I stedet ble det 6.-plass for Tobias Halland Johannessen etter imponerende sykling. Han måtte kjempe alene helt på tampen og hadde ikke krefter nok til å henge med da briten Stephen Williams spurtet opp mot mållinjen på toppen av Mur de Huy.

Williams vant foran franske Kévin Vauquelin og belgieren Maxim Van Gils. Også Benoît Cosnefroy og Santiago Buitrago kom seg foran Johannessen i mål.

Det ble 17.-plass på Odd Christian Eiking, 23.-plass på Anders Skaarseth, 30.-plass på Markus Hoelgaard og 31.-plass på Ådne Holter – alle fra Uno-X.

Johannes Staune-Mittet fra Visma-laget endte på 27.-plass.

Regn og kulde

Rytterne måtte tidlig på med regnjakkene i det 198,6 kilometer lange verdenstourrittet, og relativt lave temperaturer var også med på å prege det hele. La Flèche Wallonne ender normalt med massespurt, men onsdagens finalefelt var unormalt lite.

Dansken Søren Kragh Andersen preget rittet lenge. Han gikk i solobrudd med over fem mil igjen til mål, og det var spenning knyttet til om han kunne holde seg i front hele veien. Med 14,5 kilometer igjen til mål ble han kjørt inn.

Det skjedde mye takket være Uno-X-lagets solide jobb i front av hovedfeltet. På tidspunktet Andersen ble tatt igjen, var fem av de seks fremste rytterne fra det norske laget. Den siste var en annen nordmann, nemlig Staune-Mittet.

Imponerte

Det harde rittet ble avsluttet med hele ni klatringer opp stigningen Mur de Huy. Etter en lang dag med mye regn var det sterkt av Uno-X å markere seg så sterkt i fronten.

Markus Hoelgaard hadde i tillegg forsøkt å ta igjen Andersen ganske tidlig etter danskens utbrudd, men nordmannen ble kjapt hentet inn av hovedfeltet.

Til slutt ble det syklet for å få Johannessen i vinnerposisjon, og han var med i seierskampen nesten hele veien inn.