Til hovedinnhold

Glem rulle-TV-en og 8K-modellene: Dette er LG-TV-ene du faktisk kan ha råd til

Vi tok en kikk på årets C- og E-serie.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen

Las Vegas / Tek.no: LG har fått mye oppmerksomhet her i Las Vegas for sin rulle-TV og enorme 8K-TV-er. Men ingen av disse skjermene kommer til å bli billige – langt ifra.

Derfor er også de tradisjonelle modellene fra selskapet blitt oppgraderte. I 2019 kommer alle de tradisjonelle modellene endre tall fra 8 til 9, altså vil fjorårets E8 bli hetende E9 i år.

På standen har LG tatt med seg C9 og E9, mens den billigste B-serien ikke vil komme før senere i år. W-modellen som kan klistres rett på veggen vil også fortsette som en Signature-modell sammen med den kommende rulle-modellen.

Små endringer i utseende

De to modellene blir egentlig ganske like å se på som fjoråretsmodeller hva gjelder design. Men LG har gjort en endring som gjelder for begge modellene. De har nemlig krympet den delen av foten som stikker ut på fremsiden av skjermen, og heller økt plassbehovet bak skjermen.

Spesielt gjelder dette E9, som nå ikke har noe fot stikkende ut foran selve skjermen. med andre ord står den nå rett på glassplaten som selve panelet er klistret fast til. Resultatet er ganske lekkert.

LG E9 har ikke lenger en fot foran glassplaten.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

C9 er litt mer tradisjonell i sin utforming, men det er langt fra noen kjedelig TV det heller. OLED-teknologien gjør jo at LG kan lage skjermene veldig slanke.

Også foten på C9 er flyttet lenger bakover slik at den ikke stikker så langt ut på fremsiden.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Forandringene skjer innvendig

De utvendige endringene er altså ikke så store sammenlignet med fjor. LG virker nemlig å ha konsentrert seg mer om hva som skjer under panseret på sine nye modeller.

LG C9 ser bra ut
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Fjorårets Alpha-prosessor har nå tatt steget til andre generasjon, hvor maskinlæring (AI) står enda mer i fokus enn i fjor. Maskinen skal altså etter det vi får opplyst kunne hente bildeinnstillinger fra en gigantisk bank av instruksjoner via nettet. Setter du på en film, skal TV-en kjenne igjen det du er på, og få instrukser til hva som fungerer best av innstillinger.

Mye det samme skjer med lyden, hvor maskinlæringen skal kunne skjønne hva slags innhold du ser på, for eksempel om det er sport eller nyheter, og stille inn lyden slik at den passer best mulig og fremhever det du er på jakt etter. For eksempel tilpasse lydjustering for stemmer når du ser på nyheter eller litt mer bass når du ser på en actionfilm.

Samler smartprodukter

Sammen med maskinlæring har LG også konsentrert seg om å prøve å gjøre TV-en som et samlingspunkt for smartprodukter du har i huset ditt.

Slik ser det nye dashbordet ut som skal holde styr på enhetene dine.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det betyr at du blant annet får støtte for ulike stemmestyringer, men også andre produkter som overvåkningskameraer og lignende.

Ved hjelp av en egen dashbord-løsning får du opp en oversikt over hva du har av produkter koblet til TV-en via for eksempel HDMI, men også hva som er mulig å få tilgang til trådløst.

LG har jo sin egen løsning i form av det de kaller SmartThinQ. Men i tillegg skal TV-en kunne kommunisere med alle produkter som bruker OFC-standarden.

Vi har ikke fått noe mer spesifikasjoner på de nye modellene, og eller ei hva de kommer til å koste når de når butikkhyllene utover våren.

annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her