Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestB&O Play H9i

Dette kunne vært en toppkarakter, men en ny funksjon setter en stopper for det

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen

Blant de over 60 trådløse hodetelefonene vi har testet her i Tek.no det siste året, var B&O Play H9 en av våre desiderte favoritter. Nå er en oppgradert versjon fra det danske selskapet klar i butikkhyllene.

Den nye modellen heter B&O Play H9i, og er fortsatt blant de dyreste trådløse hodetelefonene du får kjøpt. H9i koster over 4700 kroner for et eksemplar – omlag samme prisen som H9 hadde ved lansering.

Nesten identiske på design

Byggekvaliteten er like upåklagelig som første gang vi tester H9.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Om du likte designen på H9 vil du også like H9i. Forskjellene i utformingen er minimale, som på ingen måte er noe negativt. Det er ingen stor grunn til å endre på en design som allerede er noe av det bedre på markedet.

Noen forskjeller er det likevel.

De blanke lokkene som huser de berøringsfølsomme knappene har blitt noe større. Grunnen til dette er at batteriet nå sitter plasser bak lokket på den venstre klokken, som du kommer til ved å vri lokket av.

Batteriet er like stort som før, men sitter nå plassert bak det ene lokket på venstre klokke.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Batteritiden er forøvrig noe av det som har blitt forbedret på den nye modellen, hvor du nå har rundt 16 timers bruk versus 14 timer med H9. Selve batteriet er imidlertid nøyaktig det samme, så det er nok på smartere lydoverføring at B&O har klart å vri ut de ekstra timene.

H9i lades relativt raskt opp takket være en USB-C-port.

Komforten er det lite å utsette på. Putene er meget komfortable, og byggekvaliteten er akkurat så solid som du forventer når du kjøper hodetelefoner til nesten fem tusen kroner.

Har fått «auto mute» – som foreløpig er mer til irritasjon enn nytte

En av tingene som er nytt på H9i er at klokkene automatisk demper lyden når du tar dem av deg. Det er i utgangspunktet en funksjon som er kjærkommen for undertegnede, men da må den fungere skikkelig.

Klokkene sitter godt mot hode, men nærsensoren trenger å temmes. Spesielt når du beveger deg muter musikken uten at har tatt av deg hodesettet.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Og her har B&O Play en vei å gå. I starten var det nærmest håpløst å bruke H9i når vi ikke satt helt i ro. Musikken dempet og stoppet i hytt og gevær, og ble helt ubrukelig når vi beveget oss.

Etter en programvareoppdatering som ble rullet ut i løpet av testperioden ble imidlertid funksjonen en del bedre, men langt fra perfekt. Fortsatt stoppes musikken og brytes opp når du beveger for mye på klokkene, som ved rask gange eller annen bevegelse. I alle fall for undertegnede.

Problemet har vært litt avhengig av person til person her i redaksjonen. Siden problemet ble mindre etter en oppdatering, burde dette problemet bli fjernet med tid og stunder. En mulighet til å justere hvor følsomheten til sensoren i appen, hadde vært en mulig løsning.

Bedre berøringsknapper, bedre støykansellering

Putene er store og runde, og komforten er det lite å utsette på.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Med forgjengeren H9 var berøringsbetjeningen ikke helt presis. Du bruker disse knappene på samme måte med H9i, men det er tydelig at danskene har gjort forbedringer.

Presisjonen er langt bedre og knappene mer responsive. Og det er en klar forbedring, hvor du for eksempel kan justere volumet uten å plutselig skifte sang i stedet fordi knappene ikke henger med.

Samtidig har B&O Play gjort endringer i støykanselleringen – en funksjon som ikke noe å skryte av hos H9. Med den nye H9i-modellen har denne biten blitt en del bedre, selv om modeller som Sony WH-1000XM2 og Bose QC35 II fortsatt er hakket hvassere.

Likevel er funksjonen såpass god at du får en mer behagelig tur til og fra jobb, eller på flyet. Men det dette hodesettet mangler i støykanselleringsegenskaper, tar det igjen på lydkvalitet.

Skarpere og mer detaljert lyd

B&O Play H9i er en av de første hodesettene vi har testet med USB-C-port.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Noe av det som skilte B&O Play H9 fra andre produsenter var lydkvaliteten – som rett og slett var flere hakk bedre enn konkurrentene. Likevel vil mange si at lyden var litt på den «myke» siden. Det er ikke H9i.

Lyden i disse nye klokkene er nemlig ganske annerledes enn den du får hos H9.

Først og fremst har diskanten blitt langt mer oppløst og skarp. Etter vår mening balanserer denne helt på grensen til å bli ubehagelig skarp, spesielt om du hører på musikk som har mye skarpe instrumenter i seg.

Med denne skarpheten får du også en bedre åpenhet og luftighet i lyden – selv om dette også var en av H9 sine styrker. Hører du på for eksempel Pink Floyd, får du servert et lydbilde som får det til å virke som du står midt i menneskemengden, når du spiller live-spor fra bandet.

Også detaljene i stemmer er skarpe og detaljerte, men også her kan de bli litt i det skarpeste laget. Heldigvis kan du justere dette en god del via B&O Play-appen.

Når det kommer til bassen så er denne litt mindre fremtredende enn hva den var i H9. Likevel er det en potent og kjapp bass som møter deg, som følger resten av lydbildet godt – selv om noen kanskje ville ha hatt den enda et par hakk kraftigere. Igjen må du i så fall ty til appen.

Totalen er fortsatt overbevisende god. Riktignok måtte undertegnede ty til noen småjusteringer i appen for å roe ned diskanten noe, men med dette på plass vil vi si at H9i tilbyr enda et hakk bedre lydkvalitet enn hva H9 kan skilte med.

Oppsummering

B&O Play fortsetter å imponere med sin H9i-modell – selv om det fortsatt er ting å sette fingeren på.

B&O H9i er knakende gode, og fortjener et Anbefalt-stempel av oss.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det største irritasjonsmomentet for undertegnede er uten tvil den nye nærsensoren som skal mute musikken når du tar av deg hodetelefonene. Denne funksjonen er i seg selv kjærkommen, men ikke når det resulterer i at musikken stopper i vilden sky når du beveger på hodet.

Riktignok ble problemet dempet noe av en programvareoppdatering, men fortsatt «hopper» musikken innimellom når vi beveger oss. Og det er veldig irriterende.

For lydkvaliteten du får med H9i er imponerende god. Riktignok kan lyden være litt i det skarpeste laget ut av esken, men dette kan du justere på via appen til selskapet. Når dette er gjort får du klasseledende kvalitet, hvor presisjonen i detaljer og åpenhet er blant beste egenskapene til disse hodetelefonene.

B&O Play har altså gitt H9i et enda mer oppløst og ærlig uttrykk i diskant og mellomtone sammenlignet med H9, men bassen er også noe mer dempet. Mer nøytral og «hifi-låtende». Likevel kan du fortsatt ty til appen for å heve stemmen til bassen, dersom det skulle være ønskelig.

Alt i alt er B&O Play H9i et gnistrende godt hodesett. Prisen er høy og skremmende, men om du først bruker nesten 5 000 kroner, innfrir produktet forventingene du måtte ha. Om selskapet i tillegg får has på problemene med en overivrig nærsensor som muter litt mer enn den burde, har B&O nok en gang klart å skape en ren innertier etter vår mening. Men frem til det blir det litt trekk i boka.

Oppdatert 24. april: Foreløpig er autopause-funksjonen akkurat like irriterende som den var på testtidspunktet, men vi har i det minste blitt gjort oppmerksom på at det faktisk er mulig å skru den av.

Det gjør du ved å først føre power-knotten helt over til blåtann-ikonet i to sekunder, slik at lysdioden begynner å blinke blått. Deretter tapper du to ganger midt på touchflata på den høyre øreklokka, hvorpå dioden skal bli rød. Du følger samme fremgangsmåte for å skru den på igjen.

Ute etter noe mindre?
Sjekk vår samletest av helt trådløse øreplugger »

Bang & Olufsen Beoplay H9i
Imponerende
Anbefalt

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Imponerende
sitatB&O Play viser at de fortsatt hører hjemme i toppen med H9i.

Fordeler

  • +
    Fortsatt best i klassen på lydkvalitet
  • +
    Meget god komfort
  • +
    Robust og eksklusiv design
  • +
    God batteritid
  • +
    Bedre støykansellering enn H9

Ting å tenke på

  • Dyre
  • Dempefunksjonen blir for noen litt overivrig når du beveger deg
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her