Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

De beste mobilvalgene mellom 3000 og 6000 kroner

Du trenger ikke blakke deg helt for å få en god telefon.

Montasje, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim

Skal du velge en toppspesifisert mobil kan du akkurat nå velge mellom telefoner som strekker seg fra 7500 kroner til 19 000 kroner(!). Det er nok til å gi noen hver pustevansker.

Heldigvis mangler det ikke på rimeligere modeller, og i takt med at de heftigste blir stadig bedre er det også mindre og mindre å utsette på de med helt akseptabel prislapp i midten.

Du kjøpe en knallgod telefon uten å avlive sparegrisen helt.

For mange praktiske formål kan det være nesten umulig å merke forskjellen opp til det aller dyreste. Et eksempel gjort spesielt aktuelt av Samsungs toppmodeller for i fjor og i år. Du skal være forholdsvis krevende hvis Galaxy S8 oppleves som vesentlig dårligere enn Galaxy S9.

I hvert fall hvis kravet ditt til en mobiltelefon er å få jobben eller underholdningen unnagjort på en god måte.

Vi setter som krav en pris mellom 3000 og 6000 kroner for telefonene som er med her. I den øvre enden lander vi svært nærme toppmodellene, men overgangene er glidende, og det er tross alt bare rundt halvparten av raffeste utgave iPhone X eller en tredel av Huaweis spinnville Mate RS Porsche Design til 19 000 riksdaler.

Så om du vil ha en fet telefon, men ikke vil betale for mye. Hva skal du velge? Her er våre forslag.

Sjekk også ut våre andre anbefalinger:

Best i klassen?

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Galaxy S8 imponerte så det holdt da den kom i fjor vår. Siden har det kommet en ny Galaxy S9-modell, men i vår bok er forskjellene så små at det fort kan være like greit å handle fjorårsmodellen. S8 tar med seg alle de gode egenskapene fra Galaxy S7 og legger til en fabelaktig heldekkende skjerm oppå det hele. Menymessig har det også kommet forenklinger til og designen er mer gjennomført enn noen gang fra Samsung. Hvis den fikk noe kritikk innledningsvis handlet det om prisen, men den har blitt en del mer fornuftig siden den gang. Hvis du vil ha en av årets toppmodeller uten å blakke deg helt, og samtidig få ett av de beste mobilkameraene du får klørne i er Galaxy S8 omtrent fasit.

Velg denne om du trenger: Fantastisk kamera, flott design, tett mobil.

Hopp over denne om du: Det S8 ikke byr på av funksjoner eller maskinvare må du opp en prisklasse for å få.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Kamerakrigeren

Samsung Galaxy S7 32GB

Samsung Galaxy S7 32GB

Hvis S8 blir i dyreste laget får du uansett samme kamera i Galaxy S7. Frem til den dukket opp var mobilfotografering i dårlig lys nesten alltid en dårlig idé. Men med sine 12 megapiksler og Dual Pixel-teknologi fungerer faktisk Galaxy S7 finfint ned i relativt mørke situasjoner. Med ålreit ytelse også i dagslys er dette stadig en kameratelefonene du kan være sikrest på å få gode resultater fra. Ved siden av dette er telefonen vanntett, den har en noenlunde håndterbar størrelse med 5 tommer stor Super-AMOLED-skjerm og minnekortplass har den også. S7 holder seg overraskende godt med alderen, selv om modellen nå nærmer seg to år gammel.

Velg denne om du trenger: Klasseledende kamera, en rask telefon som også er vanntett.

Hopp over denne om du: Liker «ren» Android eller ikke liker telefoner med glass både foran og bak. Styr unna den større Edge-modellen hvis du ikke liker buede skjermkanter.

Samsung Galaxy S7 32GB
Samsung Galaxy S7 32GB

Rammeløst på billigsalg

Huawei Mate 10 Lite

Huawei Mate 10 Lite

Huawei Mate 10 Lite er noe så sjeldent som en helskjermtelefon som koster rundt det halve av helskjermtelefoner flest. For bare 3000 kroner får du en telefon med ålreit kamera, relativt god batteritid og designen «alle» satser på i år. Telefonen er kvikk og rask på det meste du kan gjøre med den, og dobbelt kamera både foran og bak gjør at du kan tilpasse fokuset enten du tar selfier eller portrettbilder. Telefonen er også en av foreløpig svært få helskjermtelefoner som er bygget i metall - noe som gjør den vesentlig mindre knuselig enn en iPhone X eller en Galaxy Note 8, som begge har glass på baksiden.

Velg denne om du trenger: Siste designtrend i lomma, en ålreit brukeropplevelse med mange funksjoner og en telefon der alt unntatt skjermen er i metall.

Hopp over denne om du: Liker ren Android, ikke ønsker å prioritere design over kamera eller den aller beste ytelsen. Mate 10 Lite har ikke hurtiglading.

Huawei Mate 10 Lite
Huawei Mate 10 Lite

LGs første helskjermtelefon

LG G6

LG G6

Lav pris er også tema for den neste helskjermtelefonen i listen vår. LG G6 koster bare noen hundrelapper mer enn Mate 10 Lite. Den stiller med mindre, men bedre skjerm – her er nemlig HDR-visning støttet når du ser på film. Det betyr at skjermen kan bli ekstremt lyssterk på små områder og over kort tid, slik at kontrasten øker samtidig som det mørkeste fortsatt er lyst nok til at du kan se detaljer. I tillegg er denne telefonen vanntett, og med et supert hovedkamera på baksiden er det også kjekt med et nyttig attåtkamera; det ekstreme vidvinkelkameraet gjør det svært enkelt å få med mye mer av sine omgivelser i bildet. Telefonen har en av fjorårets heftigste mobilprosessorer (SD821), og klarer seg helt utmerket med den.

Velg denne om du trenger: Siste designtrend i lomma, vanntett mobil, HDR-skjerm eller et superdupert vidvinkelkamera. Fint valg for deg som liker forholdsvis kompakte telefoner.

Hopp over denne om du: Liker ren Android, ønsker absolutt maks ytelse for pengene eller heller vil ha telefon med metall på baksiden.

LG G6
LG G6

Knallbra brukeropplevelse

Asus ZenFone 4 64GB

Asus ZenFone 4 64GB

Asus er ikke et merke vi vanligvis tenker på når vi skal kjøpe telefoner i Norge. I flere år var produsenten ganske dårlig på å ta mobilene sine til Norden. Men i år har de endelig etablert seg her, og kliss nye ZenFone 4 gir et supert inntrykk til prisen. Den har meget gode kamera på baksiden, en svært god brukeropplevelse og kraftige stereohøyttalere i front. Telefonen har en pen glassdesign, men som alltid - glass både foran og bak øker sjansen betraktelig for at noe kan knuse i løpet av dens levetid.

Velg denne om du trenger: Særdeles godt kamera, flott designet glasstelefon og fantastisk brukeropplevelse.

Hopp over denne om du: Liker ren Android, ønsker høyere målt ytelse for pengene vil ha telefon med heldekkende skjerm. Vær obs på at glasset på baksiden kan knuse.

Asus ZenFone 4 64GB
Asus ZenFone 4 64GB

Sonys nyeste kompaktmodell

Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324

Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324

XZ2 Compact sniker seg så akkurat under prisgrensen vår at den er med både her og i oversikten over de dyrere modellene. Sony har hatt en tendens til å dytte inn alt de har greid av heftige spesifikasjoner, og når de har vært ferdige har de smekket på en fordelaktig prislapp og sendt hele sulamitten til butikken. Etter bittelitt hosting og harking er serien endelig tilbake igjen til sine gamle høyder. Dette er rett og slett en liten sjarmør som har fornuftig pris, bra kamera og knallgod brukeropplevelse. Sony har utmerket seg på kjappe oppdateringer av produktene sine de senere årene, og vi forventer ikke andre noter for XZ2 Compact.

Velg denne om du trenger: Topp ytelse i kompakt innpakning, godt kamera og vanntett telefon.

Hopp over denne om du: Trenger større og flottere skjerm.

Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324
Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324

Kompakt og kjapp

Sony Xperia XZ1 Compact

Sony Xperia XZ1 Compact

Compact-serien fra Sony var lenge en av mobilprodusentens mest bejublede. Men Sony gikk seg bort i overgangen fra Xperia Z til Xperia X, og slapp en svakt utstyrt og utett variant i serien. Med Xperia XZ1 Compact er imidlertid disse telefonene for alvor tilbake, og her får du siste generasjon maskinvare på innsiden, kombinert med kompakt design og en skjerm på bare 4,6 tommer. Kameraet er supert, og har muligheter for å filme i ekstrem saktefilm. Det lettdrevne menysystemet flyter også som et olja lyn på XZ1 Compact-skjermen. Dette er Androiden for alle som synes stadig større mobilskjermer er en uting. Om det finnes to ting å klage på her, så er det de voksne rammene rundt skjermen – mobilen kunne vært enda mer kompakt uten dem.

Velg denne om du trenger: Flott kamera, kompakt design og det aller nyeste av spesifikasjoner. Android 8 følger med rett ut av esken.

Hopp over denne om du: Ikke liker mobiler med rammer eller ønsker høyere skjermoppløsning.

Speilblankt fra Huawei

Huawei Honor 9 64GB

Huawei Honor 9 64GB

Honor 9 skapte ikke helt det samme oppstusset som forgjengeren Honor 8 gjorde. Men mye av årsaken er nettopp at Honor 8 satte en standard for mellomprisede telefoner. Honor 9 ble derfor ikke den samme prisbomben som forgjengeren, men telefonen er slett ikke dårlig av den grunn. Den skilter med et utmerket kamera, stor og god skjerm og tilstrekkelig batteritid. Hvis du liker blanke telefoner er kombinasjonen av glass med farget metallfolie under lekker å se til. Men fingeravtrykk samles fort. Ellers er brukeropplevelsen akkurat som forventet, og den målte ytelsen er høy nok til at du kan være sikker på at apper og oppdateringer ikke burde sinke telefonen med det aller første.

Velg denne om du trenger: En tradisjonelt utformet telefon med meget god ytelse og ålreit kamera.

Hopp over denne om du: Ikke liker glatte telefoner eller telefoner som samler fingeravtrykk. Styr også unna hvis du er redd for å knuse glassdekselet bak på telefonen.

Huawei Honor 9 64GB
Huawei Honor 9 64GB

HTCs toppmodell

HTC U11

HTC U11

U11 er en av de rimeligste fullblods toppmodellene du kan kjøpe, og dette er en knallbra telefon både på brukeropplevelse og på lyd. Om du har kablede hodetelefoner fra før er dette antakeligvis den eneste telefonen uten mini-jack som faktisk blir en oppgradering sammenliknet med å ha kontakten innebygget. Overgangen som følger med er nemlig et lydkort og forsterker i forkledning - og den kan enkelt gi andre USB-C-dingser bedre lyd enn de har fra før. Det følger med et knallbra sett øreplugger, og stereohøyttalerne i front av telefonen leverer helt super lyd. I tillegg byr U11 på et helt supert kamera i en vanntett telefon. Brukeropplevelsen er lynrask og fin, og telefonen har sensorer som merker når du klemmer på den. Et klem kan brukes til å starte kameraet, eller andre favorittfunksjoner.

Velg denne om du trenger: Flott kamera eller er spesielt glad i lyd. En komplett telefon uten nevneverdig behov for tilbehør. Vanntett telefon.

Hopp over denne om du: Ikke liker mobiler med rammer eller helst ikke vil ha glass på baksiden.

Apples forrige toppmodell

Apple iPhone 7 32GB

Apple iPhone 7 32GB

iPhone 7 er fortsatt et knallbra valg, selv om det er iPhone 8 og iPhone X som kanskje får mest oppmerksomhet i dag. Du får en ekstremt god brukeropplevelse, paret med et økosystem av apper og tilbehør som fortsatt holder voldsomt høy kvalitet. Dette er også den første generasjonen iPhone som er vanntett. Den største ulempen her er mange Apple-spesifikke løsninger som over tid kan oppleves som et gjerde som låser deg inne. Men så fungerer også økosystemet svært godt. Et supert kamera og solide sikkerhetsfunksjoner i iOS 11 hører til.

Til rett under 6000 kroner sniker iPhone 7 seg såvidt under prisgrensen vi har satt, men om du vil ha en større iPhone-variant er iPhone 6S Plus også et ålreit alternativ til omtrent samme pris.

Velg denne om du trenger: Flott kamera, enkel og lynrask brukeropplevelse, vanntett telefon og et økosystem som henger uvanlig godt sammen med tilbehør og apputvalg. 4,7 tommers skjerm gjør telefonen ganske kompakt.

Hopp over denne om du: Ikke vil bli innelåst i Apples forholdsvis kostbare økosystem, du ønsker friheten Android kan by på eller du trenger større skjerm.

Ren Android fra HTC

HTC U11 Life 32GB

HTC U11 Life 32GB

U11 Life er den første Android One-telefonen som kommer i vanlig salg i Norge. Disse telefonene kan sammenliknes med modellene som før fikk tilnavnet Google Edition. Det betyr rask og god brukeropplevelse, og hyppige oppdateringer rett fra Android-skaperne. Som de andre U11-modellene er Life-varianten vanntett, og den støtter klemmefunksjonen Edge Sense, som lar deg skru på kameraet eller andre favorittfunksjoner ved å klemme på mobilrammen. Alt i alt får du både knall design og bra ytelse her, selv om du ikke får heldekkende skjerm som på noen av de andre modellene i prisklassen.

Velg denne om du trenger: Helt ren Android og ålreit maskinvare for pengene. Stabil og god brukeropplevelse er overhengende sannsynlig.

Hopp over denne om du: Ikke liker mobiler med rammer eller vanligvis setter pris på funksjonene i produsenttilpassede mobilmenyer.

HTC U11 Life 32GB
HTC U11 Life 32GB

Rimelig og rammeløs

Samsung Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018)

Samsungs Galaxy A8 ble sluppet i vinter som en slags alternativ S8-variant med flat skjerm. Med en gang den kom virket den å være i overkant dyr, men som vanlig for Galaxy A-modellene har den funnet sin plass litt lenger ned på prisstigen. Nå (april 2018) kan den kjøpes for rundt 4400 kroner, og er dermed forholdsvis mye rimeligere enn vanlige S8. Her får du knall ytelse, super design og et helt ålreit kamera. Mobilen er vanntett og ikke altfor diger. Galaxy A8 har rett og slett blitt en telefon som gir forholdsvis mye for pengene siden vi testet den.

Velg denne om du trenger: Flott design, en Samsung med flat og heldekkende skjerm, tett mobil, god brukeropplevelse. Uvanlig bra selfie-kamera.

Hopp over denne om du: Trenger bedre kamera eller raskere og litt mer fremtidssikker mobil.

Samsung Galaxy A8 (2018)
Samsung Galaxy A8 (2018)

Mistenkte modeller

Det er ikke alle telefoner vi rekker å teste med en gang, og noen ganger bruker modellene litt tid på å komme til Norge. Telefonene vi tar med i denne avsluttende kategorien er modeller vi ikke har teste. Men vi tar dem likevel med ettersom spesifikasjoner, pris og eventuelle førsteinntrykk ved lansering gjør at de virker svært aktuelle. Disse telefonene går inn i listen over når de er testet, eller tas vekk om de ikke oppfyller forhåpningene.

Siden telefonene ikke er testet kan begrunnelser og tekst endre seg noe ved publisering av test.

Huaweis rimeligste P20

Huawei P20 Lite Dual SIM

Huawei P20 Lite Dual SIM

Lite-modeller er ikke alltid så mye å skryte av. I hvert fall ikke designmessig. Men Huaweis nye P20 Lite har mesteparten av designen fra P20-serien samtidig som det meste på innsiden er hentet fra Mate 10 Lite. Det betyr at den rett og slett er en flottere variant av den modellen. Vi har enn så lenge ikke testet telefonen, men vi har prøvd den. Og førsteinntrykket er at den er kjapp og god, og gir et inntrykk som er egnet til å lure deg til å tro at mobilen er langt dyrere. Akkurat hvor godt den oppfører seg når du dytter den full av dine egne apper og kontoer er litt mer usikkert. Det største spørsmålet er hvor godt kameraet er er. Spesifikasjonene sier 16 megapiksler med et to megapiksels hjelpekamera - tilsynelatende samme oppsett som i Mate 10 Lite.

Velg denne om du trenger: Flott design, ålreit brukeropplevelse.

Hopp over denne om du: Trenger bedre kamera eller raskere og litt mer fremtidssikker mobil. Husk at Mate 10 Lite gir omtrent samme maskinvare for mindre penger.

Huawei P20 Lite Dual SIM
Huawei P20 Lite Dual SIM
Mer om
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her