Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestStore nødladere

Ingen over: denne nødladeren knuser alle konkurrentene

For første gang deler vi ut toppkarakter til en nødlader.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
Torstein Norum Bugge

Innhold

Samletesten

Vi har etterhvert publisert mange samletester av nødladere her på Tek, og nå er det dags for enda en oppdatering. En svært spennende en, som sådan!

For denne gangen har vi nemlig en ny testvinner som kroner helt på toppen – og som også er den første nødladeren vi noensinne har gitt full pott.

Men aller først: hva har vi tidligere funnet ut om nødladere? Er det egentlig så farlig hvilken man velger?

Vel, vi har funnet ut at det er til dels enorme forskjeller mellom oppgitte og faktiske mAh-tall (milliamperetimer), fordi spenningen for overføring av strøm og spenningen i nødladerne er av vidt forskjellig styrke. For det andre har vi funnet ut at reell kapasitet og kvalitet ikke nødvendigvis øker i takt med prisen – i noen tilfeller tvert i mot.

Ved forrige oppdatering av denne testen, da seks ladere fra landets to største elektronikkjeder fikk bryne seg, holdt dette inntrykket seg jevnt over. I dag er det fem nye ladere som hopper med i folden, fra Andersson (NetOnNets varemerke) og TP-Link. TP-Link har vi tidligere hatt god erfaring med fra testen av små nødladere.

  • NB: Noen av testvinnerne våre fra tidligere tester har siden gått ut av markedet, og vi henviser derfor til andre, tilgjengelig modeller her.

I dag utvides altså testen til å gjelde totalt 34 ulike nødladermodeller. Samtidig har vi gått gjennom dataene fra forrige gang, og oppdatert både spesifikasjonslisten og grafene (lenger ned) i henhold til prisendringene som har skjedd den siste måneden. Dét hadde i enkelte tilfeller stor påvirkning på den nye rangeringen.

Kapasitet er ikke sort/hvitt

«Men, er det virkelig så mye å teste da? Kan dere ikke bare ta utgangspunkt i kapasiteten og gi karakter uten å ha produktene i hende?», spør du deg kanskje.

Vel, som vi fant ut i de foregående testene, så er det liten grunn til å feste særlig stor lit til produsentenes egne, oppgitte kapasiteter – spesielt ikke mAh-tallene (milliamperetimer). Riktig nok oppgir mange leverandører også Wh (wattimer), et mer korrekt format, men selv dette medregnet oppnådde de 11 laderne i den første testen gjennomsnittlig nokså svake 76,25 prosent av oppgitt Wh-kapasitet. Den verste oppnådde litt deprimerende dårlige 51,75 prosent, men var også veldig billig.

I en tidligere versjon av dagens test var tilsvarende tall henholdsvis 64,24 prosent (gjennomsnitt) og 59,46 prosent (dårligste) – så en klar tendens er at større ladere har større reelt avvik. Det samme ser vi også nå, noe du kan se selv lenger nede.

Før vi går i gang, skal vi kjapt ta en titt på den oppdaterte spesifikasjonslisten, der vi altså også har rokkert litt på de eksisterende produktene grunnet prisendringer.

De større nødladerne byr generelt på mer enn de små, ikke bare kapasitetsmessig. Små nødladere har eksempelvis sjelden avansert funksjonalitet som hurtiglading innebygget (selv om noen kan lade raskere enn andre), og som enhver nødladereier vet: man ønsker helst å være lenket til laderen så kort som mulig. I denne testen har dessuten mange av laderne USB Type-C, med (som oftest) medfølgende mulighet for å lade datamaskiner også.

Store sprik i pris, mindre sprik i kapasitet

Spesifikasjonskartet er sortert etter pris, og nye ladere er markert i rødt:

Klikk her for å se spesifikasjonene

  • NB: Alle priser er hentet i skrivende stund og kan avvike etter publisering.

Vi har et relativt stort sprik prismessig her, med alt fra 150 til 909 kroner. Likevel er ikke kapasitetsspennet større enn 10 000 til 20 000 mAh, så om de dyreste laderne vil kunne rettferdiggjøre prisen sin er selvsagt et åpent spørsmål.

Dette er noen av laderne vi allerede har testet.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Samtidig; noen av de svakeste laderne i vår første test var også veldig billige. Kanskje du rett og slett betaler for kvalitet? Etter nok en runde med opp- og nedlading har vi kommet litt nærmere et svar på det – men før vi hopper til konklusjonen vår skal vi forklare hvorfor batteriteknologi er vanskelig å jobbe med.

Derfor er ikke batteriteknologi så enkelt

Å teste nødladere er ikke bare bare – det fikk vi smertelig erfare under begge de to foregående testene. Hvordan tester man egentlig en nødlader? Og hvilke hensyn må man ta underveis?

Det aller viktigste å ha i mente er i alle fall at batterier sjelden har en oppgitt kapasitet som samsvarer med virkeligheten. Vi vil ikke gå så langt som å kalle det løgn, men det er heller ikke langt unna. Det er i beste fall fryktelig kreativ bruk av tall, og i verste fall direkte misvisende.

Hvordan? Jo, mange sjekker gjerne mAh-verdien («milliampere-timer») på nødladeren opp mot tilsvarende verdi på telefonen før et kjøp, og det er her det da vil gå galt.

Når energi skal overføres fra ett batteri til et annet må nemlig spenningen omformes i prosessen. Ser vi bort fra hurtigladere, er standardspenningen i de fleste tilfeller omkring 5 volt – og det er både det nødladeren vil gi energien ut i, og det telefonen vil ta den inn i også.

Da blir regnestykket med ett helt annerledes, fordi en betydelig del av energien går tapt i prosessen. En annen faktor er at batteriene gjerne har variabel spenning under utladning, selv om de forsøker å holde seg ved 5 V så godt de kan. Så, hvordan i all verden skulle vi egentlig måle dette?

Slik gjennomførte vi testene

Vårt nye testoppsett.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

VI hadde allerede et testoppsett fra den forrige testen, som kom på plass etter litt god gammeldags «research», og for å kvalitetssikre det hele sørget vi for kryssjekking på flere måter. Dette er det vi gjorde:

  • Digital måling: Vi kjøpte inn flere små multimetere som kunne plugges i midten av telefonen og laderen, som målte både spenning, ampere og – ikke minst – total mengde mAh overført. Dingsene var utstyrt med USB både ut og inn, og en liten skjerm for verdiene.
  • Oppladingshastighet: Der vi forrige gang også ladet opp en mobil for å sjekke kapasitet, var dette nå umulig grunnetß størrelsen på batteriene. I stedet kryssjekket vi ekstra nøye ved å lade ulike telefoner med alle laderne. Både for å se at det fungerte, men også for å se hvilke ladere som kunne hurtiglade.
  • Utladingsmetode: Å lade et batteri er som å fylle en vanntank fra bunnen av; det kreves stadig mer energi for å dytte energi inn, fordi vekten av den gamle energien må dyttes inn samtidig. Dermed var opplading av et annet batteri uaktuelt som utladingsmetode. Forrige gang benyttet vi spesialloddede lyspærer til formålet, men denne gangen hadde vi spesialbestilt resistorer som alle trakk nøyaktig 1 A og omgjorde energien til ren varme. Dermed fikk vi både jevnere og mer pålitelig utlading.
  • Automatisert tallsjekk: For den forrige testen programmerte undertegnede en liten Python-algoritme vi matet tallene gjennom, slik at utregningene våre skulle være sikret for menneskelige feil. Vi har nå utvidet algoritmen, slik at den regner ut enda mer av råtallene våre og formaterer det for testen. Dermed er vi enda sikrere på at tallene nå er frie for menneskelig svikt. Kildekoden til programmet finner du i en repository på GitHub, sammen med kildefilen for ladedataene våre.
Vi automatiserte utregningene våre for å forhindre menneskelige feil.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

For å sjekke at multimeterne ikke påvirket resultatet, ladet vi opp tre telefoner med forskjellige ladeinnganger (ikke det at dette burde ha noen innvirkning) både med og uten multimeterne og med tre ulike nødladere: Apple iPhone 7 (Lightning), Samsung Galaxy S8 (USB Type-C) og Huawei P10 Lite (Micro-USB). Resultatet? Omtrent nøyaktig like stor opplading. Energitapet var altså neglisjerbart, og metoden gyldig.

Når det kommer til resistorene, så sjekket vi nøye at utladingen deres var jevn ved å filme multimeterne under utlading. Ganske sikkert unødvendig, men vi ønsket ikke å ta noen sjanser. Derfor lot vi også alltid nødladerne lade minst én time etter at de selv ga tegn til at de var fulle, før vi plugget dem i utladerne. Ikke sunt for batteriet over tid, bare så det er sagt (så ikke gjør det selv). Alle utladinger ble for øvrig også foretatt på samme sted, og under temperatur på omtrent 21 grader celsius. Slik håper vi å luke ut eller minimere de aller fleste feilkildene.

...og her er resultatene!

Ikke overraskende tok det veldig mye tid å lade opp og ned ladere så mange ganger, så hver gang vi oppdaterer denne testen blir det et tidkrevende prosjekt. Med resultatene endelig på bordet, kan vi imidlertiv vise til hvor mye hver lader faktisk kan lade opp mobilen din.

Vi foretok tre fulle utladinger med alle laderne på utladerenhetene, og her er snittkapasiteten fra disse målingene i Wh. De nye laderne er markert med en egen farge (rød):

Som alltid er det ingen av laderne som er i nærheten av å kunne lade like mye som produsentene oppgir. Avvikene er dessuten gjennomsnittlig enda større for større ladere enn for de små. Samtidig; noen synder mer enn andre.

Forrige gang, da vi testet ladere fra Elkjøp og Power, plasserte de seg ganske jevnt fordelt blant de andre produktene – og ingen av produktene pekte seg ut som eksepsjonelt gode. I dag er det imidlertid ett produkt som peker seg ut i alle tabellene våre som helt eksepsjonelt bra: Andersson 3.5, en lader med 76 Wh oppgitt kapasitet (20 000 mAh) og Type-C.

For første gang har vi en stor nødlader som plasserer seg godt over 70 prosent av oppgitt kapasitet, sett opp mot tallene vi målte:

Det er viktig å huske på at vi kun har testet én utgave av hver lader i de tilfellene vi ikke fikk flere enn én, så andre enheter av samme type kan svinge noe i kapasitet. Vi ser imidlertid noen tydelige tendenser her, og et par kandidater som peker seg ut. Spesielt Deltaco peker seg ut som en svært både prisgunstig og relativt troverdig kapasitetsmessig leverandør, nå også sammen med GP Batteries.

En litt skuffende ting er at hele tre av de fem nye laderne vi har fått inn plasserer seg helt i bunnen av tabellen over, med knapt over 50 prosent av oppgitt kapasitet. Slikt er rett ut sagt skuffende.

Det er imidlertid også to andre faktorer vi må regne med her: pris og vekt. Hvor mange Wh får du egentlig pr. krone? Og hvor mange gram lader må du drasse med deg rundt for samme mengde kraft?

Gram holder seg som kjent stabilt, men prisene svinger voldsomt. Det gir store utslag på listen vår, der spesielt GP Batteries sin USB Type-C Powerbank på 10 400 mAh har blitt voldsomt guinstig. Fra før er dette en av undertegnedes favorittladere, både på grunn av byggekvaliteten men også på grunn av portutvalget. Forrige gang hadde denne også løftet seg, men nå er den brått blitt enda billigere – med pris fra 263 kroner.

Merk at vi henter priser fra både Prisguiden.no og Prisjakt.no, og disse ikke alltid samsvarer. Sjekk derfor begge om du ikke finner prisen vi oppgir her hos Prisjakt, vår hovedkilde.

Uansett, her er tabellen for pris og vekt vektet opp mot våre målte Wh-verdier:

Her har vi altså delt pris og vekt på hver laders respektive Wh-gjennomsnitt fra våre målinger, og det kanskje mest interessante vi ser er hvor enorme forskjellene mellom de ellers ganske like laderne med ett blir.

Det skal nevnes at vi målte vekten og dimensjonene manuelt for hver lader, ettersom produsentene besynderlig nok nesten alltid oppgir feil vekt på produktene sine.

Av de nye laderne er det Andersson 3.5 som peker seg ut som desidert best på pris og vekt sett opp mot mengden Wh du får ut av den.

For de som måtte være interessert, så finnes alle rådataene fra målingene på side to. Der finner du også mAh-verdiene fra alle de tre ladesyklusene for hver lader, samt store bilder av alle laderne.

Uansett: her er alle laderne fra den oppdaterte testen, og våre reviderte anbefalinger. Vi har flyttet om på laderne for å reflektere endringene i pris og de nye konkurrentene, og endret enkelte karakterer:

Knuser alle på nær sagt alt

Andersson PRB 3.5

Oppgitt kapasitet: 74 Wh (20 000 mAh)

Målt kapasitet: 53,98 Wh (72,95 prosent)

Andersson PRB 3.5 er en lader som kan krysse av for det aller meste vi ser etter i en nødlader. Her får du både lav vekt, lav pris og høy kapasitet i en svært gjennomtenkt pakke. Rosafargen kunne vi kanskje spart oss for, men den finnes heldigvis i både sort og gullfarge også – det er kun testmodellen vår som lever i rosa helikopter-land.

Med dét sagt, så er fargen den desidert minst viktige delen av en nødlader. Det viktigste er lademulighetene, og her er det full jackpot. Foruten å være den foreløpig kraftigste og mest troverdige laderen vi har testet, med hele 72,95 prosent av oppgitt kapasitet, er den også den tredje mest gunstige vi har testet sett opp mot prisen – med kun 8,13 kroner per Wh (!). At den er den tredje letteste sett opp mengden Wh du får er nesten å anse som en ren bonus, men desto mer imponerende.

Portutvalget skuffer heller ikke. To store USB A-utganger, hvorav en med QuickCharge 3.0-støtte og en med 2,4A ut, og en USB Type-C-utgang med støtte for hurtiglading gir plenty med muligheter, samtidig som en Micro-USB-inngang sørger for rask opplading igjen.

Dette er viktig, for Andersson PRB 3.5 støtter nemlig Pass Through-lading. Det betyr at du kan lade nødladeren samtidig som du lader opptil tre enheter, hvorav en kan være en datamaskin (som en MacBook Pro). Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte laptoper krever PD-standarden for å lades via USB Type-C, så ikke alle maskiner vil kunne lades med denne laderen. Dell XPS 15 er et eksempel på en slik maskin.

Og prisen? Vel, 449 kroner skal NetOnNet (eneste leverandør) i skrivende stund ha. Gitt produktet du får er det rett og slett et helt latterlig godt tilbud – og verdt en nærmest uforbeholden anbefaling! Bare ha i mente at formfaktoren ikke er den aller beste for eksempelvis lommer og små vesker.

Obs (15. august): Netonnet sier de solgte ut hele lagerbeholdningen av Andersson PRB 3.5 etter vår første publisering av denne testen. De sier de jobber knallhardt med å få inn flere, og at den vil dukke opp igjen allerede til helgen eller senest tidlig neste uke.

Andersson PRB 3.5
Fantastisk
Best i test

Andersson PRB 3.5

Fantastisk
sitatBedre lader til lavere pris får du ikke, så enkelt er det!

Fordeler

  • +
    Lav vekt
  • +
    Lav pris
  • +
    Høyest kapasitet av alle testede ladere
  • +
    Godt portutvalg med QuickCharge 3.0
  • +
    Pass Through-lading for lading av datamaskiner

Ting å tenke på

  • Unngå rosafargen...?

En fantastisk lader som endelig får sin fortjente anbefaling

GP Batteries PowerBank USB-C 10400 1C10

Oppgitt kapasitet: 37,44 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 24,16 Wh (64,53 prosent)

GP Batteries' Powerbank USB-C 10 400 fikk endelig sin anbefaling etter forrige oppdatering av denne testen, noe den ikke gjorde i første omgang. Først og fremst fordi den var ekstremt dyr sammenlignet med andre ladere med samme kapasitet. Som vi skrev i den originale testen:

– GP Batteries' andre bidrag i testen er i utgangspunktet en fantastisk lader. Her får du hurtiglading, USB-A, USB Type-C og Micro-USB – og du kan velge hvilken av de to siste du vil bruke til opplading! Byggekvaliteten er også bunnsolid, og formfaktoren god. Datamaskinlading? Null problem. Men for 589 kroner? Nei takk!

Nå er imidlertid prisen sunket enda lenger ned, til 262 kroner, og da blir totalpakken fryktelig så fortreffelig. Den er ikke like prisgunstig som en del av de andre i testen, men byggekvaliteten og følelsen av å ha noe fullstendig gjennomtenkt, solid og rett og slett litt «premium» i hende veier opp. Dessuten; den kan lades via både Micro-USB og USB Type-C, hvilket i seg selv er en stor fordel. Lading av PC-er via Type-C-kontakten er også en stor fordel.

Men, igjen: den er ikke like gunstig eller kompakt som sine nærmeste konkurrenter. Like tilgjengelig er den heller ikke, med klart færre butikker som selger den. Om du får tak i den til prisen den i skrivende stund er ført opp med, er det imidlertid en god kandidat.

GP Batteries PowerBank USB-C 10400 1C10
Imponerende
Anbefalt

GP Batteries PowerBank USB-C 10400 1C10

Imponerende
sitatMed den nye prisen er dette en av de definitivt beste laderne der ute.

Fordeler

  • +
    God kapasitet
  • +
    USB Type-C, kan lade PC-er
  • +
    Hurtiglading
  • +
    Moderne og fint design
  • +
    Både USB Type-C og Micro-USB
  • +
    Veldig billig

Ting å tenke på

  • Ikke den mest kompakte

Den kanskje mest lommevennlige og moderne i testen

Clas Ohlson 38-8456 USB-C 10050mAh

Oppgitt kapasitet: 36,18 Wh (10 050 mAh)

Målt kapasitet: 23,07 Wh (63,76 prosent)

Clas Ohlson gjør svært mye riktig med sitt etter vår beregning hittil nyeste tilskudd til nødladerporteføljen. Kjeden har lenge solgt nødladere under eget varemerke, som først og fremst har utmerket seg ved å være billige heller enn veldig moderne og innovative. Nå er det imidlertid fremtiden som banker på døra, i form av en 10 050 mAh stor USB Type-C-lader.

Du finner tre ting på den éne flate kortsiden: én USB-A-inngang, én USB Type-C-inngang og en knapp. Knappen aktiverer ladingen. Type-C-inngangen fungerer både til opplading av laderen og av telefoner, samt faktisk også datamaskiner. Gitt den beskjedne størrelsen på laderen trodde vi helt ærlig ikke det siste skulle være mulig. Hurtiglading har inngangen også, noe USB-A-inngangen overraskende nok også er blitt begunstiget med. Dermed sitter du med totalt 6 A effekt her, 3 A + 3 A.

Laderen i seg selv er liten og kompakt, og får enkelt plass i en lomme eller liten veske. Den er også gjort i metall på alle kanter, og føles tung og solid i hånden. Kapasitetsmessig utmerker den seg ikke nødvendigvis, med knapt 63,76 prosent av oppgitt kapasitet. Kun 23,07 av oppgitte 37 Wh høres ganske trist ut, men igjen: Dette er ikke unikt. Det er et slags kollektivt bedrag, ser det ut til.

Dét til side: Clas Ohlsons 10050 mAh store, moderne lader er et veldig godt kompromiss mellom størrelse og funksjonalitet, og vi mener det rettferdiggjør den litt høyere prisen på 399 kroner. Et godt kjøp!

Clas Ohlson 38-8456 USB-C 10050mAh
Meget bra
Anbefalt

Clas Ohlson 38-8456 USB-C 10050mAh

Meget bra
sitatClas Ohlsons USB-C lader er et godt, moderne og kompakt alternativ.

Fordeler

  • +
    Svært kompakt kropp, pent design
  • +
    USB Type-C
  • +
    Hurtiglading (Quickcharge 3.0)
  • +
    Høy effekt

Ting å tenke på

  • Finnes alternativer med høyere kapasitet til lavere pris

Den desidert kraftigste og mest velbygde laderen

Mophie Powerstation USB-C XXL

Oppgitt kapasitet: 70,785 Wh (19 500 mAh)

Målt kapasitet: 42,49 Wh (61,44 prosent)

Noen ganger er et produkt bare bra, uavhengig av pris. En Lamborghini vil neppe noen gang bli ansett som et «godt kjøp», men igjen; en Toyota Prius kan ikke gjøre det samme som en Lamborghini. Mophie Powerstation USB-C XXL er et slikt produkt. Med en prislapp på rett over 900 kroner er det ikke noe vi i utgangspunktet ville anbefalt, men totalpakken er svært forlokkende.

La oss starte med det fysiske: dette er en skikkelig, skikkelig velbygget sak. Den kjennes solid uansett hvor du tar på den, og Mophie går helt nye veier for å sørge for at den gir et skikkelig «premium»-inntrykk. De har rett og slett kledd nesten hele utsiden i et tøystoff av noe slag. Tøystoffet er både svært behagelig å holde i, og blir ikke kaldt på samme måten som metallet i enkelte andre ladere.

Laderen har imidlertid bare to utganger, noe som fikk oss til å steile litt i utgangspunktet. Med en kapasitet på 19 500 mAh skulle man jo tro det var rom for mer enn dette?

Vel, det finnes en grunn: den kan lade datamaskiner langt raskere enn andre USB Type-C-ladere. Reelt sett er nemlig ikke kapasiteten det vi oppga over; den oppgis heller til 9 750 mAh, men da ved 7,26 volt! Det er denne store, interne spenningen som lar laderen gi ut totalt 30 watt, hvilket vil lade eksempelvis en MacBook Pro langt raskere enn alle de tilsvarende laderne i testen. Det skader selvsagt ikke at den vanlige USB A-porten også kan lade med QuickCharge 3.0-standarden, eller at du her får både Pass Through-lading via PD-standarden (noe Andersson 3.5 ikke kan). Totalt sett en klar anbefaling om du bare vil ha beste av det beste – og trenger å lade PC-en på farta.

Mophie Powerstation USB-C XXL
Meget bra
Anbefalt

Mophie Powerstation USB-C XXL

Meget bra
sitatMophies lader er definitivt dyr – men den er også deilig og dritbra.

Fordeler

  • +
    Veldig god byggekvalitet
  • +
    Utrolig deilig å holde i, blir ikke kald
  • +
    Kan lade veldig fort, opptil 30W
  • +
    Tilpasset datamaskiner
  • +
    Hurtiglading i begge portene

Ting å tenke på

  • Kun to inn/utganger
  • Dyr

Mer strøm for pengene får du rett og slett ikke

Streetz PB-1083

Oppgitt kapasitet: 59,2 Wh (16 000 mAh)

Målt kapasitet: 40,79 Wh (68,9 prosent)

Deltacos underbruk STREETZ må også få hederlig omtale i denne testen, først og fremst fordi de leverer den en av de mest prisgunstige laderne i testen – sett opp mot mengden strøm du får. STREETZ PB-1083 har en oppgitt kapasitet på 16 000 mAh, eller, mer korrekt, 59,2 Wh. Samtidig koster den i skrivende stund bare rett over 300 kroner fra billigste butikk. Det gir mange wattimer per krone!

Hva angår den reelle kapasiteten, så kommer STREETZ-laderen godt ut her også. Med en gjennomsnittlig, målt kapasitet på 40,79 Wh seiler den inn på 68,90 prosent av oppgitt kapasitet, det tredje beste i hele testen (og kun slått av andre Deltaco-ladere). Vekten er imidlertid litt høy, og gir deg 10,78 gram å drasse på per wattime.

Selve kroppen er gjort utelukkende i plast, men føles ganske solid. I den ene enden finner vi også noen blanke, gylne detaljer som ved første øyekast kun ser ut som dekor. Men nei, her finner vi LED-dioder under som viser – i tall – gjenværende kapasitet. En på-knapp i samme materiale er også her, og rett bak, på kortsiden, finner vi tre USB-A-porter. To av disse er på 1 A, og lader altså med «vanlig» hastighet, mens én har litt kraftigere 2,1 A. En Micro-USB-inngang for strøm inn finner vi også her.

Ikke det mest toppmoderne, altså, men til prisen ser vi ingen grunn til å klage. Om hastighet og størrelse ikke er så farlig, så er dette et veldig godt alternativ.

Streetz PB-1083
Bra
Anbefalt

Streetz PB-1083

Bra
sitatSTREETZ er den beste laderen for deg som vil ha mest mulig kraft for minst mulig penger.

Fordeler

  • +
    Svært høy kapasitet for prisen
  • +
    Kjekk LED-skjerm
  • +
    Mange utganger
  • +
    Lav, lav pris

Ting å tenke på

  • Litt kjipt design, kun plast
  • Ikke hurtiglading eller USB-C

God kapasitet og USB Type-C for en billig penge

Deltaco PB-819

Oppgitt kapasitet: 37 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 26,21 Wh (70,85 prosent)

Det kan kanskje se ut som om vi er fryktelig glade i Deltaco i akkurat denne testen, men faktum er at laderne deres kommer svært godt ut pris- og funksjonsmessig. Sistemann ut på pallen er den desidert billigste USB Type-C-laderen i testen, Deltaco PB-819. Dette er også den eneste laderen i testen med en reell kapasitet på over 70 prosent av oppgitt kapasitet i Wh, og dermed den ubestridte vinneren av kåringen for ærlighet. Strengt tatt er ingen av produsentene helt ærlige om kapasiteten laderne deres byr på, men noen er mer ærlige enn andre.

Du får overraskende nok ikke hurtiglading via USB-C-kontakten, og kan heller ikke lade opp PC-er. Derimot får du 3 A ut, og nokså rask lading uansett – og du kan også lade med 1,2 A ut fra den vanlige USB-A-utgangen. Litt merkelig er det dog at USB-C-kontakten ikke kan brukes til opplading; her må du benytte Micro-USB.

Uansett: for knapt 194 kroner får du en reell kapasitet på 26,21 Wh, noe som gjør dette til én av ytterst få 10 000 mAh-store ladere vi med sikkerhet har tro på at vil kunne lade en iPhone 8 minst tre ganger fullt opp.

Legg til at designet er pent, de gummierte materialene gode å ta og holde i og konstruksjonen solid, og du har en vinner. Bærehanken som kommer integrert er mest av alt en bonus på dette tidspunktet.

Deltaco PB-819
Bra
Anbefalt

Deltaco PB-819

Bra
sitatKlarer du deg uten hurtiglading, får du en moderne USB-C-lader for en billig penge.

Fordeler

  • +
    USB Type-C
  • +
    Rask lading (men ikke hurtiglading)
  • +
    Pent og solid design, bærehank
  • +
    Svært lav pris

Ting å tenke på

  • Kan ikke lade datamaskiner
  • Kan ikke lades opp via USB-C
  • Ingen hurtiglading

En ganske god helhet, men når ikke helt opp

Sandstrøm S6PB20KC17

Sandstrøm S6PB20KC17

Oppgitt kapasitet: 72,96 Wh (20 100 mAh)

Målt kapasitet: 45,85Wh (62,84 prosent)

Sandstrøm er Elkjøps eget merke, og med denne store laderen forsøker de å kapre de som virkelig har behov for å overleve lenge uten tilgang på en stikkontakt. Og det er en god lader, helt definitivt – den har både hurtiglading, USB Type-C og metalldesign. Det den også har, dessverre, er en litt stiv prislapp – også er det bare én vanlig USB A-inngang her. Dermed når den ikke helt opp til anbefalingslisten vår.

Sandstrøm S6PB20KC17
Bra

Sandstrøm S6PB20KC17

Bra
sitatSandstrøm når nesten opp med sin svære lader, som stort sett gjør mye riktig.

Fordeler

  • +
    Kan lade datamaskiner
  • +
    Bra byggekvalitet i metall
  • +
    USB Type-C
  • +
    Hurtiglading
  • +
    Bra prosentvis kapasitet

Ting å tenke på

  • Kun to utganger
  • Litt høy pris
  • Stor

Hurtiglading, høy kapasitet og godt design

Iiglo Ultimate Powerbank 20000mAh

Iiglo Ultimate Powerbank 20000mAh

Oppgitt kapasitet: 72,36 Wh (20 100 mAh)

Målt kapasitet: 46,23 Wh (63,88 prosent)

Iiglo Ultimate Powerbank 20 000 er en stor nødlader for deg med store behov. Om et slikt behov skulle være hurtiglading, har Iiglo løsningen. Her får du to USB-porter, hvorav én er utstyrt med Quickcharge 3.0. Opplading foregår via Micro-USB, og mens man lader er de to andre USB-portene gjemt bak et deksel og vice versa ved utladning.

Dekselet er skyvbart, og fungerer også som av/på-knapp. Smart! Laderen når ikke helt opp fordi den mangler USB Type-C, og ikke utmerker seg ellers på noen måte.

Iiglo Ultimate Powerbank 20000mAh
Bra

Iiglo Ultimate Powerbank 20000mAh

Bra
sitatFor høy pris uten USB Type-C og flere utganger.

Fordeler

  • +
    Sprutbeskyttet, gummiert design
  • +
    God kapasitet
  • +
    Hurtiglading (Quickcharge 3.0)

Ting å tenke på

  • Ikke USB Type-C
  • Kun to utganger
  • Høy pris

Høy kapasitet for relativt lite penger

Clas Ohlson 38-7355 20000mAh

Clas Ohlson 38-7355 20000mAh

Oppgitt kapasitet: 74 Wh (20 000 mAh)

Målt kapasitet: 48,66 Wh (65,75 prosent)

Clas Ohlsons største egenproduserte lader har en oppgitt kapasitet på 74 Wh, eller 20 000 mAh. Den består av en omsluttende og sømløs metallkropp, flankert av plast i topp og bunn – og i den ene enden finner du to USB-utganger, én Micro-USB-inngang og en av/på-knapp.

Laderen har den høyeste kapasiteten i hele testen, og burde dermed gi dugelig med strøm til det meste. Bare synd den ikke har hurtiglading, ikke kan lade PC-er og ikke har USB Type-C.

Clas Ohlson 38-7355 20000mAh
Bra

Clas Ohlson 38-7355 20000mAh

Bra
sitatEn helt grei lader som ikke greier å skille seg ut.

Fordeler

  • +
    Relativt lav pris
  • +
    Metalldesign
  • +
    Høy kapasitet, mest i testen

Ting å tenke på

  • Ingen USB Type-C
  • Ikke hurtiglading
  • Kun to utganger, kun én med 2,4 A

Lekkert design og lav pris

Baseus Galaxy Series 10000mAh

Baseus Galaxy Series 10000mAh

Oppgitt kapasitet: 37 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 24,57 Wh (66,4 prosent)

Baseus Galaxy 10 000 høres kanskje ut som et fremtidsplagiat av en Samsung-toppmodell, men er bare en ganske lekker og godt designet nødlader i metall. Gullfargen vi har fått antas å passe godt med diverse nye MacBook-er. Laderen er av det enkle slaget, med to USB-A-porter og én Micro-USB-port. Kapasiteten er også relativt grei, med høy prosent på våre målinger. Dessverre er det hverken hurtiglading, USB-C eller noe annet fancy til å forsvare den litt høyere prisen – men ellers er det et godt produkt!

Baseus Galaxy Series 10000mAh
Bra

Baseus Galaxy Series 10000mAh

Bra
sitatEn grei lader som bare ikke har et stort salgspunkt.

Fordeler

  • +
    Pent og lekkert metalldesign
  • +
    Lav pris
  • +
    Grei kapasitet

Ting å tenke på

  • Ikke USB Type-C
  • Ikke hurtiglading
  • Kun én utgang med 2,1 A

Hurtiglading og USB Type-C, men noen svakheter

Sandstrøm S6PB13KC17

Sandstrøm S6PB13KC17

Oppgitt kapasitet: 48,64 Wh (13 400 mAh)

Målt kapasitet: 24,57 Wh (61,13 prosent)

Andre produkt ut fra Sandstrøm er en mindre lader enn den forrige, men fortsatt i det mer velvoksne spekteret hva angår nødladere. Den har en formfaktor som gjør den litt unødig stor i bredden, men er ellers veldig trivelig. Godt med ut- og innganger, hurtiglading, USB Type-C og metalldesign trekker mye opp. Men prisen? Åh, den trekker dessverre en god del ned.

Sandstrøm S6PB13KC17
Bra

Sandstrøm S6PB13KC17

Bra
sitatEn svært god lader som felles av pris og størrelse.

Fordeler

  • +
    Bra kapasitet
  • +
    Mange utganger!
  • +
    USB Type-C
  • +
    Hurtiglading
  • +
    Metallkropp

Ting å tenke på

  • Veldig høy pris for kapasiteten
  • Tung og litt uhåndterlig

Hurtiglading og USB Type-C, men noen svakheter

Trust Omni Ultra Fast Powerbank 10000mAh

Trust Omni Ultra Fast Powerbank 10000mAh

Oppgitt kapasitet: 37 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 23,77 Wh (64,24 prosent)

Trust har definitivt laget et produkt vi liker, med sin Trust Omni Ultra Fast Powerbank 10 000. Nødladeren er gummiert, har USB Type-C og hurtiglading. Lade PC-er kan den også, og kroppen virker solid. Prisen er heller ikke helt gal, så hva er bremsen her? Vel, først og fremst konkurrentene. Sett mot eksempelvis testvinneren er Omni relativt svær, og heller ikke billigere. Dernest er heller ikke den prosentvise kapasiteten fryktelig høy – totalt sett får du bedre pakker der ute.

Trust Omni Ultra Fast Powerbank 10000mAh
Bra

Trust Omni Ultra Fast Powerbank 10000mAh

Bra
sitatNoen merkelige valg og lav prosentvis kapasitet, samt stor kropp, feller Omni.

Fordeler

  • +
    Hurtiglading (Quickcharge 3.0)
  • +
    USB Type-C
  • +
    Kan lade PC-er
  • +
    Lav pris

Ting å tenke på

  • Kan ikke lades opp med USB Type-C
  • Stor kropp
  • Lav prosentvis kapasitet

Skiller seg bare ikke ut nok

Andersson PRB 2.8

Andersson PRB 2.8

Oppgitt kapasitet: 54 Wh (15 000 mAh)

Målt kapasitet: 30,16 Wh (55,85 prosent)

Andersson PRB 2.8 er en veldig ordinær lader på de aller fleste måter. Du får to strømutganger, ingen av dem med hurtiglading, og én Micro-USB-inngang til lading. Dette er mer eller mindre det helt grunnleggende man MÅ ha for lading, og kroppen er også helt firkantet. Kort og godt kan det ikke ha godt med mye tid på å lage dingsen. Dog, gitt kapasiteten er den ikke fryktelig dyr – og den gjør det den skal.

Andersson PRB 2.8
Helt greit

Andersson PRB 2.8

Helt greit
sitatAkkurat det samme som lillebror, bare... større.

Fordeler

  • +
    Lav pris
  • +
    Pent design

Ting å tenke på

  • Ikke hurtiglading
  • Ikke USB Type-C
  • Lav reell kapasitet, men høyere enn lillebror gitt kapasitetena

Kjipt design og kjip funksjonalitet

Linocell Slim Powerbank 10000mAh

Linocell Slim Powerbank 10000mAh

Oppgitt kapasitet: 36 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 22,07 Wh (61,29 prosent)

Linocell Slim 10 000 er en veldig, veldig tynn nødlader, som også har ganske tynt med funksjonalitet. Designet er riktig nok i metall, men er fortsatt ganske kjipt – mest av alt i topp og bunn der sammenføyningene ikke er helt på par med andre. USB-C, hurtiglading og annet snadder må du også se langt etter, men prisen har blitt veldig gunstig siden forrige gang. Derfor er den også litt lenger opp på listen nå enn tidligere.

Linocell Slim Powerbank 10000mAh
Helt greit

Linocell Slim Powerbank 10000mAh

Helt greit
sitatTynn midje og tynn pris hjelper ikke når det er slanket ellers i repertoaret også.

Fordeler

  • +
    Svært, svært tynn metallkropp
  • +
    Ekstremt lav pris

Ting å tenke på

  • Kjipt design, dårlige sammenføyninger
  • Ingen hurtiglading
  • Ingen USB Type-C
  • Veldig lav prosentvis kapasitet

Solid og god, men utmerker seg ikke på noe vis

Iiglo Tablet Powerbank 12000mAh

Iiglo Tablet Powerbank 12000mAh

Oppgitt kapasitet: 44,4 Wh (12 000 mAh)

Målt kapasitet: 30,17 Wh (67,96 prosent)

Iiglos nødlader-alternativ på 12 000 mAh er en slags miniversjon av den større laderen vi omtalte litt lenger opp, bare uten hurtiglading og med noe mindre lengde. Bredden er imidlertid lik, lokkmekanismen lik og de gummierte materialene like. Mangelen på hurtiglading og USB Type-C og det faktum at andre ladere er mer prisgunstige tar imidlertid knekken på Iiglo her. Ladeprosenten er ganske høy, dog.

Iiglo Tablet Powerbank 12000mAh
Helt greit

Iiglo Tablet Powerbank 12000mAh

Helt greit
sitatEn gummiert og fin nødlader som drukner i mengden.

Fordeler

  • +
    Fint design, gummiert
  • +
    Fin lokkmekanisme
  • +
    Høy prosentvis kapasitet

Ting å tenke på

  • For høy pris
  • Ingen hurtiglading
  • Ingen USB Type-C

Grelt design og lite funksjonalitet, men ålreit ellers

GP Batteries PowerBank Xtreme 20000 3C20A

GP Batteries PowerBank Xtreme 20000 3C20A

Oppgitt kapasitet: 72 Wh (20 000 mAh)

Målt kapasitet: 48,03 Wh (66,71 prosent)

GP Batteries PowerBank Xtreme 20 000 er gjort i blank plast, og gir ikke det største premium-inntrykket. Den har imidlertid godt med futt, og leverer desidert høyest reell kapasitet av de 20 000 mAh store laderne våre. Bare synd den ikke har hurtiglading, USB Type-C eller mer enn to utganger. Designet vekker heller ikke de helt store følelsene hos undertegnede, og prisen er ikke lav nok til å bære vekten av skavankene.

GP Batteries PowerBank Xtreme 20000 3C20A
Helt greit

GP Batteries PowerBank Xtreme 20000 3C20A

Helt greit
sitatEt veldig kjipt design og manglende funksjoner stryker denne fra vår toppliste.

Fordeler

  • +
    Høy kapasitet
  • +
    Lav pris

Ting å tenke på

  • Fryktelig stygt plastdesign
  • Ingen USB Type-C
  • Ingen hurtiglading
  • Kun to utganger

Veldig lav pris, men også veldig kjedelig på alle måter

Deltaco PB-814

Deltaco PB-814

Oppgitt kapasitet: 37 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 25,54 Wh (69,02 prosent)

Den nest billigste laderen i testen er Deltacos 10 000 mAh store basislader PB-814. Her får du kun det mest nødvendige: to USB-A-innganger (1 A + 2,1 A), Micro-USB til opplading og, vel, ikke noe annet. Hurtiglading kan du se langt etter, og plastdesignet minner mest av alt om mangel på kreativitet. Den prosentvise kapasiteten er imidlertid god, og prisen kan ingen slå. Deltaco har imidlertid utrolig mye bedre alternativer enn dette å by på.

Deltaco PB-814
Helt greit

Deltaco PB-814

Helt greit
sitatDeltaco har alt for mange andre bra valg til å anbefale denne.

Fordeler

  • +
    Veldig lav pris
  • +
    Høy kapasitet prosentvis
  • +
    To utganger
  • +
    Lommelykt

Ting å tenke på

  • Vanvittig kjedelig design, plast overalt
  • Ingen hurtiglading
  • Ingen USB Type-C
  • Kun mer enn 1 A på én utgang

Svær og dårligere kopi av STREETZ-modellen

Deltaco PB-816

Deltaco PB-816

Oppgitt kapasitet: 59,2 Wh (16 000 mAh)

Målt kapasitet: 40,53 Wh (68,47 prosent)

Der vi anbefaler STREETZ-modellen må søstermodellen med Deltaco-navnet klare seg med en dårligere plassering. Også her får du mye for pengene, tre utganger og en kropp utelukkende i plast. Plasten er imidlertid enda kjipere, du får ingen LED-tall og kroppen er enda større og mer uhåndterlig. Når prisen også bikker over det du må ut med for STREETZ-modellen sier det seg selv hva konklusjonen blir.

Deltaco PB-816
Helt greit

Deltaco PB-816

Helt greit
sitatEn dårligere versjon av en god nødlader.

Fordeler

  • +
    Lav pris
  • +
    Tre utganger

Ting å tenke på

  • Stygt design, stor kropp
  • Tung
  • Står seg dårlig mot konkurrentene totalt

God byggekvalitet men ellers ikke spesiell på noen måte

Clas Ohlson 38-7699 13400mAh

Clas Ohlson 38-7699 13400mAh

Oppgitt kapasitet: 48,24 Wh (13 400 mAh)

Målt kapasitet: 29,42 Wh (60,98 prosent)

Clas Ohlson har nok solgt mange av sin 13 400 mAh store lader, i alle fall om undertegnede skal bruke sin egen omgangskrets som referanse. Og det er kanskje ikke så rart, for for knapt 399 kroner får du en relativt stor lader med metallkropp, fin finish og bra kapasitet. Det du derimot ikke får, er USB Type-C, hurtiglading eller noen egenskaper som skiller laderen fra røkla. At det bare er én av de to USB-A-utgangene som har mer enn 1 A trekker også ned.

Clas Ohlson 38-7699 13400mAh
Helt greit

Clas Ohlson 38-7699 13400mAh

Helt greit
sitatLav prosentvis kapasitet og manglende funksjoner gjør at vi heller anbefaler andre ladere.

Fordeler

  • +
    Relativt lav pris
  • +
    God byggekvalitet
  • +
    Grei kapasitet

Ting å tenke på

  • Ikke hurtiglading
  • Ingen USB Type-C
  • Kun to utganger, én med 2,4 A
  • Lav prosentvis kapasitet

Laber byggekvalitet og skyhøy prislapp

Eletra EPB10000ALU

Eletra EPB10000ALU

Oppgitt kapasitet: 37 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 23,44 Wh (63,34 prosent)

Power leverer et produkt vi ved første øyekast hadde svært stor tro på. Her får du hele fire innganger, og du kan velge å lade med enten Micro-USB eller USB Type-C. Metall og fine farger er det også – og hurtiglading, selvsagt.

Men 10 000 mAh for hele 699 kroner? Det er direkte landeveisrøveri sammenlignet med de andre laderne i testen.

Eletra EPB10000ALU
Helt greit

Eletra EPB10000ALU

Helt greit
sitatEletras lader burde kostet flere hundrelapper mindre for å kunne konkurrere her.

Fordeler

  • +
    Hurtiglading
  • +
    USB Type-C
  • +
    Fin formfaktor
  • +
    Mange utganger

Ting å tenke på

  • Fryktelig høy pris
  • Litt laber byggekvalitet
  • Relativt lav kapasitet

Laber byggekvalitet og alt for høy pris

Sandstrøm S6PB10KC17

Sandstrøm S6PB10KC17

Oppgitt kapasitet: 36,4815 Wh (10 050 mAh)

Målt kapasitet: 22,16 Wh (60,75 prosent)

Igjen er det prisen som totalt ruinerer et produkt, men denne gangen er det Sandstrøm som får gjennomgå. Her får du et helt greit produkt, men det trekker seg selv en god del ned av den billige plasten og faren for riper. Den reelle kapasiteten er heller ikke veldig god, og med en prislapp på hårreisende 558 kroner ruineres det som kunne vært en helt ok lader. Men den har USB Type-C, da.

Sandstrøm S6PB10KC17
Helt greit

Sandstrøm S6PB10KC17

Helt greit
sitatSandstrøms lader er for dyr og kjip, rett og slett.

Fordeler

  • +
    USB Type-C
  • +
    Veldig lett kropp
  • +
    Kompakt

Ting å tenke på

  • Kjip byggekvalitet i plast
  • Får lett riper
  • Veldig lav reell kapasitet
  • Svært dyr

For høy pris og begrenset funksjonalitet

Cabstone PocketPower 10.0

Cabstone PocketPower 10.0

Oppgitt kapasitet: 37 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 22,82 Wh (61,59 prosent)

Cabstone Pocketpower 10 000 er i utgangspunktet en lader som burde gjøre det bra hos oss, med både hurtiglading, USB Type-C og en fin gummiert kropp. Dessverre er prisen veldig urimelig, laderen har få utganger og kan ikke lade datamaskiner. Legg til at den heller ikke kommer veldig godt ut på våre målinger, og det blir en vanskelig anbefaling.

Cabstone PocketPower 10.0
Helt greit

Cabstone PocketPower 10.0

Helt greit
sitatEn lader som kunne vært god om den kunne lade PC-er og var bedre priset.

Fordeler

  • +
    Hurtiglading (Quickcharge 3.0)
  • +
    USB Type-C
  • +
    Fin formfaktor

Ting å tenke på

  • Veldig urimelig pris
  • Kan ikke lade datamaskiner
  • Dårlig målt kapasitet

Stor og pen lader uten spesielle egenskaper

Huawei AP007

Huawei AP007

Oppgitt kapasitet: 46,8 Wh (13 000 mAh)

Målt kapasitet: 29,28 Wh (62,56 prosent)

Huawei lager visst mer enn telefoner og datamaskiner, og har en egen nødlader med i vår test. Dessverre går det ikke så veldig bra, til tross for at AP007 er både veldesignet og solid. Vekten er imidlertid høy, kroppen stor i forhold til kapasiteten, det er kun to utganger, ingen hurtiglading og ikke USB-C. Kapasiteten er imidlertid grei, og prisen likeså, men det veier dessverre ikke opp.

Huawei AP007
Helt greit

Huawei AP007

Helt greit
sitatStor kropp, høy vekt og mangel på hurtiglading er litt for dårlig.

Fordeler

  • +
    Pent og robust design
  • +
    Høy kapasitet
  • +
    Ikke veldig høy pris

Ting å tenke på

  • Høy vekt, stor kropp
  • Ingen hurtiglading
  • Ingen USB Type-C

Utradisjonelt design og for høy pris

Andersson PRB 2.7

Andersson PRB 2.7

Oppgitt kapasitet: 36 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 21,34 Wh (59,28 prosent)

Som sin storebror er heller ikke Andersson PRB 2.7 noe å snakke så mye om. Den er dårligere kapasitetsmessig i forhold til prisen, og leverer akkurat det samme på ladefronten: to USB A ut, Micro-USB inn for lading og ingen hurtiglading. Kort og godt ingenting som skiller seg ut, og med veldig lav reell kapasitet (lavest av alle) er dette ingenting å hige etter.

Andersson PRB 2.7
Helt greit

Andersson PRB 2.7

Helt greit
sitatEn veldig ordinær og veldig... meh, lader.

Fordeler

  • +
    Billig
  • +
    Rent design

Ting å tenke på

  • Ikke hurtiglading
  • Ikke USB Type-C
  • Lav reell kapasitet

Laber byggekvalitet og skyhøy prislapp

Eletra EPB12500MAH

Eletra EPB12500MAH

Oppgitt kapasitet: 46,25 Wh (13 000 mAh)

Målt kapasitet: 30,44 Wh (65,81 prosent)

Eletras produkter har ofte båret preg av å snobbe ned, og det overrasker oss derfor å se en såpass stiv prislapp på et så kjipt og plastbefengt produkt. Hele 599 kroner skal Power ha for denne laderen, og da får du hverken hurtiglading, USB Type-C eller noe fancy en liten bismak av å ha gjort et dårlig kjøp.

Eletra EPB12500MAH
Middelmådig

Eletra EPB12500MAH

Middelmådig
sitatVeldig lite for veldig mye penger? Da er denne laderen riktig sted å gå.

Fordeler

  • +
    Bre reell kapasitet
  • +
    Gummiert kropp

Ting å tenke på

  • Veldig kjip byggekvalitet
  • Ikke USB Type-C
  • Ikke hurtiglading
  • Ekstremt dyr

Kjekk, kompakt, velutstyrt og alt for dyr

Aukey PB-T15

Aukey PB-T15

Oppgitt kapasitet: 36,48 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 22,64 Wh (62,07 prosent)

Vi vil like Aukey PB-T15. Vi vil virkelig det. Her får du en enda mer kompakt lader enn Clas Ohlsons USB-C-lader, men med samme kapasitet og mer eller mindre samme funksjonalitet. Forskjellen er at prisen er veldig høy, og at du ikke får USB Type-C. Dermed har du kun én utgang, som heller ikke kan lade PC-er. Derimot får du hurtiglading, så dét er jo positivt. Men for 518 kroner? Nei takk.

Aukey PB-T15
Helt greit

Aukey PB-T15

Helt greit
sitatEn alt for dyr lader med mange gode egenskaper.

Fordeler

  • +
    Hurtiglading (Quickcharge 3.0)
  • +
    Svært kompakt formfaktor, metalldesign
  • +
    Oser kvalitet

Ting å tenke på

  • Kun én utgang, ikke USB Type-C
  • Kan ikke lade PC-er
  • Ekstremt høy pris gitt kapasiteten

Utrolig kjipt design og få salgsargumenter

Trust Primo Powerbank 13000

Trust Primo Powerbank 13000

Oppgitt kapasitet: 48,1 Wh (13 000 mAh)

Målt kapasitet: 30,29 Wh (62,98 prosent)

Trust Primo 13 000 har grei kapasitet og en ganske hyggelig prislapp, men vinner også prisen for desidert kjipeste design i samletesten. Den billige plasten oser sparekniv, og kombinert med manglende USB-C og hurtiglading blir det ingen anbefaling denne gangen. Det er også kun 2,4 A ut på én utgang.

Trust Primo Powerbank 13000
Middelmådig

Trust Primo Powerbank 13000

Middelmådig
sitatDrepende kjedelig design og manglende funksjonalitet svir.

Fordeler

  • +
    Grei kapasitet
  • +
    Ganske billig

Ting å tenke på

  • Helt forferdelig kjipt design i plast
  • Ingen hurtiglading
  • Ingen USB Type-C
  • Kun 2,4 A i én utgang, kun to utganger

Utradisjonelt design og for høy pris

Vooni Stone 10400mAh

Vooni Stone 10400mAh

Oppgitt kapasitet: 37,44 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 24,63 Wh (65,78 prosent)

Vooni forsøker å vinne oss over med et utradisjonelt design. Stone 10 400 mAh ser – ikke overraskende – ut som en stein, og har en fin tekstur på overflaten. Designet gjør imidlertid at laderen er ganske uhåndterlig, og sammenføyningen av de to plastdelene i front bryter designillusjonen. Ingen hurtiglading eller USB-C trekker også ned, i likhet med pris, vekt og kapasitet.

Vooni Stone 10400mAh
Middelmådig

Vooni Stone 10400mAh

Middelmådig
sitatEn artig lader som ikke gjennomfører på de viktigste punktene.

Fordeler

  • +
    Utradisjonelt og kult design
  • +
    Greit prosentvis kapasitet

Ting å tenke på

  • Klumpete og upraktisk
  • Veldig synlige sømmer i plasten
  • Ingen hurtiglading
  • Ingen USB Type-C

Utradisjonelt design og for høy pris

TP-Link TL-PB10400

Oppgitt kapasitet: 37,44 Wh (10 400 mAh)

Målt kapasitet: 24,38 Wh (65,12 prosent)

TP-Link gjorde det bra i vår test av små nødladere, men må klare seg med en betydelig lavere plassering her. Grunnen? Vel, mest at laderne deres er både dyrere og langt mindre velutstyrte enn de fleste konkurrentene deres. Den mindre varianten på 10 400 mAh har kanskje en kompakt og fin formfaktor, men den leverer ikke hurtiglading eller USB Type-C. Dog, den har ganske god reell kapasitet da.

TP-Link TL-PB10400
Middelmådig

TP-Link TL-PB10400

Middelmådig

Fordeler

  • +
    Pent og kompakt design
  • +
    Grei reell kapasitet

Ting å tenke på

  • Høy pris gitt kapasiteten
  • Ikke USB Type-C
  • Ikke hurtiglading

Utradisjonelt design og for høy pris

TP-Link TL-PB20100

Oppgitt kapasitet: 72,36 Wh (20 100 mAh)

Målt kapasitet: 42,47 Wh (58,69 prosent)

TP-Link får to bunnplasseringer her, først og fremst på grunn av prisen og manglende funksjonalitet. Deres større lader har akkurat det samme portutvalget som den mindre varianten, og heller ingen hurtiglading. Den reelle kapasiteten vi målte var dessuten veldig, veldig lav. Kort sagt: det er mange andre bedre alternativer der ute!

TP-Link TL-PB20100
Middelmådig

TP-Link TL-PB20100

Middelmådig
sitatIngenting spesielt, og for høy pris.

Fordeler

  • +
    Pen å se på
  • +
    Ålreit allround

Ting å tenke på

  • Lav reell kapasitet
  • Ikke USB Type-C
  • Ikke hurtiglading
  • Litt stiv pris

Utrolig robust, men også utrolig høy pris

Sandberg Survivor PowerBank 20100

Sandberg Survivor PowerBank 20100

Oppgitt kapasitet: 72,36 Wh (20 100 mAh)

Målt kapasitet:45,62 Wh (63,05 prosent)

Sandberg Survivor får det vanskelig i vår test, og burde nok egentlig hatt en separat samletest for sin kategori. Her får du en vanntett, ekstremt robust nødlader med 20 000 mAh. Dessverre får du ikke veldig høy prosentvis kapasitet, og må klare deg uten USB Type-C, hurtiglading og nett formfaktor. Prisen er også fullstendig ublu, og vekten, vel ikke start en gang.

Sandberg Survivor PowerBank 20100
Middelmådig

Sandberg Survivor PowerBank 20100

Middelmådig
sitatSandberg Survivor passer ikke den jevne bruker.

Fordeler

  • +
    Utrolig robust, vanntett (IP57)
  • +
    Høy kapasitet

Ting å tenke på

  • Ekstremt høy pris
  • Lav prosentvis kapasitet
  • Ingen hurtiglading
  • Ingen USB Type-C
  • Veldig tung, veldig stor

Under 60 prosent av oppgitt kapasitet...

Linocell 8X Dual Powerbank 20000mAh

Linocell 8X Dual Powerbank 20000mAh

Oppgitt kapasitet: 74 Wh (20 000 mAh)

Målt kapasitet: 44,0 Wh (59,46 prosent)

Helt i bunnen av samletesten finner vi Linocell 8X Dual Powerbank, med en oppgitt kapasitet på 20 000 mAh. Dessverre viser dette seg å ikke stemme overhodet, for Linocells lader klarer kun 59,46 prosent av sin oppgitte kapasitet i våre målinger. Dette er svakest i testen, og kombinert med manglende hurtiglading og USB-C veier selv ikke lav pris opp.

Linocell 8X Dual Powerbank 20000mAh
Svakt

Linocell 8X Dual Powerbank 20000mAh

Svakt
sitatDet er vanskelig å anbefale en lader som gir under 60 prosent av oppgitt kapasitet.

Fordeler

  • +
    Billig gitt kapasiteten
  • +
    Greit design

Ting å tenke på

  • Leverer under 60 prosent av oppgitt kapasitet
  • Ingen hurtiglading
  • Ingen USB Type-C
  • Stor, tung

Ikke alle ladere er i salg for alltid, og det var det som skjedde med laderne under. Vi vil følge med på markedet og oppdatere saken om de skulle komme tilbake i salg – eller om noen andre skulle falle ut!

Tidligere testede ladere som har gått ut av salg (klikk for å se)

Billig og knallgod inngangsport til hurtiglading og USB Type-C

Deltaco PB-821

Oppgitt kapasitet: 32 Wh (10 000 mAh)

Målt kapasitet: 21,02 Wh (65,69 prosent)

NB: Denne laderen ser ut til å ha gått ut av sortimentet til våre kjente utsalgssteder. Se derfor heller til de andre vinnerne under!

Vinneren av en så stor test som dette er alltid vanskelig å kåre, men med Deltacos PB-821 er det vanskelig å trå feil. Her får du nesten alt du måtte ønske deg av en nødlader, til en overraskende lav pris. For intet mer enn 295 kroner får du reservekraft nok til potensielt flere fulle oppladinger, takket være den relativt gode målte kapasiteten på 21,02 Wh (se graf lenger nede).

Sett opp mot de andre laderne med samme mAh-kapasitet, 10 000, er ikke dette direkte imponerende – faktisk er det bare 65,68 prosent av oppgitt kapasitet. Viktigere er det at forskjellene uansett er nokså små, og at ingen gir en bedre totalpakke enn PB-821.

Du får velge om du vil lade opp nødladeren via Micro-USB eller USB Type-C, og også om du vil lade opp telefonen eller nettbrettet via sistnevnte eller en vanlig USB-A-utgang. Om du vil og har muligheten, kan du også lade opp PC-er med Type-C-lading via Type-C-porten. Smart!

Gjennom denne moderne inngangen kan du også hurtiglade – PB-821 er kompatibel med Quickcharge 3.0. USB A-inngangen har en makseffekt på 2,1 A, så også her får du litt futt om du ikke har rett kabel for hånden eller vil lade to ting av gangen. Litt ironisk er det dog at det ikke følger med noen Type-C-kabel i boksen, men vi ville ikke grått av den grunn; slikt er fryktelig billig og lett å anskaffe uansett. Viktigere er alle de gode egenskapene og den lave prisen. Sistnevnte spiller spesielt sterkt inn om vi ser på krone per watt: 7,84. Dette er et veldig sterkt tall, kun slått av andre Deltaco-ladere i vår test.

PB-821 er også bygget i metall, og er relativt kompakt og lommevennlig – kombinert med de andre gode egenskapene får du mer eller mindre i pose og sekk. Slikt blir det anbefalinger av!

Deltaco PB-821
Imponerende
Best i test

Deltaco PB-821

Imponerende
sitatDet totalt sett beste nødladerkjøpet du kan gjøre.

Fordeler

  • +
    USB Type-C
  • +
    Hurtiglading (QuickCharge 3.0-kompatibel)
  • +
    Ladbar både via Micro-USB og Type-C
  • +
    Relativt billig
  • +
    Kompakt metalldesign
  • +
    God prosentvis kapasitet

Ting å tenke på

  • Kunne hatt flere utganger

Den ultimate moderne, kraftige laderen

Aukey PB-BY20

Oppgitt kapasitet: 74,4 Wh (20 100 mAh)

Målt kapasitet: 45,95 Wh (61,75 prosent)

NB: Denne laderen ser ut til å ha gått ut av sortimentet til våre kjente utsalgssteder. Se derfor heller til de andre vinnerne under!

Aukey PB-BY20 (puh) ser kanskje ikke så veldig spennende ut, men funksjonene denne avlange batteribanken innehar gjør at den skiller seg fra den gemene hop. Vi snakker om 20 000 mAh stor nødlader, som best av alt kan beskrives som en stor, sammentrykket plastpølse. En ganske elegant pølse, må det dog sies. Tross plastmaterialet greier PB-BY20 å overbevise ganske greit om at den er et produkt myntet på de produktbevisste. Den litt høye vekten gitt den ganske kompakte kroppen gir også et helt greit premiuminntrykk, og det samme gjør det minimalistiske designet.

Apropos minimalisme: her er det lite dilldall funksjonsmessig. På den ene, flate kortsiden finner du én midtplassert USB Type-C-inngang, flankert av to USB-A-innganger – én på hver side. Den midtplasserte Type-C-inngangen er utstyrt med hurtiglading, og er Quickcharge 3.0-kompatibel. De to andre inngangene er «bare» på 2,4 A, men dette er likevel mye raskere enn det en del andre opererer med når det er så mange innganger. Den totale effekten på 7,8 A er uten tvil det sterkeste i hele testen – og at alle inngangene holder samme effekt selv når alle er i bruk er nokså unikt.

Prismessig er ikke Aukeys store Type-C-lader noen vinner, og du må ut med hele 22,87 kroner for én wattime. Samtidig fikk vi hele 45,95 Wh ut av laderen, så her vil du kunne lade selv en MacBook Pro nesten helt opp før det sier stopp. Tallet i seg selv er imidlertid ikke veldig imponerende, tatt i betraktning at det kun er 61,75 prosent av den oppgitte kapasiteten på 74 Wh (!). Skjønt, dette er ikke et problem som er unikt for Aukey.

Uansett: er du ute etter en svært kraftig, moderne og gjennomsolid nødlader og er villig til å bruke et par hundrelapper ekstra, så er dette produktet for deg.

Aukey PB-BY20
Meget bra
Anbefalt

Aukey PB-BY20

Meget bra
sitatAukey PB-BY20 er en av de beste laderne der ute – men også en av de dyreste.

Fordeler

  • +
    Moderne og minimalistisk design
  • +
    USB Type-C
  • +
    Hurtiglading (Quickcharge 3.0)
  • +
    Tre utganger, høy effekt
  • +
    Kan lade datamaskiner

Ting å tenke på

  • Høy pris
  • Stor

Rådata fra målingene

Her finner du rådata fra målingene. Ta høyde for at ikke alle tallene nødvendigvis samsvarer med andre enheter av samme modell, og at batterikjemien gjør at målingene svinger fra gang til gang. Tallene på side én er hentet herfra, som gjennomsnittet av alle de tre målingene per lader.

Legg også merke til at «prosentandel» i tallene under beskriver hvor stor andel av den oppgitte Wh-kapasiteten laderne faktisk var i stand til å gi ut.

Ta gjerne kontakt med undertegnede på torstein@tek.no om du skulle ha spørsmål om tallene eller fremgangsmåten vår. Og om du finner en feil i tallene, skal vi selvfølgelig rette den så fort råd er!

Det er for øvrig også verdt å merke seg at mens en del av laderne har USB Type-C, så er det ikke alle som kan brukes til å lade MacBook-er og annet større utstyr med USB Type-C som ladeinngang. Likevel, overraskende mange kan det – kun Deltaco 10 000 (PB-819) og Cabstone 10 000 var ute av stand til å gjennomføre bragden. Du kan altså kjøpe alle de andre USB Type-C-utstyrte laderne i testen og trygt bruke dem som nødladere ikke bare til telefonen, men også til datamaskinen. Gitt at du har en relativt ny og USB Type-C-ladet maskin, da.

PS: Laderne er ikke organisert i noen spesiell rekkefølge her.

PPS: Ikke alle datamaskiner har samme krav til strømføring for å lade. Enkelte maskiner lader ikke med alle USB Type-C-ladere.

Rådata fra målingene og bilder

Honor 13 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Huawei Honor 13 000: 8 190 mAh + 8 139 mAh + 8 071 mAh

  • Hevdet Wh: 46 Wh
  • Runde 1 målt: 29.48 Wh. Prosentandel: 63.0% Runde 2 målt: 29.3 Wh. Prosentandel: 62.61% Runde 3 målt: 29.06 Wh. Prosentandel: 62.08% Snitt: 29.28 Wh mAh + 62.56
Linocell 20 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Linocell 20 000: 11 838 mAh + 11 938 mAh + 11 901 mAh

  • Hevdet Wh: 74 Wh
  • Runde 1 målt: 43.8 Wh. Prosentandel: 59.19% Runde 2 målt: 44.17 Wh. Prosentandel: 59.69% Runde 3 målt: 44.03 Wh. Prosentandel: 59.5% Snitt: 44.00 Wh mAh + 59.46%
GP Powerbank 20 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

GP Powerbank 20 000: 13 374 mAh + 13 345 mAh + 13 309 mAh

  • Hevdet Wh: 72 Wh
  • Runde 1 målt: 48.15 Wh. Prosentandel: 66.87% Runde 2 målt: 48.04 Wh. Prosentandel: 66.72% Runde 3 målt: 47.91 Wh. Prosentandel: 66.55% Snitt: 48.03 Wh mAh + 66.71%
Deltaco USB-C 10 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Deltaco USB C 10 000 (plast): 7 027 mAh + 7 120 mAh + 7 107 mAh

  • Hevdet Wh: 37 Wh
  • Runde 1 målt: 26.0 Wh. Prosentandel: 70.27% Runde 2 målt: 26.34 Wh. Prosentandel: 71.2% Runde 3 målt: 26.3 Wh. Prosentandel: 71.07% Snitt: 26.21 Wh mAh + 70.85%
Iiglo 12 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Iiglo 12 000: 8 210 mAh + 8 139 mAh + 8 115 mAh

  • Hevdet Wh: 44.4 Wh
  • Runde 1 målt: 30.38 Wh. Prosentandel: 68.42% Runde 2 målt: 30.11 Wh. Prosentandel: 67.83% Runde 3 målt: 30.03 Wh. Prosentandel: 67.62% Snitt: 30.17 Wh mAh + 67.96%
STREETZ 16 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

STREEETZ 16 000: 10 981 mAh + 11 050 mAh + 11 039 mAh

  • Hevdet Wh: 59.2 Wh
  • Runde 1 målt: 40.63 Wh. Prosentandel: 68.63% Runde 2 målt: 40.88 Wh. Prosentandel: 69.06% Runde 3 målt: 40.84 Wh. Prosentandel: 68.99% Snitt: 40.79 Wh mAh + 68.90%
Linocell Slim 10 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Linocell Slim 10 000: 6 125 mAh + 6 170 mAh + 6 093 mAh

  • Hevdet Wh: 36 Wh
  • Runde 1 målt: 22.05 Wh. Prosentandel: 61.25% Runde 2 målt: 22.21 Wh. Prosentandel: 61.7% Runde 3 målt: 21.93 Wh. Prosentandel: 60.93% Snitt: 22.07 Wh mAh + 61.29%
GP Powerbank 10 400.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

GP Powerbank 10 400: 6 720 mAh + 6 774 mAh + 6 640 mAh

  • Hevdet Wh: 37.44 Wh
  • Runde 1 målt: 24.19 Wh. Prosentandel: 64.62% Runde 2 målt: 24.39 Wh. Prosentandel: 65.13% Runde 3 målt: 23.9 Wh. Prosentandel: 63.85% Snitt: 24.16 Wh mAh + 64.53%
Clas Ohlson 13 400.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Clas Ohlson 13 400: 8 182 mAh + 8 187 mAh + 8 144 mAh

  • Hevdet Wh: 48.24 Wh
  • Runde 1 målt: 29.46 Wh. Prosentandel: 61.06% Runde 2 målt: 29.47 Wh. Prosentandel: 61.1% Runde 3 målt: 29.32 Wh. Prosentandel: 60.78% Snitt: 29.42 Wh mAh + 60.98%
Iiglo 20 100.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Iiglo 20 100: 12 940 mAh + 12 765 mAh + 12 816 mAh

  • Hevdet Wh: 72.36 Wh
  • Runde 1 målt: 46.58 Wh. Prosentandel: 64.38% Runde 2 målt: 45.95 Wh. Prosentandel: 63.51% Runde 3 målt: 46.14 Wh. Prosentandel: 63.76% Snitt: 46.23 Wh mAh + 63.88%
Vooni Stone 10 400.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Vooni Stone 10 400: 6 817 mAh + 6 863 mAh + 6 843 mAh

  • Hevdet Wh: 37.44 Wh
  • Runde 1 målt: 24.54 Wh. Prosentandel: 65.55% Runde 2 målt: 24.71 Wh. Prosentandel: 65.99% Runde 3 målt: 24.63 Wh. Prosentandel: 65.8% Snitt: 24.63 Wh mAh + 65.78%
Deltaco 16 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Deltaco 16 000: 11 073 mAh + 11 082 mAh + 10 710 mAh

  • Hevdet Wh: 59.2 Wh
  • Runde 1 målt: 40.97 Wh. Prosentandel: 69.21% Runde 2 målt: 41.0 Wh. Prosentandel: 69.26% Runde 3 målt: 39.63 Wh. Prosentandel: 66.94% Snitt: 40.53 Wh mAh + 68.47%
Deltaco 10 000 USB Type-C (metall).
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Deltaco 10 000 USB Type-C (metall): 6 720 mAh + 6 556 mAh + 6 430 mAh

  • Hevdet Wh: 32 Wh
  • Runde 1 målt: 21.5 Wh. Prosentandel: 67.2% Runde 2 målt: 20.98 Wh. Prosentandel: 65.56% Runde 3 målt: 20.58 Wh. Prosentandel: 64.3% Snitt: 21.02 Wh mAh + 65.69%
Deltaco 10 000 (plast).
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Deltaco 10 000 (plast): 6 869 mAh + 6 980 mAh + 6 856 mAh

  • Hevdet Wh: 37 Wh
  • Runde 1 målt: 25.42 Wh. Prosentandel: 68.69% Runde 2 målt: 25.83 Wh. Prosentandel: 69.8% Runde 3 målt: 25.37 Wh. Prosentandel: 68.56% Snitt: 25.54 Wh mAh + 69.02%
Sandberg Survivor 20 100.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Sandberg Survivor 20 100: 12 549 mAh + 12 830 mAh + 12 640 mAh

  • Hevdet Wh: 72.36 Wh
  • Runde 1 målt: 45.18 Wh. Prosentandel: 62.43% Runde 2 målt: 46.19 Wh. Prosentandel: 63.83% Runde 3 målt: 45.5 Wh. Prosentandel: 62.89% Snitt: 45.62 Wh mAh + 63.05%
Clas Ohlson 20 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Clas Ohlson 20 000: 13 288 mAh + 13 294 mAh + 12 870 mAh

  • Hevdet Wh: 74 Wh
  • Runde 1 målt: 49.17 Wh. Prosentandel: 66.44% Runde 2 målt: 49.19 Wh. Prosentandel: 66.47% Runde 3 målt: 47.62 Wh. Prosentandel: 64.35% Snitt: 48.66 Wh mAh + 65.75%
Clas Ohlson USB Type-C 10 050.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Clas Ohlson USB Type-C 10 050: 6 370 mAh + 6 430 mAh + 6 423 mAh

  • Hevdet Wh: 36.18 Wh
  • Runde 1 målt: 22.93 Wh. Prosentandel: 63.38% Runde 2 målt: 23.15 Wh. Prosentandel: 63.98% Runde 3 målt: 23.12 Wh. Prosentandel: 63.91% Snitt: 23.07 Wh mAh + 63.76%
Aukey 20 100 Type-C.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Aukey 20 100 Type-C: 12 355 mAh + 12 494 mAh + 12 404 mAh

  • Hevdet Wh: 74.4 Wh
  • Runde 1 målt: 45.71 Wh. Prosentandel: 61.44% Runde 2 målt: 46.23 Wh. Prosentandel: 62.13% Runde 3 målt: 45.89 Wh. Prosentandel: 61.69% Snitt: 45.95 Wh mAh + 61.75%
Trust Primo 13 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Trust 13 000: 8 060 mAh + 8 454 mAh + 8 047 mAh

  • Hevdet Wh: 48.1 Wh
  • Runde 1 målt: 29.82 Wh. Prosentandel: 62.0% Runde 2 målt: 31.28 Wh. Prosentandel: 65.03% Runde 3 målt: 29.77 Wh. Prosentandel: 61.9% Snitt: 30.29 Wh mAh + 62.98%
Trust Omni 10 000 USB Type-C.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Trust 10 000 USB Type-C: 6 460 mAh + 6 310 mAh + 6 503 mAh

  • Hevdet Wh: 37 Wh
  • Runde 1 målt: 23.9 Wh. Prosentandel: 64.6% Runde 2 målt: 23.35 Wh. Prosentandel: 63.1% Runde 3 målt: 24.06 Wh. Prosentandel: 65.03% Snitt: 23.77 Wh mAh + 64.24%
Baseus 10 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Baseus 10 000: 6 601 mAh + 6 550 mAh + 6 768 mAh

  • Hevdet Wh: 37 Wh
  • Runde 1 målt: 24.42 Wh. Prosentandel: 66.01% Runde 2 målt: 24.23 Wh. Prosentandel: 65.5% Runde 3 målt: 25.04 Wh. Prosentandel: 67.68% Snitt: 24.57 Wh mAh + 66.40%
Cabstone 10 000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Cabstone 10 000: 5 992 mAh + 6 401 mAh + 6 113 mAh

  • Hevdet Wh: 37 Wh
  • Runde 1 målt: 22.17 Wh. Prosentandel: 59.92% Runde 2 målt: 23.68 Wh. Prosentandel: 64.01% Runde 3 målt: 22.62 Wh. Prosentandel: 61.13% Snitt: 22.82 Wh mAh + 61.69%
Aukey 10 050.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Aukey 10 050: 6 100 mAh + 6 401 mAh + 6 367 mAh

  • Hevdet Wh: 36.48 Wh
  • Runde 1 målt: 21.96 Wh. Prosentandel: 60.2% Runde 2 målt: 23.04 Wh. Prosentandel: 63.17% Runde 3 målt: 22.92 Wh. Prosentandel: 62.83% Snitt: 22.64 Wh mAh + 62.07%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Eletra 12 500: 8 180 + 8 328 + 8 170 mAh

  • Hevdet Wh: 46.25 Wh
  • Runde 1 målt: 30.27 Wh. Prosentandel: 65.44% Runde 2 målt: 30.81 Wh. Prosentandel: 66.62% Runde 3 målt: 30.23 Wh. Prosentandel: 65.36% Snitt: 30.44 Wh + 65.81%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Eletra 10 000: 6 383 + 6 188 + 6 432 mAh

  • Hevdet Wh: 37 Wh
  • Runde 1 målt: 23.62 Wh. Prosentandel: 63.83% Runde 2 målt: 22.9 Wh. Prosentandel: 61.88% Runde 3 målt: 23.8 Wh. Prosentandel: 64.32% Snitt: 23.44 Wh + 63.34%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Mophie 19 500: 12 011 + 12 041 + 11 889 mAh

  • Hevdet Wh: 70.785 Wh
  • Runde 1 målt: 43.6 Wh. Prosentandel: 61.59% Runde 2 målt: 43.71 Wh. Prosentandel: 61.75% Runde 3 målt: 43.16 Wh. Prosentandel: 60.97% Snitt: 43.49 Wh + 61.44%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Sandstrøm 13 400: 8 118 + 8 267 + 8 189 mAh

  • Hevdet Wh: 48.64 Wh
  • Runde 1 målt: 29.47 Wh. Prosentandel: 60.58% Runde 2 målt: 30.01 Wh. Prosentandel: 61.7% Runde 3 målt: 29.73 Wh. Prosentandel: 61.11% Snitt: 29.73 Wh + 61.13%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Sandstrøm 20 100: 12 954 + 12 390 + 12 547 mAh

  • Hevdet Wh: 72.96 Wh
  • Runde 1 målt: 47.02 Wh. Prosentandel: 64.45% Runde 2 målt: 44.98 Wh. Prosentandel: 61.64% Runde 3 målt: 45.55 Wh. Prosentandel: 62.43% Snitt: 45.85 Wh + 62.84%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Sandstrøm 10 050: 6 087 + 6 230 + 6 000 mAh

  • Hevdet Wh: 36.4815 Wh
  • Runde 1 målt: 22.1 Wh. Prosentandel: 60.57% Runde 2 målt: 22.61 Wh. Prosentandel: 61.99% Runde 3 målt: 21.78 Wh. Prosentandel: 59.7% Snitt: 22.16 Wh + 60.75%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

TP-Link 10 400: 7136 + 6500 + 6680 mAh

  • Hevdet Wh: 37.44 Wh
  • Runde 1 målt: 25.69 Wh. Prosentandel: 68.62% Runde 2 målt: 23.4 Wh. Prosentandel: 62.5% Runde 3 målt: 24.05 Wh. Prosentandel: 64.23% Snitt: 24.38 Wh + 65.12%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

TP-Link 20 100: 11990 + 11742 + 11658 mAh

  • Hevdet Wh: 72.36 Wh
  • Runde 1 målt: 43.16 Wh. Prosentandel: 59.65% Runde 2 målt: 42.27 Wh. Prosentandel: 58.42% Runde 3 målt: 41.97 Wh. Prosentandel: 58.0% Snitt: 42.47 Wh + 58.69%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Andersson 15 000: 8223 + 8610 + 8300 mAh

  • Hevdet Wh: 54 Wh
  • Runde 1 målt: 29.6 Wh. Prosentandel: 54.82% Runde 2 målt: 31.0 Wh. Prosentandel: 57.4% Runde 3 målt: 29.88 Wh. Prosentandel: 55.33% Snitt: 30.16 Wh + 55.85%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Andersson 10 000: 5820 + 5972 + 5991 mAh

  • Hevdet Wh: 36 Wh
  • Runde 1 målt: 20.95 Wh. Prosentandel: 58.2% Runde 2 målt: 21.5 Wh. Prosentandel: 59.72% Runde 3 målt: 21.57 Wh. Prosentandel: 59.91% Snitt: 21.34 Wh + 59.28%
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Andersson 20 000: 14833 + 14360 + 14576

  • Hevdet Wh: 74 Wh
  • Runde 1 målt: 54.88 Wh. Prosentandel: 74.17% Runde 2 målt: 53.13 Wh. Prosentandel: 71.8% Runde 3 målt: 53.93 Wh. Prosentandel: 72.88% Snitt: 53.98 Wh + 72.95%

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

10 / 10Andersson PRB 3.5
Andersson PRB 3.5
9 / 10GP Batteries PowerBank USB-C 10400 1C10
GP Batteries PowerBank USB-C 10400 1C10
8 / 10Clas Ohlson 38-8456 USB-C 10050mAh
Clas Ohlson 38-8456 USB-C 10050mAh
8 / 10Mophie Powerstation USB-C XXL
Mophie Powerstation USB-C XXL
7.5 / 10Streetz PB-1083
Streetz PB-1083
7.5 / 10Deltaco PB-819
Deltaco PB-819
7 / 10Sandstrøm S6PB20KC17
Sandstrøm S6PB20KC17
7 / 10Iiglo Ultimate Powerbank 20000mAh
Iiglo Ultimate Powerbank 20000mAh
7 / 10Clas Ohlson 38-7355 20000mAh
Clas Ohlson 38-7355 20000mAh
7 / 10Baseus Galaxy Series 10000mAh
Baseus Galaxy Series 10000mAh
7 / 10Sandstrøm S6PB13KC17
Sandstrøm S6PB13KC17
7 / 10Trust Omni Ultra Fast Powerbank 10000mAh
Trust Omni Ultra Fast Powerbank 10000mAh
6.5 / 10Andersson PRB 2.8
Andersson PRB 2.8
6.5 / 10Linocell Slim Powerbank 10000mAh
Linocell Slim Powerbank 10000mAh
6.5 / 10Iiglo Tablet Powerbank 12000mAh
Iiglo Tablet Powerbank 12000mAh
6.5 / 10GP Batteries PowerBank Xtreme 20000 3C20A
GP Batteries PowerBank Xtreme 20000 3C20A
6.5 / 10Deltaco PB-814
Deltaco PB-814
6.5 / 10Deltaco PB-816
Deltaco PB-816
6.5 / 10Clas Ohlson 38-7699 13400mAh
Clas Ohlson 38-7699 13400mAh
6.5 / 10Eletra EPB10000ALU
Eletra EPB10000ALU
6 / 10Sandstrøm S6PB10KC17
Sandstrøm S6PB10KC17
6 / 10Cabstone PocketPower 10.0
Cabstone PocketPower 10.0
6 / 10Huawei AP007
Huawei AP007
6 / 10Andersson PRB 2.7
Andersson PRB 2.7
5.5 / 10Eletra EPB12500MAH
Eletra EPB12500MAH
6.5 / 10Aukey PB-T15
Aukey PB-T15
5.5 / 10Trust Primo Powerbank 13000
Trust Primo Powerbank 13000
5.5 / 10Vooni Stone 10400mAh
Vooni Stone 10400mAh
5.5 / 10TP-Link TL-PB10400
TP-Link TL-PB10400
5.5 / 10TP-Link TL-PB20100
TP-Link TL-PB20100
5 / 10Sandberg Survivor PowerBank 20100
Sandberg Survivor PowerBank 20100
4.5 / 10Linocell 8X Dual Powerbank 20000mAh
Linocell 8X Dual Powerbank 20000mAh
9 / 10Deltaco PB-821
Deltaco PB-821
8.5 / 10Aukey PB-BY20
Aukey PB-BY20
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her