Vipers Kristiansand har vunnet mesterligaen de tre siste årene og fikk en tøff motstander i kvartfinalen.

Det ungarske laget med flere norske landslagsprofiler i laget som Silje Solberg-Østhassel, Kari Brattset Dale, Stine Bredal Oftedal, Verona Kristiansen og Emilie Hovden, satte tidlig standarden og var det førende laget gjennom hele 1. omgang. På det meste var ledelsen oppe i sju mål.

– Vi holdt oss ikke tro til konseptet vårt i dag, sier Vipers-målvakt Katrine Lunde i et intervju vist på Handball-Kanalen.

GIR SEG: Györ-kaptein Stine Bredal Oftedal er inne i sin siste periode som håndballspiller. Hun gir seg etter sommerens OL. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Selv om Lunde levert mange gode redninger, klarte ikke hjemmelaget å svare offensivt. Det begynte å bli krisetall for det seiersvante laget fra Sørlandet.

Györ leverte til tider drømmehåndball, men hjemmelaget skjerpet seg noe. De klarte imidlertid bare å redusere sifrene til seks mål bak til pause.

Med tre solide redninger fra Lunde og et par lette scoringer i tomt mål ble avstanden redusert tidlig i annen omgangen. Selv om Vipers var hakket bedre i annen omgang klarte de ikke ta igjen forspranget det ungarske laget hadde tilrevet seg.

Lysa Tscaptchet Defo ble Vipers mestscorende med fem mål, mens Ana Gros ble Györs toppscorer med seks fulltreffere.

Returkampen spilles i Györ neste lørdag hvor vinneren går til final-tour-turneringen.

I den andre kvartfinalekampen som ble spilt lørdag ble Henny Reistad toppscorer med ti scoringer da Esbjerg slo FTC Hungaria med 26-25 på bortebane. Nora Mørk stoppet på seks mål.