Nyheter:

  • Tirsdag 1. oktober kl. 23.52

    Israel med nye angrep i Libanon

    Israel skal ha gjennomført mist tre luftangrep i Sør-Beirut natt til onsdag. Hizbollah hevder å tvunget israelske bakkestyrer ut av libanesisk landsby.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 23.39

    Kvinne til sykehus etter voldshendelse i Sandefjord

    En kvinne er kjørt til sykehus for sjekk etter en voldshendelse i Sandefjord. En mann er pågrepet for forholdet, melder Sør-Øst politidistrikt.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 23.38

    Tilhengere av JD Vance og Tim Walz barket sammen før debatten

    Begge kampanjer planla markering på samme sted før nattens debatt. Det måtte bli ampert.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.52

    Champions League-opptur for Arsenal mot PSG

    (Arsenal – PSG 2–0) Det ble en relativt komfortabel seier for engelskmennene.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.51

    Se Vestlandsrevyen klokken 23.01

    Byrådspartiene og støttepartiene i bystyret ble i dag enige med Rødt og KrF om hvordan bybanetunnelen til Åsane skal planlegges i Bergen. Nå gjenstår det bare å se hva utfallet blir i fylkestinget i morgen. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.48

    Haaland-mål i kontrollert City-seier – tangerte del Piero

    (Slovan Bratislava - Manchester City 0–4) Slovan Bratislava maktet aldri by Haaland & co. på en skikkelig utfordring.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.46

    Mann gikk inn i togtunnel i Arna

    Politiet har kontroll på en mann som har gikk inn i Arnanipa togtunnel i Bergen i kveld. Det var togleder som varslet politiet om mannen. To politipatruljer tok seg inn i tunnelen og mannen ble lokalisert etter noen hundre meter. Han ble deretter ført ut av tunnelen. Politiet er ferdig på stedet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.46

    Se kveldens siste TV-sending 23:01

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.27

    Innstiller ferger grunnet teknisk feil

    Ferge over Fylkesvei 7300 Sandnessjøen - Dønna - Løkta er innstilt. A-ruta til Sandnessjøen - Njørn - Løkta intsiller også alle ruteturer inntil videre grunnet teknisk feil.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.18

    Trump lanserer klokkekolleksjon: – Noe av det verste jeg har sett!

    Donald Trumps nye klokkekolleksjon er ikke billig.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.12

    Stort strømbrudd i Oslo, Asker og Bærum - strømmen tilbake

    Over 40.000 kunder var berørt av strømbruddet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.09

    Stort strømbrudd i Oslo-området - over 40.000 var ramma

    Alle har berørte har fått strømmen tilbake. 42.826 strømkunder var uten strøm i Oslo-området, ifølge Elvias strømbruddskart. Det viste kartet klokka 22.11. Det er kunder i Asker, Bærum og Oslo som var berørt. Elvia har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelse, men opplyser til at det skal være en høyspentfeil.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.09

    Stort strømbrudd i Oslo-området - over 40.000 uten strøm

    42.826 strømkunder er uten strøm i Oslo-området, ifølge Elvias strømbruddskart. Det viser kartet klokka 22.11. Det er kunder i Asker, Bærum og Oslo som er berørt. Elvia har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelse.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.00

    Stanset mann med kniv

    Politiet har tatt kontroll på en mann med to kniver på Langbryggen i Arendal. Han skal ikke ha truet personer med knivene, men personer i nærheten har opplevd situasjonen ubehagelig, opplyser politiet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 22.00

    Bredt børsfall i USA etter angrep på Israel: – Mer følsomt for negative sjokk

    Irans angrep på Israel sprer et gufs i markedet på første handelsdag i fjerde kvartal.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.54

    Mindreårig sjåfør stanset i Kragerø

    Rett før klokken 21.30 stanset politiet en bil for kontroll i krysset mellom Kragerøveien og Vadfossveien. Politiet opplyser at føreren viste seg å være en mindreårig person som er bosatt i Kragerø. Vedkommende hadde naturlig nok ikke førerkort for bil og politiet oppretter sak på forholdet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.51

    Elgpåkjørsel i Skien

    Politi og ambulanse har rykket ut til Voldsvegen ved Finndal i Skien etter melding om en trafikkulykke. Politiet opplyser at en personbil har kjørt på en elg og det er meldt om store materielle skader. Ifølge politiet er sjåføren er ute av bilen. – Skadeomfanget på føreren av bilen er ukjent, men han er kvalm og har fått en kul i panna, opplyser operasjonsleder Jan Tore Gregersen ved Sør-Øst politidistrikt. Helsepersonell undersøker bilføreren på stedet. Fartsgrensen på ulykkesstedet er 80 km/t og politiet melder at elgen måtte bøte med livet. Bilberger er på vei til stedet for å bistå. Politiet melder kl. 22.01 at fører av bilen kjøres videre til traumemottaket i Skien for videre undersøkelser. Skadeomfang er ukjent, mulig snakk om hodeskader. Elgen havnet på bilens panser og tak, skriver operasjonsleder Jan Tore Gregersen i Sør-Øst politidistrikt på X. Fører av bilen var en mann i 30-åra, bosatt i Skien, og han var alene i bilen, opplyser politiet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.51

    Når hamsterhjulet går for fort

    Fire råd når jobben og hjemmelivet til sammen blir for mye og du er i ferd med å falle.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.48

    Amerikansk Midtøsten-ekspert: – Israels motangrep blir omfattende

    Israel vil komme med en stor respons mot Iran, sier en av USAs fremste eksperter på Midtøsten til VG.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.45

    Fare for helikopterstreik

    Ved midnatt går fristen ut for meklingen mellom Styrke og NHO Luftfart for arbeidere som jobber med trafikk og redning på flyplassene. Forbundet Styrke meldte lørdag plassfratredelse for medlemmer som vil bli tatt ut i en eventuell streik i helikopterbransjen offshore fra onsdag morgen. Meklingen gjelder den såkalte trafikkavtalen og omfatter 90 medlemmer. Streiken vil ikke umiddelbart få følger for flygeprogrammet til helikopterselskapene, ifølge LO-forbundet. Men en eventuell streik kan raskt trappes opp, skriver Fri fagbevegelse. (NTB)

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.44

    Fare for streik som rammer offshore-helikoptre

    Ved midnatt går fristen ut for meklingen mellom Styrke og NHO Luftfart for arbeidere som jobber med trafikk og redning på flyplassene. Forbundet Styrke meldte lørdag plassfratredelse for medlemmer som vil bli tatt ut i en eventuell streik i helikopterbransjen offshore fra onsdag morgen. Meklingen gjelder den såkalte trafikkavtalen og omfatter 90 medlemmer. Streiken vil ikke umiddelbart få følger for flygeprogrammet til helikopterselskapene, ifølge LO-forbundet. Men en eventuell streik kan raskt trappes opp, skriver Fri fagbevegelse. Trafikkavtalen er en overenskomst for trafikkpersonell, funksjonærer og redningsmenn. LO-forbundet Styrke (tidligere Industri Energi og FLT) har over 80.000 medlemmer innen olje, gass, landindustri, ledelse og teknikk. (©NTB)

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.39

    Hentet turgåer med fallskader med SAR Queen

    SAR Queen hentet i ettermiddag en turgåer med fallskade. Det skriver Lofotposten. Tirsdag ettermiddag falt en turgåer på vestsiden av Kvalvika i Flakstad og Hovedredningssentralen ble varslet. – Dette skjedde i et ulendt område og det var snakk om fall med mulig hodeskade og brudd. Derfor valgte vi å sende redningshelikopter, opplyser vakthavende redningsleder Per Olaf Torkildsen ved Hovedredningssentralen i Bodø. Pasienten er hentet og hun flys til Nordlandssykehuset i Bodø for videre behandling.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.21

    Sykepleier i hjemmetjenesten stjal store mengder tabletter

    Mellom mars og juni i år stjal en sykepleier i hjemmetjenesten i en kommune i Innlandet 777 tabletter med forskjellige medisiner, viser en dom NRK har sett. Medisinene var alle reseptbelagte og ble tatt fra hjemmeboende pasienter eller fra medisinrommet på arbeidsplassen. Medisinene fikk hun tilgang til ved å forfalske signaturer i forbindelse med dobbeltkontroll og ved å manipulere pasientjournaler. Kvinnen i 30-åra er dømt til samfunnsstraff i 75 timer for lovbruddet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.16

    Amerikansk Midtøsten-ekspert: – Israels motangrep blir omfattende

    Israel vil komme med en stor respons mot Iran, sier en av USAs fremste eksperter på Midtøsten til VG.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.08

    Etterlyste eiere til løse hester

    Politiet måtte i kveld ta hånd om to løse hester i området Ringvoll/Sånerveien i Hobøl/Indre Østfold kommune. De oppfordret eierne til å melde seg, og hestene er nå tilbake der de hører hjemme, skriver politiet på X.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.08

    Etterlyser eiere til løse hester

    Politiet melder at de har tatt hånd om to løse hester i området Ringvoll/Sånerveien i Hobøl/Indre Østfold kommune. Savner du, eller vet du om noen som kan savne disse hestene, bes du ringe politiet på 02800 for at de kan komme seg hjem igjen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 21.03

    Amerikanske styrker skjøt ned iranske missiler

    Det opplyste de i en pressekonferanse tirsdag kveld norsk tid.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.56

    Tatt med 2,24 i promille – dømt til 60 dager i fengsel

    En mann i 40 årene er dømt til 60 dager i fengsel og 25.000 kroner i bot etter å ha blitt stoppet med 2,24 i promille i Hamar sentrum for et drøyt år siden. I tillegg til ruskjøringen er mannen nå dømt for uaktsom kjøring som medførte trafikkulykke, trusler mot offentlig tjenesteperson.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.55

    Nå kan ingen nekte deg å betale med kontanter

    Tirsdag trådte den nye finansavtaleloven i kraft. Det betyr at ingen butikker kan nekte deg å betale med kontanter.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.48

    Irans angrep på Israel: Dette må du vite

    Iran har fyrt av missiler mot Israel.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.47

    Se kjendisene på Joker: Folie à Deux-premieren

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.47

    Sør-Norge er værvinner

    Høstferieværet ser ut til å innfri for Agder. I hele Sør-Norge loves det mye sol gjennom uka. Men det er bare å nyte det fine høstværet nå, før det kan bli mer skyer og nedbør til helgen, melder Meteorologisk instiutt.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.44

    Bane Nor oppdaget stier som krysser over Gjøvikbanen

    Bane Nor går i gang med å gjerde inn deler av Gjøvikbanen, etter at de oppdaget stier som krysser togskinnene. Det skriver Toten Idag. Bane Nor mener at de opptråkkede stiene er laget av skoleungdom som har laget seg en snarvei til skolen, ifølge avisen. – Det er én ved en planovergang som ble lagt ned ved bygging av kulvert i Bakkerudvegen for ti år siden, en annen litt lenger sør, sier Pål Buset, prosjektleder i Bane Nor. – Vi frykter at det kan skje ulykker og setter derfor opp gjerde for å forhindre ulovlig, og potensielt livsfarlig, kryssing. Planen er at man starter med inngjerding av østsiden, før man fortsetter med siden vest for toglinja.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.40

    John Amos, kjent fra «Good Times», er død

    Skuespilleren ble 84 år gammel.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.40

    John Amos, kjent fra «Good Times», er død

    Skuespilleren ble 84 år gammel.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.36

    AFP: Over 100 personer saksøker rapperen Diddy for seksuelt overgrep

    Sean «Diddy» Combs er saksøkt av over 100 personer, ifølge en advokat.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.36

    MC-fører målt til 178 km/t i 80-sone i Time

    En MC-fører i 30-årene ble tirsdag fotgjenger etter å ha blitt målt til 178 km/t i en 80-sone i Time kommune i Rogaland.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.34

    Førerkortet forsvant som dugg for solen

    En bilfører i Farsund mistet førerkortet tirsdag kveld. I en kontroll ved Kjørrefjord oppdaget politiet at vinduene var dekket av dugg som hindret utsyn. Politiet besluttet å beslaglegge førerkortet fordi de mente kjøringen var uforsvarlig.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.31

    Angrep i Midtøsten: – Begynner å ligne et worst case scenario

    Oljeprisen stiger og børsene faller i USA. Eksperter peker på et følsomt marked, og ser flere mulige utfall på Oslo Børs tirsdag morgen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.31

    Nye angrep i Midtøsten: – Begynner å ligne et worst case scenario

    Oljeprisen stiger og børsene faller i USA. Eksperter peker på et følsomt marked, og ser flere mulige utfall på Oslo Børs tirsdag morgen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.25

    Irans angrep på Israel: Dette må du vite

    Iran har fyrt av missiler mot Israel.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.15

    Her er Skodas Elroq - med startpris under 300.000 kroner

    Skoda lanserte tirsdag sin splitter nye elbil Elroq.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 20.11

    Se kveldens TV-nyheter

  • Tirsdag 1. oktober kl. 19.59

    Over 300 skadepunkter etter septemberflommen i Ringsaker

    En totaloversikt over skadene etter flommen i Ringsaker tidlig i september, viser at det er 339 skadepunkter, hvor 35 av disse er kritiske. Det skriver Ringsaker Blad. Ifølge regionsjef i NVE Øst, Paul Christen Røhr, vil det så snart som mulig være et møte mellom NVE og Ringsaker kommune for å gå over lista med skader. Røhr understreker at det er kommunen som til syvende og sist må bestemme hvor de skal fikse hva og når, og at NVE kan bidra med rent økonomisk tilskudd til arbeidet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 19.57

    Goldie Hawn om hemmeligheten bak lange forhold: – Må ha god sex

    Hollywood-ikonet Goldie Hawn (78) har vært sammen med filmstjernen Kurt Russell (73) i 40 år.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 19.40

    Ute av cupen

    Start tapte 0–1 mot Viking i kvartfinalen i fotballcupen for 16-åringer i Kristiansand tirsdag kveld.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 19.37

    Vedum: Slår nye tall i hodet på Solberg

    Nå har ikke Erna Solberg noe valg, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum: – Hun må beklage.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 19.33

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

    Tagliatelle, ravioli og olivenolje var ukjent for bergenserne da restauranten åpnet. Etter 36 år har mat-institusjonen stengt. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 19.29

    Se TV-sendinga direkte fra 19.45

    Høyre vil ha Tormod Wilson Losnedal som ny ordfører etter at Sissel Knutsen Hegdal gikk av. Mer om dette i TV-sendinga fra Rogaland fra 19.45.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 19.18

    Tidligere Glimt-trener blir ny trener i Sogndal

    Bodø/Glimts tidligere assistenttrener Morten Kalvenes blir ny trener i 1. divisjonsklubben Sogndal. Han overtar jobben etter Tore André Flo. Det bekrefter Sogndal tirsdag. Kalvenes vil ha sin første trening med laget onsdag. Kalvenes var sist ansatt som Per-Mathias Høgmos assistenttrener i den japanske klubben Urawa Red Diamonds. Han har en fortid som trener i blant annet Åsane og Bodø/Glimt. I Glimt var han Kjetil Knutsens assistent. Mandag ble det kjent at Flo ikke får fullføre sesongen som trener i klubben. Sogndal står med sju strake tap og ligger på 10.-plass på tabellen. Det er fem poeng ned til Aalesund, som for øyeblikket ligger på plassen som gir nedrykkskvalifisering. Flo tok over Sogndal i 2022. Han har tidligere vært trener i Chelseas ungdomsavdeling og hatt engasjementer som assistenttrener for aldersbestemte landslag. 51 år gamle Flo har en innholdsrik karriere bak seg som spiller. Mest kjent er han for perioden i Chelsea. Han spilte 76 landskamper for Norge og scoret 23 mål. (NTB)

  • Tirsdag 1. oktober kl. 19.05

    United og Fernandes vant anke – slipper streng straff

    Manchester United-kaptein Bruno Fernandes’ fikk direkte rødt kort sist helg. Så anket klubben – og fikk medhold.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 19.04

    Magnus Carlsen vant Champions Chess-turnering – slo Firouzja i storfinalen

    Magnus Carlsen vant årets siste ordinære Champions Chess-turnering med seier over Alireza Firouzja i storfinalen. Han avgjorde med seier i 4. og siste parti.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.48

    Solbakken applauderer Haalands vinnervilje: – Vi trenger en sulten Erling

    Erling Braut Haalands reaksjon i toppkampen mot Arsenal får Ståle Solbakken til å smile.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.31

    Gjøvik kutter i bidrag til organisasjon for bylivsutvikling

    Kommunedirektøren foreslår å kutte i det økonomiske bidraget til organisasjonen «Byen vår Gjøvik». Det skriver Oppland Arbeiderblad. I forslaget fra kommunedirektøren, foreslås det at organisasjonen, som jobber med prosjekter som skal utvikle bylivet i Gjøvik, skal få 960.000 kroner årlig de neste fire årene. Dette er 100.000 kroner mindre enn tidligere, ifølge avisen. – Vi forstår at kommunen må spare inn, men vi håper imidlertid at politikerne vil opprettholde dagens nivå på eierbidraget, og ikke kutte i bidraget som foreslått, sier daglig leder Line Kildal i Byen vår Gjøvik til OA. I sitt forslag til vedtak skriver kommunedirektør Kari Sollien at årsaken er at det årlig er nødvendig å gjennomføre kutt i Gjøvik kommune, og at det nødvendigvis må få betydning for størrelsen på tilskuddsbeløp. Kommunedirektør Kari Sollien understreker i sitt forslag til vedtak at kuttet i støtten ikke må sees på som at man ikke er fornøyd med det som er utrettet i perioden. – Byen vår Gjøvik utgjør både en samarbeidsarena for næringsliv og kommunen, og er en effektiv aktør for å nå målet om en attraktiv by med et levende bysentrum, skriver Sollien.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.31

    Melding om bygningsbrann i Stavanger

    Brannvesenet har fått melding om en bygningsbrann i Brønngata i Stavanger. – Det var en nabo av eneboligen som ringte og sa det velta ut masse røyk. Når vi kom fram viser det seg at det var mat på komfyren som hadde gjort at det har blitt mye røyk, sier vaktleder i 110 Sørvest, Svein Nesse. Det er ingen åpne flammer. Brannvesenet er på stedet og tar temperaturmålinger.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.28

    Kjørte nesten 100 km/t for fort

    En MC-fører i 30-årene ble i ettermiddag målt til 178 km/t i 80-sonen i Fjermestadvegen i Time. Mannen fikk førerkortet beslaglagt. Politiet oppretter sak.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.28

    Rødøy kommune går mot millionunderskudd

    Ifølge kommunedirektør Harald Einar Erichsen ligger Rødøy kommune an til et merforbruk innenfor helse- og omsorgssektoren på 5 til 6 millioner kroner. Det skriver Kulingen. Ifølge avisa har kommunen varslet om forbruksreduserende tiltak i september. Erichsen nevner blant annet ansettelses-, overtids- og innkjøpsstopp som generelle tiltak. Tiltakene vil gjelde ut året, men det vurderes om enkelte tiltak skal videreføres i 2025. – Dette isolert sett er ikke så ille, og det er ingen umiddelbar fare for at vi vil havne på ROBEK-lista, sier Erichsen til avisa. Økte inntekter innenfor bolig og næring, samt mindreforbruk i andre sektorer gjørt at overforbruket totalt ligger på 2 til 3 millioner kroner per august, skriver Kulingen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.24

    Trafikkulykke med trikk i Oslo sentrum

    Nødetatene er i Grensen etter en trafikkulykke mellom en trikk og en bil. – Ikke meldt om personskade, men noe materielle skader som gjør at bilen må berges, melder politiet. Det er trafikale utfordringer på stedet. Klokken 18.32 meldes det om at brannvesenet straks er ferdig med å taue bort bilen slik at trikken kan kjøre videre.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.16

    Politiet: Seks drept etter skyting i Tel Aviv

    Seks skal være drept i et skyteangrep, melder politiet. To gjerningspersoner skal være skutt og drept, ifølge politiet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.11

    Stjålet nødrakett skutt opp

    Hovedredningssentralen og politiet har avsluttet en aksjon i sjøområdene i Vågsbygd i Kristiansand. En stjålet nødrakett ble skutt opp, og førte til at både brannbåt og redningsskøyte ble sendt til stedet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.10

    Vestlandet arbeiderparti følger Arbeiderpartiet i Bergen i bybanesaken

    I dag ble byrådspartiene og støttepartiene i bystyret enige med Rødt og KrF om hvordan bybanetunnelen til Åsane skal planlegges i Bergen. Dette til tross for at Arbeiderpartiet i Bergen og Venstre mandag trakk seg fra forhandlingene. Onsdag holdes det fylkesting i Førde. Der skal det blant annet stemmes over de nye planene for bybanen til Åsane. – Jeg opplever at Arbeiderpartiet i Bergen strakte seg veldig langt for å ta ansvar for et av de viktigste prosjektene for Bergen by, men at byrådspartiene ikke klarte å komme opposisjonen i møte. Det syns jeg er synd, og det er synd for et så stort og viktig prosjekt for Bergen, sier Stian Davies (Ap), fylkesvaraordfører i Vestland. Fylkestinget har tidligere sagt at de vil lytte til det som byrådet sier i denne saken. – Jeg har vært tydelig på at jeg og Vestlandet Arbeiderparti følger Arbeiderpartiet Bergen i denne saken. Vi har tatt dialog med Arbeiderpartiet Bergen, og så finner vi ut hva Arbeiderpartiet i Vestland fylkesting skal stemme i morgen, sier Davies. Gruppelederne i partiene på fylkestinget ser i skrivende stund på avtalen som er inngått i Bergen. – Her er det en del politiske skillelinjer i bergenspolitikken som òg går inn i fylkespolitikken. Men det handler til sjuende og sist òg om å finne en løsning der Bergen kan beholde omring 15 milliarder statlige penger til å drive utvikling av kollektivsystemene og byutvikling for, istedenfor at de pengene går til andre byer, sier fylkesordfører John Askeland (Sp) til NRK.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.10

    Vestland arbeiderparti følger Arbeiderpartiet i Bergen i bybanesaken

    I dag ble byrådspartiene og støttepartiene i bystyret enige med Rødt og KrF om hvordan bybanetunnelen til Åsane skal planlegges i Bergen. Dette til tross for at Arbeiderpartiet i Bergen og Venstre mandag trakk seg fra forhandlingene. Onsdag holdes det fylkesting i Førde. Der skal det blant annet stemmes over de nye planene for bybanen til Åsane. – Jeg opplever at Arbeiderpartiet i Bergen strakte seg veldig langt for å ta ansvar for et av de viktigste prosjektene for Bergen by, men at byrådspartiene ikke klarte å komme opposisjonen i møte. Det syns jeg er synd, og det er synd for et så stort og viktig prosjekt for Bergen, sier Stian Davies (Ap), fylkesvaraordfører i Vestland. Fylkestinget har tidligere sagt at de vil lytte til det som byrådet sier i denne saken. – Jeg har vært tydelig på at jeg og Vestlandet Arbeiderparti følger Arbeiderpartiet Bergen i denne saken. Vi har tatt dialog med Arbeiderpartiet Bergen, og så finner vi ut hva Arbeiderpartiet i Vestland fylkesting skal stemme i morgen, sier Davies. Gruppelederne i partiene på fylkestinget ser i skrivende stund på avtalen som er inngått i Bergen. – Her er det en del politiske skillelinjer i bergenspolitikken som òg går inn i fylkespolitikken. Men det handler til sjuende og sist òg om å finne en løsning der Bergen kan beholde omring 15 milliarder statlige penger til å drive utvikling av kollektivsystemene og byutvikling for, istedenfor at de pengene går til andre byer, sier fylkesordfører John Askeland (Sp) til NRK.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.10

    Rangnick med styrket tropp mot Norge – savner fortsatt flere

    Østerrikes landslagssjef Ralf Rangnick har utvidet troppen til nasjonsligakampene mot Kasakhstan og Norge. Flere er tilbake etter skade.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.10

    Ulykke mellom bil og motorsykkel i Ullensaker

    Nødetatene er på stedet. MC-føreren skal ifølge politiet være bevisst, men klager over smerter i beina. Det skal være noe kø i området.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 18.00

    BOMBEN SOM TAR ALT

    I jakten på å utslette Hizbollahs ledelse bruker Israel bunker-busters. En bombe som kan penetrere metervis med betong – før den eksploderer og dreper.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.49

    Savnet kvinne er funnet

    Kvinnen i 80-årene som var meldt savnet på Hundvåg har kommet til rette igjen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.48

    Mann dømt etter promillekjøring med seks stykker i bilen

    En mann i 20-årene er i Hordaland tingrett dømt til 20 dagers betinget fengsel for å ha kjørt med promille. Mannen skal ha mistet kontrollen over en bil slik at den havnet utenfor veibanen og kolliderte i et tre. Kollisjonen medførte store materielle skader på bilen. Det var seks personer i bilen da det skjedde, selv om bilen bare har plass til fem. Han blir videre dømt til å betale en bot på 18.000 kroner, og blir fratatt retten til å kjøre i ett år.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.46

    Vil levere nytt klimamål etter fristen: – Pinlig

    Regjeringen rekker ikke fristen for å levere nytt klimamål for 2035 i februar. Den får også kritikk for å foreslå klimakutt i et spenn fra 55 til 80 prosent.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.37

    Motorsykkel og bil i kollisjon i Indre Arna

    En motorsykkel skal ha kjørt bakdelen på en personbil på Ådnavegen i Indre Arna i Bergen. Nødetatene rykker ut til stedet. Motorsyklisten skal ha smerter i en arm og en fot.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.34

    Mulig nødsignal fra sjøen

    En nødrakett skal være sendt opp i sjøområdene utenfor Vågsbygd i Kristiansand, melder Hovedredningssentralen. De har sendt både brannbåt og redningsbåt til området, og politiet overvåker fra land. – Vi jobber som om noen har bruk for hjelp, sier Steinar Vatne, redningsleder ved Hovedredningssentralen, til NRK.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.34

    Mann siktet for voldtekter i Stavanger

    En mann i 40-årene ble fredag pågrepet, siktet for voldtekter av to kvinner. Det skriver Aftenbladet. En av voldtektene skal ha skjedd torsdag i forrige uke, skriver avisa. En kvinne i 20-årene ble lagt i kunstig koma etter hendelsen, men er nå utskrevet fra sykehuset. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker på lørdag. Mannens forsvarer, Karianne Kroken Sævereide, sier til Aftenbladet at hennes klient nekter straffskyld.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.25

    Fortsetter å selge «Partiet» uten rettelser

    Gyldendal forlag er ikke i mål med en korrigert andreutgave av den omdiskuterte boken «Partiet», men fortsetter å selge e-boken uten rettelser.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.21

    Brann i fritidsbåt på Mjøsa

    Politiet fikk melding like etter kl. 17 om brann i en fritidsbåt på Mjøsa ved Gjøvik. En mann i 40-årene som hoppet av båten og svømte til land, hvor han fremstår uskadd. Det skal ikke ha vært flere personer i båten. Brannen skal ha startet 100 meter fra land, som er under slukking av brannvesenet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.14

    Melding om brann i leilighet i Asker

    Nødetatene er i Asker etter at det skal ha startet en brann i en seng. – Brannvesenet har kontroll på brannen, ifølge politiet. En person får tilsyn av ambulanse på stedet og er lettere skadet. – Beboeren kjøres til legevakta og vi oppretter en sak på brannen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.08

    Bil på taket i Nærøysund

    Nødetatene rykker til melding om en trafikkulykke i Nærøysund. Politiet opplyser at en bil ligger på taket.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.07

    Ekspert om Irans angrep mot Israel: – Kan sette hele regionen i brann

    Iran sier at missiloppskytingene mot Israel er hevn for drapene på Hizbollah-topper.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.07

    Reuters: Iran forbereder rakettangrep på Israel, ifølge amerikanske tjenestepersoner

    Iran forbereder et snarlig rakettangrep på Israel, opplyser amerikanske tjenestepersoner

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.07

    Iran har startet missilangrep mot Israel

    Iran sier at missiloppskytingene er hevn for drapene på Hizbollah-topper.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.07

    IDF: Flyalarmen går i Jerusalem

    Irans sier at missiloppskytingene er et gjengjeldelsesangrep for drapene på Hizbollah-topper.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.07

    IDF: Flyarmen går i Jerusalem

    Et missilangrep fra Iran skal være i gang, melder det israelske forsvaret.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.06

    Bil havnet på taket etter trafikkulykke i Nærøysund

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke der en bil ligger på taket i Nærøysund. Politiet oppdaterer med at fører har rygget bilen ned en skrent og havnet på taket. Fører er ute og blir fraktet til legevakt for en sjekk.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.06

    Bil hamna på taket etter trafikkulukke i Nærøysund

    Naudetatane rykker ut til ei trafikkulukke der ein bil ligg på taket i Nærøysund.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.04

    Kaster stein mot biler

    Politiet har rykket ut til Birkenes etter melding om at en person kaster stein mot passerende biler.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.02

    Kom med penger til nytt akuttbygg

    Helse- og omsorgsdepartementet innvilger et investeringslån på 1,623 milliarder kroner til nytt akuttbygg ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Nyheten kom da helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre besøkte sykehuset onsdag. – Jeg er veldig glad for at vi nå har lagt disse pengene på bordet slik at det nye akuttbygget forhåpentligvis kan stå ferdig i 2028, sier Vestre. Etter flere år med pasienter på gangen, vannlekasjer og dårlige fasiliteter får nå akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand penger for å bedre forholdene. Konstituert direktør ved Sørlandet sykehus Susanne Hernes sier dette er kjærkomment. – Det er en gledens dag. Dette gjør at vi kan gi bedre tjenester til pasienter på nyfødtintensiven og andre intensivavdelinger. Vi får også et akuttmottak som er dimensjonert for den pasientmengden vi faktisk håndterer i hverdagen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 17.00

    Verdal: To syklister påkjørt i høy fart

    De involverte er to yngre jenter, ifølge politiet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.53

    Brann i kjøretøy i Ålen

    Politiet har fått melding om at det har vært brann i et kjøretøy utenfor Coop Ålen. Brannvesenet har slukket brannen og trillet kjøretøyet bort fra parkerte biler. Det blir opprettet sak.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.53

    Ole Gustav Gjekstad: Søkte ikke råd hos noen

    Ole Gustav Gjekstad (56) lyttet bare til eget hjerte og hjerne da han raskt sa ja til håndballjentene.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.51

    Trafikkulykke med syklister i Verdal

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke mellom to syklister og en personbil i Verdal. Nødetatene rykker ut. Veien er stengt. Politiet oppdaterer med at ulykken fremstår som alvorlig og at syklistene skal ha blitt påkjørt i høy fart.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.46

    Rådyr skutt ulovlig

    En person skal ha skutt et rådyr og stukket fra stedet. Det skriver avisen Agder. Rådyret ble funnet ved fylkesvei 42 ved Skibeli i Sirdal. – Det var ei voksen rådyrgeit med melk i juret som er skutt utenom sesong. Politiet har vert på stedet og ser alvorlig på saken. Vi har opprettet sak og driver aktiv etterforskning på forholdet, forteller fungerende politikontakt Espen Haga i Sirdal til Agder.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.41

    Politiet søker etter savnet kvinne

    Politiet har patruljer som ser etter en dame i 80-årene som er meldt savnet på Hundvåg. Det er ønskelig for politiet at en observasjon av person ringes inn til politiet på 02800.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.41

    Nexans har fått tillatelse til økt produksjon

    Statsforvalteren har gitt kabelprodusenten Nexans tillatelse til mer enn doblet produksjonen ved fabrikken i Halden. Nexans har allerede bygget fabrikken som øker kapasiteten på produksjon av strømkabler fra 28.000 tonn til 70.000 tonn. Dette vil øke utslippene av mikroplast fra 10 til 20 kilo i året. De vil også slippe ut inntil 80.000 kubikkmeter kjølevann rett i fjorden. Statsforvalteren slår fast at samfunnsnytten ved virksomheten er større enn ulempene for miljøet. Samtidig skal Nexans ikke forurense mer enn nødvendig, skriver seksjonssjef Kari Skogen i klima- og miljøvernavdelingen hos Statsforvalteren. – Vi har stilt strengere vilkår til Nexans Halden sitt utslipp av prosessvann til kommunalt avløpsanlegg og utslipp av overvann enn det bedriften søkte om. Nexans må overvåke alle utslipp nøye, og jobbe for å redusere disse ytterligere, heter det i tillatelsen. Den økte produksjonen ved Nexans i Halden har møtt motstand hos den Svenska Naturskyddsföreningen i Strömstad, som frykter at det vil gå ut over miljøet i den fra før sårbare Ringdalsfjorden og Iddefjorden.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.30

    Ny tillit til Gro Anita Mykjåland

    Nominasjonskomiteen i Agder Senterparti går enstemmig inn for at Gro-Anita Mykjåland igjen får førsteplassen på stortingslista ved valget neste år. Det skriver Setesdølen. Nominasjonsmøtet i Agder Senterparti holdes 4. november.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.29

    En Rødt-æra kan være over

    Bjørnar Moxnes skapte det moderne Rødt. Nå kjemper han for sitt – og partiets – politiske liv.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.28

    Bredside mot Aps kraftplan: – Ikke ærlig

    Torgeir Knag Fylkesnes (SV) etterlyser konkrete tiltak for å oppfylle løftene i Aps ferske kraftplan. – Begynner å bli lei av mål.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.18

    Byrådspartiene har sikret seg flertall i Bergen

    Byrådspartiene og støttepartiene i bystyret er kommet til enighet med Rødt og KrF om hvordan bybanetunnelen til Åsane skal planlegges i Bergen. – Jeg er veldig glad for at vi nå har vært med på en løsning som bringer bybaneprosjektet til Åsane et skritt nærmere. For KrF har det alltid vært viktig å realisere bybanen til Åsane, sier Joel Ystebø, gruppeleder for Bergen Krf.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.18

    Byrådspartiene enige om bybanetunnel i Bergen

    Byrådspartiene og støttepartiene i bystyret er kommet til enighet med Rødt og KrF om hvordan bybanetunnelen til Åsane skal planlegges i Bergen. – Jeg er veldig glad for at vi nå har vært med på en løsning som bringer bybaneprosjektet til Åsane et skritt nærmere. For KrF har det alltid vært viktig å realisere bybanen til Åsane, sier Joel Ystebø, gruppeleder for Bergen KrF. Dette skjer på tross av at Venstre og Arbeiderpartiet i går trakk seg fra forhandlingene om bybanen. Dette blant annet på grunn av mangel på en plan B i tilfelle tunneltraseen ikke skal la seg gjennomføre. Eivind Nævdal-Bolstad, gruppeleder for Høyre i Bergen, har stor tro på at partiene på fylkestinget vil støtte opp under deres tunnelløsning på morgendagens fylkesting. – Jeg tror at det klare og tydelige vedtaket som vi fatter i morgen, òg gjør at fylkespolitikerne sitter samla i Førde og kommer til å sørge for at vi kommer oss videre i denne saken, sier han. Gruppeleder for Bergen Senterparti og varaordfører i Bergen, Thomas Flesland, mener dette er steg i riktig retning for det politiske Bergen. – Jeg tror alle på rådhuset her kjenner på en forventning fra Bergen-by om at man samler seg og kommer videre. Jeg føler at dette er det største steget vi har tatt i den retningen på veldig lenge. Jeg er veldig glad for at vi er åtte partier foreløpig som stiller seg bak dette, sier han.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.18

    Byrådspartiene har sikret seg flertall for bybanetunnel i Bergen

    Byrådspartiene og støttepartiene i bystyret er kommet til enighet med Rødt og KrF om hvordan bybanetunnelen til Åsane skal planlegges i Bergen. – Jeg er veldig glad for at vi nå har vært med på en løsning som bringer bybaneprosjektet til Åsane et skritt nærmere. For KrF har det alltid vært viktig å realisere bybanen til Åsane, sier Joel Ystebø, gruppeleder for Bergen KrF. Dette skjer på tross av at venstre og arbeiderpartiet i går trakk seg fra forhandlingene om bybanen. Dette blant annet på grunn av mangel på en plan B i tilfelle tunneltraseen ikke skal la seg gjennomføre. Eivind Nævdal-Bolstad, gruppeleder for Høyre i Bergen, har stor tro på at partiene på fylkestinget vil støtte opp under deres tunnelløsning på morgendagens fylkesting. – Jeg tror at det klare og tydelige vedtaket som vi fatter i morgen, òg gjør at fylkespolitikerne sitter samla i Førde og kommer til å sørge for at vi kommer oss videre i denne saken, sier han. Gruppeleder for Bergen Senterparti og varaordfører i Bergen, Thomas Flesland, mener dette er steg i riktig retning for det politiske Bergen. – Jeg tror alle på rådhuset her kjenner på en forventning fra Bergen-by om at man samler seg og kommer videre. Jeg føler at dette er det største steget vi har tatt i den retningen på veldig lenge. Jeg er veldig glad for at vi er åtte partier foreløpig som stiller seg bak dette, sier han.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.18

    Ulver har rømt fra dyrepark i Bardu - to fortsatt på «frilab»

    Til sammen fem ulver rømte fra en dyrepark i Bardu mandag. Tirsdag er fortsatt to på rømmen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.17

    Vedum foreslått på topp

    Nominasjonskomiteen har foreslått Trygve Slagsvold Vedum som førstekandidat for Senterpartiet i Hedmark valgkrets foran stortingsvalget neste år. Vedum gikk tidligere i høst ut med at han gjerne tok gjenvalg som partileder i Senterpartiet om medlemmene ønsket det. På andreplass på lista står justisminister Emilie Mehl og på tredjeplass, Per Martin Sandtrøen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.17

    Trafikkulykke ved Nygårdstunnelen

    Vest politidistrikt melder om et mindre trafikkuhell like etter Nygårdstunnelen i retning Åsane. Det er to kjøretøy som er involvert.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.14

    Menighetsleder død

    Roald Halvorsen, mangeårig leder i Internasjonale Betania i Arendal, er død. Det skriver Agderposten. Halvorsen døde onsdag. Han ble 80 år gammel. Han var en del av Betania i Arendal og hovedleder i over 55 år.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.10

    Prinsesse Beatrice venter sitt andre barn

    Kongen er informert, og Buckingham Palace sier at begge familiene er «henrykte».

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.10

    Prinsesse Beatrice venter sitt andre barn

    Kongen er informert, og Buckingham Palace sier at begge familiene er «henrykte».

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.10

    Dårlig vær for hummerfisket

    Mye vind langs kysten gjør at flere velger å utsette hummerfiske. Knut Gulbrandsen Nørstrud og Alf Syrdal setter som regel hummerteinene sine rundt Lindesnes fyr 1. oktober. Men med vindkast på 20 m/s, var det rett og slett ikke mulig for hobbyfiskerne å dra ut. – Vi er nokså bevisste på dette med trygghet, og vi ofrer ikke livet for noen hummer, sier Gulbrandsen Nørstrud til Lindesnes avis.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.10

    Rekordvarmt i Nord-Norge

    Fra midten av mai og ut september har det vært rekordvarmt på over 20 målestasjoner med mer enn 30 års drift i Nordland, Troms og Finnmark. Spesielt gjelder dette værstasjonene nær kysten. Det skriver Meteorologisk institutt i en pressemelding. Samtidig har det vært unormalt høye overflatetemperaturer i havet utenfor Nord-Norge og videre i Barentshavet. – Lufta og havet er tett knyttet sammen energimessig. Vanligvis er det slik at lufta varmer opp havet om sommeren, og havet leverer denne energien tilbake til lufta i løpet av vinteren, forklarer Cecilie Mauritzen, klimaforsker ved Meteorologisk institutt. Det ble også satt fem nye rekorder på fylkesnivå og 100 stasjonsrekorder. I tillegg ble det for første gang registrert tropedag i september i Norge. I Vardø ble rekorden fra 2013 slått, mens Narvik registrerte en tropenatt 10. september, ifølge meteorologene. – Dette er i tråd med det vi kan forvente mer av i fremtiden. Været har blitt mer ekstremt på grunn av klimaendringene. Vi kan nyte de varme dagene, men med en bismak, sier klimaforsker Hans Olav Hygen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.09

    Undersøker kasse med mulig sprengstoff på Jørpeland

    Politiet undersøker en kasse de tror inneholder gammelt sprengstoff på Jørpeland, skriver Strandbuen. Et helikopter har landet på stedet. Politiet skal ha visst om kassen siden i sommer. Den ble oppdaget i forbindelse med at et dødsbo ble overtatt en av ny eier, skriver avisa.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.06

    Meteorologisk institutt: September endte nesten 1,5 grader over normalen

    September endte 1,4 grader over normalen, ifølge Meteorologisk institutt. Måneden ble den 7. varmeste septembermåneden i en måleserie som går tilbake til 1901.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 16.05

    Valdtektssikta i 20-åra varetektsfengsla

    Ein mann i 20-åra er i dag varetektsfengsla i to veker. Mannen er sikta for å ha valdteke ei jamgamal kvinne på si eiga adresse nord i Bergen natt til søndag. Mannen blir varetektsfengsla i to veker, i tråd med kva påtalemyndig bad om. – Me bad om to veker, grunna frykt for bevisforspilling i saka, seier politiadvokat Marcus Monsen i Vest politidistrikt. Han seier politiet har starta etterforsking av saka med avhøyr av vitne og beslag i telefonar, mellom anna.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.46

    Reuters: Iran forbereder rakettangrep på Israel, ifølge amerikanske tjenestepersoner

    Iran forbereder et snarlig rakettangrep på Israel, opplyser amerikanske tjenestepersoner

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.46

    Drapsforsøket på Rodeløkka: Enda en person varetektsfengslet

    Politiadvokat Ingrid Myrold forteller til NRK at en person er varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, på grunn av fare for bevisforspillelse. Det var 15. september at en mann ble kritisk skadet etter en knivstikking på Rodeløkka i Oslo. Fornærmede er skrevet ut av sykehuset og totalt fire personer er siktet for drapsforsøk. Tre stykker har allerede blitt varetektsfengslet, to personer i inntil to uker, og den siste i fire uker. – Denne uken vil to av disse bli begjært varetektsfengslet på nytt. – Det er for tidlig å si noe om de siktede og fornærmede har en relasjon, sier Myrold. Hun legger til at volden fremstår ganske tilfeldig. – Det er ikke holdepunkter for å si at dette er gjengrelatert vold. Politiet utelukker ikke at det kan ha vært flere som har vært delaktige i angrepet. Hva som var motivet er ikke klart, men fornærmede skal ha forklart at han ble fratatt gjenstander i forbindelse med volden.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.45

    Ulykke mellom el-sparkesykkel og bil

    Politiet rykker ut til Lade i Trondheim etter melding om en trafikkulykke mellom en el-sparkesyklist og personbil. Det skal ifølge politiet være ukjent skadeomfang. Kl. 15:55: Politiet oppdaterer med at pasienten blir fraktet til St. Olavs hospital av ambulanse og veien er åpnet igjen. Patruljer på stedet tar avhør av involverte og oppretter sak.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.43

    Trumps hillbilly

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.43

    Kragerø kommune vil øke kassakreditten

    Kommunedirektøren i Kragerø vil øke kassakreditten til 400 millioner kroner. Det skriver Kragerø Blad Vestmar. Dette er en dobling etter at kommunens politikere økte kassakreditten til 200 millioner i mars. Økonomisjef i kommunen, Gunnar Sveen, sier til avisa at tiltaket er nødvendig for at Kragerø kommune skal kunne ivareta sine betalingsforpliktelser. Saken avgjøres i kommunestyret 24. oktober.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.42

    Prinsesse Märtha Louise forteller om sammenbrudd før bryllupsdagen

    Prinsesse Märtha Louise fikk et sammenbrudd i forkant av bryllupet i Geiranger. Det forteller hun i sin egen podkast.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.39

    Syk Kristoff spurtet til seier på blytung dag – kryper nærmere milepæl

    Alexander Kristoff avsluttet best på de siste meterne og vant den første etappen av sykkelrittet Cro Race i Kroatia onsdag. Seieren var hans nummer 95 i karrieren.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.31

    Vipers slo egen klubbrekord i ellevill NM-kamp – scoret over 60 mål

    Vipers Kristiansand vant hele 64-7 over Godøy i NMs åttedelsfinale i håndball tirsdag.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.31

    Wall Street faller med frykt for eskalering i Midtøsten

    Signaler om mulig Iran-angrep på Israel sprer et gufs i markedet på første handelsdag i fjerde kvartal.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.31

    Wall Street faller etter eskalering i Midtøsten

    Iran-angrep på Israel sprer et gufs i markedet på første handelsdag i fjerde kvartal.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.31

    Wall Street starter kvartalet i minus

    Apple er blant aksjene som trekker ned på første handelsdag i fjerde kvartal.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.22

    Småsyk Kristoff vant i Kroatia: – Følte meg ikke bra

    Den første etappen i Cro Race i Kroatia endte i en massespurt. I en tett og jevn spurt satt Alexander Kristoff i en god posisjon inn på oppløpet. Nordmannen tok tidlig venstresiden og klarte å holde unna for konkurrentene. 37-åringen kunne dermed slippe jubelen løs for karrierens 95. proffseier, like foran de to italienerne Alberto Bruttomesso og Giovanni Lonardi. – Jeg følte meg ikke bra i dag. Jeg har slitt med litt sykdom, en liten forkjølelse, så vi ville egentlig ikke jobbe så mye. Men til slutt måtte vi også sende frem en mann, sier Kristoff til arrangøren, som forteller at han slet på den 17 kilometer lange stigningen som kom med fem-seks mil til mål. Mot slutten fant han hjulet til Elia Viviani, som endte på femteplass til slutt. – Jeg visste at han hadde det beste opptrekket. Jeg startet spurten min litt før ham, for å overraske ham og heldigvis var jeg sterk nok til å holde unna, sier Kristoff. Seieren er Kristoffs syvende for sesongen, og som gjør at han stadig nærmer seg målet om 100 proffseirer. Kristoff har også kontrakt neste år, men har signalisert, senest i et intervju med RA Stavanger, at det trolig blir hans siste. Etapperittet avsluttes søndag.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.22

    Selmer saksøker Gjensidige i advokatskandale-saken

    Forsikringsselskapet Gjensidige er saksøkt av advokatselskapet Selmer og deres klienter i lånesvindel-saken. Det skriver Dagens Næringsliv. 388 millioner kroner er kravet Selmer har sendt til forsikringsselskapet Gjensidige på vegne av långivere i lånesvindel-saken. Selmer har 45 kreditorer som klienter. De har levert inn et krav på 330 millioner kroner til dødsboet etter advokat Per Asle Ousdal. – Jeg kan bekrefte at vi har inngitt en stevning. Jeg ønsker ikke å kommentere denne noe nærmere, sier advokat Bård Koppang i Selmer til DN.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.22

    Selmer saksøker Gjensidige i Ousdal-saken

    Forsikringsselskapet Gjensidige er saksøkt av advokatselskapet Selmer og deres klienter i lånesvindel-saken. Det skriver Dagens Næringsliv. 388 millioner kroner er kravet Selmer har sendt til forsikringsselskapet Gjensidige på vegne av långivere i lånesvindel-saken. Selmer har 45 kreditorer som klienter. De har levert inn et krav på 330 millioner kroner til dødsboet etter advokat Per Asle Ousdal.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.18

    Overlegen seier til Vipers – scoret mer enn 60

    Håndballaget Vipers knuste gjestene Godøy fra Møre og Romsdal under onsdagens åttedelsfinale i cupen. Resultatet ble 64–7 til Vipers Kristiansand. Godøy ligger sist i sin 2. divisjonsavdeling, mens Vipers spiller i Eliteserien. Før kampen sa sportslig leder i Godøy, Trine Sande Tovik, at de er forberedt på tap men skal prøve så godt de kan. Seieren betyr ikke bare at laget fra Kristiansand er videre i mesterskapet. De ville resultatene sikrer dem også nye rekorder, ifølge Fædrelandsvennen. De har slått sin klubbrekord med å score mer enn 58 mål. Dette er også ny rekord for norsk klubbhåndball på 2000-tallet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.18

    Overlegen seier til Vipers - scoret mer enn 60

    Håndballaget Vipers knuste gjestene Godøy fra Møre og Romsdal under onsdagens åttedelsfinalen i cupen. Resultatet ble 64–7 til Vipers Kristiansand. Godøy ligger sist i sin 2. divisjonsavdeling, mens Vipers spiller i Eliteserien. Før kampen sa sportslig leder i Godøy, Trine Sande Tovik, at de er forberedt på tap men skal prøve så godt de kan. Vipers Kristiansand er dermed videre i håndballcupen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.16

    Kollisjon på E39 mellom Eidsvågdumpen og Glaskartunnelen

    To biler har krasjet på E39 nordgående, ifølge BT. Trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen sier til avisen at køene bygger seg opp. Det skal ikke være en alvorlig ulykke

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.12

    Vil du ha denne heiagjengen, Simen Velle?

    Kommentarfeltene på TikTok fylles opp av «Stem FrP». Det er ikke så uskyldig som det ser ut som.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.09

    Trafikkulykke i Indre Østfold

    Føreren av bilen som kjørte inn i autovernet på E18 ved Spydeberg er fratatt førerkortet midlertidig av politiet. Bilen er nå berget, og trafikken går som normalt. Hendelsen etterforskes videre, ifølge politiet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 15.06

    Stenger vannledning på grunn av vedlikehold

    Onsdag er planlagt vannavstengning i forbindelse med vedlikehold i området Opplandsveien og Frivolltun i Grimstad. Vannet vil være stengt fra onsdag morgen og frem til midnatt, skriver kommunen på sine nettsider. Vannet kan være misfarget etter arbeidet er ferdig. Om det skjer anbefaler kommunen å la vannet renne i 15 minutter for å fjerne urenheter.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.58

    Togtrafikken i gang igjen som normalt ved Eidsvoll

    Det var flere feil på togsporet på Romerike tirsdag. Nå er den siste feilen ved Eidsvoll rettet, og ting går igjen som normalt. Det skriver Bane Nor klokka 13.35. Reisende må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger. Tidligere tirsdag oppsto en feil på sporet mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn. Denne feilen ble rettet tidligere i dag. (NTB)

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.48

    To kvinner klager på henleggelse i Frosta-saken

    Ei kvinne som fikk saken sin henlagt av statsadvokaten har klaget til Riksadvokaten på henleggelsen. Det bekrefter kvinnens bistandsadvokat, Ingunn Kjelstad, til NRK. – Av mine klienter er det én som har klaget på henleggelse, sier Kjelstad. Kjelstad er bistandsadvokat for syv av de 15 kvinnene som fikk saken sin henlagt av statsadvokaten. De øvrige kvinnene som fikk saken henlagt har andre bistandsadvokater, forteller Kjelstad. Om det er andre kvinner som har klaget på henleggelsen er ikke kjent. Kjelstad ønsker ikke å utdype hva bakgrunnen for klagen er. – Av hensyn til klienten ønsker jeg ikke å gå noe videre inn på dette. Kim Eilertsen bekrefter til NRK at også hans klient er i en prosess for å klage på henleggelsen. Eilertsen er bistandsadvokat for ei kvinne i saken. Også hun fikk saken sin henlagt. I tillegg til at statsadvokaten henla 15 saker, henla politiet 99 saker før oversendelse. Det betyr at totalt 114 kvinner har fått saken sin henlagt. Når rettssaken mot den tidligere kommuneoverlegen i Frosta begynner 5. november, er det 95 kvinner som har status som fornærmet. Den tidligere legen er tiltalt for å ha voldtatt 88 av dem. Det er satt av 16 uker til hovedforhandlingene i Trøndelag tingrett.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.48

    Kvinne har klaget på henleggelse i Frosta-saken

    Ei kvinne som fikk saken sin henlagt av statsadvokaten har klaget til Riksadvokaten på henleggelsen. Det bekrefter kvinnens bistandsadvokat, Ingunn Kjelstad, til NRK. – Av mine klienter er det én som har klaget på henleggelse, sier Kjelstad. Kjelstad er bistandsadvokat for åtte av de 15 kvinnene som fikk saken sin henlagt av statsadvokaten. De øvrige kvinnene som fikk saken henlagt har andre bistandsadvokater, forteller Kjelstad. Om det er andre kvinner som har klaget på henleggelsen er ikke kjent. Kjelstad ønsker ikke å utdype hva bakgrunnen for klagen er. – Av hensyn til klienten ønsker jeg ikke å gå noe videre inn på dette. I tillegg til at statsadvokaten henla 15 saker, henla politiet 99 saker før oversendelse. Det betyr at totalt 114 kvinner har fått saken sin henlagt. Når rettssaken mot den tidligere kommuneoverlegen i Frosta begynner 5. november, er det 95 kvinner som har status som fornærmet. Den tidligere legen er tiltalt for å ha voldtatt 88 av dem. Det er satt av 16 uker til hovedforhandlingene i Trøndelag tingrett.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.47

    Kamp i Telemark SV om førsteplassen til Stortinget

    Nominasjonskomiteen i Telemark SV leverer i dag en delt innstilling på førstekandidat til Stortingsvalget. Et flertall peker på Vilde Athena Berg-Nilsen fra Porsgrunn, mens mindretallet vil ha Una Pasovic fra Tinn. – I Telemark SV har vi ikke hatt kamp om førsteplassen på 20 år, og heller ikke stortingsrepresentant på 20 år, så kanskje henger det sammen, sier Ådne Naper, som er leder av nominasjonskomiteen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.46

    Geir Pollestad på topp

    Førstekandidaten til Rogaland Senterparti sin liste til stortingsvalget neste år, heter Geir Pollestad. Nominasjonskomiteen har innstilt han på topp med Lisa Marie Ness Klungland og Jarle Bø på de to neste plassene. Nominasjonsmøtet hvor det endelige valget blir gjort, er 16. november.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.45

    Riksvei stengt etter ulykke

    Riksvei 80 ved Bertnes utenfor Bodø sentrum er nå delvis åpnet igjen etter å ha vært stengt på grunn av ei trafikkuykke. Fire personer er involvert i ulykken som har skjedd mellom en personbil og en lastebil. – Det har vært en front-mot-front kollisjon mellom en personbil og en lastebil. Det sier innsatsleder i politiet Torben Westgård. Alle skal være ute av kjøretøyene, og ifølge politiet er ingen alvorlig skadd. Tre personer er sendt til sykehus for en sjekk, ifølge politiet. – De involverte er tatt hånd om av helse. Vi kan ikke si noe om de, men de framstod ikke som alvorlig skadd da vi kom på stedet, sier Westgård. Alle nødetater er på stedet, og trafikken har stått i lange køer som følge av ulykken. Bilberging er bestilt.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.45

    Flere kilometer med kø etter trafikkulykke

    Riksvei 80 ved Bertnes utenfor Bodø sentrum er nå delvis åpnet igjen etter å ha vært stengt på grunn av ei trafikkulykke. – Siste bilberger er på plass. Veien vil åpnes i løpet av kort tid. Det opplyser Lars Halvorsen i politiet. Fire personer er involvert i ulykken som har skjedd mellom en personbil og en lastebil. – Det har vært en front-mot-front kollisjon mellom en personbil og en lastebil. Det sier innsatsleder i politiet Torben Westgård. Alle skal være ute av kjøretøyene, og ifølge politiet er ingen alvorlig skadd. Tre personer er sendt til sykehus for en sjekk, ifølge politiet. – De involverte er tatt hånd om av helse. Vi kan ikke si noe om de, men de framstod ikke som alvorlig skadd da vi kom på stedet, sier Westgård. Alle nødetater er på stedet, og trafikken har stått i lange køer som følge av ulykken. Bilberging er bestilt.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.41

    Kjørte inn i steingjerde i Stavanger

    En bilfører er oppegående etter at han kjørte inn i et steingjerde i lav fart i Paradis i Stavanger. Det er mindre materielle skader. Bilfører ble fremstilt for legevakt for videre oppfølgning. Det er ingen mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Førerkort ble beslaglagt.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.41

    Mann har angrepet og skadet tre barn i Zürich

    En mann angrep og skadet tre barn i i Zürich tirsdag.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.40

    Fikk medhold i retten om vei-anbud

    Bygginga av ny E6 i Sørfold er et av de mest etterlengtede veiprosjektene i fylket. Da Statens vegvesen la ut byggeprosjektet til 5 milliarder kroner på anbud, fikk de inn fem tilbud. Men Statens vegvesen ville ikke godkjenne tilbudet fra den italienske entreprenøren Initera. Bakgrunnen var at Statens vegvesen mente selskapet ikke gjorde nok for å hindre sosial dumping og brudd på tariffavtaler. Men selskapet klagde avvisingen inn for Oslo tingrett. Veiprosjektet ble dermed satt på vent. Nå er saken avgjort i retten melder Statens vegvesen i en pressemelding. Avvisingen av Itinera er kjent gyldig av Oslo tingrett. Vegvesen tar opp igjen konkurransen for E6 Megården-Sommerset uten den italienske entreprenøren. – Vi ser at kjennelsen er i tråd med vår tolkning av regelverket for offentlige anskaffelser i Norge og EU/EØS området, og det er vi glad for, sier utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.40

    Sparkesykkel mot bil i Sandefjord

    Nødeatene har rykket ut til Framnesgrillen i Sandefjord etter melding om sammenstøt mellom en sparkesyklist og en bil. – Ambulanse er på stedet og tilser sparkesyklisten. Trafikken går forbi stedet, melder operasjonsleder Eskil Hagen Olsen ved Sør-Øst politidistrikt. Klokken 14.46 opplyser politiet at sparkesyklisten er brakt til legevakta for sjekk. Politiet gjennomfører avhør på ulykkesstedet. Ved 15.30-tiden melder politiet at ulykken skjedde i et fotgjengerfelt i det den mindreårige sparkeyklisten skulle krysse veien. Ifølge politiet traff sparkesyklisten siden på bilen og falt av tohjulingen. – Personen på sparkesykkelen ble kun påført mindre skader og er ferdig undersøkt på legevakta. Det blir ikke beslag av førerkortet til bilføreren, men sak opprettes for videre etterforskning, sier operasjonsleder Jan Tore Gregersen ved Sør-Øst politidistrikt.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.33

    Ny elbilrekord

    I september var 97 prosent av nybilsalget i Agder elbiler. Det plasserer fylket på en åttendeplass på lista over hvor det har blitt solgt flest elbiler i Norge, viser ferske tall fra Norsk elbilforening. Dette er første gang alle fylker har over 90 prosent elbilandel i nybilsalget. Sammenlignet med samme måned i fjor er salget 39 prosent høyere.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.29

    Lyngdal-saken: – Gjenstår mye arbeid

    Etterforskningen mot den siktede idrettslederen fra Lyngdal er omfattende, og det er fortsatt uklart hvor mange fornærmede barn det er snakk om. Det opplyser politiadvokat Ingvild Thorsen i en epost til NRK. – Det gjenstår fortsatt mange personer som politiet ønsker å snakke med og det gjenstår mye arbeid før vi kan trekke noen konklusjoner, skriver Thorsen. Politiet har gjort et «betydelig» databeslag i saken. Mannen i 30-årene er siktet for å ha produsert overgrepsmateriale, og for å ha begått fysiske overgrep mot barn. – Det ulovlige materialet som er avdekket så langt, omfatter flere barn som fornærmet, herunder i idrettsmiljø som siktede har hatt tilknytning til, sier Thorsen. Mannens forsvarer, Bjørge Usterud Tveito, har tidligere uttalt at siktede «langt på vei» erkjenner det han er siktet for.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.28

    Styrket strømforsyning i Lofoten, Vesterålen og Harstad-området

    Statnett er i mål med et større arbeid med å øke strømforsyningen i Lofoten, Vesterålen og Harstad-området. En ny ledning og transformatorstasjon er nå i drift, skriver de i en pressemelding. – Dette er en god nyhet for alle i regionen. Kvandal-Kanstadbotn er ferdig bygget og bidrar til at næringsliv og befolkning kan vokse videre framover. Vi er svært glade for at vi har styrket strømforsyningen i regionen, sier Christian Færø, konstituert konserndirektør for Nett i Statnett. Den nye kraftforbindelsen på 132 kilovolt, består blant annet av en 76 kilometer lang ledning og 256 nye master. Statnett melder samtidig at arbeidet med å styrke strømforsyningen fortsetter. De har en trinnvis plan for å utvikle strømnettet i nordre Nordland, Troms og Finnmark, fra og med Ofoten og nordover, som de jobber videre med frem mot 2040.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.26

    Fransk skitopp om Norge-smell: – Noe veldig mange har advart mot lenge

    Frankrikes sportssjef Pierre Mignerey mener Finland og Norges problemer er alvorlig for langrennssporten.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.23

    Kvinne siktet etter branner på Eik

    En kvinne i 30-årene fra Tønsberg er pågrepet og siktet for forsøk på ildspåsettelse etter to branner på Eik, natt til fredag 27. september. Åtte personer sov i de to boligene da det ble satt fyr på ytterkledningen på husene, som ligger et par hundre meter fra hverandre. Kvinnen fremstilles for varetektsfengsling onsdag. Politiet vil be om fire ukers varetekt, hvorav to uker med brev- og besøkskontroll.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.19

    Cruiseskip har slitt seg fra kai i Tromsø

    Taufestet til kaia røk, og skipet begynte å drive.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.18

    Bevilget midler for håndtering av varsel

    Formannskapet i Andøy kommune har bevilget 40.000 kroner til å leie inn juridisk kompetanse for å håndtere et varsel mot en kommuneansatt. Det skriver vol.no. Kommunen ønsker bistand fra KS Advokatene, da saken ikke kan behandles ved bruk av normale rutiner. Bevilgningen ble vedtatt i et ekstraordinært formannskapsmøte.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.11

    Forberedt på tap – følg kampen her

    Åttedelsfinalen i cupen mellom Vipers Kristiansand og Godøy fra Møre og Romsdal er i gang. Godøy ligger sist i sin 2. divisjonsavdeling, mens Vipers spiller i Eliteserien. Før kampen sa sportslig leder i Godøy, Trine Sande Tovik, at de er forberedt på tap men skal prøve så godt de kan. Kampen spilles i Kristiansand. Kampen kan du følge her.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.10

    Adressa: Monsen forlenger som trener i skiforbundet

    Arild Monsen (62) er enig om å forlenge kontrakten som landslagstrener for menn i Norges Skiforbund til etter OL i Milano i 2026.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.08

    E6 åpen igjen

    Begge felt i Kobbskaret tunnel i Sørfold er nå åpen igjen, etter at ett felt var stengt en kort periode. Bilen som hadde fått problemer er nå berget ut av tunnelen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.03

    Putins trusler er farlige

    Vladimir Putin fører en okkupasjonskrig, river ned sikkerhetsstrukturen i Europa og truer med å bruke atomvåpen. Men Donald Trump skryter av at han har et meget godt forhold til Putin.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 14.02

    Tiltale: Advokat mishandlet familien i 19 år

    Ifølge kona svarte mannen med å knuse en tallerken da han fikk servert fiskepinner til middag.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.59

    Hjemmesykepleie-vikar anmeldt for tyveri

    Kommunalsjef Bente Aasoldsen bekrefter til Varden at Porsgrunn kommune hadde en vikar i hjemmetjenesten som er politianmeldt for tyverier fra brukere. Hun opplyser at vikaren ikke lenger jobber hos dem. Ifølge avisa skal vikaren ha stjålet både kontanter og verdigjenstander. Aasoldsen vil ikke uttale seg om hvor mange tilfeller eller hvor store verdier det dreier seg om.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.56

    Reisverk til treningshall tatt av vinden på Skjervøy

    Man hadde så vidt begynt å bygge den nye treningshallen på Skjervøy i Troms da reisverket ble tatt av den heftige vinden tirsdag formiddag.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.53

    Vil ha Gleditsch Lossius som nestleder i KrF

    KrFs lokallag i Agder, Rogaland og Vestfold ønsker å erstatte partiets nåværende nestleder Ida Lindtveit Røse med Jorunn Gleditsch Lossius fra Agder. Det kommer frem i en kartlegging NTB har gjort, som viser at det er splittelse i hvem partiet ønsker å ha som nestleder. Minst syv lokallag ønsker at Lindtveit Røse blir sittende. Mindre splittelse er det i hvem de ønsker skal bli ny partileder. 11 av 15 fylkeslag ønsker Dag-Inge Ulstein som ny leder. Her ønsker Agder-KrF at tidligere partileder Kjell Ingolf Ropstad skal tilbake til topps, noe han selv har avvist som aktuelt.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.51

    Tenåring skremte med softgun

    Sør-Øst politidistrikt opplyser tirsdag at en tenåring ved Kjølnes ring i Porsgrunn håndterte en softgun. Dette ble oppfattet skremmende av andre. Politiet skriver at de har tatt beslag i softgunen, gjennomført avhør og etterforsker saken.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.47

    Alexander Kristoff varsler karriereslutt neste år: – 90 prosent sikkert

    Sykkelstjernen Alexander Kristoff går svært langt i å bekrefte at karrieren er over når kontrakten med Uno-X utløper neste år, ifølge RA Stavanger.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.45

    Helse Bergen får penger til å bygge akutt rus- og psykiatrimottak

    I dag sa helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre fra Arbeiderpartiet at de vil gi Helse Bergen tilsagn om lån i det kommende statsbudsjettet. 611 millioner kroner får helseforetaket for å bygge om den gamle kvinneklinikken (KK) til det som skal bli det nye Årstadhuset. Planen er å rehabilitere de 18 000 kvadratmeterne for å romme felles akuttmottak for øyeblikkelig hjelp til pasienter med psykiske lidelser eller rus- og avhengighetslidelser. Det skal også være 92 sengeposter i bygget. Bevilgningen utgjør 90 prosent av det som trengs for ombyggingen. De siste 10 prosentene må Helse Bergen finne dekning for selv i sine budsjetter. Byggingen kan starte over nyttår og planen er at det skal være klart for innflytting i 2029.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.43

    Kommunen mener ingen er tvangsflyttet: Teller ikke med Anita

    Anita ble hentet mot foreldrenes vilje, men hun ble ikke tvangsflyttet, mener kommunen. Hva er da en «tvangsflytting»?

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.35

    Kristin Cavallari om bruddet: – En dag vil han takke meg

    «The Hills»-stjernen Kristin Cavallari (37) var stormende forelsket i Mark Estes (24). Men nå har de gått fra hverandre.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.28

    Hamstrer shippingaksje: – Attraktiv investering

    Analytiker mener investorer fortsatt bør satse på shippingaksje som har falt fra toppen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.26

    Parafinlekkasje i Flekkefjord

    En parafinlekkasje som ble oppdaget i Flekkefjord tirsdag er nå stoppet, skriver Avisen Agder. Jostein Urstad i Flekkefjord brannvesen forteller til avisen at der er umulig å anslå hvor mye som har rent ut, men at det er mye lukt i kjellerne til de skadelidende. Urstad sier de har satt i gang umiddelbare tiltak som å samle opp så mye parafin som mulig.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.26

    Parafinlekkasje i Flekkefjord stanset

    En parafinlekkasje som ble oppdaget i Flekkefjord tirsdag er nå stoppet, skriver Avisen Agder. Jostein Urstad i Flekkefjord brannvesen forteller til avisen at der er umulig å anslå hvor mye som har rent ut, men at det er mye lukt i kjellerne til de skadelidende. Urstad sier de har satt i gang umiddelbare tiltak som å samle opp så mye parafin som mulig.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.23

    Tre trøndere på landslaget i fotball

    Trønderne Torbjørn Heggem, Sondre Langås og Alexander Sørloth ble tirsdag tatt ut i troppen til A-landslagets kamper mot Slovenia på Ullevaal neste torsdag og Østerrike på bortebane neste søndag. Heggem spiller for engelske West Bromwich, Langås for Viking og Sørloth for Atletico Madrid. Torbjørn Heggem har aldri spilt for A-landslaget før, mens Langås debuterte mot Østerrike i forrige landskamp.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.14

    Havnestreiken i USA: – Kan bli et stort problem for Harris

    «Massive dominoeffekter» kan tvinge Det hvite hus til å ta grep.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.09

    Uforståelig at Wolff Eikrem ikke er med

    Eliteseriens beste spiller utelates fra landslagstroppen - igjen. For meg er det fullstendig uforståelig at Ståle Solbakken ikke tar med Magnus Wolff Eikrem - spesielt nå som Martin Ødegaard er skadet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.06

    Fylkeskommunen vil ut av Canal Street

    Agder fylkeskommune ønsker ikke lenger å være medeier av musikkfestivalen Canal Street, ifølge Agderposten. Canal Street står i en økonomisk krise og har bedt eierne om mer penger for å kunne garantere at det blir festival igjen i Arendal neste år. Fylkeskommunen er en av eierne, men på grunn av et prinsippvedtak om at de ikke lenger ønsker å være eier av festivaler og andre kulturarrangementer ønsker de nå å komme seg ut. Arendal kommune og Agder fylkeskommune jobber sammen for at kommunen skal overdra aksjen fra fylkeskommunen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.03

    Bjørnar Moxnes vrakes fra topplass for Rødt i Oslo

    Bjørnar Moxnes vrakes fra topplass for Rødt i Oslo – Seher Aydar og Sofia Rana på topp.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.03

    Aftenposten: Rødt vil ikke ha Moxnes på andreplass

    Aftenposten skriver at nominasjonskomiteen i Oslo Rødt vil ha Seher Aydar og Sofia Rana på de to øverste plassene på stortingslista til neste år. Tidligere partileder Bjørnar Moxnses har sagt at han ønsket å stå på andreplass, og at Seher Aydar skulle få første plassen. Kun et mindretall i nominasjonskomiteen vil ha den tidligere partilederen på andreplass. Lokalagene i Oslo kan kommentere instillingen frem til 17. oktober, og den endelige instillingen blir klar 1. november. Endelig stortingsliste vedtas på medlemsmøte i Rødt Oslo 21. november.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.03

    Nominasjonskomiteen i Oslo Rødt vil vrake Moxnes

    Nominasjonskomiteen i Oslo Rødt vil ha Seher Aydar og bystyrerepresentant Sofia Rana på de to øverste plassene på stortingslista til neste år, ifølge Aftenposten. Det betyr at Bjørnar Moxnes, som gikk av som partileder etter brilletyveriet på Gardermoen i fjor sommer, er vraket fra en topplassering. Moxnes har sagt at han ønsket å stå på andreplass, og at Seher Aydar burde få førsteplassen. På Facebook skriver Moxnes tirsdag at han ikke kaster inn håndkledet med mindre flertallet vil dette. Moxnes og Aydar er Oslo Rødts to stortingsrepresentanter i dag. Et mindretall på tre i nominasjonskomiteen vil ha den tidligere partilederen på andreplass, mens et flertall på seks ønsker Sofia Rana. I den foreløpige innstillingen som tirsdag ble sendt ut til medlemmene, er Moxnes foreslått på 25. plass, den nest siste på lista. – Flertallet i komiteen ønsket Bjørnar Moxnes høyt på lista, men ikke på 2. plass. Han ønsket ikke å stå på andre topplasseringer enn 2. plass, og flertallet foreslår ham dermed på 25. plass, skriver komiteen. Lokallagene i Oslo kan kommentere forslaget frem til 17. oktober, og den endelige innstillingen blir klar 1. november. Endelig stortingsliste vedtas på medlemsmøte i Rødt Oslo 21. november.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 13.02

    Tatt med nesten ti liter vape-væske

    Nesten ti liter vape-veske til e-sigaretter ble oppdaget av tollerne på Svinesund sist fredag ettermiddag. Det skjedde da de kontrollerte en belgiskregistrert personbil, kjørt av en rumensk kvinne med en belgisk mann som passasjer. Betjentene fikk mistanker av deres mangelfulle forklaring på hva de skulle gjøre i Norge, opplyser seksjonsleder Per Kristian Grandahl på Svinesund tollsted. Bilen ble deretter tarr inn for sjekk. – Det kom til syne flere pakker med e-sigarett-væske, sier Grandahl. – Både under forsetene, i lommene på seteryggene, i hjulbrønnen, i sidepanelene i bagasjerommet, i hanskerommet og i oppbevaringsrommene i samtlige dører. Totalt ble det funnet 9270 milliliter e-sigarettvæske. Den belgiske mannen erkjente smuglingsforsøket på stedet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.59

    Tips førte ikke frem – Politiet ber nå om hjelp fra publikum

    – Dette er veldig alvorlig kriminalitet, og vi håper publikum vil komme med flere tips som kan hjelpe oss videre, sier politiadvokat Per Øyvind Valland i Vest politidistrikt. Natt til søndag 29. september ble Hamse Ali utsatt for grov vold i Nygårdsparken. Ali fikk hjernerystelse, brakk nesen og mistet fire tenner etter voldshendelsen. Saken ble først henlagt av politiet, men ble gjenåpnet mandag. Tirsdag har politiet vært hos en bedrift som har overvåkningsvideoer fra området. Valland sier til NRK at overvåkningskameraene ikke dekket området. Ifølge Bergensavisen er videomaterialet slettet. Nå ber politiet om flere tips som kan hjelpe etterforskningen videre. – Det har kommet noen henvendelser, men foreløpig har vi ikke noe som kan sette oss på sporet av konkrete mistenkte, sier Valland. Saken er prioritert hos politiet. – Hatkriminalitet har riksadvokaten vært veldig tydelig på at skal prioriteres, og det gjør vi nå, sier Valland.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.46

    24 eldre utsatt for bedrageri i Oslo i september

    Den siste tiden har eldre blitt lurt for store summer nærmest daglig i Oslo. I september ble 24 lurt. Politiet mener flere ulike kriminelle nettverk står bak.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.40

    Ett felt stengt på E6

    Ett felt er stengt på E6 ved Kobbskaret tunnel i Sørfold. Årsaken er et stanset kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen. Bilberger er på plass om en time. Det oppfordres derfor til å kjøre forsiktig og vise hensyn.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.37

    I februar 2026 skal Riiber og rivalene hoppe skiflyging – dette er utfordringen

    Det har vært på tegnebrettet i flere år. Nå er den historiske beslutningen om at skiflyging skal benyttes i verdenscupen i kombinert tatt. Én utfordring må imidlertid løses.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.37

    USAs tidligere president Jimmy Carter fyller 100 år

    Jimmy Carter feirer tirsdag sin 100-årsdag. Han er den første amerikanske presidenten som har levd et helt århundre.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.37

    Hauge og Berg tatt ut på landslaget

    Bodø/Glimt-spillerne Jens Petter Hauge og Patrick Berg belønnes for god form av landslagstrener Ståle Solbakken og er tatt ut i troppen som møter Slovenia og Østerrike i Nasjonsligaen. Det ble klart da troppen ble offentliggjort tirsdag. I tillegg er det også tatt ut en del gamle Glimt-kjenninger, som Hugo Vetlesen, Alexander Sørloth og Felix Horn Myhre.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.32

    Dømt etter å ha ramponert hotellrom for 100.000 kroner

    Det var onsdag 26. juni i år at mannen gjestet Scandic Park Hotell i Sandefjord sentrum. Det skulle vise seg å bli et kostbart opphold. Gjesten, som kommer utenbys fra, erkjente ikke straffskyld for grovt skadeverk da han nylig møtte i Vestfold tingrett. Mannen har forklart at han erindrer at han tok en dusj før han la seg, men at han deretter ikke husker noen ting før politiet vekket han neste dag. Mannen ble dømt til samfunnsstraff i 30 timer. I tillegg må han erstatte skadene i sin helhet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.26

    Ariana Grande grillet om plastiske operasjoner

    Artisten (31) ble tvunget til innrømmelser på TV.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.23

    En person til sykehus

    En person er sendt til sykehus etter en hendelse i Sarpsborg. Politiet meldte først at personen, som var en voksen mann, ble påkjørt. Dette har de nå trukket tilbake. – Viser seg at pasienten har falt eller fått et illebefinnende, skriver politiet. Skadeomfanget er ukjent, ifølge politiet.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.23

    Påkjørsel i Sarpsborg

    En person er påkjørt i Sarpsborg. – Uavklart skadeomfang, melder politiet. Ifølge politiet skal det være en voksen mann som er kjørt. Det er ikke hvilket kjøretøy personen er truffet av eller om det er andre skadde i hendelsen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.22

    NRK: Mann tilsto drapet på kona - nå er saken henlagt

    Mannen erkjente at han hadde tatt livet av kona, men nektet straffskyld.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.21

    Lønne Dyngeland og Horn Myhre tatt ut til landslaget

    Mathias Lønne Dyngeland og Felix Horn Myhre frå SK Brann er tatt ut til landslaget. Medan Lønne Dyngeland har vore ein jevnlig tilskudd til landslagstroppen sidan juni i fjor, er dette berre andre gang Horn Myhre er tatt ut til landslaget. Dermed får Horn Myhre fornya tillit frå Solbakken etter landslagsdebutane mot Kazakhstan og Østerrike. Troppen skal møte Slovenia og Østerrike til Nations League-kampar 10. og 13. oktober.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.19

    Tormod W. Losnedal bekreftet som Høyres ordførerkandidat i Stavanger

    Tormod Wilson Losnedal (37) blir presentert som Høyres ordførerkandidat tirsdag, bekrefter nominasjonskomiteen.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.14

    Tormod Wilson Losnedal blir Høyres ordførerkandidat i Stavanger

    Gruppeleder Tormod Wilson Losnedal er innstilt som ny ordfører i Stavanger fra Høyre. Tormod Wilson Losnedal er 37 år samboer og har tre barn. Han er utdannet statsviter fra UIB. Han har tidligere blant annet erfaring som politisk sekretær i Randaberg kommune før han ble rådgiver for bystyregruppen til Høyre og nå fra valget 2023 medlem i bystyret og gruppeleder. Partiet skriver i en pressemelding at han den kandidaten alle de samarbeidende partiers gruppeledere ønsker som ordførerkandidat og kan stille seg bak. Sissel Knutsen Hegdal trakk seg som ordfører etter at hun hadde brukt partiets penger til private formål. Hun meldte seg også ut av Høyre etter at hun måtte gå av. Valg av ny ordfører i Stavanger skjer trolig på bystyremøtet 14. oktober.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.11

    Nytt anslag på Atløysambandet viser kostnadsauke på 200 millionar kroner

    I eit nytt kostnadsoverslag for Atløysambandet har den anslege totalkostnaden auka med 217 millionar kroner, justert for prisstigning. Dermed blir totalsummen på om lag 1,7 milliardar, rekna i 2024-kroner. Kostnadsauken er særleg knytt til nytt anslag for Granesundet bru, etter erfaringar frå bruprosjektet i Ytre Steinsund. – Det er jo ofte slik at dess meir kunnskap me får og dess nærare me er ei eventuell realisering ser me at kostnadane kanskje går opp. Det handlar ofte om ny kunnskap og omsyn til marknadsutviklinga seier Dina Lefdal, direktør for infrastruktur og veg i Vestland fylke til NRK. – Fylkeskommunen har ei ganske høg lånegjeld, så alle prosjekt me skal setje i gang må me låne pengar til, og då blir det ei vurdering av kva me skal prioritere. Det ligg på politikarane sitt bord, seier Lefdal.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.10

    Vil legge ned deler av skoletilbud

    I en rapport Lindesnes kommune har bestilt for å se på dagens skolestruktur, anbefales det å legge ned to skoler og to barnehager. Det er snakk om Holum og Laudal barneskole, samt Laudal og Vigsmostad barnehager. Nedleggelsene vil spare kommunen 40 millioner kroner, ifølge rapporten som er gjennomført av selskapet BDO. Den endelige planen for ny barnehage- og skolestruktur vil utarbeides først etter innbyggerne har fått komme med sine innspill, skriver kommunikasjonsrådgiver i kommunen, Aud-Marit Dahle Steinbru.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.10

    Vil legge ned to skoler og to barnehager

    I en rapport Lindesnes kommune har bestilt for å se på dagens skolestruktur, anbefales det å legge ned to skoler og to barnehager. Det er snakk om Holum og Laudal barneskole, samt Laudal og Vigmostad barnehager. Nedleggelsene vil spare kommunen 40 millioner kroner, ifølge rapporten som er gjennomført av selskapet BDO. Bakgrunnen for at rapporten er bestilt er fordi Lindesnes står ovenfor en betydelig nedgang i antall barn samtidig som de må stramme inn økonomien. Den endelige planen for ny barnehage- og skolestruktur vil utarbeides først etter innbyggerne har fått komme med sine innspill. Etter planen vil saken behandles i kommunestyret våren 2025.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.10

    Ryerson i landslagstroppen

    Fotballspiller Julian Ryerson fra Lyngdal er med i landslagstroppen, som ble tatt ut i dag. Herrelandslaget skal spille Nations League-kamper mot Slovenia på Ullevaal stadion 10. oktober og Østerrike i Linz 13. oktober. Ryerson spiller til daglig i den tyske klubben Borussia Dortmund.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.10

    Ryersson i landslagstroppen

    Fotballspiller Julian Ryerson fra Lyngdal er med i landslagstroppen, som ble tatt ut i dag. Herrelandslaget skal spille Nations League-kamper mot Slovenia på Ullevaal stadion 10. oktober og Østerrike i Linz 13. oktober.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.06

    Ingen Martin Ødegaard i troppen mot Slovenia og Østerrike

    Landslagssjef Ståle Solbakken sier at Martin Ødegaard var «langt unna» å bli klar til de kommende landskampene.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 12.04

    Larviking i U21-troppen

    Sindre Walle Egeli (18) fra Larvik er blant spillerne tatt ut til U21-landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Irland 11. oktober og hjemme mot Tyrkia på SR-Bank Arena i Stavanger 15. oktober. Det ble klart da Jan Peder Jalland presenterte troppen tirsdag. Walle Egeli debuterte på landslaget mot Kasakhstan i september. Han var opprinnelig tatt ut til U21, men ble hentet opp til A-lagstroppen etter skadeforfall. 18-åringen spiller til vanlig for FC Nordsjælland.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 11.59

    Ber om ytterligere fire uker med tvungen observasjon

    Rettspsykiaterne vil forlenge tvangsobservasjon av siktede i Apotekdrapssaken i Arendal, skriver Agderposten. Den 9. oktober skulle den psykiatriske vurderingen av ham være ferdig, nå ber de om ytterlige fire uker med tvungen observasjon av drapssiktede. – Dette må tingretten ta stilling til, så det vil bli et nytt rettsmøte, forteller politiadvokat Vanja Bruvoll. Mannen stiller seg uforstående til siktelsen, sier hans forsvarer Ole J. Devold.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 11.55

    Flere døde i brann i skolebuss i Thailand

    Flere personer har mistet livet i en brann i en skolebuss i Thailand, opplyser landets statsminister. Flere av de omkomne antas å være små barn.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 11.52

    Sikta for trugslar mot tre familiemedlemmer – blir truleg sleppt fri i dag

    Ein mann som blei pågripen og sikta for truslar mot familiemedlemmer i Førde søndag kveld, blir truleg lauslaten i dag. Det seier påtaleansvarleg Stig Degvold – Jonstad. Mannen i 40- åra skal ha kome med verbale trugslar mot sambuaren sin og to born i familien. Den første meldinga til politiet gjekk ut på at det var stikkvåpen i bustaden, og difor rykte politiet ut væpna. Men sjølve arrestasjonen gjekk roleg for seg, seier Jonstad. Mannen blir truleg lauslaten i ettermiddag. Årsaka er at villkåra for fengsling, som kan vere øydelegging av bevis eller gjentakingsfare, ikkje er oppfylt. Sunnfjordingen får besøks- og kontaktforbod mot familiemedlemmer han truga. Politiet har gjort avhøyr av mannen og familien.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 11.49

    Telenor varsler om ny svindelmetode

    Telenor advarer mot svindlere som lurer til seg BankID-innlogging og kjøper mobilabonnementer i ofrenes navn. Telefonnumrene brukes så til SMS-svindel.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 11.42

    Fjerde person pågrepet for knivstikking på Rodeløkka

    Enda en person er pågrepet i forbindelse med knivstikkingen på Rodeløkka i september, bekrefter politiadvokat Ingvild Myrold til NRK. Dermed er det totalt 4 siktede i saken. Alle er siktet for drapsforsøk. Mannen ble pågrepet søndag, og fremstilles for fengsling tirsdag. 15. september ble en mann i 20-årene utsatt for knivstikking på Rodeløkka i Oslo. Mannen er nå utenfor livsfare, ifølge Myrold.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 11.41

    Ulv var i Søndre Land i flere uker

    Ulven som fredag kveld ble skutt ved Halmrast i Søndre Land har trolig hatt tilhold i området i flere uker. Det sier Anette Sand ved landbrukskontoret i Søndre Land kommune. Ulven angrep flere lam og søyer, og har dermed skadet eller drept flere enn den trenger til mat, sier hun til Oppland Arbeiderblad. DNA-analyser av ulven viser at det er samme ulv som ble observert i Ringsaker i starten av juli i år.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 11.39

    – Vi har mistet nesten 25 mill. i omsetning

    Sommeren ble alt annet enn forventet for reiselivet rundt Trollstigen. Flere beskriver turistsesongen som en katastrofe.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 11.35

    Prisdryss for Graham Hansen – svarer på mulig Gullballen-tildeling

    Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen (29) er kåret til den spanske kvinneligaens beste spiller forrige sesong. Samtidig har hun også mottatt en annen pris.

  • Tirsdag 1. oktober kl. 11.31

    Ønsker informasjon om hvor elgen er

    Elgen som traver rundt i Stavanger-området er en ung hanelg, som trolig er litt stresset over bylivet, skriver Stavanger kommune på Facebook. De ber folk holde seg unna elgen, som beveger seg raskt, og kan dukke opp nye steder. Ser du elgen er det fint om du kontakter politiet eller viltnemnda, skriver kommunen.