Nyheter:

  • Fredag 4. oktober kl. 23.39

    Politiet lette etter mann med pil og bue – viste seg å være en knekt krykke

    Politiet i Sandnes lette fredag kveld leter etter en mann som var observert med pil og bue i sentrum. De sa tidlig at han ikke utgjorde noen fare for folk. I en oppdatering skriver de at de har kommet i kontakt med mannen i 50-årene. Og at han har lekt og pekt med det som viser seg å være en knekt krykke. Han erkjenner ikke straffskyld, og blir anmeldt for skremmende og plagsom adferd.

  • Fredag 4. oktober kl. 23.39

    Politiet fikk melding om mann med pil og bue i Sandnes

    Politiet i Sandnes leter etter en mann som er observert med pil og bue i sentrum. Han skal ikke utgjøre noen fare for folk. Også hundepatrulje er på plass.

  • Fredag 4. oktober kl. 23.07

    Politiet om skadeverk: – Meningsløs handling

    Politiet er mildt sagt ikke imponert.

  • Fredag 4. oktober kl. 22.53

    Childish Gambino kansellerer turné – skulle til Oslo

    Konserten i Oslo 8. november er en av mange som ryker.

  • Fredag 4. oktober kl. 22.49

    Childish Gambino kansellerer turné – skulle til Oslo

    Artisten Childish Gambino skulle etter planen stå på scenen i Oslo Spektrum i november. Nå bekrefter han at Oslo-showet – og resten av Europa-turneen – er kansellert. Sangeren, som også er kjent som skuespiller under fødenavnet Donald Glover, kunngjorde i september at han måtte utsette resten av den da pågående Nord-Amerika-turneen for å fokusere på sin fysiske helse. (NTB)

  • Fredag 4. oktober kl. 22.46

    16-åring tiltalt for flere Vipps-ran og trusler: – Preget

    De fornærmede er mellom 12 og 17 år gamle.

  • Fredag 4. oktober kl. 22.28

    Oslo: Bil på taket på rv. 4 – lettere personskader

    Veien er ryddet, oppdaterer politiet 22.18. – Den ene bilen har havna på taket, og det er totalt tre personer som er involvert i den ulykken, sier operasjonsleder Sven Martin Ege. Ulykken har skjedd på høyde med Bjerke, retning Sinsenkrysset. Han sier at alle er sjekka av helse, og de har lettere skader. Rv. 4 ble stengt i retning sentrum en stund. – Vi har behov for å stenge veien og gjøre våre undersøkelser på stedet. Så anbefaler folk å kjøre en annen vei, sier operasjonsledere. Det er litt uklart hva årsaken er, opplyser politiet.

  • Fredag 4. oktober kl. 22.21

    Kan bli veieiere mot sin vilje

    170 kilometer med kommunale veier kan blir gjort om til privat eide veier i Lindesnes kommune. Det vil si at kommunen vil kvitte seg med halvparten av veiene de har ansvar for, skriver Fædrelandsvennen. Det reagerer flere huseiere på. – Det føles ille at vi bare skal overta en offentlig vei, sier Kjell Olsen som bor i Øvrenesveien til avisa.

  • Fredag 4. oktober kl. 22.10

    Trump vender tilbake

    Når Donald Trump vender tilbake til byen der han ble skutt, er Tesla-sjef Elon Musk på plass for å vise sin støtte.

  • Fredag 4. oktober kl. 22.08

    Hva skjer i Diddy-saken?

    Her er alt du trenger å vite.

  • Fredag 4. oktober kl. 22.07

    Stjernene dukket opp på utskjelt arrangement

    Stjernene flokket til Abu Dhabi for å se basketball på toppnivå. Men bak kulissene lurer sterk kritikk.

  • Fredag 4. oktober kl. 21.58

    20 kommunedirektører har blitt tvunget til å gå

    Nesten 1 av 3 kommunedirektører frasier seg stillingsvernet når de får jobben, viser en undersøkelse fra UiA. Så langt i år har 20 fått sparken. Det koster kommunene dyrt. Ifølge en undersøkelse gjort av PWC og Norsk rådmannsforum koster det kommunene mellom 1 og 4 millioner kroner å avsette en kommunedirektør. Inga Hegna i Arendal fikk for eksempel 16 måneders etterlønn da hun gikk av.

  • Fredag 4. oktober kl. 21.30

    Slakter plan for havbunnsmineraler

    Havforskningsinstituttet: Det kan ta opptil 70 år å kartlegge hele den aktuelle havbunnen.

  • Fredag 4. oktober kl. 21.28

    Bråk og slagsmål på butikk i Trondheim

    Politiet har fått melding om bråk og slagsmål på en Kiwi-butikk i Munkegata/Olav Tryggvasons gate Trondheim. Patruljen har kontakt med to personer, opplyser politiet. Politiet oppdaterer med at en mann er pågrepet.

  • Fredag 4. oktober kl. 21.10

    Hærverk på Vadmyra skole

    En politipatrulje har rykket ut til Vadmyra skole i Bergen etter en melding om en alarm som gikk på stedet. Da patruljen kom frem så de at det er gjort skadeverk på skolen, i form av mat og krydder som er kastet utover, knust glass og roting. De har ikke funnet noen mistenkte på stedet. – Patruljen på stedet beskriver «at det ser ikke ut der». Mat kastet utover og ting er knust, sier operasjonsleder Knut Dahl-Mickelsen. En hundepatrulje har vært på stedet og foretatt søk i området. det er ingen mistenkte foreløpig, men det opprettes sak. Kommunen er varslet. Politiet er ferdige på stedet.

  • Fredag 4. oktober kl. 21.09

    Kupåkjørsel i Tynset

    Like før kl. 19:30 fikk politiet melding om et trafikkuhell på Fv. 30 Sør for Teleneset i Tynset. Det skal være en personbil som har kjørt på en ku som gikk på veien. Det var fire personer i bilen, men ingen kom til skade. Eier av kua har funnet kua og følger opp hvis den er skadet, forteller politiet. Det ble store materielle skader på bilen.

  • Fredag 4. oktober kl. 21.07

    Redningsaksjon utenfor Tønsberg – Røde Kors-båt sto i brann

    En person er frakta til sykehus etter å ha pustet inn litt røyk, oppdaterer politiet ved 22.20-tiden. Det ble satt i gang en redningsaksjon etter melding om brann i en båt ved Husøyflaket i Tønsberg. Det skal være fire personer involvert, ifølge politiet. – Disse er tatt over i en redningsskøyte som har ankommet stedet, sier operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. Redningsaksjonen koordineres av Hovedredningssentralen. Ved 21.30-tiden sier operasjonsleder Reite til NRK at de fire personene som var i båten ser ut til å være i god behold. Ifølge operasjonslederen er også en brannbåt blitt sendt ut til havaristen. – Vi vet foreløpig lite om hendelsesforløpet og det er noe vi vil undersøke nærmere, sier Reite. Ved 21.40-tiden opplyser Hovedredningssentralen Sør-Øst at den havarerte båten er slept inn til Jarlsø brygge.

  • Fredag 4. oktober kl. 21.07

    Redningsaksjon utenfor Tønsberg

    Politiet melder at det er iverksatt en redningsaksjon etter melding om brann i en båt ved Husøyflaket i Tønsberg. Det skal være fire personer involvert, ifølge politiet. – Disse er er tatt over i en redningsskøyte som har ankommet stedet. Båten er i ferd med å synke, sier operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. Redningsaksjonen koordineres av Hovedredningssentralen. Ved 21.30-tiden sier operasjonsleder Reite til NRK at de fire personene som var i båten ser ut til å være i god behold. – De blir brakt til land ved Jarlsø og vil bli sjekket av ambulansepersonell. Per nå ser det ut til at ingen har kommet til skade og vi er ikke kjent med at flere enn de fire skal ha vært involvert. Ifølge operajonslederen er også en brannbåt sendt ut til havaristen. – Vi vet foreløpig lite om hendelsesforløpet og det er noe vi vil undersøke nærmere, sier Reite.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.53

    Gausdal: Spiste fleinsopp og kjørte med 1,8 i promille

    Politiet mottok tips fra publikum om en bil som skal ha holdt høy hastighet og kjørt uforsvarlig ved Segalstad bru i Gausdal fredag kveld. Under politiets kontroll av bilføreren, en mann i 50-årene, kommer det frem under avhør at han har spist kjekt med fleinsopp i. Føreren har også slått ut med på målinger med 1,8 i promille. Mannen anmeldes og fikk førerkortet beslaglagt.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.48

    LO: Behov for å bruke mer oljepenger i statsbudsjettet

    Sjeføkonom Roger Bjørnstad mener både regjeringen og sentralbanken skal gi gass, i form av økt oljepengebruk og rentekutt.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.43

    Trafikkulykke i Sandefjord

    Politiet melder at de har kommet over en trafikkulykke på Hystadveien i Sandefjord. Det er to personbiler involvert i ulykken. Det opplyses at øvrige nødetater er på vei til ulykkesstedet. Klokken 20.42 melder politiet at de involverte personene får tilsyn av ambulansepersonell. Politiet undersøker hendelsesforløpet.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.41

    Han har alltid vært hennes forbilde

    Kvinnen fra Skogbygda i Nes kommune sto nylig for tidenes norske prestasjon i enduro-VM, inkludert Dakar-kongen Ullevålseter, da hun ble nummer to.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.35

    Sparkesykkel-mareritt: - Synd om en ambulanse må stoppe

    Naboene på Slependen i Bærum har fått nok av å flytte el-sparkesykler.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.33

    MC-fører mistenkt for ruskjøring i Nome

    En mann i 30-årene er mistenkt for å ha kjørt motorsykkel i ruspåvirket tilstand. Politiet stanset motorsyklisten på riksvei 36 ved Fen i Nome fredag kveld og skysset ham videre for prøvetaking. Mannen blir også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.32

    Henrik Oven om komet­karrieren: – Stressende i starten

    Han var på jobb den natten han fikk sitt virkelige gjennombrudd. I dag er Henrik Oven en av Norges største influencere. Det har til tider kostet.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.15

    Vei åpnet for trafikk

    Bilberger har fjernet bilen som kræsjet i en fjellvegg langs Risørveien tidligere i dag. Veien er åpnet for trafikk i begge retninger. En person ble flydd til sykehus etter den alvorlige ulykken.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.14

    Sjefsøkonomens feilslutninger

    Danske Banks sjeføkonom Frank Jullum langer ut mot regjeringen i en sak i E24 i går.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.11

    Stakk av etter påkjørsel i Kristiansand

    En sjåfør stakk av fra stedet etter å ha kjørt på en fotgjenger i Kristiansand sentrum, melder politiet. Påkjørselen skjedde i Vestre Strandgate. Fotgjengeren er bevisst og blir tatt hånd om av ambulansepersonell. To biler mistenkes for å være involvert. Vitner skal ha sett en mørk Mercedes og en mørk BMW kjøre i stor fart. Politiet snakker med vitner på stedet, og gjør undersøkelser.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.11

    Stakk av etter påkjørsel

    En sjåfør stakk av fra stedet etter å ha kjørt på en fotgjenger i Kristiansand sentrum, melder politiet. Ambulanse er på vei til stedet.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.09

    Bud akseptert på Basarbygningen i Hamar

    Et bud på ukjent beløp er akseptert på Basarbygningen i Hamar sentrum. Megler Stein Olav Engebakken hos EiendomsMegler 1 Innlandet sier, ifølge HA, at det kom inn to bud på det historiske bygget, helt på tampen av budfristen. – Ett av budene ble akseptert med forbehold om godkjenning i kommunestyret. Nå er det administrasjonens jobb å skrive en innstilling som politikerne skal ta stilling til i slutten av måneden. Da får vi se hva utfallet blir, sier Engebakken.

  • Fredag 4. oktober kl. 20.07

    Politiet: Bil kjørte på fotgjenger og stakk av

    Politiet har fått melding om en påkjørt fotgjenger, der bilføreren stakk av.

  • Fredag 4. oktober kl. 19.50

    Tre tatt i fartskontroll

    Tre sjåfører fikk bot i en fartskontroll i Froland ferdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 75 km/t i en 60-sone.

  • Fredag 4. oktober kl. 19.50

    Forsinkelse i ferge

    Torghatten Nord AS informerer om Forsinkelse i sambandet Bodø-Moskenes-Værøy-Røst på inntil 60 min. Årsaken til forsinkelse er gjennomført bunkring LNG og stor trafikk. Reisende bes møte til avgangstidspunkter angitt i alternativ rute med MF Værøy da vi forløpende forsøker å ta inn forsinkelse.

  • Fredag 4. oktober kl. 19.45

    Janni Delér viser frem sin nye luksusvilla

    Influencer Janni Delér har kjøpt TV-personligheten Rickard Olssons luksusbolig.

  • Fredag 4. oktober kl. 19.43

    Pantet for 12 kroner – vant én million

    Kvinnen (32) har ikke fortalt familie og venner om gevinsten enda. Men i kveld skal hun spandere en champagneflaske på moren og røpe millionnyheten.

  • Fredag 4. oktober kl. 19.24

    Vil ikke gi Knutsen Hegdal fritak

    Kommunedirektøren har innstilt på å ikke innvilge søknaden om fritak fra ordførervervet til Sissel Knutsen Hegdal. Stavanger bystyre har det siste ordet, men det er likevel forvirring om hvem som vil bli sittende med ordførervervet. Se mer i TV-sendinga.

  • Fredag 4. oktober kl. 19.24

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.30

    Store deler av Lærdalsøyri kan havne under vann, viser nye kart over flomfare. Programleder er Jan Børe Leirvik.

  • Fredag 4. oktober kl. 19.06

    Bil av veien ved Bertnes i Bodø

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Rv 50 på Bertnes i Bodø. En bil med fører i bilen har kjørt av veien. Ulykken fremstår ikke alvorlig pr nå. Ett kjørefelt er stengt inntil nødetatene får kontroll på stedet. Ifølge politiet skal det ikke ta veldig lang tid. Trafikken dirigeres nå på stedet. Omkring en time etter hendelsen melder politiet at de og nødetater fra helse er ferdig på stedet, og at det ikke blir opprettet politisak.

  • Fredag 4. oktober kl. 19.00

    Irans ambassadør om Israel: - Dette ser ut som ekte krig

    I et av Midtøstens aller farligste øyeblikk, vil Israel nå angripe Iran tilbake? Her forklarer Irans ambassadør til VG hvordan krigen kan komme helt ut av kontroll.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.48

    Roper varsku om våpenbæring: – En situasjon vi ikke kan leve med

    Høyre mener regjeringens «naivitet» står i veien for trygge gater. Justisministeren kaller utspillet en «ansvarsfraskrivelse».

  • Fredag 4. oktober kl. 18.39

    Medier: Pogbas dopingdom redusert fra fire år til 18 måneder

    Stjernespilleren kan ifølge avisen trene med Juventus fra tidlig neste år.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.38

    Trafikkulykke i Nome

    Politi og ambulanse rykket ut etter melding om en trafikkulykke mellom en moped og en traktor i Nome. Mopedfører, en mindreårig gutt i tenårene, kjøres til sykehus for sjekk. Han skal trolig ha kommet over i motsatt kjørefelt og kjørt inn i dekket på traktoren. Gutten har ikke førerkort. Foresatte er varslet. Politiet oppretter en sak.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.23

    Evakuerte Gardermoen etter brann – nå må alle gjennom ny sikkerhetskontroll

    Politiet i Øst har fått melding om brann inne på en restaurant på Oslo Lufthavn. Nødetatene var på stedet og evakuering av terminalen ble iverksatt.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.23

    Evakuerer Gardermoen etter brann

    Politiet i Oslo har fått melding om brann inne på en restaurant på Oslo Lufthavn. Nødetatene er på stedet og evakuering av terminalen er iverksatt.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.22

    Brannalarmen gikk på Oslo Lufthavn - hundrevis ble evakuert

    Det kom melding om brann inne i en restaurant på Oslo Lufthavn. Brannen skal ha oppstått i en grill. Nødetatene rykket ut og terminalen måtte evakueres. Klokken 18.35 fikk de evakuerte beskjed om at terminalen er gjenåpnet. Det regnes med at det blir forsinkelser i flytrafikken.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.22

    Brannalarmen gikk på Oslo Lufthavn - hundrevis evakuert

    Det er melding om brann inne i en restaurant på Oslo Lufthavn. Nødetatene er på stedet og evakuering av terminalen er iverksatt.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.22

    Brannalarmen går på Oslo Lufthavn

    Det er melding om brann inne i en restaurant på Oslo Lufthavn. Nødetatene er på stedet og evakuering av terminalen er iverksatt.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.20

    Evakuerte Gardermoen etter brann – nå må alle gjennom ny sikkerhetskontroll

    Politiet i Øst har fått melding om brann inne på en restaurant på Oslo Lufthavn. Nødetatene var på stedet og evakuering av terminalen ble iverksatt.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.19

    E6 Sjoa: Åpent igjen etter busstans

    E6 Sjoa i Sel kommune er åpen for normal trafikk igjen, etter at en buss fikk stans i et av kjørefeltene tidligere fredag kveld. Politiet måtte dirigere trafikken inntil bergingsmannskapet fikk fjernet bussen.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.19

    Buss sperrer kjørefelt på E6 Sjoa

    Politiet er på plass på E6 Sjoa i Sel kommune etter at en buss har fått stans i et av kjørefeltene. Bergingsmannskap er på vei mens politiet dirigerer trafikken på stedet.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.15

    Økning i båttyveri

    Det har vært en markant økning i båttyverier i år, blant annet i båthavna Natvigverven i Arendal. Tyvene har stjålet både båter og elektronisk utstyr fra båtene, og tyveriene antas å skje på dagtid. – I forhold til tidligere har det vært en markant økning nå i år, sier Rune Riiber Boye. Hittil i år har det på landsbasis blitt meldt om 904 båttyverier til forsikringsselskapene, en økning fra 617 på samme tid i fjor. Vi synes det er lite greit at det skjer sånne ting her. Vi håper jo at folk kan ha tingene sine i fred, sier han.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.11

    Finansdepartementet om fondsmøte: – Nyttig

    Utflaggingen av norske fond har satt fondsbransjen høyere på departementets prioriteringsliste, mener direktør.

  • Fredag 4. oktober kl. 18.02

    Kollisjon mellom motorsykkel og bil i Åsane

    En bil og en motorsykkel er involvert i en trafikkulykke i Mjøkeråen i Bergen. Alle de involverte er våken og bevisst. Politi og ambulanse rykket ut til stedet. Motorsyklisten skal ha blitt kastet av kjøretøyet i forbindelse med sammenstøtet, og har noe smerter. Det var to personer i bilen, en mann og en dame i 80-årene. Føreren av motorsykkelen er en mindreårig gutt. Han får tilsyn av helsepersonell på stedet. – Det er mistanke om at fører, en kvinne i 80-årene, ikke har overholdt vikeplikten, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen. Det blir opprettet sak og gjort beslag av førerkort. Politiet har avsluttet på stedet. Vegen er åpen.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.59

    Ungdommer dømt etter vold i kinosal

    Tre ungdommer er dømt for vold mot to menn i 40-årene og en kvinne, for trusler mot andre kinogjester og for hærverk inne i kiosken. Det var 24. mars i år at voldsepisoden fant sted på Symra kino på Lambertseter i Oslo. Ofrene var tilfeldige personer på kino. En av gjestene ble dratt ned flere seterader mens han fikk flere slag mot hodet, skriver Avisa Oslo. De to fornærmede mennene fikk hjernerystelse, og retten skriver at angrepet hadde en karakter av overfall. – Råskapen guttene utviste, var brutal og sjokkerende for de andre kinogjengerne, står det i dommen ifølge avisa. På daværende tidspunkt var de dømte 17 og 18 år gamle. Etter basketaket i kinosalen gikk guttene inn i kiosken, ifølge dommen. Da skal det blant annet ha blitt sparket i en stol og blitt slått rundt med skaftet på et feiebrett. – Kinogjestene beveget seg slik at de unngikk å stå i veien for. Noen gjemte seg på rom forbeholdt personalet, skriver retten. Da politiet kom til stedet hadde de dømte ungdommene dratt i en taxi. Ungdommene ble dømt for kroppsskade, vold- og narkotikalovbrudd og ulovlig befatning med skytevåpen, ifølge AO. I retten fikk de straffer på henholdsvis 120 dager, åtte måneder og ungdomsstraff på 60 dager.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.56

    Finnmark: Politet rykket ut til ulykke – kjørte selv av veien

    Politiet i Finnmark rykket fredag kveld ut til en personbil som hadde kjørt av veien i Sør-Varanger.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.45

    Bjørn Rune Gjelsten siktet etter jaktulykke: Kona truffet av hagl

    Ekteparet Solveig og Bjørn Rune Gjelsten har vært involvert i en jaktulykke. Hun ble truffet av hagl da han avfyrte et skudd, men er ikke alvorlig skadet.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.44

    Widerøe-fly på vei til Evenes måtte lande i Bodø

    Et Widerøe-fly på vei fra Trondheim til Evenes måtte fredag lande i Bodø på grunn av tekniske problemer. Flyet, som hadde avgang klokken 12.30 var på vei fra Trondheim til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes da feilen oppsto, skriver iHarstad. Flyselskapet opplyser til avisen at årsaken til at de besluttet å fly til Bodø er fordi vi har teknisk base i Bodø og ikke på Evenes. – På denne måten forhindrer vi at fly, besetning og passasjerer blir stående på Evenes i påvente av at vi måtte ha fløyet inn teknisk personell, sier Satha Sritharan, pressevakt ved Widerøe. De berørte passasjerene ble booket om til senere avganger. (©NTB)

  • Fredag 4. oktober kl. 17.39

    Bjørn Rune Gjelsten siktet etter jaktulykke: Kona truffet av hagl

    Ekteparet Solveig og Bjørn Rune Gjelsten har vært involvert i en jaktulykke. Hun ble truffet av hagl da han avfyrte et skudd, men er ikke alvorlig skadet.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.38

    Vil se på alderskrav for MC

    Antallet drepte i MC-ulykker er nær 20 prosent av alle som omkom i trafikkulykker på veiene våre. I sommermånedene er hver tredje som blir drept i trafikken en motorsyklist. Antallet hardt skadde er også svært høyt, særlig for lett motorsykkel. Derfor vil Samferdselsdepartementet se på konkrete tiltak for alderkrav, sikkerhetsutstyr og føreropplæring for motorsykkel. – Særlig er vi bekymret for lett MC der vi har mange unge førere. Risikoen før å bli drept eller hardt skadd er mer enn 50 ganger høyere på lett MC enn for en bilfører, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. Samferdselsministeren har hatt møte med Statens vegvesen, Utrykningspolitiet, Statens havarikommisjon og en rekke fagpersoner med særlig høy kompetanse på MC-sikkerhet. Formålet var å drøfte arbeidet som pågår og tiltak som kan være effektive på kort sikt innen områder som alderskrav, påbudt sikkerhetsutstyr og føreropplæring.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.35

    Barnehage-striden i Færder: Kommunen krever millionbeløp i retur

    Færder kommune krever tilbakebetaling av 2,5 millioner kroner fra den privatdrevne Brattås barnehage. Fristen er satt til mandag klokken 12, skriver kommunen i en pressemelding fredag ettermiddag. – Dersom selskapet ikke tilbakebetaler de pengene Færder kommune har krav på å få tilbake, vil Færder kommune begjære selskapet konkurs, skriver kommunen. Daglig leder og styreleder Trygve Bjarkø som eier Brattås barnehage, har følgende kommentar til kravet om tilbakebetaling: – Nå er det viktigste hensynet til barnas beste. Foreldre må kunne komme tilbake til en normal hverdag med barnehagen. Vi får diskutere økonomi i ukene som kommer. Det kommer i annen rekke.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.24

    Rekordresultat for kryptobørsen Firi

    Firi-sjefen ser også optimistisk på tredje kvartal, til tross for at han opplever et tregt marked. Fremover kan det vanke oppkjøp.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.14

    Varsel om fremmed mann ved skole i Bergen

    Foreldre til barn ved Vadmyra skole i Bergen har i ettermiddag fått en melding fra rektoren ved skolen om en hendelse etter skoletid. Det melder Bergens Tidende. Noen barn på 4.trinn ved skolen skal ha blitt oppsøkt av en fremmed mann etter skoletid, som ville at de skulle være med ham. I meldingen til foreldrene skriver rektor Margareth G. Jensen at politiet er kontaktet og vil etterforske saken videre. Tidligere i uken ble det også meldt om en liknende hendelse ved Bjørndalsskogen skole - som ligger i samme bydel. Da skal en mann ha fulgt etter flere av barneskoleelevene etter skoletid. Det meldte BA onsdag.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.12

    Maskot i ekornkostyme slo skoleelev til blods

    En 17-åring er dømt for å ha slått til en annen tenåring under en elevbedriftsmesse i Lillestrøm. Håndgemenget skal ha begynt som uskyldig lekeslossing, før situasjonen eskalerte og den dømte 17-åringen slo. Den fornærmede tenåringsgutten skal ha beskrevet slaget som «et perfekt slag» med mye kraft, som foreårsaket intens smerte og umiddelbar neseblødning. Det skriver Romerikes Blad. Voldsepisoden skjedde i april i år. 17-åringen skal ha forklart i retten at han var redd og kjente adrenalin i kroppen når den forærmede slo. Han beskrev det som at fornærmede slo gjentatte ganger mot hodet på kostymet, som var en stor hjelm av plast, ifølge RB. Gutten erkjente ikke straffskyld. Til tross for det ble han dømt til 75 timers samfunnsstraff, som må gjennomføres i løpet av 120 dager. I tillegg må han betale den fornærmede 25.000 kroner i erstatning. – Min klient synes det er en vanskelig og lei sak. Siden ankefristen ikke er utløpt, har vi ikke noen kommentar til saken utover dette nå, sier tenåringens forsvarer Camilla Myhrer Abrahamsen i advokatfirmaet Tønset til Romerikes Blad.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.05

    Opptil fire biler i trafikkulykke på E6 Ringebu

    3-4 biler skal være involvert i en trafikkulykke i Ringebu, melder politiet like før kl. 17. Det skal være snakk om påkjørsel bakfra. Ingen større personskader skal ha oppstått. All trafikk sto stille på stedet en liten periode, meldte politiet, men et kjørefelt skal være åpnet nå. Det jobbes med å få igang trafikken helt igjen.

  • Fredag 4. oktober kl. 17.05

    E6 Ringebu: Åpent igjen etter trafikkulykke

    Fire biler skal være involvert i en trafikkulykke i Ringebu, melder politiet like før kl. 17. All trafikk var på et tidspunkt stoppet på stedet, men kl. 18:40 opplyser politiet at veien skal være åpnet igjen. Det var påkjørsel bakfra som skapte de trafikale problemene. Den fremste bilen stoppet og skulle til venstre i krysset. Da de to bilene den fremste bilen stanset, kjørte en fjerde bil inn i den bakerste av disse. Sjåføren skal, ifølge politiet, ha tatt feil av clutch og brems. Føreren av denne bilen blir anmeldt for uaktsom kjøring og fikk førerkortet beslaglagt. Ingen ble skadet i hendelsen. Det foregår fremdeles opprydning på stedet.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.58

    Innbrudd i flere boder ved Bryggen

    Det er meldt om innbrudd i flere boder på et loft i nærheten av Bryggen i Bergen. En politipatrulje er på stedet og gjør åstedsundersøkelser. Det skal være stjålet ting til en verdi på omtrent 10.000 kroner, ifølge melderen. Det er uklart når innbruddene har skjedd. Det skal være blant annet turutstyr som er stjålet.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.58

    Dømt for ran av urmaker

    En 33 år gammel mann er dømt til tre år og åtte måneder i fengsel for et væpnet ran mot en urmaker i Kristiansand i februar. Han er i tillegg dømt for en rekke andre tiltalepunkter, deriblant vold mot en fengselsbetjent, ulovlig oppbevaring av narkotika, flere tyverier og brudd på besøksforbud. Fengselsstraffen samsvarer med påstanden aktor la ned i retten. Mannen dømmes samtidig til å betale oppreisning til to fornærmede og erstatning til åtte fornærmede parter i saken. Saken gikk i Agder tingrett 30. september og 1. oktober. Han erkjente seg skyldig på alle tiltalepunktene. Mannen er dømt for ranet av klokkeforretningen Urspesialisten 2. februar i år. Han fikk med seg klokker til en verdi av 100.000 kroner, ifølge KRS Avisen Kristiansand. Ranet blir i dommen beskrevet som grovt og nøye planlagt. Raneren skal ha rettet en gasspistol mot to ansatte og truet med å skyte og drepe dem dersom de beveget seg. Mannen ble pågrepet en uke etter ranet.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.48

    Slagsmål blant ungdommer i Trondheim

    Omtrent ti ungdommer i 12- til 14-årsalderen slåss med hverandre ved Kolstadbanen i Trondheim. Flere løp av gårde da politiet ankom stedet. De har ikke funnet noen som er skadet.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.42

    Skule­skrekken

    CP-rammede Reodor Bruland (11) frå Skjåk i Nord-Gudbrandsdal kan miste den einaste vidaregåande skulen han kan gå på.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.42

    United-eier Ratcliffe om ten Hag: – Ikke min avgjørelse

    Manchester United-eier vil ikke svare på om han har tro på manageren.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.33

    Bilbrann i Strandebarm

    Politi og brannvesen rykker ut til melding om en bilbrann i Strandebarm i Kvam herad. Bilen står i nærheten av et uthus, men det skal ikke være fare for spredning. Politiet opplyser klokken 16.40 at brannen er slukket. Det er ikke kjent hva som er årsaken til at brannen oppsto.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.24

    Tananger: Stor røykutvikling etter lastebilbrann – ber folk lukke vinduer

    Det er satt en sikkerhetsavstand på 300 meter.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.15

    Kjempenedtur for Ruud – ute av storturneringen i Shanghai

    (Aleksandar Vukic - Casper Ruud 2–0 (4–6, 4–6)) Nok et nederlag preger Casper Ruuds sesong. Freda røk han ut av Masters1000-turneringen i Shanghai.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.11

    Trafikkulykke i Bamble

    Nødetatene rykket i ettermiddag ut til en trafikkulykke i Sundbyveien i Bamble etter melding om ent sammenstøt mellom en personbil og en lastebil. Det fremstår som personbilen har kjørt ut fra en sidevei. Det var to personer i personbilen, og begge er kjørt til legevakt for sjekk. Bilene er nå berget, og nødetater har avsluttet på stedet. Politiet oppretter en sak på forholdet.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.11

    Fredrik Solvang med oppklaring om kronprinspar-intervju

    «Debatten»-programleder Fredrik Solvang sier at han ønsker å stille kronprinsparet flere spørsmål, blant annet om Marius Borg Høiby-saken.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.10

    Klar for skjebnekamp

    Søndag spiller Starts kvinnelag en av sesongens viktigste kamper mot Klepp. På Sør Arena avgjøres det om Kristiansands-laget rykker opp til første divisjon. Starts trener Isabella Hayes Sundby sier laget er godt forberedt. – Vi forventer en tøff kamp. Men en kamp vi er forberedt på. Det kommer til å bli mye spenning og kjemping.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.10

    Klare for skjebnekamp

    Søndag spiller Starts kvinnelag en av sesongens viktigste kamper mot Klepp. På Sør Arena avgjøres det om Kristiansands-laget rykker opp til første divisjon. Starts trener Isabella Hayes Sundby sier laget er godt forberedt. – Vi forventer en tøff kamp. Men en kamp vi er forberedt på. Det kommer til å bli mye spenning og kjemping.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.05

    Gjenvinningskjøretøy i brann – eksplosjonsfare

    Nødetatene rykker ut etter melding om brann i kjøretøy på Tananger i Sola kommune. Det brenner i et gjenvinningskjøretøy. Det er meldt om stor røykutvikling og mulig eksplosjonsfare. Kjøretøyet står inne på et industriområde i Risavika Havnering og det er opprettet 300 meter sikkerhetsavstand. Politiet stenger trafikken inn mot området. Politiet ber også skuelystne og andre om å holde avstand.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.05

    Brann i kjøretøy på Tananger

    Nødetatene rykker ut etter melding om brann i kjøretøy på Tananger i Sola kommune.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.05

    Krigen i Gaza sett fra luften

  • Fredag 4. oktober kl. 16.05

    Arbeidsuhell på Bryne

    Like før klokken 14 dro politiet til Bryne etter melding om et arbeidsuhell. Mannen er våken og skal ha falt fra noen meters høyde utendørs. Den ansatte blir fraktet til sykehuset med ambulanse. Poltiiet er ferdig med undersøkelser og opprettet sak.

  • Fredag 4. oktober kl. 16.02

    Ringsaker: Mann i 70-årene døde etter traktorulykke

    Politiet fikk klokken 12.30 melding om en traktorulykke i Ringsaker kommune.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.56

    Beckham-paret kjøper luksusbolig i Miami for svimlende sum

    «Beckingham Palace» har blant annet ni soverom, eget spa og kinosal.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.51

    Serieskaper forsvarer Netflix-suksessen om Menéndez-brødrene: – Jeg vet at han ikke har sett serien

    Serieskaper Ryan Murphy forsvarer sin nye serie om de to brødrene som drepte foreldrene sine, fortalt i «Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story».

  • Fredag 4. oktober kl. 15.46

    Treneren til norsk tennistalent reagerer: – Motstanderen slo en ball hardt i magen på Nicolai

    Tennistalentet Nicolai Budkov Kjær (18) røk i semifinalen i en M25-turnering i Italia fredag. Underveis i kampen burde motstanderen blitt diskvalifisert, mener treneren.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.39

    Høyres listeforslag til stortinget er klar

    I forbindelse med stortingsvalget 2025, presenterer nominasjonskomiteen for Nordland Høyre sin enstemmige innstilling til stortingsvalgliste på 15 kandidater. – Vi har hatt en lang, grundig og åpen prosess, hvor vi har gått bredt ut både i og utenfor partiet for å få råd om gode kandidater. Medlemmene våre har kommet med råd gjennom rådgivende uravstemning og lokalforeningene har pekt retning gjennom prøvenominasjoner, skriver leder av nominasjonskomiteen Joakim Sennesvik. Her er hele listen: 1. Bård Ludvig Thorheim, Bodø 2. Anita Sollie, Rana 3. Eivind Holst, Vågan 4. Maria Strand Munkhaug, Unge Høyre 5. Lars Erik Lillefloth, Narvik 6. Trine Sivertsen Hjortdahl, Dønna 7. Matz Abrahamsen, Andøy 8. Bodil Bjørnaali Brattli, Bodø 9. Stig Tore Skogsholm, Alstahaug 10. Desirée Skjerpen Høgmo, Vestvågøy 11. Lars Filip Paulsen, Hamarøy 12. Andrea Dahl Larssen, Brønnøy 13. Odd Langvatn, Vefsn 14. Grete Ellingsen, Sortland 15. Odd Emil Ingebrigtsen, Bodø – Vi skulle gjerne hatt plass til flere på lista. Det har vært et luksusproblem at vi har hatt så mange dyktige kandidater å velge mellom. Vi føler oss trygg på at Høyre med denne listen har et godt utgangspunkt for å gjøre et godt valg i Nordland, skriver Sennesvik.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.38

    Veien åpen igjen etter ulykke

    Fylkesvei 416 i Risør er åpnet igjen etter ulykken der en bil kjørte i fjellveggen. Det er manuell dirigering på stedet og og lange køer, melder Vegtrafikksentralen.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.37

    To damer i slagsmål på Oasen

    To damer er involvert i et slagsmål på Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen. Politiet er på stedet. Ingen av de to skal være skadd. Det var en vekter på meldte om hendelsen.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.37

    Melding om slagsmål mellom to damer på kjøpesenter: – Mistanke om hatkriminalitet

    Politiet har fredag ettermiddag fått melding om slagsmål mellom to damer på Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen i Bergen. Politiet har vore på staden og har avhøyrt dei involverte på staden. Det er ikkje meldt om skadde. Det er ei kvinne i 30-åra som har status som fornærma, og ei kvinne i 70-åra som er mistenkt. Det blir oppretta sak på kroppskrenking og hatkriminalitet. Politiet opplyser at mistenkte skal ha sagt noko sånn som «kom deg tilbake der du kjem frå» eller tilsvarande. Då har fornærma teke fram telefonen og filma mistenkte. Mistenkte skal så ha teke kvelartak på fornærma, ifølge politiet.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.37

    Melding om slagsmål mellom to damer på kjøpesenter

    Politiet har fredag ettermiddag fått melding om slagsmål mellom to damer på Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen i Bergen. Politiet er på staden og i kontakt med partane. Det er ikkje meldt om skadde. Det er ei kvinne i 30-åra som har status som fornærma, og ei kvinne i 70-åra som er mistenkt. Dei er avhøyrt på staden. Det blir oppretta sak på kroppskrenking og hatkriminalitet. Politiet opplyser at mistenkte skal ha sagt noko sånn som «kom deg tilbake der du kjem frå» eller tilsvarande. Då har fornærma teke fram telefonen og filma mistenkte. Mistenkte skal så ha teke kvelartak på fornærma, ifølge politiet.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.35

    Ulver på rømmen: Helikopter, drone og viltkamera brukes i leteaksjon

    Fem ulver rømte fra Polar Park mandag denne uken. To av ulvene er fortsatt borte.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.35

    Endelig vedtak om å innføre Helseplattformen

    Styret i Helse Nord-Trøndelag vedtok fredag å innføre Helseplattformen ved sykehusene i Levanger og Namsos 9. november. Styret mener det er gjennomført grundige og gode forberedelser og opplæring. Nord-Trøndelag legeforening går imot vedtaket om å innføre det nye journalsystemet på sykehusene. – Rapporter fra våre medlemmer ved St. Olavs hospital og Helse Møre- og Romsdal tilsier ikke at det har tilkommet en vesentlig bedring av Helseplattformens brukervennlighet. Det brukes fortsatt lengre tid på å finne nødvendige opplysninger i Helseplattformen enn det gjorde før, noe som har redusert effektiviteten ved disse sykehusene. Det er fortsatt en rekke tilsynssaker som ikke er avklart og avvik som ikke er lukket. Det skriver styret i Nord–Trøndelag legeforening i ei pressemelding.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.34

    Kvinne pågrepet på Værnes for ulovlig opphold

    En kvinne fra Sør-Amerika er internert i inntil en uke etter å ha blitt pågrepet på Trondheim lufthavn Værnes torsdag. I september fikk hun et forelegg for å ha innført 3-4 gram marihuana fra Tyrkia til Norge. Hun forklarte at det var til medisinsk bruk, men vedtok forelegget samme dag. Siktede i 20-årene har vært i Schengenområdet lenger enn hun hadde tillatelse til og skal dermed utvises. Kvinnen har forklart at hun jobber som eskorte og at hun hadde planer om å reise til Oslo. Trøndelag tingrett mener det er risiko for at siktede vil unndra seg å bli transportert ut av Norge om hun ikke blir internert.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.31

    Det idrettsutøverne kan lære av influencerne

    Det er ikke lenger nok å prestere på ski – vi må kjenne dem som mennesker.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.31

    Solid oppgang på Wall Street etter sterke jobbtall

    Overraskende mange nye jobber og slutt på havnestreiken gir medfart på de amerikanske børsene. Oljeprisen svinger derimot videre i takt med uroen i Midtøsten.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.31

    Optimisme på Wall Street etter sterke jobbtall

    Overraskende mange nye jobber og slutt på havnestreiken i USA gir medfart på de amerikanske børsene. Oljeprisen svinger videre i takt med uroen i Midtøsten.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.28

    Ukens låter: Emelie Hollow, Blackie og Finneas

    Den første helgen i oktober byr på soniske opp- og nedturer.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.24

    Norges Bank bruker rekrutteringsbyrå i jakten på oljefondssjef

    Jakten på hvem som skal lede Oljefondet de neste fem årene er i gang, men både Norges Bank og Nicolai Tangen selv holder kortene tett til brystet.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.24

    Angrepene i Midtøsten

  • Fredag 4. oktober kl. 15.13

    Hard konkurranse om å være den beste airfryeren

    Jo, man kan faktisk få en bedre airfryer hvis man går opp i pris.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.07

    Brann i en seilbåt ved Singeløya

    Det begynte å brenne i en seilbåt ved Singleøya, melder Hovedredningssentralen sør Norge. En person om bord. Personen er nå ivaretatt av forbipasserende båt.

  • Fredag 4. oktober kl. 15.07

    Brann i en seilbåt ved Singløya

    Det begynte å brenne i en seilbåt ved Singløya rundt 14:30-tiden i dag. Det melder Hovedredningssentralen Sør-Norge. Singløya er den nordligste av øyene i Hvaler kommune i Østfold. – Det var en person ombord i båten, som ble nødt til å hoppe i sjøen. Han ble plukket opp av en forbipasserende fritidsbåt, forteller Hans Jakob Gulliksen i HRS. Han vil nå bli tatt hånd om av ambulanse. Klokken 15:10 meldes det at det fortsatt brenner i seilbåten.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.48

    En forvalters hverdag

    Jeg får noen ganger spørsmål om hvordan det er å jobbe som fondsforvalter. Det kommer an på hvordan en er som person, og hvilke frihetsgrader arbeidsgiver gir.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.43

    Apple retter flere iPhone-feil i ny hasteoppdatering av iOS 18

    Apple har nettopp sluppet iOS 18.0.1, den første offisielle oppdateringen for iOS 18. Det er ikke uvanlig at selskapet slipper en slik hasteoppdatering kort tid etter deres store iOS-lansering, da det ofte pleier å være litt smårusk som må fikses.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.42

    Canal Street AS unngår konkurs

    Flere aktører går sammen om å redde musikkfestivalen Canal Street AS fra konkurs. Arendals Fossekompani utbetaler i oktober et ekstra tilskudd på kr 650 000, og P-Hus Vest går inn med 650.000 i engangstilskudd i år, forutsatt at det blir festival i 2025. Arendal bystyre bevilger 300.000 kroner. Bystyret skriver på kommunens nettsider at de forventer at Canal Street AS finner en bærekraftig drift i årene som kommer. Dette forslaget legges frem for vedtak i bystyret i neste uke.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.41

    Arteta melder om Ødegaard-framgang: – Han jobber så hardt

    Arsenal-manager Mikel Arteta er imponert over måten Martin Ødegaard jobber seg tilbake fra ankelskaden, men våger ikke anslå når kapteinen er tilbake på banen.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.30

    Det ble skapt 254.000 nye jobber utenfor landbruket i september

    Det ble skapt langt flere jobber enn ventet i USA.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.30

    Kraftig jobbvekst i USA: – Holder med enkelt rentekutt i november

    Kronen svekker seg etter langt sterkere jobbtall enn ventet i USA.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.26

    – Jeg ringte fastlegen min gråtende

    Siri Adelinn Ingebrigtsen (25) husker fortsatt sommerkvelden i 2019 som om det var i går.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.20

    Vil ikke frita Sissel Knutsen Hegdal fra ordførervervet

    Sissel Knutsen Hegdal søkte fritak fra ordførervervet og meldte seg ut av Høyre. Nå vil ikke kommunedirektøren i Stavanger innvilge søknaden. Arbeiderpartiet er usikker på om de vil stemme for.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.20

    Bobilstans på Fedafjordbroa

    To tyske bobiler står stille i sørgående felt på Fedafjordbroa i Flekkefjord. Årsaken er et løst hjul. Trafikken kan passere. Bilberger er på vei.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.16

    Kun to kommuner fikk mer vindkraftinntekter enn Vefsn i fjor

    Vertskommuner for vindkraftverk mottok 278 millioner kroner i 2023 gjennom produksjonsavgift. Det viser ferske tall fra NVE. Produksjonsavgiften for vindkraft er på 2 øre per kilowattime. Inntektene fra avgiften går til vertskommunene, som skal sikre en andel av vindkraftinntektene. Kun Åfjord (Trøndelag) og Bjerkreim (Rogaland) kommune fikk utbetalt mer enn Vefsn kommune i Nordland i 2023. Kommunen har som kjent ett av Norges største vindkraftverk, på Øyfjellet. Til sammen 17,9 millioner kroner gikk til Vefsn kommune, som tilsvarer om lag 6,5 prosent av de samlede vindkraftinntektene.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.13

    Vil ikke innvilge fritak fra ordførervervet

    Innstillingen fra politisk sekretariat i Stavanger er at fritakssøknaden fra Sissel Knutsen Hegdal ikke innvilges. Det skriver Stavanger Aftenblad. Det er bystyret som avgjøres om søknaden om fritak skal innvilges. Tidligere i dag meldte RA Stavanger at Knutsen Hegdal endret fritakssøknaden.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.13

    Pauley Perrette: – Aldri mer skuespiller

    «NCIS»-stjernen har dårlige nyheter til alle som har savnet henne på TV.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.12

    Blick: Furrer lå død i halvannen time før hun ble funnet

    Trolig så ingen dødsulykken der Muriel Furrer (18) mistet livet under sykkel-VM i Sveits, skriver avisen Blick.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.09

    Grøvdal-konkurrent avga positiv dopingprøve – midlertidig suspendert

    Kenyanske Emmaculate Anyango, verdens nest raskeste kvinne på 10 kilometer gateløp, er suspendert fra konkurranser etter å ha testet positivt på flere dopingpreparater.

  • Fredag 4. oktober kl. 14.02

    Ønsker å komme i kontakt med vitner

    Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner i forbindelse med trafikkulykken i Risør. En person er fløyet til sykehus med luftambulanse. Det var en politipatrulje som oppdaget bilen da de kjørte forbi. – Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som var på stedet da politipatruljen kom til stedet. Vi ønsker også å komme i kontakt med vitner som kan ha sett bilen før ulykken. Vitner kan kontakte politiet på tlf. 02800, skriver politiet.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.52

    Trafikkulykke med traktor på Frøya

    Det har vært en trafikkulykke med traktor på Nordskaget på Frøya. To personer er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim med helikopter. Politiet har gjort undersøkelser på stedet. De vet ikke hva årsaken til ulykken er.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.52

    Trafikkulykke på Frøya

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på Nordskaget på Frøya.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.50

    Jagerfly har styrtet i Spania - piloten omkommet

    Flyet skal ha vært treningsoppdrag da ulykken skjedde.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.45

    Tiltalt for å ha svindlet flere russegrupper

    En mann i 30-årene må møte i Telemark tingrett i begynnelsen av neste måned, tiltalt for å ha svindlet fire ulike russegrupper. Mannen skal ha inngått avtale om å sitte bak rattet i bussene deres under festlighetene i mai 2019, 2020 og 2021. Han skal ifølge tiltalen ha tatt seg godt betalt i forkant, men stilte aldri opp som sjåfør. Totalt dreier det seg om beløp på drøyt 270.000 kroner.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.44

    Sissel Knutsen Hegdal har endret fritakssøknaden

    I forrige uke søkte Sissel Knutsen Hegdal formelt om fritak fra vervet som ordfører. I søknaden oppga hun «andre særegne forhold» som begrunnelse. «Er utmeldt av Høyre. I henhold til samarbeidsavtale mellom H, Frp, KrF, V og Pp skal Høyre ha ordfører i perioden 2023–2027», sto det i fritakssøknaden. Nå er den endret, skriver RA Stavanger. «I henhold til samarbeidsavtale mellom H, FRP, KRF, V og PP skal Høyre ha ordfører i perioden 2023- 2027. Med virkning fra 12.09.24 er jeg ikke lenger medlem av Høyre og er en uavhengig representant. Bakgrunnen for søknad om fritak fra vervet som ordfører er å skape ro rundt det svært viktige politiske arbeidet i Stavanger kommune. Personlig har jeg ingen vesentlig ulempe med å ivareta vervet», heter det i den nye søknaden. Tidligere ble det kjent at den første søknaden kanskje ikke var god nok. Dette fordi den eneste årsaken som skal ha blitt oppgitt var at hun nå er utmeldt av partiet Høyre, og at i samarbeidsavtalen mellom de tidligere flertallspartiene står det at høyre skal være ordfører, ifølge Aftenbladet. – Det kan være at vi har behov for mer informasjon enn det som står i søknaden. Til syvende og sist er det imidlertid bystyret som ut fra en skjønnsmessig vurdering avgjør om det skal gis fritak eller ikke, sier politisk sekretariat, Hanne Navdal Vatnaland til Aftenbladet i slutten av september. Kommuneloven slår fast følgende: Hvis en folkevalgt ikke kan ivareta vervet sitt uten at det fører til vesentlig ulempe for han eller henne, kan kommunestyret etter søknad frita den folkevalgte for vervet midlertidig eller for resten av valgperioden. NRK har foreløpig ikke fått en kommentar fra Vatnaland.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.43

    Bil utbrent på Rissa

    Politiet undersøker en bilbrann på Rissa, hvor en bil har brent ned. Det skal kun være bilen som har stått i brann, ingen personer er skadet. Politiet oppretter rutinemessig en sak på brannen.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.42

    Til sykehus med luftambulanse

    En person er sendt til sykehus med luftambulanse etter en trafikkulykke i Risør. En bil har kjørt inn i en fjellvegg og det har vært utført førstehjelp på stedet. – Den skadde bilføreren er frigjort fra bilen og blir fløyet til sykehus av luftambulanse, melder politiet.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.42

    Forsinkelser på Østfoldbanen

    Bane Nor kan melde om at det er forsinkelser og innstillinger på togene mellom Oppegård og Ski. Det jobbes med å rette feilen. Toglinjer som kan påvirkes: Oslo S – Rakkestad, Østfoldbanen østre linje Stabekk – Ski, Østfoldbanen Oslo S – Ski, Follobanen

  • Fredag 4. oktober kl. 13.35

    NRK: Seks belgiske spesialsoldater dømt etter masseslagsmål i Åndalsnes

    Masseslagsmålet skjedde i februar da soldatene var på pub.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.34

    EU-domstolen: Meta brøt personvernregler

    Meta har brutt EUs datalagringsdirektiv (GDPR), konkluderer EU-domstolen fredag. Nå skjerpes de sosiale medienes rom til å bruke personlige data til reklame.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.34

    EU-domstolen strammer inn – konkluderer med at Meta brøt personvernregler

    Meta har brutt EUs datalagringsdirektiv (GDPR), konkluderer EU-domstolen fredag. Nå skjerpes de sosiale medienes rom til å bruke personlige data til reklame.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.30

    Norges Friidrettsforbund mister hovedsponsor etter inneværende sesong

    Gjensidige har besluttet å gi seg som hovedsponsor for Norges Friidrettsforbund etter 2024-sesongen.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.26

    Preston-spiller utestengt i åtte kamper for biting

    Det engelske fotballforbundet (FA) har gitt Preston-spiller Milutin Osmajic åtte kampers karantene for å ha satt tennene i Blackburn-forsvarer Owen Beck.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.22

    Den frekke tiggerferden

    Ski-VM i Trondheim budsjetterer med 20 millioner i overskudd. Det må finnes penger til å premiere para-vinnere – uten å tigge.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.19

    Traktorulykke i Innlandet – mann i 70-årene omkom

    Politiet meldte 12.30 at en traktør kjørte av Narudvegen i Ringsaker. Føreren, en mann i 70-årene, er bekreftet omkommet av politiet.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.19

    Trafikkulykke i Ringsaker

    Et kjøretøy skal ha kjørt av vegen i Ringsaker. Nødetater er på stedet. Saken oppdateres.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.15

    Bil i fjellvegg i Agder – én person bevisstløs

    Én person er bevisstløs etter en trafikkulykke i Agder, melder politiet. En bil er kjørt inn i en fjellvegg. – Det var politipatrulje som kom over ulykken. Det utføres førstehjelp på stedet. Ambulanse og luftambulanse er på vei, skriver politiet. Operasjonsleder Øyvind Hægeland opplyser at veien er stengt i begge retninger etter ulykka.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.13

    Færder kommune uvitende om barnehage-utspill

    Brattås barnehage på Nøtterøy stengte brått onsdag, til stor fortvilelse for foreldre til 119 barn uten plass. Fredag sa eier Trygve Bjarkø på en pressekonferanse at han stiller barnehagen til kommunens disposisjon fra mandag. Klokken 13 fredag sender Færder kommune ut en oppdatering. De skriver at de har fått nyheten gjennom media. «Det er positivt at han setter barnas behov i fokus, men vi er nødt til å vurdere konsekvenser for kommunen. Vi vil undersøke dette, før vi gir en tilbakemelding til Trygve Bjarkø.» skriver kommunen. De lover mer informasjon fra kommunen i løpet av fredagen.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.12

    Risør: Utfører livreddende førstehjelp etter en bil kjørte i fjellvegg

    Det var politiet som selv kom over en person som var bevisstløs etter at en bil hadde kjørt i en fjellvegg.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.11

    Bolt mistet 135 millioner kroner – sjokkert over mangel på informasjon

    Friidrettslegenden Usain Bolt og flere andre ble i fjor svindlet for store pengesummer. Nå kritiserer jamaicanerens advokat etterforskningen og sier klienten hans er sjokkert.

  • Fredag 4. oktober kl. 13.03

    Voldshendelsen i Trondheim: – Lokket fornærmede til fysisk møte

    En mann i 40-årene ble utsatt for grov vold. Nå er han siktet for å avtale å møte et barn for å begå seksuelt overgrep.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.52

    Mistenkelig dødsfall i Bergen

    Politiet har fått melding om en livløs person sør i Bergen. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. Avdøde vil bli obdusert.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.49

    Etterforsker mistenkelig dødsfall i Bergen

    Det opplyser politiet fredag ettermiddag.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.37

    UD hjelper norske borgere med å bestille flybilletter fra Libanon

    Middle East Airlines vurderer å sette opp ekstra fly fra Libanon. Norske statsborgere som vil ha plass, kan melde seg til Utenriksdepartementet, får NTB opplyst.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.34

    Hvalfangstmotstandere observert i Lofoten

    Politiet bekrefter til Lofotposten at personer med tilknytning til organisasjonen Sea Shepherd er observert i Moskenes. Organisasjonen forsøkte å senke hvalfangstskuta «Nybræna» på Steine i 1992. Siden da har det gjort flere forsøk på å senke hvalskuter i Lofoten. Samtidig sitter organisasjonens grunnlegger Paul Watson varetektsfengslet på Grønland. Her blir hvalfangstmotstanderen sittende fram til 23. oktober. Den 73 år gamle canadiske aktivisten ble pågrepet i Nuuk på Grønland 21. juli mens han var på vei til Japans nye hvalfangstfartøy i Stillehavet. Japan krever ham utlevert, men Watsons advokater mener det vil være et brudd på EU-konvensjoner. Watson, som var en av grunnleggerne av organisasjonen Sea Shepherd og som i dag leder organisasjonen Captain Paul Watson Foundation, er mest kjent for sin aggressive kamp mot japansk hvalfangst i Sørishavet. Han har også engasjert seg i kampen mot norsk hvalfangst. Japanske myndigheter mener han har overfalt hvalfangere og utøvd vold, noe Watson nekter straffskyld for. (NTB)

  • Fredag 4. oktober kl. 12.30

    Bonde med dyrehold-forbud tatt med griser og høns

    Sandefjords Blad skriver om en bonde i Sandefjord som tidligere i år fikk forbud mot dyrehold etter at kuene måtte nødslaktes. I en kontroll gjennomført av politiet og Mattilsynet denne uken, fant de fem griser og 34 høns på den samme gården. – Bonden, som er i 70-årene, ble pågrepet og tatt inn til avhør. Han erkjenner ikke straffskyld, sier politiinspektør Hans Egil Seljordslia i Sør-Øst politidistrikt til SB. Disse to sakene blir mest sannsynlig slått sammen til én, ifølge politiet.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.29

    Trafikulykke på E18

    To biler med tre personer i er involvert i en ulykke ved Tangen i Kragerø. Alle er ute av bilene, men det er ukjent om det er personskader. Trafikken går sakte gjennom skadestedet, melder politiet.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.23

    City-stjernen De Bruyne tar landslagspause

    Kevin De Bruyne spiller ikke flere kamper for Belgia i 2024, men Manchester City-stjernens tid på landslaget er ikke over.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.22

    Flertall i EU for straffetoll på elbiler produsert i Kina

    Det ble flertall i EU for toll på opptil 45 prosent på elbiler produsert i Kina, men de fleste landene skal ha avstått fra å stemme.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.16

    Fengsles i fire nye uker etter grovt bedrageri

    En mann i 50-årene som er siktet for grovt bedrageri blir varetektsfengslet i fire nye uker. Han er en av seks personer som er pågrepet for eldrebedragerier i Oslo den siste tiden. Bare i september skal 24 eldre ha blitt svindlet av personer som har oppsøkt dem hjemme. Mannen får også brev- og besøkskontroll de to første ukene. Mannen har tatt betenkningstid.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.15

    Kilde langt unna å være Sölden-aktuell: – Utrolig tøft det han går gjennom nå

    Aleksander Aamodt Kilde er ikke der han ønsker å være bare tre uker før alpinsesongen går i gang i Sölden. Det er usikkert når han vil være tilbake på ski.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.15

    Utforkjøring på Semslinna

    Nødetatene rykket ut ettet en ulykke i Tønsberg. En bil er involvert og politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til ulykken. Ulykken har ført til kødannelse, ifølge NRKs reporter på stedet.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.11

    Motorsyklist kjørte inn i strømskap på Randaberg

    En motorsyklist på Randaberg kjørte inn i et strømskap ved et fotgjengerfelt. Fører er fraktet til legevakt av ambulanse og fremstår uten alvorlige skader. Men omfanget av skadene er ukjent. Politiet oppretter sak.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.10

    Har gjort funn i Jegersberg

    Politiet bekrefter at det er gjort funn under leteaksjonen som har pågått i Jegersberg i Kristiansand siden onsdag. Det er foreløpig for tidlig å si om det er den savnede 30-åringen som er funnet.

  • Fredag 4. oktober kl. 12.10

    Har gjort funn av død person i Jegersberg

    Politiet bekrefter at det er gjort funn under leteaksjonen som har pågått i Jegersberg i Kristiansand siden onsdag. – Funnet ble gjort i terrenget i turområdet i Jegersberg cirka klokka 10.30 av mannskaper som deltar i leteaksjonen, sier operasjonsleder Linn Andresen i Agder politidistrikt. Det er foreløpig for tidlig å si om det er den savnede 30-åringen som er funnet, men politiet setter funnet i sammenheng med dette søket. Pårørende til den savnede i Jegersberg er varslet om funnet. Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt eller at andre personer er involvert. – Kriminalteknikere er kalt ut til stedet og vi går nå over i en fase med fokus på etterforskning, sier Andresen.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.57

    Ingebrigstens overmann frykter karrierestopp: –Ikke sikker på om jeg kan komme tilbake

    Den britiske friidrettsstjernen Jake Wightman er bekymret for at en ny stor skade vil tvinge ham til å måtte legge opp. I 2022 slo han Jakob Ingebrigtsen i VM.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.50

    Store deler av Hvaler uten strøm

    Ifølge Fredriksstad Blad er det er en stor strømstans i strømnettet på Hvaler. Kartet til Norgesnett viser at det er 2.845 kunder som er berørte: 2.277 på de vestre øyene og 528 husstander på Kirkøy. Norgesnett sendte i 11.00-tiden fredag en melding til sine kunder sa at de er i gang med å rette feilen.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.48

    Investtech: Kjøp disse energiaksjene

    Investtech mener investorer bør kjøpe tre energiaksjer, blant annet en oljeaksje. «Økende optimisme i markedet», skriver forskningssjef.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.46

    Varsler krise ved flytting av akuttilbud på Helgeland

    Flyttinga av akuttilbudet fra sykehuset i Mosjøen til sykehuset i Sandnessjøen kan ende i krise, skriver avisa Helgelendingen. En ROS-analyse – som først ble offentlig denne uka, avslører høy risiko for forsinkelser, personalmangel og økonomiske problemer. Bakgrunnen for risiko- og sårbarhetsanalysen er styrevedtaket i Helgelandssykehuset om å flytte akuttilbudet fra Mosjøen. Opprinnelig var flyttinga planlagt til 1. september 2024, men er nå utsatt på ubestemt tid, skriver Helgelendingen.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.43

    Stiller spørsmål etter Solbergs avgang: – Noe som ikke stemmer

    Svenske håndballprofiler lurer på om det ligger mer bak avgangen til norske Glenn Solberg enn det som er kommunisert utad.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.36

    Kan komme opp mot 25 cm snø: – Må skifte til vinterdekk

    Skal du ut og kjøre i nord har meteorologen en klar beskjed til deg.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.36

    Reagerer på oljepengekritikk: – Alternativet er at vi sparer oss inn i evigheten

    Med et voksende Oljefond som andre land bare kan drømme om, synes sjeføkonomen det er pussig å kritisere at den offentlige pengebruken har økt over tid.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.32

    Svindal kjøpte nabotomt for 9 mill.

    Den tidligere alpinstjernen Aksel Lund Svindal har kjøpt nabotomta til sin egen hytte på Varden på toppen av Kvitfjell i Ringebu for 9 millioner kroner, melder GD. Ifølge Finansavisen har Lund Svindal allerede rukket å få godkjent bygging av ei hytte på nesten 300 kvadratmeter på tomta.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.16

    Shipping-ras på børs etter avsluttet streik

    Containerkjemper sendes rett ned etter at storstreiken i amerikanske havner ble avsluttet. På Oslo Børs faller MPC Containerships kraftig.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.10

    Lettere skadd etter ulykke

    En kvinne i 50-årene er lettere skadd etter å ha kjørt av Raulandsveien i Vinje. Det skal kun være en person involvert, opplyser politiet. Det skal ikke ha vært noen vitner til ulykken og det er meldt om glatt vegbane. Føreren er kjørt til akuttmottaket med ambulanse.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.06

    EU-landene vedtar straffetoll på elbiler produsert i Kina, ifølge EU-diplomat

    EU-landene har vedtatt å innføre straffetoll på elbiler fra Kina de neste fem årene. Det ble klart i en avstemning torsdag, ifølge en EU-diplomat.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.04

    Mannskap må kvile

    Norled kansellerer 19.25-avgangen på sambandet Vik-Ortnevik-Måren-Nordeide fredag. Årsaka er kviletidsbestemmingane, melder dei.

  • Fredag 4. oktober kl. 11.01

    Rettelse i saken «Bærum foreslår 18 grader i klasserommet»

    RETTELSE: Etter at denne saken ble publisert, sier Bærum kommune at forslaget om å senke temperaturen til 18 grader er feil. «Det var dessverre en skrivefeil i en presentasjon av forslag til budsjett og økonomiplan, som ble vist i kommunestyret. Forslaget er å senke innetemperaturen fra 20 til 19 grader, som ett av flere energitiltak», sier Julija Jurin, kommunalsjef Eiendom i Bærum kommune. Feilen ble ikke korrigert under NRKs kontakt med kommunen om saken før publisering. «Vi beklager at vi ikke tidligere oppdaget at denne informasjonen var feil», sier Jurin.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.59

    Logan Paul kritiseres for reklame fra fødestuen

    YouTube-stjernen viste frem sitt nye matprodukt mens forloveden fødte deres første barn.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.54

    Varsel om mulig brunt vann i deler av Larvik

    Rust i rørene er årsaken til brunt vann enkelte steder i Larvik, melder kommunen. Det skyldes vedlikeholdsarbeid på ledningsnettet og er helt ufarlig. Fredag 4. oktober skal kommunen gjøre nødvendig vedlikeholdsarbeid på ledningsnettet ved Sverres gate/Trygves gate/Greveveien. Hvis brunt vann skulle oppstå, spyles dette ut via kaldtvannskranen nærmest vanninntaket. Unngå å tappe varmt vann og utsett lys klesvask til vannet er klart igjen. Vedlikeholdsarbeidet pågår fredag 4. oktober mellom kl 12.00 og 15.00

  • Fredag 4. oktober kl. 10.51

    Fransk fotballstjerne fikk medhold av EU-domstolen – kan knuse Fifas overgangsregelverk

    EU-domstolen ga fredag den franske fotballstjernen Lassana Diarra medhold i en sak som beskrives som en potensiell bombe knyttet til fotballens overgangssystem.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.49

    Brattås barnehage åpner fra mandag

    På en pressekonferanse fredag formiddag, sier barnehageeier Trygve Bjarkø at han setter barnehagen på Nøtterøy til kommunenes disposisjon fra mandag førstkommende. – Jeg har på en måte all skyld, sier Bjarkø på pressekonferansen.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.46

    Vi kan ikke faktasjekke oss ut av informasjonskrigen

    Russerne opererer etter mottoet «all oppmerksomhet» er god oppmerksomhet. Derfor har faktasjekk bare begrenset nytteverdi. Men hva kan mediene selv gjøre for å motvirke fake news og alternative fakta?

  • Fredag 4. oktober kl. 10.44

    Ungdomspartier samles mot Frp: – Bør ta mer avstand

    Men FrP og Fremskrittpartiets Ungdom står på sitt: – Useriøse, spekulative og konspiratoriske.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.43

    Arrangerer ADHD-møte for kvinner

    For første gang på Agder arrangeres et møte med og for kvinner med ADHD. Oktober er en måned med ekstra fokus på ADHD, og Kvinnehelsehuset i Kristiansand inviterer derfor til «Kvinner & ADHD» tirsdag 8. oktober. Målet er å korrigere misforståelser og myter, samt å løfte frem og dele erfaringer fra det å leve med ADHD.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.40

    Varetektsfengsla i fire veker

    To menn er varetektsfengsle i fire veker, sikta for grove tjuveri av båtmotorar i Sogn og Fjordane og på Sør i Sunnmøre. Dei to, som er utanlandske statsborgarar, vart arresterte i Stryn tysdag 24. september. – Ofte ser vi at det kjem personar frå utlandet til Noreg og har ein kort tidshorisont og gjennomfører mange grove tjuveri på kort tid, seier Askel Rødland som er straffesaksansvarleg i Sogn og Fjordane.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.40

    Lønseth og Eiden på topp

    Nominasjonskomiteen tyil Høyre i Nord-Trøndelag foreslår Pål Sæther eiden på toppen av lista til Stortingsvalget neste år. Partikameratene i Sør-Trøndelag har satt Mari Holm Lønseth på topp på sin liste. Lønseth sitter i dag på Stortinget for partiet, mens Eiden er i dag fylkesvaraordfører i Trøndelag.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.40

    Eiden på toppen av Høyres liste

    Nominasjonskomiteen foreslår Pål Sæther Eiden på førsteplassen til Høyres liste i Nord-Trøndelag. Han bor i Rørvik i Nærøysund og er i dag fylkesvaraordfører. Renate Trøan Bjørshol og Henrik Aleksander Devik er satt opp på de neste plasssene.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.39

    Daimler var kanskje ikke så viktig for Hexagon Purus

    Hexagon Purus snek inn et lite forventningsvarsel i meldingen om at avtalen med Daimler er kansellert.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.39

    Barnehage stengte umiddelbart – nå får barna et midlertidig tilbud

    Det var tirsdag kveld at eieren av barnehagen i Færder kommune annonserte at barnehagen ble stengt umiddelbart.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.33

    Hovland ute med skade – trolig ikke turneringsklar før 2025

    Det norske golfesset Viktor Hovland har pådratt seg en skade som muligens holder han ute av spill resten av året.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.31

    Staune-Mittet på nytt lag

    Syklisten Johannes Staune-Mittet fra Lillehammer har signert for det franske profflaget Decathlon AG2R La Mondiale Team. Staune-Mittet har syklet for Jumbo Visma Team Visma- Lease a Bike. Den nye kontrakten for 22-åringen gjelder for tre sesonger fram til 2027.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.30

    Har bestemt bankens nye navn

    Sparebanken Norge blir navnet når Sparebanken Sør og Sparebanken Vest fusjonerer. Det bekrefter konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth til Dagens Næringsliv. – Med utgangspunkt i våre baser i Kristiansand og Bergen skal vi bygge en nasjonal sparebank, sier konsernsjefen til avisa.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.29

    Oura lanserer fjerde generasjon av sin smartring

    Nytt design og bedre sensorer.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.27

    Ekspert om Foxtrot-koblingen: – Prisen å betale

    «Den kurdiske reven» er etterlyst av svensk politi. Nå tror man han kan være innblandet i angrepene på Israels ambassader i Stockholm og København.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.25

    Røykutvikling fra bolighus i Stavanger

    Nødetatene har fått inn en melding om røykutvikling fra et bolighus på Eiganes i Stavanger. Det viser seg at det dreier seg om tørrkoking. Det er ingen skader.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.18

    Nesten hele OL-laget kan gi seg: – Veldig vanskelig

    Hun fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen. Men nå kan Thea Helseth (28) komme til å gi seg.

  • Fredag 4. oktober kl. 10.17

    Innfører matavfallsortering i Moss

    I løpet av oktober og november skal Moss kommune innføre kildesortering av matavfall. Det opplyser kommunen på sine nettsider. Det meldes om at det vil ta tid å levere ut beholdere til matavfall. De vil derfor starte i området gamle Rygge kommune, for så å gå gradvis nordover i Moss. Utsortering av matavfall er et forskriftsfestet krav for alle kommuner i Norge. I løpet av 2025 må kommunene sortere ut 55 % av matavfallet, og kravet øker videre til 70 % i 2035, skriver kommunen. De det gjelder vil få en SMS om når beholderen skal begynne å brukes.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.55

    Vannlekkasje i Os: Ber innbyggere spare på vannet

    Fredag formiddag har det oppstått en lekkasje på vannledningsnettet i Os, og det jobbes med saken – Abonnenter kan oppleve redusert trykk eller at vannet er borte, melder kommunen på nettsiden.. De ber også innbyggere redusere vannforbruket inntil videre. Os kommunale vannverk vet foreløpig ikke hvor på nettet lekkasjen har oppstått. – Os kommune jobber nå med å lokalisere lekkasjen. Hvis du merker noe unormalt i nærheten av der du bor, som du tror kan være en lekkasje på vannledningen, er det fint hvis du melder fra til Os kommune.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.54

    Økt satsing på utendørsopplevelser

    Innlandet er på topp i utendørs opplevelser, viser en ny rapport Menon Economics har gjort på oppdrag fra NHO Reiseliv. Verdiskapningen innen opplevelser som stisykling, alpint, opplevelsesparker, hundekjøring og klatreparker er mer enn doblet på 10 år, fra 1,5 til 3,8 milliarder kroner. Regiondirektør Jon Kristiansen i NHO Innlandet sier dette er gode nyheter for Innlandet, som kan by på fantastisk natur og mange flotte opplevelser. – Innlandet og Norge har alt som skal til for å bli verdensledende på opplevelsesturisme. Å utvikle gode opplevelser vil bli viktig for å nå målet om å utvide sesongene og spre turistene til flere steder, sier han.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.45

    Sikkerhet og handel: En ny balansegang

    En av de viktigste megatrendene i vår tid er at sikkerhetspolitikken igjen utfordrer ideen om at fri verdenshandel er et allment gode.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.44

    Truer med å ta 21 arbeidere ut i streik i Lofoten

    Fellesforbundet truer med å ta 21 ansatte i oppdrettsselskapet Isqueen AS ut i streik på tirsdag 8. oktober. Selskapet har rundt 60 ansatte. Bakgrunnen for den varslede streiken er at bedriften ikke vil inngå tariffavtale ved virksomheten. Fellesforbundet organiserer alle driftsteknikerne/røkterne i selskapet. – Det er rutine å kreve tariffavtale, når de ansatte er blitt medlemmer hos oss, forklarer forbundssekretær Christian Justnes. Normalt går dette greit, men Isqueen har ikke imøtekommet kravet vårt, sier han i en pressemelding. Det ble avholdt mekling med bistand fra Riksmekler 1. oktober i Svolvær uten at det ble oppnådd enighet mellom partene. Kommer ikke bedriften kravet i møte vil 21 medlemmer gå ut i streik tirsdag 8. oktober. Havbruksoverenskomsten er en avtale mellom Fellesforbundet og Sjømat Norge (NHO). Isqueen AS er en havbruksbedrift som har hovedkontor på Ure i Vestvågøy.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.38

    Tromsø: Opprettet sikkerhetssone etter lekkasje fra en tank med brennfarlig stoff

    Brannvesenet jobber med å tømme tanken som det oppsto lekkasje i. Området er sperret inntil videre.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.36

    Oppdaterer farevarsel om snø

    Meteorologisk institutt har oppdatert gult varsel om snø i deler av Nordland og Troms. Snøgrensa nedjusteres til 200-400 meter. stedvis ned til under 100 meter i Troms. De oppfordrer til å beregne ekstra tid til reise og å bruke riktige dekk.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.23

    Filmanmeldelse «Drømmer»: Hun var forelska i lærer’n

    Fenomenalt fint om den første, rystende forelskelsen.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.16

    Kronprinsen av Abu Dhabi kommer til Norge

    Det opplyser regjeringen.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.14

    Litauen bestiller luftvern for 2,3 milliarder fra Kongsberg Gruppen

    Landet bestiller flere luftvernsystemer fra Kongsberg Gruppen.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.11

    Døde trolig av bakterieinfeksjon

    Den endelige obduksjonsrapporten viser at hvalen Hvaldimir ikke ble skutt, men døde trolig av en bakterieinfeksjon. – Veterinærinstituttets undersøkelser er vanskeliggjort av at mange av hvalens organer var svært råtne, sier Amund Preede Revheim, leder ved Nordsjø- og miljøseksjonen i Sør-Vest politidistrikt. Kjendishvalen ligger nå i en fryseboks på Universitetet i Agder, i påvente av at skjelettet skal stilles ut ved Naturmuseum og Botanisk hage ved UiA. Obduksjonsrapporten konkluderer med at sannsynlig dødsårsak er bakterieinfeksjon – muligens som følge av sår i munnen etter en pinne som satt fast. Bakgrunnen for anmeldelsen til politiet var bilder av skader på den døde hvalen. Det er gjort en grundig undersøkelse av hvalen, opplyser politiet i en pressemelding.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.01

    Norwegian faller tungt på Oslo Børs

    Flyselskapet venter utfordinger og økte kostnader på grunn av Boeing-streik.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.01

    Oppgang på Oslo Børs – Hexagon Purus raser

    Hexagon Purus, flyselskapet Norwegian og containerrederiet MPC Container Ships har alle en tung dag på Børsen.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.01

    Oppgang fra start på Oslo Børs

    Oljeprisen gjorde et nytt byks i går.

  • Fredag 4. oktober kl. 9.01

    Oppgang på Oslo Børs – Norwegian faller tungt

    Flyselskapet venter utfordinger og økte kostnader på grunn av Boeing-streik.

  • Fredag 4. oktober kl. 8.59

    VGs matbørs: Priskrigen er ikke blitt mindre

    VGs prissjekk av dagligvarer avslører både overraskende prishopp og -fall på enkeltvarer. Billigste dagligvarekjede denne gangen tar en ørliten knockout på konkurrentene.