Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestOnePlus 6

Du finner ikke en raskere mobil til en lavere pris

Men alt er ikke perfekt med OnePlus 6.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

Introduksjon til OnePlus 6

OnePlus-telefonene er endelig offisielt tilgjengelige i Norden. Dette er telefoner som tradisjonelt har fokusert på mest mulig maskinvare til lavest mulig pris. Dermed har de også blitt yndlinger blant mobilnerdene, som gjerne har importert telefoner selv fra Kina.

Nå som vi alle kan gå rett ut for å kjøpe en - er det det vi bør gjøre? OnePlus 6 er telefonen som kanskje besvarer det spørsmålet.

Svaret er et ... kanskje. Det viktigste vi har å utsette på denne telefonen er kameraet, som fortsatt ikke helt kan konkurrere med de beste.

Men OnePlus 6 starter på rundt 5000 kroner i Norge, og til den prisen er det en særdeles god telefon å bruke.

Dette er et sammendrag. Få deg alle detaljene på neste side »

Dette er antakeligvis den billigste telefonen der innmaten er makset. Sammenlikner du direkte med andre viktige toppmodeller akkurat nå, så som Galaxy S9 og P20 Pro fra henholdsvis Samsung og Huawei, er ikke forskjellene åpenbare, selv om telefonene koster nær dobbelt så mye som det OnePlusen starter på. Om noe er det ofte slik at OnePlus gir deg mer enn de to dyrere konkurrentene.

Flott design

Kjapp og oppdatert. Bruksmessig er OnePlus 6 en særdeles god telefon - menyene stopper aldri opp.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I tillegg til å ha heftigere spesifikasjoner enn de fleste telefoner i samme prisklasse har OnePlus 6 også flott design å vise til. En bakside i kurvet glass med vinklet metallramme langs sidene gjør at den ser både pen og velbygget ut. Og den føles også nokså solid mellom lankene.

En heldekkende OLED-skjerm på forsiden bidrar til inntrykket, og skjermkvaliteten ser også svært god ut. Et lite skjermhakk av den typen som er så populær i dag har også blitt med, men hvis du ikke liker å se på den lille busslommen kan du velge å skjule den i programvare. Den forblir likevel synlig - informasjonen som vises i ørene som stikker opp på hver side av den blir værende, men bakgrunnsbildet skrus av for dette området, som dermed ellers blir svart.

Kjapp og fin i bruk

En superpraktisk liten knapp lar deg stille fysisk på om telefonen skal være stille eller bråke når noen ringer.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sammen med lettdrevne menyer er dette veldig gode nyheter. Følelsen av flyt og at mobilen aldri stopper opp er svært sterk med OnePlus 6. Her går det meste som et olja lyn.

Ser du på ytelsgrafen vår på side 2 ser du at det ikke er noen andre Android-mobiler som yter like godt som OnePlus 6.

En hel haug valgmuligheter er også en opptur for deg som liker å tilpasse telefonene dine litt. Men vær obs på at ikke alt fungerer helt etter planen. Jo mer obskur funksjonen er, desto større virker det som om faren er for at den ikke er gjennomtestet. Ønsker du å ha batteriprosent eller oversikt over nedlastingsaktivitet i varselmenyen? Batteriprosenten kan du finne hvis du søker etter den, men bryteren som hører til finner du neppe. Og visning av nedlastingshastighet kan skrus på, men viser seg ikke.

Samtidig kom det en oppdatering midt i testperioden, og det kan tenkes at det kommer en ny med feilfikser i løpet av kort tid.

Det er først og fremst på kameraet det glipper litt for OnePlus 6. Bildene blir ikke detaljerte nok, og det er synlige tegn på at programvaren jobber litt i overkant aktivt for å forbedre bildene.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

God til underholdning og spill er den også. Her kan det nevnes at hodetelefonkontakten fortsatt er med. Jeg hadde kanskje ønsket meg stereolyd i fronten av telefonen, men med kun én enkelt høyttaler på utsiden blir det med litt boksete monolyd.

Til grunnleggende bruk som ringing og teksting er OnePlus 6 også god. Den kunne muligens hatt noe mer høylytt ringehøyttaler, og litt større batteri. Men alt dette er omtrent på snittet bra.

Middels kamera

Der vi har flest høner å plukke med OnePlus 6 er på kameraet. Det sliter ofte med å gi riktig hvitbalanse, og bildene tenderer mot det blågrå. Telefonen tegner opp oppskarpingsstreker som er i overkant synlige. Det betyr riktig nok at skarpe kontraster i bildet blir tydelige, men det understreker mangelen på detaljer der den ikke får nok lys.

Se flere bilder tatt med og av OnePlus 6 på neste side »

Og det skal ikke være veldig mørkt før du begynner å legge merke til at det ikke egentlig er så mange detaljer i bildene som du kanskje forventer ut fra førsteinntrykket. I tillegg har fargene en tendens til å flyte over i hverandre når det blir mye av den samme fargetonen i bildet.

OnePlus 6 tåler fint sammenlikning med telefoner til sju til ni tusenlapper på alt unntatt kamerafronten. Mens her blir den forbigått av selv rimeligere telefoner. Når vi vet at Galaxy S8 støtt og stadig er på tilbud rundt 5000 kroner er det absolutt telefonen du bør velge om du vil ha et bedre mobilkamera til samme pris.

Er du bare ute etter en telefon uten å være så opptatt av kameraet blir valget fort vanskeligere igjen. For OnePlus 6 er en helt fabelaktig telefon å bruke. I stor grad er den også finfin å ta bilder med, helt til du begynner å se riktig nærme på dem.

Alternativ til OnePlus 6

OnePlus 6 128GB
Meget bra

OnePlus 6 128GB

Meget bra
sitatOnePlus 6 gir knall brukeropplevelse, men kameraet kunne vært bedre.

Fordeler

  • +
    Lynrask i bruk
  • +
    Lader kjapt
  • +
    Gode menyer
  • +
    Mange valgmuligheter
  • +
    Hodetelefonkontakt
  • +
    Godt med lagringsplass og RAM

Ting å tenke på

  • Ikke plass for minnekort
  • Kameraet kunne vært kvassere
  • Skjermen reagerer på "kanttrykk"

Hele testen av OnePlus 6

Oppo-eide OnePlus har eksistert i forholdsvis kort tid, men har likevel klart å bygge opp vanvittig interesse rundt produktene sine. Lave priser for heftig maskinvare, uvanlige reklamefremstøt og et inntrykk av å være «underdogen» i et etablert marked har dratt dem opp og frem.

Nå er mobilmerket endelig til offisielt salg i Norge gjennom operatøren Telia, som forsyner hele Norden med det kinesiske mobilmerket.

OnePlus 6 avløser 2017-modellene i én kjapp oppdatering, og med det spørs det om vi får se så mange flere OnePluser med samme design som femmeren fra i fjor. OnePlus 5 fikk nemlig en OnePlus 5T-oppdatering midtveis i levetiden, der skjermrammene ble kraftig krympet i tråd med designmoten som er mest utbredt for mobiltelefoner akkurat nå.

Sammen med at ytelse og utbredelse for OnePlus-dingsene har gått opp, har også selskapet fått litt kritikk for at prisene har økt.

På prisfronten er Norden på sett og vis i en stærstilling. Selv om det ikke lenger koster to-tre tusenlapper for en OnePlus - årets utgave starter på 5000 kroner - har vi vært vant til å måtte betale dyrt for gråimport.

Siden toppmodeller flest legger seg fra 7500 til 11 000 kroner er altså OnePlus 6 stadig vekk en forholdsvis rimelig telefon å kjøpe i norsk sammenheng.

Mobildesignen modner

Det har typisk vært slik at rimelige modeller var synlige ved siden av fullverdige toppmodeller. Men med de nye budsjettmobilene på markedet er det knapt mulig å skille billig fra dyrt lenger. Og også OnePlus drar nytte av denne «samlingen» av feltet. OnePlus 6 har bakside i glass og skjerm som dekker nesten hele forsiden.

De kinesiske merkene har fått selvtillit de siste par årene. Både Xiaomi og OnePlus dytter inn påskrift som skryter av hvem som har designet telefonen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Baksiden er buet inn mot aluminiumsrammen rundt telefonen, mens forsiden kun er svakt buet helt ytterst i skjermkanten; såkalt 2,5D-glass. Utgaven vi har til test er i fargen «Mirror Black», en litt blankere svart variant enn den vanlige, der målet er at telefonen skal se pianolakkert ut.

Og det hele ser også svært så lekkert ut. Det er en tettbygget telefon uten gliper, skjevheter eller annet som ofte avslører hvor pengene er spart. Den føles vel så påkostet i hånden som hva som helst annet til (nær) dobbelt så høy pris, enten vi snakker om Galaxy S9 fra Samsung eller iPhone X fra Apple.

En dobbel kameramodul på baksiden er ganske tydelig skilt fra fingerleseren, som også befinner seg midt på, men litt lenger ned, på baksiden.

En superpraktisk skyvebryter

Praktisk! En fysisk bryter for å skru av og på lyden. Det kunne flere telefoner hatt nytte av.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er få ting å skille seg ut på i dag. Når telefonene krangler om å være den raskest målte eller den som får best kamerakarakter hos DxO er det litt forfriskende at OnePlus' enkle og greie måte å skille seg fysisk ut er en skyvebryter.

OnePlus 6 har, som tidligere modeller, en fysisk skyveknapp med tre posisjoner. Flytter du på den kan du justere telefonen fra stillemodus til vibrasjon til vanlig bråkemodus. Løsningen likner på den Apple har hatt i alle år, selv om den fysiske utførelsen ikke er lik. Dette er en særdeles praktisk liten knapp, og hva ekstraknapper på telefoner angår troner OnePlus' lille tillegg helt øverst på tronen, mens Samsungs lite nyttige Bixby-knapp antakeligvis er helt nederst.

Bittelitt ekstra imponert er det kanskje lov til å bli av at bryteren kvitterer med statusbeskjeder rett innenfor på skjermen, og ikke øverst eller midt på skjermen, slik det er vanlig. Informasjon nær der valget foregår er en finfin løsning, og antyder at OnePlus har et visst øye for detaljer.

Lynkjapp og oppdatert

En ørliten kamerakul på baksiden. Det er ikke mye igjen her før kameraet går i ett med baksiden.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

OnePlus 6 kommer med Android 8.1 og OnePlus' eget Oxygen-menysystem oppå. Her er alt kliss nytt, og støtten for Google Treble er fullt ut på plass, inkludert støtte for sømløse oppdateringer. Det betyr at du slipper å se på telefonen jobbe med oppdateringene. I stedet legges de inn i bakgrunnen, og så fort de er klare kan du restarte telefonen og være i gang igjen. Sammenliknet med oppdateringsprosesser som kan ta i overkant av en halvtime med nedlasting og installering har dette blitt betydelig smidigere.

Dette er ikke ren Android, slik du finner i Googles Pixel-telefoner eller i Android One-mobiler. Men den er like fullt lynende kjapp, og grunnleggende navigasjon av menyene gjøres på samme måte her som i rene Android-menyer. Sveip opp for å få appskuffen, sveip ned igjen for å lukke den.

Ytelsesmålinger

Dette er antakeligvis den Snapdragon 845-mobilen vi har testet med høyest ytelse i målingene. Hver gang vi ser målinger som er påfallende høye er det grunn til å klø seg litt i hodet. Det har nemlig vært utbredt både for leverandører av mobiler og PC-komponenter å tukle litt med hvordan utstyret reagerer på målinger.

Det sagt; det er ikke veldig mye høyere enn forventet. Og telefonen yter altså også som et olja lyn. Ytelsesmålinger av utstyr i denne ytelsesklassen er nok mest nyttig for å få en pekepinn om fremtidssikkerheten med tanke på apper og systemoppdateringer om ett eller to år fra nå. Og her burde altså OnePlus 6 klare seg meget bra.

Registrerer trykk langs skjermkanten

Det er litt i enkleste laget å utløse skjermhandlinger når du legger fra deg telefonen eller bytter grep. Andre telefoner er ikke like plaget med dette.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er ikke mange ting å arrestere OnePlus 6 for, men én ting som er verdt å nevne er at produsenten kanskje ikke har vært like nøye på å filtrere ut utilsiktede trykk langs skjermkanten som mange andre mobilprodusenter.

Flere ganger i testperioden har OnePlus 6 enten utført handlinger eller trukket ned varslingsmenyen idet jeg har lagt den fra meg med aktiv skjerm. Det er ikke noe andre telefoner, hverken større eller mindre på størrelse, har gjort i nevneverdig grad. Og en liten tanke irriterende, selv om jeg foreløpig ikke har ringt noen nødetater eller gjort annen utilsiktet ugagn med telefonen.

I siste utgave har også denne programvaren mulighet til å skjule skjermleppen øverst, slik du også kan i Huaweis P20-telefoner. I praksis er dette bare en innstilling som lar deg velge om bakgrunnen også skal vises på ørene som går opp ved siden av skjermleppen, eller om de kun skal vise informasjon.

Helt skjult blir busslommen uansett ikke, og ... er det egentlig så viktig? Sukk.

Valgmuligheter og noen bugs

Selv om dette føles som en forholdsvis ren Android-utgave er det alt annet enn det når du ser på innstillingsmulighetene. Her kan du endre på nær sagt alt mulig. Liker du ikke skrifttypen du ser i mesteparten av menysystemet? Fint, du kan velge selv. Det dukker til og med opp et valg som spør deg første gang du starter telefonen.

Du kan velge hvilken rekkefølge du vil ha på snarveisfeltet nederst, du kan skru av og på en haug ulike ikoner i varslingsmenyen og du kan sette opp en mengde ulike snarveier og gjenkjenninger av bevegelser med telefonen i hånden.

Én ting som er litt forvirrende er at OnePlus 6 med nyeste programvare ser ut til å mangle et par funksjoner vi tar som en selvfølge i dag.

Batteriprosentvisning øverst på varslingslinjen dukker opp hvis du søker i innstillingsmenyen, men klikker du på resultatet kommer du ikke til selve valget. Valget som plasserer hastighetsmåler øverst på telefonen ser heller ikke ut til å virke.

Det virker bittelitt tilfeldig både hva slags valg som har blitt lagt til i menyene, og hva som virker eller ikke virker. Men det er heldigvis kun for mindre viktige funksjoner denne uklarheten er her.

Hvis du er den ene personen som foretrekker det slik, kan jeg berolige deg med at valget som bare fjerner hele batterivisningen i topp fungerer som bare det.

OnePlus 6 er kjapp, har oppdatert Android og kommer med massevis av funksjoner. Noen bugs er det her, og ikke alt virker gjennomtestet. Men det aller meste av tiden er den en fryd å bruke. Det viktigste innfrir den på; du må aldri vente på at OnePlus 6 tenker ferdig.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som underholdningsmobil

Med én enkelt høyttaler i bånn er ikke OnePlus 6 telefonen du filmtitter på uten å ha hodetelefoner eller Bluetooth-høyttaler parat. Den funker greit til små Youtube-klipp om du bruker den innebygde høyttaleren.

I motsetning til fjorårets OnePlus 5 er imidlertid støtten for HD-strømming fra Netflix og andre store strømmetjenester på plass. Strømming fungerer ellers godt her.

I bunnen av telefonen er det greit å konstatere at en vanlig hodetelefonkontakt fortsatt er med oss.

Til spilling er OnePlus 6 mer enn rask nok til omtrent alle spill du kan tenke deg. En egen spillmodus er også på plass i menyene, selv om den ikke viser seg frem like hardt som hos Samsungs telefoner der man støtt får spørsmål om man ønsker å aktivere den.

Her kan du eksempelvis begrense skjermoppløsningen under spilling, eller sette anrop til å besvares over høyttaleren mens du spiller. Du kan også redigere listen over applikasjoner telefonen behandler som spill.

Grunnleggende funksjoner

Den klassiske treenigheten; høyttaler, USB-kontakt og hodetelefonkontakt. Alle tre funker bra, og Dash-laderen som følger med er lynrask.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Med et batteri på 3300 mAh er OnePlus 6 hverken blant de aller beste eller dårligste på batteritid. Den holder en drøy dag, men du skal være en forsiktig bruker for å klare å strekke tiden mellom ladinger opp i to døgn.

Den lynkjappe Dash-ladingen Fast Charge-ladingen som følger med er veldig kjekk å ha når strømtanken er tom. Men det skal sies at det er en annen standard enn mobiler flest hurtiglader med nå for tiden. Selv om maskinvaren i telefonen strengt tatt burde støtte Quick Charge, som er den vanligste løsningen, har jeg ikke fått telefonen til å lade spesielt fort med annet enn den medfølgende laderen. Her kan det være variasjoner mellom ulike kabler og adaptere.

Trådløs lading er ikke støttet her.

Det er det vanlige GBoard-tastaturet fra Google som gjør nytte som tastatur. I samspill med en skjerm som leser fingertrykk påfallende presist gjør det OnePlus 6 til en meget god telefon å taste meldinger og annen tekst på.

Lydkvalitet under samtaler er også helt ålreit, selv om volumet ikke passerer middels.

Kamera

Vi har en høne å plukke med kameraet i OnePlus 6. Her er det litt i overkant mye digitalforbedring, som blir irriterende synlig i bildene. I tillegg skal det ikke være veldig mørkt før detaljene uteblir.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kameraet har ikke vært OnePlus' aller sterkeste side så langt. Og er det egentlig fortsatt ikke på OnePlus 6. Det har nemlig et par nykker.

I vanlig dagslys tar telefonen som forventet helt fine bilder.

De to tingene som irriterer litt her er at kameraet har en tendens til å tendere mot en blågrå fargetone. Dette blir verre ettersom lyset blir dårligere, samtidig som tilsynelatende skarpe bilder er relativt udetaljerte om du titter nærmere på dem. Ser du nærme på dem ser du også en del komprimeringsstøy og en del bildeforbedringsstøy - spesielt de hvite linjene etter overoppskarpingen telefonen gjør for å markere kontraster er synlige.

De mørkeste testbildene er tatt i forholdsvis tidlig skumring, med det som om høsten ville kvalifisert som helt ålreit dagslys. De ser skarpe ut på mobilskjermen, men ikke i full størrelse på PC-skjermen. Faktisk er de påfallende detaljfattige.

Sistnevnte er kanskje ikke så veldig farlig i en telefon som starter på 5000 kroner. Samtidig; Samsung Galaxy S8 er titt og ofte å få kjøpt til samme pris, så om kamera er viktigere for deg enn rene spesifikasjoner og lettdrevet menysystem er det muligens Samsung som burde få pengene dine i denne prisklassen.

Det sagt; OnePlus 6 tar helt greie bilder det aller meste av tiden. Og de fleste vil nok bli fornøyd med ytelsen fra kameraet her, men dette er en telefon som på andre områder måler krefter med dyrere telefoner. På kamerafronten tåler den ikke slike sammenlikninger like godt.

OnePlus 6 128GB
Meget bra

OnePlus 6 128GB

Meget bra
sitatOnePlus 6 gir knall brukeropplevelse, men kameraet kunne vært bedre.

Fordeler

  • +
    Lynrask i bruk
  • +
    Lader kjapt
  • +
    Gode menyer
  • +
    Mange valgmuligheter
  • +
    Hodetelefonkontakt
  • +
    Godt med lagringsplass og RAM

Ting å tenke på

  • Ikke plass for minnekort
  • Kameraet kunne vært kvassere
  • Skjermen reagerer på "kanttrykk"
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her