Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Den ultimate gadget-guiden for studenter

Montasje, Tek.no

Sommeren er så godt som ferdig, og for mange betyr det at skolebenken kaller. En ny skoledag, et nytt semester eller kanskje en helt ny skole står foran deg, men skolesekken er tom og hybelen er klinisk renset for morsomme dingser.

Dingser må kjøpes inn, og vi vet nøyaktig hva du burde bruke pengene på!

Alle tingene vi lister opp nedenfor er produkter vi har testet selv, også om vi liker veldig godt. De fleste er de beste i sin kategori, mens de andre i det minste er produktene som gir mest valuta for pengene.

Du trenger naturligvis ikke å være en student heller for å dra nytte av alle produktene heller, men det er studenter vi har hatt i tankene da vi lagde listen.

Her er våre anbefalte dingser du bør vurdere å kjøpe:

Ting til studiene:

Den beste bærbare PC-en for studenter i høst

Asus ZenBook UX430UN-PURE2

Asus ZenBook UX430UN-PURE2

Det er viktig å ha gode arbeidsverktøy, enten du er student eller ei. Vi gjennomførte nylig en diger samletest av ni forskjellige bærbare datamaskiner under 10 000 kroner, for å finne den som var best egnet for årets studenter. Vinneren ble Asus ZenBook UX430UN, som imponerte oss med både god ytelse og ikke minst god batteritid.

Den er lett, godt bygget og ser rett og slett ganske lekker ut. Den har også et godt tastatur, noe vi synes er veldig viktig på en bærbar som trolig kommer til å bli brukt mye til skriving.

Asus ZenBook UX430UN-PURE2
Asus ZenBook UX430UN-PURE2

Det beste vanlige nettbrettet

Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation)

Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation)

Stopp en hal, tenker kanskje du. Apple er da ikke prisgunstige?! Men selskapets nyeste ordinære iPad er faktisk svært så konkurransedyktig på pris – spesielt gitt at Android-utvalget har sakket av litt. Til så vidt over 3000 kroner får du et eplebrett med iOS, ålreit skjerm, god batteritid og 32 gigabyte lagring. Nytt i år er at også den vanlige utgaven har støtte for Apples smartpenn, Apple Pencil.

Hvis du laster ned mye fra Netflix og Spotify til «offline»-bruk, og ellers er aktiv bruker av til dels store apper i Apples økosystem bør du sikte deg inn på en av variantene med mer lagringsplass. Men skal du skrive, strømme litt video og ha en app eller tjue på brettet ditt, burde en helt ordinær iPad være kurant.

Glem imidlertid ikke tilbehøret. Et ålreit tastatur attåt koster noen kroner, men da har du også en svært ålreit og fjærlett skrivemaskin som tar over som underholdningsmaskin når skolearbeidet er unnagjort. Det samme gjelder Apple Pencil, som heller ikke følger med.

Les hele testen vår av Apple iPad 2018 »

Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation)
Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation)

Det beste lesebrettet

Pocketbook Touch LUX 3

Pocketbook Touch LUX 3

Selv om du sikkert burde bruke det meste av tiden din til å lese skolebøker, er det fint å koble av også. Med en lesebrett kan du gjøre begge deler.

Vi har testet tre forskjellige lesebrett her på Tek.no og kom frem til at PocketBook Touch Lux 3 var den aller beste. Faktisk var den bedre enn forhåndsfavoritten Kindle Paperwhite og Kobo Aura.

Ting til hjemmet:

Den billigste strømmedingsen

Google Chromecast 2

Google Chromecast 2

Enten du har anledning til å anskaffe en nymotens smart-TV eller ei: En Chromecast er ekstremt praktisk å ha, og til prisen er det nærmest ingen vits å ikke ha én.

En Chromecast lar deg «caste» innhold fra de aller fleste strømmetjenester til TV-en, og den lille dingsen håndterer hele strømmingen selv, uten at videoen må gå via mobilen. Du kan også bruke den til å speile nettleserfaner i Google Chrome, enten du vil vise innhold til kollokviegruppen eller bringe Kahoot-quizen opp på en større skjerm.

En Chromecast er rett og slett utrolig praktisk, og om du ikke trenger 4K-støtte slipper du unna med noen ytterst få hundrelapper.

De billigste smartpærene

IKEA Trådfri LED Bulb 400lm 2700K GU10 6W (Kan dimmes)

IKEA Trådfri LED Bulb 400lm 2700K GU10 6W (Kan dimmes)

Med IKEA Trådfri kan du styre alle lyspærene i kåken med mobiltelefonen, og justere både lysstyrken og hvitbalansen. Muligheten til å ha skarpt «dagslys-kaldt» lys til studielesingen, og dempet, varmt lys til kveldskosen, vil hjelpe deg å holde på både konsentrasjonen og døgnrytmen. Og hvis du er som studenter flest, kommer du til å trenge all hjelp du kan få til begge deler.

IKEAs lyssystem mangler (i alle fall foreløpig) en del av de mer avanserte automatikk-funksjonene som gjøre Philips Hue til kongen på smart-lys-haugen, men prisforskjellen mellom systemene er ikke ubetydelig, og det er grunn til å tro at systemene kommer til å være kompatible med hverandre etter hvert.

IKEA Trådfri LED Bulb 400lm 2700K GU10 6W (Kan dimmes)
IKEA Trådfri LED Bulb 400lm 2700K GU10 6W (Kan dimmes)

Soleklart den billigste elektriske tannbørsten

Alfawise Sonic S100

Alfawise Sonic S100

En klassiker for studenter er at de får hull i tennene så fort de flytter hjemmefra – samme tid som den gratis tannsjekken fra staten forsvinner. For å holde tennene rene, og den stive tannlegeregningen på avstand, kan vi trygt anbefale den ekstremt billige tannbørsten fra Alfawise. Den koster bare 200 kroner, og ser ut som en direkte kopi av testvinneren vår i kategorien dyre elektriske tannbørster. Den yter ikke like godt som de aller beste, men til 200 kroner kan vi garantere at den vil holde munnen din renere enn en vanlig tannbørste.

Les testen vår av Alfawise-tannbørsten her »

Den beste billig-barbermaskinen på markedet

Braun Series 3 3050cc

Braun Series 3 3050cc

Vil du holde ansiktet relativt fritt for hår er barbermaskinen Braun Series 3 3050 CC et godt alternativ til bare 700 kroner. Ifølge testeren vår var dette den beste av alle barbermaskiner til under 1000 kroner, og det eneste aberet er at du ikke kan bruke den i dusjen. Den gjør imidlertid en fremragende jobb og er i tillegg behagelig i bruk, og kommer med en egen rensestasjon for å holde den ren.

Les hele samletesten vår av billige barbermaskiner her »

Braun Series 3 3050cc
Braun Series 3 3050cc

Både det beste og billigste vaffeljernet

Wilfa DWA-516W

Wilfa DWA-516W

Vi skal ikke diktere hva en student bør spise, men hvem liker vel ikke vafler? I forbindelse med årets 17. mai-feiring testet vi et helt lass av forskjellige vaffeljern, og kom fram til at det beste jernet faktisk var et av de billigste på markedet. God nyhet for vaffelelskende studenter, altså!

Er du ute etter et dobbelt vaffeljern som jevnt over lager knallgode vafler, er Wilfa DWA-516W navnet du bør se etter.

Les hele samletesten vår av vaffeljern her »

Wilfa WDWA-516W
Wilfa WDWA-516W

Den mest prisgunstige sporingsbrikken

Chipolo Plus

Chipolo Plus

Du har sikkert mye viktigere ting å tenke på enn "hvor ble det av nøklene mine?!" i en stressende studenthverdag. Derfor kan det være lurt å investere i en sporingsbrikke.

Vi har testet ørten forskjellige modeller, og det finnes mange gode valg der ute, men den vi liker aller best er Chipolo Plus. Sett den på nøkkelknippen, heng den på sekken eller legg i lommeboken, og du trenger aldri å være redd for å miste dem igjen.

En hendig lommeskriver

HP Sprocket

HP Sprocket

I gamledager var det noe som heter Polaroid-kameraer. Du tok et bilde, og et par minutter senere kom det et fysisk bilde ut fra kameraet, klart til å henges opp på veggen.

Nå som de aller fleste bildene våre blir tatt med mobilen er det ikke mange som tar seg bryet med å skrive dem ut, og vi deler heller ferieminner på Facebook eller Instagram.

Men det er faktisk ganske fint å ha en fysisk kopi av et bilde, noe vi oppdaget da vi testet lommeskriverne Polaroid Zipp og HP Sprocket. Begge skriver ut bilder på såkalte Zinc-papir, noe som ser helt OK ut, og tar bare et par minutter fra bildet er sendt fra mobilen, til bildet kommer ut. Det fine er også at du kan bruke dem som klistremerker, og henge dem på hva du vil. Fin-fint for hybelveggen, eller på baksiden av mobilen eller PC-en.

Les hele testen vår av HP Sprocket her »

HP Sprocket
HP Sprocket

Mye lyd i liten forpakning

Logitech UE Wonderboom

Logitech UE Wonderboom

Det begynner å bli en stund siden vi kåret UE Wonderboom til den beste, lille bluetoothhøyttaleren på markedet. Likevel har det ikke dukket opp noen nye utfordrere som har klart å vippe Wonderboom av pinnen, og den lille høyttaleren fremstår fortsatt som det beste kjøpet du kan gjøre i denne sjangeren.

Den spiller overraskende høyt og bra, og ser i tillegg ganske så bra ut. Du kan henge den opp, den er vanntett og kan flyte, og kan til og med pares med en annen Wonderboom-høyttaler hvis du vil ha et bredere lydbilde. I tillegg har prisen gått ned litt siden vi først testet den, noe som gjør det til et enda bedre kjøp.

Les hele samletesten vår av små bluetooth-høyttalere her »

Ting til resten av studentlivet:

Fantastisk mobil til lav pris

Motorola Moto G6 (3GB RAM) 32GB

Motorola Moto G6 (3GB RAM) 32GB

Her er nok meningene delte, men vi mener slett ikke det er nødvendig å kjøpe dyre mobiler. Selv om produsenter som Apple stadig viser at de klarer å selge mobiler når prisen overstiger 10 000 kroner, er det likevel mange gode mobiler som bare koster en brøkdel.

Motorola har i mange år imponert oss med G-serien, som klarer å levere imponerende ytelse, design og batteritid uten at brenner hull i lommeboken. Årets G6 og G6 Plus er intet unntak. Billigst er den «vanlige» G6, som vil være den perfekte studentmobilen for mange.

Vil du ha en litt større skjerm, bedre kamera og litt mer premium-følelse, bør du spytte inn de ekstra 500 kronene for Plus-utgaven.

Les hele testen vår av Motorola Moto G6 her »

Markedets beste nødlader

Andersson PRB 3.5

Andersson PRB 3.5

Vi har testet et helt hav av nødladere nå, og etter flere måneder med testing fant vi til slutt vår første nødlader som fortjente karakteren 10/10. Navnet er Andersson PRB 3.5, som har absolutt alt vi kan forvente av en nødlader. Den har flere forskjellige porter, den hadde høyere kapasitet enn noen andre nødladere i testen, og støtter til og med «pass through»-lading hvis du vil lade PC-en din i tillegg til andre ting. Til bare 450 kroner er det et kupp.

  • Les samletesten vår av store nødladere her »
Andersson PRB 3.5
Andersson PRB 3.5

Billig trådløst headset med god lyd

Jabra Move

Jabra Move

Når vi skal anbefale trådløse hodetelefoner her på Tek.no, så er det vanskelig å komme unna Jabra Move. De er små og hendige, leverer god lyd til prisen og ser stilige ut på hodet. Vi ville kanskje advart mot å spille veldig høyt om du bruker disse på lesesalen, da de ikke er tette nok til å unngå at lyden lekker noe ut, men ellers er det svært mye å like her. Prisen inkludert.

Jabra Move har nemlig vært å se til minimale 399 kroner tidligere, selv om vårt skryt av dem sannsynligvis har bidratt noe til å bringe prisen opp. Selv til 599 kroner gjør du imidlertid ikke mange bedre kjøp enn disse.

Jabra Move
Jabra Move

Om du heller vil ha øreplugger

JBL Reflect Mini BT

JBL Reflect Mini BT

Hvis ikke hodetelefoner som går over øret er noe for deg, finnes det også mange solide alternativer i øreplugg-kategorien. JBLs Reflect Mini BT har nettopp fått en versjon 2, og det gjør at førsteutgaven har sunket betraktelig i pris.

Vi har sett den så lavt som 399 ved noen tilfeller, noe som må sies å være et røverkjøp. Det beste med JBL Reflect Mini er hvor godt de sitter på plass, og lyden og batteritiden er også meget godkjent.

Vil du ha musikk til treningen er de dessuten svetteresistente.

Les samletesten vår av bluetooth-øreplugger her »

JBL Reflect Mini BT
JBL Reflect Mini BT

Den beste sparkesykkelen for nordmenn

Ninebot by Segway KickScooter ES1

Ninebot by Segway KickScooter ES1

Dette tilhører neppe «må-ha»-kategorien, men et elektrisk fremkomstmiddel som en elsparkesykkel kan gjøre mye for studenthverdagen. I vår store samletest var det elsparkesykkelen fra Segway som kom seirende ut, da den både fulgte norsk lov (maksfart på 20 km/t), i tillegg til å være solid bygd, utstyrt med en kraftig motor og god regenering.

Vil du ha ekstra batterikapasitet (og litt høyere fart) kan du dessuten kjøpe et ekstra batteri og feste på.

Les hele samletesten vår av elsparkesykler her »

Ninebot by Segway KickScooter ES1
Ninebot by Segway KickScooter ES1

Mye elsykkel for pengene

Momas Randolph (Elsykkel)

Momas Randolph (Elsykkel)

Hvis du foretrekker et litt mer tradisjonelt fremkomstmiddel enn en sparkesykkel, men som likevel har en hjelpende motor, kan en elsykkel være veien å gå. Her er prisspennet enormt, og de dyre modellene kan koste over både 20- og 30 000 kroner. Vi fant imidlertid en håndfull modeller som kostet helt ned mot 6000 kroner. Prisene svinger imidlertid mye, og i skrivende øyeblikk er testvinneren nå oppe i over 10 000 kroner. Her gjelder det altså å følge med, og slå til når prisene faller.

Elsykkelen du burde holde øye med er Momas Randolph, som kom seirende ut i samletesten vår. Den har krankmotor (motor som sitter ved pedalene i stedet for i ett av hjulene), og er dermed veldig god i bakker. Den hadde et godt og stort batteri og hadde best motorrespons av alle syklene i testen.

Les hele samletesten vår av årets billige elsykler her »

Momas Randolph (Elsykkel)
Momas Randolph (Elsykkel)

Nyttig smartarmbånd

FitBit Charge 2

FitBit Charge 2

Charge 2 har omtrent alt vi forventer av et aktivitetsarmbånd, og har sunket i pris fra 1600 kroner til nå rundt tusenlappen.

Armbåndet kombineres med en knallgod app, og hvis du synes den ser litt kjedelig ut i lengden kan du bytte ut reimene med andre. De koster imidlertid en liten slant, men hva gjør man vel ikke for skjønnheten?

Båndet har også en meget presis pulsmåling til denne typen måling å være. Riktignok er den ikke presis nok for den aller mest aktive idrettsmannen, men for en student som vil ha oversikt over søvnrytmen sin (eller mangelen på en), byr Fitbit Charge 2 på det meste du bør trenge.

Hvis du synes Charge 2 er litt for stor og tykk, kan du gå for FitBit Alta HR. Den har veldig mange av de samme fordelene, men er langt tynnere. Den kan også måle søvnen din, noe vi synes er et stort pluss.

annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her