Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestBeste høytrykksspyler (2024)

Den beste høytrykksspyleren til rundt 4500 kroner

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no
Finn Jarle KvalheimOle Henrik Johansen
mer

Skal du vaske bil, hus eller båt, vil en høytrykksspyler raskt bli din beste venn. Når skitten skal angripes med vann, vil en slik maskin bidra med nok trykk til at møkka må gi tapt. Men det finnes utallige modeller på markedet. Og prisene varierer mye.

Vi har også testet høytrykksspylere som kostet rundt 2000 kroner, enkle og lette maskiner som fungerer utmerket om du ikke skal ta fatt på de aller tyngste oppgavene.

Men legger du på litt, opp mot 4500 kroner, får du maskiner bedre egnet for tyngre jobber som krever mer vann og trykk.

Vi har nå tatt en ny runde, og testet totalt tolv maskiner i denne klassen. Dette er høytrykksspylere som gir godt med trykk, og som på papiret skal klare å levere opp mot 500 liter vann i timen.

Dette er maskinene som er med:

Til rundt 4500 kroner begynner du å få pondus nok til å ta unna de aller fleste oppgavene du trenger en høytrykksspyler til. Mens maskinene vi testet til under 2000 kroner er ment for lette oppgaver, vil disse være kraftige nok til å for eksempel ta unna den utvendige husvasken og tildels ordne båten når den skal opp etter sesongen.

De er også godt egnet til vasking av biler. Siden du får mer vann ut av maskinen, vil du bli raskere og mer effektivt ferdig med å gjøre bilen ren.

De klarer til dels også de tyngste oppgavene – som å spyle av under båten din etter at sesongen er over. Her trenger du rikelig med krefter, og det vil ta noe mer tid med disse spylerne enn om du velger å gå enda lenger opp i pris.

Dette er maskinene med i testet:

  • AVA P60 Evolution
  • AVA P57 Easy (ny)
  • Biltema HPW 160 DB
  • Husqvarna PW 350 (ny)
  • Husqvarna PW 360
  • Kärcher K5 Premium Full Control (ny)
  • Nilfisk Core 150–10 PowerControl
  • Nilfisk Excellent 160-10 (ny)
  • Ryobi RY170PWA (ny)
  • Stihl RE 130 Plus
--
-
-
ProductAVA Evolution P60 MediumAva Easy P57Nilfisk Excellent 160Kärcher K5 PremiumNilfisk Core 150-10 Power ControlHusqvarna PW350 IISTIHL RE 130 PlusHusqvarna PW 360Ryobi RY170PWABiltema HPW 160
annonsePris4 399,----3 971,--4 993,-4 490,---
Liter i timen456553443429447444372475441462
Oppgitt liter i timen inntil500500450500468350500500470520
Oppgitt trykk i bar (maks)145145160145150150135160170160
Slangelengde (m)8121010109910108
Kabellengde (m)5555555555
Vekt (kg)22,113,121,514,911,221,521,220,822,923.5
Modulær lanseJa, pistolgrep, forlenger++Ja, pistolgrep, forlenger++Alt i ett-lanseNei, må ha dyseforsatsJa, pistolgrep, forlengerNei, må ha dyseforsatsNei, må ha dyseforsatsNei, må ha dyseforsats-Nei, må ha dyseforsats
KabeltrommelJa, med svingJa, fastJa, fastJa, tverrstilt på baksidenJa, fastJa, fastJa, fastJa, fastJa, fastJa, fast
SlangetypeStålarmertFiberarmertFiberarmertFiberarmertFiberarmertFiberarmertStålarmertStålarmertStålarmertStålarmert
Pumpetype4 sylindre, metallMetallMetallMetallhus med deler i plast (bikompositt)MetallMetallMetallMetallMetallMetall
Garantivarighet (hvis mer enn rekl.)20 år10 år--------
Effekt /sikring (watt / ampere)2100 / 102100 / 102100 / 102100 / 102100 / 102100 / 102300 / 102300 / 102500 / 162500 / 16

Pass på dette når du kjøper høytrykksspyler

Hvis du ikke passer på kan en høytrykksspyler fort gjøre at terrassen din ser ut som en krigssone – spesielt om du kjøper en dyr spyler som kombinerer høyt trykk med mye vann. Om du i tillegg velger feil dyse, vil du fort kunne ende opp med stygge rifter og sår i treverket ditt.

Selv på harde overflater som asfalt og betong skal man være forsiktig med å sette dysen for nære, spesielt om man bruker en rotordyse. Denne er meget kraftig, og skal i alle fall ikke brukes på bilen din.

Har du planer om gjøre unna vasken på en søndag, eller har en nabo som ikke er spesielt glad i støy, skal du dessuten tenke deg litt om med en høytrykksspyler. De bråker ikke på langt nær like mye som for eksempel en plenklipper, men er likevel høylytte nok til at de kan være til irritasjon.

Husk å sjekke hvor mye strøm spyleren du vurderer å kjøpe trekker. Ofte kan du bruke en kurs på 10 ampere, men for å være på den sikre siden burde du ha en kurs på 16 ampere. I denne testen klarer de fleste maskinene seg med en 10-amperes kurs.

Liter i timen
Rekkevidde & slange
Støyprofil
Lanser og dyser
Medfølgende tilbehør
Vekt og portabilitet
Totalinntrykk
AVA Evolution P60 Medium
Ava Easy P57
Nilfisk Excellent 160
Kärcher K5 Premium
Nilfisk Core 150-10 Power Control
Husqvarna PW350 II
STIHL RE 130 Plus
Husqvarna PW 360
Ryobi RY170PWA
Biltema HPW 160

Best i test: AVA P60 Evolution

Ava P60 Evolution stikker av med seieren i denne testen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ava P60 Evolution er en av Ava sine helt nye modeller, og fremstår som en av de mest komplette høytrykksspylerne vi har testet noen gang.

Vi kan ta ulempene først, for det er ikke så veldig mange av dem. Den er rett og slett ruvende og stor, og veier dermed også ganske mye. Det er heller ingen trykkjustering her, noe som kunne vært nyttig enkelte ganger når vi helst skulle ha temmet trykket litt.

Men ellers er dette en gjennomført maskin hvor det er flust med smarte løsninger, enten det er for å legge fra deg lansen eller å samle sammen slange eller strømkabel. Både slange og strømkabel har nemlig hver sin trommel i P60 Evolution, noe vi liker særdeles godt. Løsningen for strømkabelen er laget slik at du alltid må tromle inn hele kabelen, og tilsvarende trekke ut all kabelen når du skal bruke den. Dette for å unngå at det blir noe form for varmegang i kabelen.

Et praktisk brett til å ha tilbehør på trekker opp, og det samme gjør flere andre praktiske løsninger, så som trommel med sving og en stang som gjør det lett å bære med seg spyleren som en koffert.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ava fortsetter å bruke de hendige løsningene hvor du kan velge om du vil bruke den medfølgende lansen, eller feste dysene rett i pistolgrepet. Det gjør at du har en god frihet til å variere bruken basert på hva du gjør. Skal du vaske bil er det for eksempel hendig å kun ha pistolgrepet når du skal vaske i hjulbuer, mens lansen kan være fint til resten.

Denne modellen har dessuten en større trommel, og du kan enkelt hekte på flere meter med slange om du skulle ønske det. I teorien kan du hekte på flere titalls meter og dermed ha mulighet til å la maskinen stå på fast plass, og kun trenge å trekke frem slangen når det skal vaskes.

Samtidig er det mange små detaljer som er nyttige. Som det nye «serveringsfatet» på maskinen hvor du enkelt kan feste dysene, legge fra deg lansen eller henge fra deg såpekanonen. Og den har store hjul som ruller lett, i tillegg til et håndtak som lar deg bære maskinen horisontalt. Dyser, såpekanon og lanse er godt festet til maskinen når den bæres.

Motoren er også blant de beste i testen. Den bråker lite, og er blant de beste i testen hva gjelder kapasitet på antall liter levert i timen. Så lenge trykket er godt er antall liter det mest vesentlige, og her får du altså godt med begge deler.

Alt i alt er dette maskinen som har flest positive og smarte løsninger. Flere av de andre maskinene i denne testen er også gode til å levere nok trykk og vann. Men de er ikke i nærheten av å ha den samme fleksibiliteten og smarte løsningene som Ava får til med P60 Evolution.

Obs: Prisen har gått opp de siste månedene, og lå inntil relativt nylig ute for rundt 3.500 kroner.

AVA Evolution P60 Medium
Imponerende
Best i test

AVA Evolution P60 Medium

Imponerende
sitatP60 Evolution innfrir med gode praktiske løsninger og topp ytelse i klassen.

Fordeler

  • +
    Praktisk modulært lansesystem
  • +
    Kabeltrommel som følger deg
  • +
    Praktisk løftestang
  • +
    Brett for enkel tilgang på deler
  • +
    Store, gode hjul
  • +
    God skumlegger følger med
  • +
    Stor trommel med plass til 20 meter slange
  • +
    Mest stillegående i testen

Ting å tenke på

  • Stor og tung
  • Kun 8 meter slange med i esken

Nest best: AVA P57 Easy

P57 likner på testvinneren, men kommer uten armert slange, og den veier mye mindre. Men i praksis får du mange av de samme egenskapene.
Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Avas nyeste maskin er laget for å være lett og kompakt, og det er noe den lykkes med. Vi liker løsningen med at du kan svinge håndtaket ned på baksiden av spyleren og «pakke den sammen» slik at den tar minst mulig plass i garasjen eller boden. Og at maskinen fortsatt bare veier rundt 13 kilogram – nesten ti kilogram mindre enn mange av de andre i denne testen.

I kjent stil har Ava mange smarte løsninger for plassering av ekstra dyser og skumkanon, samt at du enkelt kan trekke ut slangen fra en trommel som nå sitter plassert på siden av maskinen.

Noen vil kanskje savne en stålarmert slange slik Evolution-modellen har, men når du kan spare deg nesten en tusenlapp og likevel få 12 meter med slange, så er det et ganske godt plaster på såret.

En god skumkanon er viktig når bilvasken skal tas. Det følger med her.
Finn Jarle Kvalheim / Tek.no
Her ser du hvor kompakt Ava Easy kan være på sitt minste.
Ava

Maskinen leverer godt med vann, rundt ti prosent mer enn hva den lover når vi tester. Det betyr at vi klarer å tyne ut omlag 550 liter i timen av denne maskinen.

Ergo er pumpen potent til å få ut godt med trykk og vann. Men selv om støymåleren stopper på rundt 81 desibel, gir maskinen fra seg en ganske høyfrekvent lyd som virker mer støyende enn hva den faktisk er.

Men alt i alt er dette en velfungerende maskin som er lett og praktisk for deg som ikke vil at spyleren skal ta opp mer plass enn nødvendig. Og med en såpass hyggelig prislapp kaprer den Godt kjøp-tittelen i denne testen.

AVA Easy P57
Meget bra
Godt kjøp

AVA Easy P57

Meget bra
sitatHauger av vann og et hav av utstyr til en fornuftig pris.

Fordeler

  • +
    Veier lite
  • +
    Lett å folde sammen
  • +
    God skumkanon
  • +
    Enkelt slangebytte
  • +
    Leverer massevis av vann
  • +
    Mye utstyr i pakken
  • +
    Lang rekkevidde med 12m slange

Ting å tenke på

  • Litt høyfrekvent støy

3. Nilfisk Excellent 160-10

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Nilfisk startet å oppdatere sine spylere i fjor, og nå er det Excellent 160 som har fått innebygd trommel og mulighet for å senke/heve bøylen du kan bruke som håndtak.

Vi liker godt den nye trommelløsningen som er kapslet inn. Her er det faktisk bare å trekke ut når du skal bruke, og sveive slangen rett inn uten krøll etter bruk. Se og lær til resten i testen som fortsatt kjører på en åpen løsning.

En annen ting som kommer godt med er den nye lanse-løsningen til Nilfisk. Her kan du nemlig enkelt vri på lansen for å endre typen dyse du vil bruke, og alt står klart og tydelig merket. Og i tillegg har du en utløserknapp på tommelen som lar deg vri lansen slik at du enkelt kan endre måten vannet treffer på uten å vri hele deg.

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Med i pakken følger det med en skumkanon. Riktignok har den ikke den mest raffinerte justeringsløsningen, men den overrasker oss når vi fyller den med såpe, klar til bilvask. For skummet den lager er bare tykt og luftig, noe man ønsker seg så såpen for «henge» lenge nok på bilen til å løse opp skitt og smuss.

Denne maskinen er betydelig tyngre og større enn maskinene fra Ava og Kärcher, med en vekt på rundt 21,5 kilogram med alt utstyret festet til seg. Heldigvis har den gode hjul som gjør den både stabil og enkel å trille etter seg.

Trykket i maskinen er det lite å utsette på, men den har ikke like god vannmengde som for eksempel Ava. Samtidig er den ganske kostbar, selv om den i skrivende stund er billigere enn sin tvillingbror fra Husqvarna.

Nilfisk Excellent 160-10
Meget bra
Anbefalt

Nilfisk Excellent 160-10

Meget bra
sitatTopp spyler med skumkanon

Fordeler

  • +
    Kurant skumkanon med
  • +
    Multilanse fremfor små dyser/deler
  • +
    Teleskopisk håndtak
  • +
    Store hjul - lett å flytte
  • +
    God slangeorganisering
  • +
    Forholdsvis prisgunstig

Ting å tenke på

  • Svært tung
  • Ikke blant de minste spylerne

4. Kärcher K5 Premium Full Control

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Også Kärcher leverer en høytrykksspyler som er kompakt og lett. Men den veier likevel omlag et par kilogram mer enn Ava sin Easy-modell. Likevel er den langt lettere enn mange av de andre modellene i denne testen.

En hendig funksjon på denne maskinen er en smart løsning i pistolgrepet. Her får du en skala som viser deg hvilken dyse du har satt på i den andre enden.

Du får 10 meter med slange som samles i en trommel på tvers på baksiden av maskinen. Slangen må føres ut via en gjennomføring foran på maskinen, som gjør at den står en god del mer stabilt enn hva den ville gjort om du hadde trukket den rett ut bakfra.

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Slangen er fiberarmert, og tåler nå langt mer juling enn tidligere. Her har det skjedd en kraftig forbedring siden vi testet samme maskin i 2018.

Strømkabelen har god rekkevidde, og du kveiler den bare sammen for hånd etter bruk og legger den i et oppbevaringsnett på baksiden av maskinen. Enkelt og kurant.

Maskinen leverer greit med vann, og bråker dessuten ikke mye. Den har en behagelig dur når den brukes. Til sammenligning med Ava, kan du enkelt føre en samtale mens denne maskinen gjør jobben.

Alt i alt er denne maskinen en velfungerende og grei pakke som får jobben gjort.

Kärcher K5 Power Control Flex
Meget bra
Anbefalt

Kärcher K5 Power Control Flex

Meget bra
sitatKärcher K5 er så stillegående at du kan ha en vanlig samtale mens du jobber.

Fordeler

  • +
    Svært bedagelig støynivå man kan prate rundt
  • +
    Control-lansen viser umiddelbart valgt funksjon
  • +
    Blant de minste og letteste maskinene i sin klasse
  • +
    Fiberarmert slange

Ting å tenke på

  • En del montering

5. Nilfisk Core 150–10 PowerControl

OIe Henrik Johansen, Tek.no

I fjor testet vi for første gang den nye Core-serien til Nilfisk, og nå har de lansert en kraftigere modell som passer inn i denne klassen. Nilfisk Core 150–10 PowerControl er en kompakt maskin som har et par nyttige, nye funksjoner vi liker godt.

Blant annet kan du slå sammen håndtaket ved å dele dette på midten og svinge denne ned på baksiden – for å gjøre maskinen enda mer plasseringsvennlig i garasjen etter bruk.

Samtidig har også denne Core-modellen den nye slangetrommelen som er delvis lukket, hvor slangen kommer ut på fremsiden av maskinen. Denne løsningen fungerer overraskende godt, og maskinen står stabilt selv om du trekker ut slangen.

Denne maskinen kommer med justering av trykket, hvor du har tre steg å velge blant. Dette er praktisk, for det er ikke alltid slik at du vil eller trenger maksimalt trykk.

Vannmengden er midt på treet sammenlignet med de andre, og lansen er den samme som Nilfisk har brukt i flere år. Den fungerer helt greit, men er likevel ikke like fleksibel og hendig som Ava sin tilsvarende løsning.

Det følger med en såpelegger, og denne er også lik som før. Det er altså ingen skumkanon, men legger likevel på greit med såpe selv om den ikke får samme effekt siden midlet ikke blir hengende like godt på over tid.

En annen ting som er verdt å merke seg er at denne maskinen støyer noe mer enn de beste. Måleren viser rundt 81 desibel, men støyen den lager er ganske høyfrekvent, så den kan nok for mange oppleves som litt ekstra intens.

Men alt i alt er det mye positivt med denne maskinen, og vi liker den nye kompakte og praktiske måten Nilfisk har designet denne maskinen på.

Nilfisk Core 150-10 PowerControl (EU)
Meget bra
Godt kjøp

Nilfisk Core 150-10 PowerControl (EU)

Meget bra
sitatNilfisk sin nye Core-serie gir deg en kompakt høytrykksspyler.

Fordeler

  • +
    Solid konstruksjon
  • +
    Enkel og velfungerende slangetrommel
  • +
    Håndtaket kan enkelt slås sammen, slik at hele maskinen tar mindre plass
  • +
    God rekkevidde på slangen (10 meter)
  • +
    Står stabilt
  • +
    Gir greit med vann og godt med trykk

Ting å tenke på

  • Fortsatt litt traurig lanseløsning sammenlignet med AVA
  • Bråker noe mer enn de beste, ganske høyfrekvent lyd

6. Husqvarna PW 350

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Husqvarna er i ferd med å oppdatere sine spylere, og en av de som nå leveres i ny drakt er denne modellen. Og vi liker mye av det som er nytt på den.

Slektskapet mellom denne og Nilfisk er ganske nært, og slangetrommelen er løst på samme måte også her. Altså en meget velfungerende, innkapslet variant som lar deg slippe å krangle med en vridd slange etter bruk.

En annen funksjon vi liker er måten de har løst håndtaket på denne spyleren. Her kan du nemlig enkelt trykke på en knapp på hver siden og svinge hele bøylen ned på baksiden av maskinen slik at den tar betydelig mindre plass når du setter den fra deg.

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Til forskjell fra Nilfisk, kommer denne maskinen med en litt mer tradisjonell løsning på lanse og dyser. Altså får du ulike løse dyser som du skifter ut. Men maskinen har helt greie løsninger for å feste disse så du ikke mister noe.

Når det kommer til vanntrykk og vannmengde så presterer denne maskinen omtrent identisk med Nilfisk sin modell. Og det betyr at du får det maskinen lover på esken. Hverken eller.

Vi savner en god skumkanon til denne maskinen. Det følger med en enkel såpelegger, men savnet av dette og en alt-i-ett-lanse gjør at vi heller ville valgt Nilfisk sin modell.

Men alt i alt gjør denne spyleren en god jobb. Den mangler bare litt de eksfaktorene som de beste har.

Husqvarna PW350 II
Bra

Husqvarna PW350 II

Bra
sitatHusqvarnas spyler er litt gnien på utstyr og sttiv i pris, men likevel en god maskin.

Fordeler

  • +
    God slangeorganisering
  • +
    Håndtak "knekkes" enkelt unna vei
  • +
    Store hjul - lett å flytte
  • +
    Såpedispenser følger med (ikke skumkanon)

Ting å tenke på

  • Ingen skumkanon med
  • Et trinn ned vs. Nilfisk - men høyere pris
  • Små enkeltdyser er lette å miste

7. Stihl RE130

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Stihl er marginalt svakere enn Nilfisk og Husqvarna på å levere vann, men har til gjengjeld noen hundrelapper lavere prislapp.

En av tingene vi liker med denne modellen, som også skiller den fra Nilfisk og Husqvarna, er en dør på siden av maskinen hvor du kan kveile opp strømkabelen etter bruk. Da slipper du at kabelen henger på siden av maskinen uten beskyttelse.

Utover dette så er lansesystemet mye det samme, annet enn valg av farger. Maskinen presterer ikke fullt så godt når det kommer til å levere vann som hverken Nilfisk eller Husqvarna, noe som trekker litt ned. Men prisen veier altså opp i positiv retning. Det kan være verdt å merke seg at slangen på denne modellen er én meter kortere enn på Nilfisk og Husqvarna.

Stihl har laget et lite kabelskap ut av de ellers ordinære kabelkrokene. Det minker sjansen ytterligere for at kabelen kveiler seg ut i garasjen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Igjen følger det med en såpepålegger. Ikke overraskende lik den som Nilfisk bruker. Vi testet også en egen skumkanon fra Stihl utenom, og den var rett og slett meget god. Så vasker du mye bil, vil denne absolutt være å anbefale.

Alt i alt Stihl leverer fortsatt en god maskin selv om prisen nå har gått opp en del på den.

STIHL RE 130 Plus
Bra

STIHL RE 130 Plus

Bra

Fordeler

  • +
    Praktisk skap for å rydde strømkabelen
  • +
    Slid konstruksjon
  • +
    Gir godt med vann og trykk
  • +
    Står stabilt
  • +
    Testens billigste

Ting å tenke på

  • Litt traurig lanseløsning sammenlignet med AVA
  • Bråker noe mer enn de beste
  • Gir litt mindre vann enn sine "brødre" i Nilfisk og Husqvarna

8. Husqvarna PW360

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er lite vondt å si om Husqvarna sin modell, som ikke allerede er nevnt for de to modellene fra Nilfisk og Stihl. Også denne modellen leverer mye vann, og gjør sine saker slik du forventer en maskin til denne prisen bør gjøre.

For dette er testens dyreste maskin, og når du ikke får noe mer for de ekstra hundrelappene enn det Nilfisk kan skilte med, blir det vanskelig å anbefale denne maskinen.

Igjen så får du samme lansesystem som hos Nilfisk og Stihl, altså en god løsning, men ikke på langt nær så fleksibel som det Ava sine maskiner gir deg.

Utover det så er maskinen robust satt sammen, og står stødig så lenge du ikke drar for hardt i slangen når du skal ha den ut. Dessuten følger det med 10 meter med slange til denne maskinen, noe som kommer godt med når du for eksempel vasker bil.

Alt i alt er dette en god maskin, like god som Nilfisk sin maskin, men den rangeres altså under på grunn av prisen.

Husqvarna PW 360
Bra

Husqvarna PW 360

Bra
sitatLike god som Nilfisk sin maskin – men dyrere

Fordeler

  • +
    Slid konstruksjon
  • +
    God kabeltrommel
  • +
    God rekkevidde på slangen (10 meter)
  • +
    Grei løsning for å samle opp strømkabelen
  • +
    Gir bra med vann og trykk
  • +
    Står stabilt

Ting å tenke på

  • Litt traurig lanseløsning sammenlignet med AVA
  • Testens dyreste maskin
  • Bråker noe mer enn de beste

8. Ryobi RY170PWA

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Normalt forbinder vi Ryobi med enkle og velfungerende modeller som har en hyggeligere prislapp en tilsvarende konkurrenter. Denne modellen er ikke blant de dyreste i testen, men langt i fra den billigste heller.

Maskinen kommer med det utstyret du forventer av en høytrykksspyler, men er litt gammeldags i løsningene. Vi kan gå med på at stålrør og solide koblinger i messing er betryggende, men likevel er det ganske tungvindt å måtte skru av disse for hver gang man vil skifte dyse.

Det er heller ingen kompakt maskin vi har med å gjøre, og den veier nesten ti kilogram mer enn for eksempel Ava sin Easy-modell. Men den har gode hjul og en godt håndtak, så det er ikke noe stort problem å trille den etter seg.

Finn Jarle Kvalheim / Tek.no

Skal du vaske mye bil så ville vi nok kostet på en god såpekanon til denne modellen. Det er en innebygd såpedispenser i maskinen som du justerer mengde på foran på maskinen, men den lager ikke skum på måten som en kanon gjør.

Maskinen bråker ikke noe spesielt mer enn noen andre, og har et godt trykk. I tillegg viser målingene våre at vannmengden ligger på samme nivå som både Husqvarna og Nilfisk.

Hadde prisen vært noe hyggeligere ville det forsvart en bedre karakter i vår bok, men når den ligger omtrent på det samme som flere andre maskiner uten at den tilfører noe annet enn en litt traustere løsning, havner den et knepp ned på listen karaktermessig.

Ryobi RY170PWA
Helt greit

Ryobi RY170PWA

Helt greit
sitatRyobi gjør jobben, men til høy pris og med en litt gammeldags maskin.

Fordeler

  • +
    Solid kvalitetsfølelse
  • +
    Gjør jobben
  • +
    Metall i lansekoblinger

Ting å tenke på

  • Lansen skrus sammen med gjenger
  • Lite ekstrautstyr
  • Dårlig såpeløsning

9. Biltema HPW 160 DB

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Biltema leverer den billigste maskinen i denne testen, og det er en helt grei maskin du får for rett under 2300 kroner.

Men den faller litt igjennom sammenlignet med de resterende modellene som er med i denne testen. Om vi starter med selve maskinen, så er denne tyngst av de som er med i testen. Og tyngden kommer ikke maskinen til gode når du skal trekke ut slangen. For maskinen står ikke spesielt stabilt.

Det som dog er en god løsning er hvordan maskinen oppbevarer slangen og strømkabelen. Disse passes på av hver sin trommel, som er en god løsning helt på høyde med testvinneren.

Og denne maskinen leverer godt med vann og trykk. Helt topp til prisen. Men maskinen bråker mest av alle i testen, og det er et bråk av den typen som du kanskje har irritert deg over selv når naboen vasker bilen. Den marg-og-bein-gjennomtrengende harde støyen av en gammeldags høytrykksspylerpumpe.

Maskinen har to såpedispensere, og du kan velge mellom de to ved å vri på en enkel bryter på siden. For å få såpen ut av dysen så må du trekke tuten på lansen ut, og da kan du velge hvor bredt du vil at såpen skal legge seg på. Men det kommer beskjedent med såpe. Også en del mindre enn påleggerne til Nilfisk, Stihl og Husqvarna.

Så er det selve dysen. Du har to å velge mellom, enten en vario-type eller en tradisjonell

Biltema-spyleren har alt-i-ett-dyse som både kan gi vaskestråle og ekstra konsentrert stråle i samme dings. Ulempen er at det er litt uforutsigbart hvor det ene avløser det andre – plutselig står du med en «spikerstråle» rettet mot bilen uten å være forberedt på det.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Maskinen har to såpedispensere, og du kan velge mellom de to ved å vri på en enkel bryter på siden av maskinen. For å få såpen ut av dysen så må du trekke tuten på lansen ut, og da kan du velge hvor bredt du vil at såpen skal legge seg på. Men det kommer beskjedent med såpe. Også en del mindre enn påleggerne til Nilfisk, Stihl og Husqvarna.

Så er det selve dysen. Du har to å velge mellom, enten en vario-type eller en tradisjonell variant. Og det er først og fremst sistnevnte du bruker mest når du for eksempel vasker bilen. Denne kan justeres ved å skru på dysen, men det gjelder å ha tungen rett i munnen. For her går det raskt fra en bred vaskestråle til en «spikerstråle» som kan gjøre stor skade på underlaget. Den er meget kraftig sammenlignet med vaskestrålen.

Biltema HPW 160
Helt greit

Biltema HPW 160

Helt greit
sitatMest vann per krone, men en spyler med praktiske ulemper.

Fordeler

  • +
    Leverer masse vann til rimelig penge
  • +
    Trommel for både slange og kabel
  • +
    Stålarmert slange er bra til prisen

Ting å tenke på

  • Lanse går fra vaskestråle til "spikerstråle" uten forvarsel
  • Meget svak skumfunksjon
  • Testens mest bråkete
  • Stor og tung

Oppdatert 1: Artikkelen er oppdatert 22. juni 2021 med rettelse av type slange og pumpe på Kärcher sin maskin. I tillegg ble vi gjort oppmerksom på at Kärchers maskin har en slangegjennomføring i front som gjør at den står mer stabilt enn den gjorde da vi testet. Karakteren er av den grunn justert, og vi beklager feilen.

Oppdatert 2: 13.4.22: Lagt til Nilfisk sin nye modell Core 150–10 PowerControl.

Oppdatert: 19.03.24: Gått igjennom utvalget og sjekket at modellene fortsatt er i salg. Utgåtte modeller er flyttet til ny kategori.

Oppdatert 19.4.23: Nilfisk E150.2 er nå utgått. Denne modellen kan du fortsatt finne finne i enkelte butikker, men maskinen er tatt ut av produksjon. Vi har derfor lagt maskinen under Utgåtte modeller lengst ned i testen. Kärcher K5-pakken vi testet finner vi heller ikke i farten, men maskinen og andre pakker finnes fortsatt, så produktet er derfor relevant for mange.

19.04.2024: Tatt inn fem nye modeller til denne testen. Samtidig gjort en gjennomgang med oppdaterte karakterer og priser på de resterende maskinene vi allerede har testet.

Utgåtte modeller:

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

9 / 10AVA Evolution P60 Medium
AVA Evolution P60 Medium
8.5 / 10AVA Easy P57
AVA Easy P57
8 / 10Nilfisk Excellent 160-10
Nilfisk Excellent 160-10
8 / 10Kärcher K5 Power Control Flex
Kärcher K5 Power Control Flex
8 / 10Nilfisk Core 150-10 PowerControl (EU)
Nilfisk Core 150-10 PowerControl (EU)
7.5 / 10Husqvarna PW350 II
Husqvarna PW350 II
7.5 / 10STIHL RE 130 Plus
STIHL RE 130 Plus
7.5 / 10Husqvarna PW 360
Husqvarna PW 360
6.5 / 10Ryobi RY170PWA
Ryobi RY170PWA
6 / 10Biltema HPW 160
Biltema HPW 160
annonse
Tek.no er en del av Schibsted.Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her