Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestOnePlus 7T

Vanskelig å finne en bedre deal enn OnePlus 7T

Mobilen som har tilnærmet alt. Inkludert en hyggelig pris.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

Tidligere i år gjorde OnePlus en kursendring. De begynte å lage ekte flaggskipmobiler. Og med det gikk også prisen opp. En OnePlus med alt har aldri pleid å være særlig dyrere enn 5.000 kroner, men vårens OnePlus 7 Pro føyk forbi den grensa.

Det hemmelige våpenet? En lynrask og ekstremt behagelig 90 Hz-skjerm.

I de nye 7T-modellene hopper denne skjermtypen ned i billigste variant, men den billigste varianten har fått litt bedre spesifikasjoner ellers også og dermed blitt litt dyrere enn før.

Fantastisk skjerm

Så fort det er snakk om tall og hertz er det mange som faller av. Men disse raske skjermene er mye mer behagelige å se på enn skjermer flest. De flimrer mye mindre. Raskere skjermer er et relativt stort fremskritt som har dukket opp i det siste årets mobiler. Og pussig nok er det hverken Samsung eller Apple som har startet trenden, selv om deres skjermer støtt kåres til de beste i markedet.

Det har aldri vært billigere å kjøpe en mobilskjerm som er så god som den du finner i OnePlus 7T. Med 90 Hz oppdateringsfrekvens er den rask og svært behagelig å se på, og du får også HDR-støtte som gjør den utmerket til videotitting.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det var Asus og OnePlus som begynte med disse skjermtypene i fjor, og kanskje spesielt for deg som leser og skroller mye tekst på mobilskjermen din er det en svært stor forbedring det er snakk om. Det til tross for at egenskapen ofte fremmes som spesielt viktig for gamere. Den er definitivt det også, men her er det altså store fordeler i vanlig bruk.

Det har forresten kommet en ny 7T Pro også, med alle de gode egenskapene fra vårens 7 Pro, inkludert 90 Hz-skjerm.

Både OnePlus 7T og 7T Pro har blitt dyrere, men den billigste har økt mer i pris, med 800 kroner mot Pro-modellen som nå koster 600 kroner mer enn før. Det skyldes dels bedre skjerm og at OnePlus har kuttet ut en rimeligere modell med mindre RAM bygget inn. Avstanden mellom den enkleste og heftigste OnePlusen er for tiden på rundt 1.400 kroner.

Så hva skal du velge? En 7T til 6.300 kroner eller en 7T Pro til 7.700 kroner?

Her avhenger svaret naturligvis en del av prisen du er villig til å betale for å kjøpe en smarttelefon. Men hvis begge er innenfor rekkevidde handler det litt om spesifikasjoner, men mest om smak.

Slik er spesifikasjonene

Kurver eller busslomme

OnePlus 7T har flat skjerm, mens Pro-modellen har kurvede sider. Her er folk svært uenige om hva de liker og hva som er bra. Personlig plages jeg ikke av kurvene, men synes heller ikke de er så nyttige.

De ser først og fremst stilige ut.

Det er en bitteliten busslomme øverst i skjermen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Hvis du er en av dem som sliter med utilsiktede skjermtrykk langs kantene på telefoner med bittesmå rammer eller kurvede kanter er OnePlus 7T et supert valg.

Sammenliknet med Pro-modellen må du gjøre ett kompromiss med 7T. Den har et dråpeformet kamerasøkk øverst på skjermen. I Pro slipper du det, og frontkameraet står i stedet på en pinne som skyter opp av telefonen ved behov.

Dermed kan skjermen i Pro-variantene av 7T flyte uavbrutt rundt telefonen.

En skjerm som dekker hele forsiden på den måten OnePlus 7T Pro-skjermen gjør gir en mer luksuriøs følelse enn busslommer og kamerahull i andre skjermer. Og hvis ikke pannen til hovedpersonen i TV-serien forsvinner forbi toppen av mobilskjermen, er det også bedre å kunne fylle videoen helt ut til enden av hver langside uten at et lite kameraøye avbryter innholdet.

Busslommen på toppen av telefonen er en av de mest synlige forskjellene på OnePlus 7T og 7T Pro.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Lynrask og fin i bruk

Ytelsen i årets OnePlus 7-mobiler var det aldri noe å si på. Men for godt mål har den blitt bittelitt bedre i disse nye 7T-modellene. Det er en såvidt raskere Snapdragon 855-brikke som ligger på innsiden.

Menyene er som vanlig Oxygen OS og det er nye Android 10 som kjører i bånn. Det er raskt og det er enkelt å bruke. Du kan velge om du vil ha snarveisknapper nederst på skjermen som før, eller om du vil bruke sveipestyring.

Sveipestyringen her er så godt som lik den Huawei bruker i sine telefoner. Sveip opp tar deg til hjemmeskjermene, sveip opp og hold lar deg veksle mellom apper og et kort sveip inn fra høyre eller venstre langside tar deg ett hakk tilbake. Det er rimelig intuitivt og lett å få inn i fingrene.

I forrige generasjon så den rimeligste OnePlus-modellen enklere ut enn Pro-versjonen. Men i år har OnePlus skrudd opp designfaktoren også på minstemann. En flott blåfarge med gradert glans avhengig av lyset rundt tar seg godt ut på OnePlus 7T. De kunne kanskje tatt seg bedre tid itl å lage en finere kamerahump, dog.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det som noen ganger kan gjøre slike sveipeløsninger irriterende er at enkelte apper også bruker sveip inn fra siden som styringsmetode. Har du mange slike kan det bli slitsomt til slutt. Men for de fleste appene jeg bruker foregår eventuelle sveip midt på skjermen, slik at kantsveipene ikke er i veien.

Batteritiden oppleves fortsatt som god. Her er batteristørrelsen økt noe, men økt har også strømforbruket – hvis du har skjermen i 90 Hz-modus. Og så stor og synlig forskjell som den gjør tviler jeg på at det er så mange som vil ønske å ta telefonen ut av denne modusen. I praksis ender vi på en batteritid omtrent som før – rundt halvannen dag, som er mulig å strekke til to hvis du bruker telefonen forsiktig.

Slik ser ytelsesmålingene ut for OnePlus 7T og et knippe andre nyere telefoner:

Supert kamera

Kameraet i OnePlus-telefonene har blitt mye bedre. I 7T handler det både om mer fleksibel kameramaskinvare og bedre programvare.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Hovedkameraet i 7T er det samme som i vårens OnePlus 7. Det betyr 48 megapiksler som klemmes ned til 12 megapiksler i vanlig fotografering. Det som er nytt skjuler seg i de to andre øynene på baksiden av telefonen og i programvaren.

Det ene av disse øynene er et vidvinkelkamera og det andre er et zoomkamera. Det var to kameralinser på OnePlus 7 også, men der var det ene bare en dybdesensor – dermed er begge de to ekstra øynene på 7T nye kamera og funksjoner.

For kvaliteten på hovedkameraets del får vi gi OnePlus rett i at programvaren har blitt bedre. Nattmodus fungerer mye bedre, og jevnt over blir bildekvaliteten i middels lys og ned noe kvassere. Totalt sett begynner den å egle seg innpå, om kanskje ikke forbi, Huaweis gamle storhet P20 Pro når det er mørkt.

Akkurat som i Huaweis telefoner har OnePlus lagt inn autofokus i vidvinkelkameraet sitt. Det betyr at du kan ta gode makrobilder med mobilen veldig tett på det du fotograferer. Det er et pluss ved siden av den åpenbare vidvinkelfunksjonen, og en egenskap konkurrenter som Apple og Samsung skulker unna.

Zoomkameraet gir ellers helt ålreit ytelse og har få, men relativt store piksler. Dermed fungerer det noenlunde ned i svakere lys. Men mindre lyssterkt glass gjør at det uansett ikke er noe du finner frem etter skumring.

Du kan bruke nattmodusen sammen med de andre kameralinsene på baksiden, men resultatet blir ikke allverden. Som vi flere ganger før har sett; er det for mørkt, så er det for mørkt. De fysiske kameraene må være gode nok til å gi programvaren det den trenger for at nattmodus skal funke.

Til slutt

Det er vanskelig å ikke like nye OnePlus 7T.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

OnePlus har konsekvent gjort mobilvalgene litt vanskeligere for oss de siste årene. På en god måte. For de tilbyr så mye i relativt rimelige modeller at det blir vanskelig å velge de flere tusen kroner dyrere modellene til konkurrentene.

At OnePlus 7T nå er en tusing eller to dyrere enn OnePlus tradisjonelt har vært legger en ørliten demper på stemningen. Men den fantastiske skjermen, det supre kameraet og en batteritid som absolutt kan konkurrere med det meste på markedet, gjør likevel at det er vanskelig å se en vesentlig bedre deal der ute.

At OnePlus også kjører mye RAM og svært rask maskinvare oppå helt oppdatert Android gjør at 7T vil være en god kompanjong i lomma i lang tid fremover. Her bør det ikke være maskinvaren som legger begrensningene.

Selskapet har sluppet Pro-modeller i år som også er særdeles gode, men de befinner seg rundt 8000-kronersmerket.

Med fordelene OnePlus 7T gir er det forholdsvis enkelt å si at dette er OnePlusen du skal velge om du vil ha en prisgunstig telefon med «alt». Og litt til.

Alternativene til OnePlus 7T

OnePlus 7T
Imponerende

OnePlus 7T

Imponerende
sitatDet er nesten ingen annen telefon som gir deg like mye som OnePlus 7T til samme pris.

Fordeler

  • +
    Fantastisk skjerm
  • +
    God batteritid
  • +
    Meget god ytelse
  • +
    Gode mengder RAM og lagring
  • +
    Oppdatert Android
  • +
    Lynrask i bruk
  • +
    Smarte funksjoner i menyene
  • +
    Svært god nattfunksjon i kameraet
  • +
    Rask hurtiglading

Ting å tenke på

  • Ikke vanntett
  • Ikke minnekortplass
  • Busslomme til frotnkameraet
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her