Villa tok ledelsen 2-0 før pause. Da hadde først Marc Cucurella sendt ballen i eget mål før Morgan Rogers på flott vis skjøt ballen i nærmeste hjørne fra 16 meter.

I annen omgang reduserte Noni Madueke før Gallagher utlignet med et vakkert mål. Kapteinen fikk ballen utenfor 16-meteren og tok den med seg uten noe særlig press fra vertene. Da bestemte han seg for å avslutte med venstrefoten, og ballen svevde i det lengste hjørnet.

Chelsea trodde de hadde tatt alle poengene da Axel Disasi stanget ballen i mål langt inne i overtiden, men det ble annullert for en forseelse i forkant. Chelsea-spillerne var i harnisk over avgjørelsen.

Mesterligajakt

Villa kjemper om mesterligaspill neste sesong og har sju poeng ned til Tottenham på femteplass. Tottenham har imidlertid tre kamper mindre spilt og kan klatre forbi Birmingham-laget om de vinner alle.

Chelsea er inne en dårlig sesong og ligger på niendeplass. Opp til Villa skiller de 19 poeng.

Cucurella var uheldig og scoret selvmål da skuddet til John McGinn traff spanjolens fot og gikk i nettet etter bare fire minutters spill.

Nicolas Jackson satte ballen i mål for Chelsea etter 17 minutter, men VAR annullerte målet for offside.

Overtidsdrama

Rogers sendte vertene opp i 2-0 før hvilen. Venstrekanten fikk ballen på 16 meter og la den til rette før han satte den i nærmeste hjørne. Chelsea hadde før det vært nær utligning en periode.

Etter en times spill reduserte Noni Madueke etter at Chelsea hadde vunnet ballen høyt i banen.

Deretter var det duket for Gallagher-magi ti minutter før slutt. På overtid fikk Cole Palmer muligheten til å sikre Chelsea-seier, men han traff ikke mål.