Nyheter:

 • I dag kl. 22.56

  Europa-krise for United etter marerittkveld på eget gress: – Et sinnssykt kaos

  MANCHESTER (VG) (Man. United – Galatasaray 2–3) Hjemmelaget så ut til å ha god kontroll på en viktig Champions League-seier etter to mål av Rasmus Højlund. Men så snudde ti marerittminutter opp ned på alt.

 • I dag kl. 22.54

  Wahi (20) senket Arsenal da Saka måtte ut med skade: – Ser ikke bra ut

  (Lens – Arsenal 2–1) Elye Wahi leverte både assist og sin første scoring mot Arsenal. Tapet skapte nok ekstra hodebry for trener Mikel Arteta, som måtte bytte ut stjernespiller Bukayo Saka etter halvtimen.

 • I dag kl. 22.47

  Sjå Vestlandsrevyen kl 23.00

  Frå midten av oktober blir det buss for tog i åtte veker, for reisande mellom Arna og Bergen sentrum. Det må til for å få gjort ferdig dobbeltsporet. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

 • I dag kl. 22.32

  Opplysninger til VG: 35-åring tidligere dømt for frihetsberøvelse

  35-åringen er tidligere dømt for blant annet frihetsberøvelse og vold.

 • I dag kl. 22.26

  Oljefondet opphever utelukkelse knyttet til opphugging av skip

  Endret praksis er grunnlaget for at to selskaper nå får slippe inn i fondets investeringsunivers.

 • I dag kl. 22.25

  Distriktsnyheter Sørlandet

 • I dag kl. 22.18

  Parkeringsbot for satelitt: 1,6 millioner

  Alt gikk ikke som det skulle da amerikanske Dish skulle parkere satelitten EchoStar-7.

 • I dag kl. 22.18

  FTX-skandalen: Denne trallen kan redde kryptotoppen

  NEW YORK (E24): FTX-gründer Sam Bankman-Fried kjemper i bratt motbakke i domstolen i New York, hvor han i dag møtte i retten i en av de største svindelsakene i amerikansk historie.

 • I dag kl. 22.14

  35 år gammel mann pågrepet i Jonas-saken

  Politiet har gjennomført en femte pågripelse i saken om drapet på Jonas Aarseth Henriksen.

 • I dag kl. 21.58

  Personbil kjørte av vegen i Løten

  Tirsdag kveld kjørte en personbil av Trømnesvegen i Løten, melder politiet i Innlandet. Skadegrad og omfang er foreløpig ikke avklart. Politiet er på veg til stedet.

 • I dag kl. 21.41

  Viltpåkjørsel skaper trøbbel på E18

  Vegstrafikksentralen melder om redusert fremkommelighet på E18 ved kontrollstasjonen på Lanner i Porsgrunn. Et rådyr er blitt påkjørt og ligger i veibanen. Politiet er på vei til stedet.

 • I dag kl. 21.37

  I kontakt med ungdommer etter trusselsituasjon

  Politiet har kommet i kontakt med flere mindreårige på Mosby i Kristiansand etter at de rykket ut til en trusselsituasjon tirsdag kveld. – Det er en krangel som har eskalert, men ingen skade eller voldsutøvelse, skriver politiet på X/Twitter. Ingen av partene ønsker å anmelde. Politier har dratt fra stedet og prøver å komme i kontakt med foresatte.

 • I dag kl. 21.30

  Leo Østigård scoret mot Real Madrid – så ble han parkert av Jude Bellingham

  (Napoli - Real Madrid 2–3) Landslagsstopper Leo Skiri Østigård scoret i sin andre kamp på rad da han headet Napoli i ledelsen mot selveste Real Madrid.

 • I dag kl. 21.26

  Trafikkulykke på ring 3 i Oslo

  Det har vært en trafikkulykke mellom to personbiler på Bryn i Oslo. En bil har kjørt inn i en annen bil bakfra. Lettere personskade på en person. Totalt er fem personer innblandet i ulykken. Bilberging er på vei. Ikke kø på stedet.

 • I dag kl. 21.24

  Kontroll på brann på Stord

  Brannvesen og politi rykket ut etter meldinger om røykutvikling fra et næringsbygg på Sæ, Stord.Ifølge politiet skal det ha vært åpne flammer på stedet før brannvesenet fikk slått dem ned. Det er ingen tegn til at det skal være mennesker i bygningen.

 • I dag kl. 21.23

  Trusselsituasjon i Kristiansand

  Flere personer skal ha løpt etter og vært truende mot en person på Mosby i Kristiansand tirsdag kveld, melder politiet. Personen skal ha kommet seg inn i en bygning for å komme i sikkerhet. – Politiet er på stedet men har ikke fått oversikt ennå, sier operasjonsleder Ronny Aateigen Andersen i Agder politidistrikt.

 • I dag kl. 21.23

  Motorsykkel brenner i Halden

  Politiet har fått melding om en brennende motorsykkel som ligger i veibanen på Torpedalsveien i Halden. – Fører står på trygg avstand. Nødetater er på vei, opplyser politiet. Veitrafikksentralen melder om redusert fremkommelighet på stedet.

 • I dag kl. 21.23

  Motorsykkel brant i Halden

  Politiet har fått melding om en brennende motorsykkel som ligger i veibanen på Torpedalsveien i Halden. – Fører står på trygg avstand. Nødetater er på vei, opplyser politiet klokken 21.22. I en oppdatering like over klokken 22.00 skriver politiet at motorsykkelen hadde fått varmgang i eksospotten. Deretter begynte den å brenne. – Ingen personer er skadet. Brannen er slukket og veien ryddet.

 • I dag kl. 21.21

  Politisk rystelse i Skaun

  Valgnatta var det opplest og vedtatt at Gunn Iversen Stokke fra Senterpartiet mistet ordførervervet i Skaun. Fire uker etter valget snudde David Sørli Nielsen fra Kristelig Folkeparti ryggen til avtalen med Arbeiderpartiet, Høyre og SV, mot at han selv blir varaordfører under Stokke. Det skriver Trønderbladet. Den nye konstellasjonen som bringer Stokke nok en gang til topps i Skaun består av Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Buviklista og Fremskrittspartiet. Kommunestyret konstituerer seg 17. oktober.

 • I dag kl. 21.20

  Bussulykke i Italia: Minst 20 er døde

  En buss har kjørt ut og falt ned fra en veibro utenfor Venezia tirsdag kveld.

 • I dag kl. 21.14

  Bodøværing gir seg som proffsyklist

  Syklisten August Jensen legger opp som profesjonell syklist. Det melder han selv på Instagram. – Jeg trekker meg tilbake fra profesjonell sykkelsport. Det har vært livet mitt de siste elleve årene, skriver han og skildrer hvordan han har reist verden rundt. Blant annet trekker han frem brosteinene i Paris-Roubaix og VM for Norge. For de som har fulgt Jensen er kanskje høydepunktet Artic Race of Norway i 2017. Da vant han den tredje etappen – og sikret 2. plass i sammendraget. Han har de siste årene syklet for Riwal Securita Cycling Team (2020), Delko (2021) og Human Powered Health frem til i år. – Det er mye å se tilbake på, så jeg skal holde det kort. Hvis du spør, har jeg sannsynligvis rundt 700 historier fra rundt 700 løp, skriver han og legger til: – Vennligst ikke spør. Takk til alle som har støttet meg. Det har vært en lang og episk tur.

 • I dag kl. 21.10

  Britiske hangarskip trener langs norskekysten: – Viktig å markere styrke i alliansen

  Storbritannia sitt flaggskip, hangarskipet HMS Queen Elizabeth, øver i disse dager langs norskekysten. – Det er i norsk interesse, sier sjefen i Marinen.

 • I dag kl. 21.07

  Sjå Vestlandsrevyen tysdag

  Deler av kveldens første Vestlandsrevy-sending kom ikkje på lufta. Sjå heile sendinga her. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

 • I dag kl. 21.02

  Angriper der det smerter mest: Brutalt fra Braathen

  Skistriden er ikke lenger bare en slalåm med argumenter. Nå kjører Lucas Braathen henget rett ned i et frontalangrep på forbundet.

 • I dag kl. 20.57

  Syklist tatt med av ambulanse etter sammenstøt

  Det har vært et sammenstøt mellom en syklist og en bil i Nilsbyen i Trondheim. Bilen skal nesten ha stått i ro da sammenstøtet skjedde, men syklisten ble tatt med av ambulanse. Vedkommende var våken på ulykkesstedet, men skadegraden er enda ukjent. Politiet har tatt avhør og oppretter sak.

 • I dag kl. 20.36

  Lysbakken om Erna-svar: – Kunne avverge denne skandalen

  SVs Audun Lysbakken mener Erna Solberg har levert et ærlig svar, men at det samtidig understreker dramatikken i saken. Rødt-topp Seher Aydar mener Solberg har et forklaringsproblem.

 • I dag kl. 20.29

  Tunnel stengt etter uhell

  Sundafjelltunnelen på riksveg 5 mellom Førde og Florø er stengt etter at eit vogntog har rive ned høgdemålaren i tunnelen. Ifølgje innringar har to vogntog fått skader etter å ha treft høgdemålaren. Ingen personar skal ha kome til skade. Politiet er på veg til staden.

 • I dag kl. 20.26

  Bil har kjørt i vegg

  Politiet har fått melding om et trafikkuhell ved tunnelen før bybroa i Stavanger. En bil har kjørt i veggen. Bilen sperrer et kjørefelt. Det er trafikale problemer på stedet. Det var to personer i bilen og de er nå begge ut av bilen, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 20.20

  Dette betyr SAS-endringene for deg

  Stockholm (E24/Aftenposten): Det kriserammede flyselskapet får nye eiere, strykes fra børs og har hentet inn nesten 13 milliarder svenske kroner, men hva betyr prosessen for deg?

 • I dag kl. 20.16

  Slåssing på Grønland

  Flere patruljer er på plass på Grønland etter slåsskamp mellom minst fire personer. Politiet har kontroll på partene og undersøker årsaken til bruduljene. Politiet fikk meldingen om en bevisstløs kvinne, samt slåssing i Platous gate kl. 19.43. Kvinnen skal ha vært bevisst, og utagerende da politiet kom til stedet. Ingen skal være skadd.

 • I dag kl. 20.12

  Ran på Ulsrud: Skal ha vært brukt machete

  En mann er i kveld ranet på Ulsrud i Oslo, melder politiet på X. – Det skal ha blitt truet med en machete under ranet, skriver politiet. De fikk melding om ranet kl. 19.43. Vedkommende er fysisk uskadet, men er frarøvet verdier. Kl. 20.26 anholdt politiet én av de to antatte gjerningsmennene med eiendeler tilhørende den fornærmede. Flere patruljer fortsetter søket etter den andre. – Vi har et par navn på blokka, forteller innsatsleder på stedet, Tore Barstad.

 • I dag kl. 20.10

  Ny direktør hos Statsforvalteren

  Trude Mathisen (57) er ansatt som ny direktør for kommunal- og justisavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag. Hun tiltrer stillingen i starten av 2024.

 • I dag kl. 20.06

  Kronprinsen til Trondheim

  Kronprins Haakon kommer til Trondheim 18. og 19. oktober. Da skal han blant annet besøke hovedkomitéen for VM på ski i Granåsen. Dagen etter besøker han Strinda videregående skole og Nidarvoll for å besøke elever på yrkesfag, lærlinger og bedrifter som ansetter lærlinger. Besøket avsluttes med et arrangement i Studentersamfunnet om bærekraftsmål, teknologi og demokrati.

 • I dag kl. 20.00

  Det holder ikke å gratulere folk med dagen

  Selv om ny teknologi kan hjelpe oss å effektivisere arbeidsprosesser, er det noe helt annet som er viktigst for ledere som vil skape resultater.

 • I dag kl. 19.52

  PR-stunt eller ekte kjærlighet?

  Hele verden følger med på Taylor Swift og Travis Kelce. Det kan bli til tidenes «love story», noen legendariske låter - eller bare en sikkelig smart avledningsmanøver.

 • I dag kl. 19.36

  Se TV-sendinga klokka 19.50

  Dagsrevyen er utvidet med fem minutter, og NRK Rogalands sending starter derfor 19.50.

 • I dag kl. 19.33

  Spesialgruppe som avslører nettovergrep legges ned

  Operasjon Spiderweb i Sør-Vest politidistrikt skal forebygge og etterforske nettovergrepsaker mot barn. Snart legges gruppen ned, skriver Stavanger Aftenblad. – Jeg kan bekrefte at Operasjon Spiderweb er besluttet nedlagt. Årsaken er sammensatt, men ressurssituasjonen i politidistriktet er en medvirkende årsak, sier driftsenhetsleder Thor Magne Løge i felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) til avisa.

 • I dag kl. 19.31

  Erna Solberg kan ha vært inhabil i arbeidet med oljeskattepakken

  Våren 2020 drysset regjeringen milliardsummer over oljenæringen, gjennom oljeskattepakken. Nå utelukker ikke Erna Solberg at hun var inhabil i arbeidet med pakken.

 • I dag kl. 19.30

  Sammenstøt mellom to motorsykler

  Politi og helse rykker ut til et sammenstøt mellom to motorsykler på Fv 707 øst for Spongdal. Motorsyklene skal ha kjørt i samme retning og sammenstøtet var i lav hastighet.

 • I dag kl. 19.29

  Fikk førerkortet beslaglagt etter trafikkuhell

  En personbil skal ha mistet en henger i en rundkjøring på Sandmoen i Trondheim. Hengeren traff en lastebil, noe som førte til en lekkasje fra en dieseltank. Det er ikke snakk om personskade, men føreren av personbilen, en mann i 30-årene har fått førerkortet beslaglagt. Det melder politiet på X.

 • I dag kl. 19.28

  Erna Solberg til VG: – Jeg skulle ikke gjort det

  Erna Solberg sier saken om ektemannens aksjehandler er alvorlig. Hun konkretiserer nye saker hun kan ha vært inhabil i. Høyre-lederen sier til VG at hun har gjort alvorlige feil - fordi hun stolte på ektemannen.

 • I dag kl. 19.28

  Erna Solberg til VG: – Jeg skulle ikke gjort det

  Erna Solberg sier saken om ektemannens aksjehandler er alvorlig. Hun konkretiserer nye saker hun kan ha vært inhabil i. Høyre-lederen sier til VG at hun har gjort alvorlige feil - fordi hun stolte på ektemannen.

 • I dag kl. 19.26

  Premier League frigir lydopptak fra skandalekampen: – Åh, faen!

  Dialogen fra den feilaktige annulleringen i kampen mellom Liverpool og Tottenham viser hvordan dommerne innser at de har gjort en feil på direkten.

 • I dag kl. 19.24

  Ung mann siktet for over 50 bedragerier

  En ung mann fra Fredrikstad er siktet for over 50 ulike bedragerier. Han skal blant annet ha solgt fiktive konsertbilletter, høyttalere og mobiltelefoner, skriver Fredriksstad Blad. – Det dreier seg om enkeltsalg som strekker seg fra noen hundrelapper til flere tusen kroner. I enkelte tilfeller har han solgt konsertbilletter for opp mot 5.000 kroner, sier krimsjef i Fredrikstad Geir Willadsen til avisen. Fredrikstadmannen er dømt for lignende forhold flere ganger tidligere. Forsvarer Hans Thomas Revhaug sier til Fredriksstad Blad at hans klient har samtykket til varetektsfengsling. Tirsdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

 • I dag kl. 19.20

  Dette er Solbergs svar til kontrollkomiteen

  Erna Solberg hadde flere samtaler med ektemannen Sindre Finnes om hans aksjehandler mens hun var statsminister.

 • I dag kl. 19.13

  Finnes meldt til politiet for kjøp av Nordic Mining-aksjar

  Naturvernforbundet melder Sindre Finnes til politiet for aksjekjøpa han gjorde i Nordic Mining i 2013. «Det er blitt kjent via media at dåverande statsminister Erna Solberg sin ektemann, Sindre Finnes, gjorde fleire aksjekjøp i Nordic Mining i dagane før Sundvollen-plattforma vart offentleggjort», skriv Naturvernforbundet i politimeldinga som vart levert tysdag ettermiddag. Bergens Tidende omtalte saka først. I meldinga til politiet skriv Naturvernforbundet at aksjekjøpa til Finnes i Nordic Mining vart gjort på eit tidspunkt då viktige løyver om å opne for gruvedrift med sjødeponi var under førebuing. Naturvernforbundet hevdar at det er grunn til å tru at Finnes hadde eksklusiv innsideinformasjon om dette. Naturvernforbundet er kjent med at aksjekjøpa står i fare for å bli forelda. Difor vart saka i dag meldt til politiet. Nordic Mining førebur storstilt gruvedrift i Vevring i Sunnfjord.

 • I dag kl. 19.09

  Kevin McCarthy er ferdig som leder i Representantenes hus

  Republikaneren Kevin McCarthy må gå av som leder i Representantenes hus etter et historisk mistillitsforslag mot ham.

 • I dag kl. 18.36

  Kontroll på person i Skien

  Politiet har kontroll på en mindreårig gutt etter at de tirsdag ettermiddag søkte etter en person i Skien. Han skal ha vist frem et bilde av et våpen, og politiet fryktet at han var i besittelse av dette. Politiet har nå snakket med gutten, og avslutter saken, ifølge operasjonsleder.

 • I dag kl. 18.26

  Rosa sløyfe-løp i Bergen

  I dag gikk startskuddet for rosa sløyfe-aksjonen sitt gateløp i Bergen. Inntektene går til kreftforeningen, og startnummerserien til de to distansene var utsolgt lenge før start. Over 4000 personer deltar på de to etappene som er henholdsvis 3 og 6 kilometer lange.

 • I dag kl. 18.25

  Netflix vil øke prisene etter streiken

  Netflix planlegger å øke prisene etter at den pågående skuespillerstreiken i USA er over.

 • I dag kl. 18.21

  Enige om politisk plattform i Haugesund

  Haugesund får et nytt politisk styre. Nils Konrad Bua (H) blir ny ordfører med støtte fra FrP, Venstre og Pensjonistpartiet. Deres plan for de neste fire årene i Huagesund ble i ettermiddag signert av disse partiene på Vibrandsøy i Haugesund. Dette blir kalt for Vibrandsøyplattformen. – I dag er vi utrolig stolte. Vibrandsøy er en naturperle som betyr mye for mange her i Haugesund. Naturlig å invitere her, sier Nils Konrad Bua. Han trekker fram saker som skjenking på stadion. Det er med i plattformen. – Om alt går i rute så vil det fra neste seong bli mulig å ta seg en øl på kamp, sier han. Den kommende ordføreren sier eldreomsorgen er noe de legger stor vekt på i plattformen.

 • I dag kl. 18.21

  Politisk styringsverktøy signert i Haugesund

  Haugesund får et nytt politisk styre. Nils Konrad Bua (H) blir ny ordfører med støtte fra FrP, Venstre og Pensjonistpartiet. Deres plan for de neste fire årene i Huagesund ble i ettermiddag signert av disse partiene på Vibrandsøy i Haugesund. Dette blir kalt for Vibrandsøyplattformen. – I dag er vi utrolig stolte. Vibrandsøy er en naturperle som betyr mye for mange her i Haugesund. Naturlig å invitere her, sier Nils Konrad Bua. Han trekker fram saker som skjenking på stadion. Det er med i plattformen. – Om alt går i rute så vil det fra neste seong bli mulig å ta seg en øl på kamp, sier han. Den kommende ordføreren sier eldreomsorgen er noe de legger stor vekt på i plattformen.

 • I dag kl. 18.17

  Første tunnelsalve på Hålogalandsvegen

  I dag ble sprenging av første salve på Fiskefjordtunnelen i det store OPS-prosjektet i Troms og Nordland markert, melder Statens vegvesen i en pressemelding. OPS-utbyggingen er Nord-Norges største samferdselsprosjekt gjennom tidene. Fiskefjordtunnelen alene blir 9,7 kilometer lang. Det var Skanskas underentreprenør, Hæhre, som mandag ettermiddag skjøt første salve i Kanstadbotn i Lødingen kommune. Tunnelen skal drives fra begge sider og totalentreprenør, Skanska, har lagt opp til å skyte første salve i Fiskefjorden om en ukes tid. Prosjektet E10/rv. 85 Tjeldsund - Gullesfjordbotn - Langvassbukt bygges som et offentlig-privat samarbeid med OPS-selskapet Hålogalandsvegen AS som leverandør.

 • I dag kl. 18.08

  Baby-kidnapping ryster Finland

  Torsdag skulle de to kvinnene møtes for en joggetur sammen. Så tok 21-åringen babyen.

 • I dag kl. 18.05

  Arbeiderpartiet og Senterpartiet danner flertall i Nesna

  Arbeiderpartiet og Senterpartiet i Nesna inngår samarbeid som sikrer flertall i kommunestyret de neste fire årene. Det skriver Nesna Ap i en pressemelding. Hanne Davidsen (Ap) blir ordfører og Rebekka Ødegaard (Sp) varaordfører. Partiene er enig om en politisk plattform for samarbeidet som innebærer fortsatt fokus på næringsutvikling, arbeidsplasser, boligbygging og infrastruktur. Andre saker man er enig om er å arbeide for bedre samferdsel, flere studier på campus Nesna og et nasjonalt senter for distriktsretta utdanning og forskning lagt til Nesna, samt støtte til havbruksutdanning på KVN. Et løft for de kommunale veiene, ny kulturskole, oppgradering av eksisterende omsorgsboliger og legge til rette for næringsutvikling på øyene, er ellers viktige saker som de to partiene vil samarbeide om i perioden.

 • I dag kl. 18.00

  Denne dingsen kan være den beste spillkontrolleren for Nintendo Switch

  I sommer fant vi de beste trådløse håndkontrollerne for PC-gamere. Testen hadde et par overlegne vinnere, blant dem «Ultimate»-kontrolleren fra 8Bitdo.

 • I dag kl. 17.56

  SAS går av børs – aksjonærene mister alt

  Stockholm (E24/Aftenposten): SAS henter nesten 13 milliarder svenske kroner. Air France-KLM, Castlelake, Lind Invest og den danske stat går inn på eiersiden.

 • I dag kl. 17.54

  Niemanns «comeback» i drama­rampelyset: Syrlig stikk mot streaming­søstre

  Kort tid etter han begravde stridsøksen med Magnus Carlsen, har Hans Niemann (20) rukket å havne i mye bråk igjen.

 • I dag kl. 17.52

  Dobbeltdrapet i Kristiansand: Skal ha drapstruet den døde kvinnen

  Tre dager før kvinnen og datteren ble drept i sitt eget hjem i Kristiansand, skal hun ha fortalt fetteren sin at Alwan Ahmed Alawneh (46) hadde drapstruet henne – igjen.

 • I dag kl. 17.50

  Stavanger kommune får bot etter tilsyn

  Universell utforming-tilsynet gir fire kommunar vedtak om dagbot for feil i digitale læremiddel. Etter ein kontroll Uu-tilsynet gjennomførte i vår, vart det avdekka feil på nettsidene til seks kommunar og i elleve digitale læremiddel som desse kommunane brukar. Fire av kommunane har no fått vedtak om tvangsmulkt for å ikkje ha retta alle feila innan fristen. Dette gjeld følgande kommunar og løysingar: Bergen kommune: Aski Raski, Brettboka og Aschehoug univers Stavanger kommune: Skolen frå Cappelen Damm Tromsø kommune: Creaza og kommunen si nettside Bodø kommune: Aftenposten junior skole og Showbie Kommunane risikerer at dagbøtene blir iverksatt dersom feila ikkje blir korrigert innan 13. oktober. Feila er brot på krava om universell utforming av ikt. Det inneber at dei digitale læremidla ikkje kan brukast av alle, og kommunane bryt med krava i likestillings- og diskrimineringslova.

 • I dag kl. 17.33

  Drapssiktet 32-åring: – Jeg kjenner ikke Jonas

  Tre dager senere ble han pågrepet for drapet.

 • I dag kl. 17.28

  Henrik Vikens TikTok-video skaper reaksjoner: – Vitsen er veldig billig

  Flere tolker Henrik Vikens nye TikTok-video som et stikk mot noen av de kvinnelige deltagere i «Ikke lov å le på hytta». – En holdning som hører fortiden til, sier komiker.

 • I dag kl. 17.26

  Tom Mello (H) blir trolig ny Færder-ordfører

  Valgkaoset i Færder er trolig over. Tirsdag kveld vedtok INP et valgteknisk samarbeid med høyresiden. – Styret har enstemmig vedtatt et teknisk samarbeid med høyresiden, sier nestleder i styret i INP Færder, Tommy Eia til NRK tirsdag kveld.

 • I dag kl. 17.19

  Politiet søker etter person i Skien

  Politiet gjør tirsdag ettermiddag søk etter en person i Skien. Det bekrefter politiet overfor lokalavisene Varden og Telemarksavisa. Operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Øyvind Hammervold, sier til TA at de søker etter en person, men vil utover dette ikke komme med flere detaljer i saken. Til NRK sier operasjonsleder at søket ikke har noen sammenheng med etterforskningen av et mistenkelig dødsfall på Notodden, der en kvinne ble funnet død sist søndag. Det er altså per nå ikke kjent hvorfor personen har havnet i politiets søkelys. - Hvis det blir en utvikling, så vil vi komme tilbake med mer informasjon senere, sier Hammervold til TA.

 • I dag kl. 17.16

  Ung kvinne funnet død på Notodden

  Politiet på Notodden etterforsker et mistenkelig dødsfall etter at en ung kvinne ble funnet død i en bolig nær Notodden sentrum søndag morgen. – Det var bekjente som varslet politiet. Vi har foretatt tekniske undersøkelser og avhør og samtaler med flere personer, sier politistasjonssjef ved Notodden politistasjon Espen Tapper Saastad til NRK. Tirsdag kveld er det fremdeles vakthold ved huset. Dette skyldes ifølge Saastad at de ikke er ferdig med de tekniske undersøkelsene ennå. Også avhør av noen personer gjenstår. Det var Varden som først omtalte saken. Per nå etterforsker politiet brett og holder flere muligheter åpne. Kvinnen er obdusert, men Saastad ønsker ikke å kommentere hva den foreløpige obduksjonsrapporten viser.

 • I dag kl. 17.16

  Mistenkelig dødsfall på Nototdden

  En ung kvinne ble funnet død i nærheten av Notodden sentrum søndag. Nå etterforsker politiet dette som et mistenkelig dødsfall. Overfor Varden bekrefter politistasjonssjef Espen T. Saastad ved Notodden politistasjon at politiet har opprettet en undersøkelsessak. – Det er et dødsfall vi ønsker å undersøke nærmere, så det blir ikke feil å kalle det et mistenkelig dødsfall. Vi foretar tekniske undersøkelser på stedet og vil fortsette med dette. I tillegg avhører og samtaler vi med personer som så avdøde sist, opplyser Saastad til avisen. Den avdøde kvinnen skal være født midt på 1990-tallet. Pårørende er varslet, men ønsker ikke at kvinnens navn blir offentliggjort per nå. Tirsdag ettermiddag holder politiet fortsatt vakt utenfor boligen og har hengt opp sperreteip rundt huset samt plombert inngangsdøra. – Vi bruker i øyeblikket ganske mye ressurser på å avklare omstendighetene rundt dødsfallet og etterforsker bredt, sier Saastad til Varden.

 • I dag kl. 17.13

  Prisen for å reparere fylkesveier øker

  Det vil koste mellom 85 og 95 milliarder kroner å utbedre vedlikeholdsetterslepet på norske fylkesveier, anslår Statens vegvesen. Forrige gang Vegvesenet undersøkte forfallet var i 2013. Da anslo de at prisen for utbedring var mellom 45 og 70 milliarder, ifølge Naf, som tar til orde for et krafttak for fylkesveiene. – Forfallet på veiene er bygget opp over tid, og det vil ta tid å få det ned. Risikoen for å bli drept eller hardt skadd når du kjører på en fylkesvei er nesten 90 prosent høyere enn når du kjører på riksveinettet, sier pressesjef Ingunn Handagard i Naf i en pressemelding. Summen på 95 milliarder kroner er basert på vedlikeholdsutgiftene til fylkeskommunene de siste ti årene. Tidligere i år gjorde Møre og Romsdal og Rogaland egne beregninger og kom fram til høyere anslag enn Statens vegvesen. (NTB)

 • I dag kl. 17.01

  Vold på Lade; Trondheim

  Politiet rykket ut til en adresse på Lade ifm. melding om vold mellom to personer. Ei dame blødde fra hodet, men var oppegående. Damen kjørt inn for sjekk av helse. En mann kjørt inn til arresten. Politiet tar avhør og etterforsker hendelsen videre.

 • I dag kl. 16.59

  La oss i Nord-Norge ha ramsaltet for oss selv!

  Som Arnulf Øverland nesten sa i 1936: «Du må ikke tåle så inderlig vel den humor som rammer dig selv».

 • I dag kl. 16.56

  Omstilling i fylkeskommunen

  I dag la de som skal styre Trøndelag Fylkeskommune fram sitt program for de neste fire årene. Og de styrende er H, Sp, Frp, V og Pensjonistpartiet, ledet av kommende fylkesordfører Thomas Iver Hallem (Sp-bildet). I plattformen kommer det fram at Sentrum-Høyre-koalisjonen vil slanke organisasjonen, redusere antallet utvalg og gå gjennom hvor mye tid som brukes på interne møter.

 • I dag kl. 16.55

  Beruset passasjer kommer seg ikke ut av fly

  Helsepersonell og politiet er på Haugesund lufthavn Karmøy for å hjelpe en passasjer ut av et fly som nylig landet der. Personen er beruset og klarer ikke forlate flyet selv, skriver Sør-Vest politidistrikt på X.

 • I dag kl. 16.55

  Næringslivsopprør mot regjeringen: – Burde bekymre politikerne

  SMB Norge-sjef Jørund Rytman maner næringslivet til å finne frem fiktive høygafler. Mangelen på lekkasjer gjør at han tviler på gode nyheter i statsbudsjettet.

 • I dag kl. 16.51

  Bruksforbud vogntog

  Under en tungbilkontroll flere steder i fylket i dag, ble det ilagt flere bruksforbud for vogntog med fiskelast. Årsaken er den vanlige; avrenning fra lasten. To ble stoppet på Snåsaheia, to på Malvik og tre på Berkåk. Ingen av dem fikk kjøre videre før avrenning ble stoppet.

 • I dag kl. 16.46

  Skal ha tent på verneverdig bygård til 54 millioner – også tiltalt for mordbrann

  En mann i slutten av 30-årene er tiltalt etter brannen i den verneverdige bygården i Hamar sentrum 26. januar 2022. Bygningen var fra 1800-tallet. Brannen skal ha forårsaket brann- og røykskader for til sammen cirka 54 millioner kroner. Flere personer ble pågrepet og siktet etter brannen, men etter omfattende etterforskning har nå statsadvokaten tatt ut tiltale mot én mann. – Gjennom denne etterforskningen så har vi også sett på tidligere forhold som kan knyttes til tiltalte. Det er årsaken til at vi nå står igjen med flere branner, sier statsadvokat Magnus Schartum-Hansen til NRK. Han er derfor også tiltalt for en brann den 23. mai 2019 i Hamar. Ifølge tiltalen skal han ha tent på kjellerleiligheten han selv bodde i. Åtte personer oppholdt seg i huset, der flere barn og voksne lå og sov. Disse kunne omkommet dersom brannen ikke hadde blitt oppdaget eller varslet i tide, står det i tiltalten. For dette er han tiltalt for den tidligere mordbrann-paragrafen. Han er også tiltalt for en brann den 5. april 2020 og en 15. januar 2020. – Alle disse har utspring gjennom etterforskningen som vi gjorde av det forholdet som fant sted 26. januar 2022. Forsvarer Marianne Darre-Næss sier til NRK at hun ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt. Mannen sitter i varetekt i Hamar fengsel.

 • I dag kl. 16.45

  Ny kontrakt for Hagen (37)

  Kristiansanderen Steffen Hagen (37) forlenger fotballkarrieren med minst ett nytt år. Han har signert en ny avtale med eliteserieklubben Odd. Hagen har spilt 542 kamper for Odd siden 2006-sesongen. Han omtales av egen klubb som en levende legende som har vært med på både opp -og nedturer. – Vi vet hva vi får av Steffen. Han er solid, seriøs og en leder både på og utenfor banen. Han er en viktig kontinuitetsbærer i klubben og vet hva vi står for, sier sportssjef Morten Rønningen.

 • I dag kl. 16.45

  Vekterselskap fortsatt under politibehandling

  Vekterselskapet Sølvberget Sikkerhet på Kongsberg er fortsatt under behandling hos politiet. Det bekrefter enhetsleder i Sør-Øst politidistrikt, Torill Sorte. I en kontroll i selskapet tidlig i sommer avdekket politiet at vektere har jobbet uten nødvendig godkjenning og opplæring. Andre har blitt ansatt uten lovpålagt politiattest. Heller ikke daglig leder i selskapet hadde nødvendig godkjenning til å drive vektervirksomhet.

 • I dag kl. 16.42

  Advarer om villmannskjøring

  Etter dødsulykken i Rakkestad der to 17 år gamle jenter døde etter en utforkjøring, har politiet avdekket det de omtaler som villmannskjøring blant unge i Østfold. – I starten av etterforskningen i denne saken snakket vi med en del unge mennesker, sier politiadvokat Yvonne Schilling til NRK. Nå advarer hun, og ber om større oppmerksomhet rundt at ungdom deler videoer på sosiale medier av at de kjører i høy fart. – Hvis en sånn kultur eksisterer, vil det føre til flere dødsulykker. Om det er flere som har informasjon til oss eller tilgang til videoer, ber jeg dem ta kontakt med politiet, sier hun. Opplysningene om villmannskjøring har kommet frem gjennom avhør i saken. – Det har blitt en trend blant unge mennesker både med og uten førerkort flere steder i landet. Det er ikke ukjent i dette miljøet her heller, sier Schilling. Det er ikke kjent om de avdøde jentene filmet dødsulykken.

 • I dag kl. 16.42

  Advarer mot villmannskjøring

  Etter dødsulykken i Rakkestad der to 17 år gamle jenter døde etter en utforkjøring, har politiet avdekket det de omtaler som villmannskjøring blant unge i Østfold. – I starten av etterforskningen i denne saken snakket vi med en del unge mennesker, sier politiadvokat Yvonne Schilling til NRK. Nå advarer hun, og ber om større oppmerksomhet rundt at ungdom deler videoer på sosiale medier av at de kjører i høy fart. – Hvis en sånn kultur eksisterer, vil det føre til flere dødsulykker. Om det er flere som har informasjon til oss eller tilgang til videoer, ber jeg dem ta kontakt med politiet, sier hun. Opplysningene om villmannskjøring har kommet frem gjennom avhør i saken. – Det har blitt en trend blant unge mennesker både med og uten førerkort flere steder i landet. Det er ikke ukjent i dette miljøet her heller, sier Schilling. Det er ikke kjent om de avdøde jentene filmet dødsulykken.

 • I dag kl. 16.42

  Sykkeltyv tatt; Trondheim

  Tyv tatt på fersken med stjålet sykkel til en verdi av ca 75 000. Sykkeleier hadde sporing på sykkelen. Tyven, mann i 20-åra, er kjent for politiet fra før. Han anmeldes for å ha narkotika på seg og for heleri av sykkelen. Sykkel tilbakelevert til eier.

 • I dag kl. 16.33

  BW Group vurderer salg av opptil 8,4 millioner aksjer i BW LPG

  Saken oppdateres

 • I dag kl. 16.33

  BW Group vil selge opptil 8,4 mill. aksjer i BW LPG

  Storeieren forplikter seg til å være den største langsiktige aksjonæren også fremover, og understreker at troen på LPG-markedet er sterk.

 • I dag kl. 16.27

  Kontroll på brann i fjøs med 200 dyr

  Det er kontroll på en brann i et fjøs med 200 dyr i på Varhaug i Hå kommune. En person har fått i seg røyk. Det er ikke fare for dyrene.

 • I dag kl. 16.27

  Brann i låve på Varhaug

  Det har vært en brann i en låve på Varhaug i Hå kommune. Brannen skal være slukket av bonden, men brannvesenet drar likevel ut for å kontrollere. Ifølge politiet frykter bonden at det skal brenne i taket. Det kommer røyk fra bygget.

 • I dag kl. 16.26

  Mener flytting av akuttilbudet ved sykehuset i Mosjøen skulle pauses, krever møte med Helse Nord

  Vefsn-ordfører Berit Hundåla (Sp) i Vefsn kommune har sendt brev til Helse og omsorgsdepartementet (HOD) der de reagerer på at prosessen med ny sykehusstruktur på Helgeland pågår, samtidig som de mener HOD har bedt om at dette skulle settes på vent til Helse Nord sitt omstruktureringsprosjekt avsluttes. I et brev kommunen viser til, skriver departementet følgende: «I lys av den nye og vanskelige situasjonen foretaket og helseregionen befinner seg i, og slik saken nå ligger, mener departementet at det vil være hensiktsmessig at foretaksmøtet tar stilling til endelig tomtevalg når styret i Helse Nord har fattet vedtak i saken». Derfor reagerer kommunne kraftig på det de mener nå skjer i Helgelandssykehuset. – Store deler av oppgraderingen ved Sandnessjøen sykehus er en direkte konkret tilrettelegging for å ta imot akuttilbudet som i dag er lokalisert til Mosjøen. Ingen andre primærkommuner i Nord Norge er i egenskap av vertskommune for sykehus i samme situasjon som Vefsn kommune, skriver kommunen og viser til hjørnesteinsbedriften i kommunen, Alcoa. – Alcoa Mosjøen er Nord Norges desidert største eksportbedrift, både i eksportverdi og i antall ansatte. De har offentlig tilkjennegitt at de ikke kommer til å akseptere den løsningen som det nå legges opp til, da det valgte konseptet gir et vesentlig svekket spesialisthelsetjenestetilbud på Helgeland, skriver ordfører Berit Hundåla. Og fortsetter: – Strukturen som det nå legges opp til, med de gjeldende foreliggende tomtealternativer, er ikke utredet eller anbefalt i offentlige rapporter eller utredninger - verken i ekstern sammenheng eller i interne utredninger gjort av helseforetakene selv. På bakgrunn av ovennevnte krever Vefsn kommune og Alcoa Mosjøen å få et møte med ledelsen i Helse Nord RHF, skriver ordføreren. .

 • I dag kl. 16.20

  Trafikkuhell Sandmoen; Trondheim

  Det har vært et trafikkuhell i rundkjøringa i Brøttemsvegen på Sandmoen. Vegen er stengt. Framstår per nå som et uhell mellom bil med henger og en lastebil. Lekkasje fra en dieseltank. Ingen personskade. Politi og brannvesen er på stedet. I en oppdatering melder politiet at føreren av personbilen, en mann i 30-årene har fått førerkortet beslaglagt.

 • I dag kl. 16.17

  Fortsatt usikkerhet i Flekkefjord

  I Flekkefjord er det fremdeles usikkerhet rundt hvem som skal bli ordfører, varaordfører og ikke minst hvordan flertallskonstellasjonen blir. Forhandlingsleder i Frp, Jan Erik Hogstad, sier til avisen Agder at han har forståelse for at folk mener forhandlingene trekker ut. Frp, som fikk nesten 46 prosent av stemmene i Flekkefjord, får høyst sannsynlig ordføreren, men forhandler nå med KrF og Høyre om øvrige posisjoner. Hogstad sier en solid politisk plattform er viktigst. Konstitueringsmøte er 26. oktober.

 • I dag kl. 16.15

  Varsler mer penger til osloskolen - vil ikke si hva de skal vrake

  Høyre og Venstre varsler tirsdag at de er enige om å gi mer penger til skolene i Oslo om de tar over byrådsmakta. – Vi vil øke grunnfinansieringa, sier Høyres Eirik Lae Solberg. Målet er å øke elevenes grunnleggende ferdigheter i blant annet lesing og regning. I august skrev NRK om at elever på noen skoler henger flere år etter i leseferdigheter. Med mer penger kan skolene få løfta de som sliter mest, håper Høyre og Venstre. – Det betyr også flere ansatte? – Det betyr mer ressurser. Hvordan skolene velger å bruke dem blir opp til skolene selv, svarer Eirik Lae Solberg. Både han og Venstres Hallstein Bjercke sier oslofolk vil merke at de satser på skolen. Men hvor de skal hente pengene fra, ville de ikke svare på da de møtte pressen i forbindelse med byrådsforhandlingene tirsdag. – Det er for tidlig å snakke om nå, sa Solberg. Partiene vil heller ikke si noe om hvilke skolegrep dagens byråd har innført som de vil vrake om de tar over makta. – Vi er ikke så opptatt av reversering. Vi er opptatt av å se framover og utvikle Oslo videre, sier Hallstein Bjercke (V). Partiene sitter nå i forhandlinger om en byrådsplattform. De ønsker også en samarbeidsavtale med KrF og Frp for å sikre flertall i bystyret. Men før de kommer så langt må de komme fram til en felles plattform, sier de. Målet er å komme i mål med forhandlingene i løpet av de neste par ukene.

 • I dag kl. 16.14

  Moland legesenter legges ned

  Moland legesenter har sagt opp alle ansatte, og planlegger å legge ned ved årsskiftet. Det skriver Agderposten. Dermed vil pasientene ved senteret stå uten fastlege. Nedenes legesenter legger ned fra samme dato. Det bekrefter nyansatt kommuneoverlege i Arendal, Anette Skarshaug Skeie, til avisa.

 • I dag kl. 16.09

  Røyk frå bustadhus i Florø

  Brannvesenet har rykt ut til eit bustadhus i Florø etter melding om røykutvikling. Så langt er det ingen flammar å sjå. Dei som bur i huset har kome seg ut, melder brannvesenet.

 • I dag kl. 16.01

  To førerkortbeslag på Søreide

  To bilførere mistet førerkortet i en fartskontroll i Dolvikvegen på Søreide i Bergen i ettermiddag. 14 bilførere ble bøtelagt på grunn av høy fart.

 • I dag kl. 15.58

  Ser til Lofsrud: ønsker flere kveldsåpne skoler

  Høyre og Venstre er tirsdag enige om hvordan de vil at skolepolitikken i Oslo skal se ut om de tar over byrådsmakta. I tillegg til at de vil utvide ordninga med et ekstra år på grunnskolen for elever som trenger det, så vil de også ha flere kveldsåpne skoler. Slik som Lofsrud skole på Mortensrud. De begynte med kveldsåpen - eller meråpen - skole høsten 2021. Der har mange elever som ellers ville hengt utendørs fått et sted å være på kveldstid. Med aktiviteter som frisørsalong, neglesalong, og musikkstudio. Høyre og Venstre mener det trengs flere steder, for å gi ungdommer et sted å være og forebygge kriminalitet. – Vi er ikke ferdig med plattformen for osloskolen, men vi vet at det er utfordringer i byen vår. Vi må sette inn ressurser her først, sa Venstres Hallstein Bjercke på et pressetreff med de to partiene.

 • I dag kl. 15.51

  Fire menn bortvist fra Kristiansand sentrum

  Fire menn er bortvist fra sentrum av Kristiansand, etter at de skal ha gått løs på en person ved Rutebilstasjonen. Fornærmede har forlatt stedet uten at politiet har vært i kontakt med vedkommende.

 • I dag kl. 15.50

  Høyre-topper i Kragerø går til sentrum

  Etter at det i forrige uke ble kjent at Høyre-toppene Anneriek Barree og Jonas Nilsen i Kragerø har meldt seg ut av partiet, har duoen staket seg ut en ny politisk kurs. Nå har de to uavhengige representantene valgt å støtte sentrumspartiene de kommende fire årene. – Vi går til sentrum, slik at vi blir totalt sju stykker der, sa Jonas Nilsen til lokalavisa KV tirsdag ettermiddag. Barree var i utgangspunktet Høyres ordførerkandidat i kystbyen, mens Nilsen sto på andreplass. – Vi er klare på at vi fortsatt er Høyre-folk og har gått til valg på det programmet, så vi velger å stille oss i sentrum, sier Nilsen til KV.

 • I dag kl. 15.47

  Bobb er fin han - men hvor er de nye forsvarsspillerne?

  ULLEVAAL STADION (VG) I en rekke av mange gode, unge norske spillere får Oscar Bobb helt fortjent sjansen på A-landslaget. Egentlig er det synd at han er en offensiv spiller, siden det er bakover på banen problemene er der for Norge...

 • I dag kl. 15.45

  Bil har kjørt ut av veien

  På E39 ved Våg i Aksdal i Tysvær kommune har en bil kjørt ut av veien, melder politiet på X. Det er ikke meldt om personskade. Uheller skal ha skjedd i forbindelse med oppbremsing. Trafikken flyter greit på stedet. Det er ikke behov for nødetatene på stedet.

 • I dag kl. 15.41

  Busspassasjerer skadet på Laksevåg

  Nødetatene har rykket ut til Carl Konows gate på Laksevåg i Bergen. En buss måtte bremse kraftig opp da en sparkesykkel krysset veien. Sparkesykkelen ble ikke truffet av bussen, men to busspassasjerer falt over ende. De blir nå kontrollert av helsepersonell.

 • I dag kl. 15.41

  Nytt byråd vil utvide ordninga med 11. skoleår

  Høyre og Venstre er enige om at de vil utvide ordninga med 11. grunnskoleår i Oslo hvis de får byrådsmakt sammen i Oslo. Det sa partienes forhandlingsledere Eirik Lae Solberg (H) og Hallstein Bjercke (V) på et pressetreff tirsdag. Det er en ordning der elever som er ferdige på ungdomsskolen, men ikke klare for videregående skole, kan gå et ekstra skoleår før de begynner på vgs. Året kan de bruke til å forbedre seg faglig så de blir klare for videre skolegang. – Det er viktig å understreke at det er en frivillig ordning, sier Eirik Lae Solberg.

 • I dag kl. 15.36

  Mann dømt til ubetinget fengsel i innsidesak

  En mann er dømt til fem måneders ubetinget fengsel for å ha delt innsideinformasjon med to personer og påvirket dem til å kjøpe aksjer i Aker Horizons ASA.

 • I dag kl. 15.36

  Utelukker ikke at flere blir pågrepet

  – Vi kan ikke utelukke flere pågripelser i Jonas-saken. Det sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til NRK. Jonas Aarseth Henriksen (30) ble funnet død i Nes i Ådal 17. august i nærheten av en hytte. De tror også at Henriksen ble lurt ut til området han ble funnet drept.

 • I dag kl. 15.34

  Politiøvelse på Amalie Skram

  Nødetatene øver i ettermiddag og kveld på Amalie Skram videregående i Bergen. Det betyr at forbipasserende kan høre høye smell, skudd og personer som skriker. Det kan også komme synlig røyk. Området øvelsen foregår i er merket med sperrebånd, melder politiet.

 • I dag kl. 15.30

  Nedgang på Wall Street – renten på «tiåring» høyest på 16 år

  Wall Street er preget av kraftig nedgang mens ferske arbeidstall holder rentefrykten oppe.

 • I dag kl. 15.30

  Nedgang på Wall Street – amerikanske renter høyest på 16 år

  De amerikanske aksjemarkedene åpner ned etter at utsikter for vedvarende stram pengepolitikk har sendt amerikanske statsrenter oppover.

 • I dag kl. 15.30

  Tung dag på Wall Street – renten på «tiåring» høyest på 16 år

  Wall Street endte med nedgang mens ferske jobbtall holdt rentefrykten oppe.

 • I dag kl. 15.27

  Baches styringsrente er sterkere enn Vedums smuler på statsbudsjettet

  I fredagens statsbudsjett kommer trolig tiltak mot den nye fattigdommen. Det blir uansett småpenger mot det Norges Bank har satt i gang.

 • I dag kl. 15.18

  Bil har kjørt i autovernet

  E39 sør for Helleland har en bil kjørt i autovernet, melder politiet på X. Det er ikke personskade, men det meldes om olje i veibanen. Bilen er ute av veien og trafikken slipper forbi.

 • I dag kl. 15.11

  Så mye vil Meta at du skal betale for Facebook og Instagram

  Vurderer månedspris for å stoppe sporing.

 • I dag kl. 15.08

  Flere beslag av krabbe- og hummerteiner på Helgeland

  Kystvakten Heimdal har de siste dagene hatt fiskerioppsyn på Helgeland. Det resulterte i beslag av flere krabbe- og hummerteiner, melder kystvakten på X, tidligere Twitter. Forholdene er anmeldt.

 • I dag kl. 15.07

  Ny person dømt for innsidehandel i Aker Horizons

  Én person har tilstått å ha delt innsideinformasjon og påvirket andre til å kjøpe aksjer i selskapet hvor han selv var ansatt.

 • I dag kl. 15.06

  Dømt til fengsel i innsidesak

  Ein person er i Oslo tingrett dømt til ubetinga fengsel i fem månadar for innsidehandel. Det melder Økokrim i ei pressemelding. Personen skal ha delt innsideinformasjon med to personar og påverka dei til å kjøpe aksjar i Aker Horizon ASA, kor han sjølv var tilsett. Dei to personane som fekk informasjonen blei tidlegare i år dømt til ubetinga fengsel i høvevis fem månadar og 45 dagar.

 • I dag kl. 14.59

  Fra «Royal Viking Deluxe» til økonomisk kollaps: Dette er historien om SAS

  Flyselskapet hadde tilnærmet monopol i det norske flymarkedet etter krigen. Så skjedde det noe som skapte kraftig turbulens og kriser.

 • I dag kl. 14.56

  Fekk problem i Flenjatunnelen

  Flenjatunnelen på E16 i Aurland er mellombels stengd. Ein bil har fått trøbbel, og treng hjelp frå bilbergar. Statens Vegvesen opplyser at tunnelen ikkje blir opna før bilbergar har kome til assistanse. Bilbergar er rekvirert og venta til staden kring kl. 1540.

 • I dag kl. 14.54

  Politihunden Jeger fakket biltyv

  Politiet la seg i morges på hjul etter en personbil tilhørende Bildeleringen etter meldinger om at folkene i bilen ikke hadde noe der å gjøre. Bilen ble til slutt funnet forlatt på Brakstad på Holsnøy i Alver kommune. – Bilen ble funnet klokken 09.35 og klokken 10.50 ble en av mennene som er mistenkt i saken funnet på en fjellhylle i skogen takket være patruljehunden Jeger. Han hadde kommet seg et godt stykke unna bilen og hadde ikke blitt funnet, hadde det ikke vært for at Jeger var på jobb i dag, skriver operasjonsleder i Vest politidistrikt, Knut Dahl-Michelsen, som ikke nøler med å beskrive hunden som «dagens helt».

 • I dag kl. 14.53

  Vedtekter for barnehager i Bodø endres

  I dag har alle de kommunale barnehagene i Bodø sendt ut et skriv om at vedtektene for disse barnehagene er endret av kommunen. Vedtekt nr. 10 «Åpningstider» er siste kulepunkt endret til «Julaften og nyttårsaften holder barnehagene stengt. Onsdag før skjærtorsdag stenger barnehagene klokken 12. Styrer kan unntaksvis stenge barnehagen onsdag før skjærtorsdag.» Vedtekt nr. 11 «Ferie» er endret til: «Barna skal ha minst fire uker ferie i løpet av barnehageåret. Minimum tre uker skal være sammenhengende og avvikles i ukene 25-32. Avvikling av hovedferie skal varsles tidligst mulig og senest åtte uker på forhånd. Annen ferie i løpet av året skal meldes minimum to uker på forhånd.» Vedtekt nr. 15 «Opptak» er siste kulepunkt endret til: «Samisk avdeling: En av avdelingene i Jentoftsletta barnehage er forbeholdt barn med samisk bakgrunn. Samisk avdeling har særlig fokus på å styrke barnas samiske identitet i et barnehagemiljø med lulesamisk språk og samisk kultur.»

 • I dag kl. 14.52

  Vil bli demensvennlig kommune

  Ordfører Torbjørn Klungland i Flekkefjord er positiv til at kommunen blir en såkalt demensvennlig kommune. Med det menes at mennesker med demens skal møtes med forståelse, respekt og støtte fra de gruppene i befolkningen som de trenger hjelp fra. Avisen Agder skriver at ordføreren mener det bør opprettes en arbeidsgruppe, som kan utveksle erfaringer og få råd fra nabokommuner som er demensvennlige.

 • I dag kl. 14.43

  NTG-U fikk 9 poeng i Klassequizen

  Tiril Solvoll-Ringen, Haakon Kibsgaard og Matias Bobo Høgsæt Jaiteh fra NTG-U i Bodø fikk 9 poeng og var greit fornøyd med det. Selv om noen på laget helst skulle hatt alt rett, fordi læreren deres sier at de må være best. Hør innslaget fra NTG-U her. Sjekk hele resultatlista for Nordland.

 • I dag kl. 14.40

  Stakk fra politiet – funnet av politihunden Jeger

  Mannen stakk fra politiet og satte igjen bilen i et kratt. Jeger fant ham likevel.

 • I dag kl. 14.38

  Datteren hardt ut mot AI-versjoner av Robin Williams

  Ni år etter sin fars brå død, tar en opprørt Zelda Williams (34) til orde.

 • I dag kl. 14.37

  18 bilførere bøtelagt på Mosby

  18 bilførere har fått fartsbot i 50-sona på rv. 9 på Mosby i Kristiansand. Høyeste hastighet mål var 65 km/t. En bilfører er anmeldt da vedkommende ikke ville goda bota.

 • I dag kl. 14.28

  ATV kjørte for fort

  Politiet stanset en ATV kjørende i 72 km/t på Sola. Maksimal hastighet er 40km/t for dette kjøretøyet. Kjøretøyet er avskiltet og sjåføren anmeldes, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 14.27

  5 poeng til Svolvær

  Olivia Dybwik, Richard Strand og Oliver Langlete skulle gjerne sikret noen flere poeng til Svolvær skole i Klassequizen. Men de tok det med et smil uansett. Hør innslaget fra Svolvær her. Slik har det gått med de andre skolene.

 • I dag kl. 14.24

  Høyres samarbeidspartier vil ikke snakke om Solberg

  Ingen av Høyres tidligere regjeringspartnere vil si noe om hvorvidt Erna Solberg har dem i ryggen hvis hun stiller som statsministerkandidat igjen.

 • I dag kl. 14.23

  Pepperkakebyen til Permanenten

  Siden 1991 har Pepperkakebyen vært et fast innslag i førjulstiden i Bergen. I år får den igjen nytt tilholdssted. Fra 18. november kan byen sees i museumsbygget Permanenten, like ved Byparken. – Her får den stå i et fantastisk rom, hvor det høyt under taket. I tillegg er det midt i sentrum, like ved julemarkedet. Helt perfekt, jubler pepperkakeby-arkitekt Kjersti Hjelmeland Brakstad. Det er andre år på rad at Pepperkakebyen holder til hos Kode-museene. I fjor var den på Lysverket. – For oss er dette en gylden mulighet til å støtte en av byens mange gode kulturaktører, sier Kode-direktør Petter Snare. Byggverkene i pepperkakedeig har flyttet mange ganger siden starten for over 30 år siden. Fungerende ordfører Eira Garrido sier det er et mål å finne et permanent sted for Pepperkakebyen.

 • I dag kl. 14.23

  Kvinne påkjørt på parkeringsplass

  En kvinne er påkjørt på en parkeringsplass tilhørende Kiwi Ølen. Hun er sendt til sykehus. Skadeomfanget er ukjent, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 14.19

  Ønsker svar fra fritidsfiskere

  Havforskningsinstituttet ønsker kontakt med fritidsfiskere som fisker i Raet nasjonalpark, i Tvedestrand, Arendal og Grimstad. I en undersøkelse ønsker instituttet svar om bruk av området for å sikre balanse mellom bruk og vern. Undersøkelsen, som er et samarbeid mellom blant andre Havforskningsinstituttet, Agder fylkeskommune og Raet nasjonalpark, skal brukes for å få kunnskap om hvor eventuelle fredningsområder bør legges i fremtiden.

 • I dag kl. 14.17

  Ørjasæter med flagget på brystet

  Sondre Holmlund Ørjasæter (Sogndal) og Isak Tomar Hjorteseth (Åsane) er tekne ut på U20-landslaget i fotball. Noreg møter Tsjekkia og Romania til privatlandskampar i midten av oktober.

 • I dag kl. 14.17

  Færre mista livet i trafikken i fylket

  Det har vore færre dødsulykker i trafikken i Vestfold og Telemark så langt i år. Så langt har fire personar omkomne på vegane i Vestfold og Telemark. I fjor var det ti i same periode. - Det er gledeleg å sjå ein positiv trend, men vi har framleis ein jobb å gjere, seier Vibeke Lin Jacobsen som jobbar med trafikktryggleik i Vestfold og Telemark i Statens vegvesen. 100 menneske har mista livet i trafikken i Noreg så langt i år, og av desse var det 19 i september.

 • I dag kl. 14.16

  Mann dømt etter våpenbeslag

  En lørdag i mars på nattestid i 2022 skal tiltalte ha ringt, og banket på døra til en bolig i Bodø. Med seg hadde han en funksjonsdyktig Smith & Wesson Military & Police victory, kaliber 38 special, revolver i hånden. Senere har det blitt avdekket at han skal ha hatt enda flere våpen hjemme. Ifølge tiltalen skal han ha oppbevart følgende. En Krag Jørgensen kaliber 6,5*5mm rifle. Et funksjonsdyktig Falge kaliber 6 mm, glatt haglegevær. Ei funksjonsdyktig Voere kaliber 22 LR salonggevær. En No.2 Mark kaliber 26,5 signalpistol. En Auto-Ordnance modell Thompson M1A1 kaliber 45 halv- og helautomatisk - et våpen kjent for å ha vært brukt av mafiaen i USA. En funksjonsdyktig Smith & Wesson Military & Police victory kaliber 38 special revolver. Et hjemmelaget pennevåpen kaliber.22. Mannen ble i tillegg tatt for å ha diverse ammunisjon hjemme. Nå er det klart at mannen domfelles for befatning med seks funksjonsdyktige skytevåpen. I tillegg domfelles bodømannen for å ha bært skytevåpen på offentlig plass. Det skriver Bodø Nu. Aktor opplyste at saken har hatt en liggetid på 8 – 9 måneder. Det fremgikk av tiltaltes forklaring at han hadde opplevd ventetiden frem til hovedforhandlingen som belastende. Retten finner at det må gjøres fradrag i fengselsstraffen for liggetiden. Det tas også hensyn til at mannen har gitt en uforbeholden tilståelse. Når det tas hensyn til liggetid og tilståelse, bestemte retten at straffen bør være fengsel i 120 dager. Når straffeutmålingen er under ett år, kan personen idømmes samfunnsstraff. Dermed ble mannen til slutt dømt til 114 timer med samfunnsstraff, og 4000 kroner i saksomkostninger, som han godtok, ifølge avisa.

 • I dag kl. 14.12

  Vetle fra Sandefjord er tatt ut til U20-landslaget

  Vetle Walle Egeli fra Sandefjord har blitt tatt ut til U20-troppen til landskamper mot Tsjekkia og Romania. Det er også Dennis Gjengaar fra Odd. Norge møter Tsjekkia i Sarpsborg 12. oktober og Romania i Fredrikstad 16. oktober. (NTB)

 • I dag kl. 14.04

  Trafikkuhell i Vindafjord

  Brannvesenet rykker ut på melding om en trafikkulykke ved Sandeidvegen i Ølen.

 • I dag kl. 14.03

  Engerdal politistasjon åpner 4. oktober

  Engerdal politistasjon åpner onsdag 4. oktober, og det blir en markering klokka 13.00 med Engerdal kommune, melder politiet i en pressemelding. Regjeringen har besluttet å opprette 20 nye tjenestesteder, hvorav ett av dem i Engerdal. Politistasjonen skal være åpen hver onsdag og torsdag fra 10-14, og første dag blir 4. oktober. Lokalene skal pusses opp. – Vi er glade for å ha fått tilført flere ressurser, og disse vil nå bli brukt til å styrke politiets lokale beredskap og synlige forebyggende tilstedeværelse i kommunen samt at det også vil gi oss økt kapasitet innen etterforsking, sier Tom Johnsen, leder for geografisk driftsenhet øst i Innlandet politidistrikt. Flere politikontorer i distriktene var et sentralt løfte for Senterpartiet i valgkampen 2021. Flere politimestre har vært kritiske til at regjeringen oppretter nye politikontor. I Engerdal var det bare 40 anmeldelser i 2022, viser tall NRK har fått tilgang på.

 • I dag kl. 13.59

  Trafikkulykke i Tønsberg

  En bil skal ha kjørt i en stolpe på Husvikveien i Tønsberg. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Brannvesenet opplyser om at det var to personer i bilen. Begge skal ha vært oppegående, men ble likevel sjekket av ambulanse. – En bil har kjørt ut og truffet avfallsdunker og en lyktestolper, sier brannmester Kenneth Stensrud. Som følge av hendelsen er veien ved Teigen stengt. – Vi har gjort bilen strømløs. Gatelyset har falt ned, strøm og telefonledninger henger ned fra stolpen. Nettselskapet Lede er på vei for å håndtere det, avslutter brannmesteren.

 • I dag kl. 13.59

  BA: Kvinne voldtatt på hotell

  En kvinne skal ha blitt utsatt for et overgrep på et hotell i en kommune i tidligere Hordaland. Politiet har pågrepet en mann i 20-årene og siktet han for voldtekt, skriver BA. Overgrepet skal ha skjedd natt til i går. Politiet avhører nå vitner i saken. Det er ikke tatt stilling til om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

 • I dag kl. 13.59

  På verdensbunnen i utdanningsnivå: – En styrke for demokratiet

  Et omfattende forskningsarbeid blant 40.000 statsråder og statsministre gir svar: Norske regjeringer er blant dem med lavest utdanningsnivå i verden.

 • I dag kl. 13.51

  Rykker ut til trafikkuhell på Tau

  Brannvesenet rykka ut til eit trafikkuhell på Tau i nærleiken av Gullbekkvegen. Politiet melder at trafikken dirigeres forbi staden. Naudetatar er på staden. Dei involverte står fram utan skader, men sjekkast.

 • I dag kl. 13.48

  Steffen Hagen forlenger med Odd

  Steffen Hagen (37) forlenger fotballkarrieren med minst ett nytt år. Han har signert en ny avtale med eliteserieklubben Odd. Skiensklubben bekrefter den nye kontrakten tirsdag. Sørlendingen Hagen har spilt 542 kamper for Odd siden 2006-sesongen. Han omtales av egen klubb som en levende legende som har vært med på både opp -og nedturer.

 • I dag kl. 13.46

  Trafikkulykke i Kanalveien

  En personbil og en mopedbil har kollidert i Kanalveien på Minde i Bergen. Ifølge politiet dreier det seg om en påkjørsel bakfra. Alle involverte skal være våkne og bevisste. Nødetatene er på stedet. Deler av Kanalveien er inntil videre stengt for trafikk.

 • I dag kl. 13.42

  Tog som sperret Sørlandsbanen er fjernet

  Toget som sperret sporet mellom Sira og Gyland på Sørlandsbanen er fjernet. Det skriver Bane Nor på sine nettsider. De skriver også at togkunder fortsatt må regne med forsinkelser og innstillinger. Go Ahead har innstilt et tog fra Stavanger til Oslo, og satt inn buss for tog på strekningen.

 • I dag kl. 13.41

  Sky Sports: Jadon Sancho mot United-exit

  Jadon Sancho skal være nære å forlate Manchester United det kommende overgangsvinduet, ifølge tysk Sky Sports.

 • I dag kl. 13.37

  Valutaboost for Skistar

  Svak kronekurs gjør at flere utenlandske turister strømmer til fjellheimen.

 • I dag kl. 13.37

  Nominert til Matprisen 2023

  Far Seafood fra Flekkefjord er nominert til Matprisen 2023. Matprisen, som deles ut av Debio, har siden 2014 løftet frem aktører som bryr seg om bærekraftig mat. Far Seafood som er nominert i kategorien Årets produsent har utviklet et kommersielt rekefiske med teiner som alternativ til trål som betyr et mer skånsomt rekefiske. Vinneren blir annonsert 13. november.

 • I dag kl. 13.35

  Britiske medier: VAR-kommunikasjonen vil bli offentliggjort

  Ifølge britiske medier vil lydopptaket fra dommerne i kampen mellom Tottenham og Liverpool bli offentliggjort.

 • I dag kl. 13.34

  32 fartsbøter på to kontroller

  Politiet har delt ut 34 fartsbøter ved to kontroller i dag. På E18 ved Vinterkjerr i Risør fikk hele 24 førere fartsbot i 70-sona. Høyeste hastighet var 89 km/t. På fv. 408 i Froland fikk 8 førere bot i 60-sona. Her var høyeste hastighet 78 km/t. I tillegg mistet en person førerkortet etter å ha blitt målt til 88 km/t i 60-sona.

 • I dag kl. 13.33

  Kvinne i veibanen på E18

  Politiet har nå kontroll på kvinnen som skal ha gått i veibanen på E18 syd for Islandtunnelen ved Grelland.

 • I dag kl. 13.28

  Trafikkuhell Stavne, Trondheim

  Det har vært et sammenstøt mellom en bil og en moped på Stavne i Trondheim. Politiet er på vei.

 • I dag kl. 13.26

  Kjørte rundt med Vassbakk da hun var 14 år

  Et vitne i lagmannsretten fortalte at hun i 1995, det samme året som Birgitte Tengs ble drept, ble kjørt rundt på Karmøy og i Haugesund-regionen av Johny Vassbakk. Hun var da bare 14 år. – Han kjørte meg og venninnene mine i bilen sin. Vi kjørte egentlig bare tur for å få tiden til å gå. Han var en del eldre enn oss, og litt rar, annerledes enn vi var vant med. Men han var snill og lett å snakke med, sa kvinnen. Hun fortalte at Vassbakk en gang stoppet så nær autovernet at hun ikke kom ut på passasjersiden. – Så begynte han å kysse meg, men jeg bet ham i tunga for å få det avsluttet. Deretter kjørte han videre. En gang fikk hun et undertøysett i gave av Vassbakk som besto av en truse og BH. – Jeg syntes det var ubehagelig, for jeg hadde ikke noen interesse av å utvikle et forhold til ham.

 • I dag kl. 13.19

  Trafikkulukke på Lade i Trondheim

  Naudetatane rykker ut til ei trafikkulukke på Lade i Trondheim.

 • I dag kl. 13.18

  Rykker ut til røykutvikling i enebolig

  Nødetater rykket ut etter melding om røykutvikling fra en enebolig i Larvik. Det skal ha brent litt i en pappeske på gulvet, melder Sør-Øst politi. Brannvesenet har kontrollert stedet og politiet har snakket med beboere. Ingen skal ha fått i seg røyk. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 13.12

  Kari-Anne døde i fødsel: Sykehuset foreløpig frikjent

  ELVERUM (VG) I den foreløpige rapporten etter mødredødsfallet på Elverum sykehus, konkluderer Helsetilsynet med at Kari-Anne Vanebo Paulsen (19) fikk forsvarlig helsehjelp. Det reagerer etterlatte på.

 • I dag kl. 13.10

  Bodøgutt fikk mye ros på uttaket

  Jan Peder Jalland hadde mange lovord å si om tidligere glimtspiller og bodøværing Andreas Schjelderup – Andreas hadde en positiv samling forrige gang, hvor han scoret fire mål. Han er opptatt av å ta de neste stegene, og når ting skjer i fremtiden så er han på et enda høyere nivå, sa han under dagens landslagsuttak. Den 19 år gamle kantspilleren imponerte tidlig i karrieren, og gikk til Nordsjælland i en alder av 16. Der spilte han såpass bra at han fikk en overgang til portugisiske Benfica for over 100 millioner kroner. I Portugal har det imidlertid gått tråere, og han gikk nylig på et utlån tilbake til samme danske klubb for å få spilletid. Jalland sier at han ser et stort potensial i unggutten, som igjen er tatt ut til spill på U21-landslaget. – Han er en utviklingsorientert gutt som har en sjelden stor fotballforståelse og fotballhjerne. En veldig bra gutt å jobbe med, og jeg gleder meg til å følge han på U21 og i Danmark.

 • I dag kl. 13.10

  Fotball: Uttak U21-landslaget menn

  U21-landslagstrener i fotball Jan Peder Jalland har tatt ut troppen til kamp mot Østerrike og EM-kvalifiseringskamp mot Italia.

 • I dag kl. 13.05

  Sykkelulykke Ål

  En syklist har kjørt av veien og havnet i en steinrøys langs Nordbygdvegen i Ål. Nødetater og luftambulanse er på vei. Ukjent skadeomfang.

 • I dag kl. 13.05

  Hentet med luftambulanse etter sykkelulykke i Ål

  En syklist er hentet med luftambulanse etter en ulykke i Leveld i Ål. Syklisten har kommet ned Flævassvegen og ikke klart venstresvingen ut på Nordbygdvegen, og sklidd ut på motsatt side av veien. Skadeomfanget er ukjent, men syklisten skal ha vært ved bevissthet. Politiet har snakket med vitner på stedet og oppretter sak.

 • I dag kl. 13.02

  Nødetatene rykker ut til brann i bil

  Kl. 12. 55 rykket nødetatene ut til Furuveien i Larvik etter melding om brann i en bil. Det skal ikke ha vært flammer men mye røyk fra motorrommet. Uvisst hva som er årsaken. Eier fikset bilberging selv. Ingen personer var i bilen og ingen er skadet, opplyser Sør-Øst politi.

 • I dag kl. 12.55

  Fire eksperter: Disse aksjene bør du satse på nå

  Forvalterne roper kjøp på 13 aksjer – og røper samtidig hvilke selskaper de ville holdt seg langt unna nå.

 • I dag kl. 12.53

  Paris Hilton på catwalken i Paris: – En drøm

  Paris Hilton (42) var stolt modell under moteuken i den franske hovedstaden mandag.

 • I dag kl. 12.31

  Arfan Bhatti-sak utsatt nok en gang

  Tirsdag møtte Arfan Bhatti på nytt i rettsmøte i Islamabad i Pakistan. Saken ble utsatt til neste torsdag. Bhattis forsvarer Zia Ur Rehman forlot retten raskt etter å ha kommet ut av dommerens kontor der høringen foregikk. På vei ut sa Rehman at han fortsatt ikke er ferdig med å legge fram alle sine argumenter mot utlevering av hans klient. – Det kan ta et til to rettsmøter å bli ferdig med min sluttprosedyre, sa Rehman. Retten skal ta stilling til om Bhatti skal utleveres til Norge eller ikke. Et team på seks advokater forsvarer Bhatti. Over et år har gått siden den kjente islamisten Arfan Bhatti ble internasjonalt etterlyst i forbindelse med masseskytingen. Siden midten av april i år har det vært nær 20 rettsmøter der Bhattis sak har blitt undersøkt, viser en gjennomgang NRK har gjort.

 • I dag kl. 12.30

  Trekker seg som styreleder i svensk pensjonskjempe

  Styreleder Ingrid Bonde i det svenske pensjonsfondet Alecta går av med umiddelbar virkning. Det skjer etter massiv kritikk av fondets gigantinvestering i Ivar Tollefsen-dominerte Heimstaden Bostad.

 • I dag kl. 12.29

  Høyre-politiker ble frastjålet bilen – rakk ikke stortingsåpning

  Biltyveri, levering i barnehagen og dårlig tid er en dårlig kombo for å rekke en stortingsåpning. Bare spør nyslått gruppeleder i Stavanger Høyre, Tormod Wilson Losnedal.

 • I dag kl. 12.27

  Lysbakken: – Stadig mer alvorlig for Solberg

  Statsministerens kontor har svart kontrollkomiteen om Erna Solbergs habilitet, og aksjehandelen til hennes ektemann i perioden hun var statsminister. SVs Audun Lysbakken sier svaret viser at saken blir stadig mer alvorlig.

 • I dag kl. 12.24

  Til Elise fra Marius nominert til Årets kjøkken

  Tirsdag ble de nominerte til Matprisen 2023 offentliggjort. Til Elise fra Marius i Utskarpen er nominert til prisen Årets kjøkken, sammen med Arakataka fra Oslo og Hardanger Fjord Lodge i Sunndal. Til Elise fra Marius drives av Elise Bratteng Rønning og hennes mann Marius Martinsen. «Bruk av lokale ressurser er gjennomgående, ikke bare i form av råvarer, men også gjennom valg av håndverkere, arkitekter, interiørarkitekter og inventar i restauranten. Den kokkefaglige kompetansen og kjennskapen til de lokale produsentene gjør at de kan formelig trylle, og maten man får servert både begeistrer og skaper lokal stolthet,» skriver juryen i sin begrunnelse.

 • I dag kl. 12.23

  Lysbakken: – Stadig mer alvorlig for Solberg

  Statsministerens kontor har svart kontrollkomiteen om Erna Solbergs habilitet, og aksjehandelen til hennes ektemann i perioden hun var statsminister. SVs Audun Lysbakken sier svaret viser at saken blir stadig mer alvorlig.

 • I dag kl. 12.20

  Dette er U21-troppen mot Østerrike og Italia

  U21-landslagstrener i fotball Jan Peder Jalland har tatt ut troppen til kamp mot Østerrike og EM-kvalifiseringskamp mot Italia. Keepere: Sander Tangvik (Rosenborg), Magnus Sjøeng (Vålerenga) Backer: Leo Fuhr Hjelde (Leeds), Nikolai Hopland (Aalesund), Halvor Rødølen Opsahl (HamKam), Max Williamsen (Kristiansund), Eskil Edh (Lillestrøm), Fredrik Sjøvold (Bodø/Glimt), David Møller Wolfe (AZ Alkmaar), Mathias Løvik (Molde), Frederik Oppegård (PSV Eindhoven). Midtbanespillere: Alwande Roaldsøy (Atalanta U23), Isak Hansen-Aarøen (Manchester United), Kristian Malt Arnstad (Anderlecht), Christos Zafeiris (Slavia Praha), Tobias Fjeld Gulliksen (Bodø/Glimt), Odin Thiago Holm (Celtic). Spisser: Thelonious Aasgaard (Wigan), Andreas Schjelderup (Benfica), Joel Mvuka (Lorient), Daniel Karlsbakk (Heerenveen), Seedy Jatta (Sturm Graz). Norge møter Østerrike 12. oktober og bortekampen mot Italia går 17. oktober. (NTB)

 • I dag kl. 12.18

  Båt har gått rundt ved Bømlo: En person reddet opp

  En båt har gått rundt ved Alsvåg på Bømlo. Båten hadde en person ombord, og vedkommende er nå tatt ombord i en annen båt, melder Sør-Vest politidistrikt. Personen som er hentet opp av vannet fremstår i god form og forfatning, ifølge politiet. Politiet fikk melding via brannvesenet. Det er snakk om en skjærgårdsjeep som nå blir slept inn til land ved hjelp av brannbåten.

 • I dag kl. 12.18

  Båt har gått rundt i Bømlo: En person reddet opp

  En båt har gått rundt ved Alsvåg i Bømlo. Båten hadde en person ombord, og vedkommende er nå tatt ombord i en annen båt, melder Vest politidistrikt. Personen som er hentet opp av vannet fremstår i god form og forfatning, ifølge politiet.

 • I dag kl. 12.15

  Ryerson og Strandberg i landslagstroppen

  Lyngdølene Julian Ryerson og Stefan Strandberg er begge med i landslagstroppen til kampene mot Kypros og Spania. Norge møter Kypros på bortebane 12. oktober, før Spania venter foran et fullsatt Ullevaal 15. oktober. Kvaliken avsluttes med bortekamp mot Skottland 19. november.

 • I dag kl. 12.12

  Ny tillit til Brann-duo

  Både Brann-spiss Bård Finne og Brann-keeper Mathias Dyngeland er tatt ut i EM-troppen som skal møte Spania og Kypros. Det ble klart da landslagssjef Ståle Solbakken holdt pressekonferanse i Oslo tirsdag. I tillegg ble bergenserne David Møller Wolfe (Alkmaar) og Joel Mvuka (Lorient) tatt ut på U21-landslaget.

 • I dag kl. 12.11

  Ingen Pellegrino på landslaget

  To glimtspillere ble tatt ut av Norges A-landslag i dagens uttak før kampene mot Kypros og Spania. Patrick Berg og Fredrik André Bjørkan ble tatt ut. Den som ikke ble tatt ut, som det var spenning rundt, er Amahl Pellegrino, som flere har tatt til orde for at bør tas ut etter sine prestasjoner for Glimt den siste tiden. – Hvorfor ble ikke han tatt med?, ble det spurt på pressekonferansen. – Nei, det er ren konkurranse, svarte landslagssjef Ståle Solbakken. Tidligere Bodø/Glimt-spillere Hugo Vetlesen og Ola Solbakken ble også tatt ut, som spiller for Club Brugge og Olympiakos. I tillegg ble spillerne Fredrik Sjøvold og Tobias Fjeld Gulliksen tatt ut på U21-landslaget. Tidligere Glimt-spiller Andreas Schjelderup ble også tatt ut, og høstet mange lovord fra u21-landslagstrener Jalland.

 • I dag kl. 12.07

  Saksordfører i Kontrollkomiteen: – Svært alvorlig

  Saksordfører i Kontrollkomiteen for habilitetssakene, Grunde Almeland (V), mener det blir interessant å dykke dypere inn i svarene som kommer tirsdag.

 • I dag kl. 12.04

  Blomstertyv tatt på fersken

  En blomsterforretning i Skien meldte i morges om stjålne blomster etter stengetid i går. Politiet fant igjen blomstene utenfor en adresse. En kvinne mistenkes for tyveriet og blir anmeldt. Blomstene er levert tilbake til butikken. Det melder politiet på X.

 • I dag kl. 12.02

  David Hegre (10) døde i fallulykken i Sirdal: – En god og glad gutt

  Det var ti år gamle David Hegre fra Sandnes som mistet livet i en fallulykke i nærheten av Fidjeland skitrekk i Sirdal. Nærmiljøet er i sorg.

 • I dag kl. 12.01

  Oscar Bobb er tatt ut på A-landslaget – Solbakken vraker sønnen

  ULLEVAAL STADION (VG) Oscar Bobb (20) er tatt ut på det norske A-landslaget for første gang. Landslagssjef Ståle Solbakken sier han er aktuell for å starte i kampene mot Kypros og Spania.

 • I dag kl. 11.59

  Det var David Hegre (10) fra Sandnes som mistet livet i Sirdal

  Det skriver politiet i en pressemelding. Fallulykken skjedde i nærheten av Fidjeland skitrekk i Sirdal. Han hadde falt ned en om lag ti meter høy skrent, da han var på tur sammen med familien sin. Alle nødetater rykket ut til stedet. Gutten hadde alvorlige skader da han ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus (SUS) med luftambulanse, og døde på SUS. – Politiet har ingen grunn til å tro at det dreier seg om noe annet enn en tragisk fallulykke, skriver politiadvokat Maren Aarbakke i pressemeldingen. Navnet frigis i samråd med de pårørende.

 • I dag kl. 11.59

  Frigir navnet på 10-åringen som omkom i Sirdal

  Det var David Hegre (10) fra Sandnes som mistet livet i en fallulykke i nærheten av Fidjeland skitrekk i Sirdal, skriver politiet i en pressemelding. Han hadde falt ned en om lag ti meter høy skrent, da han var på tur sammen med familien sin. Alle nødetater rykket ut til stedet. Gutten hadde alvorlige skader da han ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus (SUS) med luftambulanse, og døde på SUS. – Politiet har ingen grunn til å tro at det dreier seg om noe annet enn en tragisk fallulykke, skriver politiadvokat Maren Aarbakke i pressemeldingen. Navnet frigis i samråd med de pårørende.

 • I dag kl. 11.56

  Trøbbel for togpassasjerer på sørlandsbanen

  Tog 705 fra Kristiansand kl. 09:05 til Stavanger kl. 12:05 står på linjen mellom Gyland og Sira med teknisk feil på togsett. Toget kommer ikke videre. Annet tog vil skyve tog 705 tilbake til Gyland. Dette medfører større forsinkelse for tog 708 som hadde avgang fra Stavanger kl. 08:47 og ordinær ankomst i Oslo S kl. 16:25

 • I dag kl. 11.48

  Mourinho om å vinne titler med Manchester United: – Et mirakel

  José Mourinho lister opp Manchester United som en av klubbene han ledet til suksess mot alle odds.

 • I dag kl. 11.42

  Skulle drepe alle på legekontoret

  En mann i 40-åra er tiltalt for ulike trusler. Mannen skal ha ringt inn og truet med å drepe alle på et legekontor i Lillehammer. Mannen skal også ha ringt et sjukehus og truet med at han kom til å bli en ny massemorder og sammenlignet seg selv med blant andre Breivik, dersom han ikke fikk den hjelpen han trengte. Saken skal opp i Vestre Innlandet tingrett i slutten av oktober

 • I dag kl. 11.30

  Kaster ikke ut Yale-brukere likevel

  Verisure snur om gratis styring av Doorman-låser.

 • I dag kl. 11.23

  Cermaq Norway tar i bruk laser mot lakselus

  Laser har vist å være effektiv mot lakselus og skånsom mot laksen. Etter omfattende evaluering hos Cermaq i Finnmark og hos Ballangen i Nordland skal lasere tas i bruk på egnede anlegg i Nordland og Finnmark. Det melder selskapet selv i ei pressemelding. Luselaserne brukes nå av mange oppdrettere og overvåker og beskytter i dag mer enn 50 millioner laks og ørret døgnet rundt. – Luselasere har vist seg å holde lusenivåene nede. Da unngår vi mange mekaniske avlusninger og dermed unngår vi å stresse fisken slik at den får svømme i fred. Cermaq sitt mål er å kontrollere lusenivå i størst mulig grad med forebyggende teknologi og laser er ett av flere tiltak som vi nå vil øke bruken av for å sikre best mulig fiskevelferd, sier Karl Fredrik Ottem, leder for fiskehelse i Cermaq Norway. Det er anleggene Veggfjell og Svartfjell som skal ta i bruk laser i løpet av de neste ukene, og deretter tas det i bruk på flere anlegg frem mot vinteren. I alt vil det settes ut omkring 140 lasere.

 • I dag kl. 11.23

  Statsministerens kontor ansvarliggjør Solberg for aksjesaken

  «Statsministerens kontor (SMK) har hverken myndighet til eller ansvar for å påse eller kontrollere at statsministerens ektefelle selger aksjer», skriver SMK i sitt svar til Kontrollkomiteen på Stortinget.

 • I dag kl. 11.16

  Tre personer siktet etter voldshendelse i Sarpsborg

  Tre personer er siktet for kroppsskade etter voldshendelsen i Sarpsborg. Det bekrefter jourhavende politiadvokat Elisabeth Kaspersen. Hun sier at en person har vært utsatt for omfattende vold, men ønsker ikke å bekrefte om det er snakk om knivstikking. Tirsdag morgen fikk politiet melding om en mulig knivstikking på Borgenhaugen i Sarpsborg. En person ble sendt til sykehus etter hendelsen og tre personer ble pågrepet. Ifølge Kaspersen ønsker politiet å gjennomføre avhør av de siktede tirsdag.

 • I dag kl. 11.16

  Gate blir stengt i Larvik

  Nedre Fritzøegate i Larvik sentrum blir stengt i to uker. Årsaken er at brosteinen skal resettes fordi de ofte løsner, skriver kommunen på sin nettside. Nå skal den midterste stripen med brostein settes i betong for å unngå dette. Det er skiltet med informasjon om stengt vei og omkjøring.

 • I dag kl. 11.10

  Lappar slaghole på E16

  E16 Tuftåstunnelen mellom Borlaug og Lærdal i Indre Sogn blir stengd ein kort periode. Årsaka er lapping av eit slaghol, opplyser Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 11.02

  «Late Night»-showene er tilbake etter streik: – Elsker denne jobben

  Etter fem måneder av skjermen, er talkshow-vertene tilbake.

 • I dag kl. 10.55

  Pessimisme i næringslivet

  Mange bedrifter i Vestfold og Telemark merker redusert etterspørsel etter varer og tjenester nå. En undersøkelse som er gjennomført blant NHOs medlemsbedrifter i fylket viser at mer enn 40 prosent frykter en forverring det neste halvåret. Kristin Saga, som er regiondirektør i NHO, sier at næringslivet merker at mange forbrukere har fått redusert kjøpekraft den siste tiden.

 • I dag kl. 10.54

  Prinsessene skal feire prins Christian

  Danmark legger opp til en storstilt 18-årsfest for prins Christian 15. oktober.

 • I dag kl. 10.46

  Åpning av Stortinget påvirker kollektivtrafikken

  Dagens åpning av Stortinget i Oslo kommer til å påvirke deler av kollektivtrafikken. Blant annet vil ikke busser stoppe på holdeplassen Nationaltheatret G i Frederiks gate. Ruter vil prøve å kjøre så nært de normale rutene som mulig, men det vil bli noen avvik, skriver Avisa Oslo. Avvikene vil være mellom 11.45 og 14.00 i ettermiddag, og Ruter ber folk følge med på Ruter-appen.

 • I dag kl. 10.44

  Vil begjære seg løslatt

  Den ene som er siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen begjærer seg løslatt fra varetekt. Det opplyser hans forsvarer Geir Jesinsky til NRK. Mannen (30) ble pågrepet på Elverum 20. september. Mannen er sikta for drap eller medvirkning til drap, men nekter straffskyld.

 • I dag kl. 10.44

  Død person funnet i sjøen i Kristiansand

  Personen er ikke identifisert. Politiet undersøker sammenheng med dobbeltdrapet.

 • I dag kl. 10.41

  To Høyre-representanter har meldt seg ut

  To av de åtte innvalgte representantene for Høyre i Alver kommune har meldt seg ut av partiet, skriver lokalavisene Nordhordland og Strilen. De to er Øyvind Bratshaug og Kenneth Taule Murberg. Bratshaug sier han melder seg ut på grunn av kulturen i partiet og beskriver at han føler seg som del av en «B-gruppe». Han ble valgt inn for Frp i 2019, men meldte seg ut våren etter og skiftet etter hvert til Høyre. Utmeldingene kan føre til at flertallet i kommunestyret settes i fare for samarbeidspartiene Høyre, Frp, KrF og Venstre. De tre partiene hadde 21 representanter før utmeldingene, akkurat det som trengs for å få flertall i Alver. Nåværende ordfører, Sara Sekkingstad fra Sp, sier til NRK at de avventer situasjonen, men er klare til å fortsette med makten om flertallet ryker.

 • I dag kl. 10.35

  Rapport: – 14,5 timer mellom måltider på sykehjem

  Deloitte har i en rapport avdekket kritikkverdige forhold ved to sykehjem i Bergen. Tre områder ble markert som «rødt nivå», opplyser Bergensavisen. På sykehjemmene skal det ha gått 14,5 til 15 timer mellom kvelds og frokost. Deloitte mener forholdene fører til risiko for undervekt. På et av sykehjemmene lå også narkotiske legemidler lett tilgjengelig for uvedkommende. Rapporten peker på mangel på personell og fagkompetanse som mulige årsaker. På det ene sykehjemme skal det også være manglende tillit mellom flere i sykepleiergruppen og ledelsen, noe som gjør at tjenesten til tider kan være svekket. Rapporten har vært til høring i byrådsavdeling for helse i Bergen kommune. Deloitte har valgt å anonymisere sykehjemmene.

 • I dag kl. 10.34

  Død person funnet i sjøen

  En person er funnet død i sjøen mellom Dybingen og Svensholmen i Kristiansand. Avdøde er ikke identifisert og er brakt til land for videre undersøkelser. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • I dag kl. 10.33

  Bruker mye tid på å gjennomgå videoovervåkning

  Politiet bruker mye tid på å gå gjennom videoovervåkning i forbindelse med dobbeltdrapet i Vågsbygd. – Vi har fått mye videoovervåkning fra området og andre steder, som vi er takknemlig for at publikum har tatt kontakt med oss om, sier politiinspektør Cecilie Pedersen. Politiet jobber fremdeles med å kartlegge bevgelsene etter drapet. – Vi undersøker på hvilken måte gjerningspersoner har forlatt stedet, sier Pedersen.

 • I dag kl. 10.32

  Funn av død person i Kristiansand

  Det er funne ein død person i vatnet i Kristiansand. Personen er funnen i sjøen mellom Dybingen og Svensholmen. Personen er ikkje identifisert. Politiet opprettar sak.

 • I dag kl. 10.32

  SAS-advarsel mot Norwegians Widerøe-kjøp

  SAS advarer i et brev til Konkurransetilsynet mot følgene hvis tre flyselskaper blir til to. De mener Norwegian, Widerøe og SAS konkurrerer nesten overalt. I et brev til Konkurransetilsynet peker SAS på at Widerøe er monopolist i store deler av landet. SAS' norgessjef Kjetil Håbjørg vil ha tilgang til kundene deres, skriver Dagens Næringsliv. I et omfattende svar til tilsynet går flyselskapet gjennom en rekke argumenter for at Norwegians planlagte oppkjøp vil svekke konkurransen i flymarkedet. Derfor mener SAS, som eide Widerøe i en årrekke fram til 2013, at Norwegians kjøp må stoppes slik det er planlagt. – Konkurransen minsker vesentlig fordi antall aktører minsker fra tre til to, skriver SAS’ husadvokat Alexander Gottsén i Stockholm i brevet. Innspillene fra SAS til Konkurransetilsynet ble sendt inn i midten av august, cirka én måned før tilsynet varslet midlertidig stans av oppkjøpet i september. Nå har tilsynet en frist til 17. november med enten å innføre et forbud eller å godkjenne kjøpet. (©NTB)

 • I dag kl. 10.24

  Ung syrer på vei til Norge var blant 18 asylsøkere som døde i skogbrannen i Hellas

  I august ble 18 forkullede lik funnet i et brannherjet område nordøst i Hellas. Tolv av dem var syrere, hvorav en var på vei til sin bror i Norge.

 • I dag kl. 10.21

  Har ikke kommet i kontakt med siktede

  Politiet har fremdeles ikke kommet i kontakt med den siktede mannen etter dobbeltdrapet i Vågsbygd i Kristiansand forrige uke. Det sier politiinspektør Cecilie Pedersen. – Vi har enda ikke kommet i kontakt med den siktede, og det er viktig for oss å komme i kontakt med ham, sier Pedersen. Politiet jobber med å avhøre vitner fortløpende. – Det er flere vitner vi enda ikke har fått tid til å avhøre, så vi har flere vitner på blokka som vi gjør avtaler med fortløpende, sier Pedersen. Politiet ønsker fremdeles tips fra publikum i forbindelse med at gjerningspersonen skal ha forlatt åstedet etter 6.50.

 • I dag kl. 10.18

  To kampers utestengelse for Oilersspiller

  Stavanger Oilers-spiller Mathias Trettenes er av disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund utestengt i to kamper for taklingen på Stjernens J.J. Piccinich. Situasjonen i lørdagens eliteseriekamp ble rapportert til Players Safety-utvalget, og ifølge Fredriksstad Blad konkluderte Disiplinærutvalget tirsdag med at en suspensjon var på sin plass. – Stavanger-spiller Mathias Trettenes takler Stjernen-spiller nummer 14 – som ikke er puckfører – med lavt treffpunkt og medførende skadepotensial. Dette er interference, og taklingen er utført på en måte som utsetter Stjernen-spiller nummer 14 for stor skaderisiko, skriver utvalget. Trettenes må stå over dagens hjemme kamp mot Lørenskog og torsdagens bortekamp mot Lillehammer som følge av utestengelsen.

 • I dag kl. 10.17

  Trafikkulykke på E6

  Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E6 ved Ingedal i Skjeberg. Ulykken har skjedd i nordgående retning. Politiet melder at en bil skal ha kjørt av veien og at det er mindre materielle skader på stedet.

 • I dag kl. 10.15

  To biler kolliderte i Bodø

  To biler skal ha kjørt i hverandre ved flymuseet i Bodø, det melder politiet på X (tidligere Twitter). Alle de involverte skal være ute av kjøretøyene, og nødetatene er på vei til stedet. Det skal være snakk om en påkjørsel bakfra, opplyser politiet videre. Oppdatert 10:26: Begge bilene er flyttet ut av veien. Veien er åpen. To personer fraktes videre til lege for sjekk.

 • I dag kl. 10.00

  Anmeldt for droneflygning nær Kjevik

  En mann er anmeldt for å fly med drone ved Varodden, som er innenfor kontrollsonen til Kjevik lufthavn i Kristiansand. Droneflygningen fikk ikke konsekvenser for flytrafikken. Politiet har beslaglagt dronen.