Til hovedinnhold
KorttestChipolo Card

Passer perfekt i lommeboka eller håndveska

Chipolo Card er en liten og hendig brikke, som konkurrerer direkte med TILE Slim.

Niklas Plikk, Tek.no
Torstein Norum Bugge

Hater du å miste ting? Er du et skikkelig surrehue som aldri husker hvor du la nøkkelknippet, lommeboka eller passet ditt? Da kan dagens produkt potensielt være midt i blinken. Hils på Chipolo Card, en særdeles lommebokvennlig sporingsbrikke.

Chipolo er en anerkjent produsent av sporingsbrikker, og har tidligere levert svært gode produkter som Chipolo Classic og – mer nylig – Chipolo Plus.

I segmentet for tynne, plasseringsvennlige brikker har det imidlertid så langt vært kun ett valg: Tile Slim.

Chipolo Card er meislet ut over samme lest, om enn i noe tynnere formfaktor og med et betydelig mindre fotavtrykk. Med en størrelse på bare 3,7 x 6,8 centimeter og skarve 0,21 centimeter i tykkelse, er den omtrent 23 prosent mindre enn Tiles konkurrent, målt i volum.

Men er det egentlig noe du må ofre for å få denne gevinsten?

Pent design, god byggekvalitet og greit volum

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Ikke på design- eller byggekvalitetssiden, i hvert fall. Chipolo er i gang med en designoverhaling av produktene sine, og Chipolo Card er førstemann ut med nytt formspråk, nye materialer og ny logo.

Det er stadig plast som er byggematerialet, men den nye plasttypen er litt ruere, matt i stedet for glossy og føles jevnt over mer slitesterk. Ut mot kantene avrundes plasten, og til tross for at bunndelen tydelig er et separat «lokk» er sømmen mellom plastdelene flott utført.

Totalt sett er det snakk om et aldri så lite designløft, og som Chipolo Plus er også Card vann- og støvbeskyttet (om enn ikke helt tett). Fronten har i tillegg til Chipolo-logoen en stor, rund knapp og et lite høyttalerhull.

Til tross for den tynne formfaktoren hevder Chipolo at brikken skal produsere opptil 95 dB høye lyder – da sannsynligvis målt helt inntil høyttalerhullet. Viktigere er det uansett hvordan det fungerer i praksis, og vi kan melde om at Card oppleves på omtrent samme nivå som Tile Slim rent volummessig. Kanskje et knepp mer høylytt, om vi legger godviljen til.

Det er ganske stor størrelsesforskjell på Slim og CARD..
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Dette er spesielt viktig i en brikke med denne formfaktoren, siden den høyst sannsynlig vil pakkes inn mellom mange lag bankkort, fete seddelbunker (in our dreams) og ikke minst lærveggene i en lommebok. Da dempes lydnivået effektivt, og man trenger all den futt man bare kan få.

Heldigvis gir den avlange og mer kompakte formfaktoren til CARD mer fleksibilitet rent plasseringsmessig enn Slim har, og selv om forskjellen i tykkelse er minimal har det overraskende mye å si i praksis.

Super oppkobling mot app

Det skal også nevnes at Chipolo har lagt ned mye arbeid i appen sin, som både har et intuitivt, pent og funksjonelt design. Enda mer nå enn før, faktisk – for appen har fått en totaloverhaling siden vi sist testet noe fra produsenten. De mange designelementene former en lekker helhet – appen ser rett og slett både tipp topp moderne og minimalistisk ut:

Chipolo-appen fungerer supert.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/skjermdump/montasje

Du kan spore brikken din både med kart, via en slags varmere/kaldere-funksjon og markere den som savnet. Gjør du det siste, får du varsel dersom en annen Chipolo-bruker tilfeldigvis kommer inn i brikkens rekkevidde. Kartet vil da også kunne vise deg siste registrerte posisjon for brikken. Ikke nytt, men stadig ganske kjekt.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Noe annet som selvsagt ikke er nytt, er at du via appen kan få brikken til å gi fra seg (u)lyd. Dette fungerer bra, og via knappen på brikken kan du også få telefonen til å ringe om det er den du har lagt fra deg et sted. Men, hvorfor kan jeg ikke bare ringe telefonen? Vel, det kan du selvsagt – men Chipolo har den fordelen av appen vil overstyre selv stillemodus, og løsningen er heller ikke avhengig av at telefonen har internettilgang.

Vi skal ikke konkludere med en karakter eller noe slikt her, siden produktet er såpass smalt. Men vi kan i alle fall konkludere med at Chipolo har laget en jevngod løsning med Tile sin lommebokbrikke, og at denne løsningen kanskje også er hakket bedre. Spesielt gjelder dette størrelsen.

Hva så med prisen? Vel, Chipolo Card kan forhåndsbestilles fra selskapets egen hjemmeside, heldigvis fraktfritt til Norge. Da lander du på omtrent 270 kroner, noe som er en slump mindre enn de 350 kronene Tile avkrever deg for Slim. Sistnevnte kan du dog plukke direkte opp fra butikk i Norge, så da blir det et prioriteringsspørsmål.

Vi ville nok holdt en knapp på Card, men samtidig har Tile de soleklart beste «vanlige» brikkene på markedet – så om du uansett skal skaffe et par slike, kan det jo være kjekt å ha alt samlet i én app.

Andre gode sporingsbrikker:

annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her