Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestGoogle Pixel 3 XL

Google Pixel 3 XL er akkurat så rå som amerikanerne har sagt

Fløyelsmyk respons, gigantisk busslomme i skjermen og fantastisk nattkamera.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

Introduksjon til Pixel 3 XL

Det er ett eller annet med Googles Pixel-modeller. Dette er Android-mobilene slik Android-skaperne mener at de skal være. Og det er fryktelig lett å la seg rive med når det er Googles egne produkter som byr opp til dans.

For det er ekstremt mye som er veldig godt gjennomtenkt her. Pixel 3 XL kjennetegnes av en finish og et detaljfokus vi nesten aldri ser hos konkurrentene. Selv ikke hos de aller beste.

Telefonen er pent bygget og føles solid og god i hånden. Den er ikke blant de mest spektakulære - den er heller litt kjedelig. Vår utgave har en hvit bakside som veksler mellom et blankt felt helt øverst og et matt felt som dekker resten av baksiden. En grønn låsetast og en svart fremside er ellers det vi har å melde om.

En stor busslomme for frontkameraet har den også, og her er det delte meninger om designgrepet. Til forskjell fra de fleste andre telefoner med OLED-skjerm finnes det ingen måte å skjule dette hakket på i Pixel 3 XL.

Men under det flyter helt rene Android-menyer. Og de er fløyelsmyke og responsive. Ethvert trykk på skjermen understrekes av umiddelbar reaksjon, samt en lett vibrasjon i telefonen. Lar du lydeffektene står på kommer det også et dempet lite tikk i høyttalerne som ikke burde plage for mange rundt deg.

Å bruke en Pixel 3 XL gir en umiddelbar følelse av kvalitet som jeg knapt har vært borti fra noen av konkurrentene, enten de heter Samsung, Apple eller Huawei.

Dette er et sammendrag - les hele testen på side 2 »

Svært god i bruk

Den enkle baksiden lyver litt om hvor god Pixel 3 XL er - den er vesentlig bedre enn den ser ut ved første øyekast.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Telefonen byr på ålreit batteritid, selv om den ikke er blant de aller beste. Den har meget god ringelyd, og hvis du ser på film eller bruker mobilen som vekkerklokke kan stereohøyttalerne gi fra seg svært god og høy lyd.

Den har sveipemenyer, men der gjør flere av konkurrentene det hakket bedre, ved å konsekvent ha sveip som metode. Med Pixel 3 XL må du forholde deg til en egen tilbake-snarvei på skjermen selv om du har sveip aktivert.

Pixel 3 XL har forøvrig klemmefunksjonene fra HTCs toppmodeller, selv om løsningen er begrenset til å vekke Google Assistant. I hvert fall før du eventuelt laster ned programvare for å stille på den selv.

Det aller viktigste Pixel 3 XL byr på handler om den ene kameratuten på baksiden. Den som gjør det lett å fure på pannen over den vanvittige norske prislappen på rundt 11 000 kroner. Både Huawei og Samsung utstyrer sine dyreste telefoner med til dels vesentlig flere øyne enn Pixel 3 XL har.

Et fantastisk kamera

Men her handler mye om hvordan disse øynene brukes, og Google bruker Pixel 3-øyet på aller beste vis. Her er det en smart nattmodus som likner veldig på Huaweis som trekker kraftig opp. Funksjonen virker omtrent som et stativ bygget inn i programvaren. Dermed kan du skjelve på hånden samtidig som du tar langeksponerte bilder i mørket. Telefonen finner selv ut av det hele, sånn at du ikke får uskarpheter i bildet.

Bildene blir mer detaljerte enn de du vil få fra nær noen annen telefon, foruten Huawei P20 Pro og Mate 20 Pro.

Trekk den lille streken oppover for de viktigste snarveiene dine og appvelgeren.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På dagtid gjør tilsvarende magi sitt for at både HDR-bilder og portrettmodusbilder blir særdeles gode. Det tar et lite øyeblikk etter at bildet er tatt før du ser effekten, men i mellomtiden har telefonen satt alle kluter til for å gjøre bildet så bra som mulig.

Det er sjelden jeg er ute for telefoner som reflekterer det jeg har tatt bilde av på en så god måte. Litt avmålte, men veldig riktige, farger preger bildene. Som regel er ikke forskjellene så tydelige som her, og der Huaweis nattmodus føltes som et kvantesprang for kveldsfotografering rydder HDR+-funksjonen i Pixel 3 XL opp tilsvarende på dagtid.

Se flere bilder fra Pixel 3 XL-kameraet på side 2 »

Svindyr i Norge

Det er vanskelig å udelt anbefale en telefon som koster drøyt 7500 kroner i utlandet, når prislappen er på rundt 11 000 her til lands. Google selger den ikke selv her, så alt vi får er såkalt gråimport.

Googles nattmodus gjør Pixel 3 XL til en fantastisk telefon å fotografere med etter mørkets frembrudd. Også på dagtid er den flinkere enn de fleste av sine konkurrenter.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Men det sagt gjør Pixel 3 XL seg likevel svært vanskelig - litt på samme måte som enkelte av Apples svindyre telefoner har det med å gjøre. Det er opplagt ikke så mye telefon per krone vi snakker om her, men samtidig er kvalitetene så gode at telefonen er svært vanskelig å se bort fra.

Viser at det er Google som kan Android

Med Pixel 3 XL viser Google med all tydelighet at hvis det er noen som kan Android, så er det dem selv. Telefonen er fantastisk å bruke og har et enkeltkamera som går Huaweis trippelkamera i næringa. Til tross for sin ganske grunnleggende design er det lett å like denne tassen - kanskje spesielt i den tofargede hvite og svarte Clearly White-varianten.

Bør du kjøpe den? Tja - foruten kameraet kan du få maskinvaren i denne telefonen til godt under halv pris. En Pocophone F1 er grunnleggende sett svært lik, men både kamera og brukeropplevelse er noe helt annet.

Hvis du verdsetter hyppige oppdateringer av ren Android og en fløyelsmyk brukeropplevelse, med alt det andre Pixel 3 XL har å by på attåt, er den kanskje for deg. Selv til 3500 kroner mer enn det den koster der den kommer fra.

Det er mange ting vi ikke har fått med i denne kortvarianten av testen. Hvis du fortsatt lurer på noe om Pixel 3 XL står svaret kanskje i den fulle testen på neste side.

Hvis det likevel låter for dyrt er det heldigvis mange gode konkurrenter som selges i norske butikker:

Google Pixel 3 XL
Imponerende

Google Pixel 3 XL

Imponerende
sitatPixel 3 XL er en fantastisk telefon med i overkant høy prislapp.

Fordeler

  • +
    ... med nesten like god nattmodus som Mate 20 Pro
  • +
    Vanvittig bra kamera i dagslys
  • +
    God skjerm under alle forhold
  • +
    Lynende rask brukeropplevelse
  • +
    Kraftig og god stereolyd
  • +
    Rask lading
  • +
    Presis og responsiv skjerm å taste på
  • +
    Ren Android med oppdateringer fra Google

Ting å tenke på

  • Pixel 3-mobilene er dyrere i Norge
  • Ikke støtte for minnekort
  • Minijacken er borte
  • Mindre påkostet design enn konkurrentene
  • Noe mindre batteri enn konkurrentene

Hele testen av Pixel 3 XL

Pixel-serien er Googles egne telefoner, laget for å vise frem Android fra sin aller beste side. Her er det ikke et lass medfølgende apper eller produsentspesifikke endringer i menyene.

Pixel er Android i sin reneste form på maskinvare som er mer enn kraftig nok til å gi en knallbra brukeropplevelse.

Vårt testeksemplar er den rimeligste av de største modellene i serien, altså Pixel 3 XL med 64 gigabyte lagringsplass bygget inn. Her er det ikke minnekortplass, så som på en iPhone må man klare seg med det man får levert.

Google har, som resten av oss, lagt merke til bransjens mildt sagt pretensiøse måte å navngi farger på. Og de peker nese til trenden ved å ha sine egne småteite navn på fargene. Fargen på vår modell heter «Clearly White», eller «Åpenbart hvit». Ingen tvil om det, nei. Selv om det lille som er av skjermramme på forsiden er svart, mens låsetasten er grønn.

Diger busslomme og enkel design

Designmessig er årets Pixel-generasjon telefoner du enten elsker eller hater. Den enorme busslommen øverst på XL-modellene har blitt gjort narr av, og på toppen av det hele dukket det nylig opp en bug som gjorde at telefonene fikk enda flere busslommer på skjermen. Du som kanskje har blitt rammet av buggen har nok irritert deg kraftig over den. Resten av oss har humret litt i skjegget. Men buggen skal nå være fikset.

Baksiden av telefonen er i hvit plast og glass med hvitt under. Ett enkelt kameraøye bor i et hjørne på toppen av telefonen, mens fingerleseren er midt på baksiden. Sammenliknet med telefoner som Oppo Find X, Huawei Mate 20 Pro og Samsung Galaxy A9 ser Pixel 3 XL bent frem minimalistisk ut. Den enkle estetikken og innslaget av plast får den til å minne litt om en slags hybrid mellom leketøy og verktøy, mer enn høyteknologisk telefon.

Med unntak for den nær rammeløse designen er ikke dette en telefon som ser like høyteknologisk ut som sine slektninger fra andre produsenter. Men utseendet lyver litt - for det er ikke noen sinke på noe vis, dette her.

Programvaren gjør Pixel god

Som toppmodeller flest i dag har Pixel 3 XL en Snapdragon 845-brikke under skjermen. Sammen med 4 GB RAM er den motoren som holder telefonen i gang. Det er raskt nok, for all del, men nær alle toppmodeller i dag har samme eller raskere prosessor.

Forskjellen på Pixel 3 XL og de fleste andre mobiler ligger i programvaren. Helt ren Android rett fra Google gir sammen med kraftig maskinvare en helt egen flyt som du nesten ikke får noe annet sted. Android One-telefonene kommer svært nærme, men de fleste av dem har ett eller flere maskinvaremessige kompromiss bygget inn.

Kombinasjonen av meget god maskinvare og ditto programvare betyr at alt her går raskt. Veldig raskt. Menyanimasjonene flyter forbi og er responsive på en måte nesten ingen andre telefoner kan vise. Der gjør at man fort glemmer at det også her er ett og annet kompromiss, så som at den på våre breddegrader steindyre Pixel 3 XL bare har 4 GB RAM, mens enkelte kinesiske modeller nå kan leveres med 10 GB.

Sannsynligheten er god for at Pixel 3 XL stikker av med seieren på opplevd ytelse uansett.

Pixel 3 XL har antakeligvis den beste menyresponsen av noen Android-telefon. Selv om det finnes litt bedre spesifiserte mobiler der ute.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ekstremt responsiv i bruk

En grønn knapp, svart front og hvit bakside. Pixel 3 XL er litt sprek og litt kjedelig samtidig. Men sammenliknet med de graderte glassbaksidene fra aktører som Huawei, Meizu og Samsung blir det litt kjedelig.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ett av de viktigste punktene dette merkes på er den umiddelbare og presise responsen i alt av skjermtrykk. Der jeg tidvis taster ganske mye feil på andre telefoner, virker det nesten som om Gboard-tastaturet på Pixel 3 XL suger til seg riktige tastetrykk.

Den kontante vibrasjonsresponsen bråker ikke, og er akkurat passe sterk. Den inntreffer aldri med merkbar forsinkelse - alltid idet du trykker på skjermen. Det er en forholdsvis liten og litt juksete ting, siden det jo ikke er noe som faktisk trenger å vibrere her. Men det hever inntrykket av hele telefonen.

En annen ting som hever inntrykket er at skjermen kan gå ekstremt langt ned i lysstyrke, slik at du slipper å bli blendet når telefonen våkner til live med alarmen om morgenen, eller hvis du tar en siste tur innom e-posten før du legger deg.

Når den skal vekke deg har den uansett krutt i massevis til å gjøre det. To frontmonterte høyttalere kan bråke tilstrekkelig til å vekke den verste syvsover fra vinterdvalen. Og de gjør seg svært bra til musikk og videotitting også.

I motsetning til første utgave i Pixel-serien er hodetelefonkontakten blitt borte. Men du får med overgang fra USB-C til minijack i esken. Det følger forøvrig med overgang også til vanlig USB i esken, i tilfelle du vil koble til ordinære minnepinner eller andre ting til telefonen.

Men konkurrentene er bedre på sveip

Sveipebaserte menyer har vært en greie siden iPhone X. Strengt tatt burde det vært det siden Palm Pre 3, som alle ser ut til å ha kopiert løsningen fra, men den som venter på noe godt og så videre.

Sveip har også blitt en del av Pixel-opplevelsen, og ved første øyekast likner løsningen på den Apple har valgt. Her får du altså en liten strek nederst på skjermen som du bruker til å navigere deg rundt. Trykk på den for å komme hjem, trekk den opp på skjermen for å velge app eller få frem de viktigste app-ikonene dine. Men opplevelsen stopper der; vil du gå ett hakk tilbake er det fortsatt en skjermsnarvei som tar seg av den biten.

Enn så lenge har vi sett sveipestyring bygget inn i Huawei Mate 20 Pro, Meizu 16 og Asus ROG Phone. For alle sammen fungerer løsningen slik at du kan sveipe fingeren inn fra sidene av skjermen for å gå tilbake - det er en bedre og mer konsekvent løsning enn å sveipe for noen ting og trykke for andre ting, slik Google har valgt i Pixel-menyene.

Det er ikke noe stort problem, akkurat. Men gitt at Pixel-telefonene typisk er en etasje over i både ytelse og brukervennlighet kontra omverdenen er det litt uventet at tungt tilpassede menyer fra Asus og Huawei går et lite nesehår forbi på akkurat dette.

Googles egen versjon av Android er på mange måter det nærmeste du finner iOS i en telefon som ikke kommer fra Apple. Det går raskt, det er forholdsvis minimalistisk og detaljene er i stor grad tenkt på. Andre systemer som Samsung Experience og Huaweis EMUI blir mellomting der produsentene forsøker å konkurrere på funksjonalitet. Det gir flere nyttige knapper å trykke på, men ikke et fullt så responsivt menysystem.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Klem en telefon

HTC har ikke lykkes så veldig bra med toppmodellene sine i de senere år. Det har vært gode mobiler, men de har vært vanskelige å selge i et marked der konkurrentene finner på noe nytt nesten hver eneste uke.

Men én av funksjonene HTC har kommet med begynner virkelig å få grep. Hos opphavsfolkene i Taiwan heter funksjonen Edge Sense - du vet, siden de kaller menyene sine Sense. I Pixel 3 XL heter den Active Edge.

Funksjonen lar deg klemme på mobilen for å sette igang funksjoner. Den sprer seg forøvrig også for tiden til flere enn Google og HTC. Asus har en utvidet variant av løsningen i sin ROG Phone, mens Sony har en løsning som likner litt med tapping langs sidene av skjermen.

For Pixel 3 XLs del må vi uansett konkludere med at akkurat som på sveip er det Google som er dårligst på funksjonaliteten av dem som har kommet med den så langt. For det er ikke det at sensoren ikke fungerer - den er presis og fin. Men det er veldig begrenset hva du kan gjøre med den.

Funksjonene telefonen lar deg styre er aktivering av Google Assistent og demping av anropslyd. Det er i grunnen det hele. Med HTCs utgave av samme løsning kan du starte apper og styre funksjoner i dem, mens Asus lar deg bruke den som ekstra kontroll i spill.

Her kunne man gjort mye mer enn Google har valgt å gjøre.

Det er mulig det kommer flere funksjoner til etter hvert, og med Pixel 2-modellene var det mulig å komme seg rundt begrensningene ved å laste ned ekstra programvare. Vi har ikke testet om disse metodene fortsatt fungerer på Pixel 3.

Batteritid og bruk som telefon

Pixel 3 XL kommer med en kjapp lader, og et batteri av grei størrelse. Men 3430 mAh er ikke akkurat enormt, når vi vet at dette er en stor og velutstyrt telefon som konkurrerer mot Galaxy Note 9 med 4000 mAh og Mate 20 Pro med 4200 mAh.

Likevel holder den seg noenlunde greit i drift, og klarer seg godt forbi en hel dag i bruk etter lading.

Lyden under samtale er også meget tydelig og bra. Som alle andre lyder fra denne telefonen låter det kanskje litt mer naturlig og dempet mot litt mer skrikete og boksete konkurrenter. Det er en behagelig telefon å prate i - en betraktning som ikke trenger seg på særlig ofte for tiden.

Jeg har allerede nevnt at skjermen er særdeles responsiv og presis under inntasting, og dermed er meldinger også svært behagelige å sende fra denne telefonen her. Tipp topp tommel opp på det meste, altså.

Hurtigladende USB-C-kontakt i bånn, men ingen minijack - du må bruke overgang til dine gamle kablede hodetelefoner.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Målt ytelse

Det hører liksom til i disse testene å finne ut akkurat hvordan telefonen plasserer seg mot andre når den testes med ting som AnTuTu, Geekbench og 3D Mark. Men samtidig er det verdt å koste på seg en liten advarsel for enkelte telefoner, og Pixel 3 XL er en slik.

For i selve ytelsesmålingene byr den ikke på mer enn du kan få fra en hvilken som helst telefon med Snapdragon 845-brikke. Slike får du fra rundt 4000 kroner i dag, mens du for en importert Pixel 3 XL må spytte ut i overkant av 10 000 kroner. Det ser naturligvis ut som rått parti for de rimeligste telefonene i listen under.

Og det er på sett og vis det også. Hvis den viktigste delen av ytelsen for deg handler om fremtidssikkerhet, om spillytelse og om hvor raskt apper starter.

Men som vi har fått erfare handler Pixel-ytelsen om langt mer enn det. Det handler om fløyelsmyk og umiddelbar respons. Den handler om perfekt plasserte vibrasjoner som understreker at nå - akkurat nå - blir handlingen du ber om utført. Den handler om dempede tikk og lyder som også bidrar til å understreke hastigheten på det hele, uten å bli påtrengende. De siste årene er Pixel-telefoner de eneste jeg ikke umiddelbart har skrudd av alle lydeffekter på. Det skyldes rett og slett at de ikke er i veien og påtrengende for andre hvis jeg bruker telefonen i öppna landskap.

Mange mobilprodusenter har kommet med formaninger om at vi ikke bare må se på ytelsestallene opp gjennom årene. Det handler mer om funksjonalitet og om opplevelse, har vi blitt fortalt. Det har de hatt rett i. Men ingen andre telefoner enn Pixel-mobilene har satt to streker under den påstanden på samme måte. Så les derfor ytelsesgrafene under med det i mente.

For deg som er mobilnerd med full kontroll på tilpasningsmuligheter, rooting og alternative programvarer for telefonen du bruker er det imidlertid verdt å merke seg hvor mye mer maskinvare du får i de billigste Snapdragon 845-telefonene. For det finnes måter å la disse telefonene herme etter Pixel på. Det skal vi se nærmere på med en Pocofone F1 litt senere.

Et(t) svært imponerende kamera

Bildene fra Pixel 3 XL blir svært gode, selv om det kun er et enkelt kamera på baksiden.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Hvis du syntes at megapikselkrigen var litt teit da den stormet som verst, synes du kanskje at mobilkonkurransen anno 2018 er forferdelig tullete. I år har det ikke handlet mest om antall megapiksler, men om antall fysiske kamerasensorer mobilene har blitt utstyrt med.

Huawei startet ballet med å bygge inn tre kamera på baksiden av P20 Pro. Rett nok hadde ett av disse hele 40 megapikslers oppløsning, så det ulmer fortsatt i den brannen også. Samsung satset for alvor på dobbelkamera i år, og rett før de slapp sin siste doning, Galaxy A9 med fire kamera på baksiden, rakk Huawei å slippe Mate 20 Pro der ett av de tre kameraene fra P20 Pro ble byttet ut med vidvinkel.

Til og med forholdsvis konservative Apple har for lengst omfavnet dobbelkameraene.

Pixel 3 XL har kun ett enkelt kamera på baksiden. Det er et uvant syn i disse dager, der det stikker bittelitt ut i øverste venstre hjørne på baksiden av telefonen. Rett ved siden av en lyssensor og en dobbel LED-blits.

Men som vi fikk merke i Galaxy A9-testen handler en god kameraopplevelse om mye mer enn bare antall kameraøyne. De må brukes smart også. Og det er her både Huawei og Google gjør alt riktig.

Deler nattstrategi med Huawei

Huaweis nattmodus fungerer som et slags stativ bygget inn i programvaren. Du kan ta nattbilder med lang eksponeringstid uten å måtte sette telefonen fra deg. På toppen av det hele er den smart nok til å forstå at ting i bevegelse ikke nødvendigvis skal være med i bildet - slik at du ikke får spor etter biler eller mennesker som ikke var der da du trykket på utløserknappen.

Akkurat slik virker Night Mode på Pixel 3 XL også. Den beregner selv hvor mye lys den trenger, og justerer tilsynelatende også for hvor stille du holder telefonen. Holder du den veldig stille kan den eksponere litt lenger.

Etter noen sekunder har du et bilde som er mer detaljrikt fra mørke omgivelser enn nesten noen annen telefon kan by på. Her er Huawei og Google i absolutt særklasse blant alle som er på markedet.

En annen programvarefunksjon du kommer til å elske hvis du bruker en Pixel 3-modell er HDR+.

Både med nattmodusen og HDR+-funksjonen vil du ofte kunne se en merkelapp på bildene dine rett etter at de er tatt. Behandler HDR+, sier den. Et øyeblikk senere er kontrast og dynamikk i bildet langt bedre enn ved første øyekast. Programvaren bringer frem detaljene på imponerende vis, og det er nesten som å ha sin egen lille Photoshop-person inni telefonen, som sørger for å vise hvert bilde fra sin beste side.

Farger som stemmer med omgivelsene

Nok et testbilde fra Pixel 3 XL-kameraet. Du kan se flere i bildekarusellen nederst.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Og det er noe med hva Pixel 3 XL betrakter som best også. For det du får er imponerende treffsikre farger. Hvis himmelen er lys, men skyete, ser du kontrastene mellom skyene som ruller bortover. Andre telefoner ville etterlatt et grått område i bildet og gått videre til detaljene på bakken.

Beskrivelsen av de dempede og behagelige lydeffektene Pixel 3 XL har kunne nesten vært brukt om bildene også. Den tar rett og slett penere bilder enn veldig mange telefoner - og det er noe den utmerker seg med også på dagtid.

Selv portrettmodus gjør den rimelig bra med sin ene kameralinse. Igjen er det Google-magi som skjer i bakgrunnen, for titter du på bildet med det samme etter at det er knipset ser du ingen forskjell på det og et vanlig foto. Et par øyeblikk senere blir forsvinner bakgrunnen og blir til en kledelig bokeh, som gjerne treffer ganske bra selv rundt ville hårmanker og annet nips motivet ditt måtte ha hengt på seg.

Det er ikke til å komme fra at Pixel 3 XL mangler vidvinkelkamera, slik du får i Mate 20 Pro, Asus-telefonene og Galaxy A9 fra Samsung. Den mangler også zoomfunksjonen som de fleste flerkameramobiler har i dag. Men for en gangs skyld snakker vi om en telefon som ikke bare gjør rent bord når det er mørkt - den gjør en voldsomt solid jobb også på dagtid. Såpass solid at du vil merke forskjellen mot andre topptelefoner.

Personlig synes jeg forholdsvis god zoom inntil 5x på en ny Huawei er vanskelig å gi slipp på. Men Pixel 3 XL går veldig langt i å sjarmere meg over på sin side.

Google Pixel 3 XL
Imponerende

Google Pixel 3 XL

Imponerende
sitatPixel 3 XL er en fantastisk telefon med i overkant høy prislapp.

Fordeler

  • +
    ... med nesten like god nattmodus som Mate 20 Pro
  • +
    Vanvittig bra kamera i dagslys
  • +
    God skjerm under alle forhold
  • +
    Lynende rask brukeropplevelse
  • +
    Kraftig og god stereolyd
  • +
    Rask lading
  • +
    Presis og responsiv skjerm å taste på
  • +
    Ren Android med oppdateringer fra Google

Ting å tenke på

  • Pixel 3-mobilene er dyrere i Norge
  • Ikke støtte for minnekort
  • Minijacken er borte
  • Mindre påkostet design enn konkurrentene
  • Noe mindre batteri enn konkurrentene
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her