Nyheter:

 • I dag kl. 22.27

  Tunnel stengt grunnet skade på kuldeport

  På fylkesvei 773 i Røyrvik/Namsskogan er Steinfjelltunnelen stengt på grunn av skape på en kuldeport. Statens vegvesen melder at en entreprenør er på vei til stedet for utbedring.

 • I dag kl. 22.00

  Person alvorlig skadet etter påkjørsel i Oslo

  SØRENGA (VG) To personer er sendt til sykehus etter en påkjørsel ved Sørenga.

 • I dag kl. 21.58

  Shane MacGowans begravelse: Enken snakket til Johnny Depp om Amber Heard

  Store kjendiser møtte opp i begravelsen til The Pogues-vokalisten. En av dem fikk spesielt mye oppmerksomhet i talen fra MacGowans kone.

 • I dag kl. 21.54

  Mehl sier de skal se på egen rolle: - Må være balanse mellom tillit og kontroll

  Den avgåtte NSM-sjefen Sofie Nystrøm hevder at Justisdepartementet allerede i mai 2022 visste at de ville inngå en avtale med såkalt «innebygd finansiering». Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier de ikke oppfattet det som et privat lån.

 • I dag kl. 21.54

  Mørk om «skuffende» oppmøte: – Julebordsesongen er i gang, kanskje?

  TRONDHEIM (VG) (Slovenia – Norge 21–34) Fredag kveld kom Nora Mørk (32) endelig i gang for fullt. Men kan julebordsesongen ha stoppet håndballjentene fra å fylle arenaen?

 • I dag kl. 21.43

  – Det snør godt!

  Sibirkulden er lagt på is, men snøen daler fortsatt ned i skjul. Eller – i sør, da.

 • I dag kl. 21.26

  Strømsgodset sikret seg spiss permanent

  Elias Hoff Melkersen (20) har signert en kontrakt som trekker seg til høsten 2028.

 • I dag kl. 21.25

  Kjørt av veien og truffet fjellvegg

  Nødetatene har rykket ut på en trafikkulykke på Drivenesvegen i Vennesla kommune. En person har kjørt av veien og truffet en fjellvegg. Det er store materielle skader på bilen. Fører er ute av bilen og er våken og bevisst, opplyser politiet. Vedkommende er sjekket ut av helsepersonell. Ifølge politiet er det svært glatt på stedet.

 • I dag kl. 21.14

  Over 800 var uten strøm – to tunneler fortsatt stengt

  Ifølge Trønder-Avisa var 800 kunder mellom Malm og Namdalseid i Steinkjer uten strøm fredag ettermiddag. Rundt kl. 21 har alle fått strømmen tilbake, men to tunneler på fylkesveg 17 er fortsatt stengt grunnet strømbruddet. Tunnelene det gjelder er Strømnestunnelen og Holmviktunnelen. Statens vegvesen skriver på sine nettsider at tunnelene er beregnet til å åpne igjen kl. 22.00. Omkjøring er skiltet. Tensio omtaler strømbruddet som en driftsforstyrrelse.

 • I dag kl. 21.14

  Storm rundt NTNU-rektor – kaller inn til styremøte

  Det har stormet rundt NTNU-rektor Anne Borg etter at hun kritiserte to forskere ved universitetet. Nå har styret kalt inn til ekstraordinært møte.

 • I dag kl. 21.02

  Byggenæringen håper på rentekutt neste år: – Vi er livredde

  SSB anslår et kraftig fall i boliginvesteringer neste år og tror det kan tvinge frem rentekutt. – Falt som en stein, sier bedriftsleder om situasjonen for næringen.

 • I dag kl. 21.01

  Flere kroppskrenkelser i Stavanger

  En mann har blitt pågrepet på Storhaug og siktet for flere kroppskrenkelser i Stavanger fredag kveld, melder Stavanger Aftenblad. Ingen skal være skadet. Hendelsene skal blant annet ha skjedd på Byterminalen og i en buss. Mannen vil bli avhørt av politiet lørdag.

 • I dag kl. 20.57

  Skadet mann funnet utendørs – forbipasserende ga førstehjelp

  En mann i 30-årene er funnet skadet utenfor en bolig i Våler. Ingen er pågrepet og politiet tror det er flere gjerningspersoner på frifot.

 • I dag kl. 20.56

  Norge har inngått fiskeriavtaler med EU og Storbritannia

  Norge, EU og Storbritannia har blitt enige om fiskeriavtaler for 2024. De innebærer store økninger i kvotene i fellesområdene i Nordsjøen.

 • I dag kl. 20.55

  Professor frikjent i lagmannsretten: – Han har mistet jobben som følge av denne saken

  Etter flere år med etterforskning og en tidligere dom, ble en tidligere professor ved NTNU fredag frikjent i Borgarting lagmannsrett. – Det er en lettet mann, sier forsvareren.

 • I dag kl. 20.33

  Flere biler kjørte utfor eller fikk stans

  På E18 ved Travparken i Kristiansand har flere biler kjørt utfor veibanen eller fått stans, opplyser politiet. Forholdene skyldes dårlig føre. Alle bilene har kommet seg tilbake på veien for egen maskin. Politiet har vært på stedet.

 • I dag kl. 20.26

  Ragne Wiklund tok sin åttende verdenscupseier: – Leverer gang på gang

  Ragne Wiklund leverte et nærmest prikkfritt løp og gikk inn til sin åttende verdenscupseier på 3000-meteren i Tomaszow Mazowiecki.

 • I dag kl. 20.23

  Brann i kjøretøy

  I Bjugn i Ørland brenner det i en bil. Brannvesenet har ankommet stedet og startet slukkingsarbeid. To personer var involvert og blir tilsett av helse på stedet. Det melder politiet.

 • I dag kl. 20.23

  Brann i bil

  I Bjugn i Ørland har det vært brann i en bil. – De involverte opplyser at brannen skal ha startet i det de startet opp bilen på gårdsplassen. Det forteller operasjonsleder Stian Aalberg. Brannvesenet har nå slukket brannen, og de involverte ble tilsett av helse på stedet. Politiet har tatt avhør og det opprettes sak på forholdet.

 • I dag kl. 19.57

  Brann i søppelcontainer

  Nødetatene har rykket ut på melding om brann i søppelcontainer på Stadionveien i Sandefjord. Brannen ble raskt slukket med vann. Politiet anmelder saken.

 • I dag kl. 19.56

  Fuglekaos på Ikea: – Gjemte seg godt

  Shoppingen til Trine ble avbrutt av et spesielt syn.

 • I dag kl. 19.51

  Bjørn Olav Jahr: – «I don’t care» om Johny Vassbakk er skyldig eller ikke

  Johny Vassbakk skal anses som uskyldig, men dommen som frikjente ham, må man tørre å kritisere. Det mener Bjørn Olav Jahr.

 • I dag kl. 19.50

  Nå er kontrakten signert: – En utrolig gledelig nyhet

  Utviklingsselskapet Træna 365 AS har signert kontrakt med Entreprenør Harald Nilsen AS om bygging av hotell på Træna. – Dette er en utrolig gledelig nyhet på tampen av året. Det føles fantastisk å gå inn i 2024 med oppstart på byggeplassen. Det sier daglig leder i Træna 365, Moa Björnson, i en pressemelding. Hotellet har vært på tegnebrettet siden 2021. Hotellet vil få 38 rom med utsikt mot Trænfjellene og storhavet. I pressemeldingen står det skrevet at hotellet vil ha en romslig restaurant, bar, foajé/lounge, møterom og lokaler med plass til arrangementer og samlinger. Det kommer også til å være en badstue der som skal legge til rette for sjøbad og naustet vil ha rom for trening, møter og sjøaktiviteter. Gjestehavnen er skilt ut som en egen entreprise. Bryggeanlegget vil kunne ta imot gjester til hotellet og restauranten som kommer med egen båt. Hele anlegget er på nærmere 3000 kvadratmeter. Ifølge selskapet Træna 365 AS er satsingen den største noensinne innen reiselivsnæringen på Træna. – Med Træna 365 har vi ambisjon om å bli et referanseprosjekt for kreativ og bærekraftig reiselivsutvikling, sier Moa Björnson.

 • I dag kl. 19.48

  Innbrudd i låve

  Det har vært innbrudd i en låve på Heldalsmo i Froland. Politiet er på stedet og gjøre åstedsundersøkelse. Det er stjålet tre små crossere, tre motorsager, snøbrett og en del verktøy.

 • I dag kl. 19.42

  Se Vestlandsrevyen 19.30

  Flere politikere vil nå stoppe vedtaket om å stenge rus- og psykiatri-posten i Sandviken. Men Helse Bergen vil ikke snu. Se mer i Vestlandsrevyen 19.30. Programleder er Mariann Reikerås.

 • I dag kl. 19.36

  Friidrettens standpunkt står fast – ingen nøytrale utøvere i OL

  I friidrett blir det verken russisk eller belarusisk OL-deltakelse i Paris. Døren holdes stengt selv om andre idretter åpner opp.

 • I dag kl. 19.34

  Danskene selger seg ut: KLP sender brev til Tesla-styret

  Mens danske PensionDanmark velger å trekke seg ut, forsøker KLP og flere andre nordiske fond i stedet påvirkningsmetoden. Oljefondet har samtidig «ingen planer» om å selge seg ut av Tesla.

 • I dag kl. 19.24

  Fosse-feber på bibliotekene. Se mer i TV-sendingen

  På bibliotekene er det ventelister for å få tak i bøker av Jon Fosse. Søndag får han nobelprisen i litteratur. I dag gjenåpner pub og pizzarestauranten på Hommersåk som måtte stenge på grunn av brann i september.

 • I dag kl. 19.14

  Knivtrussel på Torshov

  Politiet er i en leilighet på Torshov i Oslo etter melding om trusler med kniv. De har kontroll på tre personer. Ingen fremstår som skadd utover at det muligens er blitt helt salmiakk over en person, opplyser politiet.

 • I dag kl. 19.03

  Hassan Moustafa har vært IHF-president i 23 år: – En skandale

  Presidenten i det internasjonale håndballforbundet har sittet ved makten i over to tiår. Hassan Moustafa (79) har vært innblandet i mange kontroverser.

 • I dag kl. 18.53

  Nå har de bommet igjen

  I fjor var det for mye egg. Nå er det for lite. Vi får stappe i oss overskuddsribbe med finske mandelpoteter til jul.

 • I dag kl. 18.52

  Faktisk.no: Sprengkulde i varmerekordåret 2023

  Flere kulderekorder har blitt slått så langt i vinter. Samtidig har det aldri blitt registrert en varmere november på verdensbasis. Hvordan henger det sammen?

 • I dag kl. 18.44

  Jusprofessor: Tror Mehl må gå av

  Jusprofessor Mads Andenæs tror at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) må gå av etter NSM-skandalen.

 • I dag kl. 18.28

  Tidligere meglertopp får 14,7 millioner i erstatning

  Petter Dragesund er tilkjent 14,7 millioner kroner i erstatning. Han var en av toppene i Pareto Securities og ble frikjent for i en sak om markedsmanipulasjon.

 • I dag kl. 18.14

  To biler i frontkollisjon

  På Byneset i Trondheim har det vært en frontkollisjon mellom to biler. Tre voksne og ett barn fraktes til sykehuset. En hund var også involvert i ulykken. Politiet etterforsker nå saken.

 • I dag kl. 18.05

  Blir framstilt for fengsling etter biltjuveri

  To menn i 30-åra er sikta for tjuveri etter at dei torsdag skal ha stole to bilar, der ein av bilane inneheldt kvalpen Bobbie. Torsdag kveld vart to menn arrestert og mistenkt for å stå bak tjuveria. No er dei sikta og vil bli framstilt for fengsling laurdag, opplyser Wenke Hope, politistasjonssjef i Sunnfjord, i ein SMS.

 • I dag kl. 18.00

  Lucas Braathen avslører ny rolle

  Lucas Braathen (23) beholder sine sponsorer og skal fortsatt jobbe i alpinmiljøet - selv om han har lagt opp.

 • I dag kl. 18.00

  Plateanmeldelse: Nicki Minaj – «Pink Friday 2»: Rapveteran på knirkende is

  Nicki Minaj har lite å melde 13 år etter debuten – og bruker lang tid på å gjøre det.

 • I dag kl. 18.00

  Plateanmeldelse: Nicki Minaj – «Pink Friday 2»: Rapveteran på knirkende is

  Nicki Minaj har lite å melde 13 år etter debuten – og bruker lang tid på å gjøre det.

 • I dag kl. 17.56

  Tilsette truleg til stades under skytinga

  Tilsette var truleg til stades på politistasjonen i Åsane, då det torsdag føremiddag blei oppdaga at bygningen hadde blitt skoten på, ifølge Bergens Tidende. I ei pressemelding opplyste først politiet at det truleg ikkje var folk til stades i bygget då skytinga skjedde. Politiadvokat Jørgen Henrichsen seier no til BT at dei ikkje har heilt oversikt over når skytinga skjedde, men at dei ikkje kan utelukke at det var tenestepersonar på staden. – Per no framstår det som meir sannsynleg at det var personell til stades enn at det ikkje var det, seier han til avisa. Politiet har framleis ingen mistenkte i saka.

 • I dag kl. 17.43

  Gladnyhet fra økonomene: Snart får vi bedre råd

  Det blir verre før det blir bedre. Men da blir det også skikkelig bra.

 • I dag kl. 17.35

  Toppscorer forlenger kontrakt

  Toppscorer i Start kvinner, Ina Andresen har forlenget sin kontrakt ut 2025-sesongen. I 2023 sesongen hadde hun 29 mål på 21 kamper. – Ina kan bokstavelig talt velge og vrake i andre klubber, så vi er veldig godt fornøyd med at hun vil være med å skyte oss oppover i divisjonssystemet. Det sier styreleder i Start kvinner, Trond Mæstad i en epost til NRK.

 • I dag kl. 17.33

  Evakuerer folk fra brann i bygning i Stavanger

  Nødetatene rykker ut på melding om brann i bygning på Tasta i Stavanger. Flere personer er registrert i bygningen. Evakuering pågår.

 • I dag kl. 17.33

  Kontroll på brann i omsorgsboliger i Stavanger

  Brannvesenet har kontroll på brannen på kjøkkenet i omsorgsboligene på Tasta i Stavanger. Brannvesenet hadde startet evakuering av beboere i omsorgsboliger, men stoppet det da de fikk kontroll på brannen. Brannvesenet driver nå utlufting av kjøkkenet.

 • I dag kl. 17.28

  Sophie Elise: Mistet barn tidligere i år

  – Jeg føler på en måte at babyen jeg har i magen nå, er den samme som jeg ble så glad i tidligere i år, som forsvant, skriver hun i et omfattende Instagram-innlegg.

 • I dag kl. 17.26

  Gladnyhet fra økonomene: Snart får vi bedre råd

  Det blir verre før det blir bedre. Men da blir det også skikkelig bra.

 • I dag kl. 17.21

  NRK får stadig litt mer HDR-innhold

  Om du kan motta HDR fra NRK? Sjekk selv.

 • I dag kl. 17.19

  Daniel Høglund går til filmbransjen: – Vil oppfylle drømmen

  TRONDHEIM (VG) Han kommenterer seg hes hver kveld håndballjentene spiller VM-kamp. Men fra 1. februar skal Daniel Høglund (37) jobbe med film og drama.

 • I dag kl. 17.12

  Jakter svar etter Åsane-skudd: – Høye smell på forskjellige tidspunkt

  Så langt er ingen er pågrepet eller mistenkt i saken.

 • I dag kl. 17.10

  GTA 6-traileren gir streaming-boom for Tom Petty

  «Love Is a Long Road» har fått en kjempeøkning i avspillinger på streamingtjenester etter at den ble brukt i den nylig utgitte traileren til GTA 6.

 • I dag kl. 17.07

  Kjørte i fjellvegg i Holmestrand

  Nødetatene har rykket ut etter melding om trafikkulykke i Eidsfoss i Holmestrand kommune. En bil skal ha kjørt i en fjellvegg og det skal være store materielle skader, opplyser politiet. Sjåføren er ute av bilen og fremstår uskadd. Han er kjørt til legevakt med ambulanse for sjekk. Ifølge politiet er det glatt på stedet.

 • I dag kl. 17.05

  Brannsikkerhet i desember

  Det har vært mange branner i desember, og statistikken viser en klar økning. Brannsjef i Vestfold Interkommunale Brannvesen, Jan Helge Kaiser, sier at når folk har det travelt, kan det oppstå pipebranner eller branner på kjøkkenet. Han ber folk om å ikke forlate grytene når de lager mat, og oppfordrer til å ha komfyrvakt.

 • I dag kl. 17.02

  Nær 90 prosent lot Bamsegutt-spleisen stå

  15.617 givere ga til sammen 4,3 millioner kroner til ulike innsamlinger for å støtte Jan Egil Granfoss, også kalt «Bamsegutt», og familien hans. Da det ble kjent av Granfoss hadde vært dømt i sedelighetssaker ønsket en del av giverne å få refundert pengene. Ifølge Stavanger Aftenblad fikk 1784 givere tilbake i underkant av en halv million kroner. Dette betyr at Granfoss og familien får tilført rundt 3,8 millioner kroner.

 • I dag kl. 17.02

  Rundt 90 prosent lot Bamsegutt-spleisen stå

  15.617 givere ga 4,3 millioner kroner til ulike innsamlinger for å støtte Jan Egil Granfoss, også kalt «Bamsegutt», og familien hans. Da det ble kjent av Granfoss hadde vært dømt i sedelighetssaker ønsket mange givere å få refundert pengene. Ifølge Stavanger Aftenblad fikk 1784 givere tilbake i underkant av en halv million kroner. Dette betyr at Granfoss og familien får tilført rundt 3,8 millioner kroner.

 • I dag kl. 17.00

  Fra Nav-praksis til Reitan-topp

  Han kunne ikke norsk og visste ingenting om handelsbransjen. Nå er Sabeehi Ul Hassan Khan (35) kjøpmann, mentor og vikarierende salgssjef i Reitan Convenience.

 • I dag kl. 16.53

  Sigrid Bonde Tusvik: – Jeg er ikke singel lenger

  Sigrid Bonde Tusvik (43) røper i podkasten «Fladseth» at hun har inngått et nytt parforhold.

 • I dag kl. 16.53

  Forfang beste nordmann i Klingenthal-kvalik – langt ned for Granerud

  Nok en gang var Johann Forfang best av Norges hoppere i en verdenscupkvalifisering. Han ble nummer tre i Klingenthal.

 • I dag kl. 16.40

  Faktisk.no: Dette vet vi om fange­bil­dene fra Gaza

  Stemmer det at IDF har arrestert sivile palestinere og tvunget dem til å kle av seg? Og hva er Hamas.com? Vi har geolokalisert bilder og sett nærmere på noen av siste ukers mest omtalte saker fra Midtøsten.

 • I dag kl. 16.38

  Sveaas’ høyre hånd åpner for alternativ løsning på milliardærkampen

  – Ja, definitivt, sier Kistefos-sjef Bengt Rem. Til nå har trusler om søksmål stått sentralt i konflikten om offshorerederiet Solstad.

 • I dag kl. 16.34

  Lå trolig død i leiebil i 17 timer

  En mann i slutten av 20-årene fra Innlandet, som i slutten av april ble funnet død på Romerike, lå trolig livløs i en leiebil i 17 timer før han ble funnet. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Seks menn er sikta for medvirking til drapet, men ingen har erkjent straffskyld. Det er fortsatt uklart hva som var motivet for drapet.

 • I dag kl. 16.33

  Bil har kollidert på Sotraveien

  En bil har kollidert i midtrabatten på Sotraveien ved Drotningsvik senter. Fører er ute av bilen og oppegående, melder politiet. Det var kun en person involvert i ulykken. Veien blir stengt noen minutter. Bergingsbil og politi er på stedet.

 • I dag kl. 16.33

  Førerkortbeslag etter trafikkulykke på Sotraveien

  Bilen som kolliderte i en midtrabatt på Sotraveien ved Drotningsvik senter er nå fjernet. Politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren, og det er noe oljesøl på veien. Entreprenør er på vei for å strø, melder politiet. Det var kun en person involvert i ulykken. Veien var stengt en kort periode, men er nå åpnet igjen.

 • I dag kl. 16.31

  Søderlund får ikke ny FKH-kontrakt – ønsket videre i annen rolle

  Alexander Søderlund (36) tilbys ikke en sesong til som spiller i FK Haugesund. Det får Haugesunds Avis bekreftet av klubben.

 • I dag kl. 16.30

  Fotball: Slik spilles 2. divisjon neste år

  Norges Fotballforbund har satt opp avdelingene i 2. divisjon i fotball for menn i 2024.

 • I dag kl. 16.22

  Trafikkulykke på Hisøy i Arendal

  Det skal ha vært en frontkollisjon mellom to biler på Fylkesvei 3590 på Hisøy i Arendal. Bilene skal stå i veikanten og trafikken går sagt forbi ulykkesstedet. En person skal ha fått skader i armen og blir tatt med i ambulanse for videre behandling. Det skriver politiet på X. – Det er veldig glatt på stedet, det er nok det som har forårsaket ulykken, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Miriam Stausland. Totalt tre personer er involvert i ulykken, alle er ute av bilen.

 • I dag kl. 16.19

  Alexander Søderlund ferdig som FKH-spiller

  FK Haugesund-spiller Alexander Søderlund har spilt sin siste fotballkamp for klubben. Sportslig leder Eirik Opedal i FKH sier til Haugesunds Avis at Søderlund ikke får fornyet kontrakten. I stedet er 36-åringen tilbudt en rolle som spillerutvikler i klubben. Søderlund skal være i tenkeboksen når det gjelder dette tilbudet, ifølge Opedal.

 • I dag kl. 16.03

  Gir seg som landslagstrener

  Gro Hammerseng-Edin gir seg som trener for jentelandslaget i håndball. Hun begynte i jobben våren 2021. Hammerseng-Edin opplyser at det er en kombinasjon av reisebelastning, lønn og jobbtidspunkt som er årsaken til at hun ikke vil forlenge kontrakten.

 • I dag kl. 15.46

  Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo. Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status. – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB. 1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö. Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

 • I dag kl. 15.44

  Innfører besøksforbud

  Sørlandet sykehus Arendal innfører besøksbegrensninger og andre tiltak etter mye smitte. Det skriver Agderposten. Sykehuset opplever usedvanlig stor pågang av pasienter og har i tillegg høyt sykefravær blant de ansatte. – Det er en utfordrende situasjon. Det er tilstrømning av mange syke mennesker og vi har i tillegg et betydelig sykefravær på egne ansatte. Det er en dårlig kombinasjon, sier direktør Geir Rørbakken ved klinikk for somatikk il Avisa. For enkelte pasienter vil det bli gjort unntak.

 • I dag kl. 15.43

  Forlatte babyer funnet døde på sykehus: – Hjertene våre knuste

  En sykepleier forteller at han måtte ta et umulig valg da Al Nasr-sykehuset ble beleiret av israelske styrker i november. – Jeg følte at jeg forlot mine egne barn.

 • I dag kl. 15.33

  Fyllekøyrde i 300 kilometer – må i fengsel

  Ein mann i 60-åra er i Sogn og Fjordane tingrett dømd til 120 dagar i fengsel etter å ha køyrt bil i trass i at han var påverka av alkohol. Det var i mars i fjor at mannen frontkolliderte i ein tunnel i Sogn og Fjordane etter å ha køyrt rett under 300 kilometer i bil. Politiet framstilte mannen for blodprøvetaking. Fire timar etter kollisjonen synte dei ein alkoholpromille på 1,78. I tillegg til fengselsstraffa, må mannen betale 100.000 kroner i bot og mista vidare førarkortet «for alltid» eller i minst fem år. Han må òg betale erstatning på til saman 300.000 kroner til tre fornærma, og over 160.000 kroner til forsikringsselskapet.

 • I dag kl. 15.23

  Ukens låter uke 49: GNR, Green Day og Ringnes-Ronny

  Spoiler: Green Day gjør det bedre enn Guns N’ Roses i ukens forslag til låter. Veldig mye bedre.

 • I dag kl. 15.21

  IOC sier at russiske og belarusiske utøvere kan delta i OL som nøytrale

  Russiske og belarusiske enkeltutøvere får delta i OL under nøytralt flagg, ifølge den internasjonale olympiske komité.

 • I dag kl. 15.21

  Trafikkulykke på Fredrikstadbrua

  To biler var involvert i en trafikkulykke på Fredrikstadbrua fredag ettermiddag. Den ene bilen må taues vekk, og det er noe redusert fremkommelighet, melder politiet på Twitter/X. Ett felt ble stengt, men 15:50 kunne politiet melde av veien var åpen igjen. Det ble noe ekstra kø i fredagstrafikken. To personer ble sjekket av helsepersonell på stedet i forbindelse med ulykken.

 • I dag kl. 15.17

  Ber om forlenga varetekt for drapssiktede

  Politiet ber om forlenga varetekt for den 18 år gamle kvinnen som er sikta for å ha drept en 22 år gammel mann i Porsgrunn. Politiinspektør Odd Skei Kostveit sier at de vil be om varetektsfengsling fram til og med 22. desember. Årsaken er fare for bevisforspillelse.

 • I dag kl. 15.07

  Beste treningsklokken (toppmodeller)

  De koster, men er de verdt det? Og kan Apple Watch Ultra 2 konkurrere?

 • I dag kl. 15.03

  AUF vil boikotte Israel

  AUF i Telemark mener at en boikott av Israelske handelsvarer vil kunne bidra til å stanse krigen på Gazastripen. Leder av AUF Telemark, Mari Grong, sier at det ikke skal lønne seg å selge varer fra okkupert land, slik AUF mener Israel gjør med palestinske landområder. Grong mener det er viktig at Norge tar en lederrolle i å presse Israel til å stanse den brutale krigføringen.

 • I dag kl. 15.02

  Wall Street svakt ned i førhandel etter jobbtall

  Rentene bykser i USA etter jobbtallene. Aksjemarkedene fortsetter å styre mot forsiktig nedgang.

 • I dag kl. 15.02

  Rentebyks etter jobbtall – oppgang på Wall Street

  Rentemarkedene fikk seg et oppsving etter at det ble sluppet amerikanske jobbtall fredag. Samleindeksen S&P 500 oppe på årsbeste.

 • I dag kl. 15.02

  Rentebyks etter jobbtall – nedgang på Wall Street

  Det er oppgang i rentemarkedene etter at det ble sluppet amerikanske jobbtall. Aksjemarkedene i USA åpner svakt ned.

 • I dag kl. 15.00

  Rådar kommunen til å gå ut av Helseplattforma

  Kommuneoverlege i Levanger kommune, Tommy Aune Rehn, rådar kommunen å snarast komme seg ut av Helseplattforma. Det skriv TrønderAvisa. I fylje Rehn er vidareføring av Helseplattforma i kommune, som i helseforetak, uforsvarleg sett frå ein medisin-fagleg og samfunnsmedisinsk ståstad.

 • I dag kl. 14.59

  Datasenter skapte furore på Stokmarknes - nå er selskapet konkurs

  Datasenterselskapet Kryptovault er slått konkurs. Det skriver E24 og Dagens Næringsliv. Kryptovault har utvinnet kyptovaluta i flere år, og har hatt datasentere i drift i Hønefoss, Dale og i Stokmarknes. Men på grunn av dyre strømpriser i Sør-Norge, var senteret utenfor Stokmarknes det eneste gjenværende. – Stokmarknes Datasenter har drift som vanlig, sa daglig leder Kjetil Hove Pettersen til NRK mandag. Nå er selskapet slått konkurs. – Strømprisene var såpass høye i fjor at vi ikke kunne drive videre. Virksomheten flyttet da ut fra lokalene i Hønefoss og Dale. Det er nettopp leieforholdet i Hønefoss som har ført til denne konkursen, sier Pettersen til E24. NRK har stilt Pettersen spørsmål om hva som skjer med driften i Stokmarknes videre. Det var i april 2022 at de blå containerne dukket opp i Stokmarknes. Men virksomheten ble fort en irritasjon for naboene, som mente at støyen fra de kraftige datamaskinene og kjølingen gjorde at de ikke fikk sove om nettene. Naboene klagde til kommunen, og siden har saken vært i byråkratiet i påvente av en avgjørelse om datasenteret var gyldig satt opp eller ikke.

 • I dag kl. 14.58

  Dubai bak Instagram-filteret

  Dubai er mer enn det du ser i Instagram-feeden din, eller det som er etterlatt inntrykk i serien «Girls of Oslo».

 • I dag kl. 14.55

  Tandrevold med fantomløp – tok sin andre seier i verdenscupen

  Ingrid Landmark Tandrevold (27) gikk en supersprint i Hochfilzen og kan glise for sin første seier i verdenscupen siden våren 2021.

 • I dag kl. 14.51

  Midlertidig indre grensekontroll i forbindelse med fredsprisutdelingen

  Politidirektoratet innfører midlertidig indre grensekontroll i forbindelse med fredsprisutdelingen i Oslo søndag. – Dette vil ikke berøre alminnelig reisevirksomhet i perioden. Hensikten er å gi politiet hjemler til økt informasjonsinnhenting knyttet til grensekontroll i perioden, sier stabssjef Lars Aune i Politidirektoratet i en pressemelding. – Når vi i tillegg befinner oss i en alvorlig sikkerhetspolitisk situasjon, ser vi behov for å iverksette tiltak knyttet til vår grensekontroll, sier Aune. I tillegg til økt informasjonsinnhenting, gir dette politiet en raskere evne til å respondere dersom situasjonsbildet skulle endres i perioden, heter det i pressemeldingen.

 • I dag kl. 14.48

  Datasenterselskapet Kryptovault er konkurs

  Etter flere gode år snudde lykken for selskapet i 2022. Nå er det slutt. – Var ikke mulig å komme til enighet, sier Kryptovault-sjefen.

 • I dag kl. 14.40

  Kontrollerer branntilløp i leilighet i Bergen

  Brannvesenet er i Øvre Fyllingsvei i Bergen for å kontrollere et branntilløp i en leilighet. Det skal ha vært varmgang i en lampe som har generert røyk og svimerker. Det er ikke tegn til at dette har spredt seg, ifølge 110-sentralen.

 • I dag kl. 14.30

  Jobbtall fra USA: 199.000 nye jobber skapt utenfor landbruket i november

  Det viser ferske tall fra amerikanske myndigheter. Arbeidsledigheten i landet faller også noe overraskende.

 • I dag kl. 14.30

  199.000 nye jobber skapt utenfor landbruket i november

  Arbeidsmarkedet i USA er fortsatt sterkt, viser ferske tall fra amerikanske myndigheter. – Strammere enn ventet, sier sjefstrateg.

 • I dag kl. 14.27

  Legg opp fleire avgangar i jula

  På sambandet Lavik-Oppedal blir det sett inn ekstra ferjer fyrste nyttårsdag og lille julaftan. Fyrste nyttårsdag vil det vere avgang kvart kvarter mellom kl. 13.00 og 20:00. Laurdag 23. desember vil det vere ei ekstra ferje frå klokka 09.20 til og med avgangen frå Oppedal 17:20, opplyser Norled.

 • I dag kl. 14.27

  Slår alarm om psykolog-kutt

  Fylkesadministrasjonen foreslår for dei komande fire åra å fase ut psykolog-teamet som hjelper elevar i vidaregåande skule. Psykologane driv både med skulering av lærarane, hjelper enkeltelevar og lærlingar og jobbar på klassenivå. Det er per i dag 5,5 årsverk knytt til tenesta. – Dette er ei uvurderleg viktig teneste. Det vil vere heilt vanvettig ille å leggje det ned, seier fylkestingspolitikar Jeanette Syversen (Raudt). Ho ber fylkespolitikarane støtte Raudt sitt framlegg om å behalde tenesta. Saka skal avgjerast i fylkestinget komande veke.

 • I dag kl. 14.26

  Sveaas vil at Solstad skal betale hans folk 6.500 kroner i timen

  Christen Sveaas vil at to personer tilknyttet hans investeringsselskap skal behandle kravet han legger frem på et aksjonærmøte i Solstad Offshore. Prislapp: 6.500 kroner i timen per person.

 • I dag kl. 14.23

  Arbeidsuhell i Sandnes

  Politi og helsevesen er på vei til Østre Hellevei i Sandnes etter melding om et arbeidsuhell. En person skal ha fått deler av en husvegg over seg. Personen er frigjort, men klager over å ha smerter i hofte og rygg. – Ulykken har skjedd i forbindelse med oppføring av bolig. En mann var involvert i ulykken. Han blir behandlet av helse på stedet, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 14.21

  Fire spillere forlater Sandefjord etter at eliteseriekontrakten ble berget

  Franklin Daddys Boy Nyenetue og tre andre spillere er ferdige i eliteserieklubben Sandefjord etter fotballsesongen som nylig ble avrundet. Klubben melder selv om spilleravgangene i sine kanaler fredag. Franklin Daddys Boy Nyenetue, Mats Gulbrandsen Viken, Youssef Chaib og Lars Markmanrud er kvartetten som ikke blir å finne i Sandefjord-drakten neste sesong Daddys Boy Nyenetue kom til Sandefjord i 2021 og har spilt 73 kamper for klubben. Chaib har på sin side to sesonger bak seg i vestfoldklubben. Han står oppført med 31 kamper. Gulbrandsen Viken har vært Sandefjords reservekeeper. Han har tidligere spilt for Grorud og KFUM. Markmanrud har vært på utlån i Egersund siden i sommer. (©NTB)

 • I dag kl. 14.20

  Dømt til psykisk helsevern etter drapsforsøk.

  Ein mann i slutten av 20-åra er i Sogn og Fjordane tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha forsøkt å ta livet av ein slektning førre vinter. Mannen skal ha slått og sparka slektningen gjentekne gangar og forsøkt å kvele han. Retten la til grunn at mannen var psykotisk då ugjerninga skjedde.

 • I dag kl. 14.20

  Guardiola etter krise-tapet: – Jeg tror klubben trenger å bli ristet

  MANCHESTER (VG) Manchester City og Erling Braut Haaland ble utspilt av Aston Villa. Men manager Pep Guardiola har ikke ofret sjokk-prestasjonen mye tanker. Men han ser en positiv ting ved det.

 • I dag kl. 14.20

  Berg med i troppen, til tross for sykdom

  Følgende 20 Glimt-spillere er tatt ut i troppen til lørdagens cupfinale mot Molde, skriver Avisa Nordland: Keepere: Julian Faye Lund, Magnus Brøndbo Forsvar: Brice Wembangomo, Fredrik Sjøvold, Brede Moe, Isak Helstad Amundsen, Odin Bjørtuft, Adam Sørensen, Fredrik André Bjørkan, Midtbane: Ulrik Saltnes, Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Albert Grønbæk, Sondre Sørli, Angrep: Nino Zugelj, Faris Pemi Moumbagna, Oscar Kapskarmo, Amahl Pellegrino, Tobias Gulliksen og Daniel Bassi. Det har vært litt usikkerhet knytt til både Brede Moe, Brice Wembangomo og kaptein Patrick Berg, som alle har vært borte fra trening på grunn av sykdom. Kampen sendes direkte på NRK 1 klokken 16.00.

 • I dag kl. 14.19

  Vogntog har fått stans på E18 i Risør

  Et vogntog skal ha fått stans på E18 i Risør retning Oslo. To dekk skal være ødelagt ifølge politiet. Det er redusert fremkommelig på stedet ifølge politiet. Bilberger skal være på vei.

 • I dag kl. 14.18

  Siste ord er ikke sagt om havbunnen

  Det er hverken miljømessig eller økonomisk lønnsomt å utvinne mineraler fra havbunnen.

 • I dag kl. 14.12

  Vålerenga-helt Simen Juklerøds tøffe år: – Gikk gjennom mye smerte

  KRISTIANSUND (VG) 2023 ble aldri slik Simen Juklerød hadde sett for seg. I Kristiansund fikk han en etterlengtet opptur.

 • I dag kl. 14.08

  Ny redaktør i Bodø-avis

  Avisa Bodø Nu har ansatt ny konstituert redaktør. Det melder avisa selv. Magne Storedal overtar ansvaret for avisen i 2024. Det skjer etter at tidligere redaktør Simen Pedersen meldte overgang til Bodø/Glimt. – I Bodø er det sterk konkurranse mellom byens to aviser, og jeg gleder meg til å skjerpe den konkurransen. Det har begge aviser godt av. Bodø Nu er i en god utfordrerposisjon, og jeg ser fram til å få være med på å utvikle den videre sammen med en dyktig og sulten redaksjon, sier Storedal til Bodø Nu. Storedal leder for tiden avisa Hadeland og har tidligere vært redaktør i redaktør i Romerikes Blad og i Avisa Oslo. Styreleder Ole Morten Ona Ringdal er godt fornøyd med å ha fått erstatter på plass. – Magne står for redaksjonell kvalitet og kraft. Han er nyskapende og engasjert og har stor integritet. Han er uten tvil absolutt rett person til å lede Bodø Nu i en periode framover, sier Ringdal

 • I dag kl. 14.05

  Milliardærkrangelen: Sveaas vil nekte Røkke stemmerett

  Christen Sveaas foreslår et grep som øker sjansene for søksmål i Solstad Offshore.

 • I dag kl. 14.05

  Høgmo klar for japansk storklubb: – Kunne ikke si nei

  I begynnelsen av januar starter Per-Mathias Høgmo (64) på sitt nye fotballiv i Japan.

 • I dag kl. 13.59

  Brann i bygning i Suldal

  Brannvesenet har fått melding om brann i bygning i Sandsbygda i Suldal. Det er en trebygning som det kommer sort røyk ut fra. – Brannen er slukket av dem som var på adressen. Det er personer som skal ha inhalert noe røyk. Ellers er det ikke meldt om at noen er skadet, melder politiet på X.

 • I dag kl. 13.58

  Politiet skulle ønske at unge ikke var redde for å snitche

  At ungdom er redde for å bli kalt en snitch, hindrer politiet i sitt forebyggende arbeid. Å snitche betyr å sladre, men for politiet er det viktig å få informasjon om unge som sliter med rus. Det sa operativ forebygger ved Grenland politistasjon, Vegard Robertsen, på konferansen om unge og rus i Sandefjord i dag. Elevrådsleder Tommy Ly Hoang skulle ønske at politiet var tydeligere på at de vil hjelpe og ikke ta dem, og at det å fortelle om hva venner har gjort kan få store konsekvenser. Ruskonferansen var siste samling for en tverrfaglig satsing på hvordan man kan snakke om rus med unge. Dette har nå blitt til et undervisningsopplegg som skal rulles ut på hele fylkets videregående skoler og ungdomsskoler.

 • I dag kl. 13.57

  Feil diagnose, Sanna!

  Sanna Sarromaa er litt som en gammeldags bygdedoktor.

 • I dag kl. 13.57

  Vogntog skal ha problemer

  Et vogntog skal ha problemer ved avkjøringen på E18, ved Vollevannet i Kristiansand. Bilberger skal være på vei.

 • I dag kl. 13.52

  Beste kaffetrakter

  Flere storselgere og toppmodeller er testet. Én gjør det spesielt godt.

 • I dag kl. 13.52

  Desse DNT-hyttene var mest besøkt i 2023

  Flokehyttene i Sveio i Vestland er framleis dei mest populære hyttene i Den Norske Turistforening (DNT), heiter det i ei pressemelding. Hyttene i Sveio gjekk også til topps i 2022. Fleire andre hytter i Vestland fekk også ein plass på topplista. På andreplass kom Kiellandbu i Stølsheimen, medan Skålatårnet i Loen hamna på fjerdeplass. Den mest populære turen i DNT i 2023 var Dronningstien i Ullensvang kommune.

 • I dag kl. 13.42

  Minst seks hol i fasaden på politistasjonen

  Nye bilete av politistasjonen i Åsane viser minst seks hol i fasaden på bygget. Krimteknikarar er på staden også fredag for å gjere undersøkingar og leite etter prosjektil. Politiet har allereie stadfesta at det er snakk om minst fem skothol. Det er ingen mistenkte etter at tilsette ved politistasjonen oppdaga fleire skothol i bygget torsdag morgon. Kripos etterforskar saka og jobbar ut i frå ein teori om at nokon skal ha skote mot bygget ein gong mellom onsdag kveld klokka 19 og natt til torsdag klokka 01:30.

 • I dag kl. 13.31

  Solstad Offshore-aksjen stiger over 12 prosent

  Kursoppgangen kommer midt i et maktkamp mellom milliardærene Christen Sveaas og Kjell Inge Røkke.

 • I dag kl. 13.31

  DNB flagger i Solstad Offshore

  Saken oppdateres...

 • I dag kl. 13.31

  Charlie Sheen klar for rampelyset etter seks år

  Charlie Sheen (58) forteller om den konkrete hendelsen som gjorde at han sluttet å drikke alkohol.

 • I dag kl. 13.26

  Arbeiderpartiet hasteinnkaller Tesla Norge til Stortinget

  Arbeiderpartiet vil ha møte med Tesla Norge om reglene i det norske arbeidslivet.

 • I dag kl. 13.17

  Ingen personskader ved Magnor

  Ingen personer ble skadet i trafikkulykka ved Magnor. Bilberger har ryddet på stedet og vegen er åpnet igjen, melder politiet.

 • I dag kl. 13.15

  Arbeidsulykke på Bergen julemarked

  Fredag ettermiddag rykket politi og ambulanse ut til julemarkedet i Bergen sentrum, etter melding om en arbeidsulykke ved en matbod. En person skal ha fått kokende matolje i ansiktet og på hender, ifølge politiet. Mannen i 30-årene er sendt til Haukeland universitetssykehus med brannskader. – Ut ifra det jeg vet skal han ha fått brannskader, men han har vært våken og bevisst hele tiden, og han har vært i stand til å snakke, sier operasjonsleder i politiet, Helge Blindheim. Ifølge Blindheim er det snakk om en matbod der de lager smultringer. Det var et vitne som ringte inn om hendelsen. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser.

 • I dag kl. 13.15

  RBK henter back fra Avaldsnes

  Rosenborg har hentet Hanna Dahl fra Avaldsnes før neste fotballsesong. Dahl er en offensiv back, som også kan spille i flere roller framover i banen, ifølge klubben. Dahl kommer til Rosenborg med solid erfaring fra Toppserien. Hun har ifølge RBK spilt 265 kamper for Avaldsnes. – Hun er en veldig god fotballspiller med en god venstrefot. Hun kan spille offensiv back, men også lenger fram på banen. Vi er veldig fornøyde med å få hentet inn en rutinert spiller, sier trener Steinar Lein. Rosenborg ble nummer to i Toppserien og rundet nylig av sesongen med å bli cupmester. – Jeg har hatt et veldig godt inntrykk av Rosenborg de siste årene. Når de tok kontakt har de vært profesjonelle fra start til slutt. Jeg kjenner jo Steinar Lein fra før. Jeg har selv høye ambisjoner, og det vet jeg at Rosenborg også har. Nå håper jeg at jeg kan være med å bidra. Dette blir veldig spennende, sier Dahl.

 • I dag kl. 13.15

  Støtter flysjefene i angrepet på Konkurransetilsynet: – Frykten for det vi ikke vet, uroer oss

  Tillitsvalgte i Flygerforbundet og Widerøe mener det eneste rette er at Konkurransetilsynet snur.

 • I dag kl. 13.14

  Dortmund bekrefter: Julian Ryerson har pådratt seg leddbåndsskade – ferdigspilt i 2023

  Landslagsspiller Julian Ryerson har blitt diagnostisert med en leddbåndsskade og vil ikke være tilgjengelig for spill de neste ukene.

 • I dag kl. 13.10

  Én anmeldt for ruskjøring etter fartskontroll i Bergen

  Utrykningspolitiet har gjennomført en laserkontroll ved Eikåstunnelen i Bergen fredag. 37 personer har fått forenklet forelegg som følge av dette. I tillegg har 2 personer fått førerkortet sitt beslaglagt, og en person er anmeldt for ruskjøring.

 • I dag kl. 13.02

  Kjøp AMSC hvis du tror Røkke «står han av», og at Sveaas har et poeng

  Christen Sveaas har to jokere i ermet i Solstad Offshore-striden. En av jokerne fikk han grisebillig fra staten.

 • I dag kl. 12.52

  Omlag 60 liter diesel rann ut i vegen

  Mellom 50 og 60 liter diesel rann frå ein tank utanfor Best-stasjonen i Øvre Årdal. Det melder Porten. Hendinga skjedde då ein tankbil fylte tanken i 11-tida i dag. Branninspektør Svein Ove Åmås anslår at det er snakk om 50-60 liter diesel som rann ut i vegen. Ei mindre mengd diesel har runne ut i elva. Dei tilsette ved stasjonen trudde det var mindre drivstoff i tanken enn det var, då nokon hadde fylt tanken utan å gje beskjed.

 • I dag kl. 12.41

  Polart lavtrykk treffer Lofoten og Vesterålen

  De kraftige snøbygene utenfor kysten av Nordland har nå snurret seg til et polart lavtrykk, skriver Meteorologisk institutt på X. De har nå sendt ut et gult farevarsel. Lavtrykket holder seg for det meste utenfor kysten, men yttersiden av Lofoten og Vesterålen kan bli berørt. Polare lavtrykk er små, intense lavtrykk som dannes i arktiske luftmasser på nordsiden av polarfronten om vinteren, ifølge Store norske leksikon.

 • I dag kl. 12.33

  Hanna Dahl er ferdig i Avaldsnes

  Etter elleve sesonger forlater Hanna Dahl fotballklubben Avaldsnes, skriver Haugesunds Avis. Torsdag signerte 28-åringen en toårig kontrakt med Rosenborg, skriver avisa.

 • I dag kl. 12.30

  Melding om slåssing i Sandnes

  Politiet er på vei til Håbafjellveien, etter melding om at noen ungdommer sloss på stedet.

 • I dag kl. 12.28

  Stormzy klar for Bergenfest 2024

  Den britiske artisten Stormzy kommer til Bergenfest 2024. Det opplyser Bergen Live i en pressemelding. Han skal være headliner fredag 14. juni neste år. Stormzy har vært i Bergen én gang tidligere, i 2016. Han var fremdeles en relativt ukjent undergrunnsrapper da han opptrådte på hip-hopklubben «Klubb Kok». Albumene hans «Gang Signs & Prayer» og «Heavy Is The Head» har blitt nominert til den anerkjente Mercury Music Prize. Andre artister som allerede er bekreftet til festivalen er Susanne Sundfør, Tom Odell, Honningbarna og Fieh er. Fra før er det også kjent at Kaizers Orchestra, Gabrielle og The Darkness kommer.

 • I dag kl. 12.28

  Kjempesprekk for Johannes Thingnes Bø - storebror Tarjei Bø til topps

  Tarjei Bø (35) vant sprinten i Hochfilzen etter sekundstrid med Sturla Holm Lægreid (26). Johannes Thingnes Bø (30) sviktet totalt på siste skyting.

 • I dag kl. 12.26

  Vurderer videre fengslingsbehov i Jonas-saken

  Alle de fire som er varetektsfengslet siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth-Henriksen, sitter varetektsfengslet fram til 20. desember. Fredag ble 28-åringen fra Rena varetektsfengslet på nytt i en kontorforretning ved Ringerike, Asker og Bærum tingrett. Innen denne datoen skal politiet vurdere fengslingsbehovet på nytt for alle fire, sier politiadvokat Odd Skei kostveit til NRK fredag ettermiddag. Det er fem siktede menn i saken og alle nekter straffskyld. Jonas Aarseth Henriksen fra Hønefoss ble skutt og drept ved ei nytte i Nes i Ådal i august.

 • I dag kl. 12.15

  Innbrudd i tre boder på torvet i Kristiansand

  Tre av bodene på torvet i Kristiansand har hatt innbrudd. Det skriver politiet på X. Det skal være stjålet diverse varer fra bodene.

 • I dag kl. 12.03

  Flydropp-saken: Kan få høre hemmelige lydopptak

  Gjenopptakelseskommisjonen kan få utlevert hemmelige lydopptak fra rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen – hvis kommisjonen fortsatt ønsker å høre dem.

 • I dag kl. 12.01

  Førdepakken innstilt forlenga med 5 år

  Regjeringa har innstilt på å forlenge Førdepakken med 5 år. Det inneber at dei aller fleste prosjekta i Førdepakken kan gjennomførast, dersom det går gjennom på Stortinget, opplyser Sunnfjord-ordførar Jenny Følling. Det er venta at Førdepakken får om lag 600 millionar kroner meir til å gjennomføre prosjekta dersom det blir forlenga til 2033.

 • I dag kl. 12.00

  Erling Braut Haaland har gjort sin tredje investering på Oslo Børs

  Fotballstjernen er nå også aksjonær i Sparebanken Sør.

 • I dag kl. 11.53

  «God of War»-utvidelse på vei

  Store «God of War»-nyheter ble delt under Game of the Year-utdelingen.

 • I dag kl. 11.50

  NSM-direktør Sofie Nystrøm går på dagen: – Jeg beklager

  Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har inngått en ulovlig låneavtale på 200 millioner kroner, fra eiendomsselskapet Norwegian Property. Toppsjefen i NSM, Sofie Nystrøm, har gått av fredag.

 • I dag kl. 11.47

  NSM-direktør Sofie Nystrøm går på dagen: – Jeg beklager

  Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har inngått en ulovlig låneavtale på 200 millioner kroner, fra eiendomsselskapet Norwegian Property. Toppsjefen i NSM, Sofie Nystrøm, har gått av fredag.

 • I dag kl. 11.45

  Skadeverk og tyveri fra bil

  Det skal ha blitt gjort tyveri fra en bil som har fått flere skader. Hendelsen skal ha skjedd i Vanse i Farsund.

 • I dag kl. 11.44

  Pipebrann i Tønsberg

  Brannvesenet er på vei til Våle i Tønsberg etter melding om pipebrann.

 • I dag kl. 11.41

  Utvider farevarsel

  For ytre deler av Agder har Meteorologisk institutt utvidet farsvarselet frem til søndag klokken 13. Lørdag morgen er det ventet at nedbøren vil gå over til regn langs kysten. Da kan regnet fryse mot en kald bakke.

 • I dag kl. 11.40

  Fiskeridirektoratet: Mange anmeldelser for ulovlig oppbevaring av hummer

  En felles kontrollaksjon med Fiskeridirektoratet og Kystvakten resulterte i 30 anmeldelser for ulovlig oppbevaring av hummer. Fiskeridirektoratet og Kystvaktens kontrollaksjon resulterte i 30 anmeldelser, mange beslag og frihet for 113 hummere. Hummerfisket sør for 62 grader nord er over, og mange har levende hummer stående i samleteiner i sjøen, heter det i en pressemelding fra Fiskeridirektoratet. – Det er da avgjørende at folk melder fra til Fiskeridirektoratet om hvor mange hummere de har stående i samleteiner og hvor disse er lokalisert. Manglende innmelding vil ved kontroll føre til beslag av samleteiner, og at hummerne blir satt ut i sjøen. Slike saker blir anmeldt og medfører store bøter, sier seniorinspektør Wenche Johannessen i Fiskeridirektoratet. Felleskontrollen ble gjennomført 2. til 6. desember i Vestland fylke i området fra Øygarden sørover til Tysnes. – I denne omgang ble bare et lite område kontrollert, men resultatet viser at det er et stort behov for fortsatt å ha fokus på dette fremover. Hummeren er rødlistet som en sårbar art, og fiske etter hummer er derfor håndhevet strengt, sier Johannessen. (NTB)

 • I dag kl. 11.39

  Millionsatsing i Vestland

  Vestland fylkeskommune får fem millionar for å utvikla nye metodar for arealrekneskap. Å ta vare på natur krev gode kart. Problemet er at karta for fastland-Noreg kategoriserer areal etter økonomisk nytte, eller dei er for grove til å seia noko meiningsfullt om naturkvalitetar. ? På sikt er målet at me skal bli ein naturpositiv økonomi. Denne kartlegginga bidreg aktivt til at me kan redusera nedbygging av natur og tap av matjord, seier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. I alt deler Forskingsrådet ut 19 millionar til KI-forsking på kartlegging av myrar, arealrekneskap og vasking av reguleringsplanar.

 • I dag kl. 11.39

  Innbrudd i bod på torvet i Kristiansand

  Politiet melder om innbrudd i bod på torvet i Kristiansand. En patrulje er sendt for å undersøke åstedet.

 • I dag kl. 11.33

  Christian Fandango Sundgren om TV-rolle: – Følte meg skikkelig dårlig

  TV-yndling Christian Fandango Sundgren (31) skulle ønske han hadde forberedt seg mer før rollen som Chris i Netflix-serien «En helt vanlig familie».

 • I dag kl. 11.21

  Dagbladet: Foreløpig obduksjonsrapport klar etter dødsfall i Øygarden

  Den foreløpige obduksjonsrapporten etter dødsfallene i Øygarden natt til onsdag er klar. Det skriver Dagbladet. – Vi har fått foreløpig rapport, men må gjøre nærmere undersøkelser for å komme nærmere et svar, opplyser Linn Skaar Sætre, politiadvokat i Vest politidistrikt, til avisen. En mann i 40-årene og en kvinne i 50-årene ble funnet døde i boligen etter at en nabo sendte en bekymringsmelding. Det var et åpent vindu som fikk naboen til å slå alarm. Politiet etterforsker dødsfallene som mistenkelige.

 • I dag kl. 11.12

  Meldt om pipebrann på Stord

  Brannvesenet rykker ut etter melding om en pipebrann i området ved Hornelandsvegen på Stord.

 • I dag kl. 11.11

  Aksjonærgruppe vil ta BW Ideol av børs

  Selskapet BW Sirocco Holdings, som består av eksisterende aksjonærer i vindkraftselskapet BW Ideol, har tvunget frem et oppkjøp av selskapet.

 • I dag kl. 11.11

  Trafikkulykke ved Magnor

  Politiet melder om at det har vore ei trafikkulykke på Rv2 litt aust for Magnor. To bilar med to personar i kvar bil, skal vere involvert. Det er litt problem med trafikken, men den blir dirigert forbi. Naudetatane er på veg

 • I dag kl. 11.10

  Øker kapasiteten innen rehabilitering

  Flere pasienter kan nå få tilpasset rehabilitering raskt etter en akutt skade eller sykdom fordi Helse Sør-Øst øker kapasiteten. Det skal bli resultatet av en omlegging av rehabiliteringstilbudet i helseregionen som sykehusene i Buskerud er en del av gjennom Vestre viken helseforetak. En vurderingen viser at en dreining fra 3–4 ukers døgnopphold, til opphold med kortere varighet og digital oppfølging vil legge til rette for en økning på rundt 1000 pasienter som får rehabilitering fra 2026. Alle skal få tilgang til et godt rehabiliteringstilbud uavhengig av hvor de bor økonomisk situasjon, kjønn, alder eller bakgrunn.

 • I dag kl. 11.03

  En real kattepine

  MDGs Rasmus Hansson vil ha båndtvang for katter. Jeg har en katt – og forslaget høres klin kokos ut – men er det virkelig det?

 • I dag kl. 10.58

  Den utsatte

  Jeg har et ønske og et behov for å ytre meg i forbindelse med denne Finn Skårderud-/«psykiatersaken».

 • I dag kl. 10.58

  Ukens Investtech: Aksjer for dem som liker risiko

  Her er to kjøp og ett salg i en sektor med høy risiko.

 • I dag kl. 10.53

  Mistenker ruskjøring i Stjørdal

  Ei kvinne i 50-åra anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort etter at hun ble stansa i en trafikkontroll på Lillemoen i Stjørdal. Det mistenkes også ruskjøring, opplyser politiet. Det blir gjennomført bevissikring ved blodprøve. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 10.53

  Mistenker russkjøring i Stjørdal

  Ei kvinne i 50-åra anmeldes for kjøring uten gyldig førerkort etter at hun ble stansa i en trafikkontroll på Lillemoen i Stjørdal. Det mistenkes også ruskjøring, opplyser politiet. Det blir gjennomført bevissikring ved blodprøve. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 10.46

  Vogntog har kjørt seg fast i Lillesand

  Et vogntog skal ha kjørt seg fast på Fylkesvei 420 ved Kjerlingland i Lillesand. Vogntoget sperrer nesten hele veibanen og fremkommeligheten er redusert ifølge politiet. Bilberger er bestilt.

 • I dag kl. 10.41

  Mann siktet for drapsforsøk på Notodden

  En mann i 30-årene er siktet for drapsforsøk eller medvirking til dette etter å ha avfyrt skudd mot en bolig på Notodden denne uka. En mann var ikke hjemme da skuddene traff boligen, skriver TA. Den siktede mannen ble arrestert og siktet onsdag kveld. Han blir fremstilt for varetektsfengsling i dag. Politiet ber om to ukers varetektsfengsling. Politistasjonssjef Espen Saastad på Notodden sier til NRK at de ikke vil gå ut med hvordan mannen stiller seg til siktelsen. Han ber om tips i saken.

 • I dag kl. 10.34

  Arbeidsulykke i Skien

  Det har vært en arbeidsulykke i Skien. En kvinne i 20-åra skal ha fått rør over seg. Hun har smerter i ryggen, men er bevisst og oppgegående, skriver politiet på X. Kvinnen følges opp av helsevesenet og politiet undersøker hendelsesforløpet. Kl. 11.10 melder politiet at de er ferdige med undersøkelser og har avsluttet på stedet.

 • I dag kl. 10.30

  TV-aksjonen 2023 samlet inn 311 millioner kroner

  Alle pengene som har kommet inn i forbindelse med TV-aksjonen 2023 er talt opp. Resultatet ble over 311 millioner kroner, opplyser Redd Barna i en pressemelding. Til sammenligning ble det samlet inn totalt 291 millioner kroner i 2022. Pengene går til Redd Barna sitt arbeid for barn rammet av krig og konflikt i Gaza, Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge. Tall fra Vipps viser at det har skjedd en endring hos giverne fra tidligere år. – Givergleden til TV-aksjonen er veldig stor tross en tøffere økonomisk hverdag for mange. I år er det flere donasjoner til TV-aksjonen enn tidligere år. Summen per bidrag er derimot lavere enn i fjor. Det kan tyde på at mange er engasjert og ønsker å bidra selv om det er nedgangstider, sier Nina E. Larsen, leder for TV-aksjonen. Bøssebærerne som gikk fra dør til dør 22. oktober, sto for 92,6 millioner kroner av totalbeløpet. 40,3 millioner kroner av disse var kontanter, resten kom inn via Vipps. Næringslivet samlet inn hele 53,9 millioner kroner, og skoler og barnehager 29,1 millioner kroner.

 • I dag kl. 10.28

  Ukraina: Stort russisk angrep med krysser­raketter

  Russland har i løpet av natten skutt 19 krysser­raketter mot Ukraina, hvis luftforsvar skjøt ned 14 av dem, opplyser Ukraina. Minst én person ble drept.

 • I dag kl. 10.27

  Slår tilbake mot Konkurransetilsynet: – Vil være en stor tragedie

  FORNEBU (E24) Konkurransetilsynet sier nei til Norwegians oppkjøp av Widerøe. Det får selskapene til å reagere.

 • I dag kl. 10.27

  Norwegian føler seg ikke hørt av Konkurransetilsynet - nå møter sjefene pressen

  FORNEBU (E24) Konkurransetilsynet sier nei til Norwegians oppkjøp av Widerøe. Det får selskapet til å reagere.

 • I dag kl. 10.24

  Bilder skal vise palestinske fanger: – Veldig bekymringsverdige

  Bilder og video av flere titalls avkledde menn, noen av dem med bind for øynene, sirkulerer på nett.

 • I dag kl. 10.17

  Vil forlenge fengsling

  Politiet ber i dag om at 28-åringen fra Rena som er en av de fem siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, blir sittende i varetekt til 20. desember. Mannen i likhet med de fire andre siktede, nekter straffskyld. Han ble pågrepet i september, fire uker etter drapet i Nes i Ådal i august. Fire av de fem siktede er fortsatt fengslet.

 • I dag kl. 10.17

  Verdenscuplederen i skiskyting koronasmittet – mister helgens renn

  Den tyske skiskytterstjernen Franziska Preuss er koronasyk og kommer ikke til start under helgens verdenscuprenn i østerrikske Hochfilzen.

 • I dag kl. 10.15

  Presenterte nye planer for Hovden Badeland

  Det er planlagt store oppgraderinger på Hovden Badeland. Torsdag ble en revidert plan presentert for bystyret i Bykle kommune. I sommer bevilget kommunen 71 millioner kroner til badelandets oppgraderinger. På grunn av økte priser har Hovden Badeland måttet redusere noe på planene for å holde seg innenfor budsjettet. Det planlegges byggestart til våren og badelandet skal etter planen stå ferdig til sommeren 2025.

 • I dag kl. 10.08

  Selena Gomez bekrefter varme følelser for Benny Blanco

  Selena Gomez (31) går langt i å antyde at hun og musikkprodusent Benny Blanco (35) er kjærester.

 • I dag kl. 10.06

  Jon Fosse hedret av Rinkeby-barn: – Jeg ble rørt og glad

  RINKEBY (VG) I flere uker har barn og ungdommer fra Rinkeby og Tensta jobbet med Jon Fosses forfatterskap – og i dag fikk de møte den norske Nobelprisvinneren i litteratur.

 • I dag kl. 10.05

  Baldur’s Gate 3 er årets spill

  Og kommer nå til Xbox.

 • I dag kl. 10.03

  Bekreftet: Per-Mathias Høgmo klar for japansk storklubb

  Den norske fotballtreneren Per-Mathias Høgmo (64) forlater Häcken til fordel for japanske Urawa Red Diamonds.

 • I dag kl. 10.00

  Wembstad med ny kneskade i St. Moritz – reiser hjem for undersøkelser

  Inni Holm Wembstad (23) reiser hjem til Norge for undersøkelser etter et fall under torsdagens utfortrening i St. Moritz.

 • I dag kl. 9.56

  Bil står fast på E18

  En bil hadde kl. 09.45 kjørt seg fast på E18 ved avkjørselen til Travparken i Kristiansand. Klokken 10.20 melder politiet på X at bilen er berget.

 • I dag kl. 9.50

  Siktet etter voldshendelse i Tønsberg

  Mannen som i går kveld ble pågrepet etter en voldshendelse i en leilighet på Tolvsrød i Tønsberg er nå siktet. – Siktede ble pågrepet kort tid etter hendelsen og ble satt i arrest, sier politiinspektør Odd Kostveit til NRK. Den siktede har blitt overført til et sykehus der han får helsehjelp. Han vil bli pågrepet og begjært fengslet om han blir skrevet ut. Ifølge Kostveit er tilstanden på den skadde er foreløpig ukjent, men han skal ha bli stukket med et stikkvåpen. Det er ingen familiær relasjon mellom de to involverte. – Vi har avklart hendelsesforløpet inntil leiligheten i stor grad, sier Kostveit.

 • I dag kl. 9.50

  Siktet for drapsforsøk etter voldshendelse i Tønsberg

  En 39 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse i en leilighet på Tolvsrød i Tønsberg i går kveld. Politiinspektør, Odd Kostveit, ved Sør-Øst politidistrikt bekrefter siktelsen overfor NRK.

 • I dag kl. 9.49

  Fortsatt ingen mistenkte etter skyting mot politistasjon

  Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter at det vart oppdaga fleire skothol i vindauga på politistasjonen i Åsane torsdag morgon. – Me går gjennom opptak frå overvakingskamera til ulike bedrifter i nærleiken av stasjonen i dag også, seier politiadvokat i Vest politidistrikt, Jørgen Henriksen. Politiet har fått fleire tips frå publikum, i tillegg til nokre videoar frå dashbordkamera til bilar som har vore i nærleiken av stasjonen tysdag kveld. Det er enno ikkje gjort funn av noko våpen, seier Henriksen.

 • I dag kl. 9.49

  Brann i tomannsbolig i Fredrikstad

  Brannvesenet har rykket ut til Sellebakk i Fredrikstad etter melding om brann i en tomannsbolig. Røykdykkere har gjennomsøkt boligen og politiet melder at alle beboere er gjort rede for. Brannen skal ha startet i en madrass i andre etasje i boligen.

 • I dag kl. 9.38

  Røldalsvegen er stengt for vinteren

  Fv 520 Sauda-Røldal: Hellandsbygdvegen mellom Breiborg og Håra er vinterstengt.

 • I dag kl. 9.38

  Karmøytunnelen er opna igjen

  F553 Karmøytunnelen - Arm mot Tysvær blei stengt om lag 09.40 pga. ein planke i veibanen. Tunnelen er nå åpnet igjen.

 • I dag kl. 9.38

  Karmøytunnelen er stengt

  F553 Karmøytunnelen - Arm mot Tysvær. Stengt pga. planke i veibanen.

 • I dag kl. 9.31

  Brann i Hjartdal

  Nødetatene er i Hjartdal etter melding om brann i en skogsmaskin. Trolig ingen personskade og skal være liten fare for spredning, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 9.20

  Kuvøsebarna i Gaza: Mammas første møte etter evakueringen

  Etter to lange uker ble Sawsan Abu Amsha (20) gjenforent med sine tvillingjenter i Egypt.

 • I dag kl. 9.11

  Norwegian reagerer på Konkurransetilsynets nei til Widerøe-kjøp: – Sterkt uenig

  Norwegian ønsker å kjøpe Widerøe, men har fått et foreløpig nei fra Konkurransetilsynet. Det reagerer de nå sterkt på, skriver selskapet i en børsmelding. – Norwegian er sterkt uenig i Konkurransetilsynet foreløpige vurdering, og har i dag levert et grundig tilsvar. Norwegian er også skuffet over at majoriteten av dokumentasjonen som er gitt til tilsynet, både skriftlig og under møter, ikke er blitt tatt i betraktning. Det var E24 som først meldte om nyheten. Konkurransetilsynet har så langt vurdert at oppkjøpet vil gjøre Norwegian for store sammenlignet med konkurrentene. Det var i sommer at Norwegian Group la 1,1 milliarder kroner på bordet for å kjøpe Widerøe. Widerøe skal beholde merkevaren og hovedkontoret skal ligge i Bodø. Men Konkurransetilsynet må godkjenne oppkjøpet før det kan bli en realitet.

 • I dag kl. 9.05

  Brøyting fører til saktegående trafikk

  På E18 har det vært saktgående trafikk mellom Kristiansand og Grimstad. Bilistene har ikke sluppet forbi brøytemannskapet som har kjørt begge veier.

 • I dag kl. 9.01

  Norwegian ut mot Konkurransetilsynet etter Widerøe-nei: – Sterkt uenig

  Norwegian mener Konkurransetilsynet har misforstått både jus og markedsforhold i tilsynets varsel om å nekte oppkjøp av Widerøe.

 • I dag kl. 9.01

  Oslo Børs snur opp

  Solstad Offshore-aksjen stiger fra start etter Sveaas’ frontalangrep på Røkke-avtale.

 • I dag kl. 9.01

  Oppgang på Oslo Børs

  Solstad Offshore-aksjen stiger fra start etter Sveaas’ frontalangrep på Røkke-avtale.

 • I dag kl. 9.01

  Oslo Børs åpner ned

  Solstad Offshore-aksjen stiger fra start etter Sveaas’ frontalangrep på Røkke-avtale.

 • I dag kl. 8.58

  Suárez vant «gullballen» i Brasil

  Luis Suárez mottok prisen som årets spiller i den brasilianske toppdivisjonen. Han scoret 17 ligamål for Gremio denne sesongen.

 • I dag kl. 8.56

  Utforkjøring Ringerike

  Politiet har beslaglagt førerkortet til en kvinne i 70-årene etter en utforkjøring på Askveien i Ringerike fredag morgen. Politiet undersøker hendelsesforløpet og sjåføren blir tilsett av ambulansepersonell, men skal ikke være skadet.

 • I dag kl. 8.48

  Tog sperrer sporet ved Sandvika – forsinkelser og innstillinger

  Det er forsinkelser og innstillinger på Drammenbanen og Askerbanen fredag morgen på grunn av et tog som sperrer sporet ved Sandvika. Bane Nor opplyste om forsinkelsene klokken 8.39 fredag morgen. – Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor i en trafikkmelding. En lang rekke toglinjer rammes, blant annet flytoget, Bergensbanen, Dovrebanen og Sørlandsbanen. (NTB)

 • I dag kl. 8.39

  Lite trafikkuhell på veiene

  Det har foreløpig har vært en rolig morgen på sørlandsveiene, det opplyser Vegtrafikksentralen til NRK. – Jeg forventer at det tar seg litt opp utover dagen, sier trafikkoperatør Ole-Petter Ruud. Det er fredag meldt opp mot 20 cm med snø på Sørlandet.

 • I dag kl. 8.31

  Byferge har gått på grunn i Fredrikstad

  En av byfergene i Fredrikstad har gått på grunn ved Gressvik. Grunnstøtingen skjedde like etter klokken 07 fredag morgen. – Det er vanskelig å si nøyaktig hva som har skjedd, men på vei fra Gressvik til sentrum ble det påstått av en passasjer at fører hadde mistet styringa. Ferga gikk på grunn ganske kjapt, men veldig sakte på feil side av staken, sier trafikkleder for fergene Runar Helgesen. 11 personer ble videre hjulpet i land med arbeidsbåten etter grunnstøtingen. Redningsskøyta har bistått med å trekke den løs. Nå skal fergen på land for å kantrolle bunnen for skader.

 • I dag kl. 8.31

  LeBron James herjet med Pelicans – sendte Lakers til finale i NBA Cup

  LeBron James bidro sterkt for Los Angeles Lakers da laget tok seg til finalen i «ligacupen» i NBA. New Orleans Pelicans ble knust 133-89 i semifinalen.

 • I dag kl. 8.28

  Trafikkulykke i Nome

  Nødetatene er i Nome etter melding om en møteulykke. To biler og tre personer er involvert. Ifølge politiet skal en av sjåførene, som er en mann i 40-årene, ikke ha gyldig førerkort. Det er ingen personskade, opplyser politiet på X.

 • I dag kl. 8.24

  Trafikkulykke i Ulefoss

  Nødetatene er på vei til Ulefoss etter melding om trafikkulykke. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Saken oppdateres.

 • I dag kl. 8.16

  Norsk strømeksport gruser fjorårets

  Norges netto eksport av strøm er opp 53 prosent så langt i år, og magasinene er nå tappet lavere enn i fjor.

 • I dag kl. 8.05

  Christen Sveaas mot Kjell Inge Røkke: Derfor krangler de igjen

  Investor Christen Sveaas mener redningsplanen i offshorerederiet Solstad Offshore grovt tilgodeser Kjell Inge Røkkes Aker. Aker stiller seg uforstående til påstandene.

 • I dag kl. 8.01

  SSB: Bråstopp i boligbyggingen gir rentekutt neste år

  Renten blir liggende på dagens nivå frem til midten av 2024, tror Statistisk sentralbyrå.

 • I dag kl. 8.01

  SSB: Bråstopp i boligbyggingen gir rentekutt neste år

  SSB tror renten blir liggende på dagens nivå frem til midten av 2024.

 • I dag kl. 7.57

  Christen Sveaas kjøper seg opp i Solstad Offshore

  Sveaas gikk hardt ut mot Røkkes Solstad-avtale. Samme dag hamstret han aksjer i offshorerederiet.

 • I dag kl. 7.43

  Trafikkuhell på E39 mellom Sande og Førde

  Det har skjedd eit trafikkuhell på E39 ved Lunde mellom Sande og Førde, der ein bil har køyrd i ein betongkant, melder Vegtrafikksentralen. Det var éin person i bilen, vedkomande er sendt til legevakt for ein sjekk. Det skal vere mogleg for andre bilar å komme forbi. Politiet på staden melder om at det er glatt i området.

 • I dag kl. 7.40

  Mye nedbør i helga

  Du må belage deg på å bruke god tid i trafikken i helga, ifølge statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl. Det ventes mye snø fredag, som går over til regn langs kysten lørdag. – Det kan bli noe styr med all snøen. Og slapsen for de som etter hvert får regn. Det kan komme 50–60 mm nedbør i løpet av helga, sier Løvdahl.

 • I dag kl. 7.39

  Tollerne på Gardermoen fant narkotika forkledd som Willy Wonka-sjokolade

  36 kilo med det som tilsynelatende var Willy Wonka-sjokolade ble nylig plukket ut til undersøkelse på Gardermoen. Sjokoladeplatene viste seg å inneholde narkotika. – Vi har aldri beslaglagt så store mengder narkotikaholdig sjokolade før, sier seksjonssjef Hans Wilhelmsen i Tolletaten. Det var totalt fire sendinger som ble plukket ut til undersøkelse av observante tollere på Oslo lufthavn i oktober. De tilsynelatende uskyldige sjokoladeplatene på 100 gram hver inneholdt mer enn bare sjokolade. Tollerne fant THC, det rusgivende stoffet i cannabis. De fant også psilocybin. Sendingene kom fra USA, hvor cannabis er både lovlig, lett tilgjengelig og billig. Tollerne er bekymret over at narkotikaen var forkledd som sjokolade tilsvarende den fra «Charlie og Sjokoladefabrikken»-historien fra bøker og filmer. – Ettersom sjokoladen er pakket inn i Willy Wonka-papir, kan den være spesielt fristende for barn. Dersom barn får i seg narkotika ved et uhell, kan det få fatale konsekvenser som vi jo har sett flere eksempler fra USA på, sier Wilhelmsen. Ingen er siktet eller bøtelagt i saken, som nå er henlagt på bevisets stilling. – På generelt grunnlag er saker hvor det trolig er bestilt varer over internett vanskelig å oppklare. (NTB)