Men det er ikke så enkelt å roe sønnen, forteller Fedda på melding til VG.

– Det smerter meg så mye når jeg ser barnet mitt gråte fordi bombingen er så nærme. Jeg ser tårene i øynene hans, men det er ingenting jeg kan gjøre. Ingen steder er trygge.

Ibrahim (t.h.) og en av kusinene hans. Foto: Privat

Frykten hennes er at et israelsk angrep skal ta livet av familien, eller at hun skal bli drept og sønnen skal vokse opp uten foreldre.

Det er det nemlig stadig flere som må gjøre i Gaza.

FN-organisasjonen UN Women melder nå de anslår at det er 19.000 foreldreløse barn i Gaza som følge av den israelske krigføringen.

– Jeg tør ikke forlate ham i ett eneste minutt. Hva har han gjort for å fortjene denne lidelsen, sier hun.

Søsteren til Fedda bor nå i Norge og forsøker å samle inn penger slik at Fedda og sønnen kan forlate kyststripen.

Et angrep i Gaza 17. april. Foto: - / AFP / NTB

I Gaza har over én million palestinske kvinner og jenter i Gaza nesten ingen tilgang til mat eller rent drikkevann. Sykdommer brer om seg.

– I Gaza kan vi kvinner ikke dekke våre enkleste og mest grunnleggende behov: å spise mat, drikke rent vann, gå på do, ha bind, dusje eller skifte klær, sier en kvinne fra Gaza som er sitert hos FN.

Nora Ingdal, utenlandssjef i Redd Barna, reagerer sterkt på krigføringen som nå har vart i seks måneder.

– De foreldreløse barna i Gaza er ekstremt sårbare. Ikke bare har de mistet foreldre og søsken, mange har også mistet den utvidete storfamilien. Barna står overfor økt risiko for vold og overgrep, utnyttelse og misbruk, for ikke å nevne de alvorlige psykiske skadene ved å bli splittet fra familie, sier hun til VG.

Nora Ingdal
<-Nora Ingdal

Utenlandssjef i Redd Barna

Hun sier at man ikke alltid vet hvor barna blir av etter de er blitt foreldreløse, men at flere blir tatt hånd om av naboer, andre i nabolaget eller storfamilien.

– Omfanget av antall foreldreløse barn er enormt, og det er altfor lite ressurser til å ivareta disse barna - hverken offentlige eller fra oss frivillige humanitære organisasjoner. Noen veldig få har blitt overført til Vestbredden, men det store flertallet er fortsatt inne i Gaza

Darin Diab (40) Foto: Privat

Darin Diab (40) har fire barn og bor i Gaza.

– Den største utfordringen er å holde barna mine i live. Jeg vil ikke at de skal dø som tusenvis av andre barn som er blitt drept i denne krigen, skriver hun på melding til VG.

Da sønnen Qais ble fem år gammel nå nylig, klarte hun ikke å skaffe ham en kake eller bursdagsgave.

– Hver dag prøver jeg å minne ham på at han snart kan dra tilbake til barnehagen, der han kan treffe vennene sine.

Men hun har ikke klart å fortelle ham at barnehagen er blitt bombet.

– Jeg har heller ikke klart å si at vennen hans er blitt skadet og har måttet amputere beinet.

Qais (t.v.) der han henter ved. Bildet til høyre er fra før krigen. Sult og matmangel preger hverdagen for barn og voksne i Gaza.