenforskap og fremme inkludering, blir vurdert.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.21

    Byråden vil ha vakrere arkitektur i Oslo

    Byråd for byutvikling, James Stove Lorentzen (H), ønsker at det skal legges mer vekt på estetikk og arkitektonisk kvalitet i utviklingen av byen. – Det betyr ikke å nedprioritere noe annet, man skal også gjøre alt det andre som arkitekter driver med, sier byråden til NRK. Han mener at kommunen trenger en mer konkret arkitekturpolitikk. Nå har han bedt Plan- og bygningsetaten om å sette i gang et arbeid for å lage en ny veileder for arkitektur. Den nye veilederen skal legge føringer for den fysiske utformingen av byens bygninger og bidra til at det foretas gode estetiske valg og prioriteringer.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 10.15

    Trøbbel for Nordea-kunder

    De tekniske problemene er i ferd med å løses, ifølge selskapet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.55

    Lastebil kjørte på personbil bakfra i Mosseporttunnelen

    Nødetatene er i Mosseporttunnelen etter en trafikkulykke, hvor en lastebil har kjørt inn i en personbil bakfra. Ulykken skal ha skjedd i retning E6. – Det var to lastebiler og en personbil involvert. Det kjørte en lastebil foran personbilen som stanset. Da ble personbilen kjørt inn i bakfra av en annen lastebil. Bilen kjørte dermed inn i den forreste lastebilen, sier operasjonsleder i politiet Atle Vesttorp til NRK. Tunnelen er nå åpen, melder Vegtrafikksentralen Øst. Det er store, materielle skader på personbilen. Det var totalt tre personer involvert, en i hvert kjøretøy. Alle skal ha kommet seg ut på egen hånd, og er våkne og bevisste. Fører av personbilen blir kjørt til sykehus for undersøkelser av mulig skade i et ben. Politiet oppretter sak, og det er besluttet førerkortbeslag av mistenkte, som har kjørt inn i personbil foran. Mistenkte er en mann i 30-årene. Han skal ikke ha klart å stanse da det begynte danne seg kø foran.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.55

    Trafikkulykke i Mosseporttunnelen

    Nødetatene er på vei til Mosseporttunnelen etter melding om en trafikkulykke. En lastebil skal ha kjørt inn i en personbil bakfra. Ulykken skal ha skjedd i retning E6. Trafikken står stille. Skadeomfanget er ukjent. Riksvei 19 er stengt på stedet, melder Vegtrafikksentralen Øst.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.53

    Tesla slipper ny Model 3 med over 700 km rekkevidde

    Tesla gjør med Model 3 som de gjorde med Model Y - lanserer en versjon med største batteri og bakhjulsdrift.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.53

    Hamse Ali i nytt politiavhør

    Hamse Ali skal senere i dag avhøres på ny av politiet etter overfallet i Nygårdsparken i Bergen. Det sier politiadvokat Per Øyvind Valland til NRK. Politiet sjekker nå også basestasjoner i nærheten av Nygårdsparken for teledata fra tiden da overfallet skjedde, skriver BT. Saken ble også omtalt i programmet «Åsted Norge» på TV 2 i går kveld. Der ble folk som har tips om overfallet bedt om å melde seg.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.46

    Askim vgs. konkurrerer om Holbergprisen

    Askim videregående skole i Østfold konkurrerer om Holbergprisen. Av et rekordhøyt antall søkere har 20 videregående skoler nå blitt valg ut til å delta. Det skriver Universitetet i Bergen i en pressemelding. Over 1000 elever fra hele landet skal frem til april jobbe med selvvalgte forskningsprosjekter. Konkurransen er finansiert av Kunnskapsdepartementet og administreres av Holbergprisen, som er en internasjonal forskningspris. Holbergprisen i skolen gjennomføres i skolefagene innen humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi. – Det er svært gledelig å se at så mange skoler fra hele landet søker om å delta. Juryen hadde en krevende jobb med utvelgelsen, sier Holbergprisens faglige leder, professor Bjørn Enge Bertelsen. Det er geografisk og faglig spredning blant skolene som deltar, og alle landsdeler er representert. Holbergprisens sekretariat bistår skolene i arbeidet, blant annet med skolebesøk og med å tildele en forskerkontakt fra et universitet eller en høyskole i nærheten. Innleveringsfristen for elvene er 1. april. Vinneren blir premiert med henholdsvis 30.000 kroner.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.43

    Vurderer åtte mulige endringer i barnehage- og skolestrukturen

    Så sent som i vinter ble Østbyen skole i Bodø fredet av politikerne. Men nå kan skolen igjen være i spill. Etter at Statsforvalteren opphevet bystyrets vedtak om endringer i barnehage- og skolestrukturen, har administrasjonen jobbet med en ny plan. Nå har kommunedirektør Kjell Hugvik kommet med åtte mulige forslag til endring. Det skriver Bodø kommune i en pressemelding. Dette er kommunedirektørens mulige forslag, som innebærer å: 1. Legge ned Bjerkenga miljøbarnehage 2. Flytte Saltstraumen barnehage til Saltstraumen skole og etablere et oppvekstsenter 3. Opprettholde flyttingen av ungdomstrinnet fra Saltstraumen skole til Tverlandet skole 4. Legge ned Alstad barneskole 5. Legge ned Østbyen skole 6. Legge ned Hunstad barneskole 7. Flytte ungdomstrinnet på Bodøsjøen skole til andre skoler 8. Opprettholde nedleggelsen av Gjæran barnehage, avdeling Messiosen Bodø kommune må hente inn barns synspunkter før det fremmes forslag, skriver kommunen. – Jeg vil understreke at barns medvirkning ikke betyr at det er barn som skal løse kommunens problemer, verken innen økonomi eller at det blir færre elever i bodøskolen. Barn skal medvirke med sine synspunkter på eventuelle endringer som berører dem før Bodø kommune treffer sine beslutninger, sier kommunedirektør Kjell Hugvik.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.43

    Skole ble fredet i vinter – nå kan den bli foreslått lagt ned igjen

    Så sent som i vinter ble Østbyen skole i Bodø fredet av politikerne. Men nå kan skolen igjen være i spill. Etter at Statsforvalteren opphevet bystyrets vedtak om endringer i barnehage- og skolestrukturen, har administrasjonen jobbet med en ny plan. Nå har kommunedirektør Kjell Hugvik kommet med åtte mulige forslag til endring. Det skriver Bodø kommune i en pressemelding. Dette er kommunedirektørens mulige forslag, som innebærer å: 1. Legge ned Bjerkenga miljøbarnehage 2. Flytte Saltstraumen barnehage til Saltstraumen skole og etablere et oppvekstsenter 3. Opprettholde flyttingen av ungdomstrinnet fra Saltstraumen skole til Tverlandet skole 4. Legge ned Alstad barneskole 5. Legge ned Østbyen skole 6. Legge ned Hunstad barneskole 7. Flytte ungdomstrinnet på Bodøsjøen skole til andre skoler 8. Opprettholde nedleggelsen av Gjæran barnehage, avdeling Messiosen Bodø kommune må hente inn barns synspunkter før det fremmes forslag, skriver kommunen. – Jeg vil understreke at barns medvirkning ikke betyr at det er barn som skal løse kommunens problemer, verken innen økonomi eller at det blir færre elever i bodøskolen. Barn skal medvirke med sine synspunkter på eventuelle endringer som berører dem før Bodø kommune treffer sine beslutninger, sier kommunedirektør Kjell Hugvik.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.34

    Brann i lastebil

    Det begynte å brenne i en lastebil/tippbil i Næroset i Ringsaker litt etter klokka 9 i dag. Ifølge politiet begynte lastebilen å brenne mens den var i bevegelse. Sjåføren ringte selv brannvesenet. Det er ikke meldt om personskade i forbindelse med hendelsen. Lastebilen ble totalskadd i brannen. Fylkesveg 1684 er stengt som følge av brannen, melder Vegtrafikksentralen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.34

    Fem klatrere omkom i fall i Himalaya

    Fem russiske klatrere har omkommet i Himalaya. Gruppa skal ha falt fra fjellet Dhaulagiri, hvis topp er verdens syvende høyeste.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.31

    Ny mann tiltalt i omfattende hasjsak

    En mann er tiltalt for å ha overlevert 145 kilo hasj til to menn i Follo i september i år. Så langt er fire personer tiltalt i saken. To menn i 20-årene fra Sørlandet er fra før tiltalt for å ha mottatt 145 kilo hasj i Follo i september i år. Stoffet fikk de overlevert av en mann i 40-årene, som nå er tiltalt i saken, skriver Ås avis. Politiet mener han er mellommann mellom de to fra Sørlandet og mannen som smuglet hasjen over grensen. Han er tiltalt for å ha mottatt 290 kilo hasj fra smugleren. Totalt fire menn er tiltalt i saken. Det er ikke kjent hvordan noen av mennene stiller seg til spørsmålet om straffskyld. (©NTB)

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.31

    Laserkontroll ved skole i Trondheim

    Åtte sjåfører fikk forenkla forelegg i en fartskontroll, i regi av UP, ved Nyborg skole i Trondheim i dag. Høyeste hastighet ble målt til 59 km/t i 40-sona.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.30

    Tiltalt for bråk på McDonalds

    Politiet i Innlandet har tiltalt en mann i 40-åra fra Innlandet for å ha truet med kniv på McDonalds-restaurant i Hamar lille julaften i fjor. Mannen skal ha holdt kniven mot personen samtidig som han sa «ikke kødd med meg». Ifølge tiltalen var trusselen egnet til å fremkalle alvorlig frykt, heter det i tiltalen ved Østre Innlandet tingrett.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.23

    Google tvinges til å åpne for tredjeparts app-butikker

    Rettskjennelsen kan forandre Android for alltid.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.22

    Kritisk skadet 16-åring på bedringens vei

    Tilstanden er bedre for 16-åringen som ble sendt med helikopter til Ullevål sykehus med kritiske skader forrige torsdag. Det opplyser etterforskningsleder Geir Willadsen i Fredrikstad-politiet. Seks 16-åringer krasjet sent torsdag kveld med en bil utenfor Glemmen videregående skole. I høy fart traff bilen et steinmonument i en rundkjøring. Politiet har foreløpig ikke mer å si om etterforskningen. Én av ungdommene er siktet for å ha vært ruspåvirket da han kjørte bilen. – De involverte ungdommene skal forklare seg for politiet i løpet av uken, sier Willadsen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.12

    Opplysninger til VG: Marius Borg Høiby leverte knust mobil uten SIM-kort til politiet

    Da politiet første gang pågrep Marius Borg Høiby, varslet de ham en halvtime i forkant. Da han leverte fra seg mobiltelefonen, var den knust, avskrudd og manglet SIM-kort.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.05

    Barn i barnevogn påkjørt i Skien

    En svart bil kjørte fra stedet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.04

    Bil har kjørt på barnevogn i Skien

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Skien. Politiet har fått melding om at en bil har kjørt på en barnevogn ved et overgangsfelt. Barnet som befant seg i vogna har hele tiden vært våkent og er trolig ikke alvorlig skadet, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Politiet gjør undersøkelser på ulykkesstedet og leter etter den involverte bilen, som skal ha forsvunnet fra stedet.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.01

    Abrahamsen avslutter sesongen

    Sykkelsesongen er over for Jonas Abrahamsen fra Skien. 29-åringen sier til Max at han ikke kommer til å sykle flere ritt i år, skriver NTB. – Jeg er ferdig for sesongen. Jeg var helt tom for energi etter VM og kalte det en sesong. Så det var nok smart. Det har vært min beste sesong og mye ritt, så nå var tanken tom. Abrahamsen, som sykler for det norske profflaget Uno-X Mobility, ledet både klatre- og poengkonkurransen under sommerens Tour de France.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.00

    Oljenedtur på Oslo Børs

    Olje-aksjer trekker ned Oslo Børs.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 9.00

    Nedgang på Oslo Børs

    Olje-aksjer trekker ned Oslo Børs.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 8.45

    Stopp i trafikken på E6

    E6 Majavatn i Grane kommune er stengt i omtrent 45 minutter fra klokken 09:00 til 09:45. Det skal asfalteres i veiarbeidsområdet. Det melder vegtrafikksentralen nord på X.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 8.40

    Kritisk til egne lærebøker ved Samfundets skole

    Lærebokforfatter ved Samfundet skole i Kristiansand, Glenn Tore Jensen, sier til Vårt Land at det er på tide med en gjennomgang av skolens lærebøker slik at de er mer i kontakt med virkeligheten. Han har skrevet tre av pensumbøkene som benyttes i KRLE-faget på den kristne friskolen, og stiller seg nå kritisk til hvordan enkelte temaer fremstilles overfor elevene. Jensen, som selv er medlem, mener det er viktig for ledelsen i kirkesamfunnet at man har egne selvskrevne lærebøker for elevene i skolen, og sier at selv om han har vært med på å skrive bøkene er han ikke nødvendigvis enig med all teologien som presenteres.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 8.36

    Snø flere steder i Nordland

    Natt til tirsdag har det kommet snø både på fjellovergangene og i lavlandet flere steder i Nordland. Det ligger snø blant annet på deler av E6 over Saltfjellet. – Det kan være litt glatt både i lavlandet og på fjellovergangene. På fjellovergangene er det opp mot snøføre. Det sier trafikkoperatør ved vegtrafikksentralen nord, Jannike Sandstrak og legger til: – Vi har ikke fått så mange telefoner om at det er krevende forhold i dag, men det er en overgang til vinterføre nå. Det er nok vinterdekktid. Ifølge Sandstrak har det kommet en del snø i Hattfjelldal. Vakthavende meteorolog Partick Stow, forteller at det ligger snø i indre strøk, blant annet i Mosjøen, Mo i Rana og Narvik. Snøen vil dog ikke ligge lenge og snøgrensen vil krype opp mot 1000 meter over havet i kveld. – Det er en kort periode med snø fordi det kommer en varmfront inn, så blir det økende temperatur utover dagen. I lavlandet vil det nok smelte ganske fort igjen. På fjellovergangene vil det også etter hvert gå over til regn, sier Stow.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 8.25

    FHI: Influensasesongen i år kan bli kraftigere enn i fjor

    – Det er en litt større sannsynlighet for at vi kan få en kraftig influensasesong den kommende vinteren enn forrige sesong, sier direktør i FHI Guri Rørtveit.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 8.25

    NRK-reporter Yama Wolasmal får Ingrid Aunes minnepris

    NRKs reporter i Libanon, Yama Wolasmal, er tildelt minneprisen etter avdøde Ap-politiker Ingrid Aune

  • Tirsdag 8. oktober kl. 8.19

    Overleverte 145 kilo hasj utenfor matbutikk i Ås

    På en parkeringsplass i Ås ble et stort parti hasj overlevert til to menn fra Sørlandet. Politiet fulgte mennene til en campingplass der de beslagla 145 kilo hasj. Nå har politiet tiltalt en ny mann, som de mener har vært mellommann mellom Sørlendingene og en smugler, ifølge Ås Avis. Mannens som er i 40-årene bor i Ås kommune, og på hans bostedsadresse fant politiet både hasj og 400 gram kokain. Ifølge tiltalen skal den lokale mannen ha mottatt totalt 290 kilo hasj fra en smugler som reiste med rusmidlene fra Tyskland via Sverige. Totalt fire menn er tiltalt i saken.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 8.19

    Ny mann tiltalt i omfattende hasjsak i Follo

    To menn i 20-årene fra Sørlandet er fra før tiltalt for å ha mottatt 145 kilo hasj i Follo i september i år. Stoffet fikk de overlevert av en lokal mann i 40-årene, som nå er tiltalt i saken, skriver Ås avis. Politiet mener at mannen har vært mellommann mellom Sørlendingene og en fjerde mann som smuglet hasjen over grensen. Ifølge tiltalen skal den lokale mannen ha mottatt totalt 290 kilo hasj fra smugleren, og på hans bostedsadresse fant politiet både hasj og 400 gram kokain. Totalt fire menn er tiltalt i saken.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 8.02

    NRK-korrespondent Yama Wolasmal får Ingrid Aunes minnepris

    NRKs korrespondent i Libanon, Yama Wolasmal, er tildelt minneprisen etter avdøde Ap-politiker Ingrid Aune. Wolasmal får prisen for sin rapportering for måten han har løftet fram sivile og ofrenes perspektiver og lagt grunnlag for fredsarbeid og dialog i sin årelange dekning fra flere av verdens tøffeste konfliktsoner, skriver Klassekampen. – Hans arbeid har ikke bare informert, men også inspirert, og hans innsats for å fremme fred, likestilling og forståelse i en kompleks verden er uvurderlig, sier leder Marianne Marthinsen i priskomiteen om årets tildeling. Wolasmal har dekket konflikter i Ukraina, Afghanistan under Talibans tilbakekomst og er nå plassert i Libanons hovedstad Beirut, der han dekker krigen på Gaza og Israels angrep mot Hizbollah i Libanon. Komiteen trekker særlig fram Wolasmals innsats for å dekke krigen i Gaza. Ingrid Aune var politisk rådgiver i både Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet under den rødgrønne regjeringen og ble som 29-åring ordfører i Malvik kommune i Trøndelag i 2015. Etter at hun sommeren 2019 døde i en båtulykke, bare 33 år gammel, opprettet venner en minnepris for å videreføre engasjementet hennes for nedrustning, fredsarbeid, likestilling og kvinners rettigheter i konflikt. I 2021 fikk hjelpearbeider Ayesha Wolasmal, som er søsteren til Yama Wolasmal, samme pris. (NTB)

  • Tirsdag 8. oktober kl. 8.00

    Prisveksten i Sverige faller videre

    Inflasjonen har rast nedover det siste halvannet året, og sentralbanken er godt i gang med rentekuttene.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 7.55

    Kjørte over fartsgrensen – skyldte på forbikjøring i retten

    Fartsgrensen gjelder hele tiden – også om du skal ta en forbikjøring. En taxisjåfør i 40-årene mistet førerkortet sitt i 6 måneder i tingretten, etter at han kjørte 120 kilometer i 90-sone på E6 i Nordre Follo, skriver Østlandets Blad. Taxisjåføren mente at han hadde lov til å kjøre over fartsgrensen fordi han skulle forbikjøre en bil foran han. Det var ikke dommeren enig i, sjåføren fikk i tillegg en bot på 18.000 kroner.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 7.52

    Fylkesveg i Etne opna etter skred

    Eit større steinskred sperra køyrebanen på fylkesveg 548 Skånevik/Øspenes i Etne i morgontimane. Vegtrafikksentralen opplyser at det ikkje er teikn til at nokon vart tatt av raset. Vegen er no opna igjen for trafikk.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 7.52

    Større steinskred sperrar fylkesveg i Etne

    Eit større steinskred sperrar køyrebanen på fylkesveg 548 Skånevik/Øspenes i Etne. Vegtrafikksentralen opplyser at det ikkje er teikn til at nokon er tatt av raset. – Vi veit ikkje nøyaktig kor stort det er, men det er stort nok til at det sperrar vegen, seier trafikkoperatør Ronny Sleire hos Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 7.51

    Bilstans skapte kø mot Moss sentrum

    Det ble kø på riksvei 19 mot Moss sentrum, etter en bilstans i Mosseporten tunnel. Veien ble stengt kortvarig fra E6 mot tunnelen, i retning mot Moss sentrum, under bilberging. Men den er nå åpen for trafikk. Det skriver Vegtrafikksentralen Øst.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 7.48

    Ber kommunene i Vestfold og Telemark prioritere omstilling

    Statsforvalter Trond Rønningen sier det er bra at det ligger an til at kommunene i Vestfold og Telemark får mer penger fra staten neste år. Regjeringens forslag til statsbudsjett viser at de frie inntektene til kommunene i Vestfold kommer til å øke med drøyt 1 milliard kroner neste år. Kommunene i Telemark kan vente seg en økning på nesten 800 millioner kroner. – Økte bevilgninger til kommunene kommer godt med. Vi ser at utgiftene vokser mer enn inntektene til de fleste kommunene i Vestfold og Telemark i år, sier Rønningen. Statsforvalteren mener det fortsatt er behov for omstilling i mange kommuner. – Selv kommuner som nå har penger på bok må sørge for at utgiftene ikke er større enn inntektene over tid. Det er bedre å gjøre nødvendige endringer i tjenestene før man bruker opp oppsparte midler enn etter at de er borte. Da er handlingsrommet mye mindre, sier Rønningen.

  • Tirsdag 8. oktober kl. 7.46

    Ny bru i Stange

    Denne uka starter bygginga av ny Vik bru over Vikselva nord for Tangen sentrum i Stange. Arbeidene skal være ferdig høsten 2025. Innlandet fylkeskommune har satt av penger til bygging av ny bru blant annet fordi breddeutvidelsen på hver side av brua for myke trafikanter og rekkverket er i dårlig forfatning.