Nyheter:

  • Mandag 7. oktober kl. 23.31

    Jack Grealish har blitt pappa

    Datteren Mila Rose Grealish ble født 27. september.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.53

    Se Vestlandsrevyen 22.55

    Politi med skjold og hunder skilte Israel- og Palestinademonstranter i Bergen. Programleder er Mariann Reikerås.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.50

    Nyhetssending fra NRK Sørlandet

  • Mandag 7. oktober kl. 22.50

    Kritiserer Aps nye pengegrep: – Dette tar kaka

    Arbeiderpartiet refset for to år siden et av grepene som de nå bruker for å få mer penger i statsbudsjettet.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.45

    Orkanen «Milton» truer Florida: – Uten sidestykke

    Uværet har styrket seg og beskrives som livstruende.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.43

    Kritiserer Aps nye pengegrep: – Dette tar kaka

    Arbeiderpartiet refset for to år siden et av grepene som de nå bruker for å få mer penger i statsbudsjettet.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.43

    Nytt innbrudd ved Hunsfoss skole

    Det har vært flere tilfeller av innbrudd og hærverk ved nedlagte Hunsfoss skole i Vennesla i høst. I helgen skjedde det igjen ifølge Vennesla Tidende. – Den femte oktober, rett før midnatt, ble det meldt inn om innbrudd på skolen av Securitas. Et brannslukningsapparat er tømt, forteller etterforskningsleder Bjarne Røyland ved Vennesla og Iveland politistasjon. Han sier at kommunen er informert, og at saken muligens blir anmeldt.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.41

    Får mer penger til Helseplattformen

    De tre sykehusforetakene i Helse Midt-Norge får 110 millioner kroner ekstra støtte i forbindelse med innføringen av journalsystemet Helseplattformen. Dette vedtok styret i Helse Midt-Norge mandag. Pengene blir fordelt med 50 millioner kroner til St. Olavs hospital, 40 millioner kroner til Helse Møre og Romsdal og 20 millioner kroner til Helse Nord-Trøndelag.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.20

    Person omkom i drukningsulykke i Ytre Sogn

    En person er bekreftet omkommet etter en drukningsulykke i Ytre Sogn. Det opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding. Politiet fikk melding om en livløs person i vannet klokka 20.36 mandag kveld.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.15

    Én død i drukningsulykke i Ytre Sogn

    Ulykken har sannsynligvis skjedd i forbindelse med utsetting av garn, opplyser politiet.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.05

    Fylkesvei 710 åpen igjen

    Klokka 21.43 var fylkesvei 710 ved Ingdalen i Orkland åpen for normal trafikk igjen, etter å ha vært stengt siden 14:30 mandag ettermiddag. Vei var sperret av en melkebil som hadde veltet. Ingen personer ble skadet.

  • Mandag 7. oktober kl. 22.04

    Skuffet over budsjettet

    Norsk Fyrforening er skuffet over at regjeringen ikke legger inn egne midler til vedlikehold og rehabilitering av fyrene i forslaget til statsbudsjett for neste år. Det skriver Tvedestrandsposten. – Vedlikeholdsetterslepet på norske fyr øker for hvert år som går – uten at det tilsynelatende gjøres noe for å redusere dette. Vi er skuffet over at regjeringen ikke har lyttet til våre innspill med øremerkede midler til rehabilitering og vedlikehold, sier styreleder Sven Gj. Gjeruldsen i Norsk Fyrforening. Stortinget har pålagt Kystverket å ta vare på og forvalte fyrstasjonene i statlig eie. Mange av fyrene er fredet av riksantikvaren.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.58

    Fifa utestenger Serie A-spiller i ti kamper for rasisme mot Premier League-profil

    Den italienske fotballspilleren Marco Curto er ilagt ti kampers karantene for å ha kommet med rasistiske utsagn mot Wolverhampton-spiller Hee Chan Hwang.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.55

    KS etterlyser kraftig løft: Vedum vil «se på opplegget» for 2024

    Kriserammede kommuner mener statsbudsjettet for neste år er «langt fra nok». Nå vil regjeringen se etter ubalanser og justeringer for i år.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.47

    Trump: – Vi har mange dårlige gener i landet vårt akkurat nå

    Presidentkandidat Donald Trump, som selv har fire barn med to kvinner som ikke kommer fra USA, hevder innvandrere tar med dårlige gener til landet.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.45

    Bama tilbakekaller spinat-poser

    Det er gjort funn av valnøtter under produksjonen, opplyser Bama i en pressemelding.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.43

    Trekker tilbake spinat etter nøttefunn

    Bama tilbakekaller poser med vasket spinat av typen «Grønn & Frisk Spinat 200 gram» og «Ferdig Preppa Spinat 200 gram» med siste forbruksdag den 15. oktober etter funn av to valnøtter under produksjon. Produktene som var under produksjon da nøttene ble funnet ble aldri sendt ut til butikkene. Men den samme råvaren ble imidlertid brukt i produksjonen lørdag 5. oktober, og som et føre-var-tiltak trekkes disse varene tilbake fra markedet, opplyser Bama. Totalt er 2500 poser distribuert. Butikkene er varslet og posene fjernes fra butikkhyllene. Personer med valnøttallergi oppfordres til å kaste spinaten om de har kjøpt posene med siste forbruksdato 15.10.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.43

    Ein til sjukehus etter arbeidsulukke på Voss

    Ein person er sendt til Voss sjukehus med ambulanse etter ei arbeidsulukke i 19-tida måndag. Vedkomande fekk handa i klem mellom valsene på ein trykkerimaskin og har moglegvis brot i handa, opplyser Vest politidistrikt.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.43

    Ryanair-innsjekk kan koste 770 kroner

    Ryanair-sjef Michael O’ Leary sa på en pressekonferanse i Dublin i forrige uke at målet hans er å fjerne innsjekk-skrankene fra mai. Vil man likevel sjekke inn fysisk på flyplassen, vil Ryanair kreve et gebyr på 55 pund, altså rundt 770 kroner, skriver Irish News. Målet er at alle skal sjekke inn via appen på mobil, noe som krever at alle har en smarttelefon. Ryanair er blant selskapene som blant annet flyr fra Torp flyplass.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.13

    Cissy Houston er død (91): – Våre hjerter er fylt med smerte

    Den Grammy-vinnende gospelsangeren ble 91 år gammel.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.12

    Adjø lojalitet

    Svingdøren mellom Vålerenga og Lillestrøm viser hvor utdatert det er å vente at en trener skal la karrierevalg styres av følelser.

  • Mandag 7. oktober kl. 21.03

    – Imponert over den krigsrammede befolkningen

    Etter tre uker i Gaza har lege Per Kristian Hyldmo fått se mye av det vonde krig kan føre til. Samtidig er han imponert over hvordan den krigsrammede befolkningen står på. – De ser ut til å fungere. De prater sammen, tuller med hverandre og ler. De ler på utsiden, men gråter på innsiden, sier Per Kristian Hyldmo. Til vanlig bor han i Mandal og jobber som anestesilege ved Sørlandet sykehus. Nå er han i Khan Younis i Gaza, der han jobber på European Gaza Hospital for den humanitære organisasjonen NORWAC. Etter tre uker i Gaza, er han klar på hva som gjør sterkest inntrykk. – Det er motløsheten og håpløsheten som ligger under alt når du snakker med menneskene, sier han.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.56

    MDG og Rødt vil ikke godkjenne fritakssøknaden

    Både Rødt og Miljøpartiet De Grønne har hatt gruppemøter mandag kveld. Begge partiene har ifølge Stavanger Aftenblad blitt enige om å ikke godkjenne Sissel Knutsen Hegdals fritakssøknad. De har dermed besluttet å stemme for kommunedirektøren sin innstilling i saken om hvorvidt Knutsen Hegdal skal få fritak fra ordførervervet. – Vi mener at søknaden hennes ikke gir grunnlag for fritak, sier Sara Mauland, gruppeleder for Rødt til Stavanger Aftenblad. Onsdag 4. september meddelte Knutsen Hegdal at hun ønsket å trekke seg fra ordførervervet i Stavanger.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.56

    Færder varsler konkurs-begjæring til Brattås barnehage

    Eier av Brattås barnehage, Trygve Bjarkø, stengte den private barnehagen på Nøtterøy 2. oktober på grunn av økonomiske problemer. Færder kommune hadde da akkurat overført rundt 2,5 millioner i tildskudd til barnehagen for oktober. De krevde disse pengene tilbakebetalt senest mandag klokken 12. I en pressemelding sent mandag kveld, skriver kommunen at fristen er utsatt til tirsdag klokken 12. – Vi har sendt krav om å få tilbakebetalt tilskuddene. Hvis ikke dette skjer innen fristen, er neste skritt å sende en konkursbegjæring. Arbeid med dette vil startes umiddelbart, sier ordfører Tom Mello i pressemeldingen. Bjarkø har tidligere sagt til NRK at det har vært vanlig praksis i årevis at tilskuddet som har blitt utbetalt fra kommunen i månedsskiftet har gått til lønninger for forrige måned. Færder kommune mener det beste er å fortsette drift i bygget til Brattås barnehage, og har som mål at det så raskt som mulig blir avklaring på om barnehagen skal driftes videre av kommunen eller en annen aktør. Avtalen om å kunne benytte barnehagelokalene gjelder frem til 3. november. «Innen den tid håper vi å kunne få til en avklaring på barnehagens fremtid.» skriver kommunen.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.56

    Færder har utsatt tilbakebetalingsfrist til Brattås-eier

    Eier av Brattås barnehage, Trygve Bjarkø, stengte den private barnehagen på Nøtterøy 2. oktober på grunn av økonomiske problemer. Færder kommune hadde da akkurat overført rundt 2,5 millioner i tildskudd til barnehagen for oktober. De krevde disse pengene tilbakebetalt senest mandag klokken 12. Men mandag ettermiddag sier kommunedirektør Kristin Kirsebom til Tønsbergs Blad at de har utsatt fristen med ett døgn. Bjarkø har tidligere sagt til NRK at det har vært vanlig praksis i årevis at tilskuddet som har blitt utbetalt fra kommunen i månedsskiftet har gått til lønninger for forrige måned.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.41

    Pasient døde timer etter legebesøk: Tilsynssak opprettet

    Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har opprettet tilsynssak mot en fastlege i Vestfold etter et varsel fra pasientes pårørende. Det skriver Sandefjords Blad. De pårørende hevder pasienten hadde svært dårlig allmenntilstand, men ble sendt hjem etter konsultasjon hos legen. Omtrent 12 timer etter døde pasienten. Dette skjedde ifølge sakspairene i slutten av juli. Saken vil trolig være avgjort innen mars 2025.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.29

    Kjørte av veien i Trondheim

    En bil av kjørt av veien og inn i et gjerde på Ugla i Trondheim. Bilen står delvis i grøfta. Politiet er på vei dit sammen med en ambulanse.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.27

    Melding om røyk på Heimdal

    Brannvesenet rykket ut til en bolig på Heimdal etter melding om røyk. Tørrkoking er årsaken til røykutviklinga. Brannvesenet har kontroll på personen som bor der. Politiet er på vei til stedet sammen med ambulanse.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.21

    Hun lå ti dager uten å bli operert. Ingen ville ta regningen

    Han følger oss vennlig mens vi fotograferer jenta i sykesengen. Hun har hodet tullet inn i bandasjer. Vi spør om han er urolig for lillesøsteren.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.15

    25 nye studieplasser til USN

    I statsbudsjettet foreslår regjeringen å opprette 25 nye studieplasser ved Universitetet i Sørøst-Norge. Ifølge Gjengangeren dreier det seg om 15 innen IKT og ti til arbeidsplassbasert barnehageutdanning. Samlet sett får USN 2,3 milliarder kroner i rammebevilgning. Rektor Pia Cecilie Bing-Jonsson er likevel skeptisk, siden USN får en realnedgang i bevilgninger på tre prosent. Det er ikke bestemt hvor de 25 nye studieplassene skal legges. USN har studiesteder i Buskerud og Telemark.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.14

    – Fantastisk at så mange deltar

    – Det er fantastisk at så mange deltar, det sier Trude Fredriksen Loland fra Brystkreftforeningen om Rosa sløyfe-løpet som ble holdt i Kristiansand i kveld. Løpet ønsker å skape økt oppmerksomhet rundt brystkreftsaken, og inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen og deres forskning på brystkreft. – Forskning nytter, vi trenger bedre og mer spisset behandling for dem som får brystkreft, sier Loland.

  • Mandag 7. oktober kl. 20.01

    Kjendismegler Karianne Amlie: - Jeg er stormforelsket

    Programlederen avslører at hun har hatt kjæreste i et halvt år.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.59

    Politiet henlegger sak etter dødsulykke i Kragerø

    I en ulykke i mars mistet en 16-årig gutt livet i en UTV-ulykke i Kragerø. Politiet tok i mai ut siktelse mot to tenåringsjenter som også befant seg på UTV-en. Disse ble lettere skadet. Ifølge Varden har politiet nå henlagt siktelsene som gjaldt medvirkning til promillekjøring. Den ene jenta har fått en påtaleunnlatelse for brudd på Vegtrafikklovens paragraf 3 som gjelder hensynsfull og aktpågivende kjøring. Klagefristen er på en måned.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.57

    Tre bilar i trafikkulukke i Gulen

    Seks personar og tre bilar er involvert i ei trafikkulukke ved Mjømnesundbrua i Gulen. Alle er ute av køyretøya og vegen er opna for fri ferdsel, ifølgje 110-sentralen vest.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.49

    Person til sjukehus etter MC-ulukke

    Ein lettmotorsykkel har køyrd i autovernet ved Hornelsvegen i Bremanger. Det er snakk om ei singelulukke og føraren vert frakta til Førde sjukehus med ambulanse. Skadeomfanget er førebels ukjend, melder politiet. Vegen er open og politiet opprettar sak.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.47

    Derfor ble Pogbas dopingstraff redusert fra fire år til 18 måneder

    Idrettens voldgiftsrett publiserte mandag begrunnelsen for at den franske fotballstjernen Paul Pogba slipper med 18 måneders utestengelse for dopingbruk.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.46

    Skal ansette ny kommunedirektør

    Formannskapet i Arendal innkalles til ekstraordinært møte onsdag denne uken. Saken som skal behandles er ansettelse av ny kommunedirektør. Saken er unntatt offentlighet. Ordfører Robert C. Nordli (Ap) bekrefter til Agderposten at det foreligger en innstilling, men vil ikke si noe om den er enstemmig. – Det får vi se når saken er behandlet i bystyret, sier Nordli til avisen.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.40

    Se Vestlandsrevyen 19.45

    Israel- og Palestina-demonstrasjoner i Bergen i ettermiddag. Politiet var på plass med sperringer, helikopter og politihunder. Programleder er Mariann Reikerås.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.37

    18 av 27 Vestby-politikere mener ordføreren er uskikket

    Mandag kveld stemte flertallet i Vestby kommunestyre for at ordfører Tom Anders Ludvigsen (Ap) er uskikket i jobben. Ifølge Vestby Avis blir Ludvigsen likevel sittende som ordfører. Det er fordi kommuneloven krever 90 prosent oppslutning for at en ordfører skal bli fratatt vervet. Bakgrunnen for avstemmingen er at flere har varslet om uakseptabel oppførsel fra Ludvigsen. Han skal blant annet ha kysset en kvinnelig politiker på hodet, og strøket en annen over låret.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.35

    Mener nytt renseanlegg er beste alternativ for Porsgrunn

    Formannskapet i Porsgrunn har fått anbefalt å bygge ett felles renseanlegg for Porsgrunn, Skien og Bamble i ytre del av Frier, melder Porsgrunn Dagblad. Saken skal avgjøres i bystyret, men virksomhetsleder for Kommunalteknikk Thomas Nøklegård har kommet med sin anbefaling. Administrasjonen anslår en investeringskostnad på 4,7 milliarder kroner, for et anlegg som kan være i drift rundt 2032. Et annet forslag har vært å oppgradere dagens renseanlegg. Nøklegård mener alle renseanleggene i Grenland uansett må ha en større oppgradering. – Det har vært spørsmål om nitrogenrensing kunne legges inn i eksisterende anlegg. Men vi kan ikke bare bygge moduler på anleggene vi har, for da må vi gjøre en så omfattende jobb at det i prinsippet blir det samme som å bygge nytt uansett, sa Nøklegård ifølge avisa.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.34

    Bil i grøfta på Dønna

    Klokken 19:32 mandag melder politiet om en trafikkulykke på Dønnaveien. Ett kjøretøy har kjørt av veien, fører var alene i bilen. – Fører var bevisst, men blir tatt med av ambulansen til sykehuset for videre undersøkelser. Patruljen har vært på stedet og gjort undersøkelser. Politiet oppretter sak.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.34

    Bil i grøfta i Dønna

    Klokken 19:32 mandag melder politiet om en trafikkulykke på Dønnaveien. Ett kjøretøy har kjørt av veien, fører var alene i bilen. Det er ikke meldt om personskader. Patruljen har vært på stedet og gjort undersøkelser.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.31

    Samsending i forbindelse med studiobygging

    Denne uken vil NRK Nordland har samsending med NRK Troms og Finnmark på TV. Grunnen til det er ombygging av studio som vi bruker i Nordlandssendingen. Det vil fremdeles være saker fra Nordland som vises, men disse vil gå på samsendingen med de to andre nordligste fylkene. Sendingene kan du se her. Sendingen vil også legges ut på vanlig måte på våre nettsider.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.29

    Rælingen: Låve og bolig tapt i brann

    Brannen i låven spredte seg til et bolighus.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.28

    Vedums magre milliardfest

    Trygve Slagsvold Vedum McDuck drysser stadig mer penger over landet han er så glad i, men landet gjengjelder ikke kjærligheten. Blir regjeringen henvist til sarkofagen når velgerne får sagt sitt til neste år?

  • Mandag 7. oktober kl. 19.22

    Løp til inntekt for forskning på brystkreft

    I kveld deltok nesten 1700 i Rosa sløyfe - løpet i Kristiansand. Alle inntektene fra løpet går til opplysning og forskning på brystkreft. Og 1700 deltakere - det er ny rekord

  • Mandag 7. oktober kl. 19.20

    Låvebrann på Rælingen

    Ifølge Øst politidistrikt har brannen spredt seg fra låven til et bolighus. – Det skal ikke være personer eller dyr i huset eller låven, skriver politiet.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.18

    Se TV-sendinga klokka 19.45

  • Mandag 7. oktober kl. 19.16

    To personer pågrepet i stjålet bil på Årum

    En mann og en kvinne ble mandag kveld stoppet av politiet på Årum i Fredrikstad. De kjørte nemlig rundt i en bil som var meldt stjålet tidligere på dagen. – Begge besluttet pågrepet, opplyser operasjonsleder Pål Bjelland, til Sarpsborg Arbeiderblad, som legger til at den kvinnelige sjåføren vil bli anmeldt for tyveriet, kjøring uten gyldig førerkort og kjøring i ruspåvirket tilstand. Begge personene var i 40-årene, melder politiet.

  • Mandag 7. oktober kl. 19.01

    Litteraturhuset i Skien jubler

    Mens mange klaget på statsbudsjettet som ble lagt fram mandag, jublet Litteraturhuset i Skien. I en Facebook-oppdatering, skriver de at de får en økt bevilgning på 200.000 kroner til neste år. «Dette er så fantastisk gode nyheter for oss- de beste bursdagsgavene 15-åringen kunne få!» skriver de. Litteraturhuset mener økningen gir gode rammer for drift, også i fremtiden.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.52

    Frp om sykehusmilliardene: – Triksing med tall

    Frps Bård Hoksrud mener regjeringens annonserte storsatsing på sykehusene koker ned til 600 millioner i friske kroner, ikke 5,5 milliarder slik forrige ukes budsjettlekkasje kunne tyde på.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.34

    Språkrådets direktør «embracer» ikke NRKs språkbruk

    – Fryktelig pinlig, sier hun om statskanalens tittel på sak om en person som omfavner høsten. NRK mener de må ta seg råd til dette.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.33

    Skolebuss med over 40 barn har krasjet i Nord-Irland

    Politiet beskriver hendelsen som alvorlig, ifølge Sky News.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.32

    Vurderer å flytte og nedskalere i Norge på grunn av skattetrykk: – De forstår ikke

    Gründeren Christoffer Andvig sier skattetrykket blir for stort, og at han må vurdere å flytte om selskapet skal kunne vokse.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.29

    Promotør om Mike Tyson mot Jake Paul: – Farlig og uansvarlig

    Boksekampen mellom Jake Paul (27) og Mike Tyson (57) vil generere enorm interesse. Men det er slett ikke alle som gleder seg.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.20

    Mann sykler inne i en matbutikk

    En mann sykler inne i en matbutikk i Rørvik i Trøndelag, mens han forsyner seg med mat der inne. Han har gjort dette flere ganger om dagen. Politiet tar seg en tur dit. Butikken kommer til å anmelde saken.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.20

    Sykler inne på en matbutikk

    En mann forsyner seg med mat og sykler inne på en matbutikk i Rørvik i Trøndelag. Han har gjort dette flere ganger om dagen. Politiet tar seg en tur dit.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.13

    Brann på Tiller i Trondheim

    Det brenner hos en bedrift på Tiller i Trondheim. Brannvesenet har kontroll på brannen, men det er en del røyk i bygget. Brannvesenet sier at det er et batteri i et laderom som har tatt fyr. De lufter ut av rommet nå.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.10

    Stenger Torghatten på grunn av vedlikehold

    Denne uken blir trappen som går gjennom Torghatthullet stengt. Det melder OK Kristoffersen Entreprenør AS på sin Facebookside. Grunnen et at trappen skal oljes. – I den anledning blir det stengt for gjennomgang - slik at trinn og rekkverk får tørket. Vi åpner for gjennomgang så fort vi kan, skriver entreprenøren. Den nye trappen ble åpnet tidligere i vår.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.05

    Museet håpet på penger – fikk ikke

    Museene i Sør-Trøndelag (Mist) får ingen penger til flytteprosessen ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. 30.000 små og store kunstgjenstander skal flyttes til et trygt og egna lager. Mist skriver i en pressemelding at dette ikke kan finansieres over normalt budsjett og at de derfor søkte om 11,2 millioner årlig over fire år. Det fikk de ikke i statsbudsjettet som ble lagt fram mandag. – Bakgrunnen for flytteprosessen er at oppbevaringsforholdene er kritisk dårlige, sa Karen Espelund til NRK før helga. Espelund er administrerende direktør i Mist. Hittil har de ansatte flytta 2000 gjenstander. Museet frykter prosessen vil ta ti år uten den ekstra støtten over statsbudsjettet.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.04

    Kastet av hest

    Politiet har fått kontroll på en hest som løp løpsk med en vogn bak på Myra i Arendal. – To personer skal ha blitt kastet av vogna, men ikke blitt skadet, skriver politiet.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.00

    Barn til sjukehus etter krasj mellom bil og lastebil

    Ein personbil og ein lastebil har kollidert front mot front ved Fjordavegen i Naustdal. Det er ein del skader på personbilen og det er førebels ukjend skadetilfang på personane som er involverte, seier vaktleiar i 110 Vest. Tre personar er involverte. Sjåførane skal vere uskadde, mens eit barn i personbilen er køyrd med ambulanse til sjukehus, melder Vest politidistrikt. Dei kan ikkje seie noko om skadegrad. Det er mogleg at førar av personbilen ikkje har overhalde vikeplikta. Personbilen kom frå ein sideveg, svinga ut i hovudvegen og kolliderte med lastebilen. Vegen er opna att, melder politiet.

  • Mandag 7. oktober kl. 18.00

    Nominert til jenteprisen

    Komiker Therese Alvseike fra Arendal, er nominert til jenteprisen. Det skriver Agderposten. – Jeg synes det er utrolig stas å bli nominert. Jeg ble litt sjokkert da jeg fikk den mailen, jeg skjønte ikke helt hvorfor jeg var nominert, sier Alvseike til avisen. Alvseike har gjennom standupshowet sitt «Mor Therese» fortalt om svangerskapsdepresjonen hun har opplevd. 110 personer er nominert blant annet Kronprinsesse Mette Marit og Tonje Brenna. Prisen deles ut av Plan International Norge i Oslo den 11. oktober, på FNs internasjonale jentedag.

  • Mandag 7. oktober kl. 17.57

    Mener bibliotektilbudet i Kragerø raseres

    Bibliotekarforbundet reagerer etter at Kragerø kommune kuttet i åpningstid og betjening ved Kragerø bibliotek. Det skriver Kragerø Blad Vestmar som har fått innsyn i brevet. Kuttet skal etter planen gi en innsparing på 480.000 kroner i 2024 og 1,75 millioner i 2025. – I praksis betyr kuttene blant annet at dagens bibliotektilbud blir kuttet så mye at dette i praksis betyr en rasering av tilbudet for innbyggerne i kommunen, innvender Bibliotekarforbundet i brevet, ifølge avisa. De mener halvparten av dagens personalressuerser forsvinner, og ber om dokumentasjon på hvilke vurderinger som er gjort og hvordan ansatte er informert.

  • Mandag 7. oktober kl. 17.55

    Kjørt til legevakt etter bussvelt

    En buss veltet tidligere mandag ettermiddag i Varteigveien ved Kulltorp i Sarpsborg. Bussen skal ha fått et hjul på utsiden av veibanen, før den veltet av veien. Det var to passasjerer i bussen, og en sjåfør. Nå er den ene passasjeren kjørt til legevakten for en sjekk melder politiet. Bussen er enn så lenge ikke blitt berget opp på veien igjen. Politiet har beslaglagt førerkortet til bussjåføren.

  • Mandag 7. oktober kl. 17.39

    Viggo Venn til Tønsberg

    Den norske komikeren som vant «Britain's Got Talent» kommer til Uro på Haugar 12. oktober. Det melder arrangørene i en pressemelding mandag. Klovnen har med seg Pernille Haaland og Yngve Skumsvoll som lokale innslag.

  • Mandag 7. oktober kl. 17.37

    Brann i buss ved Fana kirke

    Vegtrafikksentralen melder om at ein buss er i brann på fv. 5158 ved Fana kirke. – Kan oppstå trafikale problem, skriv vegtrafikksentralen på X.

  • Mandag 7. oktober kl. 17.37

    Brann i bussbremser ved Fana kirke

    Det var branntilløp i bremsene på ein buss på Fanaveien i Bergen i 17.10-tida, ifølgje 110-sentralen i vest. – Sjåføren sa det brann i bremsene hans. Han hadde brannsløkkingsapparat og heldt det nede til vi kom fram. Bussen er no frakta vekk, seier Jostein Steinsland Hauge, vaktleiar 110-sentralen vest. Ifølgje Vegtrafikksentralen skjedde hendinga på fv. 5158 ved Fana kirke. – Kan oppstå trafikale problem, skreiv vegtrafikksentralen på X.

  • Mandag 7. oktober kl. 17.32

    Storbrannen i Abelvær: Saken er henlagt

    I mai brant det i Abelvær filetfabrikk i Nærøysund. Nå har politiet henlagt saken, skriver Namdalsavisa. – Saken er ferdig etterforsket. Tre personer var siktet i saken, men nå er saken avgjort – og henlagt på bevisets stilling, sier påtaleansvarlig Kjetil Sørensen til avisa.

  • Mandag 7. oktober kl. 17.21

    Vurderer å gjenoppta salg av fossilbiler etter statsbudsjettet

    Norges største bilimportør mener kutt i drivstoffavgifter og dyrere elbil-forsikring kan gi fossilbiler en renessanse.

  • Mandag 7. oktober kl. 17.18

    – Vi skal spille Europa-cup

    Starts kvinnelag i Kristiansand er i rute til å spille på øverste nivå i Toppserien i 2027. Det mener styreleder Trond Mæstad etter at opprykket til 1. divisjon ble sikret i går. Da ble Klepp slått 5-1 foran 2150 tilskuere på hjemmebane i Kristiansand. – Vi skal bli et stabilt topp-fem lag i toppen og vi skal spille Europa-cup og forhåpentligvis en dag, så fyller vi hele stadion med publikum, sier Mæstad.

  • Mandag 7. oktober kl. 17.17

    Solbakken trenger at Sørloth lykkes på klubblaget

    Alexander Sørloth (28) har allerede hatt en veldig god karriere, både på klubb og landslag. Likevel sitter jeg med følelsen av at han fortsatt ikke har fått ut maks av den råskapen som bor i den svære mannen.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.57

    Fått inn tips etter TV-program

    Etter at gullsmedranet i Lyngdal var en av sakene i TV2-programmet Åsted Norge forrige mandag, har politiet fått inn seks tips, det skriver Lister24. Hendelsen fant sted lørdag 27. juli da to personer, en kvinne og en mann som begge snakket engelsk, kom inn i butikken sammen for å se på smykker. De to fikk med seg verdier for 200 000 kroner.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.57

    Har fått inn tips etter TV-program

    Etter at gullsmedranet i Lyngdal var en av sakene i TV2-programmet Åsted Norge forrige mandag, har politiet fått inn seks tips, det skriver Lister24. Hendelsen fant sted lørdag 27. juli da to personer, en kvinne og en mann som begge snakket engelsk, kom inn i butikken sammen for å se på smykker. De to fikk med seg verdier for 200 000 kroner.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.57

    Forsinkelser i togtrafikken

    På grunn av hendelse ved sporene mellom Sonsveien og Moss så har togtrafikken vært stengt i en kortere periode. Det melder Bane Nor. Togene har begynt å gå igjen, men det må regnes med forsinkelser, skriver Bane Nor på sine nettsider. Toglinjer som påvirkes: Stabekk - Moss, Østfoldbanen vestre linje Oslo S – Halden – (Göteborg), Østfoldbanen vestre linje

  • Mandag 7. oktober kl. 16.52

    Fotgjenger påkjørt i Narvik sentrum

    Politiet meldte mandag klokken 16:50 om en trafikkulykke i Dronningens gate i Narvik sentrum. En bil og en fotgjenger skal være involvert i ulykken. Ingen av de involverte fremstår som skadet.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.45

    Politiet etterforsker bedrageri-nettverk: 25 personer pågrepet i Finland og Norge

    De skal ha drevet et «callsenter» i Finland rettet mot eldre i Norge, og ha utgitt seg for å være politi- og bankansatte.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.36

    Ferdige på ulykkesstedet

    Nødetatene er ferdige på stedet der en bil kjørte utfor Kvinesheiveien i Kvinesdal. Bilen kjørte i en grøft og stod delvis under vann. Føreren var oppegående og ble sendt til sykehuset.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.33

    Minnemarkering: – Vold avler vold

    – Ingen av oss kunne først tro nyhetene som kom, sa Ronen Bahar fra talerstolen.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.31

    Høyesterett forkasta voldtekts-anke

    Høyesterett har forkastet anken til mannen som av Frostating lagmannsrett ble dømt for voldtekt av ei kvinne. I oktober 2023 ble mannen i 40-åra i Trondheim dømt til ni års fengsel for å ha voldtatt to kvinner. Den ene var fastlåst i en gapestokk. I mai 2024 ble han av lagmannsretten frifunnet fra å ha voldtatt den ene kvinnen. Mannen var fornøyd med dommen, men var ikke enig i at han skulle domfelles for den andre voldtekten. Siden Høyesterett nå har forkastet anken, blir lagmannsrettens voldtektsdom stående.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.28

    Trafikkuhell på riksveg 4

    Det er trafikale utfordringer på riksveg 4 ved kjøpesenteret CC på Gjøvik etter et trafikkuhell. Ifølge politiet har et kjøretøy kjørt i autovernet. Ingen personer er skadd. Politiet er på stedet og dirigerer trafikken.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.23

    Buss kjørt av veien i Sarpsborg

    Nødetater har rykket ut til en trafikkulykke Varteigveien i Sarpsborg. Ifølge politiet har en buss kjørt av veien.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.23

    Buss har veltet i Sarpsborg

    En buss har kjørt av veien og veltet i Varteigveien ved Kulltorp i Sarpsborg. Det melder politiet. To passasjerer og én bussjåfør var på bussen ta ulykken skjedde. Det skal ikke være meldt om skadde personer. Nødetatene er på stedet, og det ventes på bergningsmannskap.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.17

    – Han har fortalt en røverhistorie

    Tre år etter NRKs avsløringer, møter i dag svindeltiltalte Jan Helge Furu (61) i retten. – Han har fortalt en røverhistorie med oppdiktede personer for å få folk til å investere i et oppdiktet prosjekt. Det sa statsadvokat Anne Glede Allum i Økokrim da rettssaken mot Jan Helge Furu (61) startet i dag. Sørlendingen er tiltalt for bedrageri og heleri for til sammen 17 millioner kroner. Furu skal ha lurt en rekke nordmenn til å investere i «Fairmont», et prosjekt som Økokrim mener er oppdiktet. Særlig på Sørlandet var han aktiv med å rekruttere investorer. 61-åringen nekter straffskyld. – Han mener at dette prosjektet i hans øyne har vært reelt, og han har trodd på de opplysningene han har fått, sier Furus forsvarer, advokat Arnt Angell.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.05

    Stjal bil og kjørte inn i lastebil på Storhaug

    En mann har stjålet en bil og kjørt inn i en lastebil på Storhaug i Satavanger. Politiet har nå kontroll på mannen.

  • Mandag 7. oktober kl. 16.02

    Manchester City og Premier League utroper seg begge som vinnere i søksmål om sponsorregler

    Mandag ble det avsagt dom i et søksmål mellom Manchester City og Premier League om tolkningen av ligaens sponsorregler. Raskt oppsto det strid om hvem som gikk seirende ut.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.59

    «Leo og de farlige» setter strømmerekord på NRK

    Over én million personer har sett første episode av dokumentarserien.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.56

    Fotballhelten Johan Neeskens (73) er død

    Det meddeler fotballforbundet i Nederland.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.46

    Strømledninger nede etter bil i stolpe

    På Kopstadveien ved Svinevoll i Tønsberg, har en mannlig fører i 30-årene kjørt ut av veien og inn i en stolpe. Ifølge Sør-Øst politidistrikt er ingen skadet. Men flere strømledninger ligger nede, og det undersøkes nå om disse er strømførende.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.40

    Redningsskøyta i aksjon – båt fikk motorstopp

    Redningsskøyta Inge Steensland rykket ut etter at en båt fikk motorstopp utenfor Homborsund i Grimstad. Det forteller redningsmann Håvard Vedvik til NRK. Båten fikk start på motoren da de kom. – Det kunne gått galt, men heldigvis slapp vi det. Vi anbefaler folk å se an været før de drar ut, sier Vedvik.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.36

    NRK hadde tekniske problemer

    Det opplyser kanalen selv.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.33

    Et mørkt år i Midtøsten

    Ett år har gått siden Hamas utførte terrorangrepet mot Israel. Lidelsene har bare blitt større siden.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.31

    Wall Street endte ned - Trump-aksjen hoppet

    Fallet på de amerikanske børsene tiltok utover kvelden på ukens første handelsdag.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.31

    Nedgang på Wall Street - biotek-aksje til himmels

    Biotek-selskapet Scholar Rock skyter opp mer enn 300 prosent etter positiv studie.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.31

    Wall Street åpner ned

    De amerikanske børsene sendes ned fra start mandag ettermiddag.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.31

    Markant nedgang på Wall Street - Trump-aksjen hopper

    Oppgangen i Trump-aksjen knyttes til milliardær Elon Musks opptreden på et Trump-arrangement lørdag.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.31

    Nedgang på Wall Street - Trump-aksjen hopper

    Oppgangen knyttes til milliardær Elon Musks opptreden på et Trump-arrangement lørdag.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.27

    Trafikkulykke i Kvinesdal

    Brannvesenet rykker ut på en trafikkulykke på Kvinesheiveien i Kvinesdal, ifølge 110 Agder.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.27

    Bil kjørte av veien – delvis under vann

    En bil har kjørt ut av veien og ned i en grøft ved Kvinesheiveien i Kvinesdal, ifølge politiet. Bilen står delvis under vann. Fører er ute av bilen og oppegående. Vedkommende blir fraktet videre til sykehuset. Det er store skader på bilen.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.27

    Equinor har neppe blitt en grønn bjellesau

    Sjelden har en nyhet fått så blandet mottagelse i aksjemarkedet enn nyheten om Equinors aksjekjøp i danske Ørsted.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.19

    Regjeringen ønsker å kutte støtten til exit-program

    Siden 2022 har Forandringshuset i samarbeid med Oslo kommune drevet et exit-program for gjengkriminelle. Pilotprosjektet har hatt totalt tre millioner kroner i øremerkede midler i statsbudsjettet. Men nå foreslår regjeringen å kutte hele støtten til prosjektet fra neste år. Forandringshuset drives av KFUK-KFUM, og den ideelle organisasjonens generalsekretær, Marianne Brekken, er sjokkert. – Dette er signaler som går imot det vi ser at det fortsatt er store behov for. Og signalet regjeringa nå sender, er at man ikke ønsker et nasjonalt avhopper-program. Brekken sier at avhopperne får 18 måneder med støtte og veiledning. Og mener programmet kan spare samfunnet for opptil 30 millioner kroner per avhopper. Nå mener hun at hele programmet kan ryke neste år. – Det vi har nå, er elleve personer som står på venteliste, og som ønsker seg ut av gjengkriminelle miljøer. Brekken sier at KFUK-KFUM arrangerer aktiviteter for 40.000 barn og unge over hele landet. Og at det ikke er aktuelt i å kutte i aktiviteter for å redde exit-programmet. – Nå har vi spist av egenkapitalen vår over lang tid for å finansiere for programmet og at det ikke er aktuelt i å kutte i aktiviteter for å redde exit-programmet.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.18

    Vil anke dommen i sverddrap-saka

    Mannen som drepte Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå med fire sverdhogg på Byåsen i Trondheim i juli 2023, ble i september dømt til tvungen omsorg. Trøndelag tingrett mente han var utilregnelig. Statsadvokat Per Morten Schjetne skriver i en epost til NRK at Riksadvokaten anker dommen til lagmannsretten. Aktor ba om forvaring i tingretten.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.17

    Stort trykk mot Torp i ferieukene

    Torp flyplass forventer hektisk aktivitet også denne uka, når Vestfold og Telemark har høstferie. Til Tønsbergs Blad sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen at mandag og fredag forrige uke var de mest hektiske så langt i år. Da var det fulle parkeringsplasser og fulle fly, og denne uken kommer mange av disse reisende hjem igjen.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.13

    Pågrepet etter vold og kidnapping

    En mann i 20 årene er siktet for grov frihetsberøvelse. I forrige uke skal han ha kidnappet og utsatt en annen mann i 20 årene for grov vold. Mannen er innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader skriver Avisa Oslo. Politiet utelukker ikke flere pågripelser, men vil ellers ikke si noe om når og hvor frihetsberøvelsen fant sted.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.08

    Tørk av deg gliset, Trygve!

    Vedum og resten av regjeringen burde melde seg på «Luksusfellen».

  • Mandag 7. oktober kl. 15.07

    Har ikke vurdert å melde seg inn i et annet parti

    Sissel Knutsen Hegdal har fremdeles status som «uavhengig» i bystyret i Stavanger. Hun meldte seg ut av Høyre i forrige måned. Venstres gruppeleder Mette Vabø har i Stavanger Aftenblad invitert Knutsen Hegdal til å melde seg inn i Venstre. Via sin rådgiver Trond Birkedal, svarer Knutsen Hegdal «nei» på spørsmål fra NRK om hun har vurdert å melde seg inn i et annet parti. Hun har heller ikke tatt stilling til om hun vil fortsette i de styrevervene hun har gjennom sitt politiske virke.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.02

    Milliondryss til skipstunnel

    Nærings- og fiskeridepartementet føreslår å setje av 137 millionar kroner til Stad skipstunnel i framlegget til statsbudsjett for neste år. Midlane skal i hovudsak gå til førebuande arbeid og gjennomføring av anbodskonkurransen. Prosjektet skal etter planen på anbod no i haust. Regjeringa kjem attende til Stortinget med framlegg til vidare framdrift i prosjektet når resultatet av anbodskonkurransen er kjend.

  • Mandag 7. oktober kl. 15.00

    «Partiet»-boken: - Utrolig pinlig

    Gyldendal beklager blant annet at de ikke møtte kritikken rundt «Partiet» med nok alvor. Forfatterne av boken beklager derimot ingenting.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.59

    Ny biblioteksjef etter 25 år

    Stein Tore Sorthe blir den nye biblioteksjefen i Kristiansand, opplyser kommunen. Han tar over etter Anne Kristin Undlien som har vært i rollen de siste 25 årene. I dag er Sorthe kommunalsjef for Kultur og fritid. Han har også erfaring som kulturdirektør i Kristiansand kommune. Sorthe tar over i januar 2025.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.57

    Mistenkt pågrepet etter hærverk i Tønsberg

    Mandag formiddag knust een person en rute i et kontorlokale i Tønsberg. En mann i 40-årene er pågrepet og politiet etterforsker saken. Ifølge Tønsbergs Blad ville skadeverk vanligvis ikke ført til pågripelse. Men siden denne mannen er tatt for hærverk i samme område i september, var fare for gjentakelse grunnen til at mistenkte ble pågrepet.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.47

    Regjeringen vil kutte avgift for fossilbiler – men tar ingen elbilgrep

    Elbil-aktører refser regjeringen for ikke å ta grep for å sikre vekst i elbilmarkedet, men heller prioritere kutt i en avgift for fossilbiler i statsbudsjettet.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.35

    Velta melkebil sperrer fylkesveg

    Nødetatene har rykka ut til en trafikkulykke på fylkesveg 710 ved Ingdalen i Orkland. En lastebil er involvert, og vegen er sperra. Det skal ikke være noen som er skadet. Trafikkoperatør Lena Fjeseth ved Veitrafikksentralen sier til Adresseavisen at det er snakk om en velta melkebil. – Det er et velta vogntog, en melkebil, som sperrer vegbanen. Meldinga kom inn til oss klokka 14.30, sier hun. Statens vegvesen sier at veien neppe åpner før klokka 19.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.35

    Fylkesveg sperret etter ulykke

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på FV710 ved Ingdalen i Orkland. En lastebil er involvert, og vegen er sperret. Det skal ikke være noen som er skadet.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.29

    Disse mobilkundene er mest fornøyde

    For første gang på seks år går kundetilfredsheten ned.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.29

    – Skuffende budsjett, mener studentlederen

    Studentlederen ved Universitetet i Sørøst-Norge er svært skuffet over budsjettet for USN-studentene neste år. – Ved USN må man allerede vende på hver eneste krone, og det er utrolig frustrerende å se at regjeringen forventer at universitetet skal levere mer og bedre, men da med mindre penger, sier studentleder Charlotte Nilsen. Hun er positiv til at USN får tildelt 15 studieplasser til IKT, men mener tildelingen totalt sett gir grunn til bekymring for studentene. – Med trangere økonomi må man enten kutte i studietilbud, campus, utdanningskvaliteten eller studentvelferden. Det er tydelig at regjeringen vil ha kutt, men legger ansvaret og kritikken over på universitetet, mener Nilsen. I forslaget til statsbudsjett får USN et tilskudd på 2,3 milliarder kroner neste år.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.28

    Solbakken om Haalands særbehandling: – De andre spillerne forstår og aksepterer

    Ståle Solbakken (56) innrømmer at Erling Braut Haaland må få spesialbehandling på landslaget.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.26

    Tok seg inn på byggeplass med kniv

    En mann tok seg inn på en byggeplass uten lovlig tilgang ved Tyholmen i Arendal, opplyser politiet. Han var i besittelse av kniv og tyvegods. Politiet skal ha kontroll på mannen. Mistenkte er avhørt på stedet og deretter bortvist. Politiet har tatt beslag på gjenstanden og oppretter sak.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.25

    Fem ting du må vite om statsbudsjettet

    De fleste får mer, Kongen får en sarkofag og alle har blikket rettet mot 2025. Men hva lurer i skyggene på årets største politiske dag?

  • Mandag 7. oktober kl. 14.21

    Funnet eier av båten som utløste redningsaksjonen

    Politiet har funnet personen de mener eier båten som utløste redningsaksjonen sør for Ballastskjæran i Mandal lørdag. – Det er ingen mistenkte i saken. Per nå har vi opprettet sak på brudd på forurensningsloven, forteller politiadvokat Thea Hobbesland. Det vil bli gjennomført videre etterforskning av saken. Per nå ønsker ikke Hobbesland å gå inn på detaljer knyttet til etterforskningen.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.21

    Kollisjon på Omkjøringsveien

    Det har vært en kollisjon på E6 Omkjøringsveien i Trondhem mellom en personbil og en lastebil. Kollisjonen skjedde i forbindelse med lastebilen skulle skifte fil og bilen var i blindsonen til lastebilen. Ulykka har skjedd i sørgående felt ved påkjøringsrampa fra Circle K. Trafikken går nå sakte i sørgående retning forbi stedet nå. Nødetatene er på plass.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.11

    Ekspert om bolighøsten: – Løp og kjøp!

    Boligmarkedet er høstdeprimert, og det kan du bruke til din fordel.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.06

    Mistenker branntilløp på skole var påsatt

    Politiet mistenker at en mindre brann i en søppelkurv på en skole i Lillesand var påsatt. Brannen ble slukket før politiet kom til stedet. Det foreligger ikke mistanke mot en konkret person. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Mandag 7. oktober kl. 14.06

    Branntilløp i søppelkurv i klasserom

    Politiet mistenker at en mindre brann i en søppelkurv på en skole i Lillesand skal ha skjedd med vilje. De mistenker ikke en konkret person. Brannen ble slukket før politiet kom til stedet. Politiet har opprettet sak.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.53

    OsloMet-rektor skuffet over regjeringen

    Regjeringen foreslår i neste års statsbudsjett 3,1 milliarder kroner i rammebevilgning til OsloMet. De foreslår også totalt 15 nye studieplasser i IKT og 35 nye plasser i arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning. Rektor Christen Krogh er fornøyd med flere nye studieplasser, men sier rammebevilgningen har en realnedgang på 1,6 prosent. – Når vi får kutt i våre tildelinger, så betyr det at vi blir dårligere i stand til å levere kandidater til samfunnet som kommunene trenger, som næringslivet trenger. Han mener regjeringen har hatt små kutt i rammebevilgningen gjennom flere år og er bekymret for konsekvensene på sikt. – Vi skulle gjerne ønsket oss et mye mer fremoverlent budsjett for å få tak i det som samfunnet trenger, sier Krogh.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.50

    Lanserer ny toppmodell med 700 kilometer rekkevidde

    Peugeot introduserer nå den varslede Long Range-versjonen av sin «fastback» E-3008 med kraftigere motor, større batteri og betydelig lengre rekkevidde.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.44

    Askeladden-topp kritiserer exit-skatt: – Amatørmessig

    Gründeren kommer med kraftig kritikk av regjeringen: – En nærings- og skattepolitikk som tapper landet for kapital og talent.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.40

    Skjerpet straff etter Otterøy-ulykken

    Frostating lagmannsrett har skjerpet straffen for sjåføren etter dødsulykken på Otterøya i Namsos sommeren 2023. En 19 år gammel mann døde i ulykken. Den 20 år gamle sjåføren er nå dømt til fengsel i ett år og 11 måneder, noe som er sju måneder strengere straff enn dommen fra Trøndelag tingrett. Sjåføren må også betale oppreisningserstatningpå 160.000 kroner til familien til den omkomne. Tingretten frifant sjåføren altså frifunnet for kravet om erstatning.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.39

    Arbeidsulykke på Storhaug

    En person er fraktet til sykehus etter en arbeidsulykke på Storhaug i Stavanger. Personen skal ha fått en stålkonstruksjon over foten. Pasienten var ikke fastklemt da nødetatene kom frem til stedet. Politiet blir igjen på stedet for videre undersøkelser.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.39

    Finansbyråden er skuffa over statsbudsjettet

    Finansbyråd Jacob Mæhle (H) i Bergen er skuffa over statsbudsjettet, sjølv om det også blei slik han forventa. – Regjeringa må ha høyrt at kommunane har ropt om hjelp i over eit halvt år no. Me har bedt om auke i frie midlar, me har bedt om at dei kompenserer for renter og hjelper til oss i tida me er inne i no, seier Mæhle. Han meiner regjeringa ikkje har lytta til dette. – Det betyr at Bergen står aleine, og at me har ein situasjon der det er rik stat og fattig kommune i Noreg, seier Mæhle. Det er sett av 6,8 milliardar meir til kommunane, men dette meiner Mæhle at ikkje er nok. – I realiteten er det berre pengar til å dekke for pris- og lønnsvekst i kommunane og ta unna for den demografiske utviklinga, sånn som staten skal gjere, og har lova heile vegen at dei skal gjere. Mæhle meiner at utover det, er Bergen avfeia med småpengar, som gjer at dei må forhalde seg til den økonomiske situasjonen deira, utan hjelp frå staten si side. – Det er fortvilande når me veit at vi står overfor et meirforbruk på 600 millionar i Bergen, og drastisk auke i rente og avdrag.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.32

    Supporterkaoset i Sarpsborg: Ber politiet endre fokus

    Supporterkaoset før og under Østfold-kampen mellom Sarpsborg 08 og Fredrikstad har gitt politiet utfordringer. Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt sier at det burde være unødvendig å bruke så mye ressurser på et idrettsarrangement. Han mener de fleste oppfører seg bra, men at en liten gruppe skaper utrygghet. – Noen supportere kler seg i svart og maskerer seg, kaster fyrverkeri og bluss, og er villige til å bruke vold. Få andre arrangementer krever tilsvarende ressursbruk, sier han. Norsk Supporterallianse (NSA) mener politiet bør fokusere på sikkerhet, ikke på hva folk har på seg. – Politiet kan oppbemanne på enkelte kamper, men de må skille mellom bluss og vold, og det at folk har svarte jakker eller hetter, sier talsperson Ole Kristian Sandvik. – Jeg nekter å tro at politiet oppbemanner fordi det er bluss på en tribune. Det i seg selv er ingen grunn til å oppbemanne, sier han.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.30

    Aschehoug-direktør ut mot Gyldendal-bok: – Stor og gjennomgående likhet

    Aschehoug-direktør Åse Ryvarden ber Gyldendal om svar på hva de vil gjøre med det hun mener er omfattende tekstlikhet mellom den nye Ap-boken «Partiet» og boken om Martin Kolberg som de utga i 2021.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.28

    I strupen på Vedum etter Ukraina-utspill: – Uverdig

    Finansministeren pekte på ukrainske flyktninger da han skulle forklare hvorfor Norge ikke når klimamålet sitt.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.27

    Rykket ut til ammoniakklukt – arbeidere ble evakuert

    Nødetatene rykka ut til Rønvikleira i Bodø etter melding om ammoniakk-lukt. Det skriver politiet i politiloggen. Dette skal ha skjedd i forbindelse med rørarbeid. Ingen er skadet etter helsesjekk på stedet. Seks arbeidere ble evakuert, disse kan nå ta bygget i bruk igjen, melder politiet. Nødetatene forlater nå stedet.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.26

    Millioner til rehabilitering av Nationaltheatret

    Regjeringen foreslår å bevilge 15 mill. kroner til prosjektering for rehabilitering av Nationaltheatret og 6,3 millioner kroner sikringstiltak på Nationaltheatret i statsbudsjettet for 2025. I tillegg får de 2,5 millioner kroner til å dekke økte utgifter i forbindelse med å samle forestillingsaktiviteten i hovedbygningen og Torshovteatret. Direktør Marta Færevaag Hjelle er fornøyd med støtten. – Årets statsbudsjett viser at regjeringen verdsetter institusjonsfeltet i Norge, og har sett behovene for finansiering både til drift og investeringer, sier Hjelle.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.21

    Er det dette skattepengane mine går til?

    Sjå di unike kvittering på kva skattepengane dine går til.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.20

    Mbappé kritiseres etter landslagsforfall: – Ikke stått fram som et godt eksempel

    En lårplaget Kylian Mbappé har vært på banen i Real Madrids to siste kamper, men meldte likevel forfall til Frankrikes oppgjør i nasjonsligaen. Det har ikke gått upåaktet hen i hjemlandet.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.19

    I strupen på Vedum etter Ukraina-utspill: – Uverdig

    Finansministeren pekte på ukrainske flyktninger da han skulle forklare hvorfor Norge ikke når klimamålet sitt.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.19

    I strupen på Vedum etter Ukraina-utspill: – Uverdig

    Finansministeren pekte på ukrainske flyktninger da han skulle forklare hvorfor Norge ikke når klimamålet sitt.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.14

    Jødisk museum får penger til oppussing

    Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å gi totalt 77 millioner kr til Jødisk museum i Oslo slik at de kan kjøpe lokalene de i dag leier i den tidligere synagogen i Calmeyers gate. 7 millioner kr skal gis i 2025. Samtidig lover regjeringen å gi 70 millioner kr senere. I tillegg til å kjøpe lokalene skal pengene gå til oppgradering av museet.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.12

    Avslår søknad om skuddordning på fire dyr

    Gjerstad kommune ønsker ikke skuddpremieordning på mink, mår, grevling og rødrev, ifølge Aust Agder Blad. I sakspapirene viser de til at skuddpremie bare kan fastsettes for viltarter som har jakttid og gjør skade. I august innførte Gjerstad jeger og fiskeforeningen ordningen. De ønsket å bedre oppvekstvilkårene til andre arter. Saken kommer til behandling i formannskapet i morgen.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.09

    Løftar fram Strynefjellet

    Utbetringa av riksveg 15 Strynefjellet får høgare prioritet innanfor Statens vegvesen sin portefølje. I sommar vart det klart at fleirtalet på Stortinget var blitt samde om å flytte utbetringa med arm til Geiranger til første periode i NTP. I framlegget til statsbudsjett skriv regjeringa at målet er å starte opp prosjektet i første seksårsperiode av NTP.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.08

    UiO-rektor skuffet over statsbudsjettet

    I neste år statsbudsjett foreslår regjeringen en samlet rammebevilgning på 6,6 milliarder kroner til Universitetet i Oslo (UiO). Rektor ved universitetet, Svein Stølen, mener budsjettforslaget er skuffende og vil ramme forskningen. – Budsjettet er kanskje det mest ekspansive budsjettet noen gang. Og allikevel så er det en realnedgang for forskning og høyere utdanning på 3,5 prosent, sier Stølen. Regjeringen har også foreslått 3,3 milliarder kroner til et nytt livsvitenskapsbygg og 746 millioner kroner til et nytt vikingtidsmuseum. Stølen sier det er trist at museet ikke blir fullfinansiert. – Dette er ikke bare Universitetet i Oslos museum, det er jo soleklart hele Norges museum. Kanskje mer enn det. Det er jo en verdensarv, rett og slett. Men han er fornøyd med 20 nye studieplasser i IKT og 15 nye studieplasser for medisinstudenter ved UiO på Sykehuset i Innlandet. Stølen sier de har jobbet i sju år med å få til flere studieplasser på Innlandet. – Det handler om å utdanne leger for hele Norge og hele Sørøst-Norges behov.

  • Mandag 7. oktober kl. 13.05

    Dette er den nye markedssjefen i FFK

    Milena Mesfin (36) overtar stillingen som markedssjef etter Anders Østli i Fredrikstad Fotballklubb. Det melder Fredrikstad Blad. Mesfin var markedssjef i Mjøndalen IF fra juli i år. Hun starter i jobben for FFK senere i høst. Mesfin har tidligere jobbet i markedsavdelingen til DNB, der hun blant annet hadde ansvar for sponsoravtaler med topplag i fotball, håndball og ishockey.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.54

    Meldte bilen stjålet – satte den igjen ved barnehagen

    Politiet fikk melding fra et par i Trondheim om at bilen deres var stjålet. De hadde sist brukt den da barnet deres ble levert i barnehagen i morges. Men bilen var plutselig borte fra den vanlige parkeringsplassen utenfor bopel da de skulle bruke bilen senere på dagen. Politiet ble alarmert da paret hadde sporing på bilen, og så at bilen befant seg et helt annet sted enn utenfor deres bolig. Underveis til oppdraget ble politiet oppdatert fra paret om at en av dem var på vei til fots mot der bilen ble sporet. – Politiet kom sammen med bileier til stedet der bilen var sporet. Det viste seg å være utenfor barnehagen der parets barn ble levert, skriver politiet. – Den mannlige part i forholdet kom da på at han hadde glemt at han hadde gått hjem etter levering i barnehagen, og trodde bilen var stjålet da han ikke fant den utenfor boligen da den skulle brukes litt senere.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.54

    Meldte bilen stjålet – hadde satt den igjen ved barnehagen

    Politiet fikk mandag formiddag melding fra et par i Trondheim om at bilen deres var stjålet. De hadde sist brukt den da barnet deres ble levert i barnehagen i morges. Men bilen var plutselig borte fra den vanlige parkeringsplassen utenfor bopel da de skulle bruke bilen senere på dagen. Politiet ble alarmert da paret hadde sporing på bilen, og så at bilen befant seg et helt annet sted enn utenfor deres bolig. Underveis til oppdraget ble politiet oppdatert fra paret om at en av dem var på vei til fots mot der bilen ble sporet. – Politiet kom sammen med bileier til stedet der bilen var sporet. Det viste seg å være utenfor barnehagen der parets barn ble levert, skriver politiet. – Den mannlige part i forholdet kom da på at han hadde glemt at han hadde gått hjem etter levering i barnehagen, og trodde bilen var stjålet da han ikke fant den utenfor boligen da den skulle brukes litt senere.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.52

    Hovin skole skal utvides

    Hovin skole i Spydeberg skal rehabiliteres og utvides. Indre Østfold kommune og entreprenøren Betonmast har signert en avtale om arbeidet, som skal koste 250 millioner kroner. Arbeidet skal etter planen starte våren 2025. Skolen har drøyt 360 elever fra første til sjuende trinn. I tillegg til dagens 5.200 kvadratmeter med skolebygg, skal et tilbygg på 2.200 kvadratmeter settes opp. Det er et mål at skoleanlegget skal bli et attraktivt fritidsanlegg som regelmessig blir brukt også utenom skoletiden.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.44

    Sissel Knutsen Hegdal er velkommen til Venstre

    Sissel Knutsen Hegdal er velkommen til å melde seg inn i Venstre, sier Venstres gruppeleder Mette Vabø. Det melder Stavanger Aftenblad. – Jeg har sagt til Sissel at hun er velkommen hos oss. Alle som er enige i Venstre sitt grunnsyn er velkomne til å melde seg inn hos oss, sier Vabø til Stavanger Aftenblad. Knutsen Hegdals kommunikasjonsrådgiver, Trond Birkedal, sier til avisen at Knutsen Hegdal ikke har planer om å melde seg inn i et annet parti.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.40

    Influencer Sofie Nilsen flytter ut av landet

    – På tirsdag flytter jeg til Marbella, og mitt kapittel i Tromsø er straks over, skriver hun på Instagram.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.37

    Vurderer nytt fengsel i Mosjøen

    I statsbudsjettet for 2025 skriver regjeringen at deler av pengene til kriminalomsorgen skal gå til utredning av nytt fengsel i Mosjøen. Det blir tatt godt i mot i Vefsn. – Det at det endelig skjer noe er kjempebra. Vi har jobbet lenge for at de skulle starte dette arbeidet, sier ordfører Rune Krutå (Ap) til Helgelendingen.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.36

    Etterforsker verktøytyveri

    Verktøy for store verdier er borte etter et innbrudd i en konteiner på en byggeplass på Tjøme. Innbruddet har skjedd i løpet av helgen, opplyser politiet. Det blir gjort undersøkelser på åstedet.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.36

    Ikke penger til Griegakademiet: – Dypt skuffet

    Det er ikke satt av penger til nybygg for Griegakademiet i Bergen i forslaget til statsbudsjett. – Vi er dypt skuffet over at Griegakademiet ikke er prioritert. Det hadde vi forventet. Vi må nå stille spørsmål ved om regjeringen i det hele tatt ønsker å bygge et nytt Griegakademi, sier UiB-rektor Margareth Hagen i en pressemelding. Hun viser til at de nåværende lokalene er helseskadelige, og mener studentene fortjener noe bedre.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.31

    Lover satsing på forsvarskultur i Horten

    Regjeringen vil gi 2,5 millioner kroner til stiftelsen KNM Narvik neste år. Pengene skal gå til å videreføre arbeidet med å opprette en utvidet organisasjon for å kunne ta vare på flere fartøyer som er knyttet til Marinen. Stiftelsen drifter i dag fregatten KNM «Narvik», som ligger fortøyd i Horten og har blitt brukt som museumsskip siden 2016. Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Forsvarets musikk med drøyt 10 millioner kroner og vil styrke driften av Forsvarets museer med 32 millioner kroner. Både marinemusikken og Marinemuseet i Horten kommer til å bli prioritert, sier stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen (Sp).

  • Mandag 7. oktober kl. 12.30

    Unngikk streik i oppdrettsselskap

    21 arbeidere på oppdrettsselskapet Isqueen i Vestvågøy i Lofoten truet med streik fra tirsdag. Årsaken var ifølge Fellesforbundet at bedriften ikke ville inngå tariffavtale med de ansatte. Men nå har saken fått en løsning. – Isqueen ønsker å meddele at vi har kommet til enighet med våre ansatte om en lokal avtale, skriver daglig leder Kurt Svendsen i en pressemelding. Han skriver videre at Isqueen er glade for at de sammen med de ansatte har funnet gode, bærekraftige løsninger, som ivaretar de ansatte og virksomheten på best mulig måte. – Vi vil takke våre ansatte for en konstruktiv dialog og god prosess, og ser frem til et fortsatt godt samarbeid.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.27

    To amerikanere deler nobelprisen i medisin

    De amerikanske biologene Victor Ambros (72) og Gary Ruvkun (70) deler årets nobelpris i medisin for sitt arbeid med mikroRNA.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.24

    Freder barnehageprisen: – Veldig bra for vår økonomi

    Med barn nummer tre på vei, får Mari Marthinussen (30) og samboeren fullt utbytte av regjeringens priskutt i barnehager. Det betyr langt mer enn noen hundrelapper i skattelette.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.21

    – Satses ikke på høyere utdanning

    I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2025 tildeles UiA 1,9 milliarder kroner. Etter justering for prisvekst innebærer det en reduksjon på 0,67 prosent fra 2024, skriver UiA i en pressemelding. – Det store nasjonale bildet er at det ikke satses på høyere utdanning og forskning, så det er skuffende, sier universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.16

    Penger til kultur i Innlandet

    Regjeringen foreslår: Å øke tilskuddet til Teater Innlandet med 1,5 millioner kroner til å styrke driften og opprettholde den kunstneriske aktiviteten. Å gi et investeringstilskudd til Mjøsmuseet på 20 millioner kroner til etablering av et helårsåpent museumssenter i Gjøvikhallen. Å gi et tilskudd til Hamar kommune på 6 millioner kroner til drift av Vikingskipet. Å styrke tilskuddet til Mjøsmuseet med 1,8 millioner kroner til drift av Industrimuseet på Raufoss. Å styrke tilskuddet til Anno Museum med 1,5 millioner kroner knyttet til museets arbeid med utvandrerjubileet 2025. Å styrke tilskuddet til Skibladner med 2 millioner kroner. Å gi et tilskudd til Sagatun historiske senter på Hamar på 600 000 kroner. Å bevilge 1 million kroner til World Expression Forum (WEXFO) på Lillehammer. Å bevilge 5,4 millioner kroner til regionale kulturfond.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.15

    Utenfor livsfare etter alvorlig ulykke

    Mannen som kjørte i en fjellvegg langs Risørveien er utenfor livsfare, skriver Agderposten. Ulykken skjedde fredag formiddag. Det ble utført livreddende førstehjelp på føreren, før han ble fraktet til Ullevål sykehus. Politiet kan ikke si noe mer om hendelsesforløpet eller mannens tilstand per nå.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.14

    Equinor blir nest største eier i Ørsted

    Equinor har kjøpt 9,8 prosent av aksjene i det danske fornybarselskapet Ørsted. Eierposten gjør Equinor til nest størst eier, etter den danske stat som har en kontrollerende andel i selskapet. Equinor sine aksjer har en verdi på cirka 26 milliarder kroner. – Havvindindustrien står nå overfor noen utfordringer, men vi er overbevist om at sektoren vil komme styrket gjennom disse, og at havvind vil spille en avgjørende rolle i energiomstillingen, sier konsernsjef i Equinor, Anders Opedal, ifølge en børsmelding fra selskapet.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.13

    Skivebom på klimamålet: - En svart dag

    Heller ikke ti år for sent når Norge sitt eget klimamål.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.12

    Må kutte i tilbud i kommunene

    Forslaget til statsbudsjett vil få konsekvenser for innbyggerne i kommunene og fylkeskommunene. Det mener Kommunenes Sentralforbund, KS. Regjeringen foreslår å øke de frie inntektene med 6,8 milliarder kroner. KS mener det trengs 10 milliarder kroner. – Det kommer til å bli kutt i kollektivtilbudet, og i oppgaver som ikke er lovpålagt som fritidstilbud. De må legge ned barnehager og skoler, og redusere tilbudet til de eldre, sier leder i KS i Rogaland Andreas Vollsund.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.11

    Undersøker mulig brann i Nome kommune

    Nødetatene rykker ut til en mulig brann i Nome kommune. Det har kommet en melding fra noen som har observert flammer og røyk. Nødetatene har sendt personell til området, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.11

    Bråtebrann i Nome kommune

    Nødetatene har rykket ut til en bråtebrann ved et anleggsområde i Nome kommune. Mannskaper fra politiet og brannvesenet rykket ut etter at det kom melding fra noen som hadde observert røyk og flammer på lang avstand. Brannvesenet har nå funnet brannen. Ingen personer er skadet.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.10

    NTNU skuffet over statsbudsjettet

    – Dette budsjettet svekker vår mulighet til å bidra til omstilling av samfunnet, sier rektor Tor Grande i ei pressemelding. Konsekvensen er at NTNU må fortsette med innsparinger og nedbemanninger, mener han. – Førsteinntrykket mitt er at dette forsterker den allerede krevende situasjonen for NTNU. Det bekymrer oss sterkt. Rektoren legger til at NTNU er tilfreds med å få 15 nye studieplasser i medisin og 20 nye studieplasser innen IKT. Han mener likevel ikke at det veier opp for totalbildet for universitetet sett under ett. ? – I en tid der Norge trenger å satse på kunnskap og kompetanse, velger dessverre regjeringen i realiteten å levere et svakt budsjett for sektoren. Det svekker vår mulighet til å bidra til omstilling, sier Grande.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.09

    Oslo Børs endte i rødt – verste Equinor-dag siden juni

    Oslo Børs falt til tross for solid oljeprisoppgang, mens flyselskaper fikk seg en opptur etter kutt i flypassasjeravgift.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.09

    Equinor trekker børsen ned etter vindkraft-kjøp

    Oslo Børs faller til tross for solid oljeprisoppgang, mens flyselskaper får seg en opptur etter kutt i flypassasjeravgift.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.09

    Equinor trekker børsen ned etter kjøp av aksjer i Ørsted

    Oslo Børs faller til tross for solid oljeprisoppgang, mens flyselskaper får seg en opptur etter kutt i flypassasjeravgift.

  • Mandag 7. oktober kl. 12.03

    Equinor har blitt storeier i Ørsted

    Den norske oljekjempen kjøper seg inn i det store danske vindkraftselskapet. Equinor sitter nå med aksjer verdt over 26 milliarder kroner

  • Mandag 7. oktober kl. 11.54

    Solid kostnadssprekk for olje- og gassprosjekt på norsk sokkel

    To olje- og gassprosjekter blir minst 54 milliarder kroner dyrere enn først antatt. Operatør Vår Energi trodde Balder Future-prosjektet ville koste 23,6 milliarder kroner da de leverte plan for utbygging og drift i 2020. Prosjektet er imidlertid ikke ferdig, og er nå antatt å koste minst 52,2 milliarder kroner, ifølge statsbudsjettet. Det er en økning på 121 prosent. I statsbudsjettet står også nye estimerte kostnader for Johan Castberg-prosjektet. Operatør Equinor trodde prosjektet ville koste 60,3 milliarder kroner da de leverte plan for utbygging og drift i 2018. I statsbudsjettet for 2025 er prisen oppjustert til 86 milliarder kroner. En økning på 43 prosent.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.47

    Slik reagerer næringslivet på statsbudsjettet: – Ikke bra

    Næringslivstopper frykter at den økte offentlige pengebruken vil gi høyere rente og flere konkurser.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.46

    Byggestart for Oslofjordtunnelen

    Regjeringen lover anleggsstart for E134 Oslofjordforbindelsen og tre andre store veiprosjekter i 2025. Utbyggingen under fjorden mellom Drøbak og Hurum omfatter et nytt tunnelløp parallelt med dagens, blant annet for å minske ulykkesrisikoen. Det ble satt av oppstartsmidler på budsjettet for inneværende år, mens neste års budsjett skal sikre at selve byggingen kommer i gang. Den totale prislappen er på 7,2 milliarder kroner, og hele det nye veisystemet er planlagt åpnet i 2033. Totalt vil regjeringen bruke 96,1 milliarder kroner på samferdsel i 2025. På disse riksveiprosjektene er det lagt opp til anleggsstart: – E134 Oslofjordforbindelsen byggetrinn 2 i Akershus – E134 Røldal - Seljestad i Vestland – E6 Megården - Sommerset i Nordland – Rv. 13 Lovareidet - Rødsliane i Rogaland

  • Mandag 7. oktober kl. 11.44

    Første auken på ti år

    For første gong på over ti år aukar regjeringa løyvinga til Norsk senter for utvekslingssamarbeid i Førde. I forslaget til statsbudsjett er løyvinga føreslegen å auke med 68,5 millionar kroner. Den største auken, 25 millionar kroner, knyter seg til arbeidet med å rekruttere fleire nordmenn inn i FN og andre internasjonale organisasjonar. Det følgjer også 10,5 millionar kroner til dei ni stillingar knytt til evalueringa av norsk bistand som i mars vart flytta frå Norad til Norec. – Det er ei anerkjenning av at jobben Norec gjer er nyttig, gir resultat og fungerer godt levert frå Førde, seier direktør i Norec, Jan Olav Baarøy.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.40

    Kjartan Lauritzen: – Jeg skal bli far!!!

    Det deler artisten på Instagram.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.38

    Gir 50 millionar for å sikra ubåtvrak utanfor Fedje

    Regjeringa løyver 50 millionar kroner til arbeidet med å sikra og eventuelt heva den farlege kvikksølvlasta om bord i U-864. Det kjem fram i ei pressemelding. Ubåten vart senka utanfor Fedje i 1945, og den farlege lasta har skapt frykt i befolkninga på Fedje i lang tid. Undersøkingane på havbotn er venta å starta neste år.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.34

    Broiler solgte ut Unity Arena på få minutter: – Helt vilt

    Duoen blir første norskspråklige artist som selger ut hallen, tidligere kjent som Telenor Arena.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.33

    Den beste sykkellykten for pendlere

    De av oss som sykler til jobben før solen har stått opp og koffeinen har «kicket» inn, har i alle fall ett felles behov: en god sykkellykt. Hva som utgjør nettopp dét kommer an på bruken, men vi kan vel enes om at den i det minste bør sørge for at man klarer se lenger enn sykkelstyret, samt gjøre deg synlig.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.26

    Tatt ut til landslagssamling

    Maja Furu Sæteren fra Kragerø er tatt ut på det norske landslaget i håndball. 21-åringen, som spiller klubbhåndball for Larvik i eliteserien, er en del av den norske troppen som skal spille Golden League-turneringen i Larvik senere denne måneden.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.26

    Maja Sæteren tatt ut på landslaget

    Håndballspiller Maja Sæteren fra Kragerø som spiller for Larvik,er tatt ut til landslaget for å spille Golden League-turneringen i Larvik i oktober. Norge møter Tyskland, Danmark og Nederland.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.25

    Auka statsstøtte til Litteraturhuset i Bergen

    Litteraturhuset i Bergen får over 20 prosent meir i statsstøtte neste år enn i år, i regjeringa sitt forslag til statsbudsjett for 2025. Løyvinga blir auka frå 2,85 til 3,46 millionar kroner. Løyvinga er likevel mindre enn i 2023. I fjor var norske litteraturhus svært misnøgde med at regjeringa då kutta i støtta.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.22

    Forslag til tiltak på flere veier

    Regjeringen har i sitt forslag til statsbudsjett for 2025 prioritert midler til flere mindre investeringstiltak på veier i Innlandet. Statens vegvesen vil fortløpende beslutte hvilke prosjekter som skal settes i gang. Blant annet vurderes det utbedringer av bruer på riksvei 3 og riksvei 15. Noen eksisterende prosjekter videreføres, som tiltak for å bedre fremkommeligheten på strekningen riksvei 15 mellom Otta og Måløy i Innlandet og Vestland. Utbedringsarbeid på E16 i Valdres, spesielt på strekningen Lomen-Hausåker, samt utbedringer på riksvei 3, Evenstad–Imsroa og Tunna bru – Lonåsen, er også inkludert i budsjettforslaget. Videre prioriteres målrettede trafikksikkerhetstiltak, spesielt på strekningen Matrand–Lier på riksvei 2.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.22

    Ibsens barndomshjem får penger

    Regjeringspartiene vil styrke tilskuddet til Telemark museum og bevilge 1 million kroner til å drifte Henrik Ibsens barndomshjem. Det kommer fram i forslaget til statsbudsjett for neste år. Henrik Ibsen bodde på Venstøp i Skien med familien sin fra 1835 til 1843. Gården har vært museum siden 1958.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.20

    Går fra Ski-VM til byggevarebransjen

    Åge Skinstad (60) starter i ny jobb i byggevarebransjen når kontrakten som sjef for ski-VM 2025 utløper. Rollen der blir som nordisk markedsdirektør for Trox Auranor på Gran i Hadeland. – Det er godt å ha framtiden på plass. Vi har i dag 141 dager igjen til VM starter, og i den perioden vil jeg ikke ha noe tid til å se meg om etter ny jobb. Og jeg har tross alt blitt 60 år gammel, og da er det fint å vite at jeg har en annen jobb som venter på meg når kontrakten med VM-selskapet går ut. Det gleder jeg meg til, men nå er det bare VM som venter, sier Skinstad til NTB. Kontraktsstart for den nye jobben er satt til 1. januar 2026. Skinstads navn har også vært trukket inn i forbindelse med den ledige jobben som ny generalsekretær i Norges Skiforbund etter Arne Baumann. 60-åringen avviser at det er aktuelt. – Jeg har sett i en pressemelding fra skiforbundet at de har løst det på en fin måte fram til august med Ola Keul. Han har erfaring fra snowboardforbundet og også som leder for para-VM i Lillehammer. Han er også organisasjonssjef i Norges Skiforbund, og jeg ser ikke bort fra at han er en kandidat til jobben på permanent basis. For meg er ikke denne jobben aktuell.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.19

    Solbakken slår tilbake: – Det går på min integritet

    Etter flere år med kritikk, mener Ståle Solbakken at det meste preller av. Noen ganger må han ta til motmæle.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.19

    Norse Atlantic har trykket på vekstbremsen

    Norse Atlantics trafikktall ser gode ut. Men hvor gode de er avhenger av tallene som ikke blir oppgitt.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.17

    Fem millioner til Telemarkskanalen

    Regjeringen foreslår å bevilge fem millioner kroner i tilskudd til rehabilitering og vedlikehold av de vassdragstekniske anleggene til Telemarkskanalen. Steinar Arntzen i Telemarkskanalen er fornøyd. – Fem millioner er bra, siden vi de siste årene har fått tre millioner. Tidligere fikk kanalen tilskudd på seks millioner. – Ved valget i 2017 fikk vi 15 millioner da Telemarksbenken jobbet godt for Telemarkskanalen, sier han.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.16

    Lover oppstart av nytt UiT-studietilbud i Bodø

    Regjeringen garanterer nå for ti studieplasser ved UiT i Bodø. – Det er dette rektor har bedt om, som de nå får, sier Øystein Mathisen (Ap) i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget til Avisa Nordland. At studietilbudet i Bodø skulle få statlig drahjelp, var en av forutsetningene for hele tilbudet. – Tilbudet i Bodø vil gjøre Nord-Norge mer attraktivt for både studenter og næringslivet – og ikke minst IT-næringen, sier direktør i BRUS, Harald Willumsen Østbø til Avisa Nordland. UiT åpnet nylig et helt nytt studiested i Bodø i de gamle lokalene til Posten.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.15

    Lufthamnavgiftene opp - flypassasjeravgifta ned

    Det er «behov for ei varig styrking av Avinor sine resultat», skriv Samferdselsdepartementet i ei pressemelding. Det vil regjeringa at både flyselskapa, staten og Avinor skal bidra til. Lufthamnavgiftene blir auka, samtidig som flypassasjeravgiftene blir reduserte i forslaget til statsbudsjett for 2025. Lufthamnavgiftene, som blir flyselskapas «bidrag», skal aukast over ein periode på fem år.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.11

    Utbedring av E136 Dombås–Vestnes starter i 2025

    Forslaget til statsbudsjett for neste år sikrer oppstart av utbedring av E136. Nye Veier har fått ansvaret for utbedringen av den 150 kilometer lange strekningen E136 fra Dombås til Vestnes. Veien går via Lesja, gjennom Romsdalen til Åndalsnes, og videre vestover til E39 på Vestnes. Flere deler av strekningen er preget av dårlig standard, med krappe svinger, mange kryss og avkjørsler, samt utfordringer med fremkommelighet på vinterstid. I 2023 inngikk Nye Veier en avtale med Samferdselsdepartementet om utbedring av strekningen, inkludert områder som Veblungsnes og mellom Stuguflåten og Raustøl. Anleggsarbeidene er planlagt å starte i 2025.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.08

    Lover millioner til Oslofjorden

    Arbeidet med å redde Oslofjorden får noe penger i forslaget til statsbudsjett. Regjeringen vil videreføre en tilskuddsordning til kommunene for at de skal planlegge bygging av nye nitrogenrenseanlegg. Potten som foreslås satt av til dette er på 28 millioner kroner.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.06

    Utbygging av riksvei 4 Roa–Gran

    Oppgraderingen av riksvei 4 fra Roa til grensa til Gran er i gang og sikres videre framdrift i forslaget til statsbudsjett for neste år. Prosjektet inkluderer bygging av 4,1 kilometer firefelts vei med midtrekkverk. Sammen med tidligere utbygging på strekningen Lunner grense – Jaren, vil det bli en sammenhengende strekning på 13,5 kilometer firefelts vei fra Roa til Jaren. I tillegg bygges det 3,8 kilometer trefelts vei med midtrekkverk mellom Jaren og Amundrud. Arbeidene på strekningen Almenningsdelet – Lygnebakken innebærer utbedring og breddeutvidelse av omtrent 5 kilometer vei. Anleggsarbeidene startet i 2021. Delstrekningen Jaren–Amundrud åpnet for trafikk i 2022, mens Roa–Gran grense åpnet i 2023. Hele prosjektet forventes ferdigstilt og åpnet for trafikk i 2025.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.04

    Gir millioner til lokalt og regionalt kulturliv

    Regjeringen setter av i overkant av 7 millioner kroner til både Oslo og Akershus til lokalt og regionalt kulturliv i statsbudsjettet. – Regjeringen vil at kunstnere skal kunne bosette seg over hele landet, og at folk skal ha tilgang på kunst og kultur der de bor, sier kultur. og likestillingsminister Lubna Jaffery. Målet er at midlene skal lyses ut i fylkene allerede i 2025.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.04

    Drapssiktet i Arendal vil forsvare seg selv

    Mannen i 60-åra som er siktet for drapet utenfor Boots apotek i Arendal i april har gitt beskjed om at han ikke ønsker forsvarer i en kommende rettssak. Det skriver Agderposten. Opplysningen kom fram under mandagens rettsmøte som omhandlet forlenget tvangsobservasjon av siktede. Sist uke ble det kjent at Statsforvalteren mener siktede fikk forsvarlig helsehjelp i forkant av drapet. Siden midten av august har mannen i 60-årene vært til tvungen psykiatrisk observasjon på Dikemark sykehus i Asker.

  • Mandag 7. oktober kl. 11.00

    Prioriterer utbygging av E6 Moelv-Øyer

    Utbyggingen av 43 kilometer firefelts motorvei mellom Moelv og Øyer på E6 er i gang og vil prioriteres i forslaget til statsbudsjett. Prosjektet vil ha en fartsgrense på 110 km/t og skal bidra til økt trafikksikkerhet, bedre fremkommelighet, samt stimulere til vekst i Innlandet og nærliggende områder. Byggingen av strekningen mellom Storhove og Øyer startet i 2023 og skal være ferdig innen utgangen av 2026. Nye Veier har også inngått kontrakt for utvikling og regulering av E6 Roterud–Storhove, med forventet byggestart i 2024 eller 2025. Store deler av eksisterende trasé vil bli gjenbrukt for å redusere utslipp og naturinngrep. Lågendeltaet naturreservat har blitt redusert med 27 dekar for utbyggingen, men det er gjennomført kompenserende tiltak ved å verne 800 dekar annet areal. Flere miljøtiltak er vedtatt for å minimere belastningen på verneområdet. Prosjektet er en viktig del av fremtidig utvikling i regionen.

  • Mandag 7. oktober kl. 10.58

    Feil på henger førte til stein i vegen

    Feil på hydraulikken på en henger førte i dag til at det havna stein i vegbanen på fylkesveg 72 i Verdal. Verdalskalk opplyser at feilen førte til at sidelemmene delvis åpna seg og dermed ble det strødd stein utover veibanen i ca. 50–60 m. Hengeren skal på verksted for full gjennomgang. Veien ble stengt mens det ble rydda stein. Verdalskalk opplyser at det er bestilt kostebil slik at det ikke skal ligge igjen noe som kan føre til steinsprang i ettertid.

  • Mandag 7. oktober kl. 10.58

    100 millionar til landstraum i Flåm

    I samband med krava om nullutslepp i verdsarvfjordane, vil regjeringa løyve 100 millionar kroner til landstraumanlegget i Flåm. Kravet om nullutslepp gjeld i første rekke turistskip og ferjer under 10.000 bruttotonn. Her vil krava gjelde frå 1. januar 2026. Klima- og miljøminister Tore O. Sandvik (Ap) seier krava om nullutslepp i verdsarvfjordane vil bidra til at fjordane blir utsleppsfrie og at dei framleis vil vere attraktive reisemål. – Ved å finansiere landstraum i Flåm, sikrar vi at cruisebåtar framleis kan legge til kai i Aurlandsfjorden, seier klima- og miljøminister Tore O. Sandvik (Ap).

  • Mandag 7. oktober kl. 10.53

    Skivebom på klimamålet: - En svart dag

    Heller ikke ti år for sent når Norge sitt eget klimamål.

  • Mandag 7. oktober kl. 10.53

    Slakter boligbudsjettet: – De kutter når vi står midt oppi boligkrisen

    Regjeringen hevder de har styrket Husbanken i boligkrisen. Boligbransjen er sterkt uenig.

  • Mandag 7. oktober kl. 10.52

    177 millionar til kulturbygg i Vestland

    I tillegg til 90 millionar kroner til Lysøen, får tre andre kulturbygg løyvingar i regjeringa sitt forslag til statsbudsjett for 2025. Det meste av dette var kjend frå før: Urnes stavkyrkje får publikumsmottak til 53 millionar kroner. Voss herad får 17 millionar til ombygging av Gamlekinoen til kulturhus. Musea i Sogn og Fjordane får 17,1 millionar kroner til eit nytt fellesmagasin i Førde. Den pågåande rehabiliteringa ved Den Nationale Scene får derimot null kroner i år.

  • Mandag 7. oktober kl. 10.51

    Vil bruke penger på å bekjempe lakseparasitt

    Regjeringa vil bruke 22 millioner kroner i statsbudsjettet for å bedre forholdene for villaksen i flere elver, deriblant Sande- og Selvikelva i Holmestrand kommune. Pengene skal gå til å bekjempe elvene mot parasitten gyro med klor. I 40 år har det blitt gjort tiltak mot parasitten og Drammen-regionen er blant de siste som fortsatt har den, ifølge Klima- og miljødepartementet.

  • Mandag 7. oktober kl. 10.51

    Hvor mye kunne vi fått for oljepengebruken i statsbudsjettet?

    Penger fra oljefondet smører nasjonalbudsjettet vårt, men beløpet er så stort at det kan være vanskelige å forstå.