Nyheter:

 • I dag kl. 12.37

  Uenighet om nytt politikontor

  Lokalpolitikerne i Kvinesdal er uenige med politiet om hvor ofte det nye politikontoret i kommunen burde holde åpent, skriver avisen Agder. Politiet har foreslått at kontoret skal holdes åpent to dager i uken og holde stengt i sommerferien. Politikerne vil at kontoret skal holde åpent tre dager i uken og minst en dag i uken i sommerferien. Politikerne skal behandle saken i morgen.

 • I dag kl. 12.37

  Stangeland maskin går Rogfast-kontakt

  JV Implenia Norge AS / Stangeland Maskin AS får den siste store kontrakten på Rogfast. – Vi ser frem til et godt samarbeide med JV Implenia Norge AS/ Stangeland Maskin AS i hele kontraktsperioden som etter planen vil vare til og med 2030. Det er ett stort, utfordrende og komplekst oppdrag som entreprenøren har gode planer og forutsetninger for å gjennomføre, sier prosjektleder for E39 Rogfast på Kvitsøy, Sveinung Brude i en pressemelding.

 • I dag kl. 12.29

  Sommerværet skaper utfordringer for bøndene

  Mange gleder seg over det varme vårværet, men for bøndene på Helgeland har det blitt litt for mye av det gode. Enkelte steder er det knusktørre åkere og enger. Leder for Leirfjord Bondelag, Mads Nikolaisen sier til Isandnessjøen at det er altfor tørt og at de trenger vann. – Vi har en del overvintringsskader og når det er så tørt så vokser det ikke. Vi risikerer fôrmangel og vi trenger ei skikkelig rotbløyte, sier Nikolaisen. Lenger ut ved kysten har det kommet flere regnbyger. Glenn Johansson i Alstadhaug Bondelag sier til avisa at det ikke er kritisk tørt i kommunen ennå. Han sier det er fine forhold for våronna, men veksten blir hindret av lite vann. Så de tåler ikke tørt vær for lenge.

 • I dag kl. 12.26

  Stabæk-sjef etterlyser handling i TFK: – Uoversiktlig og lite strukturert

  Daglig leder Hege Jørgensen er sykmeldt og flere ansatte i Toppfotball Kvinner har sagt opp.

 • I dag kl. 12.25

  Moskenes er konkurs – får 15 millioner kroner i krisehjelp

  Kommunal- og distriktsdepartementet gir 15 millioner kroner ekstra til oppfølging av Moskenes kommune og Lofoten-regionen.

 • I dag kl. 12.22

  Ingen blir tiltalt etter barnedødsfall

  Ingen blir tiltalt etter barnedødsfallet i Sarpsborg i fjor sommer. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 12. juni i fjor døde et lite barn på en privatadresse i Sarpsborg. Kort tid etter ble en nærstående person siktet for å ha hensatt barnet i hjelpeløs tilstand. Nå, snart et år etter dødsfallet, har påtalemyndigheten kommet frem til at det ikke skal reise tiltale mot denne personen og siktelsen er frafalt.

 • I dag kl. 12.17

  Nye krav til kildesortering av tekstiler

  Hvert år havner omtrent halvparten av brukte tekstiler i søpla. Nå må alle kommuner og bedrifter samle inn tekstilavfall, slik at dette ikke havner i restavfallet. – Det er et stort problem at det produseres, forbrukes, og kastes altfor mye klær i dag. Nå kommer det krav til kommuner og virksomheter for at tekstilavfall skal samles inn separat, og ombrukes eller materialgjenvinnes, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Fra 1. januar neste år blir det nye krav til kildesortering, separat innsamling og materialgjenvinning av tekstilavfall. I dag er det krav om at mat og plastavfall samles inn separat. Nå skal også tekstiler, glass, metall, papp og papir kildesorteres og samles inn. Målet er at mer av avfallet kan brukes på nytt eller at materialene kan gjenvinnes. De nye reglene innebærer at alle kommuner og virksomheter får en plikt til å sørge for at disse avfallstypene samles inn separat, og forberede avfallet til ombruk eller materialgjenvinning.

 • I dag kl. 12.16

  Kronprinsesse Mette-Marit besøker Blakstad sykehus

  Kronprinsesse Mette-Marit deltar på åpningen av Kulturdagene ved Blakstad sykehus i Asker kommune. Neste år flyttes virksomheten inn i nytt sykehus i Drammen. Det er 120 år siden sykehuset offisielt åpnet sine dører for første gang. – Det er en stor glede for våre pasienter og ansatte at Kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede og åpne årets Kulturdager, sier sykehussjef Marit Opsahl i presseinvitasjonen. I 2025 flyttes virksomheten fra Blakstad inn i nytt sykehus i Drammen. (NTB)

 • I dag kl. 12.15

  Zelenskyj hardt ut mot Biden

  Ukrainas president synes ikke noe særlig om at president Joe Biden antakelig dropper fredskonferansen i Sveits i juni.

 • I dag kl. 12.14

  Fartøy truffet i angrep utenfor Jemen – tar inn vann

  Et fartøy er truffet i et angrep utenfor kysten av Jemen, ifølge sikkerhetsselskapet Ambrey. Fartøyet tar inn vann og har slagside.

 • I dag kl. 12.08

  Vedum forsvarer milliardkjøp: – Norge må eies av folk i Norge

  Trygve Slagsvold Vedum (Sp) hevder at striden om prestisjekjøpet Meraker Brug nå først og fremst er en politisk kamp om hvem som skal eie Norge. Han får så ørene flagrer av Frp-leder Sylvi Listhaug.

 • I dag kl. 12.04

  Ingen svenske Jas Gripen til Ukraina

  Sverige avventer med å sende sine Jas Gripen-jagerfly til Ukraina.

 • I dag kl. 12.00

  Det siste Norwegian (og norgesferien) trenger

  Fra lønnsfrys til kraftig økning. Balanse mellom arbeid og fritid. Og valutakurs. Alt kan bidra til streik.

 • I dag kl. 11.58

  Israel hevder Spania medvirker til oppfordring til folkemord

  Regjeringen i Israel hevder Spanias statsminister medvirker til oppfordring til folkemord på det jødiske folk. Grunnen er at Spania anerkjenner Palestina som uavhengig land.

 • I dag kl. 11.52

  Gir 15 millioner ekstra til kriserammet Lofot-kommune

  Kommunal- og distriktsdepartementet tildeler 15 millioner kroner ekstra til oppfølging av Moskenes kommune, melder Statsforvalteren i Nordland. Det skjer etter at Moskenes kommune i vinter ba departementet om hjelp til å løse de store utfordringene i kommunen. Moskenes truet med å slå seg selv «konkurs» om de ikke fikk hjelp. Ifølge ordfører Hanna Sverdrup er kommunen bankekrott. Statsforvalter Tom Cato Karlsen er fornøyd med at Kommunal- og distriktsdepartementet vil bistå med midler. – Rekruttering av fagkompetanse er, og vil være, en stor utfordring fremover for alle kommuner. For å sikre at innbyggere og næringsliv får de tjenestene de har krav på, er det nødvendig med samarbeid på tvers av kommunegrensene i Lofoten for å skape sterke fagmiljø, sier statsforvalter Tom Cato Karlsen. Statsforvalteren i Nordland har ansvaret for å følge opp at tilskuddet blir brukt i henhold til vilkårene.

 • I dag kl. 11.50

  Mistanke om ruskjøring

  En mann i 30-åra er mistenkt for ruskjøring. Han ble stoppa av UP på fylkesveg 65 ved Storås i formiddag. Det blir blodprøve og anmeldelse ifølge politiet.

 • I dag kl. 11.48

  Lastebil veltet i Rådal

  Råtunnelen på E39 i retning Bergen er stengt etter at en lastebil veltet tirsdag formiddag. – Lastebilen har veltet akkurat på vei inn i Råtunnelen, sier operasjonsleder i politiet, Terje Magnussen, til NRK. Føreren kom seg ut av lastebilen, og er sendt til legevakten for sjekk.Det er ikke klart hva lastebilen var lastet med.

 • I dag kl. 11.37

  Syklist og bil i ulykke

  Det har vært ei ulykke mellom en syklist og en bil på Furnesvegen i Brumunddal. Syklisten ble skadet men er bevisst, ifølge politiet. Det er forløpig uklart hvor alvorlig skadene er. Syklisten er kjørt til sjukehus i Hamar for videre undersøkelser.

 • I dag kl. 11.33

  Trafikkulykke med syklist og bil

  – Syklisten fremstår som skadet, melder politiet. Ulykken har skjedd i Brumunddal.

 • I dag kl. 11.29

  Oslo lufthavn venter stor pågang i sommer – bruker innenlandsgater til utenlandsreiser

  Avinor venter stor pågang av reisende på Oslo lufthavn i sommer, og flere innenlandsgater må derfor brukes til avganger til utlandet. – Det er ingenting som gleder oss mer enn at trafikken tar seg opp. Denne sommeren er det svært mange som skal fly utenlands i morgentimene, og derfor har vi behov for flere utenlandsgater, sier fungerende lufthavndirektør Dorothy Billett på Oslo lufthavn. I timene med mest trafikk blir åtte innenlandsgater brukt til reiser utenlands. Dette gjelder kun reiser innen Schengen. De som skal reise herfra, blir sendt i shuttlebuss fra terminalområdet. – Det vil gå busser kontinuerlig, og man vil få beskjed i god tid om man får tildelt en av disse gatene, sier Billett. (©NTB)

 • I dag kl. 11.27

  Fortsatt stor skogbrannfare

  Det er fortsatt stor skogbrannfare i Trøndelag og sør på Helgelandskysten. Farevarselet er på oransje nivå. Varslet gjelder i snøfrie områder inntil det kommer tilstrekkelig nedbør.

 • I dag kl. 11.23

  NRK: To pågrepet etter knivstikking

  To personer har vært på rømmen etter en voldshendelse på Frogner i Oslo.

 • I dag kl. 11.21

  Stjernespiller forlater Storhamar Hockey

  Storhamars poengkonge, Peter Quenneville forlater klubben, skriver Hamar Arbeiderblad. Ifølge avisa skal kanadieren til finsk hockey. Quenneville var med på laget som vant både serien og NM-gull sist sesong. Han gjorde også 72 målpoeng på 43 seriekamper.

 • I dag kl. 11.21

  Økt helikopteraktivitet

  Det vil være økt aktivitet med militære helikopter på Fosen og østre del av Hitra fra i dag og til fredag 31. mai. Det varsler Forsvaret i ei pressemelding. Det skal ikke flys etter klokka 20 om kvelden. På grunn av øvinga kan helikoptrene, av typen Bell 412, fly lavt og gjennomføre unormal manøvrering.

 • I dag kl. 11.21

  Folk fra Lund møter opp

  Da det var 15 minutter igjen før kongeparet sitt besøk på Moi i Lund skulle starte, var det alt stort oppmøte i Idrettsparken.

 • I dag kl. 11.21

  To pågrepet etter knivstikking på Frogner

  To personer er pågrepet etter en voldshendelse på Frogner mandag, der to kvinner ble knivstukket. Det sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes til NRK. – De siktede er to voksne, en mann og en kvinne. De er ikke ukjente for politiet, sier Lauvsnes. Personene har ikke blitt avhørt på nåværende tidspunkt. De er foreløpig siktet for grov kroppsskade, opplyser politiet. – Det vil bli vurdert fengsling av begge to, sier hun.

 • I dag kl. 11.21

  To pågrepet for knivstikking på Frogner

  To personer er pågrepet for knivstikkingen av to kvinner i en leilighet på Frogner i Oslo mandag. Det sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes til NRK. – De siktede er to voksne, en mann og en kvinne. De er ikke ukjente for politiet, sier Lauvsnes. Personene har ikke blitt avhørt på nåværende tidspunkt. De er foreløpig siktet for grov kroppsskade, opplyser politiet. – Det vil bli vurdert fengsling av begge to, sier hun.

 • I dag kl. 11.19

  Unibuss kvitter seg med turbussene

  Kriserammede Unibuss selger turbussvirksomheten Unibuss Tur til konkurrenten Oslobuss. Det bekrefter ledelsen i begge busselskapene i en pressemelding. Unibuss Tur har 18 ansatte og 20 busser, med hovedsete i Oslo og en egen avdeling i Vestfold. Oslobuss har over 100 ansatte og 40 busser. Hovedkontoret ligger på Haugenstua i Oslo. Alle sjåførene i Unibuss Tur får beholde jobbene sine. 13. mai gikk Unibuss til Oslo tingrett med begjæring av rekonstruksjon av selskapet, som har store økonomiske problemer. Retten har gitt Unibuss konkursbeskyttelse inntil detaljene om hvordan selskapet skal reddes er på plass. Salget av Unibuss Tur betyr at Unibuss trekker seg ut av turbussmarkedet. – Turbuss er en spennende del av bussbransjen, men Unibuss ønsker i tiden fremover å fokusere fullt ut på drift av våre anbudskontrakter, sier administrerende direktør Atle Rønning.

 • I dag kl. 11.17

  Legger ned arbeidet med folkehøgskole på Østre Bolæren

  Det blir ikke en folkehøgskole på Østre Bolæren i Færder kommune likevel. Foreningen Færder Folkehøgskole har siden 2020 jobbet med å etablere en folkehøgskole på øya, men regjeringen har bestemt at de ikke vil behandle nye søknader om folkehøgskoler inntil videre. Tidligere var det mulig å søke om å opprette nye folkehøgskoler hvert år. – Vi har lagt ned flere tusen dugnadstimer og vært engasjerte, sier Sindre Vinje i foreningen. Nå vil ikke foreningen søke om fornyelse av leiekontrakten der folkehøgskolen skulle komme. – Vi vil ikke være til hinder for annen aktivitet på øya.

 • I dag kl. 11.14

  Vil bruke mer penger på båt

  Lokalpolitikerne i Grimstad har bestemt at de vil bruke rundt 6,5 millioner kroner på en ny arbeidsbåt til skjærgårdstjenesten, skriver Grimstad Adressetidende. Vedtaket ble gjort med 30 stemmer mot 5 fra Frp. Kommunen hadde allerede satt av 5 millioner kroner i årets budsjett til kjøp av ny båt.

 • I dag kl. 11.14

  Drakk alkohol etter ulykke – må i fengsel

  En kvinne i slutten av 40-årene må sone 15 dager i fengsel etter å ha drukket alkohol etter ei trafikkulykke. Det var i juli i fjor at kvinnen drakk alkohol kort tid etter at hun var involvert i ei trafikkulykke. Dermed brøt hun loven som slår fast at man ikke kan drikke alkohol eller innta andre berusende middel i de første seks timene etter en trafikkhendelse som man burde forstå at kunne bli etterforsket av politiet. I retten la kvinnen alle kortene på bordet. Retten slår fast at kvinnen hadde en promille på 1,76 etter ulykken. Og dømmer henne til å sone 15 dager i fengsel. Kvinnen må også ut med 30.000 kroner i bot, og må klare seg 18 måneder uten førerkort.

 • I dag kl. 11.12

  19-åring varetektsfengslet etter alvorlig voldshendelse

  En 19 år gammel mann som er siktet etter en alvorlig voldshendelse i Lyngdal i helgen mener han handlet i nødverge, skriver Fædrelandsvennen. Mannen er varetektsfengslet i fire uker. I kjennelsen kommer det fram at 19-åringen skal ha knivstukket en mann flere ganger, ifølge avisen. 19-åringen er tidligere dømt for to tilfeller av vold og trusler mot politiet og en bussjåfør. Mannens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken.

 • I dag kl. 11.06

  Farevarsel om styrtregn og mye lyn på Østlandet

  Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om styrtregn og mye lyn for deler av Østlandet. Varselet gjelder for siste del av tirsdag. Meteorologene melder at det vil være store lokale variasjoner i intensitet og mengde nedbør. – Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker og noen vil ikke få nedbør. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm/1t, skriver meteorologene på yr.no. Nedbøren gjør at det er fare for overvann i tettbygde områder og lokale oversvømmelser. Det er fare for stengte veier og det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

 • I dag kl. 10.58

  Iskremsjefens største tabbe: – Det teiteste produktet noen hadde sett

  Etter 44 år med opp- og nedturer, er snart Paal Hennig-Olsen (70) klar til å peke ut etterfølgeren. De tre sønnene jobber i selskapet, men hvem som skal overta, er ikke avgjort.

 • I dag kl. 10.57

  Alle får "kongefri" på Nor-Dan

  Alle dei 350 tilsette på hjørnesteinsbedrifta Nor-Dan på Moi i Lund kommune får fri med løn under kongeparet sitt besøk. – Det er mange av dei tilsette som er engasjerte i korps og framføringar under kongebesøket, og i tillegg vil me at alle dei andre tilsette også skal kunne få med seg det kongelege besøket, seier konsernsjef Dag Kroslid.

 • I dag kl. 10.57

  Nytt farevarsel om styrtregn og lyn

  Meteorologene har tirsdag sendt ut et nytt farevarsel om ytterligere styrtregn og mye lyn for deler av Østlandet.

 • I dag kl. 10.56

  Anerkjennelsen av staten Palestina – hva står på spill?

  En tostatsløsning er den første og grunnleggende forutsetningen for en fredelig og blomstrende fremtid i regionen.

 • I dag kl. 10.51

  Strammere økonomi påvirker ikke ferien

  35 prosent i Innlandet sier priser, rente og dårlig kronekurs ikke påvirker reiseplanene i sommer. Det viser en ny undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring. Landet sett under ett svarer i snitt 42 prosent at strammere økonomi ikke påvirker reiseplanene i sommer.

 • I dag kl. 10.48

  iOS 18 kan gi deg AI-emojis

  Skal la deg lage egne emojier.

 • I dag kl. 10.48

  Farevarsel om styrtregn og mye lyn på Østlandet

  Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om styrtregn og mye lyn for deler av Østlandet. Varselet gjelder for siste del av tirsdag. Meteorologene melder at det vil være store lokale variasjoner i intensitet og mengde nedbør. – Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker og noen vil ikke få nedbør. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm/1t, skriver meteorologene på yr.no. Nedbøren gjør at det er fare for overvann i tettbygde områder og lokale oversvømmelser. Det er fare for stengte veier og det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning.

 • I dag kl. 10.47

  Teige-feber i Tyskland: Har solgt bøker for 58 millioner kroner

  Det siste året har vært et eventyr for Trude Teige (63): Nå ligger hun inne med to bøker på den tyske bestselgerlisten og er i løpet av få måneder blitt mangemillionær.

 • I dag kl. 10.46

  Hjemmetjenesten mener at de har tatt lærdom etter svikt

  Hjemmetjenesten i Skien skal forbedres etter svikt i medisinsk oppfølging av en pasient. Helsetilsynet konkluderte etter et tilsyn i fjor med at helsehjelpen ikke var forsvarlig. En pasient fikk hjerneslag da han hadde vært uten medisiner i en periode. Pasienten hadde et vedtak om å få hjelp til medisiner av hjemmetjenesten. Kommunalsjef for Helse og Velferd, Ellen Sofie Øvrum, sier at hjemmetjenesten har lært mye av hendelsen og at de har innført endringer for å unngå at noe lignende skjer igjen.

 • I dag kl. 10.39

  Reuters: Israelske stridsvogner har nådd sentrum av Rafah

  – Flere israelske stridsvogner nådde tirsdag sentrum av Rafah, fortalte vitner til Reuters.

 • I dag kl. 10.39

  Flere konkurser i Agder

  Agder er blant fylkene i landet hvor antall konkurser har økt mest de siste 12 månedene. Det viser nye tall fra analyseselskapet Experian. Det har vært 22,2 prosent flere konkurser i Agder det siste året. Nasjonalt er økningen på 10,4 prosent i samme periode.

 • I dag kl. 10.35

  Landslagsspiller Anja Sønstevold legger opp

  Det offentliggjør hun selv på Instagram.

 • I dag kl. 10.35

  Stor økning i konkurser i april

  394 aksjeselskaper gikk konkurs i april. Fra mars til april i år er økningen på 50 prosent. Fra april 2023 er økningen på hele på 80 prosent fra 219 selskaper. Noe av økningen skyldes sannsynligvis påsken. – Påsken falt i mars i år, mens påsken i fjor falt i april. Det er derfor naturlig at en mindre andel aksjeselskap meldte inn konkurs i løpet av den måneden, sier analytiker Julie Berg i analyseselskapet Experian. De siste tolv månedene har det vært 3703 konkurser, en økning på 10,4 prosent. Økningen i antall konkurser har vært høyest i Nordland med en oppgang på 28,7 prosent. Deretter følger Møre og Romsdal (25 prosent) og Agder (22,2 prosent). Hittil i år har det vært 1338 konkurser. Dette er det høyeste antallet de siste ti årene for perioden januar-april og faktisk 21 prosent høyere enn årene under og etter pandemien. I 2017–2019 var det i snitt 1240 konkurser i perioden januar-april. I årene 2020–2023 var snittet 1110 konkurser i samme periode. (©NTB)

 • I dag kl. 10.33

  NRL: Rettskandale i Øyfjell-saken

  Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL) reagerer sterkt på at det eneste skjønnsmedlemmet med reindriftskompetanse, Per Thomas Kuhmunen måtte fratre i rettsaken mellom vindkraftselskapet Øyfjellet Wind og Jillen-Njaarke reinbeitedistrikt. – Etter mitt skjønn rokker denne saken reindriftsutøverens rettsikkerhet, noe som er svært alvorlig, sier leder i NRL, Inge Even Danielsen Danielsen mener at med en slik tilnærming til inhabilitetsspørsmålet i domstolene, vil ingen reineiere kunne fungere som skjønnsmenn i reindriftsaker. Han mener at det ikke en rettsstat verdig å kaste skjønnsmenn som har reindriftsbakgrunn på dør. – Det er jo nettopp de som besitter den kompetansen som domstolen selv ikke innehar, og som er nødvendig for å kunne fatte en dom som er fundamentert på et riktig faktagrunnlag og kunnskaper, sier Danielsen.

 • I dag kl. 10.33

  NRL: Rettsskandale i Øyfjellet-saken

  Loga sámegillii. Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL) reagerer sterkt på at det eneste skjønnsmedlemmet med reindriftskompetanse, Per Thomas Kuhmunen måtte fratre i rettssaken mellom vindkraftselskapet Øyfjellet Wind og Jillen-Njaarke reinbeitedistrikt. – Etter mitt skjønn rokker denne saken reindriftsutøverens rettssikkerhet, noe som er svært alvorlig, sier leder i NRL, Inge Even Danielsen. Danielsen mener at med en slik tilnærming til inhabilitetsspørsmålet i domstolene, vil ingen reineiere kunne fungere som skjønnsmenn i reindriftssaker. Han mener at det ikke en rettsstat verdig å kaste skjønnsmenn som har reindriftsbakgrunn på dør. – Det er jo nettopp de som besitter den kompetansen som domstolen selv ikke innehar, og som er nødvendig for å kunne fatte en dom som er fundamentert på et riktig faktagrunnlag og kunnskaper, sier Danielsen. Retten understreket i behandlingen av Kuhmunens habilitet at hans rolle som reineier ikke er grunnen til at han kjennes inhabil, men at det «utenfra kan oppfattes som» at Kuhmunen er inhabil. Kuhmunen er reineier og har vært leder for Saltfjellet reinbeitedistrikt, og har på vegne av sitt distrikt kommet med uttalelser mot utbygginger i hans distrikt. Retten påpekte også at avgjørelsen i saken om Øyfjellet kan skape presedens i saker som angår Saltfjellet, og at det også var en del av grunnen til at Kuhmunen måtte fratre. Retten vektla også at det blant meddommerne skal være kompetanse innen reindrift, og selv om varameddommer som steppet inn for Kuhmunen ikke er reineier, har han gjetet rein.

 • I dag kl. 10.28

  Nå står Norge i fare for å stoppe opp

  Etter en måned med selvskryt i verdens beste land, er vi på vei over i perioden Norge ikke fungerer.

 • I dag kl. 10.22

  Regjeringen utsetter langtidsmelding på grunn av streik

  Langtidsmeldingen, eller perspektivmeldingen som den også heter, er en stortingsmelding som legges frem av Finansdepartementet hvert fjerde år, skriver NRK.

 • I dag kl. 10.18

  Sveriges forsvarsminister: Ukraina har rett til å forsvare seg utenfor sitt territorium

  EUs forsvarsministre er samlet for å diskutere fortsatt militær støtte til Ukraina.

 • I dag kl. 10.17

  Stor misnøye i Vestland - kan bli butikkstreik

  Handel og kontor (HK) sine medlemmer voterer tirsdag over lønnsavtalen som forhandlingsutvalget kom til enighet om med arbeidsgiverorganisasjonen Virke 30. april. Siden dette har det spredd seg et grasrotopprør blant lokallagene. Styret i region Vest har i forkant av uravstemningen bedt sine medlemmer om å si nei til avtalen. Også styrene i lokallagene til Oslo-Akershus, Hedmark og Trøndelag ber sine medlemmer om å gjøre det samme. Om lag 5000 medlemmer har stemmerett nasjonalt. Hvis et flertall på minst 50 prosent av den totale medlemsmassen sier nei til avtalen, kan det ifølge opplysninger til NRK bli butikkstreik allerede fra onsdag eller torsdag av. Vestland fylke står i så fall for det største streikeuttaket, med sine 1100 medlemmer. Den potensielle streiken vil ramme blant andre Taxfree-butikken på Flesland og lokale butikker som Kiwi, Meny, Coop (både mat og byggvare) og Extra, Hennes & Mauritz, Match, Norli, Jysk og Elkjøp. Avtalen innebærer blant annet et generelt lønnstillegg på 4 kroner i timen til alle og økninger i minstelønnssatsene i tariffavtalene.

 • I dag kl. 10.15

  Hansi Vagle (54) omkom i MC-ulykke

  Det var Hansi Vagle (54) fra Sandnes som omkom i en MC-ulykke onsdag 22. mai i Søredalen i Sandnes, det opplyser politiet. Politiet fikk melding om ulykken ca klokken 19.45. Politi, brann og helse rykket ut til stedet, og mannen ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus (SUS) med luftambulanse. Livet sto dessverre ikke til å redde, og mannen ble erklært død på SUS. Det var 80-sone på stedet, og motorsykkelen kjørte av veien i en sving. Politiet etterforsker ulykken.

 • I dag kl. 10.15

  Folk flest tror på høyere boligpriser

  69 prosent av husholdningene venter høyere boligpriser, ifølge NBBLs Boligmarkedsbarometer for mai. Forventningene har aldri vært målt høyere.

 • I dag kl. 10.11

  Frigir navn etter MC-ulykke

  Politiet har frigitt navnet på mannen som omkom i en MC-ulykke i Sandes forrige uke.

 • I dag kl. 10.09

  Du er en mobber, Sanna!

  La oss løfte debatten til et mer intelligent og opplyst nivå. Ikke mer mobbing av syke og uføre, skriver lederen for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen.

 • I dag kl. 10.09

  Hæggernes fortsetter som leder i Pensjonistpartiet

  Kurt Johnny Hæggernæs fra Askøy er gjenvalgt som leder for Pensjonistpartiet. Han har vært medlem i partiet siden 2018, før det var han i Arbeiderpartiet. Dette blir hans andre periode som leder.

 • I dag kl. 10.07

  Alexander Sørloth melder forfall til landslagssamlingen

  Alexander Sørloth får ikke med seg de to kommende landskampene til Norge. Det opplyser Norges Fotballforbund på X. Årsaken er skaden han pådro seg i siste seriekamp i Spania. Da måtte han gå av banen etter 13 minutter, etter å ha fått en kjenning i baksiden av låret. Inn i troppen kommer Erik Botheim, som har vist strålende form i svenske Malmö. Fredag scoret han hattrick i 5-0-seieren over Kalmar. 24-åringen står med åtte mål for den svenske serielederen. Neste onsdag kommer Kosovo på besøk på Ullevaal stadion, før det norske landslaget gjester Danmark lørdag 8. juni. NRK/NTB

 • I dag kl. 10.05

  Enige om Palmesus-leien

  Posisjonen i Kristiansand bystyre er enige om å sette leien til festivalen Palmesus til 100.000 kroner dagen, skriver Fædrelandsvennen. Areal- og miljøutvalget gikk i begynnelsen av mai inn for at leien burde være på 200.000 kroner dagen. Palmesus-sjef Leif Fosselie mente dette var urimelig, og festivalen har vært i dialog med Bærum om å flytte strandfesten. Saken skal behandles av lokalpolitikerne i morgen.

 • I dag kl. 10.03

  Næringsministeren frir til Sveits-farerne: – Tar dem imot med åpne armer

  Cecilie Myrseth (Ap) ser gjerne at utflyttede rikinger vender hjem igjen fra Sveits. Foreløpig er det bare statssekretæren hennes som har vært i møte med Sveits-milliardærer.

 • I dag kl. 10.02

  Sjekk den taxikøen på Gardermoen!

  Tirsdag var nok en dårlig dag for Jernbane-Norge. Denne gangen har en jordfeil på Oslo S også rammet flytoget. Da blir taxikøen lang.

 • I dag kl. 10.01

  Sørloth melder forfall til landslagssamlingen – Botheim kommer inn som erstatter

  Det skriver Norges fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

 • I dag kl. 10.00

  Arrangør får bot etter rutebåt traff deltager

  En brettseiler ble skadet i en kollisjon med en rutebåt i Oslofjorden i fjor vår. Nå er regatta-arrangøren ilagt et forelegg på 30.000 kroner. Det skriver Akershus Amtstidende. Ulykken skjedde under et norgescupstevne i brettseiling, og arrangøren får kritikk for ikke å ha sjekket om det var fergetrafikk i området. Drøbaksund Seilforenings advokat sier de ikke har bestemte seg for om de skal anke.

 • I dag kl. 9.58

  Kan bli streik i varehandelen

  I dag går fristen ut for å stemme over det største lønnsoppgjøret i varehandelen Dersom medlemmene i HK stemmer nei til lønnsoppgjøret mellom HK og Virke, vil 4000 HK-medlemmer bli tatt ut i streik. I Innlandet vil det blant annet ramme Byggmakker -butikkene på Gjøvik, Raufoss, Lillehammer, i Ringsaker og i Hamar.

 • I dag kl. 9.56

  Meyer gir eksbyråd ansvar for Eviny-rotet

  Byrådsleiar Christine Meyer (H) legg ansvaret for Eviny-bråket den siste veka på partikollega Eivind Nævdal-Bolstad. Måndag gjekk han av som finansbyråd i Bergen, og peika då både på Eviny-handteringa og to andre styresaker der han har gjort formelle feil. Meyer orienterte tysdag morgon forretningsutvalet til Bergen bystyre om saka. Der opplyste ho at ho 15. mai vart kontakta av Nævdal-Bolstad for å ringe opp Øistein Andresen, som kommunen ønska som ny styreleiar i Eviny. Meyer fortel at ho tok opp at det var kort tid til generalforsamlinga i Eviny 21. mai, men skal ha fått til svar at møtet måtte gå som planlagt. Ho hadde tiltru til at byrådsavdelinga for finans hadde formalitetar på plass. – Den avgåtte finansbyråden har sjølv tatt kritikk for å starte prosessen for seint, og det er ei vurdering eg deler, seier Meyer i møtet. Men byrådsleiaren kunne også fortelle at ho har vore involvert i prosessen denne våren med å finne nye kandidatar til styreleiarvervet, og at det starta med eit møte med finansbyråden for fleire månadar sidan. Der diskuterte dei alle styrene i Bergen kommune. – Vi hamna til slutt på at Øistein Andresen ville vere eit veldig godt namn. Det var mi involvering før 15. mai å diskutere konkrete namn. Eg hadde ikkje noko med prosedyrar, fullmakter eller noko anna, seier byrådsleiaren. Ho tok kontakt med Andresen 15. mai, og fekk stadfesta same kveld at han ønska å stille. Då habilitetsvurderinga av han vart klar laurdag 18. mai, tok eksbyråden kontakt med noverande styreleiar, Jan Erik Kjerpeseth, og orienterte om at dei ønska å skifte han ut, fortel Meyer.

 • I dag kl. 9.56

  Meyer gir eksbyråd ansvar for Eviny-rotet

  Byrådsleiar Christine Meyer (H) legg ansvaret for Eviny-bråket den siste veka på partikollega Eivind Nævdal-Bolstad. Tysdag gjekk han av som finansbyråd i Bergen, og peika då både på Eviny-handteringa og to andre styresaker der han har gjort formelle feil. Meyer orienterte onsdag morgon forretningsutvalet til Bergen bystyre om saka. Der opplyste ho at ho 15. mai vart kontakta av Nævdal-Bolstad for å ringe opp Øistein Andresen, som kommunen ønska som ny styreleiar i Eviny. Meyer fortel at ho tok opp at det var kort tid til generalforsamlinga i Eviny 21. mai, men skal ha fått til svar at møtet måtte gå som planlagt. Ho hadde tiltru til at byrådsavdelinga for finans hadde formalitetar på plass. – Den avgåtte finansbyråden har sjølv tatt kritikk for å starte prosessen for seint, og det er ei vurdering eg deler, seier Meyer i møtet. Men byrådsleiaren kunne også fortelle at ho har vore involvert i prosessen denne våren med å finne nye kandidatar til styreleiarvervet, og at det starta med eit møte med finansbyråden for fleire månadar sidan. Der diskuterte dei alle styrene i Bergen kommune. – Vi hamna til slutt på at Øistein Andresen ville vere eit veldig godt namn. Det var mi involvering før 15. mai å diskutere konkrete namn. Eg hadde ikkje noko med prosedyrar, fullmakter eller noko anna, seier byrådsleiaren. Ho tok kontakt med Andresen 15. mai, og fekk stadfesta same kveld at han ønska å stille. Då habilitetsvurderinga av han vart klar laurdag 18. mai, tok eksbyråden kontakt med noverande styreleiar, Jan Erik Kjerpeseth, og orienterte om at dei ønska å skifte han ut, fortel Meyer.

 • I dag kl. 9.55

  Kommunedirektøren forstår at Green Mountain har hastverk

  Kommunedirektøren i Strand går inn for at utbyggaren av eit datasenter på stålverksområdet på Jørpeland skal få løyve til å starte med grunnarbeid før ny reguleringsplan er vedtatt, skriv Strandbuen. Direktøren har forståing for at Green Mountain har strame fristar frå den ukjente kunden som skal nytte datasenteret. Det betyr å gi dispensasjon for å starte arbeid på tomta parallelt med det kommunale reguleringsarbeidet. Politikarane i forvaltningsutvalget i Strand skal behandle søknaden frå Green Mountain, 5. juni.

 • I dag kl. 9.54

  Tidenes sjanse!

  Aldri har det ligget bedre til rette for Casper Ruud i favoritturneringen French Open.

 • I dag kl. 9.53

  UNRWA: Rundt 1 million mennesker har flyktet fra Rafah de siste tre ukene

  Israels angrep i Rafah sør på Gazastripen har tvunget rundt 1 million mennesker til å legge på flukt, ifølge anslag fra FN-organisasjonen UNRWA.

 • I dag kl. 9.50

  Belgia vil gi 30 F-16-fly til Ukraina

  Belgia vil gi totalt 30 F-16 til Ukraina, og de første leveransene skjer allerede i år.

 • I dag kl. 9.49

  Kommuneekspert vil ha én regionkommune i Lofoten: – Et nasjonalt prosjekt

  De fire kommunene i fastlands-Lofoten (Vågan, Vestvågøy, Flakstad og Moskenes) bør slå seg sammen og bli til én regionkommune. Det mener kommuneekspert og samfunnsforsker Geir Vinsand. Han sier Lofoten kan bli en nasjonal modellkommune, – Ja, absolutt, det er en veldig god idé. Det kan være en av våre største kommuneinnovasjoner, å lage Lofoten som én kommune. Det vil gi merverdi for innbyggere og næringsliv i Lofoten om de hadde organisert seg med én regionkommune. Ingen tvil om det. Vinstad støtter helhjerta opp om forslaget fra gründer Kjersti Eline Tønnesen Bush i Vågan, som hun kom med i forrige uke. – Jeg tror en Lofoten kommune ville være en stor fordel for alle som bor i Lofoten, både i forhold til hvordan vi framstår utad og hvordan det vil fungere i Lofoten. Det er bare maksimalt 20 kommuner i Nord-Norge som ligger sånn til geografisk at de ikke egner seg for kommunesammenslåing, sier Vinsand. Ingen av dem ligger i fastlands-Lofoten. Tvert imot så henger de fire kommunene sammen: – Det er fire kommuner på samme strengen. De har felles identitet og er fullintegrerte kommunelandskaper. Og det er egentlig flaut at den ene parten, Moskenes, ramler så til de grader i grøfta. For å få Moskenes opp av den økonomiske hengemyra, må staten bidra i sammenslåinga, mener Vinsand. – Jeg ser på Lofoten kommune som et nasjonalt prosjekt. For ikke å si et internasjonalt prosjekt. Det er veldig viktig at stat og fylkeskommune stiller opp og lager gode rammebetingelser for Lofoten kommune. NRK har tidligere vært i kontakt med ordførerne i de fire kommunene. Ingen av dem avviser debatten. Kommuneeksperten utfordrer dem til å sette seg sammen snarest. – Kommunestyrene i Lofoten burde samle seg og vedta ett Lofoten. At det skal være én standard på velferdstjenestene og på økonomistyringa i Lofoten, det er fullt mulig. Det går an å gjøre det i 2024 og bli en mulig nasjonal modellkommune, sier Geir Vinsand i Nivi Analyse.

 • I dag kl. 9.26

  Oslo fikk halve regnkvoten 20 minutter

  I går fikk Oslo mer enn halvparten av normal månedsnedbør for mai – på bare 20 minutter. Mellom klokken 13.30 og 14.00 ble det registrert 31,6 millimeter på nedbørsmåleren på Blindern. Normalen for mai er 60 millimeter, skriver Meteorologene på X.

 • I dag kl. 9.26

  Oslo fikk halve regnkvoten på 20 minutter

  I går fikk Oslo mer enn halvparten av normal månedsnedbør for mai – på bare 20 minutter. Mellom klokken 13.40 og 14.00 ble det registrert 31,6 millimeter på nedbørsmåleren på Blindern. Normalen for mai er 60 millimeter, skriver Meteorologene på X.

 • I dag kl. 9.23

  Bil mot moped i Sandnes

  Ulukka skjedde i ei rundkøyring på Jærvegen i Sandnes, der ein moped og ein bil var involverte. Begge køyretøya hadde låg fart og det verkar ikkje som at mopedføraren er alvorleg skadd, skriv politiet på X.

 • I dag kl. 9.22

  Fikk halve regnkvoten på 20 minutter

  Oslo fikk mer enn halvparten av normal månedsnedbør for mai. På 20 minutter!

 • I dag kl. 9.21

  Østfolding siktet etter dødsulykke i tunnel

  En østfolding i 60-årene er siktet etter dødsulykken i Oslofjordtunnelen i går. Det skriver Drammens Tidende. Han kom over i motgående kjørefelt og kolliderte med personbilen som den omkomne kjørte, sier operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt. Den døde ble fastklemt i bilen med kritiske skader, og omkom på stedet. Den siktede er selv innlagt på Drammen sykehus.

 • I dag kl. 9.21

  The Times: Ten Hag ønsker rask avklaring rundt egen fremtid

  Samtidig skal det nå ha blitt dyrere for Manchester United å sparke nederlenderen etter bragden i FA-cupen.

 • I dag kl. 9.20

  Gutt påkjørt av buss på Stovner

  Politi og ambulanse er i Stovnerveien hvor en gutt er påkjørt av en buss. Gutten skal være i grei form, men har noe skrubbsår. Han kjøres til sykehus for en sjekk. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 9.19

  Bømlofjordtunnelen stengt

  E39 Bømlafjordtunnelen er stengt, melder Vegtrafikksentralen. Årsaka er eit øydelagt skilt som må bli reparert.

 • I dag kl. 9.18

  Legger ned skole og barnehage i Åsnes

  Kommunepolitikerne i Åsnes vedtok i går å legge ned Jara skole og barnehage i Hof. Det skriver Østlendingen. Kommunestyret vedtok nedleggelsene med få motstemmer. Dermed er en lang kamp for kommunens skole og barnehage i Hof over. Samtidig valgte kommunestyret enstemmig at svømmehallen i bygda fortsatt skal være åpen fra september til mai.

 • I dag kl. 9.15

  Reuters: Belgia gir 30 F-16 fly til Ukraina

  Belgia vil utstyre Ukraina med 30 F-16 kampfly. De første vil bli levert allerede i år.

 • I dag kl. 9.12

  Arresterte person på legevakta i Bergen

  Politiet måtte rykke ut til legevakta i Bergen måndag kveld etter at det kom melding om ein person som gjorde hærverk på ei dør. Mannen blei pågripen for ordensforstyrringar og sett i arresten, melder BT.

 • I dag kl. 9.10

  Mange mener kommunen er for dårlig på klimasikring

  Norske kommuner gjør ikke nok for å sikre boliger og infrastruktur mot naturskader, det mener flertallet i ny meningsmåling. I undersøkelsen Norsk monitor 2024 har gjort ble nordmenn blant annet spurt om deres kommune jobber aktivt for å sikre boliger og infrastruktur mot skader som følger av klimaendringene. 38 prosent har svart uenig eller delvis uenig, mens 34 prosent sier seg enig eller delvis enig, skriver Nationen.

 • I dag kl. 9.09

  Rekordinvesteringer i olje og gass til neste år

  Investeringene i oljenæringen anslås nå til å bli 216 milliarder kroner i 2025, tror operatørene på norsk sokkel. Det er 5,2 prosent mer enn det forrige anslaget. Dette året blir investeringene 247 milliarder kroner i denne sektoren, ifølge de siste oppdaterte tallene. Så det blir likevel en tydlig nedgang neste år. 247 milliarder kroner i investeringer i 2024, er historisk sett det høyeste anslaget i nåværende kroneverdi gitt siden SSB begynte å føre statistikk på dette området.

 • I dag kl. 9.02

  Seks av ti kvinner sier det går utover livskvaliteten: – Går ordentlig til helvete

  I en periode av menstruasjonssyklusen kan Frida Marie Grande føle på at hun ikke vil leve mer.

 • I dag kl. 9.02

  Flatt på Oslo Børs - MPC stiger etter tallslipp

  Containerrederiet MPC Container Ships hopper etter å ha lagt frem kvartalstall.

 • I dag kl. 9.02

  Oslo Børs åpner opp - MPC stiger etter tallslipp

  Containerrederiet MPC Container Ships hopper etter å ha lagt frem kvartalstall.

 • I dag kl. 8.54

  Den raude løparen er rulla ut på Moi

  Den raude løparen opp til kongetribuna på idrettsplassen på Moi i Lund kommune blei lagt ut rett etter klokka 07.30 i dag. Klokka 11.30 kjem kongeparet på offisielt besøk til kommunen. Då får mellom anna kong Harald sjå igjen bilen han fekk av far sin til 21 årsdagen. Det er ei gruppe av entusiastar i Lund som driv på å restaurere bilen frå 1958.

 • I dag kl. 8.53

  46 nye søknader om beskyttelse fra fordrevne fra Ukraina

  Mandag ble det registrert 46 nye søknader om kollektiv beskyttelse fra folk som er fordrevet av krigen i Ukraina. Til sammen har UDI mottatt 315 søknader om kollektiv beskyttelse den siste uken.

 • I dag kl. 8.49

  Person sett til helse

  110 Vest melder at ein person blir sett til av helse etter at ein båt har lege på driv på Puddefjorden i Bergen,

 • I dag kl. 8.49

  Rykte ut for å hjelpe person i båt – får helsehjelp

  Ein fritidsbåt kom i dag tidleg over ein person i ein båt som låg på driv i Puddefjorden i Bergen. – Vedkommande verka ikkje heilt vaken, seier vaktkommandør Helge Lund i Alarmsentralen. Han kjenner ikkje til årsaka til at personen måtte ha hjelp. Hovudredningssentralen koordinerte redninga av personen. Brannbåten Sjøbrand var også med. Personen er henta inn til land og får hjelp av helsepersonell.

 • I dag kl. 8.48

  Innbrudd i bedrift

  Det er meldt om innbrudd i en bedrift på Evje. Det skal være stjålet verktøy til flere titalls tusen kroner. Politiet er på stedet og undersøker saken.

 • I dag kl. 8.46

  Stans i togtrafikken på Oslo S på grunn av jordfeil

  Det er forsinkelser og innstillinger på grunn av en jordfeil ved Oslo S. Det opplyser Bane Nor i en trafikkmelding. – Vi har mannskap på stedet som jobber med å rette feilen. Foreløpig vet vi ikke hvor langt tid det vil ta, sier Per Gunnar Børseth, pressevakt i Bane Nor. Det er snakk om en strømfeil som påvirker signalanlegget. – Reisende må sjekke med togselskapet sitt for mer informasjon, sier pressevakten. De som kan oppfordres til å bruke annen transport. Disse toglinjer som kan påvirkes: Asker – Kongsvinger, Kongsvingerbanen Drammen – Dal, Hovedbanen Drammen – Lillehammer, Dovrebanen Drammen – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen Oslo S – Bergen, Bergensbanen Oslo S – Gjøvik, Gjøvikbanen Oslo S – Jaren, Gjøvikbanen Oslo S – Rakkestad, Østfoldbanen østre linje Oslo S – Ski, Follobanen Oslo S – Stavanger S, Sørlandsbanen Oslo S – Stockholm, Kongsvingerbanen Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen Oslo S – Halden – (Göteborg), Østfoldbanen vestre linje Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen Spikkestad – Lillestrøm, Hovedbanen Stabekk – Moss, Østfoldbanen vestre linje Stabekk – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Stabekk – Ski, Østfoldbanen

 • I dag kl. 8.44

  Togtrafikken på Oslo S går igjen

  Oslo S er åpen for trafikk igjen etter at det ble meldt om jordfeil tirsdag morgen. Bane Nor opplyser at de fortsatt venter forsinkelser utover formiddagen. – Reisende må sjekke med togselskapet sitt for mer informasjon, sier Bane Nors pressekontakt. Disse toglinjene kan påvirkes: Asker – Kongsvinger, Kongsvingerbanen Drammen – Dal, Hovedbanen Drammen – Lillehammer, Dovrebanen Drammen – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen Oslo S – Bergen, Bergensbanen Oslo S – Gjøvik, Gjøvikbanen Oslo S – Jaren, Gjøvikbanen Oslo S – Rakkestad, Østfoldbanen østre linje Oslo S – Ski, Follobanen Oslo S – Stavanger S, Sørlandsbanen Oslo S – Stockholm, Kongsvingerbanen Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen Oslo S – Halden – (Göteborg), Østfoldbanen vestre linje Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen Spikkestad – Lillestrøm, Hovedbanen Stabekk – Moss, Østfoldbanen vestre linje Stabekk – Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Stabekk – Ski, Østfoldbanen

 • I dag kl. 8.42

  Jordfeil - Oslo S var stengt for togtrafikk

  Det var forsinkelser og innstillinger på grunn av jordfeil ved Oslo S. Like før klokken 09.30 ble Oslo S gjenåpnet for trafikk.

 • I dag kl. 8.32

  Siktet etter dødsulykke i Oslofjordtunnelen

  En mann i 60-årene er siktet etter dødsulykken i Oslofjordtunnelen mandag.

 • I dag kl. 8.28

  Meiner datasenter skal få bygge før plan er vedtatt

  Kommunedirektøren i Strand går inn for at utbyggeren av datasenter på stålverksområdet på Jørpeland skal få tillatelse til å starte med grunnarbeid før ny reguleringsplan er vedtatt. Det innebærer å gi dispensasjon til Green Mountain for å starte grunnarbeid eller andre mindre forberedende arbeider, parallelt med reguleringsarbeidet. Dette går fram av en sak som politikerne i forvaltningsutvalget i Strand får til behandling 5. juni.

 • I dag kl. 8.26

  Tre biler i ulykke på Fjøsanger

  E39 er åpnet igjen ved Krambua i Bergen etter en trafikkulykke, tirsdag morgen. Operasjonsleder i Vest politidistrikt Terje Magnussen, sier tre biler skal ha vært innvolvert og at det skal ha vært en påkjørsel bakfra. De vet foreløpig ikke noe om skadeomfanget til de som var i bilene.

 • I dag kl. 8.24

  YouTube-problemer for annonseblokkere

  Hopper over hele videoen så fort den starter

 • I dag kl. 8.24

  Badstue brant

  Det har brent i en badstue ved Kjøita i Kristiansand. Brannen er nå slukket, skriver brannvesenet. Politiet har vært på stedet og undersøker saken.

 • I dag kl. 8.23

  Posten Bring skal frakte materiell til Forsvaret

  Posten Bring har underskrevet en transportkontrakt med Forsvaret. Avtalen gjelder transport både av militært og sivilt materiell. Avtalen skal dekke Forsvarets behov for transporttjenester i Norge, i fred og i beredskapssituasjoner, som krise og krig. – Vi har stor kapasitet, et nasjonalt nettverk av transporttjenester, høy lokalkunnskap og evne til å mobilisere på kort varsel, sier konserndirektør Erik Roth i Posten Bring. Avtalen har en varighet på fire år, med mulighet for forlengelse i ytterligere tre år. (©NTB)

 • I dag kl. 8.22

  Tiltalt for mishandling mot eks-samboeren

  En 28 år gammel mann er tiltalt for å ha mishandlet sin tidligere samboer. I en periode på fem måneder mishandlet han sin tidligere samboer både fysisk og psykisk. Han skal ha slått, sparket, lugget og tatt kvelertak på henne. Truslene skal blant annet bestått i at han har sagt at han skal drepe henne ved å kjøre inn i en fjellvegg, når hun sitter på. Mannen skal også ha tvunget henne til å ta ADHD-medisin, fordi hun ikke fikk lov av han til å sove når hun var trøtt. I tillegg er 28-åringen tiltalt for en rekke andre forhold. Blant annet truet han en butikkansatt med kniv i Sandefjord i mai i fjor. Mannen truet med å drepe fornærmede dersom personen ringte politiet. Det er satt av tre dager til rettssaken som starter i oktober.

 • I dag kl. 8.21

  Høyre vil åpne gassfeltet Nordland 6

  Høyre vil åpne det omstridte gassfeltet Nordland VI, et felt som ble stengt av Stoltenberg-regjeringen i 2001 av klimahensyn.

 • I dag kl. 8.20

  Containerbrann i Sandnes

  På Forusbeen i Sandnes har det kommet melding om en containerbrann. Mannskaper fra Stangeland stasjon har rykket ut.

 • I dag kl. 8.16

  Kartlegger måker ved hjelp av drone

  Det vil være økt dronetrafikk i Trondheim i dagene framover. Grunnen er at kommunen skal kartlegge måkebestanden, noe som blir gjort ved å telle måkereir med drone. Kommunen opplyser at arbeidet vil skje på dagtid, og hovedaktiviteten vil være over tak og bygninger ved fjæra. Arbeidet starter i dag og varer til torsdag.

 • I dag kl. 8.13

  Venter høyere olje- og gassinvesteringer i 2025

  Olje- og gassbransjen jekker opp sine forventninger og vil investere 216 milliarder kroner i 2025.

 • I dag kl. 8.11

  Posten Bring skal frakte materiell til Forsvaret

  Posten Bring har underskrevet en transportkontrakt med Forsvaret. Avtalen gjelder transport både av militært og sivilt materiell.

 • I dag kl. 8.09

  Røyk frå bil – brannvesen rykte ut

  110 Vest har rykka ut til Arna togstasjon etter at det kom melding om røyk frå ein parkert personbil. Brannvesenet er framme ved staden og melder at det truleg er snakk om damp frå kjølevæske. Hendinga verkar udramatisk, melder brannvesenet.

 • I dag kl. 8.08

  Nedgang i detaljhandelen i april

  Dagligvarer og handel med klær og sko bidro sterkest til nedgangen.

 • I dag kl. 8.07

  Har politimeld 39 fiskarar i storkontroll

  Fiskeridirektoratet, Kystvakta og Statens naturoppsyn har beslaglagt 67 ulike fiskereiskap og politimeld 39 personar etter ein storkontroll langs kysten av Vestland. Felleskontrollen var frå nord i Øygarden til Tysnes i Vestland fylke og var i dagane 13.- 16. mai. Ordinær reiskapskontroll, men også ulovleg bruk av garn og ruser, blei kontrollert. – Mykje av det ulovlege er dei same som går igjen frå gong til gong. Det er manglande eller feil bruk av bomullstråd, manglande merking og ulovleg fluktopning, seier inspektør Joakim Sande i Fiskeridirektoratet i ei pressemelding.

 • I dag kl. 7.58

  Taylor har fått sparken i SK Gjøvik-Lyn

  Richard Taylor er ferdig som hovedtrener for Gjøvik/Lyn, melder klubben i en pressemelding. Engelskmannen ble hentet til klubben foran denne sesongen men etter at Gjøvik/Lyn har tapt 7 av 8 kamper i årets serie, senest lørdag da laget tapte 8 av 7 kamper i årets serie er Richard Taylor løst fra kontrakten.

 • I dag kl. 7.57

  Russiske ballonger ved grensa mot Finland

  Russland har begynt å bruke overvåkingsballonger for å følge med på grensa mot Finland.

 • I dag kl. 7.56

  Anker dom for drapsforsøk i Oslo sentrum

  Den 22 år gamle mannen som er dømt til fem års fengsel for drapsforsøk etter skyting i Klingenberggata i januar i fjor, anker dommen. Det bekrefter mannens forsvarer, Ole Petter Drevland til NRK. Fra før er det kjent at en 24-åring som ble dømt til 11 års fengsel (for to drapsforsøk) i samme sak, har anket. De to dømte har tilknytning til MC-klubben Satudarah. Etter skytingen flyktet de to mennene til Italia, men ble senere sendt tilbake til Norge. Skytingen skjedde på åpen gate. Det var to tidligere ledere for den kriminelle gjengen Young Guns som ble forsøkt drept. Begge ble skutt i beina.

 • I dag kl. 7.54

  Dei eldste MC-førarane er mest utsette

  Trygg Trafikk fryktar mange MC-ulukker for godt vaksne sjåførar denne sommaren. Talet på drepne og hardt skadde motorsyklistar var dobbelt så høgt dei siste åra, samanlikna med dei første åra etter århundreskiftet, seier pressesjef Christoffer Solstad Steen. Auken i ulukker blant MC-sjåførar over 45 år har pågått i fleire år, og viser ikkje teikn til å gå ned, viser tala frå Trygg Trafikk. Det er dobbelt så mange motorsyklar på vegane nå som for 20 år sidan.

 • I dag kl. 7.45

  Den norske kronen er i støtet

  Den norske kronen har styrket seg jevnt og trutt den siste måneden mot alle G10-valutaene.

 • I dag kl. 7.37

  Høyre vil åpne gassfeltet Nordland 6

  Høyre vil åpne det omstridte gassfeltet Nordland VI, et felt som ble stengt av Stoltenberg-regjeringen i 2001 av klimahensyn. I dag kommer innstillingen til forvaltningsplanen for havområdene, en plan for norske havområder. Ove Trellevik, som sitter i energi- og miljøkomiteen for Høyre, sier at vi må fjerne det politiske stoppskiltet. – Krigen i Ukraina har vist oss hvor viktig norsk gass er for europeisk sikkerhetspolitikk. For å være en stabil og troverdig energikilde til Europa må vi utvinne mer gass fra norsk sokkel. Mer gassutvinning er også viktig for utvikling av blått hydrogen i fremtiden. Det var Nettavisen som først omtalte saken. Trellevik understreker at dette ikke betyr en åpning av Lofoten, Vesterålen og Senja, men at det er en videreføring av allerede tildelte lisenser. – Letelisensene på Nordland 6 er juridisk åpne, men det har vært stengt av politiske kompromisser. Vi må nå fjerne dette politiske stoppskiltet slik at næringen kan lete etter mer gass. Det er Europa avhengig av. Oljedirektoratet har sagt Nordland 6 er det mest lovende petroleumsfeltet utenfor kysten av Nordland. Nordland 6 ligger i Norskehavet utenfor den nordligste delen av Helgelandskysten og Vestfjorden. (©NTB)

 • I dag kl. 7.36

  Straffesaker i Oslo tingrett utsettes på grunn av streik

  Streiken blant politijuristene i Oslo-politiet får konsekvenser for behandlingen av en rekke straffesaker i Oslo tingrett.

 • I dag kl. 7.35

  Fjernar veglys for å berge insekt

  Frå og med 3. juni blir veglys på strekninga Skogsvåg–Klokkarvik på Sotra fjerna for å skåne insekta. – At insekt forsvinn er kritisk, og veglys i sårbare naturtypar er truleg ei av årsakene, seier elektroingeniør Adrian Kasin i Vestland fylkeskommune i ei pressemelding. I desse dagar blir det gjort store utskiftingar til led langs heile vegnettet. På Sotra forsvinn dei gamle armaturar med høgtrykksnatrium, men desse blir ikkje erstatta med led. I staden for kjem det reflekspinnar.

 • I dag kl. 7.34

  Mygg som kan spre tropisk sykdom funnet i Sverige

  Mygg som kan spre sykdommen Vestnilfeber er funnet sør i Sverige. Det skaper frykt for lokale utbrudd.

 • I dag kl. 7.21

  Får ikke busstilbud til sommeren likevel

  Hundrevis av beboere på Støle i Grimstad får ikke et planlagt busstilbud til sommeren, skriver Agderposten. Årsaken er mangel på snuplass for bussen. Planene var klare for å starte rute 101 til Stølekilen fra juli, men grunneier mente man måtte tenke mer helhetlig, og spesielt på de myke trafikantene som vil måtte gå til snuplassen, skriver avisen. Fylkeskommunen må nå finne en ny løsning sammen med grunneieren og kommunen. Det er usikkert når snuplassen vil være klar, og dermed når bussene kan starte å kjøre ruten.

 • I dag kl. 7.19

  Flomfare i Telemark

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om flom i Telemark. Det kan bli lokale oversvømmelser og erosjonsskader i bekker og mindre elver. Anbefalingene til Meteorologisk institutt er å sikre og flytte verdier bort fra utsatte områder slik som i kjellere og biler langs elever og bekker, og holde seg unna elver og bekker med stor vannføring. Beredskapsmyndigheter skal vurdere fortløpende behov for beredskap og forebyggende tiltak.

 • I dag kl. 7.03

  Celtics til NBA-finalen med fire strake seirer over Pacers

  Boston Celtics er klare for finalen i NBA-sluttspillet etter å ha danket ut Indiana Pacers med 4-0 sammenlagt. I den siste kampen endte det 105-102.

 • I dag kl. 6.59

  Flere usignerte VM-avtaler: – Ikke opplevd før

  En rekke arrangører av kommende ski-VM har foreløpig ikke godtatt kontraktene fra Det internasjonale skiforbundet (FIS), får VG opplyst. Det inkluderer svenske Falun i 2027.

 • I dag kl. 6.58

  Nordre Follo: Ber folk begrense vannbruken

  Hvis du bor på Oppegård, Tårnåsen, Kolbotn eller omegn, bør du bruke minst mulig vann i dag mellom kl. 08.30 og 15.00. Det opplyser Nordre Follo kommune. Dette er fordi det skal gjøres arbeid på Stangåsen vannverk, som innebærer at det ikke produseres drikkevann i denne perioden. Kommunen oppfordrer beboere til å holde vannforbruket på et minimum. Du bør for eksempel utsette å vaske huset eller bilen til vi er ferdige med å utbedre vannverket, skriver kommunen.

 • I dag kl. 6.56

  Studentar må ta eksamen på ny etter tabbe

  14 reiselivsstudentar ved Høgskulen på Vestlandet må ta eksamen på nytt etter at fasiten blei lagt ved oppgåva, melder TV 2. Dette var den siste eksamenen for reiselivsstudentane i Sogndal, som halvannan time etter eksamensstart fekk beskjed om at dei ikkje kunne halde fram. – Eg blei veldig sjokkert, seier Ulrikke Storvik (23) til TV 2. Studentane veit ikkje kor tid dei får ta eksamen på ny. Gunhild Raunsgard leiar eksamenseininga ved Høgskulen på Vestlandet. – Det er heilt klart ein uheldig situasjon. Vi legg oss flate og beklagar at det skjedde, seier ho til TV 2.

 • I dag kl. 6.43

  Utsetter straffesaker i Oslo tingrett

  Streiken blant politijurister i Oslopolitiet får konsekvenser for behandlingen av en rekke straffesaker i Oslo tingrett. 15 saker som skulle begynt denne uken, er nå utsatt, opplyser tingretten til NRK. Fra mandag denne uka ble streiken blant de statsansatte trappet opp og enda flere politijurister i Oslo tatt ut i streik.

 • I dag kl. 6.41

  Ble slått med jernstang på sykehjem

  84 år gamle Liv, mor til Leif Arild Fjeldheim, ble slått fleire ganger i hodet med en jernstang, på rommet sitt på Vea sykehjem, skriver Haugesunds Avis. Det var en medpasient som slo mor til Fjeldheim. Dette skjedde helt uventet, sier leder ved Vea sykehjem, Åshild Koch. 84 år gamle Liv fikk flere slag i bakhodet, nakke og øvre del av ryggen. Hånden hun brukte for å beskytte seg selv har to knekte fingrer. Sykehjemmet ser svært alvorlig på det som har skjedd. De har satt inn økt tilstedeværelse, gjør løpende vurderinger, og har selv meldt dette til Helsetilsynet.

 • I dag kl. 6.41

  Blei slått med jernstang på sjukeheim

  84 år gamle Liv, mor til Leif Arild Fjeldheim, blei slått fleire gonger i hovudet med ei jernstang, på rommet sitt på Vea sjukeheim, skriv Haugesunds avis. Det var ein dement pasient som slo mor til Fjeldheim. Dette skjedde heilt uventa, seier leiar ved Vea sjukeheim, Åshild Koch. 84 år gamle Liv fekk fleire slag i bakhovudet, nakke og øvre del av ryggen. Handa ho brukte for å beskytte seg sjølv har to knekte fingrar. I tillegg er hånda helt blå og hoven. Sjukeheimen ser svært alvorleg på det som har skjedd og har meldt dette til Helsetilsynet.

 • I dag kl. 6.35

  Atom-konferanse i Loen denne veka

  Denne veka er internasjonale atom-ekspertar samla til tryggleikskonferanse i Loen. Kommunar som Høyanger har fatta vedtak om at dei er positive til å vurdere kjernekraft, og i Austrheim like sør for Gulen har selskapet Norsk atomkraft og eit sørkoreansk selskap skrive intensjonsavtale om kraftverk. Direktør Nils Morten Huseby ved Institutt for engergiteknikk ønsker atomdebatten velkommen, men seier han saknar meir fokus på fakta og tryggleik.

 • I dag kl. 6.30

  Krasja med promille – må i fengsel

  Ein mann i 30-åra er dømd til fengsel i 30 dagar etter å ha køyrt motorsykkel i rusa tilstand. Køyreturen enda i ei ulukke, der han sjølv vart skadd. Blodprøven etter ulukka synte ein promille på 1,18. Dommen er på vilkår som betyr at slepp å sone i fengsel om han ikkje gjer nye lovbrot i prøvetida på to år. Mannen må og ut med 85 000 kroner i bot og må opp til full førarprøve igjen for å få føreretten attende

 • I dag kl. 6.23

  Tirsdag 28. mai: Dette har skjedd i natt

 • I dag kl. 6.13

  Mann pågrepet for trusler

  En mann er pågrepet mistenkt for å ha truet andre personer på en adresse i Arendal. Hendelsen skal ha funnet sted ved 4-tiden i natt.

 • I dag kl. 6.06

  Utrykningspolitiet må hjelpe til i drapssaker i Innlandet

  De mange drapssakene i Innlandet fører til at politiets kapasitet er sprengt.

 • I dag kl. 6.00

  Utviklet matte-app

  Forskere fra NLA Høgskolen og Universitetet i Agder har utviklet en app som skal hjelpe lærerstudenter å mestre algebra. Mange sliter nemlig med algebra, og på nasjonal deleksamen i matematikk har på det meste opptil 38 prosent av studentene som vil bli lærere på barneskoletrinnene strøket på landsbasis, ifølge førstelektor i matematikk ved NLA Høgskolen Andreas Lorange. Nå håper et forskerteam fra NLA og UiA å endre denne trenden med en figur-mønster-app.

 • I dag kl. 6.00

  Vil du virkelig bli leder?

  Før du tar på deg lederansvar, bør du stille deg selv disse fem spørsmålene.

 • I dag kl. 6.00

  Tord (33) har gullstatus livet ut: – En strategi som fungerer

  Tord Kroknes Berg (33) reiser hver måned verden rundt på første klasse, og bruker spesielt ett «smutthull» for å maksimere poengopptjeningen.

 • I dag kl. 5.32

  Utforkjøring på Kvikne

  På riksveg 3 i Kvikne kjørte en personbil med tilhenger av veien i går kveld. En lokal person i 40-åra er siktet for ruspåvirket kjøring. Siktede hadde små skader etter utforkjøringa ifølge politiet.

 • I dag kl. 5.26

  Undersøker Red skin disease mot bakterie

  Forskere tror at en ny type bakterie kan ha ført til fiskesykdommen red skin disease. Sykdommen har tidligere rammet laks i Enningdalselva og ført til fiskedød. Seniorforsker Tor Atle Mo fra Norsk institutt for naturforskning, NINA samarbeider med en dansk forsker. De skal undersøke om en bakterie som har ført til lignende sykdom hos regnbueørret også er den som rammer laks. – Dette er en ny type bakterier som vitenskapen ganske nylig har blitt oppmerksom på, fordi det er bakterier som lever inni celler. Bakterier gjør vanligvis ikke det, sier seniorforskeren.

 • I dag kl. 5.25

  Ruskjøring ved Birkebeineren

  En mann er siktet for ruspåvirket kjøring etter et trafikkuhell i innkjøringa til Birkebeineren skistadion i Lillehammer ved 23-tida i går kveld, melder politiet i Innlandet. Mannen kom uskadd fra uhellet.

 • I dag kl. 5.23

  KrF vil ha fem nye demenskor i Oslo

  KrF ønsker å opprette fem nye demenskor i Oslo de neste årene. Dette er noe de jobber for når det forhandles om Oslos reviderte budsjett for 2024. Det er KrFs bystyrerepresentant Øyvind Håbrekke som fremmer ønske om demenskor i alle Oslos bydeler. Til Aftenposten sier Håbrekke at han lover å kjempe for å få satt i gang et prosjekt som vil gå over to år og koste 5 millioner kroner. Opplegget vil lages av Norges musikkhøgskole. Forskning viser at korsang kan redusere depresjon og fremme psykologisk velvære og livskvalitet hos personer med demens, men fagpersoner etterlyser mer forskning. – En viktig del av dette er at det skal bli forsket på underveis. Vi trenger mye mer kunnskap om hvordan det fungerer, sier Håbrekke til avisen.

 • I dag kl. 5.22

  Var ufin mot politiet

  En mann blir anmeldt for å ha trua en politipatrulje i Trondheim i natt. Hendelsen skjedde på Solsiden rundt klokka 0100. Mannen skal ha vært svært ufin mot politipatruljen og ikke lett å ha med å gjøre. Det endte med at han havna i arresten.

 • I dag kl. 5.21

  Innbrudd i hytte

  Det skal ha blitt stjålet en snøfreser, diverse inventar, klær og alkohol fra en hytta i Vinje. Flere dører er også skadet, opplyser politiet. Innbruddet skal være gjort i løpet av de tre til fire siste ukene. Gjerningspersonene har vært inne i tre bygg på stedet. Politiet undersøkte hytta mandag kveld.

 • I dag kl. 5.20

  Dette betyr streiken for deg

  Over 3500 statsansatte er tatt ut i streik. Det betyr utsatte eksamener, forsinket strømstøtte, kø hos offentlige etater og passtrøbbel.

 • I dag kl. 5.18

  Til arresten etter trusler

  En godt berusa mann måtte overnatte i arresten etter å ha kommet med verbale trusler mot forbipasserende i Midtbyen i Trondheim. Han anmeldes for forholdet.

 • I dag kl. 5.17

  Brann i batteri

  Politiet fikk mandag kveld melding om et batteri som hadde tatt fyr i Sandefjord. Batteriet hadde stått til ladning da det begynte å brenne. Ifølge politiet ble batteriet dratt med ut og forsøkt slukket. To personer fikk i seg noe røyk. De ble kjørt til legevakt for sjekk.

 • I dag kl. 5.15

  Rasistiske ytringer mot ansatt

  Mandag kveld fikk politiet melding om to aggressive kunder, en mann og en kvinne, inne på en YX-stasjon i Sandefjord. Ansatt på stedet hadde fått rasistiske ytringer mot seg, opplyser politiet. Den involverte kvinnen er i 50-årene. Hun ble bortvist fra stedet. Den involverte mannen hadde forlatt stedet før politiet ankom.

 • I dag kl. 5.00

  Parkeringsselskap krever 63 kroner for «oppslag og lagring»: – Minner om et fakturagebyr

  Det nye gebyret ble innført samme dato som selskapet Vestpark nedjusterte sitt fakturagebyr.

 • I dag kl. 4.27

  Forbrukerrådet og Datatilsynet sier nei til alderssjekk i sosiale medier

  Regjeringen har varslet at de ser på om det bør innføres aldersgrenser for sosiale medier. Forbrukerrådet og Datatilsynet vender tommelen ned.

 • I dag kl. 4.01

  Sykling: Den regjerende OL-mesteren Carapaz ikke med til Paris

  For fire år siden tok Richard Carapaz fra Ecuador OL-gull i landeveissykling. I år er han ikke med i landets tropp til lekene i Paris.

 • I dag kl. 3.53

  Fare for nye skred på Papua Ny-Guinea – tusenvis evakueres

  7900 mennesker evakueres fra landsbyer nær der det gikk et enormt jordskjelv på Papua Ny-Guinea. FN tror ikke det er sannsynlig å finne flere overlevende.

 • I dag kl. 3.37

  Alvorets time er nær i «hysjpengesaken»: – Det kjedelige er over

  Ett spørsmål står foran juryen: Er Donald Trump skyldig i forretningslovbrudd?

 • I dag kl. 3.13

  Mann tiltalt for grov vold mot tidligere kjæreste

  En mann er tiltalt etter at en kvinne i 20-årene skal ha blitt utsatt for grov vold og trusler i Bergen. Ifølge tiltalen ble kvinnen mishandlet med elektrosjokkvåpen. Den tiltalte er anklaget for å sammen med en annen ha utsatt kvinnen, som han tidligere var kjæreste med, for grov kroppskrenkelse og trusler i flere timer. Den tiltalte erkjenner ikke straffskyld for mishandlingen som skal ha skjedd i april i 2023, skriver Bergensavisen og TV2. Saken mot den andre mannen er ikke klar ennå.

 • I dag kl. 2.06

  Delte byen i to

  Satelittbildet viser tornadoens kraft.

 • I dag kl. 1.53

  Zelenskyj til Belgia

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj reiser tirsdag til Belgia. Der skal han undertegne en sikkerhetsavtale mellom de to landene.

 • I dag kl. 1.17

  Situasjon ved Ullersmo fengsel er løst

  Situasjonen der to innsatte hadde barrikadert seg inne på Ullersmo fengsel på Romerike er løst. Det opplyser fengselsleder Ole Jonny Rydland til NRK rett etter klokka 01.00 natt til tirsdag. De to innsatte er flyttet til en annen avdeling, opplyser han. Han roser samtidig ansatte og nødetater for å ha håndtert situasjonen uten at personalet ble skadet. De skal kartlegge materielle skader og evaluere situasjonen tirsdag. De to låste seg inne på en boavdeling ved høysikkerhetsfengselet i 19:30-tida, etter å ha slått etter ansatte med blant annet gryter.

 • I dag kl. 1.11

  «Barisbrevik» fikk leiligheten oversvømt

  – Det blir vel en runde i ringen med forsikringsselskapet i morgen, sier TikTok-profilen til VG.

 • I dag kl. 0.01

  Nå er Cristiano Ronaldo toppscorer i fire ligaer

  Cristiano Ronaldo (39) jublet som en ungfole etter å ha blitt toppscorer i den saudiarabiske fotballigaen.