Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestJBL Reflect Mini 2

Forgjengeren var vår favoritt til trening

Har JBL gjort nok til å forsvare en oppgradering?

Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen

Å navigere i jungelen av produkter er vanskelig uansett hvilken kategori det er snakk om, men sjelden er den vanskeligere enn når det gjelder hodetelefoner.

Det gjelder kanskje spesielt når det kommer til hodetelefoner ment for trening, hvor passform er en enda viktigere egenskap enn til vanlig.

En av undertegnedes universalanbefalinger hver gang jeg har fått spørsmålet «Hvilke øreplugger skal jeg kjøpe til trening?» de siste to årene (og det er ikke rent få ganger) har vært JBL Reflect Mini BT.

De har kanskje ikke lyd som står til ti av ti, men passformen har så langt vært nærmest uslåelig. De sitter rett og slett bom fast uansett hvilke aktiviteter vi bedriver, og slik har det vært for alle jeg har bedt om å prøve dem. Prisen har heller ikke vært avskrekkende, og har «alltid» ligget under tusen kroner.

Forbedret

Nå har JBL lansert oppfølgeren, oppfinnsomt nok kalt Reflect Mini 2. Toeren har fått litt sprekere fargeutvalg, med blå, eplegrønn og en slags turkis i tillegg til den vanlige sorte.

I tillegg skal både batterilevetiden og lyden ha blitt bedre, pluss at de er blitt oppgradert fra IPX4 til IPX5, som betyr at de skal tåle langt mer vannsprut enn tidligere.

Samtidig koster den første utgaven under 500 kroner i skrivende stund, og vi har i sommer sett dem så langt ned som 399 kroner. Spørsmålet blir derfor om oppgraderingene JBL har gjort gjør at toeren er verdt rundt den tusenlappen butikken flest for tiden krever.

JBL Reflect Mini BT 2 har ørevinger som gjør at de sitter bedre fast enn nærmest noen andre øreplugger i undertegnedes ører.
Niklas Plikk, Tek.no

Plast har blitt til aluminium

Utvendig er det ikke mye som skiller nykommeren fra originalen. Selve husene er oppgradert med aluminium der det tidligere var plast, og JBL har festet en liten klips på ledningen, slik at du kan korte den ned om du vil.

Reflect Mini BT 2 til venstre, originalen til høyre.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Samtidig er ledningen såpass tynn og fleksibel at den sjelden byr på problemer, så for undertegnedes del er det greiest å bare la den henge. Vi har tidligere satt spørsmålstegn ved holdbarheten til den tynne kabelen, men undertegnedes egen utgave av Reflect Mini BT lever i det minste fortsatt i beste velgående. Kabelslitasje på hodetelefoner har stort sett skjedd i overgangen til minijack-pluggen, og den finnes som kjent ikke her.

Passformen er fortsatt svært god, selv om de nye vingene tilsynelatende ikke sitter helt like perfekt i undertegnedes ører som de forrige. Det følger uansett med tre størrelser vinger og tre størrelser silikonputer, så det bør være mulig å finne en kombinasjon som fungerer.

Til trening er de fortsatt topp. De sitter fabelaktig godt på plass, og en bonus er dessuten at ledningen ikke har noen tendenser til såkalt mikrofonstativ, altså at du hører gnissingen mot klær og liknende gjennom musikken. Som nevnt er også vannsikringen blitt bedre, så du bør kunne løpe med disse i regnet uten problemer.

Om du ikke liker den eplegrønne fargen finnes det heldigvis fortsatt en svart variant.
Niklas Plikk, Tek.no

Det eneste negative kan være at de litt stive ørevingene fortsatt kan gjøre at pluggene blir litt slitsomme å ha på seg over lange perioder. I undertegnedes ører virker det imidlertid å ta litt mer tid før det inntreffer med disse enn forgjengeren, så det er muligens en ørliten forbedring å spore. Det er samtidig ytterst individuelt, vil vi tro.

Bedre lyd - om enn bare litt

Lydmessig låt eneren ganske røft og rockete, men definitivt godt nok for de aller fleste. JBL virker å ha gjort små endringer med toeren. De går litt dypere i bassen og er litt skarpere i toppen, men har fortsatt den samme signaturen som tidligere. Det betyr en nøytral, nesten litt metallisk klang, en fyldig mellomtone og mye trøkk gjennom hele registeret.

Vi synes kanskje forgjengeren er hakket mer behagelig å høre på, spesielt over lange perioder, siden den er litt mer avrundet i toppen, men Reflect Mini 2 er til gjengjeld luftigere og har bedre separasjon mellom de ulike delene av lydbildet. De låter i det hele tatt svært engasjerende, og i tillegg meget bra til trening.

Totalt sett en viss fremgang, selv om begge låter godt – om enn ikke helt på nivå med våre trådløse favoritter som Sennheiser Momentum In-Ear.

Det følger med et lite gummietui til å oppbevare pluggene i. Ikke akkurat det mest solide, men bedre enn å bare ha pluggene liggende løst.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Noen timer ekstra batteri

Fjernkontrollen sitter under det venstre øret. Den kunne hatt litt dypere taster, men hvert trykk gir fra seg et tilfredsstillende klikk, så den er likevel enkel å bruke.
Niklas Plikk, Tek.no

Batterilevetiden er som nevnt forbedret noe, fra åtte til ti timer på en lading. Batterilevetiden har strengt tatt aldri vært noe som har plaget undertegnede med forgjengeren heller, men forbedringen bringer Reflect Mini 2 opp i toppsjiktet blant denne typen trådløse øreplugger.

De har også fått på plass en form for hurtiglading: 15 minutter tilkoblet gir en times avspilling. Kjekt hvis du bare skal ut og løpe en tur og finner ørepluggene uten strøm.

En ting vi kanskje skulle sett at var hakket bedre her, var rekkevidden. Bluetooth-rekkevidden er helt på det jevne, men så fort det dukker opp en vegg eller liknende innimellom begynner signalet å hakke.

Samtidig er det kanskje heller ikke mer å forvente fra en såpass liten antenne som det her er plass til. Såfremt du holder deg innenfor rekkevidde er signalet i alle fall fullstendig stabilt, og vi har ikke opplevd noen utfall eller liknende.

Samtalekvaliteten ved telefonsamtaler er også helt grei, men det finnes ingen avansert støyreduksjonen i mikrofonen, så motparten vil slite med å høre deg om du befinner deg i bråkete omgivelser. De er også veldig følsomme for vind.

Konklusjon

JBL stikker av med en anbefaling fra oss i denne omgang - uansett om du vil bruke dem til trening eller ei.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

JBL har definitivt ikke gjennomført noen revolusjonerende oppgradering av Reflect Mini, men det behøvde de heller ikke.

Små forbedringer i lyden, bedre batterilevetid og ikke minst bedre fuktsikring gjør strengt bare et veldig godt produkt enda bedre.

Den fremste konkurrenten er strengt tatt originalproduktet, som fortsatt er et produkt vi liker veldig godt, og som har den samme fabelaktige passformen.

Enn så lenge koster nykommeren dobbelt så mye som originalen. Det er vi ikke helt sikker på at vi hadde betalt. Og eier du allerede forgjengeren kan du sannsynligvis avstå fra å oppgradere en stund til.

JBL Reflect Mini 2 BT
Meget bra
Anbefalt

JBL Reflect Mini 2 BT

Meget bra
sitatEnkelt og greit en forbedret versjon av våre favoritt-plugger til trening.

Fordeler

  • +
    Fantastisk passform
  • +
    Engasjerende og luftig lyd, mye bass
  • +
    God batterilevetid
  • +
    Svært lett kabel, drar ikke i ørepluggene
  • +
    Sprutresistent
  • +
    Smart liten bæreveske følger med

Ting å tenke på

  • Ingen enorme forbedringer over forgjengeren, som koster halvparten
  • Ørevingene gnager litt etter en stund
  • Ikke spesielt gode til samtaler i bråkete omgivelser
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her