Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

KorttestBose QuietComfort 35 II

Blant de aller beste hodetelefonene med aktiv støydemping

QuietComfort 35 har fått en ny knapp – som vi her på berget ikke får full glede av.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen

Er du på jakt etter hodetelefoner med aktiv støykansellering, har Bose igjennom flere år vært en ledende produsent – selv om tittelen for de aller beste hodetelefonene per i dag holdes av Sony med sin nye 1000X-serie.

Bose har på sin side nå pusset opp sin trådløse modell QuiteComfort 35, som er klar i form av en versjon II.

Forskjellene fra den opprinnelige modellen er imidlertid minimale, så vi fokuserer her hovedsaklig på nyhetene, og så henviser vi til vår originale test for størstedelen av vurderingene.

Ny knapp

Denne knappen er i stort sett det som skiller den nye og gamle versjonen av QC35. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den største forskjellen fra QC35 er så enkel som en helt ny knapp. Denne sitter festet på klokken som forsyner det venstre øret med lyd.

Denne knappen har i utgangspunktet to funksjoner, hvor du kan endre hvor mye støyreduksjon klokkene skal gi, eller hente frem Google Assistant-funksjonen til Google.

Sistnevnte funger dog ikke her på berget, så du sitter altså igjen med muligheten for å justere støyreduksjonen ved hjelp av tre ulike steg; av, medium eller maks. Dette er en funksjon vi setter pris på, hvor du nå kan for eksempel redusere støyreduksjonen til et minimum om du skal ut i trafikken.

Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at det hadde vært fint å kunne bruke Google Assistant på norsk. Da kunne du for eksempel snakket til telefonen og hentet opp musikk uten å måtte ta telefonen opp av lommen.

For deg som bruker iOS-enheter er det fortsatt mulighet for å bruke Siri, men dette skjer via multifunksjonsknappen på motsatt øreklokke. Eventuelt kan du sette engelsk språk på Google Assistant dersom du vil bruke tjenesten.

Ligner veldig på hverandre

qc35 versus II
qc35 versus II 2

Utover den nye knappen er det den samme hodetelefonen du får når du kjøper QC35 II. Riktignok har den nye utgaven blitt noen få gram lettere, og er med det fortsatt blant de letteste trådløse hodetelefonene som har aktiv støykansellering.

Klokkene er fortsatt meget behagelige å ha på seg over tid, og polstringen i både klokkene og bøylen er noe av det aller beste på markedet.

Fortsatt så bruker Bose en micro-USB-port når du skal lade opp hodetelefonene. Her hadde det vært noe mer fremtidsrettet om de heller hadde oppgradert denne porten til USB Type-C – men det er altså ikke tilfelle.

Bose QC35 II bruker fortsatt en tradisjonell USB-port. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Holder gode 20 timer per lading

Som trådløse hodetelefoner kan du forvente å bruke disse i rundt 20 timer før du trenger å lade dem igjen. Når du slår på klokkene får du dessuten opplyst hvor mye batteri som gjenstår, noe som er en hendig funksjon.

Vi brukte disse klokkene med rundt 50 prosent volum i testperioden, og da holdt klokkene et par timer lenger enn det Bose oppgir. Altså er det all grunn til å tro at de fint klarer å tyne ut opp mot 20 timer selv ved høyere volum.

Fortsatt blant de aller beste på støykansellering

Bose har lenge vært blant de aller beste på aktiv støydemping, og det fortsetter de også med. QC35 II er ganske like som sine forgjengere på akkurat dette området, og det betyr at du får en meget god demping uten at de er slitsomme å ha på seg. Ofte kan du få litt trykkfølelse av denne type støydemping, men det er det svært lite å spore i disse. Akkurat som med QC35.

En fordel med modell II er som nevnt at du kan regulere hvor mye hodesettet demper. Altså kan du bedre tilpasse deg omgivelsene du befinner deg i.

Polstringen på den nye og gamle versjonen virker å være den samme. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Lydbilde i kjent Bose-stil

Heller ikke lyden er forbedret eller forverret med den nye II-modellen. Det betyr at du får en engasjerende lydopplevelse, hvor spesielt ekstra bass og gode detaljer i de lyse tonene bidrar.

Særpreget lever med andre ord i beste velgående, og passer mange musikkarter om du ikke er veldig opptatt av et helt nøytralt lydbilde. Likevel vil vi si at Sonys MDR-1000X og XM2 begge låter noe klarere i diskanten og jevnt over hakket bedre.

QC35 II leverer imidlertid god lyd til samtaler. Du kan fint føre samtaler mens du går i trafikken på vei hjem fra jobb, uten at dem du snakker med hører annet enn stemmen din.

Raskt oppsummert

Bose viser med sine QuietComfort 35 II at de fortsatt henger med i toppen når det kommer til hodetelefoner med aktiv støydemping. Men sitter du og vurderer å oppgradere fra den første QC35-modellen, bør du slå fra deg denne tanken med en gang.

Forskjellen er forsvinnende liten, hvor det som skiller de to er den nye knappen. Denne gir deg riktignok muligheten til å velge nivå på støykanselleringen, men utover det får du ikke noe ekstra.

Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Denne knappen fungerer riktignok bedre i andre land hvor du har støtte for Google Assistant – en løsning vi uten tvil hadde ønsket var på plass i vår variant av hodetelefonene.

Sitter du derimot og skal kjøpe deg trådløse hodetelefoner for første gang, så er Bose sine nye QC35 II blant de aller beste alternativene du har å velge i.

Du får et hodesett som er meget komfortabelt å ha på over tid, har god batteritid og ikke minst en god lydopplevelse kombinert med en meget potent aktiv støyreduksjon. Samtidig er dette et hodesett du fint kan bruke til samtaler via mobilen din.

Med andre ord et produkt vi fortsatt trygt kan anbefale deg.

Gode alternativer til Bose QC35 II:

Bose QuietComfort 35 II
Imponerende
Anbefalt

Bose QuietComfort 35 II

Imponerende
sitatBose QC35 II er fortsatt blant de beste alternativene i sin klasse

Fordeler

  • +
    En av markedets aller beste på støykansellering
  • +
    God lyd
  • +
    Lette og komfortable å ha på seg
  • +
    God og stabil trådløs overføring
  • +
    Enkle å bruke
  • +
    Meget god samtalelyd
  • +
    God batteritid
  • +
    Ny knapp som lar deg justere nivået av støykansellering

Ting å tenke på

  • Blir litt varme på ha på seg over tid
  • Støtter ikke Google Assistant i Norge
  • Dyre
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her