Nyheter:

  • Onsdag 2. oktober kl. 23.47

    Bilbrann på Stovner i Oslo

    En bil brant på Stovner i Oslo natt til torsdag. Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til brannen, opplyser Oslo politidistrikt. Den har trolig begynt å brenne i forbindelse med eller etter kjøring.

  • Onsdag 2. oktober kl. 23.24

    Minst seks drept: Massiv eksplosjon hørt over hele Beirut

    Israelsk militære (IDF) bekrefter at de har gjennomført «målrettede angrep» i Beirut, hovedstaden i Libanon. Minst seks skal være drept og syv skadet. Det er varslet flere angrep.

  • Onsdag 2. oktober kl. 23.00

    Skyting, eksplosjoner og biljakt i Stockholm

    Bare på 20 minutter ble det meldt om tre skyteepisoder i den svenske hovedstaden.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.57

    Tannløst Real Madrid tapte – Sørloth & Co. ydmyket i Portugal

    (Lille – Real Madrid 1–0, Benfica – Atlético Madrid 4–0) Det ble en skrekkveld for Madrid-lagene.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.51

    Se Vestlandsrevyen klokken 22.55

    Både Fylkestinget og bystyremøtet sa ja til bygging av bybanetunnel til Åsane. Dermed kan punktum være satt etter over 13 år med politisk krangling. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.50

    Arne Slots drømmestart – full pott i Champions League

    (Liverpool - Bologna 2–0, Aston Villa - Bayern München 1–0) Det kunne knapt startet bedre for Arne Slot i Liverpool, mens prins William så sitt kjære Aston Villa sjokkere Bayern München.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.47

    Kveldens siste TV-nyheter kl. 22.55

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.45

    Trapper ned leteaksjon i natt

    Leteaksjonen etter mannen i 30-årene som er savnet i Jegersberg i Kristiansand fortsetter gjennom natten, men ikke med full styrke. Det opplyser politiets operasjonssentral. Tre ekvipasjer med redningshunder, i tillegg til noe mannskap fra Røde Kors, vil fortsette å lete etter mannen gjennom natten. Leteaksjonen vil trappes opp igjen med mannskap og helikopter i morgen tidlig fra klokka 08.00, dersom han ikke blir funnet i natt.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.40

    Elgen er felt

    Den unge elgoksen som hadde forvillet seg inn Stavanger, ble seint onsdag kveld felt i Sørmarka, nær Motorveien. Det melder kommunen på sine nettsider. – Vi har fulgt elgen i et par døgn, og har hatt et lite håp om at den kunne finne veien ut av by og bebyggelse på egen hånd. Dessverre beveget den seg i stedet nordover i Hinnamarka, og sto nå tett på Motorveien, meldte viltforvalter Vegard Ankarstrand i Stavanger kommune seint onsdag kveld. Sannsynligheten for at den kunne kommet seg uskadd ut av bystrøk selv, var nær null, mens sjansen for farlige situasjoner bare økte, skriver kommunen. Elgen ble felt i 21.30-tiden onsdag kveld. Da var den blitt observert tett på Motorveien. Elgen har også vært på vandring i Sola og Sandnes.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.40

    Innfører boplikt i hele Færder

    Et knapt flertall i kommunestyret i Færder sa i kveld ja til å innføre boplikt i hele kommunen. Vedtaket ble gjort med 22 mot 17 stemmer.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.26

    Dømt for seksuelle overgrep

    En mann er i Agder lagmannsrett dømt til fengsel i tre år og seks måneder for gjentatte overgrep mot et yngre familiemedlem. Det skriver Fædrelandsvennen. Overgrepene skal ha skjedd ved fire anledninger over en periode på omtrent to år. Den fornærmede jenta var under 10 år da overgrepene skjedde.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.18

    Full uenighet om Johaugs nivå: – Therese er nødt til å heve seg

    Anne Kjersti Kalvå (32) og trener Pål Gunnar Mikkelsplass (63) har ulik oppfatning av nivået på Therese Johaug (36) og konkurrentene.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.07

    Abdel (10) er på flukt

    Gutten har tilbrakt natten i bagasjerommet til farens bil. De er blant en million innbyggere som er på flukt i Libanon nå.

  • Onsdag 2. oktober kl. 22.04

    Selskapet bak ChatGPT henter penger – verdsettes til 1.660 milliarder

    OpenAI henter 70 milliarder fra globale investorer. Dermed blir det et av tidenes største private startup-selskaper.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.59

    Millie Bobby Brown deler bryllupsbilder

    «Stranger Things»-stjernen deler nå et innblikk i bryllupet sitt med ektemannen Jake Bongiovi på Instagram.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.54

    Mann siktet for ruskjøring i Kongsvinger

    Politiet fikk melding om en person som hadde kjørt av veien ved Brandval i Kongsvinger. Bilføreren, en mann i 60-årene, er nå siktet for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Førerkortet hans ble beslaglagt. Utforkjøringen skal ha skjedd da andre trafikanter var på vei mot bilen hans, etter at han ble stående midt i veien. Mannen kjørte dermed ut på et jorde. Mannen ble ikke skadet i utforkjøringen, men det ble noen materielle skader på bilen. Det var ingen dramatikk da politiet ankom.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.43

    Brann i tøy slukket

    Politiet fikk melding om røykutvikling fra et bygg på et industriområde nær Øksnevad i Klepp ved 21-tiden onsdag kveld. Brannvesenet er på stedet, og det viser seg at det var fyr i noe tøy. Det er nå ingen brann, og situasjonen er under kontroll. Politiet er på vei ut for å gjøre undersøkelser.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.39

    Siktet lege innrømmer skyld etter Matthew Perrys død

    Legen Mark Chavez (54) møtte i retten i Los Angeles onsdag.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.37

    Brann på gjenvinningsstasjon på Lørenskog

    Politiet meldte onsdag kveld om brann i et avfallskvern på en gjenvinningsstasjon i Lørenskog. Brannvesenet har kontroll på brannen, men det skal være en del røyk i området. – Ingen er skadet og politiet oppretter en sak på forholdet, skriver de på X.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.33

    Brann i uthus på Nesodden

    Onsdag kveld brant det i et uthus på Nesodden. Ifølge politiet fikk brannvesenet raskt kontroll på brannen. – Ingen personer er skadd. Politiet oppretter en sak.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.29

    Ruskjører stoppet i Hamar

    Utrykningspolitiet stanset en bil etter mistanke om ruspåvirket kjøring. Bilføreren, en mann i 20-årene, er sendt til lege for å ta prøver, som skal brukes som bevis. Det ble tatt beslag i mindre mengder narkotika under kontrollen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.28

    Sterk hjemmeseier

    Kristiansand slo Halden 31–27. Halden var ubeseiret før møtet med Kristiansand onsdag kveld. Kristiansand ligger på 6. plass i Eliteserien med fem kamper unnagjort.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.23

    Tap for ØIF Arendal

    ØIF Arendal tapte 25–28 for Bækkelaget onsdag kveld. Arendalslaget ligger på 9. plass i Eliteserien når det er spilt fem kamper.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.20

    Færder: Politikerne vil kjøpe barnehage – men til lavere pris

    Kommunestyret i Færder vedtok enstemmig at de er interessert i kjøpe Brattås barnehage, men til en betydelig lavere pris. Det skriver Tønsbergs Blad. Etter innspill fra Arbeiderpartiets Siri Foyn sløyfet politikerne kommunedirektørens formulering om å kjøpe til en betydelig lavere pris, som ikke medfører økte driftskostnader for kommunen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.20

    Færder: Politikerne vil ikke kjøpe barnehage nå

    Kommunestyret i Færder vedtok enstemmig at de ikke vil kjøpe Brattås barnehage på nåværende tidspunkt. Etter innspill fra Arbeiderpartiets Siri Foyn sløyfet politikerne kommunedirektørens formulering om å kjøpe til en betydelig lavere pris, som ikke medfører økte driftskostnader for kommunen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.20

    Dømt for trusler

    En mann bosatt i Kvinesdal er dømt til betinget fengsel i 36 dager for trusler mot politibetjenter og mot sykehusansatte. Det skriver Lister 24. Mannen i 30-årene skal ha vært aggressiv, brølt og slått mot vinduet til vaktrommet på Sykehuset i Flekkefjord, og ved en annen anledning oppført seg truende mot politibetjenter.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.13

    Tap for Egersund og uavgjort for Sandnes Ulf

    Egersund måtte bite i det sure eplet og dra tomhendt hjem etter 2-1 tap mot Lyn. Justin Salmon scoret det ene målet for Egersund. For Sandnes Ulf ble det uavgjort mot Raufoss på bortebane. Tommy Høyland scoret for Sandnes Ulf.

  • Onsdag 2. oktober kl. 21.02

    Tormod Wilson Losnedal valgt som ordførerkandidat

    Tormod Wilson Losnedal er nå valgt som Høyres ordførerkandidat i Stavanger. Det ble enstemmig vedtatt på møtet i partiets bystyregruppe onsdag kveld. På førstkommende bystyremøte 14. oktober vil bystyret stemme over om Losnedal skal bli ny ordfører i Stavanger. – Jeg er glad for at en samlet bystyregruppe stiller seg bak meg som ordførerkandidat, og ser frem til å jobbe med politikk fremover. Stavanger har flere viktige oppgaver som skal og må løses, sier Wilson Losnedal i en pressemelding. Høyres fungerende gruppeleder Hilde Karlsen, sier at han er en samlende person, som kjenner det politiske landskapet i Stavanger og er godt likt både i og utenfor Høyre. 4. september sa Høyre-ordfører Sissel Knutsen Hegdal at hun ville trekke seg fra ordførervervet i Stavanger. Hun innrømmet da å ha brukt partiets penger til eget forbruk. 13. september sendte hun formelt inn søknad om avgang. Bystyregruppa i Stavanger Høyre hadde da vedtatt at de ikke lenger ønsket henne som ordfører.

  • Onsdag 2. oktober kl. 20.59

    Dødstallene stiger etter «Helene» i USA – minst 180 er døde

    Skadene etter orkanen «Helene» blir tydeligere for hver dag som går. Minst 180 er bekreftet omkommet og fortsatt er over én million mennesker uten strøm.

  • Onsdag 2. oktober kl. 20.57

    Vålerenga klar for Eliteserien

    Vålerenga er tilbake i det gjeve selskap etter at de vant 4-2 hjemme over Mjøndalen i 1. divisjon onsdag kveld.

  • Onsdag 2. oktober kl. 20.54

    Fotball: Raufoss med poengdeling hjemme mot tabelljumbo

    En skuffende uavgjortkamp hjemme på Raufoss mot Sandnes Ulf blir konklusjonen, etter at kampen ender 1–1 i fotballherrenes 1. divisjon. Raufoss åpner best, men det er Sandnes Ulf som kommer nærmest scoring etter 20 spilte minutter. Etter 28 minutter spilt får Raufoss frispark like utenfor boksen. Den setter Jan Inge Solemsløkk Lynum kontant i mål, til venstre for muren og keeperen til Sandnes Ulf. Etter dette tar gjestene initiativet og kommer til flest sjanser i løpet av siste halvdel av første omgang. Det gir uttelling fire minutter før pause, da Sandnes Ulf utligner til 1-1, som også blir pauseresultatet. Raufoss er mest på offensiven i store deler av andre omgang, men ingen av lagene klarer å omgjøre dette til et vinnermål. Det ender 1–1 og poengdeling mellom Raufoss og tabelljumbo Sandnes Ulf. Dermed faller Raufoss til 7. plass og utenfor opprykkskvalifisering med fire kamper igjen av sesongen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 20.51

    Elleville jubelscener da Vålerenga sikret opprykk: – Det sto skrevet i stjernene

    (Vålerenga-Mjøndalen 4–2, Lyn-Egersund 2–1) Fire kamper før slutt er det ingen tvil: Vålerenga spiller i Eliteserien 2025.

  • Onsdag 2. oktober kl. 20.42

    Samboeren forsvarer Gaute Grøtta Grav: – Seriøst, ta dere sammen

    Gaute Grøtta Gravs (45) deltagelse i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» skaper reaksjoner blant TV-seerne.

  • Onsdag 2. oktober kl. 20.27

    Røykutvikling fra loft i Klepp

    Nødetatene er fremme hos en bolig i Klepp kommune etter melding om røykutvikling fra loftet. Alle skal ha kommet seg ut av huset. Det er ingen synlig røyk, og politiet vil undersøke nærmere hva som har hendt.

  • Onsdag 2. oktober kl. 20.20

    Kamala Harris bruker tre ganger så mye penger som Trump

    Kandidatene får massiv støtte fra Wall Street og Silicon Valley.

  • Onsdag 2. oktober kl. 20.06

    Tidligere Sør-Odal-ordfører blir ny generalsekretær i MS-forbundet

    Anne-Mette Øvrum (55) fra Sør-Odal blir ny generalsekretær i MS-forbundet. Det skriver Glåmdalen. Hun starter i jobben ved nyttår. Øvrum var ordførerkandidat for Høyre i fjorårets kommunevalg, og var ordfører i Sør-Odal fra 2011–2015. Multippel sklerose (MS) er en kronisk betennelsessykdom som angriper hjernen og ryggmargen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.53

    Håndball: Elverum nær 40 mål i borteseier

    Elverums håndballherrer tar seieren 35–39 borte mot Runar i Sandefjord. Lagene følger hverandre tett gjennom hele første omgang. Etter 26 spilte minutter tar Sandefjord-laget en timeout, da Elverum står med en tomålsledelse like før omgangen avsluttes. Det ser ikke ut til å hjelpe hjemmelaget nevneverdig, ettersom Elverum beholder tomålsluken til pause (18-20). Det går fem minutter av andre omgang før Runar må ta en ny timeout. Denne gangen har Elverum tatt en firemålsledelse i kampen. Halvveis ut i andre omgang må Runar likevel se at Elverum står med en femmålsledelse. Med åtte minutter igjen på klokka tar Elverum en timeout med ledelsen 35–31. Gjestene fra Elverum klarer ikke å sette det 40. målet sitt for kvelden med et halvt minutt igjen, men kan juble for en 35–39 seier i Runarhallen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.52

    NHO Nordland skryter av fylkesrådet

    Regiondirektør i NHO Nordland Hans Christian Hansson er fornøyd med at fylkesrådet har lyttet til næringslivets innspill under arbeidet med fremtidens skolestruktur for de videregående skolene i fylket. Det skriver NHO Nordland i en pressemelding. Før helga la fylkesrådet i Nordland fram sitt forslag til fremtidens skolestruktur for de videregående skolene i fylket for 2025 til 2029. Da tilbudsstrukturen ble sendt ut på høring, pekte NHO Nordland på en rekke forhold som ville få store konsekvenser for næringslivet i fylket. Fylkesrådet har over de siste ukene gjort flere endringer, som ifølge regiondirektøren har styrket den foreslåtte strukturen og vil kunne komme hele nordlandssamfunnet til gode. – Skal man møte etterspørselen etter både kompetanse og flere folk i tiden fremover, er det avgjørende at nærings- og arbeidslivets behov reflekteres i skoletilbudet, sier Hansson. Fylkesrådet foreslår blant annet å opprette kjemiprosess og laboratoriefag på Fauske videregående skole fra 2026. Dette har vært svært etterspurt av næringslivet rundt, skriver NHO Nordland. Videre ønsker fylkesrådet å opprette IB-linje (internasjonal baccaleurate) ved Aust-Lofoten videregående skole i Svolvær fra 2025 og IB-linje ved Polarsirkelen videregående skole i Mo i Rana fra 2026. – 7 av 10 bedrifter i Nordland har utfordringer med rekruttering og kompetansemangelen er stor i fylket. Det er svært viktig med forutsigbarhet i utdanningstilbudet, og at man opprettholder tillit til at skoler og skolesteder kan tilby utdanning som næringslivet etterspør til lokal ungdom. Så skulle vi gjerne sett at oppstart av IB-linjen i Rana fremskyndes til 2025 istedenfor 2026, siden dette er et gryteklart prosjekt og er svært etterspurt av det lokale næringslivet, fastslår Hansson. Regiondirektøren applauderer fylkesrådet som verner om Steigenmodellen og alternative og fleksible utdanningsløp i fylket. – Med spredt bosetning og lavt elevgrunnlag flere steder, er fleksibilitet en nøkkel for at flest mulig bedrifter skal få tak i kompetansen de trenger, og for at flest mulig av våre ungdommer skal få muligheten til å gjennomføre ønsket yrkesfaglig utdanning, selv om den ikke nødvendigvis tilbys på vanlig måte på den lokale skolen. Ifølge NHO Nordland bidrar ordningen til at flere tar utdanning. Det bidrar til at flere ungdommer får lokale jobbmuligheter, noe som også kan gi økt bo- og blilyst, forteller Hansson. – Det er veldig bra at fylkesrådet har lyttet til innspill fra bedriftene og gir mer forutsigbarhet for slike fleksible ordninger, sier Hansson.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.52

    NHO Nordland skryter av fylkesrådet

    Regiondirektør i NHO Nordland Hans Christian Hansson er fornøyd med at fylkesrådet har lyttet til næringslivets innspill under arbeidet med fremtidens skolestruktur for de videregående skolene i fylket. Det skriver NHO Nordland i en pressemelding. Før helga la fylkesrådet i Nordland fram sitt forslag til fremtidens skolestruktur for de videregående skolene i fylket for 2025 til 2029. Da tilbudsstrukturen ble sendt ut på høring, pekte NHO Nordland på en rekke forhold som ville få store konsekvenser for næringslivet i fylket. Fylkesrådet har over de siste ukene gjort flere endringer, som ifølge regiondirektøren har styrket den foreslåtte strukturen og vil kunne komme hele nordlandssamfunnet til gode. – Skal man møte etterspørselen etter både kompetanse og flere folk i tiden fremover, er det avgjørende at nærings- og arbeidslivets behov reflekteres i skoletilbudet, sier Hansson. Fylkesrådet foreslår blant annet å opprette kjemiprosess og laboratoriefag på Fauske videregående skole fra 2026. Dette har vært svært etterspurt av næringslivet rundt, skriver NHO Nordland. Videre ønsker fylkesrådet å opprette IB-linje (internasjonal baccaleurate) ved Aust-Lofoten videregående skole i Svolvær fra 2025 og IB-linje ved Polarsirkelen videregående skole i Mo i Rana fra 2026. – 7 av 10 bedrifter i Nordland har utfordringer med rekruttering og kompetansemangelen er stor i fylket. Det er svært viktig med forutsigbarhet i utdanningstilbudet, og at man opprettholder tillit til at skoler og skolesteder kan tilby utdanning som næringslivet etterspør til lokal ungdom. Så skulle vi gjerne sett at oppstart av IB-linjen i Rana fremskyndes til 2025 istedenfor 2026, siden dette er et gryteklart prosjekt og er svært etterspurt av det lokale næringslivet, fastslår Hansson. Regiondirektøren applauderer fylkesrådet som verner om Steigenmodellen og alternative og fleksible utdanningsløp i fylket. – Med spredt bosetning og lavt elevgrunnlag flere steder, er fleksibilitet en nøkkel for at flest mulig bedrifter skal få tak i kompetansen de trenger, og for at flest mulig av våre ungdommer skal få muligheten til å gjennomføre ønsket yrkesfaglig utdanning, selv om den ikke nødvendigvis tilbys på vanlig måte på den lokale skolen. Ifølge NHO Nordland bidrar ordningen til at flere tar utdanning. Det bidrar til at flere ungdommer får lokale jobbmuligheter, noe som også kan gi økt bo- og blilyst, forteller Hansson. – Det er veldig bra at fylkesrådet har lyttet til innspill fra bedriftene og gir mer forutsigbarhet for slike fleksible ordninger, sier Hansson.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.44

    Dømt for å ha rasert hotellrom – hevder han fikk black-out

    En mann i 50-årene er dømt til å betale over 100.000 kroner i erstatning etter å ha ødelagt et hotellrom i Sandefjord. Forsvareren sier at de vil vurdere å anke dommen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.44

    Inbar (33) drept med babyen i armene

    Ofrene etter skytingen i Tel Aviv er identifisert. Hamas hevder de står bak.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.44

    Sa enstemmig ja til bankfusjon

    Sparebanken Sør sin generalforsamling sa i ettermiddag ja til at banken skal fusjonere med Sparebanken Vest. Det skriver Sparebanken Sør i en pressemelding. – Jeg er glad for at en enstemmig generalforsamling sa ja til en sammenslåing mellom Sparebanken Sør og Sparebanken Vest. Nå går vi for alvor i gang med å etablere Norges største og beste sparebank. Det sier konsernsjef i Sparebanken Sør, Geir Bergskaug i en pressemelding. Han presenterte fusjonsplanene for generalforsamlingen onsdag ettermiddag. Tidligere i dag sa også generalforsamlingen til Sparebanken Vest ja til fusjonen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.37

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

    Fra denne uka tar 330-skvadronen over redningstjenesten fra Florø med det nye SAR Queen helikopteret. Disse helikoptrene skal kunne utføre enda mer krevende oppdrag enn tidligere. Programleder er Jan Børge Leirvik

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.31

    Mistanke om marburgvirus i Hamburg

    Et dødelig virus kan være oppdaget på Hamburg sentralstasjon. Viruset er ikke veldig smittsomt, sier Espen Nakstad.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.27

    Offshoreskip skal bli utslippsfrie

    Fra 2029 skal offshoreskipene være utslippsfrie. Det har Stortinget bestemt. Men per i dag er det ingen slike skip i trafikk på norsk sokkel. SV vil ha fortgang, og ber regjeringen sende regningen til oljeselskapene. Se mer i TV-sendinga.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.17

    Leter fortsatt etter savnet mann

    Politi og frivillige letemannskaper leter fortsatt etter en mann som er meldt savnet i Jegersberg i Kristiansand. Leteaktiviteten vil fortsette utover kvelden, skriver politiet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.14

    Pressekonferanse før kampen mellom Bodø/Glimt og Union Saint-Gilloise

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.13

    Uavgjort halvveis i kampen

    Håndballlaget KRS spiller hjemme mot Halden i kveld og stillingen er uavgjort, 16-16 etter halvspilt kamp.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.10

    Håndball: Storhamar Kvinner komfortabelt videre i cupen

    Storhamars kvinnelag i håndball tar en komfortabel seier over Fana IL i cupens åttendedelsfinale. Storhamar hadde grei kontroll på hjemmelaget i Bergen og holdt Fana unna med en firemålsledelse (11–15) til pause. Bortelaget øker til en komfortabel seksmålsledelse før halvspilt andre omgang, som de mer eller mindre klarer å holde på. Da gultrøyene fra Hamar kommer opp i en syvmålsledelse tar Fana en timeout ti minutter før slutt, for å legge en redningsplan. Gode keeperredninger fra Storhamar-målvakt June Krogh gjør at laget kan øke marginen med opptil ni mål inn mot kampslutt. Cupens åttendedelsfinale ender til slutt 21–28 i Storhamars favør i Bergen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 19.08

    Ligger under til pause

    ØIF Arendal tar imot Bækkelaget på hjemmebane i kveld. Arendals-laget ligger under 12-15 til pause.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.45

    Brann i en ATV i Rana

    Politi og brannvesen rykker ut til Storforshei i Rana kommune etter melding om brann i en ATV. Det er ikke meldt om personskader, og kjøretøyet står ikke til hinder for annen trafikk, melder politiet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.45

    Brann i kjøretøy er slukket

    Politi og brannvesen rykker ut til Storforshei i Rana kommune etter melding om brann i en ATV. Like før klokken halv åtte melder politiet at brannen er slukket. Ingen har kommet til skade og kjøretøyet har ikke stått til hinder for annen trafikk, melder politiet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.30

    Ny klubbsjef i Lillehammer Ishockey

    – Det føles bra, og litt skummelt. Jeg brenner for idretten og at det skal være et bra sted for alle, og jeg er veldig motivert for jobben, sier Julie Grime Engely til GD. Hun ble presentert som ny klubbsjef i Lillehammer Ishockey onsdag kveld. Han har vært ansatt som prosjektleder i klubben siden februar, før hun nå trer inn i ny stilling. Før dette var hun daglig leder i Centrum Tigers og prosjektleder i Zuccarellostiftelsen i Oslo, før hun flyttet til Lillehammer.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.28

    Ny lov: Nå må pengeskrinet frem

    Butikker, kafeer og hoteller kan ikke lenger være kontantfrie. Nå har du loven på din side om du krever å betale med cash.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.27

    Reagerer på Kina-kobling: – Plutselig sitter man i klisteret

    Norske Water Linked eksporterer teknologi til Kina samtidig som de mottar Nato-støtte. – Det er akkurat det Kina er ute etter, sier professor i sikkerhetspolitikk.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.24

    Tripp trapp-stolens far, Peter Opsvik, er død

    Peter Opsvik ble 85 år gammel.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.22

    Angrepene i Midtøsten

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.19

    12-åringer skadet av fyrverkeri under lokaloppgjør

    To 12-åringer ble truffet av fyrverkeri under kampen mellom Sarpsborg 08 og FFK på lørdag. Det skriver Fredriksstad Blad. Det skal ha gått bra med guttene som kom unna det hele med røde merker på huden, ifølge etterforskningsleder i Sarpsborg-politiet, Daniel Holm. Politiet opplyser til NRK at de har 20 personer i søkelyset etter flere hendelser før og under kampen. Ingen er så langt siktet eller pågrepet. Lagene også møttes til dyst i Fredrikstad i april. Den gangen ble det kastet bluss på banen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.14

    Maria ble advart av Israel: – Det verste øyeblikket i mitt liv

    De siste dagene har døden føltes veldig nær for Maria Diab og familien.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.12

    Mobilene som er mye billigere nå

    Noen modeller er både glemte og gode.

  • Onsdag 2. oktober kl. 18.08

    Godkjente bilen til ansatt på eget verksted

    Statens vegvesen har avdekket brudd på habilitetsreglene etter en kontroll på Tvedestrand Bilverksted. Statens vegvesen skriver i tilsynsrapporten at daglig leder selv ettergodkjente bilen til en av sine ansatte på verkstedet, skriver Tvedestrandsposten. Bilen var på EU-kontroll hos et annet verksted først. Her fikk bilen anmerkninger. Disse ble rettet og ettergodkjent av daglig leder på verkstedet bileieren jobbet for. – I en travel hverdag glemte jeg meg bort og gjorde en feil. Jeg skulle ikke ettergodkjent så lenge bilen tilhørte en ansatt i mitt firma. Jeg har blitt informert om regler og skal kunne regelverket, forklarer han i et brev til Statens vegvesen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.58

    Nominert til bærekraftspris

    Restauranten TilStede mat og mer i Kristiansand er blant de nominerte til Matprisen 2024, skriver KRS. Restauranten er den eneste fra Agder som er nominert. I begrunnelsen for nominasjonen, skriver Matprisens uavhengige fagjury blant annet: – Tilstede i Kristiansand har et rikt utvalg av sjømat og plantebasert mat, men også mer. Restauranten, som var den første som fikk Debios sølvmerke for å servere over 50 prosent økologisk, har en gjennomtenkt drift hvor råvarene hentes fra lokale produsenter, og hvor opphavet til alt kommuniseres tydelig. Matprisen ble etablert i 2014, og er en del av Debio Marked.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.43

    Weng langer ut mot media etter Johaug-utspill: – Hva er greia?

    Therese Johaug (36) mener norsk langrenn må gå i seg selv, by mer på seg selv og bli mer synlige. Heidi Weng (33) ser det på en helt annen måte.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.42

    Reagerer etter «Stem Frp»-saker: – Ekstremt tynt grunnlag

    Frp-sjef anklager VG og medieforsker for å spre konspirasjonsteori om «Stem Frp». Av TikTok-profil får han beskjed om å skjerpe seg: – Han har ikke gjort sin research.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.36

    Setter inn vektere på skolebusser i Råde

    Fra uke 42 settes det inn vektere på skolebusser fra Råde ungdomsskole. Det melder Moss Avis. Vektere vil være med på fire av bussene som går fra skolen på ettermiddagene, bekrefter direktør i Østfold kollektivtrafikk, Jonas Kårtveit Olsen. Årsaken er at det har vært ungdom om bord på bussene som har skapt uro slik at det har gått ut over sikkerheten. – Det har vært oppførsel som er så krevende at det må tas grep, sier Olsen til NRK. Det er Nobina som kjører bussene til og fra Råde ungdomsskole. Kommunikasjonsansvarlig i Nobina, Jonatan de Koter bekrefter utfordringene. – For oss kommer alltid sikkerheten først, og vi er opptatt av å ivareta sikkerheten til alle om bord. Derfor gjennomfører vi disse tiltakene, sier de Koter. I neste uke skal det være et møte med skoleledelsen om uroen på skolebussene.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.28

    Hotell ble evakert etter brann i kjøkken

    Kort tid etter ble brannen meldt slukket.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.27

    En person siktet etter brann på bygning i Ringebu

    Politiet har siktet en person etter at det begynte å brenne i en bygning i Ringebu sentrum natt til onsdag. – Vi kommer ikke til å kommentere kjønn, alder og tilhørighet, forteller operasjonsleder Bård Einar Hoft i Politiet Innlandet. Hoft forteller at de heller ikke vil kommentere hva siktelsen går ut på. Kl. 04 natt til onsdag rykket politiet ut til en automatisk brannalarm ved Tallmoen i Ringebu sentrum. Det var ingen personer i bygningen under brannen, som ble slukket like etter. Politiet har gjennom onsdagen gjennomført etterforskning på stedet og sier at omstendighetene tyder på at brannen var påsatt. De ønsker ikke å kommentere hvilke funn de har gjort. De vil fortsette etterforskningen, deriblant med en rundutspørring i området, og oppfordrer publikum til å dele informasjon eller videomateriale fra kl. 3–4 natt til onsdag med politiet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.25

    Hotell i Bergen evakueres etter brann i kjeller - brann slukket

    Det er meldt om en brann i en kjeller på Torgallmenningen i Bergen. Brannen skal ha oppstått på et kjøkken i en restaurant. Det ligger et hotell i etasjene over, og alle gjestene ble evakuert. Nødetatene er på stedet. De har ikke sett noe røyk fra utsiden. Røykdykkere har vært inne i bygget og undersøkt omfanget. – Åtte personer får tilsyn av helse på stedet. De har fått noe røyk i seg, sier vaktkommandør i 110-sentralen, Helge Lund. Klokken 17.36 melder brannvesenet at brannen er slukket. Det har brent i noen møbler. Det pågår utlufting av røyk, og alle gjestene på hotellet kan gå inn igjen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.25

    Brann i kjeller på Torgallmenningen

    110 Vest melder om en brann i en kjeller på Torgallmenningen i Bergen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.25

    Hotell i Bergen ble evakuert etter brann i kjeller - brann slukket

    Det er meldt om en brann i en kjeller på Torgallmenningen i Bergen. Brannen skal ha oppstått på et kjøkken i en restaurant. Det ligger et hotell i etasjene over, og alle gjestene ble evakuert. Nødetatene er på stedet. De har ikke sett noe røyk fra utsiden. Røykdykkere har vært inne i bygget og undersøkt omfanget. – Åtte personer får tilsyn av helse på stedet. De har fått noe røyk i seg, sier vaktkommandør i 110-sentralen, Helge Lund. Klokken 17.36 melder brannvesenet at brannen er slukket. Det har brent i noen møbler. Det pågår utlufting av røyk, og alle gjestene på hotellet kan gå inn igjen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.25

    Hotell i Bergen evakuerte etter brann i kjeller – brann slukket

    Det er meldt om en brann i en kjeller på Torgallmenningen i Bergen. Brannen skal ha oppstått på et kjøkken i en restaurant. Det ligger et hotell i etasjene over, og alle gjestene ble evakuert. Nødetatene er på stedet. De har ikke sett noe røyk fra utsiden. Røykdykkere har vært inne i bygget og undersøkt omfanget. – Åtte personer får tilsyn av helse på stedet. De har fått noe røyk i seg, sier vaktkommandør i 110-sentralen, Helge Lund. I en oppdatering skriver politiet at det er seks personer som blir tilsett av helse grunnet at de har vært eksponert for røyk. Klokken 17.36 melder brannvesenet at brannen er slukket. Ved første undersøkelse ser det ut til at brannen har startet i en sofa inne i restauranten. Det pågår utlufting av røyk, og alle gjestene på hotellet kan gå inn igjen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.24

    Person funnet med stikkskader i Drammen

    Den skadde er kjørt til legevakt etter hendelseb, melder politiet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.15

    Sender redningshelikopter til fjellet i Sverige

    Et redningsheikopter fra Ørlandet er sendt til Helagsfjället i Sverige. Området ligger rett øst for Stugudalen i Tydal. To personer skal ifølge Hovedredningssentralen ha gått seg fast i fjellet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.11

    Andøy kommune nominert til nasjonal pris

    Andøy kommune er nominert til Bosettings- og integreringsprisen. Det melder Bladet Vesterålen. Tromsø, Søndre Land, Eigersund og Namsos er også nominert til prisen. Prisen har blitt delt ut siden 2019 og skal deles ut under Integrerings- og mangfoldsdirektoratet sin årskonferanse i Oslo 7. november. Andøy kommune viste seg å være en svært god bosettingskommune i 2023, skriver IMD i sin begrunnelse av nominasjonen. – Det er kjempeartig å bli nominert til en slik pris. Den henger høyt. Det sier Lena Spjelkavik, som er avdelingsleder for integrering i Andøy kommune, til Bladet Vesterålen. Ifølge IMD har Andøy lykkes med integreringen og jobbet helhetlig med bosetting og integrering. Dette er juryens begrunnelse for nominasjonen av Andøy kommune: «Andøy kommune viste seg å være en svært god bosettingskommune i 2023. Andøy jobber helhetlig med bosetting og integrering. Kommunestyret opprettet i 2021 Integreringsrådet som et rådgivende organ. Rådet arbeider for å gjøre Andøy til et åpent samfunn bygd på toleranse og mangfold. Kommunen leier et eget forsamlingslokale kalt «Huset», og som frivilligheten kan benytte seg av og som har kommet godt til nytte for blant annet flyktninger. Kommunen har utviklet og gjennomfører korte arbeidsrettede programmer i samarbeid med NAV og næringsliv, i tråd med myndighetenes anbefalinger. Resultatene viser at de lykkes. Hele kommunen er engasjert i arbeidet, også kommunen som arbeidsgiver. Andøy evner å ha to tanker i hodet på en gang; korte arbeidsrettede program, og bransjekurs som gir deltakere kvalifiserende påfyll for å komme ut i arbeid.»

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.09

    Forsinkelser på Dovrebanen

    Et tog sperrer sporet ved Kvål på Dovrebanen. Det skriver Bane Nor. De jobber for øyeblikket med å finne ut hva situasjonen er og vet heller ikke hvor lang tid det vil ta å rette opp.

  • Onsdag 2. oktober kl. 17.01

    Over 100 husstander varslet om ulveobservasjon i Søndre Land

    Søndre Land kommune har fått et anonymt tips om at det er sett ulv i området ved Lyngstrand camping i Fluberg i Søndre Land. Det skriver Oppland Arbeiderblad. – Rovviltlaget undersøker om det er ulv, og melder saken videre til Statens naturoppsyn (SNO), forteller Anette Sand fra landbrukskontoret i Søndre Land til avisa. – SNO vil sjekke om eventuelle spor stammer fra ulv. Vi har sendt ut varsling til de som har husdyr om at det kan være ulv i området.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.52

    Trafikkulykke mellom bil og elsykkel i Stavanger

    Det har vært en trafikkulykke mellom en bil og en elsykkel i Karlsminnegata i Stavanger i lav hastighet. Syklisten har truffet siden på bilen. Politiet og ambulanse er på stedet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.52

    Trafikkulykke mellom bil og el-sparkesykkel i Stavanger

    Det har vært en trafikkulykke mellom en bil og en el-sparkesykkel i Karlsminnegata i Stavanger i lav hastighet. Syklisten har truffet siden på bilen. Politiet har avsluttet på stedet og fører av sparkesykkelen blir tatt med til sjekk på sykehuset etter å ha skadet hodet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.49

    Enighet om størrelse på nye Brumunddal ungdomsskole

    Et enstemmig oppvekstutvalg er enig med kommunedirektøren i Ringsaker om å få plass til 810 skoleelever i nye Brumunddal ungdomsskole. Det skriver Hamar Arbeiderblad. Dette skal koste mellom 400 millioner og 1,2 milliarder anslår oppvekstutvalgets leder Heidi Helene Pabsdorff Hov (H). – Dette vil gi den nødvendige fleksibiliteten og kapasiteten som kreves for framtida. Dersom skolen bygges for liten kan man raskt måtte iverksette kostbare midlertidige tiltak, sier kommunedirektør Jørg Strand. Ifølge avisen vil dimensjoneringen av den nye ungdomsskolen kun få konsekvenser for Furnes ungdomsskole. Elever fra Mørkved skole flyttes til nye Brumunddal ungdomsskole. Ungdomstrinnet på Nes røres ikke.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.43

    Grethe (66) dømt for tagging: - Det må jeg tåle

    66-åringen hadde aldri drevet med tagging før hun og en venninne dro ut med maling en sommerkveld i august.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.30

    Person falt ned fra stillas i Færder

    Politiet rykker ut til en adresse på Ramdal i Færder etter melding om en person som har falt ned fra et stillas. – Personen skal være våken og bevisst, opplyser operasjonsleder Victoria Hillveg ved Sør-Øst politidistrikt. Klokka 17 melder politiet at den skadde blir ivaretatt av ambulansepersonell. Like etter klokken 17.30 opplyser politiet at den skadde er en mann i 40-årene. Han blir fulgt opp av helsepersonell og politiet oppretter sak på hendelsen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.25

    Ber om innspill i Evje og Hornnes

    Planutvalgsleder i Evje og Hornnes, Cato Christensen, inviterer innbyggerne til et åpent møte om samfunnsplanen neste uke. det skriver Setesdølen. Christensen sier til avisa at dette er stedet for å lufte nye ideer, og å komme med innspill om det man ønsker for framtiden i Evje og Hornnes. Møte holdes tirsdag 8. oktober.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.23

    Elverum: Håndballbilletter lånes ut på biblioteket

    Elverum bibliotek tilbyr nå utlån av billetter til Elverum håndballs hjemmekamper. Det skriver kommunen på sine hjemmesider. – Vi er inspirert av andre bibliotek som samarbeider med lokale idrettsklubber, og noen låner til og med ut billetter til symfonikonserter. Det var sånn vi fikk ideen, forteller Lisbeth Hanstad Lundby på Elverum bibliotek. – Vi tok kontakt med Elverum håndball, som var veldig interessert i et slikt samarbeid.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.22

    Trafikkuhell i Klepp

    Det har vært et trafikkuhell mellom to biler i stasjonsvegen i Klepp kommune. Det dreier seg om en påkjørsel bakfra, og de to involverte er ute av bilene. Veien er åpen igjen og en person blir tatt med til sykehus for sjekk. Politiet har avsluttet på stedet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.22

    Trafikkulykke i Klepp

    Det har vært en trafikkulykke mellom to biler i stasjonsvegen i Klepp kommune. Det er to personer involvert som er ute av bilene. Det er en del trafikale utfordringer på stedet, og nødetater er på vei.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.20

    Ulykke på Kvål mellom tog og bil

    Politiet melder om at det har vært et sammenstøt mellom bil og tog på Kvål i Melhus. Det skal ikke være meldt om personskade. Nødetatene er på vei. Politiet oppdaterer med at patrulje er fremme på stedet. Det har vært en person i bilen som fremstår som uskadd, og det er materielle skader på bilen. Fører av bilen var en mann i 70 åra som trolig har kjørt over planovergangen mot rødt lys og lydsignal, opplyser politiet. Han blir avhørt og førerkortet tas i beslag.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.18

    Person sett gående i tunnel på E6

    En mørkkledd person går uten refleks i Løkthaugtunnelen mellom Aspfjord og Straumen på E6 Sørfold. Vedkommende går i sørgående retning, melder NRK Trafikk.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.17

    Guterres: – Er på tide med våpenhvile i Gaza

    FNs generalsekretær António Guterres sier at det er på tide med frigivelse av gisler og levering av nødhjelp til palestinere.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.15

    Stabil jervebestand i Nordland

    Statens naturoppsyn (SNO) har i vinter, vår og sommer kontrollert kjente og nye ynglelokaliteter rundt omkring i landet for å registrere jervekull. Det er i år påvist 61 dokumenterte eller antatte ynglinger av jerv i Norge, som er en nedgang på tre ynglinger fra i fjor. – Det er også i år påvist rundt 60 jervekull i landet, som er omtrent på samme nivå som bestanden har ligget de siste sju årene. Unntaket er 2022 da det ble påvist 45 kull. Jervebestanden er også i år over bestandsmålet, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata i en melding. Det nasjonale bestandsmålet på 39 årlige kull er fordelt på fem av landets åtte rovviltregioner. Alle fem regioner er over målet både når vi ser på årets resultat, og når vi ser på gjennomsnittlig antall kull for de tre siste årene. – Den største endringene i antall registrerte kull fra i fjor ser vi i tre roviltregioner. Mens det har vært en nedgang på fire kull i region 5 (Hedmark) og i region 8 (Troms og Finnmark), har det i region 6 (Møre og Romsdal og Trøndelag) vært en økning på fire kull siden i fjor, sier Kindberg. I region 7 (Nordland) var det ingen endring i antall registrerte ynglinger. Etter vedtak av Miljødirektoratet er det foretatt hiuttak hvor tispe og/eller valp(er) har blitt avlivet på 9 av de 61 ynglelokalitetene.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.14

    Norsk stortalent kjøpt av fransk profflag

    Johannes Staune-Mittet og Tord Gudmestad avløser Edvald Boasson Hagen og fortsetter sykkelkarrieren i det franske storlaget Decathlon-AG2R.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.13

    Gruvedrift på havbunnen: HI tilråder at myndighetene sløyfer flere områder

    Havforskningsinstituttet (HI) mener at områder med allerede kartlagt sårbare bunnhabitat og de dypeste delene av Norskehavet, der hoppekreps overvintrer, bør skjermes. I januar 2024 ble det åpnet for mineralutvinning på havbunnen i norske havområder. Denne høsten har Sokkeldirektoratet sendt ut på høring et forslag over områder som kan være aktuelle å lyse ut i den første konsesjonsrunden. Forslaget omhandler 386 blokker fordelt på fem regioner. Direktoratet ber om innspill til om noen av disse også bør droppes av hensyn til miljø og sameksistens. Havforskningsinstituttet (HI) skriver i sitt høringssvar at flere av områdene bør beskyttes mot gruvedrift på havbunnen. – Vårt råd er at man ikke lyser ut blokker i områder hvor det allerede er kartlagt sårbare bunnsamfunn, sier forskningssjef Frode Vikebø. – I tillegg er det viktig at det blir stilt strenge krav om å begrense utslipp i overvintringsområdene til hoppekreps, som er en nøkkelart i Norskehavet. Hoppekreps er den viktigste maten til våre viktigste kommersielle fiskebestander i dette havområdet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.08

    Leter etter ny kommunedirektør

    Det jobbes fortsatt med å finne riktig kandidat til stillingen som ny kommunedirektør i Arendal. Det skriver Agderposten. Fire kandidater, inkludert konstituert kommunedirektør Karl Mork, ble intervjuet før høstferien, men ansettelsesutvalget i Arendal har ennå ikke klart å enes om en innstilling til ny kommunedirektør, skriver avisa.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.08

    17 bøter etter kontroll i Rana

    Politiet har gjennomført fartskontroll i 80-sone på E6 Lamoen i Rana. Det ble utstedt 17 forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 108 km/t.

  • Onsdag 2. oktober kl. 16.03

    Barnehage stengte over natten: – Kom som en bombe

    Tirsdag dro barna i Brattås barnehage hjem som normalt. Onsdag var dørene stengt.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.54

    Melding om brann i kontainer på Jørpeland

    Like før klokken fire fikk nødetater melding om en brann i en stålkontainer på et industriområde på Jørpeland. Slukking ble gjort av bedirften selv. Politiet har undersøkt og ikke opprettet sak, og brannvesenet bisto med skum til slukkingen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.51

    Veldig saktegående kø på E6 etter trafikkulykke ved Abildsø

    Trafikken går veldig sakte på E6 ut fra Oslo etter en trafikkulykke ved Abildsø onsdag ettermiddag.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.50

    Tenåringsgutter frifunnet for gruppevoldtekt

    To mindreårige gutter, på 15 og 16 år, ble i august tiltalt for gruppevoldtekt av ei jente under 14 år. Voldtekten skal ha skjedd i januar i år. I september møtte de i retten. Tenåringsguttene er nå frifunnet for gruppevoldtekten. De blir likevel dømt for å ha filmet det som skjedde. I dommen heter det at de skal straffes for å ha produsert fremstilling av «seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn». – Rettens flertall finner ikke å kunne utelate at filmene ble tatt opp med samtykke fra fornærmede, står det i dommen. Guttene dømmes derfor til samfunnsstraff på 30 timer, med en gjennomføringstid på 90 dager, subsidiært fengsel i 20 dager. De må ikke betale oppreisningserstatning.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.36

    Kuppforsøket blir avkledd

    Landslagets corona-skandale kunne blitt enda styggere. Nå hoppes det bukk over viktige poenger i et syltynt forsøk på å forsvare uansvarligheten.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.31

    Wall Street snur forsiktig opp

    Tross økt spenning i Midtøsten snur børsene i USA litt oppover utover ettermiddagen, samtidig som oljeprisen faller tilbake etter kraftig oppgang det siste døgnet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.31

    Wall Street snur marginalt opp

    Tross uroen i Midtøsten, snur børsene i USA litt opp utover kvelden. Tesla faller derimot etter salgstall.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.31

    Nervøst på Wall Street med frykt for storkrig i Midtøsten

    Den økende spenningen i Midtøsten gir høyere oljepris og nervøse investorer. Oljerelaterte aksjer får seg imidlertid en opptur.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.31

    Wall Street fortsetter ned med frykt for storkrig i Midtøsten

    Den økende spenningen i Midtøsten gir høyere oljepris og nervøse investorer. Det gir bredt børsfall, mens oljerelaterte aksjer får en opptur.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.31

    Kollisjon i Fløyfjelltunnelen

    Det har skjedd en påkjørsel bakfra i sørgående retning i Fløyfjelltunnelen. Det er to biler som er involvert, og hendelsen skal ha skjedd like ved utgangen på bysiden. Kollisjonen skal ha skjedd i lav hastighet, og fremstår ikke alvor. Trafikken flyter forbi. Kl. 15:52 skriver politiet at begge bilene er ute av tunnelen og trafikken går som normalt.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.27

    Det siste om statsbudsjettet 2025

    Her finner du siste nyhetene om statsbudsjettet som legges frem mandag 7. oktober 2024.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.19

    Tidligere fergeavgang på grunn av begravelse

    Torghatten Nord opplyser om endret avgang på sambandet Bodø-Moskenes torsdag morgen. Avgangen klokken 07.00 blir flyttet til klokken 06.00. Årsak til den tidlige avgangen fra Moskenes er en begravelse i Bodø, opplyser Torghatten Nord.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.17

    Mener siktet etter apotek-drap fikk forsvarlig helsehjelp

    Statsforvalteren i Agder mener at mannen i 60-årene som er siktet for apotek-drapet i Arendal i april, fikk forsvarlig helsehjelp. Statsforvalteren viser til at kommunehelsetjenesten i Arendal daglig var i kontakt med mannen, og de konkluderer med at det ikke er funnet brudd på forsvarlighetskravet. Fylkeslege Aase Aamland skriver i en pressemelding at hendelsen viser at det kan være svært vanskelig å forutsi framtidig voldsadferd. Dette til tross for at helsetjenesten har gjort adekvate voldsrisikovurderinger og ytt forsvarlig helsehjelp til personer med alvorlig psykiske lidelser, – Hendelsen er dypt tragisk, sier Aamland.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.14

    Savnet mann fra sykehjem på Nesttun kommet til rette

    Mannen som har vært savnet fra et sykehjem på Nesttun er nå kommet til rette. Mannen i 60-årene returnerte selv til sykehjemmet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.14

    Statsforvalteren: Siktede etter apotekdrapet i Arendal fikk forsvarlig helsehjelp

    Statsforvalteren i Agder mener at mannen som er siktet for apotekdrapet i Arendal i april, fikk forsvarlig helsehjelp.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.12

    Tre iOS 18-tips du neppe har prøvd ennå

    Prikker på skjermen skal gjøre deg mindre bilsyk.

  • Onsdag 2. oktober kl. 15.08

    Blåtunge: Sju nye mistanker i Rogaland

    Mandag meldte NRK at det var mistanke om to tilfeller av det dødelige blåtungeviruset i Rogaland. Nå undersøker Mattilsynet ytterligere sju mistanker i Rogaland, sier seksjonssjef Gunn Kristin Osaland til NRK. Det har foreløpig ikke kommet inn noe svar på mistankene. Blåtungeviruset rammer hovedsakelig sau og fe. Mennesker kan ikke bli smitta. Det er påvist blåtunge i fire dyrehold i Rogaland.

  • Onsdag 2. oktober kl. 14.57

    Flykter fra Libanon i yachter

    Kypros står klar til å ta imot EU-borgere og andre utlendinger som flykter fra Libanon. Mange diplomater har allerede tatt i bruk sjøveien.

  • Onsdag 2. oktober kl. 14.51

    Fire entreprenører skal konkurrere om Nye Veier-anbud

    Mesta, Presis Vegdrift, Risa og Veidekke Industri er kvalifisert til å gi tilbud om drift og vedlikehold på fire av Nye Veiers strekninger i Sør-Norge. To av strekningene ligger på Agder. Dette er E39 fra Kristiansand til Lyngdal og E18 fra Tvedestrand til Arendal. Kontrakten har en estimert verdi på inntil 1,4 milliarder kroner

  • Onsdag 2. oktober kl. 14.46

    Kongsvinger: Trafikkulykke mellom motorsyklist og bil

    En motorsykkel har kollidert med en bil i Kongsvinger ved Gjemselund bru. Lett-motorsykkelen skal ha kjørt inn i en bil foran. MC-føreren skal være oppegående, men sjekkes av helsepersonell på stedet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 14.33

    Kraftprodusent varsler grep: Jakter på nye partnere

    Aneo søker nye medeiere til datterselskaper med rundt 100 ansatte, i håp om videre vekst. – Vil kunne påvirke våre ansatte, sier Aneo-sjef Gunnar Hovland.

  • Onsdag 2. oktober kl. 14.22

    Sperrer TikTok og Snapchat på pc-ene til elevene

    Trondheim kommune har gjort endringer i hvilke nettsider elevene kan bruke på pc-ene sine. – Nå vil dere ikke lenger kunne gå inn på noen nettsider som kan være forstyrrende mens dere er på skolen. Dette gjelder nettsider som Snapchat, Instagram, TikTok og noen flere, skriver IT-tjenesten i en melding til foreldre og elever. Bedre fokus på læring, mindre uro i klasserommet, at skolen skal være mobilfri og det å forhindre mobbing listes opp som grunner til endringa.

  • Onsdag 2. oktober kl. 14.22

    Penværet fortsetter i Sør-Norge – nedbør i nord

    Det gjelder å nyte finværet mens man har det – for mot helgen snur det.

  • Onsdag 2. oktober kl. 14.20

    Sveits-utflytterne har ingen tro på statsbudsjettet: – Det er så jævlig bra i Sveits

    De ønskes velkommen hjem, men takker pent nei. Milliardærene har ingen tro på at regjeringen klarer å lokke rikinger tilbake når statsbudsjettet legges frem neste uke.

  • Onsdag 2. oktober kl. 14.19

    Godt jobba, gutter!

    Er det sakprosaen eller presseetikken det er noe feil med?

  • Onsdag 2. oktober kl. 14.01

    Innbrudd i Sandefjord

    Politiet fikk 12.25 onsdag melding om innbrudd i en enebolig i Sandefjord. Det skal blant annet være stjålet PC, bunadssølv og turutstyr. Politiet mener gjerningspersonen(e) trolig har klatret inn et vindu i andre etasje. Nå undersøker de stedet og etterforsker saken videre.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.53

    Dømt til forvaring: Voldtok ruset kjæreste og filmet det

    En mann er dømt til 8 års forvaring i Søndre Østfold tingrett, med minstetid på 6 år. Mannen i tidlig 40-årene har utsatt kjæresten sin for grov mishandling i flere år. Han skal blant annet ha voldtatt henne flere ganger mens hun var ruset og filmet dette, samt utøvd vold mot henne i form av slag, spark og kveling som påførte henne store skader. Det er tredje gangen mannen blir dømt for vold mot kjæresten. Han er også dømt for å ha mishandlet kattene hennes. I tillegg ble mannen nå dømt for å ha hatt seksuell omgang med et mindreårig familiemedlem. Retten mener mannen har utført torturliknende handlinger, og framstår som totalt blottet for empati og anger. Han må betale nærmere 900.000 kroner i erstatning til kjæresten, og 250.000 kroner til familiemedlemmet. NRK har ikke fått tak i mannens forsvarer for en kommentar.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.46

    Innovasjon Norge med ny teknologisatsing i Innlandet

    Innlandet har posisjonert seg med to teknologiklynger, VRINN og Norwegian Cybersecurity Cluster fra Hamarregionen. VRINN er en klynge av selskaper innen VR, og Norwegian Cybersecurity Cluster innen cybersikkerhet. Klyngeprogrammet driftes av Innovasjon Norge i samarbeid med Siva og Forskningsrådet, med hensikt om å bygge samarbeid og bidra til videreutvikling og ideutvikling. For 2025 vil klyngeprogrammet finansieres med opptil 120 millioner kroner. Eli Bryhni, leder i Hamarregionen Utvikling og VRINN, sier at dette er en stor anerkjennelse av teknologimiljøet i regionen. – Vi vet at klynger som blir med i dette programmet kan vise til betraktelig høyere omsetning og vekst enn andre næringer. At Innovasjon Norge ønsker å satse på området mener hun har stor betydning. – Det skapes arbeidsplasser spesielt attraktive for unge og det bidrar til å ta en posisjon som et sted hvor det skapes innovasjon og teknologi som gjør en forskjell.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.41

    Minst 40 personer deltar i søk etter savnet person i Jegersberg

    – Vi vil søke utover kvelden, og så lenge det er håp, sier operasjonsleder Knut Odde til NRK. Han forteller at minst 40 personer er involvert i leteaksjonen i det populære turområdet Jegersberg i Kristiansand. Sju hunder, to ATV-er, droner og brannmannskap er også med i søket. En mann i 30-årene er savnet. Mannens ytterjakke og mobiltelefon er funnet i terrenget. Politiet anmoder turgåere om å velge andre turområder mens søket pågår. – Det er fordi det brukes helikopter og drone med termisk kamera, og det kan forstyrre hvis det er mye folk i området, sier Odde. Brannvesenet er også i gang med overflatesøk i vann.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.39

    Kongen besøker synagogen i Oslo på årsdagen for terrorangrepene 7. oktober

    Kong Harald og kronprins Haakon skal være med når synagogen i Oslo i markerer årsdagen for Hamas-angrepet på Israel. Angrepet utløste Gaza-krigen. – Det betyr veldig mye for oss at kongen og kronprinsen vil være sammen med oss denne spesielle dagen, skriver styreleder Ronen Bahar i Det Mosaiske Trossamfund i en pressemelding. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og parlamentariske ledere på Stortinget vil også delta på markeringen. Det samme vil med medlemmer av Det Mosaiske Trossamfund og andre inviterte gjester. – Den jødiske minoriteten i Norge har det siste året følt seg alene. Jøder i Norge har kjent på utenforskap og ensomhet, skriver styreleder Bahar. Markeringen i synagogen er en sørgeseremoni for ofrene. – Vi vil be for gislene som fremdeles sitter i fangenskap, og for fred mellom israelere og palestinere.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.36

    Isa Östling: – Følte på skam over å ville være jente

    Svenske Isa Östling (21), kjent TikTok-profil og transkvinne, åpner seg på TV.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.34

    Kong Harald i trontalen: – Vi er ved et vendepunkt i økonomien

    – Nå er vi ved et vendepunkt i økonomien, sa kong Harald da han onsdag leste opp trontalen på vegne av regjeringen i Stortinget.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.32

    Den nye Nato-sjefen: Avviser Putins atom-trussel

    Nato-landene må ikke gi etter for de nye russiske truslene om bruk av atomvåpen, ifølge Mark Rutte, som fra 1. oktober er Natos generalsekretær.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.28

    Har funnet personen bak bombetrussel mot skole

    Politiet har funnet ut hvem som sto bak en bombetrussel mot Menstad ungdomsskole i Skien, i går. Bombetrusselen kom via chatte-appen Jodel, og skolen informerte politiet umiddelbart, skriver TA. Personen bak bombetrusselen ble identifisert gjennom en IP-adresse. Ifølge skolens rektor har de hatt en normal skoledag i dag.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.28

    Har funnet personen bak bombetrussel

    Politiet har funnet ut hvem som sto bak en bombetrussel mot Menstad ungdomsskole i Skien, i går. Bombetrusselen kom via chatte-appen Jodel, og skolen informerte politiet umiddelbart, skriver TA. Personen bak bombetrusselen ble identifisert gjennom en IP-adresse. Ifølge skolens rektor har de hatt en normal skoledag i dag.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.26

    Stjal post, avslørt av overvåkningskamera

    En mann i 30-årene er pågrepet etter flere tyverier av post i Halden. I morges oppdaget beboere i et borettslag at flere postkasser var brutt opp. Bilder fra et overvåkningskamera på stedet viste gjerningspersonen, som ble gjenkjent av politipatruljen som rykket ut. Mannen ble pågrepet i egen bolig og på stedet fant politiet tyvegodset. Det ble også tatt beslag i en stjålet sykkel.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.24

    Bil i brann

    Politiet melder om en bil som står i brann på en kommunal veg på Ranheim i Trondheim. Det er ikke meldt om personskade. Politi og brannvesen er på stedet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.24

    Bil sto i brann

    Onsdag ettermiddag sto en bil i brann på en kommunal veg på Ranheim i Trondheim. Det er ikke meldt om personskade. Politi og brannvesen rykket ut og fikk slukket brannen. Bilberger er bestilt for fjerning av kjøretøyet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.22

    Forventer forsinkelser på Østfoldbanen

    Bane Nor melder om at Blixtunnelen er stengt på grunn av noen feilrettinger. Dette påvirker togstrekningen mellom Oslo S og Ski, noe som vil føre til forsinkelser og innstillinger, ifølge Bane Nor. Disse linjene kan bli berørt: Oslo S – Halden – (Göteborg), Østfoldbanen vestre linje Stabekk – Moss, Østfoldbanen vestre linje Oslo S – Rakkestad, Østfoldbanen østre linje Oslo S – Ski, Follobanen

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.21

    Lanserer escape room på dagsturhyttene

    I høstferien åpner escape room på de 25 dagsturhyttene i Agder. Oppgavene løses i hytta og området rundt. Det skal kunne spilles enten alene, en vennegjeng, eller organisert. Historien og oppgavene er spesielt utviklet for dagsturhyttene i Agder. Det skriver Agder fylkeskommune på sine hjemmesider. Målet med å ha dette tilbudet på dagsturhyttene er å tilby det lille ekstra for ungdom og unge voksne.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.16

    Studie: Økt risiko for hjertefeil ved assistert befruktning

    Barn født ved hjelp av assistert befruktning, har en 36 prosent høyere risiko for å bli født med hjertefeil, viser en ny omfattende nordisk studie.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.16

    Nå går Nvidia rett i strupen på ChatGPT

    Demonstrerte ny språkmodell med katte-memes.

  • Onsdag 2. oktober kl. 13.02

    Legger ned flyrute fra Værnes

    Widerøes rute mellom Trondheim og Florø legges ned fra 25. oktober, skriver Firdaposten. Ruta ble oppretta tidligere i år på grunn av tekniske hensyn. – Vi hadde behov for denne rotasjonen på fast basis. Derfor valgte vi å legge ruta ut for salg i stedet for å fly med tomme seter, sier Widerøes pressevakt Satha Sritharan til avisa. Sritaharan sier til avisa at det var flere benyttet seg av flyruta mellom Trondheim og Florø, enn det de hadde venta. – Det er likevel ikke et godt nok kommersielt grunnlag for å fly ruta videre, sier pressevakta.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.55

    Mann meldt savnet fra sykehjem på Nesttun i Bergen

    En mann i 60-årene er meldt savnet fra et sykehjem på Nesttun i Bergen. Han forsvant rundt klokka 10.45. Mannen er 180–185 cm høy. Han har grå bart og grått hår, er tynn og er iført beige jakke. Han bærer mulig på en gul pose. Politiet opplyser om at mannen er dement, og noe desorientert. Klokken 13.27 skriver politiet at manen trolig befinner seg i Bergen sentrum. Han gikk om bord på Bybanen i retning sentrum litt før klokken 11.00. Politiet leter etter mannen, og ber at tips om observasjoner blir meldt til politiet på 02800.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.47

    Blixtunnelen stengt på grunn av feilretting

    Blixtunnelen på Follobanen mellom Oslo S og Ski er stengt på grunn av en feilretting. Bane Nor varsler forsinkelser og innstillinger. – Togene vil kjøre alternativ banestrekning. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Ny oppdatering klokken 14.15, skriver Bane Nor på sine nettsider. De skriver ikke noe om hva slags type feilretting det er snakk om. (NTB)

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.47

    Tunnelflertall i Bergen bystyre

    Et historisk flertall i bystyret vedtok i formiddag å gå videre med planene for en tunnelløsning for bybanen til Åsane. Flertallet består av Høyre, Frp, Sp, Bergenslisten, Pensjonistpartiet, INP, Rødt og KrF som «garanterer at Bybanen i tunnel blir bygd». Partiene har forhandlet om dette de siste ukene. Tidligere i dag ble det kjent at det er flertall for tunnelalternativet i Vestland fylkesting. Eivind Nævdal-Bolstad (H) fikk klem av Mailiss Solheim Åkerblom (R) da vedtaket ble gjort. Også mindretallet (Ap, SV, V og MDG) Stemte for tunnelløsning, men samtidig en avtale med forutsetning om å «garantere at Åsanebanen uansett blir bygd» via Bryggen hvis tunnelalternativet ikke lar seg gjennomføre økonomisk eller teknisk. Denne avtalen får flertall i fylkestinget i dag, men altså ikke i bystyret.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.44

    Glimts motstander møter pressen

    Torsdag kveld klokken 21 spilles oppgjøret mellom Bodø/Glimt og belgiske Royale Union Saint-Gilloise. Hjemmelaget møter pressen klokken 13.00, og norske Mathias Rasmussen, med en fortid i Start og Brann, stiller for vertene. Glimt, på sin side, har sin pressekonferanse klokken 19.30, med påfølgende trening etter det.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.39

    Borettslagsprisene fortsetter å stige

    Boligprisveksten var sterkere enn normalt de siste tre månedene, ifølge NBBL.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.38

    Kongen og kronprinsen besøker synagogen i Oslo på årsdagen for Gaza-krigen

    De er til stede ved en markering i Synagogen i Oslo i anledning årsdagen for terrorangrepene i Israel 7. oktober 2023, heter det på Kongehuset.no.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.23

    Tilbake på landslagssamling: – Mammahjertet skrek litt

    Therese Johaug (36) er på sin første landslagssamling siden oppladningen til OL i Beijing i 2022. Å pakke bagen for ny samling var rart for skiesset.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.22

    Bussjåfør tiltalt for uaktsomt drap

    Sjåføren i bussen som kolliderte med en personbil i Sande i juni 2023 er nå tiltalt for både uaktsomt drap og kroppsskade. I personbilen omkom en kvinne i 80-årene og sjåføren ble fløyet til Ullevål sykehus med livstruende skader. Ifølge tiltalen fikk den kvinnelige føreren blant annet brudd i leggbenet, flankebrokk og skade på lungene. Hun harr fortsatt plager i dag. Mannen i 30-årene som førte bussen er tiltalt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand og flere andre brudd på Vegtrafikkloven i tillegg til uaktsomt drap. Saken starter i Vestfold tingrett 18. november.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.18

    Russland har tatt strategisk viktig by i Øst-Ukraina

    Ukrainske styrker har trukket seg tilbake fra den østlige byen Vuhledar for å unngå å bli omringet av russiske styrker, opplyser militærledelsen i landet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.12

    Godt innafor for Oljefondet

    Å ikke investere i unoterte aksjer innebærer også en risiko.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.09

    Victor Norman bisettes i Mariakirken i Bergen

    Tidligere statsråd og rektor ved NHH Victor Norman blir bisatt i dag. – Jeg tror vi alle vil huske hans lune humor, sier Erna Solberg. Bisettelsen foregår i Mariakirken i Bergen, og kirken er fullsatt. Flere kjente politikere er til stede.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.07

    Mann pågrepet etter trusselsituasjon i Kristiansand

    En mann er pågrepet av politiet etter en trusselsituasjon i Kvadraturen i Kristiansand. Personen er siktet for vold og trusler framsatt mot en annen mann. Ingen personer skal ha kommet fysisk til skade. Politiet har så langt ikke fått full klarhet i bakgrunn og hendelsesforløp.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.07

    Politiet rykket ut til trusselsituasjon i Kristiansand

    Politiet har rykket ut til en adresse i Kvadraturen etter melding om en trusselsituasjon som nå skal være over. Politiet forsøker å få oversikt over hva som har skjedd. Ingen personer skal ha kommet fysisk til skade. Politiet har kontroll på de involverte.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.06

    Bulken-bedrift får BU-pris

    Hud- og hårpleieprodusenten Vossabia får Innovasjon Noreg sin Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2024 i Vestland fylke. Prisen blir delt ut årleg til ei vellukka bedrift eller næring med basis i ressursane i landbruket eller i bygda, og er på 50.000 kroner. – Å få slik anerkjenning for over 20 år med hardt arbeid rører meg djupt, og eg er uendeleg takksam, seier Renate Lunde i Vossabia. Verksemda nyttar lokale, økologiske råvarer som honning, bivoks og ville urter i hudpleieprodukta sine. Vossabia blir dermed Vestland sin representant i den nasjonale konkurransen om 250.000 kroner.

  • Onsdag 2. oktober kl. 12.05

    Over 50 drept i israelske angrep mot Khan Younis

    Minst 51 mennesker er drept og 82 er ifølge palestinske helsemyndigheter såret i israelske angrep mot byen Khan Younis sør på Gazastripen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.52

    Trafikkulykke i Skien

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Skien. To biler med til sammen tre personer er involvert, opplyser politiet. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.46

    Nordlys: 860 millioner ekstra til sykehusene i nord

    Regjeringa gir mer penger til sykehusene, til sammen 5,5 milliarder kroner. Målet er å få ned ventetidene. Ifølge avisa Nordlys får Helse Nord 860 millioner kroner av disse pengene, og alt skal gå til sykehusdrift. Det er i forslaget til statsbudsjett for 2025 at sykehusene får mer penger. Går forslaget gjennom kommer altså disse pengene på toppen av det som tidligere er gitt i revidert statsbudsjett. Helseminister Jan Christian Vestre sier til Nordlys at regjeringa erkjenner at utfordringene i nord er store. Både med tanke på bemanning, pasienter som har venta for lenge, og en anstrengt økonomisk situasjon.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.39

    Trafikkulykke på E18 i Horten

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i sørgående retning på E18 i Horten kommune. Ulykken har skjedd i nærheten av Kopstad, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Én bil er involvert i ulykken. Hendelsesforløpet er ukjent, men bilen har punktert på alle fire hjul. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med ulykken.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.36

    Storkontroll av hummerfiske: 263 beslag

    Det ble gjort 263 beslag da Fiskeridirektoratet gjennomførte en storkontroll av hummerfiske langs hele kysten av Sør-Norge. Kontrollen ble gjennomført I løpet av et lite antall dager før hummerfisket åpnet 1. oktober, det ble også innlevert 75 anmeldelsar til politiet. - Avvikene fra regelverket er ofte ren uvitenhet, men enkelte beslag tyder på bevisst misbruk av felleskapets ressurser, sier skvadronsjef Øystein Øksenvåg Johansen i Indre Kystvakt. Godt over halvparten av beslagene ble gjort i Agder, skriver direktoratet i en pressemelding.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.36

    263 beslag i storkontroll

    Det ble gjort 263 beslag da Fiskeridirektoratet gjennomførte en storkontroll av hummerfiske langs hele kysten av Sør-Norge. Godt over halvparten av beslagene ble gjort i Agder. Politiet i Agder opplyser at det på strekningen Arendal til Mandal ble tatt i overkant av 110 fiskeredskaper. Kontrollen ble gjennomført i løpet av et lite antall dager før hummerfisket åpnet 1. oktober. Det ble også innlevert 75 anmeldelser til politiet. – Avvikene fra regelverket er ofte ren uvitenhet, men enkelte beslag tyder på bevisst misbruk av fellesskapets ressurser, sier skvadronsjef Øystein Øksenvåg Johansen i Indre Kystvakt.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.34

    Får 2 millionar kroner

    Jølster hotell på Vassenden i Sunnfjord får 2 millionar kroner frå Kulturminnefondet. Hotellet i sveitserstil vart bygd i 1888 har vore eit landemerke i bygda. I nyare har hotellet fungert som asylmottak, og vart for fire år sidan seld til Coop for tilbakeføring og utvikling av nye bygningar og ein matbutikk. Det står no tomt og treng rehabilitering. I løyvinga frå Kulturminnefondet kjem det fram at bygget skal brukast til ulike aktivitetar som museum, utsal for lokalmat og kafé. – Dersom ein skal lukkast med å berge dette særprega kulturminnet, hastar det med å komme i gang med arbeidet, skriv Lars Vaalas i Jølster Hotell AS til Kulturminnefondet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.33

    Fagermo varsler endringer i LSK: – Kan ikke gjøre som mot Viking

    Den nye «sirkusdirektøren» er på plass – og etter én trening pekte han ut hvordan han skal endre Lillestrøm i de siste kampene.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.31

    Frosta-legen Arne Bye (55) erkjenner straffskyld for deler av tiltalen

    Den tidligere kommuneoverlegen i Frosta kommune er tiltalt for voldtekt av 88 kvinner.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.27

    Støre om situasjonen i Midtøsten: - Mange tegn viser at vi er i en storkrig

    Når Iran og Israel er i en væpnet konflikt, er det en alvorlig krigstilstand, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som ber partene unngå militære svar.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.27

    Støre om situasjonen i Midtøsten: – Mange tegn viser at vi er i en storkrig

    Når Iran og Israel er i en væpnet konflikt, er det en alvorlig krigstilstand, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som mener situasjonen er på bristepunktet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.24

    Venn ut mot Avicii-auksjon

    En auksjon med eiendeler som skal ha tilhørt den avdøde svenske superstjernen Tim «Avicii» Bergling, får kritikk.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.22

    Mann i 70-årene tiltalt for drap på søsteren

    Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot mannen som i fjor ble siktet for drap på sin 79 år gamle søster i Hvittingfoss i Vestfold.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.15

    Investtech-analyse: Kjøp disse aksjene i oktober

    Analytiker trekker frem tre aksjer som ligger an til å stige i løpet av høstmåneden. «Har utløst et kjøpssignal».

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.12

    Vil du «rante» i VG?

    Send inn ditt leserinnlegg, og bli med i Unge Meningers skrivekonkurranse!

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.09

    Tre fra Nordland nominert til Matprisen 2024

    Tre bedrifter fra Nordland er nominert under Matprisen 2024. Prisutdelingen løfter frem bedrifter og personer som bryr seg om det bærekraftige måltidet. Kvitnes Gård og Holmen Lofoten er begge nominert til prisen for Årets Kjøkken. Lofoten Seaweed (bildet) er nominert til Debioprisen, som gis til aktører som jobber for økologisk matproduksjon. Prisutdelingen finner sted den 11. november.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.06

    Helse Vest får 1 milliard

    Regjeringen prioriterer de offentlige sykehusene i statsbudsjettet for 2025. For Helse Vest betyr det omtrent 1 milliard kroner mer enn i 2024, skriver Stavanger Aftenblad. Helse Vest bekrefter budsjettlekkasjen til NRK. – Det er kjærkomment med økte rammer til neste år. Sykehusene trenger det. Det er viktig for de store investeringene de skal gjøre, den daglige driften og for at vi skal nå målene, sier administrerende direktør Inger Cathrine Bryne, til NRK. Helseminister Jan Christian Vestre (Ap) sier helse er en av de viktigste prioriteringene i statsbudsjettet. – Jeg er glad for at vi legger fram et sykehusbudsjett som innebærer en betydelig økning, også for Helse Vest, sier helseminister Jan Christian Vestre (Ap) til Aftenbladet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.04

    Det er flertall for bybanen i fylkestinget

    Fylkesvaraordfører Stian Davies (Ap) forteller at Arbeiderpartiet sin fylkestingsgruppe sikrer flertall for tunnelalternativet for bybanen i fylkestinget. – Vi har kommet fram til en løsning som innebærer at vi skal bygge bybanen til Åsane. Målet vårt er å bygge den bybanen i en tunnel, i samme løsning som tidligere. Det er vi veldig glade for at vi har kommet til, sier Davies. Det er partiene Ap, Sp, Venstre, MDG og KrF som sikrer flertallet for denne løsningen. Det er det flertall for en løsning for Bybanen til Åsane, der tunnel fra Bergen Katedralskole og med underjordisk stopp i området rundt Sverresborg skal legges til grunn for den videre planleggingen. Fylkesordfører Jon Askeland (Sp) sier til NRK at han er lettet over at enighet ser ut til å være sikret. Det formelle vedtaket blir gjort i ettermiddag.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.04

    Arbeiderpartiet sikrer flertall for bybanen i fylkestinget

    Fylkesvaraordfører Stian Davies (Ap) forteller at Arbeiderpartiet sin fylkestingsgruppe sikrer flertall for tunnelalternativet for bybanen i fylkestinget. Hvordan flertallet blir sikret er ennå ikke kjent. Fylkesordfører Jon Askeland (Sp) er lettet over at enighet ser ut til å være sikret. Det formelle vedtaket blir gjort i ettermiddag.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.03

    Fant fremmed mann i bilen - deretter fikk han bank

    En mann i førtiårene er dømt til samfunnsstraff i 35 timer, etter at han banket opp et tilfeldig offer i Tønsberg sentrum i november i fjor. Han må også betale en bot på 50.000 kroner til statskassen. Foranledningen for voldsutøvelsen, var at mannen ønsket skyss på vei hjem fra en fuktig bytur. Klokken skal ha vært ca. 22.30. Han gikk bort til parkeringsplassen utenfor en Kiwi-butikk i sentrum av byen, og fant en bil som var åpen. Han tok deretter plass bak rattet, og satte seg til å vente. Etter en liten stund kom eieren av bilen ut av dagligvarebutikken. Han gjorde store øyne da han oppdaget at det satt en fremmed person i bilen, og ba vedkommende gå ut. Dette falt ikke i god jord, og sekunder senere ble bileieren jaget rundt på parkeringsplassen av den illsinte blindpassasjeren. Det endte med at offeret ble slått flere ganger i hodet, før tilfeldig forbipasserende stanset volden. Gjerningsmannen ble også dømt til å betale voldsofferet drøyt fire tusen kroner i erstatning.

  • Onsdag 2. oktober kl. 11.02

    Regjeringen vil gi 5,5 milliarder mer til sykehusene neste år

    Sykehusene får 5,5 milliarder kroner ekstra i regjeringens forslag til statsbudsjett. Onsdag inviterte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) til pressetreff på Rikshospitalet i Oslo. Her kom det fram at regjeringen gir 5,5 milliarder mer til sykehusene i sitt forslag til statsbudsjett. Regjeringen legger fram sitt forslag til statsbudsjett for 2025 mandag 7. oktober. (NTB)

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.59

    Hjemmesykepleieren ble fanget på video - dømt til å betale tilbake 100 kroner

    Tatt på fersken: Mens katten Cruella slapper av på sofaen slår hjemmesykepleieren til.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.56

    Nkom blir i Lillesand

    Nasjonal kommunikasjonsmyndighet skal fortsette å være i Lillesand. Husleiekontrakten til Nkom går ut i 2027, men nå har Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet bestemt at de fortsatt skal ha kontorer i sørlandsbyen. – Vi vært i Lillesand siden 2007 og vi setter pris på samarbeidet vi har med kommunen. Samtidig har vi sterke akademiske fagmiljøer og næringsliv på begge sider av bygrensen som gir et godt grunnlag for rekruttering, sier fungerende direktør i Nkom, John-Eivind Velure.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.54

    Regjeringen vil gi 5,5 milliarder mer til sykehusene i forslaget til statsbudsjettet

    Sykehusene får 5,5 milliarder kroner ekstra i regjeringens forslag til statsbudsjett.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.54

    HA: Hundrevis uten strøm

    Hundrevis av mennesker skal være uten strøm i Hamar og Ringsaker, melder Hamar Arbeiderblad.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.49

    Mannen som ble funnet død i sjøen ved Laksevåg identifisert

    En mann ble funnet livløs i sjøen natt til tirsdag. Han ble senere erklært død på Haukeland universitetssykehus. Nå er mannen i 20-årene identifisert. Han ble oppdaget på flere meters dyp av politiet. Det skriver BT. Mannen ble hentet opp like før kl. 01 natt til tirsdag. Politiadvokat Cathrine Elizabeth Schjelderup sier til avisen at de pårørende er varslet. Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe straffbart.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.47

    Rekordsommer for norske overnattingssteder - Nordland øker mest

    Det var 16,7 millioner overnattinger ved overnattingsbedriftene i sommermånedene. Det er ny rekord. SSB tror utlendingers ønske om «coolcation» kan ha bidratt. – Den lave kronekursen kan ha bidratt til at det er mer attraktivt for både utlendinger og nordmenn å feriere i Norge. Utenlandske besøkende får mer for pengene sine her enn tidligere, mens nordmenn kanskje har valgt å bli hjemme på ferie fordi reiser til utlandet har blitt dyrere, sier seniorrådgiver Kristin Aasestad i Statistisk sentralbyrå (SSB). De 16,7 millioner overnattingene er det høyeste SSB har målt siden statistikken startet i 2016. Nordmenn sto for 10,4 millioner av overnattingene, som er en økning på 2,8 prosent fra i fjor sommer. Utlendingene hadde 6,3 millioner overnattinger, som er en økning på 3,1 prosent fra i fjor og det høyeste som er målt. Nordland hadde den største økningen i antall overnattinger med 143.000 flere enn i fjor. – Ønsket om en «coolcation» i storslått natur kan ha ført til at rekordmange utenlandske turister fant veien til Nordland denne sommeren. Det fine sommerværet nordpå kan ha kommet som en overraskelse for mange, og samtidig ha fristet flere nordmenn til å ta turen dit, sier Aasestad. Oslo hadde den nest største økningen i antall overnattinger, mens Vestland hadde den tredje største økningen. Agder og Vestfold hadde på sin side nedgang i overnattingene. (NTB)

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.47

    Over 200 påmeldte til Femundløpet

    Så langt har 206 deltakere meldt seg på Femundløpet i februar neste år. Det er VM i hundekjøring, og for første gang blir både sprint, mellomdistanse og langdistanse samlet i samme arrangement. Påmeldingen for langdistanse åpnet nylig, og blant deltakerne finner vi kjente navn som Robert Sørlie og Lars Monsen. Influenseren Jørgine Massa Vasstrand, kjent som Funkygine, er også påmeldt løpet som foregår i Røros og Innlandet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.42

    Drapssiktet mann har vært i avhør

    39-åringen som er siktet for drap etter at kjæresten hans døde etter en brann i Porsgrunn i 2022, stilte forrige uke til avhør med politiet. Avhøret ble gjennomført over to dager, skriver Dagbladet. Politiadvokat Trine Henriksen sier til avisa at mannen nekter straffskyld. 39-åringen er også siktet for å ha drept en mann som var vitne til hendelsen som førte til at kjæresten døde. Sakene er snart ferdig etterforsket.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.41

    Nedgang ved overnattingsbedriftene i Agder

    I Agder har det vært en nedgang i antall overnattinger ved overnattingsbedrifter i sommermånedene, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Fra sommermånedene 2023 til 2024 var det en nedgang i Agder på 5,5 prosent. Det til tross for at det er satt ny rekord i overnattinger ved overnattingsbedriftene på landsbasis. I hele Norge har det vært totalt 16,7 millioner overnattinger i sommer. Det er det høyeste SSB har målt siden statistikken startet i 2016.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.36

    Brann i bygning Ringebu i natt

    Klokken 04 i natt fikk politiet melding om at det gikk en automatisk brannalarm ved Tollmoen i Ringebu sentrum. Ingen personer var i bygningen. Nødetatene har vært på stedet og brannen ble slukket. Det ble et par mindre brannskader på stedet, skriver politiet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.35

    Ja, noen ganger må vi rope høyt!

    Leif Welhaven omtaler anleggsmangel og spillemiddelordningen i søndagens VG og skriver at noe skurrer. Idrettsforbundet er enig med Welhaven i at det er noe som skurrer, men ikke om hva.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.33

    Voldelig ran i leilighet ved Fjøsangerveien tirsdag kveld

    Politiet rykket ut etter melding om et ran i en leilighet ved Fjøsangerveien tirsdag kveld. Det skriver BT. Seksjonsleder ved Bergen sentrum politistasjon, Ole Bjørn Sveen, sier til avisen at to menn skal ha tatt seg inn i leiligheten til en fornærmet. Beboeren skal ha blitt så skadet at han hadde behov for legehjelp. Ranet skal ha skjedd rundt kl. 20:00 tirsdag kveld og politiet fikk melding kl. 21:06. Politiet pågrep en mistenkt i løpet av natten, men er fortsatt på utkikk etter en annen mistenkt. Politiet har opprettet sak.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.31

    Måtte bråbremse for hjort – to biler i trafikkuhell

    En personbil måtte bremse og stanse for en hjort på fylkesvei 610 Sygnevegen i Sunnfjord. En bil bak klart ikke å stanse, og kjørte i bilen. Ifølge politiet er begge bilene ikke kjørbare. Det er ikke meldt om noen personskader. Det er passering i et kjørefelt på stedet. Bergingsbil blir bestilt.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.30

    Hvert fjerde tog i Oslo-området ikke i rute i september

    78 prosent av togene i Oslo-området var i rute i rushtiden i årets første ni måneder. I september var det knapt 75 prosent, viser tall P4 har hentet fra Bane Nor.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.29

    Hundrevis av hummerteiner beslaglagt: – Klarer ikke holde seg til regelverket

    Mange nordmenn risikerer høye bøter etter de tyvstartet årets hummerfiskesesong.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.25

    Lastebil og personbil i ulykke på E6 i Oslo

    Nødetatene er på vei til E6 etter melding om en trafikkulykke. En personbil og en lastebil skal være involvert. Ifølge Oslopolitiet, står trafikken i høyre kjørefelt. – En av de involverte bilene kjørte inn i bilen foran. Kun materielle skader på kjøretøyene, skriver politiet i en oppdatering kl. 11. Involverte biler er fjernet og E6 er åpnet for normal trafikk.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.21

    Erik ten Hags tidligere assistent mener United-sjefen mangler lidenskap

    Benni McCarthy jobbet i to år under den pressede Manchester United-manageren og peker ut hans styrker og en spesiell svakhet.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.18

    Endringer i kollektivtrafikken under åpningen av Stortinget

    Onsdag er det høytidelig åpning av det 169. Storting. I den forbindelse vil det være mye politi og andre ressurser i Oslo sentrum. – Vi vil sørge for at arrangementet avvikles på en sikker og verdig måte, uten sikkerhetsbrudd og uønskede hendelser, sier Marita Aune i Oslopolitiet. Det blir også endringer i kollektivtrafikken fra rundt kl. 11.00 til kl. 14.30. Reisende anbefales å sjekke reiseplanleggeren for informasjon.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.16

    Innbrudd i Kristiansand

    Det er meldt om et innbrudd som skal ha skjedd i løpet av natten i et næringsbygg på Kjøita i Kristiansand. Politiet er på stedet og undersøker saken.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.11

    Glenn Roger Røsåsen (39) omkom i trafikkulykken i Eidsvoll

    – En fantastisk varm og leken far for jenta vår og en kjærlig ektemann, sier kona Hege Røsåsen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.07

    Mann dømt for seksuelle overgrep mot datter

    En 49 år gammel mann er dømt til fengsel i 3 år og 7 måneder for seksuelle overgrep mot sin egen datter. Jenta var under 10 år da overgrepene skjedde. Mannen ønsket ikke å forklare seg i Vestfold tingrett, men erkjente straffeskyld. Han er dømt til å betale oppreisning og erstatning til datteren på 385.000 kroner. Mannen får også inndratt to mobiltelefoner og en datamaskin hvor politiet fant overgrepsmateriale av flere barn.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.05

    – Prisveksten kan holde seg oppe lenger

    Økt oljepris kan true sentralbankenes planer om rentenormalisering. – Det som skjer videre vil være helt avgjørende, sier sjeføkonom.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.02

    Ærlig Ruud forklarer formsvikten: – Det har ikke vært feilfritt

    Casper Ruuds form etter Roland-Garros har vært dalende. Foran storturneringen i Shanghai må tennisstjernens nivå heves om årets mål skal nås.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.02

    Filmanmeldelse «Joker: Folie à Deux»: Og poenget var … ?

    Det mest meningsfulle med «Joker: Folie à Deux» er at den avkler den oppskrytte forgjengeren.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.01

    Taktekker dømt for omfattende svindel

    En mann i 30-årene fra Vestfold er dømt til fengsel i ett år og elleve måneder, etter at han skal ha lurt flere personer i forbindelse med håndverkstjenester. Fem måneder av straffen er gjort betinget. Han er også dømt til å betale erstatning til tre huseiere på drøyt 1,3 millioner, der brorparten går til en kvinne bosatt i Larvik. Mannen skal i hovedsak ha tatt for mye betalt for tjenestene han tilbød huseierne, og samtidig løyet om både egne og innlede håndverkeres kvalifikasjoner. Han fradømmes også retten til å drive et firma i Norge de kommende fem årene.

  • Onsdag 2. oktober kl. 10.01

    Mann fengslet for å ha dratt kvinne inn i bil og voldtatt henne

    Mannen som er siktet for å ha dratt en kvinne inn i en bil for deretter å voldta henne, møtte tirsdag i Hordaland tingrett. Ifølge Bergens Tidende har retten besluttet å varetektsfengsle mannen i fire uker. Politiet mener at det er fare for at mannen begår nye lovbrudd. Han er ny i Norge, og derfor mener de også at det er fare for at han unndrar seg straff. Hendelsen skal ha skjedd natt til søndag på Nygårdshøyden og 28-åringen møtte selv opp og ble pågrepet på politistasjonen i Bergen sentrum søndag. Dette etter at politiet hadde oppsøkt adressen hans.

  • Onsdag 2. oktober kl. 9.56

    Hadde bilen full av dyre el-sykler

    En litauer med varebilen full av dyre el-sykler ble stanset av svenske tollere etter å ha kjørt ut av Norge fra Indre Østfold mandag kveld. Bilen, sjåføren og syklene ble kjørt tilbake til Norge, og saken etterforskes av politiet i Indre Østfold. Tre av syklene er sporet så langt, de ble stjålet sist fredag og lørdag i Oslo, opplyser politiavdelingsleder Kay Lund-Pettersen ved Indre Østfold politistasjon til Smaalenenes avis.

  • Onsdag 2. oktober kl. 9.52

    Har funnet levninger etter hyttebrann i Hamarøy

    Tirsdag skrev politiet at den savnede kvinnen i 60-årene etter en hyttebrann i Hamarøy i helgen, trolig var omkommet. Onsdag morgen skriver Avisa Nordland at politiet har funnet levninger på branntomten. Det sier politiadvokat Maria Næss Skog til avisen. Levningene er nå sendt til obduksjon. Til AN sier politiet at de fortsatt ikke har fått klarhet i årsaken til brannen.

  • Onsdag 2. oktober kl. 9.49

    Forseinkingar på Bergensbanen

    Det er forseinkingar på Bergensbanen på grunn av eit tog som sperrar sporet mellom Ål og Geilo. Det blir jobba med å få toget fjerna. – Vi veit enno ikkje kor lang tid det vil ta, skriv Bane Nor på heimesida si.