Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestOnePlus 7T Pro

Endelig en spesialtelefon som ikke koster skjorta

Hvis du vurderer OnePlus 7T Pro kan du like gjerne gå for McLaren-versjonen.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

OnePlus snur sin egen lille verden på hodet i høstens mobilslipp. I våres var den nye og dyre OnePlus 7 Pro-modellen stjernen som fikk alle de nye funksjonene, mens OnePlus 7 ble en måtelig oppgradering sammenliknet med 6T fra høsten før.

Denne høsten er det 7T som virkelig har blitt fornyet, mens 7T Pro strengt tatt bare er en oppfriskning av vårens utmerkede 7 Pro. Men det gjør likevel ingenting. Pro-modellen fra tidligere i år har av mange blitt utropt til den beste Android-mobilen du kan kjøpe - punktum.

Av oss, og antakeligvis de fleste, har OnePlus 7 Pro blitt hyllet som en telefon med en fantastisk skjerm og design som ikke er like skandaløst dyr som det heftigste fra Samsung, Apple og til dels Huawei.

Så hva er nytt i OnePlus 7T Pro, da?

Designen er i hvert fall ikke ny. Oppfriskede fargelaternativ er den eneste forskjellen som er mulig å se mellom de to telefonene. Den litt mørke, frostede blåfargen fra vårens 7 Pro har blitt en litt lysere blåfarge i høstens.

Dette er en mindre omfattende test enn vanlig fordi telefonen er svært lik lillebror OnePlus 7T i ytelse og kameraprestanda, og ellers kliss lik sin forgjenger OnePlus 7 Pro. De to foregående testene utfyller denne.

OnePlus 7TOnePlus 7T ProOnePlus 7T Pro McLaren
Skjerm, størrelse og vekt:
Fluid AMOLED (90 Hz)Fluid AMOLED (90 Hz)Fluid AMOLED (90 Hz)
6,55 tommer6,67 tommer6,67 tommer
2400 x 1080 piksler3120 x 1440 piksler3120 x 1440 piksler
16,09 x 7,44 x 0,81 cm16,26 x 7,59 x 0,8816,26 x 7,59 x 0,88
190 gram206 gram206 gram
Flat skjerm (2,5D)Kurvet skjermkantKurvet skjermkant
--
Prosessor, RAM og lagring:
Snapdragon 855 Plus--
8 kjerner--
Adreno 640--
8 GB RAM8 GB RAM12 GB RAM
128 GB, ikke kortplass256 GB, ikke kortplass256 GB, ikke kortplass
--
Kamera
48 MP f/1.6 OIS wide PDAF, 12 MP f/2.2 2x tele, 16 MP f/2.2 ultrawide (AF)48 MP f/1.6 OIS wide PDAF+Laser, 8 MP f/2.2 3x tele, 16 MP f/2.2 ultrawide (AF)-
16 MP f/2.016 MP f/2.0 popup-
--
Batteristørrelse og andre egenskaper:
3800 mAh4085 mAh-
Hurtiglading (30W), fingerprint i skjerm, 90 Hz-skjermHurtiglading (30W), fingerprint i skjerm, 90 Hz-skjerm, kurvede skjermkanter, ikke busslomme - popup-selfiekamera i stedet-
--
6300 kroner (sjekk laveste pris hos LINK) AnnonselenkeFra 7700 kroner (sjekk laveste pris hos LINK) AnnonselenkeFra 8600 kroner (sjekk laveste pris hos LINK) Annonselenke

Litt mer påkostet McLaren-versjon

Jeg ser en kanin med motorsag, ølhatt og foamfinger på vei til campingvognmesse. Er det bare meg? Hva ser du i mønsteret på baksiden av OnePlus 7T Pro McLaren?
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

OnePlus har samarbeidet med den sære sportsbilprodusenten McLaren i en del år nå, og denne gangen resulterte det i en 7T Pro McLaren-edition. Forrige generasjon var det den rimeligste varianten som ble «sportet opp». I motsetning til en del andre slike samarbeid snakker vi ikke om voldsomme endringer. Her er det ny fargepalett og mer RAM som er forskjellen ned til den vanlige Pro-modellen.

Baksiden på McLaren-versjonen av telefonen er i hovedsak svart, med noen nesten Rorschach-aktige mønster i skimrende koksgrått og sølv rundt kameratuten. Kantene på nedre halvdel av telefonene har McLarens signaturfarge, en metallisk brunoransj farge som også går igjen i en linje rundt kameratutren og på ikke-forstyrr-knappen som er en egen skyvebryter øverst til høyre på telefonen.

Designen er en av de lekreste jeg har sett på noen ordinær telefon de siste årene, men det er kanskje også grunn til å mistenke at det er flere menn enn kvinner som lar seg tiltale av denne vrien

Uansett om du er han eller henne er det i hvert fall kjekt at McLaren-versjonen bare koster omtrent 900 kroner mer enn den vanlige 7T Pro-en. For det får du 4 gigabyte ekstra RAM som gjør telefonen hakket mer fremtidssikker og den spesielle designen. Du får også et mer påkostet mobildeksel i esken, og den samme oransjorienterte fargepaletten på laderen og ladekabelen.

Fingeravtrykksleseren er rask og god.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

(Litt) mer av alt

Som med designen på utsiden av telefonen; det er jaggu ikke så mye som har skjedd på innsiden av 7T Pro heller.

Batteriet har blitt ørlite grann større, med 4.085 mAh oppgitt kapasitet nå, mot 4.000 på den forrige. Prosessoren er byttet ut fra en Snapdragon 855 til en Snapdragon 855 Plus som er litt kvikkere, men svært lik sin navnebror. Android 10 er forhåndsinstallert på telefonen, i motsetning til 7 Pro som kom med versjon 9, men her utlikner uansett oppdateringer forskjellen.

OnePlus har dessuten kuttet ut den billigste Pro-modellen som bare hadde 128 gigabyte lagringsplass. Du får nå den størrelsen du måtte ønske - så lenge den er 256 gigabyte.

Kameraet sitter «på stælk» og spretter opp ved behov. For eksempel når ansiktet ditt skal gjenkjennes. På denne måten slipper du å ha avbrudd i toppen av skjermen som på den rimeligere 7T-versjonen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den riktige måten å se på OnePlus 7T Pro er altså som en OnePlus 7Pro der volumet er skrudd fra 9 til 9,5. Produsenten har ikke tatt av på noen områder, og vekt, dimensjoner og i stor grad brukeropplevelse er klin lik originalen.

Men originalen var et særdeles godt utgangspunkt. Du får lynrask menyytelse, akkurat som i forgjengeren. OnePlus kaller menyene sine Oxygen OS, og i den siste versjonen har de beholdt flere av sine smarte løsninger, så som mulighet til å vise hastigheten på nedlastinger i toppen av skjermen, eller å skru av og på mobilen til faste tider.

Den fabelaktige 90 Hz-skjermen har god lysstyrke og gode farger, og er helt vanvittig behagelig å bruke over tid sammenliknet med de fleste andre mobilskjermer. Denne egenskapen er også ny i nylanserte Google Pixel 4, så vi forventer å se den i flere telefoner fremover.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Bråkebryter og deilig skjerm

Bildekvaliteten på dagtid er omtrent som før fra OnePlus 7T Pro, men ny programvare har hevet kvaliteten på kveld og natt flerfoldige hakk. Den er nå ikke langt unna de beste i klassen fra Huawei og Apple.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som eneste Android-leverandør har OnePlus «kopiert» Apples løsning med fysisk bryter for å skru av og på lyder eller vibrering i telefonen. Denne løsningen er blant de mest praktiske i OnePlus-mobilene, og finnes selvfølgelig også her.

Den raske skjermen er ekstremt behagelig å se på. Det er spesielt når du leser lange tekster som nettsider eller e-post og må skrolle i innholdet. AMOLED-teknologien betyr at du får flotte farger og vanvittig god kontrast fra denne telefonen, som også støtter visning av HDR-innhold fra for eksempel Youtube og Netflix.

Også på kamerafronten er det meste likt vårens OnePlus Pro-modell. Det eneste som skiller seg vesentlig er kvaliteten på programvaren - som har blitt vesentlig bedre. Dermed snakker vi om en langt bedre telefon å bruke i mørket enn OnePlus 7 var ved lansering. Men samtidig; OnePlus 7 har den samme maskinvaren og har fått de samme oppdateringene, så også den er knall under dårlige forhold nå.

McLaren-versjonen kommer med sitt eget fargeskjema i menyene. Du kan velge å bruke det vanlige temaet om du vil, men for en gangs skyld er ikke ett av disse spesialtemaene så voldsomt at det føles påtrengende.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Varer den egentlig lenger?

Det litt ekstra store batteriet er vanskelig å merke i daglig bruk. Jeg er også litt usikker på hvor reell denne økningen er. Energitettheten i litiumsbatterier kan variere forholdsvis mye – til tross for at vi snakker om akkurat samme type batteri, med lik størrelse og konstruksjon. Så om 4085 mAh er en reell økning i gjennomsnittlig kapasitet, eller om det bare er en annen måte å oppgi tallet, for eksempel ved at man går til et anslag av gjennomsnittet til maksimal kapasitet er ikke godt å si.

Men om det så er 100 prosent reelt, snakker vi uansett kun om en økning på drøyt to prosent. Ikke akkurat noe å hoppe i taket over, og ikke noe du eller jeg merker i det daglige. Det sagt; batteriet er stort og holder minst ut dagen selv med ganske hard bruk.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Til slutt

Vi får ta spørsmålene rangert etter vanskelighetsgrad. Vi tar det enkleste først:

  1. Bør jeg kjøpe en OnePlus 7T Pro hvis jeg har en OnePlus 7 Pro? Absolutt ikke. Og ser du noen som gjør det kan du humre av dem og de bortkastede pengene.
  2. Bør jeg kjøpe en OnePlus 7T eller en OnePlus 7T Pro? Det kommer først og fremst an på hva du synes om designen på de to telefonene. Hvis du liker kurvede skjermkanter, vil ha vekk busslommen øverst og synes prisøkningen er grei? Kjør på med Pro.
  3. Greit, jeg vil ha Pro-modellen. Men hva med McLaren? Er den verdt pengene? Jepp, det er den. Pengene du betaler går både til design og til en ganske vesentlig RAM-økning som kan forlenge levetiden på telefonen din. Du ser allerede på dyreste blad OnePlus, og 900 kroner opp er mye mindre enn prisforskjellen på 7T og 7T Pro.
  4. Jeg har mest lyst på Pro-modellen, men kan jeg ikke like gjerne kjøpe 7 Pro fremfor 7T Pro? Jo, egentlig kan du det. Men vanligvis synker prisene på utgående modeller når en ny kommer til. Det er grunn til å mistenke at du kan gjøre kupp på OnePlus 7 Pro i disse dager, og i så fall hadde jeg gått for kuppet. Men mindre enn 500-800 kroner i prisforskjell på Pro-versjoner med samme lagringsmengde ville sendt meg i retning av den nyeste, altså 7T Pro.

OnePlus 7T Pro er en såvidt forbedret versjon av vårens utgave. Den debuterer med mye bedre programvare ombord, og en skjerm ingen annen telefon kan matche, foruten Asus' spesielle spilltelefon, ROG Phone 2. På sett og vis er altså denne telefonen bedre enn en iPhone 11 Pro Max til 14.000 kroner. I hvert fall om skjerm og fravær av busslomme i toppen er det viktige for deg.

Kameraet henger bittelitt etter, men så er det da også en solid prisforskjell på de to.

Og det er litt der landet ligger. Jada, du får litt bedre telefoner enn OnePlus 7T Pro. Men krone for krone får du ikke mer mobiltelefon for pengene denne høsten.

Alternativene

OnePlus 7T Pro 256GB
Imponerende

OnePlus 7T Pro 256GB

Imponerende
sitatMer toppmodell krone for krone enn OnePlus 7T Pro får du ikke denne høsten.

Fordeler

  • +
    Fantastisk skjerm
  • +
    Lynraske menyer
  • +
    Rask målt ytelse
  • +
    ... uten busslommer
  • +
    Bra kamera
  • +
    God batteritid
  • +
    Deksel følger med
  • +
    Lynrask lading
  • +
    Gode stereohøyttalere

Ting å tenke på

  • Ingen trådløs lading
  • Ikke plass for minnekort
  • Ikke hodetelefonkontakt
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her