Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

– Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen.

Involvert i alt

Kampen var vel en halvtime gammel da Messi utlignet for bortelaget. Han ble pent spilt igjennom av tidligere Brann-spiller Robert Taylor, og alene med keeper var han klinisk.

En lignende scoring ga 2-1 etter 67 minutter. Denne gangen var det Sergio Busquets som åpnet New England-forsvaret med en glitrende pasning, og Messi avsluttet trygt igjen.

Inter Miami-kapteinen var frampå igjen etter 82 minutter. Skuddet hans ble stoppet av keeper Henrich Ravas, men Benjamin Cremaschi satte inn returen. Og Messi avsluttet kvelden med å servere Luis Suárez, som satte inn 4-1 i vinkelen med en flott avslutning.

Oppsving

– Folk kommer til hver arena for å se «Leo», det er sant. Men de ønsker også at laget deres skal vinne. Vi blir motivert av atmosfæren som alltid møter oss, men det gjør også motstanderne. Vi har håndtert det bra, sa Inter Miami-trener Gerardo Martino.

Seieren gjør at Florida-laget topper MLS med 21 poeng fra elleve kamper. Det er i stor kontrast til situasjonen da Messi kom til klubben i fjor sommer. Den gang lå Inter Miami på bunnen av tabellen.

Sist i Eastern Conference nå ligger New England Revolution med fire poeng. Samme fasit har Amahl Pellegrino og hans San Jose Earthquakes i sør. De spilte 1-1 borte mot Nashville lørdag kveld.