Nyheter:

 • I dag kl. 19.59

  Her svir Bjørn og Lars-Remi av 2,4 millioner kroner

  Pengene gikk fort opp i røyk da bestekompisene fikk besøk av brannvesenet.

 • I dag kl. 19.55

  Tennisstjerne takker legende etter selvskading: – Jeg hatet meg selv

  Nick Kyrgios (28) fortalte nylig at han slet med selvmordstanker. Nå takker han tennislegenden Andy Murray (36) som prøvde å hjelpe ham etter å ha sett tegn på selvskading.

 • I dag kl. 19.34

  Bygningsbrann i Haugesund

  Det melder politiet på X.

 • I dag kl. 19.34

  Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

  Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning. – Me har fått melding om kraftig røykutvikling, men det skal ikkje vera opne flammar. Brannvesenet er for augeblikket på staden og prøver å lokalisera kor røyken kjem frå.

 • I dag kl. 19.19

  Butikktyv arrestert i Stavanger sentrum

  En vekter rapporterte om en butikktyv som hadde både en hjemmelaget batong og narkotika på seg. Politiet er på stedet, har kontroll på personen og har satt vedkommende i arrest. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 19.13

  E39 fortsatt stengt i Heim

  E39 Trøndelag mellom Vinjeøra og Hemnkjølen i Heim kommune er fortsatt stengt ved Dyrgrova etter at en lastebil kjørte i bergveggen i dag morges. Opprydninga antas å vare fram mot klokka 21. Anbefalt omkjøring er om Oppdal på E6 og Rv 70.

 • I dag kl. 19.11

  Brann på Voss

  Naudetatane rykka ut etter melding om brann i ei bygning på Voss melder 110 Vest på X. Brannen vart sløkt etter kort tid.

 • I dag kl. 19.06

  Redningsaksjonen i Isdalen – kvinne henta av redningshelikopter

  Eit redningshelikopter har frakta ut kvinna som falt i Isdalen, melder HRS Sør-Noreg på X. Ein redningsmann og lege vart heist ned frå helikopteret. Ho er kald og hadde smerter, og er no frakta til Haukeland sjukehus. Naudetaten hadde problem med å koma seg til der kor kvinna låg, på grunn av at det var så bratt. Kvinna kunne heller ikkje koma seg ut på eiga hand. Det tok to timar frå kvinna meldte frå til ho vart henta ut av terrenget.

 • I dag kl. 19.05

  Storhamar topper tabellen

  Storhamar topper eliteserien i ishockey etter dagens 3-1 over Ringerike. De lå under for Ringerike etter en periode, men to overtallsmål fra Jakob Berglund og Peter Quenneville vendte til 2-1 foran den tredje perioden, melder NTB. Berglund satte sitt annet mål for kvelden i et nytt overtall fire minutter før slutt. Storhamar topper dermed tabellen med 57 poeng. Tidligere på dagen slo Stjernen Lillehammer 6-2, mens damene fra Storhamar slo Bergen 8-2 på CC-Amfi.

 • I dag kl. 19.05

  «Bare la meg dø. Redd deg selv»

  LAHAINA (E24): Mike Cicchino (37) løper bortover langs stranden. Han har så mye røyk i øynene at han knapt klarer å holde dem åpne. Rundt ham ligger forbrente mennesker, noen av dem ikke lenger i live.

 • I dag kl. 18.56

  Utenriksministeren: 60 nordmenn får reise ut av Gaza i morgen

  Samtidig jobber UD videre med å avklare om det er flere nordmenn i Gaza som ikke står på evakueringslisten.

 • I dag kl. 18.52

  Brann i Horten

  Nødetatene er i Horten etter melding om mulig brann rundt pipa på en hytte. Det er kontroll på brannen, og den er ikke omfattende, melder politiet på X. Tre personer var tilstede da brannen brøt ut, men ingen av dem er skadet.

 • I dag kl. 18.48

  Trygghet for kreftpasienter i nord

  Legeforeningen og Overlegeforeningen hevder i VG at jeg har sagt at kvaliteten i kreftbehandlingen i nord ikke er god. Det er ikke riktig.

 • I dag kl. 18.46

  Mann kjørt i arresten etter krangel i matbutikk

  En mann i 40-årene fra Kongsberg slo en annen i en matbutikk i Mjøndalen. Han kranglet med flere personer, og ble anmeldt og kjørt i arresten av politiet.

 • I dag kl. 18.40

  Dement kvinne savnet

  En 75 år gammel dement dame er savnet fra et sykehjem på Lade. Hun forlot sykehjemmet og går nå trolig rundt i Trondheim sentrum eller Østbyen. Hun har langt brunt hår, og har på seg en mørk lang boblejakke og brun veske, det skriver politiet på x. Politiet ber folk ringe 02800 dersom de ser kvinnen.

 • I dag kl. 18.40

  Dement kvinne funnet i god behold

  En 75 år gammel dement dame er savnet fra et sykehjem på Lade. Hun forlot sykehjemmet og går nå trolig rundt i Trondheim sentrum eller Østbyen. Hun har langt brunt hår, og har på seg en mørk lang boblejakke og brun veske, det skriver politiet på x. Oppdatering: kvinnen er funnet i god behold, det melder politiet.

 • I dag kl. 18.35

  Skal være pipebrann i Hagebostad

  Brannvesentet rykker ut til Laukroveien i Hægebostad på det som skal være en pipebrann.

 • I dag kl. 18.35

  Bergen: Redningsaksjon i Isdalen

  Den skadde og nedkjølte kvinnen er fløyet til Haukeland sykehus etter at hun ble hentet ut fra det bratte terrenget av redningshelikopteret.

 • I dag kl. 18.03

  Drømmestart ordnet seier for Arsenal – Ødegaard med ny fulltreffer

  (Arsenal - Wolverhampton 2–1) Serieleder Arsenal startet forrykende mot Wolverhampton - men måtte likevel stå imot en sluttspurt fra sultne ulver.

 • I dag kl. 18.03

  Alt går ikke opp: Kraftig priskutt på denne skapningen.

  Det blir ingen gjentagelse av fjorårets rekordhøye julepriser på hummer. Prisen har stupt, men mange av de 30.000 hobbyfiskerne smiler likevel bredt etter årets sesong.

 • I dag kl. 17.56

  Ny nedtur for Granerud: – Stange hodet i veggen

  Halvor Egner Granerud (27) var verdens beste skihopper sist vinter. Nå står han med 16., 10. og 15. plass hittil denne sesongen.

 • I dag kl. 17.49

  Redningsaksjon i Bergen

  Brannvesenet rykkjer ut på ein redningsaksjon i Isdalen i Bergen, melder brannvesenet på X. Redningshelikopter er på staden. Ei kvinne ligg i ulendt terreng, og kan ikkje kome seg ut av området på eiga hand. Det er også så bratt og ulendt at heller ikkje redningsmannskap kjem seg til. Store ressursar er på staden, både Norske redningshundar, Norsk Folkehjelp og Røde Kors er i sving, melder politiet. Skadeomfanget er ikkje kjent, men 110 Vest har vore i kontakt med personen som sjølv varsla naudetatane.

 • I dag kl. 17.36

  Vil omdanne Larvik havn

  Høyre, Frp og Krf foreslår å omdanne Larvik havn KF til Larvik havn AS, melder ØP. Det kommer frem etter de onsdag la fram sitt forslag til strategidokument for 2024. I forslaget går det fram at så å si alle kommunens tjenesteområder må belage seg på strammere rammer. Dette skal gi kommunen et utbytte på 2,5 mill neste år, og så 3 mill hvert år de neste tre årene.

 • I dag kl. 17.29

  «Maskorama»: To låter på hver – se terningkast

  Spøkelset, Skilpadda, Kattepusen, Spirrevippen og Romvesenet kjemper om å få være med videre.

 • I dag kl. 17.28

  Holbæk beste sørlending på Gålå

  Langrennsløperen Mathias Holbæk (Vindbjart IL) ble nummer 17 på 10 kilometer klassisk i norgescupen på Gålå. Det var 49 sekunder opp til vinneren Henrik Dønnestad. Johannes Høsflot Klæbo ble overraskende utkonkurrert i kampen om seieren. Otra-løperen Sondre Ramse ble nummer 19 og Oddersjaa-løperen Thomas Mollestad kom på 28. plass.

 • I dag kl. 17.25

  Politiet advarer: – Svært glatte veier

  Politiet advarer publikum om svært glatte veier i Rogaland etter en trafikkulykke mellom Diagonalen og Solasplitten. Vegtrafikksentralen vest bekrefter at det er glatte veier i store deler av Rogaland. – Vi vet at det er glatt. Entreprenører er ute å jobber for å holde standarden oppe, forteller trafikkoperatør Kjetil Hodnekvam. Han forteller at vedvarende kulde i bakken samt plutselig snøfall har skylden. Til publikum gir han følgende råd: – Tilpass farten, ikke kjør etter klokken og ta en bremsetest.

 • I dag kl. 17.21

  Per Sandberg i jordskjelv-drama: – Måtte krype ut av rommet

  Eksstatsråd Per Sandberg står midt i jordskjelvdramaet på Filippinene.

 • I dag kl. 17.19

  Trafikkulykke i akebakken – eit barn skadd

  Ein gut er skadd etter ei trafikkulykke i Trondheim. Ulykka fann stad i ein akebakke, og guten skal vera lettare skadd, opplyser operasjonsleiar Håvard Høyem til NRK. – Bilføraren ringte inn sjølv og sa han hadde køyrt på eit barn. Guten hadde aka ned ein bakke. Han har fått skade i foten og er på veg til St. Olavs, seier Høyem.

 • I dag kl. 17.17

  Mann anmeldes etter å ha kasta glass

  En mann er kjørt til arresten etter han kasta et ølglass på Solsiden i Trondheim, det skriver politiet på X.

 • I dag kl. 17.09

  Tøff motstand for Danmark i fotball-EM – får konkurranse om «dødens gruppe»

  Danmark og England er trukket i samme gruppe til sommerens fotball-EM. Vertsnasjonen Tyskland møter Skottland i EM-åpningen.

 • I dag kl. 16.55

  Melding om trafikkulykke ved Parkveien, Sauda

  Brannmannskap fra Sauda stasjon rykker ut til melding om trafikkulykke ved Parkveien. Ulykken skal ha skjedd ved et veikryss med 30km/t fartsgrense. Politiet forklarer at ingen av de involverte fremstår skadet.

 • I dag kl. 16.53

  Lyn rykket opp til 1. divisjon

  Etter to strake opprykk, er Lyn klare for 1. divisjon for første gang på 13 år. Med 3-0 å gå på fra «hjemmekampen »på Nadderud tidligere i uken, hadde Lyn lagt et strålende utgangspunkt før «bortekampen »mot Hødd i Ålesund. Der endte det 2-1 til Lyn, som med det rykker opp etter 5-1-seier sammenlagt. Da tok det fullstendig av i Ålesund, der de tilreisende supporterne stormet banen og feiret med Lyn-spillerne. For Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen ble dette hans åttende opprykk i karrieren. Den tidligere Bodø/Glimt-, Fredrikstad- og Bryne-treneren tok over Lyn før forrige sesong, og har ført klubben til to strake opprykk. Forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet som 1. divisjon, var da de ble slått konkurs i 2010. Sesongen før rykket de ned fra Eliteserien. I lørdagens kamp sendte Ole Breistøl Lyn i ledelsen før ti minutter var spilt, før Syver Skeide utlignet drøye fem minutter før pause. Tre minutter før slutt fjernet Henrik Elvevold all tvil om opprykket med sin 2-1-scoring.

 • I dag kl. 16.53

  Lyn rykket opp: Tilbake på nest øverste nivå for første gang siden 2010

  (Hødd – Lyn 1–2, 1–5 sammenlagt) Det er over 13 år siden Lyn ble slått konkurs og måtte avbryte sesongen halvveis. Lørdag rykket de opp til Obos-ligaen.

 • I dag kl. 16.46

  Trafikkulykke på E39 ved Diagonalen

  Nødetatene rykker ut til en melding om trafikkulykke i nordgående retning på E39 mellom Solasplitten og Diagonalen. Påkjørsel bakfra mellom to personbilder. Politiet forklarer at fem personer er direkte involvert i ulykken, men at ingen fremstår skadet. Operasjonsleder advarer om svært glatte veier. Vegtrafikksentralen melder 18:29 at det nå er fri ferdsel på strekningen, men at det kan ta noe tid før køen løser seg opp.

 • I dag kl. 16.43

  Fem av seks renn er avlyst: – Det er kjipt

  Lørdagens utforrenn i Beaver Creek er avlyst. Kun ett renn har blitt gjennomført denne sesongen. Aleksander Aamodt Kilde (31) har fortsatt til gode å kjøre verdenscup denne vinteren.

 • I dag kl. 16.38

  Siger til Smørdal Botn

  Nordfjordingen Johan-Olav Smørdal Botn vann 10 kilometer sprint i IBU-cupen i skiskyting i dag. Skiskytaren frå Stårheim IL hadde to bom på fyrste skyting, men har synt strålande form i sporet denne sesongen. Han vann 1,2 sekund føre tyske Philipp Horn, trass ei ekstra strafferunde.

 • I dag kl. 16.34

  Tap for både Lillehammer og Storhamar

  Det gikk ikke den rette veien for herrene. Lørdagens hockeyrunde i eliteserien for Lillehammer og Storhamar endte med tap. Stjernen Elite slo Lillehammer Elite 6-2 på hjemmebane, mens Storhamar Elite måtte se seg slått på hjemmebane 0-1 mot Ringerike. Heldigvis gikk det bedre på damesiden, da Storhamar slo Bergen 8-2 på CC-Amfi tidligere på dagen.

 • I dag kl. 16.28

  Massive dagligvareprotester: – Kan bety at forslaget treffer

  Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har ennå ikke fått gjennom ny dagligvarepolitikk. Nå lover han svar før jul.

 • I dag kl. 16.26

  Kraftig jordskjelv på Filippinene – avblåser tsunamivarsel

  Jordskjelvet har slått ut strømmen flere steder – men tsunamialarmen er over.

 • I dag kl. 16.22

  Utenlandsproff med scoring

  Tobias Christensen scoret 2–0-målet for sin ungarske klubb MOL Fehervar mot Puskas Academy. Scoringen kom etter 34 minutter spill, og MOL Fehervar vant til slutt 3–1. Kristiansanderen har spilt seg til fast plass på laget etter overgangen fra Vålerenga forrige vinter.

 • I dag kl. 16.18

  Utagerende butikk-kunde i Haugesund

  Politiet rykket ut til en butikk etter melding om en utagerende kunde ved Raglamyr, Haugesund. Kunden skal ha vært verbal og slått rundt seg. Politiet forteller at de nå har kontroll på situasjonen, og har dialog med personen det gjelder.

 • I dag kl. 15.59

  Høyre ønsker endringer i regjeringens planer om gruvedrift på havbunnen

  Høyre mener regjeringens planer for å utvinne mineraler på havbunnen ikke holder mål. De ønsker strengere miljøkrav. Regjeringens planer om gruvedrift på havbunnen er avhengig av støtte fra høyresiden. Regjeringens samarbeidsparti SV er stor motstander av planene. Høyres stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim fra Nordland håndterer saken for partiet, og han forteller til Klassekampen at det ikke er sikkert at regjeringen kan regne med deres støtte. – Den meldingen om havbruksmineraler som regjeringen har sendt oss, den kan vi ikke støtte. Vi mener at havbunnsmineraler er en spennende mulighet for Norge, i lys av etterspørselen etter mineraler i forbindelse med det grønne skiftet. Vi kan likevel ikke støtte dette slik det er lagt fram, sier Thorheim, som viser til miljøhensyn og hensynet til fiskerinæringen. – Meldingen fra regjeringen svarer ikke godt nok på disse utfordringene, men av respekt for arbeidet som fremdeles pågår i komiteen på Stortinget, så vil jeg ikke gå inn i detaljer enda, sier Thorheim. Norge har store forekomster av ulike mineraler på havbunnen og regjeringen ønsker å legge til rette for at dette kan bli en ny næring. Flere av mineralene det er snakk om, er viktige for eksempel i utbyggingen av vindmøller og i konstruksjonen av batterier. NTB

 • I dag kl. 15.45

  Tung dag for Ragne Wiklund i Stavanger: – Irriterende

  STAVANGER (VG) Ragne Wiklund var tydelig misfornøyd. Det norske skøyteesset endte på 10. plass på 1500 meter i Stavanger.

 • I dag kl. 15.44

  Ukens låter uke 48: Beyoncé, Taylor Swift, Lana del Rey og Sklitakling

  Denne ukens låter tar reisen fra diamantpiercinger til fremmedord som rimer på pant. Sannelig prøver ikke Lana del Rey seg på americana inni mellom også.

 • I dag kl. 15.44

  Ski stasjon er stengt for togtrafikk

  Ski stasjon er stengt for trafikk på grunn av signalfeil, skriver Bane Nor på sine nettsider. Toglinjer som kan påvirkes er: Oslo S - Rakkestad, Østfoldbanen østre linje Stabekk - Ski, Østfoldbanen Oslo S - Moss, Østfoldbanen vestre linje Oslo S – Halden – (Göteborg), Østfoldbanen vestre linje Det er uklart når togene kan kjøre som normalt igjen.

 • I dag kl. 15.41

  Trafikkulykke på Osterøy

  Ein bil har køyrt utfor og trilla rundt på taket, melder politiet. Dei to personane i bilen har kome seg ut av bilen, som no ligg om lag 8 meter utfor vegbanen. Uhellet skjedde på Hjellvikvegen ved Valestrandsfossen.

 • I dag kl. 15.36

  Bil rullet rundt i Inderøy

  En person er sendt med ambulanse etter at en bil med fire personer veltet på fylkesveg 755 i Inderøy, skriver Trønder-Avisa. – En bil har kjørt av vegen og har rullet rundt, og står halvveis i vegbanen, sier innsatsleder Tonje Våden ved politiet i Trøndelag til avisa. De fire personene er i slutten av tenårene.

 • I dag kl. 15.35

  Thingnes Bø sliter etter fluorforbudet: – Rett og slett for svak

  Den ubeseirede sprintkongen fra forrige sesong rotet det til på standplass. Johannes Thingnes Bø forteller at han må gjøre endringer etter fluorforbudet som ble innført denne sesongen.

 • I dag kl. 15.32

  Tilsyn avslørte at psykiater Finn Skårderud endret journaler etter varsel

  Noen uker etter at Victoria Nordberg (38) leverte sitt varsel mot psykiater Finn Skårderud, skrev han om over 100 notater i hennes helsejournal.

 • I dag kl. 15.27

  Kongen åpnet det nye skimuseet i Holmenkollen

  Kong Harald deltok på den høytidelige åpningen av det nye skimuseet i Holmenkollen lørdag. Skiforeningen har oppgradert skimuseet for 90 millioner kroner og fra og med søndag er museet åpent for alle. Skimuseet, som i år fyller 100 år, har fått et helt nytt inngangsparti tegnet av Snøhetta. Også flere utstillinger er opgradert. – Nå skaper vi et reisemål som er enda mer attraktivt for både norske?og utenlandske gjester – enten de er interessert i sport, kultur, arkitektur eller utsikt, sier generalsekretær Håvard Abrahamsen i Skiforeningen. (NTB)

 • I dag kl. 15.07

  Køyrde sakte på motorvegen – hadde ikkje lov å køyra bil

  Ei kvinne i 30-åra blei stansa av politiet etter at bilistar melde frå om ein bil som køyrde sakte på motorvegen på E39 i Åsane laurdag ettermiddag. Patruljen som fekk stansa kvinna oppdaga at ho ikkje hadde med seg førarkort – rett og slett fordi ho ikkje hadde førarrett. Kvinna blir meldt for forholdet. Det er ikkje mistanke om ruskøyring.

 • I dag kl. 14.48

  Rykket ut til melding om brann

  Ingen personer har vært i leiligheten og fått i seg røyk på Store Storåsen i Arendal.

 • I dag kl. 14.48

  Brann i leilighetsbygg i Arendal

  Ingen personer har vært i leiligheten og fått i seg røyk. Leilighetsbygget ligger på Store Storåsen i Arendal. – Det har mye røykutvikling og brannen har sannsynligvis startet i en sofa, det sier John Repstad fra politiet i Agder. Det skal ifølge operasjonssentralen ha ligget en elektrisk gjenstand i sofaen. Politet melder på X at brannårsaken fortsatt er ukjent. Brannen er slukket og brannvesenet holder på å lufte ut røyken av leiligheten.

 • I dag kl. 14.48

  Barth Eides farlige flørt

  Barth Eide bygger opp under inntrykket av vestens doble standarder i krigen mellom Israel og Hamas

 • I dag kl. 14.34

  Flere felt i Operatunnelen stengt

  To felt i Operatunnelen i Oslo retning Sørenga er stengt lørdag ettermiddag. Årsaken skal være fjerning av istapper i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen på X.

 • I dag kl. 14.14

  Kvandal utenfor pallen i sesongåpningen: – Må prøve å svelge denne

  Eirin Maria Kvandal ble nummer fire i sesongens første verdenscuprenn i hopp. Hun levert en knallsterk første omgang, men mistet mye stilpoeng. Kvandal hoppet 96 og 92 meter på Lillehammer lørdag. Hun var nummer to og hadde 6,7 poeng opp til leder Alexandria Loutitt foran finaleomgangen. Der landet hun på 92 meter og falt dermed to plasser. Japanske Yuki Ito vant med hopp på 90,5 og 94 meter. – Det er synd. Vi går for det. Vi gikk ned én bom så var vi én meter unna. Jeg synes hoppet kjentes greit ut og jeg føler at det har vært en stigende trend i løpet av dagen med tanke på flight. Jeg må bare prøve å svelge denne, sa Kvandal til NRK. 21-åringen står med én verdenscupseier fra januar 2021. Det var like før hun skadet seg stygt og mistet nesten to år med verdenscupkonkurranser. Denne sesongen er hun et av de største norske håpene i hoppbakken. – I en egen klasse Kvandals hopp i første omgang på Lillehammer lørdag fikk NRK-ekspert Johan Remen Evensen til å sperre opp øynene. Det målte 96 meter. – Det er i en egen klasse. Helt rå hopping. Dette er den råeste hopperen vi har sett på kvinnesiden opp mot guttene. Det hun driver på med om dagen er det nærmeste vi har målt opp mot guttene, sa Evensen. Anna Odine Strøm ble nummer fem etter hopp på 90,5 og 88 meter, mens Thea Minyan Bjørseth endte på 7.-plass etter 89 og 88,5 meter i Lysgårdsbakken. 15 år gamle Ingvild Synnøve Midtskogen gikk for første gang videre til finaleomgangen i et verdenscuprenn. Hun endte på 22.-plass etter svev på 85,5 og 87 meter. Midtskogen fyller 16 år like før jul. Profiler manglet Kjersti Græsli hoppet 77 meter i første omgang og kom seg ikke videre til finalen. Silje Opseth bommet i fredagens kvalifisering og fikk ikke hoppe lørdag. Maren Lundby står over verdenscupåpningen for å prioritere trening. Hun har lenge slitt med vekten og ønsker å jobbe mot å være konkurransedyktig til kommende renn. Søndag skal det hoppes i stor bakke på Lillehammer. (NTB)

 • I dag kl. 14.06

  Dønnestad knuste Klæbo i norgescupen på Gålå: – Nesten en liten sensasjon

  Henrik Dønnestad smadret Johannes Høsflot Klæbo da han vant 10-kilometeren i klassisk stil under norgescupen på Gålå lørdag, skriver NTB. Klæbo vant sprintrennet på Gålå fredag, og mange forventet at trønderen skulle fortsette i samme stil lørdag. Slik ble det imidlertid ikke. Henrik Dønnestad gikk nemlig et pangløp og ledet hele veien. I mål slo han Klæbo som gikk i mål som nummer to 14,1 sekunder etter. Mikael Gunnulfsen ble nummer tre og Emil Iversen ble nummer fire på Gålå lørdag.

 • I dag kl. 14.00

  Slik kan det bli enklere å bytte bank

  For få bytter bank, mener regjeringen. Dette er tiltakene de og andre aktører på markedet mener bør på plass for å forenkle bankbytter enda mer.

 • I dag kl. 13.57

  Katrine Lunde kan være tilbake til kampen mot Sør-Korea

  Vipers-målvakt Katrine Lunde nærmer seg VM-spill etter en måned uten kamp. Det sier landslagssjef Thorir Hergeirsson. Lunde pådro seg en lyskeskade for en måneds tid siden, og det var en god stund uklart om hun ville rekke VM. – Vi tar treningen i dag (lørdag), og så tar vi noen runder med alle involverte. Så tar vi eventuelt et standpunkt i kveld, sier Hergeirsson. Landslagssjefen sier videre at døren holdes åpen for Lunde foran søndagens kamp mot Sør-Korea. – Det er ikke utelukket at det er en åpning for Katrine, sier Hergeirsson.

 • I dag kl. 13.55

  Dønnestad knuste Klæbo i norgescupen på Gålå: – En kjempedag

  Henrik Dønnestad smadret Johannes Høsflot Klæbo på 10-kilometeren på Gålå og sikret seg friplass til verdenscupen i Trondheim.

 • I dag kl. 13.53

  Bergingsbil på plass på E39 – trafikken blir dirigert forbi

  Ein bilbergar for vogntog er no på plass på E39 i Sveio, der eit vogntog tidlegare laurdag køyrde av vegen sør for Brandåsen, mellom Flåtene og Hope. Trafikkdirigentar er på veg for å losa trafikken forbi under operasjonen, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 13.49

  Gyda Westvold Hansen tok ny verdenscupseier – klart best på Lillehammer

  Det var Westvold Hansens 19. individuelle seier og pallplass nummer 20 i verdenscupen. Hansen hoppet 94,5 meter tidligere lørdag og startet 34 sekunder foran lagvenninne Mari Leinan Lund i langrennet. Den ledelsen mistet hun aldri og kunne juble for ny triumf. Bak kjemper Leinan Lund og Ida Marie Hagen om annenplassen, og den kampen vant Hagen. Westvold Hansen vant med 46 sekunder ned til Hagen og 53 ned til Leinan Lund. Westvold Hansen vant også fredagens verdenscupstart foran Hagen og Leinan Lund. Dalsbygda-jenta vant alle ti verdenscuprennene og tok i tillegg VM-gull sist sesong. Hagen startet 1.39 minutter bak Hansen lørdag på 8.-plass, men kjempet seg opp i kampen om en topplassering. Neste verdenscuprunde er i østerrikske Ramsau i midten av desember. (NTB)

 • I dag kl. 13.45

  Gyda Westvold Hansen tok ny verdenscupseier – overlegen på Lillehammer

  Kombinertstjernen Gyda Westvold Hansen (21) forsvarte ledelsen fra hoppdelen og vant verdenscuprennet på Lillehammer lørdag. Det ble ny norsk storeslem.

 • I dag kl. 13.33

  Millioner rullet inn på konto: – Skulle tro jeg hadde vunnet i lotto

  Se for deg at du går inn i nettbanken og oppdager at du plutselig er blitt nesten 930 millioner kroner rikere. Det var tilfellet for malaysiske Hafidzah Abdullah.

 • I dag kl. 13.33

  Virke ber Vestre gripe inn: – Regjeringen er på ville melkeveier

  Geir Pollestad (Sp) ønsker å kutte i støtten til Tines konkurrenter. Virke mener regjeringen taler med to tunger, og frykter at Tine skal få monopol.

 • I dag kl. 13.32

  Hærverk på Maihaugen

  Natt til lørdag ble inngangsdøra til Maihaugen museum i Lillehammer skadet. – Vi ser på det som et banalt hærverk som ikke er tegn på noe mer alvorlig enn som så. Vi vil nå finne ut hvor fort vi får reparert dette, for det ser ikke pent ut, sier Audun Eckhoff, administrerende direktør i Stiftelsen Lillehammer museum. Skadene påvirker ikke helgens gjennomføring av det tradisjonelle julemarkedet, eller den vidre driften. Det var en ansatt som oppdaget hærverket lørdag morgen, og varslet politiet. En overvåkningsvideo gjorde at politiet mente de gjenkjente den mulige gjerningspersonen, en mann i 40-årene. Han ble pågrepet og bragt inn til arresten på Hamar, der han etterhvert vil bli avhørt om hendelsen, sier operasjonsleder Solberg. Det var GD som først meldte om hendelsen.

 • I dag kl. 13.28

  Kvandal imponerte NRK-ekspert - men havnet utenfor pallen

  Eirin Maria Kvandal ble nummer fire i sesongens første verdenscuprenn i hopp. Hun levert en knallsterk første omgang, men mistet mye stilpoeng. Kvandal hoppet 96 og 92 meter på LIllehammer lørdag. 21-åringen står med én verdenscupseier fra januar 2021. Det var like før hun skadet seg stygt og mistet nesten to år med verdenscupkonkurranser. Denne sesongen er hun et av de største norske håpene i hoppbakken. Kvandals hopp i første omgang på Lillehammer lørdag fikk NRK-ekspert Johan Remen Evensen til å sperre opp øynene. Det målte 96 meter. – Det er i en egen klasse. Helt rå hopping. Dette er den råeste hopperen vi har sett på kvinnesiden opp mot guttene. Det hun driver på med om dagen er det nærmeste vi har målt opp mot guttene, sa Evensen. Hun var nummer to og hadde 6,7 poeng opp til leder Alexandria Loutitt foran finaleomgangen. Der landet hun på 92 meter og falt dermed to plasser. Japanske Yuki Ito vant med hopp på 90,5 og 94 meter. Anna Odine Strøm ble nummer fem etter hopp på 90,5 og 88 meter, mens Thea Minyan Bjørseth endte på 7.-plass etter 89 og 88,5 meter i Lysgårdsbakken. (NTB)

 • I dag kl. 13.15

  Til sykehus etter arbeidsuhell

  En person er fraktet til sykehus for sjekk etter å ha vært involvert i en arbeidsulykke på en båt ved Lagmannsholmen i Kristiansand lørdag, melder politiet. Det virker som at personen har lettere skader, ifølge politiet. Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med arbeid i en stige. Personen falt fra en høyde i underkant av to meter. Politiet oppretter sak på hendelsen.

 • I dag kl. 13.03

  Pål Golberg best i norsk storeslem

  Pål Golberg gikk til topps på 10-kilometeren i fri teknikk i verdenscupen i Gällivare lørdag. Han vant foran Harald Østberg Amundsen og Iver Tildheim Andersen. Også Simen Hegstad Krüger, Didrik Tønseth og Jan THomas Jenssen endte innenfor topp sju.

 • I dag kl. 13.02

  Tatt for ruskøyring i Hardanger

  Ein mann i 30-åra blei laurdag stansa og kontrollert av ein politipatrulje i Ullensvang kommune. Mannen blæs over lovleg verdi, og måtte bli med til legevakta for å ta blodprøve. Mannen blir meldt for køyring i ruspåverka tilstand, og for køyring utan gyldig førarkort.

 • I dag kl. 13.01

  Tidligere norsk skiskytterpresident: – Jeg har sett at det ble kjøpt stemmer

  Mens Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) ble ledet av norske Anders Besseberg (77), så Tore Bøygard (71) det han mener var åpenbar korrupsjon.

 • I dag kl. 13.01

  Sjuandeplass for Kirkeide i Kontiolahti

  Maren Hjelmeset Kirkeeide frå Stryn pådrog seg ein strafferunde og gjekk inn til ein sjuandeplass under IBU-cupen i finske Kontiolahti i føremiddag. Ni sekund bak gjekk Karoline Erdal frå Førde inn til ein 11. plass. Rennet vart vunne av Emilie Aagheim Kalkenberg. Helga blir avslutta med miks-stafettar søndag.

 • I dag kl. 12.59

  Norsk dominans i Gällivare – Golberg suveren

  De norske herrene var helt overlegne i Sverige – med syv mann blant de ti beste.

 • I dag kl. 12.59

  Norsk dominans i Gällivare – Golberg suveren

  De norske herrene var helt overlegne i Sverige – med syv mann blant de ti beste.

 • I dag kl. 12.38

  Avisa Nordland: – Psykolog fikk sparken på dagen

  Avisa Nordland skriver i dag at en psykolog i Nordlandssykehuset fikk sparken på dagen i juni. Psykologen hadde behandla pasienter privat i en leilighet i Bodø sentrum. Ifølge avisa fikk flere pasienter ketaminbehandling, som ikke er godkjent som metode i spesialisthelsetjenesten. Mange fikk ADHD-medisiner, som ble skrevet ut av en privatpraktiserende psykiater i Oslo. Avisa Nordland har vært i kontakt med både psykologen og psykiateren, og begge har avvist at de har gjort noe galt. Fylkeslegen i Nordland har granska saka. Fylkeslege Morten Juul Sundnes, skriver til AN at de ikke har noen kommentarer til saka, som er oversendt for behandling hos Helsetilsynet. – Nordlandssykehuset har ikke andre kommentarer til saka da den er til behandling og vurdering hos Statsforvalteren i Nordland, skriver klinikksjef i Psykisk helse- og rusklinikken, Hedda Soløy-Nilsen, i Nordlandssykehuset i en e-post til avisa.

 • I dag kl. 12.32

  Jennifer Lopez: – Kvinner blir mer sexy med årene

  Jennifer Lopez (54) anslår at hun selv kan fortsette å jobbe til hun har passert 90.

 • I dag kl. 12.27

  Skulle evakuere naboer – fant cannabisplantasje

  Politiet forventet å finne folk, ikke cannabis, i naboboligen.

 • I dag kl. 12.26

  Skal plante sjelden art på Sjøsanden

  Lindesnes kommune har fått 100 000 kroner i tilskudd til å reetablere planten strandtorn langs Sjøsanden i Mandal, skriver avisa Lindesnes. Pengene kommer fra Statsforvalteren i Agder som forventer en samlerapport om hva midlene er blitt brukt til og dokumentert utplanting.

 • I dag kl. 12.24

  Slår ring rundt kaptein Stefan Strandberg

  VALLE (VG) Midt i Vålerengas nedrykkskrise er det kun én spiller som har nektet å svare på spørsmål utad: Kaptein Stefan Strandberg (33). Det valget støtter hans lagkamerater fullt ut.

 • I dag kl. 12.18

  Arbeidsuhell på båt

  En person har falt ned og skadet seg under et arbeidsuhell på en båt ved Lagmannsholmen i Kristiansand, melder politiet. Personen beskrives som bevisst. Ambulanse og politi er på vei til stedet.

 • I dag kl. 12.15

  Kraftig snøvêr i sør kan ramma Sunnhordland

  Det er sendt ut gult farevarsel om mykje snø i deler av Rogaland det neste døgeret. Snøvêret kan også skapa vanskeleg køyreforhold i søndre deler av Sunnhordland frå laurdag ettermiddag. Laurdag føremiddag køyrde eit vogntog av vegen i Sveio, og ein personbil hamna i grøfta i Fitjar. Mest snø er det meldt i området frå Stavanger til Haugesund, og nordover mot Sauda. Også i ytterkantane av varselet kan det koma mykje snø. Statens vegvesen ber trafikantar rekna ekstra god tid.

 • I dag kl. 12.07

  Førerkortbeslag på Tjøme

  En mann i 20-årene får sitt førerkort beslaglagt etter at han har kjørt inn i noen stolper og et autovern i Vestveien på Tjøme. Ifølge politiet ble ingen skadd og den aktuelle bilen skal være kjørbar.

 • I dag kl. 12.00

  Boses nye «Ultra»-propper tilfører lite nytt

  Men kombinasjonen av lyd og støydemping er fortsatt utmerket.

 • I dag kl. 11.49

  Uvedkommende har tatt seg inn i bolig i Sandnes

  Uvedkommende har i løpet av de siste døgn tatt seg inn i en bolig på Hove i Sandnes, skriver politiet. Det skal ha blant annet ha blitt stjålet medisiner, alkohol og en dyr veske. Gjerningspersonene skal ha kommet seg inn via terrassedøren til boligen. Politiet har vært på åstedet og gjort undersøkelser.

 • I dag kl. 11.49

  Vogntog køyrte av vegen på E39: – Glatt og sleipt

  Eit vogntog har køyrd av vegen på E39 like sør for Brandåsen i Sveio. Føraren skal ikkje vera skadd, opplyser politiet. Køyretøyet har øydelagd eit autovern på sin ferd ut av vegen. Det er glapt og sleipt føre, skriv politiet på X. Bilbergar er på veg, men bilistar må rekna med litt køar. Ein bilførar har også køyrd av vegen på Fitfjarvegen i Fitjar kommune, melder Sør-Vest politidistrikt.

 • I dag kl. 11.47

  Riiber tok sin 60. verdenscupseier på Lillehammer – trippelt norsk

  Jarl Magnus Riiber ga ikke fra seg monsterforspranget han hadde etter hoppdelen og tok sesongens tredje verdenscuptriumf på Lillehammer lørdag.

 • I dag kl. 11.45

  Vant tidelsdrama på Gålå

  Hedda Østberg Amundsen gikk til topps i norgescuprennet i langrenn på Gålå lørdag og kan glede seg over billett til prøve-VM i Granåsen, skriver NTB. Østberg Amundsen avsluttet forrykende og tok seieren med minst mulige margin foran langt mer meritterte Anna Svendsen. Ni tideler skilte de to i mål etter en dramatisk avslutning. Før lørdagens distanselangrenn på Gålå var det kommunisert ut at vinneren ville få plass i troppen til prøve-VM i Trondheim om to uker. Dermed blir det verdenscup for Østberg Amundsen. Anna Heggen ble nummer tre, Elena Rise Johnsen ble nummer fire og Marte Skaanes nummer fem.

 • I dag kl. 11.43

  Elever skal ha falt gjennom isen torsdag

  Flere elever skal ha falt gjennom isen under lek på Hundetjønn ved Vassmyra ungdomsskole i Lindesnes torsdag, skriver Fædrelandsvennen. Elevene som falt gjennom isen fikk på seg tørt tøy, og ingen skal ha blitt syke etter hendelsen. – Både elevene og skolen opplever det som dramatisk, og det kan i verste fall få alvorlige konsekvenser. Nå må vi sørge for at rutinene er gode, og at alle følger de beskjedene som blir gitt, sier rektor Nina Skagestad til avisa.

 • I dag kl. 11.39

  Ulykke på E39 ved Thamshamn

  E39 er stengt i retning Trondheim ved Thamshamn i Orkland. Vegvesenet anbefaler omkjøringa på Fv 800.

 • I dag kl. 11.37

  Brann i bil på Kalvskinnet i Trondheim

  Politiet rykker ut etter melding om brann i bil på Kalvskinnet i Trondheim. 11:40 opplyser vaktleder for Midt-Norge 110, Roger Gjersvold, at brannen skal være slukket. Det har ikke kommet melding om at bilen skal være til hinder for annen trafikk.

 • I dag kl. 11.37

  Pårørende kritiserer politiet

  Familien til 22-åringen fra Agder som ble drept i Porsgrunn natt til mandag reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. 22-åringen og hans 18 år gamle kjæreste hadde besøkt legevakten bare timer før drapet skjedde etter en voldshendelse dem imellom. Den 18 år gamle kvinnen er nå siktet for drapet. Ifølge bistandsadvokaten reagerer de etterlatte sterkt på at sønnen deres ikke fikk hjelp fra politiet søndag, da han ba om det.

 • I dag kl. 11.35

  Gult farevarsel for snø i Rogaland

  Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X. De ber også trafikanter om å huske vinterdekk på bilen og tilpasse farten etter kjøreforholdene.

 • I dag kl. 11.34

  Guro Reiten fikk ny og forbedret kontrakt med Chelsea

  Guro Reiten (29) har signert ny kontrakt med Chelsea. Den nye avtalen inneholder en opsjon om forlengelse fram til sommeren 2026.

 • I dag kl. 11.29

  Kulderåd fra nord til sør: – Kom dere ut!

  MO I RANA (VG) Brrrr! Her kommer noen iskalde råd fra værbitte nordlendinger.

 • I dag kl. 11.26

  Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

  Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson. Politiet har tatt beslag i både hasjplanter og dyrkingsutstyr.

 • I dag kl. 11.26

  Skulle hindre at brannen spredte seg – fant cannabisplantasje

  Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson. Politiet har tatt beslag i både hasjplanter og dyrkingsutstyr.

 • I dag kl. 11.20

  Østberg Amundsen vant tidelsdrama – klar for verdenscup i Granåsen

  Hedda Østberg Amundsen gikk til topps i norgescuprennet i langrenn på Gålå lørdag og kan glede seg over billett til prøve-VM i Granåsen.

 • I dag kl. 11.03

  E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

  Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet. De fleste lånene skal ha vært på mellom 600.000 og 800.000 kroner. Dyrebeskyttelsen Bergen er en over 150 år gammel organisasjon som blant annet driver med omplassering av hjemløse katter og kaniner. Organisasjonen har ikke svart E24 om hvor mange lån de har gitt totalt, hvor mye penger de har lånt ut, eller hvor store renteinntekter utlånsvirksomheten har gitt. Regnskapene viser renteinntekter på 3,8 millioner kroner siden 2013. – Vi ser ingen grunn til å gå inn på dette, skriver Liv Margrethe Sandal, styreleder for Foreningen Dyrebeskyttelsen Bergen, i en e-post til E24. Hun skriver at hensikten har vært å beskytte oppsparte midler mot inflasjon.

 • I dag kl. 11.01

  Brannøvelse i Sandefjord

  Brannvesenet gjennomfører lørdag formiddag en nedbrenningsøvelse i Sjuestokkveien i Sandefjord. Det vil bli synlig røyk og flammer, melder Sør-Øst 110.

 • I dag kl. 11.01

  VG-kåring: Årets beste bøker 2023

  Hva er årets beste bok? VGs bokanmeldere gir deg herved sine topp tre beste leseropplevelser fra 2023. Her finner du kanskje din nye favorittbok eller gode julegavetips til store og små.

 • I dag kl. 10.50

  Person omkom i brann i Halden

  Brannvesenet oppdaget brannen ved en tilfeldighet.

 • I dag kl. 10.45

  Mann funnet død etter boligbrann i Malvik

  – Det er funnet en død person og en død hund inne i huset. Pårørende av huseier er varslet, sier operasjonsleder i politiet Trond Hangaas til NRK. Det var tidlig lørdag morgen det kom en melding om en boligbrann i Malvik.

 • I dag kl. 10.41

  Westvold Hansen med stort forsprang

  Kombinertstjernen Gyda Westvold Hansen fra Dalsbygda i Os styrer mot ny seier i verdenscupen. 21-åringen leder soleklart etter hoppdelen på Lillehammer. Dette skriver NTB. Hansen hoppet 94,5 meter og har 34 sekunder ned til lagvenninne Mari Leinan Lund i Tolga idrettslag foran langrennet. Det skal gås fem kilometer senere lørdag. Leinan Lund klinket til med konkurransens lengste hopp på 97 meter, men tapte noe i stilpoeng. Westvold Hansen vant fredagens verdenscupstart foran Ida Marie Hagen og Leinan Lund. Dalsbygda-jenta vant alle ti verdenscuprennene og tok i tillegg VM-gull sist sesong. Hagen starter hele 1.39 minutter bak Hansen lørdag. Langrennet har start klokken 13.30.

 • I dag kl. 10.40

  Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

  Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få.

 • I dag kl. 10.36

  Innbrudd i frisørsalong

  Det er blitt gjort innbrudd i en frisørsalong i Kristiansand sentrum i løpet av natt til lørdag, melder politiet. – Det er borttatt gjenstander av mindre verdi, skriver de på X/Twitter. Politiet har undersøkt åstedet lørdag.

 • I dag kl. 10.36

  Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

  Dyrebeskyttelsen Bergen hjelper hjemløse katter. I tillegg har de gitt private lån med kredittkortrente til nordmenn i gjeldstrøbbel.

 • I dag kl. 10.36

  Brutalt ærlig Heidi Weng: – Jeg har ikke følt meg så rå

  Flere av de norske kvinnene fikk det tøft da Jessie Diggins (32) smadret konkurrentene i svenske Gällivare lørdag. Spesielt Heidi Weng (32).

 • I dag kl. 10.27

  Trafikkulykke i Tønsberg

  Sør-Øst 110 melder at brannvesenet rykker ut etter melding om en trafikkulykke i Åsgårdstrandsveien i Tønsberg. Politiet opplyser at det skal dreie seg om en bil som har kjørt inn i et tre. Ett kjøretøy og én person skal være involvert. Politiet opplyser at en lokal mann i 60-årene ble fraktet til sykehus. Han var bevisst og skal trolig ikke være alvorlig skadet. Politiet mistenker at et illebefinnende kan være årsaken til ulykken.

 • I dag kl. 10.27

  Sindres Dagbok 2026

  Jeg må heise det hvite flagget. Det blir kurvfletting likevel.

 • I dag kl. 10.18

  Snøkaos stopper Kane og Bayern München – ligakamp mot Union Berlin utsatt

  Bayern Münchens hjemmekamp mot Union Berlin i tysk Bundesliga lørdag er utsatt som følge av store snømengder og kaos i byen.

 • I dag kl. 10.00

  Drapet i Porsgrunn: Moren til avdøde refser politiet

  Moren til 22-åringen som ble drept i Porsgrunn natt til sist mandag, reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp av politiet i forkant av drapet. Det sier morens bistandsavokat Hanne Wold Johansen i Elden Advokatfirma.

 • I dag kl. 9.58

  Mener regjeringen bruker klima som salderingspost

  Staten tjener ti milliarder kroner på klima i 2024, ifølge miljøstiftelsen Zero. Nå ber de og Fornybar Norge regjeringen om å bruke mer av klimaprofitten på klimatiltak.

 • I dag kl. 9.53

  Moren så Oliver (22) bli drept: Pårørende mener drapet kunne vært unngått

  Det var Oliver Ravn Rønning (22) som ble drept i Porsgrunn natt til mandag. Pårørende reagerer sterkt på at sønnen ikke fikk hjelp fra politiet og mener drapet kunne ha vært unngått.

 • I dag kl. 9.41

  Reagerer på RBK-krisen: – Sjokkerende og uforståelig

  RBK sparket Kåre Ingebrigtsen, satset alt og tapte. Når ansatte nå må gå, mener Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli at veien tilbake til toppen blir lang.

 • I dag kl. 9.40

  Sprengkulde før norgescuprenn

  Lørdagens norgescuprenn i langrenn på Gålå blir en svært kald fornøyelse for deltakerne, skriver NTB. Lørdag morgen ble det målt minus 17,8 grader på det kaldeste punktet i løypa, melder arrangørene. Grensen for å kunne avvikle renn er på 18 minus. Dermed holdt man seg på rett side av grenseverdiene nærmest med minst mulige margin. Samtidig går deltakerne mot en uhyre kald dag på Gålå. 10 kilometer klassisk stil står på programmet for både menn og kvinner. Mange utøvere fra Innlandet står på startlistene, sammen med Johannes Høsflot Klæbo som vant fredagens sprint på Gålå. Vinneren av rennene er klar for verdenscupstart under prøve-VM i Granåsen om to uker. Dermed har samtlige startende mye å gå for.

 • I dag kl. 9.38

  Bilbrann i Larvik

  Lørdag formiddag rykket brannvesenet rykker ut etter melding om en bilbrann i Breidablikkveien i Larvik. .

 • I dag kl. 9.37

  Pipebrann i Skien

  Brannvesenet har rykket ut etter melding om en pipebrann i Håvundvegen i Skien.

 • I dag kl. 9.36

  Slo etter vektere - endte i arresten

  En mann i 40-årene ble natt til lørdag forsøkt bortvist etter å ha slått etter noen vektere i Porsgrunn. Mannen ønsket ikke å etterkomme dette og fikk i stedet skyss til arresten av politiet. Vedkommende blir anmeldt for brudd på politiets pålegg.

 • I dag kl. 9.34

  Bortvist fra Skien sentrum

  Natt til lørdag ble en mann i 20-årene bortvist fra Skien sentrum etter å ha vært aggressiv mot en dørvakt.

 • I dag kl. 9.34

  Kjørte av veien i fylla

  Natt til lørdag rykket politiet ut etter melding om en utforkjøring på Kopstadveien ved Nykirke i Horten. En kvinnelig fører i 40-årene fremsto beruset. Bilen viste seg å ikke være forsikret og har et tidligere ilagt bruksforbud. Doningen fikk store materielle skader og kvinnen ble kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet opplyser at de har gjort nødvendige etterforskningsskritt og oppretter sak. Kvinnen er ivaretatt på sykehus.

 • I dag kl. 9.34

  Sandra Eie nummer seks i Big Air-finalen i Beijing

  Friskikjører Sandra Eie ble sjette beste kvinne i finalen i Big Air i verdenscupen i Beijing lørdag.

 • I dag kl. 9.32

  Bortvist fra spisested - havnet i arresten

  Ved 00.45-tiden natt til lørdag ble en mann i 30-årene forsøkt bortvist fra spisested etter aggressiv oppførsel. Han etterkom ikke dette og ble derfor innbrakt til politiets arrest.

 • I dag kl. 9.31

  Slåsskamp i Sandefjord

  Sent fredag kveld kom politiet over en slåsskamp på Strandpromenaden i Sandefjord. Fire menn i 20-30-årene ble bortvist fra sentrum som følge av hendelsen. Ingen ble skadd, opplyser politiet.

 • I dag kl. 9.30

  Bortvist fra Porsgrunn sentrum

  Rett før fredag ble til lørdag ble politiet tilkalt til et utested i Porsgrunn på grunn av en kranglete gjest. En mann i 30-årene ble bortvist fra sentrum som følge av hendelsen.

 • I dag kl. 9.29

  Er dette Norges største? – Har vært mye kos med den

  Rigmor Nervik er glad i nisser. Veldig glad i nisser.

 • I dag kl. 9.28

  Fyllekjøring endte i hekken

  Sent fredag kveld undersøkte politiet et kjøretøy som hadde kjørt rett i en hekk i Fugleveien i Færder. Bilføreren er ei lokal dame i 30-årene som fremsto beruset. Hun blåste også til over 1 i promille. Kvinnen ble tatt med inn for bevissikring og førerkortet ble beslaglagt. Ingen personer kom til skade under hendelsen, opplyser politiet.

 • I dag kl. 9.22

  Rykket ut til utløst brannalarm

  Politiet har fått melding om utløst brannalarm og observasjon av røyk fra et bygg på Lilleby i Trondheim. Da de ankom stedet kunne de verken se eller lukte røyk. Etter nærmere undersøkelse viste seg at det ikke var en brann. Nødetatene forlater stedet.

 • I dag kl. 9.19

  Solgte norgeshistoriens dyreste eiendom: – Jeg har solgt bolig for stort sett alle med penger

  75 år gammel solgte Tom Elliot Johnsen norgeshistoriens dyreste eiendom. I 46 år har han jobbet for suksessen – også på bryllupsdagen.

 • I dag kl. 9.13

  Forsvareren ba om full frifinnelse

  Forsvareren til kvinnen som er tiltalt for omsorgssvikt av datteren, blant annet ved å la være å ta henne med til tannlegen, la ned påstand om full frifinnelse. Fredag var siste dag i den tre dager lange rettssaken. Advokat Knut Ditlev-Simonsen mener at lovbestemmelsen ikke dekker dette forholdet, og at moren ikke har utvist tilstrekkelig skyld i saken. Aktor mener kvinnen skal dømmes til 120 dagers fengsel. Ifølge tiltalen, droppet moren tannpuss på jenta og ga henne sukkerholdig drikke på tåteflaske. Dette førte til mange hull i tennene, og at alle melketennene måtte trekkes. Aktor ønsket i utgangspunktet strengere straff. Men fordi saken har tatt lang tid å behandle hos politiet, landet hun på 120 dagers fengsel i sin påstand.

 • I dag kl. 9.12

  Brann i bolig i Halden – evakuerer naboer

  Det brenner i en bolig i Halden. Brannvesenet kjørte i 9-tiden tilfeldigvis forbi med en stigebil da de oppdaget flammer ut av et av vinduene på et leilighetsbygg med fem boliger, opplyser politiet til NRK. – Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke brannen. Det er kraftig røykutvikling og noe flammer ut av vinduet i andre etasje, sier Harald Mogen hos 110 Øst til NRK. På adressen er det angivelig fem leiligheter, og det er full overtenning i den ene. Nærliggende boliger og naboer evakueres. En person er hentet ut av bygningen, opplyser NRKs reporter på stedet.

 • I dag kl. 9.02

  Brøytebil står fast

  På Fv 5210 Bjørkelia kryss, Olsvikveien i Godvik/Olsvik i Berge har ein brøytebil køyrt seg fast. Tungbilbergar er kontakta og det er redusert framkome på staden, opplyser Vegtrafikksentralen vest.

 • I dag kl. 9.01

  Norge bidrar med 270 millioner i klimafond til fattige land

  270 millioner kroner blir Norges bidrag til det nye internasjonale fondet som skal sikre støtte til fattige land som rammes av klimakatastrofer.

 • I dag kl. 8.58

  Snøkaos flere steder i Europa – ber folk holde seg hjemme

  «Ingenting fungerer i München lenger». Slik beskriver den tyske nyhetskanalen NTV snøkaoset i byen.

 • I dag kl. 8.36

  Dårlig vannmiljø i 30 av 33 innsjøer på Hadeland

  En rapport Miljødirektoratet har finansiert, viser at kun 3 av 33 innsjøer og ingen av de 5 undersøkte elvene på Hadeland har god nok miljøtilstand. Dette skriver direktoratet i en pressemelding. Elvene og innsjøene i rapporten ligger i kommunene Gran, Lunner og Jevnaker. De to innsjøene Øvre og Nedre Falangtjern har oppblomstringer av cyanobakterier, også kalt blågrønnalger, som kan utvikle gift. Giften er potensielt farlig for dyr og mennesker, og kan skade leveren eller nervesystemet. – For å redde vannmiljøet i de mange viktige innsjøene og elvene på Hadeland, trengs omfattende og raske tiltak, som reduserer utslipp av fosfor og nitrogen fra avløp og jordbruk, sier direktør for Miljødirektoratet, Ellen Hambro.

 • I dag kl. 8.32

  Vi har funnet den aller beste kjøkkenmaskinen

  21 modeller testet.

 • I dag kl. 8.32

  Beste hodelykt (1000–2500 kr)

  I prisklassen (ca.) 1000 – 2500 kroner.

 • I dag kl. 8.26

  Bill Gates satser grønt i Sverige

  Milliardæren investerer over 200 millioner euro, tilsvarende 2,3 milliarder kroner, i flere prosjekter. Et av dem ligger i den svenske småbyen Örnsköldsvik.

 • I dag kl. 8.23

  Advarer om glatte veier: – Brøytebilene er godt i gang

  Deler av Vestlandet fikk lørdag morgen sesongens første ordentlige snøfall. Det kan føre til problemer i trafikken.

 • I dag kl. 8.21

  E39 i Heim sperret etter trafikkulykke

  E39 ved Dyrgrova i Heim er midlertidig stengt etter en trafikkulykke. Et vogntog har kjørt inn i en bergvegg og sperrer veien. Fører skal være uskadd. Det er glatt på stedet. Politi, brannvesenet og entreprenør er på vei til stedet. Det vil ta en stund å få berget lastebilen og få rydda veien for last. Statens vegvesen anbefaler omkjøring om Oppdal på E6 og Rv 70.

 • I dag kl. 8.21

  Trafikkulykke på E39 i Heim

  E39 ved Dygrova i Heim er midlertidig stengt etter en trafikkulykke. Et vogntog har kjørt inn i en bergvegg og sperrer veien. Fører skal være uskadd. Det er glatt på stedet. Politi, brannvesenet og entreprenør er på vei til stedet.

 • I dag kl. 8.17

  Brann i konteiner og utagerende utestedsgjester

  Klokken 20.05 fredag kveld ba vektere politiet om bistand i forbindelse med en utagerende gjest på et hotell i Sola. Mannen ble kjørt til arrest. Klokken 23.19 fikk nødetatene melding om brann i en nedgravd konteiner på Bryne. Det var en del røyk i området, men ikke fare for spredning. Den ble etter hvert fylt med vann, og politiet har opprettet sak på forholdet. Klokken 00.37 natt til lørdag fikk politiet medling om et innbrudd i en bod i Eiganes i Stavanger. Gjerningspersonen har blitt anmeldt for innbruddet. Klokken 01.09 var en bil involvert i et trafikkuhell på Tau i Strand. Bilen hadde kjørt av veien, inn i en hage og veltet. Den hadde også truffet et busskur. Politiet oppretter sak og førerkortet til bilfører ble beslaglagt. En beruset gjest på et utested i Haugesund lå og sov klokken 01.38. Da gjesten ble vekket av politiet, var vedkommende kranglete og vanskelig. Gjesten ble fraktet til arrest. Politiet informerer om at totalt fire personer har blitt innsatt i arrest grunnet ordensforstyrrelser og beruselse. Åtte personer har blitt bortvist fra sentrum, to i Haugesund og seks i Stavanger.

 • I dag kl. 8.09

  Varslingssaken i skiforbundet: Mye henger i luften

  Med en hemmelig rapport og en hemmelig advokatkostnad er det fortsatt ikke så lett å forstå seg på den betente varslingssaken i Norges Skiforbund.

 • I dag kl. 8.00

  Rykket ut til slagsmål i Trondheim

  Natt til lørdag rykket bevæpnet politiet ut til Møllenberg i Trondheim etter melding om slagsmål. Slagsmålet var over da politiet kom fram. – Vi bevæpnet patruljen ut ifra meldingen om at en person hadde kniv, sier operasjonsleder Trond Hangaas. Fire menn mistenkes for å ha kniv og ble tatt med inn til arresten. Jourhavende politiadvokat Christian Spets sier til NRK de som ble tatt med inn i arrest vil bli sluppet ut i dag lørdag. – Vi skal følge opp med etterforskning i løpet av dagen.

 • I dag kl. 8.00

  Kronprinsesse Mette-Marit om sykdommen: – Ikke sånn veldig lett å leve med

  I den tredje episoden av «Kronprinsparet – vårt Norge» blir helse – både fysisk og psykisk – et sentralt tema.

 • I dag kl. 7.56

  Skutt i armen i Lier

  En mann i 60-årene er skutt i armen i Sylling i Lier. Politiet fikk melding klokka 05:40, og det var mannen selv som kontaktet politiet. Mannen er fraktet til legevakta, men skal ikke være alvorlig skadet. Politiet har pågrepet en mann i 30-årene som er mistenkt for skytingen. – Vi har en teori om hva som kan være foranledningen til det som har skjedd, sier operasjonsleder hos politiet, Øystein Eikedalen. Politiet vil ikke si mer av hensyn til etterforskningen. Det var ingen vitner til hendelsen. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, ifølge politiet. Det skal, ifølge operasjonsleder, ikke være noen familie-relasjon mellom de to. Skytevåpenet er ikke beslaglagt. Politiet har sperret av området for å gjøre tekniske undersøkelser der.

 • I dag kl. 7.49

  Oppdaga ukjent mann i leilegheita

  I Bergen sentrum oppdaga ein mann som kom heim frå by'n i fem tida i dag tidleg ein ukjent mann i leilegheita. Vedkomande helste fint heit til huseigaren som då ringde politiet. Den uvedkomande hevda at han skulle på besøk i same bygg, men hadde gått inn feil ulåst dør, Han klarte ikkje å vise rett dør, og vart bortvist frå staden, skriv politiet på X.

 • I dag kl. 7.49

  De glemte drapssakene

 • I dag kl. 7.42

  Juletre var grankvist

  Politiet fekk like før klokka fem i dag tidleg melding om svært rusa menn i Bergen sentrum, der den eine bar på eit juletre. Det synte seg å vere in grankvist, men mannen i 30-åra var så rusa at han var sett i drukkenskapsarresten på grunn av utagering mot, omgjevnadar, politi og helsepersonell. Ingen kom til skade i hendinga

 • I dag kl. 7.42

  Zelenskyjs stabssjef sier at Kyiv-flyplassen kan åpnes snart

  Ukraina vil snart være i stand til å gjenåpne Kyivs internasjonale lufthavn, uttaler president Volodymyr Zelenskyjs stabssjef.

 • I dag kl. 7.38

  Banka på feil vindauge

  Like før klokka fem i dag fekk politiet melding frå ei kvinne i Sandviken i Bergen om at ein ukjent mann stod og banka på vindauget hennar. Vedkomande gav seg ikkje. Ein Politipatrulje kom i kontakt med mannen. Det synte seg at han trudde han banka på vindauget til ein kompis, og ville overnatte ein bytur, i staden for ei dyr drosje heim. Det vart drosje likevel, skriv politiet på X.

 • I dag kl. 7.36

  Hadia Tajik: Vi må ta advarsler om svenske tilstander på alvor

  Hadia Tajik, justispolitisk talsperson i Ap, sier vi må ta advarsler om svenske tilstander på alvor. – Når både Kripos og Politiets Fellesforbund er tydelige på at vi er på vei mot svenske tilstander, så er det en tilbakemelding som det er viktig å ta alvorlig. – Det betyr at vi trenger flere tiltak, både for å forebygge utviklinga og bekjempe de trekkene vi allerede ser ved kriminalitetsbildet som kan minne om Sverige, sier Tajik til Klassekampen lørdag. Kripos-sjef Kristin Kvigne sa denne uka til NRK at svenske kriminelle nettverk er aktive i ti av tolv norske politidistrikt. Tajik lister opp tre ting hun mener er viktig for å stoppe disse nettverkene og økninga i grov ungdomskriminalitet. – Vi skal ha raske reaksjoner for unge som begår lovbrudd. Derfor vil vi ha et hurtigspor i domstolen for kriminalitet begått av unge mennesker. – For det andre skal det ikke gå for lang tid mellom et lovbrudd er begått og til en reaksjon faktisk inntreffer. Vi vil kombinere meldeplikt og oppholdspåbud med ubetinga fengsel. – Det tredje er at vi jobber med å senke bevisterskelen for inndragning av midlene til de organiserte kriminelle miljøene, sier Tajik til Klassekampen. (NTB)

 • I dag kl. 7.33

  Mann slått ned i Bergen sentrum

  Ein mann i 20-åra er mistenkt for å ha slått ned ein annan mann i 20-åra i Bergen sentrum like før klokka halv tre i natt. Den fornærma fekk kuttskadar i hovudet og vart køyrt til Haukeland universitetssjukehus, opplyser politiet. Den mistenkte vart seinare pågripen av ein politipatrulje ein annan stad i sentrum

 • I dag kl. 7.28

  Mistanke om rus etter uhell

  Ved halv totida i natt kverrsette politiet førarkortet til ein mann i 30-åra etter eit trafikkuhell ved Valestrandsfossen på Osterøy. Mannen hadde vore borte i fjellveggen med bilen på eit smalt området. Sjåføren var åleine i bilen. Det er ikkje meldt om alvorleg skade, men mannen bles til over lovlege verdi på alkometeret, og dermed rauk førarkortet.

 • I dag kl. 7.26

  OL-vinner dømt for storming av Kongressen i USA

  Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest for deltakelse i stormingen av Kongressen i USA.

 • I dag kl. 7.26

  Kom i arresten etter å ha vært ufin på utested

  En berusa gjest ved et utested i Hamar ble bortvist fra sentrum etter å ha oppført seg ufint. Dette klarte han ikke å overholde og var tilbake etter kort tid. Han ble da innbrakt til arresten hvor han får sove ut rusen, ifølge politiet.

 • I dag kl. 7.25

  Truer med å ta filmeren av «zombilaks» til retten

  Bakkafrost viser til sikkerhetshensyn for å holde aktivisten på avstand. Storeier Folketrygdfondet sier det er «viktig at kritikkverdige forhold avdekkes».

 • I dag kl. 7.25

  Brann i bil på Flekkerøya

  En bil har brent ned på Flekkerøya i Kristiansand lørdag morgen, melder politiet. Brannårsaken er ukjent. Eieren av bilen er varslet. Politiet oppretter sak på hendelsen.

 • I dag kl. 7.24

  Mistanke om ruskjøring

  Politiet stoppa i natt en bil på Ørnes i Meløy, der føreren, en mann i 20 årene, mistenkes for ruspåvirka kjøring. Politiet har sikra seg bevis og har oppretta sak, melder de på X.

 • I dag kl. 7.23

  Mann funnet død etter boligbrann i Malvik

  En bolig er nedbrent i Malvik – en person er funnet død. De pårørende er varslet.

 • I dag kl. 7.23

  Hamna i drukkenskapsarresten

  I Bergen sentrum vart ein mann i slutten av 20-åra ved halv totida i natt sett i drukkenskapsarresten. Han hadde då sparka bulk i ei drosje, og slått ein forbipasserande som kom til for å hjelpe drosjesjåføren. Det er ikkje meldt om alvorlege personskadar, men mannen vert meld til politiet.

 • I dag kl. 7.19

  Bortvist fra Raufoss sentrum

  En mann i 30-åra er bortvist fra Raufoss sentrum etter å ha blitt kasta ut fra en pub og vært ufin mot dørvaktene. Dette skriver politiet i Innlandet på X.

 • I dag kl. 7.14

  Mista førarkortet

  I ein fartskontroll i 50-sona på Hjellestadvegen i Bergen vart ein mann like etter midnatt stogg etter å ha køyrt i 80 kilometer i timen. Politiet har kverrsett førarkortet. I tillegg vart det skrive ut åtte forenkla førelegg for høg fart.

 • I dag kl. 7.11

  To bortvist fra Kristiansand sentrum

  To personer ble bortvist fra Kristiansand sentrum natt til lørdag på grunn av ordensforstyrrelse, melder politiet.

 • I dag kl. 7.09

  Trafikkulukke Kvam

  Statens vegvesen melder om redusert framkome på Fv576 mellom Tørvikbygd og Omastranda i Kvam etter ei trafikkulukke. Ein bil er involvert, og bilbergar er bestilt.

 • I dag kl. 6.59

  Julekalender luke 2: Gjett rampenissen!

  Det er 2. desember og andre luke av VG Ramps julekalender. Klarer du å gjette hvilken kjendis som skjuler seg bak masken i videoen?

 • I dag kl. 6.28

  Slagsmål på Majorstuen: en sendt til sykehus

  En person ble sent til legevakt etter en slagsmål på Majorstuen i Oslo, natt til lørdag. Det var to menn i slutten av 20-årene som sloss. En av mennene hadde en del skader i ansiktet og blødde en del. Den andre hadde skader i hoderegionen, og en kul i hodet. – En vekter måtte gå imellom og stoppe de, opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen. De var begge trolig ruset på alkohol, sier operasjonslederen.

 • I dag kl. 6.28

  Slagsmål på Majorstua: en sendt til sykehus

  En person ble sent til legevakt etter en slagsmål på Majorstuen i Oslo, natt til lørdag. Det var to menn i slutten av 20-årene som sloss. En av mennene hadde en del skader i ansiktet og blødde en del. Den andre hadde skader i hoderegionen, og en kul i hodet. – En vekter måtte gå imellom og stoppe de, opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen. De var begge trolig ruset på alkohol, sier operasjonslederen.

 • I dag kl. 6.20

  Mann i 40-årene utsatt for vold

  En mann i 40-årene ble natt til lørdag utsatt for vold på Grünerløkka i Oslo, opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen. – Mannen hadde det veldig vondt, sier Gulbrandsen. Politiet har fått en liten beskrivelse av gjerningsperson, men ingen er pågrepet.

 • I dag kl. 6.00

  Mellom barken og systemet

  Kan vi ikke få litt medmenneskelighet for en tredjedel av statsbudsjettet?

 • I dag kl. 5.53

  Mann ramponerte bensinstasjon i Bergen

  En mann i 50-årene ble natt til lørdag pågrepet av politiet etter å ha ramponert en bensinstasjonen i Åsane i Bergen. Ifølge Vest politidistrikt skal mannen ha rasert hyller og inventar, kastet kaffe, og tatt boller ut av en ovn. I tillegg skal han ha angrepet en ansatt, en taxisjåfør og en politipatrulje. Politiet brukte pepperspray for å få kontroll på mannen.

 • I dag kl. 5.40

  Slakter svak VM-motstand: – Ikke bra for håndballen

  STAVANGER (VG) (Østerrike-Norge 28–45) Norge valset over nok en motstander og vant med hele 17 mål. Flere håndballeksperter mener det er altfor mange lag med i mesterskapet.

 • I dag kl. 5.16

  Gikk berserk på bensinstasjon: - Et mysterium

  En tidligere ustraffet 56-åring endevendte en bensinstasjon i Åsane i natt. Politiet har ingen teori om hvorfor.

 • I dag kl. 4.41

  Biler i brann i Oslo - politiet tror de er påsatt

  To biler har brent på Haugenstua i Oslo.

 • I dag kl. 4.18

  Brann i bolig i Malvik i Trøndelag – mann savnet

  En eldre mann er savnet etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet. Det var derfor ikke mulig for røykdykkere å ta seg inn. – Vi frykter at han kan være inne i huset som nå har brent ned, sier innsatsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til NRK. Han forteller at brannvesenet jobber med etterslukking. – Området er sperret av og vil bli gjennomgått av kriminalteknikere når det er mulig med tanke på varme, sier innsatslederen.

 • I dag kl. 4.18

  Brann i bolig i Malvik i Trøndelag – frykter for beboer

  Nødetatene har rykket ut til brann i en bolig i Bromsetåsen i Malvik. Boligen er overtent. – Ut fra de opplysningen vi har så langt skal det bo en eldre mann i huset, og vi har ikke kommet i kontakt med ham ennå. Det er litt bekymringsverdig, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NRK. – Så det betyr at dere frykter at han er inne i huset? – Ja, vi frykter det i øyeblikket. Det jobbes med slukking og å forhindre spredning til et nabohus. Det er ikke noen hjemme i nabohuset.

 • I dag kl. 4.10

  Brann i to biler på Haugenstua i Oslo

  Det brenner kraftig i to biler på Haugenstua i Oslo. Det er spredningsfare til to andre biler og en lysmast. Det er ikke spredningsfare til bygninger, melder politiet på X. Brannvesenet har startet slukking.

 • I dag kl. 4.10

  Brann i to biler: Funn tilsier at de var påtent

  Det brant kraftig i to biler på Haugenstua i Oslo natt til lørdag, og politiet har gjort funn som tilsier at brannen var påtent. Det var spredningsfare til to andre biler rett ved og en lysmast, opplyser operasjonsleder Tor Guldbrandsen. Det forhindret brannvesenet. Klokken 05 var brannen slukket.

 • I dag kl. 3.55

  Par tiltalt for voldtekt av to små barn

  En mann og en kvinne må neste år møte i Romerike og Glåmdal tingrett, tiltalt for voldtekt av to barn under 14 år. Etter at paret ble stoppet med narkotika, sjekket politiet ekteparets telefoner og PC-er. Nå er de tiltalt for voldtekt av barn og for narkotikakriminalitet, melder Romerikes Blad. De to barna var begge under seks år gamle da overgrepene skal ha skjedd. Den tiltalte mannen er far til de to barna. Kvinnen har vært gift med barnefaren. (NTB)

 • I dag kl. 3.31

  Nord-Korea sier amerikansk satellittinnblanding vil være krigserklæring

  Nord-Korea varsler at det vil bli vurdert som en krigserklæring dersom USA blander seg inn i landets romprogram etter den nylige spionsatellittoppskytingen.

 • I dag kl. 3.19

  Felicity Huffman bryter stillheten etter fengselsstraffen: – Min evige skam

  Fire år etter løslatelsen, snakker skuespiller Felicity Huffman (60) om hvorfor hun prøvde å jukse datteren inn på universitet.

 • I dag kl. 3.08

  Vogntog kjørte i fjellvegg på E16

  Et vogntog lastet med fisk kjørte natt til lørdag inn i en fjellvegg langs E16 på Filefjell. Politiet i Innlandet melder at det er store materielle skader, men at det ser ut til å ha gått bra med sjåføren, som er kjørt til legevakta. Det skal være svært glatt på ulykkesstedet. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Varpahøla, klokka 02.31.

 • I dag kl. 2.01

  Putin med nytt dekret: – Tvangssendt til hæren

  Unge russiske menn blir bortført fra gatene og tvunget inn i hæren, samtidig som Vladimir Putin signerer et dekret om å øke antall soldater med 170.000.

 • I dag kl. 1.17

  To gutter mistenkt etter brann i buss i Bergen

  To mindreårige gutter er mistenkt etter brannen i en buss ved Lagunen kjøpesenter i Bergen fredag. – Det er vitneopplysninger og annen etterforskning som har ledet til mistanken mot de to. Politiet mener å ha en viss oversikt over hendelsesforløpet, men vil etterforske saken videre, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt i en pressemelding. Han legger til at guttenes foresatte er varslet. Politiet fikk melding om brannen klokka 19.26, og den ble meldt slukket like etter klokka 20.

 • I dag kl. 1.07

  Filmanmeldelse «Renaissance: A Film By Beyoncé»: Audiens hos dronningen

  En fest med litt for mange avbrytelser.

 • I dag kl. 0.06

  Camilla Herrem om sorgen: – Grein og grein

  STAVANGER (VG) Hun var tilbake med seks mål på like mange skudd. Men Camilla Herrem (37) har grått og grått etter familiehunden Lykkes død torsdag.