Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Gaming

SamletestBeste trådløse gamingheadset (2024)

Gamingheadset: De beste trådløse modellene

Vi har funnet et for enhver smak og budsjett.

Logitech Astro A50 X er siste headset ut i samletesten vår.
Anders Brattensborg Smedsrud / Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud
mer

Når du spiller får du «en million» ganger bedre lyd og innlevelse om du tar på deg gode hodetelefoner.

Spiller du med andre bør du dessuten ha en mikrofon, og da er gamingheadset - som har mikrofon bygget inn - veldig praktiske. Dessuten har de ofte nyttige muligheter som chatmiks – der tale- og spillyd kan justeres – eller omsluttende 3D-lyd.

Her har vi testet trådløse gamingheadset over 1000 kroner.

Ingen er best på «alt», men vi har funnet mange gode modeller både til deg som er mest opptatt av lydkvaliteten, som setter mikrofonlyden først, liker åpne eller lukkede modeller, og deg som ønsker aktiv støykansellering.

Oppdatert april 2024 med Audeze Maxwell.

OBS: Vi har også testet rimeligere, kablede, gamingheadset:

Disse gamingheadsettene er testet

ModellAstro Gaming A50 Gen 4Corsair HS80 WirelessLogitech G935 LightsyncLogitech G Astro A50 XEpos GSP 670JBL Quantum 910SteelSeries Arctis Nova Pro WirelessAudeze MaxwellHyperX Cloud III WirelessSony Inzone H9Corsair Virtuoso RGB Wireless
annonsePris2 950,-1 636,-1 803,--1 017,-1 990,-3 333,-3 690,-1 490,-2 490,--
Pris ved test3500,-1500,-1900,-4700,-1500,-2300,-4000,-3700/4000,-1900,-3500,-2000,-
TypeÅpentÅpentDelvis lukketÅpentLukketLukketLukketLukketLukketLukketDelvis lukket
Aktiv støykanselleringByttByttByttByttByttKrysse avKrysse avByttByttKrysse avBytt
Vekt365 gram370 gram375 gram362 gram405 gram420 gram340 gram520 gram330 gram330 gram390 gram
Bøyle og puterBøyle: Stoff/minneskum. Puter: StoffBøyle: Stoffbånd. Puter: StoffBøyle: Kunstskinn/skum. Puter: KunstskinnBøyle: Stoff/minneskum. Puter: StoffBøyle: Stoff/minneskum. Puter: KunstskinnBøyle: Kunstskinn/minneskum. Puter: KunstskinnBøyle: Stoffbånd. Puter: KunstskinnBøyle: Kunstskinn/minneskum. Puter: KunstskinnBøyle: Kunstskinn/minneskum. Puter: KunstskinnBøyle: Kunstskinn/minneskum. Puter: KunstskinnBøyle: Kunstskinn/skum. Puter: Kunstskinn
Plass til øret (HxB)Minst 55 x 42 mmMinst 58 x 41 mmMinst 72 x 50 mmMinst 55 x 42 mmMinst 76 x 46 mmMinst 60 x 47 mmMinst 56 x 42 mm65 x 50 mmMinst 67 x 42 mmMinst 67 x 40 mmMinst 58 x 58 mm
Oppgitt brukstidInntil 15 timerInntil 20 timerInntil 12 timerInntil 24 timerInntil 20 timerInntil 39 timerInntil 22 timerInntil 80 timerInntil 120 timerInntil 32 timerInntil 20 timer
TilkoblingBasestasjon, Micro-USBUSB-adapter, USB-CUSB-adapter, Micro-USBBasestasjon, blåtann, USB-CUSB-adapter,, blåtann, Micro-USBUSB-adapter, blåtann, USB-CBasestasjon, blåtann, USB-CUSB-adapter, blåtann, USB-CUSB-adapter, USB-CUSB-adapter, blåtann, USB-CUSB-adapter, USB-C
Utskiftbart batteriByttByttKrysse avKan erstattesByttByttKrysse avByttByttByttBytt
Element, frekvensområde (trådløst)40 mm, 20 - 20.000 Hz50 mm, 20 - 40.000 Hz50 mm, 20 - 20.000 Hz40 mm, 20 - 20.000 HzUkjent, 10 - 23.000 Hz50 mm, 20 - 40.000 Hz40 mm, 10 - 22.000 Hz90 mm, 10 - 50.000 Hz53 mm, 10 - 21.000 Hz40 mm, 5 - 20.000 Hz50 mm, 20 - 40.000 Hz
Kompatibel medPC, PS (egen versjon for Xbox)PC, PSPC, PS, Xbox, SwitchPC, Xbox, PS, (Switch m/blåtann)PC, PSPC, PS, Switch (Xbox med kabel)PC, PS, Switch (egen versjon for Xbox)PC, Xbox, Switch (egen versjon for PS)PC, PS, SwitchPC, PS5PC, PS

NB: Alle gamingheadset er testet på PC, men mange fungerer med eller har alternativer for konsoller også. Se tabellen!

Vi har ikke testet den oppgitte batteritiden.

Det er begrenset hvor mye fokus vi legger på støyfiltrering for mikrofonen. AMD og Nvidia har nå egne apper for dette. De støtter alle RTX- og RX-grafikkort, og lener seg på kunstig intelligens for å fjerne støy bedre enn hodetelefonprodusentene selv klarer via sin programvare.

Styrker og svakheter ved gamingheadsettene

Lydkvalitet
Mikrofonkvalitet
Komfort
Konstruksjon
Betjening
Programvare
9
Astro Gaming A50 Gen 4
8.5
Corsair HS80 Wireless
8
Logitech G935 Lightsync
8
Logitech G Astro A50 X
8
Epos GSP 670
8
JBL Quantum 910
8
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
7
Audeze Maxwell
7
HyperX Cloud III Wireless
7
Sony Inzone H9
5
Corsair Virtuoso RGB Wireless

Best i test: Astro A50 Gen 4 – Åpent, med «hifi-lyd»

Astro A50 Gen 4 er ikke lenger seriens toppmodell, men leverer fortsatt krystallklar og dynamisk lyd uten overaktiv brumlebass.

Det gjør det supert for alt fra spill, film, chat og musikk. De forhåndslagrede «EQ»-ene i programvaren var gode å ha for å finne lyden som passer til ulike situasjoner.

På klokkene kan du justere chatmiks, veksle mellom Dolby- eller stereolyd og skifte mellom favoritt-EQ-ene dine.

Programvaren lar deg justere sidetone og mikrofonsensitivitet. Det siste hjelper med å få frem stemmen og kamuflere pustelyder.

A50 merker det når du ikke har dem på hodet, og går i hvilemodus. Plukk dem opp igjen og de slår seg på umiddelbart. Utrolig praktisk!

En egen basestasjon virker kanskje bare fordyrende, men det er kjekt å ha et sted hvor klokkene kan hvile og lade når de ikke er i bruk, selv om denne gjerne kunne hatt sterkere magneter og spor.

Vi har sansen for det minimalistiske og litt røffe designet. Det er bygget i plast, men har overbevisende fleksibilitet og grei byggekvalitet.

De er gode å ha på i flere timer av gangen takket være tykk stoffpolstring under bøylen og myke stofføreputer. Om vi skal pirke kunne polstringen vært litt bredere. Du kan bytte både denne (i en bredere) og putene (i syntetisk lær som gjør dem «lukkede») – men da gjennom et dyrt oppgraderingssett.

Hva med ulemper? Vel, har du skikkelig voksne ører eller stort hode er nok ikke disse hodetelefonene for deg.

A50 er også helt åpent. Det bidrar til at du ikke blir klam rundt ørene og kan høre egen stemme når du snakker. Men, andre kan jo foretrekke at lyden holder seg inne i klokkene.

Astro Gaming A50 Gen 4
Imponerende
Best i test

Astro Gaming A50 Gen 4

Imponerende
sitatFantastisk lyd, god på stemmer, komfortabelt og åpent - testers personlige favoritt.

Fordeler

  • +
    Klar og dynamisk lyd med Hi-Fi-vibber
  • +
    Lett og komfortabelt
  • +
    God og funksjonell mikrofon
  • +
    Dokkingen gjør det lett å lade
  • +
    Åpen profil hindrer svette ører
  • +
    Chatmix
  • +
    Stilig design

Ting å tenke på

  • Basestasjonen er ikke like portabel som en USB-dongel
  • Lekker lyd
  • Polstringen i bøylen kunne vært bredere
  • Ikke for veldig store hoder/ører

Godt kjøp: Corsair HS80 – Testens beste mikrofon

Corsair HS80 imponerer oss av særlig to grunner. Den greie prisen og mikrofonen.

Mikrofonen setter en ny standard ingen av konkurrentene når opp til. Den bevarer mye av dynamikken, dybden og varmen i stemmen vår, og gjør den uanstrengt å lytte til.

Med et justerbart og bredt stoffbånd, samt god plass til ørene i dybden, er HS80 et av de mest komfortable i testen, selv om de presser litt mer mot kinnene enn enkelte andre.

Stoffputene er gode og puster bra. Siden klokkene er åpne isolerer de ikke særlig for inn- eller utstrålt støy, men det er en smakssak hva du liker.

For de med stort hode kan det være at HS80 ikke passer, og det finnes headset med rom for større ører.

Byggekvaliteten er på det jevne, og selv om de i hovedsak er laget av plast er det tøffe detaljer i metall også. Vi testet den hvite modellen og slapp unna fettmerker og støv.

Lyden er «helt fin». Bare noe tynnere og med mindre dynamikk enn testens andre budsjettalternativ, Logitech G935. De har også mindre bass. I spill oppleves lyden som god, og du får et fint lydbilde enten du spiller med eller uten simulert surround.

Corsair har integrert Nvidias AI-baserte støyfiltrering rett i iCue-programvaren sin. Hverken støvsugeren vår, en halvmeter unna, eller det mekaniske tastaturet vårt var mulig å høre etter at vi slo på støyfiltreringen. Riktig nok med høy intensitet som gikk noe utover dynamikken til stemmen vår. Men, det skal støye veldig før du må trikse like mye med lyden.

iCue lar deg tilpasse RGB-belysningen i den lille Corsair-logoen på hver av klokkene. Batteritiden er oppgitt til inntil 20 timer, som bare er helt ok.

Justering av «sidetone» gjorde liten forskjell. Dette er heldigvis ikke et stort problem, da hodetelefonene er åpne.

Corsair tilbyr en ganske enkel equalizer. Vil du ha avanserte tilpasningsmuligheter må du betale. Selskapet holder prisen hemmelig til du har gitt dem epost-adressen din, men et google-søk avslører at vi snakker om 20 dollar (drøyt 200 kroner). Dette er en skikkelig uting. Vi klarte oss uansett greit uten de ukjente «Pro»-funksjonene.

De mange positive egenskapene vil for de fleste klart veie opp for de få negative, og til prisen synes vi du får veldig mye for pengene her.

HS80 kan ikke riktig måle seg med lydgjengivelsen til Logitechs G935 Lightspeed, som er vårt andre budsjettvalg, men til en enda rimeligere penge og med en merkbart bedre mikrofon er de et godt alternativ.

Corsair HS80 Wireless
Meget bra
Godt kjøp

Corsair HS80 Wireless

Meget bra
sitatMye for pengene. Komfortable, funksjonsrike og med klart best mikrofon i testen.

Fordeler

  • +
    Testens beste mikrofon
  • +
    Komfortable å ha på
  • +
    Pent design og god byggekvalitet
  • +
    Enkle å betjene
  • +
    Programvare med mange funksjoner
  • +
    Blir ikke så varme som andre for ørene

Ting å tenke på

  • Andre har mer dynamisk lyd
  • Lekker en del lyd
  • Begrenset equalizer (kan låses opp med Visa-kortet...)

Godt kjøp: Logitech G935 Lightsync – Best lyd for pengene

Sammen med Corsairs HS80 er Logitech G935 det trådløse spillheadsettet «gamere flest» bør kjøpe. Her får du alle de viktigste funksjonene og god komfort uten å blakke deg. Det er ikke best i klassen på noen områder, men helt i nærheten flere steder.

Større dynamikk, oppløsning og dybde i lydbildet skal du lete lenge etter i prisklassen, selv om noen dyrere headset er enda bedre. I spill er disse likevel like gode som Astro A50 og Arctis Nova Pro.

De merkbare forskjellene finner du i konstruksjonen. Det knirker litt i plastdelene her.

Mikrofonen er på sin side helt grei.

Ellers kan disse bæres i timevis uten å bli sliten. Selv om du vil måtte justere bøylen litt frem og tilbake med jevne mellomrom for å avlaste. Putene gir svært god plass til ørene, og sitter tett og godt uten å være stramme. De blir litt varme etter en stund, men slik er det med skinnputer.

Vi har sansen for at batteriet er utskiftbart og at RF-senderen kan tas med i headsettet. Vi er skeptiske til mylderet av programmerbare makro-knapper som sitter tett sammen på den samme «klokka» (hvem bruker disse?), men justering av chat-volum, demping og på-bryteren er i alle fall samlet i topp og bunn.

Batteritiden er oppgitt til «inntil» 12 timer, som er lavt.

Samlet sett er G935 et «røverkjøp» for deg som bryr deg aller mest om lyd og komfort.

Logitech G935 Lightsync
Meget bra
Godt kjøp

Logitech G935 Lightsync

Meget bra
sitatMye for pengene! Omtrent matcher testvinnerne på flere områder.

Fordeler

  • +
    Svært god lydkvalitet både for musikk og spill
  • +
    Sitter bra på hodet - store, myke øreputer
  • +
    God passiv støydemping
  • +
    RF-sender får plass i headsettet
  • +
    Utskiftbart batteri
  • +
    Mikrofonen takler stemmer bra

Ting å tenke på

  • Hodebøylen kunne vært bredere
  • Noe knirkelyder i konstruksjonen
  • Forvirrende med mange nesten like knapper på klokkene
  • Lav oppgitt batteritid

Logitech Astro A50 X

Siden vi kåret Astro A50 Gen 4 til best i test har Logitech spist selskapet i en «merger». Det har resultert i nye Logitech Astro A50 X, som blant annet har fått støtte for Xbox og Playstation, i tillegg til PC, fra samme headset. Dessuten kan det kobles til Switch – eller mobilen – med blåtann. Det gjør det ekstremt fleksibelt.

Vi har testet headsettet via «Lightspeed»-tilkoblingen i basestasjonen, og er veldig fornøyde med lyden.

Volumet er høyt og bassen kraftigere enn i forgjengeren. Et par minutter i EQ-en gir noe av den beste og mest engasjerende lyden vi har hørt fra et trådløst gamingheadset. Vokalene er klare, og det har full kontroll fra diskant i topp til trommeslag i bunn.

I spill drar A50 X nytte av den ekstra «oomphen» i bunnen av registeret, til slag, pumpehagleskudd eller eksplosiver som går av.

Dolby Atmos-støtte sørger for et realistisk lydbilde i spill som støtter det. I andre spill er stereo-driverne mer enn gode nok, og det er lett å høre hvor fiender kommer fra.

Mikrofonen er blant de to beste vi har testet og mye bedre enn hos forgjengeren. Den plukker opp hele registeret og dybden i stemmen din, med god varme og minimalt med hørbar komprimering. Flere «presets» er tilgjengelig for bruk i støyende omgivelser, men vi foretrakk «home»-innstillingen med «noise gate» av.

Vi liker chatmix, eller justering av stemme/spillyd, rett fra den ene «klokken». Sidetone fungerer også kjempebra og er nyttig selv på et åpent headset som A50 X.

A50 X er godt polstret, med myke stoffputer og tykk stoffbøyle. Det sitter godt på og bør passe de fleste hodetyper, men kanskje ikke de aller største kokosnøttene der ute. Det sitter komfortabelt på, og vi trengte bare justere litt på det en gang i timen, cirka.

Velg et annet headset om du spiller i støyende omgivelser eller vil holde gamingen for deg selv. Stoffputene er festet med magneter og kan skiftes ut, så det er sprøtt at Logitech ikke inkluderer et par i skinn for de som trenger mindre lydlekkasje.

Klokkene har plass til relativt store – og dype – høreapparat, men vær forsiktig om du har sett andre peke på antennene dine tidligere.

Byggekvaliteten virker grei, og de er veldig fleksible, men vi skulle sett mindre bruk av blank plast og ville ikke luftet ut all frustrasjonen vår på hodebøylen om vi tapte. Vi anbefaler at du setter dem i basestasjonen når de ikke brukes. Da unngår du å slite ned det gummierte materialet.

Basestasjonen sørger for at batteritiden aldri er et problem, men du må treffe de samme magnetiske pinnene her som hos forgjengeren. Slumper du får de kanskje ikke kontakt. Mange ønsket seg en tydeligere løsning sist, så det er rart Logitech ikke har tatt dette til seg.

For mobilbruk med blåtann er det greit å vite at senderen sitter i basestasjonen, så du kan ikke bruke det med mobilen om du er for langt unna den. Det er også litt frustrerende at du må koble fra blåtannenheten helt for at ikke lyd fra mobilen automatisk skal begynne å spille i headsettet neste gang du tar det på. Vi savner derfor en dedikert av/på-bryter for dette.

Hovednyheten, at A50 X er kompatibelt med Xbox og PlayStation, er veldig bra. En knapp på headsettet lar deg skifte lyd- og bilde-inngang automatisk. Det er genialt dersom du har alle de ulike konsollene dine, samt eventuelt PC-en din, koblet til samme skjerm/TV.

Men: Om det ikke er tilfelle må du koble basestasjonen opp og ned for å skifte mellom dem.

Vi lurer også på hvor mange som faktisk har både en Xbox og en Playstation, og dermed er interessert i å betale den ekstra kostnaden løsningen for dette krever. Basestasjonen inneholder en del dyre komponenter, som HDMI 2.1-porter og mulighet til å bytte inngang, som bidrar til at A50 X er det klart dyreste headsettet vi har testet.

Det er ikke så mye å ta Logitech på, men du som bare har konsoll fra ett merke, og eventuelt en PC, gjør lurere i å velge forgjengeren. Der får du mye av de samme kvalitetene til en mye lavere pris.

Har du full pakke vil disse likevel være veldig praktiske, og kan være verdt prisen. Ytelsen står det i alle fall ikke på.

Logitech G Astro A50 X
Meget bra

Logitech G Astro A50 X

Meget bra
sitatGenialt for deg med flere konsoller. Mindre aktuelt for andre.

Fordeler

  • +
    Topp lyd for spill og musikk
  • +
    Svært naturlig stemme i mikrofonen
  • +
    Lett å holde oppladet (batteri kan erstattes)
  • +
    Åpen profil hindrer svette ører
  • +
    Lett å styre chatmix
  • +
    Stilig design
  • +
    Støtter "alt" av konsoller og PC
  • +
    Behagelige å ha på
  • +
    Blåtann

Ting å tenke på

  • Ekstremt dyrt - vanskelig å forsvare for mange
  • Kontaktene i basestasjonen kunne vært tydeligere
  • Lekker lyd
  • Burde fulgt med skinn-puter også
  • Kanskje ikke for de aller største hodene/ørene
  • Blåtann burde hatt egen av/på-knapp

Epos GSP 670

Epos GSP 670 trykker hardere på «bass-pedalen» enn flere andre hodetelefoner, men lykkes godt. Det er fordi bassen er kontant, og bare slår til der det gir mening. Ellers er lydbildet klart og engasjerende gjennom hele spekteret.

Disse klokkene gir noe av den beste lyden i testen, men om du har en forkjærlighet for actionfilmer eller liker å kjenne hvert pistolskudd i spill, er disse ekstra aktuelle. Klokkene er passivt dempet gjennom kraftige skinnputer som sitter tett mot kinnene.

Med programvaren EQ kan du tilpasse lyden slik at den blir enda mer som du vil ha den, og du kan veksle mellom profiler rett fra hodesettet. Fra programvaren kan du også justere sidetone, eller «noise gate» for å hindre at lagkameratene dine hører pusten din.

Mikrofonen er ganske god, og plukker opp stemmen din med god dynamikk og «sjel».

På hodesettet finner du et stort og solid volumhjul med behagelig motstand i seg. En svakhet er at hodetelefonene slås av når volumet når null prosent, og du gis ingen fysisk tilbakemelding på når dette skjer. Et mindre hjul styrer chat-volumet, og ellers kan du pare opp mot en blåtann-enhet så du kan svare på telefonsamtaler mens du spiller.

GSP 670 er tunge og klemmer merkbart mer mot hodet enn andre headset i denne testen. Særlig fra sidene. En bred og godt polstret hodebøyle, samt store, dype og myke skinnputer gjør dem likevel behagelige å spille med lenge av gangen, men andre sitter altså mer «umerkelig» på.

Hodetelefonene har et mye svakere tilkoblingssignal enn de andre i testen. For å frembringe hakking er det nok å forme hendene under hver av klokkene hvor mottageren sitter. Normalt er jo ikke dette noe problem, men spaserer du mer enn fem-seks meter unna, eller har på deg noe som blokkerer den frie «sikten» til klokkene, kan lyden kutte.

Det er kronglete å oppdatere fastvaren på hodesettet, ettersom du må gjøre det individuelt for hodesett, programvare og RF-sender. Vi måtte også forsøke tre ganger før vi fikk det til.

Når det er sagt leverer disse svært engasjerende lyd. Mikrofonen er god, og alle de viktigste funksjonene er på plass. Liker du en kraftig og bestemt bass er disse et veldig interessant alternativ.

Er du usikker på om du takler at disse kan presse en del mot hodet vil JBL Quantum 910 være en mulighet, selv om de er tyngre.

Epos GSP 670
Meget bra

Epos GSP 670

Meget bra
sitatEngasjerende lyd, god mikrofon og passiv støydemping.

Fordeler

  • +
    Dynamisk og engasjerende lyd med "punch"
  • +
    God mikrofon
  • +
    Kan kobles til mobiltelefon med blåtann
  • +
    Fokusert og tydelig betjening
  • +
    Lett tilgjengelig justering av chatmix
  • +
    Testens beste passive støydemping
  • +
    Superkompakt RF-sender

Ting å tenke på

  • Kort rekkevidde
  • Kan slås av ved uhell
  • Den passive støydempingen kan oppleves for kraftig
  • Tungvint å oppdatere fastvare
  • Tungt, og kan klemme rundt ørene

JBL Quantum 910

JBL Quantum 910 legger seg i toppsjiktet når det kommer til lydkvalitet. I stereomodus disker de opp med en klar diskant, fyldig mellomtone og en bass som gjør litt ekstra ut av seg – uten å bli slitsom.

Stereomodusen leverte også godt i spill, der det var lett å høre hvor ulike lyder kom fra, med fin balanse mellom kraftige eksplosjoner og mer metallklingende pistolskudd. De «omsluttende» lydopplevelsene, «DTS X» eller «QuantumSphere 360» imponerte i demoen, men i praksis foretrakk vi stereomodusen i Halo Infinite. Det ble forvirrende med alle nyansene når kampen ble intensivert og vi hadde behov for klare tegn på hvor fienden var.

Mikrofonen har godt volum og leverer på det jevne, men har merkbar komprimering.

Appen gir en haug av justeringsmuligheter, men kunne hatt færre forstyrrende visuelle effekter og en bedre oversettelse.

Vi likte «Long session»-EQ-en, som gjør lyden en anelse mindre intens for lange spilløkter, men anbefaler «High End Boost»-EQ-en for musikk.

Den aktive støydempingen er helt super til å fjerne viftesus og lavfrekvente lyder. Når skinnputene også gir passiv støydemping reduseres støy betydelig. Om du vil ha en linje åpen til omverdenen kan du slå på «talk trough»-funksjonen, men da forsterkes alle lyder, så det er bare en god idé for korte beskjeder.

For lukkede headset er justerbar sidetone et «must». Her fungerer dette bra, men støykanselleringen blir slått av ved bruk.

Klokkene har ulike lyssoner som kan settes opp i hvilke fargekombinasjoner du ønsker, og med en rekke effekter. Vi likte RGB-en godt, den synes jo selvsagt ikke for en selv!

Hos oss begynte headsettet å gnage mot hodebunnen etter en halvtime. Det skyldes nok den høye vekten på 420 gram som vi syntes ble litt vel tungt i lengden. Headsettet har likevel en bred bøyle som fordeler vekten jevnt, og om vi justerte litt på den av og til hadde vi ingen problemer med økter på en til to timer. Det finnes likevel mange langt lettere klokker som flere vil kunne bære komfortabelt lenger av gangen.

Kunstskinnputene er heldigvis skikkelig behagelige, og selv om de sitter tett kan de brukes med briller. Det blir litt klamt etter en stund, så regn med å «lufte ut» fra tid til annen. De har god plass til selv store ører.

Byggekvaliteten er helt fin, og vi liker at du kan justere både volum, chat-mix, støydemping, talk trough med mer rett fra headsettet. Det er mange knapper å forholde seg til, men med litt trening blir det veldig praktisk. Dessverre er det kun den inkluderte USB-C-kabelen som når inn til ladeporten. Et utrolig upraktisk designvalg.

JBL leverer god lyd og enormt med funksjonalitet for pengene. De er ikke aller best på noe, og treffer ikke oss helt med den omsluttende lyden sin. De er også ganske tunge, men komfort er en veldig individuell ting. Totalt sett er de et fint, rimeligere alternativ til SteelSeries Arctis Nova Pro, og særlig om sistnevnte blir for små for ørene dine.

JBL Quantum 910
Meget bra

JBL Quantum 910

Meget bra
sitatFunksjonsrikt headset med god lyd. Høy vekt merkes under bruk.

Fordeler

  • +
    Supre til både spill og musikk
  • +
    God mikrofon
  • +
    Aktiv støykansellering
  • +
    Stilig design
  • +
    Mange innstillinger rett på headsettet
  • +
    God oppgitt batteritid
  • +
    Lekker lite lyd
  • +
    Blåtann

Ting å tenke på

  • Tunge å ha på over tid
  • Kun medfølgende USB-C-kabel kan brukes
  • Skinnputer gir klamme ører
  • 3D-lyden falt ikke helt i smak

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

Arctis Nova Pro Wireless er en multikunstner. De frister med god trådløs lyd for PC-brukere, samt blåtann og aktiv støykansellering for bruk på farten. I tillegg kan disse være koblet til flere kilder, som en PC, mobil og en spillkonsoll.

Byggekvaliteten er fin, selv om de hovedsakelig er bygget i plast. Vi liker at de ikke ser så «gaming»-aktig ut, og at mikrofonen kan skjules i den ene klokken. Da er det mer aktuelt å bruke dem på farten.

Lyden er veldig god. Nova Pro spiller klart, med god dynamikk og passe dybde så de leverer en engasjerende musikkopplevelse. Et problem som vil plage noen mer enn andre, er at de under noen omstendigheter suser litt på høyere volum. Likevel er dette blant klokkene med best lyd i testen.

I spill skaper de et veldig godt lydbilde også. Det er lett å høre hvor skritt kommer fra, og lyden er såpass dynamisk at pistolskudd er høyfrekvente, mens rakettkastere, slag og eksplosjoner «føles» tunge og slagkraftige.

Mikrofonen er ikke på nivå med den til Corsairs HS80, men gjør en god figur der den formidler stemmer på en ganske naturlig måte og med god styrke.

Vi brukte Clearcast AI-en i programvaren for å filtrere ut støy som tastaturklimpring og støvsuging fra testopptaket vårt, og synes nok Nvidia og AMD gjør dette enda bedre med sine AI-apper.

Nova Pro gir deg svært mange justeringsmuligheter. Equalizeren er god å ha, sidetone fungerte godt, og chatmix var lett å justere via den dedikerte kontrollenheten, der du kan nå omtrent alle innstillinger fra uten å forlate spillet.

Kontrollenheten lar deg skifte mellom lyden fra en konsoll eller en PC, og den lader det av de to batteriene du ikke bruker. Å «hot swappe» batteri er gjort på 10 sekunder. Slik har du i praksis inntil 40 timer batteri tilgjengelig, som er bra.

Du kan koble headsettet til telefonen din med blåtann samtidig som du spiller på PC, og spillyden dempes automatisk om du får en samtale.

Vi foretrakk å ha den aktive støykanselleringen på, særlig fordi den ikke gir følelsen av å befinne seg i et vakuum som enkelte andre med denne funksjonen. Støykanselleringen kan ikke konkurrere med Sony eller Bose sin, men hjelper med å fjerne omgivelsesstøy som viftesus.

Komforten vil være ekstremt «hit og miss». Ørene mine mistrives skikkelig med disse på seg, der de kom i klem inntil de steinharde elementene. De begynte å pulsere og verke etter en halvtime. Dette kunne vært løst ved å gjøre klokkene litt dypere, eller ha tykkere «padding» inni dem. To andre i Tek-redaksjonen, med mindre ører, hadde ikke samme problem.

Undertegnede har ikke veldig store eller utstående ører, så dette er et headset du bør prøve før du kjøper, eller handle fra en nettbutikk med gode returordninger.

Som hos andre headset med skinnputer blir ørene raskere varme og klamme.

Dette er et veldig dyrt headset, og vi skulle ønske passformen og designet var bedre tilpasset flere type ører. Men, om det passer deg og du har budsjettet, er Nova Pro virkelig «full pakke».

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
Meget bra

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

Meget bra
sitatSpekket med funksjoner og super lyd. «Hit or miss» på komfort.

Fordeler

  • +
    Svært god lyd for musikk og i spill
  • +
    God mikrofon
  • +
    Blåtann for mobilstøtte
  • +
    Aktiv støykansellering
  • +
    God bærekomfort
  • +
    Høy byggekvalitet og stilig design
  • +
    Smart "hub" for raske innstillinger og batterilading
  • +
    Utskiftbare batterier med lang driftstid
  • +
    Lekker lite lyd
  • +
    Kan være koblet til flere lydkilder

Ting å tenke på

  • Voksne ører kan klemmes mot klokkene. Komforten er "hit or miss"
  • Blir raskt klamt for ørene
  • Støykanselleringen kunne vært bedre
  • Svært dyre

Audeze Maxwell

Audeze Maxwell har vært et etterspurt testobjekt fra leserne våre.

For musikk er disse fantastiske. De spiller engasjerende med klar diskant, fyldig mellomtone og litt ekstra bass som likevel er veldig kontrollert. Lyden kan tilpasses videre i EQ-en. Vi reduserte bassen og hentet ned diskanten en smule, så satt den for oss. Disse spiller også (fryktelig) høyt.

«Gamingytelsen» er også topp, med god omgivelseslyd som gjør det lett å høre hvor fiender kommer fra. «Footstep»EQ-en gjør dette enda litt lettere, samtidig som den ikke «herper» stemningslyden. Den ekstra bassen får eksplosjoner og maskingevær til å høres brutale ut, uten at det blir masete. Det er like deilig å høre fiender falle, som å se det skje.

Headsettet er ikke utsatt for susing på lavt volum. Det har også god oppgitt batteritid på 80 timer.

I programvaren, som er ganske enkel, er det lett å finne justering av EQ, sidetone og chatmix. Du får også en oversikt over hva knappene på headsettet gjør.

Alt du kan justere i appen kan justeres på headsettet, pluss mye mer. Du kan for eksempel hoppe mellom musikkspor ved å trykke inn volumhjulet først, eller EQ-er ved å først dobbelttrykke på det. En stemme forteller hva du har valgt. Det tar litt til å føle seg frem til riktig knapp, dog.

Maxwell kan være koblet til telefonen din med blåtann også, slik at du kan hoppe inn i samtaler ved å trykke raskt på «på»-knappen. Den interne mikrofonen fungerer fint til telefonsamtaler, men den avtakbare gir best lyd.

Den er ganske god, og tar vare på mye av varmen og «tyngden» i stemmen, slik at du høres naturlig ut. Den AI-baserte støyfjernefunksjonen får viftesus og støvsugerstøy til å forsvinne, men kverker dynamikken i stemmen. Vi anbefaler å heller bruke AMD eller Nvidias AI-verktøy, selv om det er fint å ha mulighet til å raskt fjerne støy via en knapp på hodetelefonene også.

Maxwell har et par-tre andre utfordringer.

Selv om et bånd i imitert skinn skal avlaste og fordele vekten på hele 520 gram over hodebunnen, er Maxwell så tunge at det begynner å gnage på det samme stedet igjen og igjen. Ofte etter en knapp halvtimes bruk.

I tillegg merker vi av og til at ørene klemmer inntil elementene i klokkene. Det kan gjøre skikkelig vondt.

Passform er individuelt, men ingen slipper unna tyngden. Det er noe å tenke på.

Sidetone er et must for lukkede headset, men introduserer konstant knitring som gjorde at vi ikke orket ha den på. Audeze har vært klar over dette snart et år, men virker ikke å klare å fjerne dette.

Byggekvaliteten er på sin side topp, med både aluminium og solid plast i konstruksjonen. Putene i imitert skinn virker solide og er behagelig myke - men blir selvsagt også klamme når det er varmt. De kan skiftes når de blir slitt.

Vi ville nok ventet på en lettere modell av disse.

OBS: Maxwell finnes i egne versjoner for Xbox og Playstation. Alle fungerer med PC/Switch. Kun Xbox-versjonen støtter Dolby Atmos, som gir noe økt pris.

Audeze Maxwell
Bra

Audeze Maxwell

Bra
sitatHøres supre ut, men sliter med komforten og "bugs".

Fordeler

  • +
    Engasjerende og god lyd
  • +
    Lager godt lydbilde i spill
  • +
    Lang batteritid
  • +
    God byggekvalitet
  • +
    Flott design
  • +
    God mikrofon
  • +
    Funksjonsrike

Ting å tenke på

  • Svært tunge og gnager mot hodet
  • Ørene kan komme i press mot elementene
  • Blir klam på ørene
  • Sidetone introduserer knitring
  • AI-støyfjerningen herper stemmen din også

HyperX Cloud III Wireless

HyperX Cloud III Wireless fokuserer mer på diskant og mellomtone enn bass. Sammen med en generelt varm lydprofil er disse fine å lytte til musikk, selv om andre engasjerer enda mer. Equalizeren gir justeringsmuligheter, men vi fant bare én profil som hadde noe for seg: «Clearity». Den ga «HiFi-lignende» klarhet og engasjerende diskant. Dessverre avslørte den også kraftig skurring ved de høyeste tonene, et fenomen vi knapt merket med standardprofilen.

De spiller svært høyt.

I spill er lyden presis og klar, med tilfredsstillende effekter enten du takler fienden med 9,5 mm eller «shotgun». Vi droppet den simulerte «Spatial»/ DTSX-profilen til fordel for stereomodusen, som vi synes var lettere å «navigere» etter.

Lyden i mikrofonen er ganske god, og mindre metallisk enn mange andre. Den må likevel se seg kraftig slått av mikrofonen på Corsair HS80.

Vi savner muligheten til å justere chatmix fra klokkene (ikke i appen heller). Med få fysiske knapper er det i det minste lettere å finne de viktige funksjonene som volum, mic av/på og strøm.

Vi digger komforten. Headsettet har en bred og godt polstret hodebøyle, samt myke kunstskinnputer som ikke klemmer og har plass til større ører. De kan fint sitte på halvannen til to timer før vi føler for å justere litt på dem så de ikke gnager. Trådløse headset er ofte tunge på grunn av batteriet, men disse er blant de aller letteste vi har testet. Det merkes.

Til tross for lav vek er byggekvaliteten god, med fleksibel ramme i aluminium og mye metall.

Kunstskinnputer er klammere for ørene enn skum, men gir også en merkbar passiv støydemping – både ut og inn.

HyperX oppgir (inntil) 120 timer batteritid. Det er i en annen klasse enn rivalene. Da må vi innrømme at vi ikke har testet disse i 120 timer, men registrert av batteriindikatoren går svært sakte nedover.

Mikrofonen forteller at den er dempet med et lite, anonymt lys. Det er også praktisk å ta mic-en av når den ikke er i bruk, men ikke lett å sette den inn uten å ta av headsettet først.

Ngenuity-appen er veldig enkel. Hadde det ikke vært for justeringen av sidetone, som fungerer godt og er et must for undertegnede i alle fall - ville vi ikke installert den.

HyperX Cloud III Wireless
Bra

HyperX Cloud III Wireless

Bra
sitatGod lyd, superkomfortable og batteritid som varer og varer. Noe funksjonsfattige.

Fordeler

  • +
    Lette og svært komfortable
  • +
    God lyd
  • +
    God mikrofon
  • +
    Skikkelig drøy batteritid
  • +
    Solid byggekvalitet og stilig design
  • +
    Lekker lite lyd

Ting å tenke på

  • Ingen chatmix
  • Noe enkel app
  • EQ avslører skurring
  • Ingen blåtann
  • Ingen støykansellering

Sony Inzone H9

Sony kjenner vi godt til fra deres XM-serie støydempende hodetelefoner. Nå entrer de markedet for spillhodetelefoner med «Inzone»-serien. Denne har også aktiv støydemping, men har fått samme designspråk som Playstation 5 og innebygget mikrofon.

Vi har testet H9-utgaven, som er sjefmodellen i den nye serien, og blant den dyreste i testen.

Da er det litt kjedelig at lyden aldri når opp til de beste. For musikklytting blir diskanten vel avmålt, og mellomtonen flat og pregløs. Bassen høres mer enn den merkes og burde vært strammere.

Dette blir heldigvis mye mindre merkbart i spill – som jo er det viktigste. I Halo Infinite merker vi god stereoseparasjon. Vi liker også «spatial»-modusen, der vi fikk en mer finmasket følelse av hvor lydene kom fra.

Kanskje savnet vi litt mer «trøkk» når vi opererte de tyngste våpnene, men ellers var dette en god opplevelse. Litt rart er det imidlertid at klokkene ikke har en egen Equalizer for spill i programvaren, kun for musikk.

Da vi kobler H9 opp til en PlayStation 5 blir lyden umiddelbart flyttet over til hodetelefonene, og via konsollens lydinnstillinger kan vi sette opp 3D-lydinnstillingene.

I spill som Ratchet and Clank: Rift Apart får 3D-miksen virkelig skinne, med tydelig retning i lydbildet når vi hører eksplosjoner, fiender og rop fra alle kanter. Her fremstår også det litt ubalanserte lydbildet nesten som en fordel, med tunge bassdrønn og skarpe laserlyder i toppen av diskanten.

Mikrofonen har godt med volum og er svært klar. Vi kunne levd fint med den, men savner også noe av varmen og det «menneskelige» fra HS80, som er i en klasse for seg på mic-kvalitet.

Sidetone er på plass, og aktivert imiterer headsettet følelsen av at det ikke er passivt dempet på en veldig naturlig måte – helt uten at stemmen forsterkes inn som fra en «ropert» – slik som av og til er tilfelle.

Den aktive støykanselleringen er også veldig kjekk for å fjerne sus fra grafikkort eller konsoll, selv om det må nevnes at den ellers ikke kan konkurrere mot Sonos XM-serie på dette feltet.

Det er supert å kunne justere chatmix rett fra hodetelefonene, sammen med volum, støykansellering og «talk through», som er det du oftest vil justere uten å hoppe ut av spillet. Knappene har ulik form som gjør det lett å treffe riktig.

H9 sitter komfortabelt på hodet, selv om vi må justere på dem etter en times tid for at de ikke skal gnage. Kunstskinnputene er myke, presser ikke mot kinnene og det går fint å bruke briller med dem. Klokkene har plass til større ører, men merk at de ikke er like dype som andre, og har en liten «tut» i midten som i verste fall kan «poke» deg på feil sted.

Med «all right» byggekvalitet, et stilrent design som matcher Playstation 5 perfekt, god spillyd, en over gjennomsnittet god mikrofon og egenskaper som chatmix og aktiv støydemping er H9 et anstendig alternativ for konsolleiere. For primært PC-bruk ville vi heller valgt Arctis Nova Pro for sin høyere lydkvalitet, eller JBL Quantum 910 for en mye lavere pris.

Sony Inzone H9
Bra

Sony Inzone H9

Bra
sitatSvært dyre, men funksjonsrike og komfortable. Et allright valg for PS5-eiere, men ikke førstevalg for PC.

Fordeler

  • +
    God lyd i spill
  • +
    Svært klar mikrofon
  • +
    Aktiv støykansellering
  • +
    Design som skapt for PS5
  • +
    God oppgitt batteritid
  • +
    Mange innstillinger rett på headsettet
  • +
    Lekker lite lyd
  • +
    Blåtann

Ting å tenke på

  • Dyre
  • Andre er bedre for musikklytting
  • Konstruksjonen virker litt enkel

Corsair Virtuoso SE

Corsairs «luksus»-hodetelefoner har lyd det absolutt er mulig å nikke anerkjennende med til. Den blir imidlertid masete på høyt volum og til prisen leverer andre bedre.

Mikrofonen fanger på sin side opp stemmer godt.

Corsair får prisen for testens desidert «strammeste» og mest elegante design. Byggekvaliteten er også svært høy. Med unntak av noen få nødvendige deler av gummiert plast eller bøyle og puter i imitert skinn, er alt metall. Med diamantslipte kanter.

Dessverre er ikke komforten god. Bøylen er hard og burde vært bedre polstret for å jevne ut trykket over hodet. Samtidig ligger ørene presset mot innsiden av klokkene, som er veldig grunne og harde. Dette kan bli direkte vondt i lengden og vil være en solid «dealbreaker» for mange. Undertegnene - uten spesielt utstående ører - inkludert.

Når det kommer til funksjoner savner vi justering av chatmix. Programvaren, iCue, er tung og lite intuitiv.

Når et flott ytre er alt Virtuoso virkelig kan skryte av i forhold til de andre kommer de ikke så langt. Karakteren farges av at vi alltid smiler lettet når vi tar disse av oss, selv om komforten kan oppleves ulikt.

Corsair Virtuoso RGB Wireless
Middelmådig

Corsair Virtuoso RGB Wireless

Middelmådig
sitatVelbygget og superelegant, men vondt å ha på.

Fordeler

  • +
    Svært solid bygget i metall
  • +
    Flott design
  • +
    God lyd
  • +
    Grei mikrofon

Ting å tenke på

  • Hard hodebøyle som gnager
  • Ørene presser mot innsiden av de grunne klokkene
  • Ingen chatmix
  • Funksjonsfattig og tung programvare

Utgåtte modeller

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

9 / 10Astro Gaming A50 Gen 4
Astro Gaming A50 Gen 4
8.5 / 10Corsair HS80 Wireless
Corsair HS80 Wireless
8 / 10Logitech G935 Lightsync
Logitech G935 Lightsync
8 / 10Logitech G Astro A50 X
Logitech G Astro A50 X
8 / 10Epos GSP 670
Epos GSP 670
8 / 10JBL Quantum 910
JBL Quantum 910
8 / 10SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
7 / 10Audeze Maxwell
Audeze Maxwell
7 / 10HyperX Cloud III Wireless
HyperX Cloud III Wireless
7 / 10Sony Inzone H9
Sony Inzone H9
5 / 10Corsair Virtuoso RGB Wireless
Corsair Virtuoso RGB Wireless
annonse
Tek.no er en del av Schibsted.Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her